Известие

Collapse
No announcement yet.

До кога лични интереси и отношения ще опорочават форума?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Предполагам визираш темите оформени като ръководство "как да си сменим /еди кое си/ сами".
    Такава тема може да служи като помагало, но не може да ти сложи инструментите в ръцете... Ако някой не си прецени възможностите и се нахване да прави нещо подобно така или иначе ще отиде в сервиза след това.
    Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
    Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
      ...Жив и здрав да си за толкова писане, философски подхождаш, не си прав. Това е моето мнение! И не говорих в случая за 100-те лв че са 1/3 от 600, говорих принципно...
      Човека ти каза - обслужване най-малко 500 евро. На 3000 евро средна заплата (само в най-богатите страни) - 1/6-та. Ти си направи сам сметка дали тука 100 лева са по-малко от или повече от 1/6-та от твоите доходи и къде ти излиза по-скъпо обслужването. А 50 евро на час в Европа зор ше ги фанеш

Не съм прав, ако грешно смятам. А ако ти подхождаш философски към математиката и ти да си жив и здрав, секи има право да е философ

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      ...Каквото плащаш-това получаваш!
      Факт.
      Накрая винаги ше получиш за каквото си си платил, друг начин не е измислен. Ако беше измислен, сега ние тука щяхме да живеем като за Швейцария, пък да плащаме като за България

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
      ...Свършиха се колите ли в София та толкова се дразните, че някой си прави сам колата?... Ако е добър сервиза/майстора без работа няма да остане или без пари. Ама и сервиз/майстор от който всички да са доволни няма и няма и да има.
      Мен лично тва кой къде си прави колата грам не ме вълнува, щото сервиз нямам Аз ако имах време и място и аз бих човъркал някоя таратайка за хоби
      Тва което ме дразни е, че когато е да се яде и да се пие, секи е на дебело баровец, а когато е да се свърши работата секи почва да мисли на дребно и да прави на другия сметка и да определя колко струва чуждия труд. За тва държавата ни прилича на външния нужник на ЕС, щото искаме хем да има, хем да не се плати и накрая сичко е до половина.
      После като ви кажат за Европа, викате ма то е Европа е друго. Ми то за тва е друго,щото не разсъждават на дребно. Кво да праш, манталитет Ма тва е съвсем друга тема
      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Предполагам визираш темите оформени като ръководство "как да си сменим /еди кое си/ сами".
        Такава тема може да служи като помагало, но не може да ти сложи инструментите в ръцете... Ако някой не си прецени възможностите и се нахване да прави нещо подобно така или иначе ще отиде в сервиза след това.
        Да, разбира се. Ако не си си разглобявал играчките като малък за да видиш как работят няма да се справиш с колата. Ако човек има желание може да си смени поне филтрите. Не всички ги влече.
        От друга страна смяна на ламбда, дебитомер е фасулска работа. Всеки се е въоръжил с кабели и програми и чете грешки и до там, не умее да тълкува прочетеното и всичката самодейност се обмезмисля. За "лесни "неща като диагностика и смяна на фасулските елементи ходя на сервиз. Не сменям сам по 5 дебитимера защото не съм уцелил точния.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          ...Не сменям сам по 5 дебитимера защото не съм уцелил точния.
          Е кво има да им целиш - влизаш е еПЕР, пишеш си ВИНа и виждаш кой номер дебитомер ти трябва.
          Ся вече ако се чудиш дали да смениш един или друг сензор е друго, ма то тва и сервизите дето ше го отгатнат от първия път не са толкоз много
          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Аз пък имам сервиз, ама пак не ме дразни това че някой си е направил сам колата.
            Пак казвам - който има желание и възможност ще намери начин Ако пък има само желание + неправилно преценяване на собствените възможности, накрая сагата свършва пак в сервиза, само че с допълнителни "бонуси".
            Виж за цените съм съгласен - това да правим сметка на другите в България все още най-добре го умеем. Когато всичко ти се вижда скъпо, трябва да се замислиш как да изкарваш повече, а не как да плащаш по-малко. Ако не можеш да си позволиш - простираш се според черата си... При нас обикновено първо се взима някаква "лъскачка" кола (не визирам само Алфи-те) без да се мисли и после почва реването как било много скъпо това и онова.
            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Аз пък имам сервиз, ама пак не ме дразни това че някой си е направил сам колата.
              Пак казвам - който има желание и възможност ще намери начин Ако пък има само желание + неправилно преценяване на собствените възможности, накрая сагата свършва пак в сервиза, само че с допълнителни "бонуси".
              Виж за цените съм съгласен - това да правим сметка на другите в България все още най-добре го умеем. Когато всичко ти се вижда скъпо, трябва да се замислиш как да изкарваш повече, а не как да плащаш по-малко. Ако не можеш да си позволиш - простираш се според черата си... При нас обикновено първо се взима някаква "лъскачка" кола (не визирам само Алфи-те) без да се мисли и после почва реването как било много скъпо това и онова.
              Понеже темата избяга изобщо от същността и Лордлайнеса като истинска батка, не споменава кой го е ядосал, та да ви постна конкретната тема, в която споменатия по-горе поства кое и как става, но не може да отговори на елементарен проблем свързан със "сложната" процедура, изригва как видиш ли той е най-големия а еди кой си е аматьор, редовен негов похват когато не знае дадено решение. След като сметнах за ненужно да продължавам да спора с радиото, си зачистих постовете и неговите в които той бълва обиди..... ииииии хоп видиш ли нова тема " До кога лични интереси и отношения ще опорочават форума?" А ся Лорде обясни кой интереси и кои отношения точно та бъркат. Опс темата http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=90058
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Не ни говори за запад. Ние доматите тук ги ядем с колците.
                Ами точно с колците и ги ядетте!
                За това и си имаме скрития раздел и майсторите отдавна не пишат нищо.
                Днеска се ръкувахме е един дебел, грозен и мърляв декадент с плоски ходила, но това не изменя факта, че е майстор. Да, и с Боби 33 и с Нено си казахме по нещо, но това са мъже, които се опитват да са в "ползу роду"
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                  Е кво има да им целиш - влизаш е еПЕР, пишеш си ВИНа и виждаш кой номер дебитомер ти трябва.
                  Ся вече ако се чудиш дали да смениш един или друг сензор е друго, ма то тва и сервизите дето ше го отгатнат от първия път не са толкоз много
                  За мен е по лесно да оставя колата, за дебитомер да кажем, да кажа че искам най- доброто, на най- добрата цена, и да си взема колата вървяща и с гаранция.
                  сервиза има по добри контакти и по добри наблюдения от мен за качеството резервните части и за цените.
                  Иначе дебитомера се сменя за 10 мин. нали?
                  Повечето неща, които сменям сам ги взимам от сервизи, а не от магазини, на добри цени.

Comment

Темата е- убийте майсторите!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Днеска се ръкувахме е един дебел, грозен и мърляв декадент с плоски ходила, но това не изменя факта, че е майстор. Да, и с Боби 33 и с Нено си казахме по нещо, но това са мъже, които се опитват да са в "ползу роду"
                      Да ти кажа честно, може да не звучи добре, но повечето теми ги пиша за себе си, ако се наложи повторна интервенция ми е по лесно да погледна какво съм правил, за да не откривам топлата вода пак, аз не правя алфи всеки ден, правя си моите защото ми харесва.
                      Ако на някой са му от полза, се възползва, за другите не ме е грижа.
                      ако си обърнал внимание- не задавам въпроси по ремонта

---------- Post added at 00:20 ---------- Previous post was at 00:14 ----------

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                      Понеже темата избяга изобщо от същността и Лордлайнеса като истинска батка, не споменава кой го е ядосал, та да ви постна конкретната тема, в която споменатия по-горе поства кое и как става, но не може да отговори на елементарен проблем свързан със "сложната" процедура, изригва как видиш ли той е най-големия а еди кой си е аматьор, редовен негов похват когато не знае дадено решение. След като сметнах за ненужно да продължавам да спора с радиото, си зачистих постовете и неговите в които той бълва обиди..... ииииии хоп видиш ли нова тема " До кога лични интереси и отношения ще опорочават форума?" А ся Лорде обясни кой интереси и кои отношения точно та бъркат. Опс темата http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=90058
                      Ти защо се намеси въобще в темата, да ни обясниш ефекта на пеперудата?
                      Темата ми е перфектна.
                      Това какво е http://clubalfaromeo.com/forum/showp...3&postcount=20
                      Нали си модератор? Ако аз го напиша на теб какви са санкциите?
                      Нещо се вживяваш май на господар?
                      Да въртиш апарата при положение, че маркуча не ти трябва са пълни глупости
                      Да ти има решенията.
                      Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:34.

Comment

Да ти кажа честно, може да не звучи добре, но повечето теми ги пиша за себе си, ако се наложи повторна интервенция ми е по лесно да погледна какво съм правил, за да не откривам топлата вода пак, аз не правя алфи всеки ден, правя си моите защото ми харесва.
                        Ако на някой са му от полза, се възползва, за другите не ме е грижа.
                        ако си обърнал внимание- не задавам въпроси по ремонта

---------- Post added at 00:20 ---------- Previous post was at 00:14 ----------

Ти защо се намеси въобще в темата, да ни обясниш ефекта на пеперудата?
                        Темата ми е перфектна.
                        Това какво е http://clubalfaromeo.com/forum/showp...3&postcount=20
                        Нали си модератор? Ако аз го напиша на теб какви са санкциите?
                        Нещо се вживяваш май на господар?
                        Да въртиш апарата при положение, че маркуча не ти трябва са пълни глупости
                        Да ти има решенията.

Как да ти кажа за да ме разбереш явно ти е трудно, когато някои използва местоимението Аз в уважителна форма, определено има пропуски във възпитанието му или просто страда от остра форма на нарцисизъм, на шопски му викаме "повервал си". В техническа тема след като някои зададе въпрос, отговора не се измества към квалификация на питащия и след като той иска да се изясниш в какъв аспект го смяташ за такъв, ти да решиш незнайно как, че именно ти си обидения. Техническите ти познания не ща да ги коментирам, имам си собствено мнение, обаче комуникацията ти е меко казано просташка

Ай лека, аз казах каквото имах да казвам.

П.С. Така е маркуча не ти трябва, но би ли обяснил новия как ще монтираш, и него ли ще режем Сега вече ми се бетонира мнението за техническата ти грамотност.
                        Last edited by thecleaner; d.m.y г., 00:40.
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Хайде де сети се как, нали си отворен. Никога няма да се сетиш
                          Страхотни модератори имате в този форум, чак и психоанализа могат да правят
                          Само не им се отдава да се контролират
                          Last edited by lordliness; d.m.y г., 07:31.

Comment

Не ни говори за запад. Ние доматите тук ги ядем с колците.

Абе по твоята логика човека ако има днес само две смени на масла и две смени на крушки, ще има само за колци без домати
                            SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Как мога да се включа в скрития раздел, няма грам да пиша, достатъчно ми е да чета само. Не че се имам за майстор, но човек се учи ако има желание.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Сервизът Ми е много по-добър от сервизът Ти.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X