Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно редактиране на стари постове - забрана ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да, кажи го поне цялото - стоманата е стомана не за да се огъва и да си стои огъната. Иначе и ти щеше да си крив. (то знае ли се)

---------- Post added at 15:05 ---------- Previous post was at 15:01 ----------

харесва ми тук, че мога да споделя някоя и друга мисъл с модераторите. Моята цел не е да обидя някой, макар да ме наричат как ли не. Но нека не се трият постовете, за да може човек да си препрочита някои гениални мисли и т.н.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      И да не забравяме:

"Стоманата е стомана за да бъде яка а не да се огъва" (или нещо от сорта).
      Да напомня с точния цитат:

Стоманата за това е стомана, за да е яка, а не за да можеш да я деформираш.
      Наистина нямат забравяне такива технически бисери.
      И пак с такава история - тотален технически инвалид, който и в тотото не му върви, демек технически инвалид-карък, сяда, изчита някакви неща, които не ги разбира в крайна сметка, пробва се да улучи нещото, което е изчел и накрая се роди някакъв такъв технически бисер.
      Акъл море, глава шамандура.
      Last edited by BO; d.m.y г., 15:13.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
        харесва ми тук, че мога да споделя някоя и друга мисъл с модераторите. Моята цел не е да обидя някой, макар да ме наричат как ли не. Но нека не се трият постовете, за да може човек да си препрочита някои гениални мисли и т.н.
        В това, че не си триеш постовете (за разлика от някой друг) e и най-голямото ти достойнство.

Само така могат галактическите ти прозрения да останат за поколенията

...... Освен ако някой модератор не ги изтрие междувременно.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          В това, че не си триеш постовете (за разлика от някой друг) e и най-голямото ти достойнство.

Само така могат галактическите ти прозрения да останат за поколенията

...... Освен ако някой модератор не ги изтрие междувременно.
          Тук съм да си говоря с модераторите. Колкото до постовете ми - ти не си критерии

Comment

Тук съм да си говоря с модераторите. Колкото до постовете ми - ти не си критерии
            Говори си с който искаш.
            Аз съм доволен, че започнаха да заключват темите наистина, а не да ги трият и да заличават техническите бисери, които ръсиш.
            Сега ми е кеф, че мога да те цитирам и да видят хората, какви ги бръщолевиш постоянно.
            Лично аз не мисля, че като ти казвам, че си технически инвалид-карък, то те обиждам. Не мога да обидя човек, който си е такъв, като му казваш истината в очите.
            Ако си гей и ти го кажа, не те обиждам, ама ако не си, то бих те обидил.
            Ама като изръсиш поредния бисер, вече десетки такива в последно време, то си личи от самолет, че си слонче в маскировъчен костюм и няма как да заличиш тоталната ти липса на техническа култура. Просто няма как да я заличиш.
            А пробата да я прикриеш, облечена в самочувствието, кеото имаш за себе си, то те правят много неориентирана личност.
            В частност - технически инвалид-карък.
            Гледам, че ти продължават бисерите с пълна сила. Признавам, креативен си. Направо не мога да разбера от къде ги вадиш тия бисери постоянно. Ама нормално де, като нямаш понятие как работят нещата, съчетано с грешни представи, облечени в тотално грешно самочувствие, със завършек на каръщина, защото не може да познаеш нищо на принципа проба-грешка, не случайно е довело до прякора ти на "технически инвалид-карък".

Я кажи, че още чакам отговорът ти - дизела трябва ли да разтовари турбото като отпуснеш газта, защото въздуха от турбото няма къде да отиде?
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
              Говори си с който искаш.
              Аз съм доволен, че започнаха да заключват темите наистина, а не да ги трият и да заличават техническите бисери, които ръсиш.
              Сега ми е кеф, че мога да те цитирам и да видят хората, какви ги бръщолевиш постоянно.
              Лично аз не мисля, че като ти казвам, че си технически инвалид-карък, то те обиждам. Не мога да обидя човек, който си е такъв, като му казваш истината в очите.
              Ако си гей и ти го кажа, не те обиждам, ама ако не си, то бих те обидил.
              Ама като изръсиш поредния бисер, вече десетки такива в последно време, то си личи от самолет, че си слонче в маскировъчен костюм и няма как да заличиш тоталната ти липса на техническа култура. Просто няма как да я заличиш.
              А пробата да я прикриеш, облечена в самочувствието, кеото имаш за себе си, то те правят много неориентирана личност.
              В частност - технически инвалид-карък.
              Гледам, че ти продължават бисерите с пълна сила. Признавам, креативен си. Направо не мога да разбера от къде ги вадиш тия бисери постоянно. Ама нормално де, като нямаш понятие как работят нещата, съчетано с грешни представи, облечени в тотално грешно самочувствие, със завършек на каръщина, защото не може да познаеш нищо на принципа проба-грешка, не случайно е довело до прякора ти на "технически инвалид-карък".

Я кажи, че още чакам отговорът ти - дизела трябва ли да разтовари турбото като отпуснеш газта, защото въздуха от турбото няма къде да отиде?
              Има тема за мен, моля драскай там

Comment

Да, кажи го поне цялото - стоманата е стомана не за да се огъва и да си стои огъната. Иначе и ти щеше да си крив. (то знае ли се)

---------- Post added at 15:05 ---------- Previous post was at 15:01 ----------

Стоманата не е задължително да възвръща първоначалната си форма след огъване. Стоманата е желязо-въглеродна сплав със съдържание на въглерод до 0.6 процента (от 0.6-2.0 процента вече се води чугун). Колкото повече е наличието на въглерод, толкова по-здрава е стоманата. А закалената стомана не подлежи на запазване на формата, която и е придадена при деформация.
                П.С. Завършил съм "Машиностроене" с 5.97
                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                  Стоманата не е задължително да възвръща първоначалната си форма след огъване. Стоманата е желязо-въглеродна сплав със съдържание на въглерод до 0.6 процента (от 0.6-2.0 процента вече се води чугун). Колкото повече е наличието на въглерод, толкова по-здрава е стоманата. А закалената стомана не подлежи на запазване на формата, която и е придадена при деформация.
                  До 2% съдържание на въглерод - гарантирано се води стомана!

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 11:16.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
                      Този път - поздравления, алфисте-идеалист!
                      А за сведение на колегата dansguardian, чугун се води желязо-въглеродна сплав със съдържание на въглерод от 2%, по-точно 2,14% до 6.67%.
                      Гайдаров е най- добрият в тази област.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

E не всички са учили желязо-въглеродната диаграма..
                        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                        x145 1.6 boxer

Comment

...
                          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 11:16.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение

май само аз съм учил "черна металургия" от пишещите тука,та положението е следното:
                            над 0.7та чак до 2.1 % се водят не чугуни, а инструментални стомани,под 0.7 са конструкционни.По спомен последната марка беше Ст70 и след това почваха у-тата -например У7 -това е по бдс и гост стандартите.
                            Освен това, тъй като специалността ми е "Обработка на металите чрез пластична деформация " смея да твърдя ,че всяка стомана си възвръща първоначалната си форма след огъване ,стига приложеното усилие да е по-малко от минимално необходимото за започване на пластичната деформация,т.е.всяка стомана си има и еластична ,и пластична деформация -няколко години съм поработил и на прокатен стан за студено валцоване където има и от двата вида деформация по много, така съм имал възможността да видя как теорията се потвърждава от практиката.
                            Last edited by 546; d.m.y г., 08:37.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение

май само аз съм учил "черна металургия" от пишещите тука,та положението е следното:
                              над 0.7та чак до 2.1 % се водят не чугуни, а инструментални стомани,под 0.7 са конструкционни.По спомен последната марка беше Ст70 и след това почваха у-тата -например У7 -това е по бдс и гост стандартите.
                              Освен това, тъй като специалността ми е "Обработка на металите чрез пластична деформация " смея да твърдя ,че всяка стомана си възвръща първоначалната си форма след огъване ,стига приложеното усилие да е по-малко от минимално необходимото за започване на пластичната деформация,т.е.всяка стомана си има и еластична ,и пластична деформация -няколко години съм поработил и на прокатен стан за студено валцоване където има и от двата вида деформация по много, така съм имал възможността да видя как теорията се потвърждава от практиката.
                              Така, имам питане. Започне ли пластичната деформация не води ли до счупване? И ако разтеглиш зегерката до толкова, тя не си ли губи еластичността?

Comment

Така, имам питане. Започне ли пластичната деформация не води ли до счупване? И ако разтеглиш зегерката до толкова, тя не си ли губи еластичността?
                                Нещата са много по-сложни отколкото ти се струват. Обикновено при пластична деформация в определени граници не се получава счупване/скъсване, но се получава допълнителна повърхностна закалка (наклеп).
                                Сигурен съм, че колегата, който се е занимавал със студено валцуване ще потвърди това. Често пъти след студено валцуване и съответно пластична деформация, повърхностното закаляване е нежелано. Поради това в последствие се налага загряване на проката до определена температура за да се премахне закалката. Това се нарича "отгряване".

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X