View Full Version : Всичко за Alfa Romeo 149 (Giulietta)
Проблем как пък не! Това е вид някаква защита!!!
Точно на третия път след натискането, не остава долу ами се закрява наляво! Защо не го показаха от първия път да се задържи долу ;) особенно на последната кола се видя най-добре, че това е направено с някакъв замисъл! Интересно ще ми е защо обаче! Предположения много, примерно на мен ми идва мисълта като заключването на волана...само че тук педала, като се закревя така, примерно да задейства бутон с който дa спира притока на гориво...
Незнам, но 100% не е дефект...
Аз съм на същото мнение!
Dodo 155
21-06-2010, 07:37
ако има наистина такъв дефект ще трябва да го отстранят миналата година Тойота изтегли мисля че 200 000 автомобила поради същата причина
:mf_Flush:
1 300 000 автомобила!
Само Авенсис бяха над 200 000 ;)
Иначе според мен това не е никакъв дефект, но немците са световни автокритици и винаги успяват да намерят върху какво да се изсерат :pp:
п.с. И на мен ми се е**ват педалите със зимните стелки, ама е дефект в задволанното у-во :prescription:
и меко казано трябва да си хамалин за да натискаш педала по този начин...
не съм сигурен,че се получава от третия път :roll: може би просто го натиска няколко пъти правилно и след това го напъва на страни...
Не се сдържах да не наспамя :upsidedwnsmiley:
Това според мен не е дефект, а е екстра позволяваща на нас лудите глави с италианките да караме с пълна гас на магистралите без да си морим краката :devil:
P.S. Нено мисля имаше снимка на магистралата с изваден ляв крак през прозореца.. е.. ако караше новата джулиета - щеше да може да си извади и двата крата кпрез прозореца :respect:
digitalundgrd
21-06-2010, 14:30
Демек това е функция "круиз контрол" специално за немските аутобани :)
Хора, защо се самозалъгвате не мога да разбера. Това ако не е дефект, а някаква екстра, не мислите ли че италианците щяха да споменат за нея, или най-малкото щяха да дадат някаква реакция след случилото се... Дори и да е дефект, не зная кой нормален човек ще напъва педала на газта наляво? :screwy: Истината е, че немците виждат заплаха в лицето на Жулиета, и затова се хващат за някакви дреболии като удавник за сламка! ;)
Хора, защо се самозалъгвате не мога да разбера. Това ако не е дефект, а някаква екстра, не мислите ли че италианците щяха да споменат за нея, или най-малкото щяха да дадат някаква реакция след случилото се... Дори и да е дефект, не зная кой нормален човек ще напъва педала на газта наляво? :screwy: Истината е, че немците виждат заплаха в лицето на Жулиета, и затова се хващат за някакви дреболии като удавник за сламка! ;)
Абе и според мен са се поизплашили, че колата е добра и се чудят каква глупост да измислят :) Педала очевидно не е нормално да запъва там, ама пък кой ше лашка така педала и то в ляво ?!?
Абе и според мен са се поизплашили, че колата е добра и се чудят каква глупост да измислят :) Педала очевидно не е нормално да запъва там, ама пък кой ше лашка така педала и то в ляво ?!?
Така де, нали и аз това казвам... :upsidedwnsmiley:
А според мен вие изпадате точно в положението на немските журналисти но с обратен знак.
Ако има дефект, е добре, че се открива предварително... а няма да се наложи изтегляне на вече продадени автомобили, ако няма дефект... остава си за сметка на любителите на пресата :upsidedwnsmiley:
А според мен вие изпадате точно в положението на немските журналисти но с обратен знак.
Ако има дефект, е добре, че се открива предварително... а няма да се наложи изтегляне на вече продадени автомобили, ако няма дефект... остава си за сметка на любителите на пресата :upsidedwnsmiley:
Абе аз съм съгласен, че дефекта си е дефект и трябва да се отстрани :) Ама кое му е предварителното на това откриване, при положение първо, че колата вече е в производство и второ, колко бройки от другите модели със същия компонент са вече продадени:
...Интереснто е ,че този детайл е производство на немската фирма Hella и е започнал да се монтира преди 9г. на Стило, през новото Браво, новата Делта, но досега никой не е докладвал за проблем.
На мен ми е интересно как тоя дефект никой не го откри за девет години и три модела автомобили :)
сега го тествах
няма вариант педала на Браво да застане по този начин
Dodo 155
21-06-2010, 21:32
сега го тествах
няма вариант педала на Браво да застане по този начин
Защото не си 140 кг шваба, с 48 размер обувки :laser:
Я почни да ядеш винервурстове, да жулиш бира и след 3 месеца и ти ще го строшиш :mrgreen:
Тоя педал прилича и на моя, но трябва да си го поставиш като цел, да се мотивираш и да използваш всичката си сила, за да успееш да направиш подобна простотия :hehe:
B. Stamatov
22-06-2010, 11:07
Ясно се вижда че е дефект. Просто ромото на педала е меко и се огъва. Ако беше от метал нямаше да има такъв проблем. А по отношение на гернаците не мисля че е редно да ги плюете, защото хората имат задълбочен подход и изледват всичко- така трябва. Хубаво че са го открили сега докато модела стартира продажби и ще може лесно да се отстрани.
Ясно се вижда че е дефект. Просто ромото на педала е меко и се огъва. Ако беше от метал нямаше да има такъв проблем. А по отношение на гернаците не мисля че е редно да ги плюете, защото хората имат задълбочен подход и изледват всичко- така трябва. Хубаво че са го открили сега докато модела стартира продажби и ще може лесно да се отстрани.
Немога да разбера за каквъв дефект говорим.
Нали се сещате ,че с мойте 120 кила ,ако напъна волана и ще ми остане в ръцете.Това излиза че е дефект,защото не са го измислили как си трябва.
Ако пуснем една тема във Фиат Форума където има многоооо стилота ,а вече и Бравота,дали някой от тях има този проблем.Въобще досега дали има случай на проява на този дефект,а на откъснат волан ?
Сигурно ако дърпам и топката на скоростния лост на горе ще ми остане в ръката,което на практика е много опасно ,защото как ще изключа от скорост докато карам с 200.
Всъщност сега като се замисля това може и да се окаже дефект ,за автомобилите ,чеиито шофьори натискат едновременно гас и спирачка.
Абе шантава работа са тея коли.Ако беше Голф това нямаше да е дефет ,а някаква супер екстра или хич нямаше да чием за нея.Автопроизводители връщат автомобили с проблеми в еърбеци ,в колектори,инжекциони и кво ли не,а пичовете се чудят как да счупят хубавата кола.
Официално изявление на ФИАТ Груп. (http://www.fiatgroupautomobilespress.com/index.php?lng=2&group=6&method=cartelle&action=zoom&id=4792)
преведи за онези дето незнаят какво пише с няколко свой думи..
направили са собствени тестове
за да се случи това трябва са приложи усилие от 28 кг и то странично
средностатистически шофьор прилага усилие от 4-5 кг
въпреки това колата е оборудвана с “brake override system”
т.е. даже и педала да "запецне" , при натискане на спирачката колата приема като върховна командата за спиране
Stoyan Georgiev
22-06-2010, 15:58
дали е така ? как тогава успява да се ползва газ спирачка едновременно ?
пише че системата се задейства при скорост над 5км/ч
също пише че тази система се прилага и при други автомобили от групата
но кои точно, може да гадаем
пише че системата се задейства при скорост над 5км/ч
също пише че тази система се прилага и при други автомобили от групата
но кои точно, може да гадаем
С педали на газта drive by wire по принцип не може да се натискат едновременно газта и спирачката - спирачката винаги има пълен приоритет.
Само при някои спортни режими на колите с механична трансмисия (сещам се за режима Sport+ при BMW) и ПРИ ИЗКЛЮЧЕНО ESP спирачката може да се натиска едновременно със газта.
Stoyan Georgiev
22-06-2010, 16:24
ахам
не съм пробвал с включен вдц/есп дали става на алфонсо
ше пробвам и ще докладвам :)
Демек за да се огъне така педала,трябва да натискаш адски силно на една страна,за да се заклещи на този ограничител-малко съмнително ми се струва как ще го изкривиш настрани,като дори при рязко подаване на пълна газ-да "завариш" газта до долу-пак няма как да изплъзне чак толко настрани.По скоро ако при спряла кола,нощем правиш някакви упражнения с някоя гражданка може да се случи подобно нещо:drinking:
Dodo 155
22-06-2010, 20:51
направили са собствени тестове
за да се случи това трябва са приложи усилие от 28 кг и то странично
средностатистически шофьор прилага усилие от 4-5 кг
въпреки това колата е оборудвана с “brake override system”
т.е. даже и педала да "запецне" , при натискане на спирачката колата приема като върховна командата за спиране
Абе ще си дойдем на думата за дебелия германец и винервурстите :screwy:
При мен (147 ФЛ) не може да натискаш спирачка и газ едновременно, пробвано е ;)
Дори и с изключен ASR пак не може ... проверено вече :-P
Май няма да си купувам Жулиета, аз съм 106 кг :drinking:
http://www.youtube.com/watch?v=5fn2yIP9Izo&feature=player_embedded
Отново, за пореден път се лекинко засягам на поредната тема на Ауто Билд БГ. Сравнителен тест между Алфа Ромео (Жулиетта), БМВ (1 серия) и Ауди (А3). Незная дали повечето са запознати с първия тест между Алфа и БМВ на същото списание, при който Жулитата безпроблемно взима 1 място пред 1 серия на БМВто (Може да погледнето по-ранния ми коментар за именно този тест) А внезапно при следващото съревнование Алфата не само, че е след БМВто, а ми е дори след Аудито, което при безумни основания са сложили даже начело.
Разбира се моята критика няма да промени нищо за напред сред обществото отностно мнението към най-новия модел на Алфа Ромео,но все пак бих желал да споделя мнението си и да чуя (видя) вашите мнения.
Отново, за пореден път се лекинко засягам на поредната тема на Ауто Билд БГ. Сравнителен тест между Алфа Ромео (Жулиетта), БМВ (1 серия) и Ауди (А3). Незная дали повечето са запознати с първия тест между Алфа и БМВ на същото списание, при който Жулитата безпроблемно взима 1 място пред 1 серия на БМВто (Може да погледнето по-ранния ми коментар за именно този тест) А внезапно при следващото съревнование Алфата не само, че е след БМВто, а ми е дори след Аудито, което при безумни основания са сложили даже начело.
Разбира се моята критика няма да промени нищо за напред сред обществото отностно мнението към най-новия модел на Алфа Ромео,но все пак бих желал да споделя мнението си и да чуя (видя) вашите мнения.
И аз преди малко го четох и "леко" се подразних, ама нищо ново под слънцето - в списание AudiBild, печели Audi, както винаги. Със съответните безумни "преимущества" като мощност и икономичност, които неща са на практика еднакви, ама Алфа-та харчела 0.5л. повече, Аudi-то возело гадно и твърдо, имало най-голям спирачен път, ама това не му пречи да вземе победата. :brickwall:
И аз току що погледнах написаното в това четиво за любители на немски автомобили... Ами и аз се издразних и то доста! Изведнъж се оказа, че Джулиета имала какво да подобри по отношение на управлението?! Алфата разполага с най-малко коне, бие ги на ускорение, а на еластичност просто ги размазва, но има какво да подобри по динамиката?!
(справка: 0-100 Алфата - 9.7, Аудито - 9.8, БМВ - 9.7
60-100 на 4-та Алфата - 7 сек. Ауди 8.3 сек. БМВ 9.9 сек.
80-120 на 6-та Алфата 11.8 сек. Ауди 15.3 сек. БМВ 18.1 сек.... Аз ли съм в грешка или това е смазваща разлика?!)
И на базата на тези показатели, за пъргавина на Алфата дават 11 точки, на Аудито 12, а на Бмв 13 точки, като имате предвид, че в цялата статия се повтаря колко мудно било Бмв-то?!?!?! За ускорение Аудито взима 7 точки, Бмв 6 и Алфата 6?!?!?!
Оборудване за сигурност: Ауди 6 точки, Бмв 7 точки, Алфа 6 точки при положение, че знаем резултатите от теста за сигурност на Алфата?!?!?!
Данъзи/застраховка: (По данни от теста) Годишен данък: Алфата - 271лв. , Ауди 283 лв, Бмв - 277 лв;
Застраховки ГО/каско: Алфата 180/2100 лв, Аудто 180/2470 лв, Бмв 240/2392 лв
Данъци/застраховка: Алфата - 8 точки, Ауди 9 точки, Бмв 7 точки ?!?!?!?!?!?!?!
И другото нещо, което адски ме подразни е това за пространството в купето отзад! Бмв-то е видимо най-тясно, а Аудито уж най-широко, като за наше убеждение са направили снимки как мръсната шваба е седнала отзад и в трите коли. Естествено в Аудито и в Бмв-то нашият човек е седнал удобно и максимално назад, а в Алфата е направил някаква изгърбена стойка, плъзнал си задника напред и ето виждаш ли как Алфата станала по-тясна от Аудито. Дори се вижда, че разстоянието между най-предната част на седалката и прасеца му е най-голямо при Алфата, което съответно потвърждава думите ми!... БРАВО! :big_bow_down:
Не се ядосвай, няма смисъл. ;)
E те сложили Алфа с 120 коня двигател и пишат че БМВ най динамично (за динамика му дават повече с 8 точки и бие алфа. Ама то пак на по ефтина цена се взема 1,4 - 170 коня и ги отвява и аудито и бмв-то. Просто в сравннението са сложили скопеното 1,4
Само за справка-днес има възможност да проверя това с педала при Фиат Стило двувратка-напъвах яко наляво,натисках,мъчих-нищо,само мръдна малко наляво,не заяде за плочката.
Ху гивс а фак абаут Аутобилд?
Ху гивс а фак абаут Аутобилд?
Доста хора,маса народ.
Един голям процент от продажбите на Ваг се дължът на реклама/антиреклама,лично мнение.
Доста хора,маса народ.
Един голям процент от продажбите на Ваг се дължът на реклама/антиреклама,лично мнение.
Да де, то и на голям процент от тия хора музикалният вкус се формира от Пайнер и от МТВ, но нали тука уж се отличаваме. ;)
Само за справка-днес има възможност да проверя това с педала при Фиат Стило двувратка-напъвах яко наляво,натисках,мъчих-нищо,само мръдна малко наляво,не заяде за плочката.
Заради една статия ще си начупите педалите :). Ако имаше нещо то щеше да се е случило на някого о той щеше да се оплаче, хич не се знае каква гимнастика са правили германците, може да са откривали сезона на кърската любов :devil2:.
---------- Post added at 08:24 ---------- Previous post was at 08:23 ----------
Доста хора,маса народ.
Мейнстриим, какво да се прави. Както казва един приятел "Който не знае какво да си купи си купува фолксве и опел".
---------- Post added at 08:25 ---------- Previous post was at 08:24 ----------
Всичко е субективно. Все пак и на тях им харесва алфичката ама не си го признават.
Стига бе, вие наистина ли се засягате, че от ведомственото издание на VAG са сложили селската мечта Ауди на първо място!?! В последните 2 години години се скъсах от пътувания с разни видове Аудита, да знаете тва дето го пишат в това списание не е вярно ;-)
alfageorgi
01-07-2010, 21:07
Абе момчета защо се впрягате на тия смешници от Ауто Билд.Ми те милите в два поредни броя пишат два коренно противоположни коментара за Алфата.Явно тая кола много ги притеснява и като динамика и като управляемост и като каквото и да е , за дизайна да не говорим.Аз лично това списание си го купувам редовно и го използвам не да се ядосвам , а за да им се смея на тъпотиите.3/4 от "специалистите" в това списание изобщо не са в час с елементарни неща при коментарите си които на моменти не са просто смешни ами откровено глупави-като това например за динамиката от последния сравнителе тест.Алфата ги бие на тоя ластик с някъква умопомрачаваща разлика от около 6 до 10 секунди!!!!/ако са им верни собствените данни които цитират/ и те пак викат , че не била динамична.Абе корифеи на техническата мисъл.
Всъщност, пуснаха ли я тази кола за продажба на нашият пазар?
Наесен с песен. ;).
Dodo 155
05-07-2010, 07:45
България е единствената талибанска държава, в която нямаше Жулиета за 100 годишнината и това е заради тия нещастници от ММ :chair:
Трябва да им бъркаш, не знам къде, за да продават Алфи :rtfm:
България е единствената талибанска държава, в която нямаше Жулиета за 100 годишнината и това е заради тия нещастници от ММ :chair:
Трябва да им бъркаш, не знам къде, за да продават Алфи :rtfm:
То в Италия Джулиета бе съвсем пресен екземпляр по улиците ти в БГ искаш да я докарат майна, чакай малко еее към Коледа има време... :)
Със сигурност пускането и на отделните пазари е свързано с фирмена политика, става планово и съобразено с графици, заявки и производствени помщности...помисли над това... ;)
п.п. Бях чел някъде че първите 2 месеца от пускането си Джулиетката ще се продава изключително и само на Италианския пазар... ;)
Това не им пречи да имат показна бройка...
Stoyan Georgiev
05-07-2010, 18:38
с надъхването на пазара прекалено рано може да се получи обратен резултат
да възбудиш интереса на клиентите, които от своя страна нямат какво да купят и отиват да купят следващото най-добро или харесват нещо друго.
защото в повечето случаи се пазари на принципа "искам тук и сега"
Ебаси смешната работа...разликата в доускорението е над 4сек. в полза на алфата спрямо Аудито и над 7сек. спрямо БМВ-то ама наистина не била много динамична...няма такъв смях.. Отделно че на алфата 12точки а за 4сек. по бавното Ауди дадоха 11 точки...много съм възмутен:shutup:
Ето намерих снимки от списанието в интернет...
:bangin::bangin: снимките са 5мпх.
http://img815.imageshack.us/gal.php?g=dsc01244.jpg
Не,тоя тест е страшна подигравка-алфата е много по-добра,но просто няма как да спечели теста-не е немска:bangin:
Хората не се подиграват само имат избирателно мислене, правят-струват гледат да са в посоката на правоврения немец. В последния брой сравняват ауди а1 с мини купър и на всичкото отгоре алчо по убав го изкараха. Абе :hi_temerature: работа.
sa6o_roman
06-07-2010, 18:12
Ебаси смешната работа...разликата в доускорението е над 4сек. в полза на алфата спрямо Аудито и над 7сек. спрямо БМВ-то ама наистина не била много динамична...няма такъв смях.. Отделно че на алфата 12точки а за 4сек. по бавното Ауди дадоха 11 точки...много съм възмутен:shutup:
Ето намерих снимки от списанието в интернет...
:bangin::bangin: снимките са 5мпх.
http://img815.imageshack.us/gal.php?g=dsc01244.jpg
колега, динамична не означава най-бърза и с най-добро ускорение, и доускорение.
Gh0stRider
06-07-2010, 18:15
Ами? Означава какво тогава :)
Е хубаво, можеш да включиш и други показатели, като спиране и поведение в завой, ама тя и в останалите компоненти на динамиката едва ли отстъпва на другите две коли ;)
Отворете горе снимките и сами вижте...Става въпрос за категория еластичност
Точките са макс 15: Алфа-12 Ауди-11 Бмв-9...и това при положение че при ускорени от 80-120км. алфата прави 4сек. разлика на Аудито и 7 секунди разлика на БМВ-то...за да си го представите в разстояние това са поне 2 тира разлика срещу аудито и поне 3.5 тира разлика срещу БМВто...и това ако не се казва разлика..а от 60-100 са 1.3сек. и 3сек.....еее как може алфата 12точки а аудито 11?!?! На какво основание:Suicide::Suicide:
При пъргавина от 15точки:Алфа 11 Ауди 12 БМВ-13....айде няма нужда...супер кретонско е...отделно че в ускорението до 100км. алфата е = на БМВ, а ауди е отпред със само 0.1 десети...тоест пълен смях...
За управление и т.н. алфата е също много близка..."В завоите обаче алфа се движи много амбициозно"
Огромни разлики..не ми се коментира просто повече...Винаги съм харесвал Аутобилд и съм смятал че са обективени, ама този път дори и аз няма как да им повярвам...
Gh0stRider
06-07-2010, 19:08
А относто управлението на Алфа спрямо другите... ами само тя е с 205/55/16/... беемве са с 205/50/17 ,a алди 225/45/17...........
Eeeе не може Алфата с раб. обем 1368куб. см Срещу 1390 Ауди и БМВ 1995к.см. Да има разход съответно 7.2/6.5/7.0. А пък за ускорението...- с най-малък двигател същото ускорение-ХаХаХа
http://img62.imageshack.us/f/dsc01242t.jpg/
Срам за Аутобилд. Същото е когато онзи тъпак от Топ Гиър изписва времето на Алфа 8С на едно табло и сравнява времена...А не казва че Алфата Кара на дъжд в сравнение с другите коли, гледано в youtube.com/
Алфа 156 2.0
Тоя "тест" е пълна порнография....:death: На Алфата са и спестени толкова точки, че направо... Не зная дали видяхте категорията Данъци/Застраховка, съотвтно точките при дадените данни..... абе мани :gay[1]: работа!
sa6o_roman
07-07-2010, 01:19
Ами? Означава какво тогава :)
Ама сериозно ли?
...
Не обръщайте внимание само на колонката с точките. Чета написаното в статията и всичко изглежда обосновано. Даже написаното се връзва с техническите данни и въобще не се изразява негативно мнение спрямо Алфата. На всичко отгоре и за дизайна са на едно мнение с доста алфисти.
п.п. ние още не сме карали жулиетата, камо ли да сме я сравнявали пряко с други две коли. Можем ли да спорим с някой, който е?
Ама сериозно ли?
...
Не обръщайте внимание само на колонката с точките. Чета написаното в статията и всичко изглежда обосновано. Даже написаното се връзва с техническите данни и въобще не се изразява негативно мнение спрямо Алфата. На всичко отгоре и за дизайна са на едно мнение с доста алфисти.
п.п. ние още не сме карали жулиетата, камо ли да сме я сравнявали пряко с други две коли. Можем ли да спорим с някой, който е?
Абе пич, ти ще излезеш голям философ бе! Ама то май ланеца на аватара ти обяснява нещата.... Пък подписа ти изобщо няма да го коментирам... :ban:
leketo84
07-07-2010, 02:00
За пръв път ще пиша в тая тема ,а я следя с най-големия си интерес „ Саше моляти се не се мешай тука стой си там при фал-ве-тата , явно е че ти харесват , просто цапаш една качествена тема " ! :ban:
Момчета,момчета НЕ допускайте некви разни голфаджии с елементарните си разсъждения и неизлечимите си компекси да ви занимават!
Просто не го отразявайте и той сам ше се откаже... :ban:
Айде да не заприличваме на коне с капаци викам аз. Всеки може да си казва мнението, стига да го прави културно и без да обижда.
Gh0stRider
07-07-2010, 12:44
Ама сериозно ли?
...
Че не сме я карали- ок... просто се хващаме за цифрите които дават, а след това определението "нединамична"... Както и да е гадаеме си тук кое как е...
Очевидно на братята немци им идва в повече тая кола, то бива бива ама ако можеше само да е по-красива, но да не е по-сигурна (дори и 0т новата 5-а серия на БМВ), по-лека, по-просторна (ясно се вижда че пасажера отзад в Аудито седи на по-тясно място отколкото в Джуилиета, за БМВ-то дори и дума не може да става), с по-добри материали, по-динамична и не на последно място доста по-евтина.
Някой ще каже, че не е така за материалите. Аз пък ще кажа че моята 156-ца има в пъти по-добри материали в купето от една 1-ца на БМВ.
Друх ще каже, че не е динамична, но ако само погледне резултатите в теста на АМС и Куатроруоте- ще види за какво размазване става въпрос по отношение на стабилност в завои.
Относно динамиката- абсолютно съм убеден, че това БМВ не може да ускори от 0-130 за 16.3 сек. Моята 156 1.8 ТС ги прави толкова /а това БМВ не може да подържа темпо с нея/, но е с 22 к.с. отгоре и 100 кг надолу, а БМВ 116 Д, което ще върви доста повече от бензинката заради въртящия момент, дава 19 сек при същата дисциплина. Така, че и това е една лъжа, както и оценката в теста за просторност, че Алфата има точки колкото БМВ. Пълна глупост, който е сядал в единица, той знае добре дали ако седи нормално отпред, ще има място за някого отзад...
Новото Браво, което е по-тясно от Жулиета е доста по-просторно от 1-цата и отпред и отзад, така че с тези си статии Аутобилд ще го закъса рано или късно. Четейки коментарите на немци на AUTOBILD.DE, мога да кажа, че почти всички, които пишат мненията си, откровено се присмиват на глупостите на редактора.
Ама сериозно ли?
... На всичко отгоре и за дизайна са на едно мнение с доста алфисти...
За дизайна доста алфисти са на това мнение, щото я сравняват с други модели на Алфа, а не с Ауди и БМВ. Ше ме извиняват колегите от АутоБилд, ама точно пък тия две коли - А3 и 1er не са с кой знае какъв дизайн и не знам колко алфисти ще се съгласят, че са по-добри от Жулиета :)
А иначе статията според мен си е малко тенденциозно написана - не искам сега да ставаме коне с капаци, ясно е че всяка от трите коли си има плюсове и минуси, но според мен малко са поукрасили недостатъците на Алфата :) Само като видим каренцето за заклещването на педала - "при едно ускорение с пълна газ", ей така случайно разбираш ли ;) Вярно дефекта си е дефект, ама мога да се обзаложа, че това е открито на място при изгасен мотор, щото просто не ми се вярва, че алфа не са направили няколко хиляди ускорения на пълна газ докато са тествали колата пък и сигурно усилието необходимо за заклещването е в пъти по-голямо от необходимото за даване на пълна газ :) На всичкото отгоре после твърдят, че това е много опасно при положение, че им е ясно, че колата има brake override :) А и не знам, може и аз да си внушавам, ама на снимките на задната седалка тоя ми се вижда наистина нарочно изсулен напред, че и сгънат на осем горкия :) Според мен малко са преиграли, в което не ги обвинявам, може и да е неумишлено - сега всеки си харесва неговото, и в БГ ако правехме коли, така щяхме да говорим ;)
Така е колега,БМВ-то е адски тясно и матералите не са с хубаво качество,при Ауди качеството е на много високо ниво,колата е добре направена,но скучна-много скучна,докато алфата е много изпипана и красива,с добри мотори и качествени материали.
sa6o_roman
07-07-2010, 23:05
Zmeycho, Ivanov_, ако исках да се заяждам и избивам комплекси щях да говоря като вас.
leketo84, относно цапането, имам и по-стари постове в темата. Следя с интерес новините за модела. Кажи ми честно, кое ти звучи по- цапащо, моите "анализи" по темата или "анализите" на произволен съфорумец за мен?
Днес си поиграх с педала на моята(макар че не е от серията Стило,Браво,Делта,Жулиета) ,но е пластмасов педал с гладка основа под него и установих че педала не влиза наляво, но доста лесно се огъва ако ги кривя и следователно има вероятност да бъде счупен.
Това смятам че е дефект и тъй като не е открит от 2001ва насам ,няма да е зле да информираме Фиат Груп да привика всички Алфи,включително и тея по моргите,че има вероятност от счупване на педала при натискане с крак.....
Макар че много се дразня на такива тенденциозни писания ,това вече се случва всекидневно дори тук във Форума.
Мъни ,мъни.....
Пич, аз не искам да се заяждам! Просто ме подразни това, че всички фенове виждаме явното пренебрежеително отношение към Алфата, а само за теб всичко написано е обосновано?!?! И като ти видях ланеца и пълната глупост, която си написал в подписа си и ми стана още по-криво! :director:
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=539516
може би кабрио и купе
http://img227.imageshack.us/img227/7484/articolo2.jpg
http://images.caradisiac.com/images/8/7/6/3/58763/S7-design-Alfa-Romeo-Giulietta-Sprint-Speciale-pat-T-Chin-186661.jpg
Dodo 155
13-07-2010, 12:54
може би кабрио и купе
http://img227.imageshack.us/img227/7484/articolo2.jpg
http://images.caradisiac.com/images/8/7/6/3/58763/S7-design-Alfa-Romeo-Giulietta-Sprint-Speciale-pat-T-Chin-186661.jpg
Е това вече е доста красиво :smile:
Купето "изби рибата":bouncing_smiley:
Купето "изби рибата":bouncing_smiley:
Пляснали са му един таван от 8С с тва фотошопче :evil:
Taка е, ама изглежда добре. :)
Taка е, ама изглежда добре. :)
Две мнения няма :beer:
Gh0stRider
13-07-2010, 14:46
Че тя и сегашната отзад си е супер :) да я фотошопнат отпред...
Бе да направят наистина едно спортно купе, ама истинско, а не на Photoshop. :)
Че тя и сегашната отзад си е супер :) да я фотошопнат отпред...
Абе и отпред не е зле :)
Stoyan Georgiev
13-07-2010, 17:05
.
Ееее,стига бе мнооо е гадна така,нз какво не и харесвате на нейната си предница.
Stoyan Georgiev
13-07-2010, 18:16
грозна е, почти колкото и това, което направих за 10 минути
а това е показателно....
за визията и това, което тя внушава говорихме преди известно време - тази визия не отговаря на идеята на марката
Бате,кажи честно какво искаш да внушава-всички нови коли са грозни,отчасти заради стандартите,отчасти заради модата,докато тая Алфа е може би една от най-красивите(само да уточня че говоря за масови коли-не за бутикови или супер коли...).Отдавна на мода не са намръщените фарове,а Алфа винаги са били модерни,и тъй като това е един модерен прочит на класическата Жулиетка,точно така трябва да изглежда.Италянците могат да претупват много неща,но за дизайн нямат равни-не се отнася само за колите!:cheers:
Бате,кажи честно какво искаш да внушава-всички нови коли са грозни,отчасти заради стандартите,отчасти заради модата,докато тая Алфа е може би една от най-красивите(само да уточня че говоря за масови коли-не за бутикови или супер коли...).Отдавна на мода не са намръщените фарове,а Алфа винаги са били модерни,и тъй като това е един модерен прочит на класическата Жулиетка,точно така трябва да изглежда.Италянците могат да претупват много неща,но за дизайн нямат равни-не се отнася само за колите!:cheers:
и те така.... :firstprize::th_up:
Stoyan Georgiev
13-07-2010, 19:41
не желая да са намусени фаровете
просто да не прилича на леко пипната делта
и да не прилича на гадна буболечка
когато модата е самоцел, тогава вече не говорим за дизайн....
santo_traficante
13-07-2010, 19:57
Стоян е напълно прав:)Затова и блъскат снимки само от зад:)
Един алфист ми сподели мнение че като я видял на живо изобщо не му харесала:)От пред е ужасТ с тея фарове на бубулечка:evil:
Стоян е напълно прав:)Затова и блъскат снимки само от зад:)
Един алфист ми сподели мнение че като я видял на живо изобщо не му харесала:)От пред е ужасТ с тея фарове на бубулечка:evil:
И аз така виках за 147 при първите си сблъсъци с нея :)
Времето ще покаже,Алфа е като хубавата музика.....
forza_italia
13-07-2010, 20:43
И аз така виках за 147 при първите си сблъсъци с нея :)
Времето ще покаже,Алфа е като хубавата музика.....
Не знам колко време обаче трябва да мине за това.....А Алфите бяха красиви коли преди време .не само отзад,а отвсякъде ... На мен също Жулиетката не ми харесва отпред,иначе всичко добре обаче тази ококорена физиономия хич не ми се нрави..Абе общо взето след 159 като запукаха наред тези оцъклени фарове и край.......Направиха 8Ц добре,ама дай сега всяка следваща Алфа да е облещена така,извинявай..... Пък нека да е мода.......
Джулиетата е супер ,Митко също. Предницата на Джулиета ми напомня на Ферари 599 http://vladutzmc.files.wordpress.com/2009/10/ferrari-599-gtb_fiorano.jpg Ама то и Ферарито е оцъклено като буболечка нали :grin: А и все пак старата Джулиета си е доста изцъклена.
Немога да разбера какво не й харесвате.
На тея времена дето всичко се прави от калъп и изглежда еднакво,тази кола на фона на конкурентите е просто страхотна.
Грозна била,да я оценяват потенциалните клиенти,никой от нас не е такъв.
Като ви слушам приказките имам чувството ,че до някоя и друга година ще смените Форумите,а уж всяка втора тема се говори за "сектанти"
alfageorgi
13-07-2010, 23:30
Явно доста хора ще чакаме фейслифта.За тая предница просто не ми се и говори!
Ами и на мен ми харесва повече 159 или 155 като предница,но няма как-всички нови алфи ще са така.При всички нови коли бронята се качва все по-нагоре и нагоре,дори на А8 цялата предница е едно.За пример вижте пежо 307 от първата генерация до последната,ако трябва да съм честен първата ми харесва най-много.
http://topcars.bg/news.php?id=4363
кой каза че иска двувратка ето двувратка :D
http://topcars.bg/news.php?id=4363
кой каза че иска двувратка ето двувратка :D
Появата на Джулиета купе е въпрос на време, щот близнака и хЛопел Астра вече излазна... :book:
Появата на Джулиета купе е въпрос на време, щот близнака и хЛопел Астра вече излазна... :book:
По какво са близнаци ?
По какво са близнаци ?
Задницата и линиите на страничните прозорци.
Задницата и линиите на страничните прозорци.
Далеч не е само това... ;)
За тези които незнаят Джулиета и новата Астра са коли близнаци до толкова, доколкото това, че са базирани на една и съща платформа т.е. купетата са им напълно еднакви, а ползват също и еднакви дизелови и някои бензинови мотори :)
И тъй като хЛопел изкараха купе на новата Астра е напълно логично Алфа да направят същото... :pizza:
За тези които незнаят Джулиета и новата Астра са коли близнаци до толкова, доколкото това, че са базирани на една и съща платформа т.е. купетата са им напълно еднакви, а ползват също и еднакви дизелови и някои бензинови мотори :)
И тъй като хЛопел изкараха купе на новата Астра е напълно логично Алфа да направят същото... :pizza:
Това исках да чуя,защото моите проучвания по въпроса стигат само до един общ мотор и това е 2.0 ЖТД,никакви бензинови или платформени прилики не съм намерил като инфо.
Ако имаш достоверен източник давай да четем,ако не ще почакаме още малко за да видим къде се крие истината :)
Външната прилика не я коментирам...
Платформата на Джулиета C-Evo няма нищо общо с тази на Астра. 2.0 jtdm е еволюция на 1.9 jtdm и е също на Фиат Груп, а Опел само го полват от времето на сътрудничеството с GM.
А на мен лично предницата много ми харева, както и цялата кола разбира се. Излъчва както елегантност, така и агресия, (гледана фронтално ми напомня и на Алфа ГТ) като още преди да се появи на бял свят, от дизайнерския отдел съощбиха, че предницата ще има общо с 599 GTB, което е факт.
Тук мнооо си се объркал, новата Астра е на платформата GM Delta ІІ (заедно с Шевролет Круз, Волт, Ампера и бъдещите Зафира и Бюик Ексел).
GM Delta ІІ всъщност дори не е европейска или хамериканска платформа, а е разработена от GM-DAT (Деу) в Корея. Вътрешното и наименование е Global Compact Vehicle Architecture или GCV.
Много, ама много мразя когато някой се изказва неподготвен. Въобще в тва, което си написал, няма и една вярна дума.
Единственото общо нещо между двете коли са 2-литровите дизели - те са на Fiat Powertrain.
А пък Жулиета е първият автомобил, построен на най-новата Compact architecture platform на Fiat, пригодена и за предно, и за двойно задвижване. Много скоро на нея ще бъдат построени и други нови модели на Фиат, Ланча и естествено...Крайслер.
---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:04 ----------
. Бензиновия мотор 1.4 турбо също е на GM, от така нареченото Family 0. (http://en.wikipedia.org/wiki/GM_Family_0_engine#Turbo) .
Не е вярно. Двата маторя нямат нищичко, ама нищичко общо.
1,4 16V турбо си е чист фиатски мотор, това на практика е развитие на добрите стари FIRE моторетки от преди 25 години.
http://it.wikipedia.org/wiki/Motore_Fiat_FIRE
---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 20:16 ----------
Колкото до 2.0 cdti, да то наистина използва блока на 2.0 jtd, но от това за съжеление не произтича факта, че ще има купе на Жулиета.
То си е абсолютно същия двигател. На практика "новия" 2,0 JTD си е стария 1.9 JTD - разликата е само в диаметъра на цилиндъра. Всичко друго е еднакво (за хардуера говоря, по разните там електроники може и да има дребни разлики).
1,9 е 1910 куб. см, ход х диаметър на буталото: 90,4 х 82,0 мм
2,0 е 1956 куб. см, ход х диаметър на буталото: 90,4 х 83,0 мм
Не искам да оспорвам дълбоко проницателната авто компетентност на Пинко, нито книжовно-литературната техническа насоченост на Аспарух!
Просто събрах 2 и 2 с оглед на информацията, която бях чел до момента, а именно че двата модела (Астра и Джулиета) са обща разработка на GM и FIAT построени на една и съща платформа...това е!
С тази същата информация си обяснявах и еднкавкия им външен вид!
п.п. Ще се опитам да намеря източника на информацията, макар че го четох доста отдавна...
Много ми е интересно докато сме на темата да се изкажат специалистите дали има нещо общо между 159 и опел инсигния като платформа. Знае се, че платформата е обща разработка на алфа и GM, като GM изоставят проекта. Но все пак дали не са ползвали част от разработеното в инсигния. От коли, които не могат да вземат завои вектрите станаха драйвър карс. От къде го взеха това ноу хау?
Stoyan Georgiev
16-07-2010, 13:52
ноу хау-то го взеха като качиха цените
всеки може да направи ферари стига да има парите
Stoyan Georgiev
16-07-2010, 18:51
добре че не е на сигнум на платформата, че потъркалях един такъв и в завой е :horror::horror::horror:
я да видим кой е краднал от Алфа? некой пишман дизайнер пак е копи-пейстнал :) Задницата не е ли 1:1? :)
http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_764/car_photo_382141_25.jpg
http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_764/car_photo_382138_25.jpg
Stoyan Georgiev
20-07-2010, 10:44
не бих казал, че е отвратително
а иначе, като цяло самия стил е поизкопиран, но да не се заблуждаваме, че алфа са го измислили :)
не бих казал, че е отвратително
а иначе, като цяло самия стил е поизкопиран, но да не се заблуждаваме, че алфа са го измислили :)
Ами кой тогава :calc: За задницата не знам, но страничната линия е 1:1 :surrender:
Jivko7777
20-07-2010, 13:26
я да видим кой е краднал от Алфа? некой пишман дизайнер пак е копи-пейстнал :) Задницата не е ли 1:1? :)
http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_764/car_photo_382141_25.jpg
http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_764/car_photo_382138_25.jpg
Ами задната линия са променени стоповете, а страничната е 1:1...но това е много не умен фото-шоп, най-малкото защото на задните врати има 2 дръжки :gayfight: стандартна и горе "запазена марка" на АЛфа Ромео :)
Я сега да видим колко е тясно наистина и дали не се харесва таблото.....
http://www.youtube.com/watch?v=XHioB6UhJU8&feature=fvw
santo_traficante
21-07-2010, 07:16
На Мерцедеса поне са му сложили муцуна като хората:spiteful:
Я сега да видим колко е тясно наистина и дали не се харесва таблото.....
http://www.youtube.com/watch?v=XHioB6UhJU8&feature=fvw
Само двама от тях имат за личен автомобил съответно Рено и Волво. Всички останали имат лични Алфа Ромео.
Моля придържайте се към заглавието на темата !
Giulietta Най-вероятно ще бъде с 5 година гаранция и ограничение на пробега от 100 000.
Само двама от тях имат за личен автомобил съответно Рено и Волво. Всички останали имат лични Алфа Ромео.
Е да ама всички биха си я купили:cheers:
Имаше и един с ярис.
през юли са в Италия са продадени 2931 бройки
което изстрелва модела директно на 3-то място в сегмент Ц
колата се продава колкото Браво и Делта взети заедно
Много ме кефи, според alfaromeo.de нормална конфигурация струва около 22,000 евро. Чудя се защо в БГ я няма при официалните представители...
Ето брошурата: http://www.alfaromeo.co.uk/uk/SiteCollectionImages/download_brochure/pdf/Giulietta_Brochure.pdf
Гледах и видео-то (http://www.autocar.co.uk/CarReviews/FirstDrives/Alfa-Romeo-Giulietta/248791/) от аутокар, и се усмихвам на думите на Стийв Кропли, че това е единствената кола в която Алфа Ромео достигат стандарта на 156-цата, отново.
siniqtzmey
20-08-2010, 12:36
Статия за продажбите на ALFA GIULIETTA (www.italiaspeed.com/2010/cars/alfa_romeo/08/giulietta_22000/1808.html)
http://www.topgear.com/uk/alfa-romeo/giulietta/road-test/cloverleaf-driven
http://www.topgear.com/uk/alfa-romeo/giulietta/road-test/cloverleaf-driven
Лошо ,мнооого лошо :no:
Незнам дали са прави от Топ Геар ,но много хора им се доверяват напълно ,а това е лошо ,мнооого лошо :no:
П.П. В Англия поне залагат доста на рекламата ->
видео ревю на жулиета в 90 секунди от АутоКар
http://www.youtube.com/watch?v=l4_Cq7B57_k
Опппа! 5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ ЗА НАЩА ХУБАВИЦА! (//news.automedia.bg/read/10144.html)
Dodo 155
24-08-2010, 23:21
Опппа! 5 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ ЗА НАЩА ХУБАВИЦА! (//news.automedia.bg/read/10144.html)
BTW...тия "Убавци" от Ауто Италия кога смятат да я пуснат и да вкарат поне една за тест драйв?
Октомври месец, както чух.
Едно видео (http://www.youtube.com/watch?v=cQjwvtAzgAk&hd=1) от Fifth Gear.
sa6o_roman
02-09-2010, 21:34
http://www.youtube.com/watch?v=LdfywLeBBqc
най-интересно е между 8та и 18та секунда на втората минута :drive:
Някой май е изпреварил Ауто Италия ?
http://www.mobile.bg/11283434943485780
Е Софавто няма да ги изпреварят,нека да се туткат още,като ги има вече 2-ра ръка,да ги продават тепърва нови.Впрочем те имаха новата 7-ма серия,преди Камор Ауто.:holiday:
Някой май е изпреварил Ауто Италия ?
http://www.mobile.bg/11283434943485780
А дали не са малко нагли тия от Софавто ;-)
Я вижте колко струва новичка в немско: http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=bibpqwzvlsik&asrc=fa - 33996,24 лева ;-)
Ето и една малко по-скъпа: http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vsbzd2wni22g&asrc=fa - 36720,71 лв.
Тва нещо прилича на Нисан Микра, преял с люцерна! :puke:
Stoyan Georgiev
03-09-2010, 18:52
Тва нещо прилича на Нисан Микра, преял с люцерна! :puke:
като си прав, прав си...
през август в Италия моделът отново е на трето място в клас Ц по продажби
продадени са 967 бройки
А кои са първите в класирането по продажби?Просто ми е интересно.
mihail_mladenov
03-09-2010, 19:29
Сигурно на едно от тези места има представител на ФауВе
1. Golf
2. Qashqai
http://www.italiaspeed.com/2010/cars/alfa_romeo/08/giulietta_22000/1808.html
B. Stamatov
03-09-2010, 20:29
Колкото по- базово изпълнение толкова по- отвратително изглежда. Досега бях убеден, че "Arna" e най- грозната Алфа правена някога, но скоро може и да си променя мнението. Тази колкото повече я гледам по- противна ми става.
определено сивото не е нейният цвят бяла Жулиета изглежда много по-добре
Ако мога да перифразирам Петър Младенов - По-добре да дойдат Фолксваген!
Айде честито... трък натоварен с Жулиети е сниман на магистрала I-75 в посока централата на Крайслер.
http://cache.gawkerassets.com/assets/images/12/2010/09/500x_alfatruck.jpg
http://jalopnik.com/5632745/alfa-giuliettas-invade-michigan-freeway
siniqtzmey
10-09-2010, 20:44
Ако мога да перифразирам Петър Младенов - По-добре да дойдат Фолксваген!
Кучето си лае,а кервани си върви :evil: (към далечни кралства)
айде информация за любознателните :) материала идва тъкмо навреме и е по темата :)
Жулиета QV срещу Голф ГТИ !!!
http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_787/car_photo_393805_7.jpg (http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/256966/giulietta_cloverleaf_vs_golf_gti.html)
ето и сравнителната таблица (http://www.autoexpress.co.uk/front_website/facts_and_figures.php?id=256966) :rtfm:
B. Stamatov
14-09-2010, 09:16
айде информация за любознателните :) материала идва тъкмо навреме и е по темата :)
Жулиета QV срещу Голф ГТИ !!!
http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_787/car_photo_393805_7.jpg (http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/256966/giulietta_cloverleaf_vs_golf_gti.html)
ето и сравнителната таблица (http://www.autoexpress.co.uk/front_website/facts_and_figures.php?id=256966) :rtfm:
Ако тези данни са верни, то означава че алфата изостава по всички динамични параметри, спрямо народният автомобил:bored:
Ако тези данни са верни, то означава че алфата изостава по всички динамични параметри, спрямо народният автомобил:bored:
Това е заради DSG-то. ;)
Въпреки, че нещо не се връзва - Golf-а хем е с DSG, хем е с ръчна кутия. Има ли такива? :gruebel:
Теста идва естествено точно навреме ,преди пускането на скоростната кутия с 2 съединителя на Алфа
B. Stamatov
14-09-2010, 10:06
Добре за ускорението да кажем все още има оправдание. Но за спирачният път ??? Там изоставането е сериозно....
forza_italia
14-09-2010, 12:22
То изоставането е сериозно не само при спирането...Просто Голфа е по добрата кола в случая....но това е само и единствено ако се съди по сравнителната таблица.... Възможно е Джулията при други обстоятелства да се представя по добре,искрено се надявам да е така,колкото и да ме отблъсква и дразни като дизайн,но все пак е Алфа ,а една Алфа трябва да е по добра от Голф поне докато все още не са ни купили ВАГ....за после не се знае.
четейки таблицата, както и при други подобни сравнения Голфа е по-добрия във всичко. По памет си спомням, че когато настъпиш Жулиетката и очакваш алвтомобилчето да покаже, че е маде ин алфа ромео, нещата се сгомнясват. Питам се дали Алфата е обута в правилните гуми с правилния размер. А този Голф не се ли караше само с >98 октана?
B. Stamatov
14-09-2010, 13:26
четейки таблицата, както и при други подобни сравнения Голфа е по-добрия във всичко. По памет си спомням, че когато настъпиш Жулиетката и очакваш алвтомобилчето да покаже, че е маде ин алфа ромео, нещата се сгомнясват. Питам се дали Алфата е обута в правилните гуми с правилния размер. А този Голф не се ли караше само с >98 октана?
Да голфа за съжаление е по добър във всяко отношение. Дори дизайнът му е по агресивен от този на Алфата. А по отношение на параметрите показани не мисля че са манипулирани. Смешно е всеки път когато някоя статия обективно не е в полза на Алфа, да смятаме, че това е част от "заговора" срещу любимата марка...
rossenvn
14-09-2010, 18:38
Вярно, че не всичко е проста математика, но с 24 к.с. и 60 Нм повече и да отстъпва - ужас.
sa6o_roman
14-09-2010, 21:23
Да голфа за съжаление е по добър във всяко отношение. Дори дизайнът му е по агресивен от този на Алфата. А по отношение на параметрите показани не мисля че са манипулирани. Смешно е всеки път когато някоя статия обективно не е в полза на Алфа, да смятаме, че това е част от "заговора" срещу любимата марка...
Смея да твърдя, че сходни неща казват и немците, и италянците, и англичаните. Според мен си прав за "заговора".
ето я и статията:
обща част
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/256966/giulietta_cloverleaf_vs_golf_gti.html
за голфа
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/256972/volkswagen_golf_gti.html
за алфата
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/256969/alfa_romeo_giulietta_cloverleaf.html
Относно ускорението, от аутоекспрес казват, че при алфата то е измерено при влажна настлка. На голфа го дават 6.5сек по каталог, 6.6сек при теста. На Алфата е 6.8 сек по каталог, а при тези условия 7.1 сек. За спирачния път не дават уточнения на условията. Надявам е скоро да направят няколко бързи обиколки по най-известните писти с Алфата, за да видим реално колко е спортна.
Нови двигатели за Giulietta
щтрак (http://news.automedia.bg/read/10613.html)
http://www.picvalley.net/u/2230/91338069912399416671284499400IKlEFcsB1kYEkT64KZOv. JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2230/91338069912399416671284499400IKlEFcsB1kYEkT64KZOv. JPG)
Смея да твърдя, че сходни неща казват и немците, и италянците, и англичаните. Според мен си прав за "заговора".
ето я и статията:
обща част
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/256966/giulietta_cloverleaf_vs_golf_gti.html
за голфа
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/256972/volkswagen_golf_gti.html
за алфата
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/256969/alfa_romeo_giulietta_cloverleaf.html
Относно ускорението, от аутоекспрес казват, че при алфата то е измерено при влажна настлка. На голфа го дават 6.5сек по каталог, 6.6сек при теста. На Алфата е 6.8 сек по каталог, а при тези условия 7.1 сек. За спирачния път не дават уточнения на условията. Надявам е скоро да направят няколко бързи обиколки по най-известните писти с Алфата, за да видим реално колко е спортна.
Според мен тестващите пак са "забравили" да преместят DNA бутона на Динамик mode. Да не забравяме, и че 60 мили не е 100 км/ч, а 96, т.е. щом до 96 е 7.1 сек., то до към 100 ще е 7.3-7.4- което не е абсурд, защото колата е тествана за 6.8, то с този тест ще изкарат тази кола почти наравно с Алфа 159 1750 tbi, която има 35 к.с. и 30 нм по-малко, а е доста по-тежка.
Същото важи и за доускоренията. Въртящия момент е в полза на Джулиета и то в много, а килограмите на двете са еднакви. Освен това "пристига" почти на едни и същи обороти.
Така, че няма начин. Аз не им вярвам.
Ще почакам за надежден тест примерно на autopista.es или quattroruote, auto ili alvolante, после съм сигурен, че резултатите ще са други.
MainaCore
16-09-2010, 12:50
Хахаха, Джужанка по бавна от Голф, а се опитват да е сравняват с 1-ва серия :) Ей тва е - вече само може да си мечтаем за епизод на Топ Гиър, в който Алфа ще е най-бързата кола :)
Хахаха, Джужанка по бавна от Голф, а се опитват да е сравняват с 1-ва серия :) Ей тва е - вече само може да си мечтаем за епизод на Топ Гиър, в който Алфа ще е най-бързата кола :)
Стига си спамил ми земи си вземи едно Е21 1.6, сложи му 15-20 карбуратора и бегай на пързалката... :doctor::tooth:
Това не е нещо ново - да не би алфа 33 16 да е много по-бърза от голф 2 КР например? :roll:
MainaCore
17-09-2010, 14:19
Да но Алфа 75 2.0 е по-бърза от е30 2.0, 1.8 е по бързо от 1.8 бмв и 1.6 и така нататък, за М-ката нямам пряко впечатление, но може би там нещата за различни...
Това не е нещо ново - да не би алфа 33 16 да е много по-бърза от голф 2 КР например? :roll:
Може и да не е, но пък има в останалата гама доста по-силни мотори! Там винаги е била силата на Алфа - и малките мотори имат сила, за разлика от конкуренцията
Все пак 33-ката сравнена с КР е със 100кубика по-малко
sa6o_roman
17-09-2010, 16:47
Да но Алфа 75 2.0 е по-бърза от е30 2.0, 1.8 е по бързо от 1.8 бмв и 1.6 и така нататък, за М-ката нямам пряко впечатление, но може би там нещата за различни...
Да и 33 1,3 е по-бърза от Голф 2 1,3 и 1.6, 33 1,5 е по-бърза от двойка 1,8 90 коня. Вярно, че има Голф G60 и още една ограничена серия със 210 коня и 4х4, ама един нормален голф 2 не е бил спортен, колкото една нормална 33-ка. И то не само съдейки по двигателите, ами въобще като концепция.
Сега Жулиетата се различава от гофа само по дзайн, а дори не е по-добра. Една компактна Алфа трябва да е наистина компактна, лека, ниска и широка, а не напомпан с ламарини хечбек с кичозен дизайн и много екстри.
По-зле от метаморфозата 33 - 145 - 147 - Жулиета е тази на Сивик 6та - 7ма - 8ма серия (за европейския пазар). Замениха спортната 6та серия със семейната 7ма, после дойде ред на "космическата" 8ма серия. С най-първобитното окачване е 8мата, а с най-спортното е 6та генерация.
Не казвам, че някоя от гореспоменатите коли е лоша, а че трябва да се следват някакви традиции.
Да и 33 1,3 е по-бърза от Голф 2 1,3 и 1.6, 33 1,5 е по-бърза от двойка 1,8 90 коня. Вярно, че има Голф G60 и още една ограничена серия със 210 коня и 4х4, ама един нормален голф 2 не е бил спортен, колкото една нормална 33-ка. И то не само съдейки по двигателите, ами въобще като концепция.
Сега Жулиетата се различава от гофа само по дзайн, а дори не е по-добра. Една компактна Алфа трябва да е наистина компактна, лека, ниска и широка, а не напомпан с ламарини хечбек с кичозен дизайн и много екстри.
По-зле от метаморфозата 33 - 145 - 147 - Жулиета е тази на Сивик 6та - 7ма - 8ма серия (за европейския пазар). Замениха спортната 6та серия със семейната 7ма, после дойде ред на "космическата" 8ма серия. С най-първобитното окачване е 8мата, а с най-спортното е 6та генерация.
Не казвам, че някоя от гореспоменатите коли е лоша, а че трябва да се следват някакви традиции.
+1
The Alfa Giulietta 1750 TBi engine and technical details cross section. (http://www.youtube.com/watch?v=h0223sXnvb0&hd=1)
siniqtzmey
13-10-2010, 11:35
Едно ревю (http://www.autocar.co.uk/CarReviews/RoadTestsData/Alfa-Romeo-Giulietta-2.0-JTDM-170-Lusso/253310/)
днес в София беше забелязан автовоз с нови Алфи и ФИАТ
със сигурност имаше бяла Жулиета :)
...но дали беше за БГ или пътуваше към Турция нямам представа (беше на околовстното до Бизнес Парка в посока Горубляне)
В софия има две черни, една бяла и една червена жулиети, но все още не могат да се видят. Официално след 25 -и ще бъдат в автосалона. Бялата е със регистрация дори:) Двигателите са 1.4 мултиеър-170 PS
Днес 20.10.2010 видях задницата на бяла жулиета - 9 часа от ТВ кулата се качваше на цариградско.
Няма как да съм сбъркал - такава задница няма :)
В софия има две черни, една бяла и една червена жулиети, но все още не могат да се видят. Официално след 25 -и ще бъдат в автосалона. Бялата е със регистрация дори:) Двигателите са 1.4 мултиеър-170 PS
Някой папаракбеше хванал бялата ;).
Днес 20.10.2010 видях задницата на бяла жулиета - 9 часа от ТВ кулата се качваше на цариградско.
Задниците на Жулиета и новата Астра са почти еднакви и от далече лесно биха се сбъркали...
Иначе е въпрос на време Жулиетката да стане факт и в БГ :)
Dodo 155
21-10-2010, 10:01
Задниците на Жулиета и новата Астра са почти еднакви и от далече лесно биха се сбъркали...
Иначе е въпрос на време Жулиетката да стане факт и в БГ :)
В голяма грешка си!
Имат прилики, но стоповете са много различни, задните линии също ;)
в понеделник ще е официалното представяне на модела в БГ
blacksnoopy
24-10-2010, 19:49
http://img.edno23.com/attachments/1287939439206428.jpg
В първото видео има малко HD кадри с Жулиета. Има и full screen бутон :)
http://www.thehdblog.net/2010/10/24/few-panasonic-ag-af100-videos/
Jivko7777
25-10-2010, 13:12
днес в София беше забелязан автовоз с нови Алфи и ФИАТ
със сигурност имаше бяла Жулиета :)
...но дали беше за БГ или пътуваше към Турция нямам представа (беше на околовстното до Бизнес Парка в посока Горубляне)
Някой папаракбеше хванал бялата ;).
Ето я бялата :)
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=781315&postcount=2209
PR-а е тръгнал вече:
Дневник: "Алфа Ромео Джулиета" е вече в България (http://dnevnik.bg/skorost/2010/10/26/982047_alfa_romeo_djulieta_e_veche_v_bulgariia/)
понякога коментарите са излишни
blacksnoopy
26-10-2010, 19:31
http://www.automedia.bg/news/article_11024.html
Всичкото хубаво, ама кой идиот реши да сложи радиото почти на тавана?!
Alfa User
26-10-2010, 20:37
Абе добре си е радиото там - на 155 като е толкова ниско, да не е по-добре ?!? :pokey:
цени
http://www.alfaromeo.bg/images/models/giulietta/AR_Giulietta.pdf
http://www.alfaromeo.bg/images/models/giulietta/AR_Giulietta_Quadrifoglio.pdf
Всичкото хубаво, ама кой идиот реши да сложи радиото почти на тавана?!
Това е традиция от 147 и според мен си е адски удобно...напрао там му е мястото! :smoke:
Е тук можем да спорим до утре! На 155 е много по-добре разположени радиото. Идеята е да можеш да го бъзикаш с един пръст, докато ръката ти е на лоста. На Ферари е по същия начин. Алфа Ромео на Ферари ли трябва да прилича или на Холцваген?:Suicide:
sa6o_roman
26-10-2010, 22:37
Къде се слагат копчетата за фабричния контрол на радиото? Не трябва да си държиш ръката на скоростния лост, ами на волана. Та затова радиото е по-добре да не там, където е при 155. Отделно и за отвличането на погледа.
И все пак, който не го кефи къде е поставен плейъра в 155 може да си сложи такъв с дистанционно и флашка (,че и смяната на дискове е неудобно на 3та скорост).
така всичко добре като гледам ама 2 мисли ме карат да се почеша по главата :
1-во гаранцията не трябваше ли да е 5 години само за Джулиета
и 2-ро това не е ли първата алфа от 156 на сам на която на ниският клас задните стъкла не са електрически .
въпрос на гледна точка е това за радиото , но като е по високо няма д аси отклоняваш чак толкова погледа за да смениш диска , станцията или там кактото искаш т.е. дори с периферното зрение все пак ще виждаш пътя . Аз така си го обяснявам .
49 000 лв за 2.0 дизел спрямо 53 000 за четирилистната детелина?!?! за Жулита?!?!? няма как да очакват някой да им купи колата на тези цени. Изобщо не са конкурентни за класа си. Това са си цени на 159-ка. Адски съм разочарован. Тази кола си заслужава само в най-наточената версия. Да не говорим колко е постна дори в дистинктив нивото. Тъпо. За пореден път.
49 000 лв за 2.0 дизел спрямо 53 000 за четирилистната детелина?!?! за Жулита?!?!? няма как да очакват някой да им купи колата на тези цени. Изобщо не са конкурентни за класа си. Това са си цени на 159-ка. Адски съм разочарован. Тази кола си заслужава само в най-наточената версия. Да не говорим колко е постна дори в дистинктив нивото. Тъпо. За пореден път.
виж хондите имат добри предложения... сивика вярно че не е нов модел амаа.....
малко са се повъзбудили с тази цена
Ама никой от форума ли не си е купил вече? :hmm:
mihail_mladenov
27-10-2010, 16:01
Уникални са снимките на Жулиетка.
целта била да конкурира BMW 1 и Audi A3 - по цена ги конкурира успешно
Dodo 155
27-10-2010, 17:26
Напълно съм съгласен с теб!
Стига бре... Б клас ... 50 хилки :)
С тая цена ще си остане екзотика най-малко на нашия пазар.
С няколко екстри отгоре мина 55 хил... може да е стар модел, ама каква 159 може да вземе човек за тия пари.
Б клас по-скъп от Ц, някой нещо се е объркал...
С други марки няма да сравнявам изобщо.
Колкото и да ми давате отрицателни репутации - това не е истинска Алфа. Няма спортен дух. Няма какво да те грабне. Няма нищо уникално. Просто една раздута малолитражка. И на фона на тия цени - нищо добро не можем да чакаме.
infernus
27-10-2010, 18:24
Момци, тези цени са за "лъвовете" дето не си знаят парите :) След 1 година предполагам хич няма да са тези ;) .
През релийза:
http://clubalfaromeo.com/?Section=2&Entry=269
ALFA ROMEO GIULIETTA 2,0 JTDm-48 490 лв.
OPEL ASTRA I SPORT AT6 2.0 CDTI-43 801 лв.
Фрапантната разлика от почти 5 хиляди, няма как да не ни направи лошо впечатление, разбира се и то с пряк конкурент като новата Астра!!! :disgust:
Нормално е да сме ядосани, бесни и тотално разочаровани от поредния неконкурентоспособен епизод на сагата "Алфа си отива"!
п.п. Като имате в предвид, че Астра се предлага и в още 2 разновидоности с тоя мотор ENJOY & COSMO, най-евтината от които за 37 679 лв., a гъвкавостта на Алфа се изчерпа, само в един-единствен вариант за 48 500...срам!!!
Пак ревем...
Пак нещо не е наред.....
Имаме прекалено високи изисквания,дори по-големи от тези на потенциалните клиенти на тази кола....
Все кусури мамка му....
Сякаш и 30 да беше щяхме да си я купим.....
Не помня 156 на какви пари бяха като нови,ама Либрите стигаха до 60-70,та ФИАТ ги боли за вашето мрънкане.
Баце, Либра не е е ли Е клас... за него 70к не са много?
Колкото и да ми давате отрицателни репутации - това не е истинска Алфа. Няма спортен дух. Няма какво да те грабне. Няма нищо уникално. Просто една раздута малолитражка. И на фона на тия цени - нищо добро не можем да чакаме.
Точно толкова истинска Alfa си е, колкото и всички останали от 20+ години насам.
Това, че нас не ни кефят фаровете, не ни е достатъчно бърза или пък ни е скъпа си е съвсем наш проблем. :)
Според мен не е лоша колата. Вярно, по-скъпа е от пряката конкуренция, ама нали все искаме Alfa Romeo да е нещо повече от конкуренцията, ами ето - по-скъпа е. :tooth:
Дори смятам, че не е и скъпа, гледайки топ модела - Renault Mеgane RS е същите пари като QV-то.
Въпрос на предпочитания, кое ще избере човек. ;)
Светланчи
27-10-2010, 19:11
Колата е супер, на мен много ми хареса :)))
Къде пише че алфа трябва да е евтина или да е като другите;-)
Точно толкова истинска Alfa си е, колкото и всички останали от 20+ години насам.
Това, че нас не ни кефят фаровете, не ни е достатъчно бърза или пък ни е скъпа си е съвсем наш проблем. :)
Според мен не е лоша колата. Вярно, по-скъпа е от пряката конкуренция, ама нали все искаме Alfa Romeo да е нещо повече от конкуренцията, ами ето - по-скъпа е. :tooth:
Дори смятам, че не е и скъпа, гледайки топ модела - Renault Mеgane RS е същите пари като QV-то.
Въпрос на предпочитания, кое ще избере човек. ;)
Няма спортен дух. Няма какво да те грабне. Няма нищо уникално.
[/QUOTE]Това не може да се каже за 155, 156, 164, 166, 145, ГТВ, 159, Брера ... сигурно пропускам някоя.[/QUOTE]
Колата за класа си си е екстра... само фаровете и са недомислени малко, но и 147 преди фейса е странна, 166 и тя.
Има добра гама мотори (макар малолитражни) от слаботелесни за начинаещи до над 200 к.с. което за Б клас е предостатъчно.
Интериора поне на снимки (за съжаление не мога още да я видя на живо) изглежда добре.
Само ми е странна ценовата политика (Б клас на цената на Ц от същата марка) но както някой спомена по-горе - логиката може да е същата като тая според което телефон може да струва *2 първите 6 месеца.
Няма спортен дух. Няма какво да те грабне. Няма нищо уникално.
Това не може да се каже за 155, 156, 164, 166, 145, ГТВ, 159, Брера ... сигурно пропускам някоя.
За да твърди такова нещо човек, би трябвало да е карал поне половината от тези автомобили, както и новата Julietta. ;)
Аз за духът й нищо не мога да кажа, не и преди да съм я карал. :)
ALFA ROMEO GIULIETTA 2,0 JTDm-48 490 лв.
OPEL ASTRA I SPORT AT6 2.0 CDTI-43 801 лв.
Фрапантната разлика от почти 5 хиляди, няма как да не ни направи лошо впечатление, разбира се и то с пряк конкурент като новата Астра!!! :disgust:
Нормално е да сме ядосани, бесни и тотално разочаровани от поредния неконкурентоспособен епизод на сагата "Алфа си отива"!
п.п. Като имате в предвид, че Астра се предлага и в още 2 разновидоности с тоя мотор ENJOY & COSMO, най-евтината от които за 37 679 лв., a гъвкавостта на Алфа се изчерпа, само в един-единствен вариант за 48 500...срам!!!
да, и двете коли се водял клас Ц
но от Ц до Ц има разлика
Астрата е от класа на Браво
Не са ли Б клас... що ли си мисля, че малък градски хеч си е чист Б клас?
Не са ли Б клас... що ли си мисля, че малък градски хеч си е чист Б клас?
Моделите на Фиат от край време са малко странно позиционирани.
Виж например Делтата,сравняват я с А3,обаче тя е някъде между А3 и А4.Наистина единствения Хечбек до момента в който се чувствам по-добре на задните седалки отколкото отпред :respect:
Според мен цената не се определя от класа на автомобила,а от пазара.Вярно високата цена малко противоречи на "кризата",но не подценявайте Фиат.Може би Алфа малко по-малко се превръща в бутиково бижу вместо в конкурент на Голф.
И повярвайте,фирмата разполага с цели екипи от анализатори ,които много по-добре могат да оценят към кого да насочат автомобила,отколкото ние тук гледащи през изкривения поглед на нашия пазар....
клас Ц е автомобила
Аурис, Голф, Меган, Браво, Делта, Жулиета, БМВ1, Ауди А3;
като естествено най-големите мотори със съответното оборудване от Ц са на цената на най-евтините от Д; тук е позиционирана Жулиета
Б са по-малките коли - Фиеста, Поло, Гранде Пунто
Д са по-големите - 159, Ауди А4, БМВ 3
Хм... аз едно време други неща бях чувал (не за Фиат, изобщо)
А - Мини, МиТо, Поло, Ипсилон
Б - 147, Голф, Делта, Астра
Ц - 159, Пасат, БМВ3
Д - 166, БМВ5, Тезис
Но може да са ги сменили от тогава де :)
Пак ревем...
Пак нещо не е наред.....
Имаме прекалено високи изисквания,дори по-големи от тези на потенциалните клиенти на тази кола....
Все кусури мамка му....
Сякаш и 30 да беше щяхме да си я купим.....
Не помня 156 на какви пари бяха като нови,ама Либрите стигаха до 60-70,та ФИАТ ги боли за вашето мрънкане.
Ами да - ако беше 30 000 щях да я купя и то веднага. Чакам модела от няколко години за да сменим 147-цата. С тези цени и оборудване, обаче, диретно се насочвам към друга марка. Няма как да си купя по-малка кола с по-малко екстри на цената на 159-ката!!! Няма! Да не говорим, че и дизайна на колата не ме грабва (което си е лично мой проблем). От чисто пазарна гледна точка това предложение е самоубийство. За 2009 г са продадени 29 алфи, а от началото на тази година са продадени 15. Общо това прави 44 коли на за почти две години. Само за Сравненение фиат имат 482 коли за 2009, а опел около 2200. Бутиково?!?!? Кое име бутиковото? Качеството? Мощта? Разходите за поддръжка? Ами прословутата 5 годишна гаранция? какво стана с нея?!!?? Истната е, че колкото и да са хубави колите политиката на сегашния вносител убива всички плюсове на марката.
Хм... аз едно време други неща бях чувал (не за Фиат, изобщо)
А - Мини, МиТо, Поло, Ипсилон
Б - 147, Голф, Делта, Астра
Ц - 159, Пасат, БМВ3
Д - 166, БМВ5, Тезис
Но може да са ги сменили от тогава де :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification
---------- Post added at 11:18 ---------- Previous post was at 11:15 ----------
Ами да - ако беше 30 000 щях да я купя и то веднага. Чакам модела от няколко години за да сменим 147-цата. С тези цени и оборудване, обаче, диретно се насочвам към друга марка. Няма как да си купя по-малка кола с по-малко екстри на цената на 159-ката!!! Няма! Да не говорим, че и дизайна на колата не ме грабва (което си е лично мой проблем). От чисто пазарна гледна точка това предложение е самоубийство. За 2009 г са продадени 29 алфи, а от началото на тази година са продадени 15. Общо това прави 44 коли на за почти две години. Само за Сравненение фиат имат 482 коли за 2009, а опел около 2200. Бутиково?!?!? Кое име бутиковото? Качеството? Мощта? Разходите за поддръжка? Ами прословутата 5 годишна гаранция? какво стана с нея?!!?? Истната е, че колкото и да са хубави колите политиката на сегашния вносител убива всички плюсове на марката.
Как да стува 30 к.
Имаш ли идея колко е струвала 147 JTD 115 Дистинктив навремето
44-45 000 лева.
Имайки предвид че е на преизползвана платформа.
И сега изведнъж да стане 30 за да си я купиш ти,няма как колкото и да ни се иска,пак ще почакаме 4 5 години....
http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification
---------- Post added at 11:18 ---------- Previous post was at 11:15 ----------
Как да стува 30 к.
Имаш ли идея колко е струвала 147 JTD 115 Дистинктив навремето
44-45 000 лева.
Имайки предвид че е на преизползвана платформа.
И сега изведнъж да стане 30 за да си я купиш ти,няма как колкото и да ни се иска,пак ще почакаме 4 5 години....
Имам да. Същата тъпотия беше и тогава. И за това вместо 147 преди 6 години купихме Пежо. След това заменихме пежото с 147-ца пак на доста висока цена. И мога да ти кажа, че колите са много преки конкуренти и е доста спорно от технологочина гледна точка коя е по-по. Считай това да ти го кажа аз, който съм болен фен. Като ти куцат продажбите мислиш варианти да спечелиш по-голям пазарен дял. Било с някакво ценово предимство, било с по-голяма гаранция, било с повече коне, с качество, с дизайн.... Тук нямаме нещо революционно. Оборудването с постно, гаранцията е много по-малка от тази на конкуренцията, мощността не е особено повече, цената е доста по-висока, а сервиза е отвратителен. Изобщо аз като фен и потенциален клиент не съм спечелен за каузата Жулиета.
ПС: 1.9 Жтд дистинктив на времето струваше 42 000 с ДДС. Пежото беше 36 000 с ДДС, но с 10 коня по слабо.
Мисля, че разбирам от къде идва грешката... големината на моделите с еднакви имена се промени през годините :)
И всъщност Б клас сега е пришит към бившия А, Ц е разделен на 3 ... и т.н.
Имам да. Същата тъпотия беше и тогава. И за това вместо 147 преди 6 години купихме Пежо. След това заменихме пежото с 147-ца пак на доста висока цена. И мога да ти кажа, че колите са много преки конкуренти и е доста спорно от технологочина гледна точка коя е по-по. Считай това да ти го кажа аз, който съм болен фен. Като ти куцат продажбите мислиш варианти да спечелиш по-голям пазарен дял. Било с някакво ценово предимство, било с по-голяма гаранция, било с повече коне, с качество, с дизайн.... Тук нямаме нещо революционно. Оборудването с постно, гаранцията е много по-малка от тази на конкуренцията, мощността не е особено повече, цената е доста по-висока, а сервиза е отвратителен. Изобщо аз като фен и потенциален клиент не съм спечелен за каузата Жулиета.
ПС: 1.9 Жтд дистинктив на времето струваше 42 000 с ДДС. Пежото беше 36 000 с ДДС, но с 10 коня по слабо.
Какво ценово предимство,фиат винаги се е опитвал да бори с цени и дизайн и в крайна сметка нищо.
Какъв е смисъла да се вади жулиета ако ще струва колкото браво.
Голф и А3 що не са на едни пари.И все пак Жулиета не е конкурент на Пежо и Асра ,а на А3,Бмв1..... Премиум....Това е пазара колкото и да ни се струва нелогичен.Сменяш опаковката вдигаш цената и възприятието на клиентите.
За иновации вече трудно може да се говори,поне не и огромно конкурентно предимство.Виж Мултиеър не е малък + в полза на Фиат.
Както са казали хората плащаш за емблемата....
Снимките от представянето на Jiulietta в софия са на страницата на сайта:
http://clubalfaromeo.com/?Section=3
Тая снимка ме кефи тотално 8-)
http://clubalfaromeo.com/Media/Img-3-271-2525.JPG
Какво ценово предимство,фиат винаги се е опитвал да бори с цени и дизайн и в крайна сметка нищо.
Какъв е смисъла да се вади жулиета ако ще струва колкото браво.
Голф и А3 що не са на едни пари.И все пак Жулиета не е конкурент на Пежо и Асра ,а на А3,Бмв1..... Премиум....Това е пазара колкото и да ни се струва нелогичен.Сменяш опаковката вдигаш цената и възприятието на клиентите.
За иновации вече трудно може да се говори,поне не и огромно конкурентно предимство.Виж Мултиеър не е малък + в полза на Фиат.
Както са казали хората плащаш за емблемата....
Само дето Алфа Ромео не са от Премиум сегмента в това си състояние. И като качество на продукта и като възприятие. Иска ни се, но сме далечко от Ауди, БМВ, Мерцедес и другите водещи премиум марки и като продажби и като продукт. Звучи тъжно и страшно, но е факт. А нашият прекрасен вносител не подобрява особено положението.
Дано да греша, дано Жулиетата да е преломен момент за Алфа Ромео. Два пъти съм се качвал в чисто нови Алфи и след като премите първоначалната еуфория остава едно гадно горчиво чувство, че си се преебал. И то яко. Не може чисто нова кола за една торба пари да пристига с половината болтчета по интериора недозавити. Не може да си поръчал едно, а да пристига друго. Не може обслужването да става все по-скъпо всяка година и след всяко влизане в оторизирания сервиз да трябва да им караш колата да си дооправят бакиите или да си отстрпнят повредите. Отблъсква клиентите. Не може на една гаранционна кола да й скърца окачването като на каруца, а от сервиза да казват "ми нищо й няма". Е вие луди ли сте?!??
ПС - Искрено ти пожелавам да си купиш чисто нова Алфа от магазина и да не усетиш нищо от това, което ти казвам! Аз, обаче, два пъти съм го усещал и не знам дали искам да си го причинявам трети път. Ако ще е нова Алфа няма да е купена на Милано Моторс 100%.
Колега, тук явно бъркаш нашите родни бакии и ценовата политика която се замисля от централата.
Чудно ми е какво още трябва да се случи, за да разберат някои хора там, че с такива представителства си плюят на фасона.
нали не очаквате Жулиетата да е на цената на Браво :)
че тогава кой ще купи Браво - никой
концерна има няколко марки, които си имат своята ниша
не се конкурират директно
най-долу е Браво
който иска нещо по-елегантно - Делта
нещо по-спортно (тук вече е малко спорно) - Жулиета
...Алфа не искат да продават по 100 000 на година, направили са си сметката
а и засега Жулиета се продава доста прилично
Колега, тук явно бъркаш нашите родни бакии и ценовата политика която се замисля от централата.
Чудно ми е какво още трябва да се случи, за да разберат някои хора там, че с такива представителства си плюят на фасона.
За съжаление положението с централите и сервизите е сходно навсякъде в Европа и това е главната причина за лошото име на италианските автомобили.
---------- Post added at 11:06 ---------- Previous post was at 11:04 ----------
Само дето Алфа Ромео не са от Премиум сегмента в това си състояние. И като качество на продукта и като възприятие. Иска ни се, но сме далечко от Ауди, БМВ, Мерцедес и другите водещи премиум марки и като продажби и като продукт. Звучи тъжно и страшно, но е факт. А нашият прекрасен вносител не подобрява особено положението.
Дано да греша, дано Жулиетата да е преломен момент за Алфа Ромео. Два пъти съм се качвал в чисто нови Алфи и след като премите първоначалната еуфория остава едно гадно горчиво чувство, че си се преебал. И то яко. Не може чисто нова кола за една торба пари да пристига с половината болтчета по интериора недозавити. Не може да си поръчал едно, а да пристига друго. Не може обслужването да става все по-скъпо всяка година и след всяко влизане в оторизирания сервиз да трябва да им караш колата да си дооправят бакиите или да си отстрпнят повредите. Отблъсква клиентите. Не може на една гаранционна кола да й скърца окачването като на каруца, а от сервиза да казват "ми нищо й няма". Е вие луди ли сте?!??
ПС - Искрено ти пожелавам да си купиш чисто нова Алфа от магазина и да не усетиш нищо от това, което ти казвам! Аз, обаче, два пъти съм го усещал и не знам дали искам да си го причинявам трети път. Ако ще е нова Алфа няма да е купена на Милано Моторс 100%.
+1
Да кажем, че болтчетата можем да ги пренебрегнем заради фенщината, но другото си е сериозна причина да се откажеш от марката. Щото за да си купуваш нови коли за 30+ бона се предполага, че бачкаш и то не като чиновник, и не можеш да си отделиш по цели ни да се разправяш с представителства и сервизи.
:static::static::static::static::static:
Горчивата истина.
И все пак си мисля, че гореизброените проблеми от Боян не са присъщи само за марката АЛФА РОМЕО, а за всички нови автомобили.
Горчивата истина.
И все пак си мисля, че гореизброените проблеми от Боян не са присъщи само за марката АЛФА РОМЕО, а за всички нови автомобили.
Абсолютно вярно. Нали работата ми е да тествам чисто нови автомобили - бедна ви е фантазията колко ниско качество на сглобката се среща и при автомобили от най-висок клас - айде на не споменавам имена, ама вие се сещате. Особено при прословутите с "качеството" си германски премиум-марки.
Реално за последните две-три години мога да преброя на пръстите на едната ръка автомобили, при които не съм намерил НИКАКВИ недостатъци на качеството - сред тях са Lexus 450h и Lexus LS 600h. Не знам как го правят японците, ама тия модели все едно не са докоснати от човешки ръце - толкова са перфектни.
Абсолютно вярно. Нали работата ми е да тествам чисто нови автомобили - бедна ви е фантазията колко ниско качество на сглобката се среща и при автомобили от най-висок клас - айде на не споменавам имена, ама вие се сещате. Особено при прословутите с "качеството" си германски премиум-марки.
Реално за последните две-три години мога да преброя на пръстите на едната ръка автомобили, при които не съм намерил НИКАКВИ недостатъци на качеството - сред тях са Lexus 450h и Lexus LS 600h. Не знам как го правят японците, ама тия модели все едно не са докоснати от човешки ръце - толкова са перфектни.
Абсолютно е така, както го казваш. Но все пак трябва да отчитаме и имиджа. Ама това си го знаем ние - 20-те процента от потребителите, които са "автоманиаци" и формират собствено мнение за автомобилите. Само че пазарът не се интересува от нас, а от останалите 80%, които си знаят, че Мерцедес и Ауди са най-качествените, Опел, евтини и здрави, а Алфа Ромео и ФИАТ - трошливи боклуци, на всичкото отгоре със скъпи сервизи и некомпетентни и мудни дилъри.Та с оглед тези настроения на потребителите пазарната политика на концерна-майка може да доведе само до гибел.
Какво кара 1 фен на Алфа да си я купи?
Аз за събе си: ДИЗАЙН - Тази жулиета го няма. Няма агресия в нея. Нито страничната линия е клиновидна (което се е превърнало в традиция за Алфа) Нито муцуната е аглесивна и запомняща се, както е било с всички предходни модели) Колата е много висока, което също не е истинска Алфа. Най-фрапантно грозното нещо е разстоянието ламарина от предната вежда до ръбът на предния капак. Грозна работа. Всеки може да се сети как изглежда на същото място 159. Значи нямаме дизайн.
СИЛНИ МОТОРИ - Няма такива. Някакви фиатски лайна, които ни заблуждават, че били екологични и икономични. Да ама и конкурентите за да са на пазара също са екологични. А икономичността никой истински Алфист не го интересува. Може би нас българите леко, ма ние сме си андрешковци. Върхов мотор? - Пълен ташак!!! Предходния модел имаше хубав истински АЛФА мотор, ма вече няма. При новия модел върховият модел е с 235 коня. Някои ще кажат не са малко. Не са, ама не може тоя кенеф да се пребори с 1 Форд Фокус. Преди 30г. Алфа въобще не са имали за конкурент Форд.
Значи и мотори нямаме.
Остава СЕДЕНЕ на пътя и ВИСОКА максимална скорост. Това за скоростта няма да го коментираме. Там тая кола е смешна. За седене на пътя не знам какво да кажа, ма за 4х4 версия дори не се говори.
Ми тогава какво ще ме накара да купя тая кола? - НИЩО.
На цената на това ЛАЙНО всеки маже да си купи много читаво БМВ. За малко пари отгоре Лансер Ево 10 - Той е това което беше Алфа преди години. Бърза, агресивна, красива, с много глезотии и хубав салон.
Това е моята позиция като дългогодишен фен. За съжаление фен само на старите Алфи.
Алфа Ромео и ФИАТ - трошливи боклуци, на всичкото отгоре със скъпи сервизи и некомпетентни и мудни дилъри
ъъъъъъъъ...ами точно така си е релано погледнато.
ъъъъъъъъ...ами точно така си е релано погледнато.
Аре сега, щом са такива що си си купил три броя? Явно е имало причина. А при новите модели, визирам МиТо и Жулиета тая причина я няма.
Проблемът на Жулиетата е само италиански. Колкото и да не ми харесва местния дилър, той не влияе много върху цената. Криза има - няма реални намаления. Преди време Мерцедес субсидираха дилърите ли с 30% Е класа се продаваше по-евтино от 166. Факт. Сега гледам Хонда и Пежо май правят подобно. Нищо ново под слънцето Алфа е там където и е мястото - поредната странна Алфа с изчанчен собственик в нея
B. Stamatov
28-10-2010, 23:55
Жалка история. На мен лично ми е много мъчно, защото от дте съм фен на марката:( Лошо е когато една мечта си отива по този начин- бавно и безславно :( Тази Жулиета е просто отвратителна- прилича по скоро на някой корейски боклук. Даже ми се сртува, че Киа Ceed притежава по- агресивен дизайн..........
Съседчето е това:upsidedwnsmiley:...снимката е от преди 4 седмици, но неможах да я кача, защото форума ми се бъгва чат-пат
Съседчето е това:upsidedwnsmiley:...снимката е от преди 4 седмици, но неможах да я кача, защото форума ми се бъгва чат-пат
Най-красивия автомобил на снимката :wub:
На всички ,които плюят и реват :screwy: ,в гугъл могат да намерят адресите всички форуми,а в мобилето има всякакви трошки от 3 до 300 000, и без тва една трета форум са всякакви майстори и продавачи,една трета дето не знаят що карат Алфа,с останалите можем да си пишем и в скаиту.
Това е истината,в криза не е Алфа ,а централния процесор...
ПС:Ще ме прощавате за думите,но дразните """фенове"""
- дизайн - който иска по-агресивен външен вид има пакет Спорт 1 и 2; след тази кола ще се обръща почти всеки за разлика от БМВ 1 и Ауди А3
- технологии - в колата се монтира Двигател на 2010
- цена - вижда ни се висока, но колата е ориентирана в този сегмент
Най-красивия автомобил на снимката :wub:
На всички ,които плюят и реват :screwy: ,в гугъл могат да намерят адресите всички форуми,а в мобилето има всякакви трошки от 3 до 300 000, и без тва една трета форум са всякакви майстори и продавачи,една трета дето не знаят що карат Алфа,с останалите можем да си пишем и в скаиту.
Това е истината,в криза не е Алфа ,а централния процесор...
ПС:Ще ме прощавате за думите,но дразните """фенове"""
Има разлика между фен и кон с капаци.
Едно леко сравнение на цените:
избрал съм базово BMW 116i 5 врати и съм добавил част от екстрите(друга част няма как да се поръчат за 116), които има Giulietta QV серийно.
116i 5 врати
Базова Цена 45.440,- лв
+Пакет външни огледала
+Фарове за мъгла
+17 алуминиеви джанти V-spoke style 141
+Автоматичен климатична инсталация с разширени функции
+Подлакътник за предните места
+Спортни предни седалки
+Комбинация текстил/кожа Pearlpoint Anthracite/Black - Black – антрацит/черен
+Ски сак
=Крайна Цена 52.717,- лв.
Giulietta QV 52 990 лв.
Не казвам, че колата е евтина, но определено цената особено на по-базовите модели се доближава повече до голф и астра отколкото до audi i bmw.
е как сравни 116 с QV?
като оборудване си ги изравнил, но мотора?
QV може да се сравнява най-малко със 130i, защото 120i е от класа на 1,4 MultiAir
116 може да се мери с най-малкия бензин със 120 к.с.
е как сравни 116 с QV?
като оборудване си ги изравнил, но мотора?
QV може да се сравнява най-малко със 130i, защото 120i е от класа на 1,4 MultiAir
116 може да се мери с най-малкия бензин със 120 к.с.
Точно това имам предвид, че бмв-то с подобно оборудване и най-слабия мотор докарва цената на най-силната модификация на Giulietta :hehe:
При схода мощност и екстри разликите в цените са много големи и са в полза на алфата.
Стига плюене, колата е страхотна, днес я видях в салона във Варна. Не се сещам за друга кола от класа да изглежда толкова добре. На всички, които не харесват предницата, мога да кажа, че откъм дизайн е взаимствана от ферари 599 gtb. На мен лично ми харева, както тя, така и останалата част. Много солидна кола, със страхотни седалки, най-доброто пътно поведение в класа си, както и високоефективни двигатели. Колкото до цената- определено не е ширпотреба, но и не е толкова висока, за да бъде оплювана- доста по-ниска от цената за ауди и бмв, на ниво или дори малко по-ниска от на фолксваген, не знам кй какво иска, без пари качество няма.
Стига плюене, колата е страхотна, днес я видях в салона във Варна. Не се сещам за друга кола от класа да изглежда толкова добре. На всички, които не харесват предницата, мога да кажа, че откъм дизайн е взаимствана от ферари 599 gtb. На мен лично ми харева, както тя, така и останалата част. Много солидна кола, със страхотни седалки, най-доброто пътно поведение в класа си, както и високоефективни двигатели. Колкото до цената- определено не е ширпотреба, но и не е толкова висока, за да бъде оплювана- доста по-ниска от цената за ауди и бмв, на ниво или дори малко по-ниска от на фолксваген, не знам кй какво иска, без пари качество няма.
Колега, ти ще я изкараш по-красива и от 159 след малко. Недееееей. Оприличаването с 599 GTB е нелепо. Защото фаровете на Ферарито седят на половината от височината на Жулиета. Всъщност дотук упреците към тая Жулиета са, че не притежава агресия. Агресията е присъща за Алфа. Във много от старите Ферарита няма агресията която има Алфа. То по тая логика Фиораното е копирано от Нисан 350Z или от Тойота Селика примерно. Да ама не е така. Освен това една истинска Алфа НЕ трябва да прилича на друга кола, а единствено и само на себе си. На тая кола, ако се махне скудето и имблемите спокойно може да мине за която и да е кола. Погледната отстрани тая кола с нищо не втълпява, че е алфа. Почти всеки предходен модел не може да се обърка с никоя друга кола. Трябваше тази кола да говори за миналото и величието на марката, а не да се слива с масата и корейските коли, които нямат нито традиции, нито славно минало.
rossenvn
31-10-2010, 00:04
Дано поне се купува! На мен лично ми харесва, въпреки, че след 156 и 159 очаквах повече. Но все пак вижте бестселъра Голф - имам чувството, че стават по-грозни и безлични, но пък са продавани. Средния човек търси средна кола. 159 като е толкова хубава защо не се продава като Пасат?
Дано поне се купува! На мен лично ми харесва, въпреки, че след 156 и 159 очаквах повече. Но все пак вижте бестселъра Голф - имам чувството, че стават по-грозни и безлични, но пък са продавани. Средния човек търси средна кола. 159 като е толкова хубава защо не се продава като Пасат?
159 има проблем от друго естество, който Пасат го няма. Слаба моторна гама и лоши бензинови мотори (визирам Опелските , а те са всичките без 1750 TBI ). 4х4 варианта не се предлага при повечето вирсии, това също е проблем. Нама ексклузивен върхов мотор, при условие, че има доста по-силен при уж "безличната Опел Инсигния" . Интериорно също поизостава 159-ката, трябваше да я поосвежат досега. А вътрешното пространство според мен не е достатъчно за външните габарити на колата.
Но пък е изключително красива и агресивна.
Е така като кажете няма я агресията...Каква агресия има в 147, ...а в 166, да не влизам в повече детайли? В тези в които има, пък има толкова други проблеми, че пак не стават за нищо. Ярък пример е фригидната кукла 8с и 159 (Макар че 159 само в ТИ изпълнение ми хваща окото). Жулитета си е поредния ФИАТ от 20г. насам. И на мен лично ми харесва повече от 147. Не мога да разбера защо чак сега ревнахте всички. Все едно до сега е било бегачка до бегачката. К'ъв спортен дух има в сребриста 156 с плюшен салон, дървен волан и тасове 15"? (да ме прощават собствениците на такива). За тези 20г единствено 164 и 156 могата да се нарекат успешни модели. Да не говорим, че за 100(сто) години най-бързата и мощна серийна кола, която е успяла да произведе тази иначе толкова симпатична фирма е ....250 коня и 6 сек. ускорене. Алелуя! Па те Хюндай имат по-добри постижения за кратката си история. Ако трябваше да ревете (тези дето реват в момента), трябваше да е преди 20г , когато се мина на предно, постепенно се прекратиха всякакъв моторспорт, спря с производството на собствени мотори, спря се производството и разработката на големи V-образни мотори и за капак се закри и собствения дизайнерски отдел. Алфа отдавна е мъртва. Да живее Алфа Ромео!
Taка си е, ама за едно не си прав - за най-бързата кола за тези сто години.
Това определено е фригидната, но много красива Alfa Romeo 8C Competizione. :wub:
Сега, ще кажете, че е на това е Maserati с двигател на Ferrari и само "ламарините" са Alfa Romeo, ама все пак... :wow:
Е така като кажете няма я агресията...Каква агресия има в 147, ...а в 166, да не влизам в повече детайли? В тези в които има, пък има толкова други проблеми, че пак не стават за нищо. Ярък пример е фригидната кукла 8с и 159 (Макар че 159 само в ТИ изпълнение ми хваща окото). Жулитета си е поредния ФИАТ от 20г. насам. И на мен лично ми харесва повече от 147. Не мога да разбера защо чак сега ревнахте всички. Все едно до сега е било бегачка до бегачката. К'ъв спортен дух има в сребриста 156 с плюшен салон, дървен волан и тасове 15"? (да ме прощават собствениците на такива). За тези 20г единствено 164 и 156 могата да се нарекат успешни модели. Да не говорим, че за 100(сто) години най-бързата и мощна серийна кола, която е успяла да произведе тази иначе толкова симпатична фирма е ....250 коня и 6 сек. ускорене. Алелуя! Па те Хюндай имат по-добри постижения за кратката си история. Ако трябваше да ревете (тези дето реват в момента), трябваше да е преди 20г , когато се мина на предно, постепенно се прекратиха всякакъв моторспорт, спря с производството на собствени мотори, спря се производството и разработката на големи V-образни мотори и за капак се закри и собствения дизайнерски отдел. Алфа отдавна е мъртва. Да живее Алфа Ромео!
И 155 е Фиат Типо, ама айде изкриви си душата и кажи, че не е агресивна. 166 преди фейслифта също е агресивна, за 159 да не говорим, еле пък ако е ТИ. Тия новите бръмбари обаче нямат нищо общо с агресивния дизайн, приличат на Нисан Микра, преял с люцерна. Няма ги и типичните за Алфа Ромео дълбоки седалки с високи бордове дори в ниските класове оборудване, заради които чувстваш колата като правена като по поръчка за тебе. Няма ги събраните и обърнати към шофьора централни конзоли на таблото, като при 155, 156, 166, 159. На Жулиетата радиото е качено някъде горе, като при Холцваген ...
За върховите мотори си прав, че Алфа Ромео изостава значително от БМВ, че и от Ауди. Обаче ... 1.8 ТС е по-добър от аналогичните кубатури на БМВ и Ауди, 2.4 ЖТД е по-бърз и по-икономичен от 2.5 ТДИ и 2.5 ТДС. Нагоре за съжаление няма никой, затова тайно и явно се замислям за БМВ 3.0 Д, защото Алфа с такъв дизел няма.
Та мисълта ми е, че и при предпоследните поколения Алфа Ромео се усеща спортния дух и се отличават от масата, което не може да се каже за "бръмбарите".
Че защо да не влизаме в конкретика, в противен случай излиза, че си говорим някакви празни приказки (а кви алфи имаше едно време ...). Иначе съм напълно съгласен с всичко в последния ти пост. Само не разбрах защо да не коментираме 159-ката, тя по мое мнение е голяма крачка напред по отношение на 156 (която пък от своя страна е огромна крачка назад от 155). Да уточня - говоря за дизайн, интериор, управляемост и пътно поведение, за двигателите е ясно. Бензиновите не ги коментираме въобще, ясно е, че последният читав бензинов двигател, монтиран на Алфа Ромео, е 8-клапановия ТС, последно монтиран на 164 през 98-ма (поправи ме ако бъркам). Дизелите може и да са най-добрите, ама да се буташ в премиум класа и най-големият дизел да е 2.4 - къде отиваш ти може би - в А група без бутонки.
Виж за управляемостта на новите бръмбари не отварям дума, защото не съм ги карал, интресно ще е някой да сподели впечатления.
на 156 (която пък от своя страна е огромна крачка назад от 155). Да уточня - говоря за дизайн, интериор, управляемост и пътно поведение, за двигателите е ясно.
Управляемост и пътно поведение ????
Ти сериозно ли ?
Не съм карал дълго 155,дали имам 500-1000км с такъв автомобил,ама някак си не мога да се съглася с това.
Управляемост и пътно поведение ????
Ти сериозно ли ?
Не съм карал дълго 155,дали имам 500-1000км с такъв автомобил,ама някак си не мога да се съглася с това.
Всъщност колега, какви Алфи си карал? Защото ако за теб Алфа започва от 147 (която без GTA и спорид мен ни е нищо особено) значи нямаш нищо общо с марката.
Идеята на по-горните мнения не си я разбрал никак. Прочети 2 поста по-нагоре мнението на pooh но по-бевни и ще разбереш за какво иде реч.
Всъщност колега, какви Алфи си карал? Защото ако за теб Алфа започва от 147 (която без GTA и спорид мен ни е нищо особено) значи нямаш нищо общо с марката.
Идеята на по-горните мнения не си я разбрал никак. Прочети 2 поста по-нагоре мнението на pooh но по-бевни и ще разбереш за какво иде реч.
@Боби малко сме хитреците като теб,на някой им трябва висше за да прочетат какво пише......
Трябваше да замълчим след първия пост на Пух,вместо да се бием в гърдите колко много разбираме.
И да ти кажа ,не е нужно да си карал много алфи за да си истински фен на марката.147 е първата ми собствена Алфа,но съм имал честта да карам 33,75,155,145/6,ГТ.......
Е не мога да ви разбера какво се прехласвате по 33 и 155,Като визия отвън са страхотни автомобили,ама 155 е по-постна и от дедра,това че е била номер 1 в състезанията не прави серийния модел по различен от Темпра с биалети на Мареа.
@Боби малко сме хитреците като теб,на някой им трябва висше за да прочетат какво пише......
Трябваше да замълчим след първия пост на Пух,вместо да се бием в гърдите колко много разбираме.
И да ти кажа ,не е нужно да си карал много алфи за да си истински фен на марката.147 е първата ми собствена Алфа,но съм имал честта да карам 33,75,155,145/6,ГТ.......
Е не мога да ви разбера какво се прехласвате по 33 и 155,Като визия отвън са страхотни автомобили,ама 155 е по-постна и от дедра,това че е била номер 1 в състезанията не прави серийния модел по различен от Темпра с биалети на Мареа.
Прави я прави я., ама няма как да разбереш ако си карал 500км. 155ца, която не е влизала в сервиз за профилактика от 5години...(щото знам много собственици, които карат 55ца с лада накладки и не са и чували за ремонти, смяна на амортесьори и разни профилактики и поддръжка...)та една птичка и каране не са достатъчни...
Слушай Пух...Имал е достатъчно време 55ца и вече е налял една торба пари по 56ца, която е като твоята, та да си има идея за какво говори...Отделно че 56/47ците с пътно поведение като неговата са само 2-3 май май в цяла БГ...
ЕДИТ: Ще подчертая най-важното...и аз съм карал 56ца с гаден интериор и изпуснало окачване.. от кола, до кола има разлика.
ЕДИТ: Ами няма финансиране за по-добри резултати...Хората които карат 56/47 се предполага че имат повече пари...все пак не сте ги купили за по 2000лв...поне не до преди 1година...Все пак Фуриозо-155 обаче се представи много добре тази година...Иначе силата на 55цата е и на магистралата...щото на пистата с много завои 45цата е с предимство и отнася и 47 и 56...
Gh0stRider
31-10-2010, 19:47
Абе то хубаво 155 са с по-добро пътно поведение...ама що на Калояново не показват нищо по добро от 56/47ците... :dunno:
Прави я прави я., ама няма как да разбереш ако си карал 500км. 155ца, която не е влизала в сервиз за профилактика от 5години...(щото знам много собственици, които карат 55ца с лада накладки и не са и чували за ремонти, смяна на амортесьори и разни профилактики и поддръжка...)та една птичка и каране не са достатъчни...
Слушай Пух...Имал е достатъчно време 55ца и вече е налял една торба пари по 56ца, която е като твоята, та да си има идея за какво говори...Отделно че 56/47ците с пътно поведение като неговата са само 2-3 май май в цяла БГ...
Ок де и аз това питам,тъй като нямам достатъчно опит зад волана на 155ца искам да ми кажете в какво окачването на Темпра превъзхожда 156цата като пътно поведение и управляемост.
Слизайки от 147 и качвайки се на 155,колата ми се виждаше доста по нестабилна в завоите по магистралата от моята,директност на волана и отговор на газ/спирачка също.Единствно може би с дупките се справяше по-добре.Вярно звука на 1,8 ТС превъзхожда многократно свистенето на турбото на JTD,но дотук.Интериора е класи надолу.....
Много ще се радвам да ми отговорите къде е плюса на 155цата,ако ще и на Л.С.,че леко извън темата завихме.
ПС:159 е може би най-стабилния автомобил в класа си,а предното му окачване е разработка над 156/147
thecleaner
31-10-2010, 19:54
Абе то хубаво 155 са с по-добро пътно поведение...ама що на Калояново не показват нищо по добро от 56/47ците... :dunno:
A на тебе Калояново ли ти е атестат за за Алфа моторспорт? Още един въпрос, 145 и 155 според тебе имат ли някаква разлика в окачването и как ще коментираш 145 на Калояново.
Gh0stRider
31-10-2010, 20:17
Какъв алфа мотор спорт те гони :) сравнявам пътно поведение... на Калояново е едно добро място в България където именно то може да се сравни.
145 и 155 нямам си на представа дали имат разлика в окачването.
145 на калояново- няма да коментирам на Нено, на Бобо,на Коста, на Добри и на Радо.. ще коментирам тези които карат там горе долу така както са излезли от завода: ами просто не са по бързи от съперниците 147/156 ;)
Какъв алфа мотор спорт те гони :) сравнявам пътно поведение... на Калояново е едно добро място в България където именно то може да се сравни.
145 и 155 нямам си на представа дали имат разлика в окачването.
145 на калояново- няма да коментирам на Нено, на Бобо,на Коста, на Добри и на Радо.. ще коментирам тези които карат там горе долу така както са излезли от завода: ами просто не са по бързи от съперниците 147/156 ;)
Абе те не трябва и да бъдат. Ма при Алфа нещата боксуват яко. Не може 145 и 147 да вървят еднакво на пистата, при положение, че 147 е по-нов модел.
При Форд нещата не са така. Видя Фокуса как върви на Калояново. Е ако вземеш идин Ескорт, няма да върви така. Ще бъде мнооого по-зле.
Значи при Форд има изключителен и постоянен възход, а при Алфа няма. Е това не ни харесва на всички нас. А като добавим и ненадежността на 147 спрямо предходните модели тогава вече разочарованието е пълно.
Калояново не е абсолютен критерий, защото има и фактор "шофьор" . За да се дадат пълни оценки за моделите, трябва един и същ човек да кара всички модели във стоков вид, за да се прецени реално. Тогава, повярвай ми 147 ще изглежда много зле на пистата и ако е по-добре от предходните модели, ще бъде едва с по половин секунда.
темата беше за 149
някой карал ли е?
сравнил ли я е с конкурентите?