PDA

View Full Version : Всичко за Alfa Romeo 149 (Giulietta)

Pages : 1 2 3 4 [5] 6

andro88
08-02-2012, 20:05
Сега следва някой да напише нещо от сорта :
-Голф за същия период прави 300к.
или
-Това е трърде малко имайки предвид че всяка следваща година ще се продава все по малко и надали ще се стигне и до 300к продажби
или
-Един модел пролет не прави
или
-Добре че са данъчните облекчения....
или
-Това не я прави Алфа..пак си е Фиат...
И още много вариации :)

Пределно ясно е ,че не можем да се зарадваме. Главата си залагам , че ако се напънем ще намерим още много кусури...
Нормално ли е обаче?

koolio
08-02-2012, 20:17
Сега следва някой да напише нещо от сорта :
-Голф за същия период прави 300к.
или
-Това е трърде малко имайки предвид че всяка следваща година ще се продава все по малко и надали ще се стигне и до 300к продажби
или
-Един модел пролет не прави
или
-Добре че са данъчните облекчения....
или
-Това не я прави Алфа..пак си е Фиат...
И още много вариации :)

И все ще са верни. :doctor:

simich
09-02-2012, 11:27
:yes:

andro88
09-02-2012, 11:42

Бях се обзаложил, че до 24 часа ще пишеш. Нямаше как просто. Сега и Neo остава...
Това разбира се не значи ,че не си прав

koolio
09-02-2012, 13:09
Бях се обзаложил, че до 24 часа ще пишеш. Нямаше как просто. Сега и Neo остава...
Това разбира се не значи ,че не си прав

Искам процент от печалбата! :tongue2:
Иначе много ми се иска да не съм прав ...

AR147
10-02-2012, 16:52
Верни спор няма .
Въпроса е негативизма и възприятията на нещата.
Прост пример.
Когато алфа продава по 100к на година ще се оплакваме,колко малко продава и как голфа продавал 300к.
Ако пък алфа продава колкото голфа - мненията ще са от рода колко масов автомобил е станал алфата и как е изгубила идентичността си.
Та кво искате е въпроса ???

Alexanderbb
10-02-2012, 17:03
Верни спор няма .
Прост пример.
Когато алфа продава по 100к на година ще се оплакваме,колко малко продава и как голфа продавал 300к.
Ако пък алфа продава колкото голфа - мненията ще са от рода колко масов автомобил е станал алфата и как е изгубила идентичността си.

200K и да има мир :clown:

koolio
10-02-2012, 18:42
Верни спор няма .
Прост пример.

Въобще не схващаш от какво се "оплакваме".

AR147
10-02-2012, 19:19
Въобще не схващаш от какво се "оплакваме".
Така е - трудно е да се схване подобен абсурд :wink:

sa6o_roman
10-02-2012, 22:39
искам да продадат 1 Мито, 2 Жулиети и 300 000 4c :saint:

RPWWD
11-02-2012, 14:01
искам да продадат 1 Мито, 2 Жулиети и 300 000 4c :saint:

Йок бабо, по-скоро ще е обратното.

pinko
14-02-2012, 22:27
В последния сравнителен тест на Ауто Билд, в който участва Жулиета (срещу БМВ Серия 1 и Хонда Сивик) в изводите германския колега се изразява много точно:

"Може би когато една Алфа спечели наш сравнителен тест, тя няма да е вече никаква Алфа..." ... "...Тя е изгоден, много красив и чаровно неперфектен автомобил..."

Lqnkata
14-02-2012, 22:34
В последния сравнителен тест на Ауто Билд, в който участва Жулиета (срещу БМВ Серия 1 и Хонда Сивик) в изводите германския колега се изразява много точно:

"Може би когато една Алфа спечели наш сравнителен тест, тя няма да е вече никаква Алфа..." ... "...Тя е изгоден, много красив и чаровно неперфектен автомобил..."

Пинко в кой брой (№) че аз не изпускам техен брой и даже качвам сканирани статии щом стане въпрос за Алфа Ромео и неин модел, а в последния брой 282 не намирам такъв тест?

pinko
14-02-2012, 22:38
Пинко в кой брой (№) че аз не изпускам техен брой и даже качвам сканирани статии щом стане въпрос за Алфа Ромео и неин модел, а в последния брой 282 не намирам такъв тест?

В брой 284, който ще излезе на пазара следващия четвъртък (23 февруари).

nightroller
14-02-2012, 23:03

няма толкова извратено изказване никъде :) ей Аутобилд дер фрау ей... Пинко ти правилно ли го преведе, че много витиевато ми се струва - замисли се :)

infernus
15-02-2012, 10:16
В брой 284, който ще излезе на пазара следващия четвъртък (23 февруари).

Отдавна имаше такъв тест още миналата година и мисля че бяха BMW, FORD и някакъв френски варел пред Жулиетата. Довечера може да погледна точния брой като се прибера. Много тегаво ми стана като го видях тоя "първи" сравнителен тест.

Напоследък все по рядко се пише за италиански автомобили като цяло в АБ, ще ме загубят като клиент... :) Чудя се няма ли някое издание което да е италиански аналог на АБ(Ауто Билд, да не го прочете някой Авто Беда).

Според мен Жужата си е много готина кола само дето гроздето е кисело за много хорица тука. Колата си е уникална италианска бегачка, на тази платформа C-Evo е направена само тя, и си е изцяло италианска. Тука няма мешания като при 159 с Опел.

Според мен като цяла Фиат са си затънали яко, и не е въпроса само за Алфа ами като цяла за целия концерн ще го бъде ли няма ли да го бъде. В момента Алфа продават само 2 модела Митко и Жужа... :(

AR147
15-02-2012, 13:22
Жулиета май доста са я споменавали с АБ.
Аз си спомням един брой в който я сравняваха със БМВ 1 (вече предходния модел ) и описваха колко по добра е от бавареца.
Няколко броя след това пак я сравняваха с БМВ 1 и още един автомобил (може би голф - трябва да го потърся ) и изведнъж Алфата вече беше последна.......

infernus
15-02-2012, 16:00
Жулиета май доста са я споменавали с АБ.
Аз си спомням един брой в който я сравняваха със БМВ 1 (вече предходния модел ) и описваха колко по добра е от бавареца.
Няколко броя след това пак я сравняваха с БМВ 1 и още един автомобил (може би голф - трябва да го потърся ) и изведнъж Алфата вече беше последна.......

Е значи тоя с фалбите съм го пропуснал, я ми кажи кой брой да си го купя и сложа в рамка на стената, с отворена страницата на тест-а!

HACCP
15-02-2012, 16:58
Отдавна имаше такъв тест още миналата година и мисля че бяха BMW, FORD и някакъв френски варел пред Жулиетата. Довечера може да погледна точния брой като се прибера. Много тегаво ми стана като го видях тоя "първи" сравнителен тест.
И аз го имам броя ама нещо не мога да го открия! Но ето едно сравнение пак немско .....
http://www.dailymotion.com/video/xo0ui2_compare-it-bmw-1-series-vw-golf-audi-a3-and-others_news
Сравнението в ауто билд беше подобно ... за мен интерсеният въпрос защо за сравнението използват по маломощният дизел на жулиета! На няколко пъти се изтъква че БМВ - то е само 1.8 а е 143 к.с. и това му дава предимство. Жулиета има мотор 2.0 дизел 170 к.с. Предполагам че ги подбират по приблизително еднакви цени (тука pinco може да каже дали е така и какъв е принципа на подбор)! А в между другото и АУДИ имат 2.0 дизел със 170 к.с.
Интересно мие още как аджеба тези хора сядат на задните седалки че се свиват на 8! Аз съм 184 см и немога да го направя този номер ..... те може да са по 200 см.Не казвам че е най широкият хечбек но не е чак толкова тясно и ниско :knock: Определено зад мен (зад шофьора) е трудно сядането!

AR147
15-02-2012, 18:19
Е значи тоя с фалбите съм го пропуснал, я ми кажи кой брой да си го купя и сложа в рамка на стената, с отворена страницата на тест-а!
Довечера ще се поровя , ако Pinko или някой от колегите не ме изпревари .....

infernus
15-02-2012, 18:30
Довечера ще се поровя , ако Pinko или някой от колегите не ме изпревари .....

Мерси предварително!

alfageorgi
15-02-2012, 19:55
Абе вие твърде насериозно вземате това хумористично издание и "компетентните" му препоръки.Аз лично до сега не съм чел негов брой в който да няма поне една уникална глупост или най-малкото фрапираща неточност.Да ме извинява Пинко той си е пич , но това списание съвсем не е еталон за автомобилно такова.Очевидно пристрастно е към немските марки и по-специално ФВ-груп и му липсва елементарна обективност и коректност специално в статиите за сравнителните тестове.За съжаление то е единственото масово, евтино и добре илюстрирано и просто затова го купуват.

AR147
15-02-2012, 23:21
Мерси предварително!
Списанието е 20-26 май 2010 N20

nightroller
15-02-2012, 23:27
Абе вие твърде насериозно вземате това хумористично издание и "компетентните" му препоръки.Аз лично до сега не съм чел негов брой в който да няма поне една уникална глупост или най-малкото фрапираща неточност.Да ме извинява Пинко той си е пич , но това списание съвсем не е еталон за автомобилно такова.Очевидно пристрастно е към немските марки и по-специално ФВ-груп и му липсва елементарна обективност и коректност специално в статиите за сравнителните тестове.За съжаление то е единственото масово, евтино и добре илюстрирано и просто затова го купуват.
точно! а иначе Пинко не е виновен човека - той си е редактор тука в БГ, а както знаете тестовете провеждани в нашата страна са много малко :) всичко им го насипват отвън. Иначе относно Пинко, чел съм негови материали от тестове и мисля са доста обективни.

infernus
15-02-2012, 23:44
Списанието е 20-26 май 2010 N20

А този тест който съм чел е от №41 13 Октомври 2011, Жужа е сравнена с БМВ 180d, ГоУф, Форд Фокус, Ауди А3 и съответно е на последно място... според немците. Най интересното че теста печели Гоуф! А Жужа е по скъпа само с 2000 лева от него. Тествани са 2000 кубика дизели 140 коня всичките, само БМВ е 143 най интересното на Жужа са и боднали 1,7 секунди отгоре за ускорение от 0-100!!! Сравнение с фабричното 9 сек, са дали 10,7. Ако няма проблеми за авторските права може да сканирам и да сложа тука сравнението. Най интересно защо не са вкарали и Опел Астра в тест-а, може би защото нямат 2000 кубика 140 коня дизел като другите марки.

@alfageorgi Тигре и на мене не ми е кеф да ги чера тия неща в АБ но поне за БГ не намирам по реномиране списание за автомобили със сравнителни тестове/

DiStefano
16-02-2012, 10:26
Дизелът на Астрата е 160 магарета и според мен е доста конкурентен автомобил на горепосочените. Като лично мнение е, че изпреварва Голф и Форд доста не само ценово. Да не говорим, че вече има и OPC с цели 280 коня, която ще мачка всичко изброено по-горе.

http://www.automobil-blog.de/wp-content/uploads/2011/11/Opel-Astra-J-OPC-Neue-Bilder-002.jpg

AR147
16-02-2012, 10:55
Дизелът на Астрата е 160 магарета и според мен е доста конкурентен автомобил на горепосочените. Като лично мнение е, че изпреварва Голф и Форд доста не само ценово. Да не говорим, че вече има и OPC с цели 280 коня, която ще мачка всичко изброено по-горе.

http://www.automobil-blog.de/wp-content/uploads/2011/11/Opel-Astra-J-OPC-Neue-Bilder-002.jpg
А този дизелов мотор със 160 коня на Астра му погледни кубатурата,имам опасенията че това е JTD :)

---------- Post added at 10:55 ---------- Previous post was at 10:52 ----------

А този тест който съм чел е от №41 13 Октомври 2011, Жужа е сравнена с БМВ 180d, ГоУф, Форд Фокус, Ауди А3 и съответно е на последно място... според немците. Най интересното че теста печели Гоуф! А Жужа е по скъпа само с 2000 лева от него. Тествани са 2000 кубика дизели 140 коня всичките, само БМВ е 143 най интересното на Жужа са и боднали 1,7 секунди отгоре за ускорение от 0-100!!! Сравнение с фабричното 9 сек, са дали 10,7. Ако няма проблеми за авторските права може да сканирам и да сложа тука сравнението. Най интересно защо не са вкарали и Опел Астра в тест-а, може би защото нямат 2000 кубика 140 коня дизел като другите марки.

@alfageorgi Тигре и на мене не ми е кеф да ги чера тия неща в АБ но поне за БГ не намирам по реномиране списание за автомобили със сравнителни тестове/
Точно няколко месеца може би след това излезе нещо подобно(него не го открих) ,но Жужа беше последна,просто е абсурдно.....
Както и в клипа на колегата по горе,Голфа за да е първи е гледано през странна призма :)

DiStefano
16-02-2012, 14:30
JTD / CDTi .. такова е .. сигурно има разлики в управлението на маторя де не знам .. Но Астрата иначе е голяма хала, особено с тези 2 врати. Дано и нашите изкарат нещо подобно скоро време.

HACCP
16-02-2012, 23:06

Жулиета има и дизел 170 к.с. но нея не я ползват за сравнение ...вероятно цената и е по висока с много от останалите!?!?!
Астрата особено ОРС е наистина много красива спор няма но се очаква и цената и да бъде "красива" За англия цената се очаква да започва от 26 000 паунда (No word at the moment about the car’s price tag but most likely it will start from 26,000 pounds) А за германия да започва от коло 31 000 евро!?! Мисля (само мое мнение) е малко скъпичко или поне за мен.
Знам че е писано по на горе из темата но Novitec направиха Complete Kit за жулиета при което изтискаха 261 к.с. и 385 Нм от 1.7 мотора и 195 к.с. и 287 Нм от 1.4 М.А.
Не ги сравнявам с астрата .....!
п.п. Преди да карам жулиета карах астрата турбо 1.4 беше с някакъв спорт пакет и стоеше добре но таблото и беше подлудяващо 100000 копчета пръснати на всякъде! А това ОРС ще бъде наистина лудо.

PEPI-2ALFA
17-02-2012, 16:49
:) Чудя се няма ли някое издание което да е италиански аналог на АБ(Ауто Билд, да не го прочете някой Авто Беда).
(
Не знам дали се разпространява печатно в България.
http://www.gentemotori.it/
П.П. Забравих линка ;)

Lqnkata
24-02-2012, 20:43
Алфа Ромео Жулиета, БМВ 1 и Хонда Сивик с дизелови двигатели по 140к.с. :

П.С. Не е важен крайният резултат от теста (той не е изненада за никой тук), но има няколко изречения, които дават надежда, че оценяващите не са чак такива коне с капаци.

Bobi_33
24-02-2012, 21:03
Ебаси грозофила е тая Жулиета. Фаровете започват от висачина, на която фаровете на БМВ-то вече са свършили.

Сори момчета, ма това повече ми напомня на баничарка, а не на автомобил от известна спортна марка със спортни претенции.

rossenvn
24-02-2012, 21:24
Ебаси грозофила е тая Жулиета

Грозофила или не, но изглежда в пъти по-добре от бмв-то, за сивика дори не искам да отварям дума, че няма такава отврат.

Bobi_33
24-02-2012, 21:48
Грозофила или не, но изглежда в пъти по-добре от бмв-то, за сивика дори не искам да отварям дума, че няма такава отврат.

И кое и изглежда по-добре? То предницата и е една стена с безформени фарове и триъгълник (все пак уж трябва тоя грозофил да ни убеди, че е Алфа) и това е всичко. Рисунка на стената, нищо повече.

AR147
24-02-2012, 21:54
И кое и изглежда по-добре? То предницата и е една стена с безформени фарове и триъгълник (все пак уж трябва тоя грозофил да ни убеди, че е Алфа) и това е всичко. Рисунка на стената, нищо повече.
Нали се разбрахме че дизайна е нещо субективно и е безмислено да го коментираме,особено дизайна на алфа иска време за преглъщане......

HACCP
24-02-2012, 21:59
Ебаси грозофила е тая Жулиета. Фаровете започват от висачина, на която фаровете на БМВ-то вече са свършили.
Ама вЯрно ...... :boo:

Bobi_33
24-02-2012, 22:23
Нали се разбрахме че дизайна е нещо субективно и е безмислено да го коментираме,особено дизайна на алфа иска време за преглъщане......

Така е колега, просто аз винаги свързвам марката с приведена и нъмръщена муцуна, та затова. Истината е, че за мен стилът на 159 подхожда на марката, а не този в моделите след нея.

DiStefano
24-02-2012, 22:34
Всъщност Джулиета прилича адски много на Фиораното отпред .. неговите фарове също започват отвисоко. Въпрос на вкус и гледна точка .. на мен лично този дизайн ми допада. Мисля също, че е доста авангарден и различен от останалите марки.

AR147
24-02-2012, 22:39
Така е колега, просто аз винаги свързвам марката с приведена и нъмръщена муцуна, та затова. Истината е, че за мен стилът на 159 подхожда на марката, а не този в моделите след нея.
159 е номер едно и не само в дизайна спор няма.
Важното при Жулиета е че или ти харесва или дразни - при всички положения привлича внимание.

HACCP
24-02-2012, 23:38
159 е номер едно и не само в дизайна спор няма.
Важното при Жулиета е че или ти харесва или дразни - при всички положения привлича внимание.
Споделям мнението ти за 159 невероятен автомобил ... днес се прибрех от италия и там се нагледах на прекрасни Бели спорт вагони 159. Има ли колега в форума с такава кола? Поне аз не съм засичал в Бг такива.
И за Жулиета мисля същото, или много те кефи или те дразни до крайност, но не оставаш безразличен!
Само м/у другото това е мое наблюдение и не е последна инстанция, но не съм срещал още човек, (познати, приятели, клиенти, случайни срещи) който не е върл фен на марката и да не харесва дизайна. Мисълта ми е че в повечето случай дизайна не допада на феновете на марката от колкото на останалите!
п.п. Има вероятност горе изброените хора просто да не искат да ме обидят :kicking:

AR147
25-02-2012, 00:05
Впрочем някой по запознат има ли информация до къде са стигнали продажбите като бройка и съответно брой на година...

rossenvn
25-02-2012, 07:31

"Триъгълниците" на страшно много Алфи иглеждат най-малкото неуместно, да не казвам по-силна дума. Дори и на 159 не е напълно хармонично, но все пак може да мине за близо до идеалното в сравнение с 145, 156, 166. За GTV не искам да гогворя. На по-старите представлява една малка рамка лепната където е останало място. И докато на 155, 33, 75, 90, любимата 105-та серия не дразнят и се вписват, то на 33 Страдале e направо смехотворно, на Спайдера също. Така че това на Жулиета е в духа на традицийте на Алфа Ромео. Фаровете сами по себе си не са толкова лоши, лошото е, че се разглезихме след 156, 147 ФЛ и 159. Бмв 1, макар и да харесвам автомобилите с тази марка, не мога да нарека красиво. Отпред е уродливо, отзад е безлично /прилича на Поло/. Страничната линия не е лоша, спортна, но и на Жужа не пада по-долу. Да не говоримм за задницата на нашата, която е в пъти по интересна. Така че, ако преглътнем скудетото, което по мое мнение преглъщаме при почти всяка Алфа, Жулиетата не е грозна, напротив.

infernus
25-02-2012, 08:56
Значи 3 неща в теста:
- Алфата е по евтина от другите два варела!!!
- Алфата е победител цена качество!!!
- Печели най много звезди при удоволствие от каране.

П.С. Като прочетох последното изречение в карето за удоволствие при каране щях да почина, първите 3 секунди не можах да схвана така се бях вцепенил!

leketo84
25-02-2012, 21:34
HAССР не те лъжат ! Аз нямам Жужа пък когато мине някоя или просто им покажа снимка и питам винаги е имало единодушно "ЕЕЕ СУПЕР Е ТВА СА ИТАЛИНСКИТЕ КОЛИ КРАСИВИ" без майтап и ми става много хубаво :kicking:

HACCP
26-02-2012, 00:48
HAССР не те лъжат ! Аз нямам Жужа пък когато мине някоя или просто им покажа снимка и питам винаги е имало единодушно "ЕЕЕ СУПЕР Е ТВА СА ИТАЛИНСКИТЕ КОЛИ КРАСИВИ" без майтап и ми става много хубаво :kicking:
И на мен и на Меннн :punk:

nightroller
26-02-2012, 00:52
Батки, винаги съм казвал - там където не разбирате не се врете, а именно Жулиетата има невероятен съвременен дизайн, който малко или много се наложи за бъдещите визии на марката - хубави, лоши едиснственото което ви трябва е да свикнете и да я възприемете, което не е лесна задача :):) просто ви трябва инсайд и отношение :)
въпреки че аз самия се изказвах доста негативно когато тази кола беше концепт - мноо съм смотан :( а уж съм професионалист :)

Flame
26-02-2012, 21:18
Новата 1-чка е мнооого гадна,това си го признават и хора фенове на БМВ,Жулиетата е номер 1:calc:

AR147
27-02-2012, 10:37
Новата 1-чка е мнооого гадна,това си го признават и хора фенове на БМВ,Жулиетата е номер 1:calc:
Новата единичка има така да се каже по италянски дизайн.Мен лично много ми харесва..

Нещо друго за Жулиета - дизайна няма да омръзне и ще е дълго актуален

sa6o_roman
01-03-2012, 01:03
По-грозна тройка автомобили не са подбирали досега от списанието.

Чудя се дали да призная, че Жулиетата най-ми харесва от, обаче се страхувам, че може да ви излъжа...

Проблема е, че Жулиетата има същия силует като Меган, Астра, Фокус, Лансер спортбек и i30. Ако на всичките им сложите брезент няма да познаете коя е каква е.

http://www.latestcarspecs.com/wp-content/uploads/2011/09/2013-Hyundai-I30-Side.jpg

http://www.carrios.com/wp-content/uploads/2011/04/2012-Ford-Focus-ST-XR5-Side-view.jpg

http://www.roogio.com/images/Senner-Tuning-Opel-Astra-side-view-600x450.jpg

http://revocars.com/wp-content/uploads/2010/10/Renault-Megane-GT-Line-2011-Side-View.jpg

http://www.autoevolution.com/images/testdrive/gallery/mitsubishi-lancer-sportback-ralliart-2008-2010-564_4.jpg

http://www.autodezine.com/wp-content/uploads/2011/10/Alfa-Romeo-Giulietta-by-Novitec-Side-Speed-Photo.jpg

http://www.techgatz.com/wp-content/uploads/2011/04/2012-Volkswagen-Golf-R-side-view-1024x680.jpg

Някой може ли да отгатне какъв е размера на джантите на Жулиетата, имайки предвид че на Голфа и на Лансера са 18ки (без да съдите по-дебелината на гумите)?

santo_traficante
01-03-2012, 08:41
Опела изглежда най добре на вид:gruebel:

stelt
01-03-2012, 08:58

Въпрос на вкус, но аз като се загледам детайлно в екстериора, Жулиета ми харесва най-много от гореизброените.
Пък като гледам мегана - ужас, той и на живо си е ужас де. Има недовършен вид нещо.

HACCP
01-03-2012, 09:59
http://www.autodezine.com/wp-content/uploads/2011/10/Alfa-Romeo-Giulietta-by-Novitec-Side-Speed-Photo.jpg

Някой може ли да отгатне какъв е размера на джантите на Жулиетата, имайки предвид че на Голфа и на Лансера са 18ки (без да съдите по-дебелината на гумите)?
Избе ри си! Вероятно 19 -ки:
http://de.novitec.nl/webshop/en/alfa-romeo/giulietta/wheels/
п.п. И с брезента ще си я позная :upsidedwnsmiley:

DiStefano
01-03-2012, 11:30

:thumbup:

Kuku
01-03-2012, 11:41
На мен ми е претруфен ХлОпелА :?
Жулиетата ми допада максимално!

sa6o_roman
03-03-2012, 01:42
Избе ри си! Вероятно 19 -ки:
http://de.novitec.nl/webshop/en/alfa-romeo/giulietta/wheels/
п.п. И с брезента ще си я позная :upsidedwnsmiley:

Да, както и тези:

http://www.movitbrakes.com/alfaromeo-156-alf5601-Al.jpg

Не виждате ли някаква странна разлика?

HACCP
03-03-2012, 11:19
Някой ще кажат че са "голфаджииски" и може би ще е прав, но на мен лично ми харесва стойката :drive:
И една по темата с брезента :drunk:

sa6o_roman
04-03-2012, 17:03
Стоят и много добре на 156-цата, докато тези на Жулиетата леко се губят от "тлъстинки"

Bobo
07-03-2012, 23:40
Някой ще кажат че са "голфаджииски" и може би ще е прав, но на мен лично ми харесва стойката :drive:
И една по темата с брезента :drunk:

Лоша работа мен също ме кефят :)

HACCP
18-03-2012, 13:51
Ето и няколко данни за разхода на автомобила. След като вече мина първо обслужване и времето е по хубаво цифрите са следните:
7.1 на 100 км при средна скорост 128 км (от София до Стара загора)
6.4 на 100 км при средна скорост от 71 км (Стара Загора - Хасково) но има мнофо села
8.0 на 100 км в София при включена Старт Стоп система и 8.7 без нея!
Измерените стойности са при нормално каране!
И по темата ... връзката м/у стойка и джанта прилагам снимки!
п.п. Иска си 18-ки

Mury
18-03-2012, 19:25
Ето и няколко данни за разхода на автомобила. След като вече мина първо обслужване и времето е по хубаво цифрите са следните:
7.1 на 100 км при средна скорост 128 км (от София до Стара загора)
6.4 на 100 км при средна скорост от 71 км (Стара Загора - Хасково) но има мнофо села
8.0 на 100 км в София при включена Старт Стоп система и 8.7 без нея!
Измерените стойности са при нормално каране!
И по темата ... връзката м/у стойка и джанта прилагам снимки!
п.п. Иска си 18-ки

Този разход е по борд нали,я реално колко е :thumbup::thumbup::thumbup:

HACCP
18-03-2012, 20:17
Този разход е по борд нали,я реално колко е :thumbup::thumbup::thumbup:
Реално (пълно пълно) колата е засичана 2 пъти но тогава колата беше на около 2300/2500 км. и за пробег 120 км.(Пловдив -София) по магистрала с постоянна скорост в София допълних 10.1 литра което прави 8.4 литра на 100 км (дано не бъркам) толкова показваше и компа! И веднага след това за 50 км в София допълних 5.2 литра(10.4/100) но вторият път забравих да занула компа.

kokix
18-03-2012, 21:40
Страхотна е колата, поздравления!

nikolaaaay
19-03-2012, 19:02
Значи Жулиета 1,4 бенз. със 170 коня харчи в София с 2 литра по-малко от дизелова 159 със 150 коня. Яко :super: На ТСТ варианта даже й дават 6,8 л. бенз на градско.

alfageorgi
19-03-2012, 19:47
Новото си е ново!

damyanov
19-03-2012, 23:23
На мен лично не ми се струва нисък тоя разход. Все пак двигателя е мъничък. При моята 159 2.4 София-Бургас ми даде 7,0/100, хем беше температура около -5 С. При това не съм се старал да икономисвам. За чисто градско ми е трудно да кажа, но едва ли е повече от 10-11/100

HACCP
20-03-2012, 12:09
На мен лично не ми се струва нисък тоя разход. Все пак двигателя е мъничък. При моята 159 2.4 София-Бургас ми даде 7,0/100, хем беше температура около -5 С. При това не съм се старал да икономисвам. За чисто градско ми е трудно да кажа, но едва ли е повече от 10-11/100
Не казвам дали е нисък или висок ... просто това са цифрите! За бензинова кола с тези коне ... от опита който имам (а в семейството ми сме имали само бензинови коли) лично на мен ми е добре даже Чудесно!
Простичко казано това е най мощният ми автомобил а е с най малък разход (само мегана 1.6 16V 110 коня ми е давал по добри резултати но тогава се кара с цел икономия)

pinko
20-03-2012, 23:39
Аз имам съвсем пресни впечатления от Жулиетата 1,4 л. 170 коня, с която ходих до Серес и обратно.

На отиване карах спокойно, приблизително в рамките на закона +10 км/ч - и след като нулирах компютъра на излизане от София (минах по маршрута София-Самоков-Клисура-Дупница и надолу към Кулата), малко след Благоевград компютърът показваше 6,2 л/100 километра и range 950 км - стрелката почти не беше помръднала и си показваше пълен резервоар.

В Серес (след близо 200 км) показваше пак 6,2 л и range 750 км. След много въртене в Гърция, разходки и т.н. се върнах в София, след като бях изминал близо 700 километра - като на връщане карах доста бързичко (и с климатик) и по компютър разходът се качи до 6,9 л/100 км. Когато върнах колата, стрелката показваше повече от четвърт резервоар и range 250 км.

Според мен разходът от малко над 6 л/100 км е перфектен за бензинка със 170 коня. Не съм засичал на бензиностанция пълно-пълно, но като се има предвид, че резервоара е 60 литра, сметката е вярна...

http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/155%20Superturismo/IMG_4557.jpg

http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/155%20Superturismo/IMG_4558.jpg

Точно докато снимах дисплея, при Тойота Благоевград настигнах една от колите на Гугъл

http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/155%20Superturismo/IMG_4560.jpg

http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/155%20Superturismo/IMG_4571.jpg

http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/155%20Superturismo/IMG_4573.jpg

old alfist
21-03-2012, 20:00
Жулиетата не знам защо, но не ме кефи - липсва агресията присъща за Алфа Ромео.
Като я погледна отпред ми се струва като някакво недоразумение - само скудетото напомня, че е Алфа.
Странично силуета не е е лош - най-добре ми се струва отзад, но и там с това закръглено изтумбено надолу уширение на стоповете са омазали всичко Алфово.

HACCP
21-03-2012, 20:38
Показанията ми от днес пак са подобни (Хасково-Стара Загора - Раднево (престой 12 часа) - Стара Загора - София) около 350 км като скоростта не надхвърля +10 км над ограниченията показанията на компютара са 7.0 л/100 км.
За пореден път обаче ми прави впечатление и доста ме дразни следният ефект. Когато се кара извън града в абсолютен мрак и няма насрещно движение част от километража и оборотомера ми се отразяват на предното стъкло и това определено дразни! Това предполагам е и от моята позиция на седалката .... дали други колеги с други алфи (например 147/159) са забелязали подобен ефект? Pinko сподели и ти дали си забелязал подобно нещо? Ефекта се намалява значително, когато се намали осветлението на таблото, но все пак го има!

nightroller
21-03-2012, 21:05
Показанията ми от днес пак са подобни (Хасково-Стара Загора - Раднево (престой 12 часа) - Стара Загора - София) около 350 км като скоростта не надхвърля +10 км над ограниченията показанията на компютара са 7.0 л/100 км.
За пореден път обаче ми прави впечатление и доста ме дразни следният ефект. Когато се кара извън града в абсолютен мрак и няма насрещно движение част от километража и оборотомера ми се отразяват на предното стъкло и това определено дразни! Това предполагам е и от моята позиция на седалката .... дали други колеги с други алфи (например 147/159) са забелязали подобен ефект? Pinko сподели и ти дали си забелязал подобно нещо? Ефекта се намалява значително, когато се намали осветлението на таблото, но все пак го има!
Ми няма подобен проблем при другите коли защото тахометрите са завряни под едни дълбоки сенници :) принципно така и трябва да бъде при Жулиета обаче може и да не е така щото Алфа през период от време обичат да правят експерименти - нормално за Алфа затова я обичаме ... все още ;)

HACCP
21-03-2012, 22:22
Жулиетата не знам защо, но не ме кефи - липсва агресията присъща за Алфа Ромео.
Като я погледна отпред ми се струва като някакво недоразумение - само скудетото напомня, че е Алфа.
Странично силуета не е е лош - най-добре ми се струва отзад, но и там с това закръглено изтумбено надолу уширение на стоповете са омазали всичко Алфово.
Значи не си купуваш Жулиета (новата) и тайно се надяваш следващите модели да са по вкуса ти:flirt:

nightroller
21-03-2012, 22:56
Значи не си купуваш Жулиета (новата) и тайно се надяваш следващите модели да са по вкуса ти:flirt:

виж сега ние с олд алфиста сме олдскуул малко или много .. значи аз като излезе концепта на Жулиета и се развиках като бесен колко била грозна и т.н. после я видех наживо и за малко си замълчах тактично, да ама сега хем ме кефи хем не - Алфа, винаги е полязирала мненията на хората, кефи ме това, че провокира, не ме кефи че се гласи за класа на Голф ... иначе в този клас безспорно новата Жулиета е баш топ-хоп яка колица- факт!

old alfist
21-03-2012, 23:01
Това, че на мен не ми харесва Жулиетката, не би трябвало да обижда някой.
159 по-ми харесва на дизайн, макар, че не съм карал нито една от двете и не знам като пътно поведение как са.

Bobo
22-03-2012, 00:18
виж сега ние с олд алфиста сме олдскуул малко или много .. значи аз като излезе концепта на Жулиета и се развиках като бесен колко била грозна и т.н. после я видех наживо и за малко си замълчах тактично, да ама сега хем ме кефи хем не - Алфа, винаги е полязирала мненията на хората, кефи ме това, че провокира, не ме кефи че се гласи за класа на Голф ... иначе в този клас безспорно новата Жулиета е баш топ-хоп яка колица- факт!

Абе ти си фурнаджийска лопата са като видиш някоя жужа на слънце и ше земе да ти хареса :flirt:

HACCP
22-03-2012, 01:04
Това, че на мен не ми харесва Жулиетката, не би трябвало да обижда някой.
159 по-ми харесва на дизайн, макар, че не съм карал нито една от двете и не знам като пътно поведение как са.
Не колега няма начини да ти се обидя ... това е твоето мнение и вкус и го изразяваш, като ти се обидя това няма да промени нищо така че :kicking:
п.п. пожелам ти да имаш възможност да покараш и двете!

morfius
22-03-2012, 01:08

146 и 147 в кой клас са, че не помня?
Това е най-продаваемия сегмент из нашия континент...

HACCP
22-03-2012, 01:20
146 и 147 в кой клас са, че не помня?
Това е най-продаваемия сегмент из нашия континент...
Факт!!! Едно е да отчупиш например 1/6 от голямата баница друго е да отчупиш 1/6 от малка питка!

Mury
22-03-2012, 15:32

Ти па откога си олдскуул бе маме,от вчера кара някаква Алфа и вече олдскуул,молят са нидей.Иначе моето мнение за Жужа е същото-в началото и мен не ме кефеше,но с времето,като започнах да я виждам по-често,все повече започна да ми става симпатична,е не колкото 159/то тук си е либоффф направо/.Честно казано обаче,като се замисля не бих дал толкова много пари за леко напудрено Браво с емблема на Алфа,даже да си кажа честно Бравото много повече ме кефи,защото е евтина кола а си има всичко,и опредлено това ще е следващата ми кола :roll2::roll2::roll2::roll2::roll2:

AR147
22-03-2012, 16:39
Ти па откога си олдскуул бе маме,от вчера кара някаква Алфа и вече олдскуул,молят са нидей.Иначе моето мнение за Жужа е същото-в началото и мен не ме кефеше,но с времето,като започнах да я виждам по-често,все повече започна да ми става симпатична,е не колкото 159/то тук си е либоффф направо/.Честно казано обаче,като се замисля не бих дал толкова много пари за леко напудрено Браво с емблема на Алфа,даже да си кажа честно Бравото много повече ме кефи,защото е евтина кола а си има всичко,и опредлено това ще е следващата ми кола :roll2::roll2::roll2::roll2::roll2:
Е жулиета не е точно напудрено браво , уж е модифицирана платформа окачване и прочие.
Най-хубавото обаче ( поне при браво ) е че е доста здрав автомобил , доколкото се чува в Фиат форума почти няма проблеми с него ,може би защото пък самия той е изграден върху стило и проблемите са отстранени през жизнения цикъл на стилото

nightroller
22-03-2012, 19:11
Ти па откога си олдскуул бе маме,от вчера кара някаква Алфа и вече олдскуул,молят са нидей.....

ела ми тука по наблизо ти - някаква Алфа ... ще те плесна - само да те видя аз :):)
Олдскуул съм батка Мури по отношение на дизайна на колата т.е. там дето ти не моеш да стъпиш мама ;):) ти па и твоя Опел са побърка бре :) нали дискутирахме че не става тва :):):)

---------- Post added at 19:11 ---------- Previous post was at 19:10 ----------

Абе ти си фурнаджийска лопата са като видиш някоя жужа на слънце и ше земе да ти хареса :flirt:

виждал съм - ама на, па съм объркан :):) кво да прайш ;)

old alfist
22-03-2012, 22:40
Е жулиета не е точно напудрено браво , уж е модифицирана платформа окачване и прочие.
Най-хубавото обаче ( поне при браво ) е че е доста здрав автомобил , доколкото се чува в Фиат форума почти няма проблеми с него ,може би защото пък самия той е изграден върху стило и проблемите са отстранени през жизнения цикъл на стилото
E, да но Стилото е наследник на Типото и се връщаме оттам на ФИАТ 500, който е възроден и е много майтапчийски.

AR147
22-03-2012, 23:38
E, да но Стилото е наследник на Типото и се връщаме оттам на ФИАТ 500, който е възроден и е много майтапчийски.
Платформата на стило и типо нямат нищо общо , но същото не е вярно за стило и ново браво......

Mury
23-03-2012, 07:14

Toчно така,както каза колегата,по скоро ти караш Типо/146/,отколкото собствениците на Стило :Tease::Tease::Tease::Tease:

HACCP
23-03-2012, 10:09
В заключение .... всички които караме Алфи след 75 и 164 в общи линии се возят на Фиат 500 :static:
Също както всички които карат Порше, всъщност търкалят :rotfl:Костенурка бегачка!

_power_
23-03-2012, 16:22
В заключение .... всички които караме Алфи след 75 и 164 в общи линии се возят на Фиат 500 :static:
Също както всички които карат Порше, всъщност търкалят :rotfl:Костенурка бегачка!
Тва последното е верно:respect:
И дума да не се казва за типо платформата и изобщо против типо-то :upsidedwnsmiley:
А, Жужа е чудесна просто !!!

old alfist
23-03-2012, 20:47
Жужата ми се струва малко гейска кола на външен вид - дано да я оправят в някой от фейслифтовете.

HACCP
23-03-2012, 21:11
Жужата ми се струва малко гейска кола на външен вид - дано да я оправят в някой от фейслифтовете.
Не на празно е на 3- място в класацията на гей обществото :upsidedwnsmiley: за 2011 г.
За тази година Авентадора води :bouncing_smiley:ама с голям кеф бих лъзгал един :rosso_spider:

old alfist
23-03-2012, 21:30
Не на празно е на 3- място в класацията на гей обществото :upsidedwnsmiley: за 2011 г.
За тази година Авентадора води :bouncing_smiley:ама с голям кеф бих лъзгал един :rosso_spider:
В интерес на истината не знаех, че е в тази класация, но интуитивно усещах.

HACCP
23-03-2012, 23:32
В интерес на истината не знаех, че е в тази класация, но интуитивно усещах.
В интерест на истината Италианките са доста харесвани :upsidedwnsmiley: от геовете
А за някой от тези дали си имал усещане?
Победители в конкурса "European Gay Car"
2011 година – Peugeot RCZ
2010 година – Fiat 500С
2009 година – Alfa Romeo MiTo
2008 година – Fiat 500
2007 година – Alfa Romeo Spider
2006 година – Aston Martin DB9 Volante
2005 година – Mini Convertible
А за 2012 ... пробвай да познаеш победителя!?!?!

old alfist
23-03-2012, 23:46
В интерест на истината Италианките са доста харесвани :upsidedwnsmiley: от геовете
А за някой от тези дали си имал усещане?
Победители в конкурса "European Gay Car"
2011 година – Peugeot RCZ
2010 година – Fiat 500С
2009 година – Alfa Romeo MiTo
2008 година – Fiat 500
2007 година – Alfa Romeo Spider
2006 година – Aston Martin DB9 Volante
2005 година – Mini Convertible
А за 2012 ... пробвай да познаеш победителя!?!?!
То е ясно - Фиатските продукти имат напоследък все по-весел дизайн, но за мен - с изключение на Алфа 159.

nightroller
24-03-2012, 00:31

Бобо, батка - не ме кефи тва - видях го черно, на слънце, на сянка, червено, бежово, окаляно цялото като прасе и каквото и да е - не ме кефи - и няма да ме кефи, тва за мен не е Алфа - точка.

BO
24-03-2012, 03:51
Истината е в последното мнение.
Жулиетка е някакъв посредствен автомобил.
Като го погледнеш и ако скриеш емблемата я си помислиш, че е някакъв френски кошник, я някой корейски :)
Стига бе, та вече корейските кошници изглеждат по-агресивно от тая Алфа.
Последната злобна алфа си е 159, просто има излъчването на назлобено нещо. А тая Жулиета е по-смешна и от Либра, баси.
Само като видиш дизайна на Алфа и някакъв Хюндай и сами виждате кое изглежда по-агресивно:
http://images-2.drive.com.au/2009/12/03/943122/Alfa-Giulietta-2_600-600x400.jpg
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2011/03/hyundai-i40-geneva.jpg
Смях до насита:torch:

А за да бъда още по-реалист, ако сложиш сърцето на това нещо, то си става една Жулиета като стой та гледай:
http://testdrive.bg/media/articles/Image/testdrive/nissan-micra/nissan-micra-4.jpg

Оп, забравих, те хората са си го направили вече:
http://blogs.mirror.co.uk/cars-motorbikes/css/Alfa-Mito-06.03.09.jpg

koolio
24-03-2012, 17:41
Преди време го определих като Нисан Микра, преял с люцерна и мисля, че това описание пасва на Жулиетата.
Нищо лично към никого, просто мое мнение.

HACCP
24-03-2012, 18:50
Истината е в последното мнение.
Жулиетка е някакъв посредствен автомобил.
Като го погледнеш и ако скриеш емблемата я си помислиш, че е някакъв френски кошник, я някой корейски :)
Стига бе, та вече корейските кошници изглеждат по-агресивно от тая Алфа.
Последната злобна алфа си е 159, просто има излъчването на назлобено нещо. А тая Жулиета е по-смешна и от Либра, баси.
Само като видиш дизайна на Алфа и някакъв Хюндай и сами виждате кое изглежда по-агресивно:
http://images-2.drive.com.au/2009/12/03/943122/Alfa-Giulietta-2_600-600x400.jpg
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com/media/2011/03/hyundai-i40-geneva.jpg
Смях до насита:torch:

Колеги като обикновен потребител искрено се надявам повече хора да мислят като вас да си купуват Курейки, Китайки, Индиики и др. ... така ще има малко на брой Жулиети и колата ще бъде все така актуална и предизвикваща внимание,усмивки и коментари от не разбиращите, простите хорица които не разбират от коли колкото вас (а те са повече) :pp:. Но нещата не стоят така по една или друга причина колата се продава и то доста добре (и мото се продава много добре).
А като обикновен ама най обикновен любител на марката адски се радвам, че макар само два модела се продават добре .... все пак един ден Жулиета ще остарее и ще трябва да се смени. Надявам се пак с Алфа!
Поздрави! :cheers:

546
25-03-2012, 00:34
Ще ме скъсате от смях,не че Жулиетата е голям връх в дизайна,но този Хюндай си е доволно грозен.И нищо агресивно не намирам в него,малко по-ръбест и разкривен е наистина,но е масовка от където и да то погледнеш.Ще се продава добре,защото хората са по-спокойни, че са направили добър избор като си купят нещо по-обикновенно на средна цена и с цели 5 години гаранция,дето не знам какво означава точно,ама е написана на всяка реклама.

Mury
25-03-2012, 08:19
Ей,ей,ей,колко по-грозни Алфи има от Жужа,да не почвам да ги изброявам,но хората си ги карат с кеф,никой не им плюе в чинията.Искам да попитам двамата потребители,които писаха няколко поста по-нагоре-Бо и Коолио..Какво агресивно виждате в:166/стария фейс,сърдития сом/,145/6,164,аз не казвам че не са Алфи,особено 164/за мен тва е последната истинска Алфа,нищо че е полуфиат/искам да питам какво агресивно виждате в тях....................:devil::devil::devil::devil ::devil::devil:

hayho
05-04-2012, 12:03
Жулиетата и на мен не ми харесва толкова като дизайн, нито отвън, нито отвътре (материалите в 147цата ми се струват по-качествени), 159-ката си е къде-къде по-агресивна, но според мен спрямо идеята за позициониране на модела дизайна и е доста успешен. Това показват и продажбите. Мисля, че FIAT са решили да позиционират колите от small family car (Жулиета) и compact family car (MiTo) като атрактивни спрямо най-голямата конкуренция - Golf/i30/308 и тнт. Първите рендери на Jiulia също бяха с доста заоблена предница, но до колкото знам в момента и правят redesign и се надявам за този клас коли да са решили да запазят по-агресивно излъчване, защото при тях това е определящия фактор за купувача. Golf класа като цяло не е предназначен за хора търсещи нещо спортно и агресивно, следователно няма и смисъл да се търси подобна визия. Идеята е, че по белите държави не си купуваш Golf клас за да се правиш на гъзар, това си е типично наша черта :D. Удоволствието от шофирането на Жужа е друго нещо - предполагам там нещата не са се променили. Аз щях да ходя на тест драйв миналата седмица с една позната, която принципно се беше спряла на новото Bravo, но не отидох а и Bravo-то го нямало (другия път обаче съм там, тъкмо ще мога да ги сравня), та нейния отзив беше "това е колата!!! удоволствие е да я караш". Според нея е доста напред спрямо Bravo-то и като визия, екстри и тнт. Та както казах колата се харесва и според мен дизайна и е добър спрямо позиционитането и. Не виждам защо една кола от този клас трябва да изглежда агресивно, по-скоро това би подхождало на евентуален наследник на GTV/GT.

code
05-04-2012, 15:40
Тенденциите са към екология, разум и т.н. агресията малко по-малко остава на заден план, едно Мини с учудената си физиономия е много по-класна кола от един Шевролет Авео пък нищо, че са окрали злобата на 159-ката отпред.

RPWWD
07-04-2012, 14:28
Жулиетата и на мен не ми харесва толкова като дизайн, нито отвън, нито отвътре (материалите в 147цата ми се струват по-качествени), 159-ката си е къде-къде по-агресивна, но според мен спрямо идеята за позициониране на модела дизайна и е доста успешен. Това показват и продажбите. Мисля, че FIAT са решили да позиционират колите от small family car (Жулиета) и compact family car (MiTo) като атрактивни спрямо най-голямата конкуренция - Golf/i30/308 и тнт. Първите рендери на Jiulia също бяха с доста заоблена предница, но до колкото знам в момента и правят redesign и се надявам за този клас коли да са решили да запазят по-агресивно излъчване, защото при тях това е определящия фактор за купувача. Golf класа като цяло не е предназначен за хора търсещи нещо спортно и агресивно, следователно няма и смисъл да се търси подобна визия. Идеята е, че по белите държави не си купуваш Golf клас за да се правиш на гъзар, това си е типично наша черта :D. Удоволствието от шофирането на Жужа е друго нещо - предполагам там нещата не са се променили. Аз щях да ходя на тест драйв миналата седмица с една позната, която принципно се беше спряла на новото Bravo, но не отидох а и Bravo-то го нямало (другия път обаче съм там, тъкмо ще мога да ги сравня), та нейния отзив беше "това е колата!!! удоволствие е да я караш". Според нея е доста напред спрямо Bravo-то и като визия, екстри и тнт. Та както казах колата се харесва и според мен дизайна и е добър спрямо позиционитането и. Не виждам защо една кола от този клас трябва да изглежда агресивно, по-скоро това би подхождало на евентуален наследник на GTV/GT.

А дано да е по-напред от Бравото и Делтата и като качество, че 159 нещо се оказва греда в сравнение с тях...

nightroller
07-04-2012, 18:04
А дано да е по-напред от Бравото и Делтата и като качество, че 159 нещо се оказва греда в сравнение с тях...

Fiat Bravo се произвежда не от ФИАТ, а от Magna Steyr Fahrzeugtechnik AG ;) лека подробност.

pooh
07-04-2012, 19:00
...

Doomguy
07-04-2012, 23:42
Ежедневката на Фернандо Алонсо е именно Жулиета. Щом е ОК за него, значи е ОК и за мен.

HACCP
07-04-2012, 23:54
Ежедневката на Фернандо Алонсо е именно Жулиета. Щом е ОК за него, значи е ОК и за мен.
Това сериозно ли е така?

Doomguy
08-04-2012, 00:52
Това сериозно ли е така?

В: Какви коли имаш в гаража си?

ФА: Няколко, но най-често използвам Alfa Romeo Giulietta и Maserati.

Това от twitter въпросите.

HACCP
08-04-2012, 13:09
В: Какви коли имаш в гаража си?

ФА: Няколко, но най-често използвам Alfa Romeo Giulietta и Maserati.

Това от twitter въпросите.
Мога да му дам и моята да си има две ... в замяна мога да го отърва от някое досадно Ферари :whistle:

VFTI
08-04-2012, 22:15
Мога да му дам и моята да си има две ... в замяна мога да го отърва от някое досадно Ферари :whistle:

Недей бре...то ферарито в днешвно време не е истинско ферари...Едно време какви ферарита имаше :tooth: :tooth: :tooth:

Имам си виждане за алфите...ако на първо,второ и трето виждане не ми хареса, то на 4-5-6то много ще ми хареса а до десетото ще е лудница в главата ми....Те Жулиета и Мито не ми харесаха на първите 3 виждания.. ::flirt::flirt::flirt: Особенно МНОГО не ми хареса Митьо...а сега...

AR147
08-04-2012, 22:19
Недей бре...то ферарито в днешвно време не е истинско ферари...Едно време какви ферарита имаше :tooth: :tooth: :tooth:

Мани ве , от как Фиат ги зеха за нищо не стават , съсипаха ги - ся са просто едни фиатки , по добре Мареа отколкото Модена.....

_power_
11-04-2012, 16:49
Рано или късно..всяка кола става ФИАТ :firstprize:

NightRider
13-04-2012, 19:23
А на мен ми харесва. Но е дамска кола повече. Митото не ме кефи

HACCP
08-05-2012, 00:22
От колегите от топлите страни!!!
http://www.arcsa.co.za/a_successful_year_for_alfa_romeo_et_juliette.html

Tonimir
08-05-2012, 20:44
От колегите от топлите страни!!!
http://www.arcsa.co.za/a_successful_year_for_alfa_romeo_et_juliette.html

:bravo:

Сега да чакаме достоен наследник на 159-ката ;)

HACCP
11-05-2012, 15:55
Ето това е разхода при спазване на ограниченията ( до +10 км.). Дестинация София - Сандански ... + климатроник!
Повече от доволен :dance: дори изненадан :thumbup:

oTBpaTuTko
26-05-2012, 13:55
Във Варна ми съобщиха, че се появила наскоро една бяла QV. Ще гледам да я издебна да я снимам :)

Ass
27-05-2012, 08:24
Кара я шефа на фирмения магазин и сервиз!

Денис
10-06-2012, 01:17
Малко похвали (http://www.topgear.com/uk/alfa-romeo/giulietta/road-test/1.4-multiair-tct-lusso-driven)от Top Gear, за Giulietta с ТСТ кутия.

blacksnoopy
11-06-2012, 01:13
Ето това е разхода при спазване на ограниченията ( до +10 км.). Дестинация София - Сандански ... + климатроник!
Повече от доволен :dance: дори изненадан :thumbup:

Може само да споделиш за кой двигател става дума :)

vladev
11-06-2012, 09:08
Може само да споделиш за кой двигател става дума :)

1.4 Multiair - 170 к.с.

HACCP
11-06-2012, 15:53
1.4 Multiair - 170 к.с.

Jivko7777
05-07-2012, 20:14
Alfa Romeo Giulietta QV Savali 260 Review

http://www.youtube.com/watch?v=q_VfgpcS-gQ&feature=g-u-u

damyanov
09-07-2012, 16:34
Разширение на семейството?!:super::super::super:

http://www.auto-motor-und-sport.de/news/alfa-romeo-giulietta-sw-kompaktmodell-kommt-2013-als-kombi-4369342.html

Дано не е само фишек, както става напоследък с 4С...

AR147
09-07-2012, 16:59

http://www.auto-motor-und-sport.de/news/alfa-romeo-giulietta-sw-kompaktmodell-kommt-2013-als-kombi-4369342.html

Би трябвало да я видим в Париж

Sev
09-07-2012, 17:30
Fiat Bravo се произвежда не от ФИАТ, а от Magna Steyr Fahrzeugtechnik AG ;) лека подробност.

не е вярно
Браво за нашия пазар се произвежда точно от ФИАТ точно тук:

https://maps.google.bg/maps?hl=bg&client=firefox-a&ie=UTF-8&q=Piedimonte+S.+Germano+fiat&fb=1&gl=bg&hq=Piedimonte+S.+Germano+fiat&cid=0,0,6610160906745021232&ei=Xer6T6CaAcTCtAaKx6ijDw&ved=0CJ0BEPwSMAQ&oi=local_group

damyanov
09-07-2012, 17:48
Би трябвало да я видим в Париж

Да, сигурно ще я видим като прототип.
Ама дано от показването като прототип до серийното производство цикълът не е като на 4С. Че при 4С им трябват по 6 месеца(от изложение до изложение) да измислят нов цвят на купето, като непрекъснато отлагат пускането на пазара

Mury
12-07-2012, 06:56

Хм тва вече е интересно...........:unsure::unsure::unsure::unsur e:

Kuku
12-07-2012, 09:20
На мен ми бие на фотошопирана '159' :)

HACCP
12-07-2012, 18:44
До колегите от Варна!!!
http://www.varnautre.bg/zhivotut/35411-novite_alfa_romeo_giulietta_i_alfa_romeo_mito_s_pr emiera_vuv_varna

ALFA ROMEO GIULIETTA SPORTWAGON…??? (http://www.oopscars.com/alfa-romeo-giulietta-sportwagon/)

http://www.oopscars.com/alfa-romeo-giulietta-sportwagon/

DiStefano
12-07-2012, 21:35
Екстра новина ! Дано се случи.
А ако изкарат и модел с 2 врати на тази кукла ще е прекрасно .. дано не се забавят докато е още актуален автомобила.

HACCP
17-07-2012, 17:16
Малко инфо относно вече натрупаният опит със старт стоп системата (ССС) и един интересен ефект който наскоро открих.
След направени няколко замервания, но само по борд компютъра наличието на ССС води до икономия от около 0.6 до 0.8 л/100 в градски условия.
Естествено тази разлика може да се дължи и на разлика в пътното натоварване, зелена вълна, начин на каране и т.н.
Последното засичане цифрите са:
Без ССС 8.6 л/100
Със ССС 7.8 л/100
Интересният ефект, които открих наскоро е, че при новобранско потегляне /т.е. угасиш колата при потегляне/ се задейства ССС и не е необходимо да палиш колата от ключа, а е достатъчно да натиснеш съединителят и :drive:

Rookie
27-07-2012, 14:07
Малко статистика и с Giulietta QV, за съжаление отново само според данните на компютъра. Също е важно да се отбележи, че тук "Старт-Стоп" няма:

Градско 50% с климатик, режим N, за около 300км: 10,8lt/100km
Извънградско без климатик София - Кюстендил (през Радомир, че по магистралата е скучно) 7,4lt/100km

И при двете замервания е шофирано с деца на задните седалки - т.е. "разумно" :sheep:

Kuku
27-07-2012, 20:57
Колега, ти имаш 'Жулиета КуВе'?!
Само аз ли съм пропуснал или просто не си се похвалил още? :?

Mury
28-07-2012, 06:28
Малко статистика и с Giulietta QV, за съжаление отново само според данните на компютъра. Също е важно да се отбележи, че тук "Старт-Стоп" няма:

Градско 50% с климатик, режим N, за около 300км: 10,8lt/100km
Извънградско без климатик София - Кюстендил (през Радомир, че по магистралата е скучно) 7,4lt/100km

И при двете замервания е шофирано с деца на задните седалки - т.е. "разумно" :sheep:

Градско ок,даже супер,ама извънградско за спокойно шофиране ми се вижда висок този разход.............:pimp::pimp::pimp:

Doomguy
28-07-2012, 14:33
С какъв мото е QV-то?

Guzzi
28-07-2012, 14:51
С какъв мото е QV-то?

с 1.3 jtd

vladev
28-07-2012, 15:08
С какъв мото е QV-то?
1.75 TBi - 235 к.с.

Doomguy
28-07-2012, 20:04
1.75 TBi - 235 к.с.

По икономична е от TS 1.4 :go: И този цвят и отива много (на колегата Rookie). Супер е жужа, който каквото и да ми говори.

Stefo
28-07-2012, 20:38
А стига бе, много ми се види и на мен извънградското ...

HACCP
28-07-2012, 22:21
Мисля че за конете под капака /235/ разхода е доста добър!
Колега на колко километра е колата? Питам защото след първо обслужваме при мен /колата/ разхода падна!
Само за информация питам какъв е разходът на 147 с 2.0 ТС?

thecleaner
28-07-2012, 22:35
Колега на колко километра е колата? Питам защото след първо обслужваме при мен /колата/ разхода падна!

http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1099957&postcount=111 Ето пресен разход на цялата газ.

HACCP
28-07-2012, 22:53
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1099957&postcount=111 Ето пресен разход на цялата газ.

Kuku
28-07-2012, 23:55
Добре де, дайте да я скифтам тая Жулиета - възбудихте ме :D

Rookie
30-07-2012, 12:29

Здравейте, колата е на 5400км, така че още не сме минали първото обслужване. Иначе по отношение на междуградския разход - наистина не е малък, но това са фактите. От една страна за 235 коня 7.4-7.8 не е много, от друга страна за 1.8 двигател, не е и малко. Да минем още 10 000 км. и ще постна пак, ако има разлика.
Иначе за представянето - пускам тема за возилцето с малко снимки.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1103625#post1103625

HACCP
30-07-2012, 21:57
Здравейте, колата е на 5400км, така че още не сме минали първото обслужване. Иначе по отношение на междуградския разход - наистина не е малък, но това са фактите. От една страна за 235 коня 7.4-7.8 не е много, от друга страна за 1.8 двигател, не е и малко. Да минем още 10 000 км. и ще постна пак, ако има разлика.

Определено поне моята кола свали разхода след първо обслужване, а след 8000 км. разгърна способностите си /може и на мен да ми се е сторило/.

_power_
31-07-2012, 05:17

1.8 с тва теглo и то без турбо ....твоя разход е мечта! :)
Какво и дават по книга?

stelt
31-07-2012, 08:15
1.8 с тва теглo и то без турбо ....твоя разход е мечта! :)
Какво и дават по книга?

Само че е с турбо.

Rookie
31-07-2012, 13:28
Какво и дават по книга?

Ами интересно е, че при покупката от дилъра за България не получихме книга, дори на английски. Но сега погледнах брошурата online и там цифрите са

Градско 10.8
Извънградско 5.8

Градското е реалистично, дори с понастъпване тук-там. Извънградското ми се струва повече от нереално, както мисля писах, дори да я караш като охлюв и да пускаш по инерция от баирите :paddle:, много по-малко от 7.00 не ми се струва възможно. От друга страна, не мисля че има такова "пълно щастие" 5.8 и 235 коня на бензин.

_power_
31-07-2012, 15:16
Ами интересно е, че при покупката от дилъра за България не получихме книга, дори на английски. Но сега погледнах брошурата online и там цифрите са

Градско 10.8
Извънградско 5.8

Градското е реалистично, дори с понастъпване тук-там. Извънградското ми се струва повече от нереално, както мисля писах, дори да я караш като охлюв и да пускаш по инерция от баирите :paddle:, много по-малко от 7.00 не ми се струва възможно. От друга страна, не мисля че има такова "пълно щастие" 5.8 и 235 коня на бензин.
Именно, това исках да кажа... пъргава кола с турбо с този разход си е повече от идеално! Дълго време да те слушка:go:

Mury
03-08-2012, 07:33

Аз го казвам не случайно,защото имам приятел с Голф 2.0 ТФСИ на 23 000 км.,ами колата на дълго му харчи 6-6.2,засичано е много пъти.Може би твойта като се поразработи ще и падне разхода...........:bg::bg::bg::bg:

CoF
26-10-2012, 18:46
Привет! И аз съм горд собственик на Жулиета.

Mury
27-10-2012, 08:13

Ами дай снимки да я видим,подробности и т.н. :thumbup::thumbup::thumbup:

CoF
28-10-2012, 21:43
За съжаление нямам подходящи снимки.
Колата е 1.4 мултиеър. Средният й разход около 6.5 - 7 (градско и извънградско).
Когато реших, че ще купувам нова кола тествах доста различни марки автомобили и смело мога да твърдя, че в този ценови клас, алфата почти няма конкуренция по отношение на технически характеристики и интериор.

HACCP
28-10-2012, 22:03
Поздравления за избора ти колега!
Много емоция ти пожелавам ... само положителна разбира се :kicking:
Направи няколко фотоса да я видим ... и споделяй впечатления!

CoF
29-10-2012, 10:13
Благодаря!
Впечатленията ми за сега са само положителни. Вече е на повече от 6000км. Сега обмислям да я "обувам" за зимата и за мой ужас имам големи трудности с намирането на подходящи джанти. За сега искам да са алуминиеви, но почти няма марка джанти, която да предлага точно тези характеристики по спецификация. Искам да й сложа 16", понеже сега е със 17". Ако може да дадете съвети, ще :drunk:

За сега гледам OZ, Mak, Aez, Dezent, но ако има и други подходящи, споделяйте.

HACCP
29-10-2012, 11:47
Благодаря!
Впечатленията ми за сега са само положителни. Вече е на повече от 6000км. Сега обмислям да я "обувам" за зимата и за мой ужас имам големи трудности с намирането на подходящи джанти. За сега искам да са алуминиеви, но почти няма марка джанти, която да предлага точно тези характеристики по спецификация. Искам да й сложа 16", понеже сега е със 17". Ако може да дадете съвети, ще :drunk:

За сега гледам OZ, Mak, Aez, Dezent, но ако има и други подходящи, споделяйте.
Аз си въртя зимни летни гуми на 17 -ките! Иначе ако желаеш нови 16-ки пробвай в Милано Моторс (Ауто Италия) да си вземеш оригинални! Имам каталога мога да ти го пусна!
И аз исках 16- но после се отказах!
Какъв цвят е колата? Къде се намирш?
Поздрави!

CoF
29-10-2012, 14:25
За съжаление, цената на оригиналните е малко висока и не знам дали си заслужава инвестицията при положение, че пътищата ни са доста зле. Аз за това искам да заменя оригиналните 17" през зимата. Не искам да си съсипя хубавите джанти за отрицателно време. Ако бяхме нормална държава с хубави пътища, никога нямаше да се замисля да правя компромис, но при положение, че пътищата ни са като швейцарско сирене, а зимата в снега дупките са незабележими...не ми се поема този риск :-)

koolio
29-10-2012, 16:05
Затова слагаш едни железарки и ти дреме на пуловера.

И честито за колата, със здраве и с кеф да си я караш, чакаме снимки!

bager
29-10-2012, 16:17

Честито и поздравления за избора. Много безаварийни колометри да и навъртиш.

Затова слагаш едни железарки и ти дреме на пуловера.

...

Това да не ти минава през ума даже! Аз на десет годишна 156-ца не бих сложил такива, камо ли на чисто нова Джулиета!

CoF
29-10-2012, 16:38
Определено за сега предпочитам да сложа алуминиеви джанти. В салона има бяла Жулиета с по-тъмни джанти и й седят наистина добре. Просто никъде не мога да намеря джанти с характеристики 7jx16, 5x110, ET41. Ако сложа такива с по-малко ЕТ, например ЕТ 35, дали ще е проблем?

bager
29-10-2012, 17:47
Определено за сега предпочитам да сложа алуминиеви джанти. В салона има бяла Жулиета с по-тъмни джанти и й седят наистина добре. Просто никъде не мога да намеря джанти с характеристики 7jx16, 5x110, ET41. Ако сложа такива с по-малко ЕТ, например ЕТ 35, дали ще е проблем?

Тези от 159/Brera ще станат, нали? Ето тук (http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11247228315766654&f1=details&slink=11yjek) има 17-ки от 159. Цената им е 650 лв комплекта. Поне толкова ми каза по телефона продавача. Били с капачките и в много добро състояние. Аз също разглеждам за втори комплект джанти за 159-ката, та попаднах на тези.

HACCP
29-10-2012, 17:58
Ако не се лъжа и ако не са я сменили бялата е с 18-ки като на сивото QV и стоят уникално.

koolio
29-10-2012, 19:08
Честито и поздравления за избора. Много безаварийни колометри да и навъртиш.

Това да не ти минава през ума даже! Аз на десет годишна 156-ца не бих сложил такива, камо ли на чисто нова Джулиета!

Ти си знаеш, за мен пари за алуминиеви джанти за зимни гуми са грешни пари.

alfageorgi
29-10-2012, 19:48

Такива джанти и алуминиеви и железни има доста в Опел форума.Просто размера става и на последните Вектри и Сигнум, предпоследните Астри и Зафира.Имам такива железни -5/110 16-ки , даже с две почти нови зимни гуми Фалкен -205/60/16 -ДОТ 31 седмица на 2011г. и алуминиеви 17 -оригинални от 159-ка/като тези на обявата която ти е дал колегата по-горе/ с две също много добри летни гуми -ДОТ 2010г. Ханкук-225/50/17 , че и 5 бройки.Ще продавам едните от тях ,че си взех и 18-ки, но още не съм решил кои.Ако проявиш някакъв интерес-на лични.Иначе успех с търсенето.

HACCP
30-10-2012, 16:06
Колека CoF да не би твоята Жулиета да беше днес паркирана на улица Криволак в ж.к. Лозенец?

CoF
31-10-2012, 19:33
Не е била моята.

Благодаря на всички за офертите, но за сега предпочитам да си закупя нови джанти. За мое нещастие имам големи проблеми с това. Повечето джанти, които се предлагат са с ЕТ35. При положение, че на Жулиета е ЕТ41 дали ще има проблем ако й сложа такива с офсет 35? Утре ще пробвам няколко варианта, но се чудя тази разлика в офсета дали няма да повреди нещо по колата. Какви са допуските за това? Всичко друго уж е ОК и съвпада със стойностите по книжка...

HACCP
31-10-2012, 21:45
Не е била моята.

Благодаря на всички за офертите, но за сега предпочитам да си закупя нови джанти. За мое нещастие имам големи проблеми с това. Повечето джанти, които се предлагат са с ЕТ35. При положение, че на Жулиета е ЕТ41 дали ще има проблем ако й сложа такива с офсет 35? Утре ще пробвам няколко варианта, но се чудя тази разлика в офсета дали няма да повреди нещо по колата. Какви са допуските за това? Всичко друго уж е ОК и съвпада със стойностите по книжка...
Колега ето едно доста ясно обяснение ....
http://bulgaria.mercedes-benz-clubs.com/bg/articles/rims/190/de/001?PHPSESSID=eb07d9e147367352dc0b7a2f3b6dfe78
Единственият проблем който може да стане е апаратите да опрът в ждантата но това няма как да го пропуснеш! Но ще има промяна във визията или ще изскочат навън джантите или ще се преберат навътре в калниците!
До колкото ми стигат знанията по темата ти искаш да сложиш джанта с по малък положителен Офсет т.е. джантата ще излезе малко навън от стандартното и не би трябвало да е проблем (ако греша някой колега да ме поправи)!

pooh
31-10-2012, 22:36
...

CoF
01-11-2012, 11:11
Много ви благодаря! Започвам да меря джанти из сервизите и да видим какво ще стане...

HACCP
10-11-2012, 15:18
Top Gear от 8.11.2012 г.
Класация на ХотХечове!
Печели очаквано поне за мен Новият Меган РС.
В класацията влизат и 4 италианки.
12 позиция за Fiat 500 Abarth "Той е малко гламав" :upsidedwnsmiley:
17 позиция за Alfa Romeo Giulietta Cloverleaf " Можеби най красивият ХотХеч в продажба днес, с готин, огнен турбо мотор. Но не може да се мери с Меган /ST/GTI по динамика" :wub:
22 позиция за Alfa Romeo Mito QV "Турбинираният двигател MultiAir е технологично постижение и поведението на QV е по добро от останалата част на досадните MiTo. И динамичното шаси DNA не успява винаги да намери добър баланс м/у комфорт и спортно поведение".
24 позиция за Fiat Punto Abarth

CoF
13-11-2012, 19:51
До колко е нормално да започнат да ми скърцат/свирят спирачките? Чува се рядко при ниска скорост и леко натискане на спирачките, но това малко ме притеснява или по-скоро ми е неприятно. На старата кола изобщо не ѝ обръщах внимание и доста време спирачките си скърцаха докато не смених накладките, но сега за тази се грижа все едно ми е дете и това да издава и най-лек звук ме кара да съм мнителна. Предполагам, че е нормално, защото като се заслушах, забелязах, че е нещо срещано при доста коли, включително и нови и много скъпи, но все си мисля, че не трябва да е така. Свиренето се появи преди около месец, когато колата беше на около 5000км, но сякаш сега, когато стана по-студено все по-често го чувам. Други собственици на Жулиета да са забелязали такова нещо при техните коли? За сега чувам звука много рядко и не ми пречи, но ако положението се влоши определено трябва да се направи нещо по въпроса, защото най-малкото ще ме е срам. Такава красива кола, не може да издава звуци като влак. :-D

HACCP
13-11-2012, 22:48
Аз лично не съм чул подобен шум ... а бих забелязал защото когато я прибирам или вадя минавам през тунел :calc:

CoF
14-11-2012, 11:03
За сега го чувам само, когато ми е отворен прозореца и най-вече като съм в гаража или сама на паркинг и спирам. Не е толкова силен шума все още и за това при затворен прозорец и пуснато радио (не силно) май не се чува нищо. Сравнявайки със старата кола, при нея се чуваше и вътре в купето при затворен прозорец, но при нея какво ли не се чува...все пак е баба.
То може да си е съвсем нормален звук, просто аз да не разбирам нищо. Все пак сега е по-студено и влажно и това предполагам оказва влияние.

Tedo
14-11-2012, 22:23
За сега го чувам само, когато ми е отворен прозореца и най-вече като съм в гаража или сама на паркинг и спирам. Не е толкова силен шума все още и за това при затворен прозорец и пуснато радио (не силно) май не се чува нищо. Сравнявайки със старата кола, при нея се чуваше и вътре в купето при затворен прозорец, но при нея какво ли не се чува...все пак е баба.
То може да си е съвсем нормален звук, просто аз да не разбирам нищо. Все пак сега е по-студено и влажно и това предполагам оказва влияние.

Значи трябва да повозиш някой от форума да ти каже дали е нормално :upsidedwnsmiley:

HACCP
16-11-2012, 21:11
Собственик на още една :wub:

HACCP
08-12-2012, 20:33
http://www.youtube.com/watch?v=Yc7Y1ZlT8SM

Mury
09-12-2012, 08:55

Нищо нормално няма в това да ти свирят спирачките,покарай още малко да видим дали ще се развие проблема,по принцип предполагам че е станало от студа и влагата,и на пролет може би ще изчезне,мойта 159-ка също и свирят спирачките от време на време,аз го приемам за нормално,но някои хора не са като мен.:afro::afro::afro::afro::afro:

CoF
10-12-2012, 21:54
Бяха спрели напоследък, но сега в снега отново ги чух. След като чух същия звук от други нови коли - 2 Хонди CR-V, Туарег и няколко Мерцедеса, бях спряла да обръщам внимание и реших, че е от студеното и е всеобщ проблем.

CoF
14-12-2012, 09:00
Ехх каква голяма Жулиета: http://www.autoexpress.co.uk/alfa-romeo/59685/new-alfa-romeo-crossover-spy-pictures

Ivicha_GTA
01-01-2013, 19:24
А да попитам заслужава ли си Жулиета 120 к.с. да се вземе тоест това е модела с базовия мотор бензин?

stelt
03-01-2013, 00:33
Сложен въпрос. Всичко зависи от това, какво ти искаш и какви са усещанията ти. Финансовата част няма да я засягам. Гледаш каталози, сравняваш различните двигатели, претегляш и избираш. Тест драйв за кратко време няма да ти даде ясна представа за разликата между 120 и 170 к.с.

DiStefano
03-01-2013, 20:58
Според мен дори и кратък тест драйв, но извънградско ще получиш някаква поне малка представа за моторите. Макар, че както и да го мисля аз лично 1.4 мотор с квито и турбо китове да го правят си е 1.4 мотор. Демек малолитражка. Преди известно време карах Жужа с 1.6 мотор дизел ... беше си доста зле като динамика. Не съм запознат много с теглото на това купе, ама ми се вижда доста тежичко, като при 147 .. да не е и повече. Лично аз чакам в момента някъде до края на този месец една черна 2.0JTDm и живот и здраве се вземаме с нея. Прекия ми началник в момента (от скоро е на работа при нас) е Анатолий Жиянски - бившия афтърсейлс мениджър на Ауто Италия. Та той има Делта - новата, но 1.4 и си е зле от към динамика.

HACCP
04-01-2013, 17:47
Сложен въпрос. Всичко зависи от това, какво ти искаш и какви са усещанията ти. Финансовата част няма да я засягам. Гледаш каталози, сравняваш различните двигатели, претегляш и избираш. Тест драйв за кратко време няма да ти даде ясна представа за разликата между 120 и 170 к.с.
Не съм имал възможността да тествам 1.4/120 кс. на Жулиетата но преди да се кача на тестовата карах Опел Астра 1.4/120 к.с. а по късно карах и тази със 140 к.с. Така че не знам колко е меродавно сравнението като се има в предвид че съм пристрастен, но все пак. Разликата е осезаема особено м/у 120 к.с. Опел и 170 к.с. Жулиета. 50 к.с. и 50 Nm на приблизително същото тегло (опела е малко по тежък по каталог) си оказват влиянието.
И при 140 к.с. за Опел има разлика особено на по високите километри.

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:45 ----------

Според мен дори и кратък тест драйв, но извънградско ще получиш някаква поне малка представа за моторите. Макар, че както и да го мисля аз лично 1.4 мотор с квито и турбо китове да го правят си е 1.4 мотор. Демек малолитражка. Преди известно време карах Жужа с 1.6 мотор дизел ... беше си доста зле като динамика. Не съм запознат много с теглото на това купе, ама ми се вижда доста тежичко, като при 147 .. да не е и повече.
1.6 Jtdm 105 к.с. с тегло 1310 кг. (каталожни данни)

stelt
04-01-2013, 18:34
Да, примерно на този който задава въпроса може и 120 к.с да му се сторят достатъчни. А той пита - дали си струва :)
Аз лично съм карал мито и жулиета 1.4, със 170 к.с. и с ръка на сърцето мога да кажа, че колата като динамика не е нищо особено, сиреч - спреляк :)

HACCP
04-01-2013, 21:53
Да, примерно на този който задава въпроса може и 120 к.с да му се сторят достатъчни. А той пита - дали си струва :)
Аз лично съм карал мито и жулиета 1.4, със 170 к.с. и с ръка на сърцето мога да кажа, че колата като динамика не е нищо особено, сиреч - спреляк :)
Прав си кой на какво е свикнал :innocent:

Doomguy
04-01-2013, 22:16
Чак пък спреляк... Леко по зле от 1.75 TBi в 159-ката.

DiStefano
05-01-2013, 18:23
Жулиета или 2.0JTDm или QV ... жалко, че няма да има подобно на 147 6 цилиндров в нея.

lamborghini miura sv
20-01-2013, 12:21
Чувал съм, че от 159 насам Алфа рязко са повишили качеството и едва ли не само японците са вече пред нас? Вярно и е колеги? Иначе Жулиетката ми беше странна като предница в началото, ама сега колкото пъти видя някоя на улицата и се разтапям! Не са честа гледка и няма друга кола в този клас, която да привлича толкова погледи! Алфа е магия!

Mury
20-01-2013, 12:33
Чак пък спреляк... Леко по зле от 1.75 TBi в 159-ката.

Ти карал ли си ???? :pimp::pimp::pimp:

HACCP
21-01-2013, 14:43
Чувал съм, че от 159 насам Алфа рязко са повишили качеството и едва ли не само японците са вече пред нас? Вярно и е колеги?
Колега нямам лична наблюдения върху други Алфи освен моята затова няма как да коментирам!
Аз лично имам някой забележки към моята Жулиета но всичките до една са преодолими!

---------- Post added at 14:43 ---------- Previous post was at 14:35 ----------

Ти карал ли си ???? :pimp::pimp::pimp:
Каталожни данни! Не съм карал 159 1.75 TBi няма как да сравнявам освен по каталози и то само спринта от 0-100!
Alfa Romeo - 159 1.75 TBi:
0 - 100 km/h
Времето в секунди, необходимо на автомобила да ускори от 0 до 100 километра в час. - 7.70:
Alfa Romeo Gulietta 1.4 MultiAir:
0 - 100 km/h
Времето в секунди, необходимо на автомобила да ускори от 0 до 100 километра в час. - 7.80:
Alfa Romeo Gulietta 1.4 MultiAir с TCT трансмисия:
0 - 100 km/h
Времето в секунди, необходимо на автомобила да ускори от 0 до 100 километра в час. - 7.70:

CoF
21-01-2013, 19:29
HACCP какви са забележките към твоята?
Иначе, наистина колата привлича внимание (надявам се в положителна насока). Вече свикнах доста често да ме заглеждат. :tooth:

HACCP
21-01-2013, 22:48
HACCP какви са забележките към твоята?
Иначе, наистина колата привлича внимание (надявам се в положителна насока). Вече свикнах доста често да ме заглеждат. :tooth:
1. На дясната врата капака на тонколоната вибрира при по силна музика.
2. От дясно на волана (м/у конзолата на волана и таблото) има цепка (което е нормално) през която се вижда как са завършили кожата когато са я лепили все едно е рязана със зъби.
3. Понякога копчето за пауза на волана (рядко но се случва) иска по силно натискане.
4. Падна ми топката на скоростният лост (за което бях предупреден от Милано моторс че е възможно да стане защото имало проблемна партида) смениха ми я гаранционно.
5. На фаровете там където светят ледовете се появиха някакви страни линии в самата пластмаса (бледи но се забелязват от близо). Загледах се обаче и видях че много автомобили страдат от този проблем.
Ами май за това се сещам в момента.

CoF
22-01-2013, 10:34
Благодаря! Ясно... Изобщо не съм забелязала тези неща при моята, но после ще ида да я огледам. То това ми се струват наистина дребни забележки. Това да са ни проблемите :-) Що се отнася до топката на скоростния лост, не си спомням да са ме предупреждавали, че е възможно да падне, но ще си имам едно на ум и да не се притеснявам ако се случи :-) То ако е било проблемна партида е възможно да е отстранен дефект и за това хората да не са ме предупредили.
При мен единственото оплакване (ако мога така да го нарека) е проскърцването на спирачките, но се случва рядко и само, когато е много студено. Както вече писах, то това се оказа, че е характерно за доста нови коли (пък и повечето стари), включително и за доста по-скъпи марки, за това не се оплаквам.

gorang
05-02-2013, 19:50
Колеги, аз съм пред голяма дилема....
Имам възможност до си купя Джулиета 1.4 Multiair 170 к.с. на две години с още една година гаранция на много прилична цена. От друга страна ми предлагат и съм много навит на 159 ti 2.4 jtd 210 к.с 08.2007 година , разбира се по-евтино. Вече два дни немога да реша кое искам повече, чак се будя нощем и чета из нета, alfaowner го прерових целия и там не ми помогнаха много. Явно и други са били предподобен избор, но мненията за едната или другата са горе долу по равно.
От една страна ТИ-то си е уникално, но от друга с 19 малко непрактично, тежка е и износва гумите лесно, по-голяма е, но е по-стара с 3 години и малко. Разходът в градски условия може и да надмине този на Джулито, километрите и са с 140 хил. повече, ще трябва и разходи за обслужване, премахване на ДПФ, чип и т.н.
Нарочно пиша тук, а не в 159 защото там знам какво ще е мнението.

code
05-02-2013, 19:54
Колеги, аз съм пред голяма дилема....
Имам възможност до си купя Джулиета 1.4 Multiair 170 к.с. на две години с още една година гаранция на много прилична цена. От друга страна ми предлагат и съм много навит на 159 ti 2.4 jtd 210 к.с 08.2007 година , разбира се по-евтино. Вече два дни немога да реша кое искам повече, чак се будя нощем и чета из нета, alfaowner го прерових целия и там не ми помогнаха много. Явно и други са били предподобен избор, но мненията за едната или другата са горе долу по равно.
От една страна ТИ-то си е уникално, но от друга с 19 малко непрактично, тежка е и износва гумите лесно, по-голяма е, но е по-стара с 3 години и малко. Разходът в градски условия може и да надмине този на Джулито, километрите и са с 140 хил. повече, ще трябва и разходи за обслужване, премахване на ДПФ, чип и т.н.
Нарочно пиша тук, а не в 159 защото там знам какво ще е мнението.
Защо бе колега ела при нас в 159? :waving: Не каза каква е цената на едната и другата?! Това си е важно. В случай, че това няма значение, аз бих си взел Жулиетата :)

stelt
05-02-2013, 20:19
Тук вече ти трябва сам да си решиш кое ти е на сърцето. Лично аз мисля че 159 е по-истинската алфа.

gorang
05-02-2013, 21:37
разликата в цената е около 7000 лв в полза на ТИ-то

Doomguy
05-02-2013, 22:14
Взимай по-новото.

gorang
05-02-2013, 23:25
Забравих да вметна, че миналата година 2 дни карах Giulietta QV и наистина ми хареса, но седалките ми се сториха нетипични за усещането ми за Алфа, пробвах преди това и ГТ 3.2 ГТА, маршрут от Пловдив до Пампорово (супер седалки и никакъв обзор, ама и без това няма кой да те притеснява отзад), еми 159 2.4 ми се стори много мудна в ниските, което е нетипично за дизел. Моите алфи са били дизел и всичките вървяха изключително в ниските...на път със завои не отстъпват на доста силни бензинови коли.....

Mury
06-02-2013, 07:13
Забравих да вметна, че миналата година 2 дни карах Giulietta QV и наистина ми хареса, но седалките ми се сториха нетипични за усещането ми за Алфа, пробвах преди това и ГТ 3.2 ГТА, маршрут от Пловдив до Пампорово (супер седалки и никакъв обзор, ама и без това няма кой да те притеснява отзад), еми 159 2.4 ми се стори много мудна в ниските, което е нетипично за дизел. Моите алфи са били дизел и всичките вървяха изключително в ниските...на път със завои не отстъпват на доста силни бензинови коли.....

Мудни са малко да,без ремап и с ДПФ са така,като направиш тези неща ще видиш коренната разлика :Yeeeehaaa::Yeeeehaaa::Yeeeehaaa: плюс това при 210 коньовата този проблем почти го няма :crazy::crazy::crazy::crazy:

П.С.Аз като собственик на 159 повече от 3 години, ще ти кажа че е страхотен автомобил,но аз лично бих взел по-новото,естествено ако парите не са фактор

koolio
06-02-2013, 10:07
Никога никога никога не бих избрал Браво с емблема на Алфа пред 159-ката.

Doomguy
06-02-2013, 10:09

Която е опел с емблемата на АР... Хайде стига предразсъдъци...

code
06-02-2013, 10:28

Хората са казали "Никога не казвай никога", а ти го каза 3 пъти :waving:

koolio
06-02-2013, 13:49
Която е опел с емблемата на АР... Хайде стига предразсъдъци...

Не са предразсъдъци. Да кажем, че съм карал двете последователно. 159 дава усещане за Алфа, Жулиета - не.

nikolaaaay
06-02-2013, 19:01
Според мен, ако караш повече градско вземи Жулиета. С този мотор би трябвало да е доста приятна в града. Ако повече извън града - 159.
Те са си доста различен клас коли и май само емблемата им е еднаква.

HACCP
06-02-2013, 23:06
На всеки пожелавам да се изправи пред подобна дилема ... и двете коли са страхотни.
Ако Ti - то е Q4 няма какво да му мислиш (не прочетох дали е или не е).
Жулиетата има ли някъкви допълнителни пакети като оборудване и на колко км. е?
Ако те интересува нещо конкректно за Жулиетата питай!

gorang
06-02-2013, 23:34
Ti-то не е Q4, Жулиетата е на 32500 км. На 30000 е правено последното обслужване.
Малко съм скептичен към ниския разход, който и дават и към седалките. Има ли твоята автопилот и настройка на седалката за лумбалната част? Понякога ми е тежък десния крак.

HACCP
07-02-2013, 01:56
Ti-то не е Q4, Жулиетата е на 32500 км. На 30000 е правено последното обслужване.
Малко съм скептичен към ниския разход, който и дават и към седалките. Има ли твоята автопилот и настройка на седалката за лумбалната част? Понякога ми е тежък десния крак.
Моята е на 36000 и я обслужвам на 15000 а не на 20000 както е по книжка. За жалост за ломбалната част няма настройка, но малко след като я взех започнаха да ги вграждат сериино. На автопилота не съм фен особено за ръчна скоростна кутия т.е. нямам. Разхода е наистина добър, но може да харчи наистина малко но и много зависи как се кара. При спокойно шофиране се доближава до цифрите посочени в характеристиката на колата.

CoF
10-02-2013, 21:20
Моята ги има тези неща. За седалките нямам идея какво не им е в ред, струват ми се екстра. Но това е първата ми алфа и нямам база за сравнение с други модели. :-)

За разхода на гориво, мога да кажа, че за сега е приличен, но още не е минала първо обслужване. Извънградско постигнах около 6/100. За момента смесеният ми е около 8-8.3/100, но аз доста давам газ при потегляне. Предполагам, че след първо обслужване може и да постигна 7.5/100 смесен. Общо взето то си е нормално данните да не са като тези, дадени по спецификация :-)

fiore
14-02-2013, 18:37

жулиетата е доста по атрактивна за каране от 159 ката. 159 ката е скучна. То затова са направили брера, която е с по спортно усещане.Но като се има предвид пристрастията ти към параходи е естественно да клониш към 159.

digitalundgrd
18-02-2013, 01:06
Какво ще рече скучна за каране (за 159) ?

Mury
18-02-2013, 07:07
Какво ще рече скучна за каране (за 159) ?

Ххахахахахах и аз тва щях да попитам,може би защото е Алфата с най-директно поведение на пътя за последните 20г. или може би заради стабилноста и....................а като знам Браво как се клатушка бетер кат баща си Фиат Стило :devil::devil::devil::devil::devil:

code
18-02-2013, 09:05
Ония ден се ядосах на тая стабилизираща програма, викам ще сработи ли един път или няма да я видим какво прави и я засилих на едното колело със ебаси невъзможната скорост на мокро :devil: Нищо.:big_heat: Явно се намеси щото колата изписа завоя по на практика невъзможна за скоростта на влизане траектория - перфектна окръжност:-) Но намеса не усетих, освен, че натисках педала на газта в завоя без особен резултат:-)

koolio
18-02-2013, 09:45
Ония ден се ядосах на тая стабилизираща програма, викам ще сработи ли един път или няма да я видим какво прави и я засилих на едното колело със ебаси невъзможната скорост на мокро :devil: Нищо.:big_heat: Явно се намеси щото колата изписа завоя по на практика невъзможна за скоростта на влизане траектория - перфектна окръжност:-) Но намеса не усетих, освен, че натисках педала на газта в завоя без особен резултат:-)

Ето това ми липсва при парахода.

HACCP
18-02-2013, 17:27
Хайде някой разбиращ да ми обясни кое точно е общото м/у Жулиетата и Бравото. Не са нужни подробности, достатъчно е по общо. Нещо от рода например: платформа/окачване/двигател/купе/управление/скоростна кутия ... нещо такова.
п.п. Питам сериозно без ирония!

Mury
18-02-2013, 17:39
Хайде някой разбиращ да ми обясни кое точно е общото м/у Жулиетата и Бравото. Не са нужни подробности, достатъчно е по общо. Нещо от рода например: платформа/окачване/двигател/купе/управление/скоростна кутия ... нещо такова.
п.п. Питам сериозно без ирония!

Платформата е еднаква,окачването при Жужа е съвсем малко променено,двигателите са еднакви,таблото е почти идентично,скоростите също са еднакви механично,само управлението при някои е различно..............................:spiteful::s piteful::spiteful:

nikolaaaay
18-02-2013, 18:26
Платформата е еднаква,окачването при Жужа е съвсем малко променено,двигателите са еднакви,таблото е почти идентично,скоростите също са еднакви механично,само управлението при някои е различно..............................:spiteful::s piteful::spiteful:
159 е хубава кола, но не е типичната Алфа. Една Алфа не трябва да тежи толкова много.
Шасито на Жужа е по-различно от това на Браво. Ето и тук се вижда, че има разлика
http://euroncap.com/results/alfa_romeo/giulietta/2010/400.aspx
http://www.euroncap.com/tests/fiat_bravo_2007/281.aspx

AR147
18-02-2013, 18:40
Сигурен ли си за платформата - в официалните данни като излизаше жулиета пишеше че е същата в някакъв %.

А за окачването - Жулиета отзад не е ли мултилинк - докато Браво - гредата на Стило ? ( щото това не е чак толкова малко)
За отпред - ми те всички са еднакви Макферсон с носач - ся носача 1:1 ли е с Браво ?

koolio
18-02-2013, 19:16
На мен ми стига, че таблото е ориентирано към пътниците като при Фолксваген.

code
18-02-2013, 20:11
Сигурен ли си за платформата - в официалните данни като излизаше жулиета пишеше че е същата в някакъв %.

А за окачването - Жулиета отзад не е ли мултилинк - докато Браво - гредата на Стило ? ( щото това не е чак толкова малко)
За отпред - ми те всички са еднакви Макферсон с носач - ся носача 1:1 ли е с Браво ?

Носачът се слага само на Жулиета, съединителя на Жулиета 1,4TB се слага и на Мито, предните и задните амортисьори не се слагат на нищо друго, пружините също. Въздушният и филтърът за купето са само за Жужа, масленият е масов, горивният е lifetime т.е. доживот(уж). Накладките също са само за Жужа, дисковете са от 159 :) Гледал съм само 1,4tb 175коня, колкото за ориентир :)

Mury
18-02-2013, 21:22

Като ги погледнеш отдолу,и отвориш предния капак,ще разбереш че са 2 еднакви коли..................казах че окачването е променено и то точно отзад.

code
18-02-2013, 21:28
Какво ви притеснява еднаквата платформа, кой ползва 1 платформа само за един модел? Едно шаси кола не прави, а и на 2 еднакви на размер коли какво да му променяш? Преди няколко години имаше Фокус, Волво V40 и Мазда3 с една платформа, достатъчно добра и за 3-те :)

HACCP
19-02-2013, 01:33
До тук ми стана ясно че:
1. Платформата на Giulietta е нова (вероятно има сходства с тази на Bravo) "The Alfa Romeo Giulietta introduces an entirely new platform - Compact - designed to satisfy the most demanding customers in terms of handling, on-board comfort and safety."
2. Предното окачване е като на мнооого други коли.
3. Задното окачване на Bravo е торсионно а на Giulietta е Мулрилинк.
4. До колкото знам 1.4 MultiAer е разработен от FIAT за Алфа Ромео и първо се поставя в Giulietta. Същото важи и за 1.7 Tbi. Пак до колкото знам сега 1.4 MultiAer се използва и в Fiat Punto Evo Abarth. Вероятно и в други модели на FIAT.
5. Таблото което е еднакво ... има някой прилики:
http://www.km77.com/00/fiat/bravo/gra/108.jpg
http://top5car.com/images/2011-alfa-romeo-giulietta-large-1.jpg
6. Скоростните кутии са еднакви преполагам съединителите също.
7. Главини дискове от 159 (такива са им останали такива сложили) 8-)
Колегата code е прав за масленият и въздушен филтър, а аз бих добавил и свещите. На бележката от обслужването на колата пише:
- маслен филтър Fiat Bravo 1.4 T-Jet
- филтър купе Giulietta
- 4 броя свещи Fiat Bravo 1.4 T-Jet

Mury
19-02-2013, 07:22
Какво ви притеснява еднаквата платформа, кой ползва 1 платформа само за един модел? Едно шаси кола не прави, а и на 2 еднакви на размер коли какво да му променяш? Преди няколко години имаше Фокус, Волво V40 и Мазда3 с една платформа, достатъчно добра и за 3-те :)

Тя и 159 е на една платформа с Крома,Вектра Ц,Сигнум,но пак Алфа са я променили заради окачването................:innocent::innocent::inn ocent:

HACCP
19-02-2013, 10:05
Тя и 159 е на една платформа с Крома,Вектра Ц,Сигнум,но пак Алфа са я променили заради окачването................:innocent::innocent::inn ocent:
Чесно ... не ми пука ако иска да е на платформата на Волга, колата (159) е уникална!

Mury
19-02-2013, 12:44
До тук ми стана ясно че:
1. Платформата на Giulietta е нова (вероятно има сходства с тази на Bravo) "The Alfa Romeo Giulietta introduces an entirely new platform - Compact - designed to satisfy the most demanding customers in terms of handling, on-board comfort and safety."
2. Предното окачване е като на мнооого други коли.
3. Задното окачване на Bravo е торсионно а на Giulietta е Мулрилинк.
4. До колкото знам 1.4 MultiAer е разработен от FIAT за Алфа Ромео и първо се поставя в Giulietta. Същото важи и за 1.7 Tbi. Пак до колкото знам сега 1.4 MultiAer се използва и в Fiat Punto Evo Abarth. Вероятно и в други модели на FIAT.
5. Таблото което е еднакво ... има някой прилики:
http://www.km77.com/00/fiat/bravo/gra/108.jpg
http://top5car.com/images/2011-alfa-romeo-giulietta-large-1.jpg
6. Скоростните кутии са еднакви преполагам съединителите също.
7. Главини дискове от 159 (такива са им останали такива сложили) 8-)
Колегата code е прав за масленият и въздушен филтър, а аз бих добавил и свещите. На бележката от обслужването на колата пише:
- маслен филтър Fiat Bravo 1.4 T-Jet
- филтър купе Giulietta
- 4 броя свещи Fiat Bravo 1.4 T-Jet

Developed in Turin, Italy, the new Compact platform was designed to be adaptable to future cars of the Fiat group as well as to future Chrysler Group vehicles. The C-Platform (used by Fiat Stilo, Bravo and Lancia Delta) was used as starting point. Fiat engineers developed a new high performance platform that uses only a central part of the floor from the old C-Platform . The frame is made for 84% of high-strength steel (the old C-platform was made for 65% high-strength steel), also 4% of the structure is made of aluminum. The front suspension uses MacPherson Evo struts made of aluminium and is 4 kilograms (8.8 lb) lighter than steel ones (used e.g. in Fiat Bravo), the rear suspension uses independent multilink suspension, each consists of 2 lateral links and a prominent longitudinal arm which mounts the hub and spring, it is made of aluminium and is (10 kg (22 lb) lighter than steel ones.[3] Using aluminium the total combined weight saving in suspension bits is 14 kilograms. Both the framework for the rear seats and the magnesium alloy crossmember lost 35 per cent in weight compared with earlier cars.[4]

The platform offers compact transverse engine at the front, front-wheel drive is available but it is also the four-wheel drive(4WD). The total weight of the platform in the standard version (on the compact models) is 174 kilograms (380 lb).

pooh
19-02-2013, 15:37
...

HACCP
19-02-2013, 15:54
Developed in Turin, Italy, the new Compact platform was designed to be adaptable to future cars of the Fiat group as well as to future Chrysler Group vehicles. The C-Platform (used by Fiat Stilo, Bravo and Lancia Delta) was used as starting point. Fiat engineers developed a new high performance platform that uses only a central part of the floor from the old C-Platform . The frame is made for 84% of high-strength steel (the old C-platform was made for 65% high-strength steel), also 4% of the structure is made of aluminum. The front suspension uses MacPherson Evo struts made of aluminium and is 4 kilograms (8.8 lb) lighter than steel ones (used e.g. in Fiat Bravo), the rear suspension uses independent multilink suspension, each consists of 2 lateral links and a prominent longitudinal arm which mounts the hub and spring, it is made of aluminium and is (10 kg (22 lb) lighter than steel ones.[3] Using aluminium the total combined weight saving in suspension bits is 14 kilograms. Both the framework for the rear seats and the magnesium alloy crossmember lost 35 per cent in weight compared with earlier cars.[4]

The platform offers compact transverse engine at the front, front-wheel drive is available but it is also the four-wheel drive(4WD). The total weight of the platform in the standard version (on the compact models) is 174 kilograms (380 lb).
"Fiat engineers developed a new high performance platform that uses only a central part of the floor from the old C-Platform" т.е. не са съвсем еднакви

CoF
19-02-2013, 23:06
HACCP, ако не е тайна може ли да споделиш колко струва обслужването на Жулиета? Мисля, че твоята кола е със същия двигател като моята. Скоро предстои първо обслужване на колата ми и ми се иска да съм подготвена каква сума да приготвя :-)

И още едно въпросче. Като няма горивен филтър, не води ли до по-чести проблеми с горивна помпа например или нещо подобно? Познати бяха доста учудени, че няма горивен филтър и започнаха да обсъждат как можело да имам проблеми с двигател, горивна помпа и т.н., понеже горивата ни били доста некачествени и аз понеже нищо не разбирам, малко се притесних дали няма доза истина в думите им.

HACCP
20-02-2013, 11:56
HACCP, ако не е тайна може ли да споделиш колко струва обслужването на Жулиета? Мисля, че твоята кола е със същия двигател като моята. Скоро предстои първо обслужване на колата ми и ми се иска да съм подготвена каква сума да приготвя :-)

И още едно въпросче. Като няма горивен филтър, не води ли до по-чести проблеми с горивна помпа например или нещо подобно? Познати бяха доста учудени, че няма горивен филтър и започнаха да обсъждат как можело да имам проблеми с двигател, горивна помпа и т.н., понеже горивата ни били доста некачествени и аз понеже нищо не разбирам, малко се притесних дали няма доза истина в думите им.
Малко по спомен понеже бележките за обслужване не са в момента при мен но +/- 10/20 лева. Първото ми обслужване на 15 000 км струваше около 360 лева и включва: масло/маслен филтър/въздушен филтър и ако не се лъжа филтър купе + диагностика. Второто обслужване на 30 000 км е около 420 лева като допълнително са свещи и със сигурност филтър купе. Ако я обслужваш заради срок т.е. една година няма да сменяш свещи което означава че цената е около 340/360 лева.
Относно горивният филтър ... има си такъв, но както каза колегата code не се сменя. Нямам поне инфо да няма такъв филтър ако е така някой колега ще ме поправи.
п.п. пусни малко повече инфо/снимки за твота кола.

CoF
20-02-2013, 16:33
Благодаря! Сумата ми се струва ОК. Мислех си, че може да ми излезе и повече :-)
За съжаление все още нямам подходящи снимки. То мисля, че вече я бях описала накратко. Не знам какво още да добавя освен, че в момента от бяла вече е мръсно бяла и станах абонат на една автомивка.
Вече е на около 12000км и живот и здраве след месец, месец и половина ще ми се наложи да посетим сервиз за първо обслужване.

HACCP
20-02-2013, 20:53
Благодаря! .......... че в момента от бяла вече е мръсно бяла и станах абонат на една автомивка.
Ти ли си колежката с бялата Жулиета, която всеки път като се засечем поздравява?

CoF
20-02-2013, 22:48
По-скоро не съм. Рядко засичам колеги с Жулиети, а когато засека не се сещам да поздравявам :-) По-скоро мен ме поздравяват понякога, но понеже не съм свикнала да ме поздравяват, не се сещам да отвърна на поздрава.

Rookie
21-02-2013, 19:58
HACCP, дали имаш пръскалки на фаровете? Мойта хубавица (Алфата де, не жената) ония ден замръзнала и ги строшила и двете. То да му се невиди, да не би и на тия моторчета да им слагат повечко НР :wow:

Mury
21-02-2013, 20:55
HACCP, дали имаш пръскалки на фаровете? Мойта хубавица (Алфата де, не жената) ония ден замръзнала и ги строшила и двете. То да му се невиди, да не би и на тия моторчета да им слагат повечко НР :wow:

Тва не са моторчета,а клапани,които се отварят под високо налягане :bg::bg::bg:

HACCP
21-02-2013, 23:31
Аз нямам ... и май това е все общ проблем така си отидоха пръскалките на брат ми Астрата и на колежката на Мазда 6- ца!

Rookie
22-02-2013, 12:09
Аз нямам ... и май това е все общ проблем така си отидоха пръскалките на брат ми Астрата и на колежката на Мазда 6- ца!

Е и аз мисля да сложа само капачета на бронята и ще оставя бушончето за пръскалките да се търкаля в жабката. Май няма много смисъл от тая работа явно, особено ако зимата всеки ден ще трепериш дали няма да спреш някъде само с две дупки на предната броня.

@Mury - Извинявам се! Под моторчета имах в предвид "помпички". :-)

Mury
22-02-2013, 12:34
Е и аз мисля да сложа само капачета на бронята и ще оставя бушончето за пръскалките да се търкаля в жабката. Май няма много смисъл от тая работа явно, особено ако зимата всеки ден ще трепериш дали няма да спреш някъде само с две дупки на предната броня.

@Mury - Извинявам се! Под моторчета имах в предвид "помпички". :-)

Не е само тва,и аз ви съветвам да ги спрете защото течността ви свършва 2 пъти по бързо.Иначе не съм сигурен дали има отделен бушон за мотора на прсъкалките,провери в книжката защото може освен него да има и друго нещо на бушона 8)8)8)

Rookie
22-02-2013, 12:49
F09 е бушона и наистина когато се извади, цялата система за почистване на фаровете спира да работи. За сега всички други системи изглежда да си работят безотказно, а и в упътването на ел. таблото F09 е описан като "headlight washer pump".
И наистина, другото е и че само хабят вода и по-конкретно течност - скъпа и не-особено екологична.

Mury
22-02-2013, 12:51
F09 е бушона и наистина когато се извади, цялата система за почистване на фаровете спира да работи. А и е самата истина, че само хабят вода.

Щом не спира да работи нищо друго,карай си без него,ще пестиш вода и нерви зимата....................като ти се нацапат фаровете слизаш и с една мокра кърпа си ги забърсваш,аз така правя.:laughing1::laughing1::laughing1:

gorang
04-03-2013, 11:48
Имам питане към колегите, които са с Жулиети - с колко и какви ключови си купихте колата и дадоха ли ви код-картите?

HACCP
04-03-2013, 13:26
Имам питане към колегите, които са с Жулиети - с колко и какви ключови си купихте колата и дадоха ли ви код-картите?
Един основен ключ и един плик с друг "сервизен" ключ с карта!

gorang
04-03-2013, 16:35
Благодаря много....

stelt
13-03-2013, 17:29
Снимки няма ли да видим вече :)

HACCP
13-03-2013, 22:48
Две тематични!
п.п. хайде и др. колеги/колежки да ги покажат тази хубавици

code
03-04-2013, 14:47
Айде и аз покарах днес 2.0jTD - 140коня. На режим динамик все едно караш друга кола :)

gorang
04-04-2013, 11:35
Eee, честито колега.
Дай повече инфо как е оборудвана. Бялото и стои много добре...

code
04-04-2013, 13:52
Eee, честито колега.
Дай повече инфо как е оборудвана. Бялото и стои много добре...

Да ти кажа честно не съм я разглеждал особено покарах я половин час и я върнах :) Приятна количка :) Май 8 клапанов е тоя мотор.

ne0
04-04-2013, 21:32
Май 8 клапанов е тоя мотор.

Април, Май или Юли??? :):):)

code
04-04-2013, 21:48
Април, Май или Юли??? :):):)

16 e домързя ме да я погледна :)

CoF
27-04-2013, 10:54
На колко хиляди километра се извършва обслужването на колата?
Сега се сетих, че НАССР беше писал за неговата, че е имал обслужване на 15000 и 30000. Много странно. На мен ми казаха, че обслужването се извършва на 20000, просто книжката ми е стара и за това там пише 15000.
Предполагам, че са някакви нови условия. Някой има ли информация относно това? Не знам как да процедирам :(

HACCP
28-04-2013, 01:05
На колко хиляди километра се извършва обслужването на колата?
Сега се сетих, че НАССР беше писал за неговата, че е имал обслужване на 15000 и 30000. Много странно. На мен ми казаха, че обслужването се извършва на 20000, просто книжката ми е стара и за това там пише 15000.
Предполагам, че са някакви нови условия. Някой има ли информация относно това? Не знам как да процедирам :(
Колата трябва да се обслужва на 20 000 км. или на една година. Когато я купих обслужването беше на 15 000 но след месец (по спомен) ме уведомиха че смяната е вече на 20 000. Аз предпочетох обаче да си я обслужвам на 15 000 и така направих после на 30 000 до месец може би следва 45 000.

CoF
28-04-2013, 17:35
Ахааа значи и при мен се е получило нещо подобно.
Благодаря, НАССР!
Първоначалната ми информация беше 15000, но вчера научих, че всъщност е 20000. То лошо няма, по-добре за нас потребителите :-)
Чудя се как ли се процедира с гаранцията обаче? Дали има възможност за подмяна на гаранционно/сервизната книжка или това, че там е с други условия и сервизен план не е проблем? Ще поразпитам за това като ида там отново.
То всъщност най-вероятно и аз ще си обслужвам колата на 15000, така че за мен няма особено значение, но поне да споделя с други колеги, които биха имали подобно чудене.