Log in

View Full Version : ремонти и срещи

Pages : 1 [2] 3

TishO
22-10-2010, 08:19
"Ако нещо се зговни- инжекцион от 1.6 от 145/6 и край на простотиите"

я подскажи повече за тая манипулация,чче и моя Шеттроник се е сговнясал маи

Аз имам джетроник които работи!!!

Kris
22-10-2010, 11:38
И аз имам джетроник, даже пари не му искам:cheers:

mordohy
22-10-2010, 14:31
И аз имам джетроник, даже пари не му искам:cheers:
Ами пращай го тогава!
Идеята ми беше да сменя маховика и кожуха, за да мога да курдисам импулсния датик
Останалото е да сложа мап сензора и тпс
Както и компа разбирасе
Обаче бях притиснат от времето и не успях да свърша нищо

Kris
22-10-2010, 17:00
ами разберете се с колегата морти:pokey:

mordohy
23-10-2010, 10:23
Ако на морти му се е зговнил тотално да го взима.Моя още пали и работи прилично.Просто исках да си поиграя малко с него.

morrty
23-10-2010, 12:00
днес проверявам с един дебитомер и комПУтар за малко на заем,и давам отговор.Кажете за какво са тези пласмасови тръбички непосредствено под дебитомера,,закачени са за стоиката на дебитомера,моите са празни няма нищо на тях но каточе ли е имало

terfenliata
23-10-2010, 15:43
Ако колата ти е с климатик, под дебитомера на стойката му се намира един клапан с две пластмасови тръбички, ако за това става въпрос това е клапнан който не позволявя оборотите на двигатела да падат при включен климатик.
На снимките е този клапан.

morrty
23-10-2010, 18:39
да точно за това става на въпрос аз тези маркучи изобщо ми липсват,бреи тая алфа на сниките като аптека ве.
От каде си намираш този снимков материал

Bobi_33
23-10-2010, 18:52
да точно за това става на въпрос аз тези маркучи изобщо ми липсват,бреи тая алфа на сниките като аптека ве.
От каде си намираш този снимков материал

От чуждите форуми, как откъде:-D

Само в чуждбина реставрират да безсъзнание, в най-дребни детайли.

valentino
26-10-2010, 19:02
Здравеите колеги да ви попитам нещо:помпата на съединителя/горната/ от жигули не става ли за 33ката/първа серия/ че имам нещо на ум?

Bobi_33
26-10-2010, 19:56
Здравеите колеги да ви попитам нещо:помпата на съединителя/горната/ от жигули не става ли за 33ката/първа серия/ че имам нещо на ум?

Eстествено, че НЕ става от Жигула. 33-ките и Сюдовете са с еднакви такива помпи. Една такава помпа не е повече от 40лв. из магазините.

Кажи сега какво имаш наум, че да те нахокаме евентуално.
И защо трябва да ползваш руска помпа от 60-те години вместо оригиналната за 33 която си изпълнява ролята безпогрешно.
На 90% сам убеден, че от 164 също става на 33-ка.

valentino
26-10-2010, 20:24
Ами истината не ми се дават 60лв при нас са толкова това е и си прав колега за 17 години каране това е втората смяна на тази помпа долната сам е сменял само веднъж...а и сега се сетих нещо притескателния диск на жигули става на 33ката сега карам с него това е!Поздрави!

Bobi_33
26-10-2010, 20:45
Ами истината не ми се дават 60лв при нас са толкова това е и си прав колега за 17 години каране това е втората смяна на тази помпа долната сам е сменял само веднъж...а и сега се сетих нещо притескателния диск на жигули става на 33ката сега карам с него това е!Поздрави!

:shocking: Тука ни излъга жестоко. Притискателя на Жигули няма допирна точка с този на 33-ката. Маховика на жигата е равен, без бордове. На 33-ката огледалото е по-навътре спрямо борда с около 2 см.

Колега моля те не пиши такива глупости от този род. Особено за съединител, маховик и др., които дори и с преправяне стават опасни. При следващо такова изказване ТРИЯ.

Единственото което става от Жига е самото феродо за феродовия диск, но и цял такъв от ВАЗ пак не влиза в 33-ка, защото шлиците са тотално различни.

А относно помпата: Като не ти се дават тези само 60 лв. си смени просто гумичките на старата помпа (няма да струват повече от 10 лв.) вместо да осакатяваш колата.

mordohy
28-10-2010, 23:36
Понеже наакахте темата ми, няма как да не взема отношение.
Боби, не си прав!
От Жужа на нашите алфи стават доста неща:крушките на фаровете, задните светлини, датчика за маслото(с леки преправяния), антифриза, ароматизатора, както и акумулатора!Май и греста за задните главини е същата!
След като нахранихме добре колегата, може да ви споделя, какви ги надробих.
Омръзна ми компа на 4х4 и набарах една тема на Бобо, където упоменава, че може да се преправи, ама не му се отваря линка. Имах определени кипаджийски съмнения, но ги преодолях и просто шибнах едно 70 амперово реле, което се управлява от копчето за 4х4 и реших проблема. Шунтирах бобината с един просташки диод 5 А 600В , ама такъв имах под ръка и реших , че изглежда много добре. Вътре е още кочина от чаркове и смърди на такава от химикали и масла, но следващата седмица ще я подкарам и ще доизкусурявам нещата в движение. Днеска си взех заплатата и видях един приличен бонус, който ще ми позволи да си взема четри нови гуми,газова и акумулатор. Разбира се Топ-ла.Зарадвах малко и жената и с остатъка си мисля да направя едно тридневно пътуване.
Въпроса ми към патилите е, какви гуми да си взема. Размер и марка.
Колата ще се кара непрекъснато!

Bobi_33
28-10-2010, 23:44
Понеже наакахте темата ми, няма как да не взема отношение.
Боби, не си прав!
От Жужа на нашите алфи стават доста неща:крушките на фаровете, задните светлини, датчика за маслото(с леки преправяния), антифриза, ароматизатора, както и акумулатора!Май и греста за задните главини е същата!
След като нахранихме добре колегата, може да ви споделя, какви ги надробих.
Омръзна ми компа на 4х4 и набарах една тема на Бобо, където упоменава, че може да се преправи, ама не му се отваря линка. Имах определени кипаджийски съмнения, но ги преодолях и просто шибнах едно 70 амперово реле, което се управлява от копчето за 4х4 и реших проблема. Шунтирах бобината с един просташки диод 5 А 600В , ама такъв имах под ръка и реших , че изглежда много добре. Вътре е още кочина от чаркове и смърди на такава от химикали и масла, но следващата седмица ще я подкарам и ще доизкусурявам нещата в движение. Днеска си взех заплатата и видях един приличен бонус, който ще ми позволи да си взема четри нови гуми,газова и акумулатор. Разбира се Топ-ла.Зарадвах малко и жената и с остатъка си мисля да направя едно тридневно пътуване.
Въпроса ми към патилите е, какви гуми да си взема. Размер и марка.
Колата ще се кара непрекъснато!

Зимни или летни?

P.S. Чувствам се в много нахранен, но прав:BIGsmile:

mordohy
28-10-2010, 23:53
Зимни или летни?

P.S. Чувствам се в много нахранен, но прав:BIGsmile:
Зимни, бе!
Тебе си те храниме редовно, та не влизаш в сметката!
За колегата с уникалния съединител говорех!
Тоя да не се обиди нещо!

Bobi_33
29-10-2010, 00:02
Зимни, бе!
Тебе си те храниме редовно, та не влизаш в сметката!
За колегата с уникалния съединител говорех!
Тоя да не се обиди нещо!

Няма за какво да се обижда. Просто написа голяма глупост и му разясних къде греши. С проблеми относно съединител съм си сблъсквал още преди 15г. и знам кое от какво става. Ма тогава нито имаше части за тия коли, нито бяха евтини.

Ми аз си карам с евтинки зимни - Дебика Фриго ала бала нещо си.....на размер 175/65/14 и съм подобаващо доволен. Колата спира да се движи в снега чак когато снегът започне да се качва по предния капак. Доволен съм от тия гуми.

staiger
29-10-2010, 00:15
И на Gislaved ili LASSA не е никак лош вариант карал съм ги и двете марки и съм много доволен ЛАССА са много издръжливи и хищтни ,а Гиславед малко по-бързо се износват от ласса ама в снега са по-зверове.преди 2 години и на фордчето си сложих ласса отпред за зимата ,цяло лято ги карам като задни и няма им нищо,а сега ще купя още две да станат 4 .
с две думи - заслувават си като качество цена и показатели според мен де.

mordohy
29-10-2010, 22:44
Имам един приятел с гумаджийница и му нахаках проблема. Продиктувах му размера и го оставих да си дъвче проблема.
Остава да видим , с какво ще обуе на Катъра. До сега не ме е подвел. Де да има тоя късмет!
Не сме сядали на маса от 5-6 години, ама така става с истинските приятели.
Тоя си заслужава да му ида на гости....:drinking:
Благодаря за мненията!

morrty
29-10-2010, 22:54
Мордохи с Корморан съм и не съм никак доволен,баща ми е с Дебица и е доволен бая

mordohy
29-10-2010, 23:18
Летните ми са Корморан, стил Мишлен и как да ти кажа!?
На 75 000 км са и още не са пукани и не са криви.
Много са добри за дълги преходи, защото са много твърди, но им е необходимо да минат поне 40 км за да загреят и да държат .
Аз обаче вече нямам толкова дълги преходи:crybaby:

morrty
29-10-2010, 23:44
това е лошото много са твърди и зимните им

mordohy
04-11-2010, 21:05
Днеска ми писна и нахвърлях с лопатата чарковете в Катъра и го пуснах на писта.
Праговете още не съм ги сложил, щото е сложна работа, оперативното за 4х4 не съм го взел от подходящото място, щото като натисна спирачка и изключва, спирачките са посредствени и задната чистачка не работи, както се ебава и осветлението в купето, ама не издържах.
Зглобих една газова в мой стил и газзззз!
За сега ръмжи много добре!

morrty
05-11-2010, 17:14
Една фото сесия на зверо да пуснеш ааа

mordohy
05-11-2010, 23:03
Баш сега ако пусна,не само ще ме изхвърлят от клуба и форума, ама и от Алфа ще ме съдят!
Все пак е голям кеф!
Мощност без недостиг и перфектно държане на пътя. Имам чувството, че това купе е по-кораво. Все пак и амортисьорите Боге са си наред.
Спирачките и те се пооправиха.
Още е кочина, ама имам един делови въпрос!
Как да махна голфаджийските фолия по задните странични стъкла. Много ме дразнят. Аз обичам простора и светлината!

morrty
06-11-2010, 09:02
Решението е по-лесно отколкото си мислиш - иска се коресилин (и бензин става), парцал, ръце с които да търкаш и време през което да търкаш
, след като го избършеш с корисилина до перфектно прозрачно, взимаш един препарат за прозорци и един вестник и лъсваш стъклото и си рахат.
Не се занимавай с стъргане.

mordohy
06-11-2010, 21:33
Мерси!
Утре ще търкам!

zlati
11-11-2010, 14:55
zdraveite imam edna 33 imola nqkoi moje li da mi kaje dali 3 polusni sve6ti stavat za neq za6toto starite mi bqha1 polusni a sega s tezi ne znam dali 6te ba4ka normalno:please:

staiger
11-11-2010, 15:19
колега пиши на кирилица да не те ухапят.
мисля че няма да имаш ядове с триполюсни стига да са читави,предишната ми алфа беше с триполюсни и нямаше ядове

mordohy
12-11-2010, 23:01
Сега да се изфукам!
Разкарах Катъра до Монтана!
Задоволително ръмжане и голям кеф!
Разход около 8 на 100 което ме хвърля в тъча.
Нормално каране, само на връщане се подгонихме с едно Фиат купе. Голям оргазъм.
Иначе с много малко газ се сили със 110-120 и явно влиза в настроение по-нагоре.
На връщане минах през Дупница и си взех новите джанти с гуми, купени съвсем на сляпо и само на една честна дума.
Това, което видях, надхвърли очакванията ми и дупнишкия разбойник, който ми ги продаде, ще влезе в кръга на приятелите ми!
Перфектни джанти с дълбок и усилен борд, както и много добри гуми. Джанти 15 инча и гуми 195х еба ли го, но в точния диаметър.
Не ме излъга и , че са балансирани.
Имаше и един подарък! Рапидка в едната гума, но стана повод за много бъзици.Все пак не изпускаше!
Курдисах ги и тях и ...
Гааааз!
Освен това днеска хванах рунтавия ми приятел да ми сложи теглича от Алфи на Катъра.
Всичко почна много весело и теглича го свалихме за нула време.
Оказа се, че отдолу нямат нищо общо.
Монтажа беше дълуг и мъчителен.
Като видях разликите го обявих за невъзможен, но Рунти се заинати и привечер беше монтиран.
Съвсем нова конструкция!
Та ако някой иска да си слага теглич и не знае как, да свирка. Мисля си, че видях всичко

Kris
12-11-2010, 23:39
направи няколко снимки на колата, ама пресни по възможност .... че да не ти спираме алкохола:shoot:

mordohy
12-11-2010, 23:58
Ще направя!
Обещавам!
С новите гуми и джанти е с убийствена линия!

morrty
13-11-2010, 10:02
Еи с тея 15ки ще ме карате и аз да слагам на пролет,няма се деля от таифата я

mordohy
14-11-2010, 01:00
Сега чувам адаша, МрХ да мрънка, че това не е за дъртите ми бъбреци, но с тия джанти и гуми се вкарах в нов филм. Голям кеф е.

staiger
15-11-2010, 11:04
Сега остава да се кефиш и направи снимки де,а в Дупница "не съм чул да има разбойници".

staiger
16-11-2010, 16:29
Колеги последните почти 2 денонощия вече ,къде сте се запиляли пак ,нема никой наоколо , да не сте набарали цистерна с бензин тайно и да има гонки някъде)))):rosso_spider::BBQ:

Wiliams
16-11-2010, 16:38
Наистина никои няма...Май наистина някъде гонки стават или някои се жени...:go::big_beer:

mordohy
17-11-2010, 02:44
В раздела няма гонки, но си имаме наследник!
Да ни е живо и здраво бебето, майката и таткото!

staiger
17-11-2010, 08:39
браво да са живи и здрави

mordohy
25-11-2010, 11:29
Някой да си спомня или знае, каква беше тъпата семеринга за задната полуоска. Беше с един милиметър извън стандарта.

Perdaha
27-11-2010, 01:27
Колега mordohy (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=6278) чакам си обещания ляв калник :)

mordohy
27-11-2010, 18:38
Ти ако не ме подсетиш, ще има да чакаш!
За ляв не знам, ама за десен имам. Левия иска изчукване!
Май и аз , ако съм ти казал за ляв!:brickwall:

mordohy
16-12-2010, 23:23
Снега заваля и стана мазало по пътищата ни.Поюрках я доста, включително и в планината.
Голям кеф е!
Няма нищо общо със старата.
Явиха се и първите проблеми от студа.
Кочината, започна да не пали на бензин.
След смяна на помпата, преръчкване на цялата инсталация и много "майки", се стигна до смяна на плюсовата клема на помпата.
Сега помпата си работи перфектно, но...
Нали е 33-ка, трябваше пак да си покаже характерчето.
Работи на три цилиндъра на бензин и явно има запушена дюза.
Упражнението:сваляне на дюза съм го правил преди доста години и съм забравил, как ставаше. Знам , че имаше някаква простотия, за това, който го е правил, да си признава навреме.:please:

Bobi_33
16-12-2010, 23:40
Упражнението:сваляне на дюза съм го правил преди доста години и съм забравил, как ставаше. Знам , че имаше някаква простотия, за това, който го е правил, да си признава навреме.:please:

E няма нищо сложно и специфично. Развиваш двете болтчета 6мм които държат горивната рейка към фланеца между колектора и дърпаш нагоре дюзите заедно с рейката. Като излязат махаш щипките които държат дюзата към рейката и скубеш дюзата. Прави го на топъл мотор и пръскай обилно с WD40 за да опазиш О-пръстените на дюзата. Това е. Голям шит са буксите на тия инжекциони Джетроник. Ако си позиш буксите от 1.4-ката си ги сложи тях.

Бе да не се е преебал някой пин на тия букси и оттам да идва проблема?

mordohy
16-12-2010, 23:45
Това ще е следващото упражнение.Точно за тия щипки се сещам, че имаше някаква простотия и изпих един стек бири, преди да ги извадя.
За някой пин едва ли, щото разпарчетосах снопа и ги мерих една по една.
Стана постепенно.

Bobi_33
16-12-2010, 23:49
Това ще е следващото упражнение.Точно за тия щипки се сещам, че имаше някаква простотия и изпих един стек бири, преди да ги извадя.
За някой пин едва ли, щото разпарчетосах снопа и ги мерих една по една.
Стана постепенно.

То за да ги опазиш здрави тия чикиджийски букси, трябва да извадиш първо телчетата. Аз си бях направил преди фина кукичка от игла и нея издърпвах телчетата. А иначе букси от новите с щипка се продават из разни електронкаджийски магазини и не са скъпи. Пиновете се вадят лесно и директно се нахлузват новия модел бекси и всичко става шест :smile:

mordohy
17-12-2010, 10:51
С една малка, тънка отверка си ги вадя много лесно.
Проблема е, че е студено, кочината ми трябва постоянно.
След малко слизам пак да я разхвърлям.:crybaby:

kolev
17-12-2010, 12:34
вземи поогледай преди това нисковолтовата част на запалването. а иначе за бензиновата помпа, ако го направи пак, ще да е само релето.

mordohy
17-12-2010, 13:54
До сега я ръчках и се прибирам отвратен и от нея и от себе си!
Елиминирах всички релета и искубах двете дюзи. Заподозряната се оказа съвсем наред. За да съм сигурен ги размених. Размених и свещите, а после и кабелите.Високоволтовите включително.
Положението е абсолютно същото.
На газ обаче пали, само щом и покажеш ключа и цилиндъра си работи нормално!
Изобщо съм в зоната на здрача!

kolev
17-12-2010, 14:21
може и да не и стига налягането на бензина. вземи смени релето на помпата или направо и подай 12 волта от акумулатора.

mordohy
17-12-2010, 14:41
може и да не и стига налягането на бензина. вземи смени релето на помпата или направо и подай 12 волта от акумулатора.
Това беше първото, дето направих вчера.
Ама що не си сложих стария регулатор от 1.4.!?
Ония поне си го вдигай колкото искаш.

Wiliams
17-12-2010, 19:05
Ами мисля,че и на мен от там ми идва целия проблем -от тъпото реле...Когато дам колнтакт при студен двигател,го чакам да се щтракне и да пусне помпата сигурно по 2 минути...ще взема и аз да го сменя...а също и да понадуя и аз налягането на бензина малко... :)

Bobi_33
17-12-2010, 20:14
Ами мисля,че и на мен от там ми идва целия проблем -от тъпото реле...Когато дам колнтакт при студен двигател,го чакам да се щтракне и да пусне помпата сигурно по 2 минути...ще взема и аз да го сменя...а също и да понадуя и аз налягането на бензина малко... :)

А горивен филтър сменил ли си? Ако не си е добре да тръгнеш от него.

staiger
18-12-2010, 23:18
колегата Bobi_33 ,ми се струва ,че позна,ако има вода във филтара в тоя студ значи имаш поне една бучка лед дет си се джурка вътре-примерно ,оня ден на дизелката какви гадости вадих от филтара не е истина,ама го варих в топла вода и сичката гнус изтече хахахха да видя какво има вътре ,и после сложих нов.
И един ултразвук или каквото там ги чисти на дюзите нема да е зле .

какъв е извода: Карбуратори....... ,колега Bobi_33 не си ли съгласен ))))))

boris037
19-12-2010, 15:04
И карбураторите си имат лоши страни: миналия ден в най-големия студ, докато да качи бензин навсякъде и акомулатора замина. :wallbash:

mordohy
19-12-2010, 20:10
Проблема е открит!
Търсих една стара тема" Най-тъпите аварии" , та да я продължа, ама не я открих.
Накратко, според общото мнение, а и моето беше, че е липса на налягане в рейката и горе-долу сме прави, ама не съвсем.
Седнах, отворих си един компот от праскови и започнах да гледам мръсно.
Къде гледаме всички и къде не гледаме!
Правилно!
Не гледаме в цилиндъра.
Измъкнах, прескъпия уред, дето не го използваме за нищо, свалих свещта и поогледах , шибания, неработещ цилиндър.
Беше толкова чист и излъскан, че така не е бил сигурно и при монтажа в завода.
Всички очаквахме запушена дюза, кофти рейка, филтър и тн. , но се оказа дюза, която не затваря.
Просто бензина се е лял на воля в цилиндъра.От там и спада налягането,не пали и работи на 3 цилиндъра.
Както казва един американски писател: " Никога не си ВЪОБГЪЗЯВАЙТЕ'!!
Сега остава и да намеря време и да я сменя!:wallbash:

Bobi_33
19-12-2010, 20:28
Проблема е открит!
Търсих една стара тема" Най-тъпите аварии" , та да я продължа, ама не я открих.
Накратко, според общото мнение, а и моето беше, че е липса на налягане в рейката и горе-долу сме прави, ама не съвсем.
Седнах, отворих си един компот от праскови и започнах да гледам мръсно.
Къде гледаме всички и къде не гледаме!
Правилно!
Не гледаме в цилиндъра.
Измъкнах, прескъпия уред, дето не го използваме за нищо, свалих свещта и поогледах , шибания, неработещ цилиндър.
Беше толкова чист и излъскан, че така не е бил сигурно и при монтажа в завода.
Всички очаквахме запушена дюза, кофти рейка, филтър и тн. , но се оказа дюза, която не затваря.
Просто бензина се е лял на воля в цилиндъра.От там и спада налягането,не пали и работи на 3 цилиндъра.
Както казва един американски писател: " Никога не си ВЪОБГЪЗЯВАЙТЕ'!!
Сега остава и да намеря време и да я сменя!:wallbash:

Абе шматка, че като сваля дюзата, не забеляза ли че е промита, че е промит и порта за дюзата? Просто е пикаеща тая дюза, това е. Хвърляй я в боклука или я прегази с въртене на гуми, да не се подведеш утре, че имаш работеща дюза. Тия ебани дюзи много съм ги мъчил в работата, часове наред във ваната с ултразвук, симулатори и т.н. и т.н. и ефект нулев. Айде в кофата, 4 бр. дюзи от Туин Спарк или 33 16V (жълти, малко с по-голяма кубатура са от тия сините) и всичко е на шест. Ламбда сондата компенсира разликата в кубатурата и всичко си е ОК. Мотора пее (това на хладилника)

---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 18:25 ----------

И карбураторите си имат лоши страни: миналия ден в най-големия студ, докато да качи бензин навсякъде и акомулатора замина. :wallbash:

няма логика, може да ти изветрява бензина от карбовете. Случва се при скъсана гарнитурка между корпуса и капака на поплавъковата камера. А ако не изветрява бензина от карбуратора, дори и да не работи клапана на помпата, има достатъчно горива в поплавъковата камера, та през това време помпата да качи гориво.

mordohy
19-12-2010, 20:55
Абе шматка, че като сваля дюзата, не забеляза ли че е промита

Ми за това съм шматка, бе!
Изобщо не очаквах такава простотия!
А дюзата ще я положа нежно на релсата, та влака да я пооформи подходящо!

boris037
19-12-2010, 21:07
няма логика, може да ти изветрява бензина от карбовете. Случва се при скъсана гарнитурка между корпуса и капака на поплавъковата камера. А ако не изветрява бензина от карбуратора, дори и да не работи клапана на помпата, има достатъчно горива в поплавъковата камера, та през това време помпата да качи гориво.

Аз не се уточних, колата не беше палена може би седмица и бензина найстина беше изветрял от поплавъковата камера. По карбураторите всичко си и е наред, мисля си че и гарнитурките на камерите са си здрави защото ако я оставя до 3-4 дена си държи бензина и не изветрява. Идеята ми беше, че ако е с електронно пълнене, което си работи, на второто завъртане в студа ще запали,ако колата не е палена седмица или две. Докато с карбураторите, я ще е изветрял, я клапата на бензиновата помпа ще пропуска и си иска въртене. А когато е студено, кара се на ниски обороти, с включени фарове, парно и още някой друг консуматив акомулатора и той се товари и старата кола си показва магариите :)

mordohy
19-12-2010, 21:30
Аз не се уточних, колата не беше палена може би седмица и бензина найстина беше изветрял от поплавъковата камера. По карбураторите всичко си и е наред, мисля си че и гарнитурките на камерите са си здрави защото ако я оставя до 3-4 дена си държи бензина и не изветрява. Идеята ми беше, че ако е с електронно пълнене, което си работи, на второто завъртане в студа ще запали,ако колата не е палена седмица или две. Докато с карбураторите, я ще е изветрял, я клапата на бензиновата помпа ще пропуска и си иска въртене. А когато е студено, кара се на ниски обороти, с включени фарове, парно и още някой друг консуматив акомулатора и той се товари и старата кола си показва магариите :)
Сложи си електрическа!:calc:

mordohy
21-01-2011, 09:41
Имах гаден шум от кардана и то като сложа някой отзад. Това ме заблуждаваше и побъркваше, та търсих къде опира и деиствително стържеше по жолото на ръчната, но и това не оправи нещата.
Накрая се ядосах и го свалих. Шума изчезна и за главен заподозрян съм нарочил висящия лагер. Каретата изглеждат наред.
Въпроса е някой бърникал ли е по тоя лагер.
Как се сменява и какво се прави ми е ясно, но всяка информация от патиланци, за взаимозаменяемост и тънкости при модела са ми добре дошли!
За каретата също!

Perdaha
21-01-2011, 13:44
незнам колега аз ония ден ядохме х.. с мойте лагери отзад,донесоха едни а като ги изкарахме моите нищо общо,ма нали е специална с АБС при мен излезе лагер главина която тука в БГ няма и за единия оригинален искат 250 евро-напълно откачени не виждам как я мислят и сложихме главини от някакъв фиат по 80 лева парчето заспа и утихна супер,то остана да дам 1000 лева за два лагера тея италианци много взеха да ме вбесяват,другото смешно ми беше за дебитомер-нов 800 и кусур евро!

TishO
21-01-2011, 13:48
незнам колега аз ония ден ядохме х.. с мойте лагери отзад,донесоха едни а като ги изкарахме моите нищо общо,ма нали е специална с АБС при мен излезе лагер главина която тука в БГ няма и за единия оригинален искат 250 евро-напълно откачени не виждам как я мислят и сложихме главини от някакъв фиат по 80 лева парчето заспа и утихна супер,то остана да дам 1000 лева за два лагера тея италианци много взеха да ме вбесяват,другото смешно ми беше за дебитомер-нов 800 и кусур евро!

:pokey:

mordohy
26-02-2011, 22:02
Някой, ако има маншона за скоростния лост да свирка, че ми се отсвириха краката!
Или ако знае заместител!
Свалих от старата и докъде го сложа се скъса!
Баси и каръка!:goodnight:

Bobi_33
26-02-2011, 22:14
Някой, ако има маншона за скоростния лост да свирка, че ми се отсвириха краката!
Или ако знае заместител!
Свалих от старата и докъде го сложа се скъса!
Баси и каръка!:goodnight:

Кой, долния ли? Ако имаш предвид долния, аз навремето си слагах от Москвич Алеко с леки преработки. Отгоре си имаш декоративния кожен и всичко е ОК.

mordohy
26-02-2011, 22:51
На Алфи беше точно такъв!
От Алеко, със залепена долна част от оригиналния.
Скъса се частта от оригиналния, та сега си имам само маншон от Алеко!:thumbdown:
Иначе алековия направо не става!
Ако имаш друга идея-давай!

Bobi_33
26-02-2011, 22:59
На Алфи беше точно такъв!
От Алеко, със залепена долна част от оригиналния.
Скъса се частта от оригиналния, та сега си имам само маншон от Алеко!:thumbdown:
Иначе алековия направо не става!
Ако имаш друга идея-давай!

Напротив, става. На първото или второто ребро (което е с диаметъра и формота на оригиналния маншон в основата) като го изрежеш правилно, става точно около ламарината на отвора в тунела. След това изрязваш последните 2 ребра и си изрязваш парче гума ( може от вътрешна гума примерно) с размера на широката част на реброто, пробиваш със замба диаметъра на лоста, пъхаш парчето в най-горното ребро и си ти.

mordohy
26-02-2011, 23:04
Впедвид часа ми е малко трудно да смеля, какво ми описваш, ама утре на свежо се заемам!
Мерси!

Едит: Абе Боби, защо тая кочина, като я издуя с 5 000 об на втора и мина на трета и пак се чуди на къде да хване. Минах разработката и почнах да я посгазвам. Днеска след работа, с едни сладури от Фиат форума, както твърдяха стикерите, си правихме номера и просто ги мачках. Бяха с Фиат купе. Стояха много добре на пътя и явно бяха с голям мотор, но влезеше ли в обороти Катъра и просто ги скъсвах. След Черния кос, то не , че нанагорнището е кой знае колко, но и там се видя, че е игра на котка и мишка. Спряхме на Лук Ойл и пушихме по цигара с момчетата, но и те си мислеха до последно, че Катъра е 16В.
Дали карбураторните глави, дето са 118-120 коня не са същите като на инжекционните 105-107 коня и от газта тая да лудее така. Всмисъл инжекциона само ги ограничава! Или както винаги, по правило съм сбарал сбъркана кола!

Bobi_33
26-02-2011, 23:34
Главите са еднакви. Може някой преди теб да е свалил някоя стружка от тях и да е посгъстен повечко мотора. Това дава резултат винаги.

mordohy
27-02-2011, 11:17
И преди е сваляно, а и аз им свалих 0.3мм, защото имаше язви и за това е така!

mordohy
07-05-2011, 17:20
След дълъг тормоз над Мъри и Боби да ми чистят дюзите, днеска смених дебиЛомера и нещата се оправиха.
Замърка на бензин.
Причината се оказа протъркан кабел и късо и ...
Благодарности на Sciiv за дебитомера!:big_bow_down:
Покрай другото си оправих и АБС- а.
Причината, както винагисе оказа прозаична. Скъсан кабел в кабелната обувка на горния превключвател на педала за спирачките!

mordohy
10-07-2011, 23:24
Най-накрая и на мене ми се сговниха лагерите на задните полуоски!
Някой ме беше уплашил, че са много скъпи, а и ги няма.
Лагерите са като 6207, но с по-широка, 25 мм вътрешна черупка.
Има два вариянта.
Единия е с 25 мм, а другия с 26 мм, което е без значение.
Единия струва около 38-40 лева, а другия 14-16 лева.
Важното е да се знае, че те се слагат по-често на селскостопанска техника.
Така, че като давате размерите на лагера, говорете за косачки или фрези, но не и за Алфи!
Размера е 72х35х17х25. Външен, вътрешен диаметър, ширината на външната черупка и ширината на вътрешната черупка.

Perdaha
12-07-2011, 15:36
Най-накрая и на мене ми се сговниха лагерите на задните полуоски!
Някой ме беше уплашил, че са много скъпи, а и ги няма.
Лагерите са като 6207, но с по-широка, 25 мм вътрешна черупка.
Има два вариянта.
Единия е с 25 мм, а другия с 26 мм, което е без значение.
Единия струва около 38-40 лева, а другия 14-16 лева.
Важното е да се знае, че те се слагат по-често на селскостопанска техника.
Така, че като давате размерите на лагера, говорете за косачки или фрези, но не и за Алфи!
Размера е 72х35х17х25. Външен, вътрешен диаметър, ширината на външната черупка и ширината на вътрешната черупка.

ако говорим за лагер главините отзад -аз съм бил човека :) ама при мен такива лагери за кола с АБС не намериха и ми казаха 250 оиро за нови с доставка -разбирасе аз отказах и сложихме някакви лагер главини от фиат и сега нямам абс :)

Bobi_33
12-07-2011, 19:07
ако говорим за лагер главините отзад -аз съм бил човека :) ама при мен такива лагери за кола с АБС не намериха и ми казаха 250 оиро за нови с доставка -разбирасе аз отказах и сложихме някакви лагер главини от фиат и сега нямам абс :)

Да ама твоята кола е на предно, а на Mordohy е 4х4 и неговият заден мост няма нищо общо с твоя, както и лагерите. А иначе за твоята може да паснат и лагери с гривни за АВС от 155-ца.;-)

mordohy
12-07-2011, 22:42
Явно проблема е в комуникацията!:pokey:
Като има такъв шибан лагер, даи го тука с размерите!
Много е вероятно да измислиме нещо!:grandpa:

Perdaha
16-07-2011, 00:05

250 оуро като казвам имам впредвид за единия-500 за комплекта хахахаха че тя колата струва толкова -стигат ми 4 диска :)

mordohy
04-09-2011, 22:57
Днеска сбарах една много особена Алфа на магистралата!
Една такава, невзрачна и леко поочукана на вид, но ръмжаща подобаващо.
Бая зор видях с Ренетка, до като го стигна по нанагорнището, но накрая го спрях и арестувах, за по-подробен преглед.
Оказа се Алфа Арно.
Колегата е много симпатично момче и явно заразен.
Мотора е 1.2 , стария боксер с един карбуратор.
Повърхностният поглед в коша говореше за вариация на 33-ка.
Колегата се казва Иван.
Очакваме го в сектата!
Едит: снимки на Арно-то ще кача по-късно!

firedragon
04-09-2011, 23:08
Арна е Арна. Има една такава до нас на един чичак,дето си я гледа ама честно казано много недъгаво изглежда,добре,че е боксера да компенсира малко.

AlfaRomeoArna
05-09-2011, 10:48
Днеска сбарах една много особена Алфа на магистралата!
Една такава, невзрачна и леко поочукана на вид, но ръмжаща подобаващо.
Бая зор видях с Ренетка, до като го стигна по нанагорнището, но накрая го спрях и арестувах, за по-подробен преглед.
Оказа се Алфа Арно.
Колегата е много симпатично момче и явно заразен.
Мотора е 1.2 , стария боксер с един карбуратор.
Повърхностният поглед в коша говореше за вариация на 33-ка.
Колегата се казва Иван.
Очакваме го в сектата!
Едит: снимки на Арно-то ще кача по-късно!

Здрасти :) Ето ме и мен ... хахах :)

mordohy
05-09-2011, 22:33
Добре дошъл Ванка!
Приятно прекарване във Форума!
Тука е пълно с гавраджии, но са добронамерени!
Питай смело и пиши смело!

TishO
06-09-2011, 17:29
Добре дошъл колега!!!
Както каза бате Иво тука сме доста сплутено семеиство винаги готови да помогнем питаи смело и даи да видим снимки на тази рядкост дето я имаш!!! :bg:

Bobi_33
06-09-2011, 19:20
Та такааа, темата е "Ремонти и Срещи" и искам да се оплача колко сме зле като група относно срещите. В общи линии на Трак Дея бяхме само 4-ме потребители на този раздел. Бяхме Аз, Васко (coca-cola), Борката със Спринта и Драго (DJ) . Ебаси излагацията. От всички собственици на Судове, 33-ки и Спринтове бяхме само ние. Е нормално и всички други да ни се смеят и подиграват, че от толкова ръжда няма кой да дойде. Иначе все пак много се радвам, че видях тези които дойдоха и си побъбрихме дори закратко, но ми е мъка, че никой друг не дойде.
Стегнете се колеги и на следващия Трак Дей искам много по-активно присъствие.
Оправдания НЕ се приемат.

TishO
06-09-2011, 22:12
аааа бате Боби недеи така и на мен много много ми се искаше да доида но проблема със финансите си е най-голямото оправдание даже и Крис беше надъхан но неуспя да подготви колата сигурен съм че няма такъв от нашия раздел които не изгаря от желание да се пусне на пистата!!!!!! Искрено много се надявам да се видим на италфеста със повечето от вас защото аз не смятам да го пропусна както и още поне 3 сигурни 33-ки та до тук сме 4 33-ки аз крис пердаха и пацо-33 ;-)

GALIN4O
06-09-2011, 22:30
Реално единственото което ме спира да присъствам на каквито и да е мероприятия са парите. Не че се оплаквам но просто си е така.

coca-cola
07-09-2011, 12:30
Та такааа, темата е "Ремонти и Срещи" и искам да се оплача колко сме зле като група относно срещите. В общи линии на Трак Дея бяхме само 4-ме потребители на този раздел. Бяхме Аз, Васко (coca-cola), Борката със Спринта и Драго (DJ) . Ебаси излагацията. От всички собственици на Судове, 33-ки и Спринтове бяхме само ние. Е нормално и всички други да ни се смеят и подиграват, че от толкова ръжда няма кой да дойде. Иначе все пак много се радвам, че видях тези които дойдоха и си побъбрихме дори закратко, но ми е мъка, че никой друг не дойде.
Така е Боби е много много прав поне за феста се стегнете че ставаме за срам.Нека активноста ни как вато е във форума такава да е и по мероприятията все пак не са всеки ден.Поздрави:drunk:

mordohy
09-09-2011, 16:07
Тая година съм пълен аутсайдер и то не заради парите, а заради съвсем други, независещи от мен неща!
Ако не се промени с по-задна дата Италфеста, няма да мога и на него да дойда!
Ама какво да правя?! Баш тогава се чака:baby_bringin:

DJ
10-09-2011, 17:46
Знаеш че винаги съм там макар и без 33-ката :) в публиката, аз сила за каране няма ама съм си фенче и 33-ката ми е най от всички алфи и винаги ще се кефя на участията ти в подобен тип мироприятия :)

Тая година съм пълен аутсайдер и то не заради парите, а заради съвсем други, независещи от мен неща!
Ако не се промени с по-задна дата Италфеста, няма да мога и на него да дойда!
Ама какво да правя?! Баш тогава се чака:baby_bringin:
не си пълен аутсайдер, все пак се видяхме на националната сбирка на Алфа 155(ако ме помниш), между другото точно от 155-ците трябва да взимаме пример за сбирки, те дори и на този Трак дей дойдоха в колона(5 коли но колона), красота!!!:bravo:

mordohy
07-12-2011, 20:25
Днеска се наложи да си сваля , а после наново монтирам задния джам!
Освен това и ми се отлепи едната клема за подгрева.
Всичко е ОК!
Ако някой има затруднения с въпросните операции- да пита!
Както и с шибаното полиуретаново лепило при днешните температури!
Само дето ми светнаха лампите за бензин, температура и спирачна течност едновременно.
Ту се палят - ту угасват!
накрая си светят постоянно!:heavy_cry:

mordohy
08-02-2012, 21:28
Да се оплача и аз малко.
Тамън влязох на магистралата и ми светна лампата за маслото.
Спрях веднага и ха познайте!
Избила ми семерингата на лявата глава.
На тоя мотор за втори път ми става тая простотия. Пр ремонта ясно си спомням, че лично намазах добре семерингите с лепило, защото нещо много лабаво влизаха.
На -13 свалих ангренажа, почистих от маслото семерингата, намазах я пак с лепило и събрах чарковете обратно.
Пропуска подробностите, както и псувните, вместени в двата часа мръзнене.
Огледах мястото на семерингата и ми хрумна една идея, за справяне с тая простотия.
Ламаринения капак се държи там с два болта М6.
Хрумна ми, че ако направя една планка с отвор с 3-4 мм по-голям от вала и се закрапва с болтовете на капака, то семерингата няма на къде да мърда.
Ако някой има под ръка глава, нека да премери разстоянието между центровете на двете болтчета м 6, както и шийката на вала!

Bobi_33
08-02-2012, 21:36
Днеска се наложи да си сваля , а после наново монтирам задния джам!
Освен това и ми се отлепи едната клема за подгрева.
Всичко е ОК!
Ако някой има затруднения с въпросните операции- да пита!
Както и с шибаното полиуретаново лепило при днешните температури!
Само дето ми светнаха лампите за бензин, температура и спирачна течност едновременно.
Ту се палят - ту угасват!
накрая си светят постоянно!:heavy_cry:

Ааа споскойно, това е от Алфа Контрола, той си има характер, но е малко като на жена. Никога не знаеш в какво настроение ще го свариш.

---------- Post added at 19:36 ---------- Previous post was at 19:34 ----------

Да се оплача и аз малко.
Тамън влязох на магистралата и ми светна лампата за маслото.
Спрях веднага и ха познайте!
Избила ми семерингата на лявата глава.
На тоя мотор за втори път ми става тая простотия. Пр ремонта ясно си спомням, че лично намазах добре семерингите с лепило, защото нещо много лабаво влизаха.
На -13 свалих ангренажа, почистих от маслото семерингата, намазах я пак с лепило и събрах чарковете обратно.
Пропуска подробностите, както и псувните, вместени в двата часа мръзнене.
Огледах мястото на семерингата и ми хрумна една идея, за справяне с тая простотия.
Ламаринения капак се държи там с два болта М6.
Хрумна ми, че ако направя една планка с отвор с 3-4 мм по-голям от вала и се закрапва с болтовете на капака, то семерингата няма на къде да мърда.
Ако някой има под ръка глава, нека да премери разстоянието между центровете на двете болтчета м 6, както и шийката на вала!

Мда, от теб го чувам това за 2-ри път, и при друг съм го веждал. И все как ми е странно. Аз когато съм слагал семеринг, никога не ми се е случвало такова нещо.

mordohy
08-02-2012, 21:38
То алфа контрола се оправи, защото кабела за нивото в разширителното казанче беше паднал чак на ауспуха, ама това със скапаната семеринга направо ме съсипва.

Perdaha
08-02-2012, 22:14
както казва Боби има нещо гнило или леглото по някаква причина се е разбило както ти казваш не влиза така плътно и след време....а с издръжливостта на днешните части,да не би самия семеринг да е бил нещо дефектен!

GALIN4O
09-02-2012, 08:08
Не знам дали е съвпадение, но и моята семеринга на лявата кратуна сълзи, за сега де.

mordohy
09-02-2012, 10:17
Не става въпрос за лош монтаж или кофти семеринга.
И италианските, а после и Кортеко, правят същата простотия.
Предполага се, че за 35 години работа със семеринги съм се научил да ги слагам.
На старата ми, никога не съм патил от такава простотия, а съм ги сменявал поне три пъти.
Просто слагам и ги забравям.
А, че леглата са хлабави е едно на ръка.
Това явно е Гордиев възел и съвсем нямам намерение да го разплитам.
Та някой ще ми каже ли разстоянието между центровете на болтчетата, дето държат тенекиения капак на ангренажа.

kolev
09-02-2012, 10:39
за семеринга не знам, но ме учудва факта че има работещ алфаконтрол :coolio:

mordohy
09-02-2012, 11:05
То всичко си работеше по нея, преди да започнем на я кърпим. Не бачка единствено пръчката за маслото.
Продължава и да не бачка на бензин, защото един реален разбойник щеше да праща нещо, ама май е забравил или изчаква по-топло време:bouncing_smiley:

Perdaha
09-02-2012, 11:09
ее аз не казвам,че не можеш да монтираш една семеринга ама щом е поразбито леглото.......или нещо дето си замислил или някои евентуално малко по голям ако се намери от друга кола или нещо такова явно само с лепило няма да стане!

kolev
09-02-2012, 11:26
Продължава и да не бачка на бензин, защото един реален разбойник щеше да праща нещо, ама май е забравил или изчаква по-топло време:bouncing_smiley:
какво е това нещо. то не че след това ще я караш на бензин ама....

mordohy
09-02-2012, 11:34
Той си знае какво е! Проблема му е, че го мързи и не знае какво е да палиш кочината на газ на - 22.
Пердах, леглото не е разбито, но има чувството, че влиза прекалено леко. Як съм в пръстите, ама само с тях да я набутвам семерингата и то от тая неудобна позиция....
За това двете планки и да има мир и любов

terfenliata
13-02-2012, 21:00
Здравейте колеги, подарявам ляв фар за 33-ка 3- та серия. Фара е в перфектно състояние но е на фирма GECAR , подарявам също и три работещи часовника.
Един въпрос, двигател от алфа 145 1.7 16 V може ли да стане 1.7 8V. Всички части за трансформацията са ми налични. Въпроса ми е блока , буталата , коляновия вал еднакви ли са с този на 1.7 8V от 33-ка.

mordohy
13-02-2012, 21:04
В буталата има разлика. Иначе останалите карантии са еднакви.

RaIDeR
14-02-2012, 13:56
Фара хубав има никел по него още ,ами тос алтернатор там къв е ?
Инъче казват ,че нямало невъзможни неща става двигателя ама трябва носещата греда от 16 в маторя .

mordohy
14-02-2012, 14:26
От 145 е!:Tease:

Kris
14-02-2012, 20:29
terfenliata, видях че имаш един десен без стъкло - даваш ли го ?

terfenliata
14-02-2012, 23:43
Крис, този разглобения ми е чифт с ляв. Рефлекторите съм ги пратил в Стрелча за възстановяване,а стъклата съм ги полирал. Мисля че имам още един фар със изгорял рефлектор и счупено стъкло, но не съм сигурен какъв е ляв или десен. Ако е десен дати го пращам ли ?
Алтернатора е от алфа 145 и ми е резервния. Обичам да имам от всичко по две.
Питането ми е на този двигател 1.7 16v може ли да му сложа глави от 8 клапанов без да сменям буталата.

Kris
15-02-2012, 00:05
Трябва ми десен, само пластмасата отзад - рефлектора и стъклото са без значение

Bobi_33
15-02-2012, 00:06
Крис, този разглобения ми е чифт с ляв. Рефлекторите съм ги пратил в Стрелча за възстановяване,а стъклата съм ги полирал. Мисля че имам още един фар със изгорял рефлектор и счупено стъкло, но не съм сигурен какъв е ляв или десен. Ако е десен дати го пращам ли ?
Алтернатора е от алфа 145 и ми е резервния. Обичам да имам от всичко по две.
Питането ми е на този двигател 1.7 16v може ли да му сложа глави от 8 клапанов без да сменям буталата.

Не можеш да сложиш глави от 16V върху бутала за 8V защото при 8V буталото е вкопано с около 5мм и горивната камера е във вдлъбнатината на буталото, освен тази в главата. При 16V горивната камера е почти изцяло в главата. Ако направиш това което искаш, ще постигнеш сгъстяване като на дизел.

А когато ти върнат рефлекторите, качи някоя снимка да видим всички как са станали, че и аз имам 7-8 преебани рефлектора и на мен също ми се въртеше тая идея. Имам също и преебани халогени, а ако се окажат успешни тия юнаци в Стрелча, ще пращам бая рефлектори при тях.

TishO
15-02-2012, 01:20
И аз искам да видя рефлекторите предполагам че и всички скрапери !!!!!!!!

mordohy
15-02-2012, 10:02
Предполагам и всички джентълмени, като мене искат.
Аз се включвам в та група, щото сега загрявам с малцово уиски, като истински джентълмен.
Иначе пак съм си аз.:hehe:
Напоследък ми се мотае идеята да слагам лупи.
Някой да е минал по тоя път!?

DJ
15-02-2012, 10:35
Предполагам и всички джентълмени, като мене искат.
Аз се включвам в та група, щото сега загрявам с малцово уиски, като истински джентълмен.
Иначе пак съм си аз.:hehe:

разгледай темите имаше такъв колега и мисля че освен лупи беше сложил и ксенон :) успех :)

MrX
15-02-2012, 10:38
А когато ти върнат рефлекторите, качи някоя снимка да видим всички как са станали

От подраздела за 166 са достъа доволни от момчетата от Стрелча, а на 166 рефлекторите зад лупите са като печено пиле.

Помисли и за смяна на стъклото на фара ако искаш лупи! Не се връзва разсейване на реглекторен фар с такъв с лупи, трябва ти гладко (ненабраздено) стъкло.

kolev
15-02-2012, 10:44
А когато ти върнат рефлекторите, качи някоя снимка да видим всички как са станали, че и аз имам 7-8 преебани рефлектора и на мен също ми се въртеше тая идея. Имам също и преебани халогени, а ако се окажат успешни тия юнаци в Стрелча, ще пращам бая рефлектори при тях.

ми да ти кажа. рефлекторите на 33 им идват твърде дълбоки и в най-вътрешната част /при крушката/покритието не е много ок. иначе като цяло работят много добре и са точни.

Kris
15-02-2012, 12:45
колегата Moonkiss беше сложил лупи на 3та серия, мисля че бяха от Туарег

Bobi_33
15-02-2012, 20:31
ми да ти кажа. рефлекторите на 33 им идват твърде дълбоки и в най-вътрешната част /при крушката/покритието не е много ок. иначе като цяло работят много добре и са точни.

Кофти, те точно при крушката умират тия рефлектори, и то отгоре, точно отговорната част за късите, които са най-важни.

---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:28 ----------

От подраздела за 166 са достъа доволни от момчетата от Стрелча, а на 166 рефлекторите зад лупите са като печено пиле.

Аз четох из раздела за 166, че са много доволни, ма някъде там някой беше написал, че на пластмасов рефлектор не стават нещата добре. А при 166 си е метален и технологията им сработва. Та затова исках да видя при 33 как ще се получи.

RaIDeR
16-02-2012, 10:29
При всички положения е мн по-добре от втора ръка рефлектори . Става си доста добре и на пластмаса ,както каза Колев имат малък проблем с дълбочината и там зад и покрай крушката се личи наслагване и леки неравности но покритие си има ,бял кахър е това ! Искаха ми 60 лв. за двата но заради тази дълбочина и леки наслагвания и неравности ми взеха 40 пари !
П.С. Ми тва стъкло как го полирате бре и има ли ефект ?

125italrojo
16-02-2012, 14:19
Имам ей тая хубавица, обаче ми се скапа едната дюза на инйекциона (така ми каза доктора от Бош) и сега вече 2 месеца си търся
Ама тц...
Някой да знае какъв е модела, номера и тнт...?:respect:
http://1.bp.blogspot.com/_bBmbRHFSRKQ/Swlma8Mic9I/AAAAAAAABQ0/nTJu-ef87ys/s1600/33+1.7+i.e.jpg

terfenliata
16-02-2012, 16:29
Крис, другия фар който имам също е ляв. Ако не ти е спешен до ден два ще ти намеря. На вторични суровини има една на която и взех левия фар, десния е счупен но пластмасата му е здрава.
Колега RaIDeR противно на мнението във всички форуми, че стъклени фарове не се полират аз реших да пробвам. Трябват ти дрелка с не повече от 600 оборота , шкурка от 80 до 300 , водна шкурка от 400 до 2000, паста 3М едра и финна и най важното голямо търпение. Времето е подходящо. При тези миносови температури стъклото изстива бързо.
Ето снимки на които съм минал само с шкурките и с едра паста на 3М.
Стъклата ми бяха целите на язви от камъчета , сега са идеално гладки.
Когато ми върнат рефлекторите ще снимам фаровете разглобени и сглобени

kolev
16-02-2012, 18:14
Имам ей тая хубавица, обаче ми се скапа едната дюза на инйекциона (така ми каза доктора от Бош) и сега вече 2 месеца си търся
Ама тц...
Някой да знае какъв е модела, номера и тнт...?:respect:
http://1.bp.blogspot.com/_bBmbRHFSRKQ/Swlma8Mic9I/AAAAAAAABQ0/nTJu-ef87ys/s1600/33+1.7+i.e.jpg

здрасти колега. първо ти препоръчвам да смениш сервиза щото тия от бош са много куци и не знаят какво правят. варианта за дюзите, ако наистина е в тях проблема - втора употреба.
най-добре опиши точно какъв ти е проблема.

mordohy
16-02-2012, 19:07
Не е зле, колега, да кажеш и какъв е мотора.
Адаш, знам, че трябва да сменя стъклата, защото нищо не правя с оригиналните.
Въпроса ми е: има ли някой, който да има наблюдение върху лупите. Какви са подводните камъни и какви са най-изгодните размери?

Kris
16-02-2012, 19:08
Крис, другия фар който имам също е ляв. Ако не ти е спешен до ден два ще ти намеря. На вторични суровини има една на която и взех левия фар, десния е счупен но пластмасата му е здрава.
Колега RaIDeR противно на мнението във всички форуми, че стъклени фарове не се полират аз реших да пробвам. Трябват ти дрелка с не повече от 600 оборота , шкурка от 80 до 300 , водна шкурка от 400 до 2000, паста 3М едра и финна и най важното голямо търпение. Времето е подходящо. При тези миносови температури стъклото изстива бързо.
Ето снимки на които съм минал само с шкурките и с едра паста на 3М.
Стъклата ми бяха целите на язви от камъчета , сега са идеално гладки.
Когато ми върнат рефлекторите ще снимам фаровете разглобени и сглобени

ако не те вкарвам в излишни разходи, ще съм ти благодарен

mordohy
05-03-2012, 18:02
Проблема с излизащите семеринги е решен.
Ето как!
Шайбите съм ги направил от 1мм неръждавейка.

kolev
06-03-2012, 10:22
бе тая елва кво търси още у коша :tooth:

RaIDeR
06-03-2012, 11:29
Ха бре тос кюстендилчанин бе пак да си покаже изобретателноста :Д натрий им носовете на перничани :Д

mordohy
06-03-2012, 11:49
бе тая елва кво търси още у коша :tooth:
Ами резерва е!
Електрониката може да те предаде.
Старият масур никога!
Тоя е резервен. Има друг, по-дълъг, с който тока стига до 5А. С електрониката под 7.5А е невъзможно да зацепи муфата.
Като свалям лятото парното, това съпротивление ще го напъхам вътре. Така ще помага и на парното за по-бързото загряване на въздуха. Не че грее много, но все пак ще помага, а и там ще има полезно охлаждане.

kolev
06-03-2012, 13:17
ако искаш да свалиш тока може да пробваш да промениш коефициента на запълване. до колкото си спомням твоята схема променяше само честотата но може да се доработи.
иначе е по-правилно да се направи на 12 волта докато зацепи и после да се включи ШИМ-а само да държи.

mordohy
06-03-2012, 21:20
Моята схема бачка и по честота и се регулира от 10-90% запълване.
проблема е, че при най-доброто регулиране пак лапа над 7,5А
Когато е със съпротивлението тока пада на 5А.
Там няма запълване , а директно 12 волта.
Явно е свързано с тока на подмагнитване на муфата!

eskaliburg
08-03-2012, 13:43
колеги кой е със софийска красавица с крив номер от пред, че днес ми напраши шпечатление .. страшна кола е тоша 33

Stoian_wolf
22-03-2012, 21:23
колеги аз пак имам питане. някой да знае каква е тая пластмасова кутия вместена отвътре зад шофиорската предна гума ,зад пластмасовия подкалник. забелязах я скоро, към нея отива едно марку4е за вакуум от всмукателния колектор некакав марку4 който идва някаде отзадната 4аст на колата и 2 жици които имат букса зад компа и през калника отиват към нея. преди неколко дни видях тези жици скъсани до буксата им и реших да вида за какво са, 4е така и я открих. някой има ли представа какво е...???:?

Kris
22-03-2012, 21:28
Активен въглен за поглъщане на вредни емисии е черната кутия в предния калник, а отзад до гърлото на резервоара има още една кутия която събира бензиновите изпарения от резервоара. Еко норми с две думи.

Stoian_wolf
22-03-2012, 21:39
тя тази отзад я знам ако знаеш какъв го ядох с нея като купих колата ,бяха и хакнали нещо като баланс и от време на време попръцваше бензинови пари вътре в купето.... докато не изкарах пръцването отвън. ти казва6 4е тази кутия задната требва да е свързана с тази отпред ли??? а за какво са тези 2 жици и от каде им се дава ток?

Kris
22-03-2012, 21:46
Парите от колектора и резервоара се събират в черната кутия отпред. Лично съм я цепил с брадва да видя какво има вътре ... въглен на прах. Кабелите предполагам са захранване към малка помпичка която смучи парите вътре. Боби най-добре ще обясни системата ... аз смятам в най-скоро време да я изкормя и да запуша вакума към колектора.

Stoian_wolf
22-03-2012, 22:10
ахааа ясно, зна4и мойта до миналата седмица не е работела ама аз и вързах скъсаните кабели...и аз ще се разровя да я поразгледам отвътре:crazy:

kolev
23-03-2012, 10:41
Парите от колектора и резервоара се събират в черната кутия отпред. Лично съм я цепил с брадва да видя какво има вътре ... въглен на прах. Кабелите предполагам са захранване към малка помпичка която смучи парите вътре. Боби най-добре ще обясни системата ... аз смятам в най-скоро време да я изкормя и да запуша вакума към колектора.

кабелите са за един соленоид който се управлява от еку. останалата работа я върши вакума в колектора.

terfenliata
28-04-2012, 22:59
Здравейте колеги, на 233 хиляди километра извърших пълно обслужване на моя двигател 1.7 8 клапана. Мотора беше изваден и при огледа открих от къде ми се губи водата , от една тапа до термостата. Та смяна на всички тапи проверка на лагерите , смяна на главите с от ремонтирани , смяна на съединител, помпа на съединителя ,няколко втвърдени маркуча за водата,смяна на бензиновата рейка и консумативи.
Лагери и сегменти не съм сменял защото са в нормите, цилиндрите нямат ръб.
След всичко това двигателя мърка на бензин и на газ, компресия 12 на всички цилиндри.
Появи ми се един проблем с който не мога да се справя.След като запаля двигателя остават да светят лампите на бензина , температурата и една лампа с въпросителна на нея.Всички други лампи изгасват като запаля двигателя. Преди да сваля двигателя тези три лампи изгасваха след 5 секунди. Всички уреди на таблото работят нормално. Ясно ми е че съм забравил някоя букса но не открих такава. Ако може да ме насочите къде да търся .

kolev
29-04-2012, 07:16
виж датчика за температура на еку-то. намира се от вътрешната страна до колектора но малко долу , от пасажерската страна.

Bobi_33
29-04-2012, 10:14
Тези оставащи да светят лампи са свързани с Алфа Контрола (би трябвало да имаш такъв) и нямат нищо общо с инсталацията на мотора. По-скоро нещо с буксите свързани с датчиците, които ги следи въпросният Алфа Контрол. Може би полавък на охладителна течност, може би пръчката за нивото на маслото или пък нещо друго.

terfenliata
29-04-2012, 11:59
ОК утре ще проверя всички тези букси. Имам алфа контрол който си работи и не ме е подвеждал никога .

terfenliata
30-04-2012, 16:26
Проблема е решен вече всичко работи нормално.Проблема беше следния, понеже имам старт бутон свързан директно от акумулатора/ мога да задействам стартера без да съм дал на контакт/ съм забравил да включа една букса от контактния ключ към стартера и се получи че мога да дам контакт с ключа но не и да запаля. Тези лампи остават да светят когато запалите колата с бутане на скорост. При мен се е получило нещо такова, давам контакт с ключа и паля със старт бутона. Включих буксата и всичко си дойде на мястото.

mordohy
30-04-2012, 22:41
Идва плюс от малките диоди на динамото и през лампата му подава и на останалите:gayfight:

kolev
14-05-2012, 17:48
момчета, някой знае ли диаметъра и дебелината на тоя о-пръстен номер 15 от картинката
http://prikachi.com/images/508/4763508b.png
за сега удрям на камък като го търся по парт номера, а скъсания го върнахме за да затворим колата естествено без да го измерим.

mordohy
14-05-2012, 22:24
Не го знам, но там става и само с тънка гарнитура. Обаче каквото и да правиш, ако Номер 14 не го шлайфаш, нищо ням да стане. Ако го шлайфаш и само с тънко намазване със силикон ще се оправиш. Иначе от разпределителния вал се изкривява и не уплътнява добре.

kolev
15-05-2012, 11:15
Не го знам, но там става и само с тънка гарнитура. Обаче каквото и да правиш, ако Номер 14 не го шлайфаш, нищо ням да стане. Ако го шлайфаш и само с тънко намазване със силикон ще се оправиш. Иначе от разпределителния вал се изкривява и не уплътнява добре.

да ти кажа, хич не ми се занимава със шлайфане. по гумичката имаше язви и се надявам от тях да е бил теча. иначе по планката нямаше никакви следи от износване или измятане поне визуално. предпочитам да сложа един нов о-пръстен за 50 стотинки - левче. то цяла одисея направихме с него. оказа се че по номер не е наличен никъде, освен това и по-стария вариант с гарнитурата също го няма. в комплект гарнитури може да има, но само единично не се продават.
боби33 ще удари едно рамо за диаметъра. като гледам в мануала задника на разпределителния вал е 49мм та тая гумичка ще е 50 до 60мм.

mordohy
15-05-2012, 19:38
да ти кажа, хич не ми се занимава със шлайфане. по гумичката имаше язви и се надявам от тях да е бил теча. иначе по планката нямаше никакви следи от износване или измятане поне визуално. предпочитам да сложа един нов о-пръстен за 50 стотинки - левче. то цяла одисея направихме с него. оказа се че по номер не е наличен никъде, освен това и по-стария вариант с гарнитурата също го няма. в комплект гарнитури може да има, но само единично не се продават.
боби33 ще удари едно рамо за диаметъра. като гледам в мануала задника на разпределителния вал е 49мм та тая гумичка ще е 50 до 60мм.
С тая плочка съм се наиграл и съм установил, че каквато и гума, гарнитура, силикон, лайна и прочие да сложиш, не хванеш ли поне пилата и да попилиш около дупките за болтовете, та да могат да притиснат плочката, все ще си тече!

Triptih
15-05-2012, 19:42
момчета, някой знае ли диаметъра и дебелината на тоя о-пръстен номер 15 от картинката

за сега удрям на камък като го търся по парт номера, а скъсания го върнахме за да затворим колата естествено без да го измерим.
Имам го този пръстен,от комплект гарнитури.Подарявам ти го,само кажи как да го доставя до Търново.
Кажи кои размери ти трябват,ще потърся шублера,че не го намирам и ще пиша.

kolev
15-05-2012, 20:38
супер си!
вътрешен и външен диаметър и дебелина. само това ми трябва за сега.взех едни днес, да видим дали съм ги улучил .

Triptih
15-05-2012, 21:37
Извинявай,объркал съм се,имал съм само гарнитурата.

mordohy
15-05-2012, 21:53
Абе стига с тоя пръстен!
Изправи плочката, щото като има луфт , разпределителният вал започва да си тропка по нея с все по-голяма амплитуда

kolev
16-05-2012, 09:17
абе стига стига, ама не си виждал пода на гаража :lol:

kolev
19-05-2012, 10:52
да си отговоря сам - 56x62x3

mordohy
29-06-2012, 22:01
Снощи се прибрах нормално. Без никакви забележки към мотора.
На сутринта, още при паленето матОро се разтропа!
Точно като на биелен лагер.
Май пак ще има секс!

mordohy
01-07-2012, 14:37
Да им изсъхнат ръцете на тия от АЕ.
Жените им да се про....ат!
Ангренажният ремък се беше скапал!

Bobi_33
01-07-2012, 15:00
Демек ? Тропа ли в момента мотора или не? Аз вече 50000-60000км. карам с Дайко и нямам грижи.

А какво в крайна сметка тропаше? Казвай, че ми стана любопитно.

mordohy
01-07-2012, 17:15
Буталото в клапана.
Поражения май няма

Bobi_33
02-07-2012, 11:14
Буталото в клапана.
Поражения май няма

А какво всъщност е станало? Хлабав ремък или скъсан? Или паднали зъби?

mordohy
03-07-2012, 18:55
Зъбите на ремъка ги беше хванал кариеса.
Огледах добре ангренжните колела, но не открих в тях причина за положението.
Другият ремък е перфектен.

Triptih
09-07-2012, 19:20
Доиде време за ремонти :lupe:От няколко дни мотора държи високи обороти ,около 1500 на празен ход.И се появи един лек шум,нещо като ромолене от ролка.Вероятно смуче въздух от някъде,или е ролка.На алтернатора,водната и хидравлична помпи не е.Остават ангренажните,но те са нови,на 1500 км.марка Бреда са.Като махам капака на ангренажа и звука не се усилва,та едва ли е ролка.Може би е въздух,но откъде?Ако имате идеи какво да правя споделете.На око и фенерче не намирам видими следи по вакумите към колектора.
Днес изкочи и друго-лампата на градусите на водата свети постоянно.Още на студен двигател остава да свети,а никога не е прегрявала.Та как се оправя това?

mordohy
09-07-2012, 21:32
След като не се вижда по вакуумите от вън, значи е по вакуумите отвътре.:lupe:
Провери да не смуче от сервото.
От там може и да са високите обороти!
Като казвам сервото, имам на ум да видиш и мембраната на сервото.
Най-простото е да запушуш просто изхода за сервото на колектора и ако е от там, тогава да ръчкаш по-нататък.

Triptih
09-07-2012, 21:53
Днес мислех да свалям маркуча за сервото.Отказах се ,защото като го стискам няма промяна в шума.Но утре ще го направя.Мембраната кое е-една бяла джаджа на 10-15см по маркуча,от колектора?

mordohy
09-07-2012, 21:57
Днес мислех да свалям маркуча за сервото.Отказах се ,защото като го стискам няма промяна в шума.Но утре ще го направя.Мембраната кое е-една бяла джаджа на 10-15см по маркуча,от колектора?
Това е клапана.
Първо затапи отвора на колектора, а после ще видим

Triptih
10-07-2012, 16:32
Това е клапана.
Първо затапи отвора на колектора, а после ще видим
Без резултат,положението е същото.Шума се чува от шофьорската страна,някъде между сервото и алтернатора.Днес ми хрумна дали може да е от гарнитурата на колектора,но на пипане не се усеща да духа въздух.

reza4kata_
14-07-2012, 21:50
Здравейте колеги най-накрая дойде времето да слагам газово но за съжеление никъде немога да намеря плочките за газово така че очаквам предложения на нормални цени.Колата е алфа ромео 33 1.3 v двоен карбуратор за контакти тел:0897 80 59 49 Ириней, тук и на лично ...:big_heat:

mordohy
14-07-2012, 23:11
Здравейте колеги най-накрая дойде времето да слагам газово но за съжеление никъде немога да намеря плочките за газово така че очаквам предложения на нормални цени за контакти тел:0897 80 59 49 Ириней, тук и на лично ...:big_heat:
Чудесно, колега!
Аз искам да си сменя пантите на кухненското шкафче.
Предложения тук и на лично...:rotfl:
За какво шкафче, пардон мотор говорим?:Topic-is-closed-bg:

Bobi_33
15-07-2012, 00:16
Чудесно, колега!
Аз искам да си сменя пантите на кухненското шкафче.
Предложения тук и на лично...:rotfl:
За какво шкафче, пардон мотор говорим?:Topic-is-closed-bg:

Това според теб има ли значение, пли положение, че се търсят плочки за двойни карбуратори?

reza4kata_
15-07-2012, 16:44
опааа извинявам се... говорим за 1.3 двоен карбуратор

mordohy
16-07-2012, 22:33
Ха така!
Сега кажи с един карбуратор, като на Жигула ли е или с два?
Защото и двата варианта съм виждал.

reza4kata_
17-07-2012, 00:38
с два карбуратора съм

Triptih
17-07-2012, 19:49
Малко развитие по моя въпрос:flex:Прегледах няколко пъти вакумите,смених маркуча на сервото,една букса(на пасажерската глава на двигателя,отзад колектора)си я сложих,но без резултат.Мембраната на сервото е добре,педала си потъва при палене.
И днес смених вакума за празен ход,че нали го бях чупил и присаждал с маркуч.Сложих му нов бензинов маркуч,но като паля държи около 500-700 оборота и гасне.Ако подържам обороти си работи добре ,но на свободна гасне заради ниски обороти.
Как да си вдигна оборотите?По новия вакум да не достига въздух ли?Не ми се вярва да се свива или запушва.

RaIDeR
17-07-2012, 21:27
Значи е имало всмукване на въздух от някой от изброените от теб компоненти,което смукване след смяната им се е оправило . Сега пък обратното става няма обороти .
Откачи моторчето за празен ход и провери дали се върти свободно на ляво на дясно ?

mordohy
17-07-2012, 22:10
Малко развитие по моя въпрос:flex:Прегледах няколко пъти вакумите,смених маркуча на сервото,една букса(на пасажерската глава на двигателя,отзад колектора)си я сложих,но без резултат.Мембраната на сервото е добре,педала си потъва при палене.
И днес смених вакума за празен ход,че нали го бях чупил и присаждал с маркуч.Сложих му нов бензинов маркуч,но като паля държи около 500-700 оборота и гасне.Ако подържам обороти си работи добре ,но на свободна гасне заради ниски обороти.
Как да си вдигна оборотите?По новия вакум да не достига въздух ли?Не ми се вярва да се свива или запушва.
Празния ход трябва да си го въстановиш, но временно можеш да отвориш малко на дросела с винта, но трябва да врътнеш и ТПС-а, за да е на същото положение, както преди да ръчкаш по клапата.

kolev
18-07-2012, 10:17
туй 1,7. на колекторот дека е байпасниот маркуч ше найдеш врътка дека се регулационва идлето.
он пуща воздухот на идледо да бега покрай дроселот изотзад му :D :D :D

---------- Post added at 10:17 ---------- Previous post was at 10:14 ----------

опааа извинявам се... говорим за 1.3 двоен карбуратор

ти каем да одиш у газмагазинот. ше дириш 2 за вебер. по 15-20 лъвъ са. кой ти ги дава поскъпо скъперник е :D

reza4kata_
18-07-2012, 22:41
туй 1,7. на колекторот дека е байпасниот маркуч ше найдеш врътка дека се регулационва идлето.
он пуща воздухот на идледо да бега покрай дроселот изотзад му :D :D :D

---------- Post added at 10:17 ---------- Previous post was at 10:14 ----------

ти каем да одиш у газмагазинот. ше дириш 2 за вебер. по 15-20 лъвъ са. кой ти ги дава поскъпо скъперник е :D

ПРЕВОД !!! ???? :D

mordohy
18-07-2012, 23:47
ПРЕВОД !!! ???? :D
В предната част на колектора имаш два маркуча. На единия щуцера му има и контра гайка. Тоя ВШМ отива в една джаджа, дето на студено пропуска повече въздух и вдига оборотите, а като загрее мотора - притваря.
Тая простотия играе ролята на моторчето за празния ход.
Проблема е, че е завряна в гъзъ на географията.
Иначе си има винт за регулиране. Регулира се на загрял мотор.

Плочки има в магазина. Търсиш за Вебер

Bobi_33
19-07-2012, 21:19
Плочки има в магазина. Търсиш за Вебер

Що пък точно за Вебер? Какво ще стане ако поиска за Делорто? В крайна сметка колата е с правилните карбуратори - Делорто. При това са 40-ки.

mordohy
19-07-2012, 21:52
Що пък точно за Вебер? Какво ще стане ако поиска за Делорто? В крайна сметка колата е с правилните карбуратори - Делорто. При това са 40-ки.
Ами де да знам!
Може да му се напукат петите.
Просто превеждах.

"...и аз веднъж
просто брах
в гората бъз"
:spam:

Triptih
23-07-2012, 18:50

Какво се оказа-в новия маркуч имаше нещо като памук:alien: след изваждането му мотора пак държи 1200оборота:surrender:
Сблъсквам се с нов проблем и да питам на някой случвало ли му се е?Става дума за една цилиндрична метелна кутия(може би филтър)през която минават бензинопроводите,точно под колектора.Та от там вече два пъти изтича бензин.Кое е най интересното-Давам на контакт и тече.Проверявам всички скоби и маркучи(наред са)без да променям нищо след половин час я паля и няма течове.Карам си два-три дена и пак се повтори същото.

RaIDeR
23-07-2012, 20:05
Това е бензиновия филтър,смени го не е скъп 7-8 лв има ефект,а теча ще го откриеш от де идва .

mordohy
23-07-2012, 21:20
Снимай тая кутия, защото според мен говориш за регулатора за налягане или демпфера.
Данчо си мисли за филтъра, ама той е на нивото на рейката.
Та ако съм познал, то точно там има един къс, около 12-15 см маркуч, 8 или 6 мм. Не съм сигурен.
Та въпросният прави доата магарии.
Вярвате или не, на мене не ми течеше, когато налягането е на макс, а само при пускане и след спиране.
Шантаво звучи, ама...
Та от това не палеше от първия път, а от четвъртия оборот.

Triptih
23-07-2012, 22:42
Не е бензиновия филтър,който съм сменял и е под рейката,а е под смукателния колектор.Седи на една планка хваната с два болта 10ка за колектора на шофьорската глава.Бензинопровода идва от филтъра,минава през тази "кутия"и после влиза в двигателя.

mordohy
23-07-2012, 22:52
Не е бензиновия филтър,който съм сменял и е под рейката,а е под смукателния колектор.Седи на една планка хваната с два болта 10ка за колектора на шофьорската глава.Бензинопровода идва от филтъра,минава през тази "кутия"и после влиза в двигателя.
Значи съм познал!

Triptih
24-07-2012, 07:04
Този регулатор защо протича-заради ниско налягане?И интересно как при положение,че е капсулован,а не е от маркуча които си е сух и нов.
Въпроса е какво да се прави,да взема нов регулатор(ако има)да сменя и маркуча(този малкия 12-15 см)или най-простия начин,да игнорирам регулатора и свържа двата маркуча?

RaIDeR
24-07-2012, 08:23
Зашеметителен си колега :Д може ли да попитам на колко години си ?
Регулатора за налягане на бензина представлява клапа управлявана от вамкум произведен от двигателя . В зависимост на колко обороти е той вакума се мени .
Колкото са по-малки оборотите толкова вакума е по-малък съответно клапата на регулатора се отваря по-малко и обратното . Та както по-вечето клапани и в на този основата стои гума тая гума на клапана се скапва с времето и почва да пропуска бенз във вакум маркуча и не си върши работата,оправията е смяна . Нека по-компетентните минали през тая процедура те ориентират от къде и какъв да купиш .
П.С. Останаха ли 33-ки които не са на гас ? Бензина си стана газария !

Triptih
24-07-2012, 14:33
На 25 съм:innocent:Ами така е, като се занимавам с всякакви нематериални неща и Алфа Ромео е едно от изключенията:D. Благодаря за доброто обяснение. Ще си търся нов регулатор.
А бензина още няколко месеца и смятам да го отказвам.Засичал съм я, на дълго ми гори 8 на 100.

reza4kata_
24-07-2012, 17:18
З
П.С. Останаха ли 33-ки които не са на гас ? Бензина си стана газария !
Да има и сега се боря с мързеливи майстори, който не искат да сложат газово... :D

TishO
24-07-2012, 17:24
Аз гастъ я използвам само за :pancake:
Не съм газар ама си обичам колата!!!

RaIDeR
24-07-2012, 17:40
Да има и сега се боря с мързеливи майстори, който не искат да сложат газово... :D

Че пък що пък ще не искат ?

Вчера бях на преглед,камери там интернети чудеса,светлини,мигачи долу гледа сичко обсойно ,та ми вика от догодина щяло задължително катализатори да искат да тургаме,пък те са към хилядарка май май . Ко мислите ? И сега с тея светлини нонстоп ,ко ви е мнението ?

П.С. Ако има такава тема се извинявам или ако не е подходящ коментара ми за тук може да го изтриете .

reza4kata_
24-07-2012, 17:47
Че пък що пък ще не искат ?

Вчера бях на преглед,камери там интернети чудеса,светлини,мигачи долу гледа сичко обсойно ,та ми вика от догодина щяло задължително катализатори да искат да тургаме,пък те са към хилядарка май май . Ко мислите ? И сега с тея светлини нонстоп ,ко ви е мнението ?

П.С. Ако има такава тема се извинявам или ако не е подходящ коментара ми за тук може да го изтриете .
Еми викат ми колата много стара немога да намеря плочкки, а аз намерих в интернет точно за 2 мин. ,а иначе ако ме накарат да сложа катализатор за 1000 лв при положение че тя струва 800 лв. директно в Надин....

mordohy
24-07-2012, 22:44
Нема се плашите, аз като разправях , че ще ни прецакат и , че трябва да си пазим катализаторите, никой не слушаше!
Имам два и то много яки и работещи!
Ще ви ги давам под наем:rotfl:

Kris
25-07-2012, 12:34
Нека да направят заплатите европейски, пък после и 2 катализатора ще си сложа. На тоя етап еко нормите в родината ни са жалко подобие на изисквания спрямо европейските и така ще си останат следващите години

mordohy
16-09-2012, 23:33
Тия дни се захванах с прословутото 4х4 и реших кардинално проблема.
Нещо тропаше по скоростната кутия и ме докарваше до бяс. Освен това си бях наумил да направя превключването на ръчка. Тоест от стария модел.
Въоръжен с една кутия от Пешката и втора с опашка за 4х4 от МрХ се захванах с проблема.
Задният капак се предаде сравнително лесно, но се оказа, че захващането на старият и новият вариант нямат нищо общо.
Това наложи отвиването на гайката на вторичния вал, която кой знае защо, италианската инженерна мисъл я е сложила цол и половина или 38мм.
Имах на разположение два въздушни пистолета, но никак не ставаше да набутам камък 38мм и той да заработи.
Обратно до Перник, електрическият пистолет, преходник 3/4" на 1/2" и :"твойта мама мръсна гайко"!
Всичко си пасна добре. Включва и изключва добре, само дето още лостовата система не съм направил:bouncing_smiley:

Perdaha
17-09-2012, 21:24
е супер това си е струвало " мамата" :)

mordohy
07-11-2012, 12:28
Пак побеснях и вижте в какъв филм се включих!
Ето какво си купих днеска

kolev
07-11-2012, 12:47
още една ли .......
хвърляй мотора в здравото купе и си с малък данък.

Kris
07-11-2012, 12:55
честито, каква е историята с тая кола?

mordohy
07-11-2012, 14:41
още една ли .......
хвърляй мотора в здравото купе и си с малък данък.

Старата иска да я мажа от долу, а и свири от две врати. Има и други кусури, дето ме дразнят, та си мисля точно това, дето ми предлагаш. Има малък проблем, защото мотора и е на 141 000км. Тоест с много още живот.

честито, каква е историята с тая кола?

Ами беше на една лелка, която е била кранист в Кремиковци, а после в гара Искър. Та с нея си е ходила на работа. Салона има много дребна забележка на шофьорската седалка. Толкова запазен още не съм срещал. В колата няма дори и постелки. Карала я е с чехли, които даже си бяха вътре.
Като всяка жена кара на съединител и той изпушил. Довлекли я пред блока, а след една седмица някой и счупил предният и задният джам. Има нова метанова уредба.

kolev
07-11-2012, 14:48
Старата иска да я мажа от долу, а и свири от две врати. Има и други кусури, дето ме дразнят, та си мисля точно това, дето ми предлагаш. Има малък проблем, защото мотора и е на 141 000км. Тоест с много още живот.

ми дай да го пазарим бе :tooth:
между другото знам що се скапа 33-ката. сменихме километража, а новия показва с 60 хиляди повече и двигателя не можа да го преживее :tooth:

RaIDeR
07-11-2012, 18:43
:D от това ще да е . Инъче тас лелинската мн арна изглежда .

TishO
08-11-2012, 00:46
Честито и браво за страхотния екземпляр!!!

Тва 1.4 го махаи и като искаш си го консервираи за резерва щом имало много живот в него слагаи си големия мотор и свиркай таз бомба я мащаи от багажника и си слагаи гасчицата със всички приспособления от другата и щом толкова те дразни онва купе на части и излишака металекса...Салона верно е уникално запазен завиждам ти благородно това е салона които ми харесва най много като разцветка и като функционалност !!!:respect:

Bobi_33
08-11-2012, 20:26
Лошото е, че тази не може да стане 4х4 . Абе може, ма тябва някой много читав тенекеджия да я напрви, ма аз познавам само един такъв, а той с такива коли не се занимава.

KirilSol
09-11-2012, 20:46
Пак побеснях и вижте в какъв филм се включих!
Ето какво си купих днеска

евала, много е запазена.

за какви пари я взе ако не е тайна от лелката

mordohy
10-11-2012, 21:33
Лошото е, че тази не може да стане 4х4 . Абе може, ма тябва някой много читав тенекеджия да я напрви, ма аз познавам само един такъв, а той с такива коли не се занимава.
Аз си го имам тенекеджията. Вече им взима мерките. Ентусиазиран е, защото знае, че един път ще я прави, а старата ще си я кърпи през месец, до като не я направи два тона тенекии. Всъщност е ентусиаст , като всички нас тука. Ще я прави заради предизвикателството.

евала, много е запазена.

за какви пари я взе ако не е тайна от лелката

Беше обвита цялата в найлони, та огледах я отдолу, с метър и отвес си замерих някои неща и и предложих 350 лева. Спомена , че има метанова уредба и била скъпа. Реших да се направя на интересен и и предложих още 350, с ясната цел да я продам на някой, без да знам, признавам си без бой, колко струват метановите уредби.
Та купих я ей така, като последен келеш и оформихме документите. Чак след това започнах да оглеждам покупката си.
Връчи ми оригиналните книжки за колата и документите за метановата уредба. Те твърдят, че уредбата е 80 литрова , а фактурата е за 1200 лева. Махнах найлоните и салона цъфна. Сложих моя акумулатор и при третото завъртане мотора запали, с удовлетворително ръмжене.
Газовата си има симулатор на дюзите и отделен за ламбда сондата. Липсват само оргиналните говорители, но тия , които ме познават знаят, че няма да остана с тях.
Има и някаква аларма с емблемата на Алфа Ромео, но аз такива простотии не търпя, та ще видим.
Това е накратко.

RaIDeR
10-11-2012, 21:49
Какво значи "салона цъфна" ? И какво не те кефи в алармите с централно заклучване ?
Инъче добра здрелка си направил . Ти всъщност пита ли колко време не е палена ?

mordohy
10-11-2012, 22:03
Какво значи "салона цъфна" ? И какво не те кефи в алармите с централно заклучване ?
Инъче добра здрелка си направил . Ти всъщност пита ли колко време не е палена ?
Ми нали писах по-горе, че изобщо не го бях видял, преди да я купя. Купих я просто заради тенекиите. Джантите са и оригиналните.

mordohy
31-01-2013, 23:13
Официално вече две седмици се возя в новата кошница.
Малко ми е странно, че не вият лагерите и диференциала, не пърди много ауспуха, не свири вятъра в купето и като вали не се налага да слагам ботуши и дъждобран.
Вътре сухо, топло и уютно.
Мотора пали задоволително бързо, но по звука на стартера се разбира, че два цилиндъра никакви ги няма.
Дали за това или, че е 1.4 или пък от метана, но определението возене е най-точно. В баир никаква я няма, но на равно "тича" задоволително. Тука си казва думата добрата и геометрия. Просто е голям кеф как се държи на пътя, въпреки хилавия мотор. Това скоро ще бъде поправено.
Най-хубавото е, че за 100 км смесено каране, 65 извънградско и 35 селско в София, даде разход от 8.40 лева метан. Мисля, че с по-добър мотор разхода ще спадне още. Имам два варианта: стария от Алфи 1.4 или 1.7 от катъра. Има и трети. просто да сваля главите на тоя и да ги ремонтирам, защото проблема е в клапаните. Иначе мотора е много стегнат, но си иска едно препипване.
Все пак, след 1.7 на 1.4 е кофти работа.

Max
01-02-2013, 18:26
Официално вече две седмици се возя в новата кошница.
Малко ми е странно, че не вият лагерите и диференциала, не пърди много ауспуха, не свири вятъра в купето и като вали не се налага да слагам ботуши и дъждобран.
Вътре сухо, топло и уютно.
Мотора пали задоволително бързо, но по звука на стартера се разбира, че два цилиндъра никакви ги няма.
Дали за това или, че е 1.4 или пък от метана, но определението возене е най-точно. В баир никаква я няма, но на равно "тича" задоволително. Тука си казва думата добрата и геометрия. Просто е голям кеф как се държи на пътя, въпреки хилавия мотор. Това скоро ще бъде поправено.
Най-хубавото е, че за 100 км смесено каране, 65 извънградско и 35 селско в София, даде разход от 8.40 лева метан. Мисля, че с по-добър мотор разхода ще спадне още. Имам два варианта: стария от Алфи 1.4 или 1.7 от катъра. Има и трети. просто да сваля главите на тоя и да ги ремонтирам, защото проблема е в клапаните. Иначе мотора е много стегнат, но си иска едно препипване.
Все пак, след 1.7 на 1.4 е кофти работа.

Според мен 1.7 + метана ще е доста по-добра комбинация, хем и вървежа ще се пооправи :-)

mordohy
01-02-2013, 22:43
Вървежа сто на сто ще се оправи с 1.7. Проблем ще е запалването, защото държа на дистрибутора на 1.7. С него се дава по-лесно предварение. От друга страна, инжекциона на 1.7 е пълна боза. Май ще направя един хибрид. Ще оставя тоя инжекцион, а ще забода за запалване едно делко от старите.
поле за експерименти колкото щеш:Lkingsmiley:

TishO
01-02-2013, 23:08
дърт караи си 1.7 от мен имаш един дебИЛомер за 1.7 аз и без тва съм ти го обещал от 2 год.

mordohy
01-02-2013, 23:37
дърт караи си 1.7 от мен имаш един дебИЛомер за 1.7 аз и без тва съм ти го обещал от 2 год.
Да бе!
Аз още го чакам, за да видя разликата. Обаче май тия дебиломери сами се приспособяват и за това имам два неработещи както трябва. От газта нещо им мръдва в мозъка и почват да правят простотии.

mordohy
21-04-2013, 23:16
Катъра вече е надлежно бракуван и става интересен въпроса с употребата му.
Гредата му заедно със стабилизиращата щанга ще кацнат в новата, но колкото и да се напъвам не мога да намеря смислено приложение на останалото. Разбира се, има специфични неща, които ще са за продаване. Заден мост, кардан, резервоар, компютър за 4х4, АБС.
Има сравнително добър салон.
Останалото обаче го имам вече и просто се чудя!
Някакви идеи?

TishO
22-04-2013, 00:44
ако смяташ че това ще е купето и ще върви по стъпките на алфи демек вечно твоя слагай не само двигателя от катъра ам и резервоара и другите работи към него ако ме разбираш какво искам да ти кажа!!!

mordohy
22-04-2013, 03:50
Разбирам те отлично, но това означава да режа цялата задница и да я преправям. Това означава да я подложа сам на корозия. Това означава да си намаля багажника на половина.
От друга страна това 4х4 ми е трябвало не повече от 2-3 пъти за тия години. Повече го използуваха колегите ми, да ги тегля от паркинга и други закъсали по пътищата.

staiger
22-04-2013, 18:56
:cheers:
значи ли това че вече си с новия дзвер на пътя и кога ще го видя

mordohy
22-04-2013, 23:27
То новата е като старата. Само дето салона е Рекаро.
По друго трудно ще ги различиш!

Bobi_33
22-04-2013, 23:47
То новата е като старата. Само дето салона е Рекаро.
По друго трудно ще ги различиш!

Абе недей да лъжеш, откъде го измисли това Рекаро? Просто си е обикновена седалка от Имола. Ще ти разбият колата, затова, че ги пишеш такива щуротии.:grin:
Рекаротое за 33-ка е коренно различно и лично по мое мнение не е по-удобно от обикновените седалки при по-дълго пътуване.

mordohy
22-04-2013, 23:50
Ха така!
Значи добре съм се излъгал!:big_whoops:

Bobi_33
23-04-2013, 00:30
Ето как изглежда баш Рекарото в 33-ка: http://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-Romeo-33-P4-Recaro-Seats-Interior-/200907419806?nma=true&si=7LTYQQBo5tyAmeKvX9uxRzAD0YY%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

mordohy
24-04-2013, 15:06
Ето как изглежда баш Рекарото в 33-ка: http://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-Romeo-33-P4-Recaro-Seats-Interior-/200907419806?nma=true&si=7LTYQQBo5tyAmeKvX9uxRzAD0YY%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

Те моите са по убави

mordohy
18-11-2013, 20:51
Днеска имах малко повече време и реших да си сменя антифриза.
Като начало се сблъсках с проблема, какъв антифриз да сложа.
Верен на принципа, че какъвто и да сложа, след два дена ще стане червен, реших поне да измеря градусите. Двата антифриза, които отговаряха на градусите се оказаха на Верила и Приста Ойл. Останалите като Мотокс, Нева и прочие бози, се оказаха до едно ментета. Нямаше нито един, който да надвишава -30 гр. , при положение, че надписите уверяват , че са за -60; -70, а една разфасовка гарантираше даже -80 гр.:tooth:
Взех такъв на Приста, защото обърна на опаки аерометъра. Влязох в сайта им и се оказа, че това, дето си дрънкаме за цвета на антифриза, няма нищо общо с реалната действителност. Черно на бяло си казват, че трябва задължително да се чете, какво пише на опаковката, а не какъв цвят има.
Аз четох!:calc:
Започнах с промиването.
Сипване, палене , да поработи няколко минути и пак отвиване на тапите на главите и долния маркуч на радиатора. Първите три промивки ги правих, като във водата имаше разтворен Калгон.
След петата промивка осъзнах, че нещо не е наред. не може все да тече ръжда. Как е работил тоя мотор?!
Накрая разбрах, че е от радиатора.
Благодарение на Пешката имах резервен. Сложих го и след две промивки водата стана като сълзица.
Навих всичко както трябва и започнах с наливането.
Първо сложих три литра антифриз и пое два литра дестилирана вода. После пое още един литър антифриз, но за съжаление не пое повече вода. Поне за сега. Раздвижих я в града и утре ще видя, дали ще има нужда от доливане на вода.
Като цяло , парното видимо се подобри.
При загряване на мотора, вентилатора работи много по-малко, тоест охлаждането се е подобрило.
Доволен съм от работата си.
Сега за подводните камъни:
При всички положения, стремете се , водата с която промивате да е топла. Ако е студена, тя свива цилиндрите, но буталата са топли и уголемени. По тоя начин може мотора да задере.
Не слагайте пенещи се препарати, защото после няма отмиване.
Не слагайте и киселини, защото много лесно мотора може да протече като лейка.
И накрая- обирайте водата в леген, иначе отдолу става блато!:tooth:

joint_1551
18-11-2013, 23:56
Мога ли и аз да сложа калгон или някакъв друг препарат да го промия понеже мисля тези дни и аз да слагам антифриз, но съм го замислил само да е концентрат.
И препарата първо го разтвори в някакъв съд с вода и го сипваше по малко в колата ли?

kolev
19-11-2013, 10:24
промий само с чешмяна вода докато почне да излиза чиста и в никакъв случай не слагай само концентрат.

joint_1551
19-11-2013, 10:51
Еми значи така най-вероятно ще го промия, и ще сложа концентрат със дестилирана вода като колега? Мисля, че ще е добре :)

Поздрави!

mordohy
19-11-2013, 12:34
Зависи каква е чешмяната вода. Ако е твърда, тоест варовита, не е грешно да сложиш при първото промиване малко калгон. Иначе промиваш до чиста вода.
Две неща са много важни!!!
Първо да източваш водата колкото се може повече. Не се задоволявай само със съединението на радиатора.
Второ: не слагай в никакъв случай чист антифриз концентрат. Разреждай го 50:50 , за да не те боли главата.:director:

endeavour
19-11-2013, 13:10
+1 за антифриза на Приста!!! И още нещо - може да се промива не само с чешмяна вода, но и с добавки за почистване на охладителната система, които не съдържат агресивни съставки ! Поинтересувайте се, има такива.

kolev
19-11-2013, 13:16
бе ти тоя калгон от къде го измисли и за какво го слага. а на тая приста какво и харесвате. нито е по-евтина нито по-хубава от нормалните антифризи /мотокс и другите подобни не ги броя/. цвета оказва G11 G12 G12+

mordohy
19-11-2013, 17:27
бе ти тоя калгон от къде го измисли и за какво го слага. а на тая приста какво и харесвате. нито е по-евтина нито по-хубава от нормалните антифризи /мотокс и другите подобни не ги броя/. цвета оказва G11 G12 G12+

Ами казал съм го по-горе!
просто като ги подпуках с аерометъра и всички останали се сговниха. Тоест, не отговарят на градусите. Освен това, много от другите марки откровено си миришат на спирт.
Още да обяснявам ли?!:director:

staiger
19-11-2013, 21:27
Здравейте ,аз проблеми с антифриза нямам ,ама се е счупил пластмасовия връх на щеката за маслото ("датчика") и сега си свети лампата вътре. Парчето не е останало в картера ,а в ръката на бащата,някой ако има излишна щека с датчик или да знае каде се продават да си каже .
Иначе колицата си е ок.

Наздраве , че одавна не съм писал тука.

reza4kata_
20-11-2013, 13:17
Колеги имам проблем.Вчера дигам капак да видя как съм с антифриза и изненада, казанчето на антифриза се е спукало.Въпроса мие имате ли някое казанче или да ходя по магазините да търся?

mordohy
20-11-2013, 17:51
Аз имам едно , но много изнервящо сълзи от дупката , точно по средата на казанчето. пробвах да го запуша със силикон, но не стана. Може да се кара с него, но постоянно е влажно отгоре.

joint_1551
21-11-2013, 00:00
Добре, колеги сега аз какво да правя с моите мигачи? Като го пусна и той не премигва а си свети постоянно.Дали е от бушон или релето е отишло вече?
Какво да го правя:..

reza4kata_
21-11-2013, 03:20
Моето се е спукало точно при гърлото имали някаква опасност да се спука цялото? Можели да го залепя с някво епоксидно здраво лепило за пластмаса?

kolev
21-11-2013, 10:42
Добре, колеги сега аз какво да правя с моите мигачи? Като го пусна и той не премигва а си свети постоянно.Дали е от бушон или релето е отишло вече?
Какво да го правя:..
сваляш релето на мигачите. отваряш го и припояваш ВСИЧКИ спойки.

Моето се е спукало точно при гърлото имали някаква опасност да се спука цялото? Можели да го залепя с някво епоксидно здраво лепило за пластмаса?
В железариите продават двукомпонентно лепило пластелин sun fix. малката разфасовка е около 4лв. може с такова да пробваш.
краен вариант е също да насадиш по някакъв начин казанче за антифриз от голф. те са едни кръгли като яйце и нови са по 20лв.

joint_1551
21-11-2013, 17:55
Дайте малко разяснение къде е това реле, че си нямам никаква представа къде се намира.Иначе припояването е лесна работа ще го направим, ако е само това. :)

Kris
21-11-2013, 17:58
Долу в краката на шофьора, черно правоъгълно. Пусни аварийните и се води по звука.

joint_1551
21-11-2013, 18:02
Ще вида, дано го намеря че то няма никакъв звук те все едно за забили само свети и толкова. Няма значение дали аварийните или мигач, просто колата свети цялата като ги пусна :D .

mordohy
21-11-2013, 21:35
Ще вида, дано го намеря че то няма никакъв звук те все едно за забили само свети и толкова. Няма значение дали аварийните или мигач, просто колата свети цялата като ги пусна :D .
А ти гледай внимателно, кой от къде е!!!
Имам поне две такива релета!
Намират се на "Лозенски механи" 18:bad_evil:

joint_1551
21-11-2013, 22:14
Добре бе, кога може да си направим с тебе една среща да си видим колите :D
Иначе сега ми е лошо, да не кажа си карам без мигач, то това моето е..

terfenliata
22-11-2013, 15:27
Здравей колега, щом не ти работи релето за мигачите пусни габаритите за да почне да пищи зумера за забравени пуснати светлини. Този зумер е сив и хванат на метална планка заедно с релето за мигачите и така ще се ориентираш къде са. В темата на Крис ги има снимани.

joint_1551
22-11-2013, 23:46
По-принцип като пусна габарити, нямам никакъв звук от зумера. :D. Ще прегледам и темата на Крис, но ще го намеря няма начин.

Kris
23-11-2013, 00:31
Сигурно са ти прецакани копчетата по вратите които дават сигнал на зумера когато има отворена врата.

joint_1551
23-11-2013, 10:22
Еми като се замисля Да, че като отварям и вратата лампата вътре в купето не ми светва. :D Явно и това е причината за зумера. По двигател всичко е изрядно, но външния вид, и тези проблеми отвътре, не ми харесват, но.. :)

mordohy
23-11-2013, 17:01
Изтегли го, поне това на шофьорската врата, че ще останеш без акумулатор.

joint_1551
25-11-2013, 15:38
Днес промих колата и сложих Антифриз, че вече идват студовете леко по-леко, остава само да си оправя мигачите, че все още не съм се заемал с тях. :D

juventinets
06-04-2014, 20:03
Разгледах темите в раздела и реших да пиша тук.Не знам защо,но не ми се пускаше нова тема....

Уау...откъде да започна?
Преди няколко дена както си карах,алфата просто угасна.Тази година не ми беше въртяла номера,но явно алфонса реши отново да ми поизпили нервичките.
Та на газ и на бензин въобще не се обаждаше.Забелязах,че бенз.помпа не бръмчи.Ясно,казах си и веднага се втурнах да проверя централния бушон и релетата,но за моя изненада всичко там беше на ред и си казах пак се започна..
Не вярвах,че ЕКУ-то може да се е сдухало,но все пак реших да пробвам,понеже имам и друг.Смених го и за моя изненада колата запали на газ,но на бензин......пак изненада - нямаше я никаква.....

Малко предистория......
Миналата есен,както някои от вас знаят имах проблем с работата на бензин.Предполагах,че тогава ЕКУ-то ми върти номера и взех от Крис друг от Имола.При пробите с моето ЕКУ палеше на бензин и поддържаше някакви обороти след което гаснеше.С другото на бензин въобще не се обаждаше и нямаше никакви признаци да запали,както сега.
Както и да е.Тогава проблема не се оказа от ЕКУ-то и не обърнах внимание на това.След като посетих сервиза при Боби всичко се оправи.Колата вървеше перфектно на бензин и на газ......До оня ден....

Сега да доуточня:
С другото ЕКУ от Имола,което взех от Крис колата върви перфектно на газ.На бензин обаче просто не пали.
Алфата е 1,4 92г.Възможно ли е ЕКУ-тата да са различни и това да оказва значение при работата на бензин или да търся проблема другаде?

Bobi_33
06-04-2014, 20:12
Разгледах темите в раздела и реших да пиша тук.Не знам защо,но не ми се пускаше нова тема....

Уау...откъде да започна?
Преди няколко дена както си карах,алфата просто угасна.Тази година не ми беше въртяла номера,но явно алфонса реши отново да ми поизпили нервичките.
Та на газ и на бензин въобще не се обаждаше.Забелязах,че бенз.помпа не бръмчи.Ясно,казах си и веднага се втурнах да проверя централния бушон и релетата,но за моя изненада всичко там беше на ред и си казах пак се започна..
Не вярвах,че ЕКУ-то може да се е сдухало,но все пак реших да пробвам,понеже имам и друг.Смених го и за моя изненада колата запали на газ,но на бензин......пак изненада - нямаше я никаква.....

Малко предистория......
Миналата есен,както някои от вас знаят имах проблем с работата на бензин.Предполагах,че тогава ЕКУ-то ми върти номера и взех от Крис друг от Имола.При пробите с моето ЕКУ палеше на бензин и поддържаше някакви обороти след което гаснеше.С другото на бензин въобще не се обаждаше и нямаше никакви признаци да запали,както сега.
Както и да е.Тогава проблема не се оказа от ЕКУ-то и не обърнах внимание на това.След като посетих сервиза при Боби всичко се оправи.Колата вървеше перфектно на бензин и на газ......До оня ден....

Сега да доуточня:
С другото ЕКУ от Имола,което взех от Крис колата върви перфектно на газ.На бензин обаче просто не пали.
Алфата е 1,4 92г.Възможно ли е ЕКУ-тата да са различни и това да оказва значение при работата на бензин или да търся проблема другаде?

Абе нямат ЕКУ-тата разлика никаква през годините. Даже първите (тия, дето нямат имобилайзер) ЕКУ-та на 145/6 с боксерче 1.3 стават.
Но може и да е дървен проблема. Може дори да има неконтактубащи пинове. Разгледай ги, почисти ги, може да е нащо дребно. Явно ЕКУ-то управлява бобините, щом бачка на газ. Замери напрежението при бензиновата помпа.

juventinets
06-04-2014, 20:32
Ок.При първа възможност ще ги проверя тези неща.Лично аз не вярвам да е бенз.помпа,защото работеше ненормално добре на бензин и това само ти го знаеш.Дано само не се наложи пак да те посещавам на София.....хаха...

Bobi_33
06-04-2014, 21:05
Ок.При първа възможност ще ги проверя тези неща.Лично аз не вярвам да е бенз.помпа,защото работеше ненормално добре на бензин и това само ти го знаеш.Дано само не се наложи пак да те посещавам на София.....хаха...

Ако се наложи, си добре дошъл, но ако можеш да се справиш самичък, е още по-хубаво. Аз също имам едно работещо със сигурност ЕКУ, ма съм го закарал на вилата, със стария мотор на колата.

mordohy
06-04-2014, 21:38
От моя опит с тоя инжекцион съм на мнение, че проблема е в лоши връзки от компа до главните релета и около тях. Не е зле да прегледаш и масите, дето са до бобините. Първо подайте директно ток на клеми 87 на двете главни релета и веднага палете! Не оставяйте за повече от няколко секунди да са свързани към плюса и плюс подавайте от акумулатора!!! Ако всичко е наред, то значи са релетата или плюса до тях. Там има и един шибан бушон.
Изобщо трябва да се рови, но много внимателно.

morrty
07-04-2014, 10:20
Колегата Ювентинец е забравил да спомене че с имолския комп бензиновата помпа работи добре,но защо колата не се възпламенява на бензин незнам.
Даите идеи каде да ровим и какво да правим.

kolev
07-04-2014, 10:26
виж и датчика за оборотите и буксата му.

morrty
07-04-2014, 14:57
кадето взима сигнал(каде беше това) или в таблото

kolev
07-04-2014, 15:16
датчика който взима сигнал от маховика. индуктивен е той.
някой беше пращал 2 компа да ги пробваме палят ли и накрая се оказа тоя датчик. вие ли бяхте, не помня вече.