View Full Version : Алфа 145-146, тема за общи приказки
Pages :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Васил Петров
12-06-2010, 00:14
:thumbup: така си е.
такааааа имам въпрос с повишена трудност ... светна ми лмпичка "дюза" и започна да изкарва огън през ауспуха или пък патка отпред през филтъра . Разхода скочи на 25/100 (1.4ТС без газова съм) ... Установих , че проблема е от буксата на дебитомера , като я размърдам и огасва обаче само за секунди . Пръсках с контактен спрей , стягах буксата към дебитомера със свински опашки , закривявах крачетата на дебитомера УЖ за по-добър контакт нищо не върши работа , огасва за секунди само като размърдам буксата ... въпросът ми е ... дали мога да отрежа тази букса и да купя от 1.6 ТС и да запоя кабелчетата ... Благодаря предварително
То за можене може, ама надали ще помогне. По-вероятно е проблема ти да е в самия дебитомер, или ламбда сонда.
Абе хора от време на време ми се появят паяци в колата. Не, че ми пречи, даже напротив нали е на пари, но все пак не е приятно за други хора, които се качват. До сега 3-4пъти съм намирал паяци, но като не карам колата повече от 2 дена и като се кача има пайжини. Та дайте съвет как да се справя с тоя проблем.
То за можене може, ама надали ще помогне. По-вероятно е проблема ти да е в самия дебитомер, или ламбда сонда.
мхм ... благодаря за мнението но можеш ли да ми обясниш ако е от ламбда сондата защо огасва като размърдам буксата и ако е от тая сонда как да го оправя ... а пък дебитомер ще потърся от някой с 1.4 да видя дали е от него ;( направо ми се плаче ... немога да я карам така ... днеска на срещата ми свърши бензина ... с 5литра. 20 км. :no_no_no: :drinking: :death: :angry1: :ranting: :prison: :throw: :surrender: :brickwall: :please: :guillotine: :hmm: :pig: :wallbash: :cussing: :Silent::locked:
Нищо не може да е сигурно на 100% докато не се закачи на диагностика. Само изказвам предположение. Обикновено причина за висок разход е ламбдата, с нередовен дебитомер просто няма да върви.
Васил Петров
20-06-2010, 23:39
На мен като си замина ламбдата с 20лв бензин= 40-50км
Ще видим какво ще стане ... във Вторник смятам да я закарам на диагностика да видим какво ще излезе :) Много БЛАГОДАРЯ за съветите
Нищо не може да е сигурно на 100% докато не се закачи на диагностика. Само изказвам предположение. Обикновено причина за висок разход е ламбдата, с нередовен дебитомер просто няма да върви.
Да разбирам ... но освен че гори много и не върви ... и патка понякога през ауспуха изкарва 20 см. огън а пък най вече като е студена патка през филтъра :gruebel:
На мен като си замина ламбдата с 20лв бензин= 40-50км
Да и при мен така
мхм ... благодаря за мнението но можеш ли да ми обясниш ако е от ламбда сондата защо огасва като размърдам буксата и ако е от тая сонда как да го оправя ... а пък дебитомер ще потърся от някой с 1.4 да видя дали е от него ;( направо ми се плаче ... немога да я карам така ... днеска на срещата ми свърши бензина ... с 5литра. 20 км.
Ами аз имам едно предположение, не знам до колко е реалиситично ;) Ако е заминал дебитомера, може да се оправя като мърдаш буксата, не защото тогава прави по-добър контакт, а точно обратното - като я разместиш да губи контакт :) Тогава може да се оправя понеже се изключва заминалия дебитомер :) Можеш да го провериш, като изключиш буксата напълно и направиш един тест-драйв - ако без дебитомер е по-добре работата е ясна :) И все пак най-добре е диагностика :)
Васил Петров
21-06-2010, 12:46
Според мен е за сонда (но задължително диагностика),а иначе за изключването на дебитомера е добра идея. :)
Колеги, аз имам един друг въпрос. Искам да си сложа трети стоп на 145-цата, моята фабрично няма. Ако не се лъжа оригиналния трети стоп на 145 е един тъничък, дълъг и пластмасовата рамка е заоблена в краищата. Поне съм виждал такива стопове на 145, но ако греша ме поправете.
Въпроса ми е дали мога да си сложа такъв при мен, смъкнат от кола която е била така фабрично или ще трябва да сменя цялата пластмасова кора, която е в горната част на багажната врата. Т.е. някой ако може да ми каже как е направен монтажа на оригиналния трети стоп, и дали ще мога лесно да го добавя при мен, за да знам дали да тръгвам да си търся по моргите такъв или да си търся някакъв универсален :)
Ако някой може да качи и някоя снимка, ще съм му благодарен :)
Колеги, аз имам един друг въпрос. Искам да си сложа трети стоп на 145-цата, моята фабрично няма. Ако не се лъжа оригиналния трети стоп на 145 е един тъничък, дълъг и пластмасовата рамка е заоблена в краищата. Поне съм виждал такива стопове на 145, но ако греша ме поправете.
Въпроса ми е дали мога да си сложа такъв при мен, смъкнат от кола която е била така фабрично или ще трябва да сменя цялата пластмасова кора, която е в горната част на багажната врата. Т.е. някой ако може да ми каже как е направен монтажа на оригиналния трети стоп, и дали ще мога лесно да го добавя при мен, за да знам дали да тръгвам да си търся по моргите такъв или да си търся някакъв универсален :)
Ако някой може да качи и някоя снимка, ще съм му благодарен :)
Снимка в момента немога да кача но ако си вземеш 3-ти стоп или ще трябва да си изрежеш малко пластмасата или да си вземеш оригинално изрязана ... Севет : ако ще я режеш намери от някъде оригинална да режеш по нея ...
днеска ми е най-скапания ден в живота :stumm: ... Свешите са станали такива все едно съм ги извадил от на кучето гъ*а , кабелите на свещите са под всякаква критика включително и бубините и за капак на всичко това и дебитомера е починал ... о замалко да забравя ... като се прибирах към вкъщи ми блокира и скоростната кутия ... слава богу в последствие проработи :goodnight:
Някой да има да ми услужи с въже !!! :D
Снимка в момента немога да кача но ако си вземеш 3-ти стоп или ще трябва да си изрежеш малко пластмасата или да си вземеш оригинално изрязана ... Севет : ако ще я режеш намери от някъде оригинална да режеш по нея ...
Мерси колега, днес си купих оригинален стоп от една автоморга, взех и кората, която е изрязана по него и ще го монтирам направо с новата кора, тя е същия цвят като моята :)
Сега обаче колеги имам още един въпрос за стопа :) Видях, че е с десет габаритни крушки по 2,3W всяка. Тъй като инсталацията на колата няма пуснат кабел за трети стоп до горе, мисля да го свържа с моя ляв стоп, понеже снопа който отива от колата към вратата на багажника минава в лявата част :) Въпроса е дали с оглед на тая консумация на третия стоп ще има някакъв проблем за инсталацията, да го свържа с левия стоп, че не съм много силен с тия електричества :)
...Някой да има да ми услужи с въже !!! :D
В рамките на шегата, с въже можем да само за теглене на кола, за друго въже нямаме ;)
Погледни го от положителната страна, поне вече знаеш какъв е проблема на колата, няма нужда да гадаеш. А свещи, кабели и дебитомер излиза солено, но поне е лесно и бързо за смяна и няма какво толкова да се обърка с тия неща (освен ако не си купиш грешни свещи или грешен дебитомер) :)
н.неделчев
23-06-2010, 08:10
Няма да имаш никакъв проблем.Връзвай смело!И аз така съм си вързал стопа на 145 цата.
Здравейте колеги...отдавна исках да се регестрирам в форума ,защтото сам голям фен на Алфа и изобщо на италианските автомобили има ли сме крома 2.5д темпра 1.6 сега алфа 166 2.4 и сега доиде момента да си купя и аз кола за6тото вече ми омразна да прося от ба6та ми клучовете и така.Колебая се между алфа ромео 145 и ланчия делта 1995 1.6 и.е .Бихте ли ми помогнали с някакъв савет.
Здравейте колеги...отдавна исках да се регестрирам в форума ,защтото сам голям фен на Алфа и изобщо на италианските автомобили има ли сме крома 2.5д темпра 1.6 сега алфа 166 2.4 и сега доиде момента да си купя и аз кола за6тото вече ми омразна да прося от ба6та ми клучовете и така.Колебая се между алфа ромео 145 и ланчия делта 1995 1.6 и.е .Бихте ли ми помогнали с някакъв савет.
Моя съвет е да си вземеш дизелче, икономично и върви прилично :)
Ако си мислиш за 145, тогава дизелче 1,9jtd или бензин QV. За Ланчията нищо не мога да кажа.
Взимай 145 нафта 105 катъра и праскай чипа хем ще върви хем визията й е по-добра от на Ланчата ( поне по моят вкус ) ... а пък ако не си почитател на дизела ( като мен ) , както "Pastora" каза 2.0 QV 155 кончета .....
Тука секи си исказва мечтите!!!
Аз лично да ти кажа не си земаи Алфа ако мислиш да караш кола която няма да се чупи и да гори малко.А ако мислиш сариозно да си купиш и искаш да си купиш Алфа то тогава тя сама ще те намери независимо дали ще е боксер 1.3 или 2.0 Т.С. или евентуално някои дизел.
Така ще ако искаш саявет коя малко се чупи и коя повече върви отговора е слядния. Всички се чупят и всички вървят адски много!!! ;-)
Васил Петров
23-06-2010, 19:16
Всички се чупят и всички вървят адски много!!! ;-)
:thumbup: :bounce8:
добре ако не е алфа ти какво ще ми предложиш ... http://dobavi.info/cars/alfaromeo/m12939.gif (http://dobavi.info/cars/alfaromeo/)
Тука секи си исказва мечтите!!!
Аз лично да ти кажа не си земаи Алфа ако мислиш да караш кола която няма да се чупи и да гори малко.А ако мислиш сариозно да си купиш и искаш да си купиш Алфа то тогава тя сама ще те намери независимо дали ще е боксер 1.3 или 2.0 Т.С. или евентуално някои дизел.
Така ще ако искаш саявет коя малко се чупи и коя повече върви отговора е слядния. Всички се чупят и всички вървят адски много!!! ;-)
А защо пък реши, че горят много?:gruebel:
А защо пък реши, че горят много?:gruebel:
Добре колко гори 1.4 Т.С. -Малка кубатура с доволни коне.Съвсем нормална средно статистическа кола!!!
Добре колко гори 1.4 Т.С. -Малка кубатура с доволни коне.Съвсем нормална средно статистическа кола!!!
За 1.4 си прав! Аз си мислех, че говориш на QV и JTD:waving:
ЖеТеДе-то няма какво да го коментираме за КуВе-то там са малко повечко литрите понагаря си хич да не е.
А сега някои да ми каже предните прожини на 145 боксер същите ли са като на Т.С.????????
ЖеТеДе-то няма какво да го коментираме за КуВе-то там са малко повечко литрите понагаря си хич да не е.
А сега някои да ми каже предните прожини на 145 боксер същите ли са като на Т.С.????????
ах тиии няма да я правиш нали ... "ааа аз 145-цата нема да я правя ... ще си върша работа с нея пък 33-ката ше прая" ..... а за разхода на 145 - ците вобще няма да говорим ... няма бензинова 145-ца , която да гори малко :prescription: ха наздраве :drunk:
ivan dimitrov
23-06-2010, 23:48
---
Май никои не знае ем нищо кат не станат ще ги продам!!!
А амортесиорите и те ли са същите щото мисля да си взема по един за 4-те гуми!!!
Колко е много и колко е малко? Говорим за разход извънградско. Искам съпоставка с други марки и модели със същата мощност и екстри.
Ми 1.4 ТС 103 коня гори 6.5 - 7.0 извън градско с 90 км. и с климатика в града ме съмнява , че ще я смъкнеш под 10.50 за по-големите ДВГ незнам немога да коментирам не съм притежавал ;)
Satanism
24-06-2010, 00:19
Ми 1.4 ТС 103 коня гори 6.5 - 7.0 извън градско с 90 км. и с климатика в града ме съмнява , че ще я смъкнеш под 10.50 за по-големите ДВГ незнам немога да коментирам не съм притежавал ;)
Е сега тука аверчето, дето му продадох моята 146ца 1.6ТС каза, че последно от пълно до пълно му е горила 6.3....със спокойно каране и някакви хора в колата.Колата е с ремап, обаче.....тоест може и да е икономична ;)
Е сега тука аверчето, дето му продадох моята 146ца 1.6ТС каза, че последно от пълно до пълно му е горила 6.3....със спокойно каране и някакви хора в колата.Колата е с ремап, обаче.....тоест може и да е икономична ;)
абсолютно напълно възможно ;) :waving:
marian2784
24-06-2010, 01:04
пружините са еднакви,амортисьорите не.предните са различни
пружините са еднакви,амортисьорите не.предните са различни
:th_up:
Колеги, дайте идеи по следния проблем - като въртя волана на 90 градуса наляво и надясно от правата дирекция се чува едно скърцане, като гума в гума или гума в желязо, от какво може да е, че избягах от училище като ни предаваха материала за рейките :D:D
Не е задължително да е рейка. Имал съм случай така да скърца шарнир.
Не е задължително да е рейка. Имал съм случай така да скърца шарнир.
Понякога го има, друг път и следа няма от скърцане...явно ще викна някое приятелче да върти и ще залягам да видя какво е :-) Мерси Tonov!;-)
LeoVin4i
01-07-2010, 20:48
Абре някой мое ли да ми даде разумно обяснение как така СИНЯТА ми течност за чистачки е станала ЖЪЛТА :calc:
някои може ли да ме опати каде да тарся проблема за моята колитса,проблема е,че слет ремонт на главата почна да пуши като я понастъпя.146 1.4 тс 99г
някои може ли да ме опати каде да тарся проблема за моята колитса,проблема е,че слет ремонт на главата почна да пуши като я понастъпя.146 1.4 тс 99г
Изчисти си масления сепаратор на първо време.
пп И моля, колега, постарай се малко с писането. Не сме литературен форум да държим на запетайките, ама поне малко по-разбрано пиши! Уважавай другите колеги във форума.
Моята Алфа 145 1.3 боксер зимата пуши бял пушек като димка на мач - горкият водач зад мен сигурно много ме псува :) Сега съм в " процес " на засичане на маслото и антифриза и вероятно ще трябва да долея поне масло,но въпросът ми е има ли начин да се провери по-точно дали имам някакъв проблем или примерно само от кондез е този бял облак.
ако се кара на къси разстояния е нормално , това е само конденз.
Ако пък караш и в локви, пуши като парен локомотив, щото хвърля вода по горещите колектори отдолу ;)
Мерси за инфото - значи трябва да продухам тръбите :)
Колеги имам въпрос. Ако сложа спортно гърне на колата от подписа ми ще има ли драстична промяна в звука? :innocent:
Специално за твоята не мисля. Сигурно ще имаш по-добри ниски честоти. А и все пак си дизелче, според мен си сложи спортен филтър, там ще се получи малко по-ефектно :) Не очаквай чудеса.
А някой от форума слагал ли е гърне от форума? Питам защото немога да получа точен отговор. Един ми казва че ще се чува, друг ми вика че трябва да сменям цялата генерация ако искам да се чува. Иначе мерси за поста :)
trustworthy
08-07-2010, 16:01
По-добре не си давай парите ;)
Аз не съм се решил на 100% да слагам гърне. Просто питам дали ще има разлика както при бензиновите коли и вече ще си направя изводите дали да сложа :)
AlfaFen145
08-07-2010, 17:58
Колеги имам въпрос. Ако сложа спортно гърне на колата от подписа ми ще има ли драстична промяна в звука? :innocent:
Един познат си сложи ,хубаво гърне ,но неговата е Фиат,пак 1.9 ,но не знам как е при Алфичките,и двата са си 4-цилиндров ,ако беше 5-так щеше да е драстична,но така най много във високите да се чува "шокиращо"
Аз имам въпрос,за моята -Онзи ден карах до св.Влас и исках да видя на магистрала ,с колко ще ме изненада мойта принцеса,защото е с Ню Енган.
Тааа на 6500 ми дава 190 ,по километраж ,гумите са ми нормални 185/65/14 ,което е нормално ...
та мисля си ,дали е от скоростната кутия ,защото двигателя ,който сложих е много читав и върви много добре ,дали е от нея ?Вие колко сте правили с 1.4ТС ?
Момчето от което взех двигателя ,ми каза ,че на 2-ра е правил 110 ,а на 3-та 140, аз съм 2-ра-90 ,3-та 120.
Ясно е ,че е от скоростната кутия ,но 5-та не беше ли Не модификационна?може ли само тя да се удължи?
Satanism
08-07-2010, 18:08
Moже, с от ТДС, ама аз като исках да го правя, Бобо каза, че ще й свърши въртящият момент с тая дълга 5та....ем бях с 1.6ТС с чип...представи си 1.4 с тея 120 нютона колко ще върви на 5та...най-много да ти стане топ спийда на 4та :)
Аз имам въпрос,за моята -Онзи ден карах до св.Влас и исках да видя на магистрала ,с колко ще ме изненада мойта принцеса,защото е с Ню Енган.
Тааа на 6500 ми дава 190 ,по километраж ,гумите са ми нормални 185/65/14 ,което е нормално ...
та мисля си ,дали е от скоростната кутия ,защото двигателя ,който сложих е много читав и върви много добре ,дали е от нея ?Вие колко сте правили с 1.4ТС ?
Момчето от което взех двигателя ,ми каза ,че на 2-ра е правил 110 ,а на 3-та 140, аз съм 2-ра-90 ,3-та 120.
Ясно е ,че е от скоростната кутия ,но 5-та не беше ли Не модификационна?може ли само тя да се удължи?
Сега, колко ще ти покаже километража на отделните предавки не зависи от гумите, а САМО от скоростната кутия.
Тия скорости дето си ги цитирал, са нормални за 1,4. Толкова си може. Мене ако питаш не ти трябва промяна, инженерите са си го изчислили добре. Ако все пак не ти харесват, смени си диференциала с такъв от 1,6. Скоростите ще станат по-дълги (горе-долу като тия дето "момчето" е вдигал може би), но пък ще е по-тромава. Пълно щастие няма.
С 5-а от ТД, 1,4 няма да може да я влачи, ама хич. Ще ти остане да я включваш само за надолнище ;)
Satanism
08-07-2010, 19:09
Добре де, как така не зависи от размера на гумите показанието на километража...тва няква специална екстра на алфите ли е?
Щото аз на другата ми кола като минах от 195/60/15 на 215/55/16 километража ми показваше с 8км по-малко :)
Ми не само на алфите, на всички коли е така. Не знам що битува мнението, че като смениш размера на гумите и километража ти показва повече/по-малко. Естествено разлика ще има, но тя е между показание на километража и действителна скорост на движение. Показание километраж/обороти е винаги еднакво за дадена предавка, независимо от размера гуми. Просто данните се взимат от скоростната кутия.
А колегата пита именно за скорост при определени обороти. Е там размера е без значение ;)
AlfaFen145
08-07-2010, 20:14
Ми не само на алфите, на всички коли е така. Не знам що битува мнението, че като смениш размера на гумите и километража ти показва повече/по-малко. Естествено разлика ще има, но тя е между показание на километража и действителна скорост на движение. Показание километраж/обороти е винаги еднакво за дадена предавка, независимо от размера гуми. Просто данните се взимат от скоростната кутия.
А колегата пита именно за скорост при определени обороти. Е там размера е без значение ;)
Колега ,нещо не сме се доразбрали.
Не съм питал за Скорост/обороти!Знам ,че винаги е еднаква ,питах за скоростта ,като цяло!
тя не зависили от датчика на дефа ? ако е много изгорял търка повече и показва по -малко (или обратното- може да се бъркам)
отностно другата скоростна кутия на момчеето ,което цитирах тя също е била 1.4!Просто е била по -дълга ...
аз съм доволен от другите ми предавки ,просто искам да видя колко ще дигне тоя двигател по км-траж,щото по мой впечатления от работата му ще си изпълни км-тража ,но скоросната пречи...
Аз друго също си мислих ...
Ако сложа от 1.3 боксер
1.дали става тази ,за мойта ?
2.ще издържи ли?
3. предавките ще ги пълня много ,но каква ще е разликата ?
Няма да мога да дигам повече от 150 ,примерно ?
Или ?
Мерси!
Колега ,нещо не сме се доразбрали.
Не съм питал за Скорост/обороти!Знам ,че винаги е еднаква ,питах за скоростта ,като цяло!
тя не зависили от датчика на дефа ? ако е много изгорял търка повече и показва по -малко (или обратното- може да се бъркам)
отностно другата скоростна кутия на момчеето ,което цитирах тя също е била 1.4!Просто е била по -дълга ...
аз съм доволен от другите ми предавки ,просто искам да видя колко ще дигне тоя двигател по км-траж,щото по мой впечатления от работата му ще си изпълни км-тража ,но скоросната пречи...
Аз друго също си мислих ...
Ако сложа от 1.3 боксер
1.дали става тази ,за мойта ?
2.ще издържи ли?
3. предавките ще ги пълня много ,но каква ще е разликата ?
Няма да мога да дигам повече от 150 ,примерно ?
Или ?
Мерси!
Боксеровите май не стават, твойте скорости са си идеални според мен, това към което трябва да се насочиш е мотора - там ти е основната слабост.
marian2784
08-07-2010, 21:10
на боксера кутията ще стане само да я сложиш в багажника,а иначе не е толкова лоша скоростта ти
Satanism
08-07-2010, 21:55
Ами защото съм го правил по GPS сравнението.Разликата беше 8км при 120км/ч....изобщо не е малка :)
AlfaFen145
10-07-2010, 18:20
За сега съм с мойта красавица...Малко по-напред в близкото бЪдЕще ,ще се оглеждам ,за нещо ПО-мощн0..........
от сорта на 200/6.5 ;)
Момчета,когато влезна в завой и задницата попадне в неравност я усещам как отскача :-? Амортесьорите са ми за смяна,абе по задницата нищо не е пипано,а и не съм много на ТИ със симптомите при разбита задница :) дайте идеи,какво може да е :)
Момчета,когато влезна в завой и задницата попадне в неравност я усещам как отскача :-? Амортесьорите са ми за смяна,абе по задницата нищо не е пипано,а и не съм много на ТИ със симптомите при разбита задница :) дайте идеи,какво може да е :)
И при мен е така с амортесьори на 20хил км, което не е гарнция, че не са отново за смяна, но не ми пречи. Но това е, когато зимам завойте с доста голяма скорост и има дупка на пътя. Не че ми се сурка задницата, но си остешам, че бяга
И при мен е така с амортесьори на 20хил км, което не е гарнция, че не са отново за смяна, но не ми пречи. Но това е, когато зимам завойте с доста голяма скорост и има дупка на пътя. Не че ми се сурка задницата, но си остешам, че бяга
Абе неприятното е,че бяга и при ниска скорост.А и пак казвам,че по задницата нищо не е пипано от много години.Не съм го оглеждал внимателно окачването и ако може да ми разясни някой основните елементи :oops:
Преди извено време открих някакъв маншон,в който влизат спирачните трапички за задните колела,и отгоре му имаше някъква прожина...ръждясала прожина:shocking: Някъква представа,за какво е? :)
krasio666
14-07-2010, 21:37
146 1,4 тс 6500 об.-205км/ч
Здравейте колеги! :) Не знам дали точно тук е мястото да попитам , но имам малко странен проблем с централното заключване. Когато заключвам колата с дистанционното , тя си се заключва , но при отключване , в повечето случаи , не иска. Забелязах , че се откючва , само когато навън е студено - рано сутрин , късно вечер и през зимата. Проблемът не е кой знае какъв , но бравата на шофьорската врата е развалена и се налага да заобикалам колата всеки път (когато отключа пасажерската врата с ключа , се отключва и шофьорската). Почистих релето на централното , но проблемът си остана. Дали може да е нещо друго? :gruebel:
Колата е 145 1.3 Боксер
Проблема ти е в бравата и/или механизма на заключването. Не отключва докрай, датчикът не подава сигнал отключено и централното се шашка. Ти като завъртиш с ключа я задействаш механично.
Мерси за отговора :) А как може да се оправи?
Ами локализирай първо проблема, може и само с почистване и смазване да минеш. Ако е машинката - с "нова". При всички положения трябва да свалиш кората ;)
Здравейте, колата ми е 145 боксер с климатик. Надул ми се е дебелия воден маркуч на радиятора.Иска ми се да го сменя,но ми е малко трудно да го намеря.Ако някои знае в кои магазин го има,и какви парички струва? За София става дума
poison1912
20-07-2010, 14:55
спокойно колега и на мен доста често ми се случва тва с паяците.Явно алфите ги привличат
абе имам и аз един въпрос отново значи днеска на едно място взех да правя обратен на ляво и карето ми се разтрака ... та въпроса ми е има ли значение дали ще купя каре за 58 лв. или ще купя за 92 лв. то ясно , че по-скъпото би трябвало да е по-хубаво ама ...
да се включа и аз с 1-2 въпросчета ако може :)
значи забелязах,че когато колата загрее и се включат двете перки на 2-ра степен оборотите на празен ход след като изключа от скорост заиграват за момент.....да не би да съм объркал буксите при радиатора и затова така да става ?? ако ли не къде да търся отечка на ток в тая насока ???? иначе преди да включи перките нямам ядове...а другия въпрос пак е за перките, много четох ма така и не намерих отговор... като разменя буксите и включа на контакт заработва едната перка,независимо дали съм натиснал бутона за климатика или не(не му влияе)не съм я чакал да спира защото мислех,че няма да го направи хахах ам и ми казаха,че като включа климатика трябвало веднага да ми заработва едната перка на радиатора това така ли е или....?
Ramsezsh
21-07-2010, 00:37
абе имам и аз един въпрос отново значи днеска на едно място взех да правя обратен на ляво и карето ми се разтрака ... та въпроса ми е има ли значение дали ще купя каре за 58 лв. или ще купя за 92 лв. то ясно , че по-скъпото би трябвало да е по-хубаво ама ...
Това твърдение не винаги се потвърждава в практиката за съжаление.
Това твърдение не винаги се потвърждава в практиката за съжаление.
Именно за това питам :drive:
marian2784
23-07-2010, 21:34
как е възможно колата да прекъсва на бензин а на газ не.промих инжекторите и и изглеждаха ок,сложих ги и никаква разлика смених кабели и свещи със старите,които смених от келешлък миналата година,колата се оправи горе долу.след 3 дни същото чак не ми се слиза да я почвам а след седмица ми предстоят 1700 километра до бг.направо съм луднал вече
Според вас, колко може да изкара един виещ аксиален лагер при спокойно каране? Щот тъй като гледам скоро няма да мога да прая ремонти.. :D Поне до края на другия месец ако държи.. Btw не съм 100% сигурен, че е той, но нз какво друго може да вие при полусъединител. А ако НЕ вие на напълно натиснат педал, пак ли е аксиален лагер?
Според вас, колко може да изкара един виещ аксиален лагер при спокойно каране? Щот тъй като гледам скоро няма да мога да прая ремонти.. :D Поне до края на другия месец ако държи.. Btw не съм 100% сигурен, че е той, но нз какво друго може да вие при полусъединител. А ако НЕ вие на напълно натиснат педал, пак ли е аксиален лагер?
Би трябвало да издържи, освен ако не караш по 10000км на месец :D:D
Satanism
26-07-2010, 19:13
Според мен може и доста по-дълго да караш така... :)
Аз лично карах 15-20.000км с виещ лагер...той се разви още на 2рата седмица
Я да споделя нещо с вас, колеги. Или аз си внушавам нещо или наистина има една работа... Когато заредя бензин на Алфичката ми се струва, че литва :plane: В смисъл карам, карам... Обикновено ходя да зареждам малко преди да ми светне лампата и като заредя сякаш колата става по-пъргава и това нещо е осезаемо. Възможно ли е това нещо или си внушавам нещо? :oops:
Обратното бих го разбрал, ама това нямам идея. Може да си казваш "ей сега имам бензин" и кракът ти да става по-тежък. Аз бях така едно време. Като зареждах и настъпвах повече :dark2:
bios_rage
12-08-2010, 12:20
Я да споделя нещо с вас, колеги. Или аз си внушавам нещо или наистина има една работа... Когато заредя бензин на Алфичката ми се струва, че литва :plane: В смисъл карам, карам... Обикновено ходя да зареждам малко преди да ми светне лампата и като заредя сякаш колата става по-пъргава и това нещо е осезаемо. Възможно ли е това нещо или си внушавам нещо? :oops:
Колега, май ставаме двама дето си внушаваме. Обикновенно карам докато ми светне лампичката и после като заредя 15 лева:go:. Незнам какво е обаче всеки път ми харесва, все повече :D Един приятел, който ми караше Алфата един ден ми каза същото....
Satanism
12-08-2010, 13:01
принципно бензина изветря в някакъв момент, може това да има връзка...
Един колега ми разправяше, че когато заредиш гориво нещо се reset'вало и преизчислявало наново. Има ли датчик за нивото на горивото и ECU'то получава ли информация за това?
Satanism
12-08-2010, 14:10
Един колега ми разправяше, че когато заредиш гориво нещо се reset'вало и преизчислявало наново. Има ли датчик за нивото на горивото и ECU'то получава ли информация за това?
датчик за нивото има, естествено, нали имаш уред за нивото...но на 146-ците еку-то няма връзка с него, поне спроед мен...чак евентуално на 159 може да има
Питане - пружините на TI и QV по-къси ли са от тези на 1.6TS или само са по-твърди, и мога ли да си сложа директно на моята кола такива?
Някой успял ли е да си смени безпроблемно задната емблема на 145? На мене ми се скъсаха нервичките:Silent: Ей сега идвам от двора, 2 часа си играх и най-накрая пак не можах да го направя като хората. Просто сложих зегерката и то с 300 зора без пружинката. Не знам човек колко тънки пръсти трябва да има за да я навре тая пущина барабар с пружинката. Някакъв пиниз има ли? :???: Някой свалял ли е ключалката и евентуално с какъв инструмент?
Питане - пружините на TI и QV по-къси ли са от тези на 1.6TS или само са по-твърди, и мога ли да си сложа директно на моята кола такива?
Може да си сложиш на твоята кола, ще стане по-ниска.
Може да си сложиш на твоята кола, ще стане по-ниска.
Мерси колега, много ми се иска колата най-накрая да стане стабилна, защото почти всички коли които съм карал возят по-меко и са по-стабилни...а алфичката като има напречна неравност ще ти изпадат пломбите, а в завой....си се накланя накъдето си иска :?
Satanism
13-08-2010, 21:26
Мерси колега, много ми се иска колата най-накрая да стане стабилна, защото почти всички коли които съм карал возят по-меко и са по-стабилни...а алфичката като има напречна неравност ще ти изпадат пломбите, а в завой....си се накланя накъдето си иска :?
с пружини от ТИ нищо няма да напарвиш ;)
с пружини от ТИ нищо няма да напарвиш ;)
Щоу?
Satanism
13-08-2010, 23:26
Щоу?
щото е сейм шит...да не мислиш...
щото е сейм шит...да не мислиш...
Е поне ше вади стойка :naughty::tooth:
БоднИ си други пружини къстъм, добре е с амортисьори в комплект, тогава ще е в пъти по-добре, може и разпънка :) Е, идва цифра, ма има и втора ръка...
reloading
19-08-2010, 18:29
Ще станат ли тези мигачи за 146 ? защото попринцип са леко закръглени.Някой имал ли е наблудение над тях и виждал ли е как стоят :unsure::unsure:
http://pitstopshop.eu/images/FKBL903.jpg
Satanism
19-08-2010, 20:01
те тея са от 156 така като гледам...кво разбираш под станат?!Сигурно може да ги лепнеш с капчица...
+ това според мен ще седят ЯКО грозно...и то ако колата е черна....иначе ще са просто скандално грозни... :bouncing_smiley::bouncing_smiley:
reloading
19-08-2010, 22:42
защото в сайта пише че стават за 146 :? сигурно са в грешка.
Парното (климатика) ми като го пусна на 4та степен и отвреме на време спира за около 2-3секунди понякога и за дота повече. Някой да е имал подобен проблем?
PesoglaveC
25-08-2010, 18:56
Здравейте, колеги!
много не разбирам та да питам.. мм така карам 145 1.3 боксер и ручи вода се едно съм го дупчил с дрелката. Тече от кутията на десния ангренаж. Искам да ви попитам там ли е водната помпа или от другата страна, понеже не я видях никъде мисля че там трябва да е. И ако не е да имате някакви идеи какво може да тече?
Благодаря предварително :)
marian2784
25-08-2010, 19:03
да там е от страната на шофьора
PesoglaveC
25-08-2010, 20:36
Мерси , колега :notworthy:
Парното (климатика) ми като го пусна на 4та степен и отвреме на време спира за около 2-3секунди понякога и за дота повече. Някой да е имал подобен проблем?
И аз имам подобен проблем.При мен се появява,когато е на АУТО :chair:
И аз имам подобен проблем.При мен се появява,когато е на АУТО :chair:
Какво е туй нещо АУТО?? Ти да не си с климатроник?
vankata_ll
26-08-2010, 22:31
Имам въпрос за един милион долара. При CF1 двигателя моторчето за празен ход е това отгоре на дросела, а ТПС-а е отзад (откъм купето), или обратното.
Мерси на отзовалите се в помощ на невежа :gruebel:
marian2784
26-08-2010, 22:53
плоското квадратно с два болта е сензора на дросела,не помня дали беше отпред
vankata_ll
27-08-2010, 07:06
плоското квадратно с два болта е сензора на дросела,не помня дали беше отпред
Плоското квадратно е отзад на дросела. Благодаря, колега :thumbup:
Какво е туй нещо АУТО?? Ти да не си с климатроник?
:th_up:
ако искаш разкачи акумолатора за малко,ще се оправи но е временно решение...
и аз имам същия проблем с климатика ако някой намери отговора ще съм много благодарен
oTBpaTuTko
28-08-2010, 11:30
Искам аз да си намеря бели мигачи за 146!Някой ако продава и спойлер да ми каже. Искам да изхарча пари по колата малко :goodnight:
Искам аз да си намеря бели мигачи за 146!Някой ако продава и спойлер да ми каже. Искам да изхарча пари по колата малко :goodnight:
Предлагат се в платените обяви в "продава" - бели и черни.
reloading
28-08-2010, 17:53
Здравейте от доста време се каня да попитам за един проблем в моята алфичка, но така и забравям.
Работата е следната , в резервуара ми неможе да попадне въздух и се получава вакум.Немога да разбера дали е от капачката или одушника.Понякога ако не изчакам да се оправи наляганего дори ми се е случвало да излиза бензин.
Някой ако има и той такъв проблем нека сподели как се е справил с него.
oTBpaTuTko
28-08-2010, 18:32
Предлагат се в платените обяви в "продава" - бели и черни.
Благодаря ти!
Таа да попитам за един симптом. :) Значи вие ми лагера на съединителя от време на време (тоя симптом го знаем вече:D). Доста е твърд, а днес забелязах, че когато натисна педала до краи, се чува едно щракане. И се усеща като прищраква като вибрация или леко задържане и освобождаване на педала :D. Та на мен ли нещо ми е прищракало или това е още един признак, на заминаващ съединител:question:
reloading
07-09-2010, 12:04
Здравейте от доста време се каня да попитам за един проблем в моята алфичка, но така и забравям.
Работата е следната , в резервуара ми неможе да попадне въздух и се получава вакум.Немога да разбера дали е от капачката или одушника.Понякога ако не изчакам да се оправи наляганего дори ми се е случвало да излиза бензин.
Някой ако има и той такъв проблем нека сподели как се е справил с него.
Здравейте пак , някой има ли идея за по-горе написаното от мен.Немога да открия от къде идва проблема , от капачката резервоара или въздушен филтър на резервоара ?:bangin::bangin:
Според мен, проблема е в отдушника. През капачката не следва да смуче въздух... май, до колкото си спомням. Имаше една тема как да се почисти въпросния отдушник преди няколко години, потърси я.
Колеги споделете си мнението за ефекта от спортните пружини.... изпаднаха ми едни хубави червени Eibach и се чудя дали да ги взема. Става ли по-стабилна колата с тях или само друса повече??
reloading
08-09-2010, 11:08
100% трябва да стана По.... стабилна но,самият факт че става като каруца особенно по нашите пътища, само това би ме разобедило.
Само пружини не е добра идея. Ако слагаш спортни пружини си трябват и правилните амортисьори.
Здравейте, нали е тема за общи приказки, та и аз да кажа нещо.
Вчера смених задни накладки и останах изумен...
Оказа се че на колата някой "супер монтьор" е сложил по две различни накладки в апарат(демек че са две по две еднакви, но в апарата се различаваха - вътрешна от външна) вижте снимката
http://www.picvalley.net/u/2872/40434364620413968991283936652c10mNvJjbaa5RD68PR6Y. JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2872/40434364620413968991283936652c10mNvJjbaa5RD68PR6Y. JPG)
:bangin:
Всъщност, за да ви бъда полезен - модела задни накладки за 145 1.9 JTD с ABS е този с допълнителното зъбче(на снимката - накладката вляво).
Само пружини не е добра идея. Ако слагаш спортни пружини си трябват и правилните амортисьори.Ок, колега, значи няма да експериментирам!
marian2784
08-09-2010, 13:56
аз съм така и в бг напаво ми се плачеше това лято,не са за нашите пътища.става и само пружини без амортисори
То става, но само смъкваш колата и търпиш минусите от което, а по-стабилна не става.
vankata_ll
08-09-2010, 18:50
В този ред на мисли, някой знае ли защо на "обикновените" 145/146-ци окачването вдига толкова много купето над гумите? Имам предвид голямото разстояние, което се получава между калника и гумата особено в предницата. Сякаш са направили колата, видели са че картера се влачи по пътя и са решили проблема като са сложили пружини за 2.4 JTD :wierdo:
В този ред на мисли, някой знае ли защо на "обикновените" 145/146-ци окачването вдига толкова много купето над гумите? Имам предвид голямото разстояние, което се получава между калника и гумата особено в предницата. Сякаш са направили колата, видели са че картера се влачи по пътя и са решили проблема като са сложили пружини за 2.4 JTD :wierdo:
По принцип това купе май изначално си е проектирано за боксер мотор... там проблем с картера няма. На мен преди на 146-цата (ti) картера беше на цигарена кутия разстояние от асфалта...
marian2784
08-09-2010, 20:06
да ама пък има с колекторите.а ако е свалено още повече
ако сложиш спортни амортисьори на обикновенни пружини става също стабилна,това до какво заключение води?че прожините не помагат за стабилността ли.ами самия център на тежестта пада което помага за стабилниостта и твърдостта им също
vankata_ll
08-09-2010, 21:05
По принцип това купе май изначално си е проектирано за боксер мотор... там проблем с картера няма. На мен преди на 146-цата (ti) картера беше на цигарена кутия разстояние от асфалта...
Май, май си прав. Не се бях сетил за боксерите. Силно скосеният преден капак не е оставил много място за редовия twin-и и оттам е почнало спасяване на положението :wierdo:
Спортните пружини значително подобряват ситуацията със "стойката", но водят куп нежелани последици със себе си ...
BillyBoy`
08-09-2010, 22:23
В този ред на мисли, някой знае ли защо на "обикновените" 145/146-ци окачването вдига толкова много купето над гумите? Имам предвид голямото разстояние, което се получава между калника и гумата особено в предницата. Сякаш са направили колата, видели са че картера се влачи по пътя и са решили проблема като са сложили пружини за 2.4 JTD :wierdo:Незнам ама има нещо,моита алфа е така отпред разстоянието между гумата и калника е много голямо,незнам дали някои предишен собственник на колата си е играл да сменя пружини но толкова висока 145/146 отпред до сега не съм виждал.Иначе няма такова твърдо возене едно камъче да има на пътя и ще го усети,иначе когато карах колата преди време тука на един колега от форума да ми прави предницата,трябваше да сваляме десния амортисьор със пружината колегата каза че не е виждал досега 146-ца със толкова твърда пружина.Вероятно има някаква намеса.
Я щракнете по една снимка да видим на какво казвате високо. Принципно е възможно да е повдигана колата, но е нетипично. И съм чувал само задното да се повдига, мисля на Мурджев тиайката беше с подложки отзад, ама това щото е била карана на метан, който е с доста тежка бутилка.
Незнам ама има нещо,моита алфа е така отпред разстоянието между гумата и калника е много голямо,незнам дали някои предишен собственник на колата си е играл да сменя пружини но толкова висока 145/146 отпред до сега не съм виждал.Иначе няма такова твърдо возене едно камъче да има на пътя и ще го усети,иначе когато карах колата преди време тука на един колега от форума да ми прави предницата,трябваше да сваляме десния амортисьор със пружината колегата каза че не е виждал досега 146-ца със толкова твърда пружина.Вероятно има някаква намеса.
И аз се чудя как да се преборя с това нещо...хем друса като каруца, хем не е стабилна в завой....
Сменяш колата, няма друго решение.
Satanism
09-09-2010, 00:39
И аз се чудя как да се преборя с това нещо...хем друса като каруца, хем не е стабилна в завой....
предната разпънка ми спечели 5км нагоре в шубето..аз го пробвах на завойчето-изкачване от България към Околовръстното, посока ОМВ Бъкстон....
истината е, че с дизеловата делта, която на теория би трябвало да е точно същия пумпал, се чувствах и не само чувствах доста по-стабилен...та проучи кво-що.Ама може и от това, че печката тежеше бая отпред...
Има и друго решение, ама цената няма да ти хареса :)
И ще станеш абонат за картери по моргите :D
trustworthy
09-09-2010, 07:51
Публична тайна е, че возията на 146 е като на кола със спортно окачване, но като пърформънс няма нищо спортно, което се доказва от склонността им към зверското презавиване:x
Аз имах near-death experience с моята още на 2-рата седмица от покупката, когато карахме в пакет със служебното пежо 406 пред мен. То си влезе в завоя като у тях си, а на мен задницата ми се отмести с 10-20 сантиметра сигурно.
Снижаването на колата не е добра опция за ежедневно каране по нашите пътища.
Мисля, че сред основните причини за нестабилността в завоите е високата задница, ама поне пък багажникът е с приличен обем, ако не друго :)
BillyBoy`
09-09-2010, 09:10
Ето колеги надявам се снимката да е добра,но на живо е друго,не съм видял във Пловдив по висока отпред 145/146 от моита.
vankata_ll
09-09-2010, 10:12
Незнам ама има нещо,моита алфа е така отпред разстоянието между гумата и калника е много голямо ...
Довечера ще направя една снимка на моята предница да видим дали и при теб е така.
П.П. Уеко си ме изпреварил :–D Моята е същата, да не е и по-зле понякога. Не вярвам да е правено нещо допълнително обаче.
... Мисля, че сред основните причини за нестабилността в завоите е високата задница, ама поне пък багажникът е с приличен обем, ако не друго :)
Висока, висока, колко да е висока. Точно клиновидната форма на 146-цата ми харесва, така че аз забележки към задницата нямам :balloon:
Ето колеги надявам се снимката да е добра,но на живо е друго,не съм видял във Пловдив по висока отпред 145/146 от моита.
Аз нищо "ненормално" не виждам. Такива са си с нормалното окачване. На сестра ми 145-цата (пък и не само нейната) е точно толкова висока. И пак си вози дървено.
Ако държиш да я смъкнеш, най-добре си намери окачване от Junior. И после внимателската по дупките ;)
vankata_ll
09-09-2010, 19:56
Аз нищо "ненормално" не виждам. Такива са си с нормалното окачване. На сестра ми 145-цата (пък и не само нейната) е точно толкова висока. И пак си вози дървено.
Ако държиш да я смъкнеш, най-добре си намери окачване от Junior. И после внимателската по дупките ;)
Един блиц въпрос. Амортисьорите на Junior различни ли са или разликата е само в пружините?
Май в този пост се крие най-евтиното решение на проблема ми...:grin: За пружините ясно, а амортисьори от какво да търся, така че да стане по-стабилна...понеже мега ултра тунинг варианта е доста скъп, а и ще стане прекалено ниска :(
Един блиц въпрос. Амортисьорите на Junior различни ли са или разликата е само в пружините?
Хич идея си нямам...
Май в този пост се крие най-евтиното решение на проблема ми...:grin: За пружините ясно, а амортисьори от какво да търся, така че да стане по-стабилна...понеже мега ултра тунинг варианта е доста скъп, а и ще стане прекалено ниска :(
Просто взимаш комплект всичко ;) Хем по-лесно се сменя. И продаваш твоите на някой който иска да си "вдигне" колата.
PEPI-2ALFA
10-09-2010, 07:01
Хич идея си нямам...
Ето го моя джуниър
http://s243.photobucket.com/albums/ff276/PEPI_TILEV/ALFA%20TS/?action=view¤t=DSC02476.jpg#!oZZ37QQcurrentZZhttp%3A%2F%2 Fs243.photobucket.com%2Falbums%2Fff276%2FPEPI_TILE V%2FALFA%2520TS%2F%3Faction%3Dview%26current%3DDSC 02453.jpg%26
С 14-ки джанти 175/65 мисля че бяха.
Значи ето го отговора на въпроса ми дали само мойта 146-ца е толкова ниска а то защото е Junior ако BillyBoy желае мога да я наснимам под какъвто ъгъл иска :)
vankata_ll
10-09-2010, 12:05
Ето го моя джуниър
http://s243.photobucket.com/albums/ff276/PEPI_TILEV/ALFA%20TS/?action=view¤t=DSC02476.jpg#!oZZ37QQcurrentZZhttp%3A%2F%2 Fs243.photobucket.com%2Falbums%2Fff276%2FPEPI_TILE V%2FALFA%2520TS%2F%3Faction%3Dview%26current%3DDSC 02453.jpg%26
С 14-ки джанти 175/65 мисля че бяха.
Доста по-добре изглежда с Junior–ско окачване.
BillyBoy`
10-09-2010, 13:11
Значи ето го отговора на въпроса ми дали само мойта 146-ца е толкова ниска а то защото е Junior ако BillyBoy желае мога да я наснимам под какъвто ъгъл иска :)Може да ми пуснеш някоя снимка на скаипа,има го във подписа ми:),такова нещо искам да се получи и при мен както е и при алфата на PEPI-2ALFA:).
Аз потвърждавам, че на BillyBoy` (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=2396) колата е по-висока от всичкото 146, което съм видял.
PEPI-2ALFA
10-09-2010, 18:14
Ето току що наснимана с 195/50/15 На снимката не се вижда добре, но от калника до гумата има 6-7см. Вярно, че си е доста ниска (даже съм а закачал 2-3пъти, единия път отиде и картера), но го отдавах на това, че си е ТС :)
П.П. Добре де, в техническите документации пише ли, че е различно Джуниор-ското окачване от останалите, защото от снимки ...не е достоверно.
Да се похваля и аз ... от днес съм със спортни пружини и височината на колата ми значително се понижи , както стана и малко по-стабилна в завои ... о замалко да забравя , че вози , като каруца ( което много ми допада ) :)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=47337
vankata_ll
10-09-2010, 19:17
Ето току що наснимана с 195/50/15 На снимката не се вижда добре, но от калника до гумата има 6-7см. Вярно, че си е доста ниска (даже съм а закачал 2-3пъти, единия път отиде и картера), но го отдавах на това, че си е ТС :)
П.П. Добре де, в техническите документации пише ли, че е различно Джуниор-ското окачване от останалите, защото от снимки ...не е достоверно.
Пепи, тая рулетка цифри има ли? :hump:
В интернет литературата съм чел, че Junior-a е с окачването и рейката от QV/TI ;-) после ще погледна и в ЕПЕР-а.
Между другото имаш ли фланци на джантите, щото не изглеждат потънали както е обикновено с оригиналните джанти.
PEPI-2ALFA
11-09-2010, 00:40
Между другото имаш ли фланци на джантите,
Не, нямам. Запазил съм си 2 стари задни главини от 155-цата и ще ги давам на стругар ако може да направи фланци, ама кога ще е...
Може да ми пуснеш някоя снимка на скаипа,има го във подписа ми:),такова нещо искам да се получи и при мен както е и при алфата на PEPI-2ALFA:).
Утре ще ги кача тук във форума,само да не забравя да я снимам :innocent:
Колеги ако нечуствате някаква нужда от по твърдо окачване,тоест възможностите на колата ви неотговарят на стила ви на шофиране,по-добре не правете колата по-ниска и по-твърда.По-ниска,едно че няма каде да се паркира почти няма качване по бордиури и т.н,заплахата от чупене на картер.По твърда просто е ужас за ежедневна кола,всичките ми коли са били с спортно окачване,простооо жертвате много,първо возията става ужасна,всичко вътре се разкърцва иразхлабва,окачването заминава по бързо и така :)
Затова ако е за едната визия на колата няма смисъл да жертвате толкова много :) Надявам се поста да е бил полезен.Ето снимка на мойта кола с прожини Sparco,амортесьори Koni Sport и джанти 17 с гуми 205/40
Сеедно се возиш на лагерна количка...
vankata_ll
12-09-2010, 12:14
acko 88, след като си пуснал тази снимка, на която колата ти изглежда страотно със спарко-то, как очакваш да се вслушаме в гласа на разума. Все едно да гониш куче със салам :hump:
Иначе си абсолютно прав.
acko 88, след като си пуснал тази снимка, на която колата ти изглежда страотно със спарко-то, как очакваш да се вслушаме в гласа на разума. Все едно да гониш куче със салам :hump:
Иначе си абсолютно прав.
Аз сега съм намислил да си взема някаква ежедневка че със тази кола понаще пътища е ад...
Ето и обещаните снимки : (3-тата снимка е отпред)
Аз сега съм намислил да си взема някаква ежедневка че със тази кола понаще пътища е ад...
Ми ти си направо по корем с тая красавица. То аз дето съм със сток окачване не мога де се катеря по бордюри(даже не си го и помислям) и само й треперя като паркирам зад блока или пред бачкането... та с кола като твойта би ми било мнооого терсене.
За предна броня има едно решение отдолу с 3 болта се прибира и поне с ниските бордюри няма проблем, та сега не й треперя толкоз, колкото в началото
За предна броня има едно решение отдолу с 3 болта се прибира и поне с ниските бордюри няма проблем, та сега не й треперя толкоз, колкото в началото
Моята кола я купих със счупена предна броя, която висеше на 5 см от земята и за тва сега е вързана със свински опашки за гредата, така че в момемта най-ниската част на колата тази част от бронята която напрактика се вижда най-отпред и най-долу... да ама тва не е мн добре тъй като сега картера си остава още по-ниско и дефакто няма нищо което да закачиш и да изтрака преди него - да не дава господ.
Е да при теб и при Т.С. картера е доста по-ниско от моя. Аз за сега не съм имал проблеми с моя :)
Днес алфата беше притисната до ръба на възможностите (калниците) си. Резултата е в снимките отдолу. Джантите са 16", а гумите 205/50 :D:D Не опират....стига да не сте качили трима дебелаци и 50кг баласт в багажника :D:D Ето:
http://195.149.248.189:8080/2010-09-16/ccc3cff0af25f8afb61e60e3450e6b74_120x90.jpg (http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/ccc3cff0af25f8afb61e60e3450e6b74/alfa16/)
http://195.149.248.189:8080/2010-09-16/ac9104f0327ef765e0803791f4752522_120x90.jpg (http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/ac9104f0327ef765e0803791f4752522/%d0%b0%d0%bb%d1%84%d0%b0162/)
И в разтоварено състояние:
http://195.149.248.189:8080/2010-09-16/aacec6d35b706152a3ffd50e792010f7_120x90.jpg (http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/aacec6d35b706152a3ffd50e792010f7/%d0%b0%d0%bb%d1%84%d0%b0163/)
днес си смених ангренажа... бре бре, то било работа за един час, пък аз се тутках 2г. докато се наканя...
marian2784
20-09-2010, 00:41
аз със мойте се тутках 3 часа ,но моя е боксер и имаше много разглабяне
Пиша тук, че темата е позната. Вчера се качих на колата на жената(и бившата моя 145 1.6ТС) и забелязах, че пуши черно яко(богата смес) при форсиране над 4000 оборота. Двигателя е ок(ремонт преди година), колата си върви нормално (май във високите малко по-куцо от преди), има чип и конус, сменена е ламбдата преди година и половина, няма светнали индикации по таблото, леко се заиграват оборотите при изключ от скорост, но се кротват на място. Предполагам ламбдата е заминала отново, че незнайна е сегашната като марка. Все пак предположения, че да знам за какво да се приготвя, тия дни съм на диагностика ?
trustworthy
20-09-2010, 19:58
Пиша тук, че темата е позната. Вчера се качих на колата на жената(и бившата моя 145 1.6ТС) и забелязах, че пуши черно яко(богата смес) при форсиране над 4000 оборота. Двигателя е ок(ремонт преди година), колата си върви нормално (май във високите малко по-куцо от преди), има чип и конус, сменена е ламбдата преди година и половина, няма светнали индикации по таблото, леко се заиграват оборотите при изключ от скорост, но се кротват на място. Предполагам ламбдата е заминала отново, че незнайна е сегашната като марка. Все пак предположения, че да знам за какво да се приготвя, тия дни съм на диагностика ?
като ти извадят ламбдата, ще стане ясно. Не е изключено да се е задръстила изпускателната система, ако е била карана много градско колата. Ако е така, бих те посъветвал да направиш няколко 10-15минутни тура по магистрала при обороти над 5500-6000 и да видиш дали няма да намалее или изчезне пушекът. За препоръчване е оборотите да ги вдигаш на 4-та скорост, щото на 5-та си за вземане на книжка за няколко месеца :)
Няма как да се е задръстила, цяла година само махам и слагам гърнета :) Освен това до преди 2 месеца си я настъпвах, а и жената тръгва душманската :) Но наистина е възможно да е ламбдата, защото преди година не знаех разликата между бошовската и универсалните :) Не харчи масло, сепараторът е чистен, а и тогава пушекът ще е друг цвят :)
Няма как да се е задръстила, цяла година само махам и слагам гърнета :) Освен това до преди 2 месеца си я настъпвах, а и жената тръгва душманската :) Но наистина е възможно да е ламбдата, защото преди година не знаех разликата между бошовската и универсалните :) Не харчи масло, сепараторът е чистен, а и тогава пушекът ще е друг цвят :)Ако беше ламбдата нямаше ли да се усети сериозно увеличение в разхода?
Ако беше ламбдата нямаше ли да се усети сериозно увеличение в разхода?
Тъпото е, че Ася не засича никакъв разход, само налива, но по последни данни има доста по-голям разход, но все пак съдя по разни общи приказки. Диагностиката ще е истината май.
Тъпото е, че Ася не засича никакъв разход, само налива, но по последни данни има доста по-голям разход, но все пак съдя по разни общи приказки. Диагностиката ще е истината май.
Аз между другото имам същия проблем с играенето на обороти като изключа от скорост... Има 2 варианта - или изключвам от скорост, падат до 700, после отиват на 900 и се стабилизират на нормалните, или втори вариант - изключвам от скорост и оборотите не помръдват :shock: - ако е била на 2600 примерно - остава си на 2600 още 2-3 секунди, и чак тогава почват бавно да падат до нормалните. Но пък ламбдата е чук - харчи колкото за бог да прости и върви добре, поне доколкото и е възможно де :D
То с преебана ламбда има случаи да върви повече дори, а харча ме съмнява да остане нисък. Иначе си изчисти стъпковото моторче, може да е позапекло, само внимавай с гарнитурката му :) А за моя случай - исках да знам какво друго може да е като вероятност :)
trustworthy
20-09-2010, 22:58
Aко пуши черно, няма начин да не харчи повече. на служебното пежо беше станало така и бордът от 0/100 моментен разход на място скачаше направо на 10+/100 при потегляне.
Отделно пушеше повече от моя дизел при най-сериозното му кадене :)
Aко пуши черно, няма начин да не харчи повече. на служебното пежо беше станало така и бордът от 0/100 моментен разход на място скачаше направо на 10+/100 при потегляне.
Отделно пушеше повече от моя дизел при най-сериозното му кадене :)
Вчера бях като дизел, едно Браво ГТ се опита да се закача на околовръстното(герои сме - след феста карахме кънки и бяхме на билярд) и го оставих сред облаци бензинови пари - така 4 пъти някъде :))
колеги търсих доста и не открих къде мога да си проверя vin-a понеже не бачка на начална страница ???
http://eper.fiatforum.com/
да речем тук...
ако работи :-)
или в гугъл потърсе "fiat eper online"
vankata_ll
22-09-2010, 15:00
А можеш и да си го изтеглиш и инсталираш. Ако ползваш интернет експлорер за браузер няма да имаш никакви ядове.
didkoldihno
22-09-2010, 20:30
имам въпрос,значи преди няколко дена половината ми километраж спря да свети както и обозначението за бензина предполагам че са изгорели лампички някой запознат да ми каже ако се е сблъсквал с този проблем да ми каже колко ще ми струва че сам неми се пробва да го оправям да не барна нещо друго :)
Май една лампа е изгоряла. И при мен е така. Има теми, в които е описано как да си ги смениш крушките, но не те съветвам да идеш на майстор, щото може да ти счупи нещо при разглабянето на таблото.
Kostadin`
22-09-2010, 22:11
И аз трябва да си сменям крушки,някой да даде инфо как да смъкна тъпия пластмасов капак на таблото с уредите,че не мога да му откача щипките,развих му инбусните болчета и дотам,някакви идеи???
И аз трябва да си сменям крушки,някой да даде инфо как да смъкна тъпия пластмасов капак на таблото с уредите,че не мога да му откача щипките,развих му инбусните болчета и дотам,някакви идеи???
Погледни тук:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=1034&highlight=%F2%E0%E1%EB%EE+145
Оп. Да питам и аз нещичко. От няколко седмици ме мъчи едно чукане отпред. Сменял съм носачи и амортесьори. Като карам по някой по-неравен участък (примерно Никола Мушанов) се чува това чукане. Някакви възможни предположения? До колкото знам не е каре, защото нямам чукане при напълно завъртян волан. И евентуално колко струва частта която е за смяна без труд естествено, че тя варира. Благодаря предварително.
Да не са се разхлопали спирачните апарати?
Оп. Да питам и аз нещичко. От няколко седмици ме мъчи едно чукане отпред. Сменял съм носачи и амортесьори. Като карам по някой по-неравен участък (примерно Никола Мушанов) се чува това чукане. Някакви възможни предположения? До колкото знам не е каре, защото нямам чукане при напълно завъртян волан. И евентуално колко струва частта която е за смяна без труд естествено, че тя варира. Благодаря предварително.
На мен ми звучи като биалетка - най-добре се чува шума при ниска скорост на павета примерно или ако си на равен път - на около 45 км/ч включваш на 5-та предавка, оборотите падат и се започва едно постоянно и отчетливо чукане/тропане с равни интервали.
Попринцип биалетката не е мн скъпа - не съм сигурен но ми се върти в главата нещо от порядъка на 20 лв.
Най-добре е да си я закараш на майстор - да види точно от какво е, че с окачването не трчбва да правиш компромис.
Ако найстина е биалетка - по-добре ги смени и двете.
Успех!
На мен ми звучи като биалетка - най-добре се чува шума при ниска скорост на павета примерно или ако си на равен път - на около 45 км/ч включваш на 5-та предавка, оборотите падат и се започва едно постоянно и отчетливо чукане/тропане с равни интервали.
Попринцип биалетката не е мн скъпа - не съм сигурен но ми се върти в главата нещо от порядъка на 20 лв.
Най-добре е да си я закараш на майстор - да види точно от какво е, че с окачването не трчбва да правиш компромис.
Ако найстина е биалетка - по-добре ги смени и двете.
Успех!
След малко като отивам да взимам сестра ми ще пробвам с 5-та на 45км/ч, но снощи по Дондуков си е*а майката и съм склонен да се съглася с тея биалетки и най вероятно др седмица ще ходи на доктор. А относно по горния пост за спирачките не е изключено, че от време на време решават да свирят и като чукна леко педала спира. Благодаря за помощта! Ще пиша какво е било като я оправя.
royal blue
26-09-2010, 23:07
колеги, един въпрос - от може би 2-3 месеца вече се чува едно бучене от двигателя, което е различно от нормалния шум. не е постоянно, а се появява при 70 на 3-та, 80 на 4-та и 90 на 5-та. интересното е че при 100 и нагоре вече го няма. имате ли идея какво може да е?
PS: колата е 145 1.9 JTD '99
oTBpaTuTko
27-09-2010, 01:37
Искам да си сменя фаровете ( предложете модел, силни да са белички ), единия ми халоген не работи ( как да го погледна и каква крушка да взема ). Искам да сменяма крушки и в купето ( голямата лампа и за осветления в краката --> някъкви идеи за това. Магазин за осветления в Шумен или Варна да ми кажете. Просто ме упътете Благодаря предварително... :yes:
Искам да си сменя фаровете ( предложете модел, силни да са белички ), единия ми халоген не работи ( как да го погледна и каква крушка да взема ). Искам да сменяма крушки и в купето ( голямата лампа и за осветления в краката --> някъкви идеи за това. Магазин за осветления в Шумен или Варна да ми кажете. Просто ме упътете Благодаря предварително... :yes:
Предполагам искаш да смениш крушките на фаровете - единия вариант е ксенон - порови се във форума - има колеги, които предлагат на добри цени. Относно късите светлини - цокъла е H1, аз съм с Osram Nightbreaker - 15лв. струва едната и съм доста доволен от това как светят, но при първа възможност бих сложил ксенон.
относно халогените - има два варианта - гледам че си с новата маска, така че можеш да извадиш капачето пред халогена(държи се с метални щипки които лесно обаче се чупят), после имаш да развиеш три рапидки и халогена излиза право напред, махаш капачката му и вадиш крушката. Другия начин мисля е по-удачен -да легнеш и да погледеш как може да се свали апачката на самия халоген без да се демонтира от бронята.
За осветлението в купето - не знам точно как се сваля плафона - някой друг колега да каже, че и аз искам да сменя крушката с диодна(бяла).
За тва в краката - един приятел си беше монтирал някак си, но тъй като ги беше вързал през бушона на фаровете - постоянно му горяха габаритите... Абе най-добре е някой кадърен жичкаджия да ти направи инсталацията - не би трябвало да е мн скъпо - четири диодчета, едно съпротивление и кабели - около 15 лв + още някой лев за труд.
trustworthy
27-09-2010, 14:44
Н1 са крушките при фейслифта било то за халогени, къси или дълги.
На какво може да се дължи разликата в просвета , между задната гума и калника? От едната страна ми е около 4ри пръста , а от другата , малко повече от 5 .
На какво може да се дължи разликата в просвета , между задната гума и калника? От едната страна ми е около 4ри пръста , а от другата , малко повече от 5 .
я амортисьорче я пружинка от по-ниската.
И аз си мисля , че може да е нещо от тези. Някой имал ли е подобен проблем?
oTBpaTuTko
28-09-2010, 03:48
Благодаря, като се прибера във Варна петък ще я свърша тази работа. Ще отида при моя електричар и ще му говоря. Сега съм в Шумен стидент, незнам от къде да си купя такива джунджурии на добри цени и да имам избор ... :)
Благодаря, като се прибера във Варна петък ще я свърша тази работа. Ще отида при моя електричар и ще му говоря. Сега съм в Шумен стидент, незнам от къде да си купя такива джунджурии на добри цени и да имам избор ... :)
Колега,а аз ти казах да се обадиш,не случайно работя в сервиз.
marian2784
13-10-2010, 20:59
колеги да се оплача малко.сложих ксенон на късите и какво да видя те светят по-зле и от преди.рефлекторите не правял лъч напред,а правят два като V и нищо не се вижда ,при брата на бравото светят страшно,какво да ги правя?някой да е имал този кахър
Може би има разлика във формата на крушките и сега не са на фокус. Сравни ксенона с обикновените - къде са жичката и балона по продължението на лампата
DIDO_7736
13-10-2010, 21:22
здр колеги да попитам под шофйорската седалка има копче за какво е
Kostadin`
13-10-2010, 21:26
здр колеги да попитам под шофйорската седалка има копче за какво е
Възстановява се горивото,при катастрофа тока към горивната помпа автоматично се прекъсва и от това копче се пуска.Не го натискай щото също е и прекъсвач това копче и после да не се чудиш,защо не иска да пали,ако греша нека някой да ме поправи.
marian2784
13-10-2010, 21:29
ами отстрани минава крушката мисля е по дълга,но пробвах да ч изтегля и нямаше разлика,пак прави два лъча
DIDO_7736
13-10-2010, 21:41
акак се нулирва компа на 147 като светне лампата за смяна на маслото може ли без да се закачя
акак се нулирва компа на 147 като светне лампата за смяна на маслото може ли без да се закачя
Нулира се с егзаминер колега и лекинко си в грешен раздел ;)
trustworthy
14-10-2010, 22:05
Възстановява се горивото,при катастрофа тока към горивната помпа автоматично се прекъсва и от това копче се пуска.Не го натискай щото също е и прекъсвач това копче и после да не се чудиш,защо не иска да пали,ако греша нека някой да ме поправи.
не грешиш, но аз мисля, че ако натиснеш копчето, нищо няма да се случи.
не грешиш, но аз мисля, че ако натиснеш копчето, нищо няма да се случи.
На загасена кола съм го пробвал и нищо не става
Имам едно въпросче.Някой свалял ли е духалката на вратата(дясната) ? Гледах в менуалите,но не открих за моделите с кръглите духалки.
Здравейте. Накой да е чувал за комбинация от бутони и да ти показва температурата?
DIDO_7736
16-10-2010, 00:19
не сам чувал знаишли как
LeoVin4i
16-10-2010, 09:54
Имам едно въпросче.Някой свалял ли е духалката на вратата(дясната) ? Гледах в менуалите,но не открих за моделите с кръглите духалки.
Аз съм свалял само кръглото нещо, щото успях да го ударя с коляно един път докато влизах в колата и то се счупи :metal: Държи се на едни пластмасови чопове, внимателно с подпъхване с плоска отверка и дърпане и псуване и излезе някак си...
Аз съм свалял само кръглото нещо, щото успях да го ударя с коляно един път докато влизах в колата и то се счупи :metal: Държи се на едни пластмасови чопове, внимателно с подпъхване с плоска отверка и дърпане и псуване и излезе някак си...
Така направих и успях да я сменя,но другата част не можах да я закача и сега вътрешната клапа стои постоянно отворена.Не е болка за умирана ама като знам,че не е както трябва все нещо ме човърка.
Пичове, имам следния проблем - когато вали дъжд ми капе(много слабо - 5-6 капки за една нощ примерно) от някъде в багажника по-скоро по кората(кожената) и по плстмасите, за които тя се захваща.
Та мисълта ми е някой имал ли е този проблем, и как се решава.
Аз мисля че е някъде от към малките странични стъкла(неотваряемите), но все пак исках да ви питам преди да почна да разглобявам и да мацам със силикон.
Ако можете -помагайте, Благодаря!
LeoVin4i
17-10-2010, 00:52
Така направих и успях да я сменя,но другата част не можах да я закача и сега вътрешната клапа стои постоянно отворена.Не е болка за умирана ама като знам,че не е както трябва все нещо ме човърка.
Амии незнам дали не те разбирам правилно, но аз изкарах цялото кръгло "нещо" заедно с клапата :notify: И дори и изкарано неможах да я закача обратно. Ама понеже имам една резервна централна конзола си взех оттам едното. Те са еднакви с тия на вратите :!:
PEPI-2ALFA
17-10-2010, 00:59
Двете части на на клапата (двете клапи) са свързани с една "пръчица". В двата и края има по една дупчица, в която влизат "пъпчици" от клапите. С тънка отвертка, ножче или нещо такова се щракват, дори без да се разглобяват. Моите двете във вратите бяха разкачени и така ги оправих. Наскоро от бързане отпрах с коляното духалката в шофьорската врата и вече стана по-лесно.
Пичове, имам следния проблем - когато вали дъжд ми капе(много слабо - 5-6 капки за една нощ примерно) от някъде в багажника по-скоро по кората(кожената) и по плстмасите, за които тя се захваща.
Та мисълта ми е някой имал ли е този проблем, и как се решава.
Аз мисля че е някъде от към малките странични стъкла(неотваряемите), но все пак исках да ви питам преди да почна да разглобявам и да мацам със силикон.
Ако можете -помагайте, Благодаря!
Най лесния начин да разбереш е да имитираш дъжд и да знаеш след това какво правиш.
След днешното пътуване до Банско ми се появи доста странен и притеснителен проблем - когато колата е на празен ход, и когато е на първа и втора, на обороти близки до празния ход се чува виене откъм скоростите...когато и дам газ изчезва веднага. Няма значение натиснат ли е съединителя или не - влияе се само от оборотите и го има само между 800 и 1000-1100 оборота. :unsure: Когато я гася пак присвирва дори малко по-силно... Интересното е че се получава чак след като мина 100+ км, и то яко каране по магистрала. Ако я кротя въобще не се появява! Някакви насоки?
marian2784
17-10-2010, 22:49
масло в скоростите
как да разбера дали задната главина е с магнитна "лента" или със зъбци? освен да я сваля де.. имало два варианта при ABS.
е може ли на моята да е една, а на същата кола главината да е друга??????????
ти пък от кога търсиш логика в италианска кола :screwy:
Иначе по ВИН трябва да излезе с какво си. А най-сигурния начин го знаеш - сваляш старата и по нея взимаш нова ;)
trustworthy
19-10-2010, 21:00
как да разбера дали задната главина е с магнитна "лента" или със зъбци? освен да я сваля де.. имало два варианта при ABS.
е може ли на моята да е една, а на същата кола главината да е друга??????????
Най-вероятно ще е с магнитна лента ;) ...и съответно ще те изръсят към 100 лв за нея :calc:
На колко километра се сменят ролки и ремаци на моя мотор, че нямам идея кога трябва да ги сменя?
Най-вероятно ще е с магнитна лента ;) ...и съответно ще те изръсят към 100 лв за нея :calc:
даам, 84лв от ТНкар варна, утре ще я вземам от тях и ще я сменям. мерси! иначе без лентата е 60... :???:
масло в скороститеМаслото е чук, долях съвсем малко... Проблема си остана. Мисля, че е някой от лагерите и скоро ще търся нови скорости!! :calc:
Да използвам спам темата и да питам някой тъпи неща например:
- какво трябва да е налягането в гумите edit: пропуснах да напиша, че са 195/50/15 (може и да бъркам)
- как се махат пустите чистачки
Да използвам спам темата и да питам някой тъпи неща например:
- какво трябва да е налягането в гумите edit: пропуснах да напиша, че са 195/50/15 (може и да бъркам)
- как се махат пустите чистачки
Предни гуми на 2.2, задни 2.0. Това е по каталог и не зависи от размера.
За чистачките, ако си с оригиналните се махат само перата, вадят се от към основата.
Размера ако не се лъжа е 195/50/15
За чистачките - пише БОШ на тях, но незнам дали са оригиналните - предполагам, че са, но много приличат на съвсем обикновенни, при които се смъква цялото тяло на чистачката.
marian2784
20-10-2010, 19:32
ами днеска задълбах поп въпроса със ксенона.излезе че жичката прави сянка и затова се получава тъмното петно в средата.оказа се още че че балончето което свети е малко по-назад (около 7-8мм)спрямо нормалната крушка и затова светлината се разсейва настрани успях да преместя малко по-напред около 3 мм но повече няма как повече.
v1play3r
21-10-2010, 18:24
Пичове , някой може ли да ме светне .. ако скоро изпрегне моя нещастен 1.6тс дали ще е много проблем да сложа 2.0 тс ( трябва ли да се сменят скорости и други ... ? ) :pokey:
marian2784
21-10-2010, 18:28
ами със сигурност ти трябва и компа а скоростите мисля стават но ще са ти къси.за друго ще допълнят колегите
Ето тук също има полезна информация
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=50536
Колеги. От известно време имам проблем с алармата. Понякога си се пуска когато си поиска и като бъзикам копчетата се оправя. Като я включа и като загасне лампичката, почва да мига много бързо и по това познавам, че ще почне да пищи. Като си поиграя с копчетата и понякога успявам да нагласа лампичката да мига бавно като мигач, но не винаги. Също така и като се пусне алармата и като се опитам да я спра само се чува еднократно пиукане и си продължава да свири (демек копчето бачка) И батерийката на дистанционното съм сменил даже. Някой има ли представа дали съм с оригинална или правена допълнително аларма. Вързана е с централното. Ако някой може да ми помогне ще съм му благодарен, че не ми се дават пари за алармаджия ако се окаже просто че съм тъп :)
По темата за алармите - дайте някой менюал за работа с фабричната аларма... в смисъл има ли "екстри" като тих режим, има ли комфорт модул, има ли "легенда" за разгадаване дали се е задействала алармата и от какво? За какво служат двете диодчета между обемните датчици до плафона?
Колеги,знам че има теми по този въпрос но незнам как да ги търся.Става въпрос за проблем с механизма,който задържа вратата да не се затваря.Ще съм благодарен ако някой даде рамо за да ги намеря :)
Иво Кръстев
25-10-2010, 17:08
Колеги,знам че има теми по този въпрос но незнам как да ги търся.Става въпрос за проблем с механизма,който задържа вратата да не се затваря.Ще съм благодарен ако някой даде рамо за да ги намеря :)
Това ли? (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=50688)
много ти благодаря,колега ;)
alfa_erazor
03-11-2010, 23:52
Здравейте, какъв е наклона на предните светлини, това дето трябва да го има като символче фар + наклон в проценти.
Би трябвало да е залепено някъде отпред около фаровете, но при мен абсолютно всички лепенки липсват.
vankata_ll
04-11-2010, 12:05
+1 май беше
infernus
08-11-2010, 20:05
Колеги. може ли някой да препоръча качествени карета и магазин от който да си ги взема. Колата е от подписа ми.
Здравейте, какъв е наклона на предните светлини, това дето трябва да го има като символче фар + наклон в проценти.
Би трябвало да е залепено някъде отпред около фаровете, но при мен абсолютно всички лепенки липсват.
мен ми се струва че беше 1,3%
мен ми се струва че беше 1,3%
Айде стига сте мислили...
http://www.picvalley.net/u/1643/180574308611510167561289379653oFNBlr1lt2aLcKcFY1qH _m.JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1643/180574308611510167561289379653oFNBlr1lt2aLcKcFY1qH .JPG)
И*аси работата, на 145-цата дебитомера е 0280217111 и цената е 360 лева. Някой има ли инфо над някой производен, който да става - гледам HOFFER със същия номер се предлага на добра цена, но колко работи ?
Работи колкото да не е без хич. Ти звънна ли на спечелиста да видиш каква цена може да ти обади?
Работи колкото да не е без хич. Ти звънна ли на спечелиста да видиш каква цена може да ти обади?
Той и да обади, 300 лева за тази пластмаса няма да дам, ще се търси втора ръка, но ще проверя със сигурност довечера дали е дебиломера ;)
Той и да обади, 300 лева за тази пластмаса няма да дам, ще се търси втора ръка, но ще проверя със сигурност довечера дали е дебиломера ;)
acko88 мисля че имаше такъв и го даваше изгодно!
Някой може ли да ми каже къде се намират бушоните на ел. огледалата на 145 2000г. ... ни приемат , ни предават благодаря предварително :)
Някой може ли да ми каже къде се намират бушоните на ел. огледалата на 145 2000г. ... ни приемат , ни предават благодаря предварително :)
Виж тук :)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28282&highlight=%F0%E5%EB%E5%F2%E0+%E1%F3%F8%EE%ED%E8
Виж тук :)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28282&highlight=%F0%E5%EB%E5%F2%E0+%E1%F3%F8%EE%ED%E8
Благодаря колега ..., за бушони нищо не намерих , което ме навежда на мисълта , че ще е реле :calc: ама как да разбера релето изгоряло ли е или не ... на бушона се вижда ама релето ??? Трябва да се замери ли :wallbash:
---------- Post added at 16:33 ---------- Previous post was at 16:21 ----------
Даже това табло с реленцата май не е същото като моето защото реленцето В на картинката е за подгрева на задното стъкло а пък при мен там е празно ( подгрева ми работи ) голям филм голяма схема :D
alfa_erazor
10-11-2010, 16:45
Айде стига сте мислили...
http://www.picvalley.net/u/1643/180574308611510167561289379653oFNBlr1lt2aLcKcFY1qH _m.JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1643/180574308611510167561289379653oFNBlr1lt2aLcKcFY1qH .JPG)
Блгагодаря на всички отзовали се колеги :)
vankata_ll
11-11-2010, 10:06
И*аси работата, на 145-цата дебитомера е 0280217111 и цената е 360 лева. Някой има ли инфо над някой производен, който да става - гледам HOFFER със същия номер се предлага на добра цена, но колко работи ?
И това е цената без ДДС :drinking:
И това е цената без ДДС :drinking:
То при тоя порядък е все тая :) Иначе го зачистих със спирт и сега спря да лагва, никой не знае докога :)
vankata_ll
11-11-2010, 14:41
То при тоя порядък е все тая :) Иначе го зачистих със спирт и сега спря да лагва, никой не знае докога :)
А иначе беше ли видимо зацапан?
А иначе беше ли видимо зацапан?
Да, имаше леко омасляване, може би от картерните пари.
При мен след изчистването вече 1 година си работи без проблем! :cheers:
При мен след изчистването вече 1 година си работи без проблем! :cheers:
Тъпото е, че не можах добре да го изчистя, но утре ще махна карантията и ще го направя качествено. Дано си работи поне година, както при теб :)
infernus
12-11-2010, 20:46
Бах никои ли не е сменял карета на боксер, вече се замислям дали те тракат на завой :depressed: толкова време никой не казва :(
Колеги, да питам тук за да не отварям нова тема. Та...
Падна ми заден десен стоп - този дето е на врата. Увисна си на кабелите ей така без никакво предупреждение. Половин ден се занимавам с моторчето и механизма на задната чистачка (отваряне, смазване на оста на чистачката и т.н.) и тъкмо вече завивам и последното винтченце на декоративната кора и се кефа че задната чистачка работи по добре и от нова.... Затварям задната врата победоносно и тя изплюва единия стоп! :big_whoops:
След кратко псуване (тихичко) направих оглед на стопа и установих че по принцип се държи на два винта и двата лепени и двата липсващи.
На някой друг да му се случвало подобно нещо?
Падна ми заден десен стоп - този дето е на врата. Увисна си на кабелите ей така без никакво предупреждение. Половин ден се занимавам с моторчето и механизма на задната чистачка (отваряне, смазване на оста на чистачката и т.н.) и тъкмо вече завивам и последното винтченце на декоративната кора и се кефа че задната чистачка работи по добре и от нова.... Затварям задната врата победоносно и тя изплюва единия стоп! :big_whoops:
След кратко псуване (тихичко) направих оглед на стопа и установих че по принцип се държи на два винта и двата лепени и двата липсващи.
Тук аз съм твоя човек. Един ден както си карах. Еди чичо реши да ме гони много яко и не издържах и решик, че е време да стана "мъж" :Lkingsmiley: Чичката най нормално си ми каза че ме гони да ми каже че стопа ми виси на жички. :D Захваща се с болт и гайка но за жалост 'талянци решили да вградат болта в пластмасовия стоп и след години пластмасата се чупи и няма как да се оправи. Решението беше нов стоп (или 2ра ръка) Аз играх на сигурно и си купих нов. Дано да съм помогнал :)
infernus
20-11-2010, 22:00
И аз страдах от същото нещо, но сега съм го направил така че да загроби колата.
Свалих го изчистих местата където лягат болтовете, после ги сложих и с течен метал Bison ги залях внимателно. Изчаках 24 часа в топла стая да стегне метала и след няколко дена го монтирах като допълнително сложих и силикон около болтовете да залепне хептен здраво :)
П.С. Много внимателската че болтовете трябва да влезат до доло че при мен се оказа че не съм ги набутал докрай и после ми беше трудно пасването.
Или лепиш самият стоп с полиуретанова пяна за купето, ако нямаш файнанси и имаш безплатна под ръка ;)