View Full Version : Плахо пистовизиране и "rebuild" на 156 3.0V6
тва с баниците отзад ще е ебаси манията.. евала
ФЕРАРИСТ
19-12-2012, 15:05
Мда, понеже ще трябва да направя два преходни фланеца от 120 междуболтово към 98, тва ще рече че поне 45 - 50мм фланец ще трябва да има от всяка страна.....
pla_y_men
23-12-2012, 15:23
Като си имаш 17-ки, що ти трябва да се заиграваш с тия 18-ки...ама щом си ги напазарувал вече...като ги налузиш, ще си покаже.
Щом си навързал вече диференциали, съединители и т.н., изкарвай я на плаца и едно бързо клипче как се върти на място и пуши гуми, веднагически в Youtube. Да видим дали 156-ца със задно ще прескочи по гледаемост оня PSY! Залагам на теб, щот' си цял PSYхопат!:flirt:
ФЕРАРИСТ
12-01-2013, 22:02
Видно от снимките кочината е почти готова, останаха некви дреболии като да и се смени тавана, да и лепнем едно предно и задно стъкло(отзад е плексигласче), да я минем 1-2 ръце с баданарката и излитаме......
Ако някой преди седмица ми беше казал че след седмица колата ще изглежда така надали щях да му повярвам, но тва е живота......
Понеже бях решил да я пребоядисам цялата и след като тавана стана в твърде жалко състояние след като ми се отвори капака преди 2 години, и след като вече направих 2 дупки в него за да влиза вятър, реших че ще е по добре да го сменя отколкото да го клепам с кит и прочее......или поне така ми се закле бояджийчето дето ще я вапца........
Направих и тия отвори в задните врати, горе - долу ми харесват, да не кажа и че като им се сложи една подходяща решетка и ще придобие добър вид.......
Правих тест на място за да видя как се държи водата след като рада е отзад вече........при 90 градуса на водата задържах към 4 - 4.5обм постоянно и пуснах перката.......за по малко от минута водата спадна с 20 градуса......ся верно че вън беше 2-3-4 градуса, но пък колата не е беше в движение, затапена отзад и реално прекарваше малко по топъл въздух.....Мисля че на писта няма да има проблеми..........
Всичко друго реално е готово, само козметиката остана........
П.П - имах към 2-3 мм луфт в пръта на рейката, който установих съвсем случайно след като натиснах предната част на предните гуми едновременно навън.......гумите мръднаха с поне 2 мм от гъненето, а накрайниците ми са твърда връзка с унибал......видя се как самия прът се надигна нагоре и така го видях.......рейката докато беше хидравлична не течеше и не тропаше......всъщност може да е тропала, но надали съм я чувал.......
Така че ако някой ви каже че от луфт в рейката не може да ви бяга сходимоста да не му вярвате......
Браво, Ники!
Хвърлям по едно око тука и ти се кефа!
pla_y_men
13-01-2013, 00:14
Разцепената задна врата е гениално аеродинамично решение!:notworthy: Със сигурност може да се създаде само на едно място...в аеротунела на Байконур! Ето една снимка, доказваща байконурската връзка!:hump:
ФЕРАРИСТ
13-01-2013, 12:02
Разцепената задна врата е гениално аеродинамично решение!:notworthy: Със сигурност може да се създаде само на едно място...в аеротунела на Байконур!
Мне, не е там, плод е на аеродинамичния ми гении.....исках да го тествам в Байконур така или иначе, но ме отрязаха защото близо месец целия тунел бил зает с неква 145ца дето тествала секви решения за преден спойлер.......:shoot::shoot:
Мне, не е там, плод е на аеродинамичния ми гении.....исках да го тествам в Байконур така или иначе, но ме отрязаха защото близо месец целия тунел бил зает с неква 145ца дето тествала секви решения за преден спойлер.......:shoot::shoot:
xaxaxa... на кого ли е тази 145ца :D:paddle:
Видно ..
си изрод баце...
ФЕРАРИСТ
20-01-2013, 23:52
Почти сме готови за боядисване, всичко по окачването е почти готово, правим само довършителните работи по преходните фланци от 5х98 към 5х120 заради по големите джанти отзад.....задния калник ще се поореже малко и ще има нещо като раздувка, макар че надали гумата ще изхвърча кой знае колко навън......
Фибрана между мен и двигателя няма да го има, мисля че не върши никаква работа....
ФЕРАРИСТ
03-02-2013, 15:48
Нещо такова ще е като цяло.......ако естествено Зашев няма нищо против.....
Бели лепенки ще има както и преди, горе долу същите ще са......
pla_y_men
03-02-2013, 15:59
Баце, дано това, което виждам да е заради фотоапарата или светлината...Не ми се вярва и при боичките за великденски яйца да има такова розово....:sick::no_no_no::screwy:
ФЕРАРИСТ
03-02-2013, 16:04
Заради снимката е - същото червено е както преди...
П.п.....нещо против да е в цвета на любовта?????
pla_y_men
03-02-2013, 16:15
Ако е същото червено, бива:th_up:
...иначе тоя цвят, дет се вижда, е като на месечната пауза на любовта...:roll2:
Цъкни некое фото отстрани, да видим смелите байконурски аеродинамични решения по-добре....
да бе снимал си най-неитересната част... дай да видим назад.....
п.с. пак си мноого нисък
ФЕРАРИСТ
03-02-2013, 19:19
да бе снимал си най-неитересната част... дай да видим назад.....
п.с. пак си мноого нисък
Лепя разните раздувки за задните гуми и в момента не моем да мръднем наникъде.......плюс това малко преди да снимам хванах с силиконче капаците на фаровете за калниците и докато не изсъхне не пипвам нищо.....
Абе нисичка е, ама може и още......
ФЕРАРИСТ
06-02-2013, 21:09
Значи с тия 9 инчови 18ки джанти и 250/64/18 туми на тях, монтирани с 35мм преходни фланци на тях нещо удрям на камък.....
Въпреки че изрязах доста от задния калник за да не опира той в гумата, оказва се и че голфенските раздувки са недостатъчни за да покрият гумата и няма начин да карам с тия гуми още от начало......
Може би на по късен етап ще търся някакъв вариант с по големи раздувки на задния калник, защото иначе няма да стане......
Така или иначе ще нося тия гуми на Серес, и ако преценя че са необходим или неизбежен компромис ще отпоря скапаните раздувки и ще карам с тях, независимо колко грозно ще изглежда колата без тях и с некви изхвръкнали джанти......
В общи линии е това, тая или следващата неделя може би ще си поиграя на реглаж на предница и задница, и може да се каже че съм що годе готов......
Снимки на финалния изглед може би до ден или два.....
И миналата година имаше неясноти до неделята ма виж ко стана... така че споко...
ФЕРАРИСТ
06-02-2013, 21:32
Тъй де, ама миналата година не знаех само лимитите на пистата, колата ми беше ясно как е, гумите ми бяха ограничение.......
Сега гуми бол, с колата не знам как ще е.......ако 240 са достатъчни отзад - добре, но ако компромиса позволява още, майната и на визията.....а компромис може и да има над 22 кила са тия баници с джантите......
pla_y_men
07-02-2013, 21:52
Значи с тия 9 инчови 18ки джанти и 250/64/18 туми на тях, монтирани с 35мм преходни фланци на тях нещо удрям на камък.....
Въпреки че изрязах доста от задния калник за да не опира той в гумата, оказва се и че голфенските раздувки са недостатъчни за да покрият гумата и няма начин да карам с тия гуми още от начало......
Може би на по късен етап ще търся някакъв вариант с по големи раздувки на задния калник, защото иначе няма да стане......
Така или иначе ще нося тия гуми на Серес, и ако преценя че са необходим или неизбежен компромис ще отпоря скапаните раздувки и ще карам с тях, независимо колко грозно ще изглежда колата без тях и с некви изхвръкнали джанти......
В общи линии е това, тая или следващата неделя може би ще си поиграя на реглаж на предница и задница, и може да се каже че съм що годе готов......
Снимки на финалния изглед може би до ден или два.....
...човека с гумените раздувки за джипки е в Ямбол, знаеш. Ще ти покрие гадните джанти от БМВ. И с Нено все едно правите манекени за витрина - стига сте ги мацали с боички тия коли! Опънете им един тест на Калояново най-накрая!:whip:
ФЕРАРИСТ
10-02-2013, 18:59
Днес ходихме на реглаж, и съответно след това направих 2-3 отсечки по не особенно гладкия път към сервиза където бях че мястото беше баз особенно движение и власта отсъстваше от него......
Като цяло окачването се държи добре, колата е адски вдървена.........Естествено имаше дребни инциденти като например че ми се откачи маркуча от двг към радиатора и всичката вода се ливна върху ауспусите.......добрата новина от това беше че заради отворите в задната част всичко излиза назад без проблеми.......зад мен беше 20 метрова бяла пелена, а в купето не се усети нищо......
Задницата на колата не стана по най - красивия начин, но това на тоя етап не ме вълнува, важно е вятъра да излиза от там както трябва......
Малко лебедарски си залепих предния нов джам, щото идеята ми беше да мога лесно да си го махам ако ми се наложи, но явно ще трябва да го хвана по сериозно......
Колата ще слезе към 4-5 санта по ниско при каране на писта, заради легналите полицай по пътя днеска се наложи да я повдигна малко.....
Едно Калояново преди Серес е повече от задължително.....
Евала!!!
Виждам Байкунурски елемент...
Тая решетка във вратите е пръсни черна да го ..ба
pla_y_men
10-02-2013, 20:17
...Малко лебедарски си залепих предния нов джам, щото идеята ми беше да мога лесно да си го махам ако ми се наложи, но явно ще трябва да го хвана по сериозно......
Колата ще слезе към 4-5 санта по ниско при каране на писта, заради легналите полицай по пътя днеска се наложи да я повдигна малко.....
Едно Калояново преди Серес е повече от задължително.....
Гагарин, кога ще ти се налага да си махаш предния джам, че не се сещам!?:help:
С тия 4-5 санта надолу вече ще си екстра...и байконурските елементи кефят!:grandpa:
ФЕРАРИСТ
11-02-2013, 00:27
Гагарин, кога ще ти се налага да си махаш предния джам, че не се сещам
Ми за 3 години два пъти ми се наложи, като заради втория път, счупих второто стъкло......сега третото трябва да се маха лесно и бързо, пък ако щеш се оплачи от мен...:heavy_cry::heavy_cry:
Furious 155
11-02-2013, 00:41
Евала!!!
Виждам Байкунурски елемент...
Тая решетка във вратите е пръсни черна да го ..ба
И фаровете предните бих направил черни, заедно с триъгълника на емблемата!
ФЕРАРИСТ
15-02-2013, 00:11
Имам скапан проблем.......
Понеже съм изхвърлил всички излишни жици, релета и прочее, като дойдат 97 градуса на водата и екуто ги търси и ми цъка ижектора на оборотомера, а това ми действа много стресиращо.....сега си пускам ръчно перката така или иначе, но искам поне първата степен като трябва да се включи да не ми записва грешката, а да ми се пуска некакъв диод там да ми светне да си го знам че съм на 97 градуса, че като карам много много не гледам другите уреди, а оборотомера ми е наврян отпред......
Мъри ми написа като на прост индианец схема, даде ми и букса с реле и жици, надписа ми коя къде, но пак не се получава.......
Скапаното еку пускало маса на релето от пин А6 при 97 градуса........пише че при контакт от тоя пин идат 12 волта - така е.........на другия край на релето пускам 12 волта след контакт......така ми го писа и М.........на двата пина където релето прави верига вързах маса от купето, и маса към диода........И грънци, нищо не става, при 97 градуса диода не свети, екуто веднага бичи грешка че нямало първи вентилатор......
Не знам дали това че не е закачено и жица за второто реле не е проблема......
Некви идеи, било то мъдри или не чак толкова.....
Батка, ЕКУ-то ти търси две релета. Едното за първа, другото за втора степен. Ако искаш тази драма да спре. Ти трябват две релета. Намираш от схемата двата пина от ЕКУ-то, които управляват двете релета. Закачаш по отделно всяко управление от ЕКУ-то към единия крак на бубинката на релето. Другите два крака на бубинките им даваш плюс през контакт и толкова.
Най-просто казано. ЕКУ-то има два пина за управление на две релета. За да спре да свети, на двата пина закачаш поотделно едно реле, и после даваш общ плюс на двете релета.
В краен случай като се видим на Серес, на пистата ще донеса две релета и ще ги вържем за 5 минути. Дотогава не и обръщай внимание на тая лампа.
Имам скапан проблем.......
Понеже съм изхвърлил всички излишни жици, релета и прочее, като дойдат 97 градуса на водата и екуто ги търси и ми цъка ижектора на оборотомера, а това ми действа много стресиращо.....сега си пускам ръчно перката така или иначе, но искам поне първата степен като трябва да се включи да не ми записва грешката, а да ми се пуска некакъв диод там да ми светне да си го знам че съм на 97 градуса, че като карам много много не гледам другите уреди, а оборотомера ми е наврян отпред......
Мъри ми написа като на прост индианец схема, даде ми и букса с реле и жици, надписа ми коя къде, но пак не се получава.......
Скапаното еку пускало маса на релето от пин А6 при 97 градуса........пише че при контакт от тоя пин идат 12 волта - така е.........на другия край на релето пускам 12 волта след контакт......така ми го писа и М.........на двата пина където релето прави верига вързах маса от купето, и маса към диода........И грънци, нищо не става, при 97 градуса диода не свети, екуто веднага бичи грешка че нямало първи вентилатор......
Не знам дали това че не е закачено и жица за второто реле не е проблема......
Некви идеи, било то мъдри или не чак толкова.....
А ти мен за нищо ли ме нямаш вече? Тц тц тц... ми звънни един телефон... ще ти пратя схема как да си вържеш релетата довечера.
ФЕРАРИСТ
15-02-2013, 11:52
Батка, ЕКУ-то ти търси две релета. Едното за първа, другото за втора степен. Ако искаш тази драма да спре. Ти трябват две релета. Намираш от схемата двата пина от ЕКУ-то, които управляват двете релета. Закачаш по отделно всяко управление от ЕКУ-то към единия крак на бубинката на релето. Другите два крака на бубинките им даваш плюс през контакт и толкова.
Демек както процедирам с едното реле както Мъри ми го даде, така да направя още едно по същата схемаи да го вържа към другия пин от екуто за релето на втория вентилатор......втория пин го знам кои е, ще си поиграя тия дни........
А ти мен за нищо ли ме нямаш вече? Тц тц тц... ми звънни един телефон... ще ти пратя схема как да си вържеш релетата довечера.
Е, ся не моа да занимавам всеки с мойте глупости все пак.....:wink:
Много добре знаеш, че като става въпрос за теб съм на среща винаги да помогна с каквото мога :) Така, че не се притеснявай да ми звъниш когато имаш нужда. :)
Ако си свързал едно реле да взима сигнал маса от ЕКУ-то и плюс от някъде си. Трябва да направиш така за двете степени на вентилатора защото оригинално колата си е била с две релета.
ФЕРАРИСТ
15-02-2013, 16:57
Нещата продължават да не се получават и след второто реле, снимка по долу на всичко както съм го вързал.....Релетата изобщо не реагират при симулация през екускана, симулирах 100 градуса при запалена кола с потенциометър, светна грешката на оборотомера, и дотам, диода мълчи.....
http://www.polyurethan.me/my/fan.jpg
Почвам да си мисля че и климатика ще да има нещо общо гледам в елърна ве Е15 и Е17 пак са свързани с перките -
mimouzunov
15-02-2013, 20:06
Нещата продължават да не се получават и след второто реле, снимка по долу на всичко както съм го вързал.....Релетата изобщо не реагират при симулация през екускана, симулирах 100 градуса при запалена кола с потенциометър, светна грешката на оборотомера, и дотам, диода мълчи.....
http://www.polyurethan.me/my/fan.jpg
Почвам да си мисля че и климатика ще да има нещо общо гледам в елърна ве Е15 и Е17 пак са свързани с перките -
Един леко глупав въпрос ще задам... Светодиотчето нали все пак го пускаш на 12 волта през някакъв резистор?!
ФЕРАРИСТ
15-02-2013, 20:45
Не - бачка без съпротивление на 12 волта, имам още един такъв за друго в колата, проверявам изришно диода и всяко реле преди да пробвам нещо с жица.....в смисъл че днес например преди да сложа и второто реле, всичко се пробва наново дали работи.....
Качвам от ЕПЕР-а (Елърн да се еба) схемата на охлаждане. Според нея на куплунг А на ЕКУ-то 50-ти пин дава маса на единия от по-тънките кабели на релето. Другия от по-тънките е на постоянен плюс. Това е за първа степен.
За втора степен има две релета.... твоята кола оригинално с колко вентилатора беше? С един или с два? Както и да е...
За втора степен пак на куплунг А, пин 62 дава маса на единия от по-тънките кабели, другия пак е на постоянен плюс....
Остави диода сега не се занимавай с него, той не ти трябва.
Най-простото - както са двата държачи на релетата с кабелите връзваш по един от тънките кабели на постоянен плюс, а едното свободно тънко кабелче на 50ти пин, другото на 62ри. Така пробвай да пуснеш с ФЕС-а процедурата за перките.
ПИН А6 - маса (сигнал) на реле 1 за 1-ва степен - А6 към 86 крак на реле 1
ПИН 3D - маса (сигнал) на реле 2 за 2-ра степен - 3D към 86 крак на реле 2
Venci дал си схема на МЕ3.1 Неговото е 2.1 и е точно така както го е свързал. Управляващата верига на релето също има поляритет който трябва да се спази. Ако е обърнато на обратно ще дава на късо.
ФЕРАРИСТ
16-02-2013, 09:33
Управляващата верига на релето също има поляритет който трябва да се спази. Ако е обърнато на обратно ще дава на късо.
Виж на това не съм обърнал внимание на кои крак на релетата отиват тия неща, днеска ще го пробвам и така.....
Venci дал си схема на МЕ3.1 Неговото е 2.1 и е точно така както го е свързал. Управляващата верига на релето също има поляритет който трябва да се спази. Ако е обърнато на обратно ще дава на късо.
Прав си така са пиновете, защо ли ме подведе тази схема. Пак от Елърн-а я извадих.
ФЕРАРИСТ
16-02-2013, 17:51
Ми не става, вързвах по номера на краче на релето както е писано, вързвах обратно, някакво трето реле има по схемите, предавам се и мисля да не се занимавам повече с тва........
don_pepone
16-02-2013, 17:53
..... Извади лампата дето светва ( на инжекциона) и си готов :cheers: , поне докато си решиш тоя проблем
Третото е паралелно на второто. Него климатика го пуска като 2-ра степен на вентилатора. Мисля, че не ползваш правилните релета просто. Снимай схемата на релетата които ползваш и ще ти кажа къде е проблема. Вероятно ЕКУ-то не получава информация, че релето е включило или обратното. Измери на управляващите сигнали когато няма маса дали има +. Някои релета имат вградени диоди които не позволяват да се затвори веригата към управляващия сигнал.
Като гледам на снимките знам кои релета си ползвал, но в момента нямам такива пред мен за да им погледна схемата.
ФЕРАРИСТ
18-02-2013, 17:02
Поради липсата на подходящо време за тестове на писта, убиваме времето с оптични и аеродинамични решения, като добавка под предната броня и странични прагове......твърде много станаха елементите от VW по колата, че да видим......
Малко зор ще е вдигането на колата на крик, но мисля че имам решение без да се налага да се маха прага, със сигурност няма да мога да се кача на платформата с тая предна броня, но при положение че се маха за 4-5 минути не мисля че е голям проблем......
Имах някакво чаткане откъм каретата като карах преди няколко дена едни отсечки за кратко, но за всеки случай си взех един комплект вътрешно и външно каре че ако тва изпафка на Серес ще е кофти......
Вътрешното каре е тегаво за намиране, по принцип не се продава отделно за 2.5V6, но все пак става и от друга кола същото......VW естествено.......
Тия дни може би фаровете ще станат бели че ми писна да ми се намила колко файнско щяло да е, лично на мен ми е все тая, но все пак има мераклии да го направят тва.......
Защо не сложи праговете от зендера? :)
ФЕРАРИСТ
18-02-2013, 17:51
Ми щото идеята по принцип е да не влиза въздух отстрани на колата и под нея......а те са повече с визуално предназначение, отколкото с практично......
фаровете трябва да са бели иначе няма да караш.
Отпред бая напасване е имало за ножа. Евала. Най-важно е да престанеш да отлагаш теста щото няма време
п.с. За качването нa колата на крик и повдигането. По едно време когато се чудех дали да е ниска или висока калата, да е на еър джакове или не.... най-лесното решение е да си направиш малки естакади.. от дърво най-добре http://www.youtube.com/watch?v=lypnyfh-KCk
ФЕРАРИСТ
19-02-2013, 00:28
Т. нар нож е само хванат с 3-4 самонарезки за да видя как ще стои, има 1-2 луфта дето с пищова за горещ вятър ще се оправят, тва се огъва лесно като се нагрее.......
Крика влиза на навит нанякъде волан зад предната гума, след това е лесно.......
ФЕРАРИСТ
23-02-2013, 17:58
Преди финалния тест на Калояново утре.....
mimouzunov
24-02-2013, 00:02
Крика влиза на навит нанякъде волан зад предната гума, след това е лесно.......
Ако недаи си боже се спука гума... Крика ще влезе ли пак!?
ФЕРАРИСТ
24-02-2013, 08:28
Гуми ще могат да се сменят при сложени странични прагове, няма да е проблем, сега съм без тях, навих пружините на максимум за Калояново, щото реално ще тествам най вече окачването и прагове не ми трябват.....
ФЕРАРИСТ
24-02-2013, 20:35
Днес на 7-8 градуса и доста локви по пистата може да се каже направихме нещо като каране, шпера е голяма работа, разликата от преди е от небето до земята........
Ще трябва да свикна да понатискам спирачка с левия крак, и да не пускам газта като поднесе леко задницата, тва са изкривявания от предното и колкото по бързо ги забравя, толкова по добре......
Ще трябва да канализирам малко по добре въздуха от заборника на тавана към радиатора.....
Тва в общи линии.....
http://www.youtube.com/watch?v=DAwCeLy1ma4&feature=youtu.be
digitalundgrd
24-02-2013, 20:39
Ти с Q2 ли беше ? Питам, защото казваш, че не трябва да пускаш газта, а знам че точно при Q2 като отпуснеш газта и "отключва".
ФЕРАРИСТ
24-02-2013, 20:56
Quaife
pla_y_men
24-02-2013, 21:05
18-ките пробва ли ги? Как е усещането при завиване след ремонта на рейката? Как я чувстваш, накъде е тенденцията - презавиване, недозавиване?
Furious 155
24-02-2013, 21:18
Днес на 7-8 градуса и доста локви по пистата може да се каже направихме нещо като каране, шпера е голяма работа, разликата от преди е от небето до земята........
Ще трябва да свикна да понатискам спирачка с левия крак, и да не пускам газта като поднесе леко задницата, тва са изкривявания от предното и колкото по бързо ги забравя, толкова по добре......
Ще трябва да канализирам малко по добре въздуха от заборника на тавана към радиатора.....
Тва в общи линии.....
http://www.youtube.com/watch?v=DAwCeLy1ma4&feature=youtu.be
Незнам дали ми се струва, но сякаш колата доста лесно презавива... така ли е?
Какви са сходимостите, или не си се задълбавал там, предвид положението на волана при движение направо?
ФЕРАРИСТ
24-02-2013, 21:56
Castor-а е твърде малък отпред за да е лесно да се контрира бързо, още повече и че няма хидравлика.....сходимоста е леко отворена отпред(към тое-аут), и леко затворена отзад(към тое-ин).....колата изглежда нервна, щото е студено, влажно, сликовете са студени и възрастни......а и все още не съм свикнал да я карам както трябва.......а и все още не се и опитвам както трябва щото има по важни неща на тоя етап.......
18ки не съм пробвал, трябва да съм луд да хабя сликове тука.......
Furious 155
25-02-2013, 09:46
Castor-а е твърде малък отпред за да е лесно да се контрира бързо, още повече и че няма хидравлика.....сходимоста е леко отворена отпред(към тое-аут), и леко затворена отзад(към тое-ин).....колата изглежда нервна, щото е студено, влажно, сликовете са студени и възрастни......а и все още не съм свикнал да я карам както трябва.......а и все още не се и опитвам както трябва щото има по важни неща на тоя етап.......
А каква е ширината на колата(стъпката) отпред и отзад?
Да не ми забравиш двата слика за Серес, няма да мога аз да ги нося!!!!
Колата е ок, с това предпазливо каране свали на 61-62сек. Само хидравлика ако си измислиш ще ти е по комфорт в каляската.
Jivko7777
25-02-2013, 13:35
Колата е ок, с това предпазливо каране свали на 61-62сек. Само хидравлика ако си измислиш ще ти е по комфорт в каляската.
с туй пенсионерско каране 1:01 че бат Николайчо ти си супер бе... аз мислих че само разгряване е било и проби а то и отлично време записано
щрак
109367
109368
109369
ФЕРАРИСТ
25-02-2013, 18:47
Колата е ок, с това предпазливо каране свали на 61-62сек. Само хидравлика ако си измислиш ще ти е по комфорт в каляската.Принципно ще е може би малко по лесна за каране, но трябва да стане революция за да мисля как да пусна два маркуча напред към рейката.......
nmushnikov
25-02-2013, 20:50
Принципно ще е може би малко по лесна за каране, но трябва да стане революция за да мисля как да пусна два маркуча напред към рейката.......
Сакън! Ще утежниш прототипа с кило-кило и половина! Ами помпа, казанче за маслото, масло.... Не ми се смята! А и може да се измести центъра на тежестта! :bouncing_smiley:
Това в кръга на шегата! Заслужаваш адмирации най-малко за това, че си се захванал с този проект!:bg:
Принципно ще е може би малко по лесна за каране, но трябва да стане революция за да мисля как да пусна два маркуча напред към рейката.......
От онези рейки на ток не може ли да се сглоби нещо ?
Помпа от Пежо си сложи от пред
Помпа от Пежо си сложи от пред
Maни тея чупливи боклуци,нищо френско не трябва да има в колата................:bounce8::bounce8::bounce8:
Maни тея чупливи боклуци,нищо френско не трябва да има в колата................:bounce8::bounce8::bounce8:
по някой път се налага
по някой път се налага
Не не,по-добре от Холцваген и те имат ел.хидравлични помпи :flowers::flowers:
Furious 155
26-02-2013, 16:58
ЧУДОТО!!!
109419
и тук :)
http://trackstar.bg/track-day/24-02-2013-dracon/?fb_action_ids=10200741162591995&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210200741162591995%22%3A606 337592729024%7D&action_type_map=%7B%2210200741162591995%22%3A%22og .likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D
ЧУДОТО!!!
109419
и тук :)
http://trackstar.bg/track-day/24-02-2013-dracon/?fb_action_ids=10200741162591995&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%2210200741162591995%22%3A606 337592729024%7D&action_type_map=%7B%2210200741162591995%22%3A%22og .likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D
На живо е още по-уникална!
ФЕРАРИСТ
04-03-2013, 18:30
Значи надявам се със тая система да няма проблеми с охлаждането, от двата въздухозаборника на тавана и отстрани отзад ще влиза студен вятър а пред рада съм направил нещо като кутия в която влизат тия "маркучи" за да не засмуква перката горещ въздух от двигателя.......
Малко грозничко ми изглежда аспирацията, Бретоне и Пининфарина бяха заети и нямаше как да ги ангажирам с дизайнерски решения, а и за мен е важно да върши работа.......
тя всичката топлина нали идва от двигателя. така или иначе точно него охлаждаш. може даже ефекта от аспиратора :D да е обратен. ша вземеш са потиш вътре.
ФЕРАРИСТ
13-03-2013, 18:24
Вече сме скромни собственици на трилитрова моторетка, блок глави и всичката карантия, датчиците повечето са окичени по двигателя, разпределителните не стават, но така или иначе ще си прехвърлям мойте от сегашния двг.......
Ще направим тегавата процедура с портването на главите, ще премерим с пластигауджа кви са хлабините между вала и лагерите и ако нещата са добре дори няма да си правя труда и да ги сменям, слагам гарнитурите и жега......
Спешъл тенкс на хайваните от Вентура, за оказаното съдействие........
А стария мотор как е, има ли някакви последствия след 110-те градуса, които споменаваш в клипчето?
А стария мотор как е, има ли някакви последствия след 110-те градуса, които споменаваш в клипчето?
Здрав си, шестака си е шестак, не е Фиатов, а си е Алфов мотор и не мре лесно тоя гад. Просто на Феро му трябват още коне в багажника.:spiteful:
Jivko7777
13-03-2013, 20:38
Здрав си, шестака си е шестак, не е Фиатов, а си е Алфов мотор и не мре лесно тоя гад. Просто на Феро му трябват още коне в багажника.:spiteful:
Точно туй щях да кажа че нищо ще му няма просто иска още нагоре!
don_pepone
13-03-2013, 20:56
Хммм супер "колкото повече,толкова повече" :)
Иначе еваларка за карането :respect: и за класирането с времената. Само нещо Дупарата не слуша напълно ама мисля и това ще се доизкусури :)
Браво! Резонното се случва, аз даже ти се чудих, защо се куми до сега, но ти си знаеш най-добре съображенията. Айде със здраве и ти пожелавам по-нататък 3.2 пък защо не и 3.5-3.7... :bounce8:
Jivko7777
13-03-2013, 21:38
Браво! Резонното се случва, аз даже ти се чудих, защо се куми до сега, но ти си знаеш най-добре съображенията. Айде със здраве и ти пожелавам по-нататък 3.2 пък защо не и 3.5-3.7... :bounce8:
Тей тей ще го прави по добре сега да го разстръгва и да го прави по голям обем...
digitalundgrd
13-03-2013, 22:25
3-ката си е 3-ка :)
3-ката си е 3-ка :)
:grandpa:
ФЕРАРИСТ
14-03-2013, 01:16
Кой мод да помоля да смени името на темата на да речем "Плахо пистовизиране и "rebuild" на 156 3.0V6"
Кой мод да помоля да смени името на темата на да речем "Плахо пистовизиране и "rebuild" на 156 3.0V6"
Готов си, ама трябваше ти да черпиш а не Другаря Зашев :tongue:
ФЕРАРИСТ
01-04-2013, 18:20
Като цяло трилитровката е готова за сбиране частите са уж налице, чакат се само сегментите и дюзи.....
Като казах дюзи, че в тая връзка търся 6 дюзи за тройка, различни са от тези на 2.5.....Бошовски номер 0280150702 или 0280150701 -
Джамбазите ме убиха с цени от 200 лв за 6 дюзи - ебаси аз взех двигател за 400, тия ще искат 200 кинта за 6 дюзи......Някакъв в Казанлък обяви 120 за 6те, но не можел да ги намери.....ебаси драмата......
Като цяло трилитровката е готова за сбиране частите са уж налице, чакат се само сегментите и дюзи.....
Като казах дюзи, че в тая връзка търся 6 дюзи за тройка, различни са от тези на 2.5.....Бошовски номер 0280150702 или 0280150701 -
Джамбазите ме убиха с цени от 200 лв за 6 дюзи - ебаси аз взех двигател за 400, тия ще искат 200 кинта за 6 дюзи......Някакъв в Казанлък обяви 120 за 6те, но не можел да ги намери.....ебаси драмата......
Като цяло може да вземеш дюзите на Зашев така или иначе той сега само може да подкастри асмата (време е точно за това) па да му ги върнеш като му потрявбат... демек... в далечното бъдеще, но съм сигурен че поне до следващия Серес може да ти ги заеме
ФЕРАРИСТ
01-04-2013, 19:47
Мисля че ще е по лесно да му сглобя един съботаж и да си реша проблема както с дюзите, така и с още някой части......:)
Дюзи трябва да се търсят, не мое да чакам аз на тия варианти.....не че до 2 месеца ще се юрна с 3.0, така или иначе преместих радиатора отпред, и ще трябва да врътна 1-2 дена на Калояново с 2.5 все още, но за да го сваля тоя сега, ще трябва 3.0 да ми е готов за качване и да не се бавя.....
pla_y_men
01-04-2013, 20:54
Като цяло може да вземеш дюзите на Зашев така или иначе той сега само може да подкастри асмата (време е точно за това) па да му ги върнеш като му потрявбат... демек... в далечното бъдеще, но съм сигурен че поне до следващия Серес може да ти ги заеме
Мисля че ще е по лесно да му сглобя един съботаж и да си реша проблема както с дюзите, така и с още някой части......:)
....
Имам една дюза за вас...ама да не ви дойде богата сместа...:hump:
Феро, глей те тука http://stenlicar.mobile.bg/ - от тук напазарувах 166-та. Тая дето се продава на части, се продаваше и тогава. Тоя Стенли изглеждаше читав, а и тоя скраб дето му седи в двора 2 години...може да спазариш проблемния матор тънко...те ти и дюзи и всякакъв чарколяк...
Гледам, че има и 156 GTA за 10 бимберици. Ненчо парите ги нема за нищо и ако е пораснал вече, може да остави биберона и малолитражките и да се пробва с 3.2 :crazy:
D-I-V-A-K-A
01-04-2013, 21:04
Стенли и Стефан са големи пичове, но за съжаление 166-та отдавна е без мотор. То почти нищо няма вече по нея ;)
Linkestis
01-04-2013, 21:20
Стенли и Стефан са големи пичове, но за съжаление 166-та отдавна е без мотор. То почти нищо няма вече по нея ;)
"Швейцарците"... :)
Нямаха ли две 166-ци?Ако не се бъркам Ники да им отиде на посещение
D-I-V-A-K-A
01-04-2013, 21:29
"Швейцарците"... :)
Нямаха ли две 166-ци?Ако не се бъркам Ники да им отиде на посещение
Еми освен скоро да са докарали някоя друга 3.0, но тази на която е обявата няма мотор отдавна ;)
ФЕРАРИСТ
01-04-2013, 22:04
Имам една дюза за вас...ама да не ви дойде богата сместа...:hump:
Феро, глей те тука http://stenlicar.mobile.bg/ - от тук напазарувах 166-та. Тая дето се продава на части, се продаваше и тогава. Тоя Стенли изглеждаше читав, а и тоя скраб дето му седи в двора 2 години...може да спазариш проблемния матор тънко...те ти и дюзи и всякакъв чарколяк...
Гледам, че има и 156 GTA за 10 бимберици. Ненчо парите ги нема за нищо и ако е пораснал вече, може да остави биберона и малолитражките и да се пробва с 3.2 :crazy:
4 166-ци на части има в мобилето, и тоя Стенли ли е къв е беше единия от тримата дето ми каза 200 лв......сякаш се бяха наговорили деба......четвъртия беше тоя от Казанлък.....той пък не ги намерил......яка работа....
има 2,0 в6 турбо на части в Пазарджик..не знам дюзите от този мотор ще ти свършат ли работа..
ФЕРАРИСТ
01-04-2013, 22:45
Предполагам че и той е с такива дюзи, но не съм 100% сигурен.....
thecleaner
01-04-2013, 23:04
4 166-ци на части има в мобилето, и тоя Стенли ли е къв е беше единия от тримата дето ми каза 200 лв......сякаш се бяха наговорили деба......четвъртия беше тоя от Казанлък.....той пък не ги намерил......яка работа....
На Пунто ГТ дюзите са същите и са с тоя номер 0280150701 и са 240 кубика, вървят по 60-80лв. 4 броя и се намират сравнително лесно.
0280150702 ките се слагат на всичкото 8v. + CF1 16v. и мое се замера човек с тях, ма са 190 кубика.
П.П. Живот и здраве до месец и аз ще махам моите от Пунтото, та ако наистина не си на зор 4бр. са намерени :)
ФЕРАРИСТ
02-04-2013, 12:20
На Пунто ГТ дюзите са същите и са с тоя номер 0280150701 и са 240 кубика, вървят по 60-80лв. 4 броя и се намират сравнително лесно.
0280150702 ките се слагат на всичкото 8v. + CF1 16v. и мое се замера човек с тях, ма са 190 кубика.
П.П. Живот и здраве до месец и аз ще махам моите от Пунтото, та ако наистина не си на зор 4бр. са намерени :)
.....ако са такива и до месец ги махаш значи изобщо да не търся - твойте 4, аз имам една от едно време, още една ще намеря и съм бомба.....
П.П - верно че са такива, ся проверих, батка ако се видим някъде ми напомни да те почерпя.....
don_pepone
02-04-2013, 12:29
Братл Има 4бр инжектори от Крома турбо (150 коня) 0 280 150 701-15.8ohm-226 cubic 22l/h -3bar( в някой каталози ги дават 240кубика). Стои и рейката им.
Пуснал съм ги за продан от мое име,че момчето няма регистрация в форума. Ако ти вършат работа им търси 60лв. Кромата до последно вървеше но я удариха,а имаше и натрупани данъци и направо я бракува.
ФЕРАРИСТ
02-04-2013, 18:04
Братл Има 4бр инжектори от Крома турбо (150 коня) 0 280 150 701-15.8ohm-226 cubic 22l/h -3bar( в някой каталози ги дават 240кубика). Стои и рейката им.
Пуснал съм ги за продан от мое име,че момчето няма регистрация в форума. Ако ти вършат работа им търси 60лв. Кромата до последно вървеше но я удариха,а имаше и натрупани данъци и направо я бракува.
Дай телефон за контакти или направо ги пращай до СТЗГ - офис Хаджи димитър Асенов - Николай Димитров - 0888135063
Рейката реално не ми трябва.....
don_pepone
02-04-2013, 18:39
Уреден си. утре пътуват към теб
П.С. радвам се , че ще допринеса с нещо за тази алфа :)
ФЕРАРИСТ
03-04-2013, 18:41
Надявам се тия гуми повече да не опират по калниците след тая интервенция........
pla_y_men
03-04-2013, 20:03
250-ки вече няма да опират, ама те знам, че не се удържаш - като боднеш някои 285 заради 3.0 маторя...пак ще опират:Tease:
Като върна радиатора където му е мястото, вземи ги върни и задните врати в първоначален вид - нема нужда да гребеш въздух и да имаш аеродинамиката на НДК...:screwy:
ФЕРАРИСТ
03-04-2013, 20:17
Като върна радиатора където му е мястото, вземи ги върни и задните врати в първоначален вид - нема нужда да гребеш въздух и да имаш аеродинамиката на НДК...:screwy:
Демек искаш да кажеш да прикапя срязаното от вратите с цеото, да китосам и да боядисам две врати, или пък да взема две от тия дето ми останаха от англичанките и да ги разкостя орежа, махна джамците, и пр......тоест 2-3 дена работа........ти ся кво искаш - като идвам до СФ и да не ти се обаждам ли.......или пък ти като минаваш към СЗ и да не ти вдигам........?????
pla_y_men
03-04-2013, 20:32
Забрави...объркал съм се...кой съм аз, та да подлагам на съмнение ноу-хауто на ЗАЗ и Роскосмос...Не се усетих, че ще се прецака работата на двойния дифузьор и ДРС-а...:calc:
ФЕРАРИСТ
03-04-2013, 21:40
Като каза дифузьор и се сетих да спомена че вече имам нова "изпускателна система", едно гърне, излизащо нагоре и в центъра, поне 3-4 кила е по лека тая комбинация, и сега вече найстина ще мога да "подифузирам" както трябва щото ми се изчиства пода отзад......
Щяло да има тракдей на Кал на 14 април, ще гледам да мога да сваря да ръчна.....
Феро, батка, бях ти обещал по-рано... , но чак сега сварих да видя под капака на колата. Моите дюзи са с номер 0 280 150 701.
ФЕРАРИСТ
08-04-2013, 18:15
Понасъбрахме малко дюзи, някой дали има наблюдения дали въпреки че номера на дюзите е един и същ, понеже едните доколкото знам са от Крома, другите от пунто гт, трицифрените номерца в ограденото с червено са различни, дали има някакво значение.......
Така или иначе ще ги чистя и надуя през една рейка на 3-4 бара да видя дали пръскат еднакво, но все пак ако някой има наблюдения....????
Сегментите също са налице, почвам постепенно сглабяне на енджина, липсва ми само един болт с шайба от шпилките на главата, но все ще се намери от някъде......
pla_y_men
08-04-2013, 21:02
Мда, коренна разлика!!! Едните ще обливат, а другите ще окъпват...!:dance:
TWIX да не са ти спонсори?:crazy:
ФЕРАРИСТ
08-04-2013, 21:29
Батка не се шегувай, чуствителен и раним съм на тема дюзи, ако пръскат с различен дебит ще стане ебаси кашата.......мисля да се застраховам и да взема от колегата дето ми даде дюзите от Пунто ГТ още 3 и да ми е мирна главата - отпреди имам дюза от 3.2 и нейните цифри дето не са на парт номера съвпадат с тия от пунтака.....
don_pepone
08-04-2013, 22:02
Бро според мен щом номерата са еднакви и дебита е еднакъв,а другите цифри да са по-скоро партиден номер или нещо от сорта (по моя логика де). Най добре ги пусни през една ултразвукова ваничка да минат едно чистене и после ги засечи какъв дебит дават.
ФЕРАРИСТ
08-04-2013, 22:39
Неска ги киснах из ваната, после ги закачих на една резервна рейка, и имаше добра проходимост, но преди да ги сложа така или иначе ще ги закача на рейката 3х3 и на 4 бара ще видя как работят - и аз мисля че са просто различни партиди може би и дебита им е еднакъв, но трябва да съм 100% уверен преди да ги сложа....
don_pepone
08-04-2013, 22:44
Прав си ,че искаш да си сигурен преди монтаж,но все пак по каталозите дават само тоя номер с многото цифри и оттам ги сравняват за дебит и тн...докато другите цифри никъде не се споменават
ФЕРАРИСТ
09-04-2013, 18:00
Играта с флекса продължава, вече имаме ново задно гърне, звука е една идея по плътен, а комбинацията е с 4 кг по лека от стария вариант.........
Задния капак ще има прорез през който допълнително да може да излиза горещия въздух от двигателя, понеже капака там е изключително гъркав и може да си е отворен както 1 см, така и поне 10, затова ще го направя с няколко възможни дупки на държащата го ламаринка за да може да го отварям колкото е нужно......
Задната броня я поорязах малко за да придобия представа как да изравня и задигна пода........... мисля от двете страни на гърнето, със същия наклон и височина да пусна нещо като дифузьорните тунели дето по принцип доста коли го правят, а по краищата ще е равен по наклона на бронята - снабдих се със алуминиеви листи дето ще свършат много харна работа.......
Чакаме само Зашев да одобри решенията и утре ще действаме......
ПиЕс - сложих сегашните предни пружини отзад, а отпред сложих най меките който имам, тенденцията е ако ще ходя няколко пъти на Кал тоя сезон да имам по меко окачване, а в варианта от Серес сигурно ще се разпадна, колата беше твърде вдървена дори и за там......
Малии... брутално изглежда бе батенце :)
какво казваш...направо е готов за дизайнер...и то не само за алфа...
pla_y_men
09-04-2013, 23:16
Единствено Бойко Борисов е по-блестящ от гърнето...пред него моите джанти са тъмни като делата на Тройната коалиция...:bravo:
А щом те кефи да дялаш с флекса де що има врата и капак - одобрявам :-) Хубаво пробваш с по-меко окачване, ама врътни и стаб. щангите, нали си го говорихме това...сложи по-дебелата отзад. На 14-ти ще жулиш ли на Калояново?
ФЕРАРИСТ
10-04-2013, 07:47
ама врътни и стаб. щангите, нали си го говорихме това...сложи по-дебелата отзад. На 14-ти ще жулиш ли на Калояново?
Йес мастър, направих го и това вчера, но забравих да го спомена, на 14 завися от обстоятелствата, иначе ми се кара......
koceto_8
11-04-2013, 00:17
Само не я оставяй без надзор! Като нищо някой серсем ще се възползва от "аеро-цепката" да си хвърли обелката от кроасана... :crazy:
ФЕРАРИСТ
11-04-2013, 18:48
Нещо ме домързя да се заигравам със задницата и да творя нещо по така, затова чисто и просто изравних нещата, и така ще е на тоя етап......
П.С - информация за лицето Калъчев - от рога до земята на равно място - 8,5 см......това с по меките пружини отпред, мисля че ще трябва да ги натегна доста, щото така няма начин да припаря до Кал.....
Адмирации за труда и усилията, който полагаш, едно предложение, ако позволиш ... мисля че е по-красиво, ако се съедини мрежата отзад.
ПП. извинявам се, че е толкова грубо, но идеята се разбира !
ПП2.ясно ми е, че не може да се раздели капака на 2, просто да се остави малко парче (както е оставена рамката в края), което да попадне под мрежата !
ФЕРАРИСТ
11-04-2013, 19:58
Мда, знам че с тоя изрез там си оставих ръцете и стои изключително грозно мястото на стоповете, и така както гледам че си го направил направо си изглежда много добре, събота или неделя ще му бия един флекс там и ще оправим нещата.....
Няма да се раздели капака бре, в двата си края ако виждаш има две вътрешни планки който го държат.......
badmadafaka
15-04-2013, 18:50
Остави и едно в средата под емблемата да се държи, че да се откъсне няма, но според мен е много вероятно да се изметне яко и после да заваряваш ламарини и шини... :doctor:
Брутална задница,:notworthy:
ФЕРАРИСТ
16-04-2013, 23:16
... мисля че е по-красиво, ако се съедини мрежата отзад.
Демек така????
ФЕРАРИСТ
19-04-2013, 15:53
В подготовка за поредното извращение с не особенно "френдли" горни носачи........нестандартна процедура, но преди да сглобим ново предно окачване, се налага да поокастрим сегашния вариант......
Някой по желание да познае какво ще се прави....:heavy_cry::heavy_cry:
това в средата ако са някакви блокчета, дали ще навиваш в тях някакви шарнири и така да регулираш камбъра примерно.
D-I-V-A-K-A
19-04-2013, 20:01
В подготовка за поредното извращение с не особенно "френдли" горни носачи........нестандартна процедура, но преди да сглобим ново предно окачване, се налага да поокастрим сегашния вариант......
Някой по желание да познае какво ще се прави....:heavy_cry::heavy_cry:
Май ще се опитваш да правиш страничният наклон на гумите по-голям. Ако е така, колата ще стане уникално стабилна.
ФЕРАРИСТ
19-04-2013, 20:11
Тва са носачите от миналогодишния Серес, по принцип проблеми с камбъра на предницата нямам, за кастър се прави това упражнение, за момента е както стоковия - 3 градуса, надявам се да го докарам към 7-8 градуса........ще ползвам сменяеми шарнири от някакво ренде, лагуна мисля че е, просто ще сложа шарнирен болт в планката от лагуна(щото техния шарнир е без резба) той се захваща с 2 болта към носача - така ще е и при мен - ще направя дупките на алфенския носач с 2мм по големи, за да може леко да се варира с настройките......
badmadafaka
22-04-2013, 09:08
Ще обясниш ли накратко как промяната на кастъра влияе на стабилността, защото за камбъра ясно, но аз си мислех, че кастъра трябва да е максимално "правилен" за да е наред висичко, а то явно не е така щом си тръгнал да го правиш аджъстабъл... :gruebel:
При пристово каране гумата се чекне и доста от тежеста и идва отзад (все пак колата е по-дълга, отколкото широка).Като и дадеш камбър става по-добре, като и дадеш и кастер става още по-добре. Вече правилната настройка зависи от купето. На повечето коли амротесьорите са прави като колци, някъде 1 градус е наклона на кастъра. :)
ФЕРАРИСТ
22-04-2013, 19:25
Плюс е също така че повечето кастър генерира и повече камбър когато колата зазива, като плюса е че вътрешната гума получава лека стойност на положителен камбър, а външната на негативен.......тва значи че статичния камбър може и да е в по малки статични стойности, което пък от своя страна е плюс в спирането и износването на гумите......
ФЕРАРИСТ
25-04-2013, 17:55
По 3.0 до главите почти всичко е готово надолу, днес шлайфахме главиците като отвяхме само минимума за заглаждане.......
Чесно казано нямам особенно време и нерви да портвам главите както си трябва, тва са 6 входа, 6 изхода, и 24 клапанни легла.....може би ще наблегна повече на всмукателните, като лежа на кълката че изпускателните няма да са голям пропуск че не са направени и те заради по голямата и къса генерация........макар че не трябва да е точно така, но си е много пилене, прави са хората като взимат +++стотин лева за тоя труд......
ФЕРАРИСТ
26-04-2013, 18:07
Друга цветова схема ще е крилото, но захващането ще е такова в общи линии.....
Тва крило май съм го виждал на една друга бегачка
ФЕРАРИСТ
26-04-2013, 19:09
На Живко Неона......хареса ми защото двете плоскости са точно във формата която искам и по мое мнение е ефективна......
То сега си на друга вълна ама пък .......
Електрическа от Фиат Пунто примерно
То сега си на друга вълна ама пък .......
Електрическа от Фиат Пунто примерно
По-добре ел. помпа от Пежо/Ситроен или от ФВ.Чувал съм че преправят на острова ел. сервота от Корса Б,правят ги така,че да им пуснеш само плюс и минус,и тръгват веднага,това е другия вариант.:crazy::crazy::crazy:
По-добре ел. помпа от Пежо/Ситроен или от ФВ.Чувал съм че преправят на острова ел. сервота от Корса Б,правят ги така,че да им пуснеш само плюс и минус,и тръгват веднага,това е другия вариант.:crazy::crazy::crazy:
Аз пък съм чувал че ел. сервота от тойота МР2 много лесно пасва на много коли
Феро, батка, току-що приключвам с първоначалното окабеляване за перките. Не искам да бъркам в стара рана, но моята лампа на инжекциона угасна с две 50 амперови релета и два 40 амперови бушона, с постоянен плюс. Без да съм следил кой кабел точно на кой крак от релетата отива. :tongue2::metal:
ФЕРАРИСТ
06-05-2013, 00:26
Отказах се да се занимавам - сложих рада пак отпред, с предишната лека перка на бутон до мен, сега на 19 ще има некъв тракдей и ще съм наясно как са нещата......но с рада както преди отпред, мисля че няма да има проблеми....
ФЕРАРИСТ
08-05-2013, 17:13
Значи с джанти на тоя етап сме се обзавели за да покрием широчинната гама на сликове до 285 поне, на снимката по долу е последното обзавеждане, из иБея изпадат страхотни предложения, като например тия 4 галоша 250/65/18, Мишелин средна смес, на доста живот за 75 паунда до УК и 45 лв до БГ.......така че който пищи за сликове да следи в ибея......10 инчови 18ки от БМВ за задни решават всичко....
Преди да почна реформи по окачването отпред събирам чарколаците първо, изгодно изпаднаха GAZ амортисьорки от некъв Jaguar E-Type модел 80 и някоя си година, новички и неупотребявани.......сборката се допълва от 4 по меки и по - твърди пружини от Мазда MX5, хубавото на тая комбинация ще е че както съм го замислил окачването, пружините ще могат да се сменят само с отвиването на един болт......
Ще трябва да почна да си записвам вече кое от каква кола е, че започна каша да става.....
pla_y_men
08-05-2013, 21:14
Кам ги джантите?
ФЕРАРИСТ
08-05-2013, 22:37
Кам ги джантите?
Колега мисля че ти е още рано като пишеш да не ти се разбира.......джантите ще додат утре, ще им нахуля едни цвички и ще видим кво ще стане че са с малко кофти ЕТ - ще изхвърчат малко навън.....иначе това са снимки от продавача.....
don_pepone
08-05-2013, 22:50
Дано си ги спазарил за добра цена,че са кръгли като знак стоп :)
Иначе вземи промени пак заглавието направо на Пистовизиране,че вече не виждам нищо Плахо ;)
ФЕРАРИСТ
09-05-2013, 16:37
Дано си ги спазарил за добра цена,че са кръгли като знак стоп :)
Предните джанти верно са леш, криви и заваряни, но задните който всъщност ми трябват са добре, с леки почуквания кривините по ръбовете са вече оправени......всъщност и предните въпреки че са 8.5J също ще се ползват, дадох ги на едни вещи лица да оперират.......
Като цяло искам да мина изцяло на БМВ главини, щото тия джанти отзад в момента са 10J 18" и са 12.2 кг, а сегашните дето бях с тях на серес са 9J 18" и са 14.7 кг - кофтито е че ЕТ на тия задни е 17 и както виждате от снимката се изнасят вече твърде брутално настрани, не че е проблем, но изнесох почти 10 сантиметра калника, сега трябва да го изнеса още 2-4 см, или просто да го изрежа и да си спестя ядовете......
Главина на БМВ отпред мисля че няма да е проблем да се сложи, вътрешния отвор където влиза в лагера е същия - 42мм, дължината визуално е с 2-3 мм разлика, но там като не минава полуоска ми е все тая, просто ползвам гаст от каре да да сапуша и хвана лагера.......
Драмата е отзад, тъй като:
Шлиците и отвора на на главината на е36 са по големи от шлиците на външното каре на 156......ако беше обратното щеше да има решение, но така е кофти........шлиците от Фиат Улисе са едни и същи, но пък полуоските са различни като шлици спрямо 156.......
Но трябва да стигна до решение, със сигурност това ще са джантите ми за в бъдеще, до 285 гума може да се нахули на тях, и това ми е достатъчно....
pla_y_men
09-05-2013, 22:53
Всичко е е екстра!:headbang:
Само тия калници...що се занимаваш да правиш красоти, та после да режеш и да боядисваш според всяка нова гума и джанта? Режи смело арките по-нагоре, да стане "по-дълбок" калника - нека да е като калник на кросов мотор, кво ти дреме, че е малко повече над горния край на гумата...никога няма да ги закача повече...
Те тия по-големи балъци ли са от тебе, че са направили така калниците - http://www.mascoche.net/competicion/files/2012/12/dani-sordo-citroen-ds3-wrc-2013.jpg
Къде ти с тая ралиджийка?! :)
Май си избързал с направата на калницте, при положение че не си избрал краен вариант на джанти, но предполагам си разбрал за тези по-леките в последствие или по-скоро гониш широка стъпка ?
koceto_8
15-05-2013, 19:45
Относно не пасващите шлици:
Точно както имаш решение когато мъжките са по-големи от женските, то защо не смениш само вала между двете карета? С къстъм валче и да слагаш каквито си искаш карета.
Не че е перфектното решение, но ми се струва достатъчно просто и реализуемо. Едно зъбонарязване на шлици не е безумно скъпо, особено на вал. Стругарските + материала, първична ТО, ТВЧ и шлайф и те не са цифра.
ФЕРАРИСТ
19-05-2013, 23:43
Неска мина относително сполучливо свободно каране на Калояново......макар че минусите бяха повече от плюсовете, но все пак се върви в правилната посока......
Минусите бяха че сумарно навъртях само 2 излизания с общо 4 бързи обиколки за време през тях.......заден ляв слик изненадващо се спука, картерната вентилация се откачи и почти цялата задница стана в масло, след като видях че е към половин сант под минимума реших че не си струва да рискувам а и имах неблагоразумието да не си нося резерва......за капак и конзолата със скоростния лост се размести от мястото си.......
Плюсовете бяха че колата си няма и хабер от загряване, въпреки че беше топличко, до малко предиобед когато приключих температурата беше към 27-28, а водата не мина 65 - 70 градуса - както си беше и още първия път като си беше рада отпред.......летвата се свали на 57.33, цел ще ми е с този двг да сваля под 57, с 3.0 под 56......колата стои много добре из завойте......
някой клипче с дрифтче няма ли да видим с тая ралиджийка? бъди първия и в тази категория,може би и последния !
ФЕРАРИСТ
20-05-2013, 07:54
Дрифта изобщо не ми е страст, да не кажа дори по силна дума......
don_pepone
20-05-2013, 09:14
някой клипче с дрифтче няма ли да видим с тая ралиджийка? бъди първия и в тази категория,може би и последния !
:) Той силно работи в насоката да избягва дрифт движенията в завойте,че му е палава задницата,а ти му искаш дрифтене :)
е, дрифта не е за всеки, но все пак на почти всеки му е любопитно да гледа дрифт и то най вече със 156 със задно, щото до сега такова нещо е нямало, така,че малко за реклама няма да навреди :)
Както казва един колега, дрифта трябва да го забранят със закон, или да са на отделна писта.
Сори за спама!
pla_y_men
20-05-2013, 19:54
Неска мина относително сполучливо свободно каране на Калояново......макар че минусите бяха повече от плюсовете, но все пак се върви в правилната посока......
Минусите бяха че сумарно навъртях само 2 излизания с общо 4 бързи обиколки за време през тях.......заден ляв слик изненадващо се спука, картерната вентилация се откачи и почти цялата задница стана в масло, след като видях че е към половин сант под минимума реших че не си струва да рискувам а и имах неблагоразумието да не си нося резерва......за капак и конзолата със скоростния лост се размести от мястото си.......
Плюсовете бяха че колата си няма и хабер от загряване, въпреки че беше топличко, до малко предиобед когато приключих температурата беше към 27-28, а водата не мина 65 - 70 градуса - както си беше и още първия път като си беше рада отпред.......летвата се свали на 57.33, цел ще ми е с този двг да сваля под 57, с 3.0 под 56......колата стои много добре из завойте......
Евала, баце!
...не виждам що се моташ, та не направиш и Купето със задно...:calc:
Ти с ГПС само времената за обиколка ли засичаш или имаш пълно заснемане на движението по пистата? Интересно ми е например каква ти е скороста в Кроасана, на излизане от последния завой, колко правиш на правата? Къде на коя предавка си и с колко оборота?
ФЕРАРИСТ
20-05-2013, 23:33
10 херцовия гпс реално ти отчита скороста всеки метър по пистата, но ми е малко тегаво наслагването на картина и наличната телеметрия дето тече.....
Последния завой например се отчита най - ниската скорост преди да започне ускорението - 81......най - вискока на правата 161, най ниска на първи завой 77, на кроас се почва спиране от 115, след първия десен там най ниска 84, преди левия на кроасана се вдига до 93, на "върха" на кроас ниска 86, после ускорение до бавния десен с 120, спиране до 70 и така нататък.......
Това го гледам сега от обиколката 57.33 - интересното става че като ми пада скороста на правата, падат и времената.......
pla_y_men
21-05-2013, 20:41
Не се надай и на илядохерцов ГПС дори...самата точност на позициониране може да е с грешка 5-10 метра...при натрупване на всички възможни грешки може и да е 60-70 метра. Но все пак ГПС е някакъв показател, доста точен, особено когато е и единствен :-) Като гледам скороста на движение по различните места, май стигаш най-много до 4-та за малко:-) Нормално е като ти пада скороста на правата да губиш време и то доста...щом е паднала скороста, значил си излязъл по-бавно от последния завой и съответно си минал по-бавно цялата права, а тя си е близо 1/3 от пистата. Като си прецакаш 1/3 от дистанцията, нема схема за добро време:-)
ФЕРАРИСТ
21-05-2013, 22:47
Не се надай и на илядохерцов ГПС дори...самата точност на позициониране може да е с грешка 5-10 метра...при натрупване на всички възможни грешки може и да е 60-70 метра.
При положение че във всеки от дните на Серес имах не повече от 5-7 стотни разминаване от времената на тяхното табло, значи си е много добре......
Мда, с 18ките пета не пускам......
ФЕРАРИСТ
27-05-2013, 00:03
Това е новия вид на горния носач, ползвам шарнирния болт от стандартен горен носач, и металната част от сменяемия шарнир на някакъв ситроенник доколкото знам.....
Дупката откъм шарнира е 12мм, болта влиза плътно, докато задната е елипсовидна, за да позволява движение с 2-3 мм в двете посоки - самият шарнир е изместен с около 4-6 см назад(скъсен) за да се наклони целия шенкел назад и да получим малко повече castor - резултата е повече от впечатляващ, при завиване на волана с 90 градуса, външното натоварено колело променя камбъра в негативен с около градус и 8 десети, с горе долу толкова и вътрешното колело минава в положителни стойности.......
Надявам се тва нещо да издържи на пистата, все пак не е най - голямата дивотия дето съм правил а досега нищо не е потдавало.......
Това е новия вид на горния носач, ползвам шарнирния болт от стандартен горен носач, и металната част от сменяемия шарнир на някакъв ситроенник доколкото знам.....
Дупката откъм шарнира е 12мм, болта влиза плътно, докато задната е елипсовидна, за да позволява движение с 2-3 мм в двете посоки - самият шарнир е изместен с около 4-6 см назад(скъсен) за да се наклони целия шенкел назад и да получим малко повече castor - резултата е повече от впечатляващ, при завиване на волана с 90 градуса, външното натоварено колело променя камбъра в негативен с около градус и 8 десети, с горе долу толкова и вътрешното колело минава в положителни стойности.......
Надявам се тва нещо да издържи на пистата, все пак не е най - голямата дивотия дето съм правил а досега нищо не е потдавало.......
Ники, тоя шарнир много ми мяза на Рено. Иначе идеята е перфектна.
ФЕРАРИСТ
27-05-2013, 08:34
Пък и от рено може да е, мотаха се из гаража.....
don_pepone
27-05-2013, 10:41
:bouncing_smiley: Ще ме побъркаш честно. Трябва наистина да си записваш кое от каква кола слагаш и какво как си преправял,че някой ден ще се чешеш по главта очуден ако ти се наложи да смениш нещо от "побългарените части"
Без да съм специалист по металите,но защо не го направиш от стомана,няма да натежи колата.Когато мотора е отзад,може би малко желязо отпред не е проблем.
Това с тия болтове в алуминия хич не ми харесва.Преди да я изкараш питай някой по-разбиращ от мен.Аз съм с техникум.
ФЕРАРИСТ
27-05-2013, 19:44
см или мм? Какъв castor гониш като градуси?
Сантиметра - може да звучи доста, но реално кастъра не се увеличи с повече от 2 градуса, и към момента е към 5 - 5,5......реално за да са нещата както трябва са нужни към 7,5 - 8.......
Без да съм специалист по металите,но защо не го направиш от стомана,няма да натежи колата.Когато мотора е отзад,може би малко желязо отпред не е проблем.
Това с тия болтове в алуминия хич не ми харесва.Преди да я изкараш питай някой по-разбиращ от мен.Аз съм с техникум.
Това е временно, бързо и елементарно решение, така или иначе ще правя нови носачи и захващане......
Надали някой може да е категоричен, колкото и да е специалист, всеки такъв ще иска да знае какво е натоварването, в каква посока, и прочее детайли дето няма как да се разберат.....
Притеснявам се ,защото временните решения са много често постоянни.
pininfarina
29-05-2013, 22:16
Притеснявам се ,защото временните решения са много често постоянни.
При Ники не е така - споко ;-)
ФЕРАРИСТ
04-06-2013, 18:23
Нещата започнаха да се нахвърлят нагрубо, дебелостенна безшевна тръба, П-профил за моста за захващане на носача, принципно долния носач трябва да се направи първи, да се определят местата за захващане на другия тип амортисьори който ще слагам, място за захващане и на стабилизиращата щанга, и съответно новото място за горните носачи.......
don_pepone
04-06-2013, 19:25
Добре изглежда :) , сега ако намериш и някой да ти направи едни тампоин ;)
Нещата започнаха да се нахвърлят нагрубо, дебелостенна безшевна тръба, П-профил за моста за захващане на носача, принципно долния носач трябва да се направи първи, да се определят местата за захващане на другия тип амортисьори който ще слагам, място за захващане и на стабилизиращата щанга, и съответно новото място за горните носачи.......
Абе Ники, то така и така ще правите изцяло нова конструкция, мяма ли да разширите малко стъпката на предницата?
ФЕРАРИСТ
04-06-2013, 20:37
Естествено - 12см задните гуми сега са по широки(от всяка страна) от предните, тези носачи са с 8 см по изнесен настрани шарнир......малко ще отеснее Калояново, но за Серес ще е бомба......забравих днеска да снимам двата носача насложени един до друг за да се видят разликите......
radostin_ivanov
08-06-2013, 16:59
Евала,луд си ,успех и за напред.
край роскосмос и кпсс са официално замесени
115294
traiko_89
19-06-2013, 00:19
??????
ФЕРАРИСТ
20-06-2013, 20:42
Малко по голям маслен кулер, на малко по различно място, тая неделя ще видим живот и здраве на голяма жега как се държат температурите на маслата....
Малко по голям маслен кулер, на малко по различно място, тая неделя ще видим живот и здраве на голяма жега как се държат температурите на маслата....
Бат Феро ще извиняваш ако пише някъде назад в темата, но ползваш ли термостат за масленото охлаждане или циркулира постоянно?
mimouzunov
20-06-2013, 22:28
Грам нее моя работа, но нее ли време да оправиш подписа от 2.5 на 3.0!? Изглежда по-плашещо :Lkingsmiley:
ФЕРАРИСТ
20-06-2013, 22:45
Бат Феро ще извиняваш ако пише някъде назад в темата, но ползваш ли термостат за масленото охлаждане или циркулира постоянно?
Мда, има....
Furious 155
20-06-2013, 23:25
А този маслен радиатор от какво ще се обдухва на това място?
don_pepone
20-06-2013, 23:44
Ам аз доколкото видях е отзад при мотора,което значи от въздухозаборника на задния калник (в ляво мисля)...
ФЕРАРИСТ
20-06-2013, 23:47
Пуснал съм му аспирация от левия заборник отзад, така или иначе мисля че през това място(мястото където е радиатора сега) минава доста въздух, изходящите тръби изглеждат близо, но въздуха от тях няма да стига до този радиатор.......мисля че като цяло ще е по добре, макар че опитите ми с воден радиатор отзад претърпяха фиаско, не ми пречи да пробвам така сега как ще е, все пак е двойно по голям макар и на място където не влиза студен въздух както на предишното положение, ако нещата не са по добре винаги мога да отвия два маркуча и да върна стария рад, на старото му място.......а този няма как да го сложа там, твърде голям е.......
Ам аз доколкото видях е отзад при мотора,което значи от въздухозаборника на задния калник (в ляво мисля)...
Мда, от снимката на Нено няколко поста по нагоре.....
тоя кулер не трябва ли да е на нивото на картера или под него.какво ще стане ако се напълни с въздух.
don_pepone
22-06-2013, 08:40
Хмм тва е интерсно,но няма ли достатъчно налягане намаслото което минава перез него, за да не се получи това.
тоя кулер не трябва ли да е на нивото на картера или под него.какво ще стане ако се напълни с въздух.
:shocked::shocked::rotfl::rotfl::rotfl:
Эа пореден път се убеждавам че голяма част от хората в този форум си нямат понятие от нищо... иначе по темата колата става все по добра.... мога да кажа само едно голямо браво на ники. :bowdown:
Эа пореден път се убеждавам че голяма част от хората в този форум си нямат понятие от нищо... иначе по темата колата става все по добра.... мога да кажа само едно голямо браво на ники. :bowdown:
По-важното е, че има колеги, дето не просто имат понятие, ами правят неща на световно ниво, като колегата, чиято е темата. :clap2:
Голямо евала за карането днес!!! Имаме си истински бърза алфа.....
нямам търпение да караме пак на Серес... ще е забавно...
ЕВАЛА НИКИ 56 сек!
digitalundgrd
23-06-2013, 20:52
С новия матор или с 2.5 ?
ФЕРАРИСТ
24-06-2013, 08:28
Мда, в общи линиибеше доста продуктивен ден, без особенни драми, единственото кофти беше че беше адска жега, тва с банята на пистата е много добро решение, като се позаплакне човек няколко пъти и се живее по лесно......
Времената по ГПС и по времеизмерване са както следва 56,66 и 56,71, разликата може би идва оттам че ГПС-а засича към 60 метра по напред от лентата на пистата......комбинираното време от двата сектора е 56.49, което горе долу показва от каране в тия обиколки колко е изгубено......
Официално обещавам повече кулери в задната част на колата да не държа, въпреки двойно по големия кулер за масло, чорбата се стопляше много бързо две бързи и сме на 120 градуса.......ся верно че беше над 30 на пистата, но все пак......пускам два маркуча напред към предницата и спирам с експериментите......водата въпреки жегата не премина 90 градуса, значи може.......просто кулера си иска вятър, а там въпреки че съм му закарал такъв, не е достатъчно........ся верно че ми е много удобно да ми е там, лесно е експлоатация, но явно не винаги лесното е ефективно......
Бях убеден че с тази конфигурация от двг и окачване може да се падне под 57, силно си мисля и че ако има идеално стечение на обстоятелствата може да се падне и под 56 - в момента предницата е лимитиращия фактор - не завива и най - вече не спира както ми се иска......
Проблема идва основно от това че предните гуми са 17ки 235/61/17, задните 250/64/18 - близо 3 сантиметра разлика в диаметрите на предни/задни......уцелването на точките за спиране на първи, пети и осми завой е кофти - веднъж колата спира зверски и се оказва че трябва да се додаде газ, друг път ми идва доста късно.......сега вече се спира на скорост, и в момента на спиране когато съм натиснал рязко за първи, колата разчита на предницата само до момента в който не сваля скорост и тогава се получава още едно доста сериозно спирачно усилие което все още не мога да преценям как да използвам - впредвид разликите в диаметрите на гумите, блокирането и рязката промяна на движение както първо на предни гуми, после и на задни карат може би айбиеса да се шашка и той отнема доста усилие.......
Това може би ще се оправи като сложа и бмв главините отпред и изравня размерите......
Може би общо имат и дънлопа отпред и мишелина отзад, но и това ще се уеднакви.......
Заигравката с предните горни шарнири издържа, никакви проблеми, задния преход от 5х98 към 5х120 също не създаде ядове.....
Признавам че за тези големи галоши двигателя почва да малее, но въпреки че за да се сглоби тройката трябва една гайка с шайба, може би приоритет ми остава да си направя по добро окачване.......
На видеото което ще се появи надвечер ще се види че колата не изглежда особенно трудна за каране, но все още имам проблеми с опознаването, спирането и намирането на "ръба"......
Но всичко с времето си, както каза Нено ще е добре да изпадне още един Серес тая година......
don_pepone
24-06-2013, 09:49
Луд си баце, еваларката :)
С Тройката двигател мисля щее още по-добре и няма да усещаш това малеене за което спомена,но както каза всичко с времетоси :)
Иначе освен :respect: за всичко което правиш мисля че няма каво друго да се каже
Мда, в общи линиибеше доста продуктивен ден, без особенни драми, единственото кофти беше че беше адска жега, тва с банята на пистата е много добро решение, като се позаплакне човек няколко пъти и се живее по лесно......
Времената по ГПС и по времеизмерване са както следва 56,66 и 56,71, разликата може би идва оттам че ГПС-а засича към 60 метра по напред от лентата на пистата......комбинираното време от двата сектора е 56.49, което горе долу показва от каране в тия обиколки колко е изгубено......
Официално обещавам повече кулери в задната част на колата да не държа, въпреки двойно по големия кулер за масло, чорбата се стопляше много бързо две бързи и сме на 120 градуса.......ся верно че беше над 30 на пистата, но все пак......пускам два маркуча напред към предницата и спирам с експериментите......водата въпреки жегата не премина 90 градуса, значи може.......просто кулера си иска вятър, а там въпреки че съм му закарал такъв, не е достатъчно........ся верно че ми е много удобно да ми е там, лесно е експлоатация, но явно не винаги лесното е ефективно......
Бях убеден че с тази конфигурация от двг и окачване може да се падне под 57, силно си мисля и че ако има идеално стечение на обстоятелствата може да се падне и под 56 - в момента предницата е лимитиращия фактор - не завива и най - вече не спира както ми се иска......
Проблема идва основно от това че предните гуми са 17ки 235/61/17, задните 250/64/18 - близо 3 сантиметра разлика в диаметрите на предни/задни......уцелването на точките за спиране на първи, пети и осми завой е кофти - веднъж колата спира зверски и се оказва че трябва да се додаде газ, друг път ми идва доста късно.......сега вече се спира на скорост, и в момента на спиране когато съм натиснал рязко за първи, колата разчита на предницата само до момента в който не сваля скорост и тогава се получава още едно доста сериозно спирачно усилие което все още не мога да преценям как да използвам - впредвид разликите в диаметрите на гумите, блокирането и рязката промяна на движение както първо на предни гуми, после и на задни карат може би айбиеса да се шашка и той отнема доста усилие.......
Това може би ще се оправи като сложа и бмв главините отпред и изравня размерите......
Може би общо имат и дънлопа отпред и мишелина отзад, но и това ще се уеднакви.......
Заигравката с предните горни шарнири издържа, никакви проблеми, задния преход от 5х98 към 5х120 също не създаде ядове.....
Признавам че за тези големи галоши двигателя почва да малее, но въпреки че за да се сглоби тройката трябва една гайка с шайба, може би приоритет ми остава да си направя по добро окачване.......
На видеото което ще се появи надвечер ще се види че колата не изглежда особенно трудна за каране, но все още имам проблеми с опознаването, спирането и намирането на "ръба"......
Но всичко с времето си, както каза Нено ще е добре да изпадне още един Серес тая година......
сложи си един топлообменник масло-антифриз. те хората са го измислили пък и без това сигурно имаш една цистерна антифриз в охлаждащата система. отделно и двигателя ще влиза по-бързо в работен режим.
Проблема на Серес тая година е, че новата настилка ще е готова евентуално след Август..... но дали?
digitalundgrd
24-06-2013, 11:46
ама тия пак ли преасфалтират? Какво не им хареса на "старата" настилка?
ПП
тоя кулер така монтиран не върши никаква работа.май е пълен с въздух, това казах ли го :busted_cop:
ФЕРАРИСТ
24-06-2013, 17:51
Видеото - сбрани са само двете най - бързи обиколки....
http://youtu.be/x91V32zx0_w
ПП
тоя кулер така монтиран не върши никаква работа.май е пълен с въздух, това казах ли го :busted_cop:
Не съществува такъв вариант......
ПП
Абе как ще е пълен с въздух, чуваш ли какви ги говориш? При 4+ бара налягане в работен режим къде ще идва въздуха? и нали е затворен кръг м/у кулера и блока. То ако има въздух в кулера на маслото, то значи няма масло и по магистралите на двигателя , следователно на тази жега за отрицателно време да е родил този шестак. Просто явно се нуждае от повече ветрец, както каза Ферариста.
Иначе по темата, наистина нямам търпение да я видя и гледам на живо тази брутална пистарка :)
Много стои колата по завоите, като залепена е.
Ники, ами защо не махнеш АБС-а, и едно кранче Уилууд за регулиране на задните спирачки.
ФЕРАРИСТ
24-06-2013, 23:02
Ники, ами защо не махнеш АБС-а, и едно кранче Уилууд за регулиране на задните спирачки.
Реално погледнато, може би защото аз съм свикнал на късно и рязко спиране в последния възможен момент, и макар че без АБС ще има моменти в който спирането ще е перфектно, то при другите ще влача и дера яко гуми, а те на тоя етап са ресурса дето се намират доста трудно.....
А и на тоя етап ще видя какво ще се случи когато сложа 18 и отпред, еднакъв размер с предните, и тогава мисля че нещата ще се пооправят......
Отделен е въпроса че това е просто особенност на колата който все още не съм свикнал да контролирам, с практиката ще дойдат и подобренията.....
Не съществува такъв вариант......
освен че е вдигнат много нависоко, е и монтиран надолу с главата. тоест е завъртян на 180 градуса от положението в което е предвиден да работи. имаш въздушен джоб и реално маслото ти върви по най-долните 2-3 реда. друг е въпроса , че търсиш да го охлаждаш на входа на въздуха от което са ти дошли и ядовете. айде развий му единия маркуч, да видим колко масло ще източиш ;)
освен че е вдигнат много нависоко, е и монтиран надолу с главата. тоест е завъртян на 180 градуса от положението в което е предвиден да работи. имаш въздушен джоб и реално маслото ти върви по най-долните 2-3 реда. друг е въпроса , че търсиш да го охлаждаш на входа на въздуха от което са ти дошли и ядовете. айде развий му единия маркуч, да видим колко масло ще източиш ;)
Абе,момче,КАК да го свържа..............
Всички малненни кулери се монтират по този начин за да имат 100% ефективност!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ФЕРАРИСТ
25-06-2013, 11:28
айде развий му единия маркуч, да видим колко масло ще източиш ;)
Все пак не забравяй че след като сложих този кулер, съм свалил и стария и съм видял колко масло е имало......предполагам разбираш и че като съм го сложил съм запалил колата и съм загрял маслото, и опипвайки кулера съм щял да разбера ако едната му част е студена а другата топла........
В същност кулера би трябвало да е спирала с ламели. Няма как да не се напълни целия :) Това да не е воден радиатор? :)
П.П. Сега го видях, че не е на спирала, но пак би трябвало да е пълен тъй като дебита при страниците е по-голям от на напречните където са ламелките. И понеже имаме налягането което ще се изравни на всякъде едва когато се напълнят всички магистралки на радиатора. А това става бързо и със сигурност става по познатите ни физични закони :)
Аз да си кажа и моето мнение. Колата е твърде твърда за калояново.
ФЕРАРИСТ
25-06-2013, 17:19
Аз да си кажа и моето мнение. Колата е твърде твърда за калояново.
И да, и не - пружините не са от най - твърдите, особенно отпред, като погледна снимките от т.нр кроасан задната гума потъва поне 2 пръста и нещо нагоре, което е нормален ход.......а и все пак Кал е твърде нервна за ниски коли.....
ФЕРАРИСТ
26-06-2013, 17:09
Вече имаме и втори комплект GAZ амортисьори на изключително сносна цена, от днес имаме вече и платформа за автомобила.......
бай хой на ... да не си губим времето по телефона..
115779
115780
115781
bilgiiski
27-06-2013, 19:32
Само ми се струва, или на кроасана спираш с левия крак?
Както и на други места леко натискаш с левия спирачка.
ФЕРАРИСТ
28-06-2013, 09:49
Мда, кара се по друг начин.....
ФЕРАРИСТ
30-06-2013, 21:09
Понеже плана беше след последния тракдей да почна с окачването и слагането на тройката, почнахме с второто......
Оем-а даде зелена светлина с известието че ще мога да си ползвам старото еку, за сравнение взех едно еку от тройка, макар и от съфорумник който не се слави с осовен късмет, но да речем че скоро ще му тръгне......
Така наречения висящ лагер от стария двг ще се ползва и за другия......
http://www.polyurethan.me/my/DSCF4697.jpg
Понеже споменах и окачването, мисля че ще е доста важно да сложа надлъжна щанга към задния носач, тъй като виждате къде е опирала гумата като се има впредвид че разстоянието между нея и подкалника е към сантим и нещо, е доста тревожно за мен че всичко това се мести толкова напред.......мисля да ползвам част от задната надлъжна на 156-цата, като в задната и част я захвана към носача......
http://www.polyurethan.me/my/DSCF4698.jpg
Енджин аут, мисля да си го консервирам, от него ще се ползват само капаците на валовете, валовете, рънърите и тръбите към тях......
http://www.polyurethan.me/my/DSCF4700.jpg
Керамичния съединител си заслужаваше всяка стинка.....
http://www.polyurethan.me/my/DSCF4702.jpg
http://www.polyurethan.me/my/DSCF4703.jpg
http://www.polyurethan.me/my/DSCF4704.jpg
Буталното осветление също не изглежда зле, прави ми впечатление че свещите на 4-5-6 цилиндър са леко ръждиви външно, което е странно, тъй като те са предни и няма как да влезе вода там......
http://www.polyurethan.me/my/DSCF4706.jpg
ФЕРАРИСТ
02-07-2013, 17:49
Така горе долу ще изглеждат нещата, "чернова" е това което се вижда, ползвам някакъв десен шенкел просто за да мога да виждам как ще стоят нещата, захвата на амортисьора към носача и ботуша на купето е първоначално фиксиран, след като се наместят горния носач на новото си място и след това се намери място за биалетката ще се заваря всичко накуп, сега просто фиксираме нещата......
Горния носач ще е пипкаво да се направи, но 11 - 12 градуса кастър си е много добре, ще искам да мога да играя с градус 2 и с камбъра и нещата ще са бомба.....
Може би не трябваше да правя предницата толкова широка, сега ще е с 1-2 см по тясна от задницата, а бих желал да е малко повече.......макар че сега съм с по - малък прехдоден фланец отзад, мога да разширя с около 2-3 см и там......
ФЕРАРИСТ
24-07-2013, 15:05
Нещата се развиват малко бавно, но все пак правим нещо от А и се сблъскваме с доста неясноти.....
Като цяло предното окачване отляво е вече готово, реших да направя всичко първо от едната страна, верно че щеше да е много по лесно да правя всеки детайл по две и за другата страна, но като се има впредвид
че доста неща се преправяха в движение, това щеше да значи че да не преправям един детайл, а два......
Захвата на горните носачи първоначално беше на моста, дори си личат на снимките къде е бил заварен, обаче се оказа че това е кофти решение за геометрията на колата, и затова те ще са на обща планка към купето - не ми се заваряше там особенно, щото ако се наложи да ги махам ще е чудо, но надявам се че няма да има нужда......
Важно за всичко това се оказа разстоянието на захвата между долните и горните носачи - това разстояние в зависимост от ъглите и дължината на горни и долни е определящо за това как ще са променят камбър и кастър в движение........
Кастъра в работно положение ще е към 11.5 градуса, в момента на снимката е 12 и нещо, но колата е вдигната и наклонена назад.......което си е бомба.....
Сложих и главините от БМВ, взех и Мкови дискове втора ръка, няма да е голям проблем трансфера.......
Вдигнах с крика цялата комбинация и въпреки че тия предни пружини са за Мазда Мията, горе долу хода не се промени с повече от 4-6 см, което също не е зле......не искам да пускам цялата кола още на земята, тъй като все още нещата по шенкела не са заварени както трябва, просто опитно пробвам всичко - втората планка за амортисьора също не е завита за купето.......
За шарнир на горен носач се ползва кормилен накрайник от Ленд Ровър Дискавъри, нова марка в каталога с използвани части от какво ли не.......но е здрав, 15 кинта е, верно че конуса към шенкела е по малък, но се доразпроби за да пасне плътно......
Като пусна колата на земята ще кача новия двигател и ще го пусна да покъркори няколко дена за да се понамести карантията в него.......
ФЕРАРИСТ
07-08-2013, 18:15
Малко кахъри неска......
Решихме снощи да припалим новия двг, викам дай да закачим екуто да видим що става и накичени некви необичайни грешки, като например че нямало връзка с айбиеса и дюзи 3 и 6 били капут......прозвъняхме днес нещата към дюзите за да видя дали има връзка, всичко си е ОК.......слагам на Зашев екуто само за контакт - няма ги същите грешки, само некви за круиз контрола който не ме вълнуват особенно.......не съм пробвал с другото еку да паля щото иммото му е на него......
Налях флуиди днес из двигателя, завъртях, запали от раз(което по принцип знам че не е на добре).......ижектора за грешка свети на таблото, същите грешки общо взето, имаше и в двата случая и такава за оборотомера, реле на климатик и първи вентилатор.....айде последните две ги няма, но оборотомера си бачка нормално......
На работещ двигател откачам подред първо 3та, после 6та дюза, има промяна в работата на двигателя, значи си работят.....
Другото което ми прави впечатление е че го няма така наречения throttle response - натискаш газта и мисли секунда докато почне да се форсира......не съм вдигал над 3кобм, че мисля да я оставя няколко дена да си покъкри на обороти........но пък празния ход е железен, преди 2.5 ми клатеше когато позагрее двигателя, сега празния ход е бетон......
Явно има хардуерна разлика между двете екута и въпреки че софта е същия, някъде се явява проблем......
Днес намерих доста изгодно еку от Казанлък, но пък колата била автоматик и нямам намерение да взимам нещо дето може и да, но може и да не стане, ще се търси еку от 166, такова каквото си трябва.....
ПиЕс - знаех си че досегът с части от застоял проект е на лош късмет, особенно с част която се явява важна.....:)
Сигурен съм , че знаеш: 2.5 и 3.0 ги има както с ME2.1 така и с ME3.1.
И двете ЕКУ-та са 2.1 само, че са различни хардуерни версии и ние рекохме да пробваме да минем метъра като свалим от 3.0 софтуера и го запишем на 2.5 директно. Само, че доста често се случва да не става тая работа по обесними технически причини.
Длъжни бяхме да пробваме тъй като на много други ЕКУ това нещо става без проблем. И сега за да си е 100% сигурно и да не си играем на празно с глупости Ники ще си намери подходящо ЕКУ от 3.0, изключвам му имото и си кара работата :)
pla_y_men
08-08-2013, 22:20
Малко кахъри неска......
ПиЕс - знаех си че досегът с части от застоял проект е на лош късмет, особенно с част която се явява важна.....:)
Т'ва ше да е проблема...:bash:
...питай некоя баба от ТКЗС-то как се ашладисва...баси, едно ЕКУ ти се опъва...
ФЕРАРИСТ
28-08-2013, 15:49
Ся поръчнах 3-4 отсечки на плаца из сервиза, въпреки че с екуто от 2.5 държи малко богата сместа, разликата 2.5 - 3.0 е осезаема, все пак както битува лафа двойката си е двойка, така и тройката все пак си е тройка......3.2 сигурно е още по добре.......
Тия дни Оем-чето ще прати еку от 3.0 и ще видим другата седмица на Калояново как ще е......
ФЕРАРИСТ
15-09-2013, 22:29
Днес за първи път се поразкърши новия двг, за трети път се занесохме до пистата в Хасково........всъщност два пъти с жетедето само а днес и двете коли........ макар че пистата в Хасково не е особенно за каране ако нямаш хидравлика, всъщност направо е отвратително, но пък асфалта е огледало и всякаква гимнастика с окачването може веднага да се отчете дали дава ефект или не........
Принципно с двигателя няма драма, електрониката и така наречения спортен и нормален тротъл режим ми създаваха ядове, но вече имаме решение дето работи.......
Основно исках да видя как ще се държи задното окачване след последните експерименти......а те бяха свързване на преден носач от Либра(който ползвам отзад) със задна надлъжна щанга от 156-ца.......Нужно е нещо да държи носача надлъжно, иначе гумата опира в купето отпред - разстоянието е 1 пръст и след всяко каране там виждах отпечатъци от гумата......сега сложих щанга само отдясно, отляво си беше пак трила, но отдясно беше бетон........някой ще пита добре де със подобни носачи карат Купета дето са по 300 и + коне, мда но определено има значение дали ще теглиш 1 тон с предно, или ще буташ 1 тон на задно.......
Сега ще направя същото и от другата страна, и като има време ще се направи ултимативния стрес тест на това на Калояното като има възможност.......все пак ако там няма проблеми, значи другаде няма къде да се появят......
Принципно с този двигател сега мисля че може да се падне на висока 55-ца на Кал, но времената не са всичко и на тоя етап, или поне тая година няма да търся повече времена, тепърва ще трябва да захващам окачването и отпред......
П.П - тройката си понагаря бензинче като я понастъпиш, не е чак толкова икономична из високите като 2.5.....:butt::butt::butt:
Първата възможност е Калояново на 5ти Октомври. Тогава има свободно. Мини да те видиме! :)
ФЕРАРИСТ
16-09-2013, 15:03
Първата възможност е Калояново на 5ти Октомври. Тогава има свободно. Мини да те видиме! :-)
На пети може би ще съм с Купето да потренирам, че на шести ще е Ендуранса и мисля да се пускам с него......в смисъл това са първоначални планове, може и да се размине......
Онборд няма ли?
Ми има, но не е особенно показателен......
П.П - мисля че пръта на рейката сдава багажа, явно липсата на хидравлика си казва думата, усилието там става доста голямо.......ще трябва да помисля за нещо дето да изтрайва повече от 2 години......
pla_y_men
16-09-2013, 21:19
Т'ва джиджаното купе ли ще пускаш срещу нахъсани камикадзета с голфове и опели???:tank:
Не разбирам от ФИАТ, но ако има начин да се присади рейка и прът от 166 на твоя Роскосмос, направо ги взимай от моя скрап, дето е при Тони.
Furious 155
16-09-2013, 22:31
Т'ва джиджаното купе ли ще пускаш срещу нахъсани камикадзета с голфове и опели???:tank:
и аз това си помислих!
ФЕРАРИСТ
16-09-2013, 22:38
Не разбирам от ФИАТ, но ако има начин да се присади рейка и прът от 166 на твоя Роскосмос, направо ги взимай от моя скрап, дето е при Тони.
Ми в интерес на истината не съм го прежалил чак толкова, но да правя по 2к км на година с тая кола само и да хваща прахоляк не върви някак си.....
Считай че вече нямаш рейка, ще свърши работа........
ФЕРАРИСТ
20-09-2013, 18:01
Ама няма само разни 75-ци да се радват на фешън колектор.......
Ще видим как ще успеем да го наместим на 180 градуса обърнат, да стои над другата глава, ще ми пасне доста по добре.....
ФЕРАРИСТ
08-10-2013, 20:24
Днес наложих новия колектор да видим как ще пасне, утре може би ще го захвана за постоянно, пасва идеално завъртян на 180 градуса, една от планките на предната бенз рейка трябва да се махне, но така или иначе не е проблем......
Дебитомера ще е веднага до дросела, поне 20 - 25 см прав участък пред него и ще помисля къде ще сложа въздушния вилтър на по хладно място......
thecleaner
08-10-2013, 22:35
Днес наложих новия колектор да видим как ще пасне, утре може би ще го захвана за постоянно, пасва идеално завъртян на 180 градуса, една от планките на предната бенз рейка трябва да се махне, но така или иначе не е проблем......
Дебитомера ще е веднага до дросела, поне 20 - 25 см прав участък пред него и ще помисля къде ще сложа въздушния вилтър на по хладно място......
Това стоковия дросел ли е, и ако е той защо не сложиш по-голям.
ФЕРАРИСТ
09-10-2013, 00:16
По мое мнение, а и от чужд опит дето съм поизчел тук таме, файдата от колектор е по голяма отколкото дросел от Модена да речем, който е стандартния мод както знаеш......или поне при атмосферка........всеки стоков дросел при максимално отваряне във високите обороти може да осигури предостатъчно вятър за обема който трябва да напълни........ся може би респонса в ниските би бил една идея по добър с по голямо гърло, но и това някой го оспорват......
thecleaner
09-10-2013, 00:23
По мое мнение, а и от чужд опит дето съм поизчел тук таме, файдата от колектор е по голяма отколкото дросел от Модена да речем, който е стандартния мод както знаеш......или поне при атмосферка........всеки стоков дросел при максимално отваряне във високите обороти може да осигури предостатъчно вятър за обема който трябва да напълни........ся може би респонса в ниските би бил една идея по добър с по голямо гърло, но и това някой го оспорват......
Да де, да ги съчетаеш колектора с дросела ми беше мисълта :) Ние по едно стечение с обстоятелствата с Светлин, сменихме стария му дросел от 1.6цата, който си го караше дълго време на ТС ка му, и с новия 2.0 според дигиталния имаше осезаема разлика. :)
pla_y_men
11-10-2013, 23:34
Браво батка, остава да помислиш и за фибранчето, че идва зима, тряа ти е комфортно в лимузината... :-)
ФЕРАРИСТ
23-10-2013, 22:38
В общи линии така ще изглежда всмукателната част на моторетката, може би някой ще каже че е добре да има по хладен вятър до филтъра, но по време на движение на колата има откъде да влиза той отпред, има доста места в задната част на колата откъдето той да излиза, това е достатъчно......
В общи линии така ще изглежда всмукателната част на моторетката, може би някой ще каже че е добре да има по хладен вятър до филтъра, но по време на движение на колата има откъде да влиза той отпред, има доста места в задната част на колата откъдето той да излиза, това е достатъчно......
Тоз колектор плаче за неква емблема отгоре....
ФЕРАРИСТ
28-10-2013, 18:43
Квот каже Зашев, силно разчитам се на неговия естетичен гений.....
pla_y_men
29-10-2013, 16:45
Тегли му 2-3-4 резки с флекса отгоре, че да не го спъва филтърчето над 6500 оборота...да си сърба атмосфера и да мое да се 'рани дзвера...
Тегли му 2-3-4 резки с флекса отгоре,
те така са направили и на фиат емблемата
ФЕРАРИСТ
29-10-2013, 17:58
Неска минахме реглажи отпред и отзад, не сварих да набода друга рейка, надявам се че зъбите не са чак толкова изхабени и ще издържи 1 ден все пак......при форсиране на обороти не се усеща, но в движение при дори и лек товар на двигателя се чува много шукаритетно свистене като засърба вятъра.......преди не знам дали заради по дългата "магистрала" е било притъпено, но все пак сега тва е на две педи от мен.......ще трябва да си пристегна повече коланите да не земе да ме засмуче през дросела при 6-7к обм......
Тегли му 2-3-4 резки с флекса отгоре, че да не го спъва филтърчето над 6500 оборота...да си сърба атмосфера и да мое да се 'рани дзвера...
Колега, тва е фешън филтър, а не кат твоя дето е правен в петък следобед, в час по трудово обучение на някое училище из китайската провинция Цзянсу......:death:
pla_y_men
29-10-2013, 20:32
Неска минахме реглажи отпред и отзад, не сварих да набода друга рейка, надявам се че зъбите не са чак толкова изхабени и ще издържи 1 ден все пак......при форсиране на обороти не се усеща, но в движение при дори и лек товар на двигателя се чува много шукаритетно свистене като засърба вятъра.......преди не знам дали заради по дългата "магистрала" е било притъпено, но все пак сега тва е на две педи от мен.......ще трябва да си пристегна повече коланите да не земе да ме засмуче през дросела при 6-7к обм......
Колега, тва е фешън филтър, а не кат твоя дето е правен в петък следобед, в час по трудово обучение на някое училище из китайската провинция Цзянсу......:death:
Изпадам в кротко благоговение,спира ми сърцето, левото мъдо и некой друг бъбрек от спонтанна възхита...що да се косиш за неква си рейка, като има къде по-важни неща...като спешъл маслен филтър с нам си къв клапан, фешън въздушен филтър да ти шушне на ушенце, мрежа за комари между стоповете и т.н....май некой друг си утепа съединителя на Калояново за 5 обиколки и висе като преоценена луканка по Пловдивско поле ...са кво толкова, ако рейката изпрегне на третото кръгче...ше изправиш 2-3 завоя, ше го играеш кибик целия ден - КЕФ! Е го де е Серес, начи закарал си червения варел, капли с цвички по тех, 2-3 гедорета, ключ 13, едни чисти гащи/много помагат, га умре рейката и фърчиш кат чук без дръжка.../ ...кво толкова, това си е задължителния реквизит на културния зрител, мда...:tooth:
......при форсиране на обороти не се усеща, но в движение при дори и лек товар на двигателя се чува много шукаритетно свистене като засърба вятъра.......преди не знам дали заради по дългата "магистрала" е било притъпено, но все пак сега тва е на две педи от мен.......ще трябва да си пристегна повече коланите да не земе да ме засмуче през дросела при 6-7к обм......
Аз съм със същото Апекси за филтър и от ден първи чувам същото свистене. :tooth:
ФЕРАРИСТ
29-10-2013, 21:57
Аз съм със същото Апекси за филтър и от ден първи чувам същото свистене. :tooth:
Видях че си със същия, но нямам спомен на колко е от дебитомера и дросела.......само под товар на двг ли го чуваш или изобщо.....
..що да се косиш за неква си рейка, като има къде по-важни неща..
Ми трябва да се завива бе байно, знам ли кво ще стане ако зъбите на пръта или другия червяк се откъртят 1-2 от тях, или блокират у завоя......айде че има малко луфтец ще го преживеем, поне и да играе волана то ще е симетрично......страхувам се за кожата си, от доста време тя покрива цялото ми тяло и некси нали......
Иначе мое да не си толкова обстоятелствен с определенията, знаеш че съм чуствителен и лесно раним......ама и на тебе ще ти тръгне талигата, ше видиш тогава какви ще ти ги наредя, сега само загрявам.....
pla_y_men
29-10-2013, 22:23
Видях че си със същия, но нямам спомен на колко е от дебитомера и дросела.......само под товар на двг ли го чуваш или изобщо.....
Ми трябва да се завива бе байно, знам ли кво ще стане ако зъбите на пръта или другия червяк се откъртят 1-2 от тях, или блокират у завоя......айде че има малко луфтец ще го преживеем, поне и да играе волана то ще е симетрично......страхувам се за кожата си, от доста време тя покрива цялото ми тяло и некси нали......
Иначе мое да не си толкова обстоятелствен с определенията, знаеш че съм чуствителен и лесно раним......ама и на тебе ще ти тръгне талигата, ше видиш тогава какви ще ти ги наредя, сега само загрявам.....
Анджък бе байно, требе се завива и не с юрганче, а с рейка!!! Поради що си причиняваш треперене на драгоценната кожица и при нежелани евентуалности - мощни кафяви изхвърляния на баласт и бивши сандвичи, през некой там технологичен отвор в родния ти епидермис??? Можеше да не ги мислиш зъбите и червяците, само да беше боднал друга рейка - знам, че имаш поне още една.
...и са кво не му харесваш на определението "културен зрител"? Ето как се става такъв:
Бръм-бръм-бръм три кръгчета /с варела/... рязко "треееес" /рейка/...мигновена реакция, 10-15 санта разкритие и "дрис-дрис" /шафьор Феро/...гузна прибежка до душ или биде...налузване на чисти гащи /много са важни, пак подчертавам/...и кротко, вглъбено съзерцание на мероприятието от кафето на 2-я етаж /тук вече си станал културен зрител/...:tooth:
Са сериозно - не се подпичквай, имаш време, забоди си читава рейка!
Моето Апекси съм го нахлузил почти директно на дебиломера, а от там до дросела е оригиналният Г-образен маркуч. Свистенето го чувам само под товар, основно в средни обороти. Във високи се чуват доста други работи. :)
Колкото до рейката, не знам точно колко ти е разбита, но до ден днешен не съм видял блокирала или прескочила рейка на 156, а съм виждал скрап богато. Така че споко за епидермиса.
Пламенеее, ... поспри се с тези описания. Може някой да умре от смях. Например аз.
ФЕРАРИСТ
30-10-2013, 18:09
Неска като за последно позаплакнах малко коритото, турих некви кори отпред и отзад за да не вее вятър и да влиза прахоляк и разбира се цъкнах една снимка за личния архив на лицето Зашев.......Утре ще се покатерим на платформичката и т.н......
pla_y_men
30-10-2013, 20:36
Колкото до рейката, не знам точно колко ти е разбита, но до ден днешен не съм видял блокирала или прескочила рейка на 156, а съм виждал скрап богато. Така че споко за епидермиса.
.
Тая рейка я изнасилва няколко години без лубриканти /щот без хидрвалика е свалил 2-3 кила.../ и никой не знае колко е разбита...
Неска като за последно позаплакнах малко коритото, турих некви кори отпред и отзад за да не вее вятър и да влиза прахоляк и разбира се цъкнах една снимка за личния архив на лицето Зашев.......Утре ще се покатерим на платформичката и т.н......
Забравил си да запушиш 5-6 дупки по калниците, вратите и тавана, но изключвайки Магаданския аеропакет, в статично състояние талигата не дразни окото...
ФЕРАРИСТ
30-10-2013, 20:42
Забравил си да запушиш 5-6 дупки по калниците, вратите и тавана, но изключвайки Магаданския аеропакет, в статично състояние талигата не дразни окото...
Батка, отворите в задните врати ги намалих до минимум, може би зимъска когато сняг забръска ще орежа и боядисам още 2 врати но без тия процепи, няма да има файда от тях......отпред има само една дупка от единия халоген и по тръбичка ми вее директно на макарите, оная гърбица на тавана вкарва доста вятър директно върху двигателя, а и от уважение към предоставилия я хайванин не мисля да я махам.......зад задна дясна гума има отвор за вятър за масления рад, и тва е, другото са технологични отвори отзад, щото все пак нали знаеш кво става там......
Тая рейка я изнасилва няколко години без лубриканти /щот без хидрвалика е свалил 2-3 кила.../ и никой не знае колко е разбита...
...
Батка, всякакви разпадняци ми минават през ръцете. Няма такава рейка, която да е прескочила или блокирала. Колкото и да е липсвал лубрикант все е сложил Бат Феро малко грес и това е достатъчно.
оная гърбица на тавана вкарва доста вятър директно върху двигателя
А тая въпросната гърбица, не може ли от нея едно въздуховодче да се закара директно до въздушния филтър. Така ще ти набива даже въздух с известно налягане когато си набрал скорост и въздушния поток през тоя отвор е по-сериозен. Би трябвало да има положителен ефект върху развъртането на двигателя
pla_y_men
01-11-2013, 13:43
Преди половин час говорих с Венци, който гледа нашите юнаци на Серес. По негова информация /чакам Ройтерс да потвърди/, това чудо, производство на спортния отдел на Магаданския институт, локализиран в Зарата и именуван Полиуретан-полиетилен-вазелин-латекс енд кондомс-дизайн-онлайн-праймтайм бай Феро, е ударило 1м. 27.9 сек.!!! Към момента 2-ро време от всички недоразумения по трасето...е сметайте пичове, колко са жалки бумерите и га ш'си купим гвоздея на баварските инженерни напъни, щом пляката на Магадан-Зара ги пребива така...:respect:
Това да се чува, а това е само началото. Безаварийно на цялата група Алфисти! :respect:
Успех на магаданската школа :)
Лек шпионаж от фейсбука от бмвистите, не знам дали е финален но евала! :thumbup: :cheers:
Ако часа е верен 10:35 преди икиндия :drinking:, бай Кольо няма да се примири с това. Но и така да е .... имаме АЛФИСТИ в топ 10
Ауууууу Феро ги е пребил направо,даже е пред пилоти от родния рали шампионат :strong::strong::strong::strong: А Нено с 1:31 с кола 1600 кубика :dance::dance::dance::dance::dance: