PDA

View Full Version : Паркирам и живея в центъра.

Pages : 1 [2] 3

morfius
24-08-2012, 01:01
Като си купиш абонаментна карта, не те карат да си купиш и билет ако карето около входа е заето нали?
Не е въпроса в колите, а в подхода, погрешен, дискриминационен и предпоставящ тотално въвеждане на незаконен скрит данък.

ivan dimitrov
24-08-2012, 01:10
---

DiStefano
24-08-2012, 07:19
Много моля, някой да даде определение за дискриминация.

Няма да дадат .. просто "столичаните са в повече" .. тва дали не беше некъв филм ?! :biggrin:

fred
24-08-2012, 09:13
Я че дам определение-нарушаване на правата на едни, като пък на други тези пррава се предоставят свободно.
Пример-на негрите е било забранено да гласуват в САЩ до към 70 г. на миналия век

Susscrofa
24-08-2012, 09:51
Я че дам определение-нарушаване на правата на едни, като пък на други тези пррава се предоставят свободно.
Пример-на негрите е било забранено да гласуват в САЩ до към 70 г. на миналия век

А в Швейцария на жените пак някъде в този период.:on_da_beach:

Дискриминация е чужденецът или шопа да плаща за делфинариума 25 кинта, а жителите на община Варна 12:), не че аз не се възползвах:), само помолих съпругата ми да каже на касата, че "диетето иска да вди диелфинчетата".

fred
24-08-2012, 10:00
А в Швейцария на жените пак някъде в този период.:on_da_beach:

Дискриминация е чужденецът или шопа да плаща за делфинариума 25 кинта, а жителите на община Варна 12:), не че аз не се възползвах:), само помолих съпругата ми да каже на касата, че "диетето иска да вди диелфинчетата".

Да, то жените на много места са били лишени от право на глас до към края на Вт.световна война.
А в Швейцария веча са и мнозинство в управлението, което не вещае нищо добро :)
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3280911

Stoyan Georgiev
24-08-2012, 11:31
майко, 90% от интелигенцията на София живяла в центъра

леля ми до скоро беше преподавател към БАН, а сега е в администрацията, та често се виждам с нея и нейните колеги, повечето от които - професори, доктори, доценти, живеят в кварталите отвъд центъра...

въобще като цяло ви предлагам да си избиете тези детински представи, че местоживеенето ти дава по-висок интелектуален/културен статут

отново питам, защо намесвате подобни неща в дискусия за паркиране ?! по дяволите, не разбирам как интелигентни хора могат въобще да сложат двете теми в едно?!

Abar7h
24-08-2012, 11:45

леля ми до скоро беше преподавател към БАН, а сега е в администрацията, та често се виждам с нея и нейните колеги, повечето от които - професори, доктори, доценти, живеят в кварталите отвъд центъра...

въобще като цяло ви предлагам да си избиете тези детински представи, че местоживеенето ти дава по-висок интелектуален/културен статут

отново питам, защо намесвате подобни неща в дискусия за паркиране ?! по дяволите, не разбирам как интелигентни хора могат въобще да сложат двете теми в едно?!Без да се палиме само, плийз! Това, което казах (явно не си ме разбрал) е следното: ако във ФакултетО им забучат знак за платено паркиране, те се противят и от общината им кажат "Ами добре, не сте съгласни - съставете исканията си на юридически език до два дни, и ни ги представете." Мислиш ли, че ще се организира за два дни група юристи, и ще състави тези възражение и ще ги предаде? И ако да - какъв е шанса това да се случи? Тук в центъра във всеки вход има по една адвокатска кантора... Както и доста интелигентни хора, които знаят как преборят лакомниците от ЦГМ. И не се вземам за някакъв аристократ или нещо подобно. :)

Mind_Control
24-08-2012, 11:50
Свинчо, тролиш вече... :moon:
Плащаш за синя зона чак когато паркираш, тия в центъра ги карат да платят за евентуално паркиране.
Какво се случва ако в карето което им е определено няма места, трябва да си платят в съседство на общо основание.
Ти ако не намериш място не плащаш нали?

Само да уточниме- никой нищо не ги кара да плащат! Всичко е пожелание!

Трябваше да я махнат тая такса и да ви кажат- айде мили ми смехуранчовци- плащайте по 2 лв на общо основание, като сте тарикати.

Доко
24-08-2012, 11:54
Без да се палиме само, плийз! Това, което казах (явно не си ме разбрал) е следното: ако във ФакултетО им забучат знак за платено паркиране, те се противят и от общината им кажат "Ами добре, не сте съгласни - съставете исканията си на юридически език до два дни, и ни ги представете." Мислиш ли, че ще се организира за два дни група юристи, и ще състави тези възражение и ще ги предаде? И ако да - какъв е шанса това да се случи? Тук в центъра във всеки вход има по една адвокатска кантора... Както и доста интелигентни хора, които знаят как преборят лакомниците от ЦГМ. И не се вземам за някакъв аристократ или нещо подобно. :)

Ама точно "юриста" иска синя зона, защото не го бърка годишен служебен абинамент. Трябва да е някой много изпаднал адвокат, тоя дето ще оформя протестни мотивации.

ivan dimitrov
---

Mind_Control
Без да се палиме само, плийз! Това, което казах (явно не си ме разбрал) е следното: ако във ФакултетО им забучат знак за платено паркиране, те се противят и от общината им кажат "Ами добре, не сте съгласни - съставете исканията си на юридически език до два дни, и ни ги представете." Мислиш ли, че ще се организира за два дни група юристи, и ще състави тези възражение и ще ги предаде? И ако да - какъв е шанса това да се случи? Тук в центъра във всеки вход има по една адвокатска кантора... Както и доста интелигентни хора, които знаят как преборят лакомниците от ЦГМ. И не се вземам за някакъв аристократ или нещо подобно. :)

Те във Факултето действат по много по бърз и ефективен начин. След точно 1 час след слагането на знака, той просто вече ще е в някой пунк за изкупуване на метали. Няма знак, няма синя зона :)

-Bobby-
24-08-2012, 11:55
Мен, от всичко най-много ме дразни разединението, което цари. Не знам си къде била интелигенция, не знам си къде простотия. Who cares?! Още повече ме дразни частта с "ония да плащат, мен не ме засяга".

Обаче, ако вземе, че остане тази наредба, после аз лично с наслада ще проследя недоволството, което ще изригне, когато цяла София стане платен паркинг, и се окаже, че на доста хора, въпреки някои подобрения по транспорта в София, най-удобния им транспорт ще продължава да бъде колата, и макар работните им места да са далеч от центъра, да трябва пак да плащат паркинг на час.

Никой не си дава сметка, че онези протестиращи, които атакуваме в момента общината с жалби и документи, не скачаме толкова срещу сумите, колкото срещу начина, по който се прави всичко. Защото е добре известен плана на общината, до 2015 г. всичко навътре от околовръстното, да стане платен паркинг - всяка надупчена като от бомби улица, всяко предблоково пространство. Тогава искам да видя как Гошо и Пешо ще плащат по Х лв на година, за да си паркират опелчето и голфчето пред панелката в Обеля, а като отидат с кола през 2 квартала до братовчед си или майка си, в Люлин или Зона Б-5, ще плащат на час. Само искам да го видя това как точно ще се случи. Сега в момента, Гошо и Пешо най-нехайно махат с ръка, хвърлят по някоя псувня и казват "ма да плащат ония гъзари бе, да плащат", и не си дават сметка, че скоро ще стигне и до тях, и песента ще се превърне на "аз, да плащам? тия луди ли са БЕ?"... и ще се сетят, че е можело с дружни усилия да спрем това безумие СЕГА, да поискаме да се измислят много по-справедливи начини за паркиране, таксуване и въвеждане на ред с трафика и паркирането, и ще се сетят, че когато са злорадствали, всъщност сами са си постлали нещата да станат така.
Ние в центъра, така или иначе сме свикнали да ни третират като по-специални, справката за това са размера на данъка, таксата смет и пътния данък. Из периферните квартали обаче, не е така...

Mind_Control
24-08-2012, 11:59
Мен, от всичко най-много ме дразни разединението, което цари. Не знам си къде била интелигенция, не знам си къде простотия. Who cares?! Още повече ме дразни частта с "ония да плащат, мен не ме засяга".

Обаче, ако вземе, че остане тази наредба, после аз лично с наслада ще проследя недоволството, което ще изригне, когато цяла София стане платен паркинг, и се окаже, че на доста хора, въпреки някои подобрения по транспорта в София, най-удобния им транспорт ще продължава да бъде колата, и макар работните им места да са далеч от центъра, да трябва пак да плащат паркинг на час.

Никой не си дава сметка, че онези протестиращи, които атакуваме в момента общината с жалби и документи, не скачаме толкова срещу сумите, колкото срещу начина, по който се прави всичко. Защото е добре известен плана на общината, до 2015 г. всичко навътре от околовръстното, да стане платен паркинг - всяка надупчена като от бомби улица, всяко предблоково пространство. Тогава искам да видя как Гошо и Пешо ще плащат по Х лв на година, за да си паркират опелчето и голфчето пред панелката в Обеля, а като отидат с кола през 2 квартала до братовчед си или майка си, в Люлин или Зона Б-5, ще плащат на час. Само искам да го видя това как точно ще се случи. Сега в момента, Гошо и Пешо най-нехайно махат с ръка, хвърлят по някоя псувня и казват "ма да плащат ония гъзари бе, да плащат", и не си дават сметка, че скоро ще стигне и до тях, и песента ще се превърне на "аз, да плащам? тия луди ли са БЕ?"... и ще се сетят, че е можело с дружни усилия да спрем това безумие СЕГА, да поискаме да се измислят много по-справедливи начини за паркиране, таксуване и въвеждане на ред с трафика и паркирането, и ще се сетят, че когато са злорадствали, всъщност сами са си постлали нещата да станат така.
Ние в центъра, така или иначе сме свикнали да ни третират като по-специални, справката за това са размера на данъка, таксата смет и пътния данък. Из периферните квартали обаче, не е така...

Това с крайните квартали мога да се хвана на бас на каквото искате, че в близките 10 години няма да стане. Така, че Гошо и Пешо не ги мисли.

Stoyan Georgiev
24-08-2012, 12:07
Това с крайните квартали мога да се хвана на бас на каквото искате, че в близките 10 години няма да стане. Така, че Гошо и Пешо не ги мисли.

ама защо да не ги мисли?

малко задружност трябва да има....

DerMeister
24-08-2012, 12:13

отново питам, защо намесвате подобни неща в дискусия за паркиране ?! по дяволите, не разбирам как интелигентни хора могат въобще да сложат двете теми в едно?!
Тя цялата тема е едно голямо оплюване и злоба. Не се обръща внимание на проблема, а той е, че държавата се опитва да изкарва пари без да предлага нищо в замяна. От колко години е вече тази синя зона и няма никаква, ама никаква промяна в условията за паркиране, движение из центъра и състоянието на улиците. Правят се естакади, мостове, булеварди, а в същото време се мотивирало населението да не ползва коли?!?! Сигурно половината синя зона е върху тротоари и разчертана директно върху разкопаните улици и паважи от 1954 година. И естествено вместо пак да се мисли за правата на хората, за задълженията на държавата и т.н., спорът се измества в кой бил гъзар и трябвало да си плаща, а ако не, да си остави колата на село и като иска да заведе децата на басейн, да иде с такси да си вземе колата и после обратно...

Същото е и с цените на бензина, тока, данъците, заплатите, работното време и т.н. Хората, които още могат да ги понесат започват с тъпотии от сорта на "на мен ми е супер, по-малко задръствания ще има, колата не е необходимост, а лукс, блабла". Скоро ще ги стегне и тях около врата и ще започнат да мрънкат, но ще е късно.

Kuku
24-08-2012, 12:16
Излиза че, ако аз и мой колега работейки в една и сьща фирма, една и сьща работа, получаваме различни заплати само защото той работи в София е дискриминация.
Още едно вьпросче - като си купиш билетче за градски транспорт имаш ли осигурено конкретно място?
И не, не всички си купуват билетче, някой си купуват карти, а други вьобще не ползват.
Проблемьт според мен е в пренаселването на няколкото големи града. Ако продьлжава така ще става все по зле.
Ама вие не протестирате срещу това, а срещу конкретна такса, която дали в тоя или в друг вид е неизбежна.
И не злобея, сьжалявам ви, щото виждам какво е при нас и си представям при вас какьв ужас е.Примера ти не е съвсем уместен, защото цената на билетчето се заплаща за ползването на градски транспорт, а не за сядане в него, за това няма осигурено място ;)
Освен това, за пореден път в тая тема ще се каже, че купувайки си билетче, ти реално ползваш това, за което си платил, докато с абонамента за 'Синя зона' не получаваш абсолютно нищо, освен едно право, което по ред причини не можеш да упражниш :?

Mind_Control
24-08-2012, 12:21
ама защо да не ги мисли?

малко задружност трябва да има....

Защото си напряга мозъка с неща дето няма да станат факт, а ще си останат в мокрите сънища на Паркинги и Гаражи.

-Bobby-
24-08-2012, 12:22

Ти се хващай и на флигорна, ако искаш.
Те много хора не вярваха, че СОС могат да бъдат толкова нагли, и че след като ВАС им отмени наредбата през 2009, ще се опитат да я въведат пак, та този път е дори с още повече незаконосъобразни "подобрения" от преди, и като бонус - с двойни тарифи.

И както никой не вярва, че в неговото комплексче извън центъра няма да стане платен паркинг, ей така СОС ще реши и тях да изклати скоро-скоро, и да изпълни заплануваното, особено ако част 1 от плана мине - сега със зелените и сините зони. После идва част 2 с жълтите, които поне според първия проект (който 100% на практика няма да изглежда точно така) се разпростира чак до Красна поляна, Илинден, св. Троица, Банишора, всичките Зона Б-х Подуене, Сухата река, Х. Димитър, Младост 1, Мусагеница, Дървеница, Изток, Изгрев, Хладилника, Стрелбище, Белите брези, Хиподрума, Лагера...
Ето, радвай се на гледката: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/269753_4065592731464_1266146175_n.jpg

И пак, ако част 1 мине сега, не само, че ще има част 2, ами и част 3 я виждам как ще я измъдрят веднага, защото точно от Люлин, Надежда, Обеля, Овча Купел, Дружба и останалите Младости - какви пари могат да се завъртят, направо ще им пристъргат стомасите от глад, само като се сетят какви златни кокошки са тия квартали, поради огромния брой живущи, респ. коли...

Нищо де, вие хейтърите си ръкопляскайте иначе "ония централни гъзари да си плащат" по незаконосъобразна наредба. В СОС са толкова щастливи, като видят повече и повече такива, и като виждат такова разединение.
После ще разчитат на разединението Сф-провинцията, и ще има "аре бе, ония софиянци, като са толкова ербапи и живеят там, да си плащат, или да си ходят на село". Медец за общинарите е това... "разделяй и владей", стартата колкото света тактика.

Kuku
24-08-2012, 12:28
То и сега съм виждал паяци покрай Илиянци и/или Ломско шосе :)

-Bobby-
24-08-2012, 12:34
Ти иди виж при Агенцията по вписванията ЦГМ каква хранилка си измислиха (а агенцията е много извън зелената зона дори) - някакъв член от закона, който забранявал да се спира от лявата страна - тя улицата широка и има място да се паркира и от двете страни, обаче нали пишело в закона... и на улицата при агенцията, вдигат коли на поразия, сутрин от призори чакат баламите, дето спират за по 15-ина мин... и се изреждат паяк след паяк... но пак обръщам внимание - само на ТОЧНО тази улица, не на съседната, не из цяла София, където в още много много улици, много по-тесни, се паркира така... не... само на Елисавета Багряна при Агенцията по вписвания, и то само до първата пряка - Владимир Башев. От нея нататък, колите са паркирани от двете страни, а улицата става малко по-тясна. Там обаче, доста от паркираните коли, са на служители на агенцията... леко случайно, така...
А де?!

ivan dimitrov
24-08-2012, 12:35
---

Kuku
24-08-2012, 12:36
... леко случайно, така...Случайна е и близостта на наказателния паркинг ;)

Е, нали написах - някой си купуват карти, демек имаш право да ползваш, ако ти трябва, ако успееш да се качиш и т.н.т. Сам го каза - плащаш за правото. Наистина не изглежда добре, вьпросьт е дали това не е по малкото зло. Щото е ясно че някакви мерки ще се взимат, неизбежно е.Не ме разбра - билетчето/картата ти дава право да ползваш (да се качиш в) градския транспорт за да пътуваш.
Таксата за паркинг в центъра е равна на сядане в градски транспорт, което е различното :)

-Bobby-
24-08-2012, 12:38
Ама разбира се... това е непредумишлено съвпадение!

Mind_Control
24-08-2012, 13:07
Нищо де, вие хейтърите си ръкопляскайте иначе "ония централни гъзари да си плащат" по незаконосъобразна наредба. В СОС са толкова щастливи, като видят повече и повече такива, и като виждат такова разединение.
После ще разчитат на разединението Сф-провинцията, и ще има "аре бе, ония софиянци, като са толкова ербапи и живеят там, да си плащат, или да си ходят на село". Медец за общинарите е това... "разделяй и владей", стартата колкото света тактика.

Виж сега, представи си го така- в момента играете боксов мач- хората срещу общината. При положение че те вече играят с удари под кръста (незаконосъобразна наредба), то вие сте обречени. Единствения начин е и вие да почнете с ударите под кръста.

Конкретно предлагам- София да осъмне в понеделник без нито един знак за синя зона! Както каза някой по- горе "Няма знак, няма синя зона". В това с удоволствие ще се включа. И ако не си вземат поука, това да се повтори и потрети ако трябва.

Да си пишеме жалби е само хабене на нерви. Действие трябват.

ivan dimitrov
24-08-2012, 13:23
---

Susscrofa
24-08-2012, 13:34
Те много хора не вярваха, че СОС могат да бъдат толкова нагли, и че след като ВАС им отмени наредбата през 2009, ще се опитат да я въведат пак, та този път е дори с още повече незаконосъобразни "подобрения" от преди, и като бонус - с двойни тарифи.

И както никой не вярва, че в неговото комплексче извън центъра няма да стане платен паркинг, ей така СОС ще реши и тях да изклати скоро-скоро, и да изпълни заплануваното, особено ако част 1 от плана мине - сега със зелените и сините зони. После идва част 2 с жълтите, които поне според първия проект (който 100% на практика няма да изглежда точно така) се разпростира чак до Красна поляна, Илинден, св. Троица, Банишора, всичките Зона Б-х Подуене, Сухата река, Х. Димитър, Младост 1, Мусагеница, Дървеница, Изток, Изгрев, Хладилника, Стрелбище, Белите брези, Хиподрума, Лагера...
Ето, радвай се на гледката: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/269753_4065592731464_1266146175_n.jpg

И пак, ако част 1 мине сега, не само, че ще има част 2, ами и част 3 я виждам как ще я измъдрят веднага, защото точно от Люлин, Надежда, Обеля, Овча Купел, Дружба и останалите Младости - какви пари могат да се завъртят, направо ще им пристъргат стомасите от глад, само като се сетят какви златни кокошки са тия квартали, поради огромния брой живущи, респ. коли...

Ама вие очевидно не сте гъзари, та вие нямате 150 лева за година.:)

---------- Post added at 10:31 ---------- Previous post was at 10:28 ----------

Случайна е и близостта на наказателния паркинг ;)

Не ме разбра - билетчето/картата ти дава право да ползваш (да се качиш в) градския транспорт за да пътуваш.
Таксата за паркинг в центъра е равна на сядане в градски транспорт, което е различното :)

Премести си задната цепка върху мозъка, така поне ще разбираш елементарни неща.
Общината прави реверанс със смешна сума.
Цената със запазено място би била 10 пъти по-висока, така че да бият колегите капа в земята и да се радват.
От тази тема аз лично разбрах едно, социално слабите живеят в центъра..........:on_da_beach:

---------- Post added at 10:34 ---------- Previous post was at 10:31 ----------

Ти явно нямаш представа какви юристи бачкат в различните ромски фондации:)
Те и избирателите на ДПС са без основно, ама в ДПС има младежи, които ти трудно ще догониш по знания в съответна сфера, добри суми плащат за тяхното обучение.:on_da_beach:

Kuku
24-08-2012, 13:35
Явно не сьм разбрал нещо. Останах с впечатлението че тая такса аналогично на "картата за пьтуване" ти дава право да паркираш в синя зона, без да плащаш на общо основание. Ако идеята е че таксата не ти гарантира място - разбирам го. Ти нали разбираш че и картата не ти гарантира пьтуването.
Мисьлта ми е - хубаво ритате срещу тая мярка, ама да не кажат - ми добреее, за всички без изключение 2лв на час. И другото - сигурно ли е че ако няма синя зона ще можете да се доберете до домовете си?.
Какво е било преди години е сьвсем друга история.Ако трябва да правим сравнение между синя зона и градски транспорт, то таксата за паркиране ще е равна на такса за сядане, което само по себе си е абсурдно - това имам предвид :)

-Bobby-
24-08-2012, 13:39
Ама вие очевидно не сте гъзари, та вие нямате 150 лева за година.:)

Искам сега да "прелистиш" цялата тема наново, и да видиш къде говоря за пари?

Същевременно, за да не ставам гаден и да не те връщам 2 пъти да прелистваш цялата тема - провери и срещу кое точно съм против и защо.

:)

Susscrofa
24-08-2012, 13:41
Ако трябва да правим сравнение между синя зона и градски транспорт, то таксата за паркиране ще е равна на такса за сядане, което само по себе си е абсурдно - това имам предвид :)

Не е абсурдно, мисля, че в БДЖ има подобни билети със запазено място и без запазено място.

---------- Post added at 10:41 ---------- Previous post was at 10:39 ----------

Искам сега да "прелистиш" цялата тема наново, и да видиш къде говоря за пари?

Същевременно, за да не ставам гаден и да не те връщам 2 пъти да прелистваш цялата тема - провери и срещу кое точно съм против и защо.

:)

Беше опит за закачка:)
Наредбата не е съвършенна, но според мен е едно добро начало.

morfius
24-08-2012, 14:09

Е а иди го обясни на трол или на мислещи - на Вуте да е зле...

Тя цялата тема е едно голямо оплюване и злоба. Не се обръща внимание на проблема, а той е, че държавата се опитва да изкарва пари без да предлага нищо в замяна. От колко години е вече тази синя зона и няма никаква, ама никаква промяна в условията за паркиране, движение из центъра и състоянието на улиците. Правят се естакади, мостове, булеварди, а в същото време се мотивирало населението да не ползва коли?!?! Сигурно половината синя зона е върху тротоари и разчертана директно върху разкопаните улици и паважи от 1954 година. И естествено вместо пак да се мисли за правата на хората, за задълженията на държавата и т.н., спорът се измества в кой бил гъзар и трябвало да си плаща, а ако не, да си остави колата на село и като иска да заведе децата на басейн, да иде с такси да си вземе колата и после обратно...

Същото е и с цените на бензина, тока, данъците, заплатите, работното време и т.н. Хората, които още могат да ги понесат започват с тъпотии от сорта на "на мен ми е супер, по-малко задръствания ще има, колата не е необходимост, а лукс, блабла". Скоро ще ги стегне и тях около врата и ще започнат да мрънкат, но ще е късно.

Разбира се, разделено стадо най-лесно се дере...

Излиза че, ако аз и мой колега работейки в една и сьща фирма, една и сьща работа, получаваме различни заплати само защото той работи в София е дискриминация.
Още едно вьпросче - като си купиш билетче за градски транспорт имаш ли осигурено конкретно място?
И не, не всички си купуват билетче, някой си купуват карти, а други вьобще не ползват.
Проблемьт според мен е в пренаселването на няколкото големи града. Ако продьлжава така ще става все по зле.
Ама вие не протестирате срещу това, а срещу конкретна такса, която дали в тоя или в друг вид е неизбежна.
И не злобея, сьжалявам ви, щото виждам какво е при нас и си представям при вас какьв ужас е.

Билетчето е като СМС а, ползваш - плащаш.
Данък паркиране е съвсем друга бира.
Проблема е, че се използват решими проблеми за да се цоцат мангизи и се работи не за тяхното решаване, а за тяхното разширяване - че да се цоца повече.
От как я има тая синя зона, да сте видели 1 паркинг построен от "Паркинги и гаражи"?

Наредбата е най-малкото незаконна според тълкувание на съда, да не се повтарям за другите недостатъци.
Добро начало на превръщане на цяла София в доилка на тема паркинги ли е всъщност?

DerMeister
24-08-2012, 14:10

Като не е съвършена защо я защитаваш толкова ревностно? Колкото за спорта да се говори на въпреки май. Нещо, което не е измислено като хората не е добро начало, а предпоставка за напрежения, далавери и т.н.

Ако има гарантирано място срещу по-висока сума, ще има дебат колко трябва да е висока сумата, но тогава поне ситуацията ще е по-нормално. Места срещу заплащане, а не от нищо нещо.

Kuku
24-08-2012, 14:16
Наредбата е толкова не съвършена, че чак е незаконна и създава прецедент :!:

Susscrofa
24-08-2012, 14:20
Като не е съвършена защо я защитаваш толкова ревностно? Колкото за спорта да се говори на въпреки май. Нещо, което не е измислено като хората не е добро начало, а предпоставка за напрежения, далавери и т.н.

Ако има гарантирано място срещу по-висока сума, ще има дебат колко трябва да е висока сумата, но тогава поне ситуацията ще е по-нормално. Места срещу заплащане, а не от нищо нещо.

Защото всяко начало е трудно.
Защото ние българите не обичаме реда.
Защото ни е българите сме готови да платим на монтьор 30 кинта за работа, но да ги дадем на лекар ни се струват много.
Защото ние българите сме готови да дадем за един ден престой на морето 200 лева, но за цяла година паркиране 150 ни се струват много.
И т.н................:on_da_beach:
Защото

---------- Post added at 11:20 ---------- Previous post was at 11:16 ----------

Наредбата е толкова не съвършена, че чак е незаконна и създава прецедент :!:

Няма прецедент!!!!!!!!!!!!
Аз не виждам нищо незаконно.
Това е център и всеки живущ там, трябва да е наясно, че няма да живее така, както живеят хората извън центъра.
Никакъв прецедент не създава, изброих ти доста абонаменти не даващи ти директно право за нищо.
И най-важното, тези пари не са задължителни за даване, така, че напъващия се до изпускане на газове, матричар, да не блещи тъпотиите си за скрити данъци, че става жалък.

-Bobby-
24-08-2012, 14:29
Суско, както ти личи от километри, че си правно неграмотен, така поне не го показвай явно, правейки се обаче на разбиращ. Изглежда още по-смешно отстрани.

Нямало прецедент... ХА-ХА

Mind_Control
24-08-2012, 14:44
И най-важното, тези пари не са задължителни за даване, така, че напъващия се до изпускане на газове, матричар, да не блещи тъпотиите си за скрити данъци, че става жалък.

Няколко пъти го казвам това, ама живеещите в центъра, някак си им е неудобно да го коментират ми се струва.

Никъде в законите, още по- малко в конституцията не пише, че гражданите имат право да паркират пред дома си :big_whoops:

Susscrofa
24-08-2012, 14:51
Суско, както ти личи от километри, че си правно неграмотен, така поне не го показвай явно, правейки се обаче на разбиращ. Изглежда още по-смешно отстрани.

Нямало прецедент... ХА-ХА

И какъв е прецедентът умнико правен?
Ти, ако беше правно грамотен, поне колкото мен, щеше да знаеш, че всичко в правото е въпрос на тълкуване.
То за това е толкова сладка тази професия.
Тук има общинска собственост, за която общината иска заплащане за ползване.
Когато не искате да плащате за паркинг, а искате да ползвате уличната мрежа, моля заплатете.
Пред панелните блокове поне са обособени нещо като паркинги.
:on_da_beach:
Бобка, 150 кинта са едни маратонки за баскет, не се излагай:)

---------- Post added at 11:51 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

Няколко пъти го казвам това, ама живеещите в центъра, някак си им е неудобно да го коментират ми се струва.

Никъде в законите, още по- малко в конституцията не пише, че гражданите имат право да паркират пред дома си :big_whoops:

Аз не случайно така започнах темата, те искат да имат запазени места за три коли, ако може. Те не могат да разберат, че в централната част на града просто няма възможност да бъдат паркирани толкова автомобили.
Друг е въпросът, че искат, ако може да паркират вътре във входовете, е не става.
Едно време имаше по една лада на три семейства, сега има три коли на едно семейство, ако всички живущи в центъра имат запазени места, то как един нормален човек от страната ще си свърши работата в центъра?????????????? Било то, плащане на данък, съдебно дело, участие в среща или друга административна услуга????????
Хората дискриминиращи останалата част от населението сте вие, ама се чудя след колко поста ще се усетите?

Kuku
24-08-2012, 14:53

Никъде в законите, още по- малко в конституцията не пише, че гражданите имат право да паркират пред дома си :big_whoops:Коментирахме го, бре :)
Ако не си платиш таксата следват глоби за неправилно паркиране, т.е. таксата си става своеобразно задължение, иначе се плаща повече, защото не си платил таксата :)
Или плащаш, или глоба :!:

Susscrofa
24-08-2012, 14:55
Коментирахме го, бре :)
Ако не си платиш таксата следват глоби за неправилно паркиране, т.е. таксата си става своеобразно задължение, иначе се плаща повече, защото не си платил таксата :)
Или плащай или глоба :!:

Защо глоба????????? Ще си платиш паркинг някъде.
Спираш, стоварваш багажа и после си оставяш на паркинг колата, това е център, не е кв. Малинова долина:on_da_beach:

Mind_Control
24-08-2012, 15:06
Коментирахме го, бре :)
Или плащаш, или глоба :!:

Ами моля те тогава довърши си мисълта и ми посочи члена в конституцията или друг закон, даващ ви право на безплатно паркиране или изобщо паркиране някакво задължително пред дома?

ecotronic
24-08-2012, 15:25
Ами моля те тогава довърши си мисълта и ми посочи члена в конституцията или друг закон, даващ ви право на безплатно паркиране или изобщо паркиране някакво задължително пред дома?

Попитай в КАТ. Те издават документ в който е упоменат адрес. Ако този адрес не беше свързан по някакъв начин с колата, защо го пишат в талона?

Kuku
24-08-2012, 15:26

Не ти разбрах въпроса :?

Но нищо - посочи ми закона, който го забранява?!

Mind_Control
24-08-2012, 15:28
Не ти разбрах въпроса :?

Но нищо - посочи ми закона, който го забранява?!

Въпросът ми е- защо мислите, че имате изконното право да паркирате пред блока си? Няма такова право записано никъде.

old alfist
24-08-2012, 15:29
Не е необходимо някой да е юрист, за да знае, че улицата е общинска публична собственост и всички са равни пред закона по отношение използването и, освен тези които са си платили право на ползване на тротоарите - известно сред народа като тротоарно право.

ecotronic
24-08-2012, 15:29
Въпросът ми е- защо мислите, че имате изконното право да паркирате пред блока си? Няма такова право записано никъде.

Има ли закон в който пише, че имам право да дишам?

Mind_Control
24-08-2012, 15:31
Не е необходимо някой да е юрист, за да знае, че улицата е общинска публична собственост и всички са равни пред закона по отношение използването и, освен тези които са си платили право на ползване на тротоарите - известно сред народа като тротоарно право.

Точно така.. значи аз имам толкова право да паркирам в центъра (без да живея там), колкото всеки от вас. Както и вие имате право да паркирате пред моя блок в краен квартал.

Kuku
24-08-2012, 15:33
Правата ни за ползване на общинска собственост са равни, но разликата е, че живущите в центъра отнасят глоба (или плащат принудителен абонамент), за разлика от нас!

morfius
24-08-2012, 15:33

Е тогава по каква логика изобщо някой има право да паркира пред блока си?
Да забраним паркирането в цяла София... или да направим цяла София платена зона... колкото улицата е общинска, толкова и междублоковите в Люлин.
Защо и винетка за влизане в София да не сложим...
Аз предлагам и данък "панелка", защото са енергонеефективни, пилеят енергия която се компенсира с по-голямо замърсяване от тецовете.
Който не му понася - да се изнася :thumbdown:
Е може и да сложи двойна изолация и петкамерна дограма.

Susscrofa
24-08-2012, 15:36
Има ли закон в който пише, че имам право да дишам?

Някой пак счита колата си за продължение на пениса си.:big_whoops:

---------- Post added at 12:35 ---------- Previous post was at 12:33 ----------

Правата ни за ползване на общинска собственост са равни, но разликата е, че живущите в центъра отнасят глоба (или плащат принудителен абонамент), за разлика от нас!

Нали се разбрахме, че административния център на една държава не е спалня!

---------- Post added at 12:36 ---------- Previous post was at 12:35 ----------

Е тогава по каква логика изобщо някой има право да паркира пред блока си?
Да забраним паркирането в цяла София... или да направим цяла София платена зона... колкото улицата е общинска, толкова и междублоковите в Люлин.
Защо и винетка за влизане в София да не сложим...
Аз предлагам и данък "панелка", защото са енергонеефективни, пилеят енергия която се компенсира с по-голямо замърсяване от тецовете.
Който не му понася - да се изнася :thumbdown:
Е може и да сложи двойна изолация и петкамерна дограма.

Никъде в света паркирането в центъра на столицата не е равнозначно с това в кварталите.
Аз искам да си плащам всяка година по 10 лева за правото да паркирам пред блока си.:on_da_beach:

morfius
24-08-2012, 15:38

Дай тогава да ги национализираме тия жилища... опс това вече беше правено, видяхме до къде стигна.
Да наказваш живущите заради последователни грешки на управлявали преди теб е най-меко казано наглост.

old alfist
24-08-2012, 15:40
Крайно време е да го разберат - София носи както активите, така и пасивите от това. Аз например предпочитам да си си платя, да си свърша бързо работата и да се изнеса по най-бързия начин от София.

morfius
Никъде в света паркирането в центъра на столицата не е равнозначно с това в кварталите.
Аз искам да си плащам всяка година по 10 лева за правото да паркирам пред блока си.:on_da_beach:

Сложи една нула отзад и имаме сделка, имаш с плановете на ПГ де ... скоро, скоро.
И пак няма да видиш 1 стотинка от тия пари по предназначение, плащай с кеф.
Аз пък не искам да плащам нов данък, само за да откраднат парите!

Mind_Control

Отнасяш глоба ако не спазваш закона. Пак казвам- това да си паркираш пред блока не е изобщо задължително. Като искаш пред блока- моля, купи си гараж. И аз не мога да си паркирам пред блока зимата, защото всички от вътрешността на квартала паркират на паркинга, защото не могат да преодолеят снега.

Оплаквам ли се? Не се оплаквам, а паркирам по- далече и ходя пеша.

Kuku
24-08-2012, 15:41
Представи си сега, че ти събират И по 150лв. годишно, ама 12 месеца положението ти е зле, като през зимата ;)

Mind_Control
24-08-2012, 15:42
Сложи една нула отзад и имаме сделка, имаш с плановете на ПГ де ... скоро, скоро.

Пинко ти каза- в центъра подземния гараж на НДК е на половина празен. Защо? Или искаш да се построят безплатни паркинги?

И аз съм свикнал да не плащам за много неща, но живота се променя.

Susscrofa
24-08-2012, 15:43
Дай тогава да ги национализираме тия жилища... опс това вече беше правено, видяхме до къде стигна.
Да наказваш живущите заради последователни грешки на управлявали преди теб е най-меко казано наглост.

Национализцията ми отне правото да имам три етажна къща в Подуене. Какво да се прави, такива са били времената.
А какво би се случило, ако парламента забрани паркирането по уличната мрежа и направи всички улици двупосочни, тогава, ще има ли дискриминирани, или просто жувущите в центъра ще нарушават правилата за движение по-пътищата.:)
Пак ви казвам, за мен общината прави реверанс към жувущите в центъра.:on_da_beach:

-Bobby-
24-08-2012, 15:46
И какъв е прецедентът умнико правен?
Ти, ако беше правно грамотен, поне колкото мен, щеше да знаеш, че всичко в правото е въпрос на тълкуване.
То за това е толкова сладка тази професия.
Тук има общинска собственост, за която общината иска заплащане за ползване.
Когато не искате да плащате за паркинг, а искате да ползвате уличната мрежа, моля заплатете.
Пред панелните блокове поне са обособени нещо като паркинги.
Бобка, 150 кинта са едни маратонки за баскет, не се излагай:)

Нещо като... паркинги?! :big_whoops:
И ти се обръщаш към мен с думите "умнико правен", а говориш за "нещо КАТО паркинги"? О, Боже...

И стига говорил за пари, обясних ти, че не те са ми проблема.
И за сведение - баскет не играя, не знам цените за маратонките, подходящи за този спорт, сори...

Сам дори не можеш да си представиш колко си прав! Никъде, наистина никъде в законите нищо не пише за правата за паркиране. Има дефиниция само относно правото на ползване на улици, булеварди и пътища.
За което ползване, ние гражданите, си плащаме. Начините за плащане вече ги знае и всяко хлапе - пътен данък за пътните мрежи в общинските територии, и винетки за пътните мрежи, които се стопанисват от НАПИ.
Оттам нататък, всякакъв коментар, свързан с паркирането и това кой къде имал право или не, са само коментари и мнение по темата.

Включително разни наредбички, като тази на СОС, са само едно огромно желание как да бъдат нещата, но не и нещо законово издържано.

Единственият орган, който има право да въведе дефиницията паркиране, да дефинира конкретно какви са правата, свързани с този термин, е Народното събрание.
Някаква си община, било то най-голямата в България, няма право да прави каквото си иска, щото така й скимнало. Най-малко, при съществуващи закони, определящи правото за ползване (в случая на улици и пътища), някаквата община да събира хем пари за ползване (пътен данък), хем пари за втори вид ползване, на територията на това, за което ВЕЧЕ е взела пари (паркиране, без разлика на час или с абонаменти). И никой, включително съдебната власт, да не й търси отговорност, щото сме в България и всеки на всекиго е някакво лоби, подлога или све...
Не знам, има ли някъде по света община, която да гласува наредба и да възлага дейности на дружество, което Агенцията по вписанията отказва да регистрира, заради нарушения?! Е, има такава - Столичната на Република България. И понастоящем, статута на ЦГМ ЕООД виси като сопол, с извинение.

Вие, вместо да ревнете заедно с нас, че това чудо на новия век у нас "синя зона", е незаконно, от гледна точка всички закони на РБългария, член на ЕС, вие обяснявате как ние в центъра сме били дзифтари. Обичат ви бе, обожават ви направо общинарите, задето без да се пънат успяват да разделят и владеят. А те заслужават само да ги линчуваме, нищо друго. И ние, живущите, и вие, дето цакате по лев (скоро и по два лв) на час.

А относно дискриминацията и нарушението на конституцията:
Чл. 6.:
(1) Всички хора се раждат свободни и РАВНИ по достойнство и права.
(2) Всички граждани са РАВНИ пред закона. Не се допускат никакви ОГРАНИЧЕНИЯ НА ПРАВАТА или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или ИМУЩЕСТВЕНО състояние.

Susscrofa
24-08-2012, 15:51

Ще ти го обясня на капитален език:)
Желаещите да паркират в моя квартал са една двайста от желаещите да паркират в центъра, е каква да цената според теб.
Какво е търсенето в единия и в другия случай?

Mind_Control
24-08-2012, 15:51
Аз казах, че ще се включа в простеста само с флекс на батерии. В безсмислени жалби няма да участвам.

Kuku
24-08-2012, 15:53
То май това е начина - някоя сутрин общинарите се събуждат без знаци, и следващата седмица пак, и последващата седмица пак.... :?
Само недей с флекс, че ще събудиш хората - ножовка или някаква там тел за рязане на метал....

Susscrofa
24-08-2012, 15:54
Според теб,тези соц измислици пред панелните блокове какво са бе Боби, някой дефинирал ли ги е?:on_da_beach:
Щом всички сме равни искам и аз да паркирам за 150 кинта в синя зона.

morfius
24-08-2012, 16:00
Ще ти го обясня на капитален език:)
Желаещите да паркират в моя квартал са една двайста от желаещите да паркират в центъра, е каква да цената според теб.
Какво е търсенето в единия и в другия случай?

Виж данъка, ориентирай се по него... все пак данъците не се определят от търсене и предлагане.
А това отива точно на втори данък автомобил (паркиран).

---------- Post added at 16:00 ---------- Previous post was at 15:57 ----------

Аз казах, че ще се включа в простеста само с флекс на батерии. В безсмислени жалби няма да участвам.

То май това е начина - някоя сутрин общинарите се събуждат без знаци, и следващата седмица пак, и последващата седмица пак.... :?
Само недей с флекс, че ще събудиш хората - ножовка или някаква там тел за рязане на метал....

Един спрей до неразпознаваемост на знака не е ли по-бърз и безшумен метод?
Свалянето само на знака от колеца може да стане с малко масло и елементарно въртене.
Или да събудим заспалото стадо и да дадем повече шанс да ни чуят и видят от полицията?

Susscrofa
24-08-2012, 16:01
Виж данъка, ориентирай се по него... все пак данъците не се определят от търсене и предлагане.
А това отива точно на втори данък автомобил (паркиран).

Кой данък, за имот или за МПС.
Тези данъци зависят от други неща, особено този за МПС.

-Bobby-
24-08-2012, 16:02

С флекс на батерии действат в банановите републики. Нали ние сме ЕС? Нали "там на запад било така, и в София, столица на страна от ЕС, също трябвало"?

Като ще си говорим за цивилизациите, да правим нещата цивилизовано тогава. А те стават в НС, институциите, с нормативни документи и т.н.

Само че, на правителството не му изнася нещата да са по законовия ред. Защото, въвеждане на термин паркиране и права за тях от НС, означава да важат за всички българи. А това означава всички, малко или повече, да плащат. Това означава загуба на рейтинг, а идват избори.
Така, с притискане на тясно на малка групичка от населението, е по-лесно. Нищо, че се прави в нарушение на законите, те останалите, дето са на принципа "на Вуте да му е зле", не ги знаят тия неща, и всичко се подрежда идеално.
И докато сме такова стадо с такива "принципи", няма да спрат да ни клатят, че да ни го и донаместват...

Според теб,тези соц измислици пред панелните блокове какво са бе Боби, някой дефинирал ли ги е?:on_da_beach:
Щом всички сме равни искам и аз да паркирам за 150 кинта в синя зона.

Не, проблема е, че не са дефинирани тези пространства пред панелките. Водят се част от улиците. :)
Паркирай, ама ЦГМ ще ти откаже, дискриминирайки те, че не си с адресна регистрация в зоната, т.е. ще те дискриминира по имуществен признак, обяснявайки ти, че в някаква наредба така пишело, при положение, че наредбата не може да се опре на никой закон, за да потвърди легалността си. Още въпроси?

Susscrofa
24-08-2012, 16:05
С флекс на батерии действат в банановите републики. Нали ние сме ЕС? Нали "там на запад било така, и в София, столица на страна от ЕС, също трябвало"?

Като ще си говорим за цивилизациите, да правим нещата цивилизовано тогава. А те стават в НС, институциите, с нормативни документи и т.н.

Само че, на правителството не му изнася нещата да са по законовия

Ще сключа с теб фиктивен договор за наем и готово.:)

morfius
24-08-2012, 16:06
И ще го заверите в НАП, ще му плащаш данъка?
Отиде ти икономията :)

Kuku
24-08-2012, 16:06
Разликата е, че хората живеещи в центъра са поставени пред свършен факт - те ВЕЧЕ имат имот там и всички варианти за паркиране в близост до имота са свързани с някаква сума за плащане - това е и идеята, да се взимат парите на хората, а НЕ да се помогне на трафика или нещо друго....
В помощ на трафика би била само и единствено висока такса 'Вход' за центъра, след която ще отпаднат повече от половината приходящи автомобили....

-Bobby-
24-08-2012, 16:09
Ще сключа с теб фиктивен договор за наем и готово.:)

То хубаво, ама ще можеш да спираш само в подзоната, която ми се "полага", както се изср*ха общинарите по медиите. Във всички останали, и ти, както и аз - сме на почасово таксуване.

---------- Post added at 16:09 ---------- Previous post was at 16:07 ----------

Разликата е, че хората живеещи в центъра са поставени пред свършен факт - те ВЕЧЕ имат имот там и всички варианти за паркиране в близост до имота са свързани с някаква сума за плащане - това е и идеята, да се взимат парите на хората, а НЕ да се помогне на трафика или нещо друго....
В помощ на трафика би била само и единствено висока такса 'Вход' за центъра, след която ще отпаднат повече от половината приходящи автомобили....

Не си първият, с такова гениално хрумване, само че държавните служители, дето са си накичили челното стъкло с всевъзможни пропускчета, хич няма да одобрят идеята ти. И то целия проблем с паркирането в центъра, идва от тия търтеи, всъщност.

Повече по темата гледай във филма на Екатерина Анева: http://bnt.bg/bg/productions/104/edition/24251/v_kadyr_9_uli_2012_skandalyt_sinja_zona

Горещо препоръчвам и на съгласните с новата (незаконна) наредба на СОС, да го гледат.

morfius
24-08-2012, 16:09
То хубаво, ама ще можеш да спираш само в подзоната, която ми се "полага", както се изср*ха общинарите по медиите. Във всички останали, и ти, както и аз - сме на почасово таксуване.

Е и това е част от идиотизма на ситуацията, като му спрат пред блока на прасчо, паркира пред съседния.
Като му спрат в отредения квадрат на някой в центъра, плаща и почасово, нещо което уж вече е платил с винетката.
И какво, данък МПС, данък паркинг, плащане за паркинг... красота.

Kuku
24-08-2012, 16:17
Какви фиктивни договори бе, в талона на колата трябва да е вписан адреса по лична карта на собственика, за да се счита за местодомуване на автомобила и съответно да се ползва привилегията.
Значи трябва и личната карта да се смени и талона на колата след това.... :D

---------- Post added at 16:17 ---------- Previous post was at 16:13 ----------

Не си първият, с такова гениално хрумване....Хич не ми е гениално хрумването - то си е практика по белите държави.
Или друг вариант, но не помня вече, от коя държава - пропускливост съобразена с последната цифра на регистрационния номер, а именно - четните цифри влизат в центъра на четна дата, нечетните цифри влизат в центъра на нечетна дата :)

Susscrofa
24-08-2012, 16:22
Чиновниците не спират на синя зона, те си спират незаконно направо.
Вижте пред централата на БСП, пред военната прокуратура, пред здравното министерство.
Те не ползват синя зона.

-Bobby-
24-08-2012, 16:23
Хич не ми е гениално хрумването - то си е практика по белите държави.
Или друг вариант, но не помня вече, от коя държава - пропускливост съобразена с последната цифра на регистрационния номер, а именно - четните цифри влизат в центъра на четна дата, нечетните цифри влизат в центъра на нечетна дата :)

България обаче, въпреки претенциите си, не е бяла държава... гледай филмчето от линка, там убедително се доказва това - че сме ориенталци.

Susscrofa
24-08-2012, 16:25
Какви фиктивни договори бе, в талона на колата трябва да е вписан адреса по лична карта на собственика, за да се счита за местодомуване на автомобила и съответно да се ползва привилегията.
Значи трябва и личната карта да се смени и талона на колата след това.... :D

---------- Post added at 16:17 ---------- Previous post was at 16:13 ----------

Хич не ми е гениално хрумването - то си е практика по белите държави.

Тази глупост беше в Гърция.

---------- Post added at 13:25 ---------- Previous post was at 13:23 ----------

Е и това е част от идиотизма на ситуацията, като му спрат пред блока на прасчо, паркира пред съседния.
Като му спрат в отредения квадрат на някой в центъра, плаща и почасово, нещо което уж вече е платил с винетката.
И какво, данък МПС, данък паркинг, плащане за паркинг... красота.

Добре де, ако има по-две коли на апартамент в центъра, според теб изобщо ще стигне ли мястото в карето за тези автомобили?

morfius
24-08-2012, 16:38
А ако има по 3 коли на апартамент в Люлин, ще стигне ли мястото пред блока?
Защо изобщо данъка паркиране в центъра (до колкото изобщо твърдиш, че е начин за нещо друго освен за дране) трябва да е в някакво мижаво каренце?

Колкото повече дълбаем тая простотия, толкова повече личи, че е незаконен данък, че единствената цел е дране на стадото (за сега само на част от него) и че тия дето подкрепяте, сте най-малкото наивни.
Колкото от Екоравновесие защитават хората (че и убитите) от улични кучета, толкова и ПГ ще работят за намаляване на трафика и проблемите с придвижването и паркирането.
Напротив, ще влошават положението, за да има поводи за още и още цоцане на пари.

Susscrofa
24-08-2012, 16:44
А ако има по 3 коли на апартамент в Люлин, ще стигне ли мястото пред блока?
Защо изобщо данъка паркиране в центъра (до колкото изобщо твърдиш, че е начин за нещо друго освен за дране) трябва да е в някакво мижаво каренце?

Колкото повече дълбаем тая простотия, толкова повече личи, че е незаконен данък, че единствената цел е дране на стадото (за сега само на част от него) и че тия дето подкрепяте, сте най-малкото наивни.
Колкото от Екоравновесие защитават хората (че и убитите) от улични кучета, толкова и ПГ ще работят за намаляване на трафика и проблемите с придвижването и паркирането.
Напротив, ще влошават положението, за да има поводи за още и още цоцане на пари.

Може и да съм наивен,но най-добрият начин за ограничаването на нещо е бъркането в джоба, доказано е и работи.
Да живееш в центъра на столица в цял свят е адски скъпо, ползи много и има и негативи.

-Bobby-
24-08-2012, 16:45
С годините, ПиГ и ЦГМ са доказали, че имат за цел само да събират пари, не да решават проблеми. Следствие на това, те нямат интерес да намалят трафика, респ. да си намалят приходите. Оттам нататък, всеки сам се досеща...

Mind_Control
24-08-2012, 16:47
Пълна забрана за влизане в центъра на коли, освен на градски транспорт, линейки, президента и премиера. Това е. Дори депутатите да ходят пеша.

Това ми е мечтата..

Kuku
24-08-2012, 16:50
Нещо като централна пешеходна зона :)

Mind_Control
24-08-2012, 16:56
Нещо като централна пешеходна зона :)

Още помня жълтите павета, като бяха пешеходна зона.

old alfist
24-08-2012, 17:04
Пълна забрана за влизане в центъра на коли, освен на градски транспорт, линейки, президента и премиера. Това е. Дори депутатите да ходят пеша.

Това ми е мечтата..

Това е идеалния вариант - Ситито на София да е пешеходна зона, но трябват много средства да се промени движението.

Susscrofa
24-08-2012, 17:22
Тогава живущите в центъра ща започнат окопна отбрана с барикади. Ганьо така се е слял с автомобила си, че човек би направил аналогия с коня и прабългарите.

-Bobby-
24-08-2012, 17:27
Преди средствата, трябва и желание.
Щото ок, да речем, че има средства, направи се нещо за живущите в централната част, така че те да си разкарат колите, но да имат и къде да ги паркират... да речем, че се изградят паркинги, гаражи, живущите в центъра си плащат абонаменти и си паркират колите там, не пречат на новооформената пешеходна централна зона...

Дотук ок, обаче желание от страна на депутати, общинари, министерши и всякакви подобни - няма и няма да има. Нас може да ни изсипват благословии, че сме "Ганьо, дето иска да си спре във входа"... лично за мен, изброените са много повече "Ганьо, дето иска да си спре в офиса"... как така, той, дето е на такъв пост, ще ходи пеш из центъра?! Как така, той, ще ползва пък транспорт?! С простолюдието?! Сакън, братче... той е депутатски, общински, министерски и всякакъв още от този вид задник, дето е над всички други... тва, дори да е пешеходна зона, за него пак ще трябва специален режим, пропуск за колата, да гази из пешеходната, щото той е над останалите и работи по важни държавни дела!
Нищо, че там по белите държави, кметове на столици ползват велосипеди, метро и пр., за да отидат до работното си място, което е в зона, забранена за коли... и пак се връщаме в първи клас и на онзи момент, при който пак ще има една ми ти там група с по-други привилегии от останалите.

fred
25-08-2012, 19:47
И това е така.За съжаление Ганьо се е слял и с привилегиите и с уреждането по втория начин.Та докато не си сменим чипа, както каза мадридският крадец (за нищо не става, ама релпики го догожда) ще сме си така

ecotronic
29-08-2012, 20:22
http://snimki.be//store/1/771346260911.jpg

Susscrofa
03-09-2012, 13:20
Прекрасен ден!

Синята зона е поне с 20 % по-свободна.
По-високите цени изпълниха рестриктивната си функция и ето, че има резултат от първия ден.
Идеалният център е по свбоден от паркирани коли.

п.с. Друг е въпросът какво се слува в зелената зона:):smoke:

old alfist
03-09-2012, 13:31
E, добре - при това положение като дойда в София, вече ще мога да се изтузя и да паркирам в Центъра на спокойствие.

morfius
03-09-2012, 13:34
Прекрасен ден!

Синята зона е поне с 20 % по-свободна.
По-високите цени изпълниха рестриктивната си функция и ето, че има резултат от първия ден.
Идеалният център е по свбоден от паркирани коли.

п.с. Друг е въпросът какво се слува в зелената зона:):smoke:

Демек, прекрасно е на Вуте да е зле ... голяма част от колите от синята се натъпкаха в зелената по първоначални данни.
А София все още не е пълна, след седмица ще стане забавно.

Kuku
03-09-2012, 18:37
Оооо, супер е - от Орлов мост до Ботев - 30мин. :?
Сутринта от Стамболийски през Руски паметник до 5-те кьошета пътувах 10мин.
Толкова се облекчи трафика, че чак от кеф да ти се прииска да си тъп като Susscrofa :idea:

Stefan Caromov
03-09-2012, 18:58
Въпросната синя зона, няма за цел да облекчи движението, ами да взима пари от нас ,под формата на неписан и незаконен данък. ...Задръстванията са дори по- големи, защото куцо,кьораво и сакато обикаля улицчките в търсене на безплатно място, пък било то и на козирката на входа , или в короните на дърветата

fred
03-09-2012, 19:30
Вярно е, че у нас точенето на народонаселението с повод и без повод е факт, но и е вярно, че ако ти е скъпо просто няма да паркираш там.
Защото по центъра в събота и неделя е доста по свободно отколкото през седмицата.

ShoxXx
03-09-2012, 19:46
Истината е, че паркирането е паркиране, карането - каране. Дали ще има 5 коли или 15 паркирани на Шишман няма значение. Паркираните автомобили няма как да подобрят придвижването.

Гледам репортаж по БТВ преди малко на пл. народно събрание...сигурно ако не живеех там щях да им повярвам, но все пак късмет или по-скоро не живея там. След 10 сутринта площада започва да се пълни. Освен това медията направи сочна свирка на общината като не пусна едно негативно мнение за синята зона. Явно всички яко се кефим.

В 17:00 като минах през центъра ама грам не усетих да се е облекчил трафика, дори май е по-зле от миналата седмица. А отпуските свършват и ще става по-тежко.

Ако не помогне за облекчаването на трафика обаче дали ще върнат от СОС старите цени? :bg:

Susscrofa
03-09-2012, 20:15
Ето ви свободни места за винеткаджиите живеещи в центъра.
Вие не знаете какво искате, факт е, че днес имаше по-малко коли в идеалния център.
:picnic:

---------- Post added at 17:15 ---------- Previous post was at 17:12 ----------

Оооо, супер е - от Орлов мост до Ботев - 30мин. :?
Сутринта от Стамболийски през Руски паметник до 5-те кьошета пътувах 10мин.
Толкова се облекчи трафика, че чак от кеф да ти се прииска да си тъп като Susscrofa :idea:

До кога ще повтаряш, че съм тъп:picnic:
Не се ли умори да се държиш като простак:)
Видно е от снимките, че си простовато и обикновено момче, в това няма нищо лошо разбира се:picnic:

Kuku
03-09-2012, 20:24
Противоречиш ли си?
Простак да се умори от простотия?
Каква беше идеята на скъпото паркиране?

Susscrofa
03-09-2012, 20:46
Противоречиш ли си?
Простак да се умори от простотия?
Каква беше идеята на скъпото паркиране?

Определено си неуморен:smoke:

Целта бе да влизат по-малко коли в ИДЕАЛНИЯ център:), както и да остават там.
Ако някой си направи елементарната сметка, като цяло общината ще загуби пари от тази своя стъпка.:picnic:

ShoxXx
03-09-2012, 21:33
От много баскетбол явно ти е избегала математиката...

Susscrofa
03-09-2012, 21:56
От много баскетбол явно ти е избегала математиката...

Не играя често, един-два пъти седмично.:picnic:
Да се спортува е полезно.
Ти само на педална лека атлетика ли го раздаваш, залоясва ти мисълта така.:picnic:

ShoxXx
03-09-2012, 22:05
Спорт без гориво не ми го хвали...

Susscrofa
03-09-2012, 23:14
Спорт без гориво не ми го хвали...

Във всеки спорт има гориво, но аз засега не се нуждая от нищо.:)

:picnic:

ShoxXx
04-09-2012, 11:45
При твойта възраст може би се нуждаеш от наколенките на д-р Ливайн...

Сусе скучно ми е, кажи нещо заядливо. :angry1:

Kuku
04-09-2012, 12:06
Мани го свинчо, дай да вършиме работа, че по центъра си бало мамата....

Susscrofa
04-09-2012, 13:21
При твойта възраст може би се нуждаеш от наколенките на д-р Ливайн...

Сусе скучно ми е, кажи нещо заядливо. :angry1:

Когато ти станеш на 33, което е сигурно, само да си жив и здрав, ще ти ги подаря.
Чак към 37-38 ще започна да се нуждая от гориво и аксесоари, стига да сме живи и здрави.

Какво точно заядливо да ти кажа, поръчай си го.

---------- Post added at 10:21 ---------- Previous post was at 10:20 ----------

Мани го свинчо, дай да вършиме работа, че по центъра си бало мамата....

Идеалният център е разкошен, след година когато паркирането стане 3 лева на час, ще стане фантастичен.

old alfist
05-09-2012, 09:16
Идеалният център е разкошен, след година когато паркирането стане 3 лева на час, ще стане фантастичен.За един час може да се свърши толкова работа, че тези 3лв. са направо смешна сума.

Stoyan Georgiev
05-09-2012, 11:47
между другото от 15ти септември прилежащия към блока ни паркинг в Бургас става синя зона.... кеф и половина :)

Mind_Control
05-09-2012, 11:47
За един час може да се свърши толкова работа, че тези 3лв. са направо смешна сума.

За един час много работа? Ти в Германия ли живееш? За един час тамъм ще ти дойде реда на гишето и ще те върнат за кръщелното на майка ти, щото без него няма да станат работите.

old alfist
05-09-2012, 13:54
За един час много работа? Ти в Германия ли живееш? За един час тамъм ще ти дойде реда на гишето и ще те върнат за кръщелното на майка ти, щото без него няма да станат работите.Зависи от работата - на мен например ми е достатъчно да паркирам за 1ч и шефовете ми на ми набият канчето за това време, но това си е част от работата - затова са ме извикали, след това си се прибирам в Плевен, след известно време пак така и така години наред.

Бобби
05-09-2012, 14:08
Пак ще се повторя.
Живея в центъра = имам средства, стандарта ми е много над средния за страната.
Живея в Банишора = изкарвам малко на средния.
Живея в Люлин = изкарвам колкото е средния доход за страната.
Разбира се, че горните правила ще имат безброй изключения, но това е логичния ход на събитията в БГ.
В кой център по точно живееш.....:roll:

---------- Post added at 11:08 ---------- Previous post was at 11:05 ----------

Определено си неуморен:smoke:

Целта бе да влизат по-малко коли в ИДЕАЛНИЯ център:), както и да остават там.
Ако някой си направи елементарната сметка, като цяло общината ще загуби пари от тази своя стъпка.:picnic:
Моля...!...не разбрах, кой ще изгуби пари?
И ако се досещаш цялата галимация защо се прави.....ще те черпя бира...:blah:

ShoxXx
05-09-2012, 15:20
Сусе понеже отдавна не си хвалил Столична община, която губи яко пари...как не си се сетил да изкоментираш това...току виж за толкова мили думи ти дали некое общинско жилище...

ecotronic
05-09-2012, 15:36
Някой знае ли какви ще са следващите стъпки, след оповестяването на 13 - ти септември на становището на общината относно колективната жалба? Ако не се стигне до съгласие, би трябвало жалбата да влезне в съда.

fred
05-09-2012, 19:12
Сусе понеже отдавна не си хвалил Столична община, която губи яко пари...как не си се сетил да изкоментираш това...току виж за толкова мили думи ти дали некое общинско жилище...

Доколкото четох, парите са дарени от руска фондация за поддържане на паметниците в чужбина.Не че общината са ми любимци, ама това е. Отделно, че стойностни паметници трябва да се поддържат, като изключим от тая категория паметниците на Братската могила, Съветската армия и Петохуйника пред НДК :ph34r:

http://dnes.dir.bg/news/remont-pametnik-tzar-osvoboditel-11931621?nt=9

Бобби
05-09-2012, 22:25
Доколкото четох, парите са дарени от руска фондация за поддържане на паметниците в чужбина.Не че общината са ми любимци, ама това е. Отделно, че стойностни паметници трябва да се поддържат, като изключим от тая категория паметниците на Братската могила, Съветската армия и Петохуйника пред НДК :ph34r:

http://dnes.dir.bg/news/remont-pametnik-tzar-osvoboditel-11931621?nt=9
Е па трака е...руснаците си пазят историята, дават пари и общината нищо общо!....
Но според мен всички паметници трябва да се подържат...всичко със своето време..... това е история.....независимо с какво е свързана....като бутнаха мавзолея...голям праз.....абсолютни глупости е да се руши....

ShoxXx
05-09-2012, 22:33
E то си беше глупост и построени и обзаведени къщи на Ивайловград да ги бутат...вместо да се продадат на трърг или да се настанят сираци там...

То хубаво, че не бяха почнали да местят тогава администрацията още, че сигурно можеше там да преместят част от МОСВ

Бобби
05-09-2012, 22:51
E то си беше глупост и построени и обзаведени къщи на Ивайловград да ги бутат...вместо да се продадат на трърг или да се настанят сираци там...

То хубаво, че не бяха почнали да местят тогава администрацията още, че сигурно можеше там да преместят част от МОСВ
:thumbup:....така е....българската завист води до там.....в цялата си история сме повече рушили, отколкото създавали...

Susscrofa
05-09-2012, 23:03

Mustelov, ти знаеш ли какво е сервитут на язовир, та дрънкаш толкова?:)

Бобби
05-09-2012, 23:06
Mustelov, ти знаеш ли какво е сервитут на язовир, та дрънкаш толкова?:)
Нещо като хотел на Дюни.....:)).....къде отиват отводните води...
п.п.а бе прасе, нещо ми отбягващ въпросите....караш ме да се меся в други разговори....

Susscrofa
05-09-2012, 23:11
Нещо като хотел на Дюни.....:)).....къде отиват отводните води...
п.п.а бе прасе, нещо ми отбягващ въпросите....караш ме да се меся в други разговори....

Проблемът не е за язовира, а за къщичките:)

Бобби
05-09-2012, 23:14
Проблемът не е за язовира, а за къщичките:)
Поясни....нещо не вдявам......какъв проблема, ако не замърсяват....тоез...къде отива канализацията....

Susscrofa
05-09-2012, 23:21
Поясни....нещо не вдявам......какъе проблема, ако не замърсяват....тоез...къде отива канализацията....

Възможно е при случване на определено събитие тези къщички да бъдат наполовина под вода.

Бобби
05-09-2012, 23:26
Възможно е при случване на определено събитие тези къщички да бъдат наполовина под вода.
Ало..язовири и каскади...чувал ли си за приливник и регулация на нивото на язовирите....особено при проливни дъждове и снеготопене....
Тая вечер...как паркира в центъра ми кажи..?:))...че аз съм на гости около пете кюшета и се притеснявам за алфата...през пет минути излизам на балкона да я наглеждам:))

Susscrofa
05-09-2012, 23:35
Ало..язовири и каскади...чувал ли си за приливник и регулация на нивото на язовирите....особено при проливни дъждове и снеготопене....
Тая вечер...как паркира в центъра ми кажи..?:))...че аз съм на гости около пете кюшета и се притеснявам за алфата...през пет минути излизам на балкона да я наглеждам:))

Анусът на кравата колкото устата и ли е широк, а регулаторе умен:)
Паркирането в идеалния център е трепач.

Бобби
05-09-2012, 23:48
Анусът на кравата колкото устата и ли е широк, а регулаторе умен:)
Паркирането в идеалния център е трепач.
Ало ветеринара....за паркирането в идеалният център не ми говори.....винаги там паркирам без пари.....първите 18 години пропилях там...и колкото и да ти е чудно...винаги намирам дупка, където да не ме скастрят....:ph34r:
п.п.относно ануса и устата.....и на двете места съм влизъл, пак зависи от регулирането:))...да не би да имаш затруднения...?...:roll:

Kuku
06-09-2012, 00:03
Анусът на кравата колкото устата и ли е широк.....В света на бозайниците, само твоя анус е по-широк от устата :hmm:
Въпреки това, през устата ти излизат повече лайна, отколкото през ануса :!:

DiStefano
06-09-2012, 07:05
:tooth:

Susscrofa
06-09-2012, 07:44
В света на бозайниците, само твоя анус е по-широк от устата :hmm:
Въпреки това, през устата ти излизат повече лайна, отколкото през ануса :!:

Отново грешиш, дете простовато.
Дадох този пример на бобката, във връзка с язовирите, за да вдене, че понякога може да влезе повечко от това, което може да излезе. Тогава се подуваме.:)

Кайо
06-09-2012, 09:12

Е па иди на 30-те кюшета и я гледай на 30 минути.:)

---------- Post added at 09:12 ---------- Previous post was at 09:10 ----------

п.п.относно ануса и устата.....и на двете места съм влизъл, пак зависи от регулирането:))...да не би да имаш затруднения...?...:roll:

От Дупница до Сливница викаш....:)

fred
07-09-2012, 15:19
Значи, продажби на търг на язовир Ивайловград е нещо безмислено, защото никой няма да се яви, сигурен съм.
Отделно, кой ще плаща и организира търга и прочее?
Допълнително, това означава узаконяване на нещо незаконно.
Та аз съм за събаряне, масово и най вече по черноморието.Но надали ще стане.

mordohy
07-09-2012, 18:53
Всеки един незаконен строеж трябва да се разрушава безмилостно, като се задължава нарушителя да преведе терена във вида в който е бил преди застрояването.
Презастрояване то води до няколко пагубни последици, от които страдаме всички.
Лайната от хотелите така са замърсили морето, че на втория ден от тринадесет души в къщата, само двама не се бяхме просрали и оповръщали, защото профилактично, сутрин, обед и вечер , жулихме мастика.
Само това ни спаси.
Ама как да дам мастика на бебето и това ли ще ми е почивката-мастиката.
От презастрояване, климата в Сандански се е изменил коренно и няма нищо общо с климата преди 25-30 години. Задуха е ужасен.
За това бутане на строежите и по 100 :paddle: на голо.

fred
07-09-2012, 19:25
Така е, аз също не съм стъпвал от години на нашето и нямам намерение, ходя в бившите български земи на беломорието :)

ecotronic
07-09-2012, 19:49
Наистина безобразното застрояване по черномирието е адски неприятно нещо. Аз също предпочитам да ходя до бялото море.
Дотам я докарахме.......
Проблемът е в това, че и за тези обекти които са законни, само един Господ и стари баби знаят, как са получили разрешителни.

pinko
07-09-2012, 23:10
Така е, аз също не съм стъпвал от години на нашето и нямам намерение, ходя в бившите български земи на беломорието :)

И аз така - още през 2004-та година обявих тотален бойкот на нашето крайбрежие и "курорти" и избрах брега на Беломорска Тракия. До Черноморието не ходя дори и в командировка, пращам колегите. Просто вече не мога да го гледам, гадно ми е...:sick1:

И в момента съм тук - и ми прави впечатление, че на Тасос е пълно с бургаски и варненски коли (в пъти повече са от софийските).

Щом и тия от Варна и Бургас предпочитат да идват тук, работата хич не е добре. Днес в таверната се заговорих с едно младо семейство от Бургас, дошли с двете си деца - защо аджеба идвате на море на над 600-700 километра, щом си имате море под носа? И отговора беше (цитирам жената): тая гнусотия у нас е само за кисели гъзета с бели айфони и пияни чужденци, ние искаме да си починем.

mordohy
07-09-2012, 23:34
И аз така - още през 2004-та година обявих тотален бойкот на нашето крайбрежие и "курорти" и избрах брега на Беломорска Тракия. До Черноморието не ходя дори и в командировка, пращам колегите. Просто вече не мога да го гледам, гадно ми е...:sick1:

И в момента съм тук - и ми прави впечатление, че на Тасос е пълно с бургаски и варненски коли (в пъти повече са от софийските).

Щом и тия от Варна и Бургас предпочитат да идват тук, работата хич не е добре. Днес в таверната се заговорих с едно младо семейство от Бургас, дошли с двете си деца - защо аджеба идвате на море на над 600-700 километра, щом си имате море под носа? И отговора беше (цитирам жената): тая гнусотия у нас е само за кисели гъзета с бели айфони и пияни чужденци, ние искаме да си починем.
То и аз бях обявил бойкот, ама ни върнаха от границата заради малката.
Иначе всеки ден да си пътуваме до плажа, пак ще ни излезе по-добре, от скъпотията по нашето черноморие.
За обслужването изобщо не ми се говори. Няма нищо общо.

Кайо
08-09-2012, 00:39
То и аз бях обявил бойкот, ама ни върнаха от границата заради малката.
Иначе всеки ден да си пътуваме до плажа, пак ще ни излезе по-добре, от скъпотията по нашето черноморие.
За обслужването изобщо не ми се говори. Няма нищо общо.

Пък и узото по Беломорието как се лизга........:pokey:

Kuku
08-09-2012, 15:50
Няма да е лошо да споделяте и цената, която плащате за подобен род почивки ;)
И аз знам, че в Абу Даби, Тайланд, Бора-Бора или Маями е супер, ама.... ;)

Stoyan Georgiev
08-09-2012, 16:27
ей сега ще ти обяснят колко по-евтино ще ти излезе в Гърция..... :lol_sign::lol_sign::lol_sign::lol_sign:

в Гърция е в пъти по-хубаво, защото е в пъти по-скъпо... на едното място живея, на другото съм ходил достатъчно за да знам, че тези митове и легенди за колко евтино излиза са точно митове и легенди, разказвани от хора, които винаги изпускат да обявят някоя интересна подробност от финансов характер, просто защото за тях парите за почивката не са от такова значение, което е прекрасно и се радвам за тях, но в реалния свят, реалните хора не могат да си го позволят

да не говорим, че в Гърция чак след 3-4тото поредно ходене реално можеш да се насладиш на обстановката, защото преди това не знаеш нищо къде е, а наглите гърци прости се правят, че не говорят английски, особено ако видят, че си с по-чиста кола българска кола

Пинко, разбирам ти схемата, наистина е готино, това което правите всяка година с вашето семейство, няма н ужда сега да засипваш със снимки, просто това аз не го наричам почивка - поредни години наред едно и също нещо, на едно и също място - само тишина и спокойствие, което за семейни хора в средната и по-напреднала възраст е разкош, но за хора, които искат да поразгледат интересни нови места, забележителности и заведения- не се получава.

Да не говорим за цените по нощните заведения в Гърция - с парите, които там ще дадеш за 2 водки и ще ти пускат музика от МТВТОП100, тук хората могат да си позволят да отидат на парти на световно известен DJ и да се напият на мотика

Очарованието на чистотата и спокойствието не са за всеки - аз ги харесвам, но масовия турист, който води сиво и скучно ежедневие, иска да види малко ДЖУМБИШ както се казва

Бобби
08-09-2012, 16:39
Е па иди на 30-те кюшета и я гледай на 30 минути.:)

---------- Post added at 09:12 ---------- Previous post was at 09:10 ----------

От Дупница до Сливница викаш....:)А А
А с. Курило, тоез кв. на Н. Искър къде го забрави....без него няма да свършиш работа в Сливница и Дупница....:))

---------- Post added at 13:39 ---------- Previous post was at 13:33 ----------

Отново грешиш, дете простовато.
Дадох този пример на бобката, във връзка с язовирите, за да вдене, че понякога може да влезе повечко от това, което може да излезе. Тогава се подуваме.:)
Суска, а ти вдяваш ли, че ануса понякога се разширява...:smackbum:

Kuku
08-09-2012, 17:31
ей сега ще ти обяснят колко по-евтино ще ти излезе в Гърция.... На мен това ми е пределно ясно, защото лично съм се убедил, че единствените изгодни предложения по чужбината са 'Ол Инклузив' и то НЕ винаги, и НЕ навсякъде :!:
Другия евтин вариант е семейната почивка с пазаруване и готвене, като там също има много въпросителни, особено финансови!
За това и попитах колегите, какви са цените на техните почивки, че малко ме съмнява да спестяват пари по чужбина.... не, че е невъзможно, ама.... :?

pinko
08-09-2012, 17:41
Няма да е лошо да споделяте и цената, която плащате за подобен род почивки ;)
И аз знам, че в Абу Даби, Тайланд, Бора-Бора или Маями е супер, ама.... ;)

Около 20-22 дни (зависи от годината и почивните дни, абе 15 работни дни отпуска) на Тасос в просторен апартамент над самата вода с две тераси и две спални, кухня с всичко необходимо (тенджери, тигани, вилици, лъжици, микровълнова, тостер и т.н.), климатик, голям 32 инчов телевизор с кабелна (но само три български програми за щастие - Канал 1, БТВ и Нова), WiFi на корем и място за паркиране със сенник за колата ми струват около 1500 евро.

Заедно с храната (обичам да готвя и да си хапвам на терасата, но 7-8 вечери ходим и по ресторанти), пътя (около 740 км в двете посоки), дори и ферибота. Иначе само апартамента е 45 евро на вечер.

Ето терасата над морето

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3803.jpg

Не знам дали е много или малко, но това всъщност няма никакво значение. Чини си парите.

Бобби
08-09-2012, 18:07
Всичко е много субективно...мога да изкарам и с 800 евро за десет дена в Гърция, мога да изкарам или да похарча 8000 евро за същите дни на Слънчев бряг....
Всеки се разспростира според чергата си....
Въпроса е къде е за предпочитане......аз лично мразим селенията по нашето черноморие....сами сме си го направили да е така...такъв ни е материалът:))

Kuku
08-09-2012, 18:37
Ако говорим за хората - О'к, евентуално бих могъл да се съглася, че при нас е пълно с прост народ.
Обаче, ако говорим за плажове и море - гръцкия каманяк и солена вода изостават доста от Каваци, например!

koolio
08-09-2012, 18:40
Ако говорим за хората - О'к, евентуално бих могъл да се съглася, че при нас е пълно с прост народ.
Обаче, ако говорим за плажове и море - гръцкия каманяк и солена вода изостават доста от Каваци, например!

Подкрепям! И затова още повече ме е яд какво причинихме на нашето Черноморие, което при правилно управление можеше да носи луди пари и да удари в земята гърчоля и турчоля. Но ... това е положението!

pinko
08-09-2012, 18:52

Има и камъняк, ама има и това - около 6 километра плаж, и то без никакви хора... освен нас де

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3722.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3740.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3777.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3766.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3602.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3585.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3729.jpg

Бобби
08-09-2012, 19:16
А бе там на Каваците какви лайна са...внимавай като стъпваш:)))...едно време серяха до палатките...сега незнам как е...скоро не съм ходил на там, но не вярвам да е корено променено.....освен да са изсрали повече бетон
А Пинко да престане да ме дразни с тия картинки.....сега няма пара да ида там:)))......

---------- Post added at 16:14 ---------- Previous post was at 16:09 ----------[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 16:16 ---------- Previous post was at 16:14 ----------

Има и камъняк, ама има и това - около 6 километра плаж, и то без никакви хора... освен нас де

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3722.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3740.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3777.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3766.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3602.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3585.jpg

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Thassos%20September%202011/IMG_3729.jpg
На бялото няма как да кажеш черно.....там е по хубаво, макар, че нашата природа е в мого пъти по красива...ама я съсипваме с глупоста си...стига дразни...ако имах фотоапарата...щях да ти покажа рилските езера привечер или при изгрев)

mordohy
08-09-2012, 20:02
В Тузла малък апартамент с оборудвана кухня и телевизор, хладилник и прочие е от 20-30 евро. Четирима спокойно се вместват. Смятайте си го сами.
Това, което се предлага в таверните просто не може да се намери у нас на никакви цени.
За сведение, прасетата се колят за човешка консумация до 120-130 кила. Над тия отиват за кучешка и котешка.
Сирене с растителни мазнини и прочие...
Просто забравете.
В селата покрай морето режима е такъв, че гарантира спокойствие и уют.
Като искаш забавление има достатъчно вариатета и бузукита, за да се направиш на свиня, колкото ти душа иска.
Мита за каменистите им плажове и че нямат плажове като нашите е просто селска глупост.
От Халкидики до Кавала е пълно с пясъчни плажове и закътани псаротаверни, които предлагат прясно уловена риба на нищожни цени.
От Кавала на горе е същата работа, като след Порто лагос, от Фанари нагоре има 6 км плаж, на който през 10 метра има дискотеки, вариатета, бузукита или просто кръчми.
Лариса, Ламия, Коринтос и още много други са също с пясъчни плажове.
Разбира се, има и такива както при Камена Вурла при Термопилите, но те не са правило.

Иначе Кайо добре забеляза.
Вечер с някой осмокрак за мезе, узото само си влиза в гърлото.

Susscrofa
08-09-2012, 21:06
Хаха, най-се кефя на черноморския патриотизъм....
Каваците са кенеф невиждан.

didod
08-09-2012, 21:15
Хе , къде отишла темата - от наш'та столица към около Скала Рахони, Тасос. :)

Кайо
08-09-2012, 22:18
ей сега ще ти обяснят колко по-евтино ще ти излезе в Гърция..... :lol_sign::lol_sign::lol_sign::lol_sign:

в Гърция е в пъти по-хубаво, защото е в пъти по-скъпо... на едното място живея, на другото съм ходил достатъчно за да знам, че тези митове и легенди за колко евтино излиза са точно митове и легенди, разказвани от хора, които винаги изпускат да обявят някоя интересна подробност от финансов характер, просто защото за тях парите за почивката не са от такова значение, което е прекрасно и се радвам за тях, но в реалния свят, реалните хора не могат да си го позволят

да не говорим, че в Гърция чак след 3-4тото поредно ходене реално можеш да се насладиш на обстановката, защото преди това не знаеш нищо къде е, а наглите гърци прости се правят, че не говорят английски, особено ако видят, че си с по-чиста кола българска кола

Пинко, разбирам ти схемата, наистина е готино, това което правите всяка година с вашето семейство, няма н ужда сега да засипваш със снимки, просто това аз не го наричам почивка - поредни години наред едно и също нещо, на едно и също място - само тишина и спокойствие, което за семейни хора в средната и по-напреднала възраст е разкош, но за хора, които искат да поразгледат интересни нови места, забележителности и заведения- не се получава.

Да не говорим за цените по нощните заведения в Гърция - с парите, които там ще дадеш за 2 водки и ще ти пускат музика от МТВТОП100, тук хората могат да си позволят да отидат на парти на световно известен DJ и да се напият на мотика

Очарованието на чистотата и спокойствието не са за всеки - аз ги харесвам, но масовия турист, който води сиво и скучно ежедневие, иска да види малко ДЖУМБИШ както се казва

Може да излезе по-евтино,може да излезе и по-скъпо,всъщност не мога да сравнявам за последен път съм бил на нашето черноморие 1992г.....
Но за едно съм 100% сигурен,че по гръцките курорти няма такава товарителница да плащаш вход,чадър,шезлонг и да пръднеш.

В България за нищо пари се правиш мотика докато ти пуска музика някой световно известен DJ ама те и за това толкоз ,,често" идват по българско,да алкохола по дискотеките в Гърция е скъп но който не може да си го позволи да не ходи.
Ае сравни ми посещенията на top dj-ите в София и Миконос и Атина......:choice:
сравни ми концертите в на световно известни изпълнители в Гърция и България.Къде ходят повече?
....ами там,дето взимат по-добри пари.

Чистота и спокойствие,което можеш да намериш в Гърция в България го има само по най-слабите дестинации а там го има почти навсякъде.

Гърците по-голямата част не се правят,че не разбират ингилизки просто наистина знаят само yes и no.

С 3-4 посещения на Гърция не можеш да видиш почти нищо,толкова острови с 3-4 посещения не можеш да ги обходиш,с толкова посещения не можеш да усетиш Атина.

Абе по е убаво там.......:big_beer:

---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:14 ----------

Хаха, най-се кефя на черноморския патриотизъм....
Каваците са кенеф невиждан.

Там ходех кат бесен тинейджър.....и пак лайна си бяха......

---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:15 ----------

Хе , къде отишла темата - от наш'та столица към около Скала Рахони, Тасос. :)

Ти жив ли си бре?

---------- Post added at 22:18 ---------- Previous post was at 22:15 ----------

В Тузла малък апартамент с оборудвана кухня и телевизор, хладилник и прочие е от 20-30 евро. Четирима спокойно се вместват. Смятайте си го сами.
Това, което се предлага в таверните просто не може да се намери у нас на никакви цени.
За сведение, прасетата се колят за човешка консумация до 120-130 кила. Над тия отиват за кучешка и котешка.
Сирене с растителни мазнини и прочие...
Просто забравете.
В селата покрай морето режима е такъв, че гарантира спокойствие и уют.
Като искаш забавление има достатъчно вариатета и бузукита, за да се направиш на свиня, колкото ти душа иска.
Мита за каменистите им плажове и че нямат плажове като нашите е просто селска глупост.
От Халкидики до Кавала е пълно с пясъчни плажове и закътани псаротаверни, които предлагат прясно уловена риба на нищожни цени.
От Кавала на горе е същата работа, като след Порто лагос, от Фанари нагоре има 6 км плаж, на който през 10 метра има дискотеки, вариатета, бузукита или просто кръчми.
Лариса, Ламия, Коринтос и още много други са също с пясъчни плажове.
Разбира се, има и такива както при Камена Вурла при Термопилите, но те не са правило.

Иначе Кайо добре забеляза.
Вечер с някой осмокрак за мезе, узото само си влиза в гърлото.

Иначе яко се кефея някой,който е бил 3-4 пъти в Гърция да ми дума как е там.....определено мога да кажа,че съм се правил мотика и съм се пръскал от ядене за същите пари кат тук.....ама знам къде да ода ;)

Kuku
08-09-2012, 22:22
Е, нормално Гърция да има всякакви плажове при толкова километри плажна ивица. Въпроса е, че доста от близките до нас са каменисти, тесни и в пинсионерски райони ;)
А вие от кога казахте не сте ходили на по черноморието? Каваци? :?

Кайо
08-09-2012, 22:34
Е, нормално Гърция да има всякакви плажове при толкова километри плажна ивица. Въпроса е, че доста от близките до нас са каменисти, тесни и в пинсионерски райони ;)

...1992-ра...:):):):)
По гръцко има и плажов с песок и то близо до нас ама требва да си в час и да ги знаеш,всъщност предпочитам да се пека на камък но да не плувам в лайна.:big_beer:

didod
08-09-2012, 22:42
Жив съм и се появих насам вечи... :)

Кайо
08-09-2012, 22:45
Жив съм и се появих насам вечи... :)

Е па идвай по София да пийнем.:)

Kuku
08-09-2012, 22:49
Добре де, кажете ги къде са? Аз от Аспровалта до Кавала пясък не съм виждал никъде :?
Пак ще попитам, къде видяхте лайна на Каваци?
Щото аз от 4-5 години не пропускам Каваци, Златна рибка, Царския плаж.... и никак не изпитвам нужда от гръцки скал в комбинация с мътилка от прилива и гняс от пристанищата :hmm: :?

Бобби
08-09-2012, 22:50
Куку...не ни се връзвай....в гръцко няма, както казват в Ямбол...пичета като нашите:)))
...готови и на плажа да се.......нищо, че мирише:))

Kuku
08-09-2012, 22:59
Аз не ви се връзвам, щото сте пенсии и за вас гръцкия плаж си е супер :crazy:

Кайо
08-09-2012, 23:14
Добре де, кажете ги къде са? Аз от Аспровалта до Кавала пясък не съм виждал никъде :?
Пак ще попитам, къде видяхте лайна на Каваци?
Щото аз от 4-5 години не пропускам Каваци, Златна рибка, Царския плаж.... и никак не изпитвам нужда от гръцки скал в комбинация с мътилка от прилива и гняс от пристанищата :hmm: :?

Има ги и плажовете с пясък.....ама ти си одил по най-българските дестинации ми то в Аспровалта повече българска и сръбска реч се чуе от гречка бре....та как си е Аспровалтата бегаш надоле,минаваш Ставрос и надоле има и песок.....а ти знаеш ли,че на наште Златни убавио песок е каран а не е бил там?

.....може да е каманяк но дай ми еквивалент в България на Сандорини......

Бобби
08-09-2012, 23:15
А...сети се:))......ама знаеш ли приказката за 100$...?

mordohy
08-09-2012, 23:24
Има ги и плажовете с пясък.....ама ти си одил по най-българските дестинации ми то в Аспровалта повече българска и сръбска реч се чуе от гречка бре....та как си е Аспровалтата бегаш надоле,минаваш Ставрос и надоле има и песок.....а ти знаеш ли,че на наште Златни убавио песок е каран а не е бил там?

.....може да е каманяк но дай ми еквивалент в България на Сандорини......

Нагоре от Аспровалта е Тузла и там има доволно дълъг, около 4-5 километра пясъчен плаж. После следват доста заливчета с превъзходен пясък и готини кръчмета.
Просто оазиси, но трябва да ги знаеш. По принцип гърците си ги пазят и рядко там ходят чужденци.
Не мога да разбера, какъв е тоя идиотски стериотип, че непременно трябва да си на пясък, за да ти е хубаво. Аз предпочитам скалите и хубавите места за гмуркане и подводен риболов. Пясъка е скучен и е за пенсионери.
После ти хрущи в зъбите и те сърби гъзът.

Kuku
08-09-2012, 23:25
Кайо, от къде да намеря еквивалент на остров :)
И пак ще кажа - колко плажна ивица има в България и колко в Гърция? Ега не си пръкне и някой опесачен участък в съседство :butt:
А и в крайна сметка, аз не ви агитирам да зарежете балнео-санаториумите с горещи камъни и кални бани.....
САМО казвам, че е малко пресилена далаверата, дето си е чиста преебавка на моменти :lol_sign:

Кажи, Боби? :)

Бобби
08-09-2012, 23:32
И на 20г. и на 50г. 100$ са си 100$...ама на 50г. вършат повече работа, защото останаха само Златки...няма ги от мое време свестните момичета:))

Кайо
08-09-2012, 23:37
И пак ще кажа - колко плажна ивица има в България и колко в Гърция? Ега не си пръкне и някой опесачен участък в съседство :butt:
А и в крайна сметка, аз не ви агитирам да зарежете балнео-санаториумите с горещи камъни и кални бани.....
САМО казвам, че е малко пресилена далаверата, дето си е чиста преебавка на моменти :lol_sign:

Далавера....всичко е въпрос на география....далверата ми е да ида в определен части от сезона на Сани,да платя 5 евро на човек(възрастен) вход на човек и да ползвам паркинг,шезлонги,чадъри и консумация до 5 евро на човек включени във входа и да не ми рипа никой на главата,после да седна да хапна и пийна прилично на нормални не надути цени и ако ми се ходи да дивея паля колата към Солун или Певкохори.

Поне аз никога не съм твърдял,че има далавера просто е хубаво.....а това за калните бани го остави У лево плащал съм и самолетни билети за да ходя по клубове и концерти из Европа,са не плащам щот нямам.:):):):)

Бобби
08-09-2012, 23:40

На 20г......не знаеш как да използвуваш валутата:))

Кайо
08-09-2012, 23:41
И на 20г. и на 50г. 100$ са си 100$...ама на 50г. вършат повече работа, защото останаха само Златки...няма ги от мое време свестните момичета:))

Ти пък много искаш.:)

Бобби
08-09-2012, 23:44
Ти пък много искаш.:)
Явно ме е налегнала носталгия:)))

mordohy
08-09-2012, 23:45
Кайо, няма да те разберат.
Имам един приятел Ханес от ЮАР.
Четири пъти беше идвал в Гърция за по месец, но не беше я открил. Човека се оплака, че умира от глад.
Взех го под крилото си и от тогава, вече осем години той най-редовно си почива в Уранополи. Не знам какво чак толкова му хареса , но всяка година е там с приятелката си. И тя като него е гражданин на света. Бразилка е и е инженер към Сименс.

Kuku
09-09-2012, 00:02
Ето де, питам ви, с моите близо 250 Евро тотал, за 3 нощувки, собствен транспорт и самостоятелно хранене, не тряваше ли да получа нещо повече от камъни и сол на плажа?
В България със сигурност бих могъл да получа повече за тези пари. При това по-лесно, по-бързо и по-качествено.

Кайо
09-09-2012, 00:09
Ето де, питам ви, с моите близо 250 Евро тотал, за 3 нощувки, собствен транспорт и самостоятелно хранене, не тряваше ли да получа нещо повече от камъни и сол на плажа?
В България със сигурност бих могъл да получа повече за тези пари. При това по-лесно, по-бързо и по-качествено.

Морската сол е полезна,а тяхната е по-качествена,значи си напред.:):):):):)

mordohy
09-09-2012, 00:29
При всички положения щеше да получиш.
Аз на третия ден получих просрано и повръщащо дете, повръщаща жена и забележи-пъпки по ръцете.
Трябва да отбележа, че от бърникане по боклуци и мръсотия, организмът ми има уникална закалка. Още от малък не ме ловят почти никакви ваксини, а виж нашето Черноморие ми разгони фамилията.
Та каквото изядохме, скоропостижно просрахме, ако преди това не го бяхме повърнали.

Едит: за джетовете с разни селяндури, дето единият мина над главата ми просто не ми се споменава. Поне в Гърция морската полиция ще го арестува най-малкото за липса на "капитанско право", тоест книжка.

Бобби
09-09-2012, 00:35
Изкарвай допълнително моето момче,....например аз разнасям пици, за да не се къпя в феклните води на Созопол...не ми се прави на беден:))

Kuku
09-09-2012, 09:09
Тук няма никакво значение дали си богат, въпроса е, че имаш еди-колко-си пари и искаш да извлечеш максимума от тях.... аз вече няколко години не успявам да го направя в Гърция, но успявам да го направя в България и за това ви питам - къде да ходя на маре в Гърция, за да ми е по-готино и по-евтино от България, както на вас :)

didod
09-09-2012, 09:14
По-евтино няма шанс. Но пък е по-хубаво. :)

Сега си идваме оттам - 2-ма души, 14 нощувки, кръчма и бар всяка вечер, 2 дни с джипка под наем из планината, подаръци, фериботи, бензини и т.н. - 1500 евро общо. Всичко от-до.

Kuku
09-09-2012, 09:54
Добре де, как става така - от къде си правите резервации, в кои райони, колко по-рано.... :?
В прав текст си признавам, че не мога да го повярвам!
За 14 нощувки по 750 евро на човек... да е ол инклузив става, ама с кръчми и барове :?

didod
09-09-2012, 10:09
Ние поне ходим на Тасос, вече 4-ти път. Спане по 30 евро беше този път. Ферибот - 52 евро в двете посоки. Вечеря - 20 до 36 евро за двамата (нещо за разяждане, вино, риба или друго, десерт). Коктейли после - 4 до 8 евро. :) Тази година за джипката - 120 евро (половината от наема и горивото). Признавам, че почти не обядваме, а и приятелката яде малко по принцип. Възможно е да даваш повече за храна. Това са грубите цифри. Другото са сладоледи, баклави, зехтини, сувенири, чадъри ако е трябвало и прочие. 1500 км с колата, бензин. Стигал съм и до 2200 за 14 дни. Резервации по интернет, избираш свободно. Храна - винаги и без изключение на ниво, без значение къде. Таверна с 1 клиент или претъпкана. Паркиране - където искаш. Плажове - със синя вода, със зелена вода, с камъни и без, плитки или не. Пълни и пусти (като на Пинко). Спокойствие във всички аспекти.

Само да кажа, че там цените не са пипани вече почти 5 години, а може и повече.

BLUE1
09-09-2012, 10:15
Да в Гърция е по-скъпо, но ако сравняваме едни и същи туристически продукти не е така! Просто там няма толкова евтини квартири, толкова долнопробни заведения, толкова лошо обслужване и толкова не качествена храна. Нашата природа е по-хубава, но ние осрахме всичко. Лично на мен Бяло море ми идва по-близо от местата които посещавах по Черноморието от 2007 година основно на море сме в Макри -село близо до Александрополи в посока Кавала. Чудесен плаж, прекрасно място за семейства с деца, таверните са евтини в сравнение с подобни заведения по нашето море обслужването не го коментирам, гърците имат традиции в туризма и знаят как да ти вземат парите. Специално за плажовете в ивицата от Александрополи до Кавала има десетки пясъчни и чисто празни плажове. За разлика от mordohy (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=6278) даже когато заведох дъщеря си на две години на море и тя буквално не излезе от водата се прибра здрава в Пловдив. За съжаление както и ние преди, така и мои приятели сега рискували да водят семействата си канализацията по нашето черноморие се върнаха с разтройства обриви и какво ли не. Даже си спомням притеснението на жена ми при първото водене на децата в Гърция -как аджеба ще се оправяме в аптеката като бъкел гръцки не знаем. Най-скъпото ми море беше по-миналата година на о. Корфу. Пътни разходи, студио на крачка от плажа, храна изцяло по таверни, забавления и подаръци 1 седмица 1200 евро за двама човека. Да в България за тези пари можеш да се разцепиш, но няма да получиш същото качество.

ФЕРАРИСТ
09-09-2012, 10:57
Вече шеста поредна година в Туркей одим, 5звездни отели, ол и мол инклузив, гледат ме като падишах, отиваме със самолет, най - скъпо платихме лани - 700 евро за двама човека......тая година пак със самолет ни е 650.......няма начин да припаря по нашето Черноморие при всичката тая алчнотия там.....

koolio
09-09-2012, 11:54
Ники, как е храната в Турция по тия ол инклузиви? Не омръзва ли едно и също? Има ли какво да правиш там освен да ядеш?
Да споделя и аз - сега се прибрах от сватбено пътешествие в Сицилия. За 7 дни - малко под 2000 евро, включително нощувки с пълен пансион в 3-звезден хотел, самолетни билети и разходи, обикаляне по целия остров с кола под наем, екскурзия до близки острови, бири, кафета, вино и т.н.
Средиземноморската храна обаче нещо много бързо ми омръзна - накрая си мечтаех за една българска боб-яхния.:cheers:

pinko
09-09-2012, 12:05
Тук няма никакво значение дали си богат, въпроса е, че имаш еди-колко-си пари и искаш да извлечеш максимума от тях.... аз вече няколко години не успявам да го направя в Гърция, но успявам да го направя в България и за това ви питам - къде да ходя на маре в Гърция, за да ми е по-готино и по-евтино от България, както на вас :)

Абе има една стара, но много вярна мъдрост: "Не съм достатъчно богат, за да си купувам евтини неща".

Най-често се използва за ментетата, но в случая почивката на българското Черноморие е точно "менте" в класическия смисъл на думата, като фалшив марков часовник: че е часовник - часовник е, върши работа, показва ти часа. И скоро се счупва и си купуваш следващото менте.

Може би аналогията с часовника не е особено точна, но мисълта ми във връзка с темата е следната: за себе си вече съм установил, че всяко подобно пестене после ми е излизало през носа, колкото и да съм се опитвал да се убеждавам (или по-скоро самозаблуждавам), че "аре са, за толкова пари - толкова, не е чак толкова зле". Храната е гадничка, ама се търпи, щото е евтина, хотелът е гаден и мръсен, ама кво искаш за толкова пари, на плажа е претъпкано и ти искат пари за вход, шезлонг, чадър, тоалетна, май само за дишане все още не искат пари. И на 50 метра от плажа изригва лайнян гейзер, щото канализацията се е препълнила, а пречиствателна станция просто няма.

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/P1050645.jpg

Аз не идвам на почивка, за да пестя, а за да харча пари. Но все пак искам да получа най-доброто срещу тези пари. И след вече 7 години в Гърция (средно по 30 календарни дни, 10 дни в началото на юни и 20 дни през септември) се убедих, че за мен най-доброто съотношение цена/качество е тук. И че в България може и да ми една идея по-евтино, но не само че няма да си почина, но и ще си скъсам нервите и най-вероятно и в най-добрия случай ще се разболея от мръсната вода. Малкия Стефан го водя тук от 6-месечна възраст и досега не се е продрискал нито веднъж. А и такова място, каквото си наемам тук, в България няма.

Да не пропускаме и друго: спокойствието, тишината и пълния релакс. Няма тълпи, няма сергии, няма коли, паркираш си където искаш, няма цигани с варена царевица, няма НИКАКВА ПРЕСТЪПНОСТ - тук, на острова, колите не се заключват, чантата с лаптопа ми стои на седалката по цял ден при свалени прозорци.

Няма пияни шофьори, които се гонят по уличките след дискотеката и газят деца. Има колкото си искаш пусти плажове (да не пускам снимките пак), където цял ден да се мотаем голи (тук за 7 години не съм обувал бански) и да си правим каквото си искаме на пясъка :sex:

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/IMG_5418.jpg

А тези неща нямат парично измерение.

С две думи - нещо като нашето южно Черноморие преди 25-30 години, когато там (все още) беше наистина приятно.

Аре, изпих си кафето на терасата над морето, написах тия разсъждения и тръгвам към пустия плаж.:waving: Довечера може да ви пусна снимки.

Кайо
09-09-2012, 12:14

Значи да ти излезе по-евтино от България почти няма как освен ако нямаш някой познат с имот на морето,който да ти даде ключовете за 5-10-15....дена.
Евтино излиза северна Гърция,поне за там българските туроператори имат изгодни оферти началото или края на сезона(лично аз ти препоръчвам края на сезона),та тогава спокойно се намират оферти за 500-700 лева на човек олл инклузив в 4-5 звезден хотел по Халкидики както и цените на разни студиа по Аспровалта,Тасос,Кавала,Халкидики и т.н.т. са по ниски,спокойно може да се намери апартамент с две спални за 40 евро на вечер,тоест ако сте 4 човека спането ви излиза по 10 евро на череп.
Щот си млад и ти се дивее ако търсиш по Халкидики търси на първият ръкав Касандра в близост до селището Пефкохори,там е най-големият жмел от навалица,кръчми и нощен живот.
За апартамент или студио от частно лице винаги можеш да се пазариш за цената.......
Друга опция е посочена от Феро,оди по Турция да те гледат като падишах.

ecotronic
09-09-2012, 16:43
Малко по темата..........

Гледам из центъра обяви за организиране на протест пред общината. Утре (10 септември) от 18:30.

old alfist
09-09-2012, 18:30
Файда никаква няма да има - каквото са си наумили ще стане.
Крайно време да се прекрати тази порочна практика - заема някой от сутринта едно място и цял ден си бърка в носа на спокойствие.
Земята на тези местта е ценна и трябва да се заплаща за престоя там.

ecotronic
09-09-2012, 18:52
Ти как би реагирал, ако дойде някой и ти каже, че от утре трябва да плащаш затова, че колата ти стои паркирана пред вас? Какво се е случило междувременно, че досега не си плащал а от утре трябва да плащаш?

old alfist
09-09-2012, 19:06
Ти как би реагирал, ако дойде някой и ти каже, че от утре трябва да плащаш затова, че колата ти стои паркирана пред вас? Какво се е случило междувременно, че досега не си плащал а от утре трябва да плащаш?
Най-неприятното е за хората живеещи там и дано се намери удачния вариант за тях, всички други ще се научат - свиква се.
Другия момент е да се изнесат някои ведомства извън Центъра в бизнес-сгради с възможност за паркиране или изобщо извън София, както започва да се случва вече.

ecotronic
09-09-2012, 19:13
Най-неприятното е за хората живеещи там и дано се намери удачния вариант за тях, всички други ще се научат - свиква се.

То в това е проблема. Доколкото знам, никой не протестира срешу увеличаването на тарифите за почасово паркиране или обособяването на нови зони за платено почасово паркиране.

Изобщо трябва преди всичко да се дефинира понятието "зона".
Това може да е район с административни сгради, паметници, площади............
Но никой жилищен район не следва да бъде разглеждан като част от синя, зелена или небесно-кафява зона.

Mind_Control
09-09-2012, 20:02
Добре де, що плюете бг морето аз не мога да разбера?

От моя гледна точка е пълен булшит Гърция, и по конкетно:

- Няма готини жени
- Няма готини заведения
- За да пиинеш в заведение изръсваш една торба с пари

Като стана пенсионер сигурно е на мен ще ми харесва там повече. Затова има различни целеви групи.

А от друга страна, като искаш спокойствие, може да го получиш и на БГ черноморието, просто трябва да запалиш колата и да мръднеш 20-30 км, в коя да е посока от гъчканака и ще намериш перфектни плажчета или скали. Но както казахте- трябва да ги знаеш :)

Susscrofa
09-09-2012, 20:16

30 годишен, леко залисял мъж седнал да ми говори за пенсии:)
Що не си използваш чушката по предназначение вече, стига боде в чушкопеци само.

---------- Post added at 17:16 ---------- Previous post was at 17:13 ----------

- Няма готини жени
- Няма готини заведения

Като стана пенсионер сигурно е на мен ще ми харесва там повече. Затова има различни целеви групи.

А от друга страна, като искаш спокойствие, може да го получиш и на БГ черноморието, просто трябва да запалиш колата и да мръднеш 20-30 км, в коя да е посока от гъчканака и ще намериш перфектни плажчета или скали. Но както казахте- трябва да ги знаеш :)

Ти на какво викаш готини жени, на татуираните анорексички, на които между краката спокойно притичва дакел захапал фризби ли?
Аз искам почивка, ако на някоя и се такова сама ще дойде при мен.:):director:

Mind_Control
09-09-2012, 20:28
Аз искам почивка, ако на някоя и се такова сама ще дойде при мен.:):director:

Типичен пенсионер. Аз съм млад още и ми се ловува ;) Това е като ходиме със старите ловджии на лов- дай им да се скрият някъде и да дебнат..

Susscrofa
09-09-2012, 20:35
Типичен пенсионер. Аз съм млад още и ми се ловува ;) Това е като ходиме със старите ловджии на лов- дай им да се скрият някъде и да дебнат..

Отиди в Холандия и ако си достатъчно готин теб ще те ловуват жени, усещането е доста по-готино от това да свалям звезди на тъполитка с татуси и отврАтен диалект.

Доко
09-09-2012, 20:48

Аз като чета Гръко-феновете и се сещам вица за трите Бика дето седяли на хълма,единят на 20 години,другият на 40,а третият на 60
а долу много Крави
20 годишният рекъл - Какво чакаме та не отиваме да ги .............
40 годишният рекъл - Може,ама до като се спускаме,лека полека докато си попасем и ще стигнем до тях
60 годишният рекъл - Как ли пък не,заради една ...... чак там да ходя, ще чакаме, ако някоя дойде тук,тогава може
:mrgreen::tooth:

Susscrofa
09-09-2012, 20:55
Аз като чета Гръко-феновете и се сещам вица за трите Бика дето седяли на хълма,единят на 20 години,другият на 40,а третият на 60
а долу много Крави
40 годишният рекъл - Може,ама до като се спускаме,лека полека докато си попасем и ще стигнем до тях
60 годишният рекъл - Как ли пък не,заради една ...... чак там да ходя, ще чакаме, ако някоя дойде тук,тогава може

Нали усещаш, че знам този виц, за да напиша това?
Тук няма гръко фенове, а има анти-черно море.
Най-тъпото е, че нашите курорти вървят надолу, вместо да се развиват.
Не може пред 5 звезден хотел в Константин и Елена да изплуват говна от всякакъв калибър, дебели и дълги, дебели и къси, тънки и дълги, тънки и къси и т.н.

fred
09-09-2012, 20:55
Мда, така е, ама аз съм си пенсия и затова си ходя в Гърция, а на млади години, поне морето у нас беше чисто и незастроено, както са отбелязали и Пинко и друки...., то не че жени толкова имаше, ама нейсе-алкохолът беше евтин :)

Доко
09-09-2012, 21:02
Нали усещаш, че знам този виц, за да напиша това?
Тук няма гръко фенове, а има анти-черно море.
Най-тъпото е, че нашите курорти вървят надолу, вместо да се развиват.
Не може пред 5 звезден хотел в Константин и Елена да изплуват говна от всякакъв калибър, дебели и дълги, дебели и къси, тънки и дълги, тънки и къси и т.н.

Аз това не го оспорвам. Всъщност вероятно е така, в Гърция не съм ходил и не твърдя нищо, може би и ти това си установил, просто като ви чета и за този виц се сещам, а той си е популярен.
Суско, само да не почнете за гъби да ходите в Гърция, ако уСещаш и този. ;-)

old alfist
09-09-2012, 21:02
Аз се чудя ня Пинко, защо изобщо ходи на море при положение, че има това което има - явно за разнообразие.

Susscrofa
09-09-2012, 21:33
Аз се чудя ня Пинко, защо изобщо ходи на море при положение, че има това което има - явно за разнообразие.

Нищо не може да ти даде усещането за онзи полъх, онзи бриз, а и това, което има Пинко е свързано с готвене и домакинстване на жена му:)
На моренцето никой не домакинства.

---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:31 ----------

Аз това не го оспорвам. Всъщност вероятно е така, в Гърция не съм ходил и не твърдя нищо, може би и ти това си установил, просто като ви чета и за този виц се сещам, а той си е популярен.
Суско, само да не почнете за гъби да ходите в Гърция, ако уСещаш и този. ;-)

Еми виж сега:), ти ако отидеш на море в Гърция ще те обявя за пълен идиот:), но аз защо да не опитам:)

old alfist
09-09-2012, 21:38
Нищо не може да ти даде усещането за онзи полъх, онзи бриз, а и това, което има Пинко е свързано с готвене и домакинстване на жена му:)

И в къщи не се доманства особено.
Например днес при мен - температура на водата в басейна 25гр., хамака е на 1,50 от басейна под сянката на върбите, мини-барът пълен с бира под навеса.

Доко
09-09-2012, 21:42
Що бе, чак и идиот? Май не правите разлика от почивка до туризъм?
За почивка има къде по-добри места, но дали това се търси?
Като гледам четящите и пишещите в темата извода е, че сте в трета фаза - вече сте за гъби. :-)

Susscrofa
09-09-2012, 21:56
Що бе, чак и идиот? Май не правите разлика от почивка до туризъм?
За почивка има къде по-добри места, но дали това се търси?
Като гледам четящите и пишещите в темата извода е, че сте в трета фаза - вече сте за гъби. :-)

А ти си за боровинки и шипки за чай:)
Туризъм, каква е тази пролетарска думичка, някой май е прекалил със зелените училища.
Почиват хора, които работят, ти какво правиш?

---------- Post added at 18:56 ---------- Previous post was at 18:55 ----------

И в къщи не се доманства особено.
Например днес при мен - температура на водата в басейна 25гр., хамака е на 1,50 от басейна под сянката на върбите, мини-барът пълен с бира под навеса.

Е, става дума за десетина дни не за 48 часово изключение.
Аз не харесвам басейните, изтрезнявам в тях.

old alfist
09-09-2012, 22:00
Е, става дума за десетина дни не за 48 часово изключение.
Аз не харесвам басейните, изтрезнявам в тях.
А колко много познати бият един път до морето, плащат един големи пари и клечат покрай на басейните между хотелите, защото на децата им е скучно на плажа, макар, че плажа и морето са природа.

Доко
09-09-2012, 22:10
А ти си за боровинки и шипки за чай:)
Туризъм, каква е тази пролетарска думичка, някой май е прекалил със зелените училища.
Почиват хора, които работят, ти какво правиш?

Знаех си, че не си чувал анекдота за трите фази. :-)
Аз Суси не съм почивал от има-няма петнадесет години, мНоу бачкам да знаеш. :-)

pinko
09-09-2012, 22:10

Всъщност моята жена (тя не ми е баш жена, щото нямаме брак) за щастие не може да готви - максимума е да свари яйце, но и там има сериозни рискове от загаряне/наводнение/подпалване на кухнята и други тежки застрахователни събития:new_Eyecrazy::new_Eyecrazy:

Казвам за щастие, защото много, ама много обичам да готвя и домакинствам. Днес например на връщане от плажа минах през касапницата, купих малко повече от килограм хубав мрамориран свински врат, лук, чушки. Разделих месото на две - за днес четири дебели вратни пържоли, които наложих с лук, бял и черен пипер. След като попрестояха малко така, напалих камината в двора с хубави дръвца, метнах една ламарина изпекох и 10-тина дебели червени чушки.

http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Thassos%20June%202010/IMG_0700.jpg

После Фърлих мръвките на скарата върху леко посивялата жар, че да не загорят. Преди това зарових отстрани в по-хладната жар и няколко големи картофа, увити в алуминиево фолио, нарязах два големи розови домата с червен лук, прибавих и 5 от печените чушки, полях ги обилно с пресен зехтин и стана салата и половина. Бях изстудил в хладилника и един хубав сладък пипон (който е ходил там, знае кво е). И си седнахме на терасата над морето, гледахме залеза и си хапвахме.

От остатъка на свинското вратле утре ще завъртя една кавърма с лук и останалите печени чушки. А всяка сутрин около 8-9 часа местния рибар Герасимос минава с едно бусче и продава прясно уловена риба - то не са ципури, лефери и т.н. Оня ден каза, че всеки момент очаквал да излезе дребен паламуд, ще видим.

Та "домакинстването" изобщо не ми тежи, дори ми е много приятно и ме разтоварва. В София не ми остава време така да си угаждам.

А относно басейна и т.н. - не, не е същото. Не става тоя номер например:

А и много обичам да си работя на дебелата сянка на плажа, купил съм си едно инверторче за 220 волта да зареждам лаптопа. че работата си е работа...

http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/IMG_2335.jpg

old alfist
09-09-2012, 22:21
Отплеснахме се от темата и изпаднахме в откровения, но според мен е добре да научим децата да обичат природата, но за съжаление у нас морето вече не е част от природата и е придобило някаква урбаниснична уродливост.

pinko
09-09-2012, 22:30
Отплеснахме се от темата и изпаднахме в откровения, но според мен е добре да научим децата да обичат природата, но за съжаление у нас морето вече не е част от природата и е придобило някаква урбаниснична уродливост.

Ние от темата много отдавна се отплеснахме, ама след думите ти се сетих за едни снимки, които правих през 2005 година при последното ми ходене до Черноморието. Сега сигурно и 100 пъти по-уродливо.

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/IMG_5589.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/IMG_5584.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/IMG_5580.jpg

old alfist
09-09-2012, 22:36
Като гледам няма плажна ивица която да поеме толкова много хора обитаващи тези сгради, а аз говорих за Албена, която е засегната сравнително малко от пренаселеността.

Susscrofa
09-09-2012, 22:36
Жена ти не може да готви:)
Тогава или трябва да е модел, или да изкарва много кинти, хахахаха.
Това е шега.
Ти си чревоугодник..хаха, как само описа всичко.
Чакай, че пак ще ме обвинят, че ти се подмазвам.
Браво, Пинко, ти си пич, добре, че днес съм на лаптопа, че вчера колко майни ти теглих заради тези снимки, че през таблета е тегаво, когато няма wi-fi.

И чушчици си пекнал..ааааааааааа...., и месцето, и лукче, ти не си човек.

А жена ти какво прави докато печеш мръвките, поне салатка не реже ли?

old alfist
09-09-2012, 22:57
Явно ще се гътат сгради по морето както в Испания, но ние вървим няколко години по-назад.

Kuku
09-09-2012, 23:17
Да де, ама то по тая логика, аз мога да ви кажа, че просто вие не знаете къде да ходите на море и за това се просиране, повръщате, ала-бала....

Кайо, точно преди около шест часа се прибрах от Посиди, минах през Касандрия и ми се стори, че най-добрия вариант точно там сякаш е Калитея - поне има живи хора и главната улица е над 500м. :?
Може би ще се наложи да отида пак, за да проверя, но ще се замисля много сериозно :)

Ето аз къде ходя (не само там, но задължително и там) вече 4 години подред.
Гаден плаж с ширина 30-50м., с гадни широки шезлонги, с гадни шалтета, под гадни над 2х2м. чадъри, натъпкани на повече от 6м. един от друг, забити в гаден пясък прииждащ от мътна и пълна с говна вода :!:
Идва един гаден чичка и иска 20лв.
После идва една сгодна женица и полугола ми сервира хапване, пийване, десерти.... носи ми вестник, отсервира ми, усмихва се, закача се... слушам музика, плувам, карам джет.... струва ми два пъти по-евтино, всички ми разбират приказките и аз разбирам (почти) на всички приказването, не съм се пребил от път и ДА, не мога да се похваля, че съм бил по чужбина :)

Дъното на морето (втората снимка) сигурно е халюцинация от изпаренията на лайната :?

http://img40.imageshack.us/img40/8198/201207191230141.jpg

http://img268.imageshack.us/img268/3517/201207191254091.jpg

old alfist
09-09-2012, 23:28
Опасявам се, че тази тема може да се превърне в едно изфукване - кой къде и как е ходил на море.
И по нашето Черноморие има къмпинзи, където можеш да си закараш кемпера или караваната, да ти хрущи пясък в устата, да те хапят комарите и да си плащаш яко, но важното е хората, с които си на море - те правят преживяванията незабравими.

Кайо
10-09-2012, 01:13
а долу много Крави

Как успя да го изпишеш това нещо бре?Ти да не си сменил 3210 със Самсунг?:hump:

---------- Post added at 01:07 ---------- Previous post was at 01:03 ----------

Да де, ама то по тая логика, аз мога да ви кажа, че просто вие не знаете къде да ходите на море и за това се просиране, повръщате, ала-бала....

Кайо, точно преди около шест часа се прибрах от Посиди, минах през Касандрия и ми се стори, че най-добрия вариант точно там сякаш е Калитея - поне има живи хора и главната улица е над 500м. :?
Може би ще се наложи да отида пак, за да проверя, но ще се замисля много сериозно :)

Ето аз къде ходя (не само там, но задължително и там) вече 4 години подред.
Гаден плаж с ширина 30-50м., с гадни широки шезлонги, с гадни шалтета, под гадни над 2х2м. чадъри, натъпкани на повече от 6м. един от друг, забити в гаден пясък прииждащ от мътна и пълна с говна вода :!:
Идва един гаден чичка и иска 20лв.
После идва една сгодна женица и полугола ми сервира хапване, пийване, десерти.... носи ми вестник, отсервира ми, усмихва се, закача се... слушам музика, плувам, карам джет.... струва ми два пъти по-евтино, всички ми разбират приказките и аз разбирам (почти) на всички приказването, не съм се пребил от път и ДА, не мога да се похваля, че съм бил по чужбина :)

Дъното на морето (втората снимка) сигурно е халюцинация от изпаренията на лайната :?

Посиди.....бил си на правилният ръкав на Халкидики но от грешната страна......;)
Ти си се прибрал преди 6 часа,аз съм живял 16 годинки в Гърция,5 от които в Солун,по Халкидики съм бил през ден професионално и не,та сигурно имам по-добри наблюдения.
Бе лошо нема на кой където му е кефа да оди.

---------- Post added at 01:13 ---------- Previous post was at 01:07 ----------

- Няма готини жени
- Няма готини заведения

Да,да ама не,фани се събуди малко......

100% по черноморието има арни местенца не оспорвам,не съм ходил там от 1992.......

Mind_Control
10-09-2012, 01:26
Отиди в Холандия и ако си достатъчно готин теб ще те ловуват жени, усещането е доста по-готино от това да свалям звезди на тъполитка с татуси и отврАтен диалект.

:) Всяка година съм в Холандия и по точно Амстердам за по една седмица. Дори точно в момента съм там. Мен не са ме сваляли, ама остави това сигурно съм грозен, но никога не съм виждал да свалят и някой друг... А и самите холандки не са кой знае какво.. Е признавам, че на фона на немкините са направо върха. Но на фона на българките бая трябва да си изкривиш душата.. Всъщност говорехме за морето, а не за мръсните канали :)

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:17 ----------

Как успя да го изпишеш това нещо бре?Ти да не си сменил 3210 със Самсунг?:hump:

---------- Post added at 01:07 ---------- Previous post was at 01:03 ----------

Посиди.....бил си на правилният ръкав на Халкидики но от грешната страна......;)
Ти си се прибрал преди 6 часа,аз съм живял 16 годинки в Гърция,5 от които в Солун,по Халкидики съм бил през ден професионално и не,та сигурно имам по-добри наблюдения.
Бе лошо нема на кой където му е кефа да оди.

---------- Post added at 01:13 ---------- Previous post was at 01:07 ----------

Да,да ама не,фани се събуди малко......

100% по черноморието има арни местенца не оспорвам,не съм ходил там от 1992.......

И кое по- точно му е "не"-то? Да отида на плаж в Гърция и да си лягам в 6 часа, щото няма жив човек наоколо? Не казвам, че в Гърция е лошо. Въпросът е каква точно почивка целиш.

mordohy
10-09-2012, 01:32
Кайо, както не си ходил от 1992 год, на нашето море, горещо ти препоръчвам изобщо да не ходиш. Ще си запазиш разсъдъка здрав.
На всяко едно готино местенце с хубав плаж, сега има отвратителен хотел. На някои места по три-четри.
Щом и култовото "Райско заливче" до Созопол е застроено, какво остава за останалото.
Дайте да видим и цените.
Дини: 1 до 1.50 у нас. 25-30 цента в Гърция.
праскови 3 до 8 00 лева у нас 1.50 евро там
200 грама узо с мезе 3 евро 200 грама мастика 8 лева.
За мезето изобщо не говоря, защото трябва много да обяснявам какво точно представлява. Да кажем, че можеш добре да се нахраниш с него.

Може още много да се пише , но няма да е коректно, защото разликата в качеството е като между Трабант и Мерцедес.

Кайо
10-09-2012, 01:45

И кое по- точно му е "не"-то? Да отида на плаж в Гърция и да си лягам в 6 часа, щото няма жив човек наоколо? Не казвам, че в Гърция е лошо. Въпросът е каква точно почивка целиш.

Ми иди на Миконос или Крит,24 часа в денонощието жмел....всъщност не знам къде си бил но аз за толкоз живот в Гърция не съм виждал плажовете в 6 празни,ама кво ли знам аз живял съм само 16 години в Гърция.:hump:

mordohy
10-09-2012, 01:57
Още по-добре на Лесбос или Родос.:naughty:
За там се говореше да забранят достъпа на хора под 27 годишна възраст:humpx:

Susscrofa
10-09-2012, 08:51
Хаха, куку, искаме да видим обстановката, а не твоята "прекрасна" фигура и череп с "правилна" форма, който би подсказал на антрополозите какво представляват свързващите звена между мислещия човек и нашите прадеди.:kicking:

Ти не разбираш за какво става дума.
Ние в България правим от нещо нищо, Гърците правят от нещо нещо, а Турците правят от нищо нещо.

Не ми показвай някакво изключени, свидетел съм как райски местенца бяха съсипани за няколко години в БГ.

Само като се сетя за плажа на Аркутино и майко мила, за плажовете при Лозенец, за плажовете на Царево, за слънчев бряг. :wc:

---------- Post added at 05:51 ---------- Previous post was at 05:47 ----------

:) Всяка година съм в Холандия и по точно Амстердам за по една седмица. Дори точно в момента съм там. Мен не са ме сваляли, ама остави това сигурно съм грозен, но никога не съм виждал да свалят и някой друг... А и самите холандки не са кой знае какво.. Е признавам, че на фона на немкините са направо върха. Но на фона на българките бая трябва да си изкривиш душата.. Всъщност говорехме за морето, а не за мръсните канали :)

Пфу, пак попаднах на неподходящ човек:)

Холандките не са лоши, но наистина нашите са най-красиви, ама нещо напоследък много кухи лейки.:)
Говорим за почивка, убеден съм, че след няколко години ще разбереш за какво точно говорим.
Иначе, за ергенско-петльово море аз бих избрал Куба или Бразилия:)

Stefan Caromov
10-09-2012, 09:50
А темата беше, паркирам и живея в центъра....Как пък всяка тема се размива след втората страница. (*,..,*)

Mind_Control
10-09-2012, 10:19
А темата беше, паркирам и живея в центъра....Как пък всяка тема се размива след втората страница. (*,..,*)

Просто темата за паркирането в центъра се изчерпа и затова така :)

mordohy
10-09-2012, 10:34
Преди години обявих награда от каса бира за този, който отвори тема,която до петата страница не я обърнем на пиенье, плюсканье и ебанье!
За съжаление чак на третата година стана събитието.

Доко
10-09-2012, 11:26
Иво, ми то само КуКу и умствения контрол говорят за
ебанье, останалите "трима" сте за гъби в Гърция. :sex: :depressed: :crazy: :gruebel:

mordohy
10-09-2012, 11:44
ебанье, останалите "трима" сте за гъби в Гърция. :sex: :depressed: :crazy: :gruebel:
Добри, не се подвеждай!
Куку си е от нашите.
Тоест пълен тъпанар-алфист!
Гепиме ли го, ще гп откараме и на Санторини!
За сега се прави на местен патриот.
Остави го!
Италфеста наближава!

Кайо
10-09-2012, 13:22

Докич,батка за ебанье не се дума......оно с думи не става....:crazy:

Susscrofa
10-09-2012, 13:31

Абе то с това таковане, не се знае накрая кой Ша е с гъби.

Kuku
11-09-2012, 03:54
Сусе, пак на лични нападки го обръщаш, та ибаф.... както казваше един мъдрец :D
Надявам се осъзнаваш, че твойто мнение ми е през чушката :)
Пак ще кажа, че както вие ми говорите за изключения, така и аз, та не виждам нищо странно в така оформилия се диалог....
Щом ви кефи - отивате в Гърция и не ми/ни давате наклон :)

Susscrofa
11-09-2012, 09:07
Сусе, пак на лични нападки го обръщаш, та ибаф.... както казваше един мъдрец :D
Надявам се осъзнаваш, че твойто мнение ми е през чушката :)
Пак ще кажа, че както вие ми говорите за изключения, така и аз, та не виждам нищо странно в така оформилия се диалог....
Щом ви кефи - отивате в Гърция и не ми/ни давате наклон :)

Чорбаджийско чушле, в Гърция, Турция, Хърватска и т.н. е изключение да видиш така мърсотия и простотия, докато в БГ си е нещо нормално. А защо на теб простотията не ти пречи, за мен не е въпрос без отговор.
Само, ако знеш какъв е процентът на хотелите бълващи лайна в БГ ще ти се свие шалтерчето, аз знам.:)
В Гърция няма такъв филм. За простотията не искам да ти обяснявам.:)

Kuku
11-09-2012, 16:33
Оооо, аз пък изобщо нищо не искам да ми обясняваш :)
Бъди си чичка и не се занимавай с мен....

Susscrofa
11-09-2012, 17:24
Оооо, аз пък изобщо нищо не искам да ми обясняваш :)
Бъди си чичка и не се занимавай с мен....

По-добре чичка, но осъзнат, отколкото неосъзнат застаряващ, залисяващ и надебеляващ чичоподобен индивид каращ късен и досадно продължителен пубертет.:neko:

Доко
11-09-2012, 18:42
По-добре чичка, но осъзнат, отколкото неосъзнат застаряващ, залисяващ и надебеляващ чичоподобен индивид каращ късен и досадно продължителен пубертет.:neko:

А бе Сусо къф чичка, кФи 5 лева на 33 бре юноша бледен.
Стига си се големеел и превземал, звучиш ми превъзбуден малко, на тези години. ;-)

Кайо
11-09-2012, 23:04
Само, ако знеш какъв е процентът на хотелите бълващи лайна в БГ ще ти се свие шалтерчето, аз знам.:)
В Гърция няма такъв филм. За простотията не искам да ти обяснявам.:)

Tук можем да поспорим....всъщност има и такива хотели и район в Гърция,но местните ги знаят и не стъпват там.:):):):)
....за сметка на това е пълно с българи,сърби и ,,македонци" в тези райони.

Доко
11-09-2012, 23:07
Tук можем да поспорим....всъщност има и такива хотели и район в Гърция,но местните ги знаят и не стъпват там.:):):):)
....за сметка на това е пълно с българи,сърби и ,,македонци" в тези райони.

И после разправят, че в Гърция е мега, супер-дупер, гига яко. ;-)

Кайо
11-09-2012, 23:08
А бе Сусо къф чичка, кФи 5 лева на 33 бре юноша бледен.
Стига си се големеел и превземал, звучиш ми превъзбуден малко, на тези години. ;-)

Ти си рупай ябълката и трай.:):):):)
....мисли за 22-ри и фанти.;)
Та по темата са,найдеха ли софетета де да паркират?
...аз кат провинциален идиот дори не в центъра без сини,зелени и бенбени зони си взех квартира с паркмясто.

Доко
11-09-2012, 23:16
Ти си рупай ябълката и трай.:):):):)
....мисли за 22-ри и фанти.;)
Та по темата са,найдеха ли софетета де да паркират?
...аз кат провинциален идиот дори не в центъра без сини,зелени и бенбени зони си взех квартира с паркмясто.

Сус разла кучетата, сега се скатава, и си троли, и спами в темата си.
Всички ще свикнат, и ще бъдИ У рая, и оная раУта щИ е дукрая. :death: :humpx:

Кайо
11-09-2012, 23:22
И после разправят, че в Гърция е мега, супер-дупер, гига яко. ;-)

За яко е яко,поне за мен,ама,че има и райони лайнарници има,немога да си кривя душата.

Доко
11-09-2012, 23:27
За яко е яко,поне за мен,ама,че има и райони лайнарници има,немога да си кривя душата.

И кой викаш ги пълни теЗ лайнарници, викаШ...:neko::neko::neko:

mordohy
11-09-2012, 23:38
То не само лайнарници, но и нещо повече. Живот в средновековието.
Точно в такъв средновековен кауш прекарах цяла седмица окован, заедно с шефа, който беше италианец.

Кайо
11-09-2012, 23:40
И кой викаш ги пълни теЗ лайнарници, викаШ...:neko::neko::neko:

...ми кой ги пълни не знам,знам само,че са бая районите без канализация в Гърция,тоест карата на септични ями или си изхвърлят мръсната канализация на кой де му е удобно,пък и да вземем еди остров или крайбрежен район,където повечето къщи са на септични ями,та там минават едни камиони-лайнарки дет изсмукват нечистотиите само не си мислете,че ги карат до някое определено място за да ги изхвърлят......е все пак не е такава масовка като нашите ,,курорти а и моретата им са отворени и лайната им се разливат в световният океан а нашите най-много да ги бартеросаме с румънски,руски,украински или турски,толкоз лайна трудно се изтичат през Босфора.:):):):)

Доко
11-09-2012, 23:41
Ало, двамцата май сте сменили узото с фанта, кви ги дрънкате бре ? :doctor:

Кайо
11-09-2012, 23:52
ю Живот в средновековието.

....и пак е по-добре от нашето море....чисти зеленчуци,прясна риба и осмокраци,прсето грухти на воля из двора,оФците пасът що намерят,скарата е с дървени въглища и всичко е вкусно и еФтино.

---------- Post added at 23:52 ---------- Previous post was at 23:50 ----------

Ало, двамцата май сте сменили узото с фанта, кви ги дрънкате бре ? :doctor:

Ква фанта бре???
...аз съм на Швепс!!!!!

Kuku
12-09-2012, 01:17
По-добре чичка, но осъзнат, отколкото неосъзнат застаряващ, залисяващ и надебеляващ чичоподобен индивид каращ късен и досадно продължителен пубертет.:neko:Безкрайно комплексиран си, брато :)

Gogata
13-09-2012, 20:02
Сега ми направи впечатление едно нещо по темата в новините, което е доказателство затова колко е противоречива тази мярка на община София. Въпреки наложеното платено паркиране за всички хора в центъра, живеещи и работещи, господата общински съветници, които именно са гласували това решение си паркират безплатно. А не трябва да важи това за всички?

dimitar_vd62
13-09-2012, 20:32
Ми правилно бе, казано е за всички хора, де видя да пише за депутати и съветници?

morfius
13-09-2012, 21:18
Докато не спрем да приемаме двойните стандарти за нещо нормално, все ще се намират правоимащи.

ecotronic
13-09-2012, 21:26
Живеещите в централните части на Мадрид плашат 20 евра годишно за паркиране пред домовете си (при минимилна заплата от 500 евра).
Което означава, че ако все пак у нас има такава такса, тя би следвало да бъде 12 лв. годишно.

ivan dimitrov
13-09-2012, 21:46
---

ShoxXx
13-09-2012, 23:22
Мандалото хлопна днес. Това, което аз очаквам да се случи до голяма степен наподобява историята от преди няколко години. От ДНЕС или друго движение ще се съдят с общината и до 1 година ще отпадне пак, но до тогава поне 2 години наредбата ще е в сила.

Бобби
14-09-2012, 10:34
Според мен всичко опира до там, за да се използува градският транспорт.....и да се намали трафика на коли в центъра......:idea2:
Което не е зле.....тъй като бай Ганьо е свикнал независимо от финасовото си състояние да се вози сам в колата си....жена му също сама....порасналият му син също така дава сам газ.....криво разбрана самостоятелност.....и ето ти задръствания в лошата ни и без това пътна инфраструктора.....

morfius
14-09-2012, 10:43
Според мен всичко опира до там, за да се използува градският транспорт.....и да се намали трафика на коли в центъра......:idea2:
Което не е зле.....тъй като бай Ганьо е свикнал независимо от финасовото си състояние да се вози сам в колата си....жена му също сама....порасналият му син също така дава сам газ.....криво разбрана самостоятелност.....и ето ти задръствания в лошата ни и без това пътна инфраструктора.....

Това пък какво общо има с правоимащите и стикерите по местоживеене?
Защото проблемите са това, а не платеното паркиране като цяло.
Ако ще се въвежда данък паркинг, не може да е само за част от населението, ако ще се предоставя услуга, трябва да се изпълни като такава.

mordohy
14-09-2012, 11:51
Защо усещам, че мотива:"да се научим да ползуваме градския транспорт" е чиста дискриминация.
Стадото ще го учим да се вози в конските вагони, за да не ни се мота в краката.
Междувременно слагаме такси и всякакви други спънки за паркиране, като обясняваме, че е за ваше добро.
Ние наистина сме идиоти.:brickwall:

Едит: А колко са законни , така наречените обувки?

ecotronic
14-09-2012, 13:17
Новото паркиране в синя зона:

http://smeshen.com/files/images/parkplac7as.jpg

Mind_Control
14-09-2012, 16:22
Новото паркиране в синя зона:

http://smeshen.com/files/images/parkplac7as.jpg

Яко :) излизаш от колата и си влизаш през терасата. Направено за баш софианците от люлин, дето обичат да спират точно под терасата.

old alfist
15-09-2012, 12:28
На мен все повече започват да ми харесват тези зони за паркиране - ето вчера например във В.Търново си спрях като културен човек в Центъра, платих си 3лв. за 3ч. свърших си работата, за която бях дошъл и дори имах време да се поразходя спокойно, а преди беше обикаляне на уличките с цел паркиране и накрая цопвах колата на някое забранено място, за което сигурно са ме псували яко.

fred
15-09-2012, 14:28
И аз съм за.Трябва да има яки такси за паркиране в центъра с цел ограничаване на движението с коли ДО центъра в големите градоме. Да не се харесва на много колеги, но това е.
Подкрепям принципа на тая схема, а не точенето от общината-да уточня все пак.

Bobi_33
15-09-2012, 18:09
И аз съм за.Трябва да има яки такси за паркиране в центъра с цел ограничаване на движението с коли ДО центъра в големите градоме. Да не се харесва на много колеги, но това е.
Подкрепям принципа на тая схема, а не точенето от общината-да уточня все пак.

ОК, нека има високи такси за паркиране в центъра, но те да бъдат във времето за синя зона но нека не бъдат за хората, живеещи в центъра, а за хората, които не живеят там, а искат да седят там колите им. Само така евентуално може да се намали трафика.

Да уточня, живея в Люлин от 30 годни, но това, което искат някои индивиди да преченят на хората, живеещи в центъра, си е жив рекет и мисля, че всеки здравомислещ човек, трябва да се противопостави на тази идиотска идея.

mordohy
15-09-2012, 18:51
Нещо не мога да се съглася с вас.
Всички гаражи се превърнаха в магазинчета, а всеки по-голям паркинг се застрои.
Значи гаража ти носи всеки месец по 200-500 лева наем, а протестираш за таксата да паркираш пред гаража си.
От друга страна не може общината да използува улиците за платен паркинг.
Като иска такъв да си го построи, а не да ползува на готово.
Кюстендил го опасоха с безумни забрани за паркиране включително и там, където беше предвидено за това.
В резултат се обърка всичко.:tooth:
Абе пак твърдя, че сме идиоти!

fred
15-09-2012, 19:20
ОК, нека има високи такси за паркиране в центъра, но те да бъдат във времето за синя зона но нека не бъдат за хората, живеещи в центъра, а за хората, които не живеят там, а искат да седят там колите им. Само така евентуално може да се намали трафика.

Да уточня, живея в Люлин от 30 годни, но това, което искат някои индивиди да преченят на хората, живеещи в центъра, си е жив рекет и мисля, че всеки здравомислещ човек, трябва да се противопостави на тази идиотска идея.
Ок, както съм писал и аз живея в Люлин, но 30 г. съм живял в центъра, като имотът ни е там.
Но такса от има няма 10 лв на месец е нищо, а ако има втора кола-е, ами може да има и 6 коли-ами да ги редуцира.
Тоест-разбирам Боби идеята ти, ама все пак има и нещо положиетлно в това.Единственото отрицателно е, че никой не
осигурява място за паркиране в центъра, както и че тия пари сигурно ще потънат в бездънната яма на общината, ама това е друга тема все пак.

---------- Post added at 22:20 ---------- Previous post was at 22:19 ----------

Значи гаража ти носи всеки месец по 200-500 лева наем, а протестираш за таксата да паркираш пред гаража си.
Кюстендил го опасоха с безумни забрани за паркиране включително и там, където беше предвидено за това.
Така си е - и поетът го е казал-а, ний, ний сме идиоти :laughing1:

old alfist
15-09-2012, 23:14
Няма вече безплатен обяд, т.е безплатни паркинги в центровете на градовете - мина онова време и общините трябва да се самоиздържат.
В абсолютния център на Плевен има два платени паркинга, които почти винаги са полупразни, а в уличките покрай тях едва се минава с кола.

ecotronic
16-09-2012, 00:23
В цялата история с казуса за паркирането на колите на живущите в центъра се пропуска един важен момент.
А именно:
Според сега действащите закони, за да се издаде разрешително за строеж на една жилищна сграда, то следва сградата да е обезпечена с места за паркиране на 100% от жилищата (20 апартамeнта = 20 парко-места)
Ако това условие не може да се изпълни, то разрешение за строеж НЕ СЕ издава.
По-натам, заплащането на правото на строеж означава и предварително заплащане на правото за паркиране на тези парко-места, докато сградата съществува.
И кво става сега?
Платил си някога нещо и сега пак го плащай, щото общината иска парички и не знае вече откъде да ги вземе.