View Full Version : Паркирам и живея в центъра.
old alfist
16-09-2012, 00:42
По-натам, заплащането на правото на строеж означава и предварително заплащане на правото за паркиране на тези парко-места, докато сградата съществува.
Това пък как го изтълкува.
Понятието паркоместа, което използваш е за площи намиращи се в обема на сградата.
ecotronic
16-09-2012, 00:54
След като е заплатена такса за издаване на разрешително за строеж и след като се плащат данъци на въпросния строеж, насреща следва да се получат всички неща, които някога общината е предвидила издавайки въпросното разрешително. В това число и наличието на въпросните парко места.
old alfist
16-09-2012, 01:27
След като е заплатена такса за издаване на разрешително за строеж и след като се плащат данъци на въпросния строеж, насреща следва да се получат всички неща, които някога общината е предвидила издавайки въпросното разрешително. В това число и наличието на въпросните парко места.
Паркоместа може да съществуват и в придадени дворни места към сградата, които са общинска собственост, но с преотстъпено право на ползване на собствениците на сградата било то възмездно или безвъзмездно.
Прави разлика между места за паркиране в сгради, дворни места и улица.
ecotronic
16-09-2012, 01:57
Имаше някаква относително нова промяна в ЗУК, която именно това изискваше - за новостроящи се жилищни сгради паркоместата да са обезпечени във вътрешни пространства, дворове и т.н.
Но за сгради строени преди 50 г. пък се е изисквало от съответните инстанции така нареченото удостоверение за съответствие. Това на прост език означава, че жилищната сграда не влиза в конфликт с нищо от околната среда. В това число и с наличието паркираните по прилежащите улици автомобили.
След като общината някога е проявила тази недалновидност, аз сега я призовавам да ми намали данъка на жилището със 100 лв а пък аз ще си купувам за 100 лв. стикер за паркиране съобразно новата наредба.
Много точно го формулира.
Масово се нарушават наредбите, а после защо нямало акт 16?
След два три месеца всеки живущ в зелената зона ще си уреди винетка, там където живея аз никой не се натиска да паркира щото е център, сега ще се натиска защото е 1 лев.
А аз няма да има къде да паркирам-по малко паркоместа за мен-повече пари за общината.
Честито и да се е...м в г-з!
П.П. За хората в началото на бъдещата пембяна зона не ми се мисли.
След два три месеца всеки живущ в зелената зона ще си уреди винетка, там където живея аз никой не се натиска да паркира щото е център, сега ще се натиска защото е 1 лев.
А аз няма да има къде да паркирам-по малко паркоместа за мен-повече пари за общината.
Радвам се, че мислиш толкова позитивно: Yeeeehaaa:
Susscrofa
16-09-2012, 15:20
Имаше някаква относително нова промяна в ЗУК, която именно това изискваше - за новостроящи се жилищни сгради паркоместата да са обезпечени във вътрешни пространства, дворове и т.н.
Но за сгради строени преди 50 г. пък се е изисквало от съответните инстанции така нареченото удостоверение за съответствие. Това на прост език означава, че жилищната сграда не влиза в конфликт с нищо от околната среда. В това число и с наличието паркираните по прилежащите улици автомобили.
След като общината някога е проявила тази недалновидност, аз сега я призовавам да ми намали данъка на жилището със 100 лв а пък аз ще си купувам за 100 лв. стикер за паркиране съобразно новата наредба.
Цените на старото строителство в центъра доста паднаха, да не кажа направо се сринаха.:)
Отговори си сам защо. Рано или късно, това може да се отрази и на данъците.
Недалновиден е бил дядо ти, а не общината:bouncing_smiley:
Далновиден е бил дядото на Марийка от Симеоново или Горубляне с 200 декара земеделска земя, отнета му от комунистите и сега реституирана като УПИ-та :tequilla:
Общината е толкова длъжна към теб да ти осигури паркомясто, колкото и към мен да ми махне тръбите на топлофикация.:)
---------- Post added at 12:19 ---------- Previous post was at 12:17 ----------
Именно, и в един момент всички автомобили ще са изтикани в периферията на града, нали към това се стремим.:drinking:
---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 12:19 ----------
ОК, нека има високи такси за паркиране в центъра, но те да бъдат във времето за синя зона но нека не бъдат за хората, живеещи в центъра, а за хората, които не живеят там, а искат да седят там колите им. Само така евентуално може да се намали трафика.
Да уточня, живея в Люлин от 30 годни, но това, което искат някои индивиди да преченят на хората, живеещи в центъра, си е жив рекет и мисля, че всеки здравомислещ човек, трябва да се противопостави на тази идиотска идея.
А защо тези, които живеят в центъра да паркират безплатно в моя квартал?
old alfist
16-09-2012, 16:22
Недалновиден е бил дядо ти, а не общината
Много правилно - на времето е имало достатъчно площ около сградите, но голяма част от собствениците не са искали да я закупят на символични цени от Общината, поради селско мислене, а сега тяхните внуци и правнуци се изживяват като аристократи.
ecotronic
16-09-2012, 16:55
Много правилно - на времето е имало достатъчно площ около сградите, но голяма част от собствениците не са искали да я закупят на символични цени от Общината, поради селско мислене, а сега тяхните внуци и правнуци се изживяват като аристократи.
Сега ви се е паднало да злобеете, жалки ми комплексарчета................
old alfist
16-09-2012, 17:21
Жестоко се лъжеш, че злобея - даже ми е жал за вас, защото сте жертва на политиката следвана от години, свързана с концентрацията на управлението в едно населено място, но Общината няма вина за това положение..
Susscrofa
16-09-2012, 20:28
Toва е злоба.:)
Аз за какво да злобея?
Мислиш, че някой ти завижда ли?
Ако е така, то ти си просто един сноб.
В БГ след 50 години минимум ще имаме що годе някакво класово деление, което ще има и своя териториален образ.
Сега няма такова нещо, но явно ти си мислиш, че го има, но пък нямаш кинти за платен паркинг.:bouncing_smiley:
old alfist
16-09-2012, 22:18
И сета го има това деление - богатите хора си имат еднофамилни къщи, вили на морето или в планината, но и апартаменти в централните части на някой голям град - просто се чудят къде да отидат, защото им доскучава само на едно място..
dimitar_vd62
17-09-2012, 12:33
Мен пък като ми доскучее, отивам в другата стая, просто сменям пейзажа - от едната страна море, от другата баир, демек планина.
Stoyan Georgiev
20-09-2012, 09:24
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/09/19/1909738_stikerut_za_siniata_zona_ne_garantira_park iraneto/?ref=akcentmenu не че нещо но омбудсмана трябва да е достатъчно грамотен , а вибте той какво лазва
Mind_Control
20-09-2012, 14:21
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/09/19/1909738_stikerut_za_siniata_zona_ne_garantira_park iraneto/?ref=akcentmenu не че нещо но омбудсмана трябва да е достатъчно грамотен , а вибте той какво лазва
A всъщност, каква е ролята на омбудсмана, като никой не го бръсне и за чеп за кисело зеле?
добър човек си, ама си попаднал на лошо място. Гьоте е казал по въпроса
"Глупаците са най-неприятните крадци — те едновременно крадат и времето и настроението ни."
може и така
"В спор с глупака се ражда истинската глупост"
или направо
нема смисъл баце ;)
A всъщност, каква е ролята на омбудсмана, като никой не го бръсне и за чеп за кисело зеле?
"отправя предложения и препоръки за възстановяване на нарушените права и свободи пред съответните органи, техните администрации и лицата по т. 1;" ..... а те си го преместват в другия крачол :D
old alfist
20-09-2012, 19:04
"Глупаците са най-неприятните крадци — те едновременно крадат и времето и настроението ни."
може и така
или направо
нема смисъл баце ;)
А, ми ти като си голям умник - що щеш тук.
Присмял се хърбел на щърбел.
stef_nikolaev
20-09-2012, 21:16
Чак сега видях темата. И аз живея в София от как съм се родил, баща ми, неговия баща и т.н., комунистите са направили мн лошо на фамилията (вкл. убийство). Рекета със стикерите за паркиране не решава нищо, защото след 19:00 синята зона не играе и аз дори да си купя стикер (а няма), ако паркирам след 19 (щото примерно бачкам до 18:30 и хоп местата са свършили.
Другото е, че мен са ме вдигали за липса на 5 метра от кръстовище (бяха около 4м), а джипове стоят денонощно на същото място, паркирали на самия завой и не ги вдигат.
И не ми разправяйте, че като живея до Парламента съм голям гъзар, още изплащам половината апартамент (щото 1/2 беше на леля ми) и едвам плащам сметките, а бачкам не по-малко от амбициозните хора от провинцията.
Всички знаем истината, кой окраде държавата и как сега цедят народа с данъци, глоби (пресни примери колко щеш) и т.н.
Българите сме рая и това си е.
Не трябва да се мълчи !
Днес е синя зона, утре ще добавят жълта и т.н.
Иначе, аз съм за амбициозните хора, пък ако някой ден самочувствието им стане с покритие, ще е екстра.
P.S. ходете в Гърция, няма лошо да се отиде, да се види, ама напоследък стотици хиляди българи наляха общо милиони на горките гърци.
Малко национално съзнание трябва, иначе сме това, което сме сега.
Още нещо се сетих: хич не ми говорете, че сме си направили гаражите на магазини и сега "наглеем".Старите къщи и кооперации в центъра на София нямат гаражи !
Susscrofa
20-09-2012, 22:20
може и така
или направо
нема смисъл баце ;)
"отправя предложения и препоръки за възстановяване на нарушените права и свободи пред съответните органи, техните администрации и лицата по т. 1;" ..... а те си го преместват в другия крачол :D
Ооооо, колев.
кОЛЕВ е точно като малко дете, понабият го, разплаче се, нацупи се и след няколко дни пак се връща.хахаха
Ама си е добро дете иначе, ама тия неговите круши ги обира година и половина вече..:choice:
Ооооо, колев.
кОЛЕВ е точно като малко дете, понабият го, разплаче се, нацупи се и след няколко дни пак се връща.хахаха
Ама си е добро дете иначе, ама тия неговите круши ги обира година и половина вече..:choice:
С крушите на Колев по-леко!
От тях баща му такава ракия прави, че с една бутилка два пъти се натаралясках!:respect:
Ти нали не беше алкохолИСТ ??? :respect::respect::respect:
Ти нали не беше алкохолИСТ ??? :respect::respect::respect:
Не!
Само жрец на Бакхус!:grandpa::grandpa:
dimitar_vd62
20-09-2012, 23:02
Това с паркирането и плащането го е измислил някой стиснат дето не иска да му идват гости и да му изпиват ракията.
А, ми ти като си голям умник - що щеш тук.
Присмял се хърбел на щърбел.
Не отговорът е лош, въпросът е лош
:whistle:
В тая насока на мисли да вметна, че правилно са определили синята зона, щото зелената за мен винаги е била извън центъра :busted_cop:, поне това е у релси вкарано де....
В тая насока на мисли да вметна, че правилно са определили синята зона, щото зелената за мен винаги е била извън центъра :busted_cop:, поне това е у релси вкарано де....
Да, ама си оправи аватара!
Ша та гонЯ до дУпка!:indian:
Явно съседите при мен в Банишора са се изхитрили и ми спират пред гаража, все едно е техен, за да не ги вдигат и да не плащат :?
Ше ги нагласим....
old alfist
26-09-2012, 00:30
Явно съседите при мен в Банишора са се изхитрили и ми спират пред гаража, все едно е техен, за да не ги вдигат и да не плащат :?
Ше ги нагласим....
Не се притеснявай - ще има ответна реакция и ти съответно ще бъдеш нагласен от тях.
Ше ги нагласим....
Режи им гумите, така няма да можеш да си извадиш колата, съответно няма да се усъмнят в теб... махахааа...:Tease:
Бързате с изводите - не се запознати със ситуацията!
В гаража кола НЕ влиза, само мотори, т.е. мога да извадя всичко ;)
А "нагласянето" се изразява във вдигане на чистачки и нищо повече, защото знам на кои съседи са колите и нямам намерение да им правя мръсно - познаваме се :)
Казах го с идеята, че винаги намираме начин да се изтарикатим :!:
Susscrofa
26-09-2012, 10:28
А "нагласянето" се изразява във вдигане на чистачки и нищо повече, защото знам на кои съседи са колите и нямам намерение да им правя мръсно - познаваме се :)
Е, айде да не може всичко да извадиш.
Ако ти си на матора, ще ти се закачи големия дирник някъде.:clap:
Аз ако съм пак ще им резна гумите, след като им вдигна чистачките. :grandpa:
Е, няма смисъл - утре ще си оставя моята кола пред гаража и ще ми отмъстят :D
ecotronic
29-09-2012, 20:00
Имам въпрос към колегите, живеещи в София непосредствено до външната граница на зелената зона:
Как стои въпроса с паркоместата при Вас?
Тъй като предполагам, че такива места няма, как смятате да решите проблема?
Моля спамерите или хората, които не са пряко потърпевши от възникналата ситуация, да не бързат за вземат отношение по въпроса.
Е, няма смисъл - утре ще си оставя моята кола пред гаража и ще ми отмъстят :D
Гаража да не е на ул. Враня....в една кооперация сравнително ново стройтелство....?
Не точно - нова кооперация на ъгъла на Беласица и Странжда ;)
Не точно - нова кооперация на ъгъла на Беласица и Странжда ;)
Явно те бъркам, преди години...имаше един играч от форума с друг ник, ама то занеш ли го...има хора с по два три ....та държеше два гаража там, занимаваше се с рентакар и продаваше 156-ци тоталки...леко оправени:))...малко прилича на теб...та си помислих да не си ти.....
Десо? То май още си го има рент-а-кара :)
И бат Еньо участваше там ;)
Бъркаш ме със сигурност - аз в гаража държа само мотоциклети.
Така съм го "обзавел", че даже и да искам, просто не мога да вкарам лека кола.
Десо? То май още си го има рент-а-кара :)
И бат Еньо участваше там ;)
Бъркаш ме със сигурност - аз в гаража държа само мотоциклети.
Аха..така е като не те познавам реално...правим грешки...
ecotronic
30-09-2012, 17:09
Утре (01 10 2012) се организира поредното протестно шествие срещу безобразията на общината, свързани с новите правила за паркиране.
Сборен пункт на площад "Славейков" - 18:30.
Протестиращите ще се отправят към сградата на общината, където ще се състои митинг.
Внесен е колективен иск в административния съд. Делото ще се гледа на 05 10 2012.
Stefan Caromov
30-09-2012, 18:44
Утре (01 10 2012) се организира поредното протестно шествие срещу безобразията на общината, свързани с новите правила за паркиране.
Протестиращите ще се отправят към сградата на общината, където ще се състои митинг.
Внесен е колективен иск в административния съд. Делото ще се грледа на 05 10 2012.
Там съм
dimitar_vd62
30-09-2012, 21:15
.......аз в гаража държа само мотоциклети.
Ми пробвай със засилка, с повечко газ...то гаража и мазата са като женско сърце, има място за всичко.
Susscrofa
30-09-2012, 21:28
Внесен е колективен иск в административния съд. Делото ще се гледа на 05 10 2012.
Утре паяците тръгват:)
А бе чух, че скобата е станала към 70лв....за да я отключат....вчера ми бяха сложили на ул. Парчевич...и си я резнах с флекса....пребрах си я...ще си я ремонтирам...и ще си я слагам като се шматкам по центъра....хем няма да ме закачат....хем един вид против кражба на колата....кризата учи на всичко, ще пестим и от застраховка:))
ecotronic
30-09-2012, 22:58
А бе чух, че скобата е станала към 70лв....за да я отключат....вчера ми бяха сложили на ул. Парчевич...и си я резнах с флекса....пребрах си я...ще си я ремонтирам...и ще си я слагам като се шматкам по центъра....хем няма да ме закачат....хем един вид против кражба на колата....кризата учи на всичко, ще пестим и от застраховка:))
Това е страхотна идея, как да се преборим с безработицата........... Един произвежда скоби, друг ги слага, ние ги режем и предаваме за скрап, стоманодобивът произвежда профили и цикълът се затваря............
Всички са доволни с изключение на Фън-дъвкова.
Stoyan Georgiev
01-10-2012, 11:41
ще изядеш 500-1000 лв глоба , снимали са те и скобата им сега я няма ;)
Mind_Control
01-10-2012, 13:19
ще изядеш 500-1000 лв глоба , снимали са те и скобата им сега я няма ;)
А не би ли трябвало да докажат първо, кой я е махнал? Или сме виновни до доказване на противното?
Някой му е направил "услуга" да му свали скобата?
Интересен номер ;)
Mind_Control
01-10-2012, 13:48
Някой му е направил "услуга" да му свали скобата?
Интересен номер ;)
Всякакви номера има... Циганите как ни правят услуги, като свалят шахтите?
old alfist
01-10-2012, 15:14
Получило се е отмъщението на апахите, но тепърва ще се убеждаваш, че това е пирова победа.
Хаха един приятел направи същото. Тормозят го че бил присвоил чужда собственост, ама както той казва "боли ме" . По цял ден им звъни да им обясни че ще ги съди и ги прави криви, вече не искат и да го чуят.
Не знам как паркират в центъра но днес на паркинга на Джъмбо-Ботевградско шосе а паркинга не е никак малък някой е успял смачкал прилично калника....:offtopic:
---------- Post added at 01:44 ---------- Previous post was at 01:42 ----------
:rotfl::rotfl::rotfl:.......хитрец си ти Андрешко!
ecotronic
07-12-2012, 12:43
Днес отново са отложили делото за паркирането.
За пореден път става ясно това, че държавата ни е най-голямата структура на организираната престъпност.
Подробности тук (http://sofia.dir.bg/news.php?id=12570691).
dimitar_vd62
07-12-2012, 19:03
Не знам как паркират в центъра но днес на паркинга на Джъмбо-Ботевградско шосе а паркинга не е никак малък някой е успял смачкал прилично калника....:offtopic:
---------- Post added at 01:44 ---------- Previous post was at 01:42 ----------
Е София голям град, неударена кола и нее***а жена няма. Не са коси, ламарина, ша го упрайш, ма що тряа да става така.
ecotronic
10-04-2015, 12:37
Изцяло подкрепям борбата срещу паркирането по тротоарите. Но къде да паркират хората, като местата не достигат?
Има и други неща, които могат да се направят паралелно с увеличаването на санкциите.
Бърз поглед върху "кварталния паркинг" сочи към факта, че от паркиралите коли има поне едни 10 - 20 % таралясници, които пускат корени и никога не се карат. Това до голяма степен си е чиста проба немърливост.
Що не се направи така, че регистриран в КАТ автомобил, ако примерно 2 поредни години не мине на ГТП или не плати ГО, регистрацията да отпада автоматично а собственикът да си го ползва за кокошарник на село.
old alfist
10-04-2015, 13:45
Ще се изкефя максимално ако мине на второ четене в НС глобите от 200лв за паркиране на тротоари.
На нашата уличка в след работно време и в почивни дни се паркират по тротоара фирмени коли и бусове - майките с колички и малки деца вървят по едната лента на платното, защото другата също е заета от коли.
Всички псуват и попържат, един другиму.
Чак тогава ще сигнализирам, защото сега с тези малки глоби, контролните органи не са мотивирани.
Ще се изкефя максимално ако мине на второ четене в НС глобите от 200лв за паркиране на тротоари.
На нашата уличка в след работно време и в почивни дни се паркират по тротоара фирмени коли и бусове - майките с колички и малки деца вървят по едната лента на платното, защото другата също е заета от коли.
Всички псуват и попържат, един другиму.
Чак тогава ще сигнализирам, защото сега с тези малки глоби, контролните органи не са мотивирани.
Да и за това, понеже сега ще има основания за рушвети, може и да се очаква някаква активност, до като някой не се усети, къде е истинската причина.
То, че трябва да се контролира паркирането е ясно, но дори и с завишаването на глобите се съмнявам, че ще се дисциплинират шОФерите, толкова ли сме зле, че все трябва някой да ни гони и глобява, че да се усетим, че градинката не е място за паркиране, а за майки с деца и колички. Тротоарите няма да ги колщментирам. Колко коли са си сменили собствениците безброй пъти без прехвърляне, все още не мога да разбера как ще си дъберат парите от глобите?
ecotronic
11-04-2015, 18:39
Ние, собствениците на ЛМПС все сме последните по веригата, които трябва някак да се оправят със ситуацията. Кой с глоби, кой с проява на възпитание, кой ......както си знае.....
Аз обаче живея в близост до голяма болница. Има моменти от денонощието (времето, когато има свиждане), в които посмъртно не можеш да намериш място за паркиране.
Кой е източникът на така създадения проблем? Ние, които чинно си плащаме, данъци, винетки и право на паркиране или общината, която не е предвидила места за паркиране за нуждите на болничното заведение?
Айде - аман бе!
То един живот не стига да плащаш за чужди грешки и вересии!
old alfist
11-04-2015, 21:16
Съвестта и възпитанието не вършат работа, а само наказателните мерки.
Чужденци които цял живот са живяли в техния подреден свят, когато поживеят няколко месеца тук стават като нас.
Дори човек свикнал на ред и дисциплина, когато живее в среда като нашата, не може да издържи на изкушението да си прави каквото си иска - просто така е по-удобно.
Бил съм и от двете страни на барикадата. И като милиционер и като обикновен шофьор.
Ето ви два примера:
В Кюстендил до сега не съм видял, някой да паркира в градинката или на пешеходна зона. Тука традицията в това отношение е много строга. Но....
Отдавна има обособени паркинги в целия град. На всякакви предприемачи им текат лигите да ги застроят, но местните бият яко през пръстите. За учудване е факта, че дори и местната мафия, точно във времената на най-големите безобразия застана зад интересите на кюстендилци и не даде града да се презастрои, както и да се съсипе планината. Идеята за синя зона не се възприе и всички улици, без изключение са отворени за паркиране. Дори и по време на празници в града има достатъчно място за паркиране.
А ето ви Перник!
Бясно се застроява всичко, до което успяха да се докопат с мазните си лапи бившата кметица и нейната клика. Архитектурни уроди се изсраха по целия град и го задръстиха добавъчно. Паркингите за блоковете в центъра се превърнаха в бензиностанции, кебапчийници, автомивки и всякакви други обекти, които ярко показват идейното ниво на тая клика.
На всичко отгоре и полицията е само на хартия, защото пред очите и се вършат всякакви нарушения, а тя само разнася мърлявите си униформи.
Наши хора си паркират както си искат, включително и на пешеходни пътеки и в средата на кръсдтовището. Такива хора си паркират на тротоара, въпреки, че на 5-10 метра от тях има място за паркиране, само и само да покажат , че са недосегаеми.
Ето ви ги причините: Забатачена инфраструктура, корупция и импотентна полиция.
Шофьорите са това, което ги прави системата.
old alfist
12-04-2015, 11:06
Бил съм и от двете страни на барикадата. И като милиционер и като обикновен шофьор.
Ето ви два примера:
В Кюстендил до сега не съм видял, някой да паркира в градинката или на пешеходна зона. Тука традицията в това отношение е много строга. Но....
Отдавна има обособени паркинги в целия град. На всякакви предприемачи им текат лигите да ги застроят, но местните бият яко през пръстите. За учудване е факта, че дори и местната мафия, точно във времената на най-големите безобразия застана зад интересите на кюстендилци и не даде града да се презастрои, както и да се съсипе планината. Идеята за синя зона не се възприе и всички улици, без изключение са отворени за паркиране. Дори и по време на празници в града има достатъчно място за паркиране.
А ето ви Перник!
Бясно се застроява всичко, до което успяха да се докопат с мазните си лапи бившата кметица и нейната клика. Архитектурни уроди се изсраха по целия град и го задръстиха добавъчно. Паркингите за блоковете в центъра се превърнаха в бензиностанции, кебапчийници, автомивки и всякакви други обекти, които ярко показват идейното ниво на тая клика.
На всичко отгоре и полицията е само на хартия, защото пред очите и се вършат всякакви нарушения, а тя само разнася мърлявите си униформи.
Наши хора си паркират както си искат, включително и на пешеходни пътеки и в средата на кръсдтовището. Такива хора си паркират на тротоара, въпреки, че на 5-10 метра от тях има място за паркиране, само и само да покажат , че са недосегаеми.
Ето ви ги причините: Забатачена инфраструктура, корупция и импотентна полиция.
Шофьорите са това, което ги прави системата.
Абсолютно съм съгласен с теб за инфраструктурата и издадените разрешения за строеж от Общините.
Потъпкани са всякакви правила и норми за застрояване, което води до сегашната ситуация на пренаселеност в централните градски зони, а вече дори и в жилищните комплекси, където имаше големи междублокови пространства.
Друг проблем е голямото количество автомобили - вече всеки има собствен автомобил и като погледнеш движещите се коли, преобладават такива само с водача.
dimitar_vd62
12-04-2015, 13:46
Закони се налагат, иначе на хартия са само досадно четиво.
Привет....Изравям темата, но за да не пускам нова такава.
От сеп-октомври 2018г. се очаква квартала в който живея да стане зелена зона.
Някой би ли споделил и потвърдил какви са изискванията да се сдобия с винетен стикер? Наемател съм. А ако сме две коли? Някой има ли опит за да сподели подробности. Благодаря!
DerMeister
09-08-2018, 15:13
След последните промени трябва адресът по лична карта и в талона на колата да са същите като адреса, на който живееш и искаш да паркираш.
Може да прочетеш тук:
https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/lokalno-plateno-parkirane-na-pps/p/1
След последните промени трябва адресът по лична карта и в талона на колата да са същите като адреса, на който живееш и искаш да паркираш.
Може да прочетеш тук:
https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/lokalno-plateno-parkirane-na-pps/p/1
WoW това сериозно ли... Линка не ми се отваря и не мога да прочета. Това влязло ли е в сила?
Не искам да си представям, че може да се получи такова безумие и да трябва да си сменям всички документи....
DerMeister
09-08-2018, 16:57
WoW това сериозно ли... Линка не ми се отваря и не мога да прочета. Това влязло ли е в сила?
Не искам да си представям, че може да се получи такова безумие и да трябва да си сменям всички документи....
В началото паркирах и плащах само с лична карта на сътоветния адрес и по-миналата година мисля ми заявиха, че има промяна и трябва да си сменя и талона на колата, защото тя се водеше в друг квартал.
Относно цените за зелене зона е 100 лв, за втора кола по 200, за трета 300 и така.
Ето ти част от информацията от линка:
Кои лица имат право на локално платено паркиране:
физически лица, които управляват ППС и са собственици на жилищни имоти;
физически лица, които управляват ППС и са наематели на жилищни имоти;
физически лица, които управляват ППС и са които са членове на домакинството на собствениците или наемателите на жилищни имоти.
На какви условия трябва да отговаряте, за да получите право на локално платено паркиране:
жилищният имот да попада в зона за почасово платено паркиране;
имотът да е обособен като жилищен и да се използва за жилищни нужди;
лицето да е с постоянен адрес, идентичен с адреса на имота;
да притежава свидетелство за правоуправление на ППС;
да управляват автомобил по силата на собственост или друго правно основание;
постоянният адрес на собственика на ППС да е идентичен с адреса, вписан в свидетелството за регистрация на ППС в сектори С 2.3.
Необходимите документи за кандидатстване за получаване на винетен стикер, удостоверяващ право на локално платено паркиране се представят в ОРИГИНАЛ:
заявление по образец - ТУК;
лична карта - за справка;
регистрационен талон на автомобила - копие и оригинал за справка;
свидетелство за правоуправление на ППС - копие и оригинал за справка;
нотариален акт или друг документ, удостоверяващ собствеността на жилищния имот или договор за наем – копие и оригинал за справка;
лицата, които управляват ППС по силата на право различно от правото на собственост представят документ, удостоверяващ валидно правно основание за ползване на автомобила - копие и оригинал за справка;
лицата, които управляват служебен автомобил за лично ползване - представят документ от работодателя, удостоверяващ, че заявителя е в трудово или служебно правоотношение, или има слючен договор за управление, както и документ, удостоверяващ предоставянето на служебния автомобил освен за служебно, така и за лично ползване - копие и оригинал за справка;
документ, удостоверяващ собственост или съсобственост, в случай, че лицето не е вписано в документа, удостоверяващ собствеността на имота - удостоверение за наследници или др. - копие и оригинал за стравка;
декларация по образец за членство на домакинство по смисъла на § 1, т. 2 от ДР на ДОПК, в случай че лицето не е собственик или наемател - ТУК.
ecotronic
09-08-2018, 18:02
E*ало си е мамата! Само дето не искат удостоверение, че не си в бременност.
Проблемите с паркирането са непосредствено отвъд границата на зелената зона. Или казано иначе по периметъра на зелената зона.
Сега г-жа Фън-Дъвкова ни обяснява, че с разширяването на зелената зона, проблемите ще намалеят.
Аз пък съм учил, че когато на една окръжност и се увеличава радиусът, и се увеличава и периметърът.
Тогава, как, по дяволите, увеличавайки периметъра на зелената зона ще намалеят проблемите с паркирането???
Добре де аз съм наемател. В такъв случай какви действия трябва да предприема? Не желая да имам постоянна адресна, защото трябва да сменям лична карта, шоф. книжка, талони на кола, а утре като се преместя в друга квартира...
Някой ще сподели ли идеи и решения? Ако горните редове са на 100% верни какви действия трябва да предприема:-?
ecotronic
09-08-2018, 18:27
Кашата е пълна, както винаги.
Едно от изискванията по-горе е:
"лицето да е с постоянен адрес, идентичен с адреса на имота"
Проблемът е в това, че "постоянен адрес" и "настоящ адрес" са различни неща.
Разяснено е тук (http://econ.bg/%D0%90%D0%B4%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D 1%86%D0%B8%D1%8F_l.l_i.126381.html).
DerMeister
09-08-2018, 19:31
Лично за мен това с адресите е правилно, но това е друга тема. Хубаво е всеки да се води по документи, където реално живее, за да има отчетност, съответните данъци да се събират и да е ясно кой живее в даден имот. Само с настоящ адрес няма как да стане, защото ще има измами.
Аз лично от зоната съм доволен. Има къде да паркирам и местата със зона са единствените, в които поне малко се спазва закона за паркиране, спиране и т.н. Даже ще се радвам да е 24 часа, защото вечер и събота и неделя пак си става беззаконие и всеки паркира, запушва, затапва и т.н
ecotronic
09-08-2018, 19:42
Да, ситуацията с паркирането в зелената зона е същата, както когато там нямаше зелена зона и оставяхме копие от талона на стъклото. С разширяването на зелената зона проблемът ще се пренася към периферията на града и така ще засяга все повече хора. До момента в който целият град стане зона за платено паркиране. Демек - същото, както, когато нямаше зони, но с едни 100 лв. на калпак.
В София има около 700 000 регистрирани автомолила. Х 100 лв. = 70 млн. за общината.
Въпросът е, какво се прави с парите от зоните за решаването на проблема с паркирането.
Накратко - "мъдър" ход на общината с който тя кара хората да се чувстват щастливи затова, че си плащат.
Хайде да ми кажете, паркинги и гаражи, или тези дето обслужват тези зони, напълно държавни или общински фирми са, или....???....и тогава ще си говорим...:))
:big_money:
Добре де, да вземат пари и за винетки и за данъци и за каквото искат? Ама защо трябва да дам 3-4работни дни и 200-300лв да си сменям всички документи? А когато утре отида под наем в синя зона? Пак на ново същата процедура? Ей това е осигуряване на работа на институциите и едни пари от въздуха...
Това което аз виждам сега е че проблема през деня ще се изнесе към Редута, а след 20.00часа пак няма да има места защото зоната не работи. Тоест когато 2-3 пъти в годината в работно време ми се наложи да съм си пред у нас най-вероятно ще мога да си намеря място...супер...
Спирам с мрънкането и отивам на огледи на гаражи в Редута....
П.С Аз проблема с отчетността не виждам. Имам регистрация за настоящия ск адрес в София. Има и договор за наем че живея тук... Тоест това с данъците и отчетността на апартамента няма никаква връзка...
Хайде да ми кажете, паркинги и гаражи, или тези дето обслужват тези зони, напълно държавни или общински фирми са, или....???....и тогава ще си говорим...:))
:big_money:
"Център за градска мобилност" ЕАД е 100 % собственост на Столична община. До 2012 е било ЕООД, отново 100 % собственост на Столична община. Преди това (до 2009) "Паркинги и гаражи" ЕАД също.
Реално не искат кой знае колко много документи - лична карта, талон и док за собственост/ наем и могат да се изпратят през сайта, не е необходимо да се ходи на място. Лошото е, че ги искат всяка година. Досадно е. Те ако искат могат да получат информацията от други администрации - и за личната карта и за собсвтеността на автомобила и на имота. Преди искаха и Гражданска отговорност, поне сега отпадна.
alfa racer GTA
10-08-2018, 12:17
Това е за да сте радостни заради това, че сте Софиянци. :-) .
Между другото така става вече във всичко големи и средни по размер на жители градове.
Убеден съм че това ще стане и в градовете над 30 000 жители, защото на някой кмет ще му дойде на акъла как да изкара още пари за общината и за себе си(като процент от приходите от вдиганите автомобили в синя, зелена и пембяна зони) ...
ecotronic
10-08-2018, 14:11
Когато има 2 коли на един адрес но на различни собственици, по 100 ли плаща всеки или като за първа и втора?
Предлагам на питащия да се обади в центъра за градска мобилност, доколкото ми е известно, ськопие от договора за наем, мисля, че може да се вземе винетка. Обаче, договора за наем както се сещате трябва да е легален и официален, а не проформа между двама души.
Звънкай на 0700 13 233 и ги помоли да те свържат с отдела за винетките за паркиране.
Аз и ах драма защото се наложи да живеем в центъра, вписах жената като ползвател на колата в талона, там вече фигурираше нейния адрес и взвхме винетка. Ще трябва копие от нотариалния акт на собственика на жилището също да се представи.
Звънни на телефона,и обясни ситуацията, жените са отзивчиви и ще те информират.
Изпратено от моят WAS-LX1 с помощта на Tapatalk
Когато има 2 коли на един адрес но на различни собственици, по 100 ли плаща всеки или като за първа и втора?Адреса ако е един същ, етаж апартамент, се плаща за първа и втора кола, няма значение от собствениците, но най-добре звънни на телефона и се информирай.
Ще те хване и теб зелената зона с разширяването ли?
ecotronic
10-08-2018, 15:34
Адреса ако е един същ, етаж апартамент, се плаща за първа и втора кола, няма значение от собствениците, но най-добре звънни на телефона и се информирай.
Ще те хване и теб зелената зона с разширяването ли?
Да, в момента пред блока е зелена зона а зад него не е.
Няма смисъл да обяснявам, какъв кошмар е паркирането отвъд зоната. 100лв годишно си заминават под формата на гориво, време и нерви в търсене на място за паркиране в радиус една атомна бомба :)
Ако можеш да си позволиш 100лв годишно, плати си и аи свиркай, но да, ако са две коли си става товарене яко. Аз тук около съдебната е ужас, няма да говоря как ни изядоха местата за паркиране със служебен абонамент на софия окръг ли кви бяха на бул. Витошка до стриптийза. Трите местя пред сградата ги кичнаха за тях и това е. Слава богу, че Алабин е еднопосочен и не може да се влиза от Ботев, та там на закътания паркинг намирам място когато на улицата няма.
ecotronic
11-10-2018, 11:54
Няма такава идиотска държава !
Във връзка с подготвителните работи по разширяването на зелената зона, гледам, че според ново направената хоризонтална маркировка и поставените знаци за инвалидни паркоместа, се предвижда колите в уличката до блока да бъдат паркирани от дясната страна по посока на движението, вместо отляво, както е в последните 30 г.
Все си мислех, че по някакъв начин столична община, ЦГМ и КАТ ще успеят за го измислят, как да стане.....
Днес, разни комшии ми се обаждат да ми съобщят, че колите се местят на "новите" места - отдясно. Хората сами си ги местят а на тези които ги няма, паяк ги отнася на наказателен паркинг, защото не било законно паякът просто да ги премести от едната страна на другата.
DerMeister
11-10-2018, 14:31
Да не живееш някъде при мен? :)
Смениха посоката на Свиленица и Асен. Заедно с посоката ествствено се обърна и паркирането.
Надявам се да е заради ремонта на Пенчо Славейков, но нищо чудно да е за постоянно.
Алфа-та я намерих преместена от другата страна, даже са ми прибрали огледалото.
ecotronic
11-10-2018, 14:44
Срещу Пирогов съм. Става въпрос за ул. Абоба.
В изминалите няколко десетилетия на няколко пъти са обръщали посоката на движение, но откакто се помня, колите винаги са паркирали до западния тротоар.
DerMeister
11-10-2018, 14:48
Близо си значи. Мисля, че ще ти е по-добре сега със зоната, защото "свободно" паркиращите ще се изместят в следващия квартал.
На еднопосочните улици паркирането е от дясно.
При нас изведнъж смениха посоката на две улици, набиха нови знаци, ден по-късно някой ми е преместил колата от "правилната" страна. С паяк ли е или я е запалил, не знам :)
ecotronic
11-10-2018, 14:56
Страната на паркиране е ясно, че трябва да е отдясно. Въпросът е защо след като за последен път смениха посоката (преди десетина години), никой не помисли върху това.
Сега можеше паякът да свърши това, а пък щом е толкова неправомерно, можеха да предупредят хората.
Ами ако нямах възможност да ида да я преместя?
Хората на които ги вдигна паякът, глоби ли ще плащат?
Идиотска история.
За бизнеса с паркирането в новата зона не ме гони оптимизъм, защото във време за свиждане е вавилонското стълпотворение и места така или иначе няма.
ЦГМ отчита, че в зелените зони запълването било около 60% от които 80% са живущи в квартала. Да ама това на местата, където зелена зона граничи с нищото и хората паркират безплатно извън зоната. Сега, като направят нищото платено, силно се съмнявам, че онези 60% няма да станат 101.
DerMeister
11-10-2018, 15:01
И при нас го направиха без предупреждение и от днес за утре. Даже на втория ден имаше разправии, защото някакви полицаи се опитваха да глобяват за каране в насрещното, защото и те не знаеха, че е сменена посоката.
Странно е, че при вас има вдигнати коли с актове и глоби и на наказателен паркинг. Тук ги преместиха безплатно и без да питат.
ecotronic
11-10-2018, 15:08
Аз и щерка ми олекваме с едни 300 лв и се надяваме паркирането да стане малко по-лесна мисия, но ядовете ще се прехвърлят по новата граница със зелената зона, където засегнатите ще са доста повече.
Alexanderbb
12-10-2018, 16:07
ЦГМ е една мафиотска структура създадена както сама ми каза една негова, бясна, ръководна служителка "Вие какво си мислите, ние сме за да събираме пари". Къде отиват тия пари после е пълна мистерия, защото те пари в общинският бюджет не внасят, а става дума за няколко десетки милиона годишно. Докато столичани не се стегнат и не поискат нормално управление в общината, ще става само все по-зле.
Ало центъра....какво пискате толкова....:))....живял съм 20 години на пъпа на София...обаче тогава имаше нямаше 800 000 хил. души население в столицата...хавата беше друга....сега живея в краен квартал Младост 1А...и да ви кажа по трудно си намирам място за паркиране вечер като се прибера късно, отколкото в центъра на София, защото веднъж седмично ми се налага да преспивам в централната част.....та за всичко е виновна миграцията, презастрояването, то е виновно и за замърсяването и т.н и т.н......бързото строителство в апетитни райони не спазване на всякакви правила води до там.....Виновен е главният архитект на София....и не само той, а цялата управа....строителната мафия.......да му мисли след това потребителя.......:toilet:
PEPI-2ALFA
20-10-2018, 13:36
....сега живея в краен квартал Младост 1А...и да ви кажа по трудно си намирам място за паркиране вечер като се прибера късно, отколкото в центъра на София, защото веднъж седмично ми се налага да преспивам в централната част.....та за всичко е виновна миграцията, презастрояването, то е виновно и за замърсяването и т.н и т.н......бързото строителство в апетитни райони не спазване на всякакви правила води до там.....Виновен е главният архитект на София....и не само той, а цялата управа....строителната мафия.......да му мисли след това потребителя.......:toilet:
Краен, ама важен квартал.
Прав си. Това - Младост е е...ти и джунглата. Приятел живее точно в 1А, балдъзата о от другата страна на "Ал. Малинов" в 1. Не мога да спра до блока, не да паркирам. А пък най за бой е тоя дето е решил да направи по бул. "Ал. Малинов" кръстовища на 1 ниво. Не е нормално от Сандански до входа на Младост да стигна за час и половина и оттам до летището пак за час и половина.
alfa racer GTA
20-10-2018, 17:56
Да бе, миграцията е виновна...
Всичко де що има институции са ситуирани в Софето.
Да не говорим и 45 години благоустройство и рационализация и централизиране на властта как се отразиха...
Виж развитите държави как са -столица Вашингтон, Берлин център на филмова индустрия = Холивуд/Лос Анджелис, финансов център - Ню Йорк, Франкфурт, имат по няколко града на автомобилната индустрия- Детройт а вече и други градове в САЩ, Хамбург и още 3-4 града в Германия...
На немалко държави конституционният им съд е в градчета извън столицата- тук всичко е в Софето, та да са "под ръка" на управляващите...
Същото е и с университетите...
У нас е закрепено равномерно и балансирано развитие на регионите и държавата/политиците които управляват са длъжни да осигуряват условия за това балансирано развитие, като това задължение е закрепено в Конституцията, но държавата и народа не избира политици които да четат Конституцията камо ли да я изпълняват...
Какъв избор имат хората и какво да виновни, че поради неизпълнението на Конституцията нямат избор и доходите са най големи в София...То да беше 5-10% , Ами то ...
Да бе, миграцията е виновна...
Всичко де що има институции са ситуирани в Софето.
Да не говорим и 45 години благоустройство и рационализация и централизиране на властта как се отразиха...
Виж развитите държави как са -столица Вашингтон, Берлин център на филмова индустрия = Холивуд/Лос Анджелис, финансов център - Ню Йорк, Франкфурт, имат по няколко града на автомобилната индустрия- Детройт а вече и други градове в САЩ, Хамбург и още 3-4 града в Германия...
На немалко държави конституционният им съд е в градчета извън столицата- тук всичко е в Софето, та да са "под ръка" на управляващите...
Същото е и с университетите...
У нас е закрепено равномерно и балансирано развитие на регионите и държавата/политиците които управляват са длъжни да осигуряват условия за това балансирано развитие, като това задължение е закрепено в Конституцията, но държавата и народа не избира политици които да четат Конституцията камо ли да я изпълняват...
Какъв избор имат хората и какво да виновни, че поради неизпълнението на Конституцията нямат избор и доходите са най големи в София...То да беше 5-10% , Ами то ...
Не ме разбра....аз не виня хората, а ония лумпени дето ги избират хората....аз специално съм роден в София...искам да живея на село....ама ........а ти продължи, защо с.Бързия не е Холивуд например...:))
Нещо много съседи имам в Младост 1А и не сме пили по бира. Лошо, много лошо.
Нещо много съседи имам в Младост 1А и не сме пили по бира. Лошо, много лошо.
Това са поправими неща...щом иде реч за бира. съм насреща...:big_beer:
Между другото, от известно време пред блока спира много лачена черна 147-ца.
П.С. Аз съм в 510А. Можем да се разберем нещо някой път.
anttonev
21-10-2018, 18:57
Между другото, от известно време пред блока спира много лачена черна 147-ца.
П.С. Аз съм в 510А. Можем да се разберем нещо някой път.
:offtopic:
Тази блъснатата 166-ца твоя ли е?
Беше. Отиде във вечните ловни полета. От Мегапартс даже не пожелаха да ми дадат цена.
Ало центъра....какво пискате толкова....:))....живял съм 20 години на пъпа на София...обаче тогава имаше нямаше 800 000 хил. души население в столицата...хавата беше друга....сега живея в краен квартал Младост 1А...и да ви кажа по трудно си намирам място за паркиране вечер като се прибера късно, отколкото в центъра на София, защото веднъж седмично ми се налага да преспивам в централната част.....та за всичко е виновна миграцията, презастрояването, то е виновно и за замърсяването и т.н и т.н......бързото строителство в апетитни райони не спазване на всякакви правила води до там.....Виновен е главният архитект на София....и не само той, а цялата управа....строителната мафия.......да му мисли след това потребителя.......:toilet:Сега, ако ми кажеш, че 1А е номера на блока и живееш на високите етажи :)
alfa racer GTA
22-10-2018, 21:45
За София в момента си струва единствено офис+ спаля/студио за преспиване ако се наложи и работа върху чуждо.
След това една къща по селата високо над София (за живеене ) където няма гнусна "мараня" и то в малко селце до 300 човека.
Сега, ако ми кажеш, че 1А е номера на блока и живееш на високите етажи :)
Не... 1-А е квартала, а блока 522.....тук високо строителство няма, макс 7 етажа...беше хубаво, спретнато, чисто и тихо кварталче, не минава градски транспорт.....но сега му ебаха майката...презастроиха го...
---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 20:53 ----------
За София в момента си струва единствено офис+ спаля/студио за преспиване ако се наложи и работа върху чуждо.
След това една къща по селата високо над София (за живеене ) където няма гнусна "мараня" и то в малко селце до 300 човека.
:))))...я ми кажи село около София с население под 300 човека, освен Чуйпетлово, ако го знаеш къде е...?...и знаеш ли как се опазва имот в село с малко жители.....?...или това е само мечта...и м/у другото зимата въздоха в селата и вилните зони окло София е много по замърсен заради горивото за отопление, което се използува...
Grishata
23-10-2018, 08:02
Не... 1-А е квартала, а блока 522.....тук високо строителство няма, макс 7 етажа...беше хубаво, спретнато, чисто и тихо кварталче, не минава градски транспорт.....но сега му ебаха майката...презастроиха го...
---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 20:53 ----------
:))))...я ми кажи село около София с население под 300 човека, освен Чуйпетлово, ако го знаеш къде е...?...и знаеш ли как се опазва имот в село с малко жители.....?...или това е само мечта...и м/у другото зимата въздоха в селата и вилните зони окло София е много по замърсен заради горивото за отопление, което се използува...
плюс това в тия завои към Бистрица , Железница всяко утро ще в убийство... иначе сме кумшии :) аз съм в младост 3 3те високи грозни блока до кауфланд :)
плюс това в тия завои към Бистрица , Железница всяко утро ще в убийство... иначе сме кумшии :) аз съм в младост 3 3те високи грозни блока до кауфланд :)
Е поне сме на близо....освен да пием бира, може и да си помагаме, когато се наложи....тел.0877166703.....
Изместихме темата към Пазарджик...:))
ecotronic
23-10-2018, 10:43
Тези от ЦГМ са нек'ви галактически задници.
Подадох онлайн заявлението за стикера и веднага получих автоматичен отговор, че в рамките на 15 работни дни ще ме информират, кога да ходя да си платя. Чаках 13 работни дни и след като нищо не получих, направих деловодна справка в портала им. Веднага получих отговор да ходя да си платя и да си получа стикера. Накрая на съобщението пише, че ако не ида да си потърся стикера в срок от 15 работни дни, считано от датата на подаването на заявлението, то се анулира автоматично.
Да им пи**я на информационната система.
След това една къща по селата високо над София (за живеене ) където няма гнусна "мараня" и то в малко селце до 300 човека.Ако дохода на глава от семейството е поне 2000лв си заслужава, ако има едно, дете, обаче единия родител става автоматично шофьор, освен, ако детето не се води в частни градини по "баровските" квартали. Всеки плюе София, ама всеки драпа тук да дойде, урбанизацията тече с пълна сила, обезлюдяват малките градове и села :(
alfa racer GTA
23-10-2018, 17:30
Драпат за Лондон, Ню-Йорк, Вашингтон, Лос Анджелис, Фриско, Париж, Мадрид, Милано, Рим, Берлин(и др. големи немски градове), Торино, Амстердам ...
Ако някой "додрапа" до Софето, то след 2-3 години му минава мерака и започва драпането към горните ...
Тези от ЦГМ са нек'ви галактически задници.
Подадох онлайн заявлението за стикера и веднага получих автоматичен отговор, че в рамките на 15 работни дни ще ме информират, кога да ходя да си платя. Чаках 13 работни дни и след като нищо не получих, направих деловодна справка в портала им. Веднага получих отговор да ходя да си платя и да си получа стикера. Накрая на съобщението пише, че ако не ида да си потърся стикера в срок от 15 работни дни, считано от датата на подаването на заявлението, то се анулира автоматично.
Да им пи**я на информационната система.
Уви...Аз минах през цялата процедура...регистрация, прехвърляне документи. Само книжката ми е готова от 1месец и ме чака в кат, ама как да отделя половин ден пак в чакане на опашки не знам...
Винетка си взех. Отидох на място в делничен ден на Будапеща. Имаше 4-5човека преди мен. Отне ми 35мин. Реших, че не сме дорасли все още за онлайн и с ядовете по регистрации, заявления плащания, ще отида до там и ще си взема всичко. Така и се получи.
Започнаха яко да вдигат с паяка, защото отрязаха около 40 паркоместа, само като сложиха знаците, и сега е мега мега кошмар. Запушваме се по 5-6 коли. Дано от 1ви ноември нещата да се подобрят...
Драпат за Лондон, Ню-Йорк, Вашингтон, Лос Анджелис, Фриско, Париж, Мадрид, Милано, Рим, Берлин(и др. големи немски градове), Торино, Амстердам ...
Ако някой "додрапа" до Софето, то след 2-3 години му минава мерака и започва драпането към горните ...Не съм съгласен, не мисля да продължавам в тази посока.
Уви...Аз минах през цялата процедура...регистрация, прехвърляне документи. Само книжката ми е готова от 1месец и ме чака в кат, ама как да отделя половин ден пак в чакане на опашки не знам...
Винетка си взех. Отидох на място в делничен ден на Будапеща. Имаше 4-5човека преди мен. Отне ми 35мин. Реших, че не сме дорасли все още за онлайн и с ядовете по регистрации, заявления плащания, ще отида до там и ще си взема всичко. Така и се получи.
Започнаха яко да вдигат с паяка, защото отрязаха около 40 паркоместа, само като сложиха знаците, и сега е мега мега кошмар. Запушваме се по 5-6 коли. Дано от 1ви ноември нещата да се подобрят...В кой квартал си? Офиса ми е в зона Б5 бл 18,там заради уникредита е ужас, а сега със зелената зона ще започнат есин върху друг да се катерят. Паяците наистина яко обикалят, нямамьтърпение да разчистят улицата която е успоредна на стамболийски до, парк възраждане, че енстрахотия от години.
Започнаха яко да вдигат с паяка, защото отрязаха около 40 паркоместа, само като сложиха знаците, и сега е мега мега кошмар. Запушваме се по 5-6 коли. Дано от 1ви ноември нещата да се подобрят...
Кога па ти се докопа до центъра та почна да пискаш...?....цанех те за зет, мислех, че можеш да бегаш....ама ония от Бургас с БМВ-то те надбега....ебати и спреляка...:)))....шегувам се Венци...:)))....да не вземе да се вържеш, макар, че в думите ми има бая истина...:;)
Хахах Бобиии...Аз от 8г. живея в Оборище, до мол Сердика. По принцип ми е все тая къде ще съм, но това културно местенце го намерих много отдавна и ме устройва перфектно като разходи, транспорт и т.н. Ако ще стават нещата с щерката ще се изнеса на село...там ще направя и една колиба за твоята алфа, че да видиш на какъв свестен зет си попаднал :D
Хахах Бобиии...Аз от 8г. живея в Оборище, до мол Сердика. По принцип ми е все тая къде ще съм, но това културно местенце го намерих много отдавна и ме устройва перфектно като разходи, транспорт и т.н. Ако ще стават нещата с щерката ще се изнеса на село...там ще направя и една колиба за твоята алфа, че да видиш на какъв свестен зет си попаднал :D
Това не е центъра където живееш.....а за щерката трябва да ми направиш колиба на Малдивите, иначе забрави....:))
п.п...ето избрал съм си местенце...:)
Аз да се върна към темата...не мога да ги разбера тия от центъра, какво толкова пискат...вчера ми се наложи да преспя баш в центъра на ул. Владайска....отивам към адреса...и оп паркирах на 20 метра от него...днес се прибирам в крайният си квартал по късно и греда, ама такава греда скоро не бях преживявал за паркиране.....една обиколка на квартала в диапазон от 300-400 метра, втора обиколка и на третата късмет....добре, че някой си приходящ еблю, беше решил да напусне терена предварително....та ми освободи място и то през три блока.....идва ми идеята да взема няколко спрея и да напиша на улицата пред блока....паркоместата са за еди кой си блок......миналата седмица спирам пред един от новите блокове в квартала, който изникнаха като гъби след дъжд......и гледам на сутринта, някой ми дигнал чистачката в знак на протест...ебати, изнервих се...аз съм го създал тоя квартал, тоез съм един от първите му жители....и вчера идва един пришелец и ще се ебава със старото куче...що не съм го видял кой е, за да му обясня, че това е за обществено ползване, а не негово собствено...нагли копелета.......в личната му карта пише. роден в Малоконаре, а се разпорежда в София след като си е регистрирал колата в Дървеница....ай стига бе....винаги съм бил толерантен към не софийските регистрации, човека е дошъл от друг град, не познава мястото, объркан е, как да не му помогнеш....и на мен са ми помагали във Варна, Русе, В. Търново и къде ли не...но най ме дразни някой със софийска регистрация, да изскочи от колата и да започне да ми мяка....е тогава не му цепя басма.....
Станахме идиоти...и аз се чувствам вече такъв...заобикаляща среда.....с какъв се събереш такъв ставаш.....
Не може цялата страна да е София, Пловдив и Варна.....ще го разберем някой ден, когато тези управляващите, вече няма да са в България....
Аз да се върна към темата...не мога да ги разбера тия от центъра, какво толкова пискат...вчера ми се наложи да преспя баш в центъра на ул. Владайска....отивам към адреса...и оп паркирах на 20 метра от него...днес се прибирам в крайният си квартал по късно и греда, ама такава греда скоро не бях преживявал за паркиране.....една обиколка на квартала в диапазон от 300-400 метра, втора обиколка и на третата късмет....добре, че някой си приходящ еблю, беше решил да напусне терена предварително....та ми освободи място и то през три блока.....идва ми идеята да взема няколко спрея и да напиша на улицата пред блока....паркоместата са за еди кой си блок......миналата седмица спирам пред един от новите блокове в квартала, който изникнаха като гъби след дъжд......и гледам на сутринта, някой ми дигнал чистачката в знак на протест...ебати, изнервих се...аз съм го създал тоя квартал, тоез съм един от първите му жители....и вчера идва един пришелец и ще се ебава със старото куче...що не съм го видял кой е, за да му обясня, че това е за обществено ползване, а не негово собствено...нагли копелета.......в личната му карта пише. роден в Малоконаре, а се разпорежда в София след като си е регистрирал колата в Дървеница....ай стига бе....винаги съм бил толерантен към не софийските регистрации, човека е дошъл от друг град, не познава мястото, объркан е, как да не му помогнеш....и на мен са ми помагали във Варна, Русе, В. Търново и къде ли не...но най ме дразни някой със софийска регистрация, да изскочи от колата и да започне да ми мяка....е тогава не му цепя басма.....
Станахме идиоти...и аз се чувствам вече такъв...заобикаляща среда.....с какъв се събереш такъв ставаш.....
Не може цялата страна да е София, Пловдив и Варна.....ще го разберем някой ден, когато тези управляващите, вече няма да са в България....Ела на ул. Цар Асен да видиш ти що е то паркиране. То не са адвокатски кантори през деня, а пък надвечер гъзета ходещи по витошка. Обикновенно ми трябват 15 минути да намеря място евентуално за паркиране. На теб ти вдигнали чистачката, на мен пък ми пуснаха ключ на задния ляв калник и врата, а колата си е паркирана спрямо правилата, не е на кръстовището както обичат много да паркират.
ecotronic
07-11-2018, 10:54
Аз лично "пискам", защото в съседство има една голяма болница и едно голямо увеселително заведение и нито едно от двете няма изграден подходящо оразмерен паркинг. Като така, "клиентите" им паркират на местата на живущите и за тях места - йок.
На теб, Боби, харесва ли ти да идеш в магазина за сирене, да си платиш сиренето и да не ти го дадат?
Ей затова "пискам".
А иначе, като изключим пришълците, наличието или отсъствието на паркоместа е в пряка зависимост с умствените възможности на проектиращите градоустройствените планове.
Как искаш в Младост да има достатъчно паркоместа, когато някога за един 8 етажен вход са проектирани 20 паркоместа а сега има 30 автомобила?
Иди във Виена и ще видиш, че за разлика от София там отстоянието между сградите е голямо, улиците и тротоарите са широки и гъчканица от паркирани коли, няма.
А по времето, когато Виена е била европейска столица, София е била една кална нива. Значи не е било, като да не е имало откъде да гледат родните ни градоустройчици...
alfa racer GTA
07-11-2018, 13:27
М-да-да ...
Ама едните са били Виенчани, а другите са билЕ Шопе ...
Дълъг е пътят от Шоп или селянин от прованса до Виенчанин ...
Аз лично "пискам", защото в съседство има една голяма болница и едно голямо увеселително заведение и нито едно от двете няма изграден подходящо оразмерен паркинг. Като така, "клиентите" им паркират на местата на живущите и за тях места - йок.
На теб, Боби, харесва ли ти да идеш в магазина за сирене, да си платиш сиренето и да не ти го дадат?
Ей затова "пискам".
А иначе, като изключим пришълците, наличието или отсъствието на паркоместа е в пряка зависимост с умствените възможности на проектиращите градоустройствените планове.
Как искаш в Младост да има достатъчно паркоместа, когато някога за един 8 етажен вход са проектирани 20 паркоместа а сега има 30 автомобила?
Иди във Виена и ще видиш, че за разлика от София там отстоянието между сградите е голямо, улиците и тротоарите са широки и гъчканица от паркирани коли, няма.
А по времето, когато Виена е била европейска столица, София е била една кална нива. Значи не е било, като да не е имало откъде да гледат родните ни градоустройчици...
Аз проблема съм го казал няколко поста преди това......http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1556507&postcount=591.....иначе е хубаво да се писка....ама ние пискаме в нета, файда няма......не става така....когато ме цакаха с ГО в олимпик, отидох пред народното събрание и какво се оказа, аз няколко луди и 20-тина перничани от над 200 хил. преебани протестират.....гледай сега в момента гледам новини и кво става...оная система бонъс маус, каято ще въвеждат става мики маус.....как ти се струва....докога ще те шибат.....?....докато си траеш и не си търсиш правата....в нета не става.....то като се замисля, ако руснаците не са ни освободили, още да ни шибат турците.......едно въстание сме направили и пак предатели, за това не е успяло.......темата е дълга. защото задълбавам в политика....
ecotronic
07-11-2018, 20:31
Много черногледство, много нещо. Нали реалните протести тръгвали от "социалните мрежи"?
Няма никаква гаранция, че нещо ще се оправи с реални протести.
Навремето висях пред общината да протестирам срещу зелената зона а Фъндъкова си го премести в другия крачол.
После протестирах за Пирин и имаше положителен резултат.
Сега искат да свалят В. Симеонов, защото си изпуснал нервите, гаче ли, кой знае, колко ще се оправи положението на въпросните майки, като седне някой друг на неговия стол. Той поне се помъчи да направи нещо с олигофренията по морето. Аз лично не го неодобрявам.
Много черногледство, много нещо. Нали реалните протести тръгвали от "социалните мрежи"?
Няма никаква гаранция, че нещо ще се оправи с реални протести.
Навремето висях пред общината да протестирам срещу зелената зона а Фъндъкова си го премести в другия крачол.
После протестирах за Пирин и имаше положителен резултат.
Сега искат да свалят В. Симеонов, защото си изпуснал нервите, гаче ли, кой знае, колко ще се оправи положението на въпросните майки, като седне някой друг на неговия стол. Той поне се помъчи да направи нещо с олигофренията по морето. Аз лично не го неодобрявам.
Напротив никакво черногледство, просто самата истина.....социалните мрежи се са едни клюкарници, показна сцена за комплексари и т.н...
Валери Симеонов относно черноморието ни отдавна има интереси там, а това с децибелите е прах в очите на тъпия избирател..... министър да се занимава с това...ай стига бе...то закони няма, той тръгнал проверки да прави пълен смях...:)))...относно за оставката...щом си на това стъпало във властта, трябва да знаеш какво говориш,какви пет лева, какви нерви......липсва достойнство....един път няма да се извиня, втори път ще се извиня...ай стига.......а оставка няма как да подаде...властта е сладичка....не се ли нагледахме на политици шмекери.....8-)
ecotronic
07-11-2018, 21:41
Може и да има закони и правила, но е факт, че черноморието ни се превърна в третокласен бардак.
Факт е също, че друг освен Симеонов, аз не видях да направи малко от малко срещу това.
Пък може и прах в очите да е. Де да знам. Склонни сме да вярваме на всякакви конспиративни теории, само и само да не видим слона.
Ей това се нарича комплексарщина.
Както винаги Свинята ви тури бибитката и сега си свиркате. :devil:
Както винаги Свинята ви тури бибитката и сега си свиркате. :devil:
:))))....аха иде реч за автора на темата, още ни държи влага ебати и прасето....:))...и той не е баш в центъра, в Банишора живее...:)
Живота в центъра с личен автомобил каращ се всеки ден е кофти. По-добре тея пари за стикер да се дават за някой подземен паркинг и да се ходи пеш с метро ако е удобно, иначе си обречен на темерути, драскачи и наркоманчета евентуално да се гаврат с колата ти. Така се спестяват много нерви, пари и време, разбира се ако не работиш на края на София в някое забутано място или трябва да сменяш много линии да стигнеш. Ама то тука в България повечето хора са карачи, дори да излезеш в 11 часа през седмицата е задръстване, сякаш всеки работи в колата си и върши постоянно работа с нея. Търкалячи с една дума.
ecotronic
25-06-2020, 15:34
От „Център за Градска Мобилност“ ми изпратиха съобщение, че абонамента ми за зелена зона се удължава с 2 месеца, заради историята с вируса.
От „Център за Градска Мобилност“ ми изпратиха съобщение, че абонамента ми за зелена зона се удължава с 2 месеца, заради историята с вируса.
Това хубаво.....ама де те питам след като имаш така разрешително за паркиране според местоживеене, как намираш къде да паркираш, като парко мястото не е уточнено...пълен смях в общината..:)...особено сега, като разкопаха кв. Крива река...кажи Еко как си паркираш колата, ако не се прибереш преди 18ч.....то и преди това е проблем, ама айде две три кръгчета и си ти в най добрият случай..в центъра трябва да имаш гараж, ниша, дворче и т.н...дето да си запознат, иначе си е голям проблем за живущите там въпреки стикера....междусаседските отношения също са от значение...;)....мога да те открехна за някой неща, ако почерпиш бира...имам опит..;)
ecotronic
19-11-2021, 20:00
Когато ги няма външните навлеци, проблеми с паркирането, няма никакви. Дори и след 19 има едни 20% свободни места. Не така стоят нещата с крайните квартали, където след ракиено време, посмъртно, не можеш да паркираш. Проблемите бяха, когато паркирах на външната граница на зелената зона преди да я разширят. Сега на същия хал са живеещите южно от Гешов.
Абе - номерът е да те накарат да се радваш, че си плащаш.
Какво точно са му разкопали на квартала, че не се сещам?
PS: От около месец около пресечната точка на П. Славейков и Абоба, се появи една лъскава черна 59-ка SW TI. Някой да се припознава?
Когато ги няма външните навлеци, проблеми с паркирането, няма никакви. Дори и след 19 има едни 20% свободни места. Не така стоят нещата с крайните квартали, където след ракиено време, посмъртно, не можеш да паркираш. Проблемите бяха, когато паркирах на външната граница на зелената зона преди да я разширят. Сега на същия хал са живеещите южно от Гешов.
Абе - номерът е да те накарат да се радваш, че си плащаш.
Какво точно са му разкопали на квартала, че не се сещам?
PS: От около месец около пресечната точка на П. Славейков и Абоба, се появи една лъскава черна 59-ка SW TI. Някой да се припознава?
Всеки ден ли си караш колата..?...защото имам имот близко до теб на запад от баня Мадара и положението е страшно....за крайните квартали ми е ясно, ....там живея в момента....селения до шия, ама е по добре от Манастирки ливади...:)) ...култов квартал за преселници като Лозенец и на всякъде където се дозастроява....архиктектурата на София е пълен аут от началото на демокрацията..
ecotronic
19-11-2021, 21:06
Тъй де - на запад от баня Мадара до Тотлебен има проблем само около Пирогов и около басейна и то когато има свиждане. Другаде няма проблем. Не са само крайните квартали. В Борово, не е истина какво стълпотворение е след 19.
Аз съм щастливец, защото не ми се налага да си карам колата всеки ден. Ползвам Хаджи Пешовия файтон. :)