View Full Version : Паркирам и живея в центъра.
Susscrofa
19-08-2012, 23:29
Живея в центъра и искам да паркирам моята кола, на жена ми колата и на дъщеря ми колата без да плащам.
Подкрепете протестите на всички нас, които живеем в центъра и нямаме 150 лева на година за паркиране.
Ние сме бедни, да живееш в центъра е само привилегия, никъде в Европа паркирането не се заплаща, камо ли пък в центъра.
Не може точно от хората живеещи в центъра да се иска да си заплащат паркирането. Та тук е пълно с паркоместа.
Следете кога са протестите и елате да ни подкрепите, можете и да изразите своето мнение относно подготвяните промени в столична община.
ivan dimitrov
20-08-2012, 01:00
---
Живея в центъра и искам да паркирам моята кола, на жена ми колата и на дъщеря ми колата без да плащам.
И казваш, че си беден?
Нахална работа от твоя страна. С това арогантно послание, няма да намериш съчувствие и подкрепа, освен от съседите.
За сега живея в центъра,не плащам наем и до мен има безплатен паркинг но работата ми е на десетина километра а колата ми гори над 10/100,може ли към протеста да включим и цените на бензина,че не ми стигат парите за мастика.:):):)
Прасчо се пампонка - едва ли е чак толкова тъп :!:
Прасчо се пампонка - едва ли е чак толкова тъп :!:
Малиии, хванах се.... :-)
Прасчо, добър си. ;-)
Следете кога са протестите и елате да ни подкрепите, можете и да изразите своето мнение относно подготвяните промени в столична община.
Е не се ли реши вашия въпрос, бе. Нали там некъф музикант, на Сигнал ли беше, вика да се търсят парите от тия от провинцията. Селско било да си заградиш улицата...
old alfist
20-08-2012, 10:57
Е не се ли реши вашия въпрос, бе. Нали там некъф музикант, на Сигнал ли беше, вика да се търсят парите от тия от провинцията. Селско било да си заградиш улицата...
Това беше Иван Лечев от ФСБ, но той се уля с този лаф за провинцията - не бих стъпил в този смахнат град София, но за съжаление всичката администрация и бизнес са концентрирани там, иначе София си беше много хубав град
ecotronic
20-08-2012, 11:07
И аз съм потърпевш от новите постановки с паркирането.
Както виждам, това явно си е само наш проблем (мой и на такива като мен).
На другите естествено не им пука, дори някои се кефят и злорадстват.
Аз не искам съчувствие от никого а само да помислите върху това, че власт-имащите за пореден път по най-измекярския начин искат да опоскат и без това мизеруващите хора.
Ей на тази безочливост трябва да и се сложи край. Тя касае всички ни.
Няма да коментирам тук темата, изписано е достатъчно по въпроса, имаме примера как стават нещата в големите градове на запад - само тук искат да въведат заплащането на нещо, без да получаваш нищо, или да го получаваш на чисто хазартен цигански принцип - тука има, тука нема.
Само да светна лампата на всички, живеещи из комплексите на София, извън центъра, щото се получава едно много грозно разделяне, при което тези извън центъра ръкопляскат и казват "ми да, ония гъзари там да плащат" - ето какво ще се случи, ако оставим сега СОС да се разпищоли и да си превишава правата:
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/269753_4065592731464_1266146175_n.jpg
Следващият етап е всичко до околовръстното да стане платен паркинг. А начина на "тарифиране", онбудсмана още през май го е казал, че е незаконен - който иска, да си направи справка на сайта на онбудсмана, има отворено писмо.
Никой, освен Народното събрание няма право да въвежда налог, при който се плаща нещо, без да се получава нищо - това е своего рода данък. А данъци могат да се въвеждат САМО посредством гласуване в Парламента. СОС си превишава стабилно правата, въвеждайки данък, при това само за някои хора, а не за всички, каквато е функцията на един данък. Нарушават се редица членове от Конституцията, а там в нея пише "Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат".
За да не ми наскачат хора, дето това решение не ги засяга (най-вече хора, които не са от София и не виждам какво точно отношение могат да взимат по темата, без да са наясно и без дори да живеят тук), искам да споделя, че не става думата за сумата пари. Става дума за начина. Защото се получава следното - някой идва от еди къде си, НАМИРА място, ПАРКИРА, след което си слага талона или праща смс. Плаща, след като е сигурен, че ще потребява. А аз - плащам, обаче ДАЛИ ще намеря място, ДАЛИ ще мога да паркирам - гаранция 0. Дори, в определени дни - по-малко от 0, т.е. аз не плащам такса за услуга, аз плащам данък. Ми сори, ама - ако ще е данък - или всички граждани на Републиката да го плащат, без значение дали са в центъра на София или по села и паланки, или СОС, като ще изисква заплащане - да ми покаже аз насреща какво ще получа на 100%. Такива са законите у нас. Поради тази причина, и сравняванията "как било във Виена, Париж, Лондон и Рим", са несъстоятелни, защото медия като b(осфор)TV, тази сутрин много тенденциозно обясни как било там в тия градове, без обаче да обясни какви са конкретните закони там, да не говорим за инфраструктурата на въпросните градове, изобщо пък да не засягаме частта със стандарта на живот...
Stefan Caromov
20-08-2012, 11:20
Аз да си кажа мнението по въпроса, въпреки че ще срещна единствено негативни отзиви..Та, аз съм кореняк софиянец, родителите ми също, техните също.Така да се каже старата аристокрация на София. Баща ми лека му пръст беше ректор в СУ, професор филолог, майка ми (негова студентка) сега вече може би пенсионерка, беше преподавател в ИЧС, след това в СУ, а на финала педагог и филолог в медицинска академия (май сега Александровска болница) Имам няколко апартамента на "пъпа" на София, все наследствени, НЕ купени, или изтъргашени. Единия на НДК - Любен Каравелов, другия, в който съм роден и израснал - на Паметника Левски.Преди тези апартаменти да бъдат построени, къщи сме имали, били сме 3 къщи на половината улица, имало е 2 коли на тях - все софианци,все кореняци. На марин Дринов - деляхме дворове с Киро Маричков, професор Досев, Асен Златаров ,и така нататък. На Любен Каравелов - е другата половина от аристокрацията на София ( не е хвалба).Аз в момента притежавам този апартамент на паметника Левски. Не съм богат, заплатата ми е 650 лева. НЯМАМ ПАРИ да плащам за идиотски места, които се заемат от милиционери (дошли от майна си райна), които до "вчера не са знаели къде е София на картата, но сложили знак забранено спирането и паркирането на територията на 5-то районно.Имат си двор, бил само за задържани коли, техните не ги пипат оп "Паркинги и гаражи", ама моята я пипат. Във нашия вход бяхме само собственици, но хората решиха да бягат от тук, заради стандарта. В момента са 80 процента селяни наематели, дошли ,защото по родните им места заплатите са 250 лева. Разбирам ги, толерантен съм, НО, когато ми дойде някой сульо от Куртово Конаре, и започне да ми се прави на тежък...... играе блажната боя . Имам си МОЕ паркомясто, не е собственост на общината, собственост е на входа (САМО на собствениците) и плащам наем на тях. Когато се прибера и, мястото е заето, пукам гуми, мажа с боя, сипвам безир в резервоара. Тия сини и зелени зони, се правят, за да се взимат пари от такива като мен, а не от приходящите, дошли да търсят насъщния в голямото село, щото в тяхното заплатите са по 3 кокошки и две прасета на година. Против съм да се взимат пари от такива като мен - собственици, Софиянци, живеещи и спомнящи си какво е било едно време. Да взимат пари от новоизлюпилите се граждани, от временно пребиваващите, от навлеците.Не от такива като мен. Какво още прави общината, тихо мълком да ви споделя.... представете си къща с двор..... двора с каменна ограда и с 2 метра отвор - място да се вкара колата в двора...Тия шибаняци слагат колче пред мястото за влизане в двора и не им пука. Е как аджеба човека да си вкара колата в двора?!? да прескочи ли???
Мога да подплътя думите си с снимки, ако на някой не му се вярва. Този пример давам ,като на секундата ми изникват две доказателства за запушени дворове от общината, нарочно. То това е като с данъците, живееш в Люлин - плащаш 50 лева данък на имот, живееш в София - плащаш 150 лева данък. Кое му е чесното питам аз ... И понеже знам, че ще ме нападнат 99 процента от хората тук, казвам.. като на ви изнася , беш откъде си дошъл .. Помня когато София беше половин милион , помня как си играех на улицата и минаваха по 10 коли на ден . Ами сега ????
ecotronic
20-08-2012, 11:20
Грозното разделение, за което говориш и което в момента се случва е само следствие от прилагането на добре познатия управленчески подход:
Разделяй и владей!
Заради тази ви арогантност, ако съм на мястото на Фъндъкова ще ви вдигна двойно цената за паркиране. :-)
Stefan Caromov
20-08-2012, 11:32
Заради тази ви арогантност, ако съм на мястото на Фъндъкова ще ви вдигна двойно цената за паркиране. :-)
Не знам и не разбирам кое е арогантно ( от моя гледна точка) Това ми е мнението, това споделям. Знам, че 99 процента от отзивите ще са негативни.
( Но, ако видя нечия кола на моето място, ще си е виновен собственика)
Или кво, дай да правя евала на нЕкой приходящ, претендиращ за права ли ???
Елате, пък после ме съдете .................
Извинявам се за "арогантността", но какво точно отношение към темата имат не-софиянците? Доколко сте запознати с проблемите на града? Аз давам ли акъл за неща, свързани с вашите градове?! Мойта майна и нейната майна живеят в този град от десетилетия, тук съм се родил, отрасъл, и знам всеки проблем, свързан с центъра, периферията и околията на града дори. Вие? Какви точно се явявате?
Имайте предвид, че сега злорадствате, обаче ако това безумие на СОС мине сега, ще даде гениални идеи на вашите градоначалници, след което и вие ще изядете бахура по същия начин. Това ли искате?
Хем сте прави, хем не сте.... ама не ми се пише толкова много :)
Stefan Caromov
20-08-2012, 11:37
Извинявам се за "арогантността", но какво точно отношение към темата имат не-софиянците? Доколко сте запознати с проблемите на града? Аз давам ли акъл за неща, свързани с вашите градове?! Мойта майна и нейната майна живеят в този град от десетилетия, тук съм се родил, отрасъл, и знам всеки проблем, свързан с центъра, периферията и околията на града дори. Вие? Какви точно се явявате?
Имайте предвид, че сега злорадствате, обаче ако това безумие на СОС мине сега, ще даде гениални идеи на вашите градоначалници, след което и вие ще изядете бахура по същия начин. Това ли искате?
Това въпрос отправен към мен ли е ? Защото не асимилирах идеята-...
Идеята за НЕ-Софиянците беше, че те напълниха София с "граждани" и автомобили. Къде са половин милион жители със сто хиляди коли, къде са 2 милиона с 500 000 коли ? Аритметика , нещо ?
Кuku, знам, че е и така и така. Толелирам го. Ама дошъл тук да си изкарва хляба, ноу проблем, ама дошъл и да се прави на шеф....
old alfist
20-08-2012, 11:39
Моля не се занимавайте с хората живеещи извън София -никой не злорадства, май имате зрителни халюцинации.
Не, отправен е към тези, под чиито аватари пише Бургас, Плевен и т.н. всичко различно от София, но които авторитетно раздават акъл какво биха направили с голяма брадва и дръвник...
ecotronic
20-08-2012, 11:41
Колегата Стефан го даде малко по-емоционално.
Аз искам да ти кажа следното (по не толкова емоционален начин)
И аз съм кореняк софиянец. Никога не съм се имал за нещо повече от другите жители на тази страна.
Напротив, смятам, че големият гаден град покварява и разваля хората. Има много по-свестни и стойностни хора на много други места.
НО
Големият и гаден град не беше такъв някога.
Стана такъв, защото амбициозните хорица от цялата страна дойдоха тук и го направиха такъв.
Stefan Caromov
20-08-2012, 11:42
Не, отправен е към тези, под чиито аватари пише Бургас, Плевен и т.н. всичко различно от София, но които авторитетно раздават акъл какво биха направили с голяма брадва и дръвник...
Значи, аз се извинявам, защото не се виждам във формулата Ви
Mind_Control
20-08-2012, 11:42
Аз да си кажа мнението по въпроса, въпреки че ще срещна единствено негативни отзиви..Та, аз съм кореняк софиянец, родителите ми също, техните също.Така да се каже старата аристокрация на София. Баща ми лека му пръст беше ректор в СУ, професор филолог, майка ми (негова студентка) сега вече може би пенсионерка, беше преподавател в ИЧС, след това в СУ, а на финала педагог и филолог в медицинска академия (май сега Александровска болница) Имам няколко апартамента на "пъпа" на София, все наследствени, НЕ купени, или изтъргашени. Единия на НДК - Любен Каравелов, другия, в който съм роден и израснал - на Паметника Левски.Преди тези апартаменти да бъдат построени, къщи сме имали, били сме 3 къщи на половината улица, имало е 2 коли на тях - все софианци,все кореняци. На марин Дринов - деляхме дворове с Киро Маричков, професор Досев, Асен Златаров ,и така нататък. На Любен Каравелов - е другата половина от аристокрацията на София ( не е хвалба).Аз в момента притежавам този апартамент на паметника Левски. Не съм богат, заплатата ми е 650 лева. НЯМАМ ПАРИ да плащам за идиотски места, които се заемат от милиционери (дошли от майна си райна), които до "вчера не са знаели къде е София на картата, но сложили знак забранено спирането и паркирането на територията на 5-то районно.Имат си двор, бил само за задържани коли, техните не ги пипат оп "Паркинги и гаражи", ама моята я пипат. Във нашия вход бяхме само собственици, но хората решиха да бягат от тук, заради стандарта. В момента са 80 процента селяни наематели, дошли ,защото по родните им места заплатите са 250 лева. Разбирам ги, толерантен съм, НО, когато ми дойде някой сульо от Куртово Конаре, и започне да ми се прави на тежък...... играе блажната боя . Имам си МОЕ паркомясто, не е собственост на общината, собственост е на входа (САМО на собствениците) и плащам наем на тях. Когато се прибера и, мястото е заето, пукам гуми, мажа с боя, сипвам безир в резервоара. Тия сини и зелени зони, се правят, за да се взимат пари от такива като мен, а не от приходящите, дошли да търсят насъщния в голямото село, щото в тяхното заплатите са по 3 кокошки и две прасета на година. Против съм да се взимат пари от такива като мен - собственици, Софиянци, живеещи и спомнящи си какво е било едно време. Да взимат пари от новоизлюпилите се граждани, от временно пребиваващите, от навлеците.Не от такива като мен. Какво още прави общината, тихо мълком да ви споделя.... представете си къща с двор..... двора с каменна ограда и с 2 метра отвор - място да се вкара колата в двора...Тия шибаняци слагат колче пред мястото за влизане в двора и не им пука. Е как аджеба човека да си вкара колата в двора?!? да прескочи ли???
Мога да подплътя думите си с снимки, ако на някой не му се вярва. Този пример давам ,като на секундата ми изникват две доказателства за запушени дворове от общината, нарочно. То това е като с данъците, живееш в Люлин - плащаш 50 лева данък на имот, живееш в София - плащаш 150 лева данък. Кое му е чесното питам аз ... И понеже знам, че ще ме нападнат 99 процента от хората тук, казвам.. като на ви изнася , беш откъде си дошъл .. Помня когато София беше половин милион , помня как си играех на улицата и минаваха по 10 коли на ден . Ами сега ????
Е извинявай ама да ми се оплакваш, че не си богат, а да имаш 2 апартамента в центъра си е чисто лицемерие. Ти си като бабичките реститутки. Живеят в 150 кв. жилище сами и се оплакват, че нямат пари да си плащат парното и да си купуват лекарства.
За плащане в центъра трябва да се плаща и толкова. Като не ви харесва да плащате 150 лв, карайте на принципа "Синя Зона"- ще си плащате на час.
Аз си паркирам колата на 25 мин. пеша от офиса, за да не плащам. Както аз мога да ходя пеша, така и вие можете, ако искате да пестите. Минаха тия времена с безплатното и резервираните места пред блока.
А нали се сещаш, че ако си намеря оклепана колата с блажна боя, ще видя, кой паркира на това място най- често и ще си намери колата с двойно повече щети (ако изобщо я намери).
Аз съм привърженик на платеното паркиране, дори на пълна забрана за достъп на коли в баш центъра.
Stefan Caromov
20-08-2012, 11:45
Колегата Стефан го даде малко по-емоционално.
Аз искам да ти кажа следното (по не толкова емоционален начин)
И аз съм кореняк софиянец. Никога не съм се имал за нещо повече от другите жители на тази страна.
Напротив, смятам, че големият гаден град покварява и разваля хората. Има много по-свестни и стойностни хора на много други места.
НО
Големият и гаден град не беше такъв някога.
Стана такъв, защото амбициозните хорица от цялата страна дойдоха тук и го направиха такъв.
Като такъв, бих се облещил срещу теб от недоумение, ако признаеш, че това със сините и зелени зони е честно. От друга гледна точка, аз НЯМАМ нищо против селяните, напротив.... стара поговорка, "Селянията НЕ е месторождение, а МАНТАЛИТЕТ" смЕтай сега
Колеги, престанете да делите София и провинцията, проблема изобщо не е там!
Проблемът е, че драмите с паркирането са прехвърлени от СОС върху живущите, които избор НЯМАТ, а говорят за ограничаване на трафика, който е генериран от приходящите! Според даскалицата, с въвеждането на тази такса, щял да намалее трафика, шума и мръсотията. Как точно, след като ние няма да се изнесем оттук?
Stefan Caromov
20-08-2012, 11:47
Е извинявай ама да ми се оплакваш, че не си богат, а да имаш 2 апартамента в центъра си е чисто лицемерие. Ти си като бабичките реститутки. Живеят в 150 кв. жилище сами и се оплакват, че нямат пари да си плащат парното и да си купуват лекарства.
За плащане в центъра трябва да се плаща и толкова. Като не ви харесва да плащате 150 лв, карайте на принципа "Синя Зона"- ще си плащате на час.
Аз си паркирам колата на 25 мин. пеша от офиса, за да не плащам. Както аз мога да ходя пеша, така и вие можете, ако искате да пестите. Минаха тия времена с безплатното и резервираните места пред блока.
А нали се сещаш, че ако си намеря оклепана колата с блажна боя, ще видя, кой паркира на това място най- често и ще си намери колата с двойно повече щети (ако изобщо я намери).
Аз съм привърженик на платеното паркиране, дори на пълна забрана за достъп на коли в баш центъра.
Без да искам да се заяждам, но ела се пробвай при мен ! Ще ти кажа и точен адрес , ако искаш, както и мястото, на което паркирам, за което СИ ПЛАЩАМ.
И колега НЕ съм богат. Работя за 650 лева заплата..... това богатство ли е ??? Едвам си плащаме сметките
Пак да уточним какво плащат - за правото да паркират. Но не се гарантира мястото. Щото едно е да паркираш по желание, друго е ако живееш там.
И въобще да нацвъкаш пък знаци 'спирането забранено' на една цяла улица, без да си осигурил дори 1 място за спиране - за какво говорим изобщо? Примерно улицата е в Редута. Какви са алтернативите тогава за хората изобщо?
Stefan Caromov
20-08-2012, 11:50
Пак да уточним какво плащат - за правото да паркират. Но не се гарантира мястото. Щото едно е да паркираш по желание, друго е ако живееш там.
Ето това е идеята...Плащам за някаква услуга, а въпросната НЕ ми се придоставя от общината. А колегата mind_control да му кажа, ми не , не съм богат, това, че живея тук не ме прави граф , нали ?
Не знам и не разбирам кое е арогантно ( от моя гледна точка) Това ми е мнението, това споделям. Знам, че 99 процента от отзивите ще са негативни.
( Но, ако видя нечия кола на моето място, ще си е виновен собственика)
Твоето място да не е случайно извън частния ти двор?
Защото да ако е така, нужно ли е да те подсещам чия собственост е, и каква?
А случайно да сте си бутнали къщичката и да сте построили 8 етажен блок на обещетение от строителната фирма?
Ако не сте строили вие, обвинявай лакомите си комшии които си бутнаха еднофамилните къщурки и вдигнаха големите кооперации, защото по тяхна вина се презастроиха централните части, и не само в София.
Всичко извън твоя имот е публична-общинска или публично-държавна собственост така, че не ми говори нагло как ще ми режеш гумите или ще ми боядисваш колата, че и претенции имате после, че сте кореняци.
Че е фарс тая държава то е ясно, но заплахи не хвърляй така смело, защото ми звучи като разлано куче дето не хапе. ;-)
ecotronic
20-08-2012, 11:52
Като такъв, бих се облещил срещу теб от недоумение, ако признаеш, че това със сините и зелени зони е честно. От друга гледна точка, аз НЯМАМ нищо против селяните, напротив.... стара поговорка, "Селянията НЕ е месторождение, а МАНТАЛИТЕТ" смЕтай сега
Не, не одобрявам безочливите похвати от всякакъв характер. Както и тези с паркирането. Вече ясно го изразих.
Stefan Caromov
20-08-2012, 11:53
Твоето място да не е случайно извън частния ти двор?
Защото да ако е така, нужно ли е да те подсещам чия собственост е, и каква?
А случайно да сте си бутнали къщичката и да сте построили 8 етажен блок на обещетение от строителната фирма?
Ако не сте строили вие, обвинявай лакомите си комшии които си бутнаха еднофамилните къщурки и вдигнаха големите кооперации, защото по тяхна вина се презастроиха централните части, и не само в София.
Всичко извън твоя имот е публична-общинска или публично-държавна собственост така, че не ми говори нагло как ще ми режеш гумите или ще ми боядисваш колата, че и претенции имате после, че сте кореняци.
Че е фарс тая държава то е ясно, но заплахи не хвърляй така смело, защото ми звучи като разлано куче дето не хапе. ;-)
Приятел, къщите ни ги бутнаха преди 89- тогава нямаше право на глас... така че седи мирен и не се изказвай неподготвен. Това са публично държавната собственост, си го спести, защото, тук дори асфалта на тротоара е един, а нашия друг- тоест - знае се и се различава. За заплахите, аз на никого не хвърлям заплахи и тем подобни....те хората сами си знаят
Мда... а в кооперацията на баба ми, партерния етаж, в който апартамента е по-малък от останалите нагоре, е трябвало да бъде гаражи... но закон, който е бил до края на 60-те, е ЗАБРАНЯВАЛ това пространство да бъде гаражи. 5 пъти питах втрещен майка ми как така, но е било така.
И след като през десетилетията никога не е имало визия за развитие на града (каквато обаче е имало из големите градове, които все ни дават като пример), сега натрупалия се проблем се стоварва върху живущите, щото е най-лесно, и щото това според СОС и най-вече мутрите в ЦГМ, е най-лесен начин за трупане на милиони.
Още от времето на Софиянски хвърчат обещания от Паркинги и Гаражи за строеж на паркинги и гаражи. Аз един досега не съм видял. Като съм плащал за синя зона с талон или смс, никога не съм видял досега издаден касов бон от тази фирма. Народното събрание пък наскоро не прие да бъде направен одит на фирмата, да се види къде потъват парите, а се говори за милиони ЧИСТА ПЕЧАЛБА годишно. ЦГМ е бандитска организация с много як чадър, в която едни хора взимат едни пари. И ние ли сме тези, дето ще им плащаме къщите на 3 ката, джиповете, лимузините и екзкурзиите до екзотични дестинации?! Пак казвам, за живущите извън центъра на София - след синята и зелената зона, ако нещата останат така, всичко де що е до околовръстното, ще плащате за жълта зона, като нас, на общо основание, без да ви се осигури нищо. Данък паркинг. И вашите пари също ще потънат, и паркинги няма да видим.
А в самото начало, когато се започна с платеното паркиране в София, дори се говореше, че печалбите на това общинско дружество, щели да се ползват за оправяне на дупки, тротоари и т.н. по центъра. Някой да е забелязал такова нещо? Все още, около мен, по тротоарите плочките хлопат, улиците имат грандиозни ями, в които и камиона на Титан затъва, от няколко години никой не си мърда пръста да ги оправи... обаче за събиране на нови и нови такси, ЦГМ и СОС са първа писта...
Приятел, къщите ни ги бутнаха преди 89- тогава нямаше право на глас... така че седи мирен и не се изказвай неподготвен. Това са публично държавната собственост, си го спести, защото, тук дори асфалта на тротоара е един, а нашия друг- тоест - знае се и се различава. За заплахите, аз на никого не хвърлям заплахи и тем подобни....те хората сами си знаят
Приятел, не прави смешни исказвания с тези асвалти и по тротоарите които си слагал. Това не те прави никакъв собственик на парко-място, и не ти дава някакви по-специални права.
Никой не ви е виновен за презастрояването.
Mind_Control
20-08-2012, 12:15
Без да искам да се заяждам, но ела се пробвай при мен ! Ще ти кажа и точен адрес , ако искаш, както и мястото, на което паркирам, за което СИ ПЛАЩАМ.
И колега НЕ съм богат. Работя за 650 лева заплата..... това богатство ли е ??? Едвам си плащаме сметките
Големи биячи сте всичките :) Както ти можеш да ми омацаш колата с боя, така и аз мога да направя същото и отгоре. Но да оставим това.
Като едвам си плащаш сметките- продаваш единия апартамент, а не се оплакваш колко си зле, а същевременно да имаш 100 000 Евро под формата на 2-ро жилище.
.... Добре, а поне единия апартамент не е ли отдаден под наем?
Би ли споделил каква е стойността на данък сгради/смет?
П.П.
Не ме разбирай погрешно - нямам за цел да се заяждам. Питам съвсем добронамерено!
Какво още прави общината, тихо мълком да ви споделя.... представете си къща с двор..... двора с каменна ограда и с 2 метра отвор - място да се вкара колата в двора...Тия шибаняци слагат колче пред мястото за влизане в двора и не им пука. Е как аджеба човека да си вкара колата в двора?!? да прескочи ли???
Мога да подплътя думите си с снимки, ако на някой не му се вярва. Този пример давам ,като на секундата ми изникват две доказателства за запушени дворове от общината, нарочно.
Това са реални случаи. Моя приятелка, която живее на Славянска, има същия проблем с една площадка до блока им - вместо да им дадат там да си паркират колите - колче. И - ще паркирате на улицата, обаче плащайте по 150 лв. Рекет...
ecotronic
20-08-2012, 12:22
Колеги, като се дрънчим като малки деца нищо не постигаме. Напротив! Безочливите управляващи точно това целят. Малките общности с много разногласия помежду им лесно се управляват.
Единственият ни шанс да се противопоставим на лошите неща, които все по-често ни се случват, това е да бъдем единни!
Това ескалира бързо...
После защо нищо не постигаме, стига си боли едни на други очите!
- ПГ/ЦГМ - когато видим отчети и нещо направено с милионите които са издоили от нас, тогава да ми говорят за сини, зелени и бембени зони.
Отдавна трябваше да има протести, не заради самото плащане (на зоните изобщо), а заради наглостта с която изчезват парите.
- Ако ще въвеждаме скрити данъци, каква е гаранцията, че утре няма да има данък - чист въздух във В. Търново, плаж във Варна или ерозия в Пловдив?
Или пак чакаме мечката да заиграе и в нашия двор, за да се учудим как тогава комшиите ни се смеят?!
- Примерите - как било "там"... задръжте си ги, докато не добавите в тях каква е цялостната организация на транспорта и местоживеенето на това там.
Начините да сме единни ги знаете - движението ДНЕС имат среща сигурно и в момента с Фандъкова и членове на СОС. Има протести всеки ден - тъй като Попа вече е в ремонт, се изместиха на Славейков, от 18 ч. Има подписки, има подаване на масови жалби, включително и към Върховния админ. съд. Който още не се е запознал и иска да разбере как да стане - да пита, ще го насоча.
Аз, за съжаление, нямам възможност да стигам навреме за протестите в 18 ч, тъй като съм още на работа... засега приноса ми се ограничава дотам да информирам хората какво се прави в опит да озаптим развилнялия се и повярвал си, че може да бъде законодател СОС, попълване на съответните жалби, НИТО един лев, даден на ЦГМ за винетка, помогнах и на преговарящите с попълването на таблицата "как го правят в другите големи градове", конкретно им предоставих детайлно описание как стоят нещата в Париж и Марсилия... в Париж, смея да кажа, е измислено перфектно и всеки плаща за това, което реално получава - приходящ, живущ, работещ, всеки. Ама кога ли ще ги стигнем...
old alfist
20-08-2012, 12:37
Предполагам, че сте се наревали вече, но гледам, че постоянно ръчкате без да се намесват във вашия разговор към хората живеещи извън София.По един или друг начин съм свързан със столицата, защото дъщеря ми учи там от няколко години.Живееше в квартира - пресечката на Дондуков с Раковска и след първата година се изнесе от тази лудница, прах и шум в много по-съвременно жилище за същите пари към един от комплексите в близост до метрото, така, че донякъде това е решение и за собствениците на имоти в Центъра.
Е, не може да се насилват хората да сменят жилището си, понеже някой иска да паркира до НДК :?
Susscrofa
20-08-2012, 12:44
Няма тук безочливи управляващи, тук има опит за създаване на ясни правила, а те са елементарни:)
Скъпо е паркирането в идеалния център на столицата.
Когато си купуваш апартамент мислиш и за паркомясто.
Когато си купуваш апартамент през, който минават тръби на топлофикация после нямаш право да рИвеш като магаре с къса пишка.
Да живееш в центъра............трябва да имаш средства.
Тук някой каза, че взема 650 лв заплата....еми пич не трябва да живееш в центъра, соца свърши:)
Продавай и купувай на по-евтино място.
Крайно време е да се научим, че класовото разделяне не е лошо, но за да живееш в центъра на столицата трябва да имаш нужните средства за това.
Примерът с "като не те кефи, изнеси се някъде на майната си", също не е решение на проблема. Защото, ако нещата продължават така, скоро и бидейки на майната си, ще се дължи данък паркинг. И защо тогава, в този случай, аз да ходя на майната си?
Не разбрахте ли, че не става въпрос толкова за пари, колкото за НАЧИНА?
Аз съм склонен да плащам, но като плащам - да получавам. А не да плащам, обаче дали ще получа - "ми оправяй се"...
Суско, иска ми се да видя, когато жълтата х*йня ти опре до гъза, каква тема ще пускаш тук... адски гот звучи да плащаш примерно по 70-80 лв на година за жълта зона, която представлява - сокаците около панелката, а в случай, че имаш някаква гаражна клетка - да НЯМАШ право на винетен стикер за паркиране, т.е. ако имаш втора кола, дори да искаш да им дадеш 210-240 лв (3 пъти по-скъпо за втора кола) - дебел топъл френски... сегашната наредба на СОС е именно с такива правила. Кефят, а? И как ще ти звучи тогава аз да ти кажа "ми продавай панелката и върви да живееш някъде в Сеславци, Богров, Бучино, Нови Искър, Мировяне, Требич и т.н. селата отвъд околовръстното"?
Susscrofa
20-08-2012, 12:54
Примерът с "като не те кефи, изнеси се някъде на майната си", също не е решение на проблема. Защото, ако нещата продължават така, скоро и бидейки на майната си, ще се дължи данък паркинг. И защо тогава, в този случай, аз да ходя на майната си?
Не разбрахте ли, че не става въпрос толкова за пари, колкото за НАЧИНА?
Аз съм склонен да плащам, но като плащам - да получавам. А не да плащам, обаче дали ще получа - "ми оправяй се"...
Суско, иска ми се да видя, когато жълтата х*йня ти опре до гъза, каква тема ще пускаш тук... адски гот звучи да плащаш примерно по 70-80 лв на година за жълта зона, която представлява - сокаците около панелката, а в случай, че имаш някаква гаражна клетка - да НЯМАШ право на винетен стикер за паркиране, т.е. ако имаш втора кола, дори да искаш да им дадеш 210-240 лв (3 пъти по-скъпо за втора кола) - дебел топъл френски... сегашната наредба на СОС е именно с такива правила. Кефят, а?
Аз нямам такива проблеми:)
В Хага след 17:30 започват да цъкат броячите в крайните квартали:) и така цяла нощ.
Смисълът е хората да нямат по 2-3 автомобила.
У нас сульо и пульо врЪти по 3 коли за по две иляди лева и се чуди на кой тротоар да ги кАчи.
Добре де, защо в центъра да нямат по 3 коли, а в крайните квартали да имат по 3 коли?
А и какво значение има цената на колите? Тези от 20'000лв. по-малко място ли заемат от другите по 2'000лв.?
Susscrofa
20-08-2012, 12:57
Пак ще се повторя.
Живея в центъра = имам средства, стандарта ми е много над средния за страната.
Живея в Банишора = изкарвам малко на средния.
Живея в Люлин = изкарвам колкото е средния доход за страната.
Разбира се, че горните правила ще имат безброй изключения, но това е логичния ход на събитията в БГ.
Няма тук безочливи управляващи, тук има опит за създаване на ясни правила, а те са елементарни:)
Когато си купуваш апартамент през, който минават тръби на топлофикация после нямаш право да рИвеш като магаре с къса пишка.
Тук някой каза, че взема 650 лв заплата....еми пич не трябва да живееш в центъра, соца свърши:)
Крайно време е да се научим, че класовото разделяне не е лошо, но за да живееш в центъра на столицата трябва да имаш нужните средства за това.
Суско, това го бях набрал но не го постнах, имаш две големи бири от мен. ;-)
Susscrofa
20-08-2012, 12:58
Добре де, защо в центъра да нямат по 3 коли, а в крайните квартали да имат по 3 коли?
А и какво значение има цената на колите? Тези от 20'000лв. по-малко място ли заемат от другите по 2'000лв.?
Прав си!
Но въпросът е, че за да си в центъра ще трябва да цакаш много за паркинг.
Не е логичния ход, защото много от жилищата в центъра съществуват преди дори да се пръкнат на бял свят сегашните управници :)
Завареното положение за повечето от сградите в центъра е едно огрооооооооомно изключение!
Susscrofa
20-08-2012, 13:02
Не е логичния ход, защото много от жилищата в центъра съществуват преди дори да се пръкнат на бял свят сегашните управници :)
Завареното положение за повечето от сградите в центъра е едно огрооооооооомно изключение!
А знаеш ли тогава, хора с какъв стандарт са живеели там?
Говоря за преди девети.
Чакай, чакай - за сградите/улиците ли говорим в темата или за собствениците/ползвателите им?! :?
Прав си!
Но въпросът е, че за да си в центъра ще трябва да цакаш много за паркинг.
Съгласен съм. Но да ИМАМ паркинг, като ще плащам. А не евентуално, при късмет и добро стечение на обстоятелствата, да мога да си намеря място.
В Лондон плащат скъпо, но имат т.н. Residence parking, на които приходящите им е ЗАБРАНЕНО да паркират, иначе ги репатрират. Плащат, но получават. В Париж, имат карта, и едва след като паркират, с въпросната карта отиват от машинките horodateur-и да си купят билет за платено паркиране, естествено при по-преференциални цени, защото са живущи. Нали усещаш къде е разликата?
Susscrofa
20-08-2012, 13:09
Понеже се напълни с кореняци, аристократи софиянци....хахахаха, в БГ аристократи...........
Алоооооуууу, в БГ имаме само буржоазия бе пичове, мислете поне като пишете, та искам да кажа, че аз също съм кореняк,но от занаятчийските предградия, и помня, че баща ми имаше леля, която живееше на Ботев и беше омъжена за царски офицер.
Аристократи.............хахахаха:stretcher:
---------- Post added at 10:09 ---------- Previous post was at 10:05 ----------
Съгласен съм. Но да ИМАМ паркинг, като ще плащам. А не евентуално, при късмет и добро стечение на обстоятелствата, да мога да си намеря място.
В Лондон плащат скъпо, но имат т.н. Residence parking, на които приходящите им е ЗАБРАНЕНО да паркират, иначе ги репатрират. Плащат, но получават. В Париж, имат карта, и едва след като паркират, с въпросната карта отиват от машинките horodateur-и да си купят билет за платено паркиране, естествено при по-преференциални цени, защото са живущи. Нали усещаш къде е разликата?
Ти знаеш ли това колко би струвало????????
Ми нали печалбите на ЦГМ били няколко милиона на година? Да го решат тоя проблем, ама като ще ни дават за пример белите държави, до го решат и те като в бяла държава проблема. А не, от Софиянски насам, да слушаме как събираните пари щели да отиват за строеж на паркинги. Ни един построен, вече 15 години...
Lei-chery
20-08-2012, 13:15
Подкрепете протестите на всички нас, които живеем в центъра и нямаме 150 лева на година за паркиране.
Ние сме бедни, да живееш в центъра е само привилегия, никъде в Европа паркирането не се заплаща, камо ли пък в центъра.
Не може точно от хората живеещи в центъра да се иска да си заплащат паркирането. Та тук е пълно с паркоместа.
Аз живея в покрайнините,та не ме касае, но имам някой свободен лев....ако искаш мога да ви подпомагам с месечен абонамент за паркиране....хи хи хи ......;-)
Ей, как някои ти се хванаха и се заобясняваха......хе хе хе....
Susscrofa
20-08-2012, 13:19
Ми нали печалбите на ЦГМ били няколко милиона на година? Да го решат тоя проблем, ама като ще ни дават за пример белите държави, до го решат и те като в бяла държава проблема. А не, от Софиянски насам, да слушаме как събираните пари щели да отиват за строеж на паркинги. Ни един построен, вече 15 години...
На позитано построиха паркинг с 400 парко места в една бизнес сграда.:)
240 лева на месец е неограниченото паркиране за месец със запазено паркомясто и 160 лева е в рамките на работния ден.
Еми празничък е:)
Не мога да си представя да живея на позитано и да нямам 240 кинта за паркиране на месец:)
Ако живея в Банишора паркингът ще ми е 60-80 кинта.
Извинявай, но това е център.
---------- Post added at 10:19 ---------- Previous post was at 10:17 ----------
Аз живея в покрайнините,та не ме касае, но имам някой свободен лев....ако искаш мога да ви подпомагам с месечен абонамент за паркиране....хи хи хи ......;-)
Ей, как някои ти се хванаха и се заобясняваха......хе хе хе....
Да ме подпомогнеш с пари????????
С друго може, но не и с пари:)
Темата я пуснах сериозно, просто избрах различен подход за нейното представяне. Получи се малко тъпичко, защото я пуснах на четири бирички и ми се спеше доста.
Да бе - в Банишора има наземни гаражи за по 100лв. месечно :!:
За кой път става ясно, че проблема не е в парите?!
Паркинг в бизнес сграда? Значи е частен?
Аз искам да видя паркинг, построен от Паркинги и Гаражи или както се казва Център за градска мобилност! Искам да знам къде са милионите, събрани от сините зони и от репатриранията с паяци! Буферните паркинги при метрото също не се броят, защото са построени от Метрополитен, а не от ЦГМ!
Най-лесно е да набиеш такса и да кажеш "плащай". Гарантирам ти обаче, че това няма да доведе да решение на проблема с паркирането в центъра! А ако остане в сила решението, скоро и комплексите ще ядат дебелото сухо дърво, и тогава и тези като Lei-chery ще почне да ги касае!
Susscrofa
20-08-2012, 13:22
Да бе - в Банишора има наземни гаражи за по 100лв. месечно :!:
За кой път става ясно, че проблема не е в парите?!
В кварталите има място за НАДземни, в центъра логично няма, не ми философствай излишно.
Проблемът е чисто финансов.
В днешно време всичко е материално, всичко опира до пари.
FlexScan
20-08-2012, 13:24
Аз да питам ... откакто имате синя зона има ли намаляване на трафика ...поне малко? Казано по друг начин дали идеята работи или е само пълнене на бюджет?
Susscrofa
20-08-2012, 13:26
Паркинг в бизнес сграда? Значи е частен?
Аз искам да видя паркинг, построен от Паркинги и Гаражи или както се казва Център за градска мобилност! Искам да знам къде са милионите, събрани от сините зони и от репатриранията с паяци! Буферните паркинги при метрото също не се броят, защото са построени от Метрополитен, а не от ЦГМ!
Най-лесно е да набиеш такса и да кажеш "плащай". Гарантирам ти обаче, че това няма да доведе да решение на проблема с паркирането в центъра! А ако остане в сила решението, скоро и комплексите ще ядат дебелото сухо дърво, и тогава и тези като Lei-chery ще почне да ги касае!
Говориш на изуст.
Паркинги и Гаражи ти обособяват зони за паркиране по уличната мрежа. Това е напълно достатъчно.
Метрополитена си е държавен от всякъде.
---------- Post added at 10:26 ---------- Previous post was at 10:25 ----------
Аз да питам ... откакто имате синя зона има ли намаляване на трафика ...поне малко? Казано по друг начин дали идеята работи или е само пълнене на бюджет?
Работи, днес ходих до центъра и без проблем намерих място за паркиране в синя зона, заплатих си с смс и си свърших работата.
При мен, има синя зона от поне 12 години, като се замисля. Тези от блока + тези от съседните входове, които имаме коли, сме си пак същите, най-много да има +1-2 коли, сравнение с преди 12 години. Подобрение откъм паркирането няма - ужасът си е същия, дори е станало и по-страшно от преди.
Суско, изобщо не говоря на изуст, направи си справка. ЦГМ и ПиГ преди тях, години наред даваха гръмки обещания да строят паркинги, с което да решат проблема с паркирането в София. Парите щяло да идват от събираните такси синя зона и репатриране с паяк. Паркинги, нещо? Гаражи? Йок!
Lei-chery
20-08-2012, 13:27
Да ме подпомогнеш с пари????????
С друго може, но не и с пари:)
Темата я пуснах сериозно, просто избрах различен подход за нейното представяне. Получи се малко тъпичко, защото я пуснах на четири бирички и ми се спеше доста.
Това за подпомагането е в тона със замисълът на темата...:)
Иначе, моето мнение е .....живееш в центъра, плащаш за паркиране по-скъпо. Това е положението, на който не му харесва, да продава или да даава под наем имота и да се изнася в покрайнините .;-)
Говориш на изуст.
Паркинги и Гаражи ти обособяват зони за паркиране по уличната мрежа. Това е напълно достатъчно.
Метрополитена си е държавен от всякъде.
---------- Post added at 10:26 ---------- Previous post was at 10:25 ----------
Работи, днес ходих до центъра и без проблем намерих място за паркиране в синя зона, заплатих си с смс и си свърших работата.
През август? Когато цялостно в София трафика е наполовина? Знаеш ли например, че в Париж, месец август е безплатен в целия град? Замисли се защо.
Това за подпомагането е в тона със замисълът на темата...:)
Иначе, моето мнение е .....живееш в центъра, плащаш за паркиране по-скъпо. Това е положението, на който не му харесва, да продава или да даава под наем имота и да се изнася в покрайнините .;-)
С един колега коментирахме - ако СОС остави така наредбата и ако ВАС не я срине за втори път след 2009 г., аз лично ще се включа в инициатива, всички до околовръстното да плащат данък паркинг. Или всички, или никой. Тогава пак ще дискутираме с такива като теб, дето ми казват "ми изнасяй се оттам, щом ти е скъпо". Не, не ми е скъпо. Просто плащам без да получавам. Ти, ако си в магазина, плащаш ли си без да ти дадат нищо?
ecotronic
20-08-2012, 13:34
Пак ще се повторя.
Живея в центъра = имам средства, стандарта ми е много над средния за страната.
Живея в Банишора = изкарвам малко на средния.
Живея в Люлин = изкарвам колкото е средния доход за страната.
Разбира се, че горните правила ще имат безброй изключения, но това е логичния ход на събитията в БГ.
Чакай сега да видим, дали правилно съм разбрал "идеологията ти".......
Аз откакто се помня живея на един адрес, в някога тих и приятен квартал на София.
За няколко десетилетия поради огромния наплив на кьораво и сакато към столицата, тя се разрастна и квартала в който живея стана част от центъра.
И сега поради това кьораво и сакато, според теб аз трябва да напусна бащината къща и да ида на луната.
Ами що просто не си........................А????
Susscrofa
20-08-2012, 13:39
Аз откакто се помня живея на един адрес, в някога тих и приятен квартал на София.
За няколко десетилетия поради огромния наплив на кьораво и сакато към столицата, тя се разрастна и квартала в който живея стана част от центъра.
И сега поради това кьораво и сакато, според теб аз трябва да напусна бащината къща и да ида на луната.
Или ще намериш начин да изкарваш повече средства или напускаш.
Не ми излизай с номера за бащината стряха, че ми ставаш забавен.
ecotronic
20-08-2012, 13:47
Или ще намериш начин да изкарваш повече средства или напускаш.
Не ми излизай с номера за бащината стряха, че ми ставаш забавен.
Ясно!
Нивото на манталитета на хора като теб за които изразът "бащината стряха" не означава нищо, а парите означават всичко, е доста под това, което имам като критерии за да водя смислен разговор с някого.
Бъди жив и здрав.
ivan dimitrov
20-08-2012, 13:51
---
Свинчо, в голяма грешка си.
Въпроса е много простичък, за услуга ли иде реч или за скрит данък.
И още едно въпросче - навит ли си всички в страната да плащаме такива данъци, от които да дебелеят определени мутри?
Иначе отиваш на дискриминация!
Susscrofa
20-08-2012, 14:08
Ясно!
Нивото на манталитета на хора като теб за които изразът "бащината стряха" не означава нищо, а парите означават всичко, е доста под това, което имам като критерии за да водя смислен разговор с някого.
Бъди жив и здрав.
Това не е моя манталитет,това е реалността.
---------- Post added at 11:08 ---------- Previous post was at 11:06 ----------
Свинчо, в голяма грешка си.
Въпроса е много простичък, за услуга ли иде реч или за скрит данък.
И още едно въпросче - навит ли си всички в страната да плащаме такива данъци, от които да дебелеят определени мутри?
Иначе отиваш на дискриминация!
Разбира се, че съм готов да плащам, ако не съм си купил гараж или парко място.:)
Няма безплатен обяд.
Но тук иде реч и за ограничаване на броя автомобили в столицата.
old alfist
20-08-2012, 14:21
Децентрализация на управлението, ВУЗ-овете и изобщо бизнеса съм другите градове в България - това е решението и тогава ще ви се поопразни града и ще си щъкате свободно.
В случая обяда го няма, плащаш за нещо което може да получиш, може да не получиш (като с всичките ни данъци и осигуровки).
Плащаш лимузината, вилата и глезотията на някоя мутра, нищо повече!
А колите по този начин няма да намалеят... няма смислени алтернативи просто... да не ми показват Барселона или Прага където алтернативния транспорт е на светлинни години.
И сметката за 2 или 3 автомобил не е много точна, защото в градовете дето ни ги дават за пример не живеят по 3 семейства от 2 - 3 поколения в кутийка 60 кв.
Главната вина за положението има точно СОС ... когато разреши строежи на всяка крива круша без изискване за прилежащи парко места, когато закри или нацепи линии на ГТ за да подхрани маршрутки и таксита, когато създаде цялата идея за зони така, че да пречат и хранят мутри и т.н.
Та да не прехвърляме проблема на чужда сметка.
Сус, ограничение с така оформената наредба няма да стане. Ограничение може да стане, ако се спре потока от коли към центъра. Знаеш ли по време на 4 почивни дни, тип "мост", какво спокойствие е в центъра? И то, при положение, че колите ни са си тук! Като ги няма приходящите обаче, макар и пак трудно, но все пак е възможно намирането на места за паркиране.
Що се отнася до плащането - и аз съм съгласен, ако ще се плаща данък паркинг, да е за всички. Но, в този случай, да се приеме това в Народното събрание, да се обнародва в Държавен вестник и вече, както при имотите, да се определят сумите според географията. Нямам очаквания в центъра на София да е евтино. Но като ще плащаме на този принцип, да плащаме всички. Защото въвеждането на дължима такса, за нещо, което не получаваш, си е данък. А данъци има право да въвежда САМО Народното събрание. И, когато го прави, то важи за всички граждани на РБългария, т.е. ще важи дори за тези по селата и паланките и колите им.
СОС няма правомощия да въвежда подобни данъци. Или, ако въвежда подобни такси, да направи така, че срещу тази такса, да получим това, за което плащаме на 100%. Както при таксата смет - тя затова е ТАКСА, а не ДАНЪК, защото потребяваме услугата "извозване на битовите отпадъци".
Оня несретник, сина на Тошо Тошев, и председателя на СОС Герджиков, имаха наглостта да кажат, че това не било такса за услуга, а финансов инструмент за регулиране на трафика. Ха?! Ми то значи е данък. Щом е данък - СОС си превишава правата.
Съжалявам, но такива са Конституцията и законите в РБългария. Потвърдено от онбудсмана.
Или всички, или никой. Това е. Или, срещу тази такса, ЦГМ да ми осигури място, ще си плащам на драго сърце.
ecotronic
20-08-2012, 14:44
Ако новите правила влязат в сила, поне в първите няколко месеца паркирането в центъра няма да има нужда от гарантиране.
Тези, които не могат или не искат да се сдобият с винетка, просто ще започнат да си паркират колите другаде, макар и доста по-далеч.
Така, че места в зоните ще има бол.
Но не ми се мисли, какво ще стане там, където аз живея. Точно на периферната граница на зелената зона.
На пръв поглед, ако държа да паркирам точно пред блока, това ще ми струва 100 лв. годишно. И аз си викам: Що да давам 100 лв, след като ако паркирам на няколко метра от там, това ми е безплатно?
Да ама сега всички живущи в зоните, ще си кажат същото.
Накратко - зоните ще се опразнят и много гъсто населено ще стане непосредствено от периферията на зелената в посока навън.
В случая обяда го няма, плащаш за нещо което може да получиш, може да не получиш (като с всичките ни данъци и осигуровки).
Плащаш лимузината, вилата и глезотията на някоя мутра, нищо повече!
Интересна информация, достигнала до мен преди минути, която разбира се не идва от медиите или официални (подправени) отчети... приходите на ЦГМ за 2011 г. са 22 млн лв, като - 18 млн от тях са отишли за ЗАПЛАТИ! Само 3 млн са отишли за инфраструктура... или както се изказа правилно човека - това явно е за някоя микро структура... и после, да не се чудим защо депутатите спасили ЦГМ от одит (http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1408893)... кой, каквото трябва, си го е получил в джобчето.
И за пореден път се сещам - при купуването на талон или пращането на смс - защо няма фискален бон? Мътна бандитска организация... и вместо всички да се надигнем срещу това безобразие, да изискаме прозрачност и яснота къде отиват тези пари, при положение, че почти всеки софиянец, че дори и приходящи от страната, са си давали парите за това, тръгваме да се делим, и най-вече - тези, дето не ги засяга проблема, злорадстват и казват "нека плащат бе, нека им е гадно"... а като ЦГМ и СОС стигне и до тях с искане да плащат, ще се сетят кой ги бие с пръчки на голо, ама ще е късно...
Ако новите правила влязат в сила, поне в първите няколко месеца паркирането в центъра няма да има нужда от гарантиране.
Тези, които не могат или не искат да се сдобият с винетка, просто ще започнат да си паркират колите другаде, макар и доста по-далеч.
Така, че места в зоните ще има бол.
Но не ми се мисли, какво ще стане там, където аз живея. Точно на периферната граница на зелената зона.
На пръв поглед, ако държа да паркирам точно пред блока, това ще ми струва 100 лв. годишно. И аз си викам: Що да давам 100 лв, след като ако паркирам на няколко метра от там, това ми е безплатно?
Да ама сега всички живущи в зоните, ще си кажат същото.
Накратко - зоните ще се опразнят и много гъсто населено ще стане непосредствено от периферията на зелената в посока навън.
И смятай ако пред всеки блок има по един кат' наш Стефчо да драска и шари по колите к'во ще става!?! :pokey: :tooth::BIGsmile::coolio::unsure:
Абе без да претендирам да съм ясновидец, но явно предвидих тези неща, които се случват сега, още преди близо 20 години и се изнесох от града.
Също като колегата живеех в
тих и приятен квартал на София в триетажна къща+тавански етаж, 130 квадрата на плоча и голям двор. Там съм роден, там прекарах цялото си детство, от балкона виждах цялата Витоша. Мястото е било купено от дядо ми, когато се върнал като току-що завършил млад лекар от Париж през 35-та година и там си построил малка къща на етаж и половина. След това двете му дъщери се женят през 60-те години и къщата се до- и надстроява и става голяма - но почти не остава двор. Тоест двор има, но не може да се вкара кола.
При соца Долни Лозенец (до бившето посолство на ГДР, ако се сещате) беше много тих и спокоен, по уличката почти нямаше коли, но след революцията новите мутри го налазиха (все пак е на 500 метра по въздушна линия от НДК) и почнаха да строят кооперации тип мутробарок. Защото всичких селяни, които заприиждаха в София, искаха да живеят в центъра или около него. И точно пред нас през 1994 година изтъпанчиха една грозна 5-етажна кооперация - с гаражи естествено, които обаче веднага бяха превърнати в магазини. И освен че ни скриха гледката, тъй като нямаше къде да си паркират колите, изкупиха местата по улицата и наслагаха колчета и табели "Служебен абонамент". И като се прибера вечер, трябваше да спра на майната си. Освен това квартала се развали, редовно се разбиваха и крадяха коли, всяка вечер се стреляше, взривяваха се коли, мутрите си разпределяха териториите, абе помните вероятно началото на 90-те кво беше.
И ние взехме решение - продаваме и се махаме от тая кочина. Дядо ми и баба ми бяха починали и майка ми и леля ми като наследници продадоха цялата къща и двор на некви подобни нискочели субекти, които страшно харесаха къщата и платиха ЛУДИ, АМА ЛУДИ ПАРИ.
Така че селяните се настаниха в нашата къща, а ние, "кореняците", се изнесохме на село.
И с тези пари леля ми и чичо ми си купиха голяма къща с 3 декара двор в Банкя, а ние взехме парцел 2 декара в Кокаляне и построихме къща на един етаж "по терена" с площ над 450 квадрата. Къщата, въпреки че е на един етаж по терена, е разделена така, че двете семейства - майка ми и баща ми и приятелката ми и аз с малкия ни син хем сме в една къща, хем (ако не искаме) можем и да не се срещаме. Има и гаражи за три коли, а в двора могат да се вкарат още две-три. Има и още едно резервно място за тестовите коли:
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Kokaliane/IMG_1820.jpg
Има хубав двор и басейн, немска овчарка, която си тича на воля. Има и плодни дръвчета, има малини, ягоди, дори аспержи съм си посял. Както и "алея на миризмите", където съм си посял подправки от цял свят.
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Kokaliane/IMG_1817.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Stefan/IMG_7250.jpg
Качеството на живот е несравнимо по-високо, въздухът е чист, тишината нощно време е "оглушителна", лятото изобщо не е толкова горещо, детето си играе в двора, а не по осраните от бездомни кучета градинки, единствения недостатък е, че си на 16 километра от центъра, но се стига бързо - до НДК, където е редакцията сега, пътувам 30 минути, преди до Полиграфическия комбинат пътувах 20 минути. Но всеки си има кола, аз имам дори и лятна кола (Спайдера) и изобщо не мисля къде ще паркирам.
И всичко това с парите от една голяма, но съвсем не толкова удобна къща в Лозенец. Която и досега не е в синя или зелена зона, но пак е гадна за живеене. Защото София вече е ужасно пренаселен, потресаващо мръсен град.
От нашия дял дори останаха пари, с които баща ми купи две аптеки в центъра на София. И сега от тях капе приятен наем всеки месец.
Така че всеки, който живее в скъп апартамент на ул.Парчевич, Оборище или бул. Левски (например) и реве, че няма къде да паркира, може да се замисли. Цените паднаха, но с парите от такъв апартамент може да се спретне много приятна семейна къща близо до София.
Това е моето мнение по въпроса.
ecotronic
20-08-2012, 14:57
И смятай ако пред всеки блок има по един кат' наш Стефчо да драска и шари по колите к'во ще става!?! :pokey: :tooth::BIGsmile::coolio::unsure:
Такива като него с пасти да ги храниш.
Ти да видиш какво ще се случи когато софиянци започнат да паркират в Перник.:bad_evil:
Всички от центъра с по два-три апартамента и с 650лв заплата взимайте пример от pinko, колко е просто! :afro::devil:
Susscrofa
20-08-2012, 15:10
Абе без да претендирам да съм ясновидец, но явно предвидих тези неща, които се случват сега, още преди близо 20 години и се изнесох от града.
Също като колегата живеех в в триетажна къща+тавански етаж, 130 квадрата на плоча и голям двор. Там съм роден, там прекарах цялото си детство, от балкона виждах цялата Витоша. Мястото е било купено от дядо ми, когато се върнал като току-що завършил млад лекар от Париж през 35-та година и там си построил малка къща на етаж и половина. След това двете му дъщери се женят през 60-те години и къщата се до- и надстроява и става голяма - но почти не остава двор. Тоест двор има, но не може да се вкара кола.
При соца Долни Лозенец (до бившето посолство на ГДР, ако се сещате) беше много тих и спокоен, по уличката почти нямаше коли, но след революцията новите мутри го налазиха (все пак е на 500 метра по въздушна линия от НДК) и почнаха да строят кооперации тип мутробарок. Защото всичких селяни, които заприиждаха в София, искаха да живеят в центъра или около него. И точно пред нас през 1994 година изтъпанчиха една грозна 5-етажна кооперация - с гаражи естествено, които обаче веднага бяха превърнати в магазини. И освен че ни скриха гледката, тъй като нямаше къде да си паркират колите, изкупиха местата по улицата и наслагаха колчета и табели "Служебен абонамент". И като се прибера вечер, трябваше да спра на майната си. Освен това квартала се развали, редовно се разбиваха и крадяха коли, всяка вечер се стреляше, взривяваха се коли, мутрите си разпределяха териториите, абе помните вероятно началото на 90-те кво беше.
И ние взехме решение - продаваме и се махаме от тая кочина. Дядо ми и баба ми бяха починали и майка ми и леля ми като наследници продадоха цялата къща и двор на некви подобни нискочели субекти, които страшно харесаха къщата и платиха ЛУДИ, АМА ЛУДИ ПАРИ.
Така че селяните се настаниха в нашата къща, а ние, "кореняците", се изнесохме на село.
И с тези пари леля ми и чичо ми си купиха голяма къща с 3 декара двор в Банкя, а ние взехме парцел 2 декара в Кокаляне и построихме къща на един етаж "по терена" с площ над 450 квадрата. Къщата, въпреки че е на един етаж по терена, е разделена така, че двете семейства - майка ми и баща ми и приятелката ми и аз с малкия ни син хем сме в една къща, хем (ако не искаме) можем и да не се срещаме. Има и гаражи за три коли, а в двора могат да се вкарат още две-три. Има и още едно резервно място за тестовите коли:
Има хубав двор и басейн, немска овчарка, която си тича на воля. Има и плодни дръвчета, има малини, ягоди, дори аспержи съм си посял. Както и "алея на миризмите", където съм си посял подправки от цял свят.
Качеството на живот е несравнимо по-високо, въздухът е чист, тишината нощно време е "оглушителна", лятото изобщо не е толкова горещо, детето си играе в двора, а не по осраните от бездомни кучета градинки, единствения недостатък е, че си на 16 километра от центъра, но се стига бързо - до НДК, където е редакцията сега, пътувам 30 минути, преди до Полиграфическия комбинат пътувах 20 минути. Но всеки си има кола, аз имам дори и лятна кола (Спайдера) и изобщо не мисля къде ще паркирам.
И всичко това с парите от една голяма, но съвсем не толкова удобна къща в Лозенец. Която и досега не е в синя или зелена зона, но пак е гадна за живеене. Защото София вече е ужасно пренаселен, потресаващо мръсен град.
От нашия дял дори останаха пари, с които баща ми купи две аптеки в центъра на София. И сега от тях капе приятен наем всеки месец.
Така че всеки, който живее в скъп апартамент на ул.Парчевич, Оборище или бул. Левски (например) и реве, че няма къде да паркира, може да се замисли. Цените паднаха, но с парите от такъв апартамент може да се спретне много приятна семейна къща близо до София.
Това е моето мнение по въпроса.
Тоя Пинко е голяма "гад":)
Как можа да зарежеш бащината стряха за тази "селска" идилия.
Браво, ти наистина си от разумните.
"Баварецът" е грозен, няма ли някоя "красива" алфа.
Всички от центъра с по два-три апартамента и с 650лв заплата взимайте пример от pinko, колко е просто! :afro::devil:
Аз попитах и доста мнения назад, ама да питам пак - ти като какъв се явяваш, по въпроса със софийските проблеми?!
---------- Post added at 15:20 ---------- Previous post was at 15:15 ----------
Синята зона за столичаните в центъра се отлага до 1 октомври (http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/08/20/1891276_siniata_zona_za_stolichanite_v_centura_se_ otlaga_do_1/)
Частична победа, като - ако от СОС си мислят, че сега ще кротнем и ще затихнем - дълбоко са се заблудили.
И, дай Боже - на 5 септември, от ВАС да получат "отмяна на незаконни наредби, епизод 2", още преди да е дошло време за редовна сесия на СОС. :jason2:
Явно, че в тая държава, ако се оставиш да те клатят, те не само ще те клатят, ми ще ти го и наместват, ако си траеш.
Онзи, дето искаха да го махнат от учебниците, ви праща поздрави, по тоя повод... още от преди 138 години: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/574705_429959093723572_1053007649_n.jpg
Аз попитах и доста мнения назад, ама да питам пак - ти като какъв се явяваш, по въпроса със софийските проблеми?!
Теб не те познавам, и на първо четене не си много приятен, но така любезно попитал немога да не ти отговоря.
Последвах примера на пинко далечната '97, и все още пращам лятната ваканция дъщеря си на село при баба и дядо в София. ;-)
Принципно съм си кореняк бургазлия с често присъствие по сините ви зони. :-)
А и защо си мислиш, че синя зона и последвалите я неудобства или удобства има само в София?
И защо трябва да ви чета мрънканията постоянно? Нещо специални ли сте кореняк-столичаните? Лигльовци...като не ви е по-джоба, имате алтернатива, пинко и суско ви я казаха...:bad_evil:
old alfist
20-08-2012, 15:23
И моята ориентация е като на Пинко, като не виждам нищо лошо в това, но не съм се изнесъм тотално - все още комуникациите в моето селце, намиращо се 10км.от Плевен не са изпипани, макар, че в момента пускат край пътя оптични кабели идващи от града.
Теб не те познавам, и на първо четене не си много приятен, но така любезно попитал немога да не ти отговоря.
Последвах примера на пинко далечната '97, и все още пращам лятната ваканция дъщеря си на село при баба и дядо в София. ;)
Принципно съм си кореняк бургазлия с често присъствие по сините ви зони. :)
А и защо си мислиш, че синя зона и последвалите я неудобства или удобства има само в София?
И защо трябва да ви чета мрънканията постоянно? Нещо специални ли сте кореняк-столичаните? Лигльовци...като не ви е по-джоба, пинко и суско ви го казаха...
Не съм ти приятен, защото не споделям твоето мнение? Да, това е чудесен начин за оценка на хора, които изобщо не познаваш. Това с лигльовците пък изобщо не мисля и да го коментирам, само обичам да казвам в такива моменти, че на който му свършат аргументите, почва с обидите и "определенията". Аз нямам навика да изказвам така мнение за напълно непознати, затова както обикновено правя, просто ще си замълча. :)
За другото - благодаря за отговора. Надявам се, ако си го препрочетеш сам, ще разбереш защо мнението ти, най-вече даването на акъл какво да се прави, в тази тема е неуместно. Ти си си тръгнал оттук още преди да се появи този феномен, наречен синя зона. Това, че ти си избрал пътя Х не означава, че непременно само той е правилния и трябва да го налагаш на всички. Светът не се върти около теб.
А и това е свободен форум за дискусии - имаш свободата, след като тази тема не ти е приятна и интересна и считаш, че сме "много специални кореняците" и "само те занимаваме с нас", просто да я подминаваш. Никой не ти е наложил насила да я четеш заедно с останалите. Аз лично, ако се появи тема за Варна, Бургас, Пловдив или друг град по този въпрос, не бих имал никакво отношение, въпреки че въпросните градове ги посещавам. Най-малкото, защото съм незапознат с дребните конкретни проблеми на града и не съм аз човекът, който да дава акъл какво и как.
Stoyan Georgiev
20-08-2012, 15:34
синята зона е напаст, сполетяла цяла България, няма къде да се паркира грам до нас - в Бургас
пинко и семейството му са направили най-разумното нещо, действително
в София-град качеството на живот е отвратително и под всякаква критика - мизерията и неуредицата до такава степен са излезли извън контрол, че винаги когато ми се налага да ходя и оставам в София се сбръчквам от погнуса - всеки престой в града за повече от месец ми се отразяват изключително зле и едно нещо ме озадачава всеки път
защо по дяволите е такава мръсотия навсякъде и защо хората са тооооооолкоооооова големи писюри и си хвърлят отпадъците навсякъде повсеместно
ecotronic
20-08-2012, 15:35
---------- Post added at 15:20 ---------- Previous post was at 15:15 ----------
Синята зона за столичаните в центъра се отлага до 1 октомври (http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/08/20/1891276_siniata_zona_za_stolichanite_v_centura_se_ otlaga_do_1/)
Частична победа, като - ако от СОС си мислят, че сега ще кротнем и ще затихнем - дълбоко са се заблудили.
И, дай Боже - на 5 септември, от ВАС да получат "отмяна на незаконни наредби, епизод 2", още преди да е дошло време за редовна сесия на СОС. :jason2:
Явно, че в тая държава, ако се оставиш да те клатят, те не само ще те клатят, ми ще ти го и наместват, ако си траеш.
Онзи, дето искаха да го махнат от учебниците, ви праща поздрави, по тоя повод... още от преди 138 години: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/574705_429959093723572_1053007649_n.jpg
Ще протестираме, колкото трябва и както трябва! В крайна сметка ще си получим обратно онова, което ни се полага!
Не може една шайка мародери да ни налагат техните правила.
А на онези от вас, които в този момент злорадстват, ще кажа:
Утре това може да се стовари и на вашите глави.
Но тогава, може би малко късно ще осъзнаете, че е минало времето когато е трябвало да бъдем единни.
old alfist
20-08-2012, 15:41
Не виждам някой да злорадства, защото този проблем е валиден за всички големи градове.
Не съм ти приятен, защото не споделям твоето мнение? Да, това е чудесен начин за оценка на хора, които изобщо не познаваш. Това с лигльовците пък изобщо не мисля и да го коментирам, само обичам да казвам в такива моменти, че на който му свършат аргументите, почва с обидите и "определенията". Аз нямам навика да изказвам така мнение за напълно непознати, затова както обикновено правя, просто ще си замълча. :)
За другото - благодаря за отговора. Надявам се, ако си го препрочетеш сам, ще разбереш защо мнението ти, най-вече даването на акъл какво да се прави, в тази тема е неуместно. Ти си си тръгнал оттук още преди да се появи този феномен, наречен синя зона. Това, че ти си избрал пътя Х не означава, че непременно само той е правилния и трябва да го налагаш на всички. Светът не се върти около теб.
А и това е свободен форум за дискусии - имаш свободата, след като тази тема не ти е приятна и интересна и считаш, че сме "много специални кореняците" и "само те занимаваме с нас", просто да я подминаваш. Никой не ти е наложил насила да я четеш заедно с останалите. Аз лично, ако се появи тема за Варна, Бургас, Пловдив или друг град по този въпрос, не бих имал никакво отношение, въпреки че въпросните градове ги посещавам. Най-малкото, защото съм незапознат с дребните конкретни проблеми на града и не съм аз човекът, който да дава акъл какво и как.
Ясно, че във форум няма как да схванеш иронията или хумора който влагам, не се засягай, нищо лично не мога да изпитвам към теб, защото не те познавам. Пиша най-вече подразнен от изречения като "напълни се със НЕ-Софиянци", "дошли от майна си райна", " Имам си МОЕ паркомясто, не е собственост на общината, собственост е на входа (САМО на собствениците)" и особенно от това нагло изречение " Против съм да се взимат пари от такива като мен - собственици, Софиянци, живеещи и спомнящи си какво е било едно време. Да взимат пари от новоизлюпилите се граждани, от временно пребиваващите, от навлеците......"
Верно, че не цитирам теб, но и не съм се закачил за теб, така, че извинявай ако съм ти наранил софииското его, но точно тези "навлеци" потдържат икономиката и стандарта на София на ниво, и ако се приберат по родните места, 650лв заплата ще ви се вижда много голяма. ;-)
Това което искат ония да става, да си вадим едни на други очите.
ecotronic
20-08-2012, 15:55
защо по дяволите е такава мръсотия навсякъде и защо хората са тооооооолкоооооова големи писюри и си хвърлят отпадъците навсякъде повсеместно
Колега, ако някой път имаш свободно време, ще те разведа из кварталите в които живеят наистина кореняци софиянци. От друга страна ще ти покажа и местата, обитавани от пришълците.
Сам ще се убедиш в това, че градът е мръсен и гаден заради парвенютата със селския манталитет (визирам определен начин на мислене). Нямам нищо против хората живеещи на село.
Ще ти дам следния пример:
Да сравним 2 столични градинки, които дори не са далеч една от друга:
1 - Градинката с басеина срещу Пирогов:
Зарината с боклуци заради това, че хора от цялата страна се въртят из района най-вече заради свижданията в Пирогов.
2 - Градинката до баня Мадара:
Чисто и приветливо място. Защото там пришълците рядко стъпват.
Колега, ако някой път имаш свободно време, ще те разведа из кварталите в които живеят наистина кореняци софиянци. От друга страна ще ти покажа и местата, обитавани от пришълците.
Сам ще се убедиш в това, че градът е мръсен и гаден заради парвенютата със селския манталитет (визирам определен начин на мислене). Нямам нищо против хората живеещи на село.
Зарината с боклуци заради това, че хора от цялата страна се въртят из района най-вече заради свижданията в Пирогов.
Комшии дошли преди 50 години от село, все още изхвърлят хранителни отпадъци през балкона - хранят животинките.
Та това не е от вчера.
Защото, както стана дума по-напред в темата, в София се напълни с най-долната измет от всички краища на България. Аз съм човек, който доста пътува - хубавите, приятните хора из България си имат хубав и приятен живот по места. Логично, онези, които и там са едно голямо нищо, идват в големия град, за да бъдат пак едно голямо нищо, мислейки обаче, че щом са в големия град, са станали баси нещото... а са бачкатори в най-нископлатените сектори, най-обслужващия вид персонал... но се имат за господари на света. И като се струпат доста такива, мазалото става страшно.
Далеч съм от мисълта да деля хората на провинциалисти и граждани, но всеки знае, че в големите градове, такава е действителността. Същото съм виждал и в Париж, в Марсилия пък е направо страхотия - голям пристанищен град, там наистина има всякаква измет и града е пълна свинщина. Лошото е, че без тези хора не може, защото някой трябва да върши и тази бачкаторска работа, а междувременно, тези хора трябва да живеят някъде. Но като не са били възпитани навреме, няма как да стане сега. Отделно, като няма ред, няма контрол и няма глоби - всеки прави каквото си иска.
От друга страна, цялата тази гнусотия я чистят... ромите. И съответно, идилията става пълна. Така че не се учудвай защо е такава свинщина в София. Аз съм по-ужасен и от теб, защото ми се налага да живея в тази среда...
Преди 2 седмици, като се разхождахме със сестра ми и малката ми племенница в градинката на Седмочисленици, навиках едно хлапе, дето си беше пуснало песа да търчи из цялата градинка, включително из чисто ново направената детска площадка... едва не отнесе племенницата ми като товарен влак - трабант... и отнякъде се появи майка му ли, сестра му ли, и взе да мрънка на висок глас, че да я чуя "я го тоз па, къв му е пробльема бье!". Ми, сори, наричайте ме "специален кореняк" и "фрьцльо", ама такива ги пращам да си ходят откъдето са дошли, и на въпросната не й простих, и чак след тази ми реакция, след като ги направих на създърма пред още майки с деца, пенсионери и работещи, излезли в обедна почивка там около нас, и двамцата се свиха, вързаха си кучето на каишка и почнаха да кротуват.
---------- Post added at 16:01 ---------- Previous post was at 16:00 ----------
...
ОК, разбрахме се. :)
Stoyan Georgiev
20-08-2012, 16:19
приятелю, просто искам да ви обясня, че разделянето на хората живеещи или идващи от еди къде си е вид расизъм
налага ми се да живея половината време от годината в София от 6-7 години и познавам града в общи линии и местата, като градинката до банята са някакви изключително редки изключения
боклук правят всички, не само селяците, селяните, инопланетяните, не-софиянците и т.н.
всичко е въпрос на възпитание и култура
Стефан, какво възпитание и култура показваш така? Освен да петниш предполагаемо аристократичното си потекло (ни най-малко не го казвам иронично) боядисваш, гуми режеш... знаеш ли кой го прави това? Вуте и Вуна, от които недоволстваш, са свикнали на подобни прояви - тях с такива неща не можеш да ги впечатлиш - само можеш да им паднеш на нивото.
И не използвайте думата аристокрация толкова фриволно, защото просто ви подронва каузата и авторитета - показва тесногръдство.
Абе като цяло - защо говорим за селяни и простаци в тема свързана с неуредиците на паркирането и законовата уредба по въпроса ?!
Уместен въпрос, макар че в известна степен, именно селянията и простащината са немалка част от проблема с паркирането. Примери - бол мога да дам, и то от видяно само в района, в който живея... а софийския център е голям...
Уместен въпрос, макар че в известна степен, именно селянията и простащината са немалка част от проблема с паркирането. Примери - бол мога да дам, и то от видяно само в района, в който живея... а софийския център е голям...
Боби, по хубав пример за простащина от този който е дал един кореняк софиянец тук в темата, едва ли ще намериш. ;-)
Личното ми мнение, че съм твърдо против това грозно разделяне!!! Макар и да не съм собственик на имот в София /но живея тук от 3 години вече/ но съм на 100% съгласен с оплакванията на хората /особенно, които са по центъра!/
Не мога да разбера как (и с какво право най вече), някаква си шепа идиоти наречени "общ. съветници", искат от хората пари за нищо? Разбирам идеята да се направи паркирането по центъра платено, на хората които идват по работа на центъра. Но това защо трябва да е на цената на удобството на хората, които живеят там?
Хората искат да знаят за какво плащат? Искат да знаят, че когато се приберат в къщи в часа Х:ХХ, те ще спрат на точно това място! А не да се лутат напред назад и всеки път като трябва да тръгват на някъде да се чудят: "Абе дали ще намеря място да паркирам , като се върна? И къде ли ще спра?"
Ако общината наистина иска да реши проблема с паркирането по центъра, то няма как да стане без паркинги! Строят се паркинги, и хората които идват по центъра ще си спират там!
Може да стане чрез разлика в цената ... ако искаш да спреш на построен паркинг, плащаш 5 лв. на час. Ако искаш на улица по центъра 40 лв. на час!!!
Глоба на кола вдигната от улица: 200 лв!!!
Само така може се реши този проблем, но общината на вместо да направи нещо, че после да иска от хората пари ... тя тръва отзад напред, като почва с искането на пари (по скоро ги краде и им се подиграва в същото време!)
Хората не трябва се съгласят с въпросните промени, и трябва да има ясна гражданска позиция: "Искате да плащаме? Дайте ни ефектива услуга!"
old alfist
20-08-2012, 16:36
И какво стана - София е пълна със селяни и псевдоаристократи, но и тези много възпитаните и толерантните, като видят кола с несофийска регистрация и изпадат в справедлив гняв.
Mind_Control
20-08-2012, 16:39
Ясно!
Бъди жив и здрав.
Като бащината стряха ти е скъпа- паркираш колата в краен квартал на София и си живееш в центъра. Не е нужно да си виждаш колата от прозореца нали? А в центъра ще разцъкваш с градски транспорт. Пък събота и неделя ще си разцъкваш в колата. Какъв е проблемът?
Това горното важи за всички живеещи в центъра!
Боби, по хубав пример за простащина от този който е дал един кореняк софиянец тук в темата, едва ли ще намериш. ;-)
То това пак си е до човека и първите 7. Откъртени рамена на чистачките, мощна джазга на предна дясна врата, размазана кайсия на предния джам - идиотщини всякакви са ме сполитали и мен от хора, дето си мислят, че си имат паркомясто, като че е служебен абонамент.
Пак казвам - не съм против платеното паркиране, против съм така избрания от ЦГМ начин, а именно - ти ни дай 100/150 лв на година, а с паркирането - оправяй се как знаеш. Това не е решение, а рекет, имайки предвид, че ще е валидно само за някои "богоизбрани".
Stoyan Georgiev
20-08-2012, 16:55
даже звучи като годишния абонамент за гилдията на крадците в Анкх-Морпорк - според избрания план те обират на определен период, но възпитано, с лиценз и разрешително! :D това е по-ведрата страна
иначе и аз съм на мнението на колегата малко по-горе - щом живееш някъде, то трябва да имаш поне 1 гарантирано парко-място - дори и вмомента да няма - трябва да се вземат мерки то да бъде открито - според зависи от положението да се види и за чия сметка ще стане
....Ти ще се окажеш по-жалък, отколкото си мислех :(
ecotronic
20-08-2012, 17:19
приятелю, просто искам да ви обясня, че разделянето на хората живеещи или идващи от еди къде си е вид расизъм........
Не ме разбирай погрешно. Отново ще поясня:
Това, което не ми харесва е дебелащината и "селският" манталитет на хората.
А това, защо такъв тип манталитет се забелязва по-скоро у пришълците отколкото в кореняците, това е много комплексен въпрос, на който едва ли аз мога да отговоря точно.
Нямам нищо против хората които живеят по други краища на страната. В това число и по селата. Има цели региони в които като по правило хората са много по стойностни и чисти от столичани.
Всяка година почивам в Смолянско и съм силно впечатлен от качеството на тези хора там.
Stoyan Georgiev
20-08-2012, 17:23
Не ме разбирай погрешно. Отново ще поясня:
Това, което не ми харесва е дебелащината и "селският" манталитет на хората.
А това, защо такъв тип манталитет се забелязва по-скоро у пришълците отколкото в кореняците, това е много комплексен въпрос, на който едва ли аз мога да отговоря точно.
Нямам нищо против хората които живеят по други краища на страната. В това число и по селата. Има цели региони в които като по правило хората са много по стойностни и чисти от столичани.
Всяка година почивам в Смолянско и съм силно впечатлен от качеството на тези хора там.
:handshake:
ecotronic
20-08-2012, 18:17
Като бащината стряха ти е скъпа- паркираш колата в краен квартал на София и си живееш в центъра. Не е нужно да си виждаш колата от прозореца нали? А в центъра ще разцъкваш с градски транспорт. Пък събота и неделя ще си разцъкваш в колата. Какъв е проблемът?
Аз пък ще ти дам още по-добра идея. Тъй като аз живея в центъра и работя в центъра, през работните дни ходя на работа с велосипед или пеша и никога с кола..........Колата я карам през почивните дни и то извън София.
Та така аз, освен че заемам едно парко-място, не генерирам трафик, не причинявам задръствания, не замърсявам околната среда..........
Та не е ли редно на всички, които ходят на работа с колите си, да им се наложи някакъв данък (ти му измисли заглавието) в размер на 100 - 150 лв. годишно.
Как ти се струва идеята?
Stoyan Georgiev
20-08-2012, 18:24
Та не е ли редно на всички, които ходят на работа с колите си, да им се наложи някакъв данък (ти му измисли заглавието) в размер на 100 - 150 лв. годишно.
Как ти се струва идеята?
неее!?
А дали платеното (безплатно по местоживеене) влизане в центъра не би намалило повече трафика на автомобили там.... ако наистина това е идеята :?: :!:
Stefan Caromov
20-08-2012, 20:14
Добре, а поне единия апартамент не е ли отдаден под наем?
Би ли споделил каква е стойността на данък сгради/смет?
П.П.
Не ме разбирай погрешно - нямам за цел да се заяждам. Питам съвсем добронамерено!
На моя апартамент данъка е 210 лева на година по бележка, на апартамента, в който живее майка ми( на ндк) не знам, не съм виждал бележката.
---------- Post added at 17:14 ---------- Previous post was at 17:05 ----------
Я просто да ходиш и да се застреляш някъде...Ще се изнасям аз от апартамента, в който съм роден и израснал, за да може някой селяндур да дойде да живее тук, при условие, че до вчера е копал доматите, не знае как се изговаря асансьор и прескача релсите да не го хване тока. Не на война, ами не знам какво ще направя срещу хора с твоя манталитет.
ЕДИТ: Доко, относно паркоместата, по тротоара пред блока да ти обясня, понеже чета, че още не си схванал... тротоара е разделен на 2 - два метра тротоар ,останалото е правено НЕ ОТ МЕН единствено, с друг асфалт и ясно се вижда очертанието.ОСТАНЛОТО се води ДВОР НА БЛОКА ! Имаме си дори нотариален акт за собствеността на МЕТРИТЕ пред и зад блока. Тъй като на този, наречи го, ако искаш ЧАСТЕН ТРОТОАР, има място за 4 коли, както съществуват и 2 гаража, за да мога да паркирам колата си на МОЕТО място, плащам наем на входа. Защо плащам наем на входа, ами , защото моите идеални части са 1.20 х 0.80 от тротоара, съответно колата ми не може да се събере на 1 квадратен метър и се налага да си платя на останалите собственици. Парите ми отиват за входа, при касиерката ни.
Затова, някой като ми спре на мястото, има последствия, надявам се, си ме разбрал. Друг да паркира тук без моето знание и съгласие е все едно някой непознат да паркира втвоя двор на къщата ти.
Георги Живков
20-08-2012, 20:46
Аха... Ела паркирай в Дружба след 18ч. По-гъчкано е и от центъра
Стефко, не се впрягай, минал съм по този път, а проблема с паркирането пред вратата на двора (гаража) се реши генерално когато въведоха синя зона в Бургас.
А относно мераците с агресия да си пазиш парко-мястото може да доведе само до това. Версията която се тиражира в пространството не отговаря на истината, но конфликта е налице, последствията също, лично познавам главния "герой". ;-) http://novinite.bg/articles/17428/Piyan-maj-naraga-4-dushi-v-centara-na-Burgas
Stoyan Georgiev
20-08-2012, 20:58
Стефко, не се впрягай, минал съм по този път, а проблема с паркирането пред вратата на двора (гаража) се реши генерално когато въведоха синя зона в Бургас.
А относно мераците с агресия да си пазиш парко-мястото може да доведе само до това. Версията която се тиражира в пространството не отговаря на истината, но конфликта е налице, последствията също, лично познавам главния "герой". ;-) http://novinite.bg/articles/17428/Piyan-maj-naraga-4-dushi-v-centara-na-Burgas
я кажи каква е неофициалната версия за историята :)
Susscrofa
20-08-2012, 21:15
:stretcher:
Суска, евала бате... Когато си прав си прав. Ако не беше и в тази тема лизането на гъза на pinko, което недвусмислено демонстрираш, щях да те поздравя за нея... :pokey:
Eeeeeee, ай ся лизане имало:)
Какво толкова съм му написал, снимките са му добри.
А за бмв то,просто намекнах, че то освен технически по добре, и като дизайн е по-хубаво от най-хубавите съвременни алфи.:)
Всъщност защо ти се обяснявам?:afro:
---------- Post added at 18:15 ---------- Previous post was at 18:13 ----------
На моя апартамент данъка е 210 лева на година по бележка, на апартамента, в който живее майка ми( на ндк) не знам, не съм виждал бележката.
---------- Post added at 17:14 ---------- Previous post was at 17:05 ----------
Я просто да ходиш и да се застреляш някъде...Ще се изнасям аз от апартамента, в който съм роден и израснал, за да може някой селяндур да дойде да живее тук, при условие, че до вчера е копал доматите, не знае как се изговаря асансьор и прескача релсите да не го хване тока. Не на война, ами не знам какво ще направя срещу хора с твоя манталитет.
ЕДИТ: Доко, относно паркоместата, по тротоара пред блока да ти обясня, понеже чета, че още не си схванал... тротоара е разделен на 2 - два метра тротоар ,останалото е правено НЕ ОТ МЕН единствено, с друг асфалт и ясно се вижда очертанието.ОСТАНЛОТО се води ДВОР НА БЛОКА ! Имаме си дори нотариален акт за собствеността на МЕТРИТЕ пред и зад блока. Тъй като на този, наречи го, ако искаш ЧАСТЕН ТРОТОАР, има място за 4 коли, както съществуват и 2 гаража, за да мога да паркирам колата си на МОЕТО място, плащам наем на входа. Защо плащам наем на входа, ами , защото моите идеални части са 1.20 х 0.80 от тротоара, съответно колата ми не може да се събере на 1 квадратен метър и се налага да си платя на останалите собственици. Парите ми отиват за входа, при касиерката ни.
Затова, някой като ми спре на мястото, има последствия, надявам се, си ме разбрал. Друг да паркира тук без моето знание и съгласие е все едно някой непознат да паркира втвоя двор на къщата ти.
Еми ще се изнесеш, като не ти отговаря на стандарта, ще се изнесеш.
То за това имаме проблем и със санирането на сградите в центъра, просто е пълно със социално слаби централни молекули. Когато не ти стигат кинтите да живееш там, напускаш.
я кажи каква е неофициалната версия за историята :)
Като се видим на бира. ;-)
Коментара под статията е най-близко до реалноста. ;-
Цитат:
"Аз па едно немога да разбера - ще видя аз пиян, дрогиран и въоръжен с три ножа, мачете и гърло на счупена бутилка да вилнее и да ме гони по улицата и нема да си плюя на петите и дим да ме няма? Тия хора що не са избягали от „касапина“, като са го видели в тоя „потресаващ“ вид? Ще кажат – атлет , бързо бяга… е как, като бил насмукан – би трябвало да се клати, да залита - дори баба с бастун би офейкала за отрицателно време от такъв. По-скоро вярвам, че са го заобградили, а човека е извадил оръжие, за да се защити от опитите им да го млатят. Отнесъл го е здравия татуиран батка, като най-голям бабаит от групата пишман-биячи. Историята, съшита сякаш с бели конци е изфантазирана от някого, а целта вероятно - медийна какафония за привличане на читателски калабалък. Преди малко в Блиц четох, че Каракашев е настанен за лечение в психиатрията в една стая с буковския канибал Георгов - мда ама в същото време пиел, чувам - кафе с приятели в центъра. Накрая ще се окаже, че не било метадон, ми аспирин и не било алкохол, а лимонада. Ютията ще се окаже хвърлена от друг по него, мачетето ще стане ножка. Ако е психопат нека го съдят или лекуват, ама ако е невинен той би трябвало да съди тия дет го изкарват главорез. Толкоз ли по Калоян няма монтирани камери за видеонабюдение да видим каква всъщност е истината?"
http://www.factor-bs.com/news-23985.html
Stefan Caromov
20-08-2012, 21:25
Не мога да не се впрягам Доко, това е наболял проблем, който се оправя само по един начин. Аз през последните 5 години (откато проблема с паркирането назря), не съм паркирал в ничии двор, пред ничии гараж, не съм запушил ничия кола.
Сега гледах едно предаване по канал 3, в което ясно и логично бяха изразени мотивите, защо е НЕЗАКОННО да се искат пари от живущите в центъра, как се опитват да изгонят обикновения човек от имота му по този начин, дадоха се примери с европейски столици, които както и да го погледнеш са по- напред от нас във всяко едно отношение, в които НЕ се плаща такова нещо от живущите - примери бяха дадени с Барселона - 0 евро, Брюксел - 0 евро, Люксембург - 0 евро, Букорещ - 7 евро. А всички можем да напарвим аритметиката, къде какви доходи имат гражданите.
Тук проблема е, че се делим на потърпефши и злорадстващи, на това разчитат управниците ни, за да ни държат в шах. Независимо кой къде живее, трябва да се вдигнем всички и да отстояваме правата си, защото, както разбрах сего от това предаване, това е незаконна наредба, вече отхвърлена от КС един път.
Искали били да направят София по-чиста и по уредена.Ами с паркираните коли, тя не става по-мръсна, тези коли не генерират газове...Газове и замърсяване се генерира, когато се спира на едно място всеки 1 час (щото май вече само за толкова имаш право да паркираш в синя зона) Моята кола и колата на съседа не генерира газове, щото те си стоят цял ден паркирани.
Всичко е с цел имотите тук да се обезценят още повече, да бъдат изкупени от хора с интереси, след което да бъдат препродадени, или да се бутат и правят молове и други подобни.
Я, ако можеш и това с тоя данък лукс (който току що научих ) ми кажи, как били искали да приемат, хората с климатици да плащат по- голям данък от хората без..хората с алуминиеви и пвц дограми също....Къде е лукса в случая, кое е лукса.
Спирам, че мога да пиша до утре сутринта, ама с моето нервиране, нищо няма да постигна. Трябва всички да се нервираме и да излезем да отстояваме правата си, не да мишкуваме и да злорадстваме, което за жалост си е чисто българска черта и манталитет - виж Нане хак да му е, че живее в центъра, аз като живея в люлин 17 осма част не плащам. Ей затова губим винаги, щото няма единство
---------- Post added at 18:25 ---------- Previous post was at 18:22 ----------
[/COLOR]
Еми ще се изнесеш, като не ти отговаря на стандарта, ще се изнесеш.
То за това имаме проблем и със санирането на сградите в центъра, просто е пълно със социално слаби централни молекули. Когато не ти стигат кинтите да живееш там, напускаш.[/QUOTE]
Мен парите си ми стигат да си покривам разходите, да се глезя, когато искам с каквото искам. Ама не ми изнася някаква криворазбрана амеба като теб , да ми нарежда и да ми злобее,щото живее до (около) затвора и не му изнася ,че за толкова са събрали техните, или той самия
Сусе, ама ти продължаваш да бръщолевиш глупости и после аз съм философствал излишно :D
Моля те, кажи ми, че не правиш разлика, между преместването ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ на семейството на pinko и преместването НАСИЛА, след ЗАКОНЕН РЕКЕТ, оказан върху живущите на пъпа на София?!
Моля те, кажи, че няма разлика, моля те, моля те.... :idea:
Не мога да не се впрягам Доко, това е наболял проблем, който се оправя само по един начин. Аз през последните 5 години (откато проблема с паркирането назря), не съм паркирал в ничии двор, пред ничии гараж, не съм запушил ничия кола.
Стефчо щом живееш до паметника Левски знам един безплатен паркинг,аз там си паркирам колата за сега винаги има места.;)
Пък и сме комшии,можем да сръбне по едно пиене.;)
Stefan Caromov
20-08-2012, 21:31
И трола, все се изявава какъв застъпник на закона е и как всичко незаконно трябва да се наказва със смърт едва ли не, що не отвори един закон, да ппопрочете колко НЕЗАКОННИ са всичките тия такси и налози. Или да се поинтересува поне малко, преди да започне с троленето и злорадстването. Ако пък не си изясни позицията, да почне да ми идва в офиса и да ми оставя по 150 лева ей така без да получава нищо, всака година, пък, ако иска може и всеки месец да оставя....като е толкова богат материално и духовно и е такъв законозастъпник
Susscrofa
20-08-2012, 21:33
Сусе, ама ти продължаваш да бръщолевиш глупости и после аз съм философствал излишно :D
Моля те, кажи ми, че не правиш разлика, между преместването ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ на семейството на pinko и преместването НАСИЛА, след ЗАКОНЕН РЕКЕТ, оказан върху живущите на пъпа на София?!
Законни я рекет тепърва предстои.Когато данъците станат такива каквито трябва да бъдат, всичко ще си дойде на мястото.
И стига с тези тъпотии за кореняци.
Всеки в един или друг момент се е преселил.
Щом си роден в един град, то този град е твой, наравно с всички останали, казвам го независимо, че прабаба ми е софиянка, но повтарям не е от "аристокрацията" хахаха, в третата българска държава аристокрация имало.
---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:32 ----------
Законният рекет тепърва предстои.Когато данъците станат такива каквито трябва да бъдат, всичко ще си дойде на мястото.
И стига с тези тъпотии за кореняци.
Всеки в един или друг момент се е преселил.
Щом си роден в един град, то този град е твой, наравно с всички останали, казвам го независимо, че прабаба ми е софиянка, но повтарям не е от "аристокрацията" хахаха, в третата българска държава аристокрация имало.
Stefan Caromov
20-08-2012, 21:35
Стефчо щом живееш до паметника Левски знам един безплатен паркинг,аз там си паркирам колата за сега винаги има места.;)
Кайо, аз къде да паркирам имам, по- горе дори обясних къде с подробности. Не съм пряко засегнат от тия български дивотии, ама съседите ми са засегнати. Щом сме съседи идвай в парка на по бира, винаги готов, когато не съм на бач ::))
Троле, тук съм до някъде съгласен с теб... трябва да стаен както е на всякъде, ама в 80 процента от евростолиците,НЯМА такава такса, дадох примери, или таксата е РАЗУМНА. Аза стандарт ми говори, когато пенсиите станат 1000 евро, а заплатите 3000 евро!!! На този етап с минимална заплата 290 лева, или беше 310 не знам вече, само идиот може да измисли такива такси, данъци и налози.
Susscrofa
20-08-2012, 21:37
И трола, все се изявава какъв застъпник на закона е и как всичко незаконно трябва да се наказва със смърт едва ли не, що не отвори един закон, да ппопрочете колко НЕЗАКОННИ са всичките тия такси и налози. Или да се поинтересува поне малко, преди да започне с троленето и злорадстването. Ако пък не си изясни позицията, да почне да ми идва в офиса и да ми оставя по 150 лева ей така без да получава нищо, всака година, пък, ако иска може и всеки месец да оставя....като е толкова богат материално и духовно и е такъв законозастъпник
Няма да ти влезна в тона.
Сгреших ли, че пуснах тази тема?
Сам ли съм в съжденията си този път?
Необходимо ли е да ме квалифицираш?
---------- Post added at 18:37 ---------- Previous post was at 18:35 ----------
Няма да бъде дълго безплатен.:afro:
Stefan Caromov
20-08-2012, 21:39
Няма да ти влезна в тона.
Сгреших ли, че пуснах тази тема?
Сам ли съм в съжденията си този път?
Необходимо ли е да ме квалифицираш?
Ти НЕ можеш да ми влезеш в тона, нито простащината ти е на ниво, нито интелекта . Ти си просто хейтър, злобар, трол, за който всяко нормално нещо е незаконно, неправилно, все едно си политик от действащото народно събрание
Susscrofa
20-08-2012, 21:46
Ти НЕ можеш да ми влезеш в тона, нито простащината ти е на ниво, нито интелекта . Ти си просто хейтър, злобар, трол, за който всяко нормално нещо е незаконно, неправилно, все едно си политик от действащото народно събрание
"Солени дни или нощи ще бъдем двама по-гащи, с мен бъдиииии"...хахахаха
Ти си порода киселяк.
Не бъди сигурен а и дори и да е така не ме касае,на този адрес съм временно.;)
---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:52 ----------
Кайо, аз къде да паркирам имам, по- горе дори обясних къде с подробности. Не съм пряко засегнат от тия български дивотии, ама съседите ми са засегнати. Щом сме съседи идвай в парка на по бира, винаги готов, когато не съм на бач ::))
Ми аз утре съм до към 21:00 на работа,ако и ти си свободен около този час можем да пийнем малко.:):):)
митака-пловдив
20-08-2012, 21:54
Ти си порода киселяк.
Човека е изчезваща порода "Българин",който се възмущава от поредния опит да бъде обран от тези които сам е избрал да го управляват.
Немога да разбера защо така се дразните на хора които имат имоти около и в центъра?
Stefan Caromov
20-08-2012, 21:59
Ти си порода киселяк.
Аз мили ми тролчо съм порода реалист. Циник - да, но в рамките на разумното, с дълбоко изразено чувство за справедливост, правилно и неправилно. А ти мили ми Смехурко си просто едно бодливо хейтърче, криещо се зад високопарните си изказвания ,злобеещо за успеха на другите и усмиващо неуспеха на останалите.
Цялата ти тема е с цел злоба и завист, ненавист и сеирджийство.
---------- Post added at 18:59 ---------- Previous post was at 18:57 ----------
Ми аз утре съм до към 21:00 на работа,ако и ти си свободен около този час можем да пийнем малко.:):):)
Утре и вдруги ден съм на работа. След Четвъртък съм напълно свободен ::))
Susscrofa
20-08-2012, 22:06
При теб има ли нещо постоянно?
---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 19:03 ----------
Човека е изчезваща порода "Българин",който се възмущава от поредния опит да бъде обран от тези които сам е избрал да го управляват.
Немога да разбера защо така се дразните на хора които имат имоти около и в центъра?
Българинът трябва да се научи да си плаща.
Не се дразня на никой. Дразня се на мишкуването.
Българинът е единствения европеец живеещ с материални активи далеч над неговите финансови възможности.
---------- Post added at 19:06 ---------- Previous post was at 19:05 ----------
Аз мили ми тролчо съм порода реалист. Циник - да, но в рамките на разумното, с дълбоко изразено чувство за справедливост, правилно и неправилно. А ти мили ми Смехурко си просто едно бодливо хейтърче, криещо се зад високопарните си изказвания ,злобеещо за успеха на другите и усмиващо неуспеха на останалите.
Цялата ти тема е с цел злоба и завист, ненавист и сеирджийство.
Ха, той бил реалист. Ти си наивник, малък идеалист, обречен да се удави в собствения си наивинитет.:afro:
При теб има ли нещо постоянно?
Има,аз съм постоянен в много отношения(в пиенето и пушенето например) но е трудно да го разбереш докато не се научиш да разграничаваш виртуално от реално.
Susscrofa
20-08-2012, 22:10
Има,аз съм постоянен в много отношения(в пиенето и пушенето например) но е трудно да го разбереш докато не се научиш да разграничаваш виртуално от реално.
Аз го разграничавам, ти го смесваш?
Прав ли съм........хаха
За мен виртуалното си е виртуално и винаги остава такова, а ти преминаваш от виртуално в реално.:afro:
Сряда вечер пътувам за Солун,четвъртък вечер съм в София но не знам по кое време,абе от четвъртък натам все някой ден ще се засечем.:)
....
От глупави разсъждения, пак пропусна да ми отговориш :idea:
Ще улесня отговора ти до една сричка, като за форумни прасенца - има ли разлика (ДА) или няма разлика (НЕ) :?:
Аз го разграничавам, ти го смесваш?
Прав ли съм........хаха
За мен виртуалното си е виртуално и винаги остава такова, а ти преминаваш от виртуално в реално.:afro:
Грам не ги смесвам....но ти знаеш по-добре.....
Не съм аз човека,който вади заключения за друг човек от изписаното в нета,оценявам хората винаги след жив контакт за разлика от теб.
Susscrofa
20-08-2012, 22:15
От глупави разсъждения, пак пропусна да ми отговориш :idea:
Ще улесня отговора ти до една сричка, като за форумни прасенца - има ли разлика (ДА) или няма разлика (НЕ) :?:
Я пак провери, дали не ти отговорих.
ecotronic
20-08-2012, 22:15
Стефане, чудя се какво още му се връзваш на тролчо.
Мястото му е ето тук (http://clubalfaromeo.com/forum/profile.php?do=ignorelist).
Аз вече нямам грижи с него.
Susscrofa
20-08-2012, 22:19
Стефане, чудя се какво още му се връзваш на тролчо.
Мястото му е ето тук (http://clubalfaromeo.com/forum/profile.php?do=ignorelist).
Аз вече нямам грижи с него.
Това, че си си запушил носа, не означава, че все още не си до колене в лайна...........
---------- Post added at 19:19 ---------- Previous post was at 19:18 ----------
Грам не ги смесвам....но ти знаеш по-добре.....
Не съм аз човека,който вади заключения за друг човек от изписаното в нета,оценявам хората винаги след жив контакт за разлика от теб.
Именно, аз тук вадя заключения само от виртуалния контакт, не ги смесвам.
Не бих казал, че беше преместване по собствено желание. Бяхме принудени от обстоятелствата. На някои може да не им прави толкова силно впечатление, че живеят в кочина. Въпросът е за прага на търпимост - но явно някои хора предпочитат да им е гадно и да мрънкат и протестират, отколкото да вземат важни решения и сами да определят живота си.
А и нима 150 лева на година може да са фактор, който НАСИЛА да те накара да се махнеш от центъра? Ако едно домакинство не може да отдели 12,50 лева на месец за автомобила си, значи няма необходимите финансови ресурси да притежава и стопанисва автомобил.
Сусе, проверих - много неща си написал, но както винаги, нищо не си казал... типично :!:
---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:22 ----------
Пинко, под "НАСИЛА" нямах предвид парите - ясно е, че те не биха били проблем при други обстоятелства съпътстващи плащането им.
Въпроса е принципен - някой ти казва "плащай или се изнасяй" :?
митака-пловдив
20-08-2012, 22:35
Българинът трябва да се научи да си плаща.
Не се дразня на никой. Дразня се на мишкуването.
Българинът е единствения европеец живеещ с материални активи далеч над неговите финансови възможности.
Заплащането на някакъв данък или такса,става срещу получаването на някаква услуга,привилегия,отдаване на право......НЕМОЖЕ ДА ПЛАЩАШ ЗА НЕЩО,КОЕТО Е НЕФОРМУЛИРАНО!За какво точно плащаш?Че града се е презастроил?Че строителството е с недомислено-тъпанорски план?
С какви активи живее Българина бе човек?С миризлива панелка на 6-тия етаж?За която плащаш за да я купиш,плащаш данък на държавата (за чий чеп,че съм я купил от нея ли?) Единствено данък смет е абосолютно "нужен" данък.
И след като 40 години си плащал данък,за нещо което си купил веднъж от държавата и ремонтираш със собствени средства.Ако утре те тресне едно земетресение,и смрадливия панел се срути,какво аджеба ще получиш ТИ от държавата?!?
Ще ти подскажа - една солена глоба,че не си изчистил бетона и арматурата от общинската земя на която е бил построен блока ти!Защо се правиш на интересен.Одеве гледах как някакъв лайнар ми обеснява как трябвало акциза за горивата да стане като този в Европа.Ми няма ли някой да си извади европеския чеп от устата и да каже че в България заплатата е 10 пъти по ниска от европейската?!И че ако със заплатата си,един обикновен общ работник в Германия може да си купи 1000 литра бензин,тук същия такъв работник може да си купи 100 литра!!
Ти въобще като ги пишеш тия неща,мислиш ли изобщо?!Вземаш ли на предвид годишния доход на Българина?
Ох, чета и не вярвам...
@ Susscrofa - Явно имаш изобилни финансови средства, в което разбира се няма нищо лошо. Но имай предвид, че ти си част от има няма 2-3 процента хора в България. Радвай се, че можеш да се санираш, и да плащаш такси за неща, които реално не получаваш, но не се подигравай на хората, които не могат да отделят пари за това, независимо къде живеят. Утре ще направят данъка, където си ти - 100 000 ЕВРО и да видим дали с такава радост ще отидеш да живееш където и да е другаде. Данъци, сметки, такси... всичките тези неща в момента са по-високи от това, което трябва да бъдат. Не гледай само по-себе си. Но това както и да е.
Основния проблем, който малцина разбраха реално, е че плащайки си тази такса за паркиране, ти НЕ ПОЛУЧАВАШ паркиране. Все едно влизате в дилъра на БЕНТЛИ, плащате скъпоструващо за някое возило и продавача ви казва "Ами сори пич, днес си платихте, но нямаше свободно бентлита, пробвайте утре срещу същата сума". Хумор! Ако си имате точно място, на което пише "Чочко" и Чочко всеки път, когато реши си паркира там, тогава вече е друго. Плащате за услуга, която получавате. Ако ви продам джанти и вие си ги платите но когато ви ги пратя получите листче "Опитай пак друг път" ще ви стане тъпо, нали?
Това е тъпото в случая. Друг е въпроса, че според за мен за живущи е абсолютно неприемливо да се иска подобна такса. Както казаха колегите много по-напредналите нации нямат такива безумни такси.
---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:36 ----------
Заплащането на някакъв данък или такса,става срещу получаването на някаква услуга,привилегия,отдаване на право......НЕМОЖЕ ДА ПЛАЩАШ ЗА НЕЩО,КОЕТО Е НЕФОРМУЛИРАНО!За какво точно плащаш?Че града се е презастроил?Че строителството е с недомислено-тъпанорски план?
С какви активи живее Българина бе човек?С миризлива панелка на 6-тия етаж?За която плащаш за да я купиш,плащаш данък на държавата (за чий чеп,че съм я купил от нея ли?) Единствено данък смет е абосолютно "нужен" данък.
И след като 40 години си плащал данък,за нещо което си купил веднъж от държавата и ремонтираш със собствени средства.Ако утре те тресне едно земетресение,и смрадливия панел се срути,какво аджеба ще получиш ТИ от държавата?!?
Ще ти подскажа - една солена глоба,че не си изчистил бетона и арматурата от общинската земя на която е бил построен блока ти!Защо се правиш на интересен.Одеве гледах как някакъв лайнар ми обеснява как трябвало акциза за горивата да стане като този в Европа.Ми няма ли някой да си извади европеския чеп от устата и да каже че в България заплатата е 10 пъти по ниска от европейската?!И че ако със заплатата си,един обикновен общ работник в Германия може да си купи 1000 литра бензин,тук същия такъв работник може да си купи 100 литра!!
Ти въобще като ги пишеш тия неща,мислиш ли изобщо?!Вземаш ли на предвид годишния доход на Българина?
Именно това му напомних, че масовия българин не е мастит паралия :) Не всички са баровци и дават пари наляво надясно за нищо.
Susscrofa
20-08-2012, 22:50
Сусе, проверих - много неща си написал, но както винаги, нищо не си казал... типично :!:
---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:22 ----------
Пинко, под "НАСИЛА" нямах предвид парите - ясно е, че те не биха били проблем при други обстоятелства съпътстващи плащането им.
Въпроса е принципен - някой ти казва "плащай или се изнасяй" :?
Добре бееееееее, кажи поне, "аааа извинявай, не съм го видял и т.н.", що си толкова невъзпитан?
---------- Post added at 19:50 ---------- Previous post was at 19:45 ----------
Защо да получавам нещо от държавата?
Аз имам застраховка, за всичките си недвижими имущества:)
Какви държави какви пет лева?
От държавата искам само дами осигури защита, ако застрахователя не пожелае да ми плати полагащото ми се.
Абе, ти знаеш ли, колко се плаща за паркиране в центъра на Амстердам?
Тия 150 лева са лайно:) Много сте смешни.
А и искат за 150 лева осигурено място, хахахаха, вие сте уникални.
За запазено място кой от вас ще извади 1500, 2000 лева на година, а? Никой. Така, че се радвайте, че ви се прави реверанс и се проявява разбиране.
Имам съмнение, че ако говориш по-малко, ще казваш значително повече :!:
Susscrofa
20-08-2012, 22:56
Ох, чета и не вярвам...
@ Susscrofa - Явно имаш изобилни финансови средства, в което разбира се няма нищо лошо. Но имай предвид, че ти си част от има няма 2-3 процента хора в България. Радвай се, че можеш да се санираш, и да плащаш такси за неща, които реално не получаваш, но не се подигравай на хората, които не могат да отделят пари за това, независимо къде живеят. Утре ще направят данъка, където си ти - 100 000 ЕВРО и да видим дали с такава радост ще отидеш да живееш където и да е другаде. Данъци, сметки, такси... всичките тези неща в момента са по-високи от това, което трябва да бъдат. Не гледай само по-себе си. Но това както и да е.
Основния проблем, който малцина разбраха реално, е че плащайки си тази такса за паркиране, ти НЕ ПОЛУЧАВАШ паркиране. Все едно влизате в дилъра на БЕНТЛИ, плащате скъпоструващо за някое возило и продавача ви казва "Ами сори пич, днес си платихте, но нямаше свободно бентлита, пробвайте утре срещу същата сума". Хумор! Ако си имате точно място, на което пише "Чочко" и Чочко всеки път, когато реши си паркира там, тогава вече е друго. Плащате за услуга, която получавате. Ако ви продам джанти и вие си ги платите но когато ви ги пратя получите листче "Опитай пак друг път" ще ви стане тъпо, нали?
Това е тъпото в случая. Друг е въпроса, че според за мен за живущи е абсолютно неприемливо да се иска подобна такса. Както казаха колегите много по-напредналите нации нямат такива безумни такси.
---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:36 ----------
Именно това му напомних, че масовия българин не е мастит паралия :) Не всички са баровци и дават пари наляво надясно за нищо.
Не нямам, и за това живея в Банишора, в края на Банишора и никога не съм си купувал неща, без да си направя елементарната калкулация за това какво ще ми е нужно, за да не се правя на търговец от женския пазар.
Не мога да вземам 650 лева и да карам кола, чиито носачи струват 1000, обслужване 500, и смяна на масло 120 кинта.:).
---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:55 ----------
Имам съмнение, че ако говориш по-малко, ще казваш значително повече :!:
Това го мога, но изпитвам оргазъм от това сам да си чета многословните писаници.
ФЕРАРИСТ
20-08-2012, 22:58
Аз като отявлен враг на държавата, дори и тия в СФ на центъра да са ми най - противните, няма как да не се съглася че да се плаща нещо такова си е жив рекет......
И понеже държавата е скапана, можеше да замаже очите на хората с някакви отбивки или по ниски налози за смет, данъци или квото и да е там от многото неща дето скубе.......на финала пак собствениците щяха да правят вятър с уста, ама някак си по нормален щеше да е секса с тях.......
Аз само тва не моа да сфана - скапаната община вика че улиците били нейни, и тя можела да определя разните му там такси.......е добре де......може да ги определя за такива като мене дето са дали принос за намаляване на населението на СФ като са взели булка оттам, и са я забили в прованса, и като отят там 2-3-4-5 пъти в месеца и по работа паркират из центрото......добре - за тва съм съгласен.......
Ама хората плащат данък МПС в скапаната софииска община, и въпреки това тя ги кара да плащат още един данък, максиран и префасониран като нещо "зонирано".......е за къв чеп тогава е тоя данък - той за за правото да притежаваш и ползваш МПС.......щом го плащаш на общината, значи го ползваш на нейн терен.........
Мое да звуча надуто и на някой чиято камбанария е далече, но аз ако бях из центъра, щях да си направя задна дясна гума с 1 централен болт да речем или някакво решение дето да ми позволява да си махна гумата за едни 3-4-5 минути.......да дойдат да ми вдигнат чучура тогава........е.....мое да ми турят скоба, но аз нещо съм много задобрял с флекса, плюс това съм си до нас, не е проблем да пусна един кабел и да им резна железата......
Susscrofa
20-08-2012, 23:00
Аз като отявлен враг на държавата, дори и тия в СФ на центъра да са ми най - противните, няма как да не се съглася че да се плаща нещо такова си е жив рекет......
И понеже държавата е скапана, можеше да замаже очите на хората с някакви отбивки или по ниски налози за смет, данъци или квото и да е там от многото неща дето скубе.......на финала пак собствениците щяха да правят вятър с уста, ама някак си по нормален щеше да е секса с тях.......
Аз само тва не моа да сфана - скапаната община вика че улиците били нейни, и тя можела да определя разните му там такси.......е добре де......може да ги определя за такива като мене дето са дали принос за намаляване на населението на СФ като са взели булка оттам, и са я забили в прованса, и като отят там 2-3-4-5 пъти в месеца и по работа паркират из центрото......добре - за тва съм съгласен.......
Ама хората плащат данък МПС в скапаната софииска община, и въпреки това тя ги кара да плащат още един данък, максиран и префасониран като нещо "зонирано".......е за къв чеп тогава е тоя данък - той за за правото да притежаваш и ползваш МПС.......щом го плащаш на общината, значи го ползваш на нейн терен.........
Мое да звуча надуто и на някой чиято камбанария е далече, но аз ако бях из центъра, щях да си направя задна дясна гума с 1 централен болт да речем или някакво решение дето да ми позволява да си махна гумата за едни 3-4-5 минути.......да дойдат да ми вдигнат чучура тогава........е.....мое да ми турят скоба, но аз нещо съм много задобрял с флекса, плюс това съм си до нас, не е проблем да пусна един кабел и да им резна железата......
Защо ли се надявах, че ще имаш различно мнение, от стандартното нихилистично мрънкане.
митака-пловдив
20-08-2012, 23:02
Защо да получавам нещо от държавата?
Аз имам застраховка, за всичките си недвижими имущества:)
Какви държави какви пет лева?
От държавата искам само дами осигури защита, ако застрахователя не пожелае да ми плати полагащото ми се.
А и искат за 150 лева осигурено място, хахахаха, вие сте уникални.
За запазено място кой от вас ще извади 1500, 2000 лева на година, а? Никой. Така, че се радвайте, че ви се прави реверанс и се проявява разбиране.
Ти си абсолютен СМОТАНЯК,не съжалявам че го казвам!Всичките ти теми са абсолютна провокация към средностатистическия гражданин.Както и да е,нито този закон,нито онзи за "лошите" кучета ще имат ефект.Дано поне колегите да спрат да ти отговарят,така както аз ще спра след този пост,защото глупака се наказва само с мълчание.
Един колега ми обясни добре защо в Перник няма синя зона . :devil:
Има и други начини - няма знаци няма синя зона...
И една поучителна история: В квартала сложиха един абсурден знак. Малко след това знака изчезна. Пак го сложиха и този път изчезна само половината , а тръбата и следите от ножовката останаха.
Това го мога, но изпитвам оргазъм от това сам да си чета многословните писаници.Тоест, чиста проба жалък форумен онанист :!:
Susscrofa
20-08-2012, 23:06
Ти си абсолютен СМОТАНЯК,не съжалявам че го казвам!Всичките ти теми са абсолютна провокация към средностатистическия гражданин.Както и да е,нито този закон,нито онзи за "лошите" кучета ще имат ефект.Дано поне колегите да спрат да ти отговарят,така както аз ще спра след този пост,защото глупака се наказва само с мълчание.
Чудесно, още един се изпусна....хаха, толкова е лесно, че чак ми доскучава.
---------- Post added at 20:06 ---------- Previous post was at 20:05 ----------
Тоест, чиста проба жалък форумен онанист :!:
Чиста проба, форумен чекист.:big_heat:
spe4elist
20-08-2012, 23:11
Бахти гнусния дразнител :afro:
---------- Post added at 20:06 ---------- Previous post was at 20:05 ----------
Чиста проба, форумен чекист.:big_heat:Страхотен си, СТРАХОТЕН :jason2:
Susscrofa
20-08-2012, 23:17
Бахти гнусния дразнител :afro:
Гнусния не е ли членуван?
Къде се загуби, не че няма достатъчно гларуси, но се усеща твоята липса.
---------- Post added at 20:17 ---------- Previous post was at 20:17 ----------
Страхотен си, СТРАХОТЕН :jason2:
Благодаря ти, наистина от твоята уста това звучи някак си много значимо за мен.
ФЕРАРИСТ
20-08-2012, 23:18
Един колега ми обясни добре защо в Перник няма синя зона . :devil:
Има и други начини - няма знаци няма синя зона...
И една поучителна история: В квартала сложиха един абсурден знак. Малко след това знака изчезна. Пак го сложиха и този път изчезна само половината , а тръбата и следите от ножовката останаха.
Мда, явно често се налага подобен "народен контрол".....
Благодаря ти, наистина от твоята уста това звучи някак си много значимо за мен.През тва ми е...
spe4elist
20-08-2012, 23:33
... но се усеща твоята липса.
Липсвах ли ти?!? :kiss:
Малко се дразня обаче, че някакво регионално столично проблемче занимава цялата нация по всички медии и го превръща в национален проблем със стратегическо значение ...
Susscrofa
20-08-2012, 23:38
Липсвах ли ти?!? :kiss:
Малко се дразня обаче, че някакво регионално столично проблемче занимава цялата нация по всички медии и го превръща в национален проблем със стратегическо значение ...
Не си ми липсвал.:)
Принципно си прав, това наистина е регионален проблем, но какво ще кажеш за малоумната варненска одисея с отрязванаето на достъпа с МПС до делфинариума, заради шепа лигави частници?
Утре може проблемчето да почука и на нашата врата....
spe4elist
20-08-2012, 23:45
Не си ми липсвал.:)
Принципно си прав, това наистина е регионален проблем, но какво ще кажеш за малоумната варненска одисея с отрязванаето на достъпа с МПС до делфинариума, заради шепа лигави частници?
Нещо не разбрах въпроса, но автомобили нямат място нито пред делфинариума, нито пред зоологическата градина, нито на крайбрежната алея, нито под дърветата - на сянка ... Все пак - това е парк, а не - паркинг ...
Susscrofa
20-08-2012, 23:49
Нещо не разбрах въпроса, но автомобили нямат място нито пред делфинариума, нито пред зоологическата градина, нито на крайбрежната алея, нито под дърветата - на сянка ... Все пак - това е парк, а не - паркинг ...
И как там общината е компенсирала наложеното ограничение, създала ли е алтернатива за паркиране.
spe4elist
20-08-2012, 23:50
Утре може проблемчето да почука и на нашата врата....
Това е стара максима ... Преди години, когато в СССР пръднеха, у нас се насираха ... Със сигурност вашия проблем с паркирането скоро ще се преекспонира и в останалите градове ... Стига сте плакали :pokey:
Mind_Control
20-08-2012, 23:51
Аз пък ще ти дам още по-добра идея. Тъй като аз живея в центъра и работя в центъра, през работните дни ходя на работа с велосипед или пеша и никога с кола..........Колата я карам през почивните дни и то извън София.
Та така аз, освен че заемам едно парко-място, не генерирам трафик, не причинявам задръствания, не замърсявам околната среда..........
Как ти се струва идеята?
Ами като не си използваш колата, защо заемаш само място? Остави си я в някой краен квартал. Значи хем не ползваш колата, хем само място заемаш. За такива като тебе двоен данък ;)
spe4elist
20-08-2012, 23:53
И как там общината е компенсирала наложеното ограничение, създала ли е алтернатива за паркиране.
Не - естествено! Общината освен да продава парцели за молове, друго не я интересува ... Дори вече започнаха за окупират наготово сградите на фалиралите молове ...
Ами като не си използваш колата, защо заемаш само място? Остави си я в някой краен квартал. Значи хем не ползваш колата, хем само място заемаш. За такива като тебе двоен данък ;)
На мен това мислене ми е много странно.
Имам вила, на която ходя 2 пъти годишно - да ми се бутне, не я ползвам!
Имам порцеланов сервиз, който ползвам само на великден - да ми се разкара, не го ползвам често.
Имам кола, която ползвам при нужда, но уви, нямам нужда да я карам всеки ден - да я разкарам, че заемам място.
Имам лодка на морето, но я карам само лятото - да я разкарам, заема място.
Колата е средство, което ни служи. Едни не слизат от нея, други се качват само при неотложна нужда, но и в двата случая тя им служи. Чисто на теория би следвало именно хората, които ползват често автомобила си да плащат повече заради щетите, които нанасят върху околна среда и инфраструктура дори.
Сори за офтопика.
А ако имаш дете, и ти се наложи да излезнеш спешно,какво правиш в случая ????????????
...
Имам си МОЕ паркомясто, не е собственост на общината, собственост е на входа (САМО на собствениците) и плащам наем на тях. Когато се прибера и, мястото е заето, пукам гуми, мажа с боя, сипвам безир в резервоара.
Ако е в двора на жилището в което живееш, разбира се.
Ако обаче е на улицата и ти си си решил, че е твое, нещата са различни.
На човек от семейство с толкова умни хора трябва да му е ясно, че извън прага на дома ти всичко е на цигани, просяци, крадци и т.н. Ти си си в дома си само като си заключиш вратата отвътре и то не винаги...
...............
За кореняците софиянци е добре да знаят, че всеки взел квартира под наем на таванския етаж е също толкова софиянец, колкото са и самите те, еле па ако и тоя, въпросния им се явява работодател и решава дали да изплати заплатата от 650 лв в пълния и размер... Пък и който няма здрави гащи да живее в центъра на столицата винаги може да продаде на новобогаташите и да върви в Челопечене, да речем.
.................
Но пък и не виждам нищо лошо да запушите целия център от сутринта до решаване на вашия въпрос.
... но какво ще кажеш за малоумната варненска одисея с отрязванаето на достъпа с МПС до делфинариума, заради шепа лигави частници?
Еми ела да видиш колко е отрязан достъпа...
Mind_Control
21-08-2012, 10:18
Точното място на което пише "Чочко" струва около 3000-4000 лв на година и се казва "Служебен Абонамент". А като не искате да плащате по 150 лв на година- моля- свободни сте да плащате по 2 лв на час.
РЕАЛНО НИКОЙ НЕ ВИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ГИ ПЛАЩАТЕ ТИЯ 150 ЛВ.
Не разбирам, кое е сложното за разбиране тука!?
---------- Post added at 07:18 ---------- Previous post was at 07:07 ----------
А ако имаш дете, и ти се наложи да излезнеш спешно,какво правиш в случая ????????????
Ами не живееме по времето на соца. Сега има таксита под път и над път, особено в центъра за където иде реч в момента. Да не говориме, че ако е толкова спешен случая и някой съсед може да те закара.
Освен това, като имаш кола, която караш само по Великден и Коледа, за да посетиш родителите си на село, какво ти гарантира, че няма да ти е паднал акумулатора?
П.С. И аз изпитвам носталгия по времената, когато колите бяха рядкост, но очевидно тези времена няма да се върнат.
Ела ти вземи такси от бул. Витоша до Пирогов... ще те отсвирят като стой та гледай.
И стига отклонявали (оспамвали и отролвали) темата, не е въпроса в плащането, плащат се и данъци за автомобили и жилища.
Въпроса е какво получаваш насреща, услуга или данък въвежда СОС, къде отиват парите и какво развитие ще има казуса.
В Амстердам, всички улици са в такова състояние, ще знаеш...
http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450gy250_1889240.jpg
(снимката е от централна софийска улица, прясно разчертана за платено паркиране преди дни... видно е как)
Аз пък ще ти кажа в Париж колко се плаща - 0.65 евро на ден. И то АКО си паркирал, след като си си намерил място, отишъл си с картата си, която ти се ПОЛАГА безплатно от общината като живущ и си си пуснал билетче от horodateur-а.
Само информирам, че на фона на тия 0.65 евро, минималната заплата по закон (както у нас е 270 лв), там е 1365 евро на месец.
И... улиците са също толкова хубави като на снимката по-горе, предполагам си се досетил...
ecotronic
21-08-2012, 11:29
Много можем да си спорим, да си говорим какво ли не.
Но това едва ли ще реши проблема.
Това от което има смисъл е явен протест, подписка, депозиране на индивидуални и колективни жалби.
Така че колеги, ако искате да дадете принос за каузата, по-добре се присъединете към протеста.
Площад "Славейков" 18:00.
Много можем да си спорим, да си говорим какво ли не.
Но това едва ли ще реши проблема.
...по-добре се присъединете към протеста.
Площад "Славейков" 18:00.
Така, само ще се изпокараме тук, а това не решава нищо. Дори само заинтересованите да участват, пак ще е нещо велико, стига са ни стригали като овце!
old alfist
21-08-2012, 12:08
А, ми да - вместо да се дърлите тук, по-добре вървете да им теглите по една майна на всеослушание.
DerMeister
21-08-2012, 12:10
Супер смешно е как хора, които нямат нищо общо с проблема, са най-активни в дискусиите и естествено не предлагат никакви разумни решения, а чисто и просто си злобеят.
Паркирането трябва да е платено. Но в България както винаги каруцата е пред коня и вместо да се плаща за услуга, привилегия или елементарно усилие на общината да вкара ред, ще се плаща за едно голямо нищо, което ще носи приходи на едни определени хора.
Иначе се надявам за всички е ясно, че комунизмът си отиде и всеки ще бъде принуден да се разполага според чергата си. Като не можеш да плащаш се местиш.
Супер смешно е как хора, които нямат нищо общо с проблема, са най-активни в дискусиите и естествено не предлагат никакви разумни решения, а чисто и просто си злобеят.
Знаех си, че твоето решение ще е разумно:
Като не можеш да плащаш се местиш.
Но отиди да го кажеш на тия на протеста.
Susscrofa
21-08-2012, 12:42
Ако е в двора на жилището в което живееш, разбира се.
На човек от семейство с толкова умни хора трябва да му е ясно, че извън прага на дома ти всичко е на цигани, просяци, крадци и т.н. Ти си си в дома си само като си заключиш вратата отвътре и то не винаги...
...............
За кореняците софиянци е добре да знаят, че всеки взел квартира под наем на таванския етаж е също толкова софиянец, колкото са и самите те, еле па ако и тоя, въпросния им се явява работодател и решава дали да изплати заплатата от 650 лв в пълния и размер... Пък и който няма здрави гащи да живее в центъра на столицата винаги може да продаде на новобогаташите и да върви в Челопечене, да речем.
.................
Но пък и не виждам нищо лошо да запушите целия център от сутринта до решаване на вашия въпрос.
Еми ела да видиш колко е отрязан достъпа...
Бях този месец и не ме пуснаха.
Не пускаха и други коли освен собствениците на имоти в "парка".
---------- Post added at 09:42 ---------- Previous post was at 09:39 ----------
В Амстердам, всички улици са в такова състояние, ще знаеш...
http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450gy250_1889240.jpg
(снимката е от централна софийска улица, прясно разчертана за платено паркиране преди дни... видно е как)
Аз пък ще ти кажа в Париж колко се плаща - 0.65 евро на ден. И то АКО си паркирал, след като си си намерил място, отишъл си с картата си, която ти се ПОЛАГА безплатно от общината като живущ и си си пуснал билетче от horodateur-а.
Само информирам, че на фона на тия 0.65 евро, минималната заплата по закон (както у нас е 270 лв), там е 1365 евро на месец.
И... улиците са също толкова хубави като на снимката по-горе, предполагам си се досетил...
Мислиш ли, че Париж и Амстердам винаги са били в това състояние?
Откъде да вземе общината пари, а имаш ли представа, колко е данъкът на един апартамент в центъра на Париж?
DerMeister
21-08-2012, 12:42
Знаех си, че твоето решение ще е разумно:
Но отиди да го кажеш на тия на протеста.
Аз не съм дал решение. Изказвам мнение, че нещата се пренасилват и не може да се искат пари за нещо несъществуващо и абсурдно. Не предлагам нито някой да се мести, нито някой да плаща.
Тия от протеста ще го разберат сами за съжаление. И не само те, всички ще го разберем или вече сме го разбрали по един или друг начин.
Stefan Caromov
21-08-2012, 12:46
[QUOTE=Liminat;1110485]Ако е в двора на жилището в което живееш, разбира се.
...............
Тва обясних на Доко няколко страници по-рано. Мястото се води предно дворно място на блока. Всеки собственик на апартамент в нотариалния си акт има описана идеална част от него. Затова се и заядох по-горе за паркирането на моето място. Плащам наем на входа - на касиерката, щото моята идеална част е 1.20 на 0.80 (по спомени), а колата не се събира там.Ако трябва да съм точен до край, наема, който плащам е точно 120 лева на година (10 лева на месец), ама с тия пари миналата година сложихме дограма на целия вход (не само с тях естествено), входа ни е с не особено грозни, но за сметка на това здрава зарешетъчна врата от ковано желязо( външната врата имам предвид) и, в общи линии, знам, че наема ми отива за нещо свястно. Затова и не се примирявам, когато някой спре и аз прибирайки се се окажа, че няма къде да паркирам, особено, когато шофьора на спрелия автомобил започне да се заяжда и тарикатее. Слагахме табели ,че това е собственост на блока, не на общината - крадоха ги. Имахме колчета (до мястото си имаме и гараж 1 брой) колчето с верига, тия неглеци от общината са го махнали, докато не съм бил в българия миналата година, с обяснението, че "то се виждало, че е пространство на блока и хората нямало да паркират там,те са съвестни", сега съм напарвил с помощта на един съсед дървена преносима табела вързана с верига директно за парапета на стълбите, коато още е жива и здрава (дано продължава така).Пред съседния вход е същото разположение, със същите проблеми, от другата страна на улицата има къща с двор - комшиите си държат колата в двора - логично. Когато са слагали от общината колчетата, въпреки че са видели ,че там е ВХОД за към двора, са сложили 2 броя колчета, нищо че в онзи момент, колата на съседа си е била в двора..Жената се чуди 1 седмица какво да напарви, как да излезе, как да ходи на работа и как да има достъп автомобила до пътя. Обажда се в общината, ходи там и....нищо ,казали и ,че щом е сложено колче, така е трябвало. В крайна сметка се събрахме трима комшии с една кирка и два чука и изскубахме колчетата, за да може жената да има достъп до собствения си двор. От към ул Васил Априлов, същата работа - къща с двор. Двора с огромна врата за коли. Тъпанарите сложили колчета, хората не могат да си вкарат колите в двора. По Марин Дринов посока Асен Златаров , още два такива случаи. На Сан Стефано - също. Е това, ако не е рекет хората да си паркират колите в платените зони, здраве му кажи.
А и грам не съм съгласен, че въобще трябва да се плаща резидент тикет, или той да е такива пари... Половината столици в Европа нямат такава такса, или, ако имат то тя е 20 процента от нашата. Вчера в едно предаване даже дадоха актуалните примери с други европейски столици.
Не съм съвсем съгласен и за наемателите, те наемат жилището, не наемат (освен, ако не е упоменато) дворно място. Специално в нашия вход, наематели имаше много до преди 2 години (около 40 процента). Сега от 14 апартамента, има два с наематели. На едните, наемодателя е домоуправителя ни (той живее на горния етаж), на другия едни руснаци - много мили хора. Говорил съм си и с двете семейства, те специално нямат достъп до междуетажните помещения ( не знам как се наричат), нито до мазетата.
Виж, ако наемателят си е упоменал в договора, че иска дворно място, тогава ок. Апропо,въпросните наематели, също се облагодетелстват от наема, който плащам аз, защото те тия придобивки на входа ги ползват, а де факто не са платили за тях ( за дограмите знам със сигурност, че не са плащали)
Мислиш ли, че Париж и Амстердам винаги са били в това състояние?
Откъде да вземе общината пари, а имаш ли представа, колко е данъкът на един апартамент в центъра на Париж?
А, не, не... това с "откъде да вземат пари" - не ми ги играй на мен тия... всички вече, дори и децата, са запознати с начините за източване на държавни бюджети... и после "ама няма пари, как да го оправим?"
Специално в Столична голяма община, има пари, та града да светне буквално... обаче по-големия проблем е, че има маса изгладнели за бързо забогатяване, които я изпомпват.
Да, имам идея колко висок е данъка за жилище в центъра на Париж. Но сравняваш ли мащабите? Доходите? Стандартът на живот? Фактът, че град като Париж е 4-5 пъти като територия, сравнение със София, и е над 6 млн население?
Да, винаги са били в това състояние Париж и Амстердам. Аз живях там преди повече от 20 години, и колкото и пъти да отида пак, виждам същото добро ниво на поддръжка + подобрения. Паветата на Шанз-Елизе са от времето на френската революция, обаче като минеш по тях, усещането е за по-равна настилка и от нашето Цариградско МоРе между Орлов мост и Яворов. А у нас - жълтите павета са "равни" като сокаците над Драгалевци, Симеоново и Бояна, там на баира...
Там обаче, не само в Париж, а и в цяла Франция, и в цяла Холандия - разликата е, че където и да се обърнеш, виждаш къде са ти данъците. Разликата е, че като хванаха един финансов министър с недоказан доход, с който си купува 300 квадрата апартамент в центъра на Париж, беше осъден ефективно. Още разлики искаш ли?
old alfist
21-08-2012, 14:10
Паркирането трябва да е платено. Но в България както винаги каруцата е пред коня и вместо да се плаща за услуга, привилегия или елементарно усилие на общината да вкара ред, ще се плаща за едно голямо нищо, което ще носи приходи на едни определени хора.
Иначе се надявам за всички е ясно, че комунизмът си отиде и всеки ще бъде принуден да се разполага според чергата си. Като не можеш да плащаш се местиш.
Ако визираш моето мъдро мнение - изобщо не е така, защото и аз като дойда в София по работа няма къде да паркирам, а по отношение на предлагането на действия не мога да надничам в чужда кошница, но в съшото време като гражданин на Република България и аз имам право да паркирам.
adv_petrov
21-08-2012, 14:38
Не съм съвсем съгласен и за наемателите, те наемат жилището, не наемат (освен, ако не е упоменато) дворно място.
За прилежащата към апартамента идеална част от дворното място, така както е описана в нот.акт за собственост на апартамента ли визираш, за да ти кажа че не си прав?
Susscrofa
21-08-2012, 14:42
А, не, не... това с "откъде да вземат пари" - не ми ги играй на мен тия... всички вече, дори и децата, са запознати с начините за източване на държавни бюджети... и после "ама няма пари, как да го оправим?"
Специално в Столична голяма община, има пари, та града да светне буквално... обаче по-големия проблем е, че има маса изгладнели за бързо забогатяване, които я изпомпват.
Да, имам идея колко висок е данъка за жилище в центъра на Париж. Но сравняваш ли мащабите? Доходите? Стандартът на живот? Фактът, че град като Париж е 4-5 пъти като територия, сравнение със София, и е над 6 млн население?
Да, винаги са били в това състояние Париж и Амстердам. Аз живях там преди повече от 20 години, и колкото и пъти да отида пак, виждам същото добро ниво на поддръжка + подобрения. Паветата на Шанз-Елизе са от времето на френската революция, обаче като минеш по тях, усещането е за по-равна настилка и от нашето Цариградско МоРе между Орлов мост и Яворов. А у нас - жълтите павета са "равни" като сокаците над Драгалевци, Симеоново и Бояна, там на баира...
Там обаче, не само в Париж, а и в цяла Франция, и в цяла Холандия - разликата е, че където и да се обърнеш, виждаш къде са ти данъците. Разликата е, че като хванаха един финансов министър с недоказан доход, с който си купува 300 квадрата апартамент в центъра на Париж, беше осъден ефективно. Още разлики искаш ли?
Имах предвид едно по далечно минало. Да не мислиш, че източването на бюджет и евросредства ние сме го измислили. Просто при нас става най-хард, както става в останалите южни европейци.
Всяка една една от тези държави е преминала през нашите проблеми, но не при всички те са били в тези мащаби.
Пари няма:)
Не знам защо си мислите, че бюджета на София е голям:), 10-20 пъти по-малък от този на Виена.
Не бих сравнявал Франция с Холандия.
Холандия е друга бира.
Париж е доста голям и не много чист мегаполис, но безпорно с добре уреден трафик.
Холандия е върха на съвременната цивилизация, поне според мен.
DerMeister
21-08-2012, 16:29
Ако визираш моето мъдро мнение - изобщо не е така, защото и аз като дойда в София по работа няма къде да паркирам, а по отношение на предлагането на действия не мога да надничам в чужда кошница, но в съшото време като гражданин на Република България и аз имам право да паркирам.
Не визирам никой конкретно. Просто във всички подобни теми преобладават мнения на хора, които не са част от обсъждания проблем и предложенията им са винаги крайни и на моменти абсурдни. Имам проблем - махни се от там и няма да имаш. Не съм доволен - това е положението, ако не ти изнася го духай.
Stefan Caromov
21-08-2012, 16:40
За прилежащата към апартамента идеална част от дворното място, така както е описана в нот.акт за собственост на апартамента ли визираш, за да ти кажа че не си прав?
Ми, като наема апартамента, наема ли и останалите площи с него. Това признавам не ми е ясно, но не съм имал проблеми, както казах с наемателите, затова, не съм си и правил труда, да се образовам правно. Може би не съм прав, осветли ме
Mind_Control
21-08-2012, 17:10
Ми, като наема апартамента, наема ли и останалите площи с него. Това признавам не ми е ясно, но не съм имал проблеми, както казах с наемателите, затова, не съм си и правил труда, да се образовам правно. Може би не съм прав, осветли ме
Идеята е, че ти може да си собственик на 1 кв. метър от двора, но това не ти дава право да си заградиш този един кв. метър, защото той не е точно определен. Тоест- не си собственик на един квадрат от мястото, на което паркираш, с други думи.
Не визирам никой конкретно. Просто във всички подобни теми преобладават мнения на хора, които не са част от обсъждания проблем и предложенията им са винаги крайни и на моменти абсурдни.
Гледай сега, това е форум. А на форума едно му е хубавото, че можеш да видиш различни от твоето мнения. Няма тема, в която да пише само лично засегнатия, във всяка тема може да изкаже мнение всеки.
Да не ставаме смешни /със смешната си столица и великите и столичани/ в очите на тия, които живеят в Ню Йорк, Виена и... Твоето тук и навсякъде е там, където си го заградил с ограда - само твое :)
И то май само в страните, в които можеш да го браниш и с пушка, ако се наложи :)
... Тоест- не си собственик на един квадрат от мястото, на което паркираш, с други думи.
Явно в двора на колегата са си определили паркоместа и той си плаща наем за някое от тях към кооперацията.
old alfist
21-08-2012, 17:14
Т.е. притежава част от всеки един квадратен метър от общите части, но не притежава нито един самостоятелно обособен квадратен метър.
Mind_Control
21-08-2012, 17:17
Т.е. притежава част от всеки един квадратен метър от общите части, но не притежава нито един самостоятелно обособен квадратен метър.
Точно така :)
Нда, твоята част е нещо като вълшебно килимче, което се движи с теб под краката ти докато се движиш:)
Делбите са друго нещо, те са когато двора се дели на няколко /най-често 2 / части, които вече може да се заградят и ползват самостоятелно.
old alfist
21-08-2012, 17:32
Нда, твоята част е нещо като вълшебно килимче, което се движи с теб под краката ти докато се движиш:)
Делбите са друго нещо, те са когато двора се дели на няколко /най-често 2 / части, които вече може да се заградят и ползват самостоятелно.
Разделините протоколи установяват право на ползване между собствениците, но не на собственост, макар, че могат да послужат като основание за придобиване впоследствие, естествено ако отговарят на нормите за устройство на селищните територии и със съгласието на всички собственици.
Аз не мога да си обясня едно нещо (попринцип съм ЗА да се плаща някаква сума в центъра за паркиране), обаче са живущите там дават 150лв. за една кола и 600лв. за две коли (като спора коя от двете коли ще се пише първа и коя втора оставят на жителите на дадения адрес) и тука идва чуденето ми. Ти си плащаш, а какво получаваш ? По това което разбирам - НИЩО, значи ти нямаш място, което да получиш срещу тая сума ти имаш право да спреш някъде между тая и тая пресечка (недай си боже да няма места там, пак си плащаш синята зона, ако спреш на следващата пресечка :bash: ) И това, което много колеги го казаха е вярно, тва правителство го кара на "разделяй и владей", не дигат цените на билетите понеже тогава много ще писнат ...
В София през 1915 г живеят така наречените кореняци-1/4 шопи от селата и 3/4 други селяни, бегълци от Македония, все пак да отбележим, че не са графове и барони:) Населението през Освобождението е около 20 и кусур хиляди жители, от които има турци, евреи, гърци, арменци, цигани и прочее.Българите са малцинство, около 6000.
И двамата ми дядовци, са завършили висше в София (през периода 1915-1925), но се се върнали там, където са били имотите им (в околийски и окръжни градове), бизнесът им, близките и никой не е мислил да живе в столицата.
След 1944 обаче нещата се променят. Това се налага от "риформите" направени от други селяни, без образование, които взимат властта и знаете какво правят, който не знае да прочече нещо по смислено, вместо да се опива от собствената си простотия....
После пък родителите ми се местят в София (като вишисти и специалисти, а не по партийна линия), където живеят пък други техни роднини вече, като продават къща в центъра на голям град за да купят два апартамента в центъра на София, с малко заем през далечната 1960 г.....
Аз също съм роден и живял в центъра, между Попа и Су то, къто в момента апартаментът ни, даден под наем, а аз живея, извън София, в Люлин, както казват някои :) Плащам данъци и на двете места, а който не му харесва да си продаде имотът и да живее където му изнася.
Принципно съм против това да се плаща за паркиране в центъра по други съображения, като липса на места за паркиране на всеки и т.н., но и смятам, че там това трябва да бъде горе долу така, след нЕкои други действия.
Но и да отбележим, че "жителство" има само в полуфеодалните общества на комунизма, няколко века преди това и в Западна Европа.В Русия крепостничеството е премахнато от Царя Освободител (освободител е имено заради премахнатото крепостно право), чиито паметник стои пред нашето Нар. сУбрание,
Качвам и малко инфо, което намерих набързо в нета:
Първом малко снимки, когато всеки е можел да живее в София свободно, а градът е наричан малкия Брюксел.
http://stara-sofia.com/
А тук пък друго инфо, за тия, дето могат и искат да научат нещо, вместо да плямпат глупости:
http://www.sofia.bg/history.asp?lines=314&nxt=1&update=all
http://www.ogf-sofia.com/info/analizi
Susscrofa
21-08-2012, 20:56
Аз не мога да си обясня едно нещо (попринцип съм ЗА да се плаща някаква сума в центъра за паркиране), обаче са живущите там дават 150лв. за една кола и 600лв. за две коли (като спора коя от двете коли ще се пише първа и коя втора оставят на жителите на дадения адрес) и тука идва чуденето ми. Ти си плащаш, а какво получаваш ? По това което разбирам - НИЩО, значи ти нямаш място, което да получиш срещу тая сума ти имаш право да спреш някъде между тая и тая пресечка (недай си боже да няма места там, пак си плащаш синята зона, ако спреш на следващата пресечка :bash: ) И това, което много колеги го казаха е вярно, тва правителство го кара на "разделяй и владей", не дигат цените на билетите понеже тогава много ще писнат ...
Получаваш право да паркираш в синя зона цяла година, това не е ли достатъчно за чифт готини маратонки?
---------- Post added at 17:56 ---------- Previous post was at 17:55 ----------
В София през 1915 г живеят така наречените кореняци-1/4 шопи от селата и 3/4 други селяни, бегълци от Македония, все пак да отбележим, че не са графове и барони:) Населението през Освобождението е оurl]
Е, моля ти се, те са аристократи хората, синя кръв тече в изтупаните им от сламки дирници.:)
ecotronic
21-08-2012, 21:01
В София през 1915 г живеят така наречените кореняци-1/4 шопи от селата и 3/4 други селяни..........
След този интересен демографски анализ, аз си задавам друг въпрос:
Преди около 130 години, по времето когато София е била една кална нива, други европейски столици са имали истории на няколкостотин години.
С това искам да кажа, че София е един относително млад град.
И така като го съпоставям с доста по стари градове, се учудвам на градоустройствената недалновидност на нашите предци.
Как в една Виена по времето когато превозното средство се е наричало файтон, са решили да направят толкова широки улици, че днес има просторно място.
Как в една Виена по времето когато превозното средство се е наричало файтон, са решили да направят толкова широки улици, че днес има просторно място.
Много просто,ето как са освободили терена: :-)
" Град Виена в Австрия петдесет и два пъти бил бомбардиран по време на Втората световна война и 87,000 къщи на града бяха загубени. Само 41 цивилни превозни средства са оцелели, повече от 3000 бомбени кратери бяха преброени.... През февруари и март 1945 г., 80000 тона бомби са отпаднали от американски и британски самолети, унищожаване на повече от 12,000 сгради и 270,000 души са останали без дом." http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_of_Vienna_in_World_War_II
" Град Виена в Австрия ...
Тъй де, бомбените килими като градоустройствено мероприятие. Извод: малко са ни били хамериканските бомби, иначе къв граааад щеше да е София, ехеее...:bash:
Но пък в Париж това е направено и без бомби - от един човек на име Осман (не е грешка, пише се Haussmann), ама франсетата го произнасят като "сын турецко-подданного" ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Haussmann's_renovation_of_Paris
Тъй де, бомбените килими като градоустройствено мероприятие. Извод: малко са ни били хамериканските бомби, иначе къв граааад щеше да е София, ехеее...:bash:
Но пък в Париж това е направено и без бомби - от един човек на име Осман (не е грешка, пише се Haussmann), ама франсетата го произнасят като "сын турецко-подданного" ...
Тъй де, колегата Екотроник изкара австрийците толкова далновидни, видиш ли още от как каруци са бичили са си разширили улиците... А то какво?!? Американците дошли, и свършили цялата работа, за да може сега във Виена да има улици като 5 Avenue New York. ;-)
ecotronic
21-08-2012, 21:53
" Град Виена в Австрия петдесет и два пъти бил бомбардиран по време на Втората световна война и 87,000 къщи на града бяха загубени. Само 41 цивилни превозни средства са оцелели, повече от 3000 бомбени кратери бяха преброени.... През февруари и март 1945 г., 80000 тона бомби са отпаднали от американски и британски самолети, унищожаване на повече от 12,000 сгради и 270,000 души са останали без дом." http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Bombing_of_Vienna_in_World_War_II
Не е в разрушенията причината. Сградите не са местени а възстановявани.
Не е в разрушенията причината. Сградите не са местени а възстановявани.
Така е, а дали не са препроектирали инфраструктурата адекватно? ;-)
ecotronic
21-08-2012, 22:35
Така е, а дали не са препроектирали инфраструктурата адекватно? ;-)
Като спомена за 5 - то авеню, и там ли е имало бомбардировки? Или може би са го строили преди 20 години?
Не колега, отговорът е много прост:
Хората, за разлика от нас мислят, когато правят нещо.
И то не просто мислят, а мислят в перспектива.
Като спомена за 5 - то авеню, и там ли е имало бомбардировки? Или може би са го строили преди 20 години?
Не колега, отговорът е много прост:
Хората, за разлика от нас мислят, когато правят нещо.
И то не просто мислят, а мислят в перспектива.
Хе, "добро утро"! Не врат, а шия. Перефразираш само, и стига с това чуждопоклонничество, когато те са крали от фондове, ние чакахме банани по коледа. Сега е дошъл и нашия ред с фондовете.
Не схващаш сарказъма и иронията, май! ;-)
Като спомена за 5 - то авеню.
Не знам какво толкова зациклихте на това прочуто Fifth Avenue и не знам дали сте го виждали на живо, ама в по-голямата си част то е едва четирилентово, а в още по-голяма част е и еднопосочно - и освен това е по-тясно от бул. Дондуков например.
Виж, въпросният барон Осман (колко смешно звучи само) или Baron Georges-Eugène Haussmann, е направил много - просто е съборил 2/3 от Париж, разчертал го е отново е и е направил булеварди, широки до 70 метра. И всичко това между 1853 и 1872 година. Неслучайно се говори за "Османизацията на Париж" (да не се бърза с югоизточните ни съседи).
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D 1%86%D0%B8%D1%8F_%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0 %B0
Например Avenue de la Grande Armée
http://www.annuaire-parking.com/images/Grande-armee.jpg
http://www.earth-photography.com/photos/Countries/France/galleryinfo/ChampsElysees_intro.jpg
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/31531965.jpg
А ето как е правено - без бомби, а с желание, кирки и лопати
И не е имало врясъци около отчуждаването на терени, щото на съседния ъгъл е имало гилотина...
http://paris1808.voila.net/grande_armee_2.jpg
Пинко иронизирам цялата тема точно в този аспект, още от самото начало като споменах, че е презастроено, а вината за това е не само на архитекта подписал строителното разрешение, а се споделя и със собствениците на терени (кореняците) които са си бутнали еднофамилните къщички в центъра на столицата, пренаселили са я със "селтаци" и сега същите тези стачкуват, че видиш ли няма място къде да паркират, защото гаража под кооперацията е магазин. А между тях има и такива като Стефчо които не са облажили от перестройката, и видиш ли сега търсят вината в новодошлите "балъци" от село. Според мен трябва да накарат комшиите по-улица да бутнат големите блокове къде са построили, на мястото на "400-те" квадрата двор който са имали, и всичко ще си дойде на място. Другия вариант ти го спомена. ;-)
А като стана въпрос за 5TH AVE , само него не съм виждал на живо, другите "авенюта" ми бяха достатъчни. И като споменах авенюта та се сетих, че и там има синя зона, всъщност почти всички паркинги в downtown-а са си платени, а парко-места по живеене са осигурени защото са такива нормативните уредби, и не се допуска презастрояване. Има градове които в административната част или техния център (downtown) сградите са свързани с топли връзки като Columbus в Ohio. Тяхната инфраструктура никога не можем да я имаме, дори широките улици като във Vegas или в някой "кънтри" град като Huntington.
Е, моля ти се, те са аристократи хората, синя кръв тече в изтупаните им от сламки дирници.:)
Даже тъмночерна :humpx:
---------- Post added at 02:39 ---------- Previous post was at 02:37 ----------
След този интересен демографски анализ, аз си задавам друг въпрос:
Преди около 130 години, по времето когато София е била една кална нива, други европейски столици са имали истории на няколкостотин години.
С това искам да кажа, че София е един относително млад град.
И така като го съпоставям с доста по стари градове, се учудвам на градоустройствената недалновидност на нашите предци.
Така е, прав си.Само да уточним, че градустройствения план на София е премахнат след 1944 и е приет нов, последиците на който сърбаме сега.Никога по времето на соца не било предвиждано да има толкова население и такъв брой частни автомобили.Когато това се случи, вече :) положението е трудно управляемо.
Ето малко за последния кмет преди 1944
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD% D0%BE%D0%B2_%28%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%29
Още малко снимки от миналото:
http://stara-sofia.com/bulvl.html
Четвъртата снимка отдолу нагоре е мястото на Попа, ъгъла на Графа и бул Васил Левски в наши дни, там съм отрасъл ази :biker:.Снимката е към 1940 г.
а парко-места по живеене са осигурени защото са такива нормативните уредби, и не се допуска презастрояване . ;-)
Само да уточним, че градустройствения план на София е премахнат след 1944 и е приет нов, последиците на който сърбаме сега.Никога по времето на соца не било предвиждано да има толкова население и такъв брой частни автомобили.Когато това се случи, вече :) положението е трудно управляемо.
Нормативната уредба се променя и след 89 за да се даде възможност за презастрояването от нея интересно как липсва уредбата на паркоместата, чак наскоро отново въведоха подобни изисквания и то пак недостатъчна бройка.
Та едните мацали... другите (до колкото управниците ни след 89 са други изобщо) мазали.
Нормативната уредба се променя и след 89 за да се даде възможност за презастрояването от нея интересно как липсва уредбата на паркоместата, чак наскоро отново въведоха подобни изисквания и то пак недостатъчна бройка.
Та едните мацали... другите (до колкото управниците ни след 89 са други изобщо) мазали.
И сега да оправят "мазАлото" , по тесните централни улички въведоха "синята зона", но ефекта се оказа двоен, задръстванията понамалели, а и влизали парички в....:gruebel:, и в джоба.......
И се сещам как мрънкахме когато задължиха търговците да сложат касови апарати, после свикнахме. Мрънкахме и като въведоха ДДС, хммм, пак свикнахме. Те обаче вЗеха, че хакнаха камери по пътищата, да си снимат, мхммм. А какво мрънкане беше с цигарите, първо мрънкаха сбствениците на кръчми, че разделяли клиентите, после хакнаха директно пушачите, и какво...? Кой ли не си помрънка? Сега сини зони, ала бала... трябва да се мрънка. :gruebel:
А в това време "бате" режи ленти и си брои първия милиард, каква ирония! :naughty::gruebel:
Viva Las Vegas
За сега живея в центъра,не плащам наем и до мен има безплатен паркинг но работата ми е на десетина километра а колата ми гори над 10/100,може ли към протеста да включим и цените на бензина,че не ми стигат парите за мастика.:):):)
бре ти направо си за ожалване.Центъра с безплатен паркинг до теб си е чист джакпот...........
[QUOTE=Susscrofa;1110707]Получаваш право да паркираш в синя зона цяла година, това не е ли достатъчно за чифт готини маратонки?[COLOR="Silver"]
Не, ти я плащаш, за да можеш да спираш на пресечката "Х" и перпендикулярната "У", а ако няма места там спираш на успоредната на твоята пресечка и ПЛАЩАШ, защо ? Пак казвам аз съм ДА има такса, но има много неуредици около тоя така поставен закон !
Mind_Control
22-08-2012, 10:24
[QUOTE=Susscrofa;1110707]Получаваш право да паркираш в синя зона цяла година, това не е ли достатъчно за чифт готини маратонки?
Не, ти я плащаш, за да можеш да спираш на пресечката "Х" и перпендикулярната "У", а ако няма места там спираш на успоредната на твоята пресечка и ПЛАЩАШ, защо ? Пак казвам аз съм ДА има такса, но има много неуредици около тоя така поставен закон !
Е няма как да ви издействат персонално парко място на всичките в центъра. А ако го направят- то и аз искам такова пред блока ми (който не е в центъра), проблем?
ПАК КАЗАВАМ- [COLOR="Red"]ТАКСАТА ОТ 150 ЛВ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!!! Стига ревали.
ecotronic
22-08-2012, 11:22
Хе, "добро утро"! Не врат, а шия. Перефразираш само, и стига с това чуждопоклонничество, когато те са крали от фондове, ние чакахме банани по коледа. Сега е дошъл и нашия ред с фондовете.
Не схващаш сарказъма и иронията, май! ;-)
Ако бях чуждопоклонник, сега нямаше да съм тук и да коментирам подобни проблеми.
Аз съм просто един реалист, който задава въпроси и търси отговори.
Проявата на сарказъм и ирония не са измежду любимите ми похвати, когато трябва да защитавам дадена теза.
ПАК КАЗАВАМ- ТАКСАТА ОТ 150 ЛВ НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!!! Стига ревали.
Е като стане задължителна, ще е късно за реване!
Mind_Control
22-08-2012, 11:26
Е като стане задължителна, ще е късно за реване!
Приказката за нероден Петко предполагам я знаеш. Сега го изкарвате все едно сте задължени да плащате тие 150 лв, а реално не е така.
Тъй де, колегата Екотроник изкара австрийците толкова далновидни, видиш ли още от как каруци са бичили са си разширили улиците... А то какво?!? Американците дошли, и свършили цялата работа, за да може сега във Виена да има улици като 5 Avenue New York. ;-)
И Париж е бил бомбардиран по време на войната, но мислиш ли, че затова има толкова широки авенюта там, като 12-те, които се вливат в Place de l'Etoile, например? Ми не. И там, далновидността е причината. Тази на барон Осман, още по времето, когато София е била кален кър.
Едит - опс, той Пинко ме изпреварил с примера...
ecotronic
22-08-2012, 11:35
Приказката за нероден Петко предполагам я знаеш. Сега го изкарвате все едно сте задължени да плащате тие 150 лв, а реално не е така.
Лошото е, че и управляващите разчитат именно на това.
Много е прав колегата, като казва, че после ще е късно.
Защото после ще стане, както Гиньо Ганев казваше.........
Битият си е бит.............а (ха ха ха )..................а останалото не е толкова смешно.
Не съм принуден, просто логиката на въвеждане на данък е такава.
А това както и да го гледам е данък, а не такса за услуга.
[QUOTE=Mind_Control;1110873]
А ако го направят- то и аз искам такова пред блока ми (който не е в центъра), проблем?
QUOTE]
Имаш го ... нарича се служебен абонамент !!! Но то там е играта да не пипат абонамента, защото много баровци от центъра ще прибегнат и към него !
Служебният абонамент не е ли само през работно време, тоест след 18:00, 19:00 или незнам си колко си часа всеки да може да си паркира.
Служебният абонамент не е ли само през работно време, тоест след 18:00, 19:00 или незнам си колко си часа всеки да може да си паркира.
То и синята зона е така ! Ако прецениш, че излизаш преди 8 за работа и се прибираш след 18.30/19.30 може да не ги плащаш тия 150/600лв. !!!
Е, как да не е задължителна таксата от 150лв., като в противен случай трябва да се плаща "Синя зона" на час, за да не бъде вдигнат автомобила с паяк или в най-добрия случай да не се постави скоба за неправилно паркиране?!
Да, О'к, таксата може официално да не е задължителна, но обстоятелствата я правят такава за живущите в центъра.... :?
Любопитно ми е един казус ...
Ако всички живущи на дадена улица (да кажем, че е тясна улица и на нея само има мега блокове) , си платят въпросните 150 лв. (да предположим, че всички на един адрес имат по една кола), и се стигне до там, че улицата няма как на практика да побере всички коли на хората които са си платили ...
Общината ще възстанови ли парите на хората които искат да се откажат? И въобще общината като взима пари правили някаква проверка за това дали въпросната улица Х може да побере още заявки?
Mind_Control
22-08-2012, 16:51
Общината ще възстанови ли парите на хората които искат да се откажат? И въобще общината като взима пари правили някаква проверка за това дали въпросната улица Х може да побере още заявки?
Просто и ясно- "НЕ".
А живущите правят ли си сметка, като си купуват апартамент и след това кола, къде ще паркират?
Отново отговорът е кратко и ясно- "НЕ"
Ми щом на хората не им пука, защо на общината трябва да й пука!?
DerMeister
22-08-2012, 17:05
Просто и ясно- "НЕ".
А живущите правят ли си сметка, като си купуват апартамент и след това кола, къде ще паркират?
Отново отговорът е кратко и ясно- "НЕ"
Ми щом на хората не им пука, защо на общината трябва да й пука!?
Ми щото общината е, за да служи на хората. А хората като са си купували апартаменти не са искали на общината по 150лв. на година е така за спорта. А на улицата, която се поддържа с техните данъци има 10 служебни абонамента и 4 кафета с тротоарно право, докато самата улица е с 3 пласта асфалт върху павета, 10 ями, за тротоар да не говорим.
Може ли да ми обясниш защо в цялата тема говориш на всички на въпреки и се опитваш да ни изкараш малоумни, пишейки с главни букви, много удивилтелни и т.н. разни твои странни умозаключения? Нещо цикъл?
На мен пък друго ми е чудно - ако всеки поддръжник на максимата "щом не ти изнася в центъра се изнасяй", получи в отговор "щом не ти изнася в центъра, не идвай тук", как ще реагира и какво би предприел :?:
Ей така, защото на някой в центъра му пречим ние с колите от крайните квартали :)
Отговор нещА - просто помислите за позицията на едните хора и позицията на другите хора :!:
ecotronic
22-08-2012, 17:59
Ми щото общината е, за да служи на хората. А хората като са си купували апартаменти не са искали на общината по 150лв. на година е така за спорта. А на улицата, която се поддържа с техните данъци има 10 служебни абонамента и 4 кафета с тротоарно право, докато самата улица е с 3 пласта асфалт върху павета, 10 ями, за тротоар да не говорим.
На улицата на която живея (една от най-късите улици в София - около 70 м) преди 20 години паркираха 2 - 3 коли. Днес това да се намери свободно място на тази улица е цяло чудо.
Та в този ред на мисли си представям как след още 10 години, колите ще трябва да паркират една върху друга...........
Казвам всичко това защото проблемът не в това дали ще даваме или не по 150 лв. на година или дали ще се плаща по лев или два за почасово паркиране.
Проблемът е в това, че тези пари, които уж се дават на общината във връзка с паркирането НЕ се харчат от същата тази община за да се решава проблема с паркоместата в София.
На мен пък друго ми е чудно - ако всеки поддръжник на максимата "щом не ти изнася в центъра се изнасяй", получи в отговор "щом не ти изнася в центъра, не идвай тук", как ще реагира и какво би предприел :?:
Ей така, защото на някой в центъра му пречим ние с колите от крайните квартали :)
Отговор нещА - просто помислите за позицията на едните хора и позицията на другите хора :!:
Ами лично аз си плащам място (120 лева на месец) в подземния гараж на НДК (откъм Фр. Нансен). Делкаме си парите с един приятел, който живее на Любен Каравелов - щото мен паркомястото ми трябва в работно време (от около 9:30 - 10 ч до около 17-18 часа), а на него - през нощта. Така и двамата сме доволни и плащаме по 60 лева.
И зимата колата е на топло, лятото е на хладно (дори студено). Излиза ми около 3 кинта на ден (при 20-22 работни дни на месец). Което е смехотворен разход на фона на цената на нафтата за ~40 километра на ден (около 11-12 лева). Реално той трябва да плаща повече, щото си държи колата и събота и неделя, а и доста повече като часове, ама айде от мен да мине.
Извадил съм си и карта за Спайдера, защото през лятото доста често ходя и с него (всяко паркомясто може да се ползва от до 3 коли).
Апропо, в огромния гараж под НДК около половината места са свободни. Щото тук нали разни хора ревяха, че нямало подземни/многоетажни паркинги. Всъщност има, ама искат пари.
Любопитно ми е един казус ...
Ако всички живущи на дадена улица (да кажем, че е тясна улица и на нея само има мега блокове) , си платят въпросните 150 лв. (да предположим, че всички на един адрес имат по една кола), и се стигне до там, че улицата няма как на практика да побере всички коли на хората които са си платили ...
Това е мотивът на съда да върне наредбата, след което общината я прегласува.За да има такса, е необходимо да бъде осигурено място на всеки, който има право.
---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:14 ----------
Така е, но по принцип нещата са объркани с десетилетия.Затова в една Виена, която е сходна на София като размери и население, нещата са уредени по - добре, просто е решавано разумно, когато е трябвало .
---------- Post added at 23:17 ---------- Previous post was at 23:16 ----------
То като поставиш така казуса, ще получиш и друг отговор :). Правилно е хората там да протестират, лошото е, че всеки протестира, когато огъня стигне до чергата му, а не и до тази на комшията,
Susscrofa
22-08-2012, 21:09
Аз не разбирам, но тук май има много еректуси:)
Купуваш апартамент с ясното съзнание, че няма да имаш осигурено място за паркиране.
Общината ти прави реверанс и ти казва дай 150 кинта за цяла година и ако намериш място в синя зона може цял ден и цяла нощ да си висиш там безплатно, но ти сополивеца безумен си нагъл и искаш някой да ти подари безплатно и постоянно осигурено място за паркиране в идеалния център.....................проста работа.:calc:
Ами лично аз си плащам място (120 лева на месец) в подземния гараж на НДК (откъм Фр. Нансен). Делкаме си парите с един приятел, който живее на Любен Каравелов - щото мен паркомястото ми трябва в работно време (от около 9:30 - 10 ч до около 17-18 часа), а на него - през нощта. Така и двамата сме доволни и плащаме по 60 лева.
И зимата колата е на топло, лятото е на хладно (дори студено). Излиза ми около 3 кинта на ден (при 20-22 работни дни на месец). Което е смехотворен разход на фона на цената на нафтата за ~40 километра на ден (около 11-12 лева). Реално той трябва да плаща повече, щото си държи колата и събота и неделя, а и доста повече като часове, ама айде от мен да мине.
Извадил съм си и карта за Спайдера, защото през лятото доста често ходя и с него (всяко паркомясто може да се ползва от до 3 коли).
Апропо, в огромния гараж под НДК около половината места са свободни. Щото тук нали разни хора ревяха, че нямало подземни/многоетажни паркинги. Всъщност има, ама искат пари.
Хм, 120 кинта на месец не е нищо на фона на разходите, които ще имаш ако паркираш цял ден на синя зона дори при сегашните цени. Това са 22 работни дни по 8 часа - 172 лева. Плюс горивото за обикаляне и търсене на място, плюс глобите, когато все някога (а всъщност доста често) забравиш да си пуснеш СМС.
Аз не разбирам в тая тема какво има да пишат хора, които не живеят в центъра. Сития на гладен не вярва.
Нещата по кварталите са мнооого различни. Много може да се пише, ама аз обичам да давам примери.
1 Аз апартамент не съм се натискал да си купувам, просто там съм се родил. В същото време са се родили и други хора и на по-хубави и на по-лоши места. Някои на село, други в Люлин примерно, трети в Маями... Всички ние живеем, учим, ставаме пълнолетни, започваме да плащаме данъци на държавата. Аз по-високи, този в Люлин по-ниски. Аз обаче не мога да паркирам кола свободно пред дома си, този в Люлин може да спре 10, че дори 9 от тях да не са в движение. Аз нещо виновен ли съм, че в даден момент общината не може да си реши проблема с парирането и упражнява двоен стандарт спрямо хората в центъра и тези в крайните квартали?
2 Пред блока на приятелката ми няма синя зона. Има малка уличка и колите спират от едната страна на платното. Тук един ден един човек слезе по джапанки докато паркирах и ми обясни, че това е неговото място. Не го е купил, но колата му явно вече е навършила пълнолетие и трябва да има нейно място. Казах му да не ме занимава и си влязох. Стана ми смешно обаче, защото в тази уличка няма проблем с паркирането и един смешен чичко се вживява без да знае, че в центъра аз дори не мога да паркирам пред нас без да плащам. Просто един такъв човек няма как да разбере, че не само нямаш място твое си в центъра, ами си плащаш, за да нямаш място.
3 Проблем със синята зона ще има винаги докато не спре раздаването на служебни абонаменти, защото по този начин местата за паркиране стават по-малко. Пред нас половината места са служебен авонамент. Когато се начертават места за инвалиди се спазва процентно отношение спрямо останалите места, но това е по пярвоначални изчисления. Чак след това се дават служебните абонаменти и местата намаляват драстично, но от ЦГМ ако ги питате ще ви кажат, че тези места са си към синята зона.
4 Къкво е синята зона? Тя не е сложена случайно в центъра. Тя е сложена около административните сгради. Такъв й е първоначалния замисъл. Да се облекчи паркирането в центъра около тези сгради. Тук се питаме защо тогава има синя зона на улици, които са на 2км от най-близката такава сграда? Също така какво налага въвеждането на нови промени около времето за паркиране. Защо ще има синя зона до 20:00, като администрациите затварят в 17:00? Защо ще я има в събота, като в събота не работят нито администрации, нито банки ( с няколко изключения)?
Просто народа е ленив и това, щче по грозен начин ще събират още пари вече не е в състояние да се събудим и да променим нещо.
Аз не разбирам в тая тема какво има да пишат хора, които не живеят в центъра. Сития на гладен не вярва.
Нещата по кварталите са мнооого различни. Много може да се пише, ама аз обичам да давам примери.
1 Аз апартамент не съм се натискал да си купувам, просто там съм се родил. В същото време са се родили и други хора и на по-хубави и на по-лоши места. Някои на село, други в Люлин примерно, трети в Маями... Всички ние живеем, учим, ставаме пълнолетни, започваме да плащаме данъци на държавата. Аз по-високи, този в Люлин по-ниски. Аз обаче не мога да паркирам кола свободно пред дома си, този в Люлин може да спре 10, че дори 9 от тях да не са в движение. Аз нещо виновен ли съм, че в даден момент общината не може да си реши проблема с парирането и упражнява двоен стандарт спрямо хората в центъра и тези в крайните квартали?
2 Пред блока на приятелката ми няма синя зона. Има малка уличка и колите спират от едната страна на платното. Тук един ден един човек слезе по джапанки докато паркирах и ми обясни, че това е неговото място. Не го е купил, но колата му явно вече е навършила пълнолетие и трябва да има нейно място. Казах му да не ме занимава и си влязох. Стана ми смешно обаче, защото в тази уличка няма проблем с паркирането и един смешен чичко се вживява без да знае, че в центъра аз дори не мога да паркирам пред нас без да плащам. Просто един такъв човек няма как да разбере, че не само нямаш място твое си в центъра, ами си плащаш, за да нямаш място.
3 Проблем със синята зона ще има винаги докато не спре раздаването на служебни абонаменти, защото по този начин местата за паркиране стават по-малко. Пред нас половината места са служебен авонамент. Когато се начертават места за инвалиди се спазва процентно отношение спрямо останалите места, но това е по пярвоначални изчисления. Чак след това се дават служебните абонаменти и местата намаляват драстично, но от ЦГМ ако ги питате ще ви кажат, че тези места са си към синята зона.
4 Къкво е синята зона? Тя не е сложена случайно в центъра. Тя е сложена около административните сгради. Такъв й е първоначалния замисъл. Да се облекчи паркирането в центъра около тези сгради. Тук се питаме защо тогава има синя зона на улици, които са на 2км от най-близката такава сграда? Също така какво налага въвеждането на нови промени около времето за паркиране. Защо ще има синя зона до 20:00, като администрациите затварят в 17:00? Защо ще я има в събота, като в събота не работят нито администрации, нито банки ( с няколко изключения)?
Просто народа е ленив и това, щче по грозен начин ще събират още пари вече не е в състояние да се събудим и да променим нещо.
Както е тръгнало, скоро и около центъра, после из цяла София (а после и в другите градове).
Синя зона в работно време около административни сгради е ОК, спираш, плащаш и ползваш.
Услуга.
В задачата се пита какво се плаща с тия 150/350 лв. скрит данък или услуга?
И когато си платиш синя зона/данък център... какво се случва с парите?
Да ама не, по-важно ни е да се плюем и да се кефим как на Вуте е зле... сефте.
Аз не разбирам, но тук май има много еректуси:)
Купуваш апартамент с ясното съзнание, че няма да имаш осигурено място за паркиране.
Общината ти прави реверанс и ти казва дай 150 кинта за цяла година и ако намериш място в синя зона може цял ден и цяла нощ да си висиш там безплатно, но ти сополивеца безумен си нагъл и искаш някой да ти подари безплатно и постоянно осигурено място за паркиране в идеалния център.....................проста работа.:calc:Не, не, не може да си толкова тъп :!:
За пореден път ще попитам, как ти се струва идеята за платен вход в центъра, изцяло синя зона?
360лв. вход на година за приходящи автомобили и 120лв. вход за живущите там. После допълнително по 2лв. на час за паркиране на автомобил, което при 8-часов работен ден са си по 16лв. дневно или по 320-330лв. месечно.
ОБАЧЕ паркирането ще е безплатно по местоживеене в синята зона - само 120лв. за вход!
Добре ли е? Даже супер? Броиш ли стотинките за трамвая?
...Отговор нещА - просто помислите за позицията на едните хора и позицията на другите хора :!:
А тя трябва да е - Никакви такси и никви "сини зони"!
Защото е дискриминация едни да плащат повече от други за едно и също на общинската улица, която е еднакво на всички. Или 2 коли паркирани една до друга, но за едната се плаща 150 лв разделено на 365 дни х 24 часа = 0.0171 лв/час, а другата колкото е почасово за синята зона, не ща и да знам колко е...
Еднаквото е, че и едните и другите са ограбени, е, всеки различно.
Другото еднакво е, че като не много умни момчета почваме да се ритаме по топките едни срещу други, вместо да изревем заедно срещу тия, които ни клатят.
Аз така и никога няма да разбера, как така все се намира някой, който смята, че една тема си е само негова а не на всички.
Значи, това, как трябва да бъде по принцип, е съвсем отделен въпрос ;)
Тук говорим за конкретен случай, в който едните хора са принудени да плащат 150лв., без да получават абсолютно нищо в замяна.
Докато другите хора плащат по-висока такса, НО едва когато получат това, за което са платили.
Susscrofa
23-08-2012, 10:40
Не, не, не може да си толкова тъп :!:
За пореден път ще попитам, как ти се струва идеята за платен вход в центъра, изцяло синя зона?
360лв. вход на година за приходящи автомобили и 120лв. вход за живущите там. После допълнително по 2лв. на час за паркиране на автомобил, което при 8-часов работен ден са си по 16лв. дневно или по 320-330лв. месечно.
ОБАЧЕ паркирането ще е безплатно по местоживеене в синята зона - само 120лв. за вход!
Аз ходя с метро и пеша на работа.
Започва се с центъра, след няколко години ще се плаща и за паркиране в крайните квартали.
Логиката е желязна.
Така, както се цака акциз за цигари, алкохол и бенизин, с цел намаляване на тяхната употреба, така трябва да се цака и за паркиране на МПС.:)
До 10 години да живееш в центъра ще стане от 3 до 5 пъти по скъпо от това да живееш в Люлин и това е нормалният и напълно естествен ход на нещата.
Да, наистина се краде в общината, но защо никой не протестира срещу краденето???????
Срещу 150 лева получаваш право да паркираш безплатно в синя зона без запазено паркомясто, има такава услуга и в някои платени паркинги, месечна такса без запазено паркомясто............вие билет за мач без място не сте ли си купували?:sleepy:
---------- Post added at 07:40 ---------- Previous post was at 07:34 ----------
Значи, това, как трябва да бъде по принцип, е съвсем отделен въпрос ;)
Тук говорим за конкретен случай, в който едните хора са принудени да плащат 150лв., без да получават абсолютно нищо в замяна.
Докато другите хора плащат по-висока такса, НО едва когато получат това, за което са платили.
Аз съм дискриминиран, защото тези в центъра, когато дойдат в моя квартал паркират свободно, а когато аз отидя в центъра си плащам синя зона. Сега пак ще съм дискриминиран, защото на мен никой не ми предлага срещу 150 лева на месец свободно паркиране в синя зона.
Центърът на една столица е административно средище където всеки български гражданин върши своя работа, разберете, че центъра на столицата не е СПАЛНЯ.
Не мога да разбера, защо продължаваш да тъпчеш на едно място?
На теб събирали ли са ти такса 'гледане на мач от домашния прозорец', само защото живееш срещу стадиона?
Аз ходя с метро и пеша на работа.
Започва се с центъра, след няколко години ще се плаща и за паркиране в крайните квартали.
Логиката е желязна.
Така, както се цака акциз за цигари, алкохол и бенизин, с цел намаляване на тяхната употреба, така трябва да се цака и за паркиране на МПС.:)
Центърът на една столица е административно средище където всеки български гражданин върши своя работа, разберете, че центъра на столицата не е СПАЛНЯ.
Данък върху данъка ли ще въвеждаш (има си общински данъци МПС и жилище все пак)?
Това, че центъра не трябва да е спалня го кажи на тия дето проектираха София до преди 10-20 тина години, не може да наказваш населението, за нечии конкретни грешки!
Останалите ти глупости сам си ги описал точно - еректуси.
Mind_Control
23-08-2012, 11:28
Тука удари десятката. Това е нещото срещу, което ако протестирате ще дойда и аз на протеста, макар и да не живея в центъра.
---------- Post added at 08:28 ---------- Previous post was at 08:27 ----------
Не, не, не може да си толкова тъп :!:
Аз подкрепям с две ръце!
Аз също подкрепям, ама едва ли ще имаме този късмет, нещата да се направят както трябва :?
Аз съм дискриминиран, защото тези в центъра, когато дойдат в моя квартал паркират свободно, а когато аз отидя в центъра си плащам синя зона. Сега пак ще съм дискриминиран, защото на мен никой не ми предлага срещу 150 лева на месец свободно паркиране в синя зона.Това е лесно поправимо - плащаш 150лв. абонамент за паркиране пред дома ти и ставате наравно с живущите в центъра :)
Аз предлагам 10 лева на ден за вход в центъра с включено паркиране в синя/зелена зона. И не е трудно за изпълнение - просто някакви дневни, седмични, месечни и т.н. винетки. И която и да е било кола бъде видяна от органите/камерите че се движи или паркира - евакуатора...
Само така ще накарат всички, които се мотаят из центъра, за да пият кафе, за се качат на метрото или разните други душегубки.
И трафика ще се оправи, и ще има места за паркиране. Лично аз бих си ги плащал тия винетки с удоволствие, ако знам, че ще мога да паркирам и няма да вися часове в задръствания.
Mind_Control
23-08-2012, 12:16
Аз предлагам 10 лева на ден за вход в центъра с включено паркиране в синя/зелена зона. И не е трудно за изпълнение - просто някакви дневни, седмични, месечни и т.н. винетки. И която и да е било кола бъде видяна от органите/камерите че се движи или паркира - евакуатора...
Само така ще накарат всички, които се мотаят из центъра, за да пият кафе, за се качат на метрото или разните други душегубки.
И трафика ще се оправи, и ще има места за паркиране. Лично аз бих си ги плащал тия винетки с удоволствие, ако знам, че ще мога да паркирам и няма да вися часове в задръствания.
Това с 10-те лв на ден, може да стане само ако сложат бариери. Иначе няма да смогват да глобяват нарушителите.
И с камери става, как следят за другите винетки с камерите... но ще настане наистина война ако предложат нещо такова.
За това лека полека, зона по зона - скрит данък ... че да мрънкат само живущите в зоната, а другите да им казват да се изнасят или да плащат.
Тук ми мирише на-"стадо овце тръгнало да оправя проблемите на столицата" :moon::moon::moon::moon:
Тук ми мирише на-"стадо овце тръгнало да оправя проблемите на столицата" :moon::moon::moon::moon:
И едно стадо не мо'е са съберат бате... :unsure::hehe::moon:
crocodil
23-08-2012, 16:16
Да живееш в центъра не е лукс, но да притежаваш кола да.
Нека спестим малко вредни газове на живеещите в Центъра.
Susscrofa
23-08-2012, 18:33
Ти сигурно си овчаря, м?
---------- Post added at 15:30 ---------- Previous post was at 15:27 ----------
Данък върху данъка ли ще въвеждаш (има си общински данъци МПС и жилище все пак)?
Това, че центъра не трябва да е спалня го кажи на тия дето проектираха София до преди 10-20 тина години, не може да наказваш населението, за нечии конкретни грешки!
Останалите ти глупости сам си ги описал точно - еректуси.
Данък МПС има съвсем друг смисъл.
Той се плаща в съответната община.
Не може да приравняваш центъра на столицата с останалите райони, това е тъпо.
---------- Post added at 15:31 ---------- Previous post was at 15:30 ----------
Да живееш в центъра не е лукс, но да притежаваш кола да.
Нека спестим малко вредни газове на живеещите в Центъра.
Да живееш в центъра е удобство, което струва определена цена.
---------- Post added at 15:33 ---------- Previous post was at 15:31 ----------
Не мога да разбера, защо продължаваш да тъпчеш на едно място?
На теб събирали ли са ти такса 'гледане на мач от домашния прозорец', само защото живееш срещу стадиона?
Аз не съм си паркирал задника на стадиона.
Паркирай си колата на балкона и няма да ти искат нищо.
adv_petrov
23-08-2012, 20:40
Еми простичко - всичко, което е записано в нот.акт като прилежащо към апартамента, не може да се прехвърля отделно (за съжаление на някои лукави софийски баби) и върви за ръка, щем-не щем, с него при разните сделки, между които е и наема. Причината отколешно се крие в това, че собственика е трябвало да избегне спускане с балон, а понастоящему с хеликоптер, за достъп до жилището си.
Stefan Caromov
23-08-2012, 21:07
Еми простичко - всичко, което е записано в нот.акт като прилежащо към апартамента, не може да се прехвърля отделно (за съжаление на някои лукави софийски баби) и върви за ръка, щем-не щем, с него при разните сделки, между които е и наема. Причината отколешно се крие в това, че собственика е трябвало да избегне спускане с балон, а понастоящему с хеликоптер, за достъп до жилището си.
Съгласих се, напълно е логично.
.... Умреш да се правиш на ударен, когато ти изнася - типично мекотело....
Кое точно не разбра???
Плати си таксата, заради изгледа на твоя балкон към стадиона, пък после ако щеш гледай, В облачно и дъждовно време ще ми видиш дедовия :!:
Платете си такса за паркиране, пък после се оправяйте с местата и приходящите, дето са паркирали пред дома ви :roll:
Susscrofa
23-08-2012, 22:42
Умреш да се правиш на ударен, когато ти изнася - типично мекотело....
Кое точно не разбра???
Плати си таксата, заради изгледа на твоя балкон към стадиона, пък после ако щеш гледай, В облачно и дъждовно време ще ми видиш дедовия :!:
Платете си такса за паркиране, пък после се оправяйте с местата и приходящите, дето са паркирали пред дома ви :roll:
Никой не може да ти осигури паркомясто за 150 лева!!!!!!!!!!!!!!
Радвайте се, че не сложиха такса 1500 лева с осигурено паркомясто.
Никога нямам проблем да намеря място в синя зона след 17:30.
Е може и да се наложи да спрете по-далеч от адреса, но това са рисковете на живеенето в центъра.
Пришълците си вършат работа, а не се чешат паркирайки там.
Октоподът е едно от най-интелигентните същества на планетата, е, не е точно мекотело, но пък е главоного.
Ти си ужасно ограничен. Не разбирам защо не желаеш да се развиваш в някаква посока?:sleepy:
Банишора не е далеч от 'Синя зона' :pig:
Чувствам се деградирал, след разговор с теб :!:
Susscrofa
23-08-2012, 23:54
Банишора не е далеч от 'Синя зона' :pig:
Чувствам се деградирал, след разговор с теб :!:
Не съм постоянно в Банишора.
Не се притеснявай, не деградираш, а еволюираш.:pig:
Еволюция = игнор-лист :)
Аре....
Аз също съм засегнат от новите правила, но далеч не съм толкова краен в позицията си - окей, всеки има право да идва в центъра и да си спира в синята зона, да си плати и т.н., ОБАЧЕ аз живея тук, и ако плащам нещо, за да спирам пред нас то максималната сума, която е редно да платя е за издаването на ПРОПУСК (не стикер!!!!), който да сложа на таблото ми и така да означа, че колата ми има право да домува на този адрес. А някакви измислени цифрички, които те ще си ги приберат в джоба (а те точно това ще направят) просто няма да стане. Това, което правят те, е дискриминация по местожителство. Или всички плащат, или никой не плаща. Пише го в конституцията. :cheers: В центъра живее 90% от интелигенцията на София, както и доста влиятелни и мислещи личности, така че вярвам, че ще се справим с наглите опити за рекет. А до колегите от другите квартали на София - по-добре бъдете съпричастни с нас, защото в противен случай скоро ЦГМ ще дойде и пред вашия блок, и тогава ще има да ревете много. :wierdo:
Susscrofa
24-08-2012, 00:36
Еволюция = игнор-лист :)
Аре....
Аууууу, направо ме насмете:sleepy: Поредния жираф с глава заровена в торището.
---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:33 ----------
Аз също съм засегнат от новите правила, но далеч не съм толкова краен в позицията си - окей, всеки има право да идва в центъра и да си спира в синята зона, да си плати и т.н., ОБАЧЕ аз живея тук, и ако плащам нещо, за да спирам пред нас то максималната сума, която е редно да платя е за издаването на ПРОПУСК (не стикер!!!!), който да сложа на таблото ми и така да означа, че колата ми има право да домува на този адрес. А някакви измислени цифрички, които те ще си ги приберат в джоба (а те точно това ще направят) просто няма да стане. Това, което правят те, е дискриминация по местожителство. Или всички плащат, или никой не плаща. Пише го в конституцията. :cheers: В центъра живее 90% от интелигенцията на София, както и доста влиятелни и мислещи личности, така че вярвам, че ще се справим с наглите опити за рекет. А до колегите от другите квартали на София - по-добре бъдете съпричастни с нас, защото в противен случай скоро ЦГМ ще дойде и пред вашия блок, и тогава ще има да ревете много. :wierdo:
Ти от интелигенцията ли си?
ВСИЧКИ плащаме, за да паркираме в центъра.:)
Сега пък 90 % интелЕгенция.:pig:
Свинчо, тролиш вече... :moon:
Плащаш за синя зона чак когато паркираш, тия в центъра ги карат да платят за евентуално паркиране.
Какво се случва ако в карето което им е определено няма места, трябва да си платят в съседство на общо основание.
Ти ако не намериш място не плащаш нали?
Susscrofa
24-08-2012, 00:52
Свинчо, тролиш вече... :moon:
Плащаш за синя зона чак когато паркираш, тия в центъра ги карат да платят за евентуално паркиране.
Какво се случва ако в карето което им е определено няма места, трябва да си платят в съседство на общо основание.
Ти ако не намериш място не плащаш нали?
Когато си купя абонаментна карта за мачовете на моя клуб, никой не ми връща пари, ако не отида на всички мачове.
Всички предплатени абонаменти са така, но пък са в пъти по-евтини.
Извинете, но аз не разбирам, колите или хората живеят в центъра?