PDA

View Full Version : Iphone дилема

Pages : 1 2 [3] 4 5 6

dimitar_vd62
24-09-2012, 23:06
То май така излиза - като не могат да справят впечетление с кола, правят го с телефон.

И ако никой не се впечатли ко прай, особено ако е теглил и заем заради едното впечатление.

Доко
24-09-2012, 23:14
'Ади с'я, не изпадайте в злободневна реалност, дръжте се мъжки. :-)

old alfist
24-09-2012, 23:33
И ако никой не се впечатли ко прай, особено ако е теглил и заем заради едното впечатление.
За съжаление това става все повече посевместно.

Kuku
24-09-2012, 23:36
То май така излиза - като не могат да справят впечетление с кола, правят го с телефон.Ми, като не може да се влиза с кола в заведенията :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Аз пък да ви кажа си купих SGS2 , защото мнооооого ми харесва как изглежда и чак след това идват на дневен ред всичките му функции.
Четири години бях с един телефон (два еднакви телефона) точно, защото не можех на вид да си харесам нито един модел :?

Drag0
24-09-2012, 23:39
То май така излиза - като не могат да справят впечетление с кола, правят го с телефон.

Докато има такива , които се впечатляват , ще има и такива , които искат да впечатляват.

Тааааака че , почвам да кликам на всички линкове , които ми обещават безплатен айфонь , че и аз да се почувствам гъзар/бял човек с бял айфонь.

---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:38 ----------

Ми, като не може да се влиза с кола в заведенията :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Обаче може да влезеш с мотор в МОЛъ !!! :sex:

Kuku
24-09-2012, 23:40
Е, да, ама през каската няма кой да те познае :D :D :D

old alfist
24-09-2012, 23:42
Докато има такива , които се впечатляват , ще има и такива , които искат да впечатляват.

Тааааака че , почвам да кликам на всички линкове , които ми обещават безплатен айфонь , че и аз да се почувствам гъзар/бял човек с бял айфонь.
Може да си вземеш и розов.
Няма такава опция с безплатния телефон - всичко се плаща много над нормалната цена, но блаженни са вярващите.

Drag0
24-09-2012, 23:45
Може да си вземеш и розов.
Няма такава опция с безплатния телефон - всичко се плаща много над нормалната цена, но блаженни са вярващите.

Сега ако ми кажеш , че няма и дядо Коледа ! :depressed:

Доко
24-09-2012, 23:49
Купувайте "зрънчо" и "бор чвор", айфони на промоция няма... мухахаха
А защо го свързвате с гъзария тоя айфон не мога да разбера?
Има ли някой който си ползва смартфона за нещо по различно от игри, снимки, навигация и браузване?
Питам, защото , аз не съм видял някой притежател на Андроид да прави нещо по различно с телефона си.
Изброихте един куп тестове, но май само с тестовете си оставате!

old alfist
24-09-2012, 23:49
Сега ако ми кажеш , че няма и дядо Коледа ! :depressed:
На този въпрос няма да отговоря, за да не развалям енигмата, но мога да кажа както и друг път път съм го казвал - гъзарията не мори, а мъчи.

Доко
24-09-2012, 23:52
.... но мога да кажа както и друг път път съм го казвал - гъзарията не мори, а мъчи.

Мъчи, мъчи, колко да мъчи, и кой мъчи? :-)
На ся се мъча от 2 часа да пиша на тоя айфон, вместо да се гърбя седнал на компира, или лаптопа да ми грее на топките, мъкааа, голяма мъка. :-)

Drag0
24-09-2012, 23:57
Купувайте "зрънчо" и "бор чвор", айфони на промоция няма... мухахаха
А защо го свързвате с гъзария тоя айфон не мога да разбера?
Има ли някой който си ползва смартфона за нещо по различно от игри, снимки, навигация и браузване?
Питам, защото , аз не съм видял някой притежател на Андроид да прави нещо по различно с телефона си.
Изброихте един куп тестове, но май само с тестовете си оставате!
Утре отивам да си купя !
За iphonИ се записах вече в 10ина сайта. И от там чакам ! :pain:
Гъзарията в България се свързва със скъпи вещи. Ябълката го докарва на цена за да бъде цел на гъзарите.
Аз не съм видял досега нито едно Lamborghini Reventon. Дали съществуват или са мит ?!
Мога да ти отговоря и сериозно за какво го ползвам ама няма смисъл , че ще изляза от контекста на темата.

Kuku
24-09-2012, 23:58
Доки, освен снимки/клипчета, навигация и интернет, аз го ползвам и за и-мейл, служебен "чат", банкиране, списък на задачите и т.н..... :roll:
Игри на телефона НЕ играя, никога НЕ съм играл и никога НЯМА да играя :)

Доко
25-09-2012, 00:02
Утре отивам да си купя !
За iphonИ се записах вече в 10ина сайта. И от там чакам ! :pain:
Гъзарията в България се свързва със скъпи вещи. Ябълката го докарва на цена за да бъде цел на гъзарите.
Аз не съм видял досега нито едно Lamborghini Reventon. Дали съществуват или са мит ?!
Мога да ти отговоря и сериозно за какво го ползвам ама няма смисъл , че ще изляза от контекста на темата.

Че в момента S3 струва повече от 4S, и все пак се смята ябълката за гъЗария, така ли?
Объркан е народа, ама пак ще изпаднем във филосовска полемика. :-)

Доки, освен снимки/клипчета, навигация и интернет, аз го ползвам и за и-мейл, служебен "чат", банкиране, списък на задачите и т.н..... :roll:
Игри на телефона НЕ играя, никога НЕ съм играл и никога НЯМА да играя :)

Да бе Кире, също така ползване на TeamViewer, пазарене в сайтове и куп други, които преди това си ги правил през комп. Това е ясно, че става с всеки средно-скъп телефон. Аз се закачам с вас защото Токата попита за избор между два айфона, а всеки почна да си промотира играчката, ама "тънко" , та чак невинно наивно. Без лоши чувства към никой. ;-)

Drag0
25-09-2012, 00:12
Че в момента S3 струва повече от 4S, и все пак се смята ябълката за гъЗария, така ли?
Объркан е народа, ама пак ще изпаднем във филосовска полемика. :-)

Не знам къде гледаш цените но моята справка показва: 1050 лв за 4S с най-малкият като цена договор, 900лв за S3 без договор.
Да се върна на гъзарията - няма спор че ябълките са лъскави. И когато самсунга и iphone са на близки цени нали се сещаш че ще изберат по-лъскавото, по-големите цици, по-голямата кола, по-късата пола и т.н. :biggrin:

Доко
25-09-2012, 00:21
Не знам къде гледаш цените но моята справка показва: 1050 лв за 4S с най-малкият като цена договор, 900лв за S3 без договор.
Да се върна на гъзарията - няма спор че ябълките са лъскави. И когато самсунга и iphone са на близки цени нали се сещаш че ще изберат по-лъскавото, по-големите цици, по-голямата кола, по-късата пола и т.н. :biggrin:

А бе 100 лева не са разлика, та да е определяща за покупка която е вид дългосрочна инвестиция и еднократен разход в рамките на година-две, според мерака и джоба. Аз обясних защо съм с айфон, може би в сегашната пазарна ситуация можеше и да съм с друг вид смартфон, което не ми пречи да пробвам, но на този етап нямам нужда. Айфона напълно задоволява потребностите ми от операционна памет и процесор, като не пропущам ден, без да му изтърбуша батерията до дъно. ;-)ф

dimitar_vd62
25-09-2012, 00:24
Ми значи гъзарията почва оттам когато едно нещо не ти е нужно, не можеш да използваш възможностите му ами просто трябва да го имаш за да си мислят другите колко голяма работа си.

Kuku
25-09-2012, 00:26
Да, иБей го забравих, но той може да мине и към броузването ;)

По принцип съм съгласен само с едно нещо и мисля, че го изяснихме много отдавна - ако имаш 4С няма смисъл да купуваш 5, защото получаваш маааааалко повече неща за мноооооого повече пари.
Ако обаче имаш 4 или по-стар модел - купуването на 5 ще е голямо подобрение ;)

Доко
25-09-2012, 00:36
Да, иБей го забравих, но той може да мине и към броузването ;)

По принцип съм съгласен само с едно нещо и мисля, че го изяснихме много отдавна - ако имаш 4С няма смисъл да купуваш 5, защото получаваш маааааалко повече неща за мноооооого повече пари.
Ако обаче имаш 4 или по-стар модел - купуването на 5 ще е голямо подобрение ;)

Възможно е и да си прав.
Аз от два дни съм с ъпдейт на iOS6, даже си мисля, че 4 инча дисплей на 5-цата ще ми е малко в повече. Възможно и да е хубав, може и да е "прът", всичко това са слухове, както и навремето проблема с антената на 4-ката като излеЗна. Брат ми я имаше от първите дни, прати и насам два-три броя, ами нито при него, нито тук е имало проблем. Това е рекламен трик при американците, ползват го всички производители на коли, примерно Тойота са изтеглили 50000 броя автомобили заради проблем в спирачната система, подменили са стелките на шофьорското място, защото опирал в педала на спирачката. Сещаш се за други компании с такива проблеми? При айфон раздаваха безплатни калъфи.;-)

п.с. Ето и нещо по темата: :bounce8:

Българският гъзар

ИВО СИРОМАХОВ

От всички познати на науката гъзари, българският гъзар е най-гъзар.

Той е на 30-40, а понякога на 50 години. Живее в грустен панелен апартамент, на десетина километра от центъра. Но на всичките си познати разправя, че там е “само временно”, докато завърши ремонта на огромния си мезонет на пъпа на София.

Никой не знае какво точно работи българският гъзар. Ако го попиташ, той отговаря уклончиво, например: “пиар съм”, или “занимавам се с недвижими имоти”, или “бачкам в рекламата”. Общото между тези професии е, че всички те се опитват да паразитират върху щедростта на някой богат наивник. Печалбите не са големи, но надеждите за забогатяване постоянно растат. Българският гъзар цял живот чака Големия Удар, който ще го изстреля в средите на Световните гъзари. Но сега е криза, знаеш как е.

Българският гъзар има неясен източник на доходи. Най-често основното финансиране идва от възрастните му родители, които той почтително нарича “дъртите”. Често взема от приятелите си пари назаем, не защото няма, а защото “забравил съм си портфейла, копеле, в понеделник ти ги връщам, знаеш как е”.

Българският гъзар по дрехите посреща и по дрехите изпраща. За него е изключително важно да е с някоя нова фешън дрешка, затова ревностно обикаля аутлетите и разпродажбите в моловете. Когато облече нещо ново, българският гъзар трепетно очаква другите да забележат това и да го похвалят. На което той с престорено отегчение въздъхва “знаеш как е”.

Българският гъзар винаги е в крак с модерните технологии. Затова си е взел на изплащане айфон, айпад, лаптоп и едни мнооого тънки, гъзарски слушалчици. Но айфонът го ползва само за да играе на него енгри бърдс. Не звъни по него, а само “чуква”, за да не се набутва със сметки, щото “тия мобилните оператори са бахти мошениците, знаеш как е”.

Българският гъзар кара колата на баща си, щото “мойта е на ремонт, а за тия поръчковите модели частите се чакат с месеци, знаеш как е”.

Българският гъзар живее за почивката. През лятото той е в Лозенец, където по цял ден отчаяно се бори с платното на сърфа. Вечер сяда в бара, вдигнал слънчевите очила на диадема, почесва небръснатата си набола брада, изпива няколко питиета и гледа похотливо стегнатите дупета на жените на Големите гъзари. Само да ми паднат, вика си българският гъзар. Ама не му падат, знаеш как е.

През зимата българският гъзар, разбира се, е в Банско. По цял ден се търкаля на пистата, опитвайки се да кара сноуборд. Иначе екипировката му е перфектна, всичко му е последен писък на модата, ама сноубордът не върви и не върви, дееба и тъпата дъска, дееба. Вечер сяда в механата, пие няколко ракии и почва да обяснява на всички как се вземат завои с пренасяне на тежестта от предния на задния крак. “Само от три години карам сноуборд”, разправя българският гъзар, “обаче вече имам страхотна техника, знаеш как е”.

От март до юни българският гъзар говори само за “баси якото изкарване в Банско, нема такова изкарване”, а от септември до декември водещата тема е “баси якото изкарване в Лозенец, нема такова изкарване”.

Българският гъзар не обича да пътува в чужбина, щото там местните гъзари не му обръщат внимание. Смятат го за беден комплексар. Според него обаче “тия чужденците изобщо не знаят как да живеят, само бачкат и се напиват от три бири, знаеш как е”.

Българският гъзар слуша само подчертано гъзарска музика – чилаут, хаус, транс, “на армин ван бюрен се размазахме, копеле, знаеш как е”... Българският гъзар държи демонстративно да заяви, че не слуша чалга, мани ги тия простотии. Но след няколко ракии сърцато започва да върти гюбеци на някой мазен сръбски кючек. “Ма тва не е чалга копеле, тва е Горан Брегович, и на Запад много го слушат, тва е уърлд мюзик, знаеш как е”. Не че някой го пита, но той е длъжен да се оправдае пред себе си.

Сексът на българския гъзар е тъжна история. Хубавите жени не му пускат, а тия дето му пускат, по-добре да не му бяха пуснали. В общуването си с жените той е тягостно метросексуален. Предпочита да си клюкари с тях, но не смее да си поиска. Жените го смятат за общо-взето свестен тип, но не залагат на него големи надежди. Личи му, че не е той човекът, с когото ще преживеят незабравими оргазми. По-скоро е “човекът-приятелка”. Не че е педал, просто е такъв един... знаеш как е.

Речникът на българския гъзар е ефектен и напълно безсмислен. Той обитава уютния свят на клишетата и диалогът с него непременно се върти около изразите “култово”, “нечовек”, “лайфстайл”, “чукни ми у фейса” и т.н.

Българският гъзар неистово иска да живее гъзарски.
Но за съжаление му се налага да живее по български.

Stoyan Georgiev
25-09-2012, 01:18
злобарско, но забавно :D

http://www.youtube.com/watch?v=nf5-Prx19ZM&feature=player_embedded

tokata_pz_flex
25-09-2012, 07:39
Доко ... статията е потресаващо вярна !

Kuku
25-09-2012, 09:34
Е, че кой не иска да ползва повече блага? :)
Кой предпочита нам си ква кола, кой нам си кво жилище, кой модерен телефон или друга модерна техника, кой предпочита да ходи на екскурзии.....
Не знам някой да иска да назадва, вместо да напредва :)
Друг е въпроса за тарикатлъците на дребно, ама в тая немотия.... знаеш как е :D

Susscrofa
25-09-2012, 09:48
На Иво Сиромахов определено не му се отдава писането.
Тази тъпотия е поредното доказателство за моето твърдение.
:heavy_cry:

Доко
25-09-2012, 09:52
На Иво Сиромахов определено не му се отдава писането.
Тази тъпотия е поредното доказателство за моето твърдение.
:heavy_cry:

А бе опитал се е да превърне в думи ежедневието си, а колко му се получава е друг въпрос. ;-)

Kuku
25-09-2012, 09:53
Защо? Всичко което е написал е 1:1 вярно.
За стила съм съгласен, че е малко.... :?

Доко
25-09-2012, 09:57

Е, за изказа си говорим, предполагам. Набора от думи му е беден, и не ги сглобява правилно в увлекателно четиво. ;-)

tokata_pz_flex
25-09-2012, 10:08
За да не бистрим стилове тук , в технологичната тема , отворих една друга :grandpa:

А по темата :
Продажбите на новия iPhone 5 са достигнали 5 милиона само в първия уикенд след пускането му в продажба. От "Епъл" признаха, че търсенето е "надхвърлило първоначалното предлагане", което принудило някои клиенти да чакат.

"Търсенето на iPhone 5 беше невероятно и работим усилено, за да го доставим на всеки клиент, който го иска колкото е възможно по-скоро", заяви изпълнителният директор на компанията Тим Кук.

Доко
25-09-2012, 10:10
За да не бистрим стилове тук , в технологичната тема , отворих една друга :grandpa:

А по темата :
Продажбите на новия iPhone 5 са достигнали 5 милиона само в първия уикенд след пускането му в продажба. От "Епъл" признаха, че търсенето е "надхвърлило първоначалното предлагане", което принудило някои клиенти да чакат.

"Търсенето на iPhone 5 беше невероятно и работим усилено, за да го доставим на всеки клиент, който го иска колкото е възможно по-скоро", заяви изпълнителният директор на компанията Тим Кук.

Хаха, според Иво Сиромахов това ще да са 5 милиона Световни Гъзари... мухахаха:static:

tokata_pz_flex
25-09-2012, 10:10
Най-малко 5 млн. :)

Доко
25-09-2012, 10:13
Най-малко 5 млн. :)

А бе като си купим ти и аз, и ще станат 5 милиона и два Гъзара - Световни....най-малко... :static::tongue2:

Susscrofa
25-09-2012, 10:35

Кое е вярно?
Съществува ли точно такъв образ?
Има ли според теб 1000 еднакви "гъзари".
Има ли според теб човек, който е луд само по шибания айфон, просто защото се кефи да има такава играчка?
Има ли според теб мухльо с мрежести чепички, за който Лозенец е нищо, а чалгата е религия, който обаче обожава айфон?
Има ли според теб вманиачен траш металист със смръдливи кубинки обожаващ мазните си дънки, който обаче е луд на тема айфон?
Има разбира се...........има ужасно много различия между хората. Ненавиждам подобно обобщаване на образи, тези са чалгаджии, тези са курви, тези са комунисти и бля, бля, бля.
/независимо, че и аз понякога обобщавам/
Айфонът не е признак за гъзария, не омърсявайте телефона, заради пет селяци, които го използват за гъзареене.

tokata_pz_flex
25-09-2012, 10:38
Кое е вярно?
Съществува ли точно такъв образ?
Има ли според теб 1000 еднакви "гъзари".
Има ли според теб човек, който е луд само по шибания айфон, просто защото се кефи да има такава играчка?
Има ли според теб мухльо с мрежести чепички, за който Лозенец е нищо, а чалгата е религия, който обаче обожава айфон?
Има ли според теб вманиачен траш металист със смръдливи кубинки обожаващ мазните си дънки, който обаче е луд на тема айфон?
Има разбира се...........има ужасно много различия между хората. Ненавиждам подобно обобщаване на образи, тези са чалгаджии, тези са курви, тези са комунисти и бля, бля, бля.
/независимо, че и аз понякога обобщавам/
Айфонът не е признак за гъзария, не омърсявайте телефона, заради пет селяци, които го използват за гъзареене.

Айфона според мен просто е даден за пример ... за да не се пише 1000 левов смартфон :)
А иначе , че няма 2-ма еднакви човека е повече от ясно ... предполага се , че Сиромахов се е опитал да синтезира '' каймака '' :static:

Kuku
25-09-2012, 10:42
А защо ограничаваш мирогледа на гъзара само до Apple-неща?
Сиромахов говори за съвкупност от навици и поведение, присъщо за определена група хора, НЕ конкретно за феновете на iPhone.
В този ред на мисли - ДА, абсолютно всичко написано е абсолютно вярно. Гъзарията е болестно състояние на психическа основа :!:
Не всеки пишман-гъзар е фен на iPhone.
Не всеки фен на iPhone е пишман-гъзар.

old alfist
25-09-2012, 10:48
Сета остава да направим една класификация на : пишман-гъзари, обикновени редови гъзари и тубро-гъзари.

stefoo
25-09-2012, 10:52
Светът през погледа на Apple Maps [СНИМКИ]

След официалният дебют на Apple Maps вчера, почти всички заклеймиха услугата като пълен провал. Беше създадена дори страница в интернет, където потребителите да качват всички бъгове от картите на Apple. А ето ги и някои от тях.

1. Откога Айфеловата кула е плоска? Какво ли е минало през нея, че да се отличи така като ваденка?

2. Мостът Батърсий в Лондон не изглежда много безопасен. Аз бих потърсил друг начин да прекося река Темза.

3. Какво? Не виждате ли къде сте? Значи сте пропуснали последния урок по облачно ориентиране.

4. Половината от град Падеборн в Германия е заснет с добро качество, но е в черно и бяло, докато другата половина е цветна, но размазана.

5. Маршрутните упътвания правят всичко възможно, за да не стигнете до целта си.

6. Какво се случва, когато стигнеш до цветната част? Нима там започва светът на Оз?

7. Никога не съм знаел, че в Бостън има толкова забавен мост – като в лунапарк.

8. Да не би да се опитват да скрият нещо в тази метро станция?

9. Това не е някоя необитавана джунгла, а град Мумбай в Индия.

10. От Apple очевидно знаят повече за наближаващия апокалипсис. Ето какво се случва с моста Бруклин бридж в Манхатън.

Доко
25-09-2012, 11:01
stefoo, stefooooo..... тук за турбо гъзари си говорим, стига с тея тъпотии вече, къФ бил, КъФ нЕ бил тоя Айфон.
Кажи сега кой е по-гъЗар, и мУрбо ли е или мегА-хипер, с мезонет в синята зона, в ремонт ? :hehehm: :hehehm: :hehehm:

stefoo
25-09-2012, 11:12
Просто не издържах и трябваше да го споделя
:hehehm:

http://vbox7.com/play:9007ce2ebc

Доко
25-09-2012, 11:16
Просто не издържах и трябваше да го споделя
:hehehm:

http://vbox7.com/play:9007ce2ebc

Мно'У ме кефите като пускате клипчета които са пуснати вече в темата.
Винаги съм казвал - ЧЕТЕТЕ бре момченца, не е интересно като се дублирате.
Стоянчовата работа по-назад е същата. ;-)

tokata_pz_flex
25-09-2012, 15:22
Да няма сърдити :Lkingsmiley:
В "Самсунг" имат двама дизайнери: единият държи айфон, а другият го оглежда. - това е от темата за фън в форума :)

Susscrofa
25-09-2012, 16:57
Да няма сърдити :Lkingsmiley:
В "Самсунг" имат двама дизайнери: единият държи айфон, а другият го оглежда. - това е от темата за фън в форума :)

За това ли сега глупавите земеделци ще пускат телефон с по-голям дисплей?
Самсунг отдавна свършиха тази работа и сега земеделците се усетиха, че с този размер, ала кутия виктори 80, за никъде не са.

Drag0
25-09-2012, 17:00
Забавна картинка.

tokata_pz_flex
25-09-2012, 17:06
Суси , то на земеделците модела си е пак в размер '' нормален '' :)
Ето с какво го обясняват :
http://www.youtube.com/watch?v=A1Rc4MDmr8o&feature=player_embedded

Susscrofa
25-09-2012, 17:10
Суси , то на земеделците модела си е пак в размер '' нормален '' :)
Ето с какво го обясняват :
http://www.youtube.com/watch?v=A1Rc4MDmr8o&feature=player_embedded

Абе не точно, но не ми се влиза в излишни спорове.
Всичко е въпрос на вкус.
За мен самсунг е по-добрия избор, основно заради съотношението цена-качество и заради дизайна.

tokata_pz_flex
25-09-2012, 17:18
Именно :) Въпрос на вкус е всичко :)

Drag0
25-09-2012, 17:57
Ето нещо което не сме пускали все още в темата:

http://www.youtube.com/watch?v=BMsLArefSOw&feature=youtu.be

иии

http://www.strangebeaver.com/wp-content/uploads/2012/09/applestore.gif

tokata_pz_flex
25-09-2012, 17:58
:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:

Така си е !

Доко
25-09-2012, 19:55
Абе не точно, но не ми се влиза в излишни спорове.
Всичко е въпрос на вкус.
За мен самсунг е по-добрия избор, основно заради съотношението цена-качество и заради дизайна.

Ха, точно, избора на Алфа Ромео е продиктуван от същите причини, което съвсем не означава, че е най-сполучливия.;-)

Susscrofa
25-09-2012, 21:05
Ха, точно, избора на Алфа Ромео е продиктуван от същите причини, което съвсем не означава, че е най-сполучливия.;-)

При алфа, съотношението цена -качество е отвратително.
/говорим за нови автомобили/.
Виж при опел и хюндай е много добро.

Drag0
25-09-2012, 21:12
Алфите били лоши:
"Представители на баварската автомобилна марка отправиха странна молба към собствениците на новите наточени BMW-та с индекси М5 и М6. Те ги посъветваха да не карат своите автомобили, докато не преминат през сервизен преглед.
...
Откритият дефект е свързан със спад на налягането на маслото, който може да доведе до сериозни повреди в двигателя. Към официалното съобщение е приложен списък с номерата на рамите на потенциалните проблемни автомобили.

На дистрибуторите на марката в САЩ дори им е забранено да продават автомобили с индекси М5 и М6, независимо дали конкретният екземпляр е в списъка, или не. Всеки собственик на ново М5 или М6 ще получи писмо с молба да посети сервиза на марката. Ремонтът, естествено, е безплатен и отнема около 3 часа."

Susscrofa
25-09-2012, 21:28
Алфите били лоши:
"Представители на баварската автомобилна марка отправиха странна молба към собствениците на новите наточени BMW-та с индекси М5 и М6. Те ги посъветваха да не карат своите автомобили, докато не преминат през сервизен преглед.
...
Откритият дефект е свързан със спад на налягането на маслото, който може да доведе до сериозни повреди в двигателя. Към официалното съобщение е приложен списък с номерата на рамите на потенциалните проблемни автомобили.

На дистрибуторите на марката в САЩ дори им е забранено да продават автомобили с индекси М5 и М6, независимо дали конкретният екземпляр е в списъка, или не. Всеки собственик на ново М5 или М6 ще получи писмо с молба да посети сервиза на марката. Ремонтът, естествено, е безплатен и отнема около 3 часа."

Хахахахах, ти сериозно ли?:roll2:

Ако БМВ бяха пуснали модел със скърцащи носачи щяха да закрият компанията и да я открият наново.
Нека бъдем сериозни.
Не са много компаниите, които пускат едно купе със седем модификации на двигателя, коя от коя по-добра. Нека уважаваме добрите!

Доко
25-09-2012, 21:42
Алфите били лоши:
...

Хаха, за 3 часа вероятно ще им сменят маслото безплатно и проблема ще бъде отстранен, това е като спирачния проблем на Тойота и подмяната на стелките.
Въпроса е кога Алфа Ромео ще извикат всички 159-ки да им сменят дефектните букси на дюзите? :rockon:

Murano
26-09-2012, 09:13
Ако още се чудиш, телефонът е iPhone 5 - вчера имах допир до него, сега съм с 4S и ще взема 5ица, страхотен дизайн и качество на дисплея, по-бърз и куп други предимства, няма база за сравнение с S III или което и да е HTC / Asus и т.н.

Kuku
26-09-2012, 09:24
Още един промит мозък :)
Няма база за сравнение....

Доко
26-09-2012, 10:08
Ако още се чудиш, телефонът е iPhone 5 - вчера имах допир до него, сега съм с 4S и ще взема 5ица, страхотен дизайн и качество на дисплея, по-бърз и куп други предимства, няма база за сравнение с S III или което и да е HTC / Asus и т.н.

Колега, то 4S няма база за сравнение, а остава и с 5-та да сравняваш производителите на микровълнови печки и фритюрници, това си обида направо. :grandpa:

morfius
26-09-2012, 10:09
Let the flame wars begin... again :metal:

Kuku
26-09-2012, 10:16
Доки, 4S го смазах с S2, батка - няма база за сравнение :D :D :D

Доко
26-09-2012, 10:22
Доки, 4S го смазах с S2, батка - няма база за сравнение :D :D :D

Не ми се споменаваше, но преди няколко дни бяхме с приятел който бе със Самсунг S2, по Несебър за няколко часа, еми Kuku удари си S двойката с една тухла и го хвърли през вълнолома след като се докосна реално до въможностите и бързината на 4S - ката ...:bounce8::haha::mrgreen::wow::roll2:

rusiq86
26-09-2012, 10:23
Пичове днес си изграх с 5-ца в магазин на ябълката в САЩ. Разликите с 4С са малко по танък корпус,по голям дисплей, няма стъкларий и няма да се спукат при изтърване.По бърз процесор. Твърди, че ще работи два пъти по-бързо. Това е. Ако имате 4с не си струва замяната за 5-ца!!!
Но определено ябълката си е густо отвсякъде. Който иска да си ползва самсунги да му се радва. Меродавни биха били мнения на хора имали двата модела.

morfius
26-09-2012, 11:20
Понеже темата стана и без това мазало ... да предупредим собствениците на Самсунг-и, че има нов експлойт за интерфейса им (другите андроиди също може да пострадат, но само ако потребителя довърши действието).

Експлойт за Самсунг... (http://www.mobilebulgaria.com/news/24520/%D1%85%D0%B0%D0%BA-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D 0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-samsung-galaxy-s-iii)

Сайт да си проверите телефоните (не поврежда нищо, вади ИМЕИ ако има уязвимост):
http://www.cnet.com.au/test-your-android-phone-for-the-web-browser-hard-reset-exploit-339341779.htm

Самия линк е:
http://hugelaser.com/ac/ussd-test.php?conf=true

Kuku
26-09-2012, 11:24
Не ми се споменаваше, но преди няколко дни бяхме с приятел който бе със Самсунг S2, по Несебър за няколко часа, еми Kuku удари си S двойката с една тухла и го хвърли през вълнолома след като се докосна реално до въможностите и бързината на 4S - ката ...:bounce8::haha::mrgreen::wow::roll2:Аз пък в Германия миналата седмица бях с мой приятел, който има 4S и си скубеше косите през цялото пътуване - щеше да си купи 5, ако го бяха пуснали веднага, само за да има по-бърз телефон от S2..... ама му казах, че ще взема S3 и пак почна да се скубе :horror: :horror: :horror:

rusiq86
26-09-2012, 17:09
Специално 4с Сме го тествали с мн HTC-ta и едно самсунгче, но понятие нз какво беше. Еми Айфон-а зареждаше доста по-бързо!!!
Новия самсунг си е доста голямо животно. Преминали са границата от телефон на таблет направо.
Стига ги хвалихте толкова...да не говорим, че откъм дизайн мн куцат!

Kuku
26-09-2012, 17:13
Ебааме се, брат, ти пък :)

rusiq86
26-09-2012, 17:17
Определено 5-цата е издънка!

Доко
26-09-2012, 17:22
Определено 5-цата е издънка!

Пътува към Бургас вече, като я пипна ще споделя дали става. ;-)

morfius
26-09-2012, 18:03
Пътува към Бургас вече, като я пипна ще споделя дали става. ;-)

Пиши, информацията никога не вреди :)

Kuku
26-09-2012, 19:41
Доки, на мен не ми казвай, че ще умра от смях :haha: :roll2:

Drag0
26-09-2012, 19:57
Няма шанс да напише , че не става. :grandpa:

Kuku
26-09-2012, 20:01
Лека полека започвам да се развеселявам :bounce8:

Доко
26-09-2012, 20:11
А бе ако не става поне Sims ще върви и дъщерята ще е доволна. :static:

Kuku
26-09-2012, 20:18
Може да го ползваш за будилник.... :wow:

Доко
26-09-2012, 20:21
Може да го ползваш за будилник.... :wow:

Има и фенерче мухаха. ;-)

п.с.
А бе помагайте на момчето де. :-)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=73922

Алооуу, спецоветееееее...... с андроидитееее....... :heavy_cry:

Sunny
26-09-2012, 22:14
Има и фенерче мухаха. ;-)

п.с.
А бе помагайте на момчето де. :-)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=73922

Алооуу, спецоветееееее...... с андроидитееее....... :heavy_cry:

Андроидите са си ОК - форумо се пизди да го е .

Доко
26-09-2012, 22:19
Андроидите са си ОК - форумо се пизди да го е .

А бе с iOS- ите проблеми няма, знам ли къде е заровено кученцето? ;-)

morfius
26-09-2012, 22:41
А бе с iOS- ите проблеми няма, знам ли къде е заровено кученцето? ;-)

Какво значи няма... преоразмерява или игнорира затварянето на попъпа при скрол, зуум, клик и т.н.?
И това няма грам общо с ОС а ... а с браузъра, Опера ми ги побира в екрана и тук и на мобилния.

Доко
26-09-2012, 22:49
Какво значи няма... преоразмерява или игнорира затварянето на попъпа при скрол, зуум, клик и т.н.?
И това няма грам общо с ОС а ... а с браузъра, Опера ми ги побира в екрана и тук и на мобилния.

Еми добре, при Сафари се оразмерява, зумва и смалява без проблем, не излиза извън екран.
А бе Андроида е за програмисти, мани, неам нерви и време за Андроиди... проЗ съм. :-)

morfius
26-09-2012, 22:56
Еми добре, при Сафари се оразмерява, зумва и смалява без проблем, не излиза извън екран.
А бе Андроида е за програмисти, мани, неам нерви и време за Андроиди... проЗ съм. :-)

Явно не разбра... можеш ли да промениш големината на попната картинка от атачмънт без да я затвори?
Защото в десктоп браузърите също я затваря при действие.
Инак само да я свие, че да влезе в екрана... това и Опера го прави (независимо от мобилната ОС)

rossenvn
27-09-2012, 15:47
The iPhone 5 (Parody) Ad: A Taller Change (http://www.youtube.com/watch?v=XNBP18nrRdw&feature=player_embedded)

tokata_pz_flex
27-09-2012, 15:50
Китараphone ме разби :BIGsmile:

Kuku
27-09-2012, 15:55
А стабилизацията не ти ли хареса? :laughing1:

tokata_pz_flex
27-09-2012, 16:15
Изкефи ме как мушна змея в крачола :Tease:

Kuku
27-09-2012, 16:28
И потегли с патерицата :D

Furious 155
28-09-2012, 08:14
iPhone 5 vs Samsung Galaxy S 3 Drop Test (http://www.youtube.com/watch?v=X1PobOh_A-8)

digitalundgrd
28-09-2012, 10:53
Тава е гавра с телефоните...Как може да ги подмята нарочно така :(

Kuku
28-09-2012, 11:02
А и какъв е смисъла? Какво доказва? :?
Няма да се замеряме с тях.... :?

Доко
28-09-2012, 11:24

Смисъл има колкото в горните клипчета, но на този поне реално се вижда кой колко струва. ;-)

п.с. Ето и простото обяснение защо толкова се плюе по ябълката, кисела е. :-)
http://dice.bg/iPhone5

Kuku
28-09-2012, 11:32
Тенденциозно е, братче - няма никакъв смисъл в подобно сравнение :?
Ние и без друго знаем, че единия телефон е направен от пластмаса, а другия от Халюмин :)

Доко
28-09-2012, 11:41
Тенденциозно е, братче - няма никакъв смисъл в подобно сравнение :?
Ние и без друго знаем, че единия телефон е направен от пластмаса, а другия от Халюмин :)

А те щото клипчетата против iPhone не са?!
Истината е, че ако конкурентните марки са на тази цена, просто ще им секнат продажбите. ;-)

tokata_pz_flex
28-09-2012, 11:48
Аз лично мисля да взема 32 GB ... струва ми се , че приложенията и т.н. ще са все по-големи вече , и 16 GB ще са ми малко .
Сега четох за HTC One X в един чужд форум , и доста бъгове име ... а и паметта му била 32 GB , но потребителя може да използва 26 ... :machinegunner:

bouncer
28-09-2012, 12:16
АйФон мутри и сектанти - газ към Техномаркет където имат налична 5-ца срещу скромните 2099 лв.

Беееееееееееее :)

Drag0
28-09-2012, 12:39
iPhone 5 vs Samsung Galaxy S 3 Drop Test (http://www.youtube.com/watch?v=X1PobOh_A-8)

Теста е невалиден.
Въпрос на късмет е дали ще се счупи или не , защото повърхноста върху която ги изпускат не е напълно гладка. Това прави условията на тестване различни !
Може да попадне на ръб на паве , а може и да не . :)

Хаха а това четохте ли го : "Apple: Алуминият се драска, свиквайте с това". http://www.mobilebulgaria.com/news/24545/apple-алуминият-се-драска-свиквайте-с-това
"...От друга страна не всички телефони с алуминиев корпус са равни - Nokia N8 и E7 също са с такива панели и анодизирано покритие и досега не сме чували оплаквания за целостта на оцветяването. Това показва, че начини за прилагане на устойчиви покрития върху алуминий има...."

tokata_pz_flex
28-09-2012, 12:45
http://www.mobilebulgaria.com/news/24553/%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%86%D0%B8%D 1%8F-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0-apple-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5-%D0%BE%D1%82-google-maps

Обясняват защо са се отказали от Гугъл мапс .
А и как да не се надраска , като го жулят с ключове .
Като не си пазиш вещите , си слагаш протектори за 20 кинта и си цар . На такива хора и титаниев телефон да им дадат , ще го строшат .
А тия в техномаркет са луди ... има го на 1499 лв. телефона , в доказал се интернет магазин ... те го пускат с 600 лв. отгоре ... ама то докато има балъци , ще има и тарикати .

morfius
28-09-2012, 12:49
АйФон мутри и сектанти - газ към Техномаркет където имат налична 5-ца срещу скромните 2099 лв.

Тия какво пушат, искам от същото... :smoke:

:roll2::roll2::roll2:

Доко
28-09-2012, 12:53

Кисела ябълка, викаш...:heavy_cry:

RoMeO_156_GTA
28-09-2012, 12:55
Да се надраска панела за няколко дни звучи доста несериозно , особено за телефон от подобен клас ... С телена четка ли го жулят? Имам една Моторола вече осма година . Задния алуминиев панел няма драскотини по него , а от известно време го нося в един джоб с ключовете . Единсвено където падна два пъти на бетон и в единия ъгъл се показа алуминия под покритието. Страничната лайсна е лакирана и се напука след петата година чак .

А тия в техномаркет са луди ... има го на 1499 лв. телефона , в доказал се интернет магазин ... те го пускат с 600 лв. отгоре ... ама то докато има балъци , ще има и тарикати .
То не е само за телефони , като се почне от техника и авточасти , до какво ли още не . Нашите търговци са на принципа - "Ако мине номера , все някой ще се подлъже" ;)

bouncer
28-09-2012, 12:58
http://www.mobilebulgaria.com/news/24553/%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%86%D0%B8%D 1%8F-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0-apple-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5-%D0%BE%D1%82-google-maps

да де, ама в доказалия се магазин го нямат наличен, а в техномаркета е там! Демек - ако искаш и можеш да си го позволиш ей ти го! И си пръв гъзар и тарикат!

Иначе Доко, друже, не ме грее мене Айфоня щото утре ми пристига Съ3-ката :) Не съм епъл фен, макар че ползвам таблет епъл. НЕ съм и самсунг фен. Никак даже. Принципно съм за Нокия, ама ако е андроидна, а таквази нема с параметрите които искам!

ИЗбирам си телефон по един единствен начин - хващам го и ако мога да напиша нещо с него, значи става. По разбирамеи причини (който ме е виждал) епъла не влиза в графата удобни за мен телефони. С тез тъчове човек не може нищо да напише без да натисне 4-5 околни буквички с финните си пръстета :)

Drag0
28-09-2012, 12:58
И какво?! Ще замените вашият iPhone 4 с iPhone5, само заради половин инч?
Дано само и жена ви не мисли по този начин!
:sex: :twisted:

tokata_pz_flex
28-09-2012, 13:01
Много добре знаеш , че не е само половиния инч :)
Видя се на бенчмарк тестовете , че телефона е доста силен . Пък всеки си е с глава на раменете ... Аз лично ако имам 4С , няма да взема 5 ... но като нямам никакъв - ще си го взема .
Bouncer за мен лично е глупост да не се изчака малко , а да се дадат 2000+ лв. Но има хора ( фанатици ) които ще ги дадат :)

bouncer
28-09-2012, 13:04
именно :)
Залагат на сектанти и маниаци или на супер тежки гъзари, които нямат проблем за 500 - 1000 лв да се изгъзарят.

tokata_pz_flex
28-09-2012, 13:08
Така е . То гледам и SGS3 в техномаркет е дооооста евтин ... :) Явно е политика на магазина , да те чакат на касата с една брадва и да ти режат главата :static:

bouncer
28-09-2012, 13:11
Така е . То гледам и SGS3 в техномаркет е дооооста евтин ... :) Явно е политика на магазина , да те чакат на касата с една брадва и да ти режат главата :static:

е той си е токова. Глобул го дават на корпоративни клиенти със 100 лв по-малко. Ако го намериш по-евтино без договори и обвързваници свиркай :)

tokata_pz_flex
28-09-2012, 13:16
Имаш Л.С. :)

Drag0
28-09-2012, 13:18
е той си е токова. Глобул го дават на корпоративни клиенти със 100 лв по-малко. Ако го намериш по-евтино без договори и обвързваници свиркай :)

Има го и за 900лв без договор, но ако те е страх от "малки магазинчета" може да го вземеш от единия мобилен оператор на цена 919лв + 12х5лв.

Kuku
28-09-2012, 13:50
Боянски, S3 от Виваком излиза 919лв. + 60лв. (12мес. х 5лв.) за едногодишен договор, който предплащаш веднага и директно им връщаш картата :)
По-евтино май го няма никъде..... :roll:

Драго ме изпревари :)

Доко
28-09-2012, 14:50
Хахаа Боянка, вярно няма да ти е удобен на пръстите, трябва ти нещо от 10 инча нагоре. :-)
Вече пътуват две 64-ки и една 32-ка към Бургас, малко над цената на един от Техномаркет. ;-)

tokata_pz_flex
28-09-2012, 15:18
Има го на 890 лв . с 24 месеца гаранция .

morfius
28-09-2012, 15:52
Хахаа Боянка, вярно няма да ти е удобен на пръстите, трябва ти нещо от 10 инча нагоре. :-)
Вече пътуват две 64-ки и една 32-ка към Бургас, малко над цената на един от Техномаркет. ;-)

Охо връзкар :pfbbt:

rusiq86
28-09-2012, 17:53
В момента 5-ца струва 600$ или 200$ с договор от САЩ. Разликата с 4С е изключително малка и не си струва смяната. Думи на apple store продавач. А това 2000лв е някаква смешна цена!

tokata_pz_flex
28-09-2012, 18:20
649 долара била + някакви си такси още излизала 706 долара . Ъпгрейда от 4S на 5 си струва , ако има на кой да продадеш четворката и ако работиш с този телефон и ресурса му . За хора като мен - без смартфон , преподписващи договори е изгодна офертата ... доста ... ако 1000 лв. за телефон могат да бъдат наречени '' изгодни '' :)

Drag0
28-09-2012, 18:38
Тук в Европата всички сме много богати и можем да даваме 2но и 3но за всичко !
Няма смисъл да ходите то техном.. , вече купих и 2те налични бройки , сега отивам да ги изпускам от високо да видим дали ще се счупят. :pancake:

tokata_pz_flex
28-09-2012, 18:41
Скрит милионер си ти .... :pancake:
Снимай видео с дупчене с бормашина , рязане с флекс и удар с 12 кг. чук :)

Drag0
28-09-2012, 18:51
Или с Heckler & Koch ...
http://ifun.ru/view/228654

http://media.ifun.ru/b/g/bgrxpqn0.jpg

Доко
28-09-2012, 18:55
Цените в щатите Unlocked: $649 (16GB), $749 (32GB), и $849 (64GB). При цена от 987лв за 16GB, 1139лв за 32GB и 1392лв за 64GB по днешния валутен курс, добре, че се намират и нЕкви БогАташИ, които да правят оборот на Техномаркет и да дават по 2000лв за парче. :-) :static::respect:

dimitar_vd62
28-09-2012, 20:56
http://www.kaldata.com/72795/Samsung-ще-изплати-на-Apple--1-млрд-с-монети-от-5-цента.html?fb_ref=slider

morfius
28-09-2012, 23:29

Само не ги връзвай в мрежа... :comphits:

http://9gag.com/gag/5467104

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/5467104_700b.jpg

Доко
28-09-2012, 23:46
Само не ги връзвай в мрежа... :comphits:

Добре...:clap:

rusiq86
02-10-2012, 11:14
Преди малко инсталирах Viber на андройд, няма такава простотия. Направено е супер усложнено всичко в сравнение с айфон. И в маркета ми излизат и платени програми, не са безплатни всички...интересно..

За айфон притежателите: инсталирайте си installous и ще дърпате вс праграми безплатно. Няма платени програми през него. Сложих си тъкмо навигация за 70$ в Apple store :)

p.s. Андройдчето беше на сони, и останах мн разочарован, мн усложнено е направено и самото меню. Нз какво го хвалите толкова! Търсих клип в youtube как да направя една настройка, еми няма. За Айфон има всичко подробно в youtube. Приятно ползване!

Kuku
02-10-2012, 11:18
Аз не разбрах Viber ли ти е сложен или Android?
Твърдението ти доказва само, че навиците са водещи при избора :)

Susscrofa
02-10-2012, 11:54
Преди малко инсталирах Viber на андройд, няма такава простотия. Направено е супер усложнено всичко в сравнение с айфон. И в маркета ми излизат и платени програми, не са безплатни всички...интересно..

За айфон притежателите: инсталирайте си installous и ще дърпате вс праграми безплатно. Няма платени програми през него. Сложих си тъкмо навигация за 70$ в Apple store :)

p.s. Андройдчето беше на сони, и останах мн разочарован, мн усложнено е направено и самото меню. Нз какво го хвалите толкова! Търсих клип в youtube как да направя една настройка, еми няма. За Айфон има всичко подробно в youtube. Приятно ползване!

За андроида няма съпорт, защото адски рядко някой се затруднява с неговите настройки, да не кажа никога.:):pizza:

rusiq86
02-10-2012, 12:07
Помолиха ме да сложа Viber, за да може потребителя на телефона да се обажда чрез него на приятели, които го имат на смартфоните си.
Доста по сложничко и отнемащо време от айфончето, 10 сек ми отне на ябълката. Четете, прогрмаката е ясна, но самата инсталация през маркета е супер тъпо направена, и отнемаща време.

Незнам какво му е улеснено, но търсих шибаната настройка, която ми трябваше 10 мин из менюто. Като някой идиот. И никакви насоки в нета.
Досега впечетления от андроитчето: безсмислено усложнен софтуер.

bouncer
02-10-2012, 12:12
Помолиха ме да сложа Viber, за да може потребителя на телефона да се обажда чрез него на приятели, които го имат на смартфоните си.
Доста по сложничко и отнемащо време от айфончето, 10 сек ми отне на ябълката. Четете, прогрмаката е ясна, но самата инсталация през маркета е супер тъпо направена, и отнемаща време.

Незнам какво му е улеснено, но търсих шибаната настройка, която ми трябваше 10 мин из менюто. Като някой идиот. И никакви насоки в нета.
Досега впечетления от андроитчето: безсмислено усложнен софтуер.

инсталирах Вибер и на айфон и на андроид - еднакво е.

Kuku
02-10-2012, 12:14
Рус, нещо си се объркал :D
Инсталацията от маркета става (обърни внимание!!!) с натискането на два бутона "Инсталиране" > "Приемам и инсталирам" :)
После имаш още два бутона за настройване - "More" > "Settings" :)

rusiq86
02-10-2012, 12:41
Нз играй си доста повече от два бутона, а не е като да не съм виждал телефон. Аз самият ползвам в момента два айфона успоредно. Както и да е.
Не ме кефи нещо. Въпрос на вкус явно!
Явно крастата "ябълка" я имам вече. Но както казах уникалната навигация на ТомТом за 70$ напълно безплатно през installous.

Kuku
02-10-2012, 12:50
Навик... :)

За Андроид има една дузина безплатни навигации :)

Доко
02-10-2012, 14:17
А е стига с тоя тъп Андроид бря...амахахаа... :heavy_cry:

Нз играй си доста повече от два бутона, а не е като да не съм виждал телефон. Аз самият ползвам в момента два айфона успоредно. Както и да е.
Не ме кефи нещо. Въпрос на вкус явно!
Явно крастата "ябълка" я имам вече. Но както казах уникалната навигация на ТомТом за 70$ напълно безплатно през installous.

Това все едно сега някой да ме убеди, че кола със скорости е по-добре от автоматик, един път като се качиш на автомата и разбираш колко недъгава е колата със скорости. ;-)

Kuku
02-10-2012, 14:59
Неее, батка, това е все едно да ръчкаш скорости на автоматика - няма нужда, обаче ти така си свикнал :D
Вибер за Андроид в никакъв случай не е по сложен за инсталиране от Вибер за Дришняфон, просто Русия се е объркал нещо :)

Susscrofa
02-10-2012, 15:04
Навик... :)

За Андроид има една дузина безплатни навигации :)

Около 400 000 са всичките, ако не и повече.
Една дузина е = 10?:pizza:

tokata_pz_flex
02-10-2012, 15:09
12 :)

В крайна сметка горе долу колко са безплатните приложения за ios ? Някой има ли представа ? Не , че ще се използват повече от 20-30 , ама хайде :)

Доко
02-10-2012, 15:33

В крайна сметка горе долу колко са безплатните приложения за ios ? Някой има ли представа ? Не , че ще се използват повече от 20-30 , ама хайде :)

Много... ;-) :-)

---------- Post added at 15:33 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

Суско ми ти как намираш адрес бре?
То от такъв избор не ти остава време да напишеш улицата която търсиш.

Аааа, сетих се, не ми отговаряй - ти си ги пробвал всички 400000, как можах да се усъмня?! :clap2:
Eдна дузина не е = 10, а е = 12. ;-)

Susscrofa
02-10-2012, 15:48

Прав си, сбърках, благодаря за корекцията, но грешката не променя смисъла на написаното от мен.:pizza:

---------- Post added at 12:48 ---------- Previous post was at 12:47 ----------

Много... ;-) :-)

---------- Post added at 15:33 ---------- Previous post was at 15:30 ----------

Суско ми ти как намираш адрес бре?
То от такъв избор не ти остава време да напишеш улицата която търсиш.

Аааа, сетих се, не ми отговаряй - ти си ги пробвал всички 400000, как можах да се усъмня?! :clap2:
Eдна дузина не е = 10, а е = 12. ;-)

Не разбирам връзката между намирането на адрес и приложенията.
Има си маркет, пиша ключова дума и готово.

Доко
02-10-2012, 15:50
Прав си, сбърках, благодаря за корекцията, но грешката не променя смисъла на написаното от мен.:pizza:

А смисъла какъв е, има 400000 навигации, или 400000 приложения за Андроид? :bored:

П

Не разбирам връзката между намирането на адрес и приложенията.
Има си маркет, пиша ключова дума и готово.

Не разбираш защото не четеш, ами се правиш на интересен. Куку каза, че има една дузина навигации, а ти му опонираш, че са 400000. ;-)

tokata_pz_flex
02-10-2012, 15:50
Така е .
Има прекалено много безплатни приложения , за да даваш пари за платени .

Доко
02-10-2012, 16:08
Така е .

Тока проблема е, че приложенията за Андроид се пущат в Маркета без тестове и повечето се "чупят", не стават. При ябълката този момент е избегнат, пуснато ли е в Store значи е тествано и работи. Така, че не го слушай Сусо, пуща на търсачка в андроидя "free", и от 400000, 390000 са фейк. ;-)

tokata_pz_flex
02-10-2012, 16:13
Ако е така - лошо :)
Предпочитам да има 5 , ама да работят , отколкото 50 - от тях 5 работещи , и 45 пъти инстал/ън инстал .

Kuku
02-10-2012, 16:16
Хубавите приложения, без значение за какво става въпрос, вонаги имат висок рейтинг и положителни коментари.
Аз до сега проблеми с калпаво приложение не съм имал.
Дори, евентуално да има нещо нередно, то се оправя много бързо от програмистите.

Доко
02-10-2012, 16:21
Ако е така - лошо :)
Предпочитам да има 5 , ама да работят , отколкото 50 - от тях 5 работещи , и 45 пъти инстал/ън инстал .

Повечето безплатни приложения са "demo", работят с по-малко фунции, игрите също са с по едно-две нива. Така е за "зарибявка", все пак това е бизнес, има интелектуален труд който струва пари, и няма значение дали е Андроид или Ябълка. ;-)

---------- Post added at 16:21 ---------- Previous post was at 16:19 ----------

Хубавите приложения, без значение за какво става въпрос, вонаги имат висок рейтинг и положителни коментари.
Аз до сега проблеми с калпаво приложение не съм имал.
Дори, евентуално да има нещо нередно, то се оправя много бързо от програмистите.

Именно, Андроид тестват и ремонтират "в движение". ;-)

tokata_pz_flex
02-10-2012, 16:39
Между другото , аз мислех че има много готини работи за Андроид . Онзи ден си играх с едно HTC Sensation и имаше някакви допотопни игри , които след първо '' ниво '' ме оферираха там за 2-3 долара , били демо версия .
Нямаше нищо , с което да ме грабне ... освен прогнозата за времето :static:
Общо взето ми се струва , че като искаш нещо хубаво - си плащаш за това . Като не искаш да платиш , си седиш без '' хубавото '' нещо :)

Susscrofa
02-10-2012, 16:51
А смисъла какъв е, има 400000 навигации, или 400000 приложения за Андроид? :bored:

Не разбираш защото не четеш, ами се правиш на интересен. Куку каза, че има една дузина навигации, а ти му опонираш, че са 400000. ;-)

ПРАВ СИ!
Уморен съм:) /и аз съм човек/:)

Няма нито една безплатна навигация!
Аз си купих един вайс пилот и съм доволен.
Досега на мен приложение не ми се е "чупило".
Определено при ябълката нещата са по "строги" и "затворени".
Но аз от моя телефон няма да загубя данни за милиони, ако нещо се сбъгне:)
Самсунгът не е по-добър от ябълката, но определено е с по-добро съотношение цена-качество, а за мен и с по добър дизайн.

rusiq86
02-10-2012, 16:59
Всеки път когато закачам тела към компа сам си се back up, инфо няма как да загубя дори нещо да стане.
Както казах вече има начин да стане айфончето като комп, с екстри и функции за които не съм подозирал. Уникални неща.
И всяка една програмка може да се издърпа безплатно през installous. Никакви проблеми, който се интересува от програмката да пише. За софт 5.1.1 мога да помагам. За 6-ца още няма неща, те от apple още косурите му оправят.
През тази програма дърпаш безплатно всякакви апликации за без пари. А повярвайте има уникални такива за I.

Всеки със здраве да си ползва андройда, от днес един негов собственик реши да търси I след като си поигра малко със моят тел. Реши както каза той да се upgrade-не към по висша класа :respect:

Доко
02-10-2012, 17:02
ПРАВ СИ!
Уморен съм:) /и аз съм човек/:)

Няма нито една безплатна навигация!
Аз си купих един вайс пилот и съм доволен.
Досега на мен приложение не ми се е "чупило".
Определено при ябълката нещата са по "строги" и "затворени".
Но аз от моя телефон няма да загубя данни за милиони, ако нещо се сбъгне:)
Самсунгът не е по-добър от ябълката, но определено е с по-добро съотношение цена-качество, а за мен и с по добър дизайн.

Нямам нищо против Андроид или производните му устройства.
Просто съм привикнал с ябълката. ;-)
В тази тема не може да се докаже кой продукт е по-добър поради простата причина, че всеки си хвали "гарджето".
А според мен няма такова понятие като "по-добър", а има личен избор, затова има и разнообразие от продукти.
А бе може да се филосовства много... ;-)

Susscrofa
02-10-2012, 17:02
Всеки път когато закачам тела към компа сам си се back up, инфо няма как да загубя дори нещо да стане.
Както казах вече има начин да стане айфончето като комп, с екстри и функции за които не съм подозирал. Уникални неща.
И всяка една програмка може да се издърпа безплатно през installous. Никакви проблеми, който се интересува от програмката да пише. За софт 5.1.1 мога да помагам. За 6-ца още няма неща, те от apple още косурите му оправят.
През тази програма дърпаш безплатно всякакви апликации за без пари. А повярвайте има уникални такива за I.

Всеки със здраве да си ползва андройда, от днес един негов собственик реши да търси I след като си поигра малко със моят тел. Реши както каза той да се upgrade-не към по висша класа :respect:

Човек поглежда с колко пари разполага в джоба си и за какво ще ползва тела си, след това купува.
Всичко различно от гореописаното е снобария.
Ще карам аз кола за 2 500 и ще държа телефон за 1 500, ха-ха-ха.
Бг гъзар.

Доко
02-10-2012, 17:12

Ползай iCloud, имаш 5GB на сървър на ябълката, няма да ти се налага да мислиш за backup.
През акаунта с WiFi или 3G на всяко ново устройство можеш да си възтановиш цялата информация която си backup-нал.
Installous може да се ползва само на хакнат (Jailbreak) телефон. Аз предпочитам да ползвам отключено устройство, можеш да ъпдейтваш нови iOS. В момента съм на iOS 6.0 и има доста подобрения и новости, 200+. ;-)

Susscrofa
02-10-2012, 18:29
Нямам нищо против Андроид или производните му устройства.
Просто съм привикнал с ябълката. ;-)
В тази тема не може да се докаже кой продукт е по-добър поради простата причина, че всеки си хвали "гарджето".
А според мен няма такова понятие като "по-добър", а има личен избор, затова има и разнообразие от продукти.
А бе може да се филосовства много... ;-)

Винаги има по-добър, никога няма най-добър!

stefoo
02-10-2012, 18:40
В момента съм на iOS 6.0 и има доста подобрения и новости, 200+. ;-)[/QUOTE]

И доволен ли си от новата навигация след като си с иос 6,защото и аз съм с иос 6 и не съм доволен от новата им навигация.

Stoyan Georgiev
02-10-2012, 18:42
от отварянето на плей стора до първия ми разговор през вайбър минаха около 35 секунди... кой знае къде и какво си търсил или направил

всичко си има предимства и недостатъци, айде холам да спираме 44 страници тъпотии изписахме

Доко
02-10-2012, 19:32
И доволен ли си от новата навигация след като си с иос 6,защото и аз съм с иос 6 и не съм доволен от новата им навигация.

Не съм ползвал Maps за навигация и не мога да ти кажа как е. Докато бяха на Google беше добре, сега не съм се ровил там.
Навремето бях качил приложение с карти на iGO и tomtom, като iGO идваше малко тежка за 3GS ми. В един момент tomtom пуснаха на пазара TomTom iPhone car-kit (http://www.knowyourmobile.com/accessories/otherstuff/372489/tomtom_iphone_carkit_review.html) и от тогава съм на tomtom.

stefoo
02-10-2012, 19:44
Да това е оферта може би ще си поръчам и аз една такава,че сега картата им е ужасна Мерси.

Kuku
02-10-2012, 19:49
Една дузина е равна точно на 12 единици.
Навигациите не са безплатни в Андроид маркета, но са безплатни в Андроид форума. Може и да са повече от дузина.
Вградената в Андроид навигация на Гуугъл си е съвсем безплатна, но изисква пренос на данни чрез интернет.
Много от приложенията са базирани на заводски функции в телефона и проблемите са пренебрежимо незначителни, за сметка на допълненията, които правят телефона изключително приятно изглеждащ, бързо работещ и функционален.
На ВайФоня тапета сменяше ли се? :hmm:

rusiq86
02-10-2012, 19:49
Ще повторя за нз кой път: Айфон 4с може да се закупи нов за около 300$ без договор в САЩ. Айфон 5 е 600$ от САЩ. Инфо от преди 5 дена от Чикаго.

Новата операционна система още има бъгове и не е толкова добра. За нея няма и добър jailbreak все още. Не бих казал, че е мн добра за момента.
Installous, както спомена колегата Доко, е само след jailbreak, за който бих съдействал на басебанд 5.1.1, последния преди да излезе 6-ца.
Jailbreak e вазможно най-добрият на пазара засега за този софт, напълно безплатен. Гаранция на тел не отпада при jailbreak.

п.с. Само в Бг се гледа каква кола се кара суска. В нормалните държави, хора с десетки милиони карат кола за 10к $, ма това е др тема. Просто в Бг всеки който има 20 бона и айде за кола да се покаже.
Живи и здрави, аз отивам за биричка!

п.с. 2
Колега куку, в айфона се сменя тапета и мн други: сменил съм си цвета на отключващия хоризонтален скролер, нагласил съм си как да се мърдат иконите на дисплея от страниците с ефект (общо над 20 ефекта ), добавил съм си екстра да ми запазва паролите и вс останало на apple store, модерирал съм си допълнително с едно предърпване да излиза бърз прозорец в който има доста бързи функции по мой избор, както и да рефрешна дисплея и да рестартна системата, а не да го изключа от копчето. Дори името на мрежата съм си сменил. Има и още мн др неща.

enjoy: http://www.youtube.com/watch?v=Q9F7MdyyUEk

Доко
02-10-2012, 19:58
Да това е оферта може би ще си поръчам и аз една такава,че сега картата им е ужасна Мерси.

Тук продаваха Car Kit Tool от стария модел, този е нов и не знам как ще се държи, но предвид цената предполагам, че ще си заслужава. http://dice.bg/tomtom-hands-free-car-kit-hendsfrii-komplekt-za-iphone-4s-item9543

На ВайФоня тапета сменяше ли се? :hmm:

Да.
Kuku хич те няма с iOS-а бате, то и мен 'ич ме нема с Андроида, ама не задавам неадекватни въпроси. ;-)
А това ли ви е основното занимание с Андроидите, смяна на тапети? :-)

п.с. 2
Колега куку, в айфона се сменя тапета и мн други: сменил съм си цвета на отключващия хоризонтален скролер, нагласил съм си как да се мърдат иконите на дисплея от страниците с ефект (общо над 20 ефекта ), добавил съм си екстра да ми запазва паролите и вс останало на apple store, модерирал съм си допълнително с едно предърпване да излиза бърз прозорец в който има доста бързи функции по мой избор, както и да рефрешна дисплея и да рестартна системата, а не да го изключа от копчето. Дори името на мрежата съм си сменил. Има и още мн др неща.

enjoy: http://www.youtube.com/watch?v=Q9F7MdyyUEk

Аз бях си сложил тапет на Windows7. ;-)

rusiq86
02-10-2012, 20:10
Ето и няколко по-евтини...
http://www.ebay.com/itm/Tom-Tom-Apple-Iphone-3gs-4-4s-GPS-Car-Kit-/200824824928?pt=GPS_Holders_Mounts&hash=item2ec217a460
http://www.ebay.com/itm/TomTom-Tom-Apple-iPhone-4-4g-Car-Kit-Mount-Dock-GPS-/280984984963?pt=GPS_Holders_Mounts&hash=item416c029d83

Доко
02-10-2012, 20:13
Ето и няколко по-евтини...
http://www.ebay.com/itm/Tom-Tom-Apple-Iphone-3gs-4-4s-GPS-Car-Kit-/200824824928?pt=GPS_Holders_Mounts&hash=item2ec217a460
http://www.ebay.com/itm/TomTom-Tom-Apple-iPhone-4-4g-Car-Kit-Mount-Dock-GPS-/280984984963?pt=GPS_Holders_Mounts&hash=item416c029d83

Не препоръчвам втора употреба, имат проблем с лентовия кабел при по-душманско ползване. ;-)

Kuku
02-10-2012, 20:15
Момчета, тапета беше майтап - то оставаше и това да не можете да правите :Tease:

Рус, ти сериозно ли? Толкова много функции? :respect:
Не ми се сърди, не се заяждам, просто се кефя, че ми ги обяснявате, сякаш е нещо невиждано, а то в Андроид ги има от.... вече не помня от кога :fish:

rusiq86
02-10-2012, 20:15
това е полезно инфо, втория е нов!

Доко
02-10-2012, 20:19
това е полезно инфо, втория е нов!

Може да съм се объркал, но прочетох сякаш
Condition: Used . :thumbup:

Както и да е, би трябвало да е поефтиняла, навремето я купих за 120$

Susscrofa
02-10-2012, 20:46
Най-много мразя теми завършващи с всеобщо лизане.
Отврат.

Те щом в САЩ съдят самсунг дет са на една цена с него значи са много зле ябълките :)

Доко
02-10-2012, 20:53
Най-много мразя теми завършващи с всеобщо лизане.
Отврат.

Те щом в САЩ съдят самсунг дет са на една цена с него значи са много зле ябълките :)

Сус бе, сетил си се на 44 страница да провокираш, омръзна ни на всички, успокой се, пий една студена вода. :Tease:

Susscrofa
02-10-2012, 20:56
Сус бе, сетил си се на 44 страница да провокираш, омръзна ни на всички, успокой се, пий една студена вода. :Tease:

Аз в тази тема участвам от самото начало бре, гларус.
По това време пия бира.

Доко
02-10-2012, 20:58
Аз в тази тема участвам от самото начало бре, гларус.
По това време пия бира.

Вземи и зрънчо за бирата, може да извадиш късмет с някое ново моделче андроидче. :Tease:

Кайо
02-10-2012, 21:13

12.....:Tease:

---------- Post added at 21:11 ---------- Previous post was at 21:07 ----------

....и на кой са му нужни толкоз апликации?

---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

Човек поглежда с колко пари разполага в джоба си и за какво ще ползва тела си, след това купува.
Всичко различно от гореописаното е снобария.
Ще карам аз кола за 2 500 и ще държа телефон за 1 500, ха-ха-ха.
Бг гъзар.

Много си прав Грухи!!!!!:respect:

Доко
02-10-2012, 21:15
Една вметка за потребителите на iOS6, ползвайте FaceTime, уникално качество на видеоконферентен разговор. ;-)

---------- Post added at 21:15 ---------- Previous post was at 21:13 ----------

12.....:Tease:

Много си прав Грухи!!!!!:respect:

Мне е прав прасьо, кой е той, че да определя преоритетите?
:grandpa:

Кайо
02-10-2012, 21:16
Така е .

Даваме 1000-1000 и кусур лева са тИлифон но после не можем да си позволим платени приложения....

Ужас,това е ужас......Контрол.

Доко
02-10-2012, 21:22
Даваме 1000-1000 и кусур лева са тИлифон но после не можем да си позволим платени приложения....

Ужас,това е ужас......Контрол.

А защо да плащаш, като може безплатно? ;-)
Клониш към мазохизъм. :-)

Кайо
02-10-2012, 21:28
---------- Post added at 21:15 ---------- Previous post was at 21:13 ----------

Мне е прав прасьо, кой е той, че да определя преоритетите?
:grandpa:

От моя гледна точка е прав,голяма част от притежателите на скъпи смартфони в България са хора със средна или ниска заплата и масово се взимат смартфони на лизинг от такива хора защото не могат да си го позволят в брой.
......ти си друга бира,рупаш си я ябълката завидно добре ама много потребители на смартфони освен да влизат у фацебУко и да се тагват друго не знаят.

---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:27 ----------

А защо да плащаш, като може безплатно? ;-)
Клониш към мазохизъм. :-)

Не бе аз не съм против безплатното.
Ти също си мазохист,аз на моя телефон има кракнат Igo не съм броил 120$ за Том и Джери.:)

Susscrofa
02-10-2012, 21:29
ИзЕдохте ме за тая дузина:)

Доко, кога в БГ ще се научим да търсим съотношение цена-качество, а не просто качество.

rusiq86
02-10-2012, 21:31
Доко е прав, как се дават 70$ за навигация на ТомТом, защото била мн мн добра и подробна? Еми може безплатно.
Facеtime e мн добро нещо.

Susscrofa
02-10-2012, 21:32
Доко е прав, как се дават 70$ за навигация на ТомТом, защото била мн мн добра и подробна? Еми може безплатно.
Facеtime e мн добро нещо.

Няма нищо, което е безплатно и е добро.

rusiq86
02-10-2012, 21:37
Са сетиш, затова си го правиш така, че апп за 70$ да ти коства 0...и си ти!
Пичове Apple осъди Samsung за един милиард $

Susscrofa
02-10-2012, 21:41

В САЩ:)

В Япония какво стана бре каубой?

---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

Самсунг е върха за мен.
Евтино и качествено.:)
И от самото начало се занимават с електроника, за разлика от земеделците:)

Sunny
02-10-2012, 21:47

А Samsung им ги изплаща в монети от по 5 цента .

Доко
02-10-2012, 21:51
Евтино и качествено.:)

Това съчетание е плод на фантазии на потребители...
Принципно има такива продукти като ефтини - самсунг, и качествени - iPhone, но са по-отделно Суско. :-)

Kuku
02-10-2012, 21:53
Това е лъжа ;)
Самсунг обжалват.....

Кайо
02-10-2012, 21:55
Принципно има такива продукти като ефтини - самсунг, и качествени - iPhone, но са по-отделно Суско. :-)

Съществува и обратна страна на монетата,скъп Самсунг и бъгав ЙФон.:):):)
...е са верно Самсунг не са толкоз скъпи кат ябълките.:respect:

mordohy
02-10-2012, 22:05
Аз май рупам круши, ма то си е от приоритетите.
Преди найсе на брой години, година преди премиерата му у нас си взех К800.
И до днес му използвам около половината от възможностите му.
Блутут, хендсфри, запис на глас, плеъра му и най-вече великолепната му камера.
Ако имаше и една навигация, щеше да е перфектен за мен.
Ама нъцки!
За това сега гледам-гледам и не мога да си избера нов!:heavy_cry:
Новите са празни, като моята тиква след як запой!

Sunny
02-10-2012, 22:14
Как събра в едно изречение - качество и евтино ?

Susscrofa
02-10-2012, 22:17

За качеството си самсунг е евтин:)
Ти май не вдяваш:)
Не говорим за таблет престижио:)

---------- Post added at 19:17 ---------- Previous post was at 19:15 ----------

Как събра в едно изречение - качество и евтино ?

Абе много е лесно нещо да е скъпо и качествено,но самсунг постигнаха златната среда хем на добра цена хем здравичко и добро..

Sunny
02-10-2012, 22:23
Абе много е лесно нещо да е скъпо и качествено,но самсунг постигнаха златната среда хем на добра цена хем здравичко и добро..

Туй нЯщу във Фиат явно няма да го постигнат скоро .

Всеки си защитава това с което се е набутал .
Аз съм си фен на Sony Ericsson от и от 2004 ползвам само ериксони .
Добри , лоши - тръпката си е тръпка и си му търпя фасоните .

Susscrofa
02-10-2012, 22:24
Туй нЯщу във Фиат явно няма да го постигнат скоро .

Всеки си защитава това с което се е набутал .
Аз съм си фен на Sony Ericsson от и от 2004 ползвам само ериксони .
Добри , лоши - тръпката си е тръпка и си му търпя фасоните .

Фиат не са, но опел го постигнаха.

Sunny
02-10-2012, 22:25
За Opel да си лафят у техния си форум .
Тука сме подразделение на Fiat .

Susscrofa
02-10-2012, 22:28

Отбелязвам само нещо:)

Сонито също е скъпичко:)
Техен смарт с характеристиките на самсуняка, s3, колко ще струва?

Доко
02-10-2012, 22:29
Фиат не са, но опел го постигнаха.

Грешиш, опел само оправиха проблема с ръждата...

Sunny
02-10-2012, 22:33
Отбелязвам само нещо:)

Сонито също е скъпичко:)
Техен смарт с характеристиките на самсуняка, s3, колко ще струва?

Еми сравни текущите топ модели на двете марки и прецени . Почти на една цена са .

Аааа я виж новата Insignia - то фарове то чудо .

mordohy
02-10-2012, 22:37
Ша ти натреса сина на главата!
Той е върл фен на Опел, просто защото това му е първата кола.
Иначе суче лиги и по Алфи и по Катъра.

Доко
02-10-2012, 22:39
Аааа я виж новата Insignia - то фарове то чудо .

Инсигнията е хубава, и ми е любопитно коя дизайнерска къща са ползвали от Опел?

tokata_pz_flex
02-10-2012, 22:41
Няма проблем да си платя за приложенията , които ми трябват . Все пак биха ме улеснили :static:
Ако ги има безплатни , защо да ги купувам ? Тия пари могат да отидат под формата на sms за някое нуждаещо се дете , вместо да ги дам за някоя платена алтернатива на безплатното приложение .
За това кой каква кола кара и какъв телефон има ... не е много уместно сравнението . Всичко е индивидуално :) При един може да е избиване на комплекси , при друг да е абсолютна апатия към мнението на околните , при трети - евтината поддръжка на колата и здравината и да са по-важни от лъскавите ламарини и пластмаси , а смартфона за 1000+ лв. да се използва за работа :)
Всичко е относително . Скоро си говорихме с Доко за моята адвокатка , караща БМВ 520 от ранните '90 години , и същевременно носеща часовник за 15 000 долара :)
Да , ама днес дойде с новата Х5 и разсея съмненията ми относно автентичността на hublot-a и очилата chrome hearts :)
iphone 5 , 4s , samsung , lg ... кой каквото му е на душа , на сърце ... и на джоб :respect:

Susscrofa
02-10-2012, 22:44
Говориш пълни глупости, сефте.

ЗА ЦЕНАТА СИ ОПЕЛ Е СТРАХОТНА МАШИНКА.
Дано сега стоплиш.

И корсата и астрата и вектрата, сигнума е добър, инсигнията, и сувчетата са добри също.

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:42 ----------

Няма проблем да си платя за приложенията , които ми трябват . Все пак биха ме улеснили :static:
Ако ги има безплатни , защо да ги купувам ? Тия пари могат да отидат под формата на sms за някое нуждаещо се дете , вместо да ги дам за някоя платена алтернатива на безплатното приложение .
За това кой каква кола кара и какъв телефон има ... не е много уместно сравнението . Всичко е индивидуално :) При един може да е избиване на комплекси , при друг да е абсолютна апатия към мнението на околните , при трети - евтината поддръжка на колата и здравината и да са по-важни от лъскавите ламарини и пластмаси , а смартфона за 1000+ лв. да се използва за работа :)
Всичко е относително . Скоро си говорихме с Доко за моята адвокатка , караща БМВ 520 от ранните '90 години , и същевременно носеща часовник за 15 000 долара :)
Да , ама днес дойде с новата Х5 :)
iphone 5 , 4s , samsung , lg ... кой каквото му е на душа , на сърце ... и на джоб :respect:

С последните думички опроверга всичко написано по-горе.
Адвокатката ти просто си е избирала кола.

Доко
02-10-2012, 22:56

Дано сега стоплиш.

И корсата и астрата и вектрата, сигнума е добър, инсигнията, и сувчетата са добри също.[COLOR="Silver"]
[

А ти защо караш Алфа?
И я ми кажи Астра от 2005 ли ще си купиш, алфа Гт или 159, цената е еднаква?
И хич не ми хвали Опел, приятел си купи Зефира от магазина, преди 2 седмици счупи клапаните, колата е на 2.5 години, бензин 1.8. :bored:

tokata_pz_flex
02-10-2012, 23:01
Суси , не си е избирала ...
Правят ремонт по пътя Пазарджик - Велинград и се е натресла в необозначени разкопки и потрошила 5-цата отдолу ...
5-цата вече не и върши работа - отива и си купува друга 5-ца , ама с Х отпред :static:

Kuku
02-10-2012, 23:03
Кво против ФИАТ имате, долни фатаджии :)

Sunny
02-10-2012, 23:04
Кво против ФИАТ имате, долни фатаджии :)
ъъъъ - динамит ?

Kuku
02-10-2012, 23:05
Най-много да си взривите ФИАТите.... тваааа, Алфите :)

nikolaaaay
02-10-2012, 23:20

Дано сега стоплиш.

Миналата седмица карах Мерива с 1,4 120 коня. Не искам да се заяждам с теб ма изобщо не ми хареса. С нищо не ме впечатли. Може би само това, че задните врати се отварят наобратно я прави малко по-интересна, но като цяло си е пълно дърво. И тия 120 коня са някъде на 10 хиляди оборота сигурно, понеже изобщо не върви за толкова. Сега видях, че струва 31 000 лв. с най-ниското оборудване, което за мен изобщо не е оферта.
Преди време карахме Голф плюс с 1,2 турбо и пак 120 коня. Не знам колко струва ФВ-то, но едва ли е повече от 4-5 бона отгоре, а бие Меривата по всички показатели. Много по-добра кола е.

mordohy
02-10-2012, 23:35
Миналата седмица карах Мерива с 1,4 120 коня. Не искам да се заяждам с теб ма изобщо не ми хареса. С нищо не ме впечатли. Може би само това, че задните врати се отварят наобратно я прави малко по-интересна, но като цяло си е пълно дърво. И тия 120 коня са някъде на 10 хиляди оборота сигурно, понеже изобщо не върви за толкова. Сега видях, че струва 31 000 лв. с най-ниското оборудване, което за мен изобщо не е оферта.
Преди време карахме Голф плюс с 1,2 турбо и пак 120 коня. Не знам колко струва ФВ-то, но едва ли е повече от 4-5 бона отгоре, а бие Меривата по всички показатели. Много по-добра кола е.
Ти сЯ заяждаш ли сА?:Tease:
Да ти дам ли Катъра да видиш що е мощ!?

Доко
03-10-2012, 00:35
Още една новост при iOS 6, вече може да се ъплоудва снимка от телефона във форума. ;-)

rusiq86
03-10-2012, 00:50
Суската прави типично по български сравнения.
Имаш голяма логика приятел, признавам те. Ей затова като видя българин в САЩ имам едно на ум за него, и стоя надалеч.
От утре започвам да си купувам морени,може да спечеля телефон, че на баба й трябвал втори след айфона :pp:

Kuku
03-10-2012, 01:04
Още една новост при iOS 6, вече може да се ъплоудва снимка от телефона във форума. ;-)

Брееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееей!
И от кога така?
Има-няма няколко години след вафлените подаръци :)

tokata_pz_flex
03-10-2012, 07:27
При 4S от както е на пазара се ъплоудват снимки и т.н.
Въпроса е специално в форума ли може с ios6 или навсякъде ... защото за другите сайтове не е новост .
Доко , ама си избрал снимка :hmm:

nikolaaaay
03-10-2012, 08:20
:mr-t: Гледам, че и с моята праисторическа Нокия Ц6 става, значи всеки телефон ще го свърши това нещо.

Kuku
03-10-2012, 09:12
Идеята му беше да покаже наградата на Морени, ама то щом наградите от зрънчо могат да правят повече от АйФон, СМЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯТАЙ :!!

Доко
03-10-2012, 09:42
Идеята му беше да покаже наградата на Морени, ама то щом наградите от зрънчо могат да правят повече от АйФон, СМЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯТАЙ :!!

За форума говоря Кики.
От телефона последно се бях пробвал да качвам снимки преди година още с 3gs- а, тогава не стана и чак снощи направих втори опит, но си заслужаваше, почвайте да ядете Морени за закуска. :-)

tokata_pz_flex
03-10-2012, 09:49
''Продажбите на дългоочаквания Samsung Galaxy Note II вече започнаха в някои части на света, но първите потребители се сблъскаха с интересен казус - някои от демонстрираните по-рано функции липсват в телефона.''

Тия пък от бързане ....

Kuku
03-10-2012, 10:01
За форума говоря Кики.
От телефона последно се бях пробвал да качвам снимки преди година още с 3gs- а, тогава не стана и чак снощи направих втори опит, но си заслужаваше, почвайте да ядете Морени за закуска. :-)Аз реших, че съдържанието на снимката е по-важно от самото й качване :?
Ама то това май го можеха всички други апарати, освен АйФон.... :hmm:

http://www.youtube.com/watch?v=eRKIWfE6Fws

tokata_pz_flex
03-10-2012, 10:07
Хахаха негрото как гледаше като пребозало теле на 0:57 :hmm:

Susscrofa
03-10-2012, 10:09
Суската прави типично по български сравнения.
Имаш голяма логика приятел, признавам те. Ей затова като видя българин в САЩ имам едно на ум за него, и стоя надалеч.
От утре започвам да си купувам морени,може да спечеля телефон, че на баба й трябвал втори след айфона :pp:

Ти бягаш и то себе си:)
Но това е друга тема:)
Никога въпросът не бива да е "кое е най-доброто", а трябва да е "кое е най-доброто за тези пари".
Притежателите на четворката, след покупката на петицата не получават нищо ново освен възможността да говорят стерео с два еднакви телефона на двете уши.

А тази смешка с ъплоуда на снимки във форума доказва колко първобитно е всичко:)
Аз няма да си купя самсунг или нокиа, които ъплоудват, а ще чакам айфон да пуснат тази опция та да ъплоудвам, смех.:wallbash:

tokata_pz_flex
03-10-2012, 10:13
Суси , тази опция си я имат още от iphone 4 - демек от близо 3 години . Просто Доко е пробвал с доста стар модел , и там се е искала някаква шантава синхронизация през pc ... предполагам :)
А готино ли е да подпишеш договор - да плащаш 24 месеца по 30-35 лв. за Замзунг , ЕлДжи , Сони ... и след една година да се окаже че цената на новия продукт от същия магазин е точно с 50 % надолу ... а около 20-тия месец на изплащането , да изплащаш 500 левов апарат , като за 1000 ++ левов :)
Все пак сме в България , и повечето хора си купуват смартфони на изплащане . Аз също ще направя така ... по мои си причини :)

morfius
03-10-2012, 10:21
Суси , тази опция си я имат още от iphone 4 - демек от близо 3 години . Просто Доко е пробвал с доста стар модел , и там се е искала някаква шантава синхронизация през pc ... предполагам :)
А готино ли е да подпишеш договор - да плащаш 24 месеца по 30-35 лв. за Замзунг , ЕлДжи , Сони ... и след една година да се окаже че цената на новия продукт от същия магазин е точно с 50 % надолу ... а около 20-тия месец на изплащането , да изплащаш 500 левов апарат , като за 1000 ++ левов :)
Все пак сме в България , и повечето хора си купуват смартфони на изплащане . Аз също ще направя така ... по мои си причини :)

Оди си купи гоуфче, че най-малко се обезценява :calc:8-)8-)8-)

Да не казвам, че по тая логика компютри не трябва да си купувате изобщо, там понякога за 6 месеца цената е 50% надолу.

Susscrofa
03-10-2012, 10:21

Вземи си един сигнум с трилитров дизелов двигател и му се порадвай малко.
Вагените са доста по скъпи от опел.
Сравни цената на астрата с голфчето с близки по показатели бензинови агрегати. Разликата е близо 15 %.
При високите класове може дори да е повечко.

tokata_pz_flex
03-10-2012, 10:26
Аз компютри имам 2 , и не съм ги сменял никога :)
Първия ми е от 1999-та година :) Още си работи чудесно :)

За мен е важно обезценяването . Само с Айфон , можеш след 2 години да си вземеш новия модел с минимално доплащане , а не да метнеш Замзунга в шкафа и да дадеш пак 1000++ лв.

И всичко това става не защото са лоши другите телефони , а защото са страшни масовки - не може Сони Експерия да има 10 модела - P , S , J и т.н. Къде е индивидуализма в случая ? Същото е и с Лумиа - 4 модела и Замзунг .

Искам да съм индивидуалист - плащам си за това . След 2 години му свършва гаранцията , продавам и купувам следващия модел с малко доплащане .

Взимам масовката , след 2 години не го продавам , защото никой не го иска . Давам пак един джоб пари и пак взимам масовката . Е що ... :wallbash:

Kuku
03-10-2012, 10:33
Хахаха негрото как гледаше като пребозало теле на 0:57 :hmm:А гледа ли клипчето за iMac? Виж как реагират околните.... :noooo:
Ше падна! :hmm:

http://youtu.be/tmJJoQOAKvw

П.П.
Нормално е всеки трезвомислещ човек да предпочете да купи телефон на изплащане, вместо в брой, при положение, че разликата в цената е 23,99лв. (конкретно за S2 беше толкова) - 1лв. лихва месечно!!! :calc:
Аз ти казах още в началото на темата - ако чакаш по-новия модел, никога няма да си купиш телефон, а веднага щом купиш нещо, то ще се обезцени главоломно - с техниката в днешно време винаги става така :)
Мой приятелкупи плазма за 2200лв. и точно след една година струваше 999лв. :)

П.П.2
Едно и също е, Токич - 4S в момента за повече от 600лв. не можеш да продадеш, а преди година струваше 1000лв. на изплащане с договор :D
Да приемем, че има едни 10% превес над цените на конкурентите, но за тази разлика предпочитам най-новия модел от друга марка, вместо изостанала огризка :popesmiley:

tokata_pz_flex
03-10-2012, 10:38
Кире именно . Продаваш телефон , ползван над година - купил си го 1000 пари , продаваш го около 700 - приблизително .
При кой друг е толкова малко обезценяването ? Виж SGS2 и
SGS3 - перфектни телефони , обаче жълтурите напускаха още 20 модела и сринаха цените на флагманите си ...
Да не говорим , че Епъл изкупуваха 4S и 4 ако желаеш 5-ца . И то ги изкупуваха на доооста добри цени ! В България не знам , но за Англия съм убеден !
5-цата може да е много оплювана , но ще бъде ръководен фактор още поне една година . Аз си чакам договора и си взимам 5-ца :) няма да чакам 5S , защото на 5-цата буксата била малка :)

Доко
03-10-2012, 10:39
Никога въпросът не бива да е "кое е най-доброто", а трябва да е "кое е най-доброто за тези пари".
:

Това обяснява всичко, логика присъща на типичен "изпълнител" и "консуматор". 8-)
Не мога да си представя нормален човек да се радва на стока и предмети насочени към най-малката възрастова потребителска група, или децата. Това с екстрите, фунциите и всичко останало е насочено да подлъгва деца и тинейджъри, още по-показателен е и факта за обезценката която Токата спряга не без основание.
Очаквайте нови промоции....:wallbash:

morfius
03-10-2012, 10:41
Аз компютри имам 2 , и не съм ги сменял никога :)
Първия ми е от 1999-та година :) Още си работи чудесно :)

За мен е важно обезценяването . Само с Айфон , можеш след 2 години да си вземеш новия модел с минимално доплащане , а не да метнеш Замзунга в шкафа и да дадеш пак 1000++ лв.

И всичко това става не защото са лоши другите телефони , а защото са страшни масовки - не може Сони Експерия да има 10 модела - P , S , J и т.н. Къде е индивидуализма в случая ? Същото е и с Лумиа - 4 модела и Замзунг .

Искам да съм индивидуалист - плащам си за това . След 2 години му свършва гаранцията , продавам и купувам следващия модел с малко доплащане .

Взимам масовката , след 2 години не го продавам , защото никой не го иска . Давам пак един джоб пари и пак взимам масовката . Е що ... :wallbash:

Е като ти е важно обезценяването, като как си ги купи тия компютри, те за 1 година и 50% не струват :)
За Алфите да не говорим ...
Големия индивидуализъм, играчка за 500$
Имат много модели защото се целят в по-широка целева група.
Споко и ябълките ще почнат, чака се до дни Айпад мини, после ще раздуят айфоните и ще пуснат мини версии.

Не те разубеждавам да си го вземаш... кефи те, купувай си го, но не ни убеждавай в това с подобни :calc:

Доко
03-10-2012, 10:47
За Алфите да не говорим ...
:calc:

Токата доколкото ми е известно отдавна няма Алфа...:wallbash:

tokata_pz_flex
03-10-2012, 10:48
Ами компютъра си седи именно заради обезценяването . За какво да го продам , като е купен за 700 долара ? Докато ми върши работа , да си седи .
Алфата я купих когато бяха рядки . Сега пак не карам масовка :)
Аз не знам в каква група се целят , но какъв е смисъла от толкова еднакви модели на Сони ( давам тях за пример , защото са ми симпатични - пример http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/producer/52/sony
И феновете на тия телефони да ми обясняват , че iphone били еднакви :):):)
Та те са еднакви от всякъде ! Това не обхваща широк пазар ... това е безумие за мен . Не се опитвам да убедя никой в моята си логика . Просто това е моето виждане и то няма как да бъде променено .

Доко
03-10-2012, 10:55
Ами компютъра си седи именно заради обезценяването . За какво да го продам , като е купен за 700 долара ? Докато ми върши работа , да си седи .
Аз не знам в каква група се целят , но какъв е смисъла от толкова еднакви модели на Сони ( давам тях за пример , защото са ми симпатични - пример http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/producer/52/sony
Та те са еднакви от всякъде ! Това не обхваща широк пазар ... това е безумие за мен . Не се опитвам да убедя никой в моята си логика . Просто това е моето виждане и то няма как да бъде променено .

Лелее не бях гледал модели на смартфони, но това си е гавра с потребителя, или така наречената "реанимация" на продукт който е с отчетен отрицателен приръст в продажбите. Демек, опитват се да съживят мъртвец. :wallbash:

morfius
03-10-2012, 11:06

Размери, прахо и влаго устойчивост, железа и цени...
Това е играчка в телефон, по каква логика може да има 600 вида телевизори или фотоапарати, а да няма телефони не схващам.
Ункалност, да бе да ... вземи си оригинално Верту а :)

tokata_pz_flex
03-10-2012, 11:11
Не ми е практично , а и е много тежко :):):)
Ако искам тежко - ще си взема лумиа или ноут 2 :)

Kuku
03-10-2012, 11:11
Тока, няма как да продадеш 4S на една година за 700лв., защото той струва толкова чисто нов с договор :?
Повече от 500лв. едва ли може да получи някой за стария си 4S :roll:
В края на миналата година струваше колкото моя телефон - 950лв.
Тоест, двата модела са се обезценили приблизително еднакво, само дето S2 е по-УбаФ ;)
А за индивидуалност е излишно да говорим при наличие на i-нещо-си у всеки втори в кафето :?

Доко
03-10-2012, 11:13
Размери, прахо и влаго устойчивост, железа и цени...
Това е играчка в телефон, по каква логика може да има 600 вида телевизори или фотоапарати, а да няма телефони не схващам.
Ункалност, да бе да ... вземи си оригинално Верту а :)

Морфи, на един производител изобщо не му трябва да произвежда стока която не се котира, това с многото модели е търсене на правилната формула на пазара. Apple са оцелили десятката само с един продукт, съчетание между дизайн, функции и цена. Последното въпреки, че не се харесва от всички, не е определящ фактор, както и Кики споменава по-горе.
Всички компании гонят една цел, печалба.

tokata_pz_flex
03-10-2012, 11:16
Кире , 4S с договор е малко под 1000 лв. в зависимост от тарифния план .
2-ра ръка 700 лв. спокойно му се взимат . От чуждоземието ги докарват за по 800-850 лв. новички .
Тук в магазина е над 1000 пари .
SGS2 излезе доооста след iphone 4S . Струваше 1000+ пари . Сега струва с 400 надолу - нов :) 2-ра употреба е без пари :)

П.П.
http://globul.bg/bg/iphone_prices.html

Има 4S за 779 лв . ... ама виж с какъв прекрасен договор :) С масовите тарифи - 20-25 лв си е 1000+ лв дори и с договор .
SGS2 -589 лв
iphone 4S - 1019 лв
С договор 20 кинта на месец ! Евалата Джони Деп ...

Доко
03-10-2012, 11:17
А за индивидуалност е излишно да говорим при наличие на i-нещо-си у всеки втори в кафето :?

Всеки втори е взел правилно решение, избрал е по-добрата марка. ;-)

Кире , 4S с договор е малко под 1000 лв. в зависимост от тарифния план .
2-ра ръка 700 лв. спокойно му се взимат . От чуждоземието ги докарват за по 800-850 лв. новички .
Тук в магазина е над 1000 пари .
SGS2 излезе доооста след iphone 4S . Струваше 1000+ пари . Сега струва с 400 надолу - нов :) 2-ра употреба е без пари :)

П.П.
http://globul.bg/bg/iphone_prices.html

Има 4S за 779 лв . ... ама виж с какъв прекрасен договор :) С масовите тарифи - 20-25 лв си е 1000+ лв дори и с договор .
SGS2 с 20 левов договор е 589 лв . Е това е срив ...

За сметка на това има Самсунг на 40ст. :-)

Susscrofa
03-10-2012, 11:25
Морфи, на един производител изобщо не му трябва да произвежда стока която не се котира, това с многото модели е търсене на правилната формула на пазара. Apple са оцелили десятката само с един продукт, съчетание между дизайн, функции и цена. Последното въпреки, че не се харесва от всички, не е определящ фактор, както и Кики споменава по-горе.
Всички компании гонят една цел, печалба.

Каква точно десятка са уцелили?

Аз не съм консуматор.

Нали знаеш кой има лицемерното основание да се прави, че парите не го вълнуват и, че всеки който мисли за пари е материалист?
Само хората, които имат пари:)
За теб разход за айфон е оправдан разход, за мен не е.
Интересно ми е, ако не беше пазара в САЩ, дали айфон щеше да се бори наравно със самсуняците?
Комфортът на американския пазар за айфон е нещо като комфортът за жигулата на руския.:clapping:

Sunny
03-10-2012, 11:32
Комфортът на американския пазар за айфон е нещо като комфортът за жигулата на руския.:clapping:

И подобно на Лада - съвършенството не се нуждае от промяна
;)

Kuku
03-10-2012, 11:33
Ами, аз го гледам в бизнес тарифите и там няма много голяма разлика, да не казвам никаква - 16ГБ АйФон излиза 690лв. с ДДС и с договор за интернет/телефония по 24.90лв. на месец :)
Да не говорим, че извън офертите в сайта на МТел, на и-мейла получавам още по-интересни предложения :)
S2 за по-малко от 500лв. не знам да се продава някъде, освен ако не е надран, счупен, огънат, изгаснал вовеки и т.н. :)
За едногодишен 4S само зомбита биха дали повече от 500-600лв., а както вече изяснихме - ползвателите му са точно такива......... Дооооооооооооооооко!!! :crazy:

П.П.
Ще ми бъде много интересно да наблюдавам подобен разговора между собственици на iPhone и Vertu.... нищо, че Vertu имат повече модели :calc:

tokata_pz_flex
03-10-2012, 11:39
Само дето никой не се сравнява с Лада постоянно ... :hmm:

---------- Post added at 08:39 ---------- Previous post was at 08:33 ----------

Кире , зарежи бизнес клиенти и т.н.
Говорим за масов потребител , и цените които съм показал са за масовия клиент . И не съм аз ги измислил , това е :)
В борсите има SGS2 и за 400 лв :)

Susscrofa
03-10-2012, 11:40
Само дето никой не се сравнява с Лада постоянно ... :hmm:

Без американския пазар айфон щеше да е една посредствена марка далеч от продажбите на самсунг.
Опровергайте ме с данни, ще ми е интересно какви са продажбите в Европа и в Азия на ябълката.:) Може и да греша.

tokata_pz_flex
03-10-2012, 11:42
Суси , не грешиш . прав си . Без американския пазар , щяха да са доста по-назад като продажби , но това не означава , че щяха да са посрествена марка . Бентли също са с относително малък пазарен дял , Ферари , Мазерати ... :)

Susscrofa
03-10-2012, 11:50
Ами, аз го гледам в бизнес тарифите и там няма много голяма разлика, да не казвам никаква - 16ГБ АйФон излиза 690лв. с ДДС и с договор за интернет/телефония по 24.90лв. на месец :)
Да не говорим, че извън офертите в сайта на МТел, на и-мейла получавам още по-интересни предложения :)
S2 за по-малко от 500лв. не знам да се продава някъде, освен ако не е надран, счупен, огънат, изгаснал вовеки и т.н. :)
За едногодишен 4S само зомбита биха дали повече от 500-600лв., а както вече изяснихме - ползвателите му са точно такива......... Дооооооооооооооооко!!! :crazy:

П.П.
Ще ми бъде много интересно да наблюдавам подобен разговора между собственици на iPhone и Vertu.... нищо, че Vertu имат повече модели :calc:

Верту е нещо съвсем различно, там изцяло говорим за хедонистична цена.
Притежание на нещо уникално като дизайн.
Цената е силно завишена, тя е много над реалната цена при това качество.
Половерчето на версаче не е по качествено от половерче на андрюс, НО плащам марката, плащам клеймото Версаче.

---------- Post added at 08:45 ---------- Previous post was at 08:44 ----------

Суси , не грешиш . прав си . Без американския пазар , щяха да са доста по-назад като продажби , но това не означава , че щяха да са посрествена марка . Бентли също са с относително малък пазарен дял , Ферари , Мазерати ... :)

Това е несериозно сравнение!!!!!!!!!!!!

Разликата между айфон и самсунг не е равнозначна на разлика между голф и бентли:)

---------- Post added at 08:50 ---------- Previous post was at 08:45 ----------

http://www.rp-mobil.com/images/upload/constellationYellowGold.jpg

Това е бентли!

Айфон е БМВ, самсунг е фолксваген. Така бих ги сравнил аз, и пак не съм убеден, че е коректно.

Доко
03-10-2012, 11:51
Разликата между айфон и самсунг не е равнозначна на разлика между голф и бентли:)

Ето ти точно сравнение, айфон или iOS е автомобил с автоматични скорости, самсунг или "андроид" е с ръчни, при автоматика е опростено управлението. ;-)

Интересно ми е, ако не беше пазара в САЩ, дали айфон щеше да се бори наравно със самсуняците?

Много неадекватно сравнение. Точно на теб ли да обяснявам какъв фактор е Американския пазар и разликата му с Руския. ;-)

tokata_pz_flex
03-10-2012, 11:51
Защо ? Не сравняваме модели , а марки :)
Всички марки имат и върхови модели . Това колко са върхови те ... е друг въпрос .
Айфон , като Бентли и Мазерати нямат евтини и посредствени модели . Да , може да имат косури ... но това са имена . Защо те да правят посредствени модели , след като са силни в правенето на върхови такива ? За последните 2 години Самсунг имат извадени на пазара точно 55 модела гсм апарати . От тях 3 върхови . За мен лично , това ги поставя в по-ниска категория . Те не наблягат на качество , а на количество .
Като на конкуренцията не им изнася , или правят върхов модел , или се позиционират на по-ниско стъпало :hmm:

morfius
03-10-2012, 11:57
Всички марки имат и върхови модели . Това колко са върхови те ... е друг въпрос .
Айфон , като Бентли и Мазерати нямат евтини и посредствени модели . Да , може да имат косури ... но това са имена . Защо те да правят посредствени модели , след като са силни в правенето на върхови такива ? За последните 2 години Самсунг имат извадени на пазара точно 55 модела гсм апарати . От тях 3 върхови . За мен лично , това ги поставя в по-ниска категория . Те не наблягат на качество , а на количество .
Като на конкуренцията не им изнася , или правят върхов модел , или се позиционират на по-ниско стъпало :hmm:

Баси дуенето на перки с играчки честно, интересно що им е тогава да пускат мини модели и се говори за окастрена версия на йФон в проект за догодина?
Минали са покрай Мазерати ама много от далече...

tokata_pz_flex
03-10-2012, 12:00
То и за тая година се говореше за 2 модела на айфон 5 - про и мини , ама не стана . До догодина я камилата , я камиларя .

rusiq86
03-10-2012, 12:01
Тази тема просъществува доста дълго време.
С нормален план от Глобул 4С е на цена малко над 1000лв с договор 2 години.
От мтел предлагат ако си в биснез група на фирма да ти го продадат за 500лв с договорче отново, но всеки може на биснез група сещаш се!

В щатите се намира нов за 450лв. без договори разни.
Цената на втора ръка в Бг спокойно достига 750 лв, и хората звънят като луди да го купят. Не говорете глупости за цени като не сте сигурни. Тази марка не се обезценява като другите. Ако не излезе 5с скоро цената ще се запази такава поне над 2 год. Лаптопите на Ябълката са уникални, но цената на приемлив такъв с добър пърформърс започва от 1300-1400$.

Как всички хранят Айфон. А съм убеден, че 85% никога са държали 4-ка в ръцете си. А по малко от 1% са имали допир до 5-цата. Със здраве пичове. Ма гроздете е кисело, като е мн на високо явно!

Доко
03-10-2012, 12:02
Баси дуенето на перки с играчки честно, интересно що им е тогава да пускат мини модели и се говори за окастрена версия на йФон в проект за догодина?
Минали са покрай Мазерати ама много от далече...

iPhone си бе Know-how на Стив Джобс, след него ще се обезличат като Самсунг, Нокия и всички останали. ;-)

Kuku
Кире , зарежи бизнес клиенти и т.н.
Говорим за масов потребител , и цените които съм показал са за масовия клиент . И не съм аз ги измислил , това е :)
В борсите има SGS2 и за 400 лв :)Е, аз да ти кажа доста народ около мен си купи телефони точно през бизнес офертите - първоначално по-ниска цена, по-изгодни тарифни планове, не плащат ДДС-то....
Кой бяга от хубавото :)
Тук вие се опитвате да ме убедите, че е по-добре да дам над 1000лв. в брой за доставка на АйФон5 от САЩ, вместо 800лв. на изплащане за S3 от оператор :?
Само бизнес отстъпката и ДДС-то като махна, и вашето предложение отива с едни бързи 30% нагоре, пък нека после моя телефон да се обезцени с 50% за една година :?

Susscrofa
Бентли и мазерати сами ли са позиционирани в пазарното пространство?

tokata_pz_flex
03-10-2012, 12:06
Кире , не те убеждавам да даваш луди пари за Айфон :)
Както виждаш и аз ще го изчакам през оператор , защото ми е доста по евтино .
Суси , те сами са се позиционирали . Те си определят цената на колата . Щом има търсене на тая цена , значи всичко е ОК . Като при ябълката е ...
Това , че аз и ти искаме Бентли за 10 бона , не значи че ще ни го осигурят :)

Susscrofa
03-10-2012, 12:07
От мтел предлагат ако си в биснез група на фирма да ти го продадат за 500лв с договорче отново, но всеки може на биснез група сещаш се!

Цената на втора ръка в Бг спокойно достига 750 лв, и хората звънят като луди да го купят. Не говорете глупости за цени като не сте сигурни. Тази марка не се обезценява като другите. Ако не излезе 5с скоро цената ще се запази такава поне над 2 год. Лаптопите на Ябълката са уникални, но цената на приемлив такъв с добър пърформърс започва от 1300-1400$.

Как всички хранят Айфон. А съм убеден, че 85% никога са държали 4-ка в ръцете си. А по малко от 1% са имали допир до 5-цата. Със здраве пичове. Ма гроздете е кисело, като е мн на високо явно!

Ти пак си дъвчеш едно и също.
Айфон е хубав, много хубав телефон:)
Аз мога да си позволя да го имам.:) НО НА КАКВА ЦЕНА?
Тук в БГ.

Kuku
03-10-2012, 12:07
С нормален план от Глобул 4С е на цена малко над 1000лв с договор 2 години.S3 във 'Vivacom' е точно 919лв. с едногодишен договор по 5лв. на месец. Телефона общо излиза 979лв. и вие тук искате да кажете, че е по-добре да купите 4S за илядо и кусур пари :?:
:wallbash:

Доко
03-10-2012, 12:11
S3 във 'Vivacom' е точно 919лв. с едногодишен договор по 5лв. на месец. Телефона общо излиза 979лв. и вие тук искате да кажете, че е по-добре да купите 4S за илядо и кусур пари :?:
:wallbash:

Кики, а бе 100 лв за теб пари ли са бре, за една вечер ги изпиваш в дискотеката с приятелки, ко са пра'йш тука? :-)

tokata_pz_flex
03-10-2012, 12:15
4S не , просто защото вече е доста стар .
Но 5 го предпочитам пред SGS3 . Без да нищим дизайна , материалите , усещането и т.н.
Че тогава и обикновена 4-ка предпочитам :wallbash:
Приятелки вика ... :)

Доко
03-10-2012, 12:18
Приятелки вика ... :)

Чи с една кой излиза? :wallbash:

Kuku
03-10-2012, 12:23
Да де - много по-полезно изхарчени пари са 100лв. в дискотека, отколкото за АйФон ;)

morfius
03-10-2012, 12:25

Не храним играчката, а ония дето дуят перки с нея :calc: :roll2:

iPhone си бе Know-how на Стив Джобс, след него ще се обезличат като Самсунг, Нокия и всички останали. ;-)

Дано са си водили бележки ... разнообразието не вреди :)
Джобс беше доста силен в маркетинга, наследниците му са на път да се самозакопаят с идеята да се доказват в съда.
Като оставим дизайна, полирането и маркетинга, в тоя телефон няма нищо революционно, ОС - на база ФрииБСД (спазвайки като цяло идеологията на Мак ОС), 2Г модула и 3Г модула не е тяхно изобретение (телефони има много преди те да се сетят), 4Г/ЛТЕ сега ще има контра дело от Самсунг (държат част от патентите за целта) и т.н.
Да не си намерят белята и с Моторола и Нокия (2Г и 3Г патентите са техни ако не греша).

Доко
03-10-2012, 12:32
Не храним играчката, а ония дето дуят перки с нея :calc: :roll2:

Дано са си водили бележки ... разнообразието не вреди :)
Джобс беше доста силен в маркетинга, наследниците му са на път да се самозакопаят с идеята да се доказват в съда.
Като оставим дизайна, полирането и маркетинга, в тоя телефон няма нищо революционно, ОС - на база ФрииБСД (спазвайки като цяло идеологията на Мак ОС), 2Г модула и 3Г модула не е тяхно изобретение (телефони има много преди те да се сетят), 4Г/ЛТЕ сега ще има контра дело от Самсунг (държат част от патентите за целта) и т.н.
Да не си намерят белята и с Моторола и Нокия (2Г и 3Г патентите са техни ако не греша).

Нещата които изтъкваш вероятно вълнуват само заинтересованите от това, а при нас е чешене на езици и излишна информация (спам) в главите. ;-)

rusiq86
03-10-2012, 12:45
Ти пак си дъвчеш едно и също.
Айфон е хубав, много хубав телефон:)
Аз мога да си позволя да го имам.:) НО НА КАКВА ЦЕНА?
Тук в БГ.

Как може някой да се надува с телефон, стига с такива твърдения. В САЩ всеки има айфон, не съм видял някой да се надува. Хората дават луди пари за джанти, гуми, това дуене ли е. Просто всеки сам решава за какво да харчи парите си. Други харчат и по 200лв на дискотека вечер...пият син етикет...ето това е дуене, а може би начин на живот, като може да си го позволиш.

Ако някой тръгне да се дуе с телефонче, ще ми е меко казано смешно, защото най-малкото ще му се изсмея затова колко струва реално телефона и колко е дарил на глобул, мтел за това да го притежава.

И мене не ме кефят мерцедеси...но това не го отказвам да го карам....ма като немога да си го позволя ми е мн грозен и отвратителен.

morfius
03-10-2012, 12:56
Как може някой да се надува с телефон, стига с такива твърдения.

И мене не ме кефят мерцедеси...но това не го отказвам да го карам....ма като немога да си го позволя ми е мн грозен и отвратителен.

Сам си противоречиш ... тая играчка от темата повечето писали не им надскача джоба, да ми я сравняваш с автомобил за милионери е малко като - яд ли ви е кво съм гъзе с йФоня, как да не му кажеш йШиип :tooth::tooth::tooth:

Kuku
03-10-2012, 12:56
Еееее, Рус, има разлика - тук говорим за неща, които можем да си позволим, но предпочитаме други неща по ред причини :)

Доко
03-10-2012, 12:59
Сам си противоречиш ... тая играчка от темата повечето писали не им надскача джоба, да ми я сравняваш с автомобил за милионери е малко като - яд ли ви е кво съм гъзе с йФоня, как да не му кажеш йШиип :tooth::tooth::tooth:

Поредния ти хейтърски коментар, стига с тези клиширани изречения. :wallbash:

Susscrofa
03-10-2012, 13:05
Нещата които изтъкваш вероятно вълнуват само заинтересованите от това, а при нас е чешене на езици и излишна информация (спам) в главите. ;-)

Напротив, няма нищо лошо матричния да сподели малко по-компетентно мнение.

---------- Post added at 10:05 ---------- Previous post was at 10:04 ----------

Поредния ти хейтърски коментар, стига с тези клиширани изречения. :wallbash:

Горе му се сопваш за компетентно мнение, тук за хейтърско, изясни какво искаш от темата. Сигурно да си пишеш сам.8-)

Доко
03-10-2012, 13:07
Напротив, няма нищо лошо матричния да сподели малко по-компетентно мнение.

Добре, разбрахме от къде са крали, кой ги съди, кой са осъдили, бла, бла, информация спам. Нещо конкретно по темата няма ли да споделите? :blah:

Суско отстрани изглеждате точно като Алфа фенове които спорят във форума на БМВ и се опитват да кажат на собствениците на немските возила колко са "прости", че за тези пари вие ще си купите две-три Алфи, колко са по-бързи, по-красиви, че даже и по-здрави, ала-бала. ;-)