View Full Version : Iphone дилема
Susscrofa
03-10-2012, 13:11
Добре, разбрахме от къде са крали, кой ги съди, кой са осъдили, бла, бла, информация спам. Нещо конкретно по темата няма ли да споделите. :blah:
Откъде мога да си купя най-изгодно айфон?:)
Купих първия Айфон с цел да го продам, нов 4С 16ГБ, черен, фабрично отключен за 265$!! Целта първоначално бе да го продам за повечко, но си пойграх с него и се влюбих в дизайн, пърформънс, и качества. До тогава винаги ползвах Нокиа, и се чудех как толкова време съм бил заблуден. След две седмици купих още един за 275$ същите данни. Днес го дадох на приятелката си, която ползваше Сони смартфон. Нещо и тя смени марката...
За гъзарщина не може и дума да става. И не мисля, че тел за 1000лв е по джоба на всеки българин, което е за мое голямо съжаление. Кофти държава сме затова.
Пишки не се мерят тук, а само се изтъкват обективни факти. Което си е по-добре си е. Говорихме за цифри, суми...сравнявахте цени на смартфони...В бг вс е изкуствено надуто.
п.с. Гъзар ще съм като направя първия си милион. До тогава съм си обикновен потребител на една страхотна марка, със страхотни качества.
п.с. суска батка от САЩ естествено, все пак е US марка, но лошото е, че трябва да си там за да стане това!!
Откъде мога да си купя най-изгодно айфон?:)
От Техномаркет, ама някой ги беше изкупил вече. :-)
Един приятел има приказка за случая: "Не ги отвивай, остави ги да се потят". :-)
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 13:32
извода от темата е:
http://strangera.files.wordpress.com/2010/04/picard-no-facepalm.jpg
било бентли та било мазерати... толкова повърхностни и елементарни разсъждения ме притесняват за бъдещето на човечеството
било луксозно... класа... пхьахахаха с телефона ли си купуваш класа, бе рус ?
едно такова тъжно ми става понякога
Поредния ти хейтърски коментар, стига с тези клиширани изречения. :wallbash:
Клишетата няколко мнения по-горе... типично за i:sheep: http://i1225.photobucket.com/albums/ee392/Rabugalory/icon_trollface.png
йФон обикновено много се харесва на ония дето не отбират, добре са се справили със скриването на сложното под шаренкото. В което лошо няма де, тоя сегмент искаше отдавна играчки които да не му изглеждат като зала в Стар Трек. Лошото дойде като всички се юрнаха на там и забравиха, че има корпоративен и адвансед пазар.
Какво се случи с Палм, къде отиват Блекбъри (едва се крепят на услугата си)?
Иначе както се казваше едно време - и ние пушим цигарки Кент... познати в САЩ почти всеки вече има.
500$ от магазина, голямото чудо.
tokata_pz_flex
03-10-2012, 13:35
Стоянчо , що да е повърхностно ? Аргументирай се ? Или просто ще се изакаш ? Отговор без аргумент са посредствени за мен ...
С телефон класа не си купуваш , нито пък с кола . Въпроса е за премиум марки , не изопачавай нещата велики самсунг мастере :)
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 13:42
Стоянчо , що да е повърхностно ? Аргументирай се ? Или просто ще се изакаш ? Отговор без аргумент са посредствени за мен ...
батка аз давах аргументи 10 страници, после видях, че си говоря с касата на вратата и спрях
купил съм си по-скъп телефон от айфон, по редица по-горе изброени причини, и тука кисели гъзета (изкл. доко и теб) ми обясняват, че гроздето ми било кисело уахьаха
като ще сравняваме с коли
все едно някой да ти каже, че понеже си си купил "евтино" ауди рс6 за 250 хилки, а не мазерати за 200, видиш ли си нямал пари...
т.е. Никаква логика
пък самсунг мастъре говори на някой фанатик, грам не ми пука от марката, важен ми е конкретния продукт в ръката
едно такова тъжно ми става понякога
Тва е щото не сме пили бира с бирено мезе на Мистрала скоро...:-)
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 13:51
Тва е щото не сме пили бира с бирено мезе на Мистрала скоро...:-)
в софия съм дейба...
tokata_pz_flex
03-10-2012, 13:52
Самсунг мастера беше шега :) надявам се , си я приел за такава
А за цените сравнявах 4S и SGS2 , където обезценяването на Самсунга е изцяло плод на компанията , а не на качествата на телефона .
Всеки си купува това , което ще му върши работа :)
Твоя телефон - SGS3 е висок клас телефон ! Струва пари , не го дават за една усмивка ... това е флагмана на Самсунг . Да - той е много добър ! Няма да прочетеш нещо по-различно написано от мен .
Като цяло политиката на двете фирми - Епъл и Самсунг е коренно различна , за да се сравняват продуктите им ... но хайде , нали са телефони в случая .
в софия съм дейба...
Това обяснява тъжното настроение...;-)
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 14:01
Това обяснява тъжното настроение...;-)
да.... когато през прозореца виждам планината, а не морето се депресирам, ставам комплексар и агресивник безподобен :(
да.... когато през прозореца виждам планината, а не морето се депресирам, ставам комплексар и агресивник безподобен :(
Купи си айфон. :-)
В България все за пари става дума, няма да се оправи тази държава никога. Ако си купиш някой по скъп тел и започват неща от рода "гледай го гъзарчето"....стига смешки вече. В бг сме свикнали така.
В Чикаго типичния българин е: кара някое скапо бмв или мерцедес на изплащане. Не му остават пари за нищо, едвам плаща вноската, но кара гъзарско бмв или мерцедесче от магазина. Спира пред някое бг заведение и излиза с анцуг-а за социални мероприятия.
Тука е същата гъзаршина. Почна се кой бил гъзар, кой се правел на такъв.
Как му казваха, а да "български манталитет".
Аз приклювам с тая тема, няма смисъл. На автора, купи си айфон, не не давай 2000лв за 5-ца. Мн пари са това. Това не му е реалната цена просто!
Купи си айфон. :-)
Aи сега .Промиване на мозъци :clapping:
Купи си АйФон - това е последната фаза :noooo: :noooo: :noooo: :noooo: :noooo: :noooo: :noooo:
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 14:16
В България все за пари става дума, няма да се оправи тази държава никога. Ако си купиш някой по скъп тел и започват неща от рода "гледай го гъзарчето"....стига смешки вече. В бг сме свикнали така.
В Чикаго типичния българин е: кара някое скапо бмв или мерцедес на изплащане. Не му остават пари за нищо, едвам плаща вноската, но кара гъзарско бмв или мерцедесче от магазина. Спира пред някое бг заведение и излиза с анцуг-а за социални мероприятия.
Тука е същата гъзаршина. Почна се кой бил гъзар, кой се правел на такъв.
Как му казваха, а да "български манталитет".
Аз приклювам с тая тема, няма смисъл. На автора, купи си айфон, не не давай 2000лв за 5-ца. Мн пари са това. Това не му е реалната цена просто!
абе приятел, ти като златна рибка помниш, виж се горе обясняваш за класи и за марки, сега като фурнаджийска лопата се извъртя...
DiStefano
03-10-2012, 14:22
Айфоня е същата работата като Алфата. Един единствен модел към момента в производство, дебела цена за това, което предлага, качество - съмнително, фанатици и привърженици с лопата да ги ринеш, ама не всеки се решава на покупка. 8-)
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 14:34
Айфоня е същата работата като Алфата. Един единствен модел към момента в производство, дебела цена за това, което предлага, качество - съмнително, фанатици и привърженици с лопата да ги ринеш, ама не всеки се решава на покупка. 8-)
не изцяло истина, но забавно ! :)))
Mind_Control
03-10-2012, 14:36
Аз пък да ви кажа- истинските гъзари и хората напред с материала нямат телефон. ;) А с телефон гъзареят псевдо дупетата, дето нямат, с какво друго.
Та в тая връзка- вземете си телефон според нуждите. Тука няма по- добро и по- лошо.
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 14:38
Аз пък да ви кажа- истинските гъзари и хората напред с материала нямат телефон. ;) А с телефон гъзареят псевдо дупетата, дето нямат, с какво друго.
Та в тая връзка- вземете си телефон според нуждите. Тука няма по- добро и по- лошо.
а така
Точно се бях притеснил че ползвам нокиа с фенерче от 8 лв. :bouncing_smiley:
tokata_pz_flex
03-10-2012, 14:50
Добре де , а тези за които гъзарията не е ръководен фактор , а искат да ползват интернет , камера , говорене , писане :)
Един смс с моя телефон го пиша 5 мин.
В интернет не мога да вляза .
За това искам смартфон :) Не съм псевдо гъзе :)
Мъдро колега, много мъдро...:-)
За нуждите на телефонния разговор наистина върши работа и телефон от 50ст.
ОБАЧЕ, защо да не си купим еди-какъв-си телефон, щом го има на пазара и можем да си го позволим :)
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1565918
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1565918
Супер тъпотия.
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 15:26
и аз не разбрах какво му се прехласват на този "разказ"
Susscrofa
03-10-2012, 15:50
Самсунг мастера беше шега :) надявам се , си я приел за такава
А за цените сравнявах 4S и SGS2 , където обезценяването на Самсунга е изцяло плод на компанията , а не на качествата на телефона .
Всеки си купува това , което ще му върши работа :)
Твоя телефон - SGS3 е висок клас телефон ! Струва пари , не го дават за една усмивка ... това е флагмана на Самсунг . Да - той е много добър ! Няма да прочетеш нещо по-различно написано от мен .
Като цяло политиката на двете фирми - Епъл и Самсунг е коренно различна , за да се сравняват продуктите им ... но хайде , нали са телефони в случая .
Мали, как се измазни.:)
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 15:53
Мали, как се измазни.:)
мед ми закапа на сърцето чак, мощно се възгордях!
и аз не разбрах какво му се прехласват на този "разказ"Аз разказа не разбрах, ти за прехласване говориш.... :hmm:
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 15:55
Аз разказа не разбрах, ти за прехласване говориш.... :hmm:
ся свинята щи обясни колко си прост и затова не го разбираш батка хахаха
tokata_pz_flex
03-10-2012, 15:56
Хахах Суска верно си е ... :hmm:
В интерес на истината това е , което мисля .
И в момента съм със Самсунг , и ползвам марката от доста време :)
Но в случая ще си взема Айфон :)
ся свинята щи обясни колко си прост и затова не го разбираш батка хахахаЕ, ся.... ъъъъъ.... щом трябва :hmm:
Susscrofa
03-10-2012, 16:32
Супер тъпотия.
Разказът е добър!
Това все пак е дете, ти сега не можеш да напишеш такъв разказ, та какво остава на неговите години.
Тежка социална тема.
Но няма много общо с темата, което е характерно за включванията на СВЕТ.:)
---------- Post added at 13:32 ---------- Previous post was at 13:31 ----------
ся свинята щи обясни колко си прост и затова не го разбираш батка хахаха
Литературата не е задължителна за харесване.
Не разбирам само, как е възможно да не разбереш един толкова елементарен разказ писан от дете.:)
Разказът е добър!
Това все пак е дете, ти сега не можеш да напишеш такъв разказ, та какво остава на неговите години.
Тежка социална тема.
Не разбирам само, как е възможно да не разбереш един толкова елементарен разказ писан от дете.:)
Бе ти на проЗ ли се правиш?
Тоя разказ е писан от някой злобен чичак или леляк, неуспял кариерист, как може да ти харесва?
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 16:41
Разказът е добър!
Тежка социална тема.
намирам стилът на детето за прекалено театрален - разисква тежка социална реална тема, а по толкова помпозен и претенциозен начин...
а и мисля, че не е писано от въпросното дете... не знам защо :)
и като говорим за разбиране, май пак не разбра, че разказът е лесно разбираем... това което не разбирам е въпросното прехласване ;)
а и не се е справило до там добре с успоредната форма, която е използвало
Susscrofa
03-10-2012, 16:52
намирам стилът на детето за прекалено театрален - разисква тежка социална реална тема, а по толкова помпозен и претенциозен начин...
а и мисля, че не е писано от въпросното дете... не знам защо :)
и като говорим за разбиране, май пак не разбра, че разказът е лесно разбираем... това което не разбирам е въпросното прехласване ;)
а и не се е справило до там добре с успоредната форма, която е използвало
Стояне, светът не се върти около теб.
Аз визирах куку или още наричан бате кики.:)
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 17:00
Стояне, светът не се върти около теб.
Аз визирах куку или още наричан бате кики.:)
цитира мен и затова... и все пак, наистина ли мислиш, че кики не е разбрал разказа ? ама честно ?
цитира мен и затова... и все пак, наистина ли мислиш, че кики не е разбрал разказа ? ама честно ?
Сусо пише едно, мисли друго, цитира трето... объркан младеж. ;-)
Susscrofa
03-10-2012, 17:14
Би ли прочел какво точно от теб цитирах.
Защо се правиш на тъп?
---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 14:13 ----------
Сусо пише едно, мисли друго, цитира трето... объркан младеж. ;-)
Не очаквам точно ти да ме разбереш:))
:clapping:
Бооооооооже, боже..... :wallbash:
Не очаквам точно ти да ме разбереш:))
:clapping:
А трябва ли? :-)
tokata_pz_flex
03-10-2012, 17:32
Хайде да говорим за телефони .
Суси , с какъв телефон си ти ? Имаш ли предпочитания към някоя марка , модел ?
Stoyan Georgiev
03-10-2012, 17:42
http://www.12wap.net/photo/11871/9RfWhZ/pig_phone.bmp
Пфффф.... муаааааааааахахахаХААААААААААААХАААААААААААААА :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Susscrofa
03-10-2012, 18:37
Хайде да говорим за телефони .
Суси , с какъв телефон си ти ? Имаш ли предпочитания към някоя марка , модел ?
samsung b 2710 xcover за базов телефон и самсунг р1, 3g, за умен телефон /таблет.
tokata_pz_flex
03-10-2012, 18:42
Значи си от Самсунг отбора:)
Доволен ли и от таб-а ? Че мрънкат против тях ... не знам защо . Джиткам един таб и един айпад от време на време и не намирам кой-знае каква разлика :)
Susscrofa
03-10-2012, 18:46
Значи си от Самсунг отбора:)
Доволен ли и от таб-а ? Че мрънкат против тях ... не знам защо . Джиткам един таб и един айпад от време на време и не намирам кой-знае каква разлика :)
Доволен съм, батерията не дяни много, браузъра /вградения/ е малко куц, като цяло е добра машинка, за цената си.
tokata_pz_flex
03-10-2012, 19:18
http://www.mobilebulgaria.com/news/24617/nexus-7-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B8-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F
Това също е добро , особено ако е на обявената цена от 500 лв .
Да задам един глупав въпрос , но никога до сега не съм се сещал ...
По таблет могат ли да се провеждат разговори - не скайп , ами нормални гсм разговори ?
Susscrofa
03-10-2012, 19:21
http://www.mobilebulgaria.com/news/24617/nexus-7-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B8-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F
По таблет могат ли да се провеждат разговори - не скайп , ами нормални гсм разговори ?
Моят p1 има телефония и 3г. Разговорите само с високоговорител или слушалка.
Има и P1 без ГСМ.
Аз от днес съм с напълно заводски 'SGS2' с Андроид 4.0.4 :)
Занулих всички броячи и си инсталирах само някои приложения от първа необходимост.
Заключен екран.
http://imageshack.us/a/img14/8207/screenshot2012100319034.png
Начален екран.
http://imageshack.us/a/img855/3846/screenshot2012100318474.png
Приложенията.
http://imageshack.us/a/img811/4796/screenshot2012100319032.png
Ако има такъв модул може, то таблета си е телефон минат с валяка и йПад и Галакси и Нексус като железа са сходни със съответните модели телефони.
Но имат и версии без телефонния модул, с около 80-100 лв. по-евтини.
Такова чудо за разговори става само ако има хендсфри.
То и с Ноут или Дел Стрийк е приключение, със 7 инча ще е трагикомедия.
За 8, 9 и 10 не ми се и мисли :)
В момента има за 500 лв. брандирани китайчета, 8" или 9" 4:3 1024х768, с ИПС матрици. Разгледах няколко, доста добре работят, а и с тая матрица вече се вижда екрана различно.
Двуядрен процесор, 1 Гб РАМ и каквото там сложили за вграден "диск".
Но телефонен модул нямат.
tokata_pz_flex
03-10-2012, 19:36
Много е грамадно това , ще ни се смеят врабчетата ако почнем да говорим по него :)
Кире , защо обезчести теУефона ?
По-скоро му възвърнах девствеността ;)
Не знам, защо - от време на време като ми прещрака нещо и го занулявам, ама наистина го занулявам - трия памет, трия кеш, трия всичко и тръгвам от чисто нов телефон.
Няма да е за дълго :D
По повод лилавеещите снимки на iPhone5:
Haven't people defending Apple on this learned anything?
1. Customer: Hey! This is a problem!
2. Apple Genius: You're holding it wrong!
3. Customer: No, I'm not this is a real problem
4. Apple Genius: Yeah, sorry you're holding it wrong.
5. Random Internet Apple Fan: Who takes pictures near bright lights anyways?
6. Random Guy On the Internet: I can take pictures near bright lights with my (Insert generic smartphone here) just fine
7. Anti-Apple Crowd: Watch all the fanboys defend this
~A week later~
8. Apple CEO: Yeah the camera sucks
9. Apple Fanboy who's never had another type of phone: Isn't that a cool lens flare effect!?!
:tooth:
Susscrofa
03-10-2012, 19:58
По-скоро му възвърнах девствеността ;)
Не знам, защо - от време на време като ми прещрака нещо и го занулявам, ама наистина го занулявам - трия памет, трия кеш, трия всичко и тръгвам от чисто нов телефон.
Няма да е за дълго :D
Е, едно по едно ли ги триеш?
Кво ми ги изброяваш?
Аз просто възстановявам фабричните настройки.
---------- Post added at 16:58 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
Много е грамадно това , ще ни се смеят врабчетата ако почнем да говорим по него :)
Кире , защо обезчести теУефона ?
Сега е модерно да забиват ретро слушалка и така да говорят от таблетите.
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQyTL0XWkReGyVBBC2lVNj_u4rCkuwWL VIYeIR2BsILxMTV66Ym
Разказът е добър!
Тежка социална тема.
А те твоите писания са само и единствено по темата!
iPhone се купува в 99% от случаите за да се показва и да се парадира с него. Т.е. гъзарска комплексарщина.
Темата отдавна се е изчерпала и е преминала границата на добрият тон, но кийп гоинг де'т се вика !
Още един мъдрец...:crybaby::wallbash::hmm:
Още един мъдрец...:crybaby::wallbash::hmm:
Не всички умеят да се забавляват :calc:
Не всички умеят да се забавляват :calc:
Ш'и схванИ...;-)
Чист реалист :D
Чист хейтър :D
Susscrofa
04-10-2012, 09:02
Ш'и схванИ...;-)
Чист хейтър :D
Какъв скейтър бре?
Чист хейтър :DКакъв е смисъла да някой да хейтва АйФон - те са за оплакване вече.... :big_whoops:
Бааа, били за оплакване.
Ние сме за оплакване, че един качествен телефон ни се струва скъп, и не искаме да си купим, а трябва да пестим с някакви посредствени самсунги и разни други нокии, хтц-та да употребяваме. :biggrin: :depressed: :sex: :smoke: :puke:
Споко, Доко, сам ще се убедиш, че не трябваше да изневеряват на ДЖОБС-мисленето ;)
Кой ви кара да си купувате 'bob' от 50ст. - вземете по едно S3 и опознайте безграничния свят :Lkingsmiley:
tokata_pz_flex
04-10-2012, 12:35
Ми да , то и без това след година-две ще е 50 стотинки :biggrin:
Mind_Control
04-10-2012, 14:27
Щом мислите за остатъчната стойност на телефона, който купувате... Нямам думи просто :) Телефонът е "еднодневка" ползваш и хвърляш или в момента, в който спре да работи или в момента, в който вече не ти върши работа и са ти необходими допълнителни фукнции.
Всичко друго е безсмислено. Аз давам мило и драго да се върнат старите времена, когато нямаше мобилни телефони :)
tokata_pz_flex
04-10-2012, 14:38
Ами може би да разсъждавам грешно , но аз искам да знам , че след като съм дам Х пари за нещо , то ще държи някаква цена след определено време . Да - това е телефон . Разваля се - хвърляш . Не продаваш , защото няма смисъл . Обаче вече телефоните не са това , което бяха . Твърде вероятно е след година , когато излезе новият модел да го пожелаеш - доплащаш нещо и го взимаш . Все пак това са си пари ...
Пак казвам , може моето мислене да е грешно :depressed:
Ето един обективен тест.
http://youtu.be/Qok67aaFbBM
;-)
Susscrofa
04-10-2012, 14:55
Ето един обективен тест.
http://youtu.be/Qok67aaFbBM
;-)
Бегай У лево с тоя обективен тест.:)
Бегай У лево с тоя обективен тест.:)
Тъпо ли ти е? :depressed: :smoke:
Докооооооооооооооо, тоя тест не трябваше ли да е в полза на АйФон??? :D :D :D
Ти видя ли около втората минута как на АйФона му показаха две функции и ги прещракаха пет пъти за да изглеждат много, а на Галаксито му показаха около една пета от функциите, уж небрежарка....
ОБАЧЕ това скопено магаре АйФона бие :D :D :D
При Самсунг, има супер мн апликации, които са платени, ако не са само демо. Имампознати напуснали самсунг, заради айфон и твърдят, че повече няма да си купят самсунг.
За обратното още не съм чул :)
Абе радвайте се на подаръците от зрънчо и това е.
Е, как ще чуеш обратното, като вие не комуникирате с никой извън стадото :biggrin:
Аз пък да ти кажа познавам хора, които не веднъж са купували iPhone на далавера, продавали са го на други запленени (заблудени) от идеята хора, с парите са си купували Samsung/HTC/SONY за лично ползване и са им оставали мангизи за бързи дискотечни екзплозии :D
Няма как да е иначе, при положение, че това е идеологията на фирмата....... па вие се кефете на огризки и това е :D
tokata_pz_flex
04-10-2012, 15:56
И главно действащо лице в дискотечните експлозии е бил Самсунга/ХТЦ/Сони с всичките си полезни функции , една от които - правене на шотове и коктейли и сваляне на женски дрехи ? Само че демо версии - шотове без алкохол и много чифтове дрехи за сваляне ? :)
А някое примерче за демо-версия?
tokata_pz_flex
04-10-2012, 16:08
Кире това беше шега :)
Аз на някакви игри играх демо версии . Няма как да дам пример за демо приложения , при положение че не използвам смартфон :)
Нека запознатите да съдействат :)
Веднага ти казам - навигациите в Андроид маркета имат демо версии за 10-20-30 дни след което трябва да си купиш лиценз.... или както там се нарича.
ОБАЧЕ в Андроид форума има всичко безплатно :!:
И нека не отваряме дума за безплатни приложения, защото по последни данни мой приятел беше дал НАД 100$ (100 ДОЛАРА !!!!!!!!!) да си напълни 4-ката с нужните му приложения и някакви игри.
tokata_pz_flex
04-10-2012, 16:45
Аз пък от четеното из iphone форума останах с впечатление , че има дооооста безплатни неща за ябълките :) Юзърите ще кажат най-добре :)
При Самсунг, има супер мн апликации, които са платени, ако не са само демо. Имампознати напуснали самсунг, заради айфон и твърдят, че повече няма да си купят самсунг.
За обратното още не съм чул :)
Абе радвайте се на подаръците от зрънчо и това е.
В Ейпъл стора са доста повече платените... това не е довод, имаш 500$ за апарат но не и 1 - 5$ за програма?
Колко ще ползваш, 200, 500?
Повечето не прескачат цифрата 20... изключая анимацийки, глезотийки, уолпейпърчета и подобни.
Нещо като телефон за 1000 лв. и прима с 5 лв вътре (еврейските смс) ли надушвам?
После що има храна...
i:sheep:s everywhere :hehe::hehe::hehe:
Mind_Control
04-10-2012, 16:58
В Ейпъл стора са доста повече платените... това не е довод, имаш 500$ за апарат но не и 1 - 5$ за програма?
Повечето не прескачат цифрата 20... изключая анимацийки, глезотийки, уолпейпърчета и подобни.
Нещо като телефон за 1000 лв. и прима с 5 лв вътре (еврейските смс) ли надушвам?
После що има храна...
Българинът не е свикнал да плаща за софтуер. Аз до ден днешен за софтуер не съм похарчил един лев :) Та въпросът е пинципен, а не дали струва 1 или 100$.
Аз също не давам пари за програми....
tokata_pz_flex
04-10-2012, 17:03
Добре де . Аз бих дал пари за програма ( без значение на коя платформа е ) само и единствено ако ще изкарвам пари с нея : Това да плащам за разни шарениики , игри и т.н. няма как да стане .
Предполагам , не съм само аз така ?
Susscrofa
04-10-2012, 17:14
И аз не давах пари до едно време.
Тази година си платих абонамент за навигиране и останах приятно изненадан колко добре ми работеше всичко. Платих десет лева за един месец, за "доживотен" абонамет цената е 30 евро /базов пакет разбира се/ и мисля догодина лятото да си го платя.:rosso_racers:
tokata_pz_flex
04-10-2012, 17:25
А как става въпросното заплащане ? Цената на продукта се начислява към сметката на телефона , или се използва карта/банкова сметка ?
Суска точно това имах на предвид - когато имаш нужда от нещо и то ти върши по-добра работа от безплатния аналог - защо да не го купиш . Но иначе само за шаренията ако е , няма смисъл .
А как става въпросното заплащане ? Цената на продукта се начислява към сметката на телефона , или се използва карта/банкова сметка ?
Суска точно това имах на предвид - когато имаш нужда от нещо и то ти върши по-добра работа от безплатния аналог - защо да не го купиш . Но иначе само за шаренията ако е , няма смисъл .
Маркетите работят с карти, не с операторите.
tokata_pz_flex
04-10-2012, 17:29
И аз така мислех . За айфона знам , че е с карта , ама нали Андроида по-отворен ... много мразя картите :puke:
И аз така мислех . За айфона знам , че е с карта , ама нали Андроида по-отворен ... много мразя картите :puke:
Търговския модел няма общо с ОС а... Амазон и Йбей ги има преди тия маркети.
И аз не давах пари до едно време.
Тази година си платих абонамент за навигиране и останах приятно изненадан колко добре ми работеше всичко. Платих десет лева за един месец, за "доживотен" абонамет цената е 30 евро /базов пакет разбира се/ и мисля догодина лятото да си го платя.:rosso_racers:
Ето това няма как да го обясниш на никой който не е ползвал легален - платен софтуер, няма да те разберат, мислят си, че няма разлики. ;-)
За iPhone има Jailbreak и installous, там има всичко и е безплатно. ;-)
http://hackulo.us/forums/
А каква ще е разликата между хакнат Sygic/iGo/Navigon изтеглен от Андроид форума и същата платена програма, свалена от Андроид маркета?
И на мен всичко ми работи, имам и добавени скоростни камери/светофари/полицейски постове....
Kuku тя разликата не е съществена и се преглътва, в пълна сила влиза поговорката -"На харизан кон зъбите не се гледат". :biggrin:
Така де - дори да не е хакнатата навигация, вградената навигация на Гуугъл е безплатна, но изисква интернет.
Susscrofa
04-10-2012, 18:43
Кредитна карта.
Имам си пейпал акаунт и става за секунди.
Ако мразиш кредитни, си направи една виртуална карта.
---------- Post added at 15:43 ---------- Previous post was at 15:40 ----------
Платих някакъв неизвестен за мен вайспилот:)
Във Варна ми се наложи да търся едно лекарство /дефицитно/
За два часа тази "тъпня" ме разходи безпогрешно до точно 23 варненски аптеки, накрая незнаех изобщо къде ме върти:)
Смешното беше, че другата ми навигация /неплатена/, вадеше списък с около 10 аптеки:)
Платения вайспилот вадеше списък с над 30-40 аптеки.
tokata_pz_flex
04-10-2012, 18:47
Моята навигация ( фабричната ) е доооста оскъдна . То вярно , че в България едва ли има къде да се изгубя , но за градовете върши добра работа .
Говореща ли е твоята навигация ?
Susscrofa
04-10-2012, 19:03
Моята навигация ( фабричната ) е доооста оскъдна . То вярно , че в България едва ли има къде да се изгубя , но за градовете върши добра работа .
Говореща ли е твоята навигация ?
Плътен дамски глас ме навигира.
Никога не съм вярвал, че едни десет лева ще променят толкова една навигация.
Така де - дори да не е хакнатата навигация, вградената навигация на Гуугъл е безплатна, но изисква интернет.
Не какъв да е нет, а ултра-мега-хипер бърз нет.
Така, че не искам повече да ми хвалите неща които не ползвате реално. ;-)
Susscrofa
04-10-2012, 19:50
Не какъв да е нет, а ултра-мега-хипер бърз нет.
Така, че не искам повече да ми хвалите неща които не ползвате реално. ;-)
В самсунга в 2710 имам гууглемапс с ГПС, това може да се ползва само за ориентация, но не и за навигиране.
В самсунга в 2710 имам гууглемапс с ГПС, това може да се ползва само за ориентация, но не и за навигиране.
Да, но мисля, че спрягаме навигиране от телефон. Това е възможно с качени карти на телефона и позициониране от GPS. Гуглемапс тегли онлайн карти като позиционира през GPS, което практически не може да се ползва от движещ се в автомобил. Това ми бе мисълта за картите на гугъл, подробни са, но стават само да се ориентираш или да се "разходиш"(разгледаш) по-други градове, имат сериозна база данни със снимки. ;-)
Амииии, моята Гуугълска навигация си ме навигира успешно от доста време, преди да се поинтересувам за други навигации.
Пък не е като да получавам някакъв "НАСА-технолоджи" интернет от МенТел :D
Susscrofa
04-10-2012, 20:14
Амииии, моята Гуугълска навигация си ме навигира успешно от доста време, преди да се поинтересувам за други навигации.
Пък не е като да получавам някакъв "НАСА-технолоджи" интернет от МенТел :D
Лъжеш:)
Кво да ти кажа друго.
От три години имам този телефон, с тази навигация/гуглемапса/
Аз пък ям доматите с колчетата...:biggrin: :biggrin: :biggrin:
Susscrofa
04-10-2012, 20:55
Това отдавна го знам.
Това отдавна го знам.
Aма я да каже как вади картофите ;)
Това отдавна го знам.
За малко се притесних, че има нещо което не знаеш, мистър всезнайко.
tokata_pz_flex
04-10-2012, 21:01
Последната читава навигация която ползвах беше един Гармин . Свалих го , когато на магистрала А2 , между Хъл и Манчестър ми съобщи следното нещо '' Преизчисляване , преизчисляване ... карайте ... 22 мили и направете обратен завой '' :haha:
Доко , сега като си с ios6 можеш ли да ползваш 3Д навигациите ? То за България едва ли ще има , ама поне да можеш да разглеждаш NY на 3Д :)
Susscrofa
04-10-2012, 21:03
За малко се притесних, че има нещо което не знаеш, мистър всезнайко.
Избери бързо една от колите?
1. Форд пума
2. Опел корса
3. Фолксв. лупо
4. Фолксв. поло
5. Ланча ипсилон
Бюджет 2-3 хилки
Млад шАфиор, ще се учи.
Месечен доход 1000 лева.
Иска бензин.
1. Форд пума
2. Опел корса
3. Фолксв. лупо
4. Фолксв. поло
5. Ланча ипсилон
Бюджет 2-3 хилки
Млад шАфиор, ще се учи.
Месечен доход 1000 лева.
Иска бензин.
Заиграваш се с мен нещо? :-)
Но да речем, че връзвам на празни приказки, поне уточни младия шофьор момче ли е, момиче ли, спортист, програмист или горски е? Има ли си гадже, или вече е семеен/на? Любовници влекат ли го/я? Ако е пичка да ми пише на л.с. телефона си, лично ще я посъветвам ако ти испитваш трудност. ;-)
Susscrofa
04-10-2012, 21:39
Заиграваш се с мен нещо? :-)
Но да речем, че връзвам на празни приказки, поне уточни младия шофьор момче ли е, момиче ли, спортист, програмист или горски е? Има ли си гадже, или вече е семеен/на? Любовници влекат ли го/я? Ако е пичка да ми пише на л.с. телефона си, лично ще я посъветвам ако ти испитваш трудност. ;-)
Жена, не е семейна.
Не се заигравам, имам ти доверие:)
Жена, не е семейна.
Не се заигравам, имам ти доверие:)
Суси убеден съм, че ще и дадеш по-добър съвет от мен, но все пак ако не се справиш кажи и да ми пише едно лично, при положение, че има големи цици. ;-)
Susscrofa
04-10-2012, 21:49
Суси убеден съм, че ще и дадеш по-добър съвет от мен, но все пак ако не се справиш кажи и да ми пише едно лично, при положение, че има големи цици. ;-)
Еееееееееее, не ме предавай де.
Просто избери една.
Просто избери една.
....за цици ли пишете?????Викайте Кики-Куку не му слизат от очите.:):):)
Най накрая подхванахте сериозен разговор.:notworthy:
Просто избери една.
Русата...
Susscrofa
04-10-2012, 22:06
Русата...
Сериозно те попитах.:)
Егати, моята стана като лъжливото овчарче:)
Сериозно те попитах.:)
Егати, моята стана като лъжливото овчарче:)
Суско, с извратен вкус съм, не съм критерий.
Абе не разваляйте убавата тема с приказки за жени и коли бре .
прасчо качвай я в някоя Корса - рахат да си тегли поне , че ако я нахвърляш на някой талянски курник ще има да те споменава дълго време .
Susscrofa
04-10-2012, 22:25
Е, тва е живота, тези, които най-малко предполагаш, и най-малко заслужаваш да ти отговарят ти помагат, а тези, с които винаги си се държал прилично, не ти помагат.:smoke::pain:
tokata_pz_flex
04-10-2012, 22:32
Суско , Корса или Пума ...
Пумата е с някакъв z-tec мотор като на Фиестата долу в гаража ... Пъргава е и не съм имал никога проблеми с нея ... Пумата май си е преоблечена Фиеста ... с 1.7 З-тек ще си е доста приятна за каране :)
1. Форд пума
2. Опел корса
3. Фолксв. лупо
4. Фолксв. поло
5. Ланча ипсилон
Бюджет 2-3 хилки
Млад шАфиор, ще се учи.
Месечен доход 1000 лева.
Иска бензин.
Опел Корса е дърво но даяни, пумата не я знам изобщо какво е, ФВ станаха "велики"... ако иска нещо по-удобно - Ипсилон (и те не са кекави), по-непретенциозно - Корса.
После що има храна...
С 5 лв нет неможеш да си купиш само!
За последните две седмици имам инсталирани 18 апликации, само навигацията ми струва в apple store 70$, и има още няколко за 20$ общо. Не съм балък да плащам, като имам апликация, която ми ги дърпа безплатно. Не съм си намерил парите на улицата.
Доко е написал начина, Cydia, Installous....и си ти.
Днес оправихме и на приятелката айфона "с 5лв предплатена карта". Хахаха.
Научете се след jail-a не само можеш да намериш вс апликация безплатно, но имаш десетки опции да направиш каквото си пожелаеш с телефона. Да смениш вс по него, възможностите му стават практически неограничени.
С 5 лв нет неможеш да си купиш само!
За последните две седмици имам инсталирани 18 апликации, само навигацията ми струва в apple store 70$, и има още няколко за 20$ общо. Не съм балък да плащам, като имам апликация, която ми ги дърпа безплатно. Не съм си намерил парите на улицата.
Доко е написал начина, Cydia, Installous....и си ти.
Днес оправихме и на приятелката айфона "с 5лв предплатена карта". Хахаха.
Научете се след jail-a не само можеш да намериш вс апликация безплатно, но имаш десетки опции да направиш каквото си пожелаеш с телефона. Да смениш вс по него, възможностите му стават практически неограничени.
Това е българина . Където и да отиде си остава българин .
Не уважава труда на хората .
На тебе ако не ти платят за труда ти как ще се почувстваш ?
Е така са и програмистите които са вложили средства в образование и дълги часове труд за да може да си спести някой двадесетте долара ,защото е български тарикат и не обича да си плаща ,но иска да е равен с другите .
Както е казал народа "На гол тумбак чифте пищови"
За да не давате пари за глупости - Андроид ;)
П.П.
И спрете с тия цитати на свинята....
Потърси в youtube вс клипове за отключване са правени от американци!!!
Колега Sunny всеки в щатите си jail-a телефона. Американец ми го показа.
Там се плаща и 1$ за всяка издърпана мп3-ка. 7$ за филм. Софт-а на компютъра ти е за над 200$ с програмите.
Ти заплати ли си софт-а на компа?!
Дърпаш филми, мп3, клипове, програми и вс ти е с лиценз? Не ми отговаряй, реторичен въпрос.
Там мислиш, като не са българи, нямат сайтове за фимли,песни, програми и хиляди безплатни приложения ли?
Поне се информирай преди да коментираш, навярно си програмист да се засягаш така.
Андроида си е истината .
Има си и свободен и платен сотфтуер - кеф ти риба , кеф ти рак .
Андроид, кеф ти зрънчо, кеф ти подарък телефон :sex:
Ти заплати ли си софт-а на компа?!
Мне :smoke:
За по-лесно ползвам Debian Линукс от 1997г .
Просто не ми се налага да ползвам платен софтуер .
Да другия ти въпрос/констатация дали съм програмист - да , интернет администратор и девелопър съм , и да затова се дразня когато някой не уважава труда ни .
Много добре ми е известно какво и как се плаща в САЩ , фирмата в която работя е БГ/САЩ така ,че няма нужда да ми обясняват как се ядат круши .
И всяка мп3, която си сваляш си я заплащаш, купуваш си албумите на изпълнителите, закупуваш си филми, никога не ги дърпаш?
Като знаеш как се процедира в САЩ,защо се изказваш неподготвен с изрази от типа "българщина".
Убеден съм, че ако можеш да си спестиш 70$ ще го направиш. Убеден бях че си програмист, или се занимаваш в тази сфера.
Лека и не се коси, това е живота, в цял свят се дърпа безплатно.
Това е българина . Където и да отиде си остава българин .
Не уважава труда на хората .
На тебе ако не ти платят за труда ти как ще се почувстваш ?
Е така са и програмистите които са вложили средства в образование и дълги часове труд за да може да си спести някой двадесетте долара ,защото е български тарикат и не обича да си плаща ,но иска да е равен с другите .
Както е казал народа "На гол тумбак чифте пищови"
http://hackulo.us/forums/
Това не e измислено от българи. ;-)
Аз не съм чул още някой български хакер да е направил крак за каквото и да е, все готови продукти от братята руснаци ползваме, не сме толкова умни, колкото ни се иска.
И виж rusiq86 колко хубав въпрос ти задава, плащаш ли си филмите или музиката от замунда коато сваляш? ;-)
И виж Русия колко хубав въпрос ти задава, плащаш ли си филмите или музиката от замунда коато сваляш? ;-)
:sex:
Ходя на кино и слушам онлайн радио ;)
:sex:
Ходя на кино и слушам онлайн радио ;)
И си лягаш след "сънчо". :biggrin:
И си лягаш след "сънчо". :biggrin:
А баш :director:
Докато се къпя преди минути си мислех...еми труда ти е оценен, никой не ощетява .
Работиш за ТомТом например. Възложен ви е проект да разработите навигация за Apple. На теб ти е платено. След това и на фирмата и е платено.
Накрая Apple продава продукта за 70-100$ на всеки потребител. Изкарва стократно повече.
Ти си си получил дял от пая.
А ако ТомТом получава процент от всяка продадена навигация? ;)
Програмистите ако получават бонуси? ;)
Поздравче за Докоhttp://www.foxes2.be/k/on_the_quiet.gifhttp://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541141_475399345833461_1193929958_n.jpg
муахахахаххахахахаххахахаххахах! Кака Вики избухна!
Темата ойде в ряката...
Джейлбрейк съм правил преди някои тук да са виждали на живо айфон :)
Май само ББ не съм се пробвал да чупя, просто де що ги има около мен са все служебни, а там е мазало със сертификатите.
За онлайн филм, книга или музика пари ще видят само тогава когато получения файл мога да го правя каквото си искам, да ми дават под наем нещо на цената на закупуването, няма да стане. Да се заривам с ДРМ софтуери също.
За софтуера, което се ползва професионално се плаща (било лично някои неща на телефона или вкъщи), било от фирмата.
Разните дивотии дето са за проба или гавра, както и М$ пакетите ... ще почакат, най-малкото докато и у нас започнат с нормалните цени (пакет 3 ОС и 3 Офиса за 59$ напрмер каквито съм виждал на други места).
Линукс, за десктоп... не мерси, пробвал съм.
За игрите, напоследък играя предимно онлайн такива... там абонамента си е част от схемата.
Но там е ясно за какво се плаща, поддръжка и развитие.
Изобщо в търговските схеми е крайно време да се наместят малко нещата.
Примера с навигацията е добър, имам хардуерна такава, на телефона искам да сложа същата (за всеки случай, ако не нося другата), трябва да я платя втори път... е няма да стане.
Поздравче за Докоhttp://www.foxes2.be/k/on_the_quiet.gifhttp://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541141_475399345833461_1193929958_n.jpg
Лелееее, т'ва къде го продават, искам го....:mrgreen::static:
Примера с навигацията е добър, имам хардуерна такава, на телефона искам да сложа същата (за всеки случай, ако не нося другата), трябва да я платя втори път... е няма да стане.Това за кое? Ябълка или по принцип?
Лелееее, т'ва къде го продават, искам го....:mrgreen::static:
http://www.ellos.se/
само ей тука го продават :)
Темата ойде в ряката...
Джейлбрейк съм правил преди някои тук да са виждали на живо айфон :)
Май само ББ не съм се пробвал да чупя, просто де що ги има около мен са все служебни, а там е мазало със сертификатите.
За онлайн филм, книга или музика пари ще видят само тогава когато получения файл мога да го правя каквото си искам, да ми дават под наем нещо на цената на закупуването, няма да стане. Да се заривам с ДРМ софтуери също.
За софтуера, което се ползва професионално се плаща (било лично някои неща на телефона или вкъщи), било от фирмата.
Разните дивотии дето са за проба или гавра, както и М$ пакетите ... ще почакат, най-малкото докато и у нас започнат с нормалните цени (пакет 3 ОС и 3 Офиса за 59$ напрмер каквито съм виждал на други места).
Линукс, за десктоп... не мерси, пробвал съм.
За игрите, напоследък играя предимно онлайн такива... там абонамента си е част от схемата.
Но там е ясно за какво се плаща, поддръжка и развитие.
Примера с навигацията е добър, имам хардуерна такава, на телефона искам да сложа същата (за всеки случай, ако не нося другата), трябва да я платя втори път... е няма да стане.
Това за кое? Ябълка или по принцип?
Куку не си в час бате, както и Морфи който може да е джелбрейквал, но не е плащал приложение на ябълката.
Един път закупен и платен продукт от Ейпъл Стор остава твой завинаги и може да го копираш многократно без да плащаш повторно.
Но вие ги разбирате работите по-добре, какво да ви обяснявам аз на вас? .... :spell:
Куку не си в час бате, както и Морфи който може да е джелбрейквал, но не е плащал приложение на ябълката.
Един път закупен и платен продукт от Ейпъл Стор остава твой завинаги и може да го копираш многократно без да плащаш повторно.
Но вие ги разбирате работите по-добре, какво да ви обяснявам аз на вас? .... :spell:
Май не разбра за какво иде реч... това с продукта и акаунта работи и в Гугъл стора и в МС стора.
Но я го прехвърли тоя софтуер на друго устройство извън нишата (акаунта му поне) да те видим?
За ДРМ музички, филми и книги да почвам ли?
Май не разбра за какво иде реч... това с продукта и акаунта работи и в Гугъл стора и в МС стора.
Но я го прехвърли тоя софтуер на друго устройство извън нишата (акаунта му поне) да те видим?
За ДРМ музички, филми и книги да почвам ли?
Теб те мислех за по-умен.
С един акаунт ти как мислиш, от едно устройство ли можеш да влизаш?
При андроид може и да е така, не съм запознат.
Давам ти конкретен пример да схванеш:
Купувам навигация tomtom за цяла Европа на цена(няма значение) която плащам през моя акаунт. Един път изтеглено приложение, без значение платено или безплатно, остава на склад който ми архивира до 5 GB FREE, услугата е iCloud.
От тук нататък аз мога на произволен айфон да си вкарам акаунта, и само при наличието на интернет, да сваля повторно tomtom навигацията.
Този процес може да се повтори на безброй телефони, или казано по друг начин, мога да правя подаръци, мога да продавам за 5 лв, а бе каквото си искам това правя с приложенията които са на моя акаунт.
А никой не може да ме убеди, че една кракната (безплатна) навигация работи като платена такава. Това се отнася за всички приложения и софтуер който ползвате.
Като ви чета мненията за айфон, оставам с дълбоко убеждение, че сте само едни теоретици в материята на ябълката, за това ще ви замоля да не изказвате неадекватни мнения. :-)
Нещо не се разбрахме, но както и да е....
Защо да не може хакнатата навигация да работи като платена? Кое е различното? :)
tokata_pz_flex
05-10-2012, 12:49
Доко значи можеш да си сложиш сим картата в мой апарат , да си влезеш в акаунта и да сложиш навигацията ( платената ) на моя апарат ? Ако е така , е супер ... :)
Нещо не се разбрахме, но както и да е....
Защо да не може хакнатата навигация да работи като платена? Кое е различното? :)
На жена ми телефона е джелбрейкнат, свалям всичко безплатно (кракнато), моя е отключен и може само free soft. или плащам . Имаме доста еднакви приложения, разлика има която всъщност може да се преглътне, както споменах - на харизАн кон не гледайте зъбките. :-)
---------- Post added at 12:53 ---------- Previous post was at 12:52 ----------
Доко значи можеш да си сложиш сим картата в мой апарат , да си влезеш в акаунта и да сложиш навигацията ( платената ) на моя апарат ? Ако е така , е супер ... :)
Не е нужно да си слагам сим картата, глобул, мтел, или виваком нямат никакво отношение, в сетинг пиша моя акаунт и вкарвам моята парола.
Ха, а бе както казва моя приятел, не ги отвивай...... ;-)
Доко, това някаква иновация на Apple ли е ? :D
На жена ми телефона е джелбрейкнат, свалям всичко безплатно (кракнато), моя е отключен и може само free soft. или плащам . Имаме доста еднакви приложения, разлика има която всъщност може да се преглътне, както споменах - на харизАн кон не гледайте зъбките. :-)
---------- Post added at 12:53 ---------- Previous post was at 12:52 ----------
Не е нужно да си слагам сим картата, глобул, мтел, или виваком нямат никакво отношение, в сетинг пиша моя акаунт и вкарвам моята парола.
Ха, а бе както казва моя приятел, не ги отвивай...... ;-)
И като е така що не сложиш на жена си твоя акаунт и твоята парола?
Много си в грешка бате! :)
Умниците на бАте.
А бе Светко, от къде мислиш знам как става?
Спирам да репликирам теоретици, почвайте да четете ако нещо ви интересува, не търсете "топлата вода", тя е открита. :-)
Да де, ние отдавна ползваме топла вода :)
Умниците на бАте.
А бе Светко, от къде мислиш знам как става?
Спирам да репликирам теоретици, почвайте да четете ако нещо ви интересува, не търсете "топлата вода", тя е открита. :-)
Искрено се надявам гордостта да ти пречи да си признаеш грешката.
Stoyan Georgiev
05-10-2012, 14:03
това същото за което го говориш докич си го имат и другите системи ;)
Susscrofa
05-10-2012, 14:11
П.П.
И спрете с тия цитати на свинята....
Хахаха, доживях и кукумицина, да ползва игнор функцията.:tequilla:
---------- Post added at 11:11 ---------- Previous post was at 11:07 ----------
Купувам навигация tomtom за цяла Европа на цена(няма значение) която плащам през моя акаунт. Един път изтеглено приложение, без значение платено или безплатно, остава на склад който ми архивира до 5 GB FREE, услугата е iCloud.
От тук нататък аз мога на произволен айфон да си вкарам акаунта, и само при наличието на интернет, да сваля повторно tomtom навигацията.
Този процес може да се повтори на безброй телефони, или казано по друг начин, мога да правя подаръци, мога да продавам за 5 лв, а бе каквото си искам това правя с приложенията които са на моя акаунт.
А никой не може да ме убеди, че една кракната (безплатна) навигация работи като платена такава. Това се отнася за всички приложения и софтуер който ползвате.
Като ви чета мненията за айфон, оставам с дълбоко убеждение, че сте само едни теоретици в материята на ябълката, за това ще ви замоля да не изказвате неадекватни мнения. :-)
Ще има ограничение за две-три устройства.
Елементарно е.
Съгласен съм с матричния, трябва да може да се ползва и чрез други устройсва.
това същото за което го говориш докич си го имат и другите системи ;)Именно!
Коментирахме го още преди няколко страници :)
А те ТУКА (http://support.google.com/googleplay/bin/answer.py?hl=en&answer=113410) го пише още в първото изречение :)
Stoyan Georgiev
05-10-2012, 14:22
самсунг се представят добре благодарение на галакси с3 :)
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/10/05/1919994_silnite_prodajbi_na_galaxy_izstreliaha_nag ore/?ref=akcentmenu
tokata_pz_flex
05-10-2012, 14:29
http://www.nytimes.com/2012/10/02/business/media/best-global-brands-report-has-coca-cola-on-top-and-apple-climbing.html?_r=0
Stoyan Georgiev
05-10-2012, 14:31
http://www.nytimes.com/2012/10/02/business/media/best-global-brands-report-has-coca-cola-on-top-and-apple-climbing.html?_r=0
тези класации са интересни за четене ,но не са много меродавни, защото са съчетание от няколко критерия, чиято корелация не винаги е доказана :)
apple и coca cola че са върха, това никой не го оспорва... брандинга там е наистина много топ ноч
Едно си баба знае...
Налей тая навигация (или поне картите и) на хардуерен ГПС да те видя (може и обратното, от хардуерен на телефона) :spell:
Колко айфона ще носиш с теб, 5?
Идеята на това което говоря не е миграция на данни/софт, а нещо което си платил да можеш да ползваш на друг тип устройство, музиката например да я пусна директно в колата (без да бода айфоня на док в нея), да ползвам ъпдейтите и на хардуерния и на телефонния ГПС, да си чета книгата на телефона или на компа или на рийдър... да продължавам ли?
И изобщо не идеше реч за прехвалените ви гризани ябълки, а за цялостната концепция на тия пазари напоследък.
За кракнатия софтуер зависи как се краква, някои просто се лъжат, че са платени, работят еднакво... други се омазват, като на компа е бре, не зависи от ОС а.
Примера на Брус Уилис - инвестирам в музика от АйТюнс едни 20 000 $ и като се сапукясам след време кво става с музиката, за която съм платил? Нищо - отива си в АйТуня, щото разбираш ли си бил платил правото да я ползваш и не може да се завещае като цялата ти друга собственост. Един вид плащаш наем за нещо, което уж ти продават.... ае що не си заврете ябълката там където слънце не огрява!
tokata_pz_flex
05-10-2012, 16:27
Добре де , а музиката не можеш ли да я мяташ на I-устройство без да я плащаш - сиреч да я копираш от pc-то в itunes и после в iphone/ipod/ipad ?
Примера на Брус Уилис - инвестирам в музика от АйТюнс едни 20 000 $ и като се сапукясам след време кво става с музиката, за която съм платил? Нищо - отива си в АйТуня, щото разбираш ли си бил платил правото да я ползваш и не може да се завещае като цялата ти друга собственост. Един вид плащаш наем за нещо, което уж ти продават.... ае що не си заврете ябълката там където слънце не огрява!
То да е само там... нали за това говоря като цялостен недостатък на електронните продукти, всеки гледа да ти продаде едно и също колкото се може повече пъти.
Добре де , а музиката не можеш ли да я мяташ на I-устройство без да я плащаш - сиреч да я копираш от pc-то в itunes и после в iphone/ipod/ipad ?
Тока не се подвеждай по злобните коментари, явно в окото на кризата са под напрежение и пишат глупости. :blah: :spell:
Добре де , а музиката не можеш ли да я мяташ на I-устройство без да я плащаш - сиреч да я копираш от pc-то в itunes и после в iphone/ipod/ipad ?Ся ако ти кажа, че не може, ще се откажеш ли от огризка? :native:
tokata_pz_flex
05-10-2012, 18:49
Не знам :)
Най-вероятно не , защото музика през телефона никога не съм слушал :)
Тока, може естествено. Качваш си музика без проблеми от компа.
Има една апликация ProTube, слушаш си музичка в Youtube, харесва ти песен, можеш безплатно да си я смъкнеш под формата на мп3 или на клип. Квото ти сърце иска.
DiStefano
05-10-2012, 19:45
Одеве си "поиграх" малко с един iPhone 5. Приятен е ... спор няма. Но една от основните причини, поради която разкарах моя неотдавна и тук е налице. Няма шибано радио. Е кво толкова им пречи да турат един ФМ да ги еба в американците. Може би щото нема как да искат пари за него ... и за това, което предлага тази екстра, дето я има и в телефон за 10 лв ?!
А цената .. цената .. към 2 бона. Моят колега го беше взел за 1950 лв. Просто беше излишно да му казвам, че не е добре с главата. Само дето не си беше сложил надпис на ризата "Ползвам телефон за 2 бона !" .. егати еуфорията.
Както и да е. Направихме кратка сравнителна характеристика спрямо моята XPeria .. и ето резултатите :
- по-шибан дисплей на iPhone 5
- по-шибана батерия на iPhone 5
- по-шибана резолюция на iPhone 5 (няма HD 720p)
- по-шибана OS .. Sony-то е в пъти по-бързо с двуядрения процесор на 1.5 GHz,рамта от 1GB и сандвича - 2 игри тествахме, няколко други приложения, които имат аналог и за двете операционни системи .. еми Сонито зареждаше поне 2 пъти по-бързо
- за GPS-a немам думи .. ебати и студения старт - 2 минути по часовник
- радиото го споменах по-горе
- не знам как е калибриран тъчскрийна на iPhone 5, но определено има какво да се желае от към прецизност
- камерата на Sony e далеч, далеч, ама много далеч по-добра от тази на айфоня, Sony са пионери, доайени и не знам си още какви в производството на сензори за видеонаблюдение, фото, камери и квото се сетите още. На айфоня камерата на тъмно просто можете да забравите, а контражура ще ви побърка.
Та в общи линии е това. Мога да си позволя телефон за 2 бона, само, че това за мен са пари на вятъра. Такова "бижу" не ми е необходимо. Но определено съм на мнение, че цената на iPhone 5 реално не трябва да е повече от около 700 лв. Просто ми е чудно с какво този телефон ще оправдае тази ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЕЗСРАМНА стартова цена. И така .. който е фен на ябълките да скача ... Apple нямат нищо революционно като компания, даже компютрите им вече са с Intel платформа и ползват Windows .. ако говорим за индивидуализъм, то Apple не се броят. Отдавна изгубиха своята индивидуалност .. в момента за мен лично са един от многото асемблатори.
Одеве си "поиграх" малко с един iPhone 5. .....................
. в момента за мен лично са един от многото асемблатори.
:firstprize:
Доко размазаха ви ;)
Той Доко си знае :firstprize:
Susscrofa
05-10-2012, 20:09
Малко крайно мнение.:)
Пазарът си е пазар и той рядко греши.
Щом едно нещо се продава дори на тази цена много, то не бих си позволил да твърдя, че не е най-доброто на пазара.:)
Съгласен съм само, че цената му е завишена, но не и че сони и самсунг го превъзхождат.:tequilla:
Защо да е завишена ?
Колко му е цената в САЩ ? Назаде русия и Доко бяха споменали някаква цифра .
Като сложиш експортни такси , мито ,един двама прекупвача +%печалба и нещата си идват на място .
Susscrofa
05-10-2012, 20:12
Защо да е завишена ?
Колко му е цената в САЩ ? Назаде русия и Доко бяха споменали някаква цифра .
Като сложиш експортни такси , мито ,един двама прекупвача +%печалба и нещата си идват на място .
Струва ми се все пак, че се плаща и марката айфон. Поне 15-20 %.
Спор няма .Бранда си е сума .
Най-ми харесват коментари в стил "юноша бледен" като на Дистефано, лишени от съдържание празни приказки. :blah:
Та, току-що хапнах морена, някой иска ли да му кажа кода? :-P
DiStefano
05-10-2012, 20:39
Най-ми харесват коментари в стил "юноша бледен" като на Дистефано, лишени от съдържание празни приказки. :blah:
Г-н Гларус ... ше се обиждаме ли ? Написъл съм това, което съм видял и тествал.
Боянсера Ви го каза много правилно ... "там дето не огрява слънцето" ...
Доки, ти все пак мислиш, че е по-добре да платиш една торба пари за нещо, което всички останали получават (че някои получават и повече) за двойно по-малко пари или направо безплатно :D
Г-н Гларус ... ше се обиждаме ли ? Написъл съм това, което съм видял и тествал.
Боянсера Ви го каза много правилно ... "там дето не огрява слънцето" ...
Пич стига си хейтвал, ами като си от Пазарджик извикай Токата, и като си такъф капацитет-тестер му го изтествай на него, ама го сравни с тая смешна ксперия.:spell:
DiStefano
05-10-2012, 20:56
Малко крайно мнение.:)
Пазарът си е пазар и той рядко греши.
Щом едно нещо се продава дори на тази цена много, то не бих си позволил да твърдя, че не е най-доброто на пазара.:)
Съгласен съм само, че цената му е завишена, но не и че сони и самсунг го превъзхождат.:tequilla:
Ако говориш глобално за световния пазар си далеч от истината.
Аз дадох ... как да кажа ... точни цифри. Сега 2 е по-голямо от едно, пък нека 1 се продава повече. Най-доброто не е най-скъпото, или най-рекламираното. Маркетингът на Apple вероятно е бетон, въпреки, че аз лично не съм попадал на такъв тук.
Спонсорирам всякаква икономика различна от американската ! След време примерно ако намерят големи залежи на петрол в България и тука ще ни дойдат "на гости" с армията както в Ирак.
Доки, ти все пак мислиш, че е по-добре да платиш една торба пари за нещо, което всички останали получават (че някои получават и повече) за двойно по-малко пари или направо безплатно :D
Кики, аз не убеждавам никой да си го купи, а само казвам, че няма ефтино и хубаво, поотделно са. Колкото и да не ти е приятно, сускрофа малко по-нагоре го е написал много точно. Токата е убеден какво да си купи още преди да пусне темата, затова и пита какъв айфон да си вземе, а доколкото ми е известно сам си е шеф, и докато аз, ти и още няколко човека се забавляваме, изскачат и някои които не "четат" иронията и хумора който се влага.
Оффф....;-)
DiStefano
05-10-2012, 21:09
Пич стига си хейтвал, ами като си от Пазарджик извикай Токата, и като си такъф капацитет-тестер му го изтествай на него, ама го сравни с тая смешна ксперия.:spell:
Първо не съм от Пазарджик. Въпреки, че се подвизавам в региона. Второ с Ъглошлайфа се познаваме от много време и много пъти сме припадали заедно под масите. Трето ако той реши да тества и двата модела, мога да му ги осигуря. Четвърто .. Експрерията е смешна ама некой друг път.
А и пето .. както многократно споменах в темата .. iPhone съм имал, и в момента имаме даже само че на жената 4S e нейния. Не хейтвам.
И шесто двата телефона един до друг немат общо. Показателите и начина на работа говорят само в полза на Sony-то.
Samsung-a между впрочем ги изпреварва и двата във всички дисциплини .. говоря за S3 конкретно.
Аpple нямат флагман в този технически отрасъл. Всъщност Моторола е доста по-качествен и надежден продукт от този континент.
---------- Post added at 18:09 ---------- Previous post was at 18:07 ----------
Абе като за петък вечер явно ше се позабавляваме ... нищо лично към никой от колегите тука ..
Поздрави на всички .. уважавам мненията на всички .. въпреки, че с доста не съм съгласен
Susscrofa
05-10-2012, 21:14
Притежателите на айфон не хапват ли сникърс или баунти, какви са тези нискобюджетни морени.:tequilla:
Притежателите на айфон не хапват ли сникърс или баунти, какви са тези нискобюджетни морени.:tequilla:
Ааа, накупил съм няколко кашона морени, мойте плющат мощно да ми събират кодове за самсунга, и кучето прояде чак...жена ми качи 3 килограма от 3 дни насам, дъщерята за седмица уви питона... а кучето се блъска в ръба на дивана, не може да отскоче... то от толкова хвалене на аамсунг се "облъчих", и взех, че си хакнах с една тухла айфона...мухахахааа:-) :tequilla:
Susscrofa
05-10-2012, 21:28
Ааа, накупил съм няколко кашона морени, мойте плющат мощно да ми събират кодове за самсунга, и кучето прояде чак...жена ми качи 3 килограма от 3 дни насам, дъщерята за седмица уви питона... а кучето се блъска в ръба на дивана, не може да отскоче... мухахахааа:-) :tequilla:
Що мъчиш хората, прати ми два кашона и ще ти върна само кодовете.:tequilla:
Що мъчиш хората, прати ми два кашона и ще ти върна само кодовете.:tequilla:
Вяра неам на никой, сам ще си ги ям, а другата седмица лично ще иЗтествам две три петички, ще ги сборя с ксперията на колежката, ама още от сега знам резултата като я гледам как я блъска в ръба на бара от време на време, като я захапе кравата...:evil:
Доко да ти пратя 20-30 кода тогава :thumbup:
Няма да изтезаваме жени и деца сега я и то само за един Самсунг :blush:
То няма нужда да го тепаш с тухлата айфоня просто може да го пуснеш на земята или да го подхвърлиш на кучето да си играе с него :spell:
Абе те хората още я мислят за сериозна темата и се надъхват да дават акъл ама ти пък що се палиш :haha:
Доко да ти пратя 20-30 кода тогава :thumbup:
Няма да изтезаваме жени и деца сега я и то само за един Самсунг :blush:
То няма нужда да го тепаш с тухлата айфоня просто може да го пуснеш на земята или да го подхвърлиш на кучето да си играе с него :spell:
Абе те хората още я мислят за сериозна темата и се надъхват да дават акъл ама ти пък що се палиш :haha:
Мда, май леко припалих, така ли изглежда отстрани?
Трябва да понамаля "лютия пипер" малко. :-)
Най-добрият мобилен телефон дет съм имал е един Алкател дет не му помян модела даже,те и от Алкател не го помнят,ползвах го над 5 години и не губеше обхват почти никъде.:tequilla:
Аааа за обхват и батерия на GSM не ми говори .
Виж мобифоня навремето не губеше обхват никъде и батерията му държеше по седмица-две .
Аааа за обхват и батерия на GSM не ми говори .
Виж мобифоня навремето не губеше обхват никъде и батерията му държеше по седмица-две .
А са спорим за скъпи джиджавки.......:tequilla:
шшшш алооу
как ши кажеш на топ айфоня-5 джиджавка бре каун ;)
дип че на бат ти Доко са му заети ръцете да чопли фафли и да сбира кодове иначе да видиш какво щи четат очите ;)
А случайно да си спомняте колко струваше въпросния мобифон?
е па колко
пак беше 2-3 заплати ;)
ама не го даваха в зрънчо щото веднага се познаваше по грамажа ;)
45 000 драхми........един от най-евтините беше.:)
говорим за 1998 :)
---------- Post added at 22:59 ---------- Previous post was at 22:59 ----------
е па колко
пак беше 2-3 заплати ;)
ама не го даваха в зрънчо щото веднага се познаваше по грамажа ;)
Ми на мен ми беше по-малко от четвърт заплата тоя Бакател.
---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:59 ----------
шшшш алооу
как ши кажеш на топ айфоня-5 джиджавка бре каун ;)
дип че на бат ти Доко са му заети ръцете да чопли фафли и да сбира кодове иначе да видиш какво щи четат очите ;)
Бат Доко остай гу настрани,он си га рупа ябучката ползотворно......само мастика нема в неговата ябълка.:):):):)
45 000 драхми........един от най-евтините беше.:)
говорим за 1998 :)
---------- Post added at 22:59 ---------- Previous post was at 22:59 ----------
Ми на мен ми беше по-малко от четвърт заплата тоя Бакател.
---------- Post added at 23:01 ---------- Previous post was at 22:59 ----------
Бат Доко остай гу настрани,он си га рупа ябучката ползотворно......само мастика нема в неговата ябълка.:):):):)
Момченца за бенефон голд и бенефон сигма говоря. ;-)
Знаете ли цената в момента който се появиха на пазара и обхвата беше само около ЦУМ в София?
За тези времена ви говоря, GSM-a още не беше се появил тука.
Годината мисля бе '95, а може и '94.;-)
И можеше да се обадиш на не повече от двама трима себеподобни ;)
Да не говорим че и за самоотбрана можеше да се ползва за разлика от I-5 ;)
http://4.bp.blogspot.com/-6A7KZcIWRZI/Tv5LXkDoXXI/AAAAAAAAAOg/wrk5TyaJ1gc/s1600/iphone_vs_stone.JPG
oooups ;)
Тамън щях да питам, какви мобифони 1998г., като имам GSM от 1999г., ама се сетих, че те точно тогава ги сменяха :?
И все пак - 200лв. за СИМ беше да-си-ебе-франко-магарето :shock:
А мобифоните струваха колкото АйФон в деноминирани пари :!:
Момченца за бенефон голд и бенефон сигма говоря. ;-)
Знаете ли цената в момента който се появиха на пазара и обхвата беше само около ЦУМ в София?
За тези времена ви говоря, GSM-a още не беше се появил тука.
Годината мисля бе '95, а може и '94.;-)
Ааааааааааа помня ги и тия бре,едно цигане ми го носеше,че имам дискова херния.:):):)
И все пак - 200лв. за СИМ беше да-си-ебе-франко-магарето :shock:
А мобифоните струваха колкото АйФон в деноминирани пари :!:
Ами ментелската ми карта си беше тамън толкова .
А мобитата бяха толкова функционални колкото no jailbreak айфон само дето нямаха тъчскрийн ;)
Цените на предлаганите 3 модела варираше от 2000 до 4000 дойче марки, а сега каква хегемония са постигнали с айфон, ц, ц, ц.... :evil:
Citron-GSM :D
Куку ти спрягаш братче некви космически технологии вече, говоря ти за по ранната епоха от капитализма. :-)
Stoyan Georgiev
06-10-2012, 00:05
benefon dragon ?!
benefon dragon ?!
Да, третия модел... :-)
tokata_pz_flex
06-10-2012, 00:38
Имал съм :
Benefon Sigma
Benefon Spica
Benefon Dragon
После минах на
Nokia 640
Бях в 7-ми клас , просто кръстница ми са собственици на Старком ООД ( доста силна фирма за времето ) и те ми ги даваха да ги ползвам апаратите ... иначе бяха с Мобилик 20 - 20 лв-20мин. :)
Относно сравнението между Айфон 5 и Експерия ... мисля че разните му там тестове на дисплей , графики , производителност са си казали ясно мнението . Въпреки готините данни на хартия , Сонито колкото и да ме радва , е доста назад от Айфон 5 .
DiStefano
06-10-2012, 07:43
Обърнах внимание на колегата на телефона вчера основно заради теб. Абстрахирах се от факта, че съм дал пари за Sony и просто ги сложих "един до друг". Както споменах в поста за теста - приятен телефон е 5-цата ... спор няма. Не те знам кога ще предподписваш и кво ще правиш, но съвет от мен е поизчакай малко поне да му слезе цената в разумни граници. Да храниш оператор с толкова дебели месечни вноски е живо разхищение. Ти си знаеш де, но съм 100% сигурен, че няма на света телефон, който да си заслужава 3 работни заплати (примерно).
Куку ти спрягаш братче некви космически технологии вече, говоря ти за по ранната епоха от капитализма. :-)За мойта СИМ-карта споменах, защото със Сънни коментирахме ;)
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/524_4430409635063_1208420103_n.jpg
:hehe:http://illiweb.com/fa/i/smiles/icon_lol.gif
В семейството имаме и Айфон и HTC,
андроидът е по-добър будилник от двете дърветаhttp://r25.imgfast.net/users/2515/84/14/08/smiles/566524.gif
tokata_pz_flex
06-10-2012, 10:34
Стефчо , цената през оператор ще е точно колкото е в момента на 4S . Тия огромни суми дето ги искат от Техномаркет , няма никакъв шанс д им ги дам :)
Пък и нека го видя на живо телефона . Ако не ме зарадва , не съм се оженил за Епъл , за да го взимам :handshake:
Щи дойде акъла, ама да видим кога :crazy:
Щи дойде акъла, ама да видим кога :crazy:
Не е до акъла, до оборота е. :-) :moon: :hehe:
tokata_pz_flex
06-10-2012, 11:03
Ами аз ако не взема Айфон 5 или 4S ( малко вероятно ) просто няма да си сменям обикновената слушалка .
Другите Смарт Юности не ме радват толкова , че да дам 1000 пари за тях :) Пък и нямам раница да си ги нося :hehe:
Не е до акъла, до оборота е. :-) :moon: :hehe:Кой оборот? На Ейпъл ли? :horror::horror:
Тока, и без това 5-цата не предлага много повече от сегашния ти телефон, поне не си хвърляй парите на вятъра :pizza:
A kak Христофор Колумб е открил Америка ?
Ами лесно - използвал е apple maps
Кой оборот? На Ейпъл ли? :horror::horror:
Дневния оборот бре Кики... :-)
......а коя е по-арната мастика?????
Пещерска,Карнобатска или Зарска??????
Пещерска,Карнобатска или Зарска??????Пещерска :thumbup:
Пещерска :thumbup:
И аз така мисля....ама нали не мога да мисля та рекох да попитам.:)
....бе лоша мастика нема,там е разликата със смартфоните.:):):):):)
Дневния оборот бре Кики... :-)Е, аз като нямам дневен оборот, кЪ да знам :bored:
Пещерска,Карнобатска или Зарска??????
Ако имаше айфонец щеше да питаш Siri ;)
tokata_pz_flex
07-10-2012, 10:15
http://www.mobilebulgaria.com/news/24640/%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D 0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-windows-phone-8-%D1%89%D0%B5-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-29-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8
Това изглежда добре . Някой с опит с windows за теУефон ?
http://www.mobilebulgaria.com/news/24640/%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D 0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-windows-phone-8-%D1%89%D0%B5-%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-29-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8
Аз например, още от Уиндоус Це... Уиндоус Фоун 8 още е пълна неизвестна, 7 беше направо недоправена, 7.5 отстрани някои малоумия, но докато не видя 8 на живо не мога да те посъветвам нищо :)
8цата ще я пуснат също в незавършен вид. Информацията е от техни партньори.
Така , че андроида пак няма да има конкуренция, което не е хубаво.
Но пък до 1 месец идва 4.2 андроид , ще го видим и него. ;)
8цата ще я пуснат също в незавършен вид. Информацията е от техни партньори.
Така , че андроида пак няма да има конкуренция, което не е хубаво.
Но пък до 1 месец идва 4.2 андроид , ще го видим и него. ;)
Кои партньори, не съм попадал на подобна информация... ПЦ Уиндоус 8 тестова версия (за корпоративни клиенти, тя си е РТМ ... но корпоративните си я тестват и те) вече има и работи доста прилично.
http://www.geek.com/articles/chips/intel-ceo-tells-staff-windows-8-isnt-ready-for-release-20120926/
Intel CEO tells staff Windows 8 isn’t ready for release
Аз лично гледах windows 8 dev preview и няма да е удобно нито за PC (не съм и очаквал да е ) нито за таблет.
И щом win 8 e толкова зле, представям си win 8 phone.
Имам чувството че както Need for speed играта я правят 2 различни екипа (единия екип пуска игра в четна година а другия в нечетна) така и windows-ите ги правят 2 екипа . Но единия от тях ... горките са много зле.
http://www.geek.com/articles/chips/intel-ceo-tells-staff-windows-8-isnt-ready-for-release-20120926/
Intel CEO tells staff Windows 8 isn’t ready for release
Аз лично гледах windows 8 dev preview и няма да е удобно нито за PC (не съм и очаквал да е ) нито за таблет.
И щом win 8 e толкова зле, представям си win 8 phone.
Имам чувството че както Need for speed играта я правят 2 различни екипа (единия екип пуска игра в четна година а другия в нечетна) така и windows-ите ги правят 2 екипа . Но единия от тях ... горките са много зле.
За таблет ще е супер, за ПЦ трябва да разкараш плочките, поне в тая версия дето си играхме с нея можеш да ги заобикаляш... трябва просто малко навик.
За телефон, ще видим...
Плочките ги махам, слагам си старт бутон допълнително но пак е дразнещ този windows.
Само едно нещо ми хареса - task manager-a.
Не бих го ползвал по никакъв повод този windows, освен ако не ми се наложи в работата.
Win 8 phone ще го видим и няма да искаме да го виждаме повече.
Стабилизацията на nokia 920 е по-лоша от софтуерна такава направена с безплатен софтуер.
Плочките ги махам, слагам си старт бутон допълнително но пак е дразнещ този windows.
Само едно нещо ми хареса - task manager-a.
Не бих го ползвал по никакъв повод този windows, освен ако не ми се наложи в работата.
Win 8 phone ще го видим и няма да искаме да го виждаме повече.
Стабилизацията на nokia 920 е по-лоша от софтуерна такава направена с безплатен софтуер.
И с какво е дразнещ изключая плочките?
Че няколко души не намерихме... стартира 3 пъти по-бързо от 7 ца, показва бързи клавиши, останалото за момента изглежда същото.
Нокия 920 е още прототип, нищо не сме видели...
Няма значение какво ме дразни мен, а какво казва Intel CEO.
Има и друго:
Windows 3.1x (1992) - Good
Windows 95 (1995) - Mixed bag, at the beginning it sucked
Windows 98 (1998) - Good
Windows ME (2000) - Sucked (hard)
Windows XP (2001) - Good
Windows Vista (2006) - Sucked although not as hard as ME
Windows 7 (2009) - Good
Windows 8 (2012?) - ???
Няма да изневерят на традицията ...
Няма значение какво ме дразни мен, а какво казва Intel CEO.
Има и друго:
Windows 3.1x (1992) - Good
(3, 3.1, 3.11 ... )
Windows NT3
Windows 95 (1995) - Mixed bag, at the beginning it sucked
Windows NT4 - Server & Workstation (има още работещи такива).
Windows 98 (1998) - Good (gamestation)...
Windows 98 SE - Better :)
Windows ME (2000) - Sucked (hard) - 98 SE с малко шаренко... ядрото същото.
Windows 2000 Server & Workstation - Very good. :)
Windows XP (2001) - (Very) Good :)
Windows 2003 Server - Best 8)
Windows Vista (2006) - Sucked although not as hard as ME - не беше оптимизирана просто за желязото.
Wndows 2008 Server - Very good :)
Windows 7 (2009) - (Very) Good :)
Windows 8 (2012?) - ???
Няма да изневерят на традицията ...
С 2 думи, всичко що е на база НТ е читаво ... (НТ3, НТ4, 2000, Хр, Виста, 7 и 8)
Виста просто я изкараха преди да я довършат, реално 7 ползва ядрото на Виста и оптимизации на шарениите.
8 е оптимизирана 7 ца... с малко повече шарении обаче.
Ще видим :)
Корпоративно няма да се харесат плочките... това са първите отзиви.
Това го може само Айфон...:evilsmiley::evil::beer:
http://vbox7.com/play:3cb9d86fc7
Става само за циркаджииски номера :kissy:
Това го може само Айфон...:evilsmiley::evil::beer:
http://vbox7.com/play:3cb9d86fc7
Този е аматьор ! Тука в една опаковка събират вафла + галакси таблет !
Този е аматьор ! Тука в една опаковка събират вафла + галакси таблет !
Хаха, вярно...:tooth:
За тези тук (http://www.youtube.com/watch?v=aRlOM3y4yG4&feature=BFa&list=PL0AC885FD8E2357A3) не съществува дилемата какво паве да сложат на площадчето. :evil:
И какви емоции предизвиква в животинчетата : http://www.youtube.com/watch?v=6FWUjJF1ai0&feature=fvwrel
За друго не става тва паве :D
tokata_pz_flex
09-10-2012, 10:59
След снощното пиене на кафе с андроид фенове , единия от които с Ноут и Галакси С2 съм наясно , че аз андроид няма да си сложа в джоба/раницата точно никога ! Егати дърветата , егати чудото . Цяла вечер се бориха с един wi-fi , за капак и един HTC Sensation се усра .
Другия пък с СГС2 половин ден няма обхват , а си седи в колата ...
И сега ще се започне , че само пазарджишките андроиди са строшени , другите са перфектни :)
Моля ви се , стига с тия андроиди . Това е абсолютна порнография ...
А-а-адски съм доволен от SGS3.
Не му намирам никакви кусури.
Тока, да не е станало, като с инсталирането на Вайбър - 40мин. :D :D :D
Какво има да му борят на WiFi-то? :?
След снощното пиене на кафе с андроид фенове , единия от които с Ноут и Галакси С2 съм наясно , че аз андроид няма да си сложа в джоба/раницата точно никога ! Егати дърветата , егати чудото . Цяла вечер се бориха с един wi-fi , за капак и един HTC Sensation се усра .
Другия пък с СГС2 половин ден няма обхват , а си седи в колата ...
И сега ще се започне , че само пазарджишките андроиди са строшени , другите са перфектни :)
Моля ви се , стига с тия андроиди . Това е абсолютна порнография ...
Не ги отвивай бе, остави ги да се потят... мухахаха... :gruebel:
Кой отвори кошарата бре... i:sheep:s :twisted:
Stoyan Georgiev
09-10-2012, 13:19
какво значи да се борят с wifi 1 час............
какви глупости приказваш не мога да те разбера
аз със SGS3-ката сетъпвам хот спот и връзвам къмнего телефон и компютър за 2 минути(бих казал и 1, ама няма да ви се струва реално) ти ми говориш за някакви wi-fi-та 1 час
tokata_pz_flex
09-10-2012, 13:42
Под '' бори '' имам предвид конектва .
Един пич с 3GS и приятелката му със някаква дърта Нокиа се бяха вързали , а Андроидите не можеха . Да не би да има някакво ограничение ? Знам ли , споделям опит .
Имало е инсталация на Вайбър.... :tooth: :tooth: :tooth:
Моя WiFi, в конкретно сравнение с 4S, е все едно аз съм вързан към оптичен кабел, а 4S-ката към предплатен карта на OrbiTel :tooth:
Явно е било в способностите на собствениците...
Елементарно е връзването на уайрлес и на Симбиан и на иОС и на Уиндоус 6 и на 7 и на Андроид.
Аз не мога да разбера колко некадърен трябва да си за да имаш затруднения с WiFi!!!:gruebel: Около мен е фрашкано с Андроиди и всеки е супер доволен,дори и хора които цял живот са карали с бюджетни телефончета се оправят с тях.Къде ги намирате тия хора дето толкова си мразят Андроидите,че ги блъскат в стените и ги сменят за ябълки,защото аз досега не съм видял един.:gruebel:
Имало е инсталация на Вайбър.... :tooth: :tooth: :tooth:
Моя WiFi, в конкретно сравнение с 4S, е все едно аз съм вързан към оптичен кабел, а 4S-ката към предплатен карта на OrbiTel :tooth:
Я качи един speed test да видим
---------- Post added at 14:39 ---------- Previous post was at 14:36 ----------
Аз не мога да разбера колко некадърен трябва да си за да имаш затруднения с WiFi!!!:gruebel: Около мен е фрашкано с Андроиди и всеки е супер доволен,дори и хора които цял живот са карали с бюджетни телефончета се оправят с тях.Къде ги намирате тия хора дето толкова си мразят Андроидите,че ги блъскат в стените и ги сменят за ябълки,защото аз досега не съм видял един.:gruebel:
Аз си смехих андроида за ябълка,това какво означава,че нещо съм луд ли??Просто по ми допада като операционна система.
tokata_pz_flex
09-10-2012, 14:50
Аз имам проблем с връзването на един Самсунг Монте към wi-fi мрежата ми вкъщи , това прави ли ме глупав и некадърен ? Телефона от както е купен от магазина , не може да се върже у дома с wi-fi то . Засича мрежата , и после казва '' conection failed '' . Рутера е TPlink . А тези от снощи са си програмисти , не е като да не се оправят с техниките , ама хайде :) проблема е в техния телевизор :duel:
Ето :)
http://imageshack.us/a/img854/8426/screenshot2012100914494.png
Ето :)
http://imageshack.us/a/img854/8426/screenshot2012100914494.png
Сега някои трябва да качи и от 4с да видим победителя :humpx:
Колега, аз ти казвам, че в конкретно сравнение с мой приятел с 4S стоим един до друг и неговия телефон не може да мине 15Мб :)
Може моя телефон да му краде интернета :D
Сега ще се опитам да кача от 4ка които е по бавен от 4с ,скоростите ми са определено по бавни от твойте,но се си мисля,че 4с трябва да е по бързо..