View Full Version : Iphone дилема
И аз така мислех, но се оказа, че дава приблизително като твоите резултати, че и по-слаби :?
Пак повтарям, това сравнение съм го правил един-единствен път с мой приятел с 4S именно заради предположението, че трябва да е по-бърз, но уви.... :)
Аз си смехих андроида за ябълка,това какво означава,че нещо съм луд ли??Просто по ми допада като операционна система.
Чакай малко,ти къде прочете нещо за луди хора?!Всеки има прав на избор!
Аз имам проблем с връзването на един Самсунг Монте към wi-fi мрежата ми вкъщи , това прави ли ме глупав и некадърен ? Телефона от както е купен от магазина , не може да се върже у дома с wi-fi то . Засича мрежата , и после казва '' conection failed '' . Рутера е TPlink . А тези от снощи са си програмисти , не е като да не се оправят с техниките , ама хайде :) проблема е в техния телевизор :duel:
Първо проблема може и да е рутера,но като цяло тука говорим за умни телефони,а не за Самсунг Монте!Ти хубаво имаш затруднения с тая кутийка за 200лв,но при работещ рутер ,да не можеш да вържеш С2 или Нот към WiFi?!!!Е сигурен съм,че са страхотни програмисти.:whistle::)
Колега, аз ти казвам, че в конкретно сравнение с мой приятел с 4S стоим един до друг и неговия телефон не може да мине 15Мб :)
Може моя телефон да му краде интернета :D
Хаха, спеедтеста ти е повреден. Отпреди малко мерих с моят тел и в мрежата, която се позлва от 4 устройства в момента 21.61MBps
tokata_pz_flex
09-10-2012, 15:34
С лаптопа нямам проблеми с рутера . Нито с айфон съм имал проблем с него , а монтето бяга :)
Абе живи и здрави , всичко си има недостатъци . Кире , сега гледах едни тестове като твоя , обаче на SGS3 и iphone 5 и резултатите бяха по-слаби от твоя :) Дори под 15 ... може твоя SGS2 да е чипосан и с кулер :gruebel:
Хаха, спеедтеста ти е повреден. Отпреди малко мерих с моят тел и в мрежата, която се позлва от 4 устройства в момента 21.61MBps
Е качи снимка де колега нали тва е идеята да сравним
А бе к'во си мерите интернетите тука?
Кире, какво общо има телефона, със скороста която си плащаш, не мога да разбера аз?
Не хвърляй партенки, моля! ;-)
Е колелегата ги е мерил на един и същи рутер,щом самсунга дава по добри скорости какво общо има тва с нета
tokata_pz_flex
09-10-2012, 15:46
Доко иска да каже , че няма как ти , или русия да сте рентабилни опоненти в меренето в случая , защото измервате при различни условия/скорости от тази на Кирето :)
Доко иска да каже , че няма как ти , или русия да сте рентабилни опоненти в меренето в случая , защото измервате при различни условия/скорости от тази на Кирето :)
Мда, сега пускам тест в едно ресторантче, където накъсва нета. Ping-а ми е 7ms. въпреки слабия нет и 89ms на GPRS. ;-)
И е прав Доко, в нас съм сега, два лаптопа са включени към връзката, два айфона и измери скорост 26.08MBps. И интернета не е от най-бързите!!!
Е да де ама тои е мерил двата телефона на един рутер.
Е да де ама тои е мерил двата телефона на един рутер.
А бе мерил..., Кирето не е виждал на живо айфон, за това е със тая бавна тухла - самсунг... мухахаа :-)
Аз имам проблем с връзването на един Самсунг Монте към wi-fi мрежата ми вкъщи , това прави ли ме глупав и некадърен ? Телефона от както е купен от магазина , не може да се върже у дома с wi-fi то . Засича мрежата , и после казва '' conection failed '' . Рутера е TPlink . А тези от снощи са си програмисти , не е като да не се оправят с техниките , ама хайде :) проблема е в техния телевизор :duel:
Какъв е точно тъплинка и с какъв фирмуер (фабричен, ДД-ВРТ)?
На какъв стандарт е - Б,Г,Н ?
Какво криптиране ползваш, МАК филтрация имаш ли и т.н.?
Тоя Самсунг е без ОС, фирумера не поддържа Н стандарт, мисля не поддържа и ВПА2
От около седмица или десетина дни, телефона ми е абсолютно заводски с най-новия фирмуер - 4.0.4 :)
Преди това беше "чипосан", но резултатите конкретно при интернета си бяха същите.
Рус, не моя спийдтест е прецакан, а на 4S-ката, защото правихме сравнението на WiFi в хотел, където един Бог знае колко устройства са били вързани към рутера.... ама как и да е :gruebel:
Въпроса, ДОКО, беше да имаме някакви сухи цифри върху които да стъпим - ако изобщо има някакво значение, защото още преди няколко страници казах, че тия тестове са малко 'мижи да те лажем'..... ама нали трябва да си говорим нещо :)
Пък и stefoo помоли за доказателство ;)
Пускам и АнТуТу теста, като подчертавам, че имах и по-добри резултати с "чипосания" телефон :D
http://imageshack.us/a/img850/1407/screenshot2012100915385.png http://imageshack.us/a/img685/7053/screenshot2012100501270.png
tokata_pz_flex
09-10-2012, 16:02
Какъв е точно тъплинка и с какъв фирмуер (фабричен, ДД-ВРТ)?
На какъв стандарт е - Б,Г,Н ?
Какво криптиране ползваш, МАК филтрация имаш ли и т.н.?
Тоя Самсунг е без ОС, фирумера не поддържа Н стандарт, мисля не поддържа и ВПА2
Нямам идея какъв се води , модел на близо 2 години е . Доставчик е близу ...
В хотел едва ли плащат интернета, който аз заплащам. Освен ако не искат да има оплакване от клиентите. Това ми е домашния интернет, от който не съм мн очарован, но до края на този месец това ще е положението. Смятам да ъпгрейтна до 4-ри пъти по-бърз, очаквам включването само!
Точно за това става въпрос - интернета в хотела е еднакво бърз и за двата телефона, но при теста има голяма разлика между тях!
Не мога да коментирам, не съм бил там.
Нямам идея какъв се води , модел на близо 2 години е . Доставчик е близу ...
Паролата набиваш ли я в телефона поне?
tokata_pz_flex
09-10-2012, 16:56
Пиша я и като дам да се върже всичко приключва :)
tokata_pz_flex
10-10-2012, 09:27
http://www.mobilebulgaria.com/news/24688/samsung-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0%D 1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-galaxy-s-iii-mini-%D0%BD%D0%B0-11-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8
То се очакваше след като Iphone 5 е с 4 инча дисплей , да започнат и другите да са такива ... сигурно ще е и 16:9 :mrgreen:
Susscrofa
10-10-2012, 10:21
http://www.mobilebulgaria.com/news/24688/samsung-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0%D 1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-galaxy-s-iii-mini-%D0%BD%D0%B0-11-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8
То се очакваше след като Iphone 5 е с 4 инча дисплей , да започнат и другите да са такива ... сигурно ще е и 16:9 :mrgreen:
Нека не отваряме темата за разнообразието в размерите:), че ще стане смешно.:)
dimitar_vd62
10-10-2012, 10:22
Да бе, моя айфон къв калъф имааа....:yes:
Кому е нужно разнообразие бе Суси?
Смешното е, че Самсунг са имитатори, нямат собствена визия върху продукта, пълни аматьори-плагиати... :bash::naughty::laser::repuke:
Ааааааааааааааааааааа...........................
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Кики нямаш думи да изразиш възмущение от Самсунг ли?
мухахаа... :naughty:
То бива, бива да имитират, ама чак такава наглост. Видяха големи продажби от 5-цата и веднага и те с 4-инчов, че и мини.
'Баси, щом 4-инча е мини, какви тухли носите по джобовете 'ич не мо'а ви мисла, оправяйте се. :naughty::mrgreen:
Ше ми се спука далака от смЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕх :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Доко, тия от Ейпъл да не са ти пратили с телефоните и диск "Весо-парцала юбилеум голд едишън" :?:
Кхкхкхкхкхкхкхкх.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Което наистина много ме радва при Нокия и Майкрософт, че се опитват да направят абсолютно уникален за тях продукт.
Нито гледат другите, нито правят имитации на конкуренцията. Та според мен са в абсолютно правилната посока.
Новата Nokia Lumia 920 , ще си е просто уникален продукт! И вече сериозно съм се замислил в/у покупката на този апарат.
При мен случая е такъв, че от повече от 10 години, съм бил на пощата хотмейл, и от както го има въпросния "Windows Live", аз съм си потребител на него, така, че интеграцията на Лайф в телефона си е много важна за мен. И като добавим скайпа, който и той ще е вграден в Windows 8 Phone, това е повече от положително за мен като потребител.
И като добавим, безплатня Nokia Music Store, безжичното зареждане на телефона, пълния офис пакет вграден в телефона, а за технологията PureView и PureMotion Display, няма какво да ги коментираме. както и Карл Цаис камерата.
Лично ще следя този модел подробно, и както я гледам, май ще го купя. Та ако имате интерес, може да ви споделям инфо и впечетления ;)
колкото до Самсунг, не смятам, че имитират Апел. Само слепите потребители на въйФона така си мислят :)
Докич,
през далечната 2001-ва имах Алкател Уан тъч покет, който беше правоъгълен със заоблени краища. Айде сега Епъл да се бръкнат да плащат на Алкател! Това е пълна тъпотия!
И да ти цитирам вездесъщия Стив Джобс през 1996-та
"Нямам никакви скруполи да открада една наистина добра идея"
Капиш?
Кики нямаш думи да изразиш възмущение от Самсунг ли?
мухахаа... :naughty:
То бива, бива да имитират, ама чак такава наглост. Видяха големи продажби от 5-цата и веднага и те с 4-инчов, че и мини.
'Баси, щом 4-инча е мини, какви тухли носите по джобовете 'ич не мо'а ви мисла, оправяйте се. :naughty::mrgreen:
i:sheep:s ... ewerywhere...
Единия се чуди защо Сони имат 15 модела, другия проповядва американско патентно право.
Смешно е.
Самсунг и те отдавна имат и 3 и 4 и т.н. модели...
Главния проблем на по-малките апарати на повечето марки е, че нямат топ хардуер в по-малките размери, е сега Самсунг ще имат, другите ще се сетят и те.
Apple fans gona hate ... again :D
"След като разбра за популярността на iPhone, iPad, iPod, АйШе се почувства горда с името си...." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"След като разбра за популярността на iPhone, iPad, iPod, АйШе се почувства горда с името си...." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Пак обърка Кики, пиши се iше бре... :naughty:
Susscrofa
10-10-2012, 16:38
Пак обърка Кики, пиши се iше бре... :naughty:
Доко, ти айпад имаш ли?
Аз позлвам ipad, ipod shuffle, iphone...скоро ще се ъпгрейтна и с iMac. Продуктите им са страхотни.
Ipod, няма такъв звук, батериите им държат доста дълго. Едно макче държи на батерия повече от 10ч. Мн красив дизайн, страхотен пърформърс.
Вие си ползвайте каквото си искате и си говерете, че рибата миришела...
Susscrofa
10-10-2012, 16:55
Аз позлвам ipad, ipod shuffle, iphone...скоро ще се ъпгрейтна и с iMac. Продуктите им са страхотни.
Ipod, няма такъв звук, батериите им държат доста дълго. Едно макче държи на батерия повече от 10ч. Мн красив дизайн, страхотен пърформърс.
Ай-секта.
Типично по-американски.
"пърформърс" какво означава?
Рус, на мен нищо не ми мирише - всеки има право да си харчи парите за всякакви глупости :D
Буахахахахах, миришат ти чорапите...
Сони спокойно вади същото качество звук... като за начало.
За айфоните се разбрахме, че само се фукате...
Пърформанс на кое бре, маковете отдавна ги правят с ПЦ чаркове, Мак ОС може да се сложи на всяко ПЦ базирано желязо.
В щатите може и да е изгодно да се купуват макове, тук няма грам смисъл, същото желязо на друга марка (без ОС) излиза 2 до 3 пъти по-евтино и не дава по-малко (освен ако не броиш фукнята, елитаризъм накриво).
На всички тинбуци батерията им кара толкова, въпрос на правилно подбран хардуер.
Гейминг, Елиънуер, РОГ и Косимо го смачкват Мак а (колко игри са оптимизирани за МакОС ?) ако им набримчиш еднаква ОС :)
Бизнес - в щатите както казах може да има смисъл, у нас се работи с Уиндоус, ега стъпи на Леново Тинкпад Т или Х серията. А другите са толкова по-евтини, че няма нормален бизнес дето да плати разликата само заради марката, това не е фукнята в кафенето.
Дизайн, тук има доста добре оптимизиран софтуер за Мак ОС, но пак опираме до цената на желязото, все пак не си говорим за геймърско, а за дизайнерско такова.
Може и тако, може и вако...
ОС, като знам как се плаща за ОС у нас, Мак ОС има и в замундата :)
Дуал/трипъл буут на ПЦ не е нищо ново.
И какво остана, единия дизайн и гръмката марка.
Продължавай да се големееш ... забавно е :D
Доко, ти айпад имаш ли?
Не, айфон ми е напълно достатъчен, имам някоя друга екстра към него. ;-)
i:sheep:s ... ewerywhere...
Морф, брат, стига с тези офце, не ти ли омръзна, измисли друг епитет, много еднообразен го даваш. ;-)
Susscrofa
10-10-2012, 17:33
Не, айфон ми е напълно достатъчен. ;-)
Морф, брат, стига с тези офце, не ти ли омръзна, измисли друг епитет, много еднообразен го даваш. ;-)
Много е смешно, аз дотук само в неговите постове чета неща, които са по темата.
Още едно доказателство, че притежателите на айфон разбират само от: мноУ е як, страхотен звук, страхотна машинка.:)
Не, айфон ми е напълно достатъчен, имам някоя друга екстра към него. ;-)Разтегляне на екрана..... $700 :mrgreen:
За лаптоп съм признал единствено Dell, сегашният ми е 3 по ред, но скоро ще ъпрейтна предполагам.
Приятелката си закупи някакво ново моделче на Sony Vaio, мн готин дизайн, и до там. Една камара пари за глупости, от официалния им сайт. Сегашното ми Делче бие сонито по вс параграфи.
Игри не играя от доста години.
Мак не са само дизайн, батерия.
Iphone не е гъзарщина, а готино смарт телефонче. Гъзарщина е да си купя часовник с диаманти на ролекс за 6-7к лв.
Това е просто телефон, това че цените на продуктите на Apple в БГ са скъпи е кофти, но не значи, че хората ги купуват да се гъзарят. Просто си купувам качество.
Ipad струва доста под цената на такъв в Бг.
Рус, батка, какво точно качество си купуваш?
Значи, твоето Делче може да бие Вайо по всички параграфи, а С2 не може да бие 4С по всички параграфи :mrgreen:
Много е смешно, аз дотук само в неговите постове чета неща, които са по темата.
Още едно доказателство, че притежателите на айфон разбират само от: мноУ е як, страхотен звук, страхотна машинка.:)
Не почвай и ти с празните приказки, че ставате безинтересни...:-?:repuke:
Dell за съжаление занижиха качеството в средния клас... инак бяха много стабилна марка.
Сони се опитаха да се правят на Ейпъл при лаптопите, за това и Вайо им се носи слава на женска марка наоколо :)
(Избират си ги на цвят и дизайн)
А какво са Макбук всъщност?
Интел и АТИ базирано желязо... дисплей от Самсунг или Шарп, ССД май пак на Самсунг, единия дизайн си остана.
Поне от както смениха архитектурата ... това е голата (макар неприятна за някои) истина.
10 часа батерия ама в покой, я го напъни да видим ... интелските процесори все толкоз си харчат, не им пука какво пише на кутията.
Остави го айпада, говорим за телефони, ПЦ та и лаптопи, айпада е обикновена играчка... докато другите все па и някаква работа вършат.
Таблет може да се излъжа да си взема само ако излезе нещо читаво от Сърфейс идеята.
И не играчките, а начина по който ги представяте е гъзарщина :mrgreen:
Рус, батка, какво точно качество си купуваш?
Значи, твоето Делче може да бие Вайо по всички параграфи, а С2 не може да бие 4С по всички параграфи :mrgreen:
Може що да не може,андроида който ползвах преди беше sony ericsson xperia neo,по нищо не ми отстъпва на iphon 4 просто ми е по удобно на ios и поради тази причина го смених,а и поради факта,че ифона ми го подариха:biker:
Изглежда като патица, кряка като патица, ходи като патица, плува като патица... що е то? :gruebel: :gruebel: :gruebel: :naughty::mrgreen::naughty:
Изглежда като патица, кряка като патица, ходи като патица, плува като патица... що е то? :gruebel: :gruebel: :gruebel: :naughty::mrgreen::naughty:
Самсунг ??? :gruebel:
Аааа сетих се сам, програмист с андроид. :naughty::mrgreen:
tokata_pz_flex
10-10-2012, 18:19
Лумиата наистина е много добра , но е 185грама . Това е много , поне за моите разбирания . Иначе са новатори - wi-fi зареждане , работа с ръкавици и т.н. - евала !
Да питам като се заговори за графика , андроид може ли така :)
http://www.youtube.com/watch?v=JieciXmlwgs
Ако може , свалям шапка !
За андроида незнам ама xbox ми може :yes: и за ифон 4 тази игра сигурно ще му тежи според мен на самсунг галакси 3 ще тръгне
tokata_pz_flex
10-10-2012, 18:28
X-box ясно ... ама на телефон ...
Без значение коя е марката - свалям шапка ! Графиката е много добра .
Самсунг ??? :gruebel:
Аааа сетих се сам, програмист с андроид. :naughty::mrgreen:
Патица бре, патица... така се определя и i:sheep: :)
Лумиата наистина е много добра , но е 185грама . Това е много , поне за моите разбирания . Иначе са новатори - wi-fi зареждане , работа с ръкавици и т.н. - евала !
Да питам като се заговори за графика , андроид може ли така :)
http://www.youtube.com/watch?v=JieciXmlwgs
Ако може , свалям шапка !
Андроида (или иОС а нема нищо общо с това), зависи какво желязо има в кутийката и каква оптимизация са направили на 3Д то.
tokata_pz_flex
10-10-2012, 18:37
Морфи надявам се да успеят със СГС3 да изкарат такава графика . Нали на книга е много силен ? Това е като 500 коня кола ... на предно :) Дано си го сработят с ОС и всичко да е наред . На iphone това му е силата - хардуера и софтуера са оптимизирани за добра работа .
То аз като гледах тоя клип не съм много сигурен, че и айФон 5 го може, не показаха екрана на телефона нито веднъж... да не се окаже, че управляват някоя конзола или ПЦ през него :)
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/10/10/ako-bylgariia-prodyljava-da-e-syshtata-biagaite-v-chujbina.170271
Хайде пак скачайте, че няма връзка с темата ...
tokata_pz_flex
10-10-2012, 19:09
СВЕТ това есе е старо вече и пускано :)
Морфи и аз това се зачудих , ама дават някакъв чики-рики да върти един теуефон :duel:
Искате да дам 8лв. за игра?
Само за да пробвам графиката???
:hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:
tokata_pz_flex
10-10-2012, 19:13
ДА ! Все пак ще е научен експеримент и ако тръгне , ще затвърди доброто ми впечатление от SGS2/SGS3 . Дай парите , аз ще дам ракия ... нали ти хареса миналия път :gruebel:
Патица бре, патица... така се определя и i:sheep: :)
Аха, IT хумора ми идва малко инфантилен. ;-)
---------- Post added at 19:19 ---------- Previous post was at 19:15 ----------
Искате да дам 8лв. за игра?
Само за да пробвам графиката???
:hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: :hmm:
При теб няма смисъл, твоя самсунг е толкова бърз, че докакато пуснеш играта и тя вече е свършила, дръпни си нещо по така, безплатно, супер марио, ала-бала...:naughty:
СВЕТ това есе е старо вече и пускано :)
...:duel:
Я пак?!
Истината, е че комплексарщината и снобарията яко ви тресе и се оправдавате с думички като "стил", "функционалност" и т.н. ... Еле па глупостите, които ръси "блондинката" - не'ам думи!
Я пак?!
Истината, е че комплексарщината и снобарията яко ви тресе и се оправдавате с думички като "стил", "функционалност" и т.н. ... Еле па глупостите, които ръси "блондинката" - не'ам думи!
Пак си правиш самоанализ, стига, не е нужно, нас не ни интересуват менталните ти проблеми. :gruebel:
А това което го постваш е коментирано далеч назад в темата. ;-)
Нз какво вс се оплаквате от I-продуктите.
Сполучливи са, добър и функционален дизайн.. Поддържат висока цена на пазара дори след време. Изключително улеснени за употреба, лесни за използване.
На колегата СМЕТ или нещо такова дори няма да му чета комплексираните изказвания. Не му отиват на годините.
Дори в 159, като екстра има изход за Ipod, Iphone в жабката.
Ако някой може да парадира с телефон, то това би било някой с Верту. Говорите глупости, гъзарщина. Тук ми мирише на мн комплексарщина.
Към колегата с IT претенции: с доста занимаващи се с компютри съм го обсъждал. В момента Дел и Мак са едни от най-добрите на пазара (виж има доста нискбюджетни марки, който предлагат висок пърформънс на ниски цени). Бих продължил разговора относно лаптопи на лични ако желаеш! Може да съм млад, но имам достатъчно опит с тази техника да мога да изградя своето виждане.
Таблетите като цяло не са ми интересни. Играх си цяло лято с такъв на Google, Ipad. Втория просто превъзхожда доста. Ест и цената бе двойна. Определено не си струват цената.
Ipod shuffle просто няма аналог. И го ползвам от години, без да е правил проблеми.
п.с. Това с овцата се изтърка. По рано в темата споменах, че Айфона бе закупен с цел да се продаде в Бг, но уви ме грабна. Ипада замина вече.
Аз бих могъл да нарека ползващите СМ: мазохисти. Ходят с раница за да носят средно малкия си таблет, уж телефон!
Ябълката осъдиха СМ за 1 млрд.$, иначе от СМ некопирали!
DiStefano
10-10-2012, 21:52
Само да добавя :
Ролекс нема за 6-7к ! Камо ли с диаманти !
А и да повторя : Apple са АСЕМБЛАТОР !
За софтуера им може да се поспори, но са далеч, далеч, ама много далеч от Microsoft например. Който е геймър като мен и е с iBook или там квото се води .. му пожелавам успех.
И да вметна, че за съжаление Alienware от известно време насам са собственост на Dell. И от също толкова известно време насам почнаха да правят и буклучаци .. като M11X например.
Напротив колега Ролекс имат часовници за 6-7к лв, и с диамнати точно. Лично пред мен се закупи часовник за 4000$, дамски, с малки диаманти по него. Преди 15 дена в Флорида!
Rolex.com, http://www.rolex.com/en#/rolex-watches/women-lady-datejust-pearlmaster/lady-datejust-pearlmaster-yellow-gold-and-diamonds-m80318-0060
DiStefano
10-10-2012, 22:13
Верно ... сега се сещам, че и на Илиенци имаше такива.
Верно ... сега се сещам, че и на Илиенци имаше такива.
Даже там са по 45лв, с диНаманти и пише Roxel custom auto..:naughty::mrgreen:
Те щото DELL и SONY VAIO имат само по 1 модел та човека ги е сравнил ! :mrgreen:
Всички са асемблатори, който мисли по-различно - явно никога не е отварял компютър/лаптоп.
Чакам модулни телефони .. аз да си избера какъв процесор , колко рам , какъв сензор за камерата, каква OS и т.н. да му сложа ;)
Пак си правиш самоанализ, стига, не е нужно, нас не ни интересуват менталните ти проблеми. :gruebel:
А това което го постваш е коментирано далеч назад в темата. ;-)
Доко, по далеко от върха на носа си виждаш ли? И какво видя?
Преди няколко страници постнах линк към разказа на момчето. Тогава някои "капацитети" изказаха съмнения дали съчинението е писано от 13 годишен. Това тук е интервю с въпросният 13 годишен младеж, който умствено е изпреварил доста от пишещите и опитващите се да звучат авторитетно и компетентно тук! Ако приемем, че тук сме една представителна извадка от обществото от милата ни татковина (включая и аз), лично аз не се учудвам, защо едно момче на 13 г., с малко повече мозък в главата си няма желание да продължи образованието и живота си в "милата" ни Родина!
Нз какво вс се оплаквате от I-продуктите.
Сполучливи са, добър и функционален дизайн.. Поддържат висока цена на пазара дори след време. Изключително улеснени за употреба, лесни за използване.
На колегата СМЕТ или нещо такова дори няма да му чета комплексираните изказвания. Не му отиват на годините.
Дори в 159, като екстра има изход за Ipod, Iphone в жабката.
Ако някой може да парадира с телефон, то това би било някой с Верту. Говорите глупости, гъзарщина. Тук ми мирише на мн комплексарщина.
Към колегата с IT претенции: с доста занимаващи се с компютри съм го обсъждал. В момента Дел и Мак са едни от най-добрите на пазара (виж има доста нискбюджетни марки, който предлагат висок пърформънс на ниски цени). Бих продължил разговора относно лаптопи на лични ако желаеш! Може да съм млад, но имам достатъчно опит с тази техника да мога да изградя своето виждане.
Таблетите като цяло не са ми интересни. Играх си цяло лято с такъв на Google, Ipad. Втория просто превъзхожда доста. Ест и цената бе двойна. Определено не си струват цената.
Ipod shuffle просто няма аналог. И го ползвам от години, без да е правил проблеми.
п.с. Това с овцата се изтърка. По рано в темата споменах, че Айфона бе закупен с цел да се продаде в Бг, но уви ме грабна. Ипада замина вече.
Аз бих могъл да нарека ползващите СМ: мазохисти. Ходят с раница за да носят средно малкия си таблет, уж телефон!
Ябълката осъдиха СМ за 1 млрд.$, иначе от СМ некопирали!
Как да приемаш насериозно някой, който дори не може 5 думи да напише правилно и да ги свърже последователно в изречение? Самият факт, че непрекъснато парадираш колко "често" пребиваваш оттатък "голямата вода" може и да те прави супер, мега, турбо гъзар ама на мегдана на с. Долно Уйно. Грабвай ябълката и хайде, че на чаршията те чакат да им разказваш как беше оня ден у Флоридата! И да не се излъжеш да звъннеш на някого, че ще ти отидат петте лева от предплатената карта!
Аз с нищо не парадирам приятелю. Споделям опита си, но явно на теб ти пречи нещо, че пребивавам често в голямото село.
Нз защо толкова негативизъм улавям в думите ти, някакви комплекси нещо ли избиваш?! Няма проблем, не се притеснявай.
Гъзар с телефон не се става. Нз защо само, че изказваш лошото си мнение за продукт на марка, която ти самият доскоро си мислил да закупиш. Като не ти харесва Абълката, не пиши в темата за нея.
Дано успееш да прочетеш това мнение, че как навързах 5 изречения, идея си нямам!
п.с. Стига с тея предплатени карти от 5лв и овцете. Нещо по-оригинално не измисли ли?!
Преди няколко страници постнах линк към разказа на момчето. Тогава някои "капацитети" изказаха съмнения дали съчинението е писано от 13 годишен. Това тук е интервю с въпросният 13 годишен младеж, който умствено е изпреварил доста от пишещите и опитващите се да звучат авторитетно и компетентно тук! Ако приемем, че тук сме една представителна извадка от обществото от милата ни татковина (включая и аз), лично аз не се учудвам, защо едно момче на 13 г., с малко повече мозък в главата си няма желание да продължи образованието и живота си в "милата" ни Родина!
Как да приемаш насериозно някой, който дори не може 5 думи да напише правилно и да ги свърже последователно в изречение? Самият факт, че непрекъснато парадираш колко "често" пребиваваш оттатък "голямата вода" може и да те прави супер, мега, турбо гъзар ама на мегдана на с. Долно Уйно. Грабвай ябълката и хайде, че на чаршията те чакат да им разказваш как беше оня ден у Флоридата! И да не се излъжеш да звъннеш на някого, че ще ти отидат петте лева от предплатената карта!
Незнаех,че да имаш iphon значи,че си гъзар.Значи аз съм мега гъзар защото имам и андроид даже ползвам и синбиан.:naughty:
Преди няколко страници постнах линк към разказа на момчето. Тогава някои "капацитети" изказаха съмнения дали съчинението е писано от 13 годишен. Това тук е интервю с въпросният 13 годишен младеж, който умствено е изпреварил доста от пишещите и опитващите се да звучат авторитетно и компетентно тук! Ако приемем, че тук сме една представителна извадка от обществото от милата ни татковина (включая и аз), лично аз не се учудвам, защо едно момче на 13 г., с малко повече мозък в главата си няма желание да продължи образованието и живота си в "милата" ..........
Хаха развесели ме, сериозно ли форума ти е "представителна извадка от обществото от милата ни татковина"? И коя по-точно част от форума е представителна, тази час с андроидите, или тази със синбиените, защото от теб разбрах, че частта с айфоните са комплексирани непредставителни форумни индивиди с предплатени карти от 5 лева, буахбуахбуахахах.:gruebel::mrgreen::naughty:
Незнаех,че да имаш iphon значи,че си гъзар.Значи аз съм мега гъзар защото имам и андроид даже ползвам и синбиан.:naughty:
Не бе, ти си представителна извадка обществен форумен гъзар, ама комплексар, щото имаш и айфон... :naughty:
old alfist
11-10-2012, 00:44
Това айфон ми звучи като ай сифон.
Пичове има три истини на този свят:
1) Сливенска перла
2) Царска туршия
3) Айфон
:cheers:
Това айфон ми звучи като ай сифон.
Не е бе старуха .
Айфон е на Айшето чичо й от Германия .
Попаднах на новия модел самсунг, който се очаква да излезе...
DiStefano
11-10-2012, 07:29
Пичове има три истини на този свят:
1) Сливенска перла
2) Царска туршия
3) Айфон
:cheers:
Aааа не, не та не :
1) Бургас 63
2) Вълче мезе
3) Нокия 9000 комуникатор
---------- Post added at 04:29 ---------- Previous post was at 04:28 ----------
А и забравих да допълня :
4)Синьо Виктори в левия джоб на ризата
Stoyan Georgiev
11-10-2012, 08:29
Aааа не, не та не :
1) Бургас 63
2) Вълче мезе
3) Нокия 9000 комуникатор
---------- Post added at 04:29 ---------- Previous post was at 04:28 ----------
А и забравих да допълня :
4)Синьо Виктори в левия джоб на ризата
И 5) пръстен от златО, дето не можеш да си затвориш ръката, толко е голем !
свет, стига бе баце, ти пък какви работи почна да приказваш, все едно русолявия, ама от другата страна - същите тъпотии
tokata_pz_flex
11-10-2012, 09:11
Кире къде си брееее ....
Хайде давай да видим играта , че ще се сгрее смокиновата :drunk:
П.П.
Човеците от ябълката наложили някакъв мега строг контрол на качеството пише сега , та чак се бавили с производството .
Нема шанс, брат....
Ако искаш да се напием - давай без игри! :drunk:
---------- Post added at 09:30 ---------- Previous post was at 09:24 ----------
А и аз как да ви покажа, каква графика ми върви на телефона ? :?
tokata_pz_flex
11-10-2012, 09:34
Ти ще кажеш бре , нема да се лъжеме тука ...
Ще видим кога ще сваксам да стигна до софето , ако имаш път насам по-скоро обаждай :mrgreen:
Супер е графиката - по-хубава е от оная на клипчето :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Едва ли ще пътувам скоро, на където и да било - нещо съм го закинал....
А и аз как да ви покажа, каква графика ми върви на телефона ?
Супер е графиката - по-хубава е от оная на клипчето :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Не почвай рано сутрин със шегите Кире. :mrgreen::evil::comphits:
А бе верно ли с новия айфон те пускат в хелп без резервация?
tokata_pz_flex
11-10-2012, 11:09
Даже има бутилка Бомбай без пари :)
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2410034,00.asp
ъхъм, да. Адрес:
Address
28 East 28th Street
New York, NY 10016
Ти какво очакваш да напишат? Че корейския Самсунг е по-добър от американския епъл? Ай стига!
А добре де, 4S/5 на AnTuTu колко точки прави? :)
А добре де, 4S/5 на AnTuTu колко точки прави? :)
Това е нужно само за андроидите бе Кире, явно винаги имате съмнения за скороста. :mrgreen:
AnTutu Tester is a hardware test of android.
Android Hardware Testing.
Е, да де.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Кажи ми тогава на Quadrant :mrgreen:
Тъкмо се връщам от съседната бутка за вестници. Някой беше изкупил вс ваучери от 5лв , минах се и си купих такъв от 20лв...тцтцтц
Що не купи 3 ФаФли и 5 зрънчака, белким уцелиш некой свестен телефон.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mind_Control
11-10-2012, 12:43
Тия от Епъл са толкова тъпи, че сравняват 5-цата не само с 4с а и с 3-ката даже :D Кой нормален производител сравнява най- новия си модел с по-предните си модели за каквото и да било :D
tokata_pz_flex
11-10-2012, 12:47
Не сравняват те , а тестерите :)
Пък и сравняват с всички айфони :) да покажат колко е зла 5-цата :mrgreen:
Е, да де.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Кажи ми тогава на Quadrant :mrgreen:
Кики, бате, стига с тези приложения за андроид бре, при вас явно има проблем с CPU, I/O и graphics, на нас не ни трябват, айфона не е нужно да го следя как работи и настройвам, той е безупречен.:mrgreen::biggrin::smoke:
Шубеееееееееетаааааа :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Не сравняват те , а тестерите :)
Пък и сравняват с всички айфони :) да покажат колко е зла 5-цата :mrgreen:
По-скоро показва колко са зле адресатите на подобни трикове.
Да сравняваме пентиум 3, 4, Кор2 и Кор и7 ... и да се хвалим колко по-добра била и7 та, смех на едро :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
А за манипулацията с другите отдоле в коментарите добре са им сипали, изобщо поредната добре платена публикация.
ъъъъ
лошо за Галаксито ;)
http://news.smartphone.bg/review/apple-iphone-5-sreshtu-samsung-galaxy-s-iii-podrobni-sravneniya-i-testove/
ъъъъ
лошо за Галаксито ;)
http://news.smartphone.bg/review/apple-iphone-5-sreshtu-samsung-galaxy-s-iii-podrobni-sravneniya-i-testove/
Това си беше логично бате...:mrgreen:
ъъъъ
лошо за Галаксито ;)
За пореден пък някой се опитва да сравни Android 4.0 ( October 19, 2011 ) с излязла преди няколко седмици iOS. Има няма 1 година разлика.
:bravo:
Не че бързината има значение когато софтуера ти е толкова ограничен в iOS.
Drag0
Хората ги сравняват със софтуера с който излизат на пазара .
Когато е разработван Галакси да не мислиш ,че е бил наличен андроид 4.1 ?
Хайде да мислим малко
Бат Доко сакън недей че Кирето ей сега ще ни грабне и двамата ;)
Не ме интересува какво и как ги сравнява , S3 ще получи 4.1.1. или 4.1.2. съвсем скоро (ако все още не го е получил)
А до края на месеца ще извадят поредния nexus, което ще е най-злобното желязо излизало до сега и ще е с последния софтуер.
Само ще цитирам, няма нужда да обеснявам, че не съм IT специалист да си купувам андроид: :-)
"Съпоставката на софтуера е доста трудна задача. Тук изправени един срещу друг са две тотално различни операционни системи – Android на Google и iOS на Apple. Едната е създадена за малко по-напреднали потребители и разполага с по-големи възможности за персонализация, но за жалост не изглежда толкова добре оптимизирана. Освен това фрагментацията и пречи на развитието и дразни потребителите – всеки път, когато излезе нова версия, производителите трябва да я модифицират така, че да стане подходяща за всичките им устройства. Това пък не се случва никога и е въпрос на късмет да уцелите устройство, което ще бъде поддържано при бъдещите ъпдейти."
"Съпоставката на софтуера е доста трудна задача. Тук изправени един срещу друг са две тотално различни операционни системи – Android на Google и iOS на Apple. Едната е създадена за малко по-напреднали потребители и разполага с по-големи възможности за персонализация, но за жалост не изглежда толкова добре оптимизирана. Освен това фрагментацията и пречи на развитието и дразни потребителите – всеки път, когато излезе нова версия, производителите трябва да я модифицират така, че да стане подходяща за всичките им устройства. Това пък не се случва никога и е въпрос на късмет да уцелите устройство, което ще бъде поддържано при бъдещите ъпдейти."
Първите 3 изречения са някаква субективна преценка , а останалите не са верни. Фрагментация при nexus у-вата няма. Излиза нова версия и на другия ден е при теб.
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/24458730.jpg
Нещата лека полека отиват към радикален фанатизъм ;)
Първите 3 изречения са някаква субективна преценка , а останалите не са верни. Фрагментация при nexus у-вата няма. Излиза нова версия и на другия ден е при теб.
А бе субективна, субективна, колко да е субективна, няколко милиона потребители си е баш субективност викаш? ;-)
И после аз пробутвам партенки :D
Момчета, карайте си Ай-Нещата и ни оставете да се мъчим с разни флагмани....
tokata_pz_flex
12-10-2012, 08:36
Кире нема да стане брат ...
Всеки ще си хвали неговото и ще разправя , че тестовете са платени , сигурно и фактура има :pokey:
Да зарежем за момент тия спорове , че стана банално вече ... Кажете за въпросните NFC какво представляват ? И жироскопа и акселометъра какво са точно :)
Не мога да ти отговоря, но по навик сутрин пиша в тази тема :D :D :D
Кире нема да стане брат ...
Всеки ще си хвали неговото и ще разправя , че тестовете са платени , сигурно и фактура има :pokey:
Да зарежем за момент тия спорове , че стана банално вече ... Кажете за въпросните NFC какво представляват ? И жироскопа и акселометъра какво са точно :)Жироскопа следи движението на апарата.Заради него е възможно да се обръща екрана, да се завива при игра... СГС3 има и разни функцийки, които се активират с почукване и поклащане на телефона....
Ааааааааааааа, Тока, ти за наденицата ли питаш :)
Жироскопа се калибрира и после мамата си джаса!
'Silent' на входящо повикване например, се прави като завъртиш телефона от гръб на екран, все едно обръщаш палачинка :)
С двойно почукване на екрана можеш да изведеш която функция/приложение си пожелаеш - аз съм го направил като чукна екрана да ми показва 'Времето и новините'.
Калин вече спомена някои от другите му функции :)
Ааааааааааааа, Тока, ти за наденицата ли питаш :)
Жироскопа се калибрира и после мамата си джаса!
'Silent' на входящо повикване например, се прави като завъртиш телефона от гръб на екран, все едно обръщаш палачинка :)
С двойно почукване на екрана можеш да изведеш която функция/приложение си пожелаеш - аз съм го направил като чукна екрана да ми показва 'Времето и новините'.
Калин вече спомена някои от другите му функции :)Сайлент-а става и с пръст на предната камера... Всеки път го правя, като го вадя от джоба :)
Аз за това съм го направил с преобръщане :)
Аз за това съм го направил с преобръщане :)Ще ме караш да го ровя сега... :)
Настройки - Движение - Активиране с движения ;)
Настройки - Движение - Активиране с движения ;)Аааа... Въобще не ми пука :on_da_beach: Имам си стриптизьорка на екрана и друго хич не ми трябва.:D
tokata_pz_flex
12-10-2012, 10:18
Това са готини работи :)
Предполагам и iphone ги има ... пише , че е с триосен жироскоп ... ама Доко ще каже как е положението там :grandpa:
Днес в брошура на Технополис АйФон 5 64 ГБ 2500 лв... пфффффффффф муахаххахахахахахаххахахахаххахах
еваларка!
И тия са си намерили нещо хубаво за пушене, ама не казват какво :smoke::smoke::smoke:
Дайте и насам бре :pokey:
Днес в брошура на Технополис АйФон 5 64 ГБ 2500 лв... пфффффффффф муахаххахахахахахаххахахахаххахах
еваларка!
Хаха, нали знаеш кога една стока повишава цената? :pimp:
Когато пазара е сбъркан, парите са у хора дето си нямат и идея какво да правят с тях и някой надува модни балони.
Типичен пример ... булгаристански.
300$ играчка за 2500 лв. да бе да 8)
Когато пазара е сбъркан, парите са у хора дето си нямат и идея какво да правят с тях и някой надува модни балони.
Типичен пример ... булгаристански.
300$ играчка за 2500 лв. да бе да 8)
Тези с парите имат идея какво да ги правят, ти нямаш обаче те какво ги правят...;-)
Ако имаха идея нямаше да плащат 5 пъти отгоре реалната цена на някаква играчка, само защото живеят в България.
Ако имаха идея нямаше да плащат 5 пъти отгоре реалната цена на някаква играчка, само защото живеят в България.
Явно си нямаш идея, че има хора за които 2500 са като 2.50 за теб.
Това няма как да се проумее...остави ги да си харчат парите както намерят за добре, не им гледайте в "канчето".;-)
Кой им гледа бре, коментираме причините някой да си повярва и да продава на такива цени.
И изобщо не е до играчката.
На една стока й се повишава цената когато има търсене на пазара. Това по никакъв начин не говори нищо за качеството на продукта и може да е в резултат на много неща, сред които рекламна стратегия, маркетиране, спекула и т.н.
Ако има кой да ги купи тези машинки и аз бих изхакал такава цена. Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава!
..... коментираме причините някой да си повярва и да продава на такива цени.
....
Виж как сам стигна до правилния извод. ;-)
Това, че някой си е повярвал, че може и да продаде нещо не означава, че ние ще го купим. Просто казах, че ще има хора които за да го притежават седмица по-рано, са готови да платят 1000лв отгоре. ;-)
На една стока й се повишава цената когато има търсене на пазара. Това по никакъв начин не говори нищо за качеството на продукта и може да е в резултат на много неща, сред които рекламна стратегия, маркетиране, спекула и т.н.
Ако има кой да ги купи тези машинки и аз бих изхакал такава цена. Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава!
Не е до баницата Бояне, до гроздето е. :evil:
Факт - вчера ми се обади приятел, който отговаря за маркетинга и ПР-а на Версаче в България, за да ми иска телефона на брат ми, който е редактор в Максим. Накратко, някакъв 20-годишен гъз си купува ризка с камъчета Сваровски за 2500 лв и иска да се снима в Максим с нея. Готов е да си плати. Баща му искал да го направи известен на каквато и да е цена....
Ебем ти све!
tokata_pz_flex
12-10-2012, 11:25
По тая логика как Самсунг си повярваха и сложиха цена от над 400 евро за SGS3 mini ? Апарата е много по-слаб от SGS2 , но все пак ще има балъци които да дадат толкова много пари за мини сапунерката ...
П.П.
Явно Нокиа от Лумиа серията също като Айфон не се конектва с други устроиствапрез блутуут . Също така изисква синхронизация с компютър ... може би windows phone е виновен за това ?
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2359/nokia-lumia-800
Прочетох коментарите ...
http://9gag.com/gag/5579495
поздрав за всички Айфенове :)
По тая логика как Самсунг си повярваха и сложиха цена от над 400 евро за SGS3 mini ? Апарата е много по-слаб от SGS2 , но все пак ще има балъци които да дадат толкова много пари за мини сапунерката ...
П.П.
Явно Нокиа от Лумиа серията също като Айфон не се конектва с други устроиствапрез блутуут . Също така изисква синхронизация с компютър ... може би windows phone е виновен за това ?
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2359/nokia-lumia-800
Прочетох коментарите ...
За 400 Е ще си гледат работата от Самсунг... Сони със същите характеристики е 250 до 300Е (Neo L & Xperia P) :D
Уиндоус фоун 7 не може да ползва блутут за дейта връзки... говори се, че в 8 това е оправено.
Не се знае още в 7.8 какво ще става (ъпдейта за старите телефони с Уиндоус 7) ... защото в него ще влизат някои софтуерни подобрения от 8.
Е ще почакаме до 29 ще видим...
Преди няколко дни си купих Iphone 5 от UK. Не ми хареса, продавам го, ще си ползвам 6310-тката...
Уиндоус фоун 7 не може да ползва блутут за дейта връзки... говори се, че в 8 това е оправено.
Не се знае още в 7.8 какво ще става (ъпдейта за старите телефони с Уиндоус 7) ... защото в него ще влизат някои софтуерни подобрения от 8.
Е ще почакаме до 29 ще видим...
Така е. реално погледнато, няма смисъл да се купува сега Windows Phone 7.x , просто няма смисъл. Подобренията и добавките в 8цата , ще са много повече. Да не говорим, че хардуера ще е и много по-различен. т.е телефон със 7цата, не може по никакъв начин да тръгне на него 8ца.
Windows Phone 7 си беше чиста реклама на новото върху което Майкрософт работят. И според мен успяха доста добре да рекламират ОС-а. Вярвам, че в 8цата ще видим пълния капацитет на тази операционна система. Дори съм склонен да вярвам, че ще има функции, за които другите платформи не са още включили.
Наистина ще е уникално, ако имаш един интерфейс на който да свикнеш да работиш. Същия на телефона, същия на лаптопа, същия на десктопа, същия дори и на твоя таблет ;) Даже няма се учудя и ГПС системите , да ги видим с такъв интерфейс за работа.
Така е. реално погледнато, няма смисъл да се купува сега Windows Phone 7.x , просто няма смисъл. Подобренията и добавките в 8цата , ще са много повече. Да не говорим, че хардуера ще е и много по-различен. т.е телефон със 7цата, не може по никакъв начин да тръгне на него 8ца.
Windows Phone 7 си беше чиста реклама на новото върху което Майкрософт работят. И според мен успяха доста добре да рекламират ОС-а. Вярвам, че в 8цата ще видим пълния капацитет на тази операционна система. Дори съм склонен да вярвам, че ще има функции, за които другите платформи не са още включили.
Наистина ще е уникално, ако имаш един интерфейс на който да свикнеш да работиш. Същия на телефона, същия на лаптопа, същия на десктопа, същия дори и на твоя таблет ;) Даже няма се учудя и ГПС системите , да ги видим с такъв интерфейс за работа.
Бе няма чак такава разлика реално, освен в паметта... дали е на 1, 2 или на 4 ядра не е критерий.
Тоя интерфейс на ПЦ с мишка е трагикомедия... :)
Тоя интерфейс на ПЦ с мишка е трагикомедия... :)
С мишка Няма смисъл от него.
Но ако имаш Touchscreen дисплей, примерно като този (http://shopping.bg/acer-touch-screen-monitor-t231hbmid-23-lcd) , е тогава ще си е голям кеф ;)
Още повече, като се направят повече приложения на подобна платформа, кефа ще става още по-голям. :)
Добрата новина при Windows 8 , че можеш пак да си го конфигурираш във вид на 7цата. При това позлваш предимствата на 8цата.
Абе като цяло интересни неща ни предстоят, общо взето все хубави работи за потребителя ;)
tokata_pz_flex
12-10-2012, 15:07
http://www.mobilebulgaria.com/news/24721/lg-nexus-4-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-399-%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0
За тези пари и характеристики си е доста добра оферта този Юност :static:
Не знам тук кой си го е купил, продал или треснал в земята, но вече държа една бройка. :-)
На първо четене телефончето вдъхва доверие, много добре изпипан детайл, по-късно ще го поразцъкам. ;-)
Мисля, че Самсунг или коя да е друга марка трудно ще ме спечелят като клиент. :-)
tokata_pz_flex
12-10-2012, 17:57
Бял ли е бре :) Честито :) Виж да кажеш дали се драска лесно белия и дали му личи , да знам какъв цвят да взимам и аз :static:
Белия дойде пръв от Щатите, чакам още два Англия. :-)
Не знам тук кой си го е купил, продал или треснал в земята, но вече държа една бройка. :-)
На първо четене телефончето вдъхва доверие, много добре изпипан детайл, по-късно ще го поразцъкам. ;-)
Мисля, че Самсунг или коя да е друга марка трудно ще ме спечелят като клиент. :-)
Само не разбирам що го държиш наобратно :)
Щом те кефи, ползвай си го със здраве.
Хаха, ето една изправена, бях с мръсни ръце... :-)
Stoyan Georgiev
12-10-2012, 19:21
изглежда трепач :) честито
изглежда трепач :) честито
Белия не е за мен Тянко, качвахме му приложения. ;-)
TechCrunch: Android ще замени Symbian в телефоните на Vertu (http://www.mobilebulgaria.com/news/24733/techcrunch-android-%D1%89%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8-symbian-%D0%B2-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D 1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-vertu)
"Според източници на сайта компанията за луксозни телефони ще бъде поверена на Анси Ваньоки, който има стаж от 20 години в Nokia. Ако си спомняте той напусна скоро след като борда на директорите на Nokia избра Стивън Илъп за неин шеф. От TechCrunch пишат още, че новите телефони на Vertu ще работят с Android, а не с Windows Phone 8"
Мечтата за Nokia с андроид идва в луксозна опаковка.
:on_da_beach:
И малко fun:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/224400_4349814916443_1782870767_n.jpg
rossenvn
13-10-2012, 12:34
Дания прави конкурс за най-малко мъжко достойнство, като победителят печели голям iPhone (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5202171)
След тази новина съм напълно сигурен, че Iphonе-ът се купува от хора с малки ...., добре, че го направиха по-дълъг и него, че и наградата щеше да е пак толкова смешна, колкото състезателите...:haha:
Дания прави конкурс за най-малко мъжко достойнство, като победителят печели голям iPhone (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5202171)
След тази новина съм напълно сигурен, че Iphonе-ът се купува от хора с малки ...., добре, че го направиха по-дълъг и него, че и наградата щеше да е пак толкова смешна, колкото състезателите...:haha:
Интересни са ти нещо тези конкурси, да не си участник? :-)
. :-)
А бе в крайна сметка некой тук има ли 5-ца вече?
Имам няколко познати от Фб с 5-ца, които пишат неща от сорта на iPhone5 е номер едно, ама като питам защо и ми казват, че просто е номер едно. Аз това го чувах и за 4 и за 4s. Номер едно е, ама що е номер едно, може би щото е номер едно или просто си е номер едно или пък нема друг модел на Apple и за това няма как да е номер 2...
DiStefano
13-10-2012, 22:06
Задай си въпроса за продуктовото портфолио на Apple и сам ще си отговориш.
Малки екрани за малки ръце ... а според някои изследвания малките ръце означават и малка пишка.
А бе в крайна сметка некой тук има ли 5-ца вече?
Имам няколко познати от Фб с 5-ца, които пишат неща от сорта на iPhone5 е номер едно, ама като питам защо и ми казват, че просто е номер едно. Аз това го чувах и за 4 и за 4s. Номер едно е, ама що е номер едно, може би щото е номер едно или просто си е номер едно или пък нема друг модел на Apple и за това няма как да е номер 2...
Номер едно е по цена в Техноп$$$$. 8-)
tokata_pz_flex
15-10-2012, 11:00
Докич кажи как е машинарията :) намираш ли разлика между 4С и 5 ?
Докич кажи как е машинарията :) намираш ли разлика между 4С и 5 ?
Ами това, че е по-бърз не е нужно да го натъртвам, но със сигурност е по-приятен на пипане. :-)
Тока няма да съжаляваш ако го закупиш, още повече, че в сегмента "бизнес" не кой знае какъв избора. ;-)
п.с. пътувам от Варна, за това съм кратък... ;-)
Тока, аре чакаме те да се фукаш :)
tokata_pz_flex
15-10-2012, 15:01
Кире чакам го от оператор . Няма шанс да дам на техно...бла , бла 2000+ лв. ако ще телефона да проституира нощно време :hehe:
rossenvn
15-10-2012, 20:17
Японски Samsung Galaxy S III (http://fakti.bg/technozone/50553-aponski-samsung-galaxy-s-iii?fb_action_ids=505946269416532%2C50561218611660 7&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22505946269416532%22%3A11924 7901562217%2C%22505612186116607%22%3A3194571014847 90%7D&action_type_map=%7B%22505946269416532%22%3A%22og.l ikes%22%2C%22505612186116607%22%3A%22og.likes%22%7 D&action_ref_map=%5B%5D) - за джапанките още по-добър:wow:
малко извън темата, но е в контекста на разговорите ни:
Wikipad tablet: Gaming Tablet -> http://reviews.cnet.com/tablets/wikipad-tablet/4505-3126_7-35118543.html
rossenvn
29-10-2012, 14:04
Banned iPad mini Promo (http://www.youtube.com/watch?v=Os87PLlyU4k&feature=player_embedded)
Аз залагам на Nexus 4 (http://www.google.com/nexus/4/) :butt:
http://it.dir.bg/news.php?id=12332317 :big_whoops::screwy:
tokata_pz_flex
05-11-2012, 08:21
Глобул го пуснаха с такса от 19,90 и месечен лизинг 43 кинта ... много добра оферта ! Тия от Технополис с тяхните 2000++ май ще си го ръчкат сами :)
Ти няма ли да пазаруваш? Мтел май го пуснаха за 41,90 на месец :)
tokata_pz_flex
05-11-2012, 09:12
Кире тва е с 19,90 такса :)
Иначе ще пазарувам :) звънях на оператор и ми каза другия месец , че ще мога да го взема .
Много или малко ти се вижда тази такса?
Аз плащам 39лв. за някаква бизнес такса :)
tokata_pz_flex
05-11-2012, 10:00
Ами вижда ми се нормално :)
Аз съм и сега на такава такса , и съм много доволен . Много говоря , много пиша ... и даже не преминавам таксата . От 19,90 лв. такса , плащам 18,95 всеки месец . Не знам защо ... сигурно защото съм им абонат от както съществуват :)
tokata_pz_flex
05-11-2012, 11:41
Интернет нямам . Той е още 5 кинта ... ама сега ще го платя и него , в смисъл - с новия договор . Та стават 24,90 . С тарифа 24,90 iphone5 ми идва на 41 лв.
Да, съвсем нормална е цената :)
Аз залагам на Nexus 4 (http://www.ebay.com/itm/Pre-Order-New-Google-LG-Nexus-4-E960-8GB-Cell-Phone-Factory-Unlocked-/110970827006?pt=Cell_Phones&hash=item19d66070fe) :butt:
И аз май ше залитам натам, въпреки че нося iOS в джоба си вече пета година...
Ама ми се ще малко по-голям дисплей вече... Явно остарявам и зрението ми отслабва.
Освен това андроида много ми харесва като платформа - има доста повече свободи от ИОС...
tokata_pz_flex
12-12-2012, 09:18
Малко да вдигнем темата :)
Чакам си телефона на 25.12 , тогава ще мога да го взема . Запазил съм черен , 16 GB .
А за притежателите на iphone 5 - с новия софт 6.01 се вдига работната честота на процесора .. та Доко , скачай :)
Ъпдейта на 6.01 излезе отдавна Тока. ;-)
tokata_pz_flex
12-12-2012, 11:39
Да бе , ама не знаех , че позасилва процесора :)
AttilaSL
12-12-2012, 17:59
А за притежателите на iphone 5 - с новия софт 6.01 се вдига работната честота на процесора .. та Доко , скачай :)[/QUOTE]
А за притежателите на 4S важи ли?
tokata_pz_flex
13-12-2012, 09:07
Не знам колега , трябва да пробваш :)
tokata_pz_flex
04-01-2013, 09:46
Тия пък Глобул , Германос и т.н. не могат да докарат един умрял телефон вече 2 седмици ... чак пък такова търсене да има , та оставяш капаро , записваш се и чакаш ... шантава работа . Иначе народа беден :crazy:
Тия пък Глобул , Германос и т.н. не могат да докарат един умрял телефон вече 2 седмици ... чак пък такова търсене да има , та оставяш капаро , записваш се и чакаш ... шантава работа . Иначе народа беден :crazy:
Някой опитва 1:1 наученото от учебниците по маркетинг?
tokata_pz_flex
04-01-2013, 10:05
И на мен така ми се струва .
Някой да се похвали с нещо такова?
http://www.youtube.com/watch?v=v7_AS_9z0IU
http://www.youtube.com/watch?v=en2qQcbhHLk
http://www.youtube.com/watch?v=2pLv0hgThfI
http://www.youtube.com/watch?v=-ZiT8AlhUMQ
tokata_pz_flex
04-01-2013, 10:44
Имаше снимки , че седнали и го изкривили . За мен е малко фалшива история това ... все пак ако го изкривиш се предполага , че ще се спука екрана . На моя човек 5-цата е безупречна във всяко едно отношение , и смея да твърдя , че всичко са слухове и спекулации . Нито се драска , нито прави лилави сияния ... :crazy:
Пък ако се криви ще го пишем към екстрите :–)
Имаше снимки , че седнали и го изкривили . За мен е малко фалшива история това ... все пак ако го изкривиш се предполага , че ще се спука екрана . На моя човек 5-цата е безупречна във всяко едно отношение , и смея да твърдя , че всичко са слухове и спекулации . Нито се драска , нито прави лилави сияния ... :crazy:
Пък ако се криви ще го пишем към екстрите :–)
Бе тези горните никак не ми изглеждаха на фалшива история. Дано не се случва, де.
tokata_pz_flex
04-01-2013, 10:51
Ама може и да не е фалшиво , все пак е 7-8 мм . дебел телефона и не е невъзможно да се счупи :)
Просто ми е странно как стъклото на дисплея понася усукване ...
Ама може и да не е фалшиво , все пак е 7-8 мм . дебел телефона и не е невъзможно да се счупи :)
Просто ми е странно как стъклото на дисплея понася усукване ...
Гледах ги много внимателно + дузина подобни, четох форуми в US. Вижда ми се, че дисплеят не че се усуква - просто рамката се криви. Дано да са инцидентни случаи.
И за Nexus 4 реват, че задното пенджере се чупило, ма досега нямам грижи, ба ли га :roll:
tokata_pz_flex
04-01-2013, 11:03
Те за всичко реват ... не знам какви са тия хора . Явно си купуват вещите , за да ги пробват до каква степен са идиотоустойчиви :)
Телефончето е чук...това ще е следващата покупка...стария го иска майка ми, отказва се от експерията, която ползва...Ай бил по лесен за използване според нея и по практичен.
Лесно се проверяват такива твърдения и една бърза справка показва, че наистина телефона има проблем с чупливостта на корпуса. Точно при Volume бутона се чупят.
http://www.tekcore.co.uk/2012/10/10/iphone-5-bend-gate/
Има доста снимки на такива и не вярвам всички да са си ги счупили нарочно.
https://www.google.bg/search?q=iphone+5+bent&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=bg&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=VZzmUKnuDc_Msgb-wYHQCQ&biw=1173&bih=798&sei=V5zmUP37BIbZtAbr0oGoDQ
tokata_pz_flex
04-01-2013, 11:18
bager нямах предвид нарочно чупене . Аз лично си пазя вещите , не сядам на тях , не ги удрям с чук и т.н. А тия хора все едно не пазят нищо . Без значение айфон , самсунг , моторола ... не пазиш ли - трошиш :duel:
Stoyan Georgiev
04-01-2013, 11:26
като чета хората ги кривят като си ги оставят в джоба на панталона, не ги чупят целенасочено или от невнимание
примерно аз както съм дебел и си сложа телефона в джоба на дънките понякога така се опъва, че се чудя как не се чупи
петицата на пипане ми изглежда наистина много по-чуплив от четворката, толкова е тънък и прав, че като нишо можеш да си го изкривиш... ако имаше някоя извивка за повишаване на якостта, може би щеше да е по-добре
В интерес на истината и аз съм за нов телефон, та затова оглеждам вариантите. Вълнува ме дет се вика и затова се включих в разговора :) . Но това(случеите със счупени телефони) не може да е случайно, явно си има някаква слабост в корпуса.
tokata_pz_flex
04-01-2013, 11:30
Добре де , пластмасовите телефони как издържат тогава :)
Аз като държа СГС2 имам чувството че ще се строши в ръцете ми ... пък издържа :–)
Наблюденията ми върху айфон 5 са вече от около 3 седмици , и мога да изкажа само положително мнение . Батерия , дизайн , дисплей , дуракоустойчивост , приложения ... всичко му е супер .
Stoyan Georgiev
04-01-2013, 11:38
пластмасовите телефони са палстмасови отвън, основните им поддържащи структури не са пластмасови и са вътрешни
айфона за сметка на това е екзосекелетон и тази рамка алуминиева държи телефона цял
моя СГС3 вече мина през такива падания сядания хвърляния и т.н. че не знам как издържа
охлузен е на 2-3 места, но си е здрав :) дисплея и той е чук - на това отношение което получава е очудващо ненаранен
онзи ден имах възможност да държа петица четири G и моя телефон в ръка едновременно и петицата по лично мое мнение отстъпва по усещане в ръката на четворката, имам чуството че държа дистанционното ми за климатика
tokata_pz_flex
04-01-2013, 11:56
5-цата е доста лекичка . На мен ми харесва , защото е матова ... тънка и метална . Можеше да не намаляват толкова теглото , това ми е единствената забележка .
Онзи ден си играх със Siri-то . Еми ... изкефен съм . В смисъл , работи не като програма , а като човек . Страшно бързо е и дава адекватни отговори . На 3 пъти зададен въпрос '' Как си '' получих следните отговори :
'' Благодаря , добре съм ... радвам се че съм жива ''
'' Вече ми попита как съм , но ако държиш пак ще ти отговоря '
'' Защо пак ме питаш как съм , като така или иначе не те интересува особено много ''
Лошото е само че иска да му говориш на хубав английски език . Хубавото е , че няма обучение на езика преди използванем като при андроида .
Stoyan Georgiev
04-01-2013, 11:58
5-цата е доста лекичка . На мен ми харесва , защото е матова ... тънка и метална . Можеше да не намаляват толкова теглото , това ми е единствената забележка .
Онзи ден си играх със Siri-то . Еми ... изкефен съм . В смисъл , работи не като програма , а като човек . Страшно бързо е и дава адекватни отговори . На 3 пъти зададен въпрос '' Как си '' получих следните отговори :
'' Благодаря , добре съм ... радвам се че съм жива ''
'' Вече ми попита как съм , но ако държиш пак ще ти отговоря '
'' Защо пак ме питаш как съм , като така или иначе не те интересува особено много ''
Лошото е само че иска да му говорих на хубав английски език . Хубавото е , че няма обучение на езика преди използванем като при андроида .
ми то и при мен няма обучение на езика :)
за мен е ташак и сирито и войс команда на андроида
излишно е :)
tokata_pz_flex
04-01-2013, 11:59
Ами значи сме свалили някаква гадна програма ... на едно SGS2 искаше обучение ...
Тия програми са за кеф ... не мисля че вършат кой знае каква работа ... освен да проверяваш резултатите на мачовете :calc:
Е, защо?!
Аз понякога диктувам СМС-и докато карам и телефона си ги пише учудващо точно :)
tokata_pz_flex
04-01-2013, 12:06
Ама на '' инглиш '' ли Кире ? Че аз успях да продиктувам единствено кратки простотии ... може да ми е лош английския :calc:
На български!
Казвам "здрасти, наборе", той пише "здрасти нагоре" :D
tokata_pz_flex
04-01-2013, 12:13
Еее Кире стига бе :-))))
Сигурно питаш и как се готви дробсърма :)))
Е са пак го пробвах - казвам "надолу", той пише "мазол" :D :D :D
Говоря тихо, за това се обърква, ако приказвам нормално на микрофона, пише всичко със завидна точност :)
---------- Post added at 12:25 ---------- Previous post was at 12:23 ----------
НО пак казвам, това е СМС!
tokata_pz_flex
04-01-2013, 12:28
Ще пробвам довечера . Мазол хаха :roll2:
ми то и при мен няма обучение на езика :)
за мен е ташак и сирито и войс команда на андроида
излишно е :)
При мен е Google Now (http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=hEfZCeQdRXs#t=34s) и се справя еднакво добре с писането, независимо дали английски или български. Ползвам го често и ме улеснява.
Номерът със самолетните билети също работи. Маршрутите и трафикът са удобни, но все още не бачкат в БГ.
За гласов отговор, обаче, трябва да питаш на английски.
Ако е от значение, става въпрос за стоков JB 4.2.1.
Като гледам въйФон 5, и започвам да разбирам, защо Nokia Lumia 920 тежи около 180 грама. :) С Лумията може и да отрепеш човек :D
tokata_pz_flex
04-01-2013, 14:22
Дам , в комплект с раница върви , за да не ти падат '' гащите '' :calc:
Е как няма да се гъне. Средностатистическите американци са по 140кг. И то главно на задника.Сега и приберете айфона в тесните дънки отзад в джобчето и си представете какво става като се наведе американеца да си вземе диетична кока-кола :):):)
Иначе и аз имам сериозен проблем. Не мога да си харесам телефон. Всички андроиди под 400лв. ми се струват смотани, а другите са ми с неоправдано високи цени(сигурно на втория ден ще го счупя). Браузването с ЛУмина не ми допада иначе да съм си взел до сега.
Ако някой има идея трябва ми.
- Добра камера- да снима бързо и да не лагва
- 3.8-4" екран (не искам телефона ми да е тухла)
- андроид
- ще се полза само за снимки,разговори и форума на алфа ромео :evil::):)
П.П В близките 2 месеца дали ще излезе нещо интересно, някой има ли инфо по въпроса :beer:
Е как няма да се гъне. Средностатистическите американци са по 140кг. И то главно на задника.Сега и приберете айфона в тесните дънки отзад в джобчето и си представете какво става като се наведе американеца да си вземе диетична кока-кола :):):)
Иначе и аз имам сериозен проблем. Не мога да си харесам телефон. Всички андроиди под 450лв. ми се струват смотани, а другите са ми с неоправдано високи цени(сигурно на втория ден ще го счупя). Браузването с ЛУмина не ми допада иначе да съм си взел до сега.
- андроид
СГС2.... СГС3 :)
tokata_pz_flex
04-01-2013, 23:27
Големи са , и лагват :kissy:
Stoyan Georgiev
04-01-2013, 23:53
ЛАГВАТ :DDDDDD ок
tokata_pz_flex
04-01-2013, 23:56
Кажете телефон за човека бре :–)
Нещо андроидно ... аз там не ги разбирам , ама разните Сони-та не са ли добра алтернатива ?
Stoyan Georgiev
05-01-2013, 00:11
сони ташак.... евтините самсунги и те са скръб
dimitar_vd62
05-01-2013, 00:18
http://greentech-bg.net/?p=4029
Иначе и аз имам сериозен проблем. Не мога да си харесам телефон. Всички андроиди под 400лв. ми се струват смотани, а другите са ми с неоправдано високи цени(сигурно на втория ден ще го счупя). Браузването с ЛУмина не ми допада иначе да съм си взел до сега.
- андроид
П.П В близките 2 месеца дали ще излезе нещо интересно, някой има ли инфо по въпроса :beer:
Ако искаш фотоапарат с GSM - Нокия 808 (симбиана обаче е леко опак в началото) 41 Мпкс сензор и ксенонова светкавица.
Леко (3 пъти) ти е извън ценовия диапазон де :)
Останалото... хубави снимки от телефон забрави, топ класовете (изключая демото на Нокия как се завира ГСМ в извратен фотоапарат) що годе се справят, ама си говорим за неща пак по 1000 - 1500 лв.
За тия пари дето казваш - Сони Експерия П
http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/2630/sony-xperia-p
(В средния и ниския клас правят най-добрите снимки от параноидите)
4", 2х1 ГХз процесор, 1 ГБ РАМ, 16 ГБ сторидж, 8 МПкс фото (ако е същия като моя сензор, на светло снима).
Цена м/у 500 и 600 лв.
Новата "Ракия" с 41 мгпс камера е скръб...не снима постоянно с толкова, а при определени случаи...разгледах я...не е мн арна!
Новата "Ракия" с 41 мгпс камера е скръб...не снима постоянно с толкова, а при определени случаи...разгледах я...не е мн арна!
То това звучи като фотоапарат не снима винаги с пълните си мегапиксели - само когато го настроиш така, хайде да съм я виждал и аз... има 3 режима на снимане, от които единия си е чисти 38 МПкс (не стига до 41 заради 4:3 и 16:9 форматите), надявам се да са пуснали ъпдейта с РАУ формата.
Сензора е доста сериозен, оптиката макар да е ситна също... светкавицата е от класа на сапунерските.
Изобщо ако махнем подвижната оптика спокойно снима с качеството на масов фотоапарат... а с Пюр вю 5 МПкс имаш и 3х зуум (за сметка на големината на сензора, а не цифров).
Демек прилична сапунерка навряна в ГСМ... или обратното (отделен процесор и памет ползва за снимане даже).
От СЕ К800 не съм виждал нещо дето прави ало да прави и толкова успешни снимки като тая измишльотина.
Не, че ще си я купя де... но ако някой държи да има фотоапарат в телефона - моля... друг вариант за момента няма.
Stefan Caromov
05-01-2013, 08:24
Лумия-та браузва най-бързо в интернет, най-интегрирана е, най- адаптивна. Като изключим айфона, който на първо място, защото всичко е правено точно за модела, андроида, започна много бързо да губи клиенти, които са в полза на wp7 -8 . Онзи ден четох статистиките за 2012 някъде из нета, че още са на първо място по продажби, щото просто избора на телефон с андроид, не е като да избираш между 5 устройства. За 2012 година, потреблението на андроид е паднало с 12 процента, които са в джоба на айфон и wp7. Единственото хубаво на андроида (отново е нож с две остриета) е, че е напълно отключена ос, с която може всеки да си играе както иска. Което от своя страна за мен не е добре, щото из нета се подвизават такива приложения, които спокойно могат да убият телефона ти, поне временно. Имам доста познати, които уж за малко " само да руутна за 10 минути" пък съм ги намирал след 10 часа спящи с телефона и кабела в ръка, щото все нещо не е както трябва. Аз (мое лично мнение, не го приемайте за меродавно ) от 10 годишна употреба на симбиън, от 3 месеца съм с wp7 . Смея отговорно да заявя, че телефона НЕ лагва грам, няма никакви замисляния, блокирания, проблеми. Отключен е, ъпдейтнат до 7.8 1.4 процесора, е напълно достатъчен да обработва всичката информация , браузването е по- бързо от на андроид същия клас (сравнявал съм го с самсунг галакси w8150 - моя е нокиа 710 ). За мен единствения минус на уиндоуса е трудността, или невъзможността от отключване. За справка, само 710 може на сто процента да се отключи от нокиите и, малък процент от 800 . И нито един телефон с уиндоус 8... както и факта, че андроида е някак си по- шарен, по- весел, по детски готин.
Ако имах повечко пари, щях на момента да си взема нокиа 920 . Пюр вю техника, уникален телефон
Ето две снимки, правени с лумиа 710. Според мен са достатъчно добри за телефон с камера, повече не ми трябва
tokata_pz_flex
05-01-2013, 09:04
[QUOTE=rusiq86;1162168]Новата "Ракия" с 41 мгпс камера е скръб...не снима постоянно с толкова, а при определени случаи...разгледах я...не е мн арна!
Това не е точно така . В айфон форума има един човек , който притежава и Нокиа 808 и Айфона 5 и DSLR апарат и публикува постоянно снимки и т.н. Та човека много хвали Нокиата . Прави много хубави снимки дори и вечер . Айфона също е сериозна машинка , няма нищо общо с 4-ката . За любителски фотографии са мнго добри и двата телефона . Нокиата е дори по-добра .
firedragon
05-01-2013, 11:10
Може би нещо такова? http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/3373/htc-desire-x
Уиндоус 8 не ти трябва да го отключваш поне за масова употреба, говори си по блутуут със андроиди и айфони, държи се като флашка на компа, даже може да инсталира програми от сториджа си (това последното от ревюта, не ми се гавреше с чужд телефон).
Явно Майкрософт се целят по средата м/у напълно затворения Айфон и отворения Андроид.
Играчката беше HTC 8X... браузва и отваря приложения по-бързо и гладко от One X 8)
Iphone 5 го видях на живо как снима, една класа отгоре от 4с и масовия параноид, но за цената му НТС 8Х и Фуджи F300EXR си купуваш спокойно.
То това звучи като фотоапарат не снима винаги с пълните си мегапиксели - само когато го настроиш така, хайде да съм я виждал и аз... има 3 режима на снимане, от които единия си е чисти 38 МПкс (не стига до 41 заради 4:3 и 16:9 форматите), надявам се да са пуснали ъпдейта с РАУ формата.
Сензора е доста сериозен, оптиката макар да е ситна също... светкавицата е от класа на сапунерските.
Изобщо ако махнем подвижната оптика спокойно снима с качеството на масов фотоапарат... а с Пюр вю 5 МПкс имаш и 3х зуум (за сметка на големината на сензора, а не цифров).
Демек прилична сапунерка навряна в ГСМ... или обратното (отделен процесор и памет ползва за снимане даже).
От СЕ К800 не съм виждал нещо дето прави ало да прави и толкова успешни снимки като тая измишльотина.
Не, че ще си я купя де... но ако някой държи да има фотоапарат в телефона - моля... друг вариант за момента няма.
Това с 41 МП е рекламен трик и евтина подмамка за лаици , Нокията реално снима с 5 мп резолюция, като софтуерно информацията от всеки едни пиксел се интерполира за да се постигне огромната резолюция, тази опция я притежава всяка що-годе читава програма за обработка на снимки. Всъщност всеки начинаещ фотограф знае, че голямата резолюция си е пълна пунта мара без добра и голяма матрица, каквато никои телефон не притежава.
...
Iphone 5 го видях на живо как снима, една класа отгоре от 4с и масовия параноид, но за цената му НТС 8Х и Фуджи F300EXR си купуваш спокойно.
Абе щом и в уса нещата взеха да се обръщат...
An iPhone Lover’s Confession: I Switched To the Nexus 4. Completely.
Over the past few years I've invested a lot into Apple's products and services.
If you come by my house, you'd find four of the latest Apple TVs, two iMacs, the latest MacBook Air, a MacBook Pro, more than five AirPort Express stations and Apple's Time Capsule. You could touch every single iPhone, from the first up to the iPhone 5, iPads ranging from first generation to fourth and we recently added two iPad minis.
My iTunes Library comprises well over 8,000 songs – all purchased via the iTunes Store. No matter whom you would ask, everybody will confirm that I'm what some folks call an Apple fanboy.
The reach of Apple's products goes beyond my personal life.
As the co-founder of Germany's largest mobile development shop, I'm dealing with apps – predominantly iOS powered – in my daily professional life.
:lupe: Цялото мат'рял: http://gizmodo.com/5973073/an-iphone-lovers-confession-i-switched-to-the-nexus-4-completely
:lupe: Цялото мат'рял: http://gizmodo.com/5973073/an-iphone-lovers-confession-i-switched-to-the-nexus-4-completely
Тази статия е едно субективно мнение, нищо подобно не се обръща в щатите. ;-)
Stefan Caromov
05-01-2013, 19:06
Уиндоус 8 не ти трябва да го отключваш поне за масова употреба, говори си по блутуут със андроиди и айфони, държи се като флашка на компа, даже може да инсталира програми от сториджа си (това последното от ревюта, не ми се гавреше с чужд телефон).
Явно Майкрософт се целят по средата м/у напълно затворения Айфон и отворения Андроид.
Играчката беше HTC 8X... браузва и отваря приложения по-бързо и гладко от One X 8)
Съгласен съм изцяло с думите ти. Само примерния телефон, който си дал, според мен е една идея под 920 като цяло, което специално за мен ще бъде следващия телефон . А и откакто съм с уин 8 на компютрите си, е направо удоволствие да ползвам и уиндоус телефон .
Тази статия е едно субективно мнение, нищо подобно не се обръща в щатите. ;-)
Ти навярно си прав. Около 500 коментара (https://plus.google.com/106658337982640166595/posts/W53DStqru8V) по въпроса, като основната теза е обратна на твоята.
Я, благодаря че ми обърнахте внимание :):)
Лумиите много ми харесват. Примерно Лумиа 800 ми е идеална като камера, батерия, размери, цена. Обаче никак не ми допада браузването. Ползвах една такава и супер много ме изнерви зуумването и това че телефона постоянно съоразмерява според екрана. Аз искам типично по андроидски. Зуумвам тук малко, с пръстчето местя където искам и така напред назад. Нокията правеше някакви адски оразмерявания и примерно не мога "линка" да си го зуумна до безкрай на целия екран примерно....Просто за 20мин работа ми образува адски нерви.
Аз подарих на сестра ми един Самсунг Ace, и за това бягам от малките дроиди. Има си плюсовете на андроид, перфектно браузване, ама слаб процесор и батерия, камера. А и самсунгите специално са с висока цена, дори този скапан Ейс...пфф толкова пари не ми се дават за такова качество.
До сега винаги съм имал много здрави телефони(К800, К810 а сега Samsung S5610). И ме е страх с тия нежни пръчки. Хем не ми се дават много пари, защото бързо може да си замине:drinking:(иначе щях да си взема СГС2 удовлетворява ме напълно) хем искам някакъв нормален пърформанс...а не да го чакам 10мин да направи една снимка и 10мин за един разговор.
А и след 6 месеца всички телефони за по 550лв. вече ще са с характеристики за по 300лв.
Абе много съм капризен да му се невиди. Просто за момента имам чувството, че каквото и да си купя, ще съм прееб*н. Даже вече се чувствам така, а дори още не съм си купил.
Desire X изпълнява перфектно изискванията ми, обаче цената му извън "но нейм" магазините е 460+60лв. договор. Тоест 520лв. за нещо, което след 10месеца ще е отживелица и ново ще е 300лв.
Та някой успява ли да усети идеята кой ми е родния край:laughing1:(Севливо/Габрово) и какво ме мъчи при избора на телефон. Или за да задоволя габровския манталитет да си купя някаква евтина пръчка за 300лв. и след 10месеца да я сменя?!?!
Ииииии последно. Разцъках и един LG Optimus Black P970. Пак ме задоволява на 100% ама няма от къде да го закупя?!?!
Голяма бира за всички прочели поста ми :beer::respect::respect:
Пък да скачам на ЛГ-то от "но нейм" магазините в мобилебългария....ама много лоши отзиви чета за тия магазинчета...
ЕДИТ:
Ето, лоши отзиви и за HTC X...лош звук, а аз не чувам добре и това ми е важно. Както и още проблеми с качеството и зверски загрявали...Е как да дам 500лв. за нещо такова.... пфф.. http://www.gsmarena.com/htc_desire_x-reviews-4951.php
Лумиите много ми харесват. Примерно Лумиа 800 ми е идеална като камера, батерия, размери, цена. Обаче никак не ми допада браузването. Ползвах една такава и супер много ме изнерви зуумването и това че телефона постоянно съоразмерява според екрана.
Аз искам типично по андроидски. Зуумвам тук малко, с пръстчето местя където искам и така напред назад. Нокията правеше някакви адски оразмерявания и примерно не мога "линка" да си го зуумна до безкрай на целия екран примерно....Просто за 20мин работа ми образува адски нерви.
Оразмеряването е с цел да ти помогне да не си играеш за зуумвъш докато нагласиш текста или "областа" в която си се фокусирал. Идеята е като отвориш голяма страница (като на форума примерно), цъкнеш някъде да четеш текст, телефона автоматично да се зуумне и да фокусира в/у този "бокс" с текста. (не ти трябват рекламите горе и цветовете наоколо).
и за това си има решение, за да сменяш режим-а , просто трябва да натиснеш два пъти в/у мястото където искаш да го видиш (цяло, зуумнато).
Браузъра е доста приятен за ползване при Windows Phone 7 , има и още подобрения при Windows Phone 8 , но това поведение което го описваш си е направено с цел да ти помогне. Стига да знаеш как да се възползваш от него :)
Камерите като цяло на моделите с Windows Phone са си повече от страхотни, ето ти два клипа снимани от моя HTC Mozart 7: (гледай ги в HD формат)
- http://www.youtube.com/watch?v=N4K6026vuqA
- http://www.youtube.com/watch?v=ywWHTNT2PL0
Това с зуум на линка на целия екран, не го разбрах.
Ти навярно си прав. Около 500 коментара (https://plus.google.com/106658337982640166595/posts/W53DStqru8V) по въпроса, като основната теза е обратна на твоята.
Пепо, изпадаш в ненужна полемика, не чети по-форумите безсмилици, размътваш си главата излишно. ;-)
Това с 41 МП е рекламен трик и евтина подмамка за лаици , Нокията реално снима с 5 мп резолюция, като софтуерно информацията от всеки едни пиксел се интерполира за да се постигне огромната резолюция, тази опция я притежава всяка що-годе читава програма за обработка на снимки. Всъщност всеки начинаещ фотограф знае, че голямата резолюция си е пълна пунта мара без добра и голяма матрица, каквато никои телефон не притежава.
Пипна ли я машинката, видя ли снимка от нея директно?
9 пъти софтуерно увеличение ще ти сервира едно голямо мазало, ако не ми вярваш, отвори фотошопа и увеличи снимка 9 пъти... това поне е лесно.
Ако не е тоя сензор процесор и памет за снимките останалото в тая Нокия не струва и 300 лв.
Едва ли ще я купуват и хвалят в международни фотографски форуми... хайде аз да не разбирам, ама всички ли успяха да излъжат?
http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview
Голяма матрица значи...
1/1.2 сензор ... то в нищо без сменяема оптика няма по-голям от 1/1.7, даже и на 1/2 трябва да се радваме в масовките (масата е 1/2.3).
Хайде ще сложа и 38 МПкс снимка като линк, че инак ще ме овикат всички като им опъна нещо по-голямо от 7100 пиксела на 1280 (в най-добрия случай, 4К едва ли си е купил някой) пикселовия монитор :laughing1:
http://2.static.img-dpreview.com/files/articles/8083837371/41MP_20120707_0012.jpg?v=1899
АКо това е направено с 5 МПкс сензорче, искам софтуера дето е успял да го направи... те ако направят наистина такава програма ще спечелят повече от колкото от телефона :D
3, 5, 8 мегапикселовите режими служат да заместят подвижната оптика и някои настройки при фотоапаратите.
---------- Post added at 01:39 ---------- Previous post was at 01:37 ----------
Съгласен съм изцяло с думите ти. Само примерния телефон, който си дал, според мен е една идея под 920 като цяло, което специално за мен ще бъде следващия телефон . А и откакто съм с уин 8 на компютрите си, е направо удоволствие да ползвам и уиндоус телефон .
Е тя в началото 920 ще е колкото гризаната ябълка ... (нов модел срещу вече минали няколко месеца все пак), а 8Х вече е под 1000 тук там, с договорче 800 :)
И е 4.3" с/у 4.5" ... поне до сега всичко по-голямо от 4.3" ми се вижда прекалено неудобно за работа с 1 ръка.
Абе много съм капризен да му се невиди. Просто за момента имам чувството, че каквото и да си купя, ще съм прееб*н. Даже вече се чувствам така, а дори още не съм си купил.
Та някой успява ли да усети идеята кой ми е родния край:laughing1:(Севливо/Габрово) и какво ме мъчи при избора на телефон. Или за да задоволя габровския манталитет да си купя някаква евтина пръчка за 300лв. и след 10месеца да я сменя?!?!
[/url]
Хахаха все едно мен си чета. Затова си карам още със старата изпитана Е52. А и за дрехите съм така сигурно съм единствения човек където като си купи дреха и 1 седмица не спи щот се чуствам преебан:screwy::screwy:. На това му се вика скръндза. Говори си по стария телефон и ги зарежи тия новите тъч щайги.....8)
Е с тая техника е така (смартове компове и сие - след 2 години е остаряла, след 5 - ретро).
Та винаги има по-добро, топ моделите след 1-1.5 година са вече надминати от тия среден клас и т.н.
Понеже в 82 страници тема няма нито един мой пост, ся не може и аз да не се запиша и да си кажа аз моето мнение за тази "зараза" iPhone.
Т'ва нещо е като трипер в колхоз...
Първо го има председателя, след това всички останали!
Ся сериозно, не са лоши тия gadgets обаче, никой не може да ме убеди че са 2,5-3 пъти по добри от телефон среден клас за 400-500 лв.
Ако някой толко мноо пък държи на престижа и фалшивото самочувствие който уж тоя телефон му давал... ми...
Иначе да прочетох доста постове от темата, и сега се чувствам мноо по подготвен ако реша да си купя нов смартфон. Между другото, сигурно съм един от малцината, които ползват тази джаджа за всичко друго, но не и за телефон. Вчера примерно си счупих с него един орех който намерих в гората. :tooth:
Тоя номер не бих го пробвал с iPhone... и не щото няма да издържи, ами щото ако случайно не издържи... ще се чувствам мноо преебан, както каза по горе един колега.
Ето един линк (http://vbox7.com/play:4fa4f140) по темата
9 пъти софтуерно увеличение ще ти сервира едно голямо мазало, ако не ми вярваш, отвори фотошопа и увеличи снимка 9 пъти... това поне е лесно.
Ако не е тоя сензор процесор и памет за снимките останалото в тая Нокия не струва и 300 лв.
Едва ли ще я купуват и хвалят в международни фотографски форуми... хайде аз да не разбирам, ама всички ли успяха да излъжат?
http://www.dpreview.com/articles/8083837371/review-nokia-808-pureview
Голяма матрица значи...
1/1.2 сензор ... то в нищо без сменяема оптика няма по-голям от 1/1.7, даже и на 1/2 трябва да се радваме в масовките (масата е 1/2.3).
Хайде ще сложа и 38 МПкс снимка като линк, че инак ще ме овикат всички като им опъна нещо по-голямо от 7100 пиксела на 1280 (в най-добрия случай, 4К едва ли си е купил някой) пикселовия монитор :laughing1:
http://2.static.img-dpreview.com/files/articles/8083837371/41MP_20120707_0012.jpg?v=1899
АКо това е направено с 5 МПкс сензорче, искам софтуера дето е успял да го направи... те ако направят наистина такава програма ще спечелят повече от колкото от телефона :D
3, 5, 8 мегапикселовите режими служат да заместят подвижната оптика и някои настройки при фотоапаратите.
---------- Post added at 01:39 ---------- Previous post was at 01:37 ----------
Е тя в началото 920 ще е колкото гризаната ябълка ... (нов модел срещу вече минали няколко месеца все пак), а 8Х вече е под 1000 тук там, с договорче 800 :)
И е 4.3" с/у 4.5" ... поне до сега всичко по-голямо от 4.3" ми се вижда прекалено неудобно за работа с 1 ръка.
Морфиус, в никакъв случай не казвам, че Нокията не снима хубаво, но си остава просто добре снимащ телефон. Ревюто в DPreview е с рекламна цел. Интерполацията на пиксели е остаряла технология, Сони я използва в сапунерките си от 20 години. Специално за 40 мп на нокия 808 за никой не е тайна, че използват именно тази технология за достигане на тази резолюция- не ме карай да ти увеличавам снимка на фотошопа, това можеш и сам да го направиш. Това с безсмислените МП на този телефон не само според мен беше кофти рекламен ход за самите Нокия. Относно матрицата,ти си го написъл (почти голяма като на сапунерка) има и други телефони снимащи почти като средно ниво сапунерка.
tokata_pz_flex
06-01-2013, 12:28
Аз пък вчера си играх с един Note 2 и е толкова грамаен , че чак ме изкефи ( както едно време като карах Смарта , ме кефеше , че е въшка ) . Ама пустия Ноут е по-скъп от Айфона ... егати цената . А и при този размер все едно говориш по таблет , не по телефон .
Играх си и със SGS3 чистак нов . Хубава машинка е . В сравнение с Ноут-а е като детска играчка . 800 кинта го купили ... друг приятел го взе преди 2 месеца за 1200 почти ....
Мерак ми е да видя и Лумиа 920 . Нищо , че е зверски тежка ... поне е иновационна :-)
One X го отписах много отдавна .
То и 5-цата излезе на 2500лв първите 10 дни, после падна на 1500, така че не виждам нещо странно SGS3 да е излезнал на 1200 и сега да е на 800.
От тук нататък падането ще е мн бавно. SGS2 още е по 600лв. HTC-тата са ми мн любими, но при тях цената пада по-бързо.
То и 5-цата излезе на 2500лв първите 10 дни, после падна на 1500, така че не виждам нещо странно SGS3 да е излезнал на 1200 и сега да е на 800.
От тук нататък падането ще е мн бавно. SGS2 още е по 600лв. HTC-тата са ми мн любими, но при тях цената пада по-бързо.СГС3 още е между 1200 и 1400... Моя го взех за около 800, но от оператора, защото съм в такава група клиенти, които правят големи сметки за разговори;)
Има го за около 800 без договори и оператори в редица магазини. При операторите цената е безумно висока ако е без договор.
tokata_pz_flex
06-01-2013, 14:50
Айфона излезе на такива цени , защото го нямаше при операторите . След това му се нормализира цената ... ако може цена от 1100-1300 лв . за телефон да се нарече нормална де ... без значение марката .
Специално за 40 мп на нокия 808 за никой не е тайна, че използват именно тази технология за достигане на тази резолюция
Явно за всички са тайна:-). Просто прочети линка Морфиус. Това са си реални физически съществуващи 41МП разположени върху матрица по-голяма от тази на болшинството сапунерки, а и не само сапунерки.
Явно за всички са тайна:-). Просто прочети линка Морфиус. Това са си реални физически съществуващи 41МП разположени върху матрица по-голяма от тази на болшинството сапунерки, а и не само сапунерки.
Да прави сте с Морфиус, наистина матрицата е 41 МП на Тошиба, всъщност те пак използват интерполация, но на обратно. Снимките с голяма резолюция са зле, а Нокия са обяснили защо ползват такава матрица и то не е за да се снимат кадри за билбордове, а за да извадят високо качество при по-ниският размер и да избегнат дигиталният зум, а гръмкото заглавие 41 мп телефон си остава чист маркетингов трик. А големината на матрицата не е нищо впечатляващо като изключим огромното количество пиксели побрани на малката и площ.
Не знам дали е впечатляваща, но е по-голяма от болшинството фотоапарати в момента изключая DSLR.
tokata_pz_flex
06-01-2013, 21:33
Добре де , а айфон 5 нали уж е със същата матрица/сензор като 4С ... как го правят да снима значително по-добре ? Софтуерно ?
Добре де , а айфон 5 нали уж е със същата матрица/сензор като 4С ... как го правят да снима значително по-добре ? Софтуерно ?
Само пикселите са същите, технологиите на новите сензори е различна ... не само в Айфон.
---------- Post added at 08:16 ---------- Previous post was at 08:13 ----------
Да прави сте с Морфиус, наистина матрицата е 41 МП на Тошиба, всъщност те пак използват интерполация, но на обратно. Снимките с голяма резолюция са зле, а Нокия са обяснили защо ползват такава матрица и то не е за да се снимат кадри за билбордове, а за да извадят високо качество при по-ниският размер и да избегнат дигиталният зум, а гръмкото заглавие 41 мп телефон си остава чист маркетингов трик. А големината на матрицата не е нищо впечатляващо като изключим огромното количество пиксели побрани на малката и площ.
Спести ми играта с форошопа 8)
Ако прочетеш пак, сравнявам го с масова сапунерка, не с професионален апарат, то и това не е малко, няма друг телефон дето и толкова да може... 3х лослес зуум и нормална снимка на тъмно (ксенонова светкавица).
tokata_pz_flex
12-01-2013, 12:25
Globul продължават да нямат iphone5 16GB в цялата си мрежа ... само 64 GB и поръчка ... и до няколко дни идвал . Тия ако са дилъри , аз съм шимпанзе ...:drinking:
Колеги. Какво ще кажете за Samsung Galaxy S III Mini
. Много е удобен за боравене и бързина, ама незнам дали не е набутвация спрямо това че S2 го има вече на същата цена, а и тази година излиза С2 + ...
Колеги. Какво ще кажете за Samsung Galaxy S III Mini
. Много е удобен за боравене и бързина, ама незнам дали не е набутвация спрямо това че S2 го има вече на същата цена, а и тази година излиза С2 + ...
S3 mini е надценена щуротия, вземай S2 по-добре или Xperia P :)
S3 е кофти телефон...няма дизайн...ужасно лек...не особено здрав корпус според имащи такива.
Айфон 5 доста лек...това за мен е минус...малко голям...за мен перфектен телефон си е 4С Айфон!
Имам S3,да не е толкова здрав колкото беше S2,но за сметка на това е страхотен телефон и ми доставя удоволствие работата с него.Като цяло съм с много добро впечатление от телефоните на Самсунг.:-D
...Венци, не се мъчи да го мислиш - купи си S2 сега и си реши проблемите. Цената вече е толкова примамлива, че направо е грехота да не си купиш такъв телефон ;)
Интересно ми е някой притежавал двете марки, какъв извод ще направи, и кой би избрал в последствие!
Интересно ми е някой притежавал двете марки, какъв извод ще направи, и кой би избрал в последствие!
Кои 2 марки имаш предвид?
Защото ако питаш за Айфон и Самсунг... не е коректно, освен Самсунг на пазара има и други параноиди, има и Уиндоус, екосистеми или марки сравняваме?
Е аз за двете марки питам само Айфон и Самсунг...другите не ме интересуват в личен план!
Stefan Caromov
13-01-2013, 15:52
Е аз за двете марки питам само Айфон и Самсунг...другите не ме интересуват в личен план!
90 процента от колегите са ми с айфони. Останалите 9 процента са със самсунг, аз съм с уиндоус. Уиндоуса го изключвам в момента. Питаш за двете марки, ето ти моето мнение - айфон 5 сравнен с галакси нот 2 е , все едно да сравняваш кон с кокошка. Галаксито е милиони години пред айфона, като се почне дисплей, резолюция, големина, браузване в интернет, адаптивност, интеграции.
Единственото по-лошо му е насичането (появява се от дъжд на вятър, но дразни), когато се борави из менютата и скрола.
Айфона в това отношение е един такъв мазен мазен гладко движещ се. То и това е плюса му единствено.
Това е личното ми мнение, по цял ден си играя и с едното и с другото. Онлайн игра като играя на галаксито, върви та се къса, айфона лагва и прекъсва нета през 5 минути.От тия двете, аз смятам, че съм избрал правилната ОС като съм си взел уиндоус.
....
Току що направих преоразменряване.
За спорта го преоразмерих 24 пъти, не 9 както ти твърдиш.
Ето резултата от 2 на 48 мегапиксела.
Вижда се същото качество с интерполация на пикселите.
Не мисля, че нищо не се вижда, както твърдиш.
Интерполацията е лесно и евтино решение за вадене на много пиксели.
Явно не са баш така нещата, както ги твърдиш.
Ето и снимката:
http://img338.imageshack.us/img338/2880/48krv.jpg
Току що направих преоразменряване.
За спорта го преоразмерих 24 пъти, не 9 както ти твърдиш.
Ето резултата от 2 на 48 мегапиксела.
Вижда се същото качество с интерполация на пикселите.
Не мисля, че нищо не се вижда, както твърдиш.
Интерполацията е лесно и евтино решение за вадене на много пиксели.
Явно не са баш така нещата, както ги твърдиш.
Ето и снимката:
http://img338.imageshack.us/img338/2880/48krv.jpg
Точно, че качеството е същото като преди да направиш интерполация.
Същото изображение без интерполация, а снимано на 48мп ще е близо 24 пъти по-качествено :)
Точно, че качеството е същото като преди да направиш интерполация.
Същото изображение без интерполация, а снимано на 48мп ще е близо 24 пъти по-качествено :)
То ако беше толкова лесна сметката, то щяха да продават фотоапаратите само с този технически параметър. :)
Аз пък едва устисквам да пуснат iPotty (https://www.youtube.com/watch?v=31Q_N8H2hdQ&feature=youtube_gdata_player)
tokata_pz_flex
14-01-2013, 08:33
90 процента от колегите са ми с айфони. Останалите 9 процента са със самсунг, аз съм с уиндоус. Уиндоуса го изключвам в момента. Питаш за двете марки, ето ти моето мнение - айфон 5 сравнен с галакси нот 2 е , все едно да сравняваш кон с кокошка. Галаксито е милиони години пред айфона, като се почне дисплей, резолюция, големина, браузване в интернет, адаптивност, интеграции.
Единственото по-лошо му е насичането (появява се от дъжд на вятър, но дразни), когато се борави из менютата и скрола.
Айфона в това отношение е един такъв мазен мазен гладко движещ се. То и това е плюса му единствено.
Това е личното ми мнение, по цял ден си играя и с едното и с другото. Онлайн игра като играя на галаксито, върви та се къса, айфона лагва и прекъсва нета през 5 минути.От тия двете, аз смятам, че съм избрал правилната ОС като съм си взел уиндоус.
Стига де :–) И ние сме пипали и айфон и галакси ноут , та знаем малко или много кое как лагва и насича :BIGsmile:
Дисплея на Note 2 е много зад този на айфон 5 ... 267 срещу 326 ppi ... не знам как може да го споменаваш въобще .
Батерията с този телевизор не може да изкара колкото на айфона ...
Та с кое е по-добър ? Даже не бил и мазен на вървене ...