View Full Version : НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ: ОСТАВКА на "Кабинета Орешарски" 2 Юни, Неделя, 12,00 часа
Susscrofa
30-07-2013, 21:34
Прасчо, гредай видеото внимателно и ще видиш как прозореца се чупи отвътре навън
Аз го видях, когато трябваше.:)
Няма човек, който може да разбие с този плосък щит прозорец.
Трябва удар с остър предмет, нали си виждал чукче /аварийно/. Стига сте търсили под вола теле.
Тук простотията е изборът на място, откъдето да мине автобусът.
spe4elist
30-07-2013, 22:10
Трябва удар с остър предмет, нали си виждал чукче /аварийно/. Стига сте търсили под вола теле.
Те, полицаите, освен щитове да се бранят, имат и едни много гадни, телескопични палки с тежък връх. Ял съм такава, не ми обяснявай ... плс
rossenvn
30-07-2013, 22:24
Не ми се търси интервюто, в което си признават, че те са го счупили. Стъклото било пукнато и полицая го счупил за да не се счупи навътре и да нарани дупедатите. Кой знае защо хич не вярвам на това...
spe4elist
31-07-2013, 00:38
http://www.svobodata.com/page.php?pid=12133&rid=20
Приятно четене!
Ало интернетпаяците, едва ли някой от вас е стъпвал на площада...ама само лаете....какви полилицай?....какви демостранти?....всички са артисти:)))...гледам една снажна дама в униформа се превързала с бинт....много тежко ранена позира и чака от сержант да я направят старши сержант....други демостранти им останали бойчки от часовете по рисуване и решили да ги използват....ама не напразно...просто ще им се заплати това...
Какво ще промените в интернет.....НИЩО....все едно да споря с прасето, че електрониката ще замени човека....
Бъдете здрави....дрязгите са излишни...!
От край време талпата само се изполузва и маниполира....и в древен Рим е било така......
Кои са те, и кои сте вие, а знаем ли кои сме ние?
Това започва да става безумна игра!!!!!!!!!!!!!!
Тия "футболни среди" дето си търсят адреналин имах предвид.
Тя си е безумна от край време... понякога безумията стават прекалено много.
Честито намаление на тока. :dyrvo_v_kenefa:
Да си харчите намалението със здраве. :biggringift:
Следващата стъпка на кабинета "Орешарски"-производство на презервативи регенерат.
Хайде със здраве младежи,харчета на воля спестените пари от сметките за ток.
:gay[1]:
DerMeister
31-07-2013, 12:03
трябват 100 души да се врежем сред вас и няма да си помислите повече да се веснете пред НС или Орлов мост ;-) Тоя момент е назрял и е адски близо.
Евала. Бъди горд с мисленето си.
Mind_Control
31-07-2013, 12:23
може да се уреди, да видим колко ти е твърд :BIGsmile:
При толкова много "против" управлението на Орешарски в тоя форум и в цялата държава, мислиш ли че шепа футболни запалянковци, които с нищо не добпринасят за БВП-то, трява да решават нещо?
Трябва да се въведе добре познатия принцип- който плаща, той поръчва музиката. Или с други думи казано- пенсионери и безработни да нямат право на глас.
Те тогава да видиш, как безработицата по избори става 0% :D
Susscrofa
31-07-2013, 12:55
При толкова много "против" управлението на Орешарски в тоя форум и в цялата държава, мислиш ли че шепа футболни запалянковци, които с нищо не добпринасят за БВП-то, трява да решават нещо?
Трябва да се въведе добре познатия принцип- който плаща, той поръчва музиката. Или с други думи казано- пенсионери и безработни да нямат право на глас.
Тежко и горко на държава и народ, който не цени мнението на възрастните.
ecotronic
31-07-2013, 13:00
А аз не разбирам, защо някой който от години живее в чужбина трябва да има право на глас.
Живял ли си повече от 6 месеца в странство, нямаш право да се бъркаш в тукашните работи. По същата логика мисля, че е нормално и един чужденец, който живее дълго време в България да има право на глас, независимо от това, че няма българско гражданство.
Мисля също, че е крайно време при избори да се въведат някакви минимални критерии за грамотност.
Не може гласовете на един работещ специалист в активна възраст и този на безработния манго да имат равна тежест.
Susscrofa
31-07-2013, 13:08
Осъзнайте какво започвате да пишете.
Демокрацията е народно управление!!!!!!!!!!
Всеки опит за изискване на определени качествени характеристики за "избиращите" е тежка дискриминация, която отдалечава Р. България от истинската демокрация.
Днес пребиваващите в чужбина, утре ромите, по-натам хората с основно образование.........кое следва, може би жените:)
Всичко това е дискриминация.
Демокрацията е правото на ВСЕКИ свободен български гражданин да изрази СВОЕТО право на глас.
Неграмотният ковач циганин има същите права в тази държава, като мен, вас и те.
Научете веднъж завинаги, що е то право на глас.
Объквам се, когато хора наричащи другите "комуняги" с лека ръка теглят червена ограничителна, ксенофобска, недемократична и антихуманна линия, която да дава право на глас.:wc:
DerMeister
31-07-2013, 14:19
Аз също съм на мнение, че всички без изключения трябва да могат да гласуват. Проблем на така наречените "образовани, елит, интелектуалци и т.н." е да направят така, че да има минимален брой неграмотни и подкупни хора.
Каквото народът, такива и управниците.
Mind_Control
31-07-2013, 14:48
Мисля също, че е крайно време при избори да се въведат някакви минимални критерии за грамотност.
Не може гласовете на един работещ специалист в активна възраст и този на безработния манго да имат равна тежест.
Ей, за това говоря и аз :)
---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:47 ----------
Осъзнайте какво започвате да пишете.
Демокрацията е народно управление!!!!!!!!!!
Всеки опит за изискване на определени качествени характеристики за "избиращите" е тежка дискриминация, която отдалечава Р. България от истинската демокрация.
Днес пребиваващите в чужбина, утре ромите, по-натам хората с основно образование.........кое следва, може би жените:)
Всичко това е дискриминация.
Демокрацията е правото на ВСЕКИ свободен български гражданин да изрази СВОЕТО право на глас.
Неграмотният ковач циганин има същите права в тази държава, като мен, вас и те.
Научете веднъж завинаги, що е то право на глас.
Объквам се, когато хора наричащи другите "комуняги" с лека ръка теглят червена ограничителна, ксенофобска, недемократична и антихуманна линия, която да дава право на глас.:wc:
Значи не искам демокрация..
---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 11:48 ----------
Аз също съм на мнение, че всички без изключения трябва да могат да гласуват. Проблем на така наречените "образовани, елит, интелектуалци и т.н." е да направят така, че да има минимален брой неграмотни и подкупни хора.
Каквото народът, такива и управниците.
Ама и ти си прав да го ева..
rossenvn
31-07-2013, 15:05
НА ЗЪЛ ПЕС, ДОБРО ВЕТО
By Иво Инджев ⋅ юли 31, 2013 ⋅ Post a comment
Заклеймяването срещу изразеното от президента Плевнелиев намерение да наложи вето на актуализирането на финансирането на политическото оцеляване на тази нефелна власт се свежда до две клетви: че Плевнелиев ставал част от протестите и че щял да бъде първия държавен глава, наложил забрана на актуализацията на бюджета.
Първата клетва не си заслужава коментара. Плевнелиев и без това е обвиняван, че взима страната на гражданите, които си позволяват да казват истината.
Да видим обаче, щом е толкова лошо държавният ни глава да посяга ЗА ПЪРВИ ПЪТ чрез конституционните си правомощия на свещената крава „бюджет”, как този упрек се отнася към „грешките”, белите и злодеянията на сегашната изпълнителна ( в смисъл, че изпълнява волята на Москва) власт. Не всичките, а само онези, които виждаме наистина ЗА ПЪРВИ ПЪТ в новата ни демократична история.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ БСП, ДПС и “Атака”получиха властта без да са я спечелили на избори, развивайки творчески номера с прекрояване на парламентарното мнозинство от есента на 1992-ра. Тогава за първи път БСП и ДПС осъществиха пълзящ преврат с разбиване на мнозинството чрез взривяване на компромат срещу правителството с явната употреба на тайните служби.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ управляващите си признаха (не)видимата връзка между държавната сигурност и мутризацията на държавата, гласувайки държавната сигурност да бъде оглавена от една откровена мутра. Беше им втори опит да финтират западните съюзници, след като не успяха да наложат Бриго Аспарухов на подобен влиятелен пост като съветник по сигурността на монархо-социалистическия премиер Сакскобургготски през 2003-та година.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ един премиер, Пламен Орешарски, излъга в толкова рекордно кратък срок след встъпването в длъжност- по толкова важен въпрос при това, заявявайки, че кандидатурата на Пеевски е била съгласувана с партньорските служби.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ път една българска премиерска лъжа беше толкова светкавично опровергана- в рамките на денонощие три западни посолства го уличиха в явна лъжа.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ път тази власт успя да предизвика с кадрова „грешка” масови протести, събуждайки за първи път гражданското общество след имплантирането на приспивния за гражданската съвест чип на монархо-социализма през 2001-ва.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ път сегашната лакомия доведе до сваляне на смокиновия лист от срамните части на задкулисието, прикриващ публичната тайна за скачените съдове ДПС и „Атака”. И за слепите следовници на двете уж непримирими враждуващи разклонения на прокремълската политика стана ясно, че са ги лъгали години наред по този въпрос.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ многохилядни протести срещу едно управление бяха провокирани от всичко, казано по-горе, на практика още преди то да си е показало резервните рога- защото побърза да ги демонстрира ударно ( в стил „петилетката за четири години”) още в първи миг и не се наложи гражданите да гадят с кого си имат работа.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ едни протести в Европа, именно българските, получиха ясна институционална подкрепа от ЕС и САЩ. Те за първи път показаха, че намират протестиращите за предпочитан глас на демокрацията в България, пред този на двойната коалиция с тройната подкрепа в парламента.
Безпрецедентно ниското доверие към властта у нас се случва за първи път на толкова ранен етап от нейното упражняване и тя не бива да се чуди, ако й се случи още нещо ЗА ПЪРВИ ПЪТ: да си признае след президентско вето върху партизанския й бюджетен апандисит, че коалицията в парламента наистина е тройна. Защото за първи път на „Атака” ще се наложи да спасява не само кворума, но и да гласува по същество за преодоляване на ветото чрез прехвърляне на границата от 120 гласа, ако в Кремъл искат тяхното правителство в София да оцелее.
Така че заклинанията срещу Плевнелиев, че щял да остане в историята като първия президент, наложил вето на най-важния закон ( а всъщност на неговата промяна в движение), звучат като неосъзнат комплимент към него.
Ветото би било отказ да се признае за възможно това управление да се наложи на всяка цена над всичко и всички аргументи против него- в България и в света, към който по документи принадлежим.
На зъл пес, добро вето.
Ти по-голяма глупост не можа ли да изръсиш.
nikolaaaay
31-07-2013, 19:09
А аз не разбирам, защо някой който от години живее в чужбина трябва да има право на глас.
Живял ли си повече от 6 месеца в странство, нямаш право да се бъркаш в тукашните работи. По същата логика мисля, че е нормално и един чужденец, който живее дълго време в България да има право на глас, независимо от това, че няма българско гражданство.
Това за грамотността не може да залегне в закон, защото нарушава човешките права на неграмотните. Може обаче да се реализира напрактика. Просто трябва да се въведе онлайн гласуване със софтуер подобен на интернет-банкирането. Имаш парола и юзър нейм, токен и т.н., просто влизаш и гласуваш. Същата система може да се ползва и за най-различни национални или регионални референдуми, които ще струват 10 пъти по-евтино от сегашните. Най-сериозното предимство на олнайн-гласуването е това, че ще се изисква елементарна грамотност, за да можеш да пратиш гласа си. Няма да може и да се купуват гласове, защото изборната активност ще е по-висока и ще е безсмислено.
Трябва освен това да се субсидира гласуването. Гласуваш - превеждат ти 30 лв. в сметката. Тогава с тия 13% БСП ще управляват на кукуво лято.
dimitar_vd62
31-07-2013, 20:13
Ми аз съм безработен, без майтап, защо да нямам право да гласувам?Мислиш ли че като отказвам да работя за 500лв ще чакам с нетърпение "субсидия" от 30-50лв.А дребнави душички дето се радват на всяка далаверка има и сред работещите.Коригирай критериите.
ecotronic
31-07-2013, 20:26
Това за грамотността не може да залегне в закон, защото нарушава човешките права на неграмотните. Може обаче да се реализира напрактика. Просто трябва да се въведе онлайн гласуване със софтуер подобен на интернет-банкирането. Имаш парола и юзър нейм, токен и т.н., просто влизаш и гласуваш. Същата система може да се ползва и за най-различни национални или регионални референдуми, които ще струват 10 пъти по-евтино от сегашните. Най-сериозното предимство на олнайн-гласуването е това, че ще се изисква елементарна грамотност, за да можеш да пратиш гласа си. Няма да може и да се купуват гласове, защото изборната активност ще е по-висока и ще е безсмислено.
Трябва освен това да се субсидира гласуването. Гласуваш - превеждат ти 30 лв. в сметката. Тогава с тия 13% БСП ще управляват на кукуво лято.
Далеч не искам да дискриминирам никого, но не е честно спрямо хората, които реално вадят хляба на народа това някой, който не е положил и минимални усилия да се образова, някой, който е немърлив към всичко и към всички да има право да влияе върху живота в страната. Не може един да гласува с акъла си а друг да го водят под строй до урната.
Как точно ше се преодолее този проблем, не знам но знам, че трябва да се реши. Онлайн гласуването е добър вариант.
Колко души посещават този форум? Шепа, много по-малка от тази на футболната тълпа, а претендираш за представителност?!? Същото е и с т.нар. протест - десетина хиляди от 1,5 милионна София и една голяма нула в цялата страна. От този интернет сте се повредили и си мислите, че нещо зависи от хората губещи си времето в мрежата по цял ден. Нищо не зависи.
Явно не ходиш по мачове и представа си нямаш що за хора съставляват една агитка - от последният клошар и алкохолик, до хора с много пари и високо положение, и всички са обединени от една кауза, която значи за тях много повече от някакъв си ББ, някакъв си Костов, някакъв си Лешников. В тази връзка не бъди толкова сигурен кой колко плаща, та да поръчва музиката. Във въпросните среди има доста по-големи фашисти от теб ;-)
Мнението ти за възрастните хора дори не заслужава коментар, мога само да ти пожелая собствените ти деца да мислят така за теб и да се отнесат по същият начин, по който сега ти "раздаваш" правосъдие спрямо тях.
Ами по тая логика Априлското възстание, Левски, Ботев и т.н са идиоти, защото една нищожна част от българите, доказа, че са народ, докато представителната маса си седя по къщите и се кланяше на турците.
Ако шепа хора не си бяха сложили главите на дръвника, щяхме да носим фесове още дълго време, а можеш и сега да бъдем с тях.
И ако сте чели - винаги и най често тези, които се борят са предадени от най близките си хора или от сънародниците си-не само у нас.
Никога хората, които мислят и се борят за "правдата" не са болшинство.
Това важи и за млади и за стари-и на младини много хора са идиоти и на стари години са още по-големи кретени.Мъдростта е присъща на умните, а възрастта, която може да увеличи опита, гради мъдрост при тия с мозък, а не при празните кратуни.
Е трябва ли да бъдем кретени, защото масата е такава?
RPWWD-ти не си малоумен, не се пиши неща, в които и ти самия не вярваш дълбоко в себе си, независимо от политическите си пристрастия!
ecotronic
31-07-2013, 21:09
Колко души посещават този форум? Шепа, много по-малка от тази на футболната тълпа, а претендираш за представителност?!? Същото е и с т.нар. протест - десетина хиляди от 1,5 милионна София и една голяма нула в цялата страна. От този интернет сте се повредили и си мислите, че нещо зависи от хората губещи си времето в мрежата по цял ден. Нищо не зависи.
Явно не ходиш по мачове и представа си нямаш що за хора съставляват една агитка - от последният клошар и алкохолик, до хора с много пари и високо положение, и всички са обединени от една кауза, която значи за тях много повече от някакъв си ББ, някакъв си Костов, някакъв си Лешников. В тази връзка не бъди толкова сигурен кой колко плаща, та да поръчва музиката. Във въпросните среди има доста по-големи фашисти от теб ;-)
Мнението ти за възрастните хора дори не заслужава коментар, мога само да ти пожелая собствените ти деца да мислят така за теб и да се отнесат по същият начин, по който сега ти "раздаваш" правосъдие спрямо тях.
Не подценявай интернет. Това, което е интернет днес, някога е било четмото и писмото. Светът днес се променя именно заради наличието на интернет.
Именно заради наличието на интернет, тези, които искат да властват нагло и безнаказано, ще трябва бая да се потрудят за да заменят информационното затъмнение и правилото "разделяй и владей" с нещо друго. Тези приоми вече не вършат работа.
dimitar_vd62
31-07-2013, 21:17
Сега му е майката да направим жива верига на плажа и да не допуснем депутатите в морето.Бирата да е топла и цацата да мърда в чинията.
Susscrofa
01-08-2013, 08:50
Ами по тая логика Априлското възстание, Левски, Ботев и т.н са идиоти, защото една нищожна част от българите, доказа, че са народ, докато представителната маса си седя по къщите и се кланяше на турците.
Ако шепа хора не си бяха сложили главите на дръвника, щяхме да носим фесове още дълго време, а можеш и сега да бъдем с тях.
И ако сте чели - винаги и най често тези, които се борят са предадени от най близките си хора или от сънародниците си-не само у нас.
Никога хората, които мислят и се борят за "правдата" не са болшинство.
Това важи и за млади и за стари-и на младини много хора са идиоти и на стари години са още по-големи кретени.Мъдростта е присъща на умните, а възрастта, която може да увеличи опита, гради мъдрост при тия с мозък, а не при празните кратуни.
Е трябва ли да бъдем кретени, защото масата е такава?
RPWWD-ти не си малоумен, не се пиши неща, в които и ти самия не вярваш дълбоко в себе си, независимо от политическите си пристрастия!
За бунтарите полуинтелигенти ли говориш?
Надявам се след време историята обективно да прочете онези събития.
Mind_Control
01-08-2013, 16:36
Пу аз да доставям токените за 6 милиона избиратели :)
---------- Post added at 13:36 ---------- Previous post was at 13:32 ----------
В България да говориш за футбол е най- малкото смешно, да не кажа жалко..
Хайде стига решавали политически проблеми с технически средства.
Решението е просто, задължително гласуване.
Ако идеш ти се дава 1 ден платен отпуск за сметка на държавата, ако не идеш ти се налага глоба.
Или пък 10% данъчна отстъпка за тия 4 години като мотиватор.
Въпроса е да няма пари кеш.
И проблема с купените, кебапчетата, неграмотните и сие изчезва като дим.
Просто стават твърде малък % за да си струват дискриминацията.
Хайде стига решавали политически проблеми с технически средства.
Решението е просто, задължително гласуване.
Ако идеш ти се дава 1 ден платен отпуск за сметка на държавата, ако не идеш ти се налага глоба.
Или пък 10% данъчна отстъпка за тия 4 години като мотиватор.
Въпроса е да няма пари кеш.
И проблема с купените, кебапчетата, неграмотните и сие изчезва като дим.
Просто стават твърде малък % за да си струват дискриминацията.
Това със задължителното гласуване ми харесва и на мен като идея, а частта с наказанията трябва да се засили. Защото иначе наказанията ще се покриват от "прекупвачите" на гласове. И смешниците от агитките ще се кротнат. Дето се вика, винаги има по-голяма риба... ;)
Какви наказания ще поемат прекупвачите, ще им плащат да не гласуват?
Нали по този начин ще ги извадят още по качествено от уравнението :)
Какви наказания ще поемат прекупвачите, ще им плащат да не гласуват?
Нали по този начин ще ги извадят още по качествено от уравнението :)
Имах пред вид, ако сумата на наказанието е сравнително малка... ;)
Имах пред вид, ако сумата на наказанието е сравнително малка... ;)
Какво значение има тук сумата, за прекупвачите не разбирам.
При задължително гласуване, каква санкция ще им покриват... да не идат да гласуват?
Нали онези дето отиват за парите са им контингента, ако им платят да не гласуват, ги вадят от уравнението.
А масовостта на задължителния вот просто удавя купения.
Susscrofa
01-08-2013, 18:39
Какво значение има тук сумата, за прекупвачите не разбирам.
При задължително гласуване, каква санкция ще им покриват... да не идат да гласуват?
Нали онези дето отиват за парите са им контингента, ако им платят да не гласуват, ги вадят от уравнението.
А масовостта на задължителния вот просто удавя купения.
При задължителното гласуване увеличаваме тежестта на неинформираното гласуване.
Ще караме насила да гласуват хора, които не се интересуват за какво и кой гласуват.
Те са и по -лесно манипулируеми, поне според мен.
Гласуването е право, не приемам да бъде задължение.
При задължителното гласуване увеличаваме тежестта на неинформираното гласуване.
Ще караме насила да гласуват хора, които не се интересуват за какво и кой гласуват.
Те са и по -лесно манипулируеми, поне според мен.
Гласуването е право, не приемам да бъде задължение.
Тук съм съгласен. :)
Не ми се чете, така че: " Айде раздигайте седянката."
Не събрахте ли пари за море?:devil:
В България да говориш за футбол е най- малкото смешно, да не кажа жалко..
Кой ти говори за играта, бе мъжки, около нея има куп по-интересни неща :spell:
Аз изчезвам на море, вие си протестирайте :dance:
spe4elist
01-08-2013, 19:51
Предполагам, че идваш на морето, за да се присъединиш към окупацията на резиденция Евксиноград край Варна.
Шегувам се. Приятна почивка
За бунтарите полуинтелигенти ли говориш?
Надявам се след време историята обективно да прочете онези събития.
Ами аз съм сигурен, че историята винаги е обективна, а тя отдавна е дала оценка на комунизма.
---------- Post added at 23:40 ---------- Previous post was at 23:39 ----------
Аз понеже се върнах от море ще стоя тука :thumbup:
Но отделно- с годините морето ме влече все по-малко, друго е планината....
dimitar_vd62
01-08-2013, 20:51
Като сте заговорили за море, те ви малко новини от "морето нет"
http://www.moreto.net/novini.php?n=219530
Susscrofa
01-08-2013, 21:33
Ами аз съм сигурен, че историята винаги е обективна, а тя отдавна е дала оценка на комунизма.
---------- Post added at 23:40 ---------- Previous post was at 23:39 ----------
Аз понеже се върнах от море ще стоя тука :thumbup:
Но отделно- с годините морето ме влече все по-малко, друго е планината....
Напротив, ЕС, САЩ и Израел, особено ЕС, някак си лесничко реабилитираха всички бивши ком партии в източна Европа. Това е факт. Та даже и добре влязоха с тях в различни финансово-иконом. схемички.
Да бе, затова след като беше публиковано че Първанката е агент Гоце, не беше канен никъде из западния свят, а ходеше в Азърбейджан и Виетнам основно през втория мандат, а Станишев хукна да прави Белене и Южен Поток...
Но това, което говориш принципно е нещо, което няма нищо общо с политиката у нас. Да, парите не миришат.
Но става дума за друго-че българските комунисти продължават да осират държавата, както и преди десетилетия, а не дали някой прави пари с еди кой си.
Ето какво казват и други за комунистиtе у нас - вестник "ABC":(Дългата ръка на Москва в България)
http://frognews.bg/news_57237/Ispanskiiat_ABC_Dalgata_raka_na_Moskva_v_Balgariia/
nikolaaaay
02-08-2013, 18:31
Като сте заговорили за море, те ви малко новини от "морето нет"
http://www.moreto.net/novini.php?n=219530
Минималната заплата има само статистическа стойност. Тя не е мерило за доходите. Средната заплата в Китай все още е по-ниска от тази в България. Ще им трябват още няколко години, за да ни стигнат и да ни задминат. Реално обаче покупателната способност в България е 2 пъти по-висока от тази в Китай и не е пряко свързана с БВП на глава от населението защото тук имаме по-малко работещи на глава от населението. С други думи, при застаряващо население извън трудоспособна възраст е невъзможно да имаме висок БВП и високи заплати.
http://www.google.bg/publicdata (http://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:BGR:CHN:ROM&ifdim=country&hl=bg&dl=bg&ind=false)
Минималната заплата има само статистическа стойност. Тя не е мерило за доходите. Средната заплата в Китай все още е по-ниска от тази в България. Ще им трябват още няколко години, за да ни стигнат и да ни задминат. Реално обаче покупателната способност в България е 2 пъти по-висока от тази в Китай и не е пряко свързана с БВП на глава от населението защото тук имаме по-малко работещи на глава от населението. С други думи, при застаряващо население извън трудоспособна възраст е невъзможно да имаме висок БВП и високи заплати.
http://www.google.bg/publicdata (http://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:BGR:CHN:ROM&ifdim=country&hl=bg&dl=bg&ind=false)
Абе Никалай, докога ще говориш глупости и да заблуждаваш. Ето да сравняваш.
http://www.tradingeconomics.com/china/wages
Susscrofa
02-08-2013, 22:41
Да бе, затова след като беше публиковано че Първанката е агент Гоце, не беше канен никъде из западния свят, а ходеше в Азърбейджан и Виетнам основно през втория мандат, а Станишев хукна да прави Белене и Южен Поток...
Но това, което говориш принципно е нещо, което няма нищо общо с политиката у нас. Да, парите не миришат.
Но става дума за друго-че българските комунисти продължават да осират държавата, както и преди десетилетия, а не дали някой прави пари с еди кой си.
Ето какво казват и други за комунистиtе у нас - вестник "ABC":(Дългата ръка на Москва в България)
http://frognews.bg/news_57237/Ispanskiiat_ABC_Dalgata_raka_na_Moskva_v_Balgariia/
И кой подписа Южен поток, една членка на европейската народна партия.
Що се правиш на тъп, не, че не ти отива, ама се излагаш.:beer:
Ето малко инфо за организаторите на протеста:
http://worldtodaybg.com/2013/03/06/кои-са-говорителите-на-гражданското-о/
Кажете нещо за фондация 14 януари?
Комитата: Основатели сме аз, Асен и Илия Марков, който също е блогър. Тя бе създадена, за да бъде юридическото лице, което движи проекта „Бойкометър“ и въобще целият проект с политическите обещания, защото когато кандидатствахме за финансиране пред Тръста са гражданско общество в Централна иИзточна Европа, те много харесаха идеята, но ни казаха: Вижте сега, за да канидатствате за проекта, трябва да имате юридическо лице и това бе формалната причина да регистрираме фондацията.
Асен: Името го избрахме неслучайно, защото 14 януари 2009 година беше може би последната най-ярка проява на гражданско участие в политическия живот, която беше брутално потъпкана. Преди Орлов мост имам предвид, който вече е новото най-ярко проявление.
Кой ви финансира?
Досега сме получили три пъти финансиране. Първият път беше от Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа. Вторият път беше от Проекта за повече медийна свобода и плурализъм от „Отворено общество“, който приключи в края на май. И третия път отново от Тръста.
Другарите от БКП заминаха на море, лежат на издръжка на народа в правителствените станции.Няма да се връщат в парламента един месец поне.Да му мислят тия, дето им вярват и са в България, а не САЩ, Франция или някъде по развитите западни държави.Свобода, братство, равенство!
А дъщерята на милионерката Нора Иванова получи и държавна службица, от Олигарски, както и се полага по рождение в България, ма и тя трябва да живее бре....
http://dnes.dir.bg/news/nora-ananieva-izbori-2013-dazd-agentzia-zakrila-deteto-14639067?nt=10
Ти видя ли кой организира протестите и кой плаща.
Ти видя ли кой организира протестите и кой плаща.
Абе колко пъти трябва да ви напиша, че познавам доста хора които са там и няма плащане и организатор.
Това да не ви е пенсионерския клуб пред НДК?
Говорителите на протеста са платени от разни там тръстове и организацийки. Пък те май с разни други умници се явяват и идеолози на протеста.
Говорителите на протеста са платени от разни там тръстове и организацийки. Пък те май с разни други умници се явяват и идеолози на протеста.
Мале колко си проЗт!!!
ecotronic
06-08-2013, 15:22
Както е добре известно - вие американците нищо не правите безплатно. За вас всичко е просто бизнес и пари.
Та явно поради това ви се струва странно, когато някой протестира безплатно.
Както е добре известно - вие американците нищо не правите безплатно. За вас всичко е просто бизнес и пари.
Думата "американците" трябва да я заместиш с "комунистите".
Те сами си го признават. Асен Генов, фондацийките и институтите за проучване на какво ли не.
---------- Post added at 12:37 ---------- Previous post was at 12:33 ----------
Мале колко си проЗт!!!
На теб няма да ти светне колкото и да се напъваш. Капацитет ти липсва.
ecotronic
06-08-2013, 15:38
Те сами си го признават. Асен Генов, фондацийките и институтите за проучване на какво ли не.
Бъди сигурен в това, че многолюдието, което излиза да протестира, хал хабер си няма, кой е Асен Генов и разните му там фондацийки.
А че е характерно това, че у нас винаги ще се намери накой, който да извлече полза от хорското негодувание, това е факт.
---------- Post added at 12:37 ---------- Previous post was at 12:33 ----------
На теб няма да ти светне колкото и да се напъваш. Капацитет ти липсва.
Да капацитет да мия щатски кенефи и да пиша глупости по форумите наистина ми липсва !!! Има един въпрос на който ти никога не отговаряш- защо избра бъдеще за децата си в САЩ??? Каквото и да напишеш си просто един жалък лъжец!!!
Някой използва и манипулира недоволството на хората. Разбира се че мнозинството на протестите са излезли спонтанно. Тези някои вече правят декларацийки и показват точно какви им са целите. Те обаче се финансират от външни източници като тръстове за развитие на Източна Европа, американски правителствени организации и т.н.
---------- Post added at 12:49 ---------- Previous post was at 12:46 ----------
Да капацитет да мия щатски кенефи
Така като те гледам и за това нямаш капацитет.
ecotronic
06-08-2013, 15:55
Някой използва и манипулира ..........
Ако започнеш изречението с "Някой се опитва да........" , то ще бъде доста по-вярно.
Някой използва и манипулира недоволството на хората. Разбира се че мнозинството на протестите са излезли спонтанно. Тези някои вече правят декларацийки и показват точно какви им са целите. Те обаче се финансират от външни източници като тръстове за развитие на Източна Европа, американски правителствени организации и т.н.
---------- Post added at 12:49 ---------- Previous post was at 12:46 ----------
Така като те гледам и за това нямаш капацитет.
Що се правиш на тъп? Нали съм си го написал, че нямам такъв капацитет. А ти защо заведе семейството си в САЩ, а не в Русия или Северна Корея? Или поне се върнете сега да подкрепите кабинета.
Що се правиш на тъп?
Защото се опитвам да водя разговор с тъп, най-вероятно.
Защото се опитвам да водя разговор с тъп, най-вероятно.
С толкова промит мозък изобщо не можеш да водиш никакъв разговор с никакъв тип опоненти, освен ако не са от твоята порода!
Ако започнеш изречението с "Някой се опитва да........" , то ще бъде доста по-вярно.
Те не само се опитват, ами го правят. Всеки ден ги гледаш и слушаш по телевизия и радио. Тези същите организират програмата на протестите, какво всеки ден да се случва кого да се атакува и т.н. Бели рояли, безплатни кафета, дискусии за бюджета, работен ден пред парламента и т.н. Блокирането на народни представители в парламента също беше предварително организирано.
nikolaaaay
06-08-2013, 18:30
Имам някои доста основателни съмнения да мисля, че от акаунта на Пацата пишат няколко човека и това всъщност са платените писачи на мафията, с каквито изобилстват форумите.
Първо, от този акаунт се поства и в 15,00 следобяд и в 3,00 през нощта. Кой може да пише по форумите във формат 24/7 освен ако това не му е работата.
Второ, постовете от този акаунт са на доста различно ниво, що се отнася до граматиката и начина на изказ. Това не е нормално ако човекът е един и същ.
Що се отнася да платените протести, вижте това клипче и ако нямате 37 сек. го гледайте около 27 секунда. Ще разберете кой за какво плаща.
http://www.youtube.com/watch?v=iN7EqSpIxZM
На протестите са се събирали над 50 000 човека едновременно. Това се видя много ясно на снимките от Цариградско, когато хората бяха заели пространство от около 45 декара. По формулата на МВР, че на метър са 2 човека би следвало да са 90 000 човека в един кадър. Нека да са 50к. Няма значение бройката. Има значение, че протестите продължават 2 месеца и очевадно хората са няколко пъти повече от онези хора от Цариградско, щото не може да се ходи всеки ден или дори повече от 2-3 пъти седмично е трудно. Няма как някой да организира над 200 000 човека да излизат на десетки протести всеки божи ден. То, това дори официално някой да плаща, няма как да го организира, а какво остава тайно да се плаща на толкова много хора. Трябва да си не с промит ами съвсем без мозък, за да вярваш на такива внушения от медиите.
Около хиляда са основното ядро на протестите и покрай тях каквото допълнително се привлече чрез разни програми концерти и т.н.
Около хиляда са основното ядро на протестите и покрай тях каквото допълнително се привлече чрез разни програми концерти и т.н.
Един ли си, двама ли сте.....не знам колко души пишете от този акаунт, ама сте мноооого прости :screwy::screwy::screwy:
На мен никой не ми е плащал, нито ми е предлагал.
И на протестите концерти не е имало. :)
Васко кръпката и Милена къде пяха. Сценариите с френските революционери и т.н. На теб може и да не са плащали ама на Асен Генов и компания им плащат. Също така на всички мними експертчета от разни институтчета.
Не бе Павлине, ти пък ги увеличи, само едни двама са :director:
---------- Post added at 23:37 ---------- Previous post was at 23:36 ----------
Един ли си, двама ли сте.....не знам колко души пишете от този акаунт, ама сте мноооого прости :screwy::screwy::screwy:
Ма сигурно са партийна ядка :doctor:
---------- Post added at 23:38 ---------- Previous post was at 23:37 ----------
Аз това за плащането го слушам от 1989 г.......
Ето малко инфо за организаторите на протеста:
http://worldtodaybg.com/2013/03/06/кои-са-говорителите-на-гражданското-о/
Кажете нещо за фондация 14 януари?
Комитата: Основатели сме аз, Асен и Илия Марков, който също е блогър. Тя бе създадена, за да бъде юридическото лице, което движи проекта „Бойкометър“ и въобще целият проект с политическите обещания, защото когато кандидатствахме за финансиране пред Тръста са гражданско общество в Централна иИзточна Европа, те много харесаха идеята, но ни казаха: Вижте сега, за да канидатствате за проекта, трябва да имате юридическо лице и това бе формалната причина да регистрираме фондацията.
Асен: Името го избрахме неслучайно, защото 14 януари 2009 година беше може би последната най-ярка проява на гражданско участие в политическия живот, която беше брутално потъпкана. Преди Орлов мост имам предвид, който вече е новото най-ярко проявление.
Кой ви финансира?
Досега сме получили три пъти финансиране. Първият път беше от Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа. Вторият път беше от Проекта за повече медийна свобода и плурализъм от „Отворено общество“, който приключи в края на май. И третия път отново от Тръста.
Пак го пускам.
ecotronic
06-08-2013, 20:55
Имам някои доста основателни съмнения да мисля, че от акаунта на Пацата пишат няколко човека и това всъщност са платените писачи на мафията, с каквито изобилстват форумите.
Първо, от този акаунт се поства и в 15,00 следобяд и в 3,00 през нощта. Кой може да пише по форумите във формат 24/7 освен ако това не му е работата.
Второ, постовете от този акаунт са на доста различно ниво, що се отнася до граматиката и начина на изказ. Това не е нормално ако човекът е един и същ. .................
Освен това, ситемата явно е и роботизирана (работи и на авто-пилот). Гледам, че пуска едни и същи постове автоматично по няколко пъти :)
Susscrofa
06-08-2013, 21:00
Протестират избирателите на ОДС, СДС, ДСБ и всички производни.
Ама аз се чудя, защо не протестирахте когато Ви го "нацепиха".........:goodnight:
Сега е редно да изчакате 4 години, да се прегрупирате и да налазите с идеите си за свободен пазар.:)
Днес в ЕС решиха да оеднаквяват цените на мобилните оператори на национално ниво..........ммммммммм, какъв свободен пазар, каква конкуренция, каква "демокрация"..........:plane:
Ама аз се чудя, защо не протестирахте когато Ви го "нацепиха".........:goodnight:
Сега е редно да изчакате 4 години, да се прегрупирате и да налазите с идеите си за свободен пазар.:)
Днес в ЕС решиха да оеднаквяват цените на мобилните оператори на национално ниво..........ммммммммм, какъв свободен пазар, каква конкуренция, каква "демокрация"..........:plane:
Пак си слушал ама повърхностно, типично за теб. Очевидно е, че разлика от 800% в цените на мобилните услуги е нереална.....ама ти си спец и в тая област, освен това си и свинският Робин Худ.....сещаш се защо
Боже, колко мъка има по тоя свят, би казал Търтея, а и не само той......
Мъката е за реформаторчетата, че изхарчиха сумати пари пък резултат няма. Не им мина сценария пред парламента. Искат с един номер два пъти да минават.
Мъката е за реформаторчетата, че изхарчиха сумати пари пък резултат няма. Не им мина сценария пред парламента. Искат с един номер два пъти да минават.
Прост, по-прост, най-прост, Павлин :punk:
Susscrofa
06-08-2013, 23:08
Ама тогава имаха подкрепа на близо 1.5 млн избиратели, а сега наброяват 10 000.
5 000 баби реститутки, 2 000 репресирани антикомуниста тип Фреди и 3 000 млади фанатици на тема свободен пазар.
Третата категория (наречена според твоите представи) я умножи по 100 някъде и ще получиш реална картина.
---------- Post added at 20:12 ---------- Previous post was at 20:11 ----------
Да приемем, че има платени протестиращи, обслужващи нечий интерес. А останалите 100-на хиляди общо (не всеки ден на протестите са същите, аз не ходя всеки ден)?
100 хиляди, само в болните мечти на някои.
Мнооооо си прост! :big_whoops:
spe4elist
07-08-2013, 00:02
... А ти защо заведе семейството си в САЩ, а не в Русия или Северна Корея? Или поне се върнете сега да подкрепите кабинета.
Що се опитваш, колега, да спориш с радио и да очакваш смислени отговори?!? Забрави!
Този въпрос му го зададох, няколко пъти, преди около 3 години! Пак по политическа тема! След това - още няколко пъти. Естествено - отговор не получих, как пък един път не се обърка да ми отговори ... щото истината боли!!!
@pavlin
Yes, pavlin, truth hurts! (на чист съветски език!)
Що не вземеш да ни разкажеш колко зле живеят гнилите капиталисти? Та да можем, така да се каже, "да пием вода от извора". Пък после ние ще ти разкажем колко хубаво си живеем при управлението на другаря Станишев, другаря Доган, другаря Местан, другаря Сидеров и тяхното упълномощено лице другаря Орешарски ... и все такива хубави другари ... "Наши хора!"
По дъртите, като мен, които помнят СоциализЪма, знаят значението на този израз!
Извинете, колеги, нещо ми се догади и отивам да драйфам.
nikolaaaay
07-08-2013, 00:30
Сузи, виш сега колко са оеднаквени нештата.
Това са едните
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=117704&stc=1&d=1375824096
Това са другите
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=117705&stc=1&d=1375824238
Ако си чужденец и попаднеш случайно тук без да знаеш за какво става дума, за кои би гласувал?!
А защо не допуснеш, че хората, които сме били на мястото на събитието, имаме мааалко по-добра представа?
Протестиращите проговарят чрез сайт, вестник и бутикова телевизия
За участие в нея чрез социалната мрежа бяха излъчени Жюстин Томс, която се представя като майка на три деца, но всъщност управлява няколко големи сайта и преподава онлайн медии в НБУ, писателят Ясен Атанасов, актьорът от "Под прикритие" Ивайло Захариев, блогърът Асен Генов, музикантът Лъчезар Косев, Теодор Михайлов - автор на протестните "ивенти", и Иван Димитров.
Отбраната извадка на протестиращите обеща нови, още по-интересни пиар акции през есенния сезон. Парите засега не били проблем. Събирали ги помежду си от джобни. Даже дарили 3000 лв. от сутрешните кафета пред парламента на софийския храм "Св. Георги", където има кухня за социално слаби. Така щели да процедират и занапред. От думите им се разбра, че седмината се занимават с организирането на протестите на пълен работен ден. Остана загадка кога и как успяват да си изкарват прехраната.
За участие в нея чрез социалната мрежа бяха излъчени Жюстин Томс, която се представя като майка на три деца, но всъщност управлява няколко големи сайта и преподава онлайн медии в НБУ, писателят Ясен Атанасов, актьорът от "Под прикритие" Ивайло Захариев, блогърът Асен Генов, музикантът Лъчезар Косев, Теодор Михайлов - автор на протестните "ивенти", и Иван Димитров.
Отбраната извадка на протестиращите обеща нови, още по-интересни пиар акции през есенния сезон. Парите засега не били проблем. Събирали ги помежду си от джобни. Даже дарили 3000 лв. от сутрешните кафета пред парламента на софийския храм "Св. Георги", където има кухня за социално слаби. Така щели да процедират и занапред. От думите им се разбра, че седмината се занимават с организирането на протестите на пълен работен ден. Остана загадка кога и как успяват да си изкарват прехраната.
Тъп си!!!
Не ми отговори на въпроса.
Тъп си!!!
що са нервиш бе? Да не ти става мъчно?
---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:52 ----------
Не ми отговори на въпроса.
Какво да ти отговарям, те сами се издават.
spe4elist
08-08-2013, 10:48
... А ти защо заведе семейството си в САЩ, а не в Русия или Северна Корея?
@pavlin
Oт 3 години чакам да ми отговориш само на този въпрос!
що са нервиш бе? Да не ти става мъчно?
---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:52 ----------
Какво да ти отговарям, те сами се издават.
Въпросът е към теб. :)
@pavlin
Oт 3 години чакам да ми отговориш само на този въпрос!
Ма не само ти, но така е, и Ленин се борише против капитализма от Женева, това им е навик на тях :devil:
Ето какви ги върши нашия президент. Къде са сега реформаторчетата?
http://btvnews.bg/article/bulgaria/prezidentski-protokol-ogranichil-dostapa-na-zhurnalisti-do-sreshtata-plevneliev-bozdag.html
Ето какви ги върши нашия президент. Къде са сега реформаторчетата?
http://btvnews.bg/article/bulgaria/prezidentski-protokol-ogranichil-dostapa-na-zhurnalisti-do-sreshtata-plevneliev-bozdag.html
Ако причисляваш президентчето към "реформаторчетата", значи хич не се ориентираш в картинката.
И пак не ми отговаряш.
Stefan Caromov
09-08-2013, 08:21
Всички са изляти от един калъп. Не съм политически настроен, но моето скромно мнение е, че всички 240 човека трябва да бъдат изгонени от парламента, неговия капацитет да стане 120 и да бъде запълнен от нови хора с будно съзнание, непромити мозъци, които наистина искат да изправят държавата на крака. А не крадци мошенници и мафиоти. В момента всички в парламента за мен са такива, независимо от коя партия са.
Ако причисляваш президентчето към "реформаторчетата", значи хич не се ориентираш в картинката.
И пак не ми отговаряш.
На кого ръкопляскат протестиращите и нали реформаторчетата казват че те са естественото продължение на протестите. Между другото сега онези измислени представители на протеста където дадоха пресконференция и казаха че работят на пълен работен ден за организацията на протеста, запяха друга песен. Те всъщност не били представители ами на основата на някакво си гласуване щели да излъчват различни представители. Абе, оплетоха се сами в собствените си лъжи само и само да прикрият кой стои зад тях и ги финансира.
На кого ръкопляскат протестиращите и нали реформаторчетата казват че те са естественото продължение на протестите. Между другото сега онези измислени представители на протеста където дадоха пресконференция и казаха че работят на пълен работен ден за организацията на протеста, запяха друга песен. Те всъщност не били представители ами на основата на някакво си гласуване щели да излъчват различни представители. Абе, оплетоха се сами в собствените си лъжи само и само да прикрият кой стои зад тях и ги финансира.
А бе ти верно си много тъпо парче!!!
spe4elist
09-08-2013, 18:45
Ето какви ги върши нашия президент. ...
Нашия?!? Твоят президент седи в Белия дом и се казва Барак Обама.
И понеже отново си се объркал, твоят "ел президенте" трябваше да бъде Фидел Кастро Рус и неговия наследник - брат му Раул.
Нашия?!? Твоят президент седи в Белия дом и се казва Барак Обама.
И понеже отново си се объркал, твоят "ел президенте" трябваше да бъде Фидел Кастро Рус и неговия наследник - брат му Раул.
Как Сийке,
Тези твои главоблъсканици с какво променят обстоятелствата показващи що за птица е президента.
Да кажем, че си прав донякъде, Павлине.
Определени кръгове се опитват да яхнат протеста - нищо неочаквано, събитията са от такъв мащаб, че няма как икономическите групировки да не видят и свой интерес там.
Това променя ли основателността на протеста?
И какво по-точно против имаш "реформаторчетата" не разбрах? С какво са се компрометирали и какво нередно има в целите и идеите им?
spe4elist
09-08-2013, 19:45
Как Сийке,
Тези твои главоблъсканици с какво променят обстоятелствата показващи що за птица е президента.
Стрино Паунке, словесния ми онанизъм е насочен спрямо теб и каква, собствено, птица си ти!!! Не може от центъра на капитализма да ми говориш колко е хубав социализма!?!
пп Кога ще ми отговориш на гадния въпрос??? Ъъъ, простете. Май никога.
Стрино Паунке, словесния ми онанизъм е насочен спрямо теб и каква, собствено, птица си ти!!! Не може от центъра на капитализма да ми говориш колко е хубав социализма!?!
Всичко може ,как Сийке. Това че ти не го разбираш си е твой проблем.
---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:46 ----------
Определени кръгове се опитват да яхнат протеста - нищо неочаквано, събитията са от такъв мащаб, че няма как икономическите групировки да не видят и свой интерес там.
И какво по-точно против имаш "реформаторчетата" не разбрах? С какво са се компрометирали и какво нередно има в целите и идеите им?
Реформаторчетата се финансират главно от вън чрез разни чужди фондации и тръстове които обслужват частни интереси.
Susscrofa
09-08-2013, 21:59
Защо да не може!
Маркс къде е писал:)
Ама аз не разбирам защо Павлин да не живее в САЩ?
Какъв е проблемЪТ?
Разбрахте ли, че Китай ни подмина каТ заплати:)
Павлин за разлика от вас различава оцеляването от житейската философия:)
---------- Post added at 18:59 ---------- Previous post was at 18:57 ----------
Единият обясни, че интернет вестник и телевизия се правели ей така с офис пакет и 30 минути дневно. хахаха
spe4elist
09-08-2013, 22:21
Какъв е проблемЪТ?
Много се радвам за него и най-добре да си стои там ... ъъъ, и да не дава акъл колко е мокра водата!
И най-добре всички млади, ама всички, да си стегнат куфарчетата - и по белия свят, щото тука няма да се оправят нещата ...
И да не вземе някой да хукне за Хавана или Пхенян?!? Следвайте батко си Павлинчо (разбирайте стрина си Пауна) ... те комунистите знаят къде е хубавко ... ама не си признават, щот не им се връзва с политическата идеология (разбирай демагогия) ...
На добър път, младежи! Не се тревожете - бабите ви ще си хортуват тука със СергеЙчо и компания ... ще им вдигнат пенсийките, ще им дадат ваучерчета за дръвца и декодери за цифровизацийката ... Не се тревожете! Просто хващайте първия самолет от Терминал 2 и дим да ви няма!
На добър час!!!
Понеже техните протести все са яхнати от някой, комунистите не може да си представят, че някой може да протестира по друг начин..
---------- Post added at 01:35 ---------- Previous post was at 01:32 ----------
Защо да не може!
Маркс къде е писал:)
Какъв е проблемЪТ?
Разбрахте ли, че Китай ни подмина каТ заплати:)
Павлин за разлика от вас различава оцеляването от житейската философия:)[COLOR="Silver"]
..
Ами ти иди в КИтай да те видя, задено с Павлин и то на средна заплата,.
А Павлин е от тая катагория, зад която стоят радители от БКП съответно подплатени с всички привилегии на времето.
Точно такива аз лично познавам - мното от тях живеят в нормалните западни страни, а не в Русия, Китай и тн.
Тоест-като си против една система, не би трябвало да се ползваш от стандарта й, драги зурлест :coolio:
В крайна сметка Павлин потвърждава, че много по - добре се живее в страни с развит капитализъм, а не арабския свят, в Куба, Северна Корея, Китай или Венецуела
ЕЕ, тоя лаф, дето го роди, още ми е смешен като ти пиша-кои сме ние та да критикуваме Орешарски....
Susscrofa
09-08-2013, 22:37
Понеже техните протести все са яхнати от някой, комунистите не може да си представят, че някой може да протестира по друг начин..
---------- Post added at 01:35 ---------- Previous post was at 01:32 ----------
Ами ти иди в КИтай да те видя, задено с Павлин и то на средна заплата,.
А Павлин е от тая катагория, зад която стоят радители от БКП съответно подплатени с всички привилегии на времето.
Точно такива аз лично познавам - мното от тях живеят в нормалните западни страни, а не в Русия, Китай и тн.
Тоест-като си против една система, не би трябвало да се ползваш от стандарта й, драги зурлест :coolio:
ЕЕ, тоя лаф, дето го роди, още ми е смешен като ти пиша-кои сме ние та да критикуваме Орешарски....
Послледното не го разбрах.
Много се радвам за него и най-добре да си стои там ... ъъъ, и да не дава акъл колко е мокра водата!
И най-добре всички млади, ама всички, да си стегнат куфарчетата - и по белия свят, щото тука няма да се оправят нещата ...
И да не вземе някой да хукне за Хавана или Пхенян?!? Следвайте батко си Павлинчо (разбирайте стрина си Пауна) ... те комунистите знаят къде е хубавко ... ама не си признават, щот не им се връзва с политическата идеология (разбирай демагогия) ...
На добър път, младежи! Не се тревожете - бабите ви ще си хортуват тука със СергеЙчо и компания ... ще им вдигнат пенсийките, ще им дадат ваучерчета за дръвца и декодери за цифровизацийката ... Не се тревожете! Просто хващайте първия самолет от Терминал 2 и дим да ви няма!
На добър час!!!
Ми те си ги хванах и в момента в който може да сучат от България, докопани до власттта от комунистическите управления остават тука-Никито Василев, ония Велчевите, лудия Каролев и хиляди знайни и незнайни тунеядци.
---------- Post added at 01:41 ---------- Previous post was at 01:39 ----------
Послледното не го разбрах.
Още преди Орешарения да стане премиер (тогава беше още прогноза), след като го обявихме за слаб и посредствен управляващ, ти надигна глас и пусна пост, кой бил Орешарски (светило извънземно един вид според теб) та да го съдим ние :).След това Орешарски ги надроби такива за нула време, че надмина всички прогнози за посредственост и слугинаж.
Нямам нищо против да отида в Китай, нито в Русия само да се отдаде възможност.
milenamr
10-08-2013, 01:03
За останалите нямам специфични и задълбочени подробности, но с Лъчо(Л.Косев) сме добри приятели и за него мога да кажа, че той е един изключителен пример за достоен човек със заслужено и извоювано социално и материално положение.Освен, че е баща на цели 4 деца + още едно доведено( та общо 5 деца), Лъчо е посветил повече от 20 години от живота си да работи върху собственото си развитие, както в професионалната, така и в сферата на изкуството.От ученик е програмист и силно заклет ИТ последовател и деятели целият му живот е преминал в активно и реално развитие в тази област.В момента е собственик на ИТ бизнес и от там му идват доходите, с които изхранва 7-членно семейство, работи по всяко време на денонощието....Той е пример за един успял човек, с 5 деца, с добра професия и средства припечелвани с адски много и на 100 % честен труд и собствени заслуги, музикант, а освен това непрекъснато прави дарения за всякакви инициативи, най-вече свързани с образованието.
И за останалите имам доста информация от какво тесто са, но в сравнение с тази за Лъчо ще се окаже оскъдна :)
VladimirKarolev
10-08-2013, 14:42
[QUOTE=fred;1235872]Ми те си ги хванах и в момента в който може да сучат от България, докопани до власттта от комунистическите управления остават тука-Никито Василев, ония Велчевите, лудия Каролев и хиляди знайни и незнайни тунеядци.
Кога точно съм смукал от властта на държавна работа или през обществени поръчки, че не се сещам? :dunno:
Вестник "Преса" днес обявява няколко популярни публично лица за "лидери на протеста" и подчертава, че те са получили милиони долари от Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа.
Под заглавие "Лидери на протеста с добри бюджети" вестникът с главен редактор някогашният собственик и шеф на "Труд" Тошо Тошев съобщава, че сред получилите финансиране са известни лица от протестите срещу кабинета Орешарски. Училището за политика, което се ръководи от Саша Безуханова било получило около 300 000 долара, Асен Генов от Фондация "14 януари" - близо 120 000 долара, Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева - 200 000 долара, Центърът за либерални стратегии на Иван Кръстев - 137 000 долара.
Фондация "Риск Монитор" с председател на настоятелството близкия до Меглена Кунева адвокат Йонко Грозев е получила финансиране от близо 350 000 долара, а българският клон на "Прозрачност без граници" начело с Огнян Минчев - над 200 000 долара.
Най-голяма била субсидията за Институт "Отворено общество" - почти 1 млн.долара, се казва в публикацията на вестник "Преса".
---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:40 ----------
И за останалите имам доста информация от какво тесто са, но в сравнение с тази за Лъчо ще се окаже оскъдна :)
И какво пречи този Лъчо да са го наели да свърши една работа свързана с неговата квалификация и да му платят едни пари и всичко е чисто и почтено.
Вестник "Преса" днес обявява няколко популярни публично лица за "лидери на протеста" и подчертава, че те са получили милиони долари от Тръста за гражданско общество за Централна и Източна Европа.
Под заглавие "Лидери на протеста с добри бюджети" вестникът с главен редактор някогашният собственик и шеф на "Труд" Тошо Тошев съобщава, че сред получилите финансиране са известни лица от протестите срещу кабинета Орешарски. Училището за политика, което се ръководи от Саша Безуханова било получило около 300 000 долара, Асен Генов от Фондация "14 януари" - близо 120 000 долара, Институтът за развитие на публичната среда на Антоанета Цонева - 200 000 долара, Центърът за либерални стратегии на Иван Кръстев - 137 000 долара.
Фондация "Риск Монитор" с председател на настоятелството близкия до Меглена Кунева адвокат Йонко Грозев е получила финансиране от близо 350 000 долара, а българският клон на "Прозрачност без граници" начело с Огнян Минчев - над 200 000 долара.
Най-голяма била субсидията за Институт "Отворено общество" - почти 1 млн.долара, се казва в публикацията на вестник "Преса".
Вестникът на явочник "Бор" и червения олигарх, свинаря Гергов, направил "откритие", че няколко активни протестиращи от години работят в неправителствения сектор, пишат проекти и печелят финансиране от американски публични фондации. Финансиране, което е напълно открито, отчетно, не засяга българските данъкоплатци, а въпросните лица никога не са се крили. Има разлика с подкупите, раздавани от путинските рубладжии, нали? Въпрос на цивилизационен избор на кого да имаме доверие: на тези, на които явно и отчетно плаща Обама или на рубладжиите, на които тайно и безотчетно плаща Путин?
И какви са тези проекти и каква е обществената полза от тях. Май става въпрос за манипулиране на общественото мнение в полза на частни интереси.
И какви са тези проекти и каква е обществената полза от тях. Май става въпрос за манипулиране на общественото мнение в полза на частни интереси.
И Путин така мисли, за това ги забрани в Русия.........:rotfl::rotfl::rotfl:
И Путин така мисли, за това ги забрани в Русия.........:rotfl::rotfl::rotfl:
За разлика от теб човека може да мисли. Впрочем той не ги забрани ами ги задължи да си показват източниците на финансиране.
За разлика от теб човека може да мисли.
А ти велики мислителю, преди да избълваш поредната си мозъчна диария можеше да отвориш сайтовете на въпросните фондации и да видиш по какви проекти работят и по кои са спечелили финансиране, колко души са участвали в проекта, какви разходи за възнаграждения са предвидени в проекта и т.н.....Ти обаче си толкова облъчен и оглупял от пропагандата на червените престъпници, че си се превърнал във форумният клоун. :clown:
---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:40 ----------
И какво пречи този Лъчо да са го наели да свърши една работа свързана с неговата квалификация и да му платят едни пари и всичко е чисто и почтено.
След като си толкова мнителен по отношение на източниците на информация, по каква причина приемаш за чиста монета писаното във вестника на Тошев и сайта на Пеевски.
И пак питам, това, че някой се възползва от протестите и недоволството на хората об безумните решения на правителството, означава ли, че протестите са неоснователни и задължително няма да имат положителен ефект?
Ами и да са получили, евала на хората-в развитите страни има много подобни сдружения, които предоставят средства на различни организации, по различни проекти, което не е нищо неморално, както казва и синия.
Аз не виждам никъде къде са подкупите от Газпром например, които са дадени за АЕЦ Белене и други ненужни и безмислени за България проекти, които БСП се опитва да ни стовари на гърба.Къде в бюджета са подробно описани разходите, които ОЛИГАРСКИ ще направи скоро за да финансира фирмите на БСП и ДПС на гърба на българския данъкоплатец, за безмислени проекти?!
А ти велики мислителю, преди да избълваш поредната си мозъчна диария можеше да отвориш сайтовете на въпросните фондации и да видиш по какви проекти работят и по кои са спечелили финансиране, колко души са участвали в проекта, какви разходи за възнаграждения са предвидени в проекта и т.н.....Ти обаче си толкова облъчен и оглупял от пропагандата на червените престъпници, че си се превърнал във форумният клоун. :clown:
Кажи какви са проектите бе ,умник.
Остави умника, отговори на мен. ;)
spe4elist
10-08-2013, 19:48
Аз 3 години го чакам да отговори - много си се разбързал, трябва да ти намери доводи и линкове от интернет ... Това отнема време и усилия ...
:clown:
Публикации във вестника на сътрудника на ДС Тошев винаги са показателни- той винаги е бил свързан и действал в интерес на олигарстите и висшите мафиоти в България.
Празни приказки и празни оправдания отново.
Празни приказки и празни оправдания отново.
Празна тиква, както винаги!
Докажи че това което казвам е невярно.
---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:36 ----------
Празна тиква, както винаги!
Кажи нещо конкретно бе умник.
---------- Post added at 17:48 ---------- Previous post was at 17:37 ----------
The Balkan Trust for Democracy (BTD) has been for the last ten years a $36-million grantmaking initiative that supports democracy, good governance, and Euroatlantic integration in Southeastern Europe. This award-winning public-private partnership was created in 2003 by the German Marshall Fund of the United States, the United States Agency for International Development (USAID), and the Charles Stewart Mott Foundation - See more at: http://www.gmfus.org/grants-fellowships/grantmaking-programs/balkan-trust-for-democracy/#sthash.h10i96en.dpuf
trustworthy
10-08-2013, 20:48
А ти имаш ли с какво да отговориш на Кулио?
Какво да му отговарям, те фактите говорят и той с какво обори моите твърдения. Всъщност какъв е въпросът на Кулио.
---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:01 ----------
Най-големият брой от международни проекти на Института за Либерални Стратегии са на тема Русия и естествено финансирани от американски обществени и частни агенции. И това ако не са програми за очерняне на Русия, здраве му кажи.
Susscrofa
10-08-2013, 22:52
[QUOTE=fred;1235872]Ми те си ги хванах и в момента в който може да сучат от България, докопани до власттта от комунистическите управления остават тука-Никито Василев, ония Велчевите, лудия Каролев и хиляди знайни и незнайни тунеядци.
Кога точно съм смукал от властта на държавна работа или през обществени поръчки, че не се сещам? :dunno:
Според мен никога, ама той Фреди си е такъв.
Говоря общо, консултации и т.н, но не това е спорът, има доста в пресата, който иска чете и прави изводи.
Иначе се интересувам какво е мнението на правителството и защищтиниците му по тоя въпрос например?!:
Анкара си иска отоманските имоти в България
http://dnes.dir.bg/news/imoti-turtzia-%D0%91ekir-%D0%91ozdag-14686999?nt=4
Това съчетано със случката с недопускането на български журналисти на празничната вечеря по случай Рамазана, а и други събития от тоя род.
Къде тука е Сорос и прочее там капиталистически гадове?Или най вероятно той подклажда тия мераци...
Президента е бил там с хора на Касим Дал чиято партия играе с Герб , дава го много близка с турското правителство и е част от реформаторския блок. А пък проекта за реформаторски блок, протести и сваляне на правителството си е изцяло идея на соровците.
---------- Post added at 17:48 ---------- Previous post was at 17:37 ----------
The Balkan Trust for Democracy (BTD) has been for the last ten years a $36-million grantmaking initiative that supports democracy, good governance, and Euroatlantic integration in Southeastern Europe. This award-winning public-private partnership was created in 2003 by the German Marshall Fund of the United States, the United States Agency for International Development (USAID), and the Charles Stewart Mott Foundation - See more at: http://www.gmfus.org/grants-fellowships/grantmaking-programs/balkan-trust-for-democracy/#sthash.h10i96en.dpuf
Доказателствената тежест за едно твърдение е на този, който прави твърдението.
Избягването на конкретни отговори по направени твърдения прави лошо впечатление. ;)
Доказателствената тежест за едно твърдение е на този, който прави твърдението.
Избягването на конкретни отговори по направени твърдения прави лошо впечатление. ;)
Хайде пак празни приказки. Прави впечатление че използваш демагогски похвати, много приказваме пък нищо не казваме.
Ти осъзнаваш ли каква безмислица си казал "избягване на отговори по направени твърдения".Твърденията не пораждат отговори. Аз твърдя нещо и го подкрепям с факти, ти ако твърдиш че фактите са неверни трябва да ги обориш.
spe4elist
11-08-2013, 12:18
Хайде пак празни приказки. Прави впечатление че използваш демагогски похвати, много приказваме пък нищо не казваме.
Ти осъзнаваш ли каква безмислица си казал "избягване на отговори по направени твърдения".Твърденията не пораждат отговори. Аз твърдя нещо и го подкрепям с факти, ти ако твърдиш че фактите са неверни трябва да ги обориш.
Бульо Пауно, това важи абсолютно за теб! Имам чувството, че си се гледал в огледалото, докато си сътворявал тая велика мисъл.
Не използвам никакви други похвати освен задаване на въпроси. ;)
Въобще не е безсмислица - ти правиш твърдения, аз ги поставям под съмнение, по-точно поставям под съмнение връзката между фактите, които правиш. Ако водиш спор, а не празни приказки, трябва да отговориш.
И ако не забелязваш, никъде не отричам това, което излагаш като факти. ;)
Задавай си въпросите колкото си искаш. Някои които загряват по-бързо си правят изводи от фактите.
Президента е бил там с хора на Касим Дал чиято партия играе с Герб , дава го много близка с турското правителство и е част от реформаторския блок. А пък проекта за реформаторски блок, протести и сваляне на правителството си е изцяло идея на соровците.
Бил е и с главния мюфтия, но не е там работата.
Чудно ми е как ДПС и АТАКА ще реагират на това
---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:48 ----------
Бульо Пауно, това важи абсолютно за теб! Имам чувството, че си се гледал в огледалото, докато си сътворявал тая велика мисъл.
:metal:
ДПС не са били поканени и президента е искал без много да се знае да си шушука с турския зам. министър. Що за подлога ще излезе този президент?
Ако се върнем към протестите, има много интересни факти около училището за политици "Димитър Паница" управлявано от Безуханова. Самият Паница и негова друга фондация са играли активна роля в протестите 1997г. и са финансирали естествено.
ДПС не са били поканени и президента е искал без много да се знае да си шушука с турския зам. министър. Що за подлога ще излезе този президент?
Пауне, прав си пич, за всичко си прав! Сега вече можеш да спреш да ни заливаш с гениалните си прозрения!
Пауне, прав си пич, за всичко си прав! Сега вече можеш да спреш да ни заливаш с гениалните си прозрения!
Само това ли успя да измислиш бе умник.
milenamr
11-08-2013, 18:21
Пречи най-вече факта, че Лъчо, както и останалите от Протестна мрежа(Ясен Атанасов, Асен Генов, Антоанета Цонева, Стоян Радев, Ивайло Захариев...и др.) не са хора като теб.И понеже ти не си като тях няма как да разбереш, че има хора(и слава богу те не са толкова малко), които правят нещата, защото така ги чувстват, а не защото някой им плаща да го правят.Такива хора не могат да бъдат купени, защото онова което притежават е по-ценно и от най-голямата субсидия, с която може да бъдат привлечени.
И понеже с Лъчо сме доста близки, познавам добре начина му на мислене и ценностите му, защото те се припокриват с моите и знам, че за Лъчо най-важния смисъл и порив е да се бори за едно по-достойно бъдеще на 4-те деца, които има, точно този порив не му дава право да не участва активно в този процес.Той е инвестирал достатъчно в себе си и в децата си, така че да бъдат образовани и конкурентни, той знае много добре, че децата му безпроблемно ще успеят навън, както самия той в ранния етап на кариерата си е успял, но не това е целта и смисъла в живота му, а да останат в България, да се развиват тук и кадърните и качествени кадри да престанат да се изливат навън, а да останат да работят във и за родината ни.Това е смисъла, това е стимула, много е просто, но няма смисъл да се опитваш да го разбереш, защото ти явно не мислиш така.
За теб и хора като теб е трудно и невъзможно да си представите, че човек може да действа и мисли по собствено чувство, съвест и убеждение, а не защото са му платили и че кадърните и можещи хора успяват да си осигурят достатъчно добри доходи по достоен начин, с уменията и знанията си.
dimitar_vd62
11-08-2013, 18:36
Ми добре, ма аз нямам физически време за кафенца и вечерни разходки.Истината е че сме страхливи и егоистични за собствените си придобивки да предприемем нещо което веднъж завинаги ще сложи край на цирка в България.Ако не бяхме такива още 89 трябваше да постъпим като румънците.Въпросните господа не ги познавам, ама в никакъв случай не са новите Левски и Ботев.Не очаквам в тая държава да се случи нещо радикално, защото както каза една баба - мъжете измряха във войните................
п.п.Това че ги познаваш не означава че знаеш всичко.Когато стане въпрос за пари приятели няма.По принцип, не конкретно.
Задавай си въпросите колкото си искаш. Някои които загряват по-бързо си правят изводи от фактите.
Издишаш. ;)
Но ако очакваш да се поддам на провокации, за да можеш да се изкараш жертва, не си уцелил на човека.
Докато не получа смислен отговор на въпросите си ще приемам, че нямаш такъв.
Ми добре, ма аз нямам физически време за кафенца и вечерни разходки.Истината е че сме страхливи и егоистични за собствените си придобивки да предприемем нещо което веднъж завинаги ще сложи край на цирка в България.Ако не бяхме такива още 89 трябваше да постъпим като румънците.Въпросните господа не ги познавам, ама в никакъв случай не са новите Левски и Ботев.Не очаквам в тая държава да се случи нещо радикално, защото както каза една баба - мъжете измряха във войните................
п.п.Това че ги познаваш не означава че знаеш всичко.Когато стане въпрос за пари приятели няма.По принцип, не конкретно.
Въпросните господа не са новите Левски и Ботев, което не означава, че не са читави, но виж народа си е все същият, колко ли от хората от онова време са изказвали подобно на твоето мнение за Ботев и Левски.........
От такива много честни и много съвестни най се пазя. Парен каша духа ако не знаеш.
---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 16:44 ----------
Издишаш. ;)
Но ако очакваш да се поддам на провокации, за да можеш да се изкараш жертва, не си уцелил на човека.
Докато не получа смислен отговор на въпросите си ще приемам, че нямаш такъв.
Какви са тези изперкали коментари. Никой не се прави на жертва, само коментираме факти.
Да де, ама това не е коментиране, както бях отбелязал в предишен пост. ;)
ecotronic
11-08-2013, 19:52
От такива много честни и много съвестни най се пазя. Парен каша духа ако не знаеш.
Защо направо не попиташ колежката Milenamr (няколко поста по-нагоре), кой и колко и е платил за да напише това, което написа? Сега имаш чудесна възможност на научиш от първа ръка :)
Защо направо не попиташ колежката Milenamr (няколко поста по-нагоре), кой и колко и е платил за да напише това, което написа? Сега имаш чудесна възможност на научиш от първа ръка :)
Не им вярвам, затова.
ecotronic
11-08-2013, 20:12
Не им вярвам, затова.
Правилно!
Един умен човек вече го е казал:
"Съмнявай се във всичко, но не и в себе-си"
spe4elist
11-08-2013, 20:51
Не им вярвам, затова.
Бульо Пауно, освен че не вярваш, явно не можеш и да осмислиш дори, че някой би направил нещо безплатно за дадена кауза ...
Всъщност, на тебе колко ти плащат за да пропагандираш тук, в този форум? Трябва да взимаш някой лев, за да ги ръсиш всичките тези велики мисли. Едва ли го правиш безплатно, не ти вярвам, затова ...
DerMeister
11-08-2013, 21:28
Добре де, удоволствие ли ви доставя да обръщате внимание на господина от Флорида?
Споренето с радио точка съм го обявил за скъсяващо живота отдавна и с такива хора не желая да общувам.
То му личи на човека, че е като Станишев - ако реши, ще тръгне да доказва, че 1+1=3. Най-лошото е, че ще си вярва сам и ще е искрен в глупостите си.
А взима някой лев?! Той е от тези Павлик Морозовци който предават бащи те си за ВЯРАТА в петолъчката.
П.С. Примера с Морозов е илюстративен, защото както стана ясно, това е още един мит на човекомразната религия наречена съветски комунизъм!
Бульо Пауно, освен че не вярваш, явно не можеш и да осмислиш дори, че някой би направил нещо безплатно за дадена кауза ...
Всъщност, на тебе колко ти плащат за да пропагандираш тук, в този форум? Трябва да взимаш някой лев, за да ги ръсиш всичките тези велики мисли. Едва ли го правиш безплатно, не ти вярвам, затова ...
Как Сийке, защо се пениш?
Добре де, удоволствие ли ви доставя да обръщате внимание на господина от Флорида?
Споренето с радио точка съм го обявил за скъсяващо живота отдавна и с такива хора не желая да общувам.
То му личи на човека, че е като Станишев - ако реши, ще тръгне да доказва, че 1+1=3. Най-лошото е, че ще си вярва сам и ще е искрен в глупостите си.
Мен лично тоя ме забавлява.
---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:31 ----------
Как Сийке, защо се пениш?
Само това ли измисли Паунчо?
Как може да си толкоз проЗ бе мен?
Susscrofa
11-08-2013, 22:48
Защо всички ме убеждават, че всичко е спонтанно?
Имаше избори, там за коалицията БСП ДПС гласуваха 1,7 млн избиратели, какво има да се коментира? След 3,5 години ще се решава отново.
Не желая лъчовци да ми определят дневния ред.:)
Павката разсъждава като около 1млн. избиратели на БСП, доста дискриминативно е да го нападате така.
rossenvn
11-08-2013, 23:01
Имаше избори, там за коалицията БСП ДПС гласуваха 1,7 млн избиратели, какво има да се коментира? След 3,5 години ще се решава отново.
Павката разсъждава като около 1млн. избиратели на БСП, доста дискриминативно е да го нападате така.
Е и кво от това? За ББ гласуваха повече отколкото за БСП, а тия, които пуснаха глас за малките партии, са повече от гласовете на ДПС. Не мислиш ли, че тия хора се чувстват излъгани? Така че Павката да си гледа Америката и да не се бута тук. Кой точно е дискриминиран? Дори да събереш гласовете на БСП, ДПС и Атака, пак се получават по-малко от половината гласували на изборите - 1,6 срещу 2 млн. Та затова са протестите - тия два милиона нещо не са съгласни да ги управлява олигарски, който няма идея кого му назначават за министър в правителството...
А бе прасе, уж си Ентелегентен пич, а ги пишеш едни такива недомислени. Имаш ли приятели които са гласували за БСП, ама не разни изкуфели старци, а млади пичове, студентчета, дето са си облепили квартирите с постери на ЧеГевара и Джон Ленън и говорят за онеправданата работническа класа? Че даже и тези изкуфели червени кратуни питал ли си ги какво мислят за коалицията на Партията с ДПС?! Ами те са също толкова разочаровани, и те се чувстват излъгани. И стига си се правил на свински робин худ като защитаваш тоя глупак Паун. Интересно е като си пробваш реториката по непопулярни теми и заставаш срещу всички, ама точно тоя е мнооо зле облъчен.
Простотията на някои форумци пак блесна в пълна сила. Като свършиха аргументите и започнаха едни люти пожелания показващи ясно колко е културата на някои хора. Злобата и завистта няма да ви направи по-щастливи, бъдете сигурни в това.
Между другото, много оредяха протестите напоследък, май хората помъдряха.
old alfist
12-08-2013, 00:14
Простотията на някои форумци пак блесна в пълна сила. Като свършиха аргументите и започнаха едни люти пожелания показващи ясно колко е културата на някои хора. Злобата и завистта няма да ви направи по-щастливи, бъдете сигурни в това.
Не са помъдряли, а може би се отчаяха, защото не могат да намерят алтернатива, което е трагично.
Дано тези протести успеят да създадат условия за изява на стойностни хора.
Тези където се опитват да яхнат протестите и които манипулират недоволството на хората от един разбойнически преход със сигурност не ги виждам като стойностни.
old alfist
12-08-2013, 00:59
Тези където се опитват да яхнат протестите и които манипулират недоволството на хората от един разбойнически преход със сигурност не ги виждам като стойностни.
Според мен преобладаващата част от хората излизат от възмущение към всички досега управляващи.
Евала на хората от София, че продължават с протестите.
Да, обаче само с протести нищо не се постига. Досега 23г. все за нещо протестираме, все разваляме и все започваме от начало.
old alfist
12-08-2013, 01:18
Да, обаче само с протести нищо не се постига. Досега 23г. все за нещо протестираме, все разваляме и все започваме от начало.
Народа е обезумял вече и иска нещо смислено, без все още да има алтернатива - ако имаше алтернатива щеше да е лесно, както навремето със СДС, което се оказа балон.
spe4elist
12-08-2013, 11:32
Бульо Пауно, да не би да предлагаш още 45 години да си мълчим по стар обичай?!? Аре, не се занимавай с глупости, ами си ходи на Маями Бийч да си ближеш коктейла! Аман от съветници-великомислители!
milenamr
12-08-2013, 13:24
Грешиш и в оценката ти по отношение на оредяването на протестите и т.нар. от теб "помъдряване".
Страшно много от протестиращите в момента са извън София, в което не виждам нищо ненормално.Все пак хората си имат и личен живот, не са някакви болни маниаци, които задължително трябва да са на ларгото всеки ден, каквото ще да става.Участието в протестите, макар да бе нееднократно набедявано като забавление за хора, които нямат какво да правят е сериозен времеви ангажимент.Голяма част от протестиращите са хора, които по цял ден са на работа и след работа са там, включително и аз съм така.Освен това на 31-ви юли обсъждахме вариант да паузираме с протестите докато депутатите са на почивка, най-вече за да си починем и ние и да обърнем малко внимание и на личния си живот.Дори смятах, че протестите ще спрат за известно време, но уви не малко хора смятат, че огъня трябва да се поддържа, макар и символично, в което няма нищо лошо.
И като гледам дори в "най-рехавия" си вариант протестиращите на жълтите павета са поне 20 пъти повече от "опонентите" им на пилоните, а дори само този факт да се погледне, говори достатъчно.Да не говорим, че в активния период на протестите съотношението беше 1 към 100, въпреки манипулативната информация на МВР, че протестиращите са 200, 300 или най-много 1000.Присъствала съм на не малко протести, в които имаше поне 10 000 души, не съм ги броила един по един, но не е хич трудно да видиш, че щом само около теб са 1000, а след тях има поне 5 пъти по толкова, то значи дадената от МВР информация за 300 или 400 или 1000 (в най-добрия случай) е крайно дезинформативна.
Всеки, който е бил там може да го потвърди този безспорен факт.
Ако това неадекватно, висящо на куката на Волен правителство имаше някаква сериозна и надеждна съдържателност и перспектива щеше поне веднъж да изкара на улицата подкрепящи, които да са поне колкото нас.Но прекалено скъпо би им струвало на демагозите от триглавия змей да плащат за такова всекидневно "удоволствие".Затова и фактите показват най-реалистично каква е ситуацията.
100 човека, "заклети фенки" на Мишо - Биг Ша и подкрепяни от Бисер Петното срещу средно 10 000, излезли по съвест.
Поздрави за всички фенове на Орешарски тийм с лицето на кабинета ;)
Мишо Шамара с расистки квалификации... (http://vbox7.com/play:2b28101a16)
ОппПаа..а преди как беше ;)?
Мишо Шамара - Химн На Герб (http://vbox7.com/play:3328407f)
---------- Post added at 13:14 ---------- Previous post was at 13:11 ----------
Не са помъдряли, а може би се отчаяха, защото не могат да намерят алтернатива, което е трагично.
Дано тези протести успеят да създадат условия за изява на стойностни хора.
Не може и да става дума за отчаяние, просто хората имат нужда от почивка, имат семейства, имат си проблеми, личен живот и мисля, че напълно заслужено е време да си починат, защото всички ни чака тежка есен и зима.
А за успокоение или отказване от каузата още по-малко може да се говори, защото няма нито една причина това да стане :)
---------- Post added at 13:24 ---------- Previous post was at 13:14 ----------
Народа е обезумял вече и иска нещо смислено, без все още да има алтернатива - ако имаше алтернатива щеше да е лесно, както навремето със СДС, което се оказа балон.
Напълно си прав, че в момента един от сериозните проблеми е, че няма ясна и категорична алтернатива на случващото се безумие.
Но протестът не е еднократно явление, той е процес, който както се вижда е в развитие и в това развитие няма как да не се оформи постепенно така необходимата алтернатива.
Самите ние като общество сме в процес на развитие, не сме достатъчно зрели, събудихме се изведнъж след повече от 20г спане, политиците също ще се наложи щат не щат да узреят, защото който и да застане в управлението на тази страна от тук на сетне вече стана от ясно по-ясно, че по старому не може да се действа.
Но кучето скача според тоягата, ако досега е можело така латентно да "вървят" нещата, то от тук нататък ще е различно.
А времето наистина ще покаже какво следва, важно е гражданското общество да продължава да узрява и да бъде коректив на властта, както е във всички нормални държави.
Аз вярвам и съм сигурна, че това ще стане, не и без участието на всеки от нас обаче, но същевременно знам и съм убедена, че това ще е един изключително тежък и мъчен процес, няма как ей така от раз с магическа пръчка нещата да се оправят, да дойде месията на бял кон и 3 дни яли пили и се веселили :)
Това е просто нереално.
Но надежда разбира се има и тя е във всеки от нас :)
old alfist
12-08-2013, 13:54
Миленче, първо се радвам, че отново пишеш тук.
До голяма степен съм съгласен, с всичко което си написала.
Знайте, че има много хора които са съгласни с престиращите, въпреки, че не излизат на улицата - някои от тях, които имат относително добра работа не им се иска да нарушат статуквото от страх, да не би да загубят мизерната си работа, но когато усетят, че наистина има алтернатива ще скочат и те.
Ето какви работи са вършели тези където искат да се върнат на власт и където имат интерес от протести и безредие.
http://www.segabg.com/article.php?id=660908
http://www.segabg.com/article.php?id=660777
spe4elist
12-08-2013, 15:24
Ето какви работи са вършели тези където искат да се върнат на власт и където имат интерес от протести и безредие.
А да ти разказвам ли аз за атентата през 1925 г. в църквата "Света Неделя" в София?!? Убити 213 и ранени над 500! Или за 45 годишното "управление" на комунистите?!? За лагерите в Белене, Скравена и още много други ...
Ето какви са ги вършили твоите идоли и техните политически наследници, които днес са на власт ... Те имат интерес да няма силно гражданско общество и народа да е беден, за да се манипулира по-лесно ...
Линкове нама да ти давам. Ти и сам се справяш добре ...
А да ти разказвам ли аз за атентата през 1925 г. в църквата "Света Неделя" в София?!? Убити 213 и ранени над 500! Или за 45 годишното "управление" на комунистите?!? За лагерите в Белене, Скравена и още много други ...
Ето какви са ги вършили твоите идоли и техните политически наследници, които днес са на власт ... Те имат интерес да няма силно гражданско общество и народа да е беден, за да се манипулира по-лесно ...
Линкове нама да ти давам. Ти и сам се справяш добре ...
Как Сийке, разказвай ги на баба си. Опити за преврат не са гражданско общество. Гражданското общество е възможност гражданите да влияят на управлението спазвайки законите и уважаващи всички останали в обществото.
И как реши, че протестираме за да върнем тези?!?
---------- Post added at 12:53 ---------- Previous post was at 12:53 ----------
Все за нещо протестираме ?!?!?!?!
Кога това?
Класика:
http://btvnews.bg/article/bulgaria/politika/noviyat-pat-na-borisov-kam-upravlenieto-minaval-prez-reformatorskiya-blok.html
milenamr
12-08-2013, 19:08
И аз не знам кога толкова "все за нещо" сме протестирали, като изключим последните месеци, в които протестните акции се концентрираха сериозно, а причината, поради която това се случи е, че просто дойде момента, в който чашата на газиралото се с годините търпение преля.
А по принцип не съм забелязала "все за нещо" да се протестира и точно това ни е грешката, защото в нормалните държави винаги за всичко се протестира, когато хората се почустват мачкани, лъгани, манипулирани и въобще във всяка една ситуация на несправедливост.
По цял свят управляващите крадат, но когато едно управление освен главоломно крадливо е и нечистоплътно и основните механизми с които действа са - демагогия, популизъм, инсинуации и манипулации тогава нещата минават отвъд границата и прага на допустима търпимост и точно тогава единственото нормално явление, което се случва във всяка нормална държава е проявата на гражданско несъгласие, наречено протест.
Пауне ти си пълен олигофрен!!! :screwy::screwy::screwy:
Май много те стяга милиционерската шапка.
Милиционерска шапка аз нямам и не съм имал, но ти си бил и ще бъдеш винаги пълен неудачник!
ecotronic
12-08-2013, 20:20
И аз не знам кога толкова "все за нещо" сме протестирали, като изключим последните месеци, в които протестните акции се концентрираха сериозно, а причината, поради която това се случи е, че просто дойде момента, в който чашата на газиралото се с годините търпение преля.
А по принцип не съм забелязала "все за нещо" да се протестира и точно това ни е грешката, защото в нормалните държави винаги за всичко се протестира, когато хората се почустват мачкани, лъгани, манипулирани и въобще във всяка една ситуация на несправедливост.
По цял свят управляващите крадат, но когато едно управление освен главоломно крадливо е и нечистоплътно и основните механизми с които действа са - демагогия, популизъм, инсинуации и манипулации тогава нещата минават отвъд границата и прага на допустима търпимост и точно тогава единственото нормално явление, което се случва във всяка нормална държава е проявата на гражданско несъгласие, наречено протест.
Ще си позволя да добавя и това, че в нормалните държави, паралелно с прага на търпимост, като мотив за протести на отсрещната страна (у власт имащите) стоят съвсем други критерии за поведение.
Примерно в една Франция при най-малките признаци затова, че вътрешното министерство не се справя с даден проблем, вътрешният министър подава оставка и толкоз.
У нас политиците освен всичко останало са доста нагли хора. Какво трябва да се случи, колко трябва да са продължителни протестите, за да стане това у нас?
Опитвам се да кажа, че във вскеки човек, който е решил да стъпи на политичаската сцена следва да има все пак някакви изградени критерии затова какво може, кога може, докъде може........или не може. Нещо наречено "съвест". Нещо което силно липсва у нас.
Милиционерска шапка аз нямам и не съм имал, но ти си бил и ще бъдеш винаги пълен неудачник!
Каквато и шапка да имаш, отпусни малко каиша.
milenamr
12-08-2013, 20:36
Нищо от това, което се случва в момента не е нормално
думи на един протестиращ-линк (http://noresharski.com/ne-e-normalno)
затова са протестите
spe4elist
12-08-2013, 20:52
Бульо Пауно, съвсем си отървала козите ...
---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:50 ----------
затова са протестите
Много добре казано! Ще си позволя за цитирам:
"Да, тези протести ще ми се отплатят. Участвам в тях с користна цел. Користната цел да угодя на съвестта си. Да не повторя грешката на родителите си, за които демокрацията е в неделята, в която отиват и прилежно пускат бюлетина. Искам да гласувам всеки ден, искам бъдещето на родината ми да се поражда в идеите, предлагани открито, подлагани на дебати и защитавани с логика. А не да бъде решавано на базата на това, че някой веднъж на 4 години се оказва победител във фиктивните избори и после имал право да прави каквото си иска.
Цъ. Дотук.
Да, това трябваше да стане по-рано. Но дотук. Повече – не."
Самуил Петканов
Susscrofa
12-08-2013, 21:14
Истерията с протестите продължава.
Реформаторите протестанти и соросджии отново са жадни да реформират.:picnic:
Аз отново ще го напиша, коалицията БСП-ДПС спечели тези избори и управлява.
След 3 години и половина ще видим дали са го правили добре.
ДЕМОКРАЦИЯТА е управление на мнозинството.......мнозинството излъчено в парламента.:drinking:
Сидеров отмъщава на ББ за разбитата си ПГ и от това печели коалицията БСП-ДПС.
Олигархията винаги ще управлява, така искат от ЕС.:picnic: Та нали те ни научиха как се краде от еврофондове:)
---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 18:11 ----------
Милиционерска не, но полицейска, да.
---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:12 ----------
Да, наистина протестират, но провери, колко често това води до нови избори и оставка на цели министерски кабинети.:):picnic:
dimitar_vd62
12-08-2013, 21:22
Някой беше казал - едните не разбраха че са загубили, другите помислиха че са спечелили.
Някой беше казал - едните не разбраха че са загубили, другите помислиха че са спечелили.
Има едни, които винаги печелят и едни, които винаги губят. Губещите се наричат народ, а печелившите - управляващи.
spe4elist
12-08-2013, 21:42
ДЕМОКРАЦИЯТА е управление на мнозинството.......мнозинството излъчено в парламента.:drinking:
Олигархията винаги ще управлява, така искат от ЕС.:picnic: Та нали те ни научиха как се краде от еврофондове:)
Ще си позволя една лека реплика:
Такова понятие като "коалиция" не съществува!
ДПС в голямата си част са бивши кадри от ДС. Знаем на чие подчинение бяха тези служби. А колкото до Сидеров и компания - няма да го анализирам, не е необходимо ... Но вероятно в младежките си години е бил виден комсомолски активист и забележете ... милиционер! инфо (http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=616451#.Uf0Whv7aDxw.facebook)
Е, за каква коалиция ми говорите, като зад целия този фарс стои "столетницата" с всичките й метаморфози, преименувки, конгресчета, "промени" ... и т.н. ?!?
Да, наистина протестират, но провери, колко често това води до нови избори и оставка на цели министерски кабинети.:):picnic:
Червено прасенце и полицейска съм нямал! Коалиция БСП-ДПС на изборите нямаше, защото ако имаше, едни 5~7% от избирателите нямаше да гласуват за тях. Даже и от дъртите комуняги повечето не одобряват коалицията с ДПС, а от другата страна на 100% от електората им всъщност не харесват БСП....знаеш, че е така. Това правителство може и да е законно избрано, но не е легитимно. То е избрано с гласовете на твърди, но малки електорати. И тези боклуци няма да променят закона за изборите защото идеално се възползват от слабата активност на изборите, а тя не е защото на хората им е все тая кой ще дойде на власт.
---------- Post added at 21:51 ---------- Previous post was at 21:45 ----------
Бягай да миеш кенефите на неграта...loser!!!
Пауне толкова си жалък, избягал си в Америка, а продължаваш да плачеш за времената на комунизма. Мозъчето ти схваща ли парадокса в жалкият ти живот, или просто си мъж на жена ти и само във форумите се правиш на значим, пухльо!
Нещо на сериозно се вземаш. Нямаш пипе да разбереш някои работи. Иначе аз ще си приказвам каквото си искам.
---------- Post added at 19:03 ---------- Previous post was at 18:59 ----------
Т.н. демократи правят недемократични неща. Да дойдат тук във Вашингтон и да се опитат да окупират Белия Дом или пък да спрат движението в Ню Йорк.
spe4elist
12-08-2013, 22:04
...Иначе аз ще си приказвам каквото си искам.
Хехе, май само това ти е останало. Комплексар!
Аз се чудя само Орешарски преди Коледа ли ще падне или през март :screwy:
Червено прасенце и полицейска съм нямал! Коалиция БСП-ДПС на изборите нямаше, защото ако имаше, едни 5~7% от избирателите нямаше да гласуват за тях. Даже и от дъртите комуняги повечето не одобряват коалицията с ДПС, а от другата страна на 100% от електората им всъщност не харесват БСП....знаеш, че е така. Това правителство може и да е законно избрано, но не е легитимно. То е избрано с гласовете на твърди, но малки електорати. И тези боклуци няма да променят закона за изборите защото идеално се възползват от слабата активност на изборите, а тя не е защото на хората им е все тая кой ще дойде на власт.
Вербалните ви напъни в различни цветове на дъгата са голям майтап и ако ги четяха пиарите на партийните централи, щяха да се пръснат от кеф.
Защо мислиш, че който и да било от сегашните мераклии за власт ще промени законодателството в полза на хората?
затова са протестите
На това му се казва смешен плач. Защо не разговаряш с мен, като те извикат да разговаряш казваш. Аз няма какво да ти кажа искам да се махаш. Абсурди отвсякъде.
spe4elist
12-08-2013, 22:07
Сега от 01.10.2013 като вдигнат тока с 30%, макс 45 дни, най-късно до Андреев ден!
В крайна сметка всички промени по света са постигнати вследтствие на протести, натиск.
В крайна сметка всички промени по света са постигнати вследтствие на протести, натиск.
Правилно, но само когато има ясна цел и тя не се изразява в смяната на тия с ония.
ecotronic
12-08-2013, 22:15
Според мен, ако протестите запазят сегашният си вид и форма, правителството няма да падне и до по-следващия март. При така наличните наглост и безочие от страна на управляващите, за да има някакъв реален ефект от протистите, те трябва да прерастнат в нещо по-ефективно, като национална стачка, неплащане на сметки и пр.
Вербалните ви напъни в различни цветове на дъгата са голям майтап и ако ги четяха пиарите на партийните централи, щяха да се пръснат от кеф.
Защо мислиш, че който и да било от сегашните мераклии за власт ще промени законодателството в полза на хората?
Ти пък къде видя тази моя мисъл?
---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 22:15 ----------
Правилно, но само когато има ясна цел и тя не се изразява в смяната на тия с ония.
Айде бе сериозно! Значи ако през нощта у вас са влезнали бандюги ти ще ги изгониш само ако имаш ясна цел с кои други да ги смениш :clap::clap::clap::clap::clap::clap:
Линията на спорът навежда на подобни заключения.
---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:26 ----------
---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 22:15 ----------
Айде бе сериозно! Значи ако през нощта у вас са влезнали бандюги ти ще ги изгониш само ако имаш ясна цел с кои други да ги смениш :clap::clap::clap::clap::clap::clap:
Точно така. С труповете им.
В същност примерът е неуместен и ти отлично го знаеш.
http://img197.imageshack.us/img197/2983/1ulz.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/197/1ulz.jpg/)
]
Хехе, май само това ти е останало. Комплексар!
Как Сийке, не е твоя работа какво ми е останало.
spe4elist
12-08-2013, 23:20
Как Сийке, не е твоя работа какво ми е останало.
Бульо Пауноу, прав/а си - не ми е работа. Съжалявам те! Но ти не си виновен! Виновни са майката-природа и тези, които са ти промили мозъка.
milenamr
12-08-2013, 23:23
Когато и да падне все ще е късно, важното е :
"Когато падне
когато падне
когато падне БСП
не искам аз да съм отдолу
за да не падне върху мен.." ;)
На това му се казва смешен плач. Защо не разговаряш с мен, като те извикат да разговаряш казваш. Аз няма какво да ти кажа искам да се махаш. Абсурди отвсякъде.
Ами посмей се, поплачи си, дай воля на чувствата си, полезно е, но който се смее последен се смее най-добре ;)
http://img197.imageshack.us/img197/2983/1ulz.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/197/1ulz.jpg/)
]
С някои приятели от протестите се шегувахме, че няма да е зле един ден да се издигне паметник на Делян Пеевски, като обединител на нацията :)))Няма друго име, което така ударно и спонтанно да е взривявало българската общественост, както неговото име :)
Бульо Пауноу, прав/а си - не ми е работа. Съжалявам те! Но ти не си виновен! Виновни са майката-природа и тези, които са ти промили мозъка.
Недей бе как Сийке, гледай си твоите несгоди. Опазил ме господ да чакам на твоето съжаление.
spe4elist
12-08-2013, 23:28
Недей бе как Сийке, гледай си твоите несгоди. Опазил ме господ да чакам на твоето съжаление.
Не бъркай съжаление със съчувствие! Съжалявам те!
Ами посмей се, поплачи си, дай воля на чувствата си, полезно е, но който се смее последен се смее най-добре ;)
)
Аз ще се посмея, но както беше казал Стоян Александров в едно интервю. Голяма част от протестиращите не осъзнават че накрая те ще платят сметката от тези безредици и безвластие. Както впрочем стана и 1997г.
spe4elist
12-08-2013, 23:35
Аз ще се посмея, но както беше казал Стоян Александров в едно интервю. Голяма част от протестиращите не осъзнават че накрая те ще платят сметката от тези безредици и безвластие. Както впрочем стана и 1997г.
Радвай се, че няма ти да я плащаш тази сметка! Стой си в америката и не се обаждай. Нещастник!
Радвай се, че няма ти да я плащаш тази сметка! Стой си в америката и не се обаждай. Нещастник!
Как Сийке, нали се разбрахме че няма да ми казваш какво да правя.
old alfist
13-08-2013, 00:03
"Когато падне
когато падне
когато падне БСП
Данс With Me ( ден 13 ) Когато падне БСП (http://www.youtube.com/watch?v=Uxcn5-ZG9jI)
Опа, ето игричките на още едно реформаторче приятел на президента и някои видни протестиращи.
http://tv7.bg/news/incidents/9788914.html
Опа, ето игричките на още едно реформаторче приятел на президента и някои видни протестиращи.
http://tv7.bg/news/incidents/9788914.html
А бе тъп, това, че протестиращите искат и имат нещо общо с Иво Прокопиев си е плоското внушение на Пеевските медии и е насочено към такива тикви като теб.
Susscrofa
13-08-2013, 09:10
"Когато падне
когато падне
когато падне БСП
С някои приятели от протестите се шегувахме, че няма да е зле един ден да се издигне паметник на Делян Пеевски, като обединител на нацията :)))Няма друго име, което така ударно и спонтанно да е взривявало българската общественост, както неговото име :)
Защо не поставиш плакат на Васко у вас.
Ама не на Азис, а на кръпката.:bravo:
С тези стари рефрени, човек би си помислил, че изпитваш носталгия към млАдИте гОдИни:pig:
---------- Post added at 06:10 ---------- Previous post was at 05:58 ----------
Апелирам към разумна дискусия, без отправяне на обиди и квалификации.
Г-да форумни "демократи", откъде у вас това самочувствие се чудя аз?
Кое Ви да основание да считате себе си като носители на универсалната рецепта за успех на България?
Кое Ви да самочувствие да мислите, че един пенсионер, миньор, кравар и т.н. не знае кой е правилният път и няма право да го посочи.
Кое Ви дава право да разделяте хората на старци, пенсионери, селяни от една страна и някакви си самоопределили се за работеща млада ЕнтЕлЕгенция........
Достатъчно мъдри ли сте, достатъчно опитни ли сте, та да си мислите, че точно Вие сте правите?
Аз мисля, че не сте.:)
Мисля, дори, че сте наивни до глупост.:pig:
Защо не протестирахте, когато Костов разцепи СДС?
Защо не протестирахте, когато ББ цепеше СДС?
Сега на кой се сърдите, има легитимно избран парламент, който избра легитимно правителство, това е факт!
И на мен не ми харесва, но това са правилата на демократичната парламентарна република.
Всичко останало е опит за управление на самопровъзгласило се за "можещо" малцинство.
Пътят е съвсем друг и той няма нищо общо с уличните протести.
Ако искаш да изчистиш кочината трябва да влезеш вътре и там да действаш, с маркуча отвън нищо няма да постигнеш.
:toilet:
С тези стари рефрени, човек би си помислил, че изпитваш носталгия към млАдИте гОдИни:pig:
Кое Ви да основание да считате себе си като носители на универсалната рецепта за успех на България?
Кое Ви да самочувствие да мислите, че един пенсионер, миньор, кравар и т.н. не знае кой е правилният път и няма право да го посочи.
Кое Ви дава право да разделяте хората на старци, пенсионери, селяни от една страна и някакви си самоопределили се за работеща млада ЕнтЕлЕгенция........
Достатъчно мъдри ли сте, достатъчно опитни ли сте, та да си мислите, че точно Вие сте правите?
Сега на кой се сърдите, има легитимно избран парламент, който избра легитимно правителство, това е факт!
И на мен не ми харесва, но това са правилата на демократичната парламентарна република.
Всичко останало е опит за управление на самопровъзгласило се за "можещо" малцинство.
Ако искаш да изчистиш кочината трябва да влезеш вътре и там да действаш, с маркуча отвън нищо няма да постигнеш.
Както всичко друго, така и разбирането за демокрация в обществото ни е изкривено. Разделението и озлоблението е замъглило трезвата преценка. Издигането на клиширани лозунги се смята за проява на "висш разум". Толкова сме се потопили в омразата си, че всеки треторазряден манипулатор може да насочи "обществото" ни в желаната от него насока.
По-сбъркано състояние не съм наблюдавал.
Наемни работници и безработни да се определят като десни и да твърдят, че десни икономически мерки ще подобрят състоянието им. Същевременно да действат с изразено левичарски похвати от анархистичен тип.
В същото време, реалните капиталисти да управляват с лява реторика, но с десни икономически похвати.
Хора, събудете се от шизофренният си сън.
Стига с тия изпълнения, " аз съм прав, защото съм аз".
Демокрацията е диалог, не надвикване.
Протестите са форма за изразяване и отстояване на позиция, но не и на налагането и на всяка цена, особено когато няма формулирана единна такава. Днешните протести са разнолики и опитите за обсебването им от една или друга група не водят до друго, освен до обезсилването и обезсмислянето им.
Гражданският натиск е коректив на управлението, но не и форма на управление. Объркването на тези същности води до безрезултатност.
Не може да се стремиш към законност с беззаконие.
"Трошейки" държавната машина няма да достигнем до прогрес. И без това сме достигнали до гранични форми на деконструкция, рискуващи оцеляването на нацията ни.
Свободният ми дух и мисъл не могат да приемат натрапването на рецепти от стари, "безгрешни" и самопровъзгласили се "реформатори", нито от спонсорирани от непринадлежащи към обществото ни "тинк-танкове". Имам си глава на раменете и държа да я използвам по предназначение. Хубаво ще е ако всички правят това упражнение. Тогава вероятността да достигнем до общоприемлива платформа за развитие на държавата ни е реална.
Нехаресването на този или онзи не е мотив за отменяне на демократичните процедури. От там до диктатурата е по-малко от крачка.
P.S.: Ако някой реши да ме класифицира, да знае че не е актуално да се казва "комунист", а "куманез".
Със здраве от един гражданин, винаги изразявал активно позицията си във всяко време.
Лъжи, клишета, демагогия......просто няма смисъл!!! :respect:
Назначението на бившия кмет на Царево Петко Арнаудов за директор на горското стопанство там ще бъде преразгледано.
Арнаудов бе назначен на поста от 5 август, след преди това той беше кмет на Царево три мандата с подкрепата на БСП. По време на един от тях беше построено незаконно вилно селище "Златна перла" от фирма, обвързана с интересите на ДПС, без задължителна екологична оценка.
Арнаудов настояваше и за промяна в устройствения план на Царево, която да позволи ново курортно строителство по брега с десетки хиляди нови легла в защитените територии на парк "Странджа".
Проектопланът пък беше изготвен от архитект Калин Тихолов от Несебър, номиниран за министър на инвестиционното проектиране - пост, отворен заради ДПС, в правителството "Орешарски" и оттеглен на следващия ден.
Като кмет Арнаудов атакува заповедта за обявяването на природен парк "Странджа". Заради природозащитни протести парламентът гласува забрана за заличаване на вече обявени защитени територии.
Греков коментира и уволненията, като заяви, че от земеделското министерство били освободени само 19 души, а там работели над 22 000. Затова, според него, не може да се говори за чистка.
Susscrofa
13-08-2013, 14:10
Както всичко друго, така и разбирането за демокрация в обществото ни е изкривено. Разделението и озлоблението е замъглило трезвата преценка. Издигането на клиширани лозунги се смята за проява на "висш разум". Толкова сме се потопили в омразата си, че всеки треторазряден манипулатор може да насочи "обществото" ни в желаната от него насока.
Наемни работници и безработни да се определят като десни и да твърдят, че десни икономически мерки ще подобрят състоянието им. Същевременно да действат с изразено левичарски похвати от анархистичен тип.
В същото време, реалните капиталисти да управляват с лява реторика, но с десни икономически похвати.
Протестите са форма за изразяване и отстояване на позиция, но не и на налагането и на всяка цена, особено когато няма формулирана единна такава. Днешните протести са разнолики и опитите за обсебването им от една или друга група не водят до друго, освен до обезсилването и обезсмислянето им.
Гражданският натиск е коректив на управлението, но не и форма на управление. Объркването на тези същности води до безрезултатност.
"Трошейки" държавната машина няма да достигнем до прогрес. И без това сме достигнали до гранични форми на деконструкция, рискуващи оцеляването на нацията ни.
Свободният ми дух и мисъл не могат да приемат натрапването на рецепти от стари, "безгрешни" и самопровъзгласили се "реформатори", нито от спонсорирани от непринадлежащи към обществото ни "тинк-танкове". Имам си глава на раменете и държа да я използвам по предназначение. Хубаво ще е ако всички правят това упражнение. Тогава вероятността да достигнем до общоприемлива платформа за развитие на държавата ни е реална.
Нехаресването на този или онзи не е мотив за отменяне на демократичните процедури. От там до диктатурата е по-малко от крачка.
P.S.: Ако някой реши да ме класифицира, да знае че не е актуално да се казва "комунист", а "куманез".
Със здраве от един гражданин, винаги изразявал активно позицията си във всяко време.
Поздравления, много добре го написа.
Радвам се, че тук все още има хора, които не копи пействат, а мислят и пишат самостоятелно.
Прасе, вероятно myato е написал това за да получи бащинска похвала от теб?! За съжаление няма как от двуизмерният си свят да погледнете нагоре. Целият ти преден пост е като за пред пилоните на НДК. Всъщност аз съм убеден, че ти знаеш всичките неверни неща в това което си написал, но невероятното ти желание да изпъкваш пред форумна публика като се противопоставяш винаги и на всичко те кара да използваш абсурдни тези. За това ти казвам, че си трол и няма никакъв смисъл от диалог по тази тема с теб. Ако мнозинството бяхме в подкрепа на това т.н. "легитимно" правителство, ти на 100% щеше да си на обратното мнение.
old alfist
13-08-2013, 14:45
Ако искаш да изчистиш кочината трябва да влезеш вътре и там да действаш, с маркуча отвън нищо няма да постигнеш. :toilet:
Ще те пуснем в кочината да я изчистиш ти, защото си голям специалист.
А бе тъп, това, че протестиращите искат и имат нещо общо с Иво Прокопиев си е плоското внушение на Пеевските медии и е насочено към такива тикви като теб.
Тъп си ти и това много ясно личи от коментарите ти. В продължение на няколко коментара повтаряш едно и също като малоумен.
Като протестиращите са толкова принципни и съвестни, след разкритията около президента защо не искат и неговото сваляне ами му благодарят за ветото и т.н.
Безуханова където е един от символите на протеста не е близка с Прокопиев.
old alfist
13-08-2013, 15:21
Ако някой реши да ме класифицира, да знае че не е актуално да се казва "комунист", а "куманез".
Като гледам какво си написал - не си по-малко объркан от всички други.
Класифицирам те към онези хора които не смеят да се промени нищо, макар да им се иска, за да не загубят мижавите си доходи.
Класифицирам те към онези хора които не смеят да се промени нищо, макар да им се иска, за да не загубят мижавите си доходи.
Много правилно разсъждава даже и е добре да има повече като него.
ecotronic
13-08-2013, 15:40
Аз не мога да разбера, защо винаги, когато някой се опита да направи един по-правдив и логичен анализ на случващото се, незабавно бива квалифициран като комунист, капиталист, фашист, олигофрен и пр.
Не може ли просто да се вгледаме в написаното и ако имаме нещо против, то да аргументираме собствените си възгледи, без обиди, без генерализиране, без личностни психоанализи?
Визирам написаното от Myato, което подкрепям напълно.
old alfist
13-08-2013, 15:47
Аз пък не мога да разбера, не виждате ли, че тоя Орешарски е един платен мениджър, администратор, изпълняващ заповедите на Гея и Бея.
Тъп си ти и това много ясно личи от коментарите ти. В продължение на няколко коментара повтаряш едно и също като малоумен.
Като протестиращите са толкова принципни и съвестни, след разкритията около президента защо не искат и неговото сваляне ами му благодарят за ветото и т.н.
Безуханова където е един от символите на протеста не е близка с Прокопиев.
Протестиращите, драги, не са партиен електорат изкарани по заповед на партията. Там има всякакви хора и всякакви мнения, обединението е само в едно, че на всички ни е писнало от тези престъпници наричащи себе си политици които се връткат 25 години. На площада колкото и да не ти се вярва има и млади хора които откровено изповядват лява идеология и са гласували за БСП. За президента ми е през онази работа, а предполагам и на другите, от него нищо не зависи и вота е просто едно забавяне на това което са решили комунетата.В кое червено пеевско сайтче прочете, че Безуханова е символ на протеста?!
Аз не мога да разбера, защо винаги, когато някой се опита да направи един по-правдив и логичен анализ на случващото се, незабавно бива квалифициран като комунист, капиталист, фашист, олигофрен и пр.
Не може ли просто да се вгледаме в написаното и ако имаме нещо против, то да аргументираме собствените си възгледи, без обиди, без генерализиране, без личностни психоанализи?
Може но трябват и някои качества за това.
---------- Post added at 13:05 ---------- Previous post was at 13:00 ----------
Протестиращите, драги, не са партиен електорат изкарани по заповед на партията. Там има всякакви хора и всякакви мнения, обединението е само в едно, че на всички ни е писнало от тези престъпници наричащи себе си политици които се връткат 25 години. На площада колкото и да не ти се вярва има и млади хора които откровено изповядват лява идеология и са гласували за БСП. За президента ми е през онази работа, а предполагам и на другите, от него нищо не зависи и вота е просто едно забавяне на това което са решили комунетата.В кое червено пеевско сайтче прочете, че Безуханова е символ на протеста?!
И каква е идеята на този протест и какво решение на проблемите предлага. Безуханова е един от говорителите на протеста.
old alfist
13-08-2013, 16:19
Може но трябват и някои качества за това.
Предполатам, че не си чак толкова заблуден, за да си мислиш, че притежаваш тези качества.
И каква е идеята на този протест и какво решение на проблемите предлага. Безуханова е един от говорителите на протеста.
С този въпрос върна темата отначало.
Предполатам, че не си чак толкова заблуден, за да си мислиш, че притежаваш тези качества.
.
Зависи кои качества имаш предвид.
old alfist
13-08-2013, 16:33
Зависи кои качества имаш предвид.
Вземи се стеги малко и се опитай да си проследиш мислите и тогава сам ще си отговориш на въпроса.
Вземи се стеги малко и се опитай да си проследиш мислите и тогава сам ще си отговориш на въпроса.
Ако претендиращ да си много принципен, като кажеш А трябва да кажеш и Б.
..
Прасе, вероятно myato е написал това за да получи бащинска похвала от теб?! За съжаление няма как от двуизмерният си свят да погледнете нагоре. Целият ти преден пост е като за пред пилоните на НДК. Всъщност аз съм убеден, че ти знаеш всичките неверни неща в това което си написал, но невероятното ти желание да изпъкваш пред форумна публика като се противопоставяш винаги и на всичко те кара да използваш абсурдни тези. За това ти казвам, че си трол и няма никакъв смисъл от диалог по тази тема с теб. Ако мнозинството бяхме в подкрепа на това т.н. "легитимно" правителство, ти на 100% щеше да си на обратното мнение.
Браво. Притежавате забележителен храчкомет, достоен за каузата.
Не изпитвам необходимост от ничие одобрение, а и всъщност съм по-голям(възрастен) от колегата.
Не съм и никога не съм бил объркан в преценките си, за това и не правя квалификации, особено на хора, които не познавам.
Инициирал съм много промени и ако ме познаваше, щеше дори от снимките на някои събития да разбереш, колко далеч си от истината.
Доходите и имотното ми положение няма как да ги знаеш, но са над средните и никога не съм се притеснявал, че ще остана без тях. В същност в последно време даже отказвам ангажименти. Животът не е само работа и пари.
Личните нападки говорят за липса на аргументи.
rossenvn
13-08-2013, 18:35
От този пост разбирам, че не одобряваш протестите? Правилно ли съм разбрал? Ако е така, то одобряваш ли назначението на Пеевски и последвалите скандални назначения? Ако не бяха протестите кой щеше да е шеф на ДАНС днес? Иначе ми харесва желанието ти за смислен диалог и опита да се защити държавната собственост. Но когато защитаваме няколко десетки хиляди лева дадени за възстановяване на площада пре НС, то ние зачертаваме милионите, които тия, които работят вътре в тази сграда безшумно ще откраднат. Аз също не одобрявам да се чупи и съм против насилието, и съм почти сигурен, че това са действия на платени хора. Въпросът е от кого и с каква цел? Другото уродливо са действията на управляващите. Не е възможно в демократична държава, хора имащи чест, претендиращи да са отговорни и да работят за доброто на народа, да си признават публично, че са направили огромна грешка, с цялата си наглост да признават, че са подценили будността на народа, и накрая да не казват кой стои зад този заговор. Излиза МИков и казва, че знае кой е предложил Пеевски, но няма да каже, защото кои сме ние, че да му търсим сметка??!!! В почти всяка нормална западна държава тоя човек с това си изказване си е подал оставката, но не, не и тук - тук той заявява, че ще управлява докато свят светува. Не е работа на протестиращите да казват как да се управлява държавата, затова са политиците, но е работа на протестиращите да излязат на улицата когато ги лъжат, когато им обещават прозрачно управление, а в същото време всичко се решава от неизвестни кукловоди.
Много хора одобряват правото да се протестира, но не одобряват начина по който се манипулира протеста от определени политически и не политически кръгове.
Susscrofa
13-08-2013, 19:10
:bouncing_smiley:
Спокойно, няма да си помислим, че визираш написаното от някой друг.
milenamr
13-08-2013, 19:51
. Безуханова е един от говорителите на протеста.
:bouncing_smiley::bouncing_smiley: :bouncing_smiley:
По-голяма смешка от това не бях чела от 2 месеца .
Павлине, нищо лично към теб, но само от четене на пеевски сайтчета трудно би могъл да подпомогнеш мисловната си дейност, а виждам че се стараеш, но си объркал пътя като базираш "съжденията" си на невярна, некоректна и най-просто казано абсурдна информация.
Освен това този протест няма говорители, ако изобщо има някаква организация в него, то тя е хоризонтална, не съществува никаква йерархия.
Принципно всеки от протестиращите, който има какво да каже и може да представи една логична, аргументирана и последователна позиция е свободен да го направи, където и да е , когато и да е.Затова се появяват в медиите не малко представителите на протеста, които изказват позициите, вижданията си, никой не ги е избираал и въздигал в постове "говорители на протестиращите", по простата причина, че такива постове няма.В най-общия случай преобладаващата част от протестиращите споделя техните позиции и припознава в техния мироглед своя, затова символично могат да бъдат приятели за някакъв вид говорители, защото ако се разчита само на промитите телевизии и на сайтовете на пеевски, то ще се окаже, че само тези няколко хиляди, които се появяват на протестите ще знаят за какво става въпрос.
А целта на триглавата коалиция е точно тази - да се поддържа едно "качествено" медийно затъмнение и успяват в не малко случаи, но няма да е задълго, 60-, 70- те, 80-те и 90-те отдавна отминаха.В епохата на светкавичен комуникационен бум, затриването и закриването на истината се оказва все по-труден и невъзможен процес, като да пълниш каца без дъно, за огромно съжаление на феновете на БСп;)
---------- Post added at 19:51 ---------- Previous post was at 19:47 ----------
И за същите фенове ето една анкетка
Трябва ли Орешарски да подаде оставка? (http://dnes.dir.bg/izbori-2013/anketar.php?id=490&tag_id=122244)
От този пост разбирам, че не одобряваш протестите? Правилно ли съм разбрал? Ако е така, то одобряваш ли назначението на Пеевски и последвалите скандални назначения? Ако не бяха протестите кой щеше да е шеф на ДАНС днес? Иначе ми харесва желанието ти за смислен диалог и опита да се защити държавната собственост. Но когато защитаваме няколко десетки хиляди лева дадени за възстановяване на площада пре НС, то ние зачертаваме милионите, които тия, които работят вътре в тази сграда безшумно ще откраднат. Аз също не одобрявам да се чупи и съм против насилието, и съм почти сигурен, че това са действия на платени хора. Въпросът е от кого и с каква цел? Другото уродливо са действията на управляващите. Не е възможно в демократична държава, хора имащи чест, претендиращи да са отговорни и да работят за доброто на народа, да си признават публично, че са направили огромна грешка, с цялата си наглост да признават, че са подценили будността на народа, и накрая да не казват кой стои зад този заговор. Излиза МИков и казва, че знае кой е предложил Пеевски, но няма да каже, защото кои сме ние, че да му търсим сметка??!!! В почти всяка нормална западна държава тоя човек с това си изказване си е подал оставката, но не, не и тук - тук той заявява, че ще управлява докато свят светува. Не е работа на протестиращите да казват как да се управлява държавата, затова са политиците, но е работа на протестиращите да излязат на улицата когато ги лъжат, когато им обещават прозрачно управление, а в същото време всичко се решава от неизвестни кукловоди.
Никога не съм бил срещу които и да е протести и за разлика от много клавиатурни лъвове, често съм в първите редици. Притеснява ме объркаността на хората, комбинирана с двуцветен светоглед, безпричинна омраза към себеподобните, нежеланието да излезнат от натрапени клишета и да осъзнаят реалната си позиция в обществото, определяща социалната им база.
Протестите трябва да имат прагматична цел, в противен случай са непродуктивни и разпиляват безсмислено социалната енергия.
Колкото до "търсенето на сметка", винаги съм "за". Това държи обществото будно, а управляващите в напрежение, което е полезно за отрезвяването им. Това обаче трябва да се прави целенасочено и аргументирано. Изпълнения от типа - "оставка заради самата оставка" и "Мразя ви безплатно." не ме въодушевяват. "Демократичният" крясък не е моята форма на общуване. Медийното позьорство не е любимата ми форма на изява.
Susscrofa
13-08-2013, 20:02
Павлине, нищо лично към теб, но само от четене на пеевски сайтчета трудно би могъл да подпомогнеш мисловната си дейност, а виждам че се стараеш, но си объркал пътя като базираш "съжденията" си на невярна, некоректна и най-просто казано абсурдна информация.
Освен това този протест няма говорители, ако изобщо има някаква организация в него, то тя е хоризонтална, не съществува никаква йерархия.
Принципно всеки от протестиращите, който има какво да каже и може да представи една логична, аргументирана и последователна позиция е свободен да го направи, където и да е , когато и да е.Затова се появяват в медиите не малко представителите на протеста, които изказват позициите, вижданията си, никой не ги е избираал и въздигал в постове "говорители на протестиращите", по простата причина, че такива постове няма.В най-общия случай преобладаващата част от протестиращите споделя техните позиции и припознава в техния мироглед своя, затова символично могат да бъдат приятели за някакъв вид говорители, защото ако се разчита само на промитите телевизии и на сайтовете на пеевски, то ще се окаже, че само тези няколко хиляди, които се появяват на протестите ще знаят за какво става въпрос.
А целта на триглавата коалиция е точно тази - да се поддържа едно "качествено" медийно затъмнение и успяват в не малко случаи, но няма да е задълго, 60-, 70- те, 80-те и 90-те отдавна отминаха.В епохата на светкавичен комуникационен бум, затриването и закриването на истината се оказва все по-труден и невъзможен процес, като да пълниш каца без дъно, за огромно съжаление на феновете на БСп;)
Трябва ли Орешарски да подаде оставка? (http://dnes.dir.bg/izbori-2013/anketar.php?id=490&tag_id=122244)
................
Да, и какъв е смисълът от цялото това нещо всеки да си приказва, всеки да си иска нещо и никой да не слуша ответната страна. Безуханова, Реформаторския блок, Асен Генов и т.н. са свързани чрез общи източници на финансиране и те са тези които се възползват от протестите. Сега нарочно тръбят че няма водачи на протеста за да може да прикрият истинските такива. Не случайно на последната обществена изява на т.н. говорители на протеста се изметнаха и казаха. Те не били говорителите ами всеки път на основата ба някакво си гласуване щели да избират такива. Това става след като предния ден си признаха че работят на пълен работен ден организирайки протестите. Абе демагогски похвати отвсякъде.
Ами обществото ни е разделено, защото от една страна са сравнително малкото, но по образовани и мислещи хора, от другата страна е пасивното мнозинство, което е свикнало да прави това, което миналото му е определило.Те вярват в световни заговори, смятат, че всичко се режисира, че запада само мисли как да ни "завладее" и т.н. и т.н.
Няма как да има единство, след като един приема хора, готови на всичко за да са на власт, а срещу тях стоят хора, които искат морал, имат някакви познания и не искат да дават шанс, на тия които принадлежат на миналото.
Отделно пък има и една немалка част, която смята, че всички са маскари и по този начин поддържат статуквото на БКП.
Да бе да, тези които не са с нас са прости необразовани и следователно комунисти. Тези клишета ги слушаме вече 23 г. и я докарахме до кривата круша.
Ами обществото ни е разделено, защото от една страна са сравнително малкото, но по образовани и мислщи хора, а от другата страна е преобладава пасивно мнозинство, което е свикнало да прави това, което миналото му е определило.Те вярват в световни заговори, смятат, че всичко се режисира, че запада само мисли как да ни вземе нещо си и т.н. и т.н.
Няма как да има единство, след като един приема хора, готови на всичко за да са на власт, а срещу тях стоят хора, които искат морал, имат някакви познания и не искат да дават шанс, на тия които принадлежат на миналото.
Отделно пък има и една немалка част, която смята, че всички са маскари и по този начин поддържат статуквото на БКП.
Току що подкрепи разделението с мотиви далечни от истината. Моралът не пониква за една нощ като цирей.
Един "прост" човек навремето казваше за подобни индивиди - " Учен си, ма си прост".
Излишното помпане на его в "хубавите, умни и интелигентни", на кратко ХУИ е поредното социално инженерство с нелицеприятни цели. Дори "най-долната отрепка" има его и опита да я стъпчеш в калта с мотив, че си по-висша човешка форма води до ожесточена съпротива.
Между другото фразата - "Всички са маскари." изразява огорчението на един човек от политическият му неуспех. Все пак и Алеко е бил човек и нищо човешко не му е било чуждо.
dimitar_vd62
13-08-2013, 20:45
Ами обществото ни е разделено, защото от една страна са сравнително малкото, но по образовани и мислещи хора, от другата страна е пасивното мнозинство, което е свикнало да прави това, което миналото му е определило.Те вярват в световни заговори, смятат, че всичко се режисира, че запада само мисли как да ни "завладее" и т.н. и т.н.
За всичко са виновни жените и евреите.А всички те са комунисти.И да, всички сме маскари.
Току що подкрепи разделението с мотиви далечни от истината. Моралът не пониква за една нощ като цирей.
Един "прост" човек навремето казваше за подобни индивиди - " Учен си, ма си прост".
Излишното помпане на его в "хубавите, умни и интелигентни", на кратко ХУИ е поредното социално инженерство с нелицеприятни цели. Дори "най-долната отрепка" има его и опита да я стъпчеш в калта с мотив, че си по-висша човешка форма води до ожесточена съпротива.
Между другото фразата - "Всички са маскари." изразява огорчението на един човек от политическият му неуспех. Все пак и Алеко е бил човек и нищо човешко не му е било чуждо.
Остави Алеко, аз говоря по скоро за Бай Ганьо, а разделението си е факт, аз не го подкрепям, но то си съществува.Не съм и политик, да лицемеря по тоя въпрос.В конкретната ситуация-имаме едно правителство, което някои подкрепят други не, това е.
---------- Post added at 01:57 ---------- Previous post was at 01:55 ----------
За всичко са виновни жените и евреите.А всички те са комунисти.И да, всички сме маскари.
Ами горе долу е така, като имаш предвид например, че сме единствената държава, в която много хора искат руски реактор-в нито една социалистическа държава няма такъв случай, а в някои прибалтийски и даже и яопнски нерачат
(да добавя, че комунисте у нас са против евреите, защото смятат че са империалисти-ционисти) :) :drinking:
dimitar_vd62
14-08-2013, 00:22
По отношение на реакторите не съм специалист, но не мога да разбера защо на всичко руско се лепва етикет "боклук".Орбиталната станция беше възможна благодарение на падането на желязната завеса - "те имаха технологиите, ние парите" -цитат на висш служител на НАСА./не помня името му/След спирането на совалките се доверяват на руските кораби.Има и други примери на руски технологии и западни пари, ама там хората се доверяват на експерти не на предразсъдъци в стил Костов.
milenamr
14-08-2013, 03:47
Реално и нормално е хората да сме различни от където и да го погледнеш и факта, че сме различни по никакъв начин не провокира междучовешко разделение, това разделение е толкова изкуствено създадено от същите тези, които повече от 60 години се мъчат да поддържат изкуствено утопията, в която всички да сме еднакви.
Не може да сме еднакви и не трябва да сме еднакви, всеки човек си има своя уникален заряд и потенциал и стига да иска може да го развива в избраната от него посока.Всички хора се стремим към сравнително сходни благоденствия и благополучия, които на никой човек не са чужди, само че начина по който го правим и пътя, по който вървим обикновено е различен, но това не ни прави опоненти, не ни противпоставя един на друг.
Противопоставянето е самоцел на същите тези мъртвородени демагози, които се опитват да ни обяснят, че са легитимни, а ние "падащите от Марс" трябва некък си да им повярваме. Е как да стане?
Кое по-точно им е легитимно избраното?Това, че си купиха болшинството от гласовете, използвайки нискообразования и удобен електорат от малцинствата, който гласува за който му кажеш и за който му платиш, а също и електорат от възрастни хорица над 65 години, чиито живот е толкова смачкан и промит, че в стеснения си хоризонт освен БСП и днешния ден, те друго не виждат.Няма и как да видят, а аз няма и как да им се сърдя на тези нещастни, смачкани хорица, чиито живот е преминал в една илюзорна, подкована с тонове некомпетентност и наивност, измама и убедително властващ системен недоимък, с който те са свикнали както с въздуха.Няма как да им се сърдя на тези наивни хорица, чието битие е смачкано до мисъл и поглед да сложат залък в устата си, днес.Утре е твърде далечен хоризонт, непосилен и непонятен за тяхното битие и съзнание, а битието определя съзнанието е казал един от бащите на диалектическият материалиъм и е прав, затова и не мога да се сърдя или виня тези хорица.Но на БСП, която разчита основно на тях, мога.И за да се подсигурят още повече и да захапят едни "крепки" поне 20-тина процента БСП задължително залагат мрежите на най-лесно кълвящия на дребна риба електорат (както споменах)- малцинствата.А това го гледам пред очите си вече повече от 12 години.Самите хора си го казват, нито го крият, нито отричат от - живея в Столипиново и от 2000-та година съм жив свидетел на случващото се..Е колко още да си затварям очите, ушите, носа и колко
още да се напъвам да откривам поне прашинка нещо смислено, нещо надеждно и истинско у управляващите, няма как ?Просто няма как да обърнем стрелките на часовника да въртят на обратно, няма и как да обърнем посоката на развитие на живота и света на обратно, би
могло някак нагласено и фалшиво да стане, но със сигурност ще е временно и със сигурност последствията ще са такива, че по-добре да не го бяхме и опитвали.Естественият ход на живота и природата си казват думата, посоката винаги е напред, а смисълът в развитието...
При БСП няма развитие, при БСП има само ретроградност, лъжи, манипулации и сериозен политически натиск над не малко хора,
които за да запазят работните си места са принудени да бъдат техен електорат, тоест техен допълнителен гарант за власт на всяка цена.
И управляващите е крайно време да разберат, че в България има стотици хиляди хора, които не могат да бъдат купени по какъвто и да е начин, хора с добре развито и работещо мозъчно съдържание, хора които умеят да мислят, анализират, да се информират(сами, а не чакайки наготово някой да им даде тон в живота).Това са хора с интелект, вътрешна убеденост и мотивация за твърдо отстояване на гражданската си позиция, хора които категорично не приемат да бъдат лъгани, мамени, манипулирани с жалки и остарели методи на популизъм, демагогия, спекулация и провокация, които са успешни единствено при електората на БСП и ДПС - наивните и неуки възрастни хора(особено по селата и малките градове) и малцинствата.
И отново по повод разделенията между хората- да, различни сме, по -горе обясних защо и че това е нормално, естествено и заложено от природата.Не може и не трябва да бъдем еднакви, това е утопично нереалистично и само подръжниците на утопично-манипулативния строй могат да се самозалъгват, че е хубаво да бъдем еднакви.Не само, че не е хубаво, но не е и възможно.Няма как един човек да си е скъсал гъза и да е инвестирал в себе си с образование, умения, развитие и да трябва по някаква си безумна причина да е еднакъв с някой търтей, който цял живот е лежал и до 50 годишна възраст е разчитал на майка си и баща си.
Не може и не трябва да сме еднакви.
Но от човешка гледна точка сме еднакви, каквито и социални, ментални и междуличностни различия да имаме и по този повод ще си позволя да цитирам част от статията на една протестираща( не я поствам цялата, че е доста дълга
"...........Всички управляващи разчитат на това с теб да се мразим
защото докато с теб си крещим и разменяме обиди по форумите и на улицата, те се крият зад твоя или моя гръб и продължават да ни лъжат и манипулират. Не другарю, ти не си червен боклук и нашите родители не са червени пенсии, както и аз не съм лумпена, наркоманка и платена. Ние сме същите тези хора, които учиха заедно, бяхме заедно на море или пък сме пили бира някъде. Ти си същия този, който ми помагаше да си избутам колата от снега миналата зима, а аз съм тази, която те пусна да минеш отпред на опашката, защото много бързаше. Ти може би си този, който копае обходна галерия в мина Ораново, за да спаси два човешки живота, без да го интересува, дали тези хора поддържат друга партия. А аз съм същата онази, която преведе пари за лечението на болно дете, без да се замисли и за секунда, че ако майка му е от друга партия, няма да го направя.
Не ти желая нищо лошо, но ако все пак някога имаш нужда от помощ, знай, че аз съм зад теб. Съжалявам, че моя протест ти причинява неудобства вечер, когато се прибираш от работа, но просто не знам по какъв друг начин да ги накараме да ни чуят.
Недей да ми казваш, че не мога нищо да променя
Аз съм реалист. Знам, че като не са тези ще са онези - дето се вика, пак същите. И пак вярвам, че променям нещо, като излезем на улицата. Когато всички прожектори светят в тях и около тях, става много трудно да се скриеш в сенките и да мишкуваш. Не ме интересува дали ще са те на власт, стига да започнат да правят нещо за мен и теб, а не само за тях. Писна ми от популизъм и подхвърляне на огризки. Аз не мога да омаловажа твоя глас и да ги отрека, просто защото не изповядват моите идея.
Ако искрено вярваш и подкрепяш, това което се случва, аз съм ОК. Сега обаче е много важно ти да направиш равносметка - това ли е което си искал и което наистина искаш. Недей да ми го казваш на мен, запази отговора за себе си, защото само така можеш да бъдеш честен. Не те карам да излезеш с мен на улицата. Просто приеми, че всеки има нужда да се бори за нещо.
Аз се боря срещу това някой да ни ограбва ежедневно, както финансово, така и морално. Боря се срещу това аз и ти да сме разделени, защото на някой му е много удобно. Защото нашите различия са толкова малко, а това което ни обединява и ни прави еднакви е толкова много....."
Реално и нормално е хората да сме различни от където и да го погледнеш и факта, че сме различни по никакъв начин не провокира междучовешко разделение, това разделение е толкова изкуствено създадено от същите тези, които повече от 60 години се мъчат да поддържат изкуствено утопията, в която всички да сме еднакви.
Не може да сме еднакви и не трябва да сме еднакви, всеки човек си има своя уникален заряд и потенциал и стига да иска може да го развива в избраната от него посока.Всички хора се стремим към сравнително сходни благоденствия и благополучия, които на никой човек не са чужди, само че начина по който го правим и пътя, по който вървим обикновено е различен, но това не ни прави опоненти, не ни противпоставя един на друг.
Противопоставянето е самоцел на същите тези мъртвородени демагози, които се опитват да ни обяснят, че са легитимни, а ние "падащите от Марс" трябва некък си да им повярваме. Е как да стане?
Кое по-точно им е легитимно избраното?Това, че си купиха болшинството от гласовете, използвайки нискообразования и удобен електорат от малцинствата, който гласува за който му кажеш и за който му платиш, а също и електорат от възрастни хорица над 65 години, чиито живот е толкова смачкан и промит, че в стеснения си хоризонт освен БСП и днешния ден, те друго не виждат.Няма и как да видят, а аз няма и как да им се сърдя на тези нещастни, смачкани хорица, чиито живот е преминал в една илюзорна, подкована с тонове некомпетентност и наивност, измама и убедително властващ системен недоимък, с който те са свикнали както с въздуха.Няма как да им се сърдя на тези наивни хорица, чието битие е смачкано до мисъл и поглед да сложат залък в устата си, днес.Утре е твърде далечен хоризонт, непосилен и непонятен за тяхното битие и съзнание, а битието определя съзнанието е казал един от бащите на диалектическият материалиъм и е прав, затова и не мога да се сърдя или виня тези хорица.Но на БСП, която разчита основно на тях, мога.И за да се подсигурят още повече и да захапят едни "крепки" поне 20-тина процента БСП задължително залагат мрежите на най-лесно кълвящия на дребна риба електорат (както споменах)- малцинствата.А това го гледам пред очите си вече повече от 12 години.Самите хора си го казват, нито го крият, нито отричат от - живея в Столипиново и от 2000-та година съм жив свидетел на случващото се..Е колко още да си затварям очите, ушите, носа и колко
още да се напъвам да откривам поне прашинка нещо смислено, нещо надеждно и истинско у управляващите, няма как ?Просто няма как да обърнем стрелките на часовника да въртят на обратно, няма и как да обърнем посоката на развитие на живота и света на обратно, би
могло някак нагласено и фалшиво да стане, но със сигурност ще е временно и със сигурност последствията ще са такива, че по-добре да не го бяхме и опитвали.Естественият ход на живота и природата си казват думата, посоката винаги е напред, а смисълът в развитието...
При БСП няма развитие, при БСП има само ретроградност, лъжи, манипулации и сериозен политически натиск над не малко хора,
които за да запазят работните си места са принудени да бъдат техен електорат, тоест техен допълнителен гарант за власт на всяка цена.
И управляващите е крайно време да разберат, че в България има стотици хиляди хора, които не могат да бъдат купени по какъвто и да е начин, хора с добре развито и работещо мозъчно съдържание, хора които умеят да мислят, анализират, да се информират(сами, а не чакайки наготово някой да им даде тон в живота).Това са хора с интелект, вътрешна убеденост и мотивация за твърдо отстояване на гражданската си позиция, хора които категорично не приемат да бъдат лъгани, мамени, манипулирани с жалки и остарели методи на популизъм, демагогия, спекулация и провокация, които са успешни единствено при електората на БСП и ДПС - наивните и неуки възрастни хора(особено по селата и малките градове) и малцинствата.
И отново по повод разделенията между хората- да, различни сме, по -горе обясних защо и че това е нормално, естествено и заложено от природата.Не може и не трябва да бъдем еднакви, това е утопично нереалистично и само подръжниците на утопично-манипулативния строй могат да се самозалъгват, че е хубаво да бъдем еднакви.Не само, че не е хубаво, но не е и възможно.Няма как един човек да си е скъсал гъза и да е инвестирал в себе си с образование, умения, развитие и да трябва по някаква си безумна причина да е еднакъв с някой търтей, който цял живот е лежал и до 50 годишна възраст е разчитал на майка си и баща си.
Не може и не трябва да сме еднакви.
Но от човешка гледна точка сме еднакви, каквито и социални, ментални и междуличностни различия да имаме и по този повод ще си позволя да цитирам част от статията на една протестираща( не я поствам цялата, че е доста дълга
"...........Всички управляващи разчитат на това с теб да се мразим
защото докато с теб си крещим и разменяме обиди по форумите и на улицата, те се крият зад твоя или моя гръб и продължават да ни лъжат и манипулират. Не другарю, ти не си червен боклук и нашите родители не са червени пенсии, както и аз не съм лумпена, наркоманка и платена. Ние сме същите тези хора, които учиха заедно, бяхме заедно на море или пък сме пили бира някъде. Ти си същия този, който ми помагаше да си избутам колата от снега миналата зима, а аз съм тази, която те пусна да минеш отпред на опашката, защото много бързаше. Ти може би си този, който копае обходна галерия в мина Ораново, за да спаси два човешки живота, без да го интересува, дали тези хора поддържат друга партия. А аз съм същата онази, която преведе пари за лечението на болно дете, без да се замисли и за секунда, че ако майка му е от друга партия, няма да го направя.
Не ти желая нищо лошо, но ако все пак някога имаш нужда от помощ, знай, че аз съм зад теб. Съжалявам, че моя протест ти причинява неудобства вечер, когато се прибираш от работа, но просто не знам по какъв друг начин да ги накараме да ни чуят.
Недей да ми казваш, че не мога нищо да променя
Аз съм реалист. Знам, че като не са тези ще са онези - дето се вика, пак същите. И пак вярвам, че променям нещо, като излезем на улицата. Когато всички прожектори светят в тях и около тях, става много трудно да се скриеш в сенките и да мишкуваш. Не ме интересува дали ще са те на власт, стига да започнат да правят нещо за мен и теб, а не само за тях. Писна ми от популизъм и подхвърляне на огризки. Аз не мога да омаловажа твоя глас и да ги отрека, просто защото не изповядват моите идея.
Ако искрено вярваш и подкрепяш, това което се случва, аз съм ОК. Сега обаче е много важно ти да направиш равносметка - това ли е което си искал и което наистина искаш. Недей да ми го казваш на мен, запази отговора за себе си, защото само така можеш да бъдеш честен. Не те карам да излезеш с мен на улицата. Просто приеми, че всеки има нужда да се бори за нещо.
Аз се боря срещу това някой да ни ограбва ежедневно, както финансово, така и морално. Боря се срещу това аз и ти да сме разделени, защото на някой му е много удобно. Защото нашите различия са толкова малко, а това което ни обединява и ни прави еднакви е толкова много....."
Ами точно за това иде реч.
Хората е естествено да са различни, но основните им потребности и въжделения са еднакви. Отговорността за убеждаването и сплотяването на хората около тази позиция е моя, твоя и на всички претендиращи да са работили върху развитиети си. Не може да се обявим за висша каста и от личният си "Олимп" да презрем другите. Точно обратното. Трябва да поемем на раменете си "кръста" на просветителството, защото живеем в нови тъмни времена, а това не става чрез замеряне с клишета и лепене на етикети. Аз мога спокойно да изложа позициите си, както и да изслушам тезите на други хора. Вярвам, че ако всички подходим така, ще намерим верният път за съхраняването на нацията ни. Другото ни прави слаби.
А БСП не е монополист в политическата свинщина. В същност това е единствената истинска партия в България. Всичко останало са лидерски проекти и групички по бизнес интереси. Всички пазаруват по един и същ начин, гарантирам ти го.
Разделението обслужва точно този модел, който пак повтарям не е монопол на БСП.
Susscrofa
14-08-2013, 09:50
Реално и нормално е хората да сме различни от където и да го погледнеш и факта, че сме различни по никакъв начин не провокира удобно. Защото нашите различия са толкова малко, а това което ни обединява и ни прави еднакви е толкова много....."[/I]
Eгати блудкавия и снобарски текст.
Точно това, което най-много мразя.
Самоопределили се за "водачи" народни ЕНТЕЛЕГЕНТИ, си мислят, че всички останали са негодни.
Много гнусно.
Абе да ви завиди човек на самочувствието.:pancake:
Мнозинството управлява, колко пъти да го повторя.
Всеки има право на глас.
Няма избрани, няма по-умни, няма лилави, няма сини, няма черни, няма куци, няма дърти, няма запечени и т.н.
Всички са равни пред урната, това е демокрация, другото е площадно разстройство.
Хоризонтална структура.......дрън дрън, пълни глупости.
Сега може и някой Дъновист да излезе по-бяла нощница и сее обич сред всички.
old alfist
14-08-2013, 11:32
А БСП не е монополист в политическата свинщина. В същност това е единствената истинска партия в България. Всичко останало са лидерски проекти и групички по бизнес интереси. Всички пазаруват по един и същ начин, гарантирам ти го.
Разделението обслужва точно този модел, който пак повтарям не е монопол на БСП.
Напротив - всички партии до този момент са рожби на майката БСП, само дето имат различни имена и обслужват различни олигархии.
milenamr
14-08-2013, 14:03
Всички са равни пред урната, това е демокрация, другото е площадно разстройство.
Хоризонтална структура.......дрън дрън, пълни глупости.
Сега може и някой Дъновист да излезе по-бяла нощница и сее обич сред всички.
Пред урната, да.Но зад урната?Оказва се, че НЕ, щом е възможно, една власт да бъде взета с тотално недемократични мерки, като купуване на гласове, натиск, лъжи, манипулации и всякакви други форми на политическо нечистоплътие, всичките до една категорични врагове на демокрацията.
Точно затова е недеоволството на хилядите хора, излизащи на площада и онези от провинцията, които ги подкрепят, но не смеят да излязат, защото директно ще ги кръцне гилотината.Това не е демокрация.Това е тоталитаризъм, облечен в мазна демагогия.
Иначе ти едно мразиш, друг друго, трети пък обича и т.н. И всичко това е демокрация. Всеки си има вкусове, всеки си има предпочитания и стига да не краде и лъже другия, нека си изповядва неговата философия, каквато и да е тя.
Но в случая нещата са брутално омазнени и псевдодемократини, затова нашето демократично право е да сме против лъжата и лицемерието, пък ако щеш ни наричай и Дъновисти и Кришнисти и свидетели на Айхова, все едно.....
ecotronic
14-08-2013, 14:34
С много малки изключения намирам всичко казано в последните няколко страници от темата за вярно и добре обосновано.
Аз съм човек прагматик, който цял живот е свикнал да борави с точни понятия. И така от тази своя гледна точка Ви задавам следния важен за мен въпрос:
Да допуснем, че това правителство падне. Да допуснем, че бъдат насрочени предсрочни избори.
Как вие, уважаеми будни и трезво мислещи хора си представяте оттук насетне правилния път за изход от калта? Не ми отговаряйте с красиви и иначе верни общи приказки за обединение, за недопускане във властта на корумпирани политици и пр.
Как конкретно смятате, че трябва да се случат нещата?
1,
2,
3,
..............
Аз честно казано не мога да си направя такъв ясен план за себе си. Не че не знам какво трябва да се промени. Това, което не знам е, КАК това да се промени, конкретно и ясно изказано.
С много малки изключения намирам всичко казано в последните няколко страници от темата за вярно и добре обосновано.
Аз съм човек прагматик, който цял живот е свикнал да борави с точни понятия. И така от тази своя гледна точка Ви задавам следния важен за мен въпрос:
Да допуснем, че това правителство падне. Да допуснем, че бъдат насрочени предсрочни избори.
Как вие, уважаеми будни и трезво мислещи хора си представяте оттук насетне правилния път за изход от калта? Не ми отговаряйте с красиви и иначе верни общи приказки за обединение, за недопускане във властта на корумпирани политици и пр.
Как конкретно смятате, че трябва да се случат нещата?
1,
2,
3,
..............
Аз честно казано не мога да си направя такъв ясен план за себе си. Не че не знам какво трябва да се промени. Това, което не знам е, КАК това да се промени, конкретно и ясно изказано.
Аз съм на мнение, че оставка сега ще ни закопае дълбоко и ще се пропусне шанса за законодателен обрат и икономическа стабилизация, а отминели този момент, пътя е към диктатура, от която ще трябва да се излиза с кръв.
Сега е моментът да се сложат на масата законопроекти във всички области и да се отстоят с обществения натиск.
spe4elist
14-08-2013, 15:54
Аз съм на мнение, че оставка сега ще ни закопае дълбоко и ще се пропусне шанса за законодателен обрат и икономическа стабилизация, а отминели този момент, пътя е към диктатура, от която ще трябва да се излиза с кръв.
Сега е моментът да се сложат на масата законопроекти във всички области и да се отстоят с обществения натиск.
Оставката трябваше да бъде подадена доста отдавна, защото вдругиден комунистите + 1 "атака" ще гласуват онзи милиард, с който ще ни вкарат в такава спирала надолу, че и военно положение после няма да ни оправи. А ако пуснат и проекта Белене - можем спокойно да напуснем Европейския съюз и с "ура!" за влизаме в Евразийския съюз. Путин ще ни управлява много добре! Имаме 45 годишен опит.
Оставката трябваше да бъде подадена доста отдавна, защото вдругиден комунистите + 1 "атака" ще гласуват онзи милиард, с който ще ни вкарат в такава спирала надолу, че и военно положение после няма да ни оправи. А ако пуснат и проекта Белене - можем спокойно да напуснем Европейския съюз и с "ура!" за влизаме в Евразийския съюз. Путин ще ни управлява много добре! Имаме 45 годишен опит.
Първо, няма нищо фатално в актуализацията на бюджета. Даже бих го определил като тривиално събитие.
Второ, къде ги видя тия комунисти?
И трето, каква ли пък ще е разликата между единият и другият съюз? Нещо не виждам да сме цъфнали в ЕС.
Пред урната, да.Но зад урната?Оказва се, че НЕ, щом е възможно, една власт да бъде взета с тотално недемократични мерки, като купуване на гласове, натиск, лъжи, манипулации и всякакви други форми на политическо нечистоплътие, всичките до една категорични врагове на демокрацията.
Точно затова е недеоволството на хилядите хора, излизащи на площада и онези от провинцията, които ги подкрепят, но не смеят да излязат, защото директно ще ги кръцне гилотината.Това не е демокрация.Това е тоталитаризъм, облечен в мазна демагогия.
Иначе ти едно мразиш, друг друго, трети пък обича и т.н. И всичко това е демокрация. Всеки си има вкусове, всеки си има предпочитания и стига да не краде и лъже другия, нека си изповядва неговата философия, каквато и да е тя.
Но в случая нещата са брутално омазнени и псевдодемократини, затова нашето демократично право е да сме против лъжата и лицемерието, пък ако щеш ни наричай и Дъновисти и Кришнисти и свидетели на Айхова, все едно.....
Да, така е в любовни романи, но в действителността не всичко е черно и бяло.
spe4elist
14-08-2013, 17:51
Първо, няма нищо фатално в актуализацията на бюджета. Даже бих го определил като тривиално събитие.
И трето, каква ли пък ще е разликата между единият и другият съюз? Нещо не виждам да сме цъфнали в ЕС.
1. След като не могат да дадат смислено обяснение за какво са им вторите 500 млн лв, значи не е необходима актуализация. Просто ще ги приберат, за да могат спокойно да подадат оставка и да си финансират/купят следващите избори.
2. БСП/БКП - все едно и също. ДПС - всички са бивши служители на Държавна сигурност, разбирай БКП. За Атака - по-лошо и от БКП!
3. В Евразийския Съюз, освен че ще цъфнем, та и ще вържем. Тогава всеки втори ще се казва Владимир, всеки трети - Путин, ще караме само лади, ще излизаме от България само с виза от Москва и всички Областни управители ще са Генерал-губернатори, назначени лично от Путин ... Да изброявам ли още?!? Това вече сме го виждали - Мерси!!!
1. След като не могат да дадат смислено обяснение за какво са им вторите 500 млн лв, значи не е необходима актуализация. Просто ще ги приберат, за да могат спокойно да подадат оставка и да си финансират/купят следващите избори.
2. БСП/БКП - все едно и също. ДПС - всички са бивши служители на Държавна сигурност, разбирай БКП. За Атака - по-лошо и от БКП!
3. В Евразийския Съюз, освен че ще цъфнем, та и ще вържем. Тогава всеки втори ще се казва Владимир, всеки трети - Путин, ще караме само лади, ще излизаме от България само с виза от Москва и всички Областни управители ще са Генерал-губернатори, назначени лично от Путин ... Да изброявам ли още?!? Това вече сме го виждали - Мерси!!!
Няма нищо вярно в това което си написал.
spe4elist
14-08-2013, 18:58
Няма нищо вярно в това което си написал.
Дали?!? Опровергай ме!
Има много ясно обяснение за какво е необходима актуализация на бюджета и за какво ще се харчат парите. Заигравката с ветото е една интрига на Бойко Борисов осъществена чрез президента. Цели се да се развали отпуската на народните представители. Също така се прави сметка че ако част от тях са извън страната няма да могат да се върнат на време и да съберат достатъчно гласове. Защо искаше събрание на следващия ден. Борисов е един голям интригант, не случайно призовава сега Атака да не гласуват за да си изчистят името и т.н.
Другата наглост, първо им спира закона, после казва че им помагал по-бързо да преодолеят ветото и да не губят време. Също така подготвят разни мероприятия пред парламента в деня гласуването.
spe4elist
14-08-2013, 19:28
Има много ясно обяснение за какво е необходима актуализация на бюджета и за какво ще се харчат парите. Заигравката с ветото е една интрига на Бойко Борисов осъществена чрез президента. Цели се да се развали отпуската на народните представители. Също така се прави сметка че ако част от тях са извън страната няма да могат да се върнат на време и да съберат достатъчно гласове. Защо искаше събрание на следващия ден. Борисов е един голям интригант, не случайно призовава сега Атака да не гласуват за да си изчистят името и т.н.
Другата наглост, първо им спира закона, после казва че им помагал по-бързо да преодолеят ветото и да не губят време. Също така подготвят разни мероприятия пред парламента в деня гласуването.
Има много ясно обяснение за сумата около 280 млн лв, другата част - "непредвидени разходи и резерв" :calc:
И хайде стига с това вето - ветото е частично, точно заради неяснотата в актуализацията. Освен това, ветото не спира актуализацията, а само я връща за преразглеждане. След като е толкова важно - депутатите да си прекъснат отпуската и да го гласуват. Те така и ще направят. После пак ще си отидат да почиват по островите.
пп Тая сметка на Борисов - ти ли я направи или той ти се обади, за да те информира?!?
Във всеки един бюджет има непредвидени и неотложни разходи. През изминалите бюджети тези разходи са били за много по-големи суми. Отделно че при всеки разход по това направление има мин.постановление и обнародване в държавен вестник.
spe4elist
14-08-2013, 19:40
Във всеки един бюджет има непредвидени и неотложни разходи. През изминалите бюджети тези разходи са били за много по-големи суми. Отделно че при всеки разход по това направление има мин.постановление и обнародване в държавен вестник.
Този отговор не ме задоволява, извинявай, ама прилича на разтягане на локуми ...
Ако може да ми отговориш и по т.2 и т.3. Благодаря!