View Full Version : НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ: ОСТАВКА на "Кабинета Орешарски" 2 Юни, Неделя, 12,00 часа
Във всеки един бюджет има непредвидени и неотложни разходи. През изминалите бюджети тези разходи са били за много по-големи суми. Отделно че при всеки разход по това направление има мин.постановление и обнародване в държавен вестник.
Освен това трябва да са точно и ясно разписани.
Във "фашистка" България, както казвате вие комунистите, бюджета е бил разпечатван в томове, където са описани даже и заплатите на портиерите в Народното събрание.
В наши дни не е проблем, тия разходи, да бъдат ясно и точно указани.Това е и мотивът на Президента, който аз подкрепям.
Като иска Олигарски да е прозрачен-да покаже конкретно, по суми и направления тия разходи, иначе работа е ясна-облагодателстване на фирмита на ДПС и БСП.А като се има предив олигарската политика на Олигарски тия съмнения се превръщат във факти, драги ми Павлине :wc:
---------- Post added at 22:48 ---------- Previous post was at 22:47 ----------
Първо, няма нищо фатално в актуализацията на бюджета. Даже бих го определил като тривиално събитие.
Второ, къде ги видя тия комунисти?
И трето, каква ли пък ще е разликата между единият и другият съюз? Нещо не виждам да сме цъфнали в ЕС.
Нищо фатално няма, да виж горните ми съображения и да се обединим за България, нали това искаше?
---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 22:48 ----------
Реално и нормално е хората да сме различни от където и да го погледнеш и факта, че сме различни по никакъв начин не провокира междучовешко разделение, това разделение е толкова изкуствено създадено от същите тези, които повече от 60 години се мъчат да поддържат изкуствено утопията, в която всички да сме еднакви....."[/I]
Така е Миленски, а аз предложих и обединение на Майто
Този отговор не ме задоволява, извинявай, ама прилича на разтягане на локуми ...
Ако може да ми отговориш и по т.2 и т.3. Благодаря!
Ето тук нещата са обяснени;
http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Current/NeshtoPoveche/economics/Bulgaria/Pages/1308%20Vasil%20Velev.aspx
Точка 2 и 3 са откровени глупости и трябва да намериш някой друг да ти отговори.
Освен това трябва да са точно и ясно разписани.
Във "фашистка" България, както казвате вие комунистите, бюджета е бил разпечатван в томове, където са описани даже и заплатите на портиерите в Народното събрание.
В наши дни не е проблем, тия разходи, да бъдат ясно и точно указани.Това е и мотивът на Президента, който аз подкрепям.
Като иска Олигарски да е прозрачен-да покаже конкретно, по суми и направления тия разходи, иначе работа е ясна-облагодателстване на фирмита на ДПС и БСП.А като се има предив олигарската политика на Олигарски тия съмнения се превръщат във факти, драги ми Павлине :wc:
---------- Post added at 22:48 ---------- Previous post was at 22:47 ----------
Нищо фатално няма, да виж горните ми съображения и да се обединим за България, нали това искаше?
Така е Миленски, а аз предложих и обединение на Майто
За изложените искания всеки би получил подкрепата ми. Информираността е основна предпоставка за вземане на решение.
spe4elist
14-08-2013, 20:48
Ето тук нещата са обяснени;
http://bnr.bg/sites/horizont/Shows/Current/NeshtoPoveche/economics/Bulgaria/Pages/1308%20Vasil%20Velev.aspx
Точка 2 и 3 са откровени глупости и трябва да намериш някой друг да ти отговори.
От това интервю ми стана ясно следното - ще теглим един кредит, парите няма да ги пипаме и ще ги сложим на влог!?! Не е ли по-добре, ако наистина се появят непредвидени разходи, тогава да мислим за кредит? И какво би станало, ако непредвидените разходи са по-малки от кредита? Какво ще стане с излишъка? Дали тихомълком няма да попълнят някои дупки, разбирай нечии вътрешни джобове? Неясно и непрозрачно! Ето и заради това хората са на площада!
По т.2 и 3 - вероятно размислите не са ти удобни ... и веднага станаха "откровени глупости". Благодаря ти все пак! Удоволствие е да се дискутира с теб!
Susscrofa
14-08-2013, 21:10
Извинявайте, но какво по-нормално има една политическа коалиция да провежда нова политика с актуализация на бюджет?
Аз ли не съм в час или някой в този форум?
Как точно се крадат пари от бюджет, с куфарчета ли:))
Ай стига с тия тъпотии, че стана несериозна темата.
old alfist
14-08-2013, 21:36
Извинявайте, но какво по-нормално има една политическа коалиция да провежда нова политика с актуализация на бюджет?
Аз ли не съм в час или някой в този форум?
Как точно се крадат пари от бюджет, с куфарчета ли:))
Ай стига с тия тъпотии, че стана несериозна темата.
Много начини за крадене има - например възлагане на държавни поръчни на приближени фирми.
spe4elist
14-08-2013, 21:41
Много начини за крадене има - например възлагане на държавни поръчни на приближени фирми.
... и вероятно прасето не е чувало за това :notify:
old alfist
14-08-2013, 21:47
... и вероятно прасето не е чувало за това :notify:
Прасето сигурно си е купило нова клавиатура и я разработва.
spe4elist
14-08-2013, 21:53
Прасето сигурно си е купило нова клавиатура и я разработва.
Клавиатура на руски, нали?!?
От това интервю ми стана ясно следното - ще теглим един кредит, парите няма да ги пипаме и ще ги сложим на влог!?! Не е ли по-добре, ако наистина се появят непредвидени разходи, тогава да мислим за кредит? И какво би станало, ако непредвидените разходи са по-малки от кредита? Какво ще стане с излишъка? !
Ако теглиш заем в последният момент, ще ти излезе по-скъпо и рискуваш да не покриеш някои от плащанията си.
spe4elist
14-08-2013, 21:57
Ако теглиш заем в последният момент, ще ти излезе по-скъпо и рискуваш да не покриеш някои от плащанията си.
Ако теглиш кредит при 4,5% и направиш депозит при 3,5 % при главница > 500 000 000 лв, какъв ли ще е резултата?!?
old alfist
14-08-2013, 21:58
Eй, вие тотално не сте в час, но и не четете какво са написали другите тук - кой ти мисли от тях за връщането и лихвите.
Аз не че нещо, вероятно не съм разбрал....ама кой ще ни отпусне заема и с каква лихва?
spe4elist
14-08-2013, 22:04
Eй, вие тотално не сте в час, но и не четете какво са написали другите тук - кой ти мисли от тях за връщането и лихвите.
Прав си - ще плащаме аз и ти, но не и pavlin, той плаща данъци на чичо Сам ...
---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:02 ----------
Аз не че нещо, вероятно не съм разбрал....ама кой ще ни отпусне заема и с каква лихва?
Как кой - Европейската банка за развитие на смотани държави! При супер яки условия! Cool!
Прав си - ще плащаме аз и ти, но не и pavlin, той плаща данъци на чичо Сам ...
---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:02 ----------
Как кой - Европейската банка за развитие на смотани държави! При супер яки условия! Cool!
Честно не намирам информация, ако може дай линк да прочета?
ecotronic
14-08-2013, 22:20
Ето тук (http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/bulgaria) може да видите какво дължим и как то се променя в реално време.
Паунчо, дай някакъв линк към информация за банката и условията при която ще получим кредита?
Заема доколкото знам ще е вътрешен осъществяван чрез търгове. Тези пари няма да стоят замразени във фискалния резерв от тях ще се извършват плащания и съответно чрез потреблението ще има приходи от данъци. Просто фискалния резерв трябва да има по-високо равнище след плащането на 800 те милиона заем на предното правителство и други плащания в края на годината и началото на следващата.
Заема доколкото знам ще е вътрешен осъществяван чрез търгове. Тези пари няма да стоят замразени във фискалния резерв от тях ще се извършват плащания и съответно чрез потреблението ще има приходи от данъци. Просто фискалния резерв трябва да има по-високо равнище след плащането на 800 те милиона заем на предното правителство и други плащания в края на годината и началото на следващата.
Как така вътрешен заем чрез търгове. Обясни по -подробно, да не би да искаш да кажеш, че търга ще е между български банки и която предложи най-добри условия от нея????
old alfist
14-08-2013, 22:45
Пак не си разбрал - 800-те милиона бяха взети временно от резерва и след няколко месеца, след като се получиха парите от ЕС за изпълнение на програми се възстановиха в резерва.
Абсолютно тъпо е с кредит да се покриват текущи задължения.
Susscrofa
14-08-2013, 23:02
Пак не си разбрал - 800-те милиона бяха взети временно от резерва и след няколко месеца, след като се получиха парите от ЕС за изпълнение на програми се възстановиха в резерва.
Абсолютно тъпо е с кредит да се покриват текущи задължения.
Ти си финансов гений, учил при лектора ББ. хахахаха
---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 20:00 ----------
Това се прави в цяла Европа.
Факт е, че прогнозите на Дянковия бюджет не се сбъдват, логично е да има актуализация.
Нещо, май и "специалистите" се затрудниха? Пак да си повторя въпроса, коя банка и при какви условия ще ни отпусне кредита?
Susscrofa
14-08-2013, 23:03
От моята банка.
КъФ е тоя кенефен въпрос?
От моята банка.
КъФ е тоя кенефен въпрос?
Кенефният ми въпрос е подходящ за лайно като теб! Хайде мушморок, кажи коя банка и при какви условия ще ни отпусне кредита?
Susscrofa
14-08-2013, 23:07
Защо се пънеш, тук са само дянкови финансисти:)
Те са на принципа на простото счетоводство - "каквото изям трябва да изакам и обратното", обратното им е любимото занимание.:)
---------- Post added at 20:07 ---------- Previous post was at 20:06 ----------
Кенефният ми въпрос е подходящ за лайно като теб! Хайде мушморок, кажи коя банка и при какви условия ще ни отпусне кредита?
Е те 300 млрд на Гърците са набили та за нашия смешен милиард.
А и кой е казал, че ще е една банка.
Защо се пънеш, тук са само дянкови финансисти:)
Те са на принципа на простото счетоводство - "каквото изям трябва да изакам и обратното", обратното им е любимото занимание.:)
---------- Post added at 20:07 ---------- Previous post was at 20:06 ----------
Е те 300 млрд на Гърците са набили та за нашия смешен милиард.
А и кой е казал, че ще е една банка.
Аз нищо не казвам, просто питам. Ти като разбирач по всичко, просто отговори.
old alfist
14-08-2013, 23:10
Нещо, май и "специалистите" се затрудниха? Пак да си повторя въпроса, коя банка и при какви условия ще ни отпусне кредита?
Изобщо не е ясно дали ще се отпусне кредита, а ако се отпусне естествено ще е с неизгодни условия за нас.
За пример : Търговските банки не отпускат кредити за текущи разходи, а за инвестиционни проекти и логиката е, че щом този кредитополучател не може да си покрие текущите разходи той е рисков контингент, което дава отражение на лихвите и другите допълнителни условия.
Аз мисля, че актуализация на бюджета наистина може да бъде наложителна, обаче също така смятам, че когато предлагаш да се изтеглят един милиард, задължително трябва да посочиш освен причините за кредита, то и какви ще са параметрите му и кой ще ти го отпусне? За съжаление от доста време не намирам информация по този въпрос.
Лошото е, че и двамата форумни гурота по всички въпроси във форума, не отговарят. Май и те не знаят, но винаги скачат на амбразура да защитават правителството на Орешарски.
Ще вметна, че НУЖДА ОТ ЗАЕМ НЯМА. Сега феновете ще питат от къде знам, но няма как да го напиша тук. Лошото е другари, че и Орешарски и Чобанов са били против, но ей на.....сетете се защо.....
Лошото е, че и тия са като ония и оправия според това което знам няма.
old alfist
14-08-2013, 23:21
Орешарски е добър финансист, но се е хванал вече на хорото с лоши другари и ако все още държи на името си трябва да подаде оставка.
ecotronic
14-08-2013, 23:32
Най вероятно Орешарски никой не го пита дали иска или не да подава оставка. Ако сам реши да я подаде, ще трябва да напусне и бандата.
Как така вътрешен заем чрез търгове. Обясни по -подробно, да не би да искаш да кажеш, че търга ще е между български банки и която предложи най-добри условия от нея????
Да между така наречените инвеститори. Заемът ще е краткосрочен с падеж около една година.
old alfist
14-08-2013, 23:38
Да между така наречените инвеститори. Заемът ще е краткосрочен с падеж около една година.
Павлине, това са откровени глупости - покриването на разходи не е инвестиция.
Павлине, това са откровени глупости - покриването на разходи не е инвестиция.
Инвестиция е за тези които търгуват с ДЦК, първични дилъри, инвестиционни посредници и т.н.
---------- Post added at 21:27 ---------- Previous post was at 21:24 ----------
Ще вметна, че НУЖДА ОТ ЗАЕМ НЯМА. Сега феновете ще питат от къде знам, но няма как да го напиша тук. Лошото е другари, че и Орешарски и Чобанов са били против, но ей на.....сетете се защо.....
Лошото е, че и тия са като ония и оправия според това което знам няма.
Не е точно така. По-скоро някои финансисти са изразили мнение че актуализацията може да се направи и малко по-късно, но според мен нарочно я направиха по-рано защото очакваха ветото от президента.
old alfist
15-08-2013, 00:31
Инвестиция е за тези които търгуват с ДЦК, първични дилъри, инвестиционни посредници и т.н.
Безмислено е да се спори с теб - кой е този луд дето ще си купи ДКЦ на България, освен ако не иска да прави услуга, но на това правителство могат само да му направят мечешка улуга.
milenamr
15-08-2013, 01:25
;)
СТАНИШЕВ ПРИЗНА ЗА СКАНДАЛА “КОСТИНБРОД”, НАГЛАСЕН Е! (http://worldtodaybg.com/2013/06/21/%D0%BD%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B0/)
И да не беше признал, то и глухия цар разбра жалкия им евтин сценарии, който спомогна да гепнат кокала, дето не им се пуска, ако ще кръв да се лее.
Но ще дойде видов ден рано или късно и при ерата на свръх комуникациите, деня наближава.....
И ще допълня с цитат на един гражданин към боклука Бареков
"Г-н Бареков, за ваше съжаление, доста сте се надценил! Вие не притежавате нито капацитета, нито културата да давате оценки за политическото ниво на Президента Плевнелиев и бившия премиер Борисов. В опита си да правите обръщение към Ердоган приличате на неуместен павиан, който си вее п...шката срещу Луната... Аз, като българин, се срамувам от глупостите ви, срамувам се, че вие също сте българин! Да сте слуга на Алексей Петров и Ахмед Доган си е ваш личен избор, но пак повтарям - не се надценявайте! Вие сте просто един елементарен изпълнител на поръчки срещу пари. Вашите качества не се измерват в интелект и професионални умения, а в липса на морал и раболепие. Парите, Бареков, по принцип са чудесно нещо, но по-важно от тях е да не се налага да обясняваш на сина си защо българите те наричат "капут" и "ибрик"..."
;)
СТАНИШЕВ ПРИЗНА ЗА СКАНДАЛА “КОСТИНБРОД”, НАГЛАСЕН Е! (http://worldtodaybg.com/2013/06/21/%D0%BD%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B0%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BA%D0%B0/)
И да не беше признал, то и глухия цар разбра жалкия им евтин сценарии, който спомогна да гепнат кокала, дето не им се пуска, ако ще кръв да се лее.
Но ще дойде видов ден рано или късно и при ерата на свръх комуникациите, деня наближава.....
И ще допълня с цитат на един гражданин към боклука Бареков
"Г-н Бареков, за ваше съжаление, доста сте се надценил! Вие не притежавате нито капацитета, нито културата да давате оценки за политическото ниво на Президента Плевнелиев и бившия премиер Борисов. В опита си да правите обръщение към Ердоган приличате на неуместен павиан, който си вее п...шката срещу Луната... Аз, като българин, се срамувам от глупостите ви, срамувам се, че вие също сте българин! Да сте слуга на Алексей Петров и Ахмед Доган си е ваш личен избор, но пак повтарям - не се надценявайте! Вие сте просто един елементарен изпълнител на поръчки срещу пари. Вашите качества не се измерват в интелект и професионални умения, а в липса на морал и раболепие. Парите, Бареков, по принцип са чудесно нещо, но по-важно от тях е да не се налага да обясняваш на сина си защо българите те наричат "капут" и "ибрик"..."
Абсолютна манипулация и неистина относно признанията на Станишев. Между другото нали бяхте много културни и добронамерени, какви са тези закани за леене на кръв. Нали пък и президента не защитавахте.
milenamr
15-08-2013, 10:57
Абсолютна манипулация и неистина относно признанията на Станишев. Между другото нали бяхте много културни и добронамерени, какви са тези закани за леене на кръв. Нали пък и президента не защитавахте.
Опцията за леенето на кръв е специфика на комунетите....
А като си техен фен, думата "култура" може да не я споменаваш, тя и без друго не е част от техния речник ;)
ivan dimitrov
15-08-2013, 12:56
---
dimitar_vd62
15-08-2013, 15:17
Ма големи балъци тия ат ГЕРБ бе, да напечатат бюлетини и да ги оставят на отворени врати и без охрана че да може Маичка Манолова да ги намери.Аз лично нито съм културен нито съм добронамерен.Затова и не ходя на тези протести, чакам калашниците и лимонките.
Ти си финансов гений, учил при лектора ББ. хахахаха
---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 20:00 ----------
Това се прави в цяла Европа.
Факт е, че прогнозите на Дянковия бюджет не се сбъдват, логично е да има актуализация.
Прасешки, а ти като си такъв финансов специалист, помниш ли предизборния клип на ОЛИшарски, който обянсяваше, как ГЕРБ не намирал пари, ама то ги имало и бате ти Орешарски и БСП щяли да ги вкарат в бюджета и прочее.А едва дойде на власт и се юрна да актуализира бюджета.Е къде му отидаха локумите, които разтягаше преди два месеца?Да не се мъчиш, ще ти отговоря-той си дрънка ей така, ролята му е да краде от българския народ, така, както са свикнали да правят другарите от БСП.
Но и проблемът не е в това - а в непрозрачния характер на разходите! :comphits:
---------- Post added at 22:32 ---------- Previous post was at 22:32 ----------
Ма големи балъци тия ат ГЕРБ бе, да напечатат бюлетини и да ги оставят на отворени врати и без охрана че да може Маичка Манолова да ги намери.Аз лично нито съм културен нито съм добронамерен.Затова и не ходя на тези протести, чакам калашниците и лимонките.
Не бе Митак, много се умни тия от БСП :devil:
---------- Post added at 22:33 ---------- Previous post was at 22:32 ----------
Опцията за леенето на кръв е специфика на комунетите....
А като си техен фен, думата "култура" може да не я споменаваш, тя и без друго не е част от техния речник ;)
Е ти пък Миленски, то 30 хиляди избити българи много ли са, за има няма 50 години социализъм
---------- Post added at 22:35 ---------- Previous post was at 22:33 ----------
За изложените искания всеки би получил подкрепата ми. Информираността е основна предпоставка за вземане на решение.
Визирам прозрачност на разходите, защото отиваме към царските чешми, ДПС консултациите и проекти за пречиствателни станции на села с цена отговаряща за градове.
Ето кой организира протестите и призовава за безредици.
"Така партиите в Реформаторския блок вече станаха седем. Лидерите им направиха заявка за участие в бъдещи парламентарни избори и призоваха поддръжниците си да подкрепят утрешния протест по време на извънредното заседание на парламента за прегласуването на актуализацията на бюджет 2013. От новоприсъединените към Реформаторския блок СДС и БЗНС потвърдиха думите на колегите си, че основната им цел в момента е оставка на кабинета "Орешарски".
Ами аз винаги съм бил против комунистите, независимо кой е против тях, така че съм организиран по принцип.
Та Павлине, вас комунистите все някой ви организира и затова мислите, че и при другите хора е така, нЕкой все трябва да ги организира-да, ама не.Просто някои не обичат крадливи и безприципни хора да ги управляват.
Та аз ще подкрепя и Реформаторския блог, като алтернатива на наглата комунистическа политика!
Та долу правителсвото на Новата (стара) тройна коалиция :priest:
Ето и президента показва за кого играе.
http://bnt.bg/bg/news/view/106463/prezidentyt_se_sreshtna_s_radan_kynev_i_meglena_ku neva
---------- Post added at 16:52 ---------- Previous post was at 16:51 ----------
Ами аз винаги съм бил против комунистите, независимо кой е против тях, така че съм организиран по принцип.
Та Павлине, вас комунистите все някой ви организира и затова мислите, че и при другите хора е така, нЕкой все трябва да ги организира-да, ама не.Просто някои не обичат крадливи и безприципни хора да ги управляват.
Та аз ще подкрепя и Реформаторския блог, като алтернатива на наглата комунистическа политика!
Спазвате законите тогава и не нарушавайте правата на другите.
Ето и президента показва за кого играе.
http://bnt.bg/bg/news/view/106463/prezidentyt_se_sreshtna_s_radan_kynev_i_meglena_ku neva
---------- Post added at 16:52 ---------- Previous post was at 16:51 ----------
Спазвате законите тогава и не нарушавайте правата на другите.
Кой нарушава законите определя съда, драги Павлине, а не политбюро на БСП.Като са незаконни да бъдат обявени за такива по надлежния ред, нали, това е редът?!
Ти си гледай Гоце Първания, дето гърми по архари и задиря млади булки :afro:
old alfist
15-08-2013, 20:41
Пичовете от Реформаторския блок вече са посвършили парите и са се наточили за нови подвизи.
Гея и Бея са вече в напрежение и правят все по-големи глупости - техните дни са преброени.
Аз все още не мога да си избера кой да ме краде - няма симпатични хора.
dimitar_vd62
15-08-2013, 20:44
Кво ти пука
old alfist
15-08-2013, 21:12
Кво ти пука
Пука ми, защото ми се иска децата и внуците ми да живеят по-добре - то ние вече сме взели-дали и каквото можем да откачим ще е добре дошло.
ecotronic
15-08-2013, 21:20
Пука ми, защото ми се иска децата и внуците ми да живеят по-добре - то ние вече сме взели-дали и каквото можем да откачим ще е добре дошло.
Като окрадат сега и ПФ "Доверие", ще откачим все хубави работи:)
Като окрадат сега и ПФ "Доверие", ще откачим все хубави работи:)
Toй Прокопиев вече го окради.
old alfist
15-08-2013, 21:26
Как не можа да се пръкне някой свестен - все крадливи типове се появяват на манежа и после викат, че не се гласувало, а то няма материал, за който да се гласува.
Кой нарушава законите определя съда, драги Павлине, а не политбюро на БСП.Като са незаконни да бъдат обявени за такива по надлежния ред, нали, това е редът?!
Ти си гледай Гоце Първания, дето гърми по архари и задиря млади булки :afro:
Няма нужда да ходиш в съда за да разбереш че обсаждането на парламента е незаконно действие както и блокирането на пътища.
old alfist
15-08-2013, 21:37
Няма нужда да ходиш в съда за да разбереш че обсаждането на парламента е незаконно действие както и блокирането на пътища.
Срешу тези нагли типове няма друг начин за противодействие.
Да бяха някои хора имащи малко срам, изобщо нямаше да се стига до такива продължителни екцесии.
От друга страна ми харесват тези протести, защото Центъра на София се превръща в пешеходна зона, което е моята мечта и току виж всички свикнали и за в бъдеще след работно време, да си остане така завинаги.
ivan dimitrov
15-08-2013, 22:33
---
Обясни го на сьпартийците си.
Това което ти отговорят, приеми за реплика кьм цитираното.
И не ми отговаряй че БСП няма нищо общо с БКП.
Аз не съм партиен, ама теб явно те гонят вятърни мелници. Лицемерие е да уважаваш законите само когато ти е изгодно.
Последния пример е наглостта на БНБ. Те можели да си правят каквото си поискат с имуществото на централната банка и никой нямал право да им се меси. Как така тази банка да би да им е бащиния. Нагли типове отвсякъде и къде са протестиращите с гражданската си съвест да им потърсят сметка за поредното ограбване на държавни активи.
old alfist
15-08-2013, 22:53
Малко по-изостаналите и възрастни хора отъждествяват БКП с БСП.
Всъщност при БКП имаше относително спокойствие - безплатно образование, безплатно здравеопазване, адекватни пенсии и други елементарни, но необходими условия за живот.
При БКП обаче също имаше и контрабанда на : наркотици под формата на лекарствени субстанти, алкохол, цигари, оръжие, хардуерни продукти и др., но народа не знаеше за това.
Парита отиваха в ръцете на партийните босове и техните приближени, трансформирани чрез смесени външнотърговски фирми, с любезното съдействие на две по онова време външнотърговски български държавни банки.
Сета техните деца, братовчеди и други приближени правят всичко това по малко по-различен начин привидно в законова форма, но са много по-алчни и хич не им дреме да създадат някакви нормални условия за живот на хората.
БСП не е толкова партия, колкото начин на мислене и начин на живот в уродлив вид, а всички други партии се опитват да ги копират, но не успяват да бъдат чак толкова нагли - все пак имат някакви остатъци от ценности.
nikolaaaay
15-08-2013, 23:07
Eгати блудкавия и снобарски текст.
Точно това, което най-много мразя.
Самоопределили се за "водачи" народни ЕНТЕЛЕГЕНТИ, си мислят, че всички останали са негодни.
Много гнусно.
Абе да ви завиди човек на самочувствието.:pancake:
Мнозинството управлява, колко пъти да го повторя.
Всеки има право на глас.
Няма избрани, няма по-умни, няма лилави, няма сини, няма черни, няма куци, няма дърти, няма запечени и т.н.
Всички са равни пред урната, това е демокрация, другото е площадно разстройство.
Хоризонтална структура.......дрън дрън, пълни глупости.
Сега може и някой Дъновист да излезе по-бяла нощница и сее обич сред всички.
Сузи, ти все още си силно заблуден. Всеки, който има достатъчно пари да си купи партия ще има мнозинство.
Дори и да не е купено мнозинството, то не дава никакво право да се прокарват откровени простотии и неизгодни за обществото решения.
Фашистите на Хитлер и те са имали мнозинство. Обаче съпротива срещу тях и в Германия и извън нея винаги е имало. Защото са вършели простотии. БСП-ДПС също вършат простотии и затова има съпротива. Хората не са на улицата защото не харесват БСП, а защото знаят, че това е мафия и виждат доказателствата за това редовно. И ти като си извадиш главата от задника и ти ще го видиш.
ivan dimitrov
15-08-2013, 23:08
---
nikolaaaay
15-08-2013, 23:31
По отношение на реакторите не съм специалист, но не мога да разбера защо на всичко руско се лепва етикет "боклук".Орбиталната станция беше възможна благодарение на падането на желязната завеса - "те имаха технологиите, ние парите" -цитат на висш служител на НАСА./не помня името му/След спирането на совалките се доверяват на руските кораби.Има и други примери на руски технологии и западни пари, ама там хората се доверяват на експерти не на предразсъдъци в стил Костов.
Ти си противоречиш. Който има технологиите - той има и парите. Парите на Запада не падат от небето, а именно от високите технологии. Соц-а се провали точно защото технологиите му изостанаха. Руснаците бяха на ниво само във военната и космическата индустрия. В останалите индустриални отрасли не струват. Дори и Путин очевидно го разбира и прави всевъзможни консорциуми със западни компании. ВАЗ-Рено, Сухой-Боинг и т.н. Там връзката е точно обратната - руснаците плащат, а Запада дава ноу-хау-то.
---------- Post added at 23:31 ---------- Previous post was at 23:27 ----------
Коя точно прогноза не се сбъдва?! Има преизпълнение на приходите до момента. Тече осмия месец на годината. Остават още 4. За 4 месеца 1 млрд.?!
Преизпълнение ама друг път. Приходите изостават с 3-4 % от прогнозите.
nikolaaaay
15-08-2013, 23:37
Тези където се опитват да яхнат протестите и които манипулират недоволството на хората от един разбойнически преход със сигурност не ги виждам като стойностни.
Не знам кой манипулира протестите, но според мен Дмитриевич е намерил кой да финансира контра-протестите и затова се е нахилил така.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=118066&stc=1&d=1376598988
ivan dimitrov
15-08-2013, 23:52
---
old alfist
15-08-2013, 23:56
Дмитриевич и Помпиера Тиквоний са толкова заслепени в злобата си, че изобщо не виждат какво става наоколо и разни псевдо турци и откачени националисти объркват още повече обстановката, а като гледам напоследък и псевдо демократите и уж десни сили надигат глава.
nikolaaaay
16-08-2013, 00:03
Абе то, имаше филмче за катастрофите с космически кораби. Ама русофил който го изгледа - моментално го обявява за пропаганда.
Е, те и самолетите им падат като круши. Аерофлот отдавна забрани Ту 154 и мина на Боинг и Еърбъс, но реших да спестя този факт, за да не кажат, че съм русофоб. Като Костов.
---------- Post added 16-08-2013 at 00:03 ---------- Previous post was 15-08-2013 at 23:58 ----------
Преизпълнение ама друг път. Приходите изостават с 3-4 % от прогнозите.
Това ли пише по сайтовете на Пеевски? Аз съм пропуснал тази информация, щото не ги чета.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=118067&stc=1&d=1376600533
ivan dimitrov
16-08-2013, 00:19
---
dimitar_vd62
16-08-2013, 00:28
Абе то, имаше филмче за катастрофите с космически кораби. Ама русофил който го изгледа - моментално го обявява за пропаганда.
Ми гледай Дискавъри, има цял сериал - Разследване на самолетни катастрофи.Хамерикански е, за техните си катастрофи.
old alfist
16-08-2013, 00:37
Хората губят представа кое е добро и зло, следвайки личните си цели и амбиции - поздрав за всички участници в темата :
John Lennon - Imagine (http://www.youtube.com/watch?v=DVg2EJvvlF8)
ivan dimitrov
16-08-2013, 00:56
---
Това ли пише по сайтовете на Пеевски? Аз съм пропуснал тази информация, щото не ги чета.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=118067&stc=1&d=1376600533
Общата сума на данъчните постъпления (вкл. приходите от осигурителни вноски) към края на месец юни възлиза на 10.94 млрд. лв., което е 77,3% от общите постъпления по КФП. Изпълнението спрямо годишния разчет е 46,8% при 48,9% за същия период на миналата година. Изоставане спрямо разчетите за периода има основно при приходите от акцизи и от ДДС. По-конкретно приходите от преките данъци са близо 2.2 млрд. лв., или 52,5% от планираните за годината, при 55,3% за същия период на 2012 година. Приходите от косвени данъци са в размер на 5.52 млрд. лв., което е 44,7% от програмата за годината, при изпълнение от 46,8% за първото полугодие на 2012 година. Приходите от ДДС за първите шест месеца на 2013 г. възлизат на 3.64 млрд. лв., т.е. 46,2% от годишните разчети (48,2% изпълнение за полугодието на 2012 г.), от акцизи – 1.8 млрд. лв., или 41,9% от разчета за годината (44,3% изпълнение за полугодието на 2012 г.); от мита – 66,3 млн. лв., което е 55,3% от планираните (47,5% изпълнение за първите шест месеца на 2012 г.).
old alfist
16-08-2013, 01:15
Общата сума на данъчните постъпления (вкл. приходите от осигурителни вноски) към края на месец юни възлиза на 10.94 млрд. лв., което е 77,3% от общите постъпления по КФП. Изпълнението спрямо годишния разчет е 46,8% при 48,9% за същия период на миналата година. Изоставане спрямо разчетите за периода има основно при приходите от акцизи и от ДДС. По-конкретно приходите от преките данъци са близо 2.2 млрд. лв., или 52,5% от планираните за годината, при 55,3% за същия период на 2012 година. Приходите от косвени данъци са в размер на 5.52 млрд. лв., което е 44,7% от програмата за годината, при изпълнение от 46,8% за първото полугодие на 2012 година. Приходите от ДДС за първите шест месеца на 2013 г. възлизат на 3.64 млрд. лв., т.е. 46,2% от годишните разчети (48,2% изпълнение за полугодието на 2012 г.), от акцизи – 1.8 млрд. лв., или 41,9% от разчета за годината (44,3% изпълнение за полугодието на 2012 г.); от мита – 66,3 млн. лв., което е 55,3% от планираните (47,5% изпълнение за първите шест месеца на 2012 г.).
С тези копирани данни блесна в очите на слепите.
ivan dimitrov
16-08-2013, 01:30
---
milenamr
16-08-2013, 02:11
......
От друга страна ми харесват тези протести, защото Центъра на София се превръща в пешеходна зона, което е моята мечта и току виж всички свикнали и за в бъдеще след работно време, да си остане така завинаги.
И аз тайничко си го подшушнах това, че една от не малкото хубави роли на протестите е тази, но тя е за кратко, а дано останалите хубави роли на протестите да доведат до по продължителни и устойчиви развития.
Хората губят представа кое е добро и зло, следвайки личните си цели и амбиции - поздрав за всички участници в темата :
John Lennon - Imagine (http://www.youtube.com/watch?v=DVg2EJvvlF8)
Благодаря :)
И малко инфо от ...първоизточника
Кой организира контрапротестите в защита на Орешарски? (http://asengenov.wordpress.com/2013/08/15/contra-protests/)
http://img209.imageshack.us/img209/5765/oejz.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/209/oejz.jpg/)
Паунчо, кой е този до вашият лидер?
dimitar_vd62
16-08-2013, 10:18
Гледал см го, доста. Вьв филмчето което визирам имаше и Американски, за всичките бях чувал. За Руските не. А бяха поне 5 пьти по вече. Сьс мно-о-о-го по вече жертви. За Разлика от Американските при Руските основно се тьрси начин как да се прикрие всичко, отнася го обикновено най малко виновният и...давай с начале.
Гледал си Американците как процедират.
Знаем какво става и с подводниците.
Честно - не ми се пише за братушките вече.
Е, те и самолетите им падат като круши. Аерофлот отдавна забрани Ту 154 и мина на Боинг и Еърбъс, но реших да спестя този факт, за да не кажат, че съм русофоб. Като Костов.
---------- Post added 16-08-2013 at 00:03 ---------- Previous post was 15-08-2013 at 23:58 ----------
Ето ви статистика на самолетните катастрофи откъдето е видно колко руски самолети са паднали и колко "чужди".
http://aviation-safety.net/wikibase/
http://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_самолетни_катастрофи
И ако не стте "костовисти" ще ви стане ясно че основния фактор е ЧОВЕКА, а не машината независимо дали е Ту , Боинг или Чесна.По същия начин сляпо защитавате разни каузи.Промяна в България няма да има.Трупът е толкова разложен че мумификацията е невъзможна.Нещо ще се промени само ако се възроди производството, ако се извадят на светло сметките на партиите и всички управляващи последните 24 години и откраднатите пари се върнат.Което всеки ентелигент знае че няма как да стане без военен преврат може би.Няма как да стане понеже пред очите ми един антикомунист дето интусиазирано разправя как на есен ще ги изметем, даде 500 лв на данъчния да не му пише акт.Защо? Нали срещу това се борим, защо не си вкараш в ред тъпата автомивка.Ми щото трябва да дам не знам какви си пари и така ми е поизгодно.А протестира.Е за това не вярвам че с протест на кафенце няма да стане нищо.За това казвам че трупат е тотално разложен.Този мирен протест само дава време на червените и рязаните да противодействат и в крайна сметка ще седнат да се договарят.Това ми прилича на едни пияндета тука дето пият, после се бият ,после пак пият и те така вече няколко години.Ма те поне се бият.В тази игра финално ниво няма.
old alfist
16-08-2013, 11:25
Ето ви статистика на самолетните катастрофи откъдето е видно колко руски самолети са паднали и колко "чужди".
И ако не стте "костовисти" ще ви стане ясно че основния фактор е ЧОВЕКА, а не машината независимо дали е Ту , Боинг или Чесна.По същия начин сляпо защитавате разни каузи.Промяна в България няма да има.Трупът е толкова разложен че мумификацията е невъзможна.Нещо ще се промени само ако се възроди производството, ако се извадят на светло сметките на партиите и всички управляващи последните 24 години и откраднатите пари се върнат.Което всеки ентелигент знае че няма как да стане без военен преврат може би.Няма как да стане понеже пред очите ми един антикомунист дето интусиазирано разправя как на есен ще ги изметем, даде 500 лв на данъчния да не му пише акт.Защо? Нали срещу това се борим, защо не си вкараш в ред тъпата автомивка.Ми щото трябва да дам не знам какви си пари и така ми е поизгодно.А протестира.Е за това не вярвам че с протест на кафенце няма да стане нищо.За това казвам че трупат е тотално разложен.Този мирен протест само дава време на червените и рязаните да противодействат и в крайна сметка ще седнат да се договарят.Това ми прилича на едни пияндета тука дето пият, после се бият ,после пак пият и те така вече няколко години.Ма те поне се бият.В тази игра финално ниво няма.
Ами, Митак, това поведение на този човек е заразно и е игра на дребно, но рибата се вмирисва от главата, а се чисти откъм опашката.
Нищо чудно пак да замажат положението и някой да се облажи от тези протести, но ако пък изобщо ги няма, сме тотално обречени.
http://img209.imageshack.us/img209/5765/oejz.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/209/oejz.jpg/)
Паунчо, кой е този до вашият лидер?
Какво те вълнува бе ,Умников.
Нищо не ме вълнува Пауне, просто те попитах кой е човека до вашият лидер???
nikolaaaay
16-08-2013, 18:26
И ако не стте "костовисти" ще ви стане ясно че основния фактор е ЧОВЕКА, а не машината независимо дали е Ту , Боинг или Чесна.По същия начин сляпо защитавате разни каузи.Промяна в България няма да има.
Какво доказваш с тази статистика? Може би, че самолетите произведени в Камбоджа са най-сигурните в света, щото от тях няма нито един паднал. Моите уважения, ама не отива на 50 годишен мъж да демонстрира такава логика.
В момента в света има само 2 компании, които произвеждат големи пътнически самолети и това са Боинг и Еърбъс, които пак казвам се ползват от всички страни, вкл. и от Аерофлот. Съвсем резонно е да няма много инциденти със самолети на останалите производители, щото такива няма. Единствено сега руснаците се опитват да се намесят на този пазар с проекта на Путин Сухой-Суперджет. Нов самолет с френски двигатели и оборудване от Боинг и с по-малко от 20% руски части. Този самальот падна още на демонстрационния си полет и загинаха всички журналисти, потенциални клиенти и екипажа на борда. Какво казва статистиката по този повод - 1 полет:1 паднал самолет. Машината определено е фактор също.
---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:20 ----------
Е кой е?
Падсказка: един дето го плюеш час по час :rotfl:
И какво от това. Жалки са опитите реформаторчетата да търсят под вола теле.
nikolaaaay
16-08-2013, 18:49
Е това ако не е форемен писач/и здраве му кажи. Кой може да си позволи да пише 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, освен ако това не му е работата. Тук са извадени само ЧАСТ от постовете на Пацата от вчера до днес и то само в тази тема. Той не спи - не човек, а железо.
Yesterday, 05:43 / 22,43 часа във Флорида
Абсолютна манипулация...
Yesterday, 19:40 / 12, 40 часа във Флорида
Ето кой организира протестите и призовава за безредици.
Yesterday, 19:52 / 12,52 часа във Флорида
Ето и президента
Yesterday, 21:26 / 14,26 часа във Флорида
Toй Прокопиев вече го окради.
Yesterday, 22:50 / 15,50 часа във Флорида
Аз не съм партиен, ама...
Yesterday, 23:34 / 16,34 часа във Флорида
Преизпълнение ама..
Today, 01:07 / 18,07 часа във Флорида
Общата сума на данъчните...
Today, 15:23 / 08, 23 часа във Флорида
И какво доказваш с това. Какъв е проблема да си пиша когато си поискам в един форум.
Гледал см го, доста. Вьв филмчето което визирам имаше и Американски, за всичките бях чувал. За Руските не. А бяха поне 5 пьти по вече. Сьс мно-о-о-го по вече жертви. За Разлика от Американските при Руските основно се тьрси начин как да се прикрие всичко, отнася го обикновено най малко виновният и...давай с начале.
Гледал си Американците как процедират.
Знаем какво става и с подводниците.
Честно - не ми се пише за братушките вече.
Много правилно.Имаше една поредица преди време, във в-к Телеграф за големите български авиокатастрофи.Авторът е един от участниците в такава комисия, разследвала всички в близкото минало.Една от причините за създаване на тая комисия, още в дълбоко соц време е че първоначално са изпращали черните кутии и събраните разследвания в СССР, отъкдето пристигали мъгляви и еднотипни отговори.Та после решили да си ги разследваме сами
Има Павлине има, а в съда няма защо да ходиш, за да разбереш че БСП е най крадливата организация съществувала у нас
---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:49 ----------
Не знам кой манипулира протестите, но според мен Дмитриевич е намерил кой да финансира контра-протестите и затова се е нахилил така.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=118066&stc=1&d=1376598988
Естествено, че организираните протести винаги са били дело на БСП и ДПС, съответно разните там Лидер, РЗС и прочее.На глупака му трябва някой да го организира
Нещо май ги надхитриха днес протестиращите и голямо оплакване започнаха да се оплакват организаторчетата.
Susscrofa
16-08-2013, 20:10
И какво доказваш с това. Какъв е проблема да си пиша когато си поискам в един форум.
Абе за него е проблем.
Но тук можем да кажем хубавата приказка: Всеки съди сам по себе си.:)
Та така и наш Никалайчо.
Днес беше много смешно, само дето депутатите от БСП можеше да си спестят това позьорско и никому не нужно "къпане" сред народната обич.
Тъпичко беше.
nikolaaaay
16-08-2013, 20:45
Абе за него е проблем.
Но тук можем да кажем хубавата приказка: Всеки съди сам по себе си.:)
Та така и наш Никалайчо.
Днес беше много смешно, само дето депутатите от БСП можеше да си спестят това позьорско и никому не нужно "къпане" сред народната обич.
Тъпичко беше.
Смешни са хорицата, които за 20 лв. са готови да продадат и майка си.
П.С. Сузи, теб като малък много ли са те били вашите?
old alfist
16-08-2013, 20:52
Питат го един от днешните автобусните туристи, кой подкрепят - той не му знае името, питат го кой е президент - той отговаря : Станишев.
nikolaaaay
16-08-2013, 21:00
Питат го един от днешните автобусните туристи, кой подкрепят - той не му знае името, питат го кой е президент - той отговаря : Станишев.
Е, то е очевадно. Винаги носят еднакви плакати с еднакъв шрифт и еднаква дължина на дръжките. Същите хора, които организираха манифестациите навремето, сега организират БСП мероприятията. Жалкото е, че мафията нарочно държи тези хора бедни, за да са зависими.
old alfist
16-08-2013, 21:05
Е, то е очевадно. Винаги носят еднакви плакати с еднакъв шрифт и еднаква дължина на дръжките. Същите хора, които организираха манифестациите навремето, сега организират БСП мероприятията. Жалкото е, че мафията нарочно държи тези хора бедни, за да са зависими.
Направиха им на хорицата днес голямо безплатно развлечение - даже ги върнаха в годините на Бай Тошо с тази организирана манифестация.
ecotronic
16-08-2013, 21:32
Прост народ - слаба държава. За друго по-подходящо за случая не се сещам.
old alfist
16-08-2013, 21:38
Ужас - гледам, но нищо не може да се направи.
Дори и да гласувам след 20-годишно прекъсване, дори и да се махнат тези наглеци, пак ще дойдат други подобни, но поне ще имат малко срам - тези псевдо социалисти са направо цинични.
Susscrofa
16-08-2013, 22:10
Смешни са хорицата, които за 20 лв. са готови да продадат и майка си.
П.С. Сузи, теб като малък много ли са те били вашите?
Кои са "Вашите"?
ще ме извиняваш, ама днешния котрапротест беше доста комичен...признай:tooth:
Много хора не разбраха че контра протеста беше организиран за да се осигури коридор на депутатите.
dimitar_vd62
16-08-2013, 23:00
Какво доказваш с тази статистика? Може би, че самолетите произведени в Камбоджа са най-сигурните в света, щото от тях няма нито един паднал. Моите уважения, ама не отива на 50 годишен мъж да демонстрира такава логика.
В момента в света има само 2 компании, които произвеждат големи пътнически самолети и това са Боинг и Еърбъс, които пак казвам се ползват от всички страни, вкл. и от Аерофлот. Съвсем резонно е да няма много инциденти със самолети на останалите производители, щото такива няма. Единствено сега руснаците се опитват да се намесят на този пазар с проекта на Путин Сухой-Суперджет. Нов самолет с френски двигатели и оборудване от Боинг и с по-малко от 20% руски части. Този самальот падна още на демонстрационния си полет и загинаха всички журналисти, потенциални клиенти и екипажа на борда. Какво казва статистиката по този повод - 1 полет:1 паднал самолет. Машината определено е фактор също.
---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:20 ----------
Падсказка: един дето го плюеш час по час :rotfl:
Верно много ме забавляваш.Комунист по гръб не пада.Да не се окаже че Еърбъс работят и с руски фирми.
nikolaaaay
16-08-2013, 23:58
http://offnews.bg/index.php/232191/stanishev-e-prezident-ne-se-znae-koj-e-premier-video-ot-kontraprotesta
---------- Post added at 23:58 ---------- Previous post was at 23:55 ----------
Верно много ме забавляваш.Комунист по гръб не пада.Да не се окаже че Еърбъс работят и с руски фирми.
Оказва се, че на руски фирми и технологии се дължат резултатите на Еърбъс и на нищо друго.
milenamr
17-08-2013, 02:49
И още малко от грозната истина около миризливият им сценарий, съшит с бели конци.Няма по-голяма измет от настоящите управляващи, това са безвъзвратно осакатени "хора", страдащи от липса на всички нормално заложени човешки качества, като чест, доблест, съвест, човечност, хуманност, няма смисъл да изброявам други, които и без друго са на светлинни години от тях.
Тези плазмодии, единственото на което са способни в момента е да залагат безумни кървави сценарии погазващи човешката карта, като изправят един срещу друг разни групи от хора, едната от които явно се вижда, че не знае и за какво е там(освен за жалките от 10 до 25 лв надница)
като сами си организират платени "защитници", които имат право да са около тях, а останалите хора сме без права, защото ние за разлика от онези имаме позиция.
По този начин усещам какво ще се случи, напрежението от края на месеца ще започне да назрява неконтролируемо(то и сега е започнало) и ще се стигне до някаква форма на меле, в което ще са изправени един срещу друг групи хора срещу хора, едната на платените уж "поддръжници" на кабинетчето(казвам уж, защото повечето от тях въобще не знаят защо са там, освен, че са им дали по някой лев, сандвичи и вода), а другата е на имащите ясна гражданска позиция и аргументация защо не са съгласни такива мизерници да ни управляват.
Ето вижте някои материали, които показват една мъничка част от жестоката и нечовешка гадост, която сполита родината ни в момента
Как да отидем на контрапротест (http://offnews.bg/index.php/231991/kak-da-otidem-na-kontraprotest)
Станишев е президент....... ("http://offnews.bg/index.php/232191/stanishev-e-prezident-ne-se-znae-koj-e-premier-video-ot-kontraprotesta)
spe4elist
17-08-2013, 10:30
Едни ще пият, други ще плащат! Честито! Болшинството ще сме от плащащите! Да Ви е сладко! Наздраве!
spe4elist
17-08-2013, 11:18
17 август 2013 г., в. "Дума", автор Юлия Кулинска
"Къде отиваш, г-н протестиращ? Надявам се, че най-после си поел към дома си. С надеждата, че вече ще прекарваш вечерите си там. Ако наистина си умен, красив и интелигентен. Защото след вчерашния невзрачен протест пред парламента би трябвало най-после да си разбрал, че справедливата кауза е по-печеливша от платената. Показа ти го, г-н недоволен, контрапротестът, на който ти не очакваше да дойдат толкова много хора. Млади и стари с открити чела, без агресия и омраза. Това бяха българи, на които им писна от крясъците и скудоумието ти. За разлика от теб те призовават към единство на нацията, искат да имат работа и залък за децата си. За разлика от теб, който плажуваш или ваканцуваш на жълтите павета, болшинството от тези хора са на полето и изкарват хляба на България. Неслучайно те питат г-н президента защо мрази бедните и го призовават да не ни разделя. Ти май забрави, г-н протестиращ, че през последните години мечтите ни като че ли станаха за еднократна употреба. Започнахме да живеем минута за минута, да избутваме живота си до хладилника, до МОЛ-а, до мястото за плащане на сметки, до магазините втора употреба. И да мълчим, втренчени в призраците на бъдещето. А там мечти няма… Сега промяната във властта ни дава шанс да съживим и да оцветим мечтите си. И нашите, и твоите, г-н протестиращ. Трябва само малко търпение, шанс и толерантност. Съгласна съм с много от твоите тези, г-н протестиращ, но изоставиш на улицата жлъчта, обидите и крясъците, ще се почувстваш много по-добре!
Quo vadis? Вкъщи, нали?"
Няма да коментирам, но ще се радвам да чуя коментара на pavlin, прасето и компания ...
"имате Думата"
Susscrofa
17-08-2013, 13:38
"Къде отиваш, г-н протестиращ? Надявам се, че най-после си поел към дома си. С надеждата, че вече ще прекарваш вечерите си там. Ако наистина си умен, красив и интелигентен. Защото след вчерашния невзрачен протест пред парламента би трябвало най-после да си разбрал, че справедливата кауза е по-печеливша от платената. Показа ти го, г-н недоволен, контрапротестът, на който ти не очакваше да дойдат толкова много хора. Млади и стари с открити чела, без агресия и омраза. Това бяха българи, на които им писна от крясъците и скудоумието ти. За разлика от теб те призовават към единство на нацията, искат да имат работа и залък за децата си. За разлика от теб, който плажуваш или ваканцуваш на жълтите павета, болшинството от тези хора са на полето и изкарват хляба на България. Неслучайно те питат г-н президента защо мрази бедните и го призовават да не ни разделя. Ти май забрави, г-н протестиращ, че през последните години мечтите ни като че ли станаха за еднократна употреба. Започнахме да живеем минута за минута, да избутваме живота си до хладилника, до МОЛ-а, до мястото за плащане на сметки, до магазините втора употреба. И да мълчим, втренчени в призраците на бъдещето. А там мечти няма… Сега промяната във властта ни дава шанс да съживим и да оцветим мечтите си. И нашите, и твоите, г-н протестиращ. Трябва само малко търпение, шанс и толерантност. Съгласна съм с много от твоите тези, г-н протестиращ, но изоставиш на улицата жлъчта, обидите и крясъците, ще се почувстваш много по-добре!
Quo vadis? Вкъщи, нали?"
Няма да коментирам, но ще се радвам да чуя коментара на pavlin, прасето и компания ...
"имате Думата"
Какъв точно коментар искаш да чуеш?
Познаваш ли структурите на БСП и ДПС?
Имат привърженици, докарват ги и показват, че 2000 протестиращи срещу не са нищо.
Защо се правите на дебили?
Правителство се сваля със 50 000 - 100 000 протестиращи заедно с общонационална стачка и т.н.
Вие малоумни ли сте да си мислите, че правителство се сваля с 2-3-5 хиляди протестиращи мирно та дори и с безредици?
Вие нали сте наясно, че ББ нарочно подаде оставка в удобен момент и тя нямаше нищо общо с една две разбити глави.
Какъв коментар очакваш?
България не е фейсбук, нито е ДСБ, нито е студенти, нито е чиновници.
България е всички......роми, турци, арменци, българи, чистачи, шивачки, земеделци, миньори...............инженери, лекари......и т.н.
Всички те избират!
Няма квалифицирано малцинство.
И на мен не ми харесва, но на изборите след 3.5 години ще имаме право на поправителен.:bath:
spe4elist
17-08-2013, 13:52
Какъв точно коментар искаш да чуеш?
Имат привърженици, докарват ги и показват, че 2000 протестиращи срещу не са нищо.
Правителство се сваля със 50 000 - 100 000 протестиращи заедно с общонационална стачка и т.н.
Вие малоумни ли сте да си мислите, че правителство се сваля с 2-3-5 хиляди протестиращи мирно та дори и с безредици?
Вие нали сте наясно, че ББ нарочно подаде оставка в удобен момент и тя нямаше нищо общо с една две разбити глави.
Какъв коментар очакваш?
България не е фейсбук, нито е ДСБ, нито е студенти, нито е чиновници.
България е всички......роми, турци, арменци, българи, чистачи, шивачки, земеделци, миньори...............инженери, лекари......и т.н.
Всички те избират!
Няма квалифицирано малцинство.
И на мен не ми харесва, но на изборите след 3.5 години ще имаме право на поправителен.:bath:
Ти сляп ли си или глух? Или щрауса с главата в пясъка?
http://offnews.bg/index.php/232191/stanishev-e-prezident-ne-se-znae-koj-e-premier-video-ot-kontraprotesta
За тези привърженици ли ми говориш, дето не знаят защо са пред парламента? Или случайно си пропуснал десетките автобуси, които ги докараха в София за "да се разкарат" - цитирам ромския привърженик, дето не знае кой е премиер и кой - президент? Да си чувал, че "Купуването и продаването на гласове е престъпление!"?!?
Дебил ли ме нарече?!?
Но за едно си прав - правителство не се сваля с 3-5000 протестиращи. Сваля се с национален протест и гражданско неподчинение, което е следващото което ще се случи. Нека да свърши август и ваканцуващите да се върнат от Евксиноград и островните държави!
Освен това, смятам за прекалено наивно и оптимистично да мислиш, че това правителство ще изкара още 3,5 години :calc:
Susscrofa
17-08-2013, 13:55
За тези привърженици ли ми говориш, дето не знаят защо са пред парламента? Или случайно си пропуснал десетките автобуси, които ги докараха в София за "да се разкарат" - цитирам ромския привърженик, дето не знае кой е премиер и кой - президент?
Дебил ли ме нарече?!?
Казах, че само дебил може да мисли така:)
Виж сега, и в двата протеста има хора, които не знаят защо са там.
Нищо не съм пропуснал, но отвори оченца и разбери, че София не е България.:bath:
spe4elist
17-08-2013, 14:11
Казах, че само дебил може да мисли така:)
Виж сега, и в двата протеста има хора, които не знаят защо са там.
Нищо не съм пропуснал, но отвори оченца и разбери, че София не е България.:bath:
Надявам се горещо София да не е България. Аз, като несофиянец, ти декларирам, че и в други населени места в България има несъгласни с простотиите, дето ги върши настоящия парламент и правителство.
пп Моите оченца са отворени доста преди твоите ;) и съм видял малко повече нещица от теб ;););)
milenamr
17-08-2013, 14:39
Тук си напълно прав и като никога се съгласявам безпрекословно с тебе :)
Но тук
определено не си прав, не и в 2013-та година, когато се водим член на Европа.
Ако бяхме 63-та и 73-та или дори 83-та година, евентуално може, но сега абсурд.
Левашките им ресурси, които са били успешно приложими в миналото сега няма как да работят със същата сила и мощ, на изчерпване са...
---------- Post added at 14:39 ---------- Previous post was at 14:28 ----------
Надявам се горещо София да не е България. Аз, като несофиянец, ти декларирам, че и в други населени места в България има несъгласни с простотиите, дето ги върши настоящия парламент и правителство.
И аз на това се надявам, без сериозна подкрепа от провинцията нищо няма да се получи.Но ние сме просто хора, чиято съвест и доблест не ни дават мира да стоим и гледаме безучастно как "ни разказват играта" по най-безпощадния и долнопробен начин.Ние сме вързани с организации и машинации като геноцидния инструментариум на БСП и нас няма кой да ни организира, трябва сами да го направим, което не е никак лесно, но друг начин няма .
И аз не съм софиянец, но от първия ден на протестите съм тук и за моя радост на протестите се запознах със страшно много хора, които от години живеят в чужбина и там са добре, но сега са дошли специално заради протестите, защото те са напуснали страната по 2 причини, първата е че тук не са оценени и за уменията им получават смешни жълти стотинки, а втората е, че са били отчаяни от възможността нещо тук да се промени.Е сега виждат надежда, защото за първи път се заформиха наченки на гражданско общество в България.Казвам наченки, защото това наистина са наченки, нищо че аз присъствах на 3-4 протеста, на които имаше поне 50 хиляди души.Имаше хора, които са си осигурили живота завинаги(имаше такива с успешен бизнес в Швейцария, Швеция, Норвегия, Англия и т.н), но те са категорично решени, че няма да си тръгнат от тук докато правителството не падне, ако ще 2,3, 5 месеца да стоят.Те искат да се върнат и да инвестират парите си тук, за да направят нещо добро за родината си и за бъдещите поколения.
БСП осигури циганизацията на нацията ..... (http://www.razkritia.com/244134/bsp-osiguri-ciganizaciyata-na-balgariya-video-s-otplatata/)
Хубави думи от колегите, да София е водеща в протестите, не значи че в провинцията няма подобни хора.Но има според мен и други фактори, които влияят върху позицията и поведението на хората.Тези неща вървят бавно, постепенно и преобръщат позицията на хората.В големия град анонимността и начина на живот поражда една относителна свобода, която в по малките населени места липсва.Не че големия град ражда гении и светци, не, и тук идиотите са предостатъчно :), но по лесно е да бъдеш себе си.
Независимо къде живеем и кога живеем (защото всяко време е еднакво трудно за живееещия) човек трябва да бъде Човек-да отстоява принципите, морала, честността, свободата, което разбира се е най-трудно.
А по темата - я да включа г-н "Поразяващата уста", Румен Гечев, извесетн с некадърността си и корумпираността си, по времето на бай Жан Виденов:
http://dnes.dir.bg/news/bujet-rumen-gechev-14749049?nt=4
nikolaaaay
17-08-2013, 15:04
И трите в едно.
nikolaaaay
17-08-2013, 15:15
Но за едно си прав - правителство не се сваля с 3-5000 протестиращи. Сваля се с национален протест и гражданско неподчинение, което е следващото което ще се случи. Нека да свърши август и ваканцуващите да се върнат от Евксиноград и островните държави!
Щом това искат - ще го имат. 50 000 не е нищо. Вече имаше такива протести и то не еднократно, а в поредни дни се събираха поне 50 000 на Цариградско.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=118147&stc=1&d=1376741251
Който не вярва, нека измери разстоянието от разклона за румънското посолство до края на колоната от хора - някъде около СУ. 1,5 км. е. Булевардът е широк 30 метра, т.е. площта заета от хората е 45 дка. МВР смята по формулата 2 човека на кв.м., а според други изчисления се смята 3 човека на кв.м.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=118148&d=1376741239
Веднага след това гл. прокурор Цацата забрани маршрутът на протестите да минава по Цариградско, защото когато фигурата, заета от хората е правоъгълник, много лесно се пресмята броят им и няма как да се лъже, че са 2-5 000.
И още малко от грозната истина около миризливият им сценарий, съшит с бели конци.Няма по-голяма измет от настоящите управляващи, това са безвъзвратно осакатени "хора", страдащи от липса на всички нормално заложени човешки качества, като чест, доблест, съвест, човечност, хуманност, няма смисъл да изброявам други, които и без друго са на светлинни години от тях.
Тези плазмодии, единственото на което са способни в момента е да залагат безумни кървави сценарии погазващи човешката карта, като изправят един срещу друг разни групи от хора, едната от които явно се вижда, че не знае и за какво е там(освен за жалките от 10 до 25 лв надница)
като сами си организират платени "защитници", които имат право да са около тях, а останалите хора сме без права, защото ние за разлика от онези имаме позиция.
По този начин усещам какво ще се случи, напрежението от края на месеца ще започне да назрява неконтролируемо(то и сега е започнало) и ще се стигне до някаква форма на меле, в което ще са изправени един срещу друг групи хора срещу хора, едната на платените уж "поддръжници" на кабинетчето(казвам уж, защото повечето от тях въобще не знаят защо са там, освен, че са им дали по някой лев, сандвичи и вода), а другата е на имащите ясна гражданска позиция и аргументация защо не са съгласни такива мизерници да ни управляват.
Ето вижте някои материали, които показват една мъничка част от жестоката и нечовешка гадост, която сполита родината ни в момента
Как да отидем на контрапротест (http://offnews.bg/index.php/231991/kak-da-otidem-na-kontraprotest)
[URL="http://offnews.bg/index.php/232191/stanishev-e-prezident-ne-se-znae-koj-e-premier-video-ot-kontraprotesta]
Интересна позиция , която изразява омраза и нетърпимост. Когато вие организирате протестите може, когато ги организира някой друг не може. Те са гадни, нечовешки безпринципни. Да кофти е, този път ви надиграха и не можа да мине номера на организаторчетата за създаване на безредици и напрежение. Контрапротеста блокира протеста или както се казва с вашите камъни по вашата глава. Това в голяма степен беще един тактически ход за да се осигури извеждането на депутатите.
---------- Post added at 13:38 ---------- Previous post was at 13:27 ----------
Quo vadis? Вкъщи, нали?"
"имате Думата"
Правилно го е казала жената. Няма нужда от допълнителна омраза и отрицание. И нека всеки да спазва законите и да уважава останалите.
ecotronic
17-08-2013, 16:45
Интересна позиция , която изразява омраза и нетърпимост. Когато вие организирате протестите може, когато ги организира някой друг не може. Те са гадни, нечовешки безпринципни. Да кофти е, този път ви надиграха и не можа да мине номера на организаторчетата за създаване на безредици и напрежение. Контрапротеста блокира протеста или както се казва с вашите камъни по вашата глава. Това в голяма степен беще един тактически ход за да се осигури извеждането на депутатите.
Аз, като субект, част от една група протистиращи по НИКАКЪВ начин не изпитвам омраза или каквито и да били лоши чувства спрямо СПОНТАННО протестиращи участници от друга група.
Имам обаче МНОГО против овцете, доведени с рейсове да "протестират". Не защото тези хора са решили да се разходят до София, да хапнат някое кебапче и да сложат някой лев в джоба, несъзнавайки, какво точно вършат. Имам против този, който инвестира в това.
---------- Post added at 13:38 ---------- Previous post was at 13:27 ----------
Правилно го е казала жената. Няма нужда от допълнителна омраза и отрицание. И нека всеки да спазва законите и да уважава останалите.
Напълно съм съгласен, да се осъди правителството на Станишев за разхищения и злоупотреби и тогава ще се обичаме и ще вървим заедно напред
Пак познатите клишета, ние сме умни и интелигентни и всичко може да си правим. Те са прости, нищо не разбират и нямат право на позиция.
---------- Post added at 15:31 ---------- Previous post was at 15:25 ----------
Напълно съм съгласен, да се осъди правителството на Станишев за разхищения и злоупотреби и тогава ще се обичаме и ще вървим заедно напред
И защо ти трябва да поставяш условията?
spe4elist
17-08-2013, 19:40
Пак познатите клишета, ние сме умни и интелигентни и всичко може да си правим. Те са прости, нищо не разбират и нямат право на позиция.
Да припомня малко от най-новата история.
Февруарските събития тръгнаха от Варна, исканията на протестиращите бяха икономически и социални. Нямаше никаква политика в тях и никаква организираност. Хората протестираха срещу нереално високите сметки за ток. След това, протеста се пренесе и в София, където вече се чуха и гласове срещу правителството на ББ. И той подаде оставка. Нямаше режисура, нали?!? А дали момента е бил подходящ за ББ "да се измъкне" от ситуацията - не съм политолог, за да давам компетентно мнение ... Но след инцидента в Ораново и създалата се криза в енергетиката, няма да е далеч момента, в който цената на тока би трябвало да се увеличи с до 50%. И протести ще има, не само в София ... А дали ще има контрапротести?!? Като се замисля - вероятно да, от ромските малцинства, щото те така и така не плащат ток и им е през фара колко струвал киловата. Централата-майка на БСП ще го плати, с резерва от бюджета, дето вчера го гласуваха ... Ето за това им бяха напъните на социалистите. Но това ще бъде тяхната лебедова песен. След всичките тези простотии, гея ще закопае столетницата ...
Ще поживеем, ще видим. Само да ти кажа че нещата които си посочил не са верни. Случаят в Ураново няма нищо общо с цената на тока.
spe4elist
17-08-2013, 20:36
Ще поживеем, ще видим. Само да ти кажа че нещата които си посочил не са верни. Случаят в Ураново няма нищо общо с цената на тока.
С кое не си съгласен? Конкретно.
пп След затварянето на Ораново цената за тон въглища у нас се е покачил от 71 лв на 75 лв/тон.
dimitar_vd62
17-08-2013, 21:47
Той столетницата не знам дали ще закопае но нас със сигурност.Икато се случи това което си мисля че ще се случи искам да видя интервю с котрапротестиращите щото те първи ще ревнат.Нали правиха списъци с егнета и прочие - няма не бях аз.
spe4elist
18-08-2013, 00:42
Българите в САЩ искат международна изолация на кабинета Орешарски
"Нова инициатива за подкрепа на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и искане за незабавната му оставка и провеждане на нови избори стартира сред българската диаспора в САЩ.
Българите, живеещи в САЩ, са започнали да изпращат индивидуално подписани писма до 4 ключови институции в САЩ - Вицепрезидента Джо Байдън, Държавния департамент /Министерство на външните работи/, Комисията по външни отношения на Сената и Камарата на представителите. ..."
Още по темата >>> (http://bulgaria.actualno.com/Bylgarite-v-SASht-iskat-mejdunarodna-izolacija-na-kabineta-Oresharski-news_435267.html)
old alfist
18-08-2013, 01:00
Българите в САЩ искат международна изолация на кабинета Орешарски
"Нова инициатива за подкрепа на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и искане за незабавната му оставка и провеждане на нови избори стартира сред българската диаспора в САЩ.
Българите, живеещи в САЩ, са започнали да изпращат индивидуално подписани писма до 4 ключови институции в САЩ - Вицепрезидента Джо Байдън, Държавния департамент /Министерство на външните работи/, Комисията по външни отношения на Сената и Камарата на представителите. ..."
Още по темата >>> (http://bulgaria.actualno.com/Bylgarite-v-SASht-iskat-mejdunarodna-izolacija-na-kabineta-Oresharski-news_435267.html)
По-добре да дойдат тюлените, защото ако ние ги напънем тези измислени народни представители ще ореват света.
milenamr
18-08-2013, 14:13
Щом това искат - ще го имат. 50 000 не е нищо. Вече имаше такива протести и то не еднократно, а в поредни дни се събираха поне 50 000 на Цариградско.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=118147&stc=1&d=1376741251
Който не вярва, нека измери разстоянието от разклона за румънското посолство до края на колоната от хора - някъде около СУ. 1,5 км. е. Булевардът е широк 30 метра, т.е. площта заета от хората е 45 дка. МВР смята по формулата 2 човека на кв.м., а според други изчисления се смята 3 човека на кв.м.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=118148&d=1376741239
Веднага след това гл. прокурор Цацата забрани маршрутът на протестите да минава по Цариградско, защото когато фигурата, заета от хората е правоъгълник, много лесно се пресмята броят им и няма как да се лъже, че са 2-5 000.
Да, знам и аз присъствах на няколко такива протести, на които просто нямаше как да им се види края на хората.Аз не бях в началото на редиците, а някъде може би по средата и като стигнах до Орлов мост хилядно множество от хора продължи да приижда и край така и не успях да видя.И по 1 човек на квадратен метър да са смятали пак няма как да излязат по малко от 40-50 хиляди, а МВР се убедих, че смята по формулата (2-ма човека на квадратен метър) / 20 и така излизат между 200 и 2000.Това деление на 20 нали се сещате защо е, за да захвърлят сгъстен лъжовен прах в очите на наивниците, но всичко е до време.....
ecotronic
18-08-2013, 14:33
Това разминаване се получава заради следната процедура:
1 - Павлин съобщава на МВР размера на сумата, която е платена за да бъде организиран протеста, както и каква част от тази сума е платена на всеки участник.
2 - МВР разделят общата сума на индивидуалната и получават броя на участниците.
3 - С помощта на технически средства МВР определят географската площ, която е заемал протестът.
4 - МВР разделят аналитично определения брой на участниците на квадратурата на площта и получават брой участници на квадратен метър.
5 - МВР съобщават официално така определения брой участници, намиращи се на квадратен метър, като начално условие за тяхната методика на пресмятане.
6 - МВР съобщават така изчисления брой на участващите в протеста.
7 - Павлин съпоставя броя към платената сума и прави логичното заключение:
"Протестът е платен!"
old alfist
18-08-2013, 15:57
Да, знам и аз присъствах на няколко такива протести, на които просто нямаше как да им се види края на хората.Аз не бях в началото на редиците, а някъде може би по средата и като стигнах до Орлов мост хилядно множество от хора продължи да приижда и край така и не успях да видя.И по 1 човек на квадратен метър да са смятали пак няма как да излязат по малко от 40-50 хиляди, а МВР се убедих, че смята по формулата (2-ма човека на квадратен метър) / 20 и така излизат между 200 и 2000.Това деление на 20 нали се сещате защо е, за да захвърлят сгъстен лъжовен прах в очите на наивниците, но всичко е до време.....
Като ги гледам са колкото на концерта на AC/DC в София - 50 000 фенове.
spe4elist
18-08-2013, 21:48
Като ги гледам са колкото на концерта на AC/DC в София - 50 000 фенове.
Или Бон Джоуви - пак толкова бяха :band:
old alfist
18-08-2013, 23:39
Или Бон Джоуви - пак толкова бяха :band:
Така си беше, защото бяха на един и същи стадион - капацитета за концерти на Васил Левски е такъв.
Да ни извикат нас да прочетем хората - ще свършим тази работа само с един поглед.
nikolaaaay
19-08-2013, 22:47
Ето го поредното доказателство за безхаберието на червената напаст.
http://www.vesti.bg/bulgaria/terzieva-natisk-za-uchastyka-ot-hemus-ot-borisov-5991824
Сега госпожата министър ни обяснява, че не могла да пусне участъка в петък, щото видиш ли нямал Акт 15 и 16. Очевидно трябва да си мислим, че в събота и неделя е кипял трескав труд по изготвянето на съответните документи, за да може откриването да се случи точно в понеделник на обяд, както беше обявено много отдавна.
Отново ни смятат за олигофрени и искат да проявим разбиране към управляващите. Все пак, когато си фокусиран в усвояването на стотици милиони не може да си губиш времето с някакви си трафици, катастрофи и т.н. странични неща. Какво тук са някакви си трима убити и петима ранени.
dimitar_vd62
19-08-2013, 23:00
Николай, само си чешем езиците.Нещата в таз държава са изтървани тотално.Червени зелени пембени който искаш цвят на дъгата да дойде на власт нищо няма да се промени.Калашниците са метафора, пази боже на българи оръжие да дадеш.Идеята е за по-ефективни и радикални мерки.Институциите трябва да се накарат да работят.Национални стачки, блокиране на летища, бойкот на фирми, както в Гърция преди време бойкотираха една фирма за ягоди ли какво беше не помня.Не да чупим коли и витрини дето всъщност са наши.За смях станахме с това пиене на кафе.
nikolaaaay
19-08-2013, 23:35
Така е, по-радикални мерки трябват. Съгласен съм. То това е очевидно. Трябва да се обедним и да ги принудим да си ходят тези. Поводи дадоха предостатъчно. Като си тръгнат позорно, следващите едва ли ще правят същите магарии. Щат не щат, ще трябва доста повече да внимават.
Така е, по-радикални мерки трябват. Съгласен съм. То това е очевидно. Трябва да се обедним и да ги принудим да си ходят тези. Поводи дадоха предостатъчно. Като си тръгнат позорно, следващите едва ли ще правят същите магарии. Щат не щат, ще трябва доста повече да внимават.
Ще ги правят... с 1 път няма да ги отучим, видя се вече.
Трябва няколко пъти поред, да си платим за проспаното време.
Susscrofa
20-08-2013, 06:40
Ето го поредното доказателство за безхаберието на червената напаст.
http://www.vesti.bg/bulgaria/terzieva-natisk-za-uchastyka-ot-hemus-ot-borisov-5991824
Сега госпожата министър ни обяснява, че не могла да пусне участъка в петък, щото видиш ли нямал Акт 15 и 16. Очевидно трябва да си мислим, че в събота и неделя е кипял трескав труд по изготвянето на съответните документи, за да може откриването да се случи точно в понеделник на обяд, както беше обявено много отдавна.
Отново ни смятат за олигофрени и искат да проявим разбиране към управляващите. Все пак, когато си фокусиран в усвояването на стотици милиони не може да си губиш времето с някакви си трафици, катастрофи и т.н. странични неща. Какво тук са някакви си трима убити и петима ранени.
Кипял е!
Аз питам, защо пускат пътя без акт 16?
nikolaaaay
20-08-2013, 08:24
Кипял е!
Аз питам, защо пускат пътя без акт 16?
Когато си търсиш формална причина, винаги ще я намериш, но тримата човека няма да върнеш.
а защо човешката глупост да има нещо общо с пускането на който и да било път
Когато си търсиш формална причина, винаги ще я намериш, но тримата човека няма да върнеш.
Какво общо има заспалия румънски тираджия с акт 16?
Стига сте копирали Гойко, стига ефтин популизъм.
Mind_Control
20-08-2013, 11:29
И как по точно установи, че румънеца е бил заспал?
И как по точно установи, че румънеца е бил заспал?
С установка.
Ти да не би да вярваш, че липсата на акт 16 е причината?
milenamr
20-08-2013, 12:42
Малко картинки...
Лицата на контрапротеста (http://offnews.bg/index.php/232045/sabraha-ni-ot-diskotekata-litsata-na-kontraprotesta)
и малко текст
Червеният автобус сгази претенцията на БиТиВи за независимост (http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/08/20/2125743_ot_blogovete_cherveniiat_avtobus_sgazi_pre tenciiata_na/)
и още малко за народната "любоФ"
Любов под строй (http://www.dw.de/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9/a-17028579)
Mind_Control
20-08-2013, 13:32
С установка.
Ти да не би да вярваш, че липсата на акт 16 е причината?
Не естествено. Причината е малоумщината на шефа на КАТ. Не може на магистралата да има тапа от няколко седмици насам и да не сложат една патрулка или един знак преди завоя.
А забавянето на откриването на участъка беше направено, като отмъщение на управляващите за протестите пред парламента- факт!
nikolaaaay
20-08-2013, 17:57
Има общо статистиката на МВР за жертвите от катастрофи.
Ето я тук МВР (http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm)
Не, че очаквам да схванеш защо се появява тенденция през последните няколко години. След като задаваш такива въпроси, не очаквам и да разбереш защо в 80 и кусур милионна Германия, където и бабите карат с над 150 км/ч., жертвите от катастрофи са няма и 3 500 човека на година. Явно там са роботи и не заспиват зад волана. Всичките стотици хиляди ТИР-ове, които минават през страната. В 8 милионна България съвсем доскоро умираха над 1000 души на година. Това при положение, че тук да пътуваш 50-60 км. в едната посока до работата си и да ходиш 3 пъти годишно на далечна почивка с кола е по-скоро изключение, а там - не.
Абе, важното е да строим заводи, големи заводи, електроцентрали, язовири и да работят хората. Скоро ще ги стигнем американците.
П.С. Значи ти пишеш евтин с "Ф", но си преценил кое е евтин популизъм и кое не. Съжалявам, но няма как да се съглася с теб.
ecotronic
20-08-2013, 18:09
Уморително, трудно, в много случаи - неприятно и най-вече рисково това да се шофира по нашите пътища.
Ниска ни е културата на пътя а контролните органи не си вършат работата така, както би трябвало.
Всичко това неизбежно води до тези неприятни последици.
Всичко това е една закономерност.
Лошото е това, че много често жертвите нямат друга вина освен тази, че са били на конкретно място в конкретен момент.
nikolaaaay
20-08-2013, 18:14
Ще ги правят... с 1 път няма да ги отучим, видя се вече.
Трябва няколко пъти поред, да си платим за проспаното време.
Да, общественият натиск и контрол трябва да бъде непрекъснат процес.
.....................................
П.С. Значи ти пишеш евтин с "Ф", но си преценил кое е евтин популизъм и кое не. Съжалявам, но няма как да се съглася с теб.
Може би искаше да влезнеш в полемика, или ти липсват правилните изречения, това е правописна грешка, допускам ги от време на време, почти на 100% пиша от телефона.
Съжаляваш или не, мненията ти са празни, липсва съдържание, не се заблуждавай. Има няколко зевзека които ти се вързват, и до там. ;-)
nikolaaaay
20-08-2013, 18:46
Може би искаше да влезнеш в полемика, или ти липсват правилните изречения, това е правописна грешка, допускам ги от време на време, почти на 100% пиша от телефона.
Съжаляваш или не, мненията ти са празни, липсва съдържание, не се заблуждавай. Има няколко зевзека които ти се вързват, и до там. ;-)
Очевидно за теб няколко човека е все едно нищо. Типично комунистическо мислене. Същото като "само трима убити на пътя, какво толкова".
За убитите на пътя трябва да има оставка, но не заради откриването (и популизма на ББ), а защото за пореден път МВР и АПИ не са си свършили работата, според мнения на доста хора преминали от там, не е имало никакви индикации за навлизане в тапата.
Да бяха турнали 6 преносими знака преди наклона и 4 полицаи да сигнализират, можеше изобщо да не говорим за жертви.
Интересно как по другите държави успяват... а тук чиновниците и милиционерите все не.
Очевидно за теб няколко човека е все едно нищо. Типично комунистическо мислене. Същото като "само трима убити на пътя, какво толкова".
Определено за ясновидец не ставаш. ;-)
dimitar_vd62
20-08-2013, 19:59
Човека е единственото животно което се спъва два пъти в един и същи камък.
ecotronic
20-08-2013, 20:52
Когато ти се счупи колата на пътя, ако не сложиш триъгълника ще ти напишат акт и то с основание.
Де им беше сега сигнализацията?
Тая тапа не се е образувала за една минута, нито за един час. Имало е предостатъчно време да подсигурят и сигнализират участъка, вместо да пият някъде кафе на сенчица.
Не оставки. Трябва затвор за тези които не са си свършили работата. За мен макар и че е прекият виновник за нещастието, шофьорът на цистерната има по-малка вина от тюфлеците от кат.
Човека е единственото животно което се спъва два пъти в един и същи камък.
Това ми звучи като оният виц.....българина колкото и пъти да влезне в пещерата все ще настъпи мотиката за да се челоса:)).....същото и с изборите.....колкото и да гласуваш по навътре ти влиза....
Никии, обявявай край на протеста, от Евросъюза са оправили нещата... :-)
Нечуван скандал! ЕС обмисля създаването на циганска държава на територията на България
"...Българите, аргументират се от еврокомисията, са един от най-малоборойните етноси, населяващи Европа, но с достатъчно голяма територия на страната, която може да побере всички роми. На българските граждани от неромски етнос ще бъде предложено като компенсация да се настанят в която страна от Европейският съюз пожелаят, като ще им бъде осигурена работа и жилище, както и ще бъдат овъзмездени за всяко едно имущество, което не могат да вземат със себе си. Достатъчно е да подадат молби в посолството на страната, която са избрали, съпроводени с документи относно трудова квалификация, образование и предпочитания за работа..."
http://www.plovdivchanin.com/2013-01-07-14-16-25/България/34341-Нечуван-скандал-ЕС-обмисля-създаването-на-циганска-държава-на-територията-на-България.html
:devil2::pimp: :-) :-) :-)
dimitar_vd62
20-08-2013, 22:49
Създадоха 182-та партия в Бг, която е ромска.Не помня как се казваше.
А ето - http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/romi-uchrediha-182-ta-partiia-v-bylgariia-5991754
Susscrofa
20-08-2013, 22:54
Нечуван скандал! ЕС обмисля създаването на циганска държава на територията на България
"...Българите, аргументират се от еврокомисията, са един от най-малоборойните етноси, населяващи Европа, но с достатъчно голяма територия на страната, която може да побере всички роми. На българските граждани от неромски етнос ще бъде предложено като компенсация да се настанят в която страна от Европейският съюз пожелаят, като ще им бъде осигурена работа и жилище, както и ще бъдат овъзмездени за всяко едно имущество, което не могат да вземат със себе си. Достатъчно е да подадат молби в посолството на страната, която са избрали, съпроводени с документи относно трудова квалификация, образование и предпочитания за работа..."
http://www.plovdivchanin.com/2013-01-07-14-16-25/България/34341-Нечуван-скандал-ЕС-обмисля-създаването-на-циганска-държава-на-територията-на-България.html
Докато това се случва в ЕС, Плевнелиев се среща с неосманист, турски вицепремиер и гонят БГ журналистите от срещата.
А г-н Касим Дал, който е член на Реформаторския блок ги развежда гордо из БГ.
Вицепремиерът е член на партията на "демократът" Ердоган.
Хахахахахахаха....................:picnic:
Създадоха 182-та партия в Бг, която е ромска.Не помня как се казваше.
А ето - http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/romi-uchrediha-182-ta-partiia-v-bylgariia-5991754
Ма е ориентирана към БСП, води се ляво център :please:
Това му е мястото в една друга тема - Фън 8)
Това му е мястото в една друга тема - Фън 8)
На цялата тема и е мястото там. ;-)
nikolaaaay
21-08-2013, 00:16
Обикновено в информациите, спускани по линия на активните ДС мероприятия има известна доза истина, която придава логичен и смилаем вид на спусканата информация. В този случай явно не става дума за типична ДС манипулация или е бил някой голям некадърник, щото в тази "информация" няма и една запетайка истина. Излагат се. Дори в Ран-ът и изявлението на Алън Фостър Дълес има поне зрънца от реални факти. Това за плановете на ЕК за циганската държава е бетер за малоумници.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=118347&stc=1&d=1377033252
dimitar_vd62
21-08-2013, 00:18
Ма е ориентирана към БСП, води се ляво център :please:
Аха, ориентирана, тя си е баш на БСП И ДПС.Един вид няма да купуват гласове на дребно, ами направо цялата партия с все електорат.Не вярвам в пророчества, ама преди време казах че България ще се управлява от чалми и сапуни и май ще изляза прав.Което не би ме радвало.Според мен - късно е либе за китка.С тез мирни протести се утърва работата.
Обикновено в информациите, спускани по линия на активните ДС мероприятия има известна доза истина, която придава логичен и смилаем вид на спусканата информация. В този случай явно не става дума за типична ДС манипулация или е бил някой голям некадърник, щото в тази "информация" няма и една запетайка истина. Излагат се. Дори в Ран-ът и изявлението на Алън Фостър Дълес има поне зрънца от реални факти. Това за плановете на ЕК за циганската държава е бетер за малоумници.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=118347&stc=1&d=1377033252
Брех, я как ги разбираш раУтите изУтвътре на доносниците от ДС. :-)
Кажи сега като за малоумници, как да си пишем молбите, на български, или на езика на държавата реципиент, щото аз още не съм сигурен по на север ли да се ситуирам, или някъде около Марбела, може и на Канарите, щото там целогодишно ще си карам моторетка? :-)
Аха, ориентирана, тя си е баш на БСП И ДПС.Един вид няма да купуват гласове на дребно, ами направо цялата партия с все електорат.Не вярвам в пророчества, ама преди време казах че България ще се управлява от чалми и сапуни и май ще изляза прав.Което не би ме радвало.Според мен - късно е либе за китка.С тез мирни протести се утърва работата.
Така е, за съжаление у нас и военни като хората няма, белким спретнат един преврат, аналогичен на тоя в Гърция през 60-те години на миналия век :laser:
Но и ситуацията е различна-но смятам, че бавно, клатейси де, с две напред, едно назад вървим в правилната посока.
Susscrofa
24-08-2013, 16:24
http://dnes.dir.bg/news/simeon-saxkoburggotski-izbori-2013-14810263?nt=4
:spell:
old alfist
24-08-2013, 17:24
http://dnes.dir.bg/news/simeon-saxkoburggotski-izbori-2013-14810263?nt=4
:spell:
Кажи на този, че в демократичните общества когато излезат хора на улицата, правителствата си подават оставките и ако така бяха направили и тези, сега управляващи някаше да има протести.
ЧЕкай, това да го сложа и тук:
България и Румъния е по зле
http://www.mediapool.bg/v-bulgaria-i-rumaniya-e-po-zle-news210415.html
Susscrofa
24-08-2013, 17:56
Кажи на този, че в демократичните общества когато излезат хора на улицата, правителствата си подават оставките и ако така бяха направили и тези, сега управляващи някаше да има протести.
Ти 'щот разбираш повече от него от демократични общества зат'ва.:):pancake:
nikolaaaay
24-08-2013, 18:11
Сузи Прасето уж е републиканец, ама е и фен на кинг Симеон. Негово Величество Краля-Крадец.
old alfist
24-08-2013, 18:14
Видяхме и го него какъв е разбирач - направи демокрация заедно с БСП и партията му се разпадна.
Susscrofa
24-08-2013, 18:24
Сузи Прасето уж е републиканец, ама е и фен на кинг Симеон. Негово Величество Краля-Крадец.
Моят ник, моят аватар, моят подпис....всичко е истина и е сериозно:pancake:
Та така и с републиканец.:)
Аз съм член на републиканската партия в САЩ.:Yoda:
Кобургът е умен, тук спор няма.
nikolaaaay
24-08-2013, 18:28
Кобургът е умен, тук спор няма.
Толкова е умен, че за 4 години не можа 2 свестни изречения да върже. По-скоро беше кукла на конци, подобно на Олигарски.
Susscrofa
24-08-2013, 18:29
Толкова е умен, че за 4 години не можа 2 свестни изречения да върже. По-скоро беше кукла на конци, подобно на Олигарски.
Теб, ако те накарам да дадеш интервю на руски, как ще звучиш:)
Неговия български е на ниво третокласник.
nikolaaaay
24-08-2013, 19:26
Теб, ако те накарам да дадеш интервю на руски, как ще звучиш:)
Неговия български е на ниво третокласник.
Не важен изказа, а идеите. Царчето коя смислена идея даде, че не мога да се сетя.
П.С. Има една професия, преводач се казва.
Тук съм напълно съгласен с Прасчо - царчето си изигра картите като пич и постигна каквото искаше. Това, че на нас не ни харесва е друга бира...
spe4elist
24-08-2013, 19:45
Мда, "оправи ни" за 800 дни ... и си отиде ...
Susscrofa
24-08-2013, 21:47
Генът си е ген, спор няма.
Власт от Бога.:pancake:
Аре да не бъркаме Бога с човешката помия
---------- Post added at 03:25 ---------- Previous post was at 03:23 ----------
Тук съм напълно съгласен с Прасчо - царчето си изигра картите като пич и постигна каквото искаше. Това, че на нас не ни харесва е друга бира...
Ама си ги изигра тука, тоест - прост народ, слаба държава.То затова в други подобни нам държави на подобни човечета им беше отнета всякаква възможност за претенции..
spe4elist
31-08-2013, 18:03
http://offnews.bg/index.php/236543/rodzhar-uotars-v-sofiya-ostavka
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=79fCYLlzeuY
Сигурно и на Роджър Уотърс му платиха за съпричастността към негодуванието на българския народ?!?
Невероятен концерт!
old alfist
31-08-2013, 21:47
http://offnews.bg/index.php/236543/rodzhar-uotars-v-sofiya-ostavka
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=79fCYLlzeuY
Сигурно и на Роджър Уотърс му платиха за съпричастността към негодуванието на българския народ?!?
Невероятен концерт!
За Концерта - Да, но има и друго тълкувание на фактите :
http://offnews.bg/index.php/236722/shamara-izbuhna-vav-fejsbuk-e-em-ti-uotarsa-e-em-ti-plateniya-metal
spe4elist
31-08-2013, 22:00
За Концерта - Да, но има и друго тълкувание на фактите :
http://offnews.bg/index.php/236722/shamara-izbuhna-vav-fejsbuk-e-em-ti-uotarsa-e-em-ti-plateniya-metal
Ти на тази словесна помия - "тълкувание" ли казваш?!? Горкото "мишле" не знае какво значи тази сложна дума! То не е виновно! Тя, Природата, е виновна. Мисля, че достатъчно време отделихме/изгубихме по отношение на това.
Susscrofa
31-08-2013, 22:00
Кой е Роджърс Уотърс?
spe4elist
31-08-2013, 22:04
Кой е Роджърс Уотърс?
Един велик творец, до който свинската ти душичка не може да се докосне!
old alfist
31-08-2013, 22:10
Мишо Шамара няма да го коментирам - ако бабичките, които представлява му знаят текстовете, ще се гръмнат, а Роджър Уотърс не го харесвам още от времето когато се отдели от Пинк Флойд, защото превърна творбите и идеите на групата в шоу - комерсиализира ги.
ecotronic
31-08-2013, 22:22
На мен лично ми харесва това, което се е случило с въпросния надпис. Но се опитвам да погледна и обективно на нещата.
Това, което ми е ясно:
Уотърс е велик музикант, доказал и демонстрирал не веднъж личните си възгледи спрямо системата, която работи срещу хората (която и да е тя).
Това, което не ми е ясно:
1 - Дали във всяка страна в която изнася концерти, прави подобно нещо - да изразява конкретно отношение към конкретни организации?
2 - Доколко този човек е запознат в детайли със случващото се у нас?
Изводът:
Има много голяма вероятност накой да го е убедил или "убедил" да направи това.
В крайна сметка тук не става въпрос за един изказ, жест или нещо спонтанно.
Тук става въпрос за нещо технически подготвено, обмислено и режисирано.
???
old alfist
31-08-2013, 22:24
Посетил е гроба на Томпсън заедно с Янаки Стоилов.
spe4elist
31-08-2013, 22:26
Мишо Шамара няма да го коментирам - ако бабичките, които представлява му знаят текстовете, ще се гръмнат, а Роджър Уотърс не го харесвам още от времето когато се отдели от Пинк Флойд, защото превърна творбите и идеите на групата в шоу - комерсиализира ги.
За Роджър и Флойд можем да си отворим отделна тема на друго място и да си дрънкаме. Не е въпроса в това кой му харесва музиката и кой - не? Факт е, че един свободомислещ творец изразява съпричастност.
пп И Мишлето "Биг Ша" :balloon: изразява съпричастност, но разликата между двете всеки може да я види и да си направи изводи.
old alfist
31-08-2013, 22:33
За Роджър и Флойд можем да си отворим отделна тема на друго място и да си дрънкаме. Не е въпроса в това кой му харесва музиката и кой - не? Факт е, че един свободомислещ творец изразява съпричастност.
пп И Мишлето "Биг Ша" :balloon: изразява съпричастност, но разликата между двете всеки може да я види и да си направи изводи.
Роджър играе двойна игра - може да е безплатно, но може и да е платено, но това няма значение, защото няма позиция.
Роджър играе двойна игра - може да е безплатно, но може и да е платено, но това няма значение, защото няма позиция.
Пълна глупост!
old alfist
31-08-2013, 22:49
Пълна глупост!
Можеше да напишеш и нещо друго, придружено с това волеизявление.
Не бива един кумир да се намесва в политиката на една държава - наистина пее за нея и нейните несправедливости в Световен мащаб, но не е наясно със ситуацията тук и действията му са неадекватни.
Не може човек да се хареса на всички.
Можеше да напишеш и нещо друго, придружено с това волеизявление.
Не бива един кумир да се намесва в политиката на една държава - наистина пее за нея и нейните несправедливости в Световен мащаб, но не е наясно със ситуацията тук и действията му са неадекватни.
Не може човек да се хареса на всички.
Майко мила!!! Че кой не е наясно, че в България на власт е мафията. Не знам колко заблуден трябва да си за да продължаваш да се самозалъгваш, че Орешарски управлява, че БСП са социалисти, че ДПС са нормална партия защищаваща интересите на най-бедната част на населението, че рубладжията Болен е националист....България, няма политика, тук има борба между различните котила на партията майка!
old alfist
31-08-2013, 23:19
Майко мила!!! Че кой не е наясно, че в България на власт е мафията. Не знам колко заблуден трябва да си за да продължаваш да се самозалъгваш, че Орешарски управлява, че БСП са социалисти, че ДПС са нормална партия защищаваща интересите на най-бедната част на населението, че рубладжията Болен е националист....България, няма политика, тук има борба между различните котила на партията майка!
Не ми пиши общи приказки, защото по това, което пишеш нямаме различия, но кажи защо написа "Пълна глупост".
nikolaaaay
31-08-2013, 23:29
Изобщо не е трудно да заемеш позиция за ситуацията в България. За чужденците може би е по-лесно даже. Искаме просто нови избори, а не да се отстрани автоматически БСП-ДПС от властта. Изборите са най-демократичният вариант, за да се успокоят хората и не трябва да си професор, за да го разбереш.
---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:25 ----------
Не ми пиши общи приказки, защото по това, което пишеш нямаме различия, но кажи защо написа "Пълна глупост".
Хайде да не спорим за дребни неща. Изпуснал се е колегата. И аз така реагирах, понеже очевидно този човек изкарва някакви огромни пари на вечер и да е платен звучи не абсурдно, а не знам какво. Нямам думи :nuke:
Глупост е твърдението за двойна игра и липсата на позиция, при явното изразяване на такава! То друго от поста ти не остана.
А ако не искаш да четеш общите ми приказки, може да отвориш новините от последната седмица и да се запознаеш с поредните детайли по отношение назначаванията на тройната разбойническа коалиция.
old alfist
31-08-2013, 23:35
Глупост е твърдението за двойна игра и липсата на позиция, при явното изразяване на такава! То друго от поста ти не остана.
А ако не искаш да четеш общите ми приказки, може да отвориш новините от последната седмица и да се запознаеш с поредните детайли по отношение назначаванията на тройната разбойническа коалиция.
А, ти прочете ли, че е бил заедно с Янаки Стоилов - това какво е.
Не бива някой, който има претенции да е психолог, психиатър или друг душевен специалист да хвърля глупости в пространството без да е прочел предишните постове.
А, ти прочете ли, че е бил заедно с Янаки Стоилов - това какво е.
Това ли е двойната ти игра....
:rotfl::rotfl::rotfl: няма никакъв смисъл...
old alfist
31-08-2013, 23:49
Това ли е двойната ти игра....
:rotfl::rotfl::rotfl: няма никакъв смисъл...
Още в самото начало казах, че Роджър Уотърс е нечистоплътен в отношенията си и не може да бъде мерило за някакво негово политическо отношение към събитията у нас, а ти, че се включваш разбрал-неразбрал е друг въпрос.
ecotronic
31-08-2013, 23:59
Още в самото начало казах, че Роджър Уотърс е нечистоплътен в отношенията си и не може да бъде мерило за някакво негово политическо отношение към събитията у нас, а ти, че се включваш разбрал-неразбрал е друг въпрос.
На какво базираш това твърдение?
old alfist
01-09-2013, 00:03
На какво базираш това твърдение?
Върни се на предната страница, прочети и ще разбереш.
ecotronic
01-09-2013, 00:27
Върни се на предната страница, прочети и ще разбереш.
Аз много внимателно чета всичко написано по темата.
А това, което си написал като причина за твоето негативно отношение към него (комерсиализирането на идеите на групата) не отговаря на истината, защото ако изобщо става въпрос за някаква комерсиализация, то тя е възникнала доста по-рано от момента в който Уотърс се разделя с Флойд.
Поинтересувай се кой е всепризнатия най-комерсиален албум на групата и ще разбереш за какво говоря.
Явно си чул нещо оттук оттам и сега базираш погрешни и същевременно страшни твърдения върху това.
Прочети внимателно биографията на този човек и ще разбереш, че той се разделя с групата и в последствие води дела за отнемане на името Pink Floyd именно заради това, че претендира, че неговите собствени идеи биват комерсиализирани.
Накратко:
Това да наречеш идеолога на една такава група "човек с нечистоплътни отношения" е доста арогантно.
old alfist
01-09-2013, 00:30
Аз много внимателно чета всичко написано по темата.
А това, което си написал като причина за твоето негативно отношение към него (комерсиализирането на идеите на групата) не отговаря на истината, защото ако изобщо става въпрос за някаква комерсиализация, то тя е възникнала доста по-рано от момента в който Уотърс се разделя с Флойд.
Поинтересувай се кой е всепризнатия най-комерсиален албум на групата и ще разбереш за какво говоря.
Явно си чул нещо оттук оттам и сега базираш погрешни и същевременно страшни твърдения върху това.
Прочети внимателно биографията на този човек и ще разбереш, че той се разделя с групата и в последствие води дела за отнемане на името Pink Floyd именно заради това, че претендира, че неговите собствени идеи биват комерсиализирани.
Накратко:
Това да наречеш идеолога на една такава група "човек с нечистоплътни отношения" е доста арогантно.
Хайде, сега прочети за Сид Барет и тогава ми пиши.
ecotronic
01-09-2013, 00:41
Хайде, сега прочети за Сид Барет и тогава ми пиши.
Усещаш ли се как си противоречиш?
Първо аргументираш едно твърдение с някакво събитие (отделянето на Уотърс от Флойд) после ми мяташ името Сид Барет във въздуха.......Какво общо има раздялата в средата на 80-те с Барет?
old alfist
01-09-2013, 00:46
Не е той идеолога/Роджър/, той е дошъл по-късно.
Да си чувал случайно за Дейвид Гилмор.
ecotronic
01-09-2013, 00:50
Не е той идеолога/Роджър/, той е дошъл по-късно.
Да си чувал случайно за Дейвид Гилмор.
Ясно!
Ти си ми ясен.
Освен че знаеш горе-долу имената на музикантите, които са били част от тази група, знанията ти свършват с това.
Но това пък не ти пречи да правиш определени умозаключения и да ги мяташ в публичното пространство.
Лека нощ!
old alfist
01-09-2013, 00:55
Ами, Лека Нощ - няма да се ограмотяваме тук, още повече, че си съвременник на тази група.
ecotronic
01-09-2013, 01:05
Ами, Лека Нощ - няма да се ограмотяваме тук, още повече, че си съвременник на тази група.
Не просто съвременник. Що се касае до поп музика, за мен съществува групата Pink Floyd..........
... и всички останали.
old alfist
01-09-2013, 01:12
Не просто съвременник. Що се касае до поп музика, за мен съществува групата Pink Floyd..........
... и всички останали.
Така е, но групата се състои от хора, на които нищо човешко не им е чуждо и трябва да погледнем реалностите в очите, а не само да изпадаме в идолопоклонничество.
nikolaaaay
01-09-2013, 01:15
Няма значение. Станишев като дърдори със Сорос какво. Фенките на БСП не спират да ни викат Соросоиди и да го обявяват за Сатаната.
Откъде да знае Роджър кой е Янаки Стоилов. А и да знае какво?!
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=119037&stc=1&d=1377987206
ecotronic
01-09-2013, 01:41
Така е, но групата се състои от хора, на които нищо човешко не им е чуждо и трябва да погледнем реалностите в очите, а не само да изпадаме в идолопоклонничество.
Твоите "реалности" до момента ти не ги аргументира с точни и правдиви доводи.
Правиш ли разлика между идолопоклонничество и това да степенуваш (систематизираш) атрибутите на ценностната си система?
Susscrofa
01-09-2013, 09:19
Няма значение. Станишев като дърдори със Сорос какво. Фенките на БСП не спират да ни викат Соросоиди и да го обявяват за Сатаната.
Откъде да знае Роджър кой е Янаки Стоилов. А и да знае какво?!
[IMG]ht
Извинявай, но подценяваш интелекта на възрастните хора в БГ опитвайки се да ги манипулираш сякаш са протестиращи на площад.:)
Политиците се срещат с най-различни хора, по най различни поводи. Важно е да не се срещат с престъпници.:)
---------- Post added at 06:19 ---------- Previous post was at 06:15 ----------
Един велик творец, до който свинската ти душичка не може да се докосне!
Кой го определи като велик творец?
Това да не е Моцарт или Микеланджело.
Айде стига сте ми пробутвали застаряващи рокери за велики творци, че ме разсмивате.
Това, че Роджър е един добър музикант е съвсем друга тема.
Само се чудя с комерсиална цел ли си вре гагата в политиката?
Абе на прасчо Муслин Магумаев и ако слуша - Йосиф Кобзон :crazy:
---------- Post added at 12:51 ---------- Previous post was at 12:47 ----------
По скоро не трябва де бърка твореца и музиката, с поведението му и действията.
nikolaaaay
01-09-2013, 13:50
Извинявай, но подценяваш интелекта на възрастните хора в БГ опитвайки се да ги манипулираш сякаш са протестиращи на площад.:)
Политиците се срещат с най-различни хора, по най различни поводи. Важно е да не се срещат с престъпници.:)[COLOR="Silver"]
Аз нали същото съм казал, бе Сузи. Не четеш внимателно. Плюс това какви възрастни хора във форума?! Най-възрастните тук са на около 50.
Susscrofa
01-09-2013, 14:03
Аз нали същото съм казал, бе Сузи. Не четеш внимателно. Плюс това какви възрастни хора във форума?! Най-възрастните тук са на около 50.
Тц, грешиш, модераторът gigi e на над 70!
---------- Post added at 11:03 ---------- Previous post was at 11:01 ----------
Абе на прасчо Муслин Магумаев и ако слуша - Йосиф Кобзон :crazy:
---------- Post added at 12:51 ---------- Previous post was at 12:47 ----------
По скоро не трябва де бърка твореца и музиката, с поведението му и действията.
По цял ден съм на съветско-руски маршове, а в останалото време военна музика от Китайската народнодемократична република.
nikolaaaay
01-09-2013, 14:56
Я, Сузи се пребоядиса от републиканец на социалдемократ :indian:
spe4elist
01-09-2013, 15:26
Това се казва фурнаджийска лопата!
spe4elist
01-09-2013, 15:47
Кой го определи като велик творец?
Това да не е Моцарт или Микеланджело.
Айде стига сте ми пробутвали застаряващи рокери за велики творци, че ме разсмивате.
Това, че Роджър е един добър музикант е съвсем друга тема.
Само се чудя с комерсиална цел ли си вре гагата в политиката?
35 години след създаването на тази творба, която в никакъв случай не може да се определи като комерсиална, този Роджър напълни, по-скоро - препълни националния стадион. Още няма официална информация, но съм сигурен, че ще бие рекорда на AC/DC.
ecotronic
01-09-2013, 16:12
Не е толкова важно това за най-препълнения стадион.
Важното е нещо, което много хора на възраст под 35 - 40 едва ли ще разберат. Едва ли някога ще разберат, какво чувства един подтиснат в много отношения човек, слушайки тази музика.
И по-добре никога да не го разберат.
Susscrofa
01-09-2013, 17:06
Ооооо, вие бихте пищяли и на концерт на Бийтълс.
Айде стига сте развявали стари потни рокер-коцкари.
Извинявайте, но и това, че някой е напълнил стадион не го прави творец.
Да вземе да изразява позиции срещу военнопромишления комплекс в САЩ.
Смешно, много смешно.
---------- Post added at 14:06 ---------- Previous post was at 14:04 ----------
Късно го забеляза.:)
:tequilla:
Само не разбрах защо реши, че се пребоядисах?
Какво ли щеше да изтърсиш, ако бях написал "демократ".:tequilla:
dimitar_vd62
01-09-2013, 17:11
Разочароваш ме, републеканец звучи по-респектиращо.
Susscrofa
01-09-2013, 17:18
Разочароваш ме, републеканец звучи по-респектиращо.
А консерватор?:tequilla:
spe4elist
01-09-2013, 19:44
Ооооо, вие бихте пищяли и на концерт на Бийтълс.
Айде стига сте развявали стари потни рокер-коцкари.
Извинявайте, но и това, че някой е напълнил стадион не го прави творец.
Да вземе да изразява позиции срещу военнопромишления комплекс в САЩ.
Смешно, много смешно...
Ако беше отишъл на това шоу, казвам шоу защото беше повече от концерт според мен, щеше да разбереш някои неща ... Вероятно ... Даже щеше да видиш едно твое събратче - летящо :pig:, пълно с въздух под налятане :balloon:...
Скоро щяло да има концерт на Големия Шамар, да не го пропуснеш - много умни послания ще има там ... Ще ти хареса ...
Susscrofa
01-09-2013, 21:45
Ако беше отишъл на това шоу, казвам шоу защото беше повече от концерт според мен, щеше да разбереш някои неща ... Вероятно ... Даже щеше да видиш едно твое събратче - летящо :pig:, пълно с въздух под налятане :balloon:...
Скоро щяло да има концерт на Големия Шамар, да не го пропуснеш - много умни послания ще има там ... Ще ти хареса ...
На "гладиаторски битки" и на всякакъв друг тип зрелища не ходя.:)
Хранете се, щом имате нужда.
Аз не се нуждая от това.:tequilla:
old alfist
01-09-2013, 22:05
Твоите "реалности" до момента ти не ги аргументира с точни и правдиви доводи.
Правиш ли разлика между идолопоклонничество и това да степенуваш (систематизираш) атрибутите на ценностната си система?
Ценностната ми система не приема да се използва музиката и историята на една световноизвестна група за политически цели - с действията си в това отношение Роджър Уотърс беше смешен, но това не ме учудва за него - споменах го преди, защо е така.
Susscrofa
02-09-2013, 09:31
Ценностната ми система не приема да се използва музиката и историята на една световноизвестна група за политически цели - с действията си в това отношение Роджър Уотърс беше смешен, но това не ме учудва за него - споменах го преди, защо е така.
Дааам, много добре казано!
spe4elist
02-09-2013, 10:03
Погледнато отстрани - и Орешарски, и кукловодите му са смешни, ама на народа тоя смях му излиза през носа (да не използвам по-колоритни изрази) ...
Ето Ви и нещо за четене със сутришното кафе:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/09/01/2132752_sto_dni_po-kusno_dvoino_poveche_ne_odobriavat_kabineta/
ЗАЩ ОТ О ТО Й Е МАГИС ТР АЛАТ А, ПР АВД АТА, ДЯС НО ТО НА ЛЯВ О ТО И СО ЛТ А НА ПО Л ИТИЧ ЕС КИ Я ГЮ ВЕ Ч, НИНЕ, ПР ИСН О, ЛЯВ О ТО И СО ЛТ А НА ПО Л ИТИЧ ЕС КИ Я ГЮ ВЕ Ч, НИНЕ, ПР ИСН О, И ВО СЛ ЕД ВАЩ ИЯ МАНДАТ ! И ВО СЛ ЕД ВАЩ ИЯ МАНДАТ !
Братя и сестри, славете Бойко Борисов и му благодарете, защото близко е избавлението наше и светло грядущето ни! Защото много знамения и чудеса се случиха! Първом пророчество най- истинно тръгна из интернета за слизането Му отгоре и хожденията Негови сред нас – простите люде, битували досега като средностатистически скот и обикновен електорален добитък. И разкри се правдата, че Той е Избавителят, входът към спасението и изходът от нищетата на клета майка България! И казано ни беше да си опичаме ума, и да Го следваме, щото инак всички вкупом в геената огнена ще се провалим, и плач, и скърцане със зъби ще са едничкото ни занятие!
А тези, които ще Го последваме освен, благословени с всички други благини, ще станем “високи, руси и синеоки”, а който не поверва, ще стане нисък, плешив и кривоглед, и трижди по- омразен от тригъзата коалиция.
Ето – истина ви казвам – вчера ни се разкри и последното доказателството за неговата святост- Той мина леко и наведнъж през постницата на св.Атанасий , сиреч е праведен и достоен да ни дари всичките с благодаттта си, стига да Го изберем и следваме!
Братя и сестри, нека почетем Неговото безкористно и благородно рвение на ползу роду и незабавно Го канонизираме приживе за светец покровител- св. Бойко Банкянски! Защото той е магистралата, правдата, дясното на лявото и солта на политическия гювеч нине, присно, и во следващия мандат! Амин!
Жоро Пеев, НГого от Замунда Банана Бенд
:respect:
spe4elist
04-09-2013, 22:40
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7N06f8Lr7kk
Сигурно и на тези им платиха, за да подкрепят протеста?!? Роджър като не ви харесва, ето ви и други ... Дано да съм улучил музикалните ви идоли :devil::devil::devil:
Susscrofa
04-09-2013, 22:43
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7N06f8Lr7kk
Сигурно и на тези им платиха, за да подкрепят протеста?!? Роджър като не ви харесва, ето ви и други ... Дано да съм улучил музикалните ви идоли :devil::devil::devil:
Като видях днес какви дембелуни имаше на протестта, зааааеби.:picnic:
Такива анцузи носеха през 94 година.:tooth:
spe4elist
04-09-2013, 23:06
Като видях днес какви дембелуни имаше на протестта, зааааеби.
Виж, ся - не може всички да са умни,красиви и трудолюбиви, като теб :big_wink: Ако беше така - отдавна да бяхме посроили КомунизЪма. Мдаааа ...
dimitar_vd62
05-09-2013, 20:41
Протеста в този му вид е безмислен, тия са се вкопчили във властта защото са поели ангажименти чието неизпълнение може да им струва скъпо.
milenamr
07-09-2013, 12:41
Протеста в този му вид е безмислен, тия са се вкопчили във властта защото са поели ангажименти чието неизпълнение може да им струва скъпо.
Да и аз така мисля, но има развитие в ситуацията, макар и с доста бавни темпове, а с по-бързи е невъзможно.
А протестът в този си вид е явно безплоден, но чак безмислен не е, защото много хора се окуражават и надъхват точно там.
Susscrofa
07-09-2013, 14:50
Да и аз така мисля, но има развитие в ситуацията, макар и с доста бавни темпове, а с по-бързи е невъзможно.
А протестът в този си вид е явно безплоден, но чак безмислен не е, защото много хора се окуражават и надъхват точно там.
Ааааа, протестът е плодовит, бая народ изкара нЕкой лев за почивка.
dimitar_vd62
07-09-2013, 19:19
Каква е разликата между безплоден и безмислен.
milenamr
07-09-2013, 23:39
Ааааа, протестът е плодовит, бая народ изкара нЕкой лев за почивка.
Ако визираш контрапротеста, определено.Там присъстващите, дори не си направиха труда и поне "заслужено " да си изкарат надницата, като поне разберат за кое или против кое протестират, жалка история.
Разликата между безплоден и бесмислен, е че безплодността можа да е временна, в този си вид, но безмислието не поражда смисъл.
dimitar_vd62
07-09-2013, 23:56
Опасявам се че безплодието ще доведе до смяна на е...а.Със молъти са пак да пробваме не се лекува безплодие.Нищо не става от нас, булката е ялова а мераклии много.
old alfist
08-09-2013, 17:15
Не може да знаем дали протеста е безплоден - може някой да забременял по време на протестите, но това ще се разбере след няколко месеца.
nikolaaaay
09-09-2013, 00:29
Все повече се убеждавам, че големият проблем на българия е образованието и просветеността като цяло. Защо се чудим, че страна е зле след като има огромна маса хора, разсъждаващи по този начин:
Проституиращите - вчера съм сварил почти две кофи сини сливи на сладко - днес напълних 28 бурканчета по 400 мл сладко - затворих ги и ги сварих - после ще си ги сложа в мазата - а вий какво постигате с ващето проституиране и лаенето на месечината "оставка, оставка" - и да чакате някой да дойде да ви сложи в устата - няма да стане - храна де - друго може и да ви сложат в устите.
Глупаци - стига сте ми проституирали в градовете - отивайте си на село и работете - глад ви чака да знаете - не се ли вземете навреме в ръце - ще гладувате и мизерствате - търсете независмост - не бъдете овче стадо - чужденците ви изкупуват земята и ще я изкупуват ако сте глупаци да я продавате - след 10 -15 години панелките ви ще са за събаране - ама вие имате само въздух - реално земята не е ваша под блока -къде ще идете бе - ако не се усетите навреме ще работите във вредното и опасно за живота ви производство на западналите боклуци - ще работите от 12 часа нагоре смени за мизерни пари
П.С. Копирано е от някакъв форум.
old alfist
09-09-2013, 01:03
Все повече се убеждавам, че големият проблем на българия е образованието и просветеността като цяло. Защо се чудим, че страна е зле след като има огромна маса хора, разсъждаващи по този начин:
Проституиращите - вчера съм сварил почти две кофи сини сливи на сладко - днес напълних 28 бурканчета по 400 мл сладко - затворих ги и ги сварих - после ще си ги сложа в мазата - а вий какво постигате с ващето проституиране и лаенето на месечината "оставка, оставка" - и да чакате някой да дойде да ви сложи в устата - няма да стане - храна де - друго може и да ви сложат в устите.
Глупаци - стига сте ми проституирали в градовете - отивайте си на село и работете - глад ви чака да знаете - не се ли вземете навреме в ръце - ще гладувате и мизерствате - търсете независмост - не бъдете овче стадо - чужденците ви изкупуват земята и ще я изкупуват ако сте глупаци да я продавате - след 10 -15 години панелките ви ще са за събаране - ама вие имате само въздух - реално земята не е ваша под блока -къде ще идете бе - ако не се усетите навреме ще работите във вредното и опасно за живота ви производство на западналите боклуци - ще работите от 12 часа нагоре смени за мизерни пари
Не е въпрос на образование, а до просветеност - според мен трябва да се разграничават двете понятия.
Много образовани хора, дори и тук във форума си мислят, че като бачкат и всичко е цветя и рози, но реалностите са малко по-различни.
Обаче има и хора, работили продължително, с необходимия ценз, вършили си добре работата, с отговорност и грижа и в последствие са видяли как се появяват разни НЛО в работата или бизнеса, дето не знаят за какво става въпрос, но се ценят от висшистоящите по някакъв странен начин или им се пречи умишлено, ако развиват собствен бизнес.
Няма нищо общо нито с образование, нито с просветеност. Те могат да спомогнат за изграждане на светогледа, но има и редица други фактори.
В общи линии, макар и доста примитивно казано, в горното има значителна доза истина и тя не е в направената зимнина, нито в отношението към протестите, а в осъзнаването на факта, че продавайки притежаваната земя ставаш тотално зависим, без изход.
Не е въпрос на образование, а до просветеност - според мен трябва да се разграничават двете понятия.
Много образовани хора, дори и тук във форума си мислят, че като бачкат и всичко е цветя и рози, но реалностите са малко по-различни.
Обаче има и хора, работили продължително, с необходимия ценз, вършили си добре работата, с отговорност и грижа и в последствие са видяли как се появяват разни НЛО в работата или бизнеса, дето не знаят за какво става въпрос, но се ценят от висшистоящите по някакъв странен начин или им се пречи умишлено, ако развиват собствен бизнес.
Цененето на такива индивиди се дължи на това, че началниците виждат в тях беззъби и неконкурентни натури, докато другият тип сме "опасни"(потенциална конкуренция)
spe4elist
10-09-2013, 21:05
http://noresharski.com/100-dni-100-gafa/
nikolaaaay
10-09-2013, 21:32
102. Депутатът от ДПС Рамадан Аталай си забрави куфарче със 102 000 лв. на бензиностанция. Полицията се опита да прикрие случая, шикалкавейки за собствеността на парите.
Е, то това пари ли са за един истински депутат от тройната коалиция.
old alfist
10-09-2013, 22:47
http://noresharski.com/100-dni-100-gafa/
Днес си е купил и телевизия - BTV-то вече е 100% негово.
Абе много ви оредя протеста на последък. Издиша отвсякъде. Върна се до първоначалната бройка с която започнаха реформаторчетата от първият ден на правителството.
spe4elist
11-09-2013, 11:55
Абе много ви оредя протеста на последък. Издиша отвсякъде. Върна се до първоначалната бройка с която започнаха реформаторчетата от първият ден на правителството.
Не се тревожи за протеста - след два месеца, като пуснат печките, месечната сметка за ток ще надмине месечния доход на средно семейство и тогава контрапротестиращи просто няма да има...
btw Колко струва киловата в Обединените американски републики?
old alfist
11-09-2013, 12:37
Заражда се ново движение с переспектива да стане алтернатива на съществуващото политическо статукво.
http://tv7.bg/news/politics/9814880.html
С антикомунизъм се идва на власт, но не се управлява. Част от новите лица на десния Реформаторски блок (от ляво на дясно) – Иван Стамболов (ДБГ), лидерът на ДСБ Радан Кънев и съпартиецът му Димитър Бъчваров, пред парламента разясняват на протестиращите бюджета на правителството на Орешарски. Жалко, че собствените им идеи са твърде малко и твърде архаични.
Американецът Джоузеф Маккарти води твърде предвидим живот до февруари 1950 г. Роден е в бедно многодетно фермерско семейство, завършва гимназия чак на 20 години, лута се каква специалност да избере в колежа, накрая се дипломира като юрист. През 1936 г. се кандидатира за районен прокурор от квотата на Демократическата партия, но губи изборите. През 1944 г. вече е в Републиканската партия, а през 1947 г. става неин сенатор. През първите три години от мандата почти никой не го забелязва. Говори се, че колегите му законотворци не са го харесвали особено, защото бил избухлив и груб, и бързо го изолирали.
Но идва февруари 1950 г. и животът му се преобръща. Не къде да е, а точно пред представителки на женския клуб на Републиканската партия в градчето Уийлинг, Западна Вирджиния, сенатор Маккарти размахва един хвърчащ лист. И заявява пред стреснатите и очаровани домакини, че на него са имената на всички комунисти, които работят в държавната администрация и застрашават интересите на страната. Останалото е история – настъпва ерата на маккартизма, ловът на вещици, подслушването и следеното. Отначало американското общество е вцепенено и не реагира. Но полека се съвзема и слага на място разбеснелия се сенатор.
През 1954 г. телевизионният водещ Едуард Мъроу излъчва серия от изказвания на Джоузеф Маккарти, в които той громи своята бивша Демократическа партия и я обвинява в „предателство и прикриване на комунистите“. След това журналистът казва: „Не бива да бъркаме дисидентството с нелоялност. Трябва да помним, че обвинението не е доказателство и че присъда се издава на базата на улики в съдебен процес.
Няма да живеем в страх един от друг
Действията на сенатора предизвикаха тревога и недоволство сред съюзниците ни в чужбина и успокоиха враговете ни. И чия е вината? Не е негова. Не той създаде този страх, той просто го експлоатира, и то доста успешно.“ Маккарти веднага се появява по телевизията и обвинява Мъроу в шпионаж в полза на руснаците и в комунистическа пропаганда. Същата година сенаторът републиканец Ралф Фландърс казва за колегата си съпартиец: „Дори да беше на заплата при комунистите, пак нямаше да им свърши толкова добра работа.“ През декември 1954 г. Сенатът гласува категорично Маккарти да бъде порицан за дейността си. Той умира три години по-късно едва на 48 г. от усложнения от алкохолизъм, забравен и отхвърлен, рухнал физически и психически. Напоследък все повече се сещам за тази тъжна политическа история, когато си мисля за родното българско дясно пространство. В него през последните месеци почти без никаква идейна конкуренция трайно и агресивно се настани антикомунизмът. И то архаичен, креслив и анатемосващ антикомунизъм от типа на маккартизма. Полази и на протестите срещу правителството чрез забравени вече лозунги като „червени боклуци“.
Антикомунизмът носи всички белези на това, което отрича – непримиримост към чуждото мнение, обвиняване на всеки критик за предател и незабавна разправа с него, агресивно налагане на „правата линия“. Както ни показва тъжната история на сенатора Маккарти, пък и на някои родни особено гръмогласни громители на комунизма, много често той е реваншизъм и кариерно престараване, комплекси и опит за нарцистично привличане на вниманието. И в крайна сметка се превръща в чист комунизъм. Защото комунизмът е мироглед, не е политическа доктрина или идеология. Той е склонност да слушаш и да обожествяваш лидери и да не си задаваш въпроси, да заспиш в една идеология като в утроба и така да се лишиш напълно от лична да те ползват и манипулират, като ти забраняват да критикуваш под заплаха от насилствено прогонване и изолация. Ето такъв комунизъм много обичат както диктаторите в ляво, така и диктаторите в дясно. За този страх говори и Мъроу – страхът, че ще те отлъчат и омаскарят, ако се опълчиш срещу своите, щом не са прави.
Тъжно е, че вече повече от двайсет години така наречените десни партии не успяха да излязат от детската болест на агресивния антикомунизъм и да предложат някакви идеи „за“, а не само „против“. Приватизацията ги спасяваше известно време и ги караше да изглеждат като носители на практични и проактивни идеи, но тя в общи линии приключи и на нейно място нищо ново не се появи.
Да, добре, разбрахме против какво са, всички сме съгласни с тях по тази точка, всички сме против комунизма, никой не иска връщането му. Ако през 90-те години на миналия век политиците можеха да се опрат на отрицанието му, за да се легитимират като демократи, днес това изглежда в най-добрия случай смешно. А ако поглед нем сериозно, агресивният антикомунизъм отново даде смелост на някои хора вдясно да наричат „комунист“ всеки, който им поиска отчетност. Точно както партийните секретари преди 1989 г. наричаха всеки свой критик „фашист“. И отново има призиви да не придиряме много на лидерите на борците за демокрация, докато не победим общия враг. Точно както при комунизма не се даваше да се каже и една дума срещу БКП с оправданието, че тя има много важна задача – бори се срещу световния империализъм.
Вече от 13 години сме в XXI век, който има свои специфики и проблеми, породени от масовото навлизане на високите технологии в живота ни. Никога времето не е текло така бързо и никога не са се сменяли така светкавично политическият и общественият пейзаж. Съвсем наскоро светът преживя и тежка икономическа криза. Десните имат широко поле за действие и генериране на идеи как страната да дръпне напред.
Защото ако са истински десни и представляват бизнеса и предприемчивите хора на нацията
именно с това трябва да се занимават. А не да вадят мухлясалите лозунги на антикомунизма от 90-те години и да търсят противопоставяне по толкова демодиран и нелеп начин. Единственият им идеологически събрат, който би видял в сегашното им поведение нещо положително, би бил само Джоузеф Маккарти. А хора като Роналд Рейгън и Маргарет Тачър не биха ги припознали за свои съмишленици. Защото те и двамата вършеха нещо „за“, а не „против“.
Истината е, че България е бедна страна и поради това в нея трудно се намират автентични десни избиратели. Няма човешка база за дясна партия, която да се грижи за интересите на бизнеса. От другата страна пък, макар да има огромна човешка маса за нея, няма и истинска лява партия, която да балансира дясното, като защитава правата на наемния труд.
Имаме БСП, която не иска да прекъсне пъпната си връв със старата БКП. Затова все още само антикомунизмът предизвиква емоционални реакции у тези, които Докато бяха в нокдаун през последните години, десните партии можеха поне това да направят –мозъчни атаки на идеи и доктрини, с които да привлекат млади избиратели. Защото е нелепо хора, които нямат 30 години, да се легитимират като десни с репресиите на ДС и прадядо си, който лежал в Белене. Престъпленията на комунистическата власт вече бяха осветени и категорично осъдени от цялото общество.
А дясното мислене изисква биография, но тя не може да бъде на дядо ти
трябва да е твоя. Дясното е предприемчивост, победителски дух, понякога дори хищнически инстикти за успешно икономическо поведение, индивидуализъм и лична свобода, а не преклонение пред лидери и мрънкане, че не можеш да се възползваш като наследник от фабриките на рода си.
На десните партии страхотно би им отивало да се захванат с неща като: идеи за излизане от демографската и икономическата криза; формулировката на българската мечта и новия патриотизъм, основани на предприемачество; утвърждаване на семейните ценности; гарантиране на справедлива съдебна система, без която демокрацията не може да функционира.
Това чакаме от тях, а не уроци по история. XXI век няма да ги чака да се вглеждат в миналото.
Елена Кодинова
В. Преса
С антикомунизъм се идва на власт, но не се управлява. Част от новите лица на десния Реформаторски блок (от ляво на дясно) – Иван Стамболов (ДБГ), лидерът на ДСБ Радан Кънев и съпартиецът му Димитър Бъчваров, пред парламента разясняват на протестиращите бюджета на правителството на Орешарски. Жалко, че собствените им идеи са твърде малко и твърде архаични.
.................................................. ...............................идеи за излизане от демографската и икономическата криза; формулировката на българската мечта и новия патриотизъм, основани на предприемачество; утвърждаване на семейните ценности; гарантиране на справедлива съдебна система, без която демокрацията не може да функционира.
Това чакаме от тях, а не уроци по история. XXI век няма да ги чака да се вглеждат в миналото.
Елена Кодинова
В. Преса
Цялата статийка се гради на една евтина и плоска манипулация!!! Очевидно другарката Кодинова освен собствените си глупости не чете и не се интересува от друго. Всъщност не! Тя знае и е чела програмата на ДСБ, а и не само, но е много по-лесно с псевдо авторитетна реторика по елементарен и простоват начин да лъжеш простолюдието вместо обосновано да се аргументираш кое и е архаичното и защо не предлага идеи......Но има ли смисъл въобще да се коментират мозъчните диарии на една списвачка от вестничето на явочника от ДС с псевдоним "Бор".
И като цяло идеята е БСП и придатъците и да ни управляват, а другите са маскари...
Лявото винаги е било по-популярно от дясното, по простата причина че балоните там се раздуват неимоверно, това се харесва на масите, а за лошите резултати са виновни десните.
А агента Бор е доказан верен съратник на службите
ГЕРБ не може да овладее протеста идейно, защото ГЕРБ не е идеология, а власт,апетит за власт ГЕРБ е обикновен инстинкт за придобиване и удържане на власт. Лидерите на ГЕРБ, съдейки по стила на тяхното управление, имат вкус към рекета, нюх за чуждия бизнес и техника за неговото отнемане. С това се занимаваха четири години. Сега ги виждаме да се мотаят около Реформаторския блок с прозирна цел да му отнемат “бизнеса”, защото им се струва перспективен и защото им е нужен някой, за да си върнат властта и за да заметат следите. Университетите на СИК възпитават борбени хора.
- Още през юни заявихте, че тече подмяна на протеста и че хора на ГЕРБ се опитват да го режисират. Успяха ли да довършат този процес на 4 септември, г-н Михайлов?
- Стана видим организаторският им принос. А бунт срещу мафията с ГЕРБ начело е вътрешно противоречие, нонсенс.
- Тогава казахте също, че хората ще се успокоят само с оставка на правителството. Това не се случи, а бунтарите оредяха. Защо?
- Появи се умора. Не е ясно какво следва. Ако този въпрос заседне в съзнанието, настъпва объркване. И още нещо: ако протестиращите се канят да управляват като десноцентристка коалиция, готови ли са да протестират срещу “своето” управление, така както протестират срещу “чуждото”? Граждани ли са гражданите, или само донякъде? Това е то същественият въпрос. Освен политическа алтернатива на това управление възможна ли е гражданска алтернатива на всички управления, или левите ще протестират срещу десните, а десните срещу левите и така до свършека на българския свят? Или може би десните са граждани, а левите не – и обратно? “Червен боклук” ли е този, който задава въпроси на “десните”, или пък този, който го анатемосва, защото го питат, е “син боклук”? Имат ли свършване боклуците накрая, щом боклук с боклука спори и не може да се спре?
Радикалното настроение не трае дълго, температурата на страстите спада. Иде ред на въпросите. Но това не означава, че хората са се успокоили, а че са се уморили. Правителството трябва да падне, защото беше премината граница, отвъд която се превръща в пародия и губи легитимност.
- Какъв е бонусът на ГЕРБ от овладяването на протеста?
- ГЕРБ не може да овладее протеста идейно, защото ГЕРБ не е идеология, а власт, апетит за власт ГЕРБ е обикновен инстинкт за придобиване и удържане на власт. Лидерите на ГЕРБ, съдейки по стила на тяхното управление, имат вкус към рекета, нюх за чуждия бизнес и техника за неговото отнемане. С това се занимаваха четири години. Сега ги виждаме да се мотаят около Реформаторския блок с прозирна цел да му отнемат “бизнеса”, защото им се струва перспективен и защото им е нужен някой, за да си върнат властта и за да заметат следите. Университетите на СИК възпитават борбени хора.
- Смятате ли, че при едни бързи избори Борисов може да се върне на власт?
- Би било нелепо, но не и невъзможно. Нужни са коалиционен партньор и патологичен нарцисизъм. Първото условие е под въпрос.
Чувам да казват, че Борисов се развива или че може и да се развие. Това твърдение ми се струва истински провал на мисълта, самовнушение, подготвящо десноцентристки съюз. Ако е така, вървят по стъпките на Синята коалиция и ще свършат като нея. Когато граждани попадат в политиката, мълниеносно губят невинност, мисленето им става гъвкаво и някак лицемерно. Това наричат етика на отговорността (по Вебер).
- 7,6% е подкрепата за Реформаторския блок според социологически проучвания. Впечатляващ старт – на какво го дължи (там влизат партии, които доскоро не предяха помежду си)?
- Хората се нуждаят от политическа новина. Имат я в лицето на Реформаторския блок заедно с всички неотговорени въпроси, които тази новина съдържа. Този блок е идеологически нехомогенна, компилативна конструкция от несполучили партии на градския либерален авангард. Тези партии имат самочувствие на реформатори, на двигатели на българската модернизация. Идеологически са леко анахронични, ако питате мен, емоционалността им е при “Пинк Флойд” и Берлинската стена, така както умът на Борисов е при Майн Рид, с извинение за съпоставката. Българският либерализъм е все още в инерцията на ранната антикомунистическа емоция, на митингите от 90-те. Десницата е влюбена в “червените боклуци”, тази чалга на десния ентусиазъм. Чисто технически остава неясно доколко партийните организации от този блок ще се съгласят да отчуждят суверенитет в полза на Гражданския съвет, като своеобразна партия над партиите. Този съвет е рекрутиран неясно, по логиката на гражданските “очевидности”, но те не съвпадат с уставните правила. Рискована иновация, но си струва да се опита, рискът е благородно дело.
- Мнозина го виждат в партньорство с ГЕРБ. Имат ли допирни точки?
- ГЕРБ тегли немощната десница като мъртво вълнение, с предложение за власт и голословен антикомунизъм. Ако ултимативната цел на българската десница е да се добере до власт и да довърши “червените боклуци”, съюзът с ГЕРБ е неизбежност. Слабо място на тази “безупречна логика” е това, което някои наричат “с мафията срещу олигархията”. Моралният патос на протеста предполага взискателност, която изключва този компромис и даже неговото изричане. Затова бягат от отговора. До деня на годежа.
- Впрочем напоследък се народиха много формации, които се обозначават като десни. Промениха ли с нещо образа на българската десница?
- Левите и десните са либерали от Балканския полуостров, това е родовото им определение. И едните, и другите обичат Европа, като референтен образ на успеха и територия на престижа. Някои обичат Русия, други не. Но масово са конформисти на сладкия живот и на всички възможни либерални вълнения. Оттук и непреодолимата им склонност към политически опортюнизъм, както и безплодния характер на техните стълкновения. Размножаването на десни проекти е феномен на котерийно творчество и лични амбиции, това са производства на политическото нищо.
- Един социолог заяви, че съдбата на БСП е в ръцете на Орешарски. Съгласен ли сте?
- Орешарски е силно надценен в тази сентенция. БСП беше в ръцете на Станишев, но той пък я изпусна на цимента с производството на една чудовищна глупост, шедьовър на политическо малоумие. БСП е все още в ръцете на покойния Лилов, мир на праха му. БСП е омагьосана от идола на единството. Не могат да напуснат територията на спомена, паметта за социалистическото минало. Паметта за рая. Задава се разцепление, но то няма да набере електорална сила.
- Вие как оценявате ходовете на тази власт?
- Управлението функционира post mortem. Пропиляха шанса да отърват България от ефектите на ГЕРБ, кулминацията на българското политическо безобразие. В това се състои провалът на левите и специално на Станишев. Не че се разчиташе кой знае колко на тях, но да бяха опитали, щеше да им се зачете. Дотътриха се до Пеевски и изпопадаха в канавката. Орешарски няма да може да съблазни населението, социалните му мерки са палиативни и панически мотивирани. Орешарски няма политическа сила за реформи, което означава, че няма сила за управление.
- Има ли изгледи за скорошен предсрочен вот?
- Зимата е зъл сезон.
- Дали смяна на властта ще реши проблемите, заложени през 24-годишния преход?
- По-сериозният въпрос е дали тези проблеми са изобщо решими.
- Наскоро заявихте пред една телевизия, че зад либералните кръгове у нас има либерална олигархия – “соанирана, красива, интелигентна, европейска олигархия, която дърпа конци и която е дълбоко ешелонирана и нейните въздействия отиват някъде много надалеч”. Какво имате предвид?
- Имам предвид най-очевидното нещо на този свят: глобалната доминация на либералната идеология, българската геополитическа ситуация, мрежата от зависимости, технологиите за производство на либералния ред. Това не е конспирология, а описание на пейзаж. Либералната свобода се произвежда, тя не извира от природата. И нашата беше произведена и продължава да се произвежда, основно по импортен път, според императивите на новото вероизповедание. Това ни се случи и добре стана, защото се отървахме от тоталитаризма. Но либерализмът не е религия, нито пък Сорос – светец. Ние сме покръстени през IХ век. За част от българския народ това е важно, за друга не. Постмодерният либерализъм е нетолерантно вероизповедание, с нарастващо нетърпение към християнството, с агресивен прозелитизъм и деликатни технологиии за справяне с инакомислието. Въпросът за зависимостите не се изчерпва с въпросите на финансовата принуда и клиентелните мрежи. Истински зависими са свободно зависимите, фанатиците на новите очевидности. Те творят либералния ред. Късният либерализъм е програма за преоценка на християнските ценности, той не е ценностно неутрален, собствено либерален, а агресивно вероизповеден и изключващ. Клиентелните мрежи са вторичен въпрос, финансовите маршрути също. Който се интересува от тях и тяхното въздействие може да ги проследи, но спорът за тяхната наличност ми се струва безсмислен. Моето безпокойство е свързано с това, което нарекоха диктатура на либералния ценностен релативизъм, с разграждането на фундамента на християнската цивилизация. И с наивитета на българския либерален утопизъм.
- Защо българите все се оказват на дъното на класациите по щастие в света?
- Защото мислят щастието като собственост, от която са лишени по вина на друг.
rossenvn
19-09-2013, 17:51
E, какво е това дето си постнал? Кой с кого говори? Като качвате нещо поне го правете като хората, не че го прочетох тоя парцал, но все пак не е коректно.
102. Депутатът от ДПС Рамадан Аталай си забрави куфарче със 102 000 лв. на бензиностанция. Полицията се опита да прикрие случая, шикалкавейки за собствеността на парите.
Е, то това пари ли са за един истински депутат от тройната коалиция.
Кольо, Евгени Мавзолея като му обраха апартамента в "Лозенец" преди няколко години, как никой не го попита в районното откъде аджеба има 350 000 лв., 20 000 евро и незнайно количество злато и сребро в тях, та да му ги откраднат ;-)
E, какво е това дето си постнал? Кой с кого говори? Като качвате нещо поне го правете като хората, не че го прочетох тоя парцал, но все пак не е коректно.
Ами нарочно така ви ги качвам, за да видя автентичната реакция:innocent:
Иначе интервюто е с д-р Николай Михайлов, когото едва ли можете да квалифицирате като комунист, но знае ли човек.
Ако го беше прочел, може би щеше да разбереш до къде се стига с лепенето на етикетите, ма нейсе.
rossenvn
19-09-2013, 19:14
Ами нарочно така ви ги качвам, за да видя автентичната реакция:innocent:
Иначе интервюто е с д-р Николай Михайлов, когото едва ли можете да квалифицирате като комунист, но знае ли човек.
Ако го беше прочел, може би щеше да разбереш до къде се стига с лепенето на етикетите, ма нейсе.
Хубаво е, че го "играеш" социолог, психолог или политолог, но Интернет е пълен с неподписани, измислени документи, интервюта, факти. Ясно, че темите в този раздел, а и в другите, вече са само за сеир, но с риск да се повторя, добрата форумна култура повелява да се посочва източника на публикуваното. В някои форуми дори е задължително даването на линк към информацията. Така ще ми спестиш лутането и ще мога да си направя преценка дали да вярвам или не на това, което си пейстнал небрежно. Както и да е, ти явно също няма да ме разбереш - успех със социалните експерименти!
п.п. В коя група съм, че пишеш "така ви ги качвам"? Писах само от свое име, не съм говорител на никоя група.
Хубаво е, че го "играеш" социолог, психолог или политолог, но Интернет е пълен с неподписани, измислени документи, интервюта, факти. Ясно, че темите в този раздел, а и в другите, вече са само за сеир, но с риск да се повторя, добрата форумна култура повелява да се посочва източника на публикуваното. В някои форуми дори е задължително даването на линк към информацията. Така ще ми спестиш лутането и ще мога да си направя преценка дали да вярвам или не на това, което си пейстнал небрежно. Както и да е, ти явно също няма да ме разбереш - успех със социалните експерименти!
п.п. В коя група съм, че пишеш "така ви ги качвам"? Писах само от свое име, не съм говорител на никоя група.
Ми гледам, че си лепнал "етикет", та за това.
Качих го в този вид, защото като качих предния текст със сите "салтанати", имаше коментари за авторът и медията, но не и по същността.
За мен е най-лесно да плясна линка и толкоз, но ефекта е друг.
nikolaaaay
19-09-2013, 20:22
Кольо, Евгени Мавзолея като му обраха апартамента в "Лозенец" преди няколко години, как никой не го попита в районното откъде аджеба има 350 000 лв., 20 000 евро и незнайно количество злато и сребро в тях, та да му ги откраднат ;-)
Това е типичното мислене на БГ комуниста. Ние сме говна, обаче има и други говна. Значи всичко е ОК. ДПС гепят, ама ти си доволен, щото и Бакърджиев е гепил. Страшна логика.
Има една малка разлика между двата случая обаче и тя е, че Евгени Мавзолея беше изгонен от СДС. Вероятно за корупция. На бат Рамадан за сметка на това му го преместват от левия в десния. Пък после ходи обяснявай как всичките били еднакви маскари.
rossenvn
19-09-2013, 21:45
Ми гледам, че си лепнал "етикет", та за това.
Качих го в този вид, защото като качих предния текст със сите "салтанати", имаше коментари за авторът и медията, но не и по същността.
За мен е най-лесно да плясна линка и толкоз, но ефекта е друг.
на всяко анонимно нещо ще лепна етикет...дори и да е казал най-важните истини.
Абе този протест наистина няма организатори.
http://duma.bg/node/63801
Mind_Control
04-10-2013, 10:41
Абе този протест наистина няма организатори.
http://duma.bg/node/63801
Ами няма... Нито верерните, нито сутрешните. Доста от нормалните хора почват да се оглеждат към чужбина, щото от протести явно няма смисъл. Включително и аз се преориентирам, особено на фона на обратното връщане на пушенето. Да си седят и да си управляват циганите тука.
А Протестната Мрежа какво е?
Mind_Control
04-10-2013, 16:53
А Протестната Мрежа какво е?
Как си обясняваш, това, че за 6-7 часа на 1.06 се организираха 10000 човека? Дори да искаха да им платят, нямаше как да се организира това, за толкова кратко време.