Log in

View Full Version : Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24

myato
18-11-2014, 22:18
Да попитам, някой знае ли защо постоянно има недостиг в Здравната каса. Давам един жокер: бум на частните болници в България.

Мммм..., не.

След 1 година ходене по болници с майка ми и 5 операции и 8 пролежавания,мога ти говоря много.Много лекарства са изписани но не са давани, в едната епикриза пишеше че са и давали аналгин и лидол, а тя е алергична към тях, всеки път и правят иследвания за алергия и го пише и в епикризите и, но въпреки това и го "давали". много излишни иследвания, някои от коите не са правени, примерно гастроскопии.Диагнозите с които я приемаха в повечето случаи са по поскъпи пътеки нищо общо със заболяването.И в държавно и частно те скубят.Само в две болници бяха коректни.Накрая ми писна и и спрях всички лекарства освен за кръвото и за два дена стана и тръгна да си пазари сама.А беше като парцал.Заради една жлъчка и една фисура беше всичкото.

Ми така е, когато не си пациент, а клиент.
Това със спирането на вагона с лекарствата е много правилно действие.

Жестока корупция, далавери и безсмислени лечения се ширят и в частни и в държавни болници. Причината е в корумпирани служители, упражняващи контрола.

Причината е, че както във всяка търговия по наще ширини се гледа да се удари кьоравото.
Спирам до тук с безсмисленото чесане на пръсти по въпроса.

dimitar_vd62
18-11-2014, 22:21
То всичко ни е такова, ей го днес хванали некъф катаджия, седи са на пешеходната пътека и събира такса.Енергото и то те скубе щото си клиент,топлото и те...

pavlin
18-11-2014, 22:27
Така де, като се постави здравеопазването на пазарни принципи така се получава. Парите отиват за скъпи процедури, цените се надуват и т.н.

dimitar_vd62
18-11-2014, 22:36
Ми нали пазарния принцип определя конкуренция към по-добро качество на услугата.

pavlin
18-11-2014, 22:44
Ми нали пазарния принцип определя конкуренция към по-добро качество на услугата.

Не и в здравеопазването защото здравето цена няма.

myato
18-11-2014, 22:47

И един мармот завива шоколада в станиол...:crazy:

ecotronic
19-11-2014, 10:05
На мен например ми прави впечатление, че като отида на лекар за най-малкия проблем, той ми назначава изследвания като за космонавт. Същевременно ми дава готова бланка за конкретна лаборатория, а най-отдолу на бланката стои печата му.
Сещате ли се, каква е схемата?
Личният ми зъболекар ми се обажда тези дни и ми вика, че от 3 години не съм ходил при него. Та ако нямам проблеми барем да мина да оправим книжката, че да не губел парите по здравна каса.

dimitar_vd62
19-11-2014, 18:55
Аз нямам личен зъболекар, щото умря преди години.Не съм си избирал друг.Ходя в една частна клиника и никога не съм имал проблем със процедурите поздравна каса.Колкото до личния лекар, не ми отказва иследвания но не ми прави всичко от - до и никога не пише при кого да отида или в коя лаборатория.Можеш да се оплачеш ако настоява къде да ходиш.Също можеш да си вземеш уникален номер от здравна каса и да си проверяваш досието какво ти е правено.

pa4ito
19-11-2014, 22:01
Според тази схема - http://ria.ru/infografika/20141027/1029104460.html - в близките 5 години в плановете на ИГ влизаме и ние .... честито .... та се чудех дали ако (колкото и невероятно да звучи това) се появи такава опасност ще разчитаме на баба Меркел да запали някой от хеликоптерите на НАТО, или пак ще гледаме с надежда към Русия , ако може да спре ИГ , а пък ние след това както е редно в такива случаи ще я поливаме с всичката мръсотия на света.

:rotfl:

'91-'92 бях радиоразузнавач в Банкя и учехме дислокация и възможности на армиите на всички съседи... Тъ, някой друг случайно да е запознат на какво е способна втората по големина армия в НАТО?
И дали и там мислят като ИД(ИГ)? :-D

Orm
19-11-2014, 22:19

'91-'92 бях радиоразузнавач в Банкя и учехме дислокация и възможности на армиите на всички съседи... Тъ, някой друг случайно да е запознат на какво е способна втората по големина армия в НАТО?
И дали и там мислят като ИД(ИГ)? :-D

Видяхме 1ата по големина на какво е способна в Авганистан.....

dimitar_vd62
19-11-2014, 22:21
http://www.rg.ru/2014/11/13/fai.html#

pa4ito
19-11-2014, 22:32

Аз лично се надявам да не виждам в действие 2-та по големина... На последното "събиране" на НАТО-вци в Германия май хамериканчетата са се представили много зле, за пореден път... :roll2:

dimitar_vd62
19-11-2014, 22:42
Имаха някакви брожения да излизат от НАТО, заради това че само им ползвали базите и друга файда нямали.Пък тогава какво интересно ще стане.

Orm
19-11-2014, 22:43
Аз лично се надявам да не виждам в действие 2-та по големина... На последното "събиране" на НАТО-вци в Германия май хамериканчетата са се представили много зле, за пореден път... :roll2:

Еми, като се има от какви хора се състои тяхната армия .... може да се досетим колко може да се очаква от нея .

pa4ito
19-11-2014, 22:57
Имаха някакви брожения да излизат от НАТО, заради това че само им ползвали базите и друга файда нямали.Пък тогава какво интересно ще стане.

Ако стане, май първи си заминават Кипър... По-интересно ми е, дали турците нарочно не правят нищо срещу ИД-то с цел да се саморазправят с техните си кюрди след това... :calc:

Кайо
19-11-2014, 23:02

Е там сите ги видехме,и рашънците и хамериканските извейняци....

---------- Post added at 23:02 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

Тия ги къцахме на техен терен у некви блата в Луизиана 95-та година....:boxing:

pa4ito
19-11-2014, 23:07
Е там сите ги видехме,и рашънците и хамериканските извейняци....

---------- Post added at 23:02 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

Тия ги къцахме на техен терен у некви блата в Луизиана 95-та година....:boxing:

Те имат много пушечно месо. Рядко пускат баш "войниците" :)

Кайо
19-11-2014, 23:10
Те имат много пушечно месо. Рядко пускат баш "войниците" :)

Бе не баш тъй..и баш войниците им без разни мацацки не чинят.;)

dimitar_vd62
19-11-2014, 23:13
Ако стане, май първи си заминават Кипър... По-интересно ми е, дали турците нарочно не правят нищо срещу ИД-то с цел да се саморазправят с техните си кюрди след това... :calc:

Абе имаше някаква заигравка там, май излизаше че трябва да се бият наедно с кюрдите т.е. да се прегърнат и цунят и те така ония после ще искат собствена държава бе не съм се задълбавал с тях.Те принципно на тяхна си територия ще опаткат ИД.То някъде четох прогнози че ако не се справят овреме после Сирия и Ирак само ядрено унищожение ще ги прочисти.

pa4ito
19-11-2014, 23:33
Абе имаше някаква заигравка там, май излизаше че трябва да се бият наедно с кюрдите т.е. да се прегърнат и цунят и те така ония после ще искат собствена държава бе не съм се задълбавал с тях.Те принципно на тяхна си територия ще опаткат ИД.То някъде четох прогнози че ако не се справят овреме после Сирия и Ирак само ядрено унищожение ще ги прочисти.
Проблемът с кюрдите е че има много петрол отдолу, ама отива и към Сирия, Иран, Ирак. И всеки драпа да почне да го точи. А кюрдите отдавна искат собствена държава.

Бе не баш тъй..и баш войниците им без разни мацацки не чинят.;)
Всички имат спешъл джиджавки... :)

ecotronic
20-11-2014, 10:38
Всъщност истинското предназначение на американската армия е в това да има пазар за спешъл джиджавките на няколко големи производителя.
Човешкият фактор е без значение. А още по-добре, той да е такъв, че да не може да действа без тези джиджавки.
Като добавиш към това и мотото "по-малко жертвана жива сила за сметка на техника", и тя работата е опечена отвсякъде. Само да има повечко данъкоплатци.

Orm
20-11-2014, 16:32
Всъщност истинското предназначение на американската армия е в това да има пазар за спешъл джиджавките на няколко големи производителя.
Човешкият фактор е без значение. А още по-добре, той да е такъв, че да не може да действа без тези джиджавки.
Като добавиш към това и мотото "по-малко жертвана жива сила за сметка на техника", и тя работата е опечена отвсякъде. Само да има повечко данъкоплатци.

Щасливите обладатели на зелените карти нали :) ?!?!?

---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:23 ----------

Ето защо руснаците трябва да устискат , за да се спре с това разграбване на по малките/слабите народи...

ecotronic
20-11-2014, 17:05
Щасливите обладатели на зелените карти нали :) ?!?!?

---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:23 ----------

Ето защо руснаците трябва да устискат , за да се спре с това разграбване на по малките/слабите народи...

М-да, колкото и да му е криво на наш Павлинчо, и той налива вода в тая воденица :)

А за руснаците, трябва по-скоро да им дойде акъла и да побързат да си вдигнат икономиката на нивото от което тя може да диктува правила, вместо да понася санкции.

myato
20-11-2014, 18:23
А за руснаците, трябва по-скоро да им дойде акъла и да побързат да си вдигнат икономиката на нивото от което тя може да диктува правила, вместо да понася санкции.

Те хората работят здраво по въпроса. Да му мислим ние.

pavlin
20-11-2014, 19:18
М-да, колкото и да му е криво на наш Павлинчо, и той налива вода в тая воденица :)

Да криво ми е защото водата отива в мелницата на т.н. 1 %.

---------- Post added at 17:18 ---------- Previous post was at 17:16 ----------

Те хората работят здраво по въпроса. Да му мислим ние.

И аз така мисля. Иначе е жалко че България се отдалечава от сътрудничество с Русия защитавайки политическите интереси на други държави.

dimitar_vd62
20-11-2014, 19:47
Преди всичко трябва да защитаваме своите си интереси, т.е. да поставим всички на равни условия.Искаш да търгуваме или да си сътрудничим в някаква област - моля, заповядай.Искаш ти да диктуваш условията - сорри, следващия, моля.Някакъв лъч надежда ли кво ли.http://ria.ru/world/20141120/1034340567.html#14165056447154&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration

ecotronic
20-11-2014, 20:26
E - открай време сме си били на такъв хал, че все на нечие хоро е трябвало да се хващаме. И като така, все с нещо не се харесваме на другия лагер.

Митак, започват да ти харесват дърти комсомолки, що ли?
:)

dimitar_vd62
20-11-2014, 20:46
Мисля че е крайно необходимо ЕС да се дистанцира от САЩ и да поеме нещата в свои ръце.Т.е. да намери общ език с Русия, който да се говори и отсам и отатък.Иначе ще има противостояние между Запада и Русия, което ще храни САЩ.

Е тва ще е голям смях ако стане - http://www.utro.ru/articles/2014/11/20/1222765.shtml

ecotronic
20-11-2014, 21:04
Истината е, че трезвомислещите европейци си дават сметка за това, какво ще загуби EC от една нова студена война между изтока и запада. Годините на сближаване между РФ и EC бяха добри и за двете страни.

Ако сега EC не успее навреме да се дистанцира от политиката на САЩ, само ще загуби от това.

http://nationalinterest.org/feature/europes-nightmare-coming-true-america-vs-russiaagain-10971

Orm
21-11-2014, 12:15
Ето так се отстояват националните интереси - http://rt.com/news/207451-serbia-eu-sanctions-pressure/

Може и сами да проверите под какъв натиск са

alfa racer GTA
21-11-2014, 13:58
За ЕС е наложително да създаде нов ЗЕС. Той е единствения шанс за самостоятелна пълноценна независима от САЩ и Русия/СССР политика.

Тогава свръх държавите ще трябва да се съобразяват и с нас.Има доста голям потенциал.

Orm
21-11-2014, 15:58
За ЕС е наложително да създаде нов ЗЕС. Той е единствения шанс за самостоятелна пълноценна независима от САЩ и Русия/СССР политика.

Тогава свръх държавите ще трябва да се съобразяват и с нас.Има доста голям потенциал.

Да , и дори от римската империя ще сме независими от Маите, Ацтеките, Персийците , Австроунгария ... от всичките

dimitar_vd62
21-11-2014, 18:50

Достатъчно е ЕС да се държи като независима организация.А ние сме твърде малка държава,/ и другите от нашия калибър/ че някой да се съобразява с нас.Трябва да водим политика така че да ни уважават, ма не щото някой батка е зад гърба ни.

ecotronic
21-11-2014, 20:17
Ма нямаме много заради което да ни уважават.

Orm
22-11-2014, 08:30
Би трябвало само заглавието да ви говори нещо - http://ria.ru/world/20141122/1034569875.html

dimitar_vd62
22-11-2014, 19:06
А един мармот докато завиваше шоколада разправяше, как като се приватизират предприятията ще станат печеливши, ще вложат средства за модернизация както е в европейските страни и ще, ще, ще.....:tooth: http://www.moreto.net/novini.php?n=271495&c=04 Не коментирам ще има ли ток или не а какво е положението в предприятието.То затуй там през два месеца търсят специалисти...предимно трудно говорящи български.Па тия синдикати до сега де бяха....да ги е..а в синдикатите, като наближат избори или сваляне на правителство тогава изплуват.

pavlin
23-11-2014, 00:10
А един мармот докато завиваше шоколада разправяше, как като се приватизират предприятията ще станат печеливши, ще вложат средства за модернизация както е в европейските страни и ще, ще, ще.....:tooth: http://www.moreto.net/novini.php?n=271495&c=04 Не коментирам ще има ли ток или не а какво е положението в предприятието.То затуй там през два месеца търсят специалисти...предимно трудно говорящи български.Па тия синдикати до сега де бяха....да ги е..а в синдикатите, като наближат избори или сваляне на правителство тогава изплуват.

Виж колко простичко ги обясняват нещата някои хора и колко правдоподобно звучат. (Звуковият файл има повече информация).

http://bnr.bg/post/100488814/ne-se-borim-s-bednostta-a-simulirame-reformatorska-strast

ecotronic
23-11-2014, 11:45
Виж колко простичко ги обясняват нещата някои хора и колко правдоподобно звучат. (Звуковият файл има повече информация).

http://bnr.bg/post/100488814/ne-se-borim-s-bednostta-a-simulirame-reformatorska-strast

Не се борим с бедността, а симулираме реформаторска страст.

Много точно казано.

Задай на Волгин простия въпрос:

Колко % от личния състав на всяка една държавна институция може да се съкрати, без това да се отрази негативно на нейното функциониране?

Може да отговори пряко за БНР.

Аз твърдя, че ако 70% от състава на държавните институции бъде съкратен, от това ще има само ползи за обществото. Да не говоря за процента на абсолютно излишните институции.

Накратко:

1 - Прекалено много хора в тази страна не правят нищо.
2 - Прекалено малко хора правят нещо.
3 - Тези които носят на гърба си всички останали, живеят най лошо.

pavlin
23-11-2014, 15:52
Не се борим с бедността, а симулираме реформаторска страст.

Много точно казано.

Аз твърдя, че ако 70% от състава на държавните институции бъде съкратен, от това ще има само ползи за обществото. Да не говоря за процента на абсолютно излишните институции.

Да бе да, тогава безработицата и мизерията ще станат още по-големи и познай кой ще усвои спестените пари за заплати осигуровки и т.н. Проблемът в икономиката е че не се създават достатъчно работни места и разпределението на доходите е силно изкривено. 5 % богати и 95% бедни. От тях 50% живеят с крайни лишения. За съжаление това резултата от 25г. реформи. Волгин и др. като него много правилно са схванали голямата лъжа през последните 25г.

---------- Post added at 13:52 ---------- Previous post was at 13:45 ----------

1 - Прекалено много хора в тази страна не правят нищо.
2 - Прекалено малко хора правят нещо.
3 - Тези които носят на гърба си всички останали, живеят най лошо.

Така е като има частни монополи и държавата и нейните послушни служителчета по всякакъв начин се опитват да ги обслужват. Те убиват пазара, създават схеми за корупция и пр. Колко са лихвите ако искаш да изтеглиш инвестиционен заем. Каква ще ти е възвращаемостта като пазарът е свит защото доходите на населението са нищожно ниски и т.н. и т.н.

ecotronic
23-11-2014, 16:00
Да бе да, тогава безработицата и мизерията ще станат още по-големи и познай кой ще усвои спестените пари за заплати осигуровки и т.н. Проблемът в икономиката е че не се създават достатъчно работни места и разпределението на доходите е силно изкривено. 5 % богати и 95% бедни. От тях 50% живеят с крайни лишения. За съжаление това резултата от 25г. реформи. Волгин и др. като него много правилно са схванали голямата лъжа през последните 25г.

Един от основните проблеми на комунизма се състоеше в това, че една работа, която може да се върши от 1 човек, се вършеше от 10 и всеки един от тези 10 пък получаваше 10 пъти по-малко възнаграждение от това, което би могъл да получава, ако я вършеше съм.
Това се нарича скрита безработица.

Сега в държавните институции в които практически много малко неща са се променили за изминалите 25 години, го има същото това нещо.

Накратко - наличието на скрита безработица в една икономика в никакъв случай не е удачен икономически модел за поведение.
Рано или късно скритата безработица води след себе си истинска такава.

---------- Post added at 16:00 ---------- Previous post was at 15:57 ----------

Така е като има частни монополи и държавата и нейните послушни служителчета по всякакъв начин се опитват да ги обслужват. Те убиват пазара, създават схеми за корупция и пр. Колко са лихвите ако искаш да изтеглиш инвестиционен заем. Каква ще ти е възвращаемостта като пазарът е свит защото доходите на населението са нищожно ниски и т.н. и т.н.

Всяка икономика е като една пирамида. В лошо работещата икономика, пирамидата е обърната с върха надолу.

pavlin
23-11-2014, 16:21
Няма скрита безработица има изгубени пазари и унищожена индустрия. Сега селата и малките градове запустяват защото няма какво да се работи. Като нямат доходи хората няма пазар няма потребление няма частна инициатива и т.н. Отделно че няма и условия за изгодно финансиране.

ecotronic
23-11-2014, 16:29
Няма скрита безработица има изгубени пазари и унищожена индустрия. Сега селата и малките градове запустяват защото няма какво да се работи. Като нямат доходи хората няма пазар няма потребление няма частна инициатива и т.н. Отделно че няма и условия за изгодно финансиране.

Ти ли знаеш по-добре, дали има скрита безработица в българските държавни институции? Дали има нагласени конкурси? Дали си я има отколешната шуробаджанащина?
Дали си я има все същата номенклатура?

Айде малко да се въздържаш от това да правиш дистанционни анализи!

pavlin
23-11-2014, 16:35
Ти ли знаеш по-добре, дали има скрита безработица в българските държавни институции? Дали има нагласени конкурси? Дали си я има отколешната шуробаджанащина?
Дали си я има все същата номенклатура?

Айде малко да се въздържаш от това да правиш дистанционни анализи!

А ти знаеш ли че в САЩ също има наши и ваши, нагласени конкурси и др. такива в държавната администрация. Много наивно е да твърдиш че проблемът на икономиката в България е раздутата държавна администрация.
Кажи като толкова много знаеш кажи защо лихвите в България са толкова високи.

ecotronic
23-11-2014, 16:46
А ти знаеш ли че в САЩ също има наши и ваши, нагласени конкурси и др. такива в държавната администрация. Много наивно е да твърдиш че проблемът на икономиката в България е раздутата държавна администрация

Не съм казал, че това е проблемът. Казал съм, че това е един от големите проблеми.
А като изключим силно раздутия държавен щат, това да работиш с месеци и години пък да не получаваш заплата, това как се нарича според теб?

---------- Post added at 16:46 ---------- Previous post was at 16:39 ----------

Една висока лихва обикновено говори за сериозни проблеми в икономиката, сериозен рисков фактор или за престъпни схеми.
Последно доказателство - КТБ.

В една добре работеща икономика лихвените проценти биват наполовина на тези в България.

pavlin
23-11-2014, 16:58
И като е висока лихвата как това ще подобри икономиката. От къде ще дойдат финансирания с ниски лихви. Изпадаме в един омагьосан кръг хем скъпо, хем нямаме пари да го плащаме. Тук обаче идват чуждите инвеститори с ниските лихви. Какво правят обаче те, купуват евтини активи, използват евтини ресурси, евтина работна ръка. Как мислиш ти дали те имат интерес да се откажат от всички тези предимства.

ecotronic
23-11-2014, 17:05
Винаги съм казвал, че след като поради една или друга причина проспахме ужасно много в развитието на технологиите, когато му беше времето, след като нямаме природни ресурси, не ни остава нищо друго освен това да бъдем евтината работна ръка на чуждестранните работодатели.
Това е жалката истина.

pavlin
23-11-2014, 17:08
Проспахме, защото унищожихме цели индустрии , електроника, роботика, химия, машиностроене и т.н.

ecotronic
23-11-2014, 17:14
Проспахме, защото унищожихме цели индустрии , електроника, роботика, химия, машиностроене и т.н.

Не е фатално това, че унищожихме едно нискоефективно и морално остаряло производство, като Кремиковци.
Не е фатално това, че унищожихме крадените компютърни технологии.

Фатално е това, че унищожихме селското си стопанство.
Вярно е това, че никоя държава не е кой-знае, колко цъфнала от едното селско стопанство, но ние това имахме, но и него потурчихме.
Сега килограм банани, докарани от другия край на света струва, колкото местните ни традиционни ябълки.

Ей това е жалкото.

Orm
23-11-2014, 17:44
http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/hiliadi-britanci-germanci-i-shvedi-se-biiat-za-id-6027899 - Чуда се дали не трябва сега руснаците да настояват НАТО да си изтегли войските ?!?!?!?

dimitar_vd62
23-11-2014, 20:10
Не е фатално това, че унищожихме едно нискоефективно и морално остаряло производство, като Кремиковци.
Не е фатално това, че унищожихме крадените компютърни технологии.

Фатално е това, че унищожихме селското си стопанство.
Вярно е това, че никоя държава не е кой-знае, колко цъфнала от едното селско стопанство, но ние това имахме, но и него потурчихме.
Сега килограм банани, докарани от другия край на света струва, колкото местните ни традиционни ябълки.

Ей това е жалкото.

Любо, нискоефективното ни остаряло производство можеше да се модернизира.Нали таварищ Костов обясняваше как като се приватизират държавните предприятия,частнтите фирми ще налеят пари в модерни линии и т.н....Е, какво стана.Пък и сме единствената държава дето направи 100% приватизация.

Е това изгубихме.http://bgistoria.jimdo.com/българия-която-изгубихме/

Orm
23-11-2014, 21:04
Любо, нискоефективното ни остаряло производство можеше да се модернизира.Нали таварищ Костов обясняваше как като се приватизират държавните предприятия,частнтите фирми ще налеят пари в модерни линии и т.н....Е, какво стана.Пък и сме единствената държава дето направи 100% приватизация.

Е това изгубихме.http://bgistoria.jimdo.com/българия-която-изгубихме/

Ей сега ще ти обяснят , че ако не бяха руснаците и соца сме щели не да догоним Австрия , а да ги задминем тройно...

dimitar_vd62
23-11-2014, 21:25
Нещо интересно за четене http://ria.ru/world/20141118/1033863932.html

Мда интересно е, много страшни тия руснаци, ма за това тука не казват, сигурно щото наблюдава размножителния ритуал на планктона. http://news.ibox.bg/news/id_146955527

pavlin
24-11-2014, 00:42
Ей сега ще ти обяснят , че ако не бяха руснаците и соца сме щели не да догоним Австрия , а да ги задминем тройно...

Да щяхме да ги догоним с газените лампи, с дървеното рало и воловете от 1944г.

ecotronic
24-11-2014, 11:08
Митак, ако говорим конкретно за Кремиковци, то 14 години съм работил там, та знам доста неща от кухнята. Та ето каква беше ситуацията там:

Някой си голем учен и партиен член открил залежи от желязна руда в Кремиковци.
Без да се направи задълбочен анализ на реалните залежи и на качеството на рудата - партията казва "Юруш - да строим комбинат"
Монтира се предимно руско оборудване, което за онова време що годе е бивало.
Минават няколко десетилетия и се оказва, че местното рудно находище хич не го бива.
Започва внос на руда от далечни дестинации, като Алжир и САЩ.
Междувременно оборудването морално остарява. В средата на 80 - те се оказва, че по показател енергоемкост Кремиковци "бие" средностатистическото подобно производство с коефициент 2.5!!!
В края на 80 - те се взима решение да се извърши някаква модернизация, като се изгради инсталация за непрекъснато леене на стомана. Това добре, но в съвременните металодобивни производства непрекъснатата разливка се прави на входа на становете а не на 500 м от тях, както го направиха в Кремиковци.
Поради това, изграждането на това съоръжение глътна ужасно много пари а не доведе до никаква икономия на енергия.

Накратко - като се започне от локалните предпоставки и се стигне да самата технология на производство, Кремиковци беше едно "мъртво родено дете".
Поради това, когато пазарната система се разхерметизира, Кремиковци не можа да издържи на конкуренцията (в т. ч. и руската) и предприятието фалира.

Всякакви приказки се изприказваха затова, че било разграбено от кой ли не.
И това е вярно, но основната причина беше в това за което говорих по-горе.

Orm
24-11-2014, 13:40
http://www.infox.ru/authority/state/2014/11/24/Glava_MID_FRG__Ukrai.phtml

Някой да се е съмнявал ?!?!?!?!

dimitar_vd62
24-11-2014, 18:19
Кремиковци да е само, с мед да го помажеш.Как така нашата държавица все оказва лош стопанин.

Estonian Air - Estonian Air is owned by the Estonian government (97.34%) and the Scandinavian Airlines System Aktiebolag (2.66%)

Czech Airlines - 53% на Министерството на финансите, а останалите - на други държавни ведомства

Cyprus Airways - Public Ltd is predominantly owned by the government of Cyprus

Croatia Airlines - The largest shareholder of the airline is the Government Asset Management Agency for the Republic of Croatia, with 96.22% of the issued capital. The State Agency for Deposit Insurance and Bank Rehabilitation owns 2.16% of the airline and 1.62% is publicly held.

Aeroflot - It is 51%-owned by the Russian Government

AirBaltic - The primary shareholder is the Latvian state with 99.8% of stock.

И всички работят и са на печалба.

А сега кажи ми кой е собственик на нашия национален превозвач и защо държавата абдикира от всичко.Вервайте си на Костов и сие.

BLUE1
24-11-2014, 19:47
Кремиковци да е само, с мед да го помажеш.Как така нашата държавица все оказва лош стопанин.

Estonian Air - Estonian Air is owned by the Estonian government (97.34%) and the Scandinavian Airlines System Aktiebolag (2.66%)

Czech Airlines - 53% на Министерството на финансите, а останалите - на други държавни ведомства

Cyprus Airways - Public Ltd is predominantly owned by the government of Cyprus

Croatia Airlines - The largest shareholder of the airline is the Government Asset Management Agency for the Republic of Croatia, with 96.22% of the issued capital. The State Agency for Deposit Insurance and Bank Rehabilitation owns 2.16% of the airline and 1.62% is publicly held.

Aeroflot - It is 51%-owned by the Russian Government

AirBaltic - The primary shareholder is the Latvian state with 99.8% of stock.

И всички работят и са на печалба.

А сега кажи ми кой е собственик на нашия национален превозвач и защо държавата абдикира от всичко.Вервайте си на Костов и сие.

Митак, ама и ти си един папагал!
През пролетта на 1990 г. тогавашната СО БГА”Балкан” се разделя на 16 самостоятелни фирми – Ръководство въздушно движение, Учебен център, “Ер Виа” и др. В разделителния протокол новосформираната авиокомпания “Балкан” е натоварена с най-големи пасиви. Началото на разграбването е сложено на 4 юли 1990 г., когато от сметката на “Балкан” в Баварската банка в Мюнхен са изтеглени 7 млн. долара. С платежно нареждане сумата е преведена по сметка на “Кайман Айлънд холдинг” регистрирана на Каймановите острови. Нареждането е подписано от тогавашния представител на “Балкан” във Франкфурт Петър Петров и от финансовия директор Димитър Апостолов. Следите на измамата са заметени веднага. След получаването на превода,”Кайман Айлънд холдинг” е ликвидиран.
През 1991 г. с решение на Съвета на директорите и под натиска на тогавашния изп.-директор Костадин Ботев са сключени три лизингови договора за наем на западни самолети, с които “Балкан” е ужилена с десетки милиони долари. Договорите са с японската лизингова компания “Орикс Авиейшън Систъмс” за четири машини “Еърбъс” А320, с австралийската “Ансет” за три “Боинг” 737-500 и с Ер Франс за два презокеански лайнера “Боинг” 767-200. Месечният наем за последните два самолета е около 1,5 млн. долара месечно, а те летят с 18-20 пътници до Ню Йорк. Най-фрапираща обаче е сделката с “Орикс”, като стойността на лизинга за двата еърбъса е 100% над пазарната за момента. Следват показни арести на самолети на “Балкан” на летищата в Лондон и Амстердам, тъй като авиокомпанията не е в състояние да плаща вноските.БСП печели изборите в началото на 1995 г. и на власт идва правителството на Жан Виденов. То подписва споразумение за фалирането на „Балкан”. 2000 души елитни летци, стюардеси и техните семейства трябва да останат на улицата без доходи… През същата 1995 година, комисия водена от тогавашния гл. секретар на Министерството на транспорта Станислав Велинов прави резвизия на договорите. Тя установява, че само комисионната, платена за наема на четирите машини “Еърбъс”, е над 12 млн. долара. Договорите са прекратени, но наказани няма… Година по-рано, вече бившият изп.директор на “Балкан” Костадин Ботев става представител на авиокомпанията в Ню Йорк. Така “Балкан” “олеква” с още 3,5 млн. долара, след като Ботев сключва договор с компанията “Вега” на Апостол Табаков за 50 автомобила “Хюндай Пони”. Колите са купени кеш, но се раздават на служители на авиокомпанията на изплащане. Повечето от тези автомобили не са изплатени, а друга част са препродадени. Има и автомобили, които са платени, но не са получени от “Балкан”. След тази “операция”, достойна за великия Остап Бендер, Костадин Ботев си купува къща в Ню Джърси и повече не се появява у нас… По-назад не остава и следващият шеф на “Балкан” – Никола Доцов. През 1996 г. той подписва договор за доставка на гориво с “Българска петролопреработвателна компания” за доставка на керосин. Споразумението предвижда цената му да е с 5,4% по-ниска от тази, на която го продава “Ниефтохим”. Горивото обаче излиза 2,6 пъти по-скъпо от това на бургаската рафинерия, а авиокомпанията е вкарана в списъка на фирмите, които не могат да теглят кредити.След идването си на власт, кабинетът на ОДС успява да продаде затъналата по това време до гуша в дългове “Балкан”(357 000 000$), едва няколко часа преди изтичането на срока в споразумението подписано от Виденов. В последствие, правителството на ОДС започва съдебни дела срещу Зееви за неизпълнение на приватизационния договор.
Следващият кабинет на НДСВ създава България Ер, но след като за 4г. стойността й пада с 57% също е принудено да я продаде…

VFTI
24-11-2014, 19:57
Да добавя към Митака..

Мажоритарния собственик на Луфтханза е Германия...

ecotronic
24-11-2014, 20:08
Дали държавата е абдикирала, това не знам.
Но знам това, че е била и продължава да бъде лош стопанин, защото не изпълнява своите функции по регулиране.

След 89 - та когато се отприщи частната инициатива, кьораво и сакато се захвана с търговия и много малко се захванаха с производство.
Защо? Ами защото търговията е лесно нещо а пък производството - трудно.
И тук трябваше да се намеси държавата с адекватна данъчна политика, която ясно да диференцира тези 2 неща.

Аз знам, че когато вадя от единия джоб и пъхам в другия нищо не печеля. Единственото, което става е това в единият джоб да има по-малко а в другия - повече.

pavlin
24-11-2014, 20:36
Какво да контролира държавата като тези които трябва да бъдат контролирани местят пешките в държавното управление.

ecotronic
24-11-2014, 20:40
Какво да контролира държавата като тези които трябва да бъдат контролирани местят пешките в държавното управление.

Ей затова ни е ЕС, щом не можем сами.

Orm
24-11-2014, 21:08

На теория да , на практика е съвсем друго

pavlin
24-11-2014, 22:31

Да ни налага наказателни процедури и да реже финансирането по различни програми.
Накрая да излезе Бойко и да каже, ама аз нали ви казах. Пресен пример, КТБ. Никой за нищо не е виновен и смело харчим парите на данъкоплатците.

---------- Post added at 20:31 ---------- Previous post was at 20:24 ----------

Да добавя към Митака..

Мажоритарния собственик на Луфтханза е Германия...

Не само в Луфтханза ами доколкото знам и в Германските железници, където в нашето БДЖ сега пак се гласят да ги опоскат тези които бяха изгонени преди две години.

Orm
25-11-2014, 14:23
Малко извън темата:)

Видяхте ли новия шаран дето са намерили ?!?!?!

http://img.tyt.by/n/it/09/1/morskoy_chert.jpg

http://42.tut.by/425100 - има и видео...

dimitar_vd62
25-11-2014, 18:29
Малко извън темата:)

Видяхте ли новия шаран дето са намерили ?!?!?!

http://img.tyt.by/n/it/09/1/morskoy_chert.jpg

http://42.tut.by/425100 - има и видео...

После ни плашат с Путин и Русия.
Та по темата, ако ти е голям си в икономиката ако ти е малък - в политиката.Поне в нещо да сме по-по-най.Тия от Гана да не се обаждат.Говорим за ЕС. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4444619:kicking:

Orm
26-11-2014, 10:11
Как се побеждава тоя народ?!?!?!?!? http://ria.ru/incidents/20141126/1035186803.html

ecotronic
26-11-2014, 13:33
Как се побеждава тоя народ?!?!?!?!? http://ria.ru/incidents/20141126/1035186803.html

Ти изобщо прочете ли материала, към който си дал линк?
Разбра ли го?

Orm
26-11-2014, 14:49
Ти изобщо прочете ли материала, към който си дал линк?
Разбра ли го?

Що на теб трудно ли ти е да го разбереш???

"Толкач не смог сдвинуть борт, и пассажиры решили помочь толкнуть."

Означава че хората са решили да побутнат самолета.... специално за теб , ако си решил да ми говориш глупости от сорта на "В статията пише че това е забранено" и тем подобни, може да ми спестиш високоинтелектуалните си умозаключения.
Обяснявам за особенно надарените : Линка е даден като шега , закачка и не цели да ви докаже нищо .

---------- Post added at 12:49 ---------- Previous post was at 12:39 ----------

А ето ти и по нашата тема , европейците смятат че федерализацията на Украйна не е чак пък толкова зле http://ria.ru/world/20141126/1035224683.html

Май руснаците го казваха преди да избият 5к народ....или нещо пак греша?!?!?

ecotronic
26-11-2014, 15:08
Що на теб трудно ли ти е да го разбереш???

"Толкач не смог сдвинуть борт, и пассажиры решили помочь толкнуть."

Означава че хората са решили да побутнат самолета.... специално за теб , ако си решил да ми говориш глупости от сорта на "В статията пише че това е забранено" и тем подобни, може да ми спестиш високоинтелектуалните си умозаключения.
Обяснявам за особенно надарените : Линка е даден като шега , закачка и не цели да ви докаже нищо .

---------- Post added at 12:49 ---------- Previous post was at 12:39 ----------

А ето ти и по нашата тема , европейците смятат че федерализацията на Украйна не е чак пък толкова зле http://ria.ru/world/20141126/1035224683.html

Май руснаците го казваха преди да избият 5к народ....или нещо пак греша?!?!?

Не са мои високоинтелектуални заключения а стриктно утвърдени правила, които трябва да се спазват за да се щадят животите на хората.

Това което се е случило не е повод за възхищение а показател затова, че в Русия все още нищо не работи, както трябва.

Подобно нещо никога няма да видиш на летището във Франкфурт, но не защото хората са мързеливи и безотговорни, а защото е точно обратното.

Силно се съмнявам, че ще разбереш, какво ти говоря.

Orm
26-11-2014, 15:19
Не са мои високоинтелектуални заключения а стриктно утвърдени правила, които трябва да се спазват за да се щадят животите на хората.

Това което се е случило не е повод за възхищение а показател затова, че в Русия все още нищо не работи, както трябва.

Подобно нещо никога няма да видиш на летището във Франкфурт, но не защото хората са мързеливи и безотговорни, а защото е точно обратното.

Силно се съмнявам, че ще разбереш, какво ти говоря.

Точно за тези глупости говорех.......

---------- Post added at 13:19 ---------- Previous post was at 13:17 ----------

Ето ти още - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1135896

ecotronic
26-11-2014, 15:50
Точно за тези глупости говорех.......

---------- Post added at 13:19 ---------- Previous post was at 13:17 ----------

Ето ти още - http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1135896

Благодаря!

Ако намериш още нещо, пак така смислено, и него го дай.

:tooth:

Orm
26-11-2014, 16:35
Благодаря!

Ако намериш още нещо, пак така смислено, и него го дай.

:tooth:

Задължително!

pavlin
26-11-2014, 17:38
Що така бе. Къде е протестната мрежа сега.

http://news.bgnes.com/view/1200986

myato
26-11-2014, 21:08
Що така бе. Къде е протестната мрежа сега.

http://news.bgnes.com/view/1200986

Месят питите и вадят мед от кошерите за посрещането на окупационния корпус на "американските братушки".
А, щях да забравя. Честит удвоен военен бюджет.

Orm
26-11-2014, 21:25
Месят питите и вадят мед от кошерите за посрещането на окупационния корпус на "американските братушки".
А, щях да забравя. Честит удвоен военен бюджет.

Сега ще имаме двойно повече нелетящи самолети:jumping:

myato
26-11-2014, 21:39
Сега ще имаме двойно повече нелетящи самолети:jumping:

Ма пък за какви пари....:bouncing_smiley:

Orm
26-11-2014, 22:43
Ма пък за какви пари....:bouncing_smiley:

Пари имаме , да не сме като Русия с разпадаща се икономика....

dimitar_vd62
26-11-2014, 23:25
Мда, нищо не могат да измислят руснаците, че и три космически агенции го ползват, по точно 3 от 5. http://mipt.ru/news/plasma_propulsion_201410?sphrase_id=77778 Ма друго си е да измислиш процесор и да го шибнеш в айфон.

ecotronic
27-11-2014, 10:13
Митак, нали се сещаш, че още се спори за това, кой е измислил радиото?

Официално се счита, че първите ясно формулирани идеи за такъв тип двигател идват горе долу по едно и също време от Циолковски и от Годарт през 1911-та.

Също официално пък се счита, че първият тест с такъв тип двигател е извършен на 20 07 1964 от NASA (SERT-1 (http://en.wikipedia.org/wiki/SERT-1))

myato
27-11-2014, 20:23
https://www.youtube.com/watch?v=3A9LJbrvWT8:lol:

old alfist
27-11-2014, 20:41
Не знам, но от лятото насам, все повече военни самолети прелитат над Плевен, по и от посока Долна Митрополия, и все такива дето не са учебни и вървят спарка или на тройки, а снощи, може би заради облаците летяха много ниско и направо щяха да потрошат стъклата на прозорците.

myato
27-11-2014, 21:05
Не знам, но от лятото насам, все повече военни самолети прелитат над Плевен, по и от посока Долна Митрополия, и все такива дето не са учебни и вървят спарка или на тройки, а снощи, може би заради облаците летяха много ниско и направо щяха да потрошат стъклата на прозорците.

Не се шашкай, повечето са си баш учебните L-ки. Два пъти в денонощието прелита патрулния Миг29 до АЕЦ-а, а останалите са граждански, защото се натовариха нашите коридори заради тъпотиите в Украйна.

old alfist
27-11-2014, 21:17
Не се шашкай, повечето са си баш учебните L-ки. Два пъти в денонощието прелита патрулния Миг29 до АЕЦ-а, а останалите са граждански, защото се натовариха нашите коридори заради тъпотиите в Украйна.
Повярвай ми, не са L-ките - тях си ги знам, както визуално, така и звуково, още от онова време, когато служех като планшетист при щурманите на ВВС.
Коридорите с широчина 20км. и височина 8-10км. на Гражданската авиация наистина се натовариха, но това за което споменавам, си е мощ, на малка височина, която се усеща звуково, без да виждаш обектите.

myato
27-11-2014, 21:37
Повярвай ми, не са L-ките - тях си ги знам, както визуално, така и звуково, още от онова време, когато служех като планшетист при щурманите на ВВС.
Коридорите с широчина 20км. и височина 8-10км. на Гражданската авиация наистина се натовариха, но това за което споменавам, си е мощ, на малка височина, която се усеща звуково, без да виждаш обектите.

Тези дни ходя горе-долу през ден до Долна и ги виждам като излитат и кацат. Сега е облачно и за това не ги виждаш през повечето време. Понякога идва и някоя 29-ка да изплакнат курсантите окото. За сега чужди железа не са се мяркали.
За мощта, това е патрулната 29-ка, която прелита два пъти дневно над Плевен, няма да казвам в кои часове :grin:

old alfist
28-11-2014, 00:52
Тези дни ходя горе-долу през ден до Долна и ги виждам като излитат и кацат. Сега е облачно и за това не ги виждаш през повечето време. Понякога идва и някоя 29-ка да изплакнат курсантите окото. За сега чужди железа не са се мяркали.
За мощта, това е патрулната 29-ка, която прелита два пъти дневно над Плевен, няма да казвам в кои часове :grin:

Не знам, колко действащи 29-ки има в България, но се съмнявам три от тях, в едно и също време, на едно и също място, да си прелитат няколко пъти над Плевен.

mordohy
28-11-2014, 09:37
Митак, нали се сещаш, че още се спори за това, кой е измислил радиото?

Официално се счита, че първите ясно формулирани идеи за такъв тип двигател идват горе долу по едно и също време от Циолковски и от Годарт през 1911-та.

Също официално пък се счита, че първият тест с такъв тип двигател е извършен на 20 07 1964 от NASA (SERT-1 (http://en.wikipedia.org/wiki/SERT-1))
За радиото и крушките спорат само некомпетентните. Тоест политиците.
Радиото е измислено и тествано от Тесла, а бащата на крушката е Лодигин.
Маркони и Попов просто преоткриват Тесла, а Едисон паразитира върху учени като, Лодигин и Тесла!
Искате доказателства!?
Има обширна статия във френското списание Електричество от месец август 1896-та година!

Orm
28-11-2014, 10:09
Е това вече е мега-малоумно - http://ria.ru/world/20141128/1035563048.html

mordohy
28-11-2014, 10:13
Е това вече е мега-малоумно - http://ria.ru/world/20141128/1035563048.html
Изобщо не е малоумно!
Просто колонизацията на Украйна е в ход. Тя ще е много по-жестока от нашата!

Orm
28-11-2014, 10:22
Ето и за единна Европа - http://ria.ru/world/20141128/1035560931.html

http://ria.ru/world/20141127/1035498755.html

Един коментар който хем е весел , хем тъжен:

"Есть женщины в французких селеньях. Что делать? Кто-то должен быть с тестикулами в американской колонии под названием Европа.
Мое уважение, Марин!"

Ако трябва мога да го преведа, но съм сигурен че и така ще го разберете.

---------- Post added at 08:22 ---------- Previous post was at 08:20 ----------

Изобщо не е малоумно!
Просто колонизацията на Украйна е в ход. Тя ще е много по-жестока от нашата!

Е чак пък по такъв открит начин не се сещам някъде другаде да са "демократизирали" .....

mordohy
28-11-2014, 10:39
Ето и за единна Европа - http://ria.ru/world/20141128/1035560931.html

http://ria.ru/world/20141127/1035498755.html

Един коментар който хем е весел , хем тъжен:

"Есть женщины в французких селеньях. Что делать? Кто-то должен быть с тестикулами в американской колонии под названием Европа.
Мое уважение, Марин!"

Ако трябва мога да го преведа, но съм сигурен че и така ще го разберете.

---------- Post added at 08:22 ---------- Previous post was at 08:20 ----------

Е чак пък по такъв открит начин не се сещам някъде другаде да са "демократизирали" .....
Ами вече не се крият!
Виж и, че Америка е в пламъци, ама нищо не ни казват!
Дезинформацията е навсякъде!

ecotronic
28-11-2014, 10:42
Май и в САЩ се надига суросинкева революция. Русия ли я спонсорира?

Orm
28-11-2014, 10:48
Ами вече не се крият!
Виж и, че Америка е в пламъци, ама нищо не ни казват!
Дезинформацията е навсякъде!

Не ни трябва такава информация (както и информацията че украинската армия избива мирното население) , е виж ако в Русия ставаха тези неща... сега медиите ни щяха да давата само тази информация, щяха да се появят много умни и разбиращи от демокрация родни дейци , които от сутрин до вечер да ни обясняват колко са лоши руснаците и особенно Путин.

mordohy
28-11-2014, 22:20
Някой слуша ли какво каза Тома Томов днеска! Такива хора искам да слушам, ама ....

old alfist
28-11-2014, 23:33
Някой слуша ли какво каза Тома Томов днеска! Такива хора искам да слушам, ама ....

Това, което каза Тома Томов, го каза и Соломон Паси преди няколко месеца, че Украйна ще бъде разцепена.

Orm
29-11-2014, 01:07
https://www.youtube.com/watch?v=_ytbWiB6lbk

" Много български журналисти получават пари от тука една американска организация " - Не може да бъде....

pavlin
29-11-2014, 15:01
https://www.youtube.com/watch?v=_ytbWiB6lbk

" Много български журналисти получават пари от тука една американска организация " - Не може да бъде....

Това може и да е вярно ама другото което каза едва ли.

pavlin
30-11-2014, 16:59
И песни за него пеят.

http://youtu.be/pNtD6MW4l_0

Георги Савов
30-11-2014, 19:49
Старозагорски,време е пак за преглед при психиатър!!!!

Orm
01-12-2014, 10:16
Сорос няма нищо общо - http://ria.ru/world/20141201/1035915087.html

Orm
01-12-2014, 19:36
Айде честито - http://www.blitz.bg/news/article/305735

http://ria.ru/economy/20141201/1036049502.html

http://itar-tass.com/ekonomika/1615321

Если Болгария лишена возможности вести себя как суверенное государство, пусть потребует деньги от Еврокомиссии деньги за неполученную выгоду, - заявил глава государства. - Только за транзит газа Болгария должна была получать 400 млн евро в год Оригинал статьи: http://russian.rt.com/article/62271#ixzz3KfeATiRQ

dimitar_vd62
01-12-2014, 23:53
И от мен честито на русофобите, честита ви независимост от руския газ - "Путин благодари на турските партньори за подкрепата, която са оказали на този проект, и отбеляза, че в енергетиката отношенията между Русия и Турция са се издигнали на стратегическо равнище.
Путин каза, че Русия е готова да построи още една тръбопроводна система за осигуряване на потребностите на турската икономика и да създаде на турска територия на границата с Гърция допълнителен газов център за потребителите в Южна Европа."

И така кой губи и кой печели, комшиите ще стават по-богати а ние по-бедни - http://ria.ru/economy/20141202/1036071445.html#14174752412313&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

Настроение от Бундестага.- http://vz.ru/news/2014/11/30/717799.html

Е сега вече ще ни мразят, щото освен на нас таковахме мамата и на комшиите - http://ria.ru/economy/20141201/1036060412.html#14174767468433&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

Също и проекта белене е закрит, пък и за какво ни е като можем да внасяме ток от Турция, от руска централа между другото.- http://tass.ru/ekonomika/1615074

myato
02-12-2014, 09:14
И от мен честито на русофобите, честита ви независимост от руския газ - "Путин благодари на турските партньори за подкрепата, която са оказали на този проект, и отбеляза, че в енергетиката отношенията между Русия и Турция са се издигнали на стратегическо равнище.
Путин каза, че Русия е готова да построи още една тръбопроводна система за осигуряване на потребностите на турската икономика и да създаде на турска територия на границата с Гърция допълнителен газов център за потребителите в Южна Европа."

И така кой губи и кой печели, комшиите ще стават по-богати а ние по-бедни - http://ria.ru/economy/20141202/1036071445.html#14174752412313&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

Настроение от Бундестага.- http://vz.ru/news/2014/11/30/717799.html

Е сега вече ще ни мразят, щото освен на нас таковахме мамата и на комшиите - http://ria.ru/economy/20141201/1036060412.html#14174767468433&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

Също и проекта белене е закрит, пък и за какво ни е като можем да внасяме ток от Турция, от руска централа между другото.- http://tass.ru/ekonomika/1615074

Не Мите, честито на всички българофоби. Както виждаш на Русия и дреме от нашите простотии, те винаги имат резервен вариант.
Големият въпрос е - какъв ще го дървим ние?
Газта за Гърция и от там за Сърбия и Италия ще мине изцяло през Турция. От към Украйна ще навият кранчето и ние ще имаме шанс да си пърдим в тръбичките, щото нямаме възмажност и за реверс.
Между другото в момента горим газ на вересия, защото парите на Булгаргаз са изцяло в КТБ. Руснаците с чиста съвест могат да ни врътнат кранчето.
Наближава и момента, в който ще "духнем" и последните два блока в АЕЦ-а, защото ако някой си мисли, че някой ще им удължи лиценза, акъл го лъже.
Накратко, да ни е честита "независимостта" и "свободата" да сме новото Косово. Престъпници на власт и американски бази.

Orm
02-12-2014, 11:57
Ей сега ще излезе оня дришльо , дето му викат президент и ще ни обясни колко сме спечелили от спирането на ЮП и как сме защитили европейските ценности. Цял свят строи и се развива само ние защитаваме европейските интереси. В парламента по цял ден няк'ви смешници си говорят уважително - "Вие сте лъжец" после излиза другия "Вие сте крадец господине" , "Ще подкрепим Бойко / нямя да подкрепим Бойко" - Някъв абсурдистан а не държава.]

Прав е myato - държава на продажници и българофоби!!!!

---------- Post added at 09:57 ---------- Previous post was at 09:53 ----------

„Варианти за окончателно решение може да чакаме до безкрай“, отбелязва вестникът и допълва, че заради поведението на България са били разрушени надеждите и на сърбите, и на Австрия, и на редица други страни за допълнителни печалби от реализирането на проекта.

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/komentari-iuzhen-potok-ot-senzacii-6028339

Този път излязохме на международно ниво по простотия и гъзолизничество.....

dimitar_vd62
02-12-2014, 12:13
Путин направи един последен жест на България с едноличното си решени за закриване на ЮП.Така ни освобождава от претенции на другите страни по трасето за неустойки.

myato
02-12-2014, 14:56
Ей сега ще излезе оня дришльо , дето му викат президент и ще ни обясни колко сме спечелили от спирането на ЮП и как сме защитили европейските ценности. Цял свят строи и се развива само ние защитаваме европейските интереси. В парламента по цял ден няк'ви смешници си говорят уважително - "Вие сте лъжец" после излиза другия "Вие сте крадец господине" , "Ще подкрепим Бойко / нямя да подкрепим Бойко" - Някъв абсурдистан а не държава.]

Прав е myato - държава на продажници и българофоби!!!!

---------- Post added at 09:57 ---------- Previous post was at 09:53 ----------

„Варианти за окончателно решение може да чакаме до безкрай“, отбелязва вестникът и допълва, че заради поведението на България са били разрушени надеждите и на сърбите, и на Австрия, и на редица други страни за допълнителни печалби от реализирането на проекта.

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/komentari-iuzhen-potok-ot-senzacii-6028339

Този път излязохме на международно ниво по простотия и гъзолизничество.....

То има достатъчно майкопродавци, дето на лаят. От сутринта ми надуха главата по т.н. "Българско""Национално" радио. Изреди се сите НПО планктон и т.н. "бизнесмени и "експерти".
А на нищото ПреЦедент, още не са му казали какво "мисли".

Путин направи един последен жест на България с едноличното си решени за закриване на ЮП.Така ни освобождава от претенции на другите страни по трасето за неустойки.

Чудя се, що ли му трябва?

Orm
02-12-2014, 15:49
По данным болгарского экономического ведомства, доля проекта «Южный поток» в ВВП страны, размер которого около 40 млрд евро, должна была составить около 1,5%. Эксперты подсчитали, что за первые 25 лет эксплуатации газопровода страна могла бы получить около 16,7 млрд евро в виде транзитных такс, налогов и других выплат. Прямые инвестиции должны были составить около 3 млрд евро. Планировалось, что будут открыты 2,5 тыс. новых рабочих мест, а в северных районах страны, где пройдет основная трасса газопровода, существенно улучшится социальная инфраструктура и инвестиционная привлекательность

http://vz.ru/news/2014/12/2/718176.html

pavlin
02-12-2014, 15:52
Продажничеството започна още с първото спиране на АЕЦ Белене през 90те години. Сега България бере плодовете от службогонската политика. Абсурди от всякъде, Русия е виновна че строи ЮП защото искала да ни зароби с едни транзитни такси за около 400 млн. Евро на година. Сега Русия пак е виновна че спира ЮП и ни лишава от тези такси и съпътстващи инвестиции.

pavlin
02-12-2014, 16:56
То има достатъчно майкопродавци, дето на лаят. От сутринта ми надуха главата по т.н. "Българско""Национално" радио. Изреди се сите НПО планктон и т.н. "бизнесмени и "експерти".
А на нищото ПреЦедент, още не са му казали какво "мисли".

Така се манипулира общественото мнение. Самозвани експерти сричат по предварително написан сценарий. Аз също слушах определени коментари. Обърни внимание само как протича разговорът, създава се впечатление че въпросите и отговорите предварително са написани. Ето тук например.

http://bnr.bg/post/100492950/lubomir-kuchukov-ne-misla-che-reshenieto-za-ujen-potok-leji-varhu-dvustrannite-otnoshenia-mejdu-balgaria-i-rusia

myato
02-12-2014, 17:09
Стрина Пръмовица са изока, скоро да подписваме ТАСПИ, шот там е спасениито и инвистициите, и светата лапачка. Амин.
И шистовиците окнаха. Осанна.

---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 17:05 ----------

Така се манипулира общественото мнение. Самозвани експерти сричат по предварително написан сценарий. Аз също слушах определени коментари. Обърни внимание само как протича разговорът, създава се впечатление че въпросите и отговорите предварително са написани. Ето тук например.

http://bnr.bg/post/100492950/lubomir-kuchukov-ne-misla-che-reshenieto-za-ujen-potok-leji-varhu-dvustrannite-otnoshenia-mejdu-balgaria-i-rusia

За човек медик, мислиш ли че не знам що е туй?:smoke::Lkingsmiley:

pavlin
02-12-2014, 17:19
Продажници, кога ли ще скокне левът балкански.

myato
02-12-2014, 17:28
Продажници, кога ли ще скокне левът балкански.

Га гътнат борда, след още някоя и друга банка и N броя милиардни заемчета:lol:
Упс, па нема да скочи, ша стане оЙро:upsidedwnsmiley:

pavlin
02-12-2014, 17:40
Имах пред вид Хвърковатата чета с левове балкански да измете продажниците.

Orm
02-12-2014, 17:47

Никога , те сега защитават европейските ценности

myato
02-12-2014, 17:51

Това го разбрах отлично, но тук лъвовете са с миши сърца и изпълнени с "евро-атлантически ценности".
На мен пък ми писна да :wallbash:и ако всички продължат да си кротуват - "детето" го гоня да учи в чужбина и с жената поемаме по света, дали на запад или на изток, "а мне всьо равно".
https://www.youtube.com/watch?v=kTBBzVxdGmk

ecotronic
02-12-2014, 20:23
Това го разбрах отлично, но тук лъвовете са с миши сърца и изпълнени с "евро-атлантически ценности".
На мен пък ми писна да :wallbash:и ако всички продължат да си кротуват - "детето" го гоня да учи в чужбина и с жената поемаме по света, дали на запад или на изток, "а мне всьо равно".
https://www.youtube.com/watch?v=kTBBzVxdGmk

Е то като гледам тези дето се пенявите срещу ЕС явно сте "левовете". Що не скачате? Или веднъж ви изнася така, пък друг път - иначе?

И като ще хуквате в странство, как така нямало значение? На изток, естествено! Нали все за изтока се сополивите?

Orm
02-12-2014, 20:28
Е то като гледам тези дето се пенявите срещу ЕС явно сте "левовете". Що не скачате? Или веднъж ви изнася така, пък друг път - иначе?

И като ще хуквате в странство, как така нямало значение? На изток, естествено! Нали все за изтока се сополивите?

Железни аргументи вадиш да знаеш...

myato
02-12-2014, 20:55

Ми аз винаги излизам и си отстоявам позицията. Да кажеш истината за нещо пенявене ли е? Аз идоли нямам, за да им се кланям. В същност ако си мислиш, че в ЕС имат високо мнение за нас, трябва да те разочаровам. Наведеният го уважават само по един начин.
Не скачам, защото си спомням лозунга "Кой не скача е червен", само дето се оказа, че който е скачал са го направили на кретен.
Хукват тези, които не знаят какво правят и се спасяват панически. Когато аз тръгна,ще го направя добре планирано и със съзнанието че няма повече да се върна. Преди това обаче ще направя едно последно усилие...

dimitar_vd62
02-12-2014, 21:01
Аз пък се чудя що все ние трябва да ходиме на изток.Не може ли пък тия дето са прегърнали Меркел и Мамунката да си ходят.

Orm
02-12-2014, 21:09
Аз пък се чудя що все ние трябва да ходиме на изток.Не може ли пък тия дето са прегърнали Меркел и Мамунката да си ходят.

Ето я кака ти меркел :)

http://scapefiend.files.wordpress.com/2013/04/merkel-naked.jpg

myato
02-12-2014, 21:37

Що бе Мите? Няма лошо да ходим и на изток и на запад. Хубаво е обаче като тръгнем да се връщаме, да не ни става лошо.

Ето я кака ти меркел :)

http://scapefiend.files.wordpress.com/2013/04/merkel-naked.jpg

Ако не вдигаш много поглед, добре е било.

dimitar_vd62
02-12-2014, 21:39
Да да, я да видим кой е комунист.http://temadaily.bg/publication/10443-И-Ангела-Меркел-е-била-комсомолски-секретар/ Всъщност похватите което използва Европа са си баш комунистически.Баси ташака, ФРГ да се управлява от комсомолски секретар и агент на щази.То май в студенятя вайня пабудиха комунистите и сега искат да си върнат СССР.

myato
02-12-2014, 21:43
СССР вече го няма и за това си построиха ЕССР.

ecotronic
02-12-2014, 21:46
Политик от ранга на Меркел, очевидно не е стигнал дотам, заради това, че е бил ремсист или комунист.
Виж Путин откъде тръгна и къде стигна.

---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

Време е да си лягате. Вече ви избива на откровени глупости :)

myato
02-12-2014, 21:51
Политик от ранга на Меркел, очевидно не е стигнал дотам, заради това, че е бил ремсист или комунист.
Виж Путин откъде тръгна и къде стигна.

Ако си мислиш, че е само Меркел, дълбоко се заблуждаваш. Еврокомисията и Европарламента са бъкани от "десни" комунисти и анархисти.
Путин е разузнавач.

ecotronic
02-12-2014, 21:57
Ако си мислиш, че е само Меркел, дълбоко се заблуждаваш. Еврокомисията и Европарламента са бъкани от "десни" комунисти и анархисти.
Путин е разузнавач.

Умният човек следва много сериозно да се замисли върху факта, как така се случва, че една комсомолка от ГДР става водеща фигура в световната политика.

myato
02-12-2014, 22:07
Умният човек следва много сериозно да се замисли върху факта, как така се случва, че една комсомолка от ГДР става водеща фигура в световната политика.

С комсомолска "жизнерадост и дръзновение". Ето го и българският пример с г-н Плевнелиев. Не разберам защо той се притеснява от това. Мен успеха му ме прави щастлифт.

ecotronic
02-12-2014, 22:24
С комсомолска "жизнерадост и дръзновение". Ето го и българският пример с г-н Плевнелиев. Не разберам защо той се притеснява от това. Мен успеха му ме прави щастлифт.

Ето че с второто си изречение си вече на пътя към прозрението. Добави към това и обстоятелството, че Плевнелиев никога няма да остане в историята на политиката, и вече си познал. :)

myato
02-12-2014, 22:41
Ето че с второто си изречение си вече на пътя към прозрението. Добави към това и обстоятелството, че Плевнелиев никога няма да остане в историята на политиката, и вече си познал. :)

Аз от малък съм си прозорлив, но се ограничих с гледането с апаратни методики:naughty::upsidedwnsmiley:
Защо подценяваш г-н Плевнелиев? Вярно, трудно е в сянката на титана Борисов, но все пак...

ecotronic
02-12-2014, 22:50
Има едни хора, които идват и си отиват и светът с нищо не ги запомня. Плевнелиев е от тях. И това няма общо с никакви сенки.

mordohy
02-12-2014, 23:02
Още в началото казах, че Плевнелиев не бива да го подценяваме. Тепърва ще излизат какви ги е вършил. Имайте впредвид, че най-големите престъпления започват именно от президентството. Там се издават български паспорти и прочие. Не случайно Холандия е върло против нас.

pavlin
02-12-2014, 23:06

Имах предвид че левовете скачат срещу продажните държавници и поробители.

Orm
03-12-2014, 19:40
http://www.idg.bg/mobile/317631/yotaphone-2-idva-v-evropa-tozi-mesets

Познайте какъв ще ми е следващият телефон :)

ecotronic
03-12-2014, 20:04
http://www.idg.bg/mobile/317631/yotaphone-2-idva-v-evropa-tozi-mesets

Познайте какъв ще ми е следващият телефон :)

Страхотен телефон!

Като си го купиш, ще ти подаря едно hands-free за него:

http://www.museum.perm.ru/img/gallery/5268faba40126.jpg

Orm
03-12-2014, 20:25
Това от войната ли го имаш ?!?!?
Не го искам че май остатъците от мозъка ти са в тези подутинки ......

P.S - Иначе оценявам хумора, беше добро ... усмихна ме

Георги Савов
03-12-2014, 22:23
Браво,Орм!!!Точно този телефон би ти подхождал!Смени и колата с новата Лада,на която Путин не можа да и отвори багажника!:lol::clap2:

ecotronic
03-12-2014, 22:33
Браво,Орм!!!Точно този телефон би ти подхождал!Смени и колата с новата Лада,на която Путин не можа да и отвори багажника!:lol::clap2:

Напротив! Никой не можа да отвори багажника на руското чудо, освен Путин, разбира се. Та той е разузнавач и една Лада ли няма да отвори?:)
Друг е въпросът, че не можа да я запали, но това е защото вероятно кодът за палене е засекретен.

https://www.youtube.com/watch?v=q18at_hhUsM

:roll2:

Orm
03-12-2014, 22:39

По добре е от кашкавален I-phone за 2К който е предмет на подикравки откакто е излязъл...

А Путин и вашите багажници маже да отвори ...стига да пооиска :roll2:

ecotronic
03-12-2014, 22:47
А Путин и вашите багажници маже да отвори ...стига да пооиска :roll2:

Може разбира се! Та той на някои вече и тиквите им е отворил и ги е напълнил с бръмбари :humpx:

Orm
03-12-2014, 22:48
Може разбира се! Та той на някои вече и тиквите им е отворил и ги е напълнил с бръмбари :humpx:

А на някои само багажниците им се отварят....

ecotronic
03-12-2014, 22:59
http://fullretard.ru/_nw/159/97456063.png

ivan dimitrov
03-12-2014, 23:03
Напротив! Никой не можа да отвори багажника на руското чудо, освен Путин, разбира се. Та той е разузнавач и една Лада ли няма да отвори?:)
Друг е въпросът, че не можа да я запали, но това е защото вероятно кодът за палене е засекретен.

https://www.youtube.com/watch?v=q18at_hhUsM

:roll2:

Няма причина да се заяждате с качеството на Лада. То се проверява със същите тестове като при Тойота. Логично е да е на същото ниво. Е, верно мааалко се различават критериите, но......това са подробности.
Един чичка - Шрьодингер е използвал резултатите от тия тестове за да обясни една теория. Така че и теорията си е направо руска. Точно колкото и въпросният телефон.

Orm
03-12-2014, 23:51
https://www.youtube.com/watch?v=vfJiMBjceAw

Orm
04-12-2014, 01:10
Я малко да включим мозъците - https://www.youtube.com/watch?v=jBqtDDPf5dI

dimitar_vd62
05-12-2014, 19:37
Не са хабете, руснаците намират изход от всичко - http://ria.ru/videoclub/20141204/1036564414.html#14178009746283&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

alfa racer GTA
10-12-2014, 23:49
ЕС обмисля туристическо ембарго за Крим http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/12/10/2435831_es_obmislia_turistichesko_embargo_za_krim/?ref=substory

Orm
11-12-2014, 16:16
ЕС обмисля туристическо ембарго за Крим http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/12/10/2435831_es_obmislia_turistichesko_embargo_za_krim/?ref=substory

Ще видим лятото колко туристи сме загубили за сметка на Крим.

А през това време някъде в Индия - http://ria.ru/world/20141209/1037414976.html
http://ria.ru/east_economy/20141211/1037693783.html
http://ria.ru/world/20141209/1037415239.html
http://ria.ru/trend/Vladimir_Putin_visit_India_11122014/

pavlin
12-12-2014, 21:38
Абе много глупави тези индийци.

Orm
13-12-2014, 12:43
Абе много глупави тези индийци.

Те освен нас всичките останали са глупави... Индийци , Китайци, Турци , Бразилци... Само ние сме умни но с пръст в устата

ecotronic
13-12-2014, 13:38
Те освен нас всичките останали са глупави... Индийци , Китайци, Турци , Бразилци... Самоп ние сме умни но с пръст в устата

Поживей в Индия 10 дена и после като се върнеш тук, ще ти се стори рай.
Гарантирам ти го.

Накратко - когато човек непрекъснато си мрънкори за щяло и нещяло е добре да е наясно с това, че има и много-много по-зле.

ivan dimitrov
13-12-2014, 14:18
Брейййй! Ние сега като купуваме нефт и газ само от Русия, требе да сме хванали господ за шлифера, а?
Путин бил предложил да строи АЕЦ и вече го имаме за завършена сделка!? И това на фона на случващото се в момента.
Мдааа, сигурна работа!

pavlin
13-12-2014, 14:56
Путин бил предложил да строи АЕЦ и вече го имаме за завършена сделка!? И това на фона на случващото се в момента.
Мдааа, сигурна работа!

Той вече построи една и за разлика от нашата икономика индийската расте.

---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:54 ----------

Гарантирам ти .

Нали бяха английска колония толкова време, защо не ги оправиха.

Orm
13-12-2014, 15:12
Брейййй! Ние сега като купуваме нефт и газ само от Русия, требе да сме хванали господ за шлифера, а?
Мдааа, сигурна работа!

http://www.ndt1.com/article.php/20141211180726477
http://www.blitz.bg/news/article/307362

Па ти си "брейкай" колко искаш

---------- Post added at 13:12 ---------- Previous post was at 13:10 ----------

Гарантирам ти го.

Накратко - когато човек непрекъснато си мрънкори за щяло и нещяло е добре да е наясно с това, че има и много-много по-зле.

Когато човек се радва че държавата му е роб е много по зле....
А за Индия и колко е зле там - нямам представа, но виждам че хората се развиват и мислят как ще им е по добре. а ние само за европейските ценности мислим буксувайки на едно място...

ivan dimitrov
13-12-2014, 17:46
http://www.ndt1.com/article.php/20141211180726477
http://www.blitz.bg/news/article/307362

Па ти си "брейкай" колко искаш[COLOR="Silver"]

Ми....няма лошо, щом са подписали.....
Стига договорът да не е като тоя за ЮП разбира се.

Orm
13-12-2014, 17:53
Ми....няма лошо, щом са подписали.....
Стига договорът да не е като тоя за ЮП разбира се.

Тоя за ЮП дето го няма но вие сте запознати с всичките детайли ?!?!?!? :)

BLUE1
13-12-2014, 18:03
Кремъл включи помпата „Сдавай денги“ и българските русофили изгубиха ориентация

Те обичат рублите повече и от Путин, но не обичат да връщат и да делят
Иван Сотиров, специално за Faktor.bg
Настанаха тежки дни за нашите русофили - всичко объркаха и ядосаха Путин. Някъде се разминаха. Ами как няма да се разминат? Той е кагебист по немско направление - с немците нещата са ясни и с руснаците също, но тук, на Балканите, е по-сложно. Сърдечни са нашите русофил, досущ като руснаци са, но не съвсем. Няма я тази екзистенциалност, няма го това чистосърдечно желание да се завладее целия свят или поне тази част, която може да се достигне с танк. Нашите русофили сърдечно обичат да говорят за едни такива големи неща, като голям шлем например, но са готови и на един член в правителството. Кротки хора са, не могат да се бият и да се зъбят, а руският посланик иска да се зъбят на ЕС. Е, не могат. Най-много да предложат нещо което знаят, че няма да стане, ей така да отбият номера. Виж
да се дупят, това го могат
и още как. Никой не го може като тях. И се въртят, страшно се въртят, чак свят им се завива и дори започват да губят ориентация и да говорят глупости. А и много обичат рублите, фактически те са русофили именно заради това, че рублата е основната парична единица на Русия, иначе пъпът им е хвърлен на Запад, с бой не можеш да ги накараш да живеят в Русия. Обичта им към рублите е толкова голяма, че за нищо на света не ги делят и не ги връщат. Това, че не могат да делят е хубаво, защото с каквото и да се захванат, се скарват, и го провалят. А са много и все се захващат с едни такива опасни антинародни дела, просто не е за приказване. И сега като секна този
„Юруш рублопоток“
и като включиха от Кремъл реверсивната помпа „Сдавай денги“ започна едно завихряне, едно въртене - страшно стана. Не че нашите хора не са майстори във въртенето. О, те сега ще се въртят, ще се извъртат, ще овъртат, ще се врътват един друг – товарищч Путин, аз бях за, аз толкова направих по въпроса, но те другите го провалиха, нали уж бяха ваши хора. Изобщо сложно положение. Ако нещата бяха на по-ниско ниво, можеше да се мине я с отрязан пръст я с ухо, все едно трудова злополука, ама тук нещата са дебели държавни – глави падат. Дали ще прояви великодушие Всерусийският Император?

:sleepy:

ivan dimitrov
13-12-2014, 18:19
Тоя за ЮП дето го няма но вие сте запознати с всичките детайли ?!?!?!? :)

Точно той, дето според него трябваше да строим тръба.
Ако трябва да съм откровен - не вярвам и там да работят по подобни договори. Щото и индийските русофили са друг вид. Но ако се окаже подобна ситуацията няма да се изненадам кой знае колко.
М/у другото - какво стана, смени ли телефона? Имаш ли връзка със всевишният вече?

Orm
13-12-2014, 18:28
Точно той, дето според него трябваше да строим тръба.
Ако трябва да съм откровен - не вярвам и там да работят по подобни договори. Щото и индийските русофили са друг вид. Но ако се окаже подобна ситуацията няма да се изненадам кой знае колко.
М/у другото - какво стана, смени ли телефона? Имаш ли връзка със всевишният вече?

Ами чакам да видя дали ще се появи при нас и колко ще струва (око да види , ухо да пипне ) да видя дали не е сглобяван в Толяти (че там мястото е прокълнато), веднага щом (и ако) установя връзка с всевишния ще те информирам... :cheers:

Са се оказва че имаш обширни знания на тема "Що е то индийски русофил" ....

dimitar_vd62
13-12-2014, 18:56
Кремъл включи помпата „Сдавай денги“ и българските русофили изгубиха ориентация

Те обичат рублите повече и от Путин, но не обичат да връщат и да делят
Иван Сотиров, специално за Faktor.bg
Настанаха тежки дни за нашите русофили - всичко объркаха и ядосаха Путин. Някъде се разминаха. Ами как няма да се разминат? Той е кагебист по немско направление - с немците нещата са ясни и с руснаците също, но тук, на Балканите, е по-сложно. Сърдечни са нашите русофил, досущ като руснаци са, но не съвсем. Няма я тази екзистенциалност, няма го това чистосърдечно желание да се завладее целия свят или поне тази част, която може да се достигне с танк. Нашите русофили сърдечно обичат да говорят за едни такива големи неща, като голям шлем например, но са готови и на един член в правителството. Кротки хора са, не могат да се бият и да се зъбят, а руският посланик иска да се зъбят на ЕС. Е, не могат. Най-много да предложат нещо което знаят, че няма да стане, ей така да отбият номера. Виж
да се дупят, това го могат
и още как. Никой не го може като тях. И се въртят, страшно се въртят, чак свят им се завива и дори започват да губят ориентация и да говорят глупости. А и много обичат рублите, фактически те са русофили именно заради това, че рублата е основната парична единица на Русия, иначе пъпът им е хвърлен на Запад, с бой не можеш да ги накараш да живеят в Русия. Обичта им към рублите е толкова голяма, че за нищо на света не ги делят и не ги връщат. Това, че не могат да делят е хубаво, защото с каквото и да се захванат, се скарват, и го провалят. А са много и все се захващат с едни такива опасни антинародни дела, просто не е за приказване. И сега като секна този
„Юруш рублопоток“
и като включиха от Кремъл реверсивната помпа „Сдавай денги“ започна едно завихряне, едно въртене - страшно стана. Не че нашите хора не са майстори във въртенето. О, те сега ще се въртят, ще се извъртат, ще овъртат, ще се врътват един друг – товарищч Путин, аз бях за, аз толкова направих по въпроса, но те другите го провалиха, нали уж бяха ваши хора. Изобщо сложно положение. Ако нещата бяха на по-ниско ниво, можеше да се мине я с отрязан пръст я с ухо, все едно трудова злополука, ама тук нещата са дебели държавни – глави падат. Дали ще прояви великодушие Всерусийският Император?

:sleepy:

Надмина себе си.Интересно ако осъмнем с руски самолети в базите вий на къде ще се извъртите.Щото ний и сега и после сме русофили.И понеже ви е яд че Путин сложи точката и хукнахте в Брюксел да питате какво да правите и почнахте да серете.Типични преоблечени комунистически маниери.Едно е ясно, Путин се държи мъжки и джентълменски, за разлика от запада дето използва курвенски номера.Не за първи път пробваш номера с удари под кръста.Путин не ни е идвал на гости ма американските ти авери пътека направиха.Пък когато не идват вий ходите да питате какво да правите, да ни би да секне доларовото чучурче.

ivan dimitrov
13-12-2014, 19:10
Надмина себе си.Интересно ако осъмнем с руски самолети в базите вий на къде ще се извъртите.Щото ний и сега и после сме русофили.И понеже ви е яд че Путин сложи точката и хукнахте в Брюксел да питате какво да правите и почнахте да серете.Типични преоблечени комунистически маниери.Едно е ясно, Путин се държи мъжки и джентълменски, за разлика от запада дето използва курвенски номера.Не за първи път пробваш номера с удари под кръста.Путин не ни е идвал на гости ма американските ти авери пътека направиха.Пък когато не идват вий ходите да питате какво да правите, да ни би да секне доларовото чучурче.

Жална ни майка!

BLUE1
13-12-2014, 19:47
Голям кеф ми става като чета как путинските ибрици си изтърват нервите! Снощи Ормчо, днес Митака, а те даже не са от породата русофили описани в статията, те са от глупаците гласуващи за тях! Единият лежи на гърба на жена си, другия си ближе хуя за сол...пълни неудачници мечтаещи някой да се грижи за тях.

dimitar_vd62
13-12-2014, 20:44
Пич много си елементарен.Пък и откъде знаеш че бездействам.Жалко ако самочувствието ти се измерва със финикийски знаци.Съвсем си затвърдих представата за теб.Жалка картинка.

Maximus
13-12-2014, 20:56
Не знам дали тук има платени бсп тролове, но определено има платени ДСБ-ГЕРБ джуджета, които даже и като ник неймове са го докарали.:wierdo:

Orm
13-12-2014, 21:29
Явно и тъпото иска сол , може да се обединим а да го снабдим, техниките ги знае (в кръвта му е) :rotfl:

Въпреки че :gives[1]: за него....

dimitar_vd62
13-12-2014, 22:23
Ами ето им методите, не им стиска да се изправят на една ръка растояние и молят целия свят да не работи с Русия.Където отиде Путин , след него отива Обама да мъти водата.Е от това по-достойно за уважение здраве му кажи. - http://top.rbc.ru/politics/13/12/2014/548b9a1a2ae596497e3c9db9

След като обвиняват Русия че се меси работите на други държави, що чинят еврокомисари в Турция.Де останаха европейските ценности.http://expert.ru/2014/12/13/evrosoyuz-ne-hochet-otdavat-turtsiyu-rossii/?ny&partner=988462

---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:18 ----------

Думите са излишни - http://www.interfax.ru/world/405582

BLUE1
13-12-2014, 22:52
УБИЙЦИ С АСПИРИН НЕ СЕ ЛЕКУВАТ ИЛИ ЗАЩО В РУСИЯ УБИЙСТВАТА СА ЕЖЕДНЕВИЕ!
Фактите! От сайта на руското МВР става ясно, че годишно в Русия се извършват около 20 000 убийства, а близо 50 000 са случаите, както това е през 2010 г. на наранявания след което умират още 15 000 души.
Статистиката мълчи за какъв тип хора става дума и защо така един друг се избиват. Но затова пък казва, че Русия заема пъпрво място в света по брой на годишни убийства. И това е поразяващо, като се има предвид, че в статистиката са включени дори африкански държави, в които от десетилетия се водят граждански войни.
Кое кара много хора в Русия да посегнат на живота на човека! Това в природата им ли е „заложено“ или е резултат на определени социални и политически условия. Не мога да приема, че руснаците по природа са „лоши хора“, „убийци“. Явно нещо друго е направило така, че да водят в световната класация по убийства. Тук не говоря за масовите убийства – за престъпленията на престъпната комунистическа власт на Русия. За милионите погубени хора в лагери, избити в подземията на КГБ, не говоря и за международни пестъпления като избиването на полските граждани в Катин през пролетта на 1940 г. Тези масови престъпления светът отдавна е осъдил и в самата Русия има автори, които признават вината на престъпните диктатори – Ленин, Сталин, Брежнев и компания. Когато разсъждаваме по темата не може да подминен и тази невероятна агресия и омраза към други народи, която съществува в Русия. Да мразиш "другите" направи така, че както се пее в една популярна песен – „само с винтовка в ръка руснакът може да види чужда страна“. Дори и в нормални човешки занимания като спорта например руснаците влагат една невероятна агресия, ползват всякакви непозволени похвати, за да „победят“. По времето на Съветския съюз го правеха с нахалното самочувствие на господари на комунистическата идея. Спомням си наглостта, с която дори и в спорт като художествената гимнастика оказваха натиск върху съдии, само и само техните бухли да спечелят поредния златен медал.
Анастасия Борисова, руски автор в изследване за Психологията на убийствата, твърди, че „ причината за агресията трябва да се търси в детството“. Ако при човек е така, как е при държавите? „Детството“ на много от днешните руснаци е свързано с мита за Октомврийската революция, за подвизите на Ленин, Сталин, победите над „враговете“ на социализма! Дали това не е предпоставка за агресивност и убийства днес?
Ето какво споделя руският психиатър –криминалист Михаил Виноградов:
"По равнище на психическо напрежение, по готовност за немотивирана злоба, Русия заема трето място в света след две слаборазвити страни в Африка. И тази агресивна напрегнатост нараства. Причината вероятно са: ниските заплати, нестабилността в страната. Но това напрежение излиза на улицата и води до агресия“.
Какво мога да добавя към това вярно наблюдение! Едва ли Путин има ниска заплата. Но агресията и при него е особено силно изразена. Впрочем, все по-путински започват да изглеждат и някои наши политици. Примерът с Волен Сидеров е очевиден. Дали агресията при него е добре платена нека друг да каже. Факт е обаче, че лидерите по убийства и престъпления – руснаците, започнаха и агресията в Украина. И случаят е наистина тежък и от криминална и от медицинска гледна точка. За политическата му страна – политиците вече се изказаха. Време е за лечение. И то трябва да бъде радикално. Убийци с аспирин не се лекуват!
А сега, имате думата за въпроси!

pavlin
14-12-2014, 00:04
Кухата лейка си е куха, пък ако ще сини, ако ще пимбяни балони да и връзваш.

BLUE1
14-12-2014, 00:15
Всички безродни путинофилски псета се събраха! Обаче за разлика от предните трима глупака, последният пише от Щатите. :magic:

П.П. Упс, и някакъв нещастник с адрес Рим и той скимти в глутницата!

pavlin
14-12-2014, 00:21
Кухото си е кухо, няма празно. Вари го , печи го, с брюкселски зелки да го гарнираш, евро лепенки да му слагаш, пак кухо остава.

BLUE1
14-12-2014, 00:24
Кухото си е кухо, няма празно.

Хахахахахахаххаахахха , бива ли да си толкова неграмотен?!

pavlin
14-12-2014, 00:31
Ами така е, хем кух, хем не пропуска да го покаже. Това беше смисъла, ако не си разбрал.

Orm
14-12-2014, 10:41
Родните ни медии - http://www.vesti.bg/sviat/evropa/ruski-voenen-samolet-pochti-se-sblyska-s-pytnicheski-6028956

Останалата част от цялата история - http://itar-tass.com/politika/1645247

Колко тактично се пропуска ненужната информация.....
Особено тази ненужна част от руската статия -

"Он особо подчеркнул, что полеты военных самолетов стран НАТО в международном воздушном пространстве у границ России, интенсивность которых выросла более чем в 3 раза за последние месяцы, всегда осуществляются с выключенными транспондерами.
Но это не значит, что российские средства контроля воздушного пространства их не видят. "

Но всичко това не е важно, вжното е народа да знае кой е "лошия"

P.S - Преди 2-3 месеца , цялата шведска пехота търсеше руската "невидима" подводница....

ecotronic
14-12-2014, 12:23
Кухата лейка си е куха, пък ако ще сини, ако ще пимбяни балони да и връзваш.

Отдавна разбрахме, че твоите определения 5 пари не струват.

Ако имаш да казваш нещо по повод изнесените от Блу факти, казвай го.
Ако имаш аргументи против, казвай ги.

Но тъпите определения си ги задръж за себе си.

Orm
14-12-2014, 13:38
Отдавна разбрахме, че твоите определения 5 пари не струват.

Ако имаш да казваш нещо по повод изнесените от Блу факти, казвай го.
Ако имаш аргументи против, казвай ги.

Но тъпите определения си ги задръж за себе си.

Никои нормален човек няма да вади аргументи и факти на нек'ви писаници на някой си обиден от живота си неудчник - комплексар репоснати от друг кух тъпанар....

Аз не знам дали изобщо някой си прави труда да чете тия идиотщини

pavlin
14-12-2014, 14:52
Аз лично не ги чета. Само първите редове и идеята блясва.

ecotronic
14-12-2014, 15:08
Когато човек е запознат с исторически факти, от които става видно, че милиони хора в една държава са избити от свои сънародници без за това да съществуват логични причини, започва да се замисля върху факта, че този народ по една или друга причина е склонен към проявата на насилие.

Поради това само малоумният тъпак може да нарече въпросния материал "малоумни драсканици".

Тогава единственото, което въпросният малоумен тъпак заслужава, това е самият той да бъде обект на въпросното насилие.

pavlin
14-12-2014, 15:23
Препрочети си ги още веднъж тогава.

Orm
14-12-2014, 15:26
Когато човек е запознат с исторически факти, от които става видно, че милиони хора в една държава са избити от свои сънародници без за това да съществуват логични причини, започва да се замисля върху факта, че този народ по една или друга причина е склонен към проявата на насилие.

Поради това само малоумният тъпак може да нарече въпросния материал "малоумни драсканици".

Тогава единственото, което въпросният малоумен тъпак заслужава, това е самият той да бъде обект на въпросното насилие.

Когато на един човек оправданието на абсолютно всичко е едно и също винаги , когато един човек пропуска всички подробности и факти , без да ги съпоставя с историята на останалите държави и говори с чужди мисли , понеже се е научил да копи/пейст - ва , и всички несъгласни с него , според него самия, заслужават всякакви псувни (които може да си ги позволи зашото е диванен герой) тогава само малоумен тъпак може да го подкрепя и да му чете глупостите.

ecotronic
14-12-2014, 15:32
Когато на един човек оправданието на абсолютно всичко е едно и също винаги , когато един човек пропуска всички подробности и факти , без да ги съпоставя с историята на останалите държави и говори с чужди мисли , понеже се е научил да копи/пейст - ва , и всички несъгласни с него , според него самия, заслужават всякакви псувни (които може да си ги позволи зашото е диванен герой) тогава само малоумен тъпак може да го подкрепя и да му чете глупостите.

С оглед на антибългарското и путинофилското поведение, което ти и Павлин имате, псувните са най-малкото, което заслужавате.

Orm
14-12-2014, 15:42
С оглед на антибългарското и путинофилското поведение, което ти и Павлин имате, псувните са най-малкото, което заслужавате.

Антибългарското и продажническо поведение и мислене е свойствено на теб , ти си този който се радва че е роб на една чужда система.
А псувните , когато един човек има достоинство и чест го казва в очите и е готов да понесе последствията, а не като мишка от миризливата си дупка да ръси простотии наляво и надясно .
Нито аз нито Павката или Димитър си позволяваме да паднем до нивото на псувните, това е вашият коз, който го исползвате като ви свършат аргументите (тука трябва да признаем че и ти не исползваш псувни, въпреки че смяташ че заслужаваме).

pavlin
14-12-2014, 15:44
Българското самосъзнание, православието и русофилството вървят ръка за ръка от векове наред. Още от времето на дядо Иван че и по-напред.

ecotronic
14-12-2014, 15:51
Антибългарското и продажническо поведение и мислене е свойствено на теб , ти си този който се радва че е роб на една чужда система.
А псувните , когато един човек има достоинство и чест го казва в очите и е готов да понесе последствията, а не като мишка от миризливата си дупка да ръси простотии наляво и надясно .
Нито аз нито Павката или Димитър си позволяваме да паднем до нивото на псувните, това е вашият коз, който го исползвате като ви свършат аргументите (тука трябва да признаем че и ти не исползваш псувни, въпреки че смяташ че заслужаваме).

Не се слагай в един кюп с Димитър, защото за разлика от теб и Павлин, той отстоява една теза, аргументирайки я със собствени разсъждения.
Това вече е достойно за уважение, макар и тезата му да не съвпада с моята.
Това се нарича диалог и от него има само ползи.

Когато обаче видя един пост, състоящ се от линкове към чужди мисли и една камара препинателни знаци или безпочвени квалификации, то аз гледам по съвсем друг начин на авторите на подобни постове.

Orm
14-12-2014, 15:58
Не се слагай в един кюп с Димитър, защото за разлика от теб и Павлин, той отстоява една теза, аргументирайки я със собствени разсъждения.
Това вече е достойно за уважение, макар и тезата му да не съвпада с моята.
Това се нарича диалог и от него има само ползи.

Когато обаче видя един пост, състоящ се от линкове към чужди мисли и една камара препинателни знаци или безпочвени квалификации, то аз гледам по съвсем друг начин на авторите на подобни постове.

Мнението ти за мен е точно толкова ценно колкото мнението на една жаба или червей ....

Линковете ги давам за хора които могат да четат и да разберат какво пише там , това че ти постоянно се намесваш и се впрягаш да доказваш няк'ви небивалици си е лично твой проблем ....
Преди време съвсем подробно ти обясних защо влизам в тази тема , защо давам линкове и какво мисля за теб и подобните на теб .... Мислех че си малко по различен от онова синьо недоразумение , ама ти не спираш да доказваш че не си .... дреме ми ... :pancake:

ecotronic
14-12-2014, 16:06
Мнението ти за мен е точно толкова ценно колкото мнението на една жаба или червей ....

Линковете ги давам за хора които могат да четат и да разберат какво пише там , това че ти постоянно се намесваш и се впрягаш да доказваш няк'ви небивалици си е лично твой проблем ....
Преди време съвсем подробно ти обясних защо влизам в тази тема , защо давам линкове и какво мисля за теб и подобните на теб .... Мислех че си малко по различен от онова синьо недоразумение , ама ти не спираш да доказваш че не си .... дреме ми ... :pancake:

След като имаш такова отношение, към моите мнения, защо се пънеш да ми опонираш?

Човек, който разговаря с червеи и жаби си е история за психиатър :)

Можеш да бъдеш сигурен в това, че ако всички участници в тази дискусия бяха, като теб и Павлин, то аз нямаше да напиша и дума в нея.

pavlin
14-12-2014, 16:12
Някой пак не е разбрал.

---------- Post added at 14:12 ---------- Previous post was at 14:09 ----------

Можеш да бъдеш сигурен в това, че ако всички участници в тази дискусия бяха, като теб и Павлин, то аз нямаше да напиша и дума в нея.

Ами отговаряй на тези с които искаш да дискутираш тогава.

Orm
14-12-2014, 16:14
След като имаш такова отношение, към моите мнения, защо се пънеш да ми опонираш?

Човек, който разговаря с червеи и жаби си е история за психиатър :)

Май съм го написал прекалено сложно за теб ....

Отдавна съм спрял да ти опонирам щото е безсмислено, просто понякога коментирам твоите умозаключения щото са весели.

ecotronic
14-12-2014, 16:15
Някой пак не е разбрал.

---------- Post added at 14:12 ---------- Previous post was at 14:09 ----------

Ами отговаряй на тези с които искаш да дискутираш тогава.

Ти си роден за политик! Само нашите политици са способни на това да изрекат една велика глупост и после да се скъсат да обясняват, че 7 млн. души не били разбрали това, което те всъщност искали да кажат.

Orm
14-12-2014, 16:29
Ти си роден за политик! Само нашите политици са способни на това да изрекат една велика глупост и после да се скъсат да обясняват, че 7 млн. души не били разбрали това, което те всъщност искали да кажат.

Ей това е самочувствие - ти се мислиш за 7 милиона души...

(горе долу така си изтълкувал това което бях написал аз за жабите и червеите)

ecotronic
14-12-2014, 16:33

По прост човек от теб, аз не се сещам да съм "срещал".:humpx:
Можеш да го приемеш и като комплимент.:)

Orm
14-12-2014, 16:36
По прост човек от теб, аз не се сещам да съм "срещал".:humpx:
Можеш да го приемеш и като комплимент.:)

Чувството е взаимно :)

pavlin
14-12-2014, 17:08
:mail2:

Съвсем като политик го докарва.

Orm
14-12-2014, 18:09
Ето ви и поредното доказателство за лъжата - http://ria.ru/world/20141214/1038191890.html

Незнайнио защо във vesti.bg няма статия че шведите лъжеха за руския военен самолет.

myato
15-12-2014, 10:09
Да оставим на страна всичко останало, но ме измъчва един въпрос към всичкото "демократи".
Що бе джанъм за един милиард ривахте като вдовици за **й и демократично се тръшкахте, а за три милиарда, ни дума, ни вопъл, ни стон?

pavlin
15-12-2014, 15:23
Те не са само 3 млрд. Новите заеми които ще вземе правителството са над 8 млрд.

http://m.standartnews.com/biznes-finansi/mf_teglim_nov_dalg_za_81_mlrd_leva_prez_2015_g-263915.html

http://mobile.frognews.bg/news_82130

ecotronic
15-12-2014, 16:07
Разликата между тук пишещите русофили и тези, които русофилите наричат "демократи или русофоби", се състои в това, че русофилите реват за Путин и Русия, пък демократите не реват за Путин и за Русия.

А това, че не реват за тези 2 неща, не означава, че реват за друго.

Поради таз проста причина си изяснете първо, кои са вдовиците.

Maximus
15-12-2014, 16:47
Разликата между тук пишещите русофили и тези, които русофилите наричат "демократи или русофоби", се състои в това, че русофилите реват за Путин и Русия, пък демократите не реват за Путин и за Русия.

Те реват против Путин и Русия, за да може да ги чуят през океана и да им пратят възелин за двойна употреба. За устни и задник.
През оная работа ми е за Путин и Русия, но от ЮП имахме интерес, от АЕЦ Белене също, ама ей на "демократите" искат секс, а възелина е кът.:rotfl:
То май и възелин в БГ вече не се произвежда.

pavlin
15-12-2014, 16:51
Защо не ревете за големите заеми където планира сегашното реформаторско правителство. Защо не ревете срещу политиката в здравеопазването, в образованието , банковите далавери, БНБ, унищожаването на икономиката и т.н.

myato
15-12-2014, 17:16

Чети внимателно. За Русия и Путин нищо не съм писал. Те ще си се оправят. Тях не ги мисля. Това обаче не ми пречи да ги уважавам. Хората си знаят интересите и си ги преследват.
Зададох конкретен въпрос, касаещ нашата си кочинка.

ecotronic
15-12-2014, 18:23
Чети внимателно. За Русия и Путин нищо не съм писал. Те ще си се оправят. Тях не ги мисля. Това обаче не ми пречи да ги уважавам. Хората си знаят интересите и си ги преследват.
Зададох конкретен въпрос, касаещ нашата си кочинка.

Понеже питаш, защо демократите не реват, и аз питам:

Демократите ли носят отговорност за всички злини по света?

Ролята на не-демократите единствено и само до ехидно злорадстване ли се свежда?

Не разбрахте ли, че докато един гледа към САЩ, друг към ЕС, трети към Путин, само разделяме силите си и една шепа измекяри се блажи от това? (справка - "разделяй и владей")

Ясно е че нормалните хора се стремят към социална справедливост, демокрация (в истинския смисъл на думата) и още ред социални придобивки, които все трябва да се извоюват.

Както е видно, проблеми никъде не липсват. И у нас и в Белгия и в САЩ........

Накратко - този социален модел трябва да се промени.
Бъдете активни участници в тази промяна вместо пасивни злорадстващи индивиди, които си мислят, че ще дойде Путин или филанкишията за да им донесе блянуваното благоденствие.

Orm
15-12-2014, 18:41

Не разбрахте ли, че докато един гледа към САЩ, друг към ЕС, трети към Путин, само разделяме силите си и една шепа измекяри се блажи от това? (справка - "разделяй и владей")

Ясно е че нормалните хора се стремят към социална справедливост, демокрация (в истинския смисъл на думата) и още ред социални придобивки, които все трябва да се извоюват.

Бъдете активни участници в тази промяна вместо пасивни злорадстващи индивиди, които си мислят, че ще дойде Путин или филанкишията за да им донесе блянуваното благоденствие.

Човек ако прочете само този твой пост може да те помисли за нормален.....
P.S - Може да го приемеш като комплимент......

myato
15-12-2014, 18:54

Ехидността ми късае само определението "демократи" с което се кичат хора, защитаващи властващите у нас ОПГ-та. Иначе състоянието ми се определя като "тих бяс", но в никакъв случай и пасивно. "Кърпя си парцалите" в подготовка за изблика на "бяс" на "грозните" и "глупавите", защото ще бъда отново там, с тях, въпреки че определено мога да преживея спокойно, но социалната ми чувствителност не е оперативно отстранена, за да си го позволя.

pavlin
15-12-2014, 21:54
Още малко руски технологии.

http://www.youtube.com/watch?v=kVZHCdspAGs

Maximus
15-12-2014, 22:58

И кой според теб ще промени този глобален икономически модел, тези които са го създали ли?

п.с. Ти като няма какво да кажеш и се огъваш кат сопол над мивка.

ecotronic
15-12-2014, 23:30
И кой според теб ще промени този глобален икономически модел, тези които са го създали ли?

п.с. Ти като няма какво да кажеш и се огъваш кат сопол над мивка.

Някаква необяснима за нормалните хора наслада ли изпитваш, цезарчо драги, че изпълзяваш като червей отвреме навреме да осмърдиш пейзажа?:dyrvo_v_kenefa:

Що не се пробваш във форума за шизофреници? Там ще си №1.

Нали не очакваш да дискутирам каквото и да било с дебил, като теб, пък бил той и Наполеон.

dimitar_vd62
16-12-2014, 00:29
Хехе, туй как да го разбирам - Съжаляваме но идваме да си вземем поръчката. - http://www.pravda.ru/video/news/15749.html

Orm
16-12-2014, 17:25
Хехе, туй как да го разбирам - Съжаляваме но идваме да си вземем поръчката. - http://www.pravda.ru/video/news/15749.html

Тоест , това че не са си тръгнали още е поредният жест на добра воля на Русия към запада .....

pa4ito
17-12-2014, 00:16
Българското самосъзнание, православието и русофилството вървят ръка за ръка от векове наред. Още от времето на дядо Иван че и по-напред.

Само дето руснаците благодарение на нас са все още руснаци, имат азбука и писменост. Въпреки всички опити да изопачат нещата по време на комунизЪма ... :)
А за русофилството - прочети какво пишат Захари Стоянов и Иван Вазов по въпроса... :)

nikolaaaay
17-12-2014, 00:41
Вчера 60 рубли за долар, днес 70. Тая год май няма да има много братушки по морето. :not-fair:

dimitar_vd62
17-12-2014, 00:52
Мда да видим след време колко ще е един барел нефт.Злите езици говорят за 270 долара.

pavlin
17-12-2014, 13:41
Само дето руснаците благодарение на нас са все още руснаци, имат азбука и писменост. Въпреки всички опити да изопачат нещата по време на комунизЪма ... :)
А за русофилството - прочети какво пишат Захари Стоянов и Иван Вазов по въпроса... :)

Никой нищо не изопачава, руснаците винаги са го признавали този факт. Все пак това не е основание да се води антируска политика и след това да се питаме. Ама те защо не се отнасят братски към нас. Всеки си гони интереса но трябва да има и взаимно уважение и последователност.

Maximus
17-12-2014, 13:59

България стои зад съществуването на великата руска империя, СССР и т.н.......стига бе, тази версия е достойна за македонски учебник по история.

В Русия никога никой не е оспорвал какъв е произхода на азбуката им.
Само не знам ти що си мислиш, че е Българска в смисъла, който съм убеден, че влагаш е това "Българска".:)
Иван Вазов до последно си остава русофил, с един два проблясъка от негова страна, които ти искаш да прочетем.:)
Човек на изкуството, ядосал се и в емоционален изблик написал един два текста, а той това го е владеел до съвършенство.
Захари Стоянов е друг тип, но и там няма кой знае колко анти Русия писано.
Но е факт, че след освобождението е имало доста руски изцепки, но това е нормално всеки си гледа интереса.
Няма как да хвърлиш военна сила да "освободиш" някого и после лесно да го пуснеш да го играе независим, коя империя би го направила?

dimitar_vd62
17-12-2014, 17:04
Приятелчетата отвъд океана нали това правят, освобождават народите от диктатори и ги правят независими....от себе си.

Orm
17-12-2014, 19:27
България стои зад съществуването на великата руска империя, СССР и т.н.......стига бе, тази версия е достойна за македонски учебник по история.

Само не знам ти що си мислиш, че е Българска в смисъла, който съм убеден, че влагаш е това "Българска".:)
Иван Вазов до последно си остава русофил, с един два проблясъка от негова страна, които ти искаш да прочетем.:)
Човек на изкуството, ядосал се и в емоционален изблик написал един два текста, а той това го е владеел до съвършенство.
Но е факт, че след освобождението е имало доста руски изцепки, но това е нормално всеки си гледа интереса.
Няма как да хвърлиш военна сила да "освободиш" някого и после лесно да го пуснеш да го играе независим, коя империя би го направила?

Като човек завършил руска филология , мога да ви онясня от къде идва това масово объркване и изкривяване на нещата за езика (не за азбуката). Единственото около което се спореше беше дали е съществувал старославянския или езика е бил старобългарски. Ако не се лъжа докато следвах 2003 или 2004 официално МГУ призна че езика е старобългарски.
Та от там недочули , недоразбрали всеки си разказва своята интерпретация .

VFTI
17-12-2014, 20:42
Мда да видим след време колко ще е един барел нефт.Злите езици говорят за 270 долара.

Така ще стане 100% ако Американците постигнат своите цели....Дано баланса Русия, УСА се запази...

Днес гледах по новините, че силно се затоплят отношенията УСА Куба...Че чак американците ще правят посолство след няколко месеца там...

http://www.vesti.bg/sviat/amerika/kuba-i-sasht-osvobodiha-agenti-na-reciprochna-osnova-6029122

dimitar_vd62
17-12-2014, 20:48
Иначе ще имат руска база под носа си.

pa4ito
17-12-2014, 21:26
Никой нищо не изопачава, руснаците винаги са го признавали този факт. Все пак това не е основание да се води антируска политика и след това да се питаме. Ама те защо не се отнасят братски към нас. Всеки си гони интереса но трябва да има и взаимно уважение и последователност.
За съжаление НЕ винаги са го признавали този факт, но това е история с 40-50 годишна давност. Както и да е, в случая не е важно това. По-важно е, че не трябва да се води про- или анти- политика към когото и да е. Трябва да се води политика, отговаряща на интереса на България. Залитания към една или друга посока никога не са водели до нищо добро, още повече че в историята ни често сме грешали със "симпатизирането".
Съгласен съм за уважението, но не така направи другарят Путин с опита си за шантажиране на ЕС, чрез нас. Интересно защо руските фирми все още прозвеждат тръбите за ЮП, предназначени за нашата територия, но скоро и това ще се разбере... :)

Ако се поровиш малко по-назад в историята преди Петър да отиде да поживее из Холандия и след това да пренесе опита си и европейските порядки в Русия, ще научиш и по-интересни факти, които са много старателно прикривани през цялото време от "великата" Русия, ссср и т.н.т.
В ссср са оспорвали и са се опитвали да наложат тяхното мнение относно произхода на азбуката. Но това е "далечно" минало. "Българска" пиша, предвид че езика е старобългарски.
Кой -фил и кой -фоб няма значение, дотолкова доколкото всичко се прави в името на България. "Освобождението" си е чиста проба домогване до територии, в частност Босфора, което винаги е било мечтата на Русия.... Но пък пропагандата винаги си върши работата, нали? Затова и хората имат различни виждания по въпроса. :)
Нямам нищо против руснаците, познавам много такива - готини хора са. Съчувствам им за идиотското положение в което са. Против имам политиката, която води правителството им. Но пак казвам - не трябва ние да водим про- или анти- политика, трябва да се прави политика на интересите на България! :bg:

dimitar_vd62
17-12-2014, 22:31
И ся ми обясни що ес се опитва да съживи ЮП.Иска да продължават да ги шантажират ли.Защо българска делегеция отива в Москва да разговаря за ЮП.

pavlin
18-12-2014, 01:20
Не знам кой кого шантажира. Русия сключва договори с Турция, след това ЕС и Англия пращат делегация да развалят диговореностите. Същото се получи с Индия, Куба и т.н. Даже Барака направи изявление че призовава всички страни да не договарят нищо с Русия за да можели допълнително да я притискат. Ами тази атака срещу рублата и тя въобще не е шантаж, ами дъмпинга на цената на петрола.

Orm
18-12-2014, 09:48
Ми така е , като се изправиш сам срещу силните на деня , трябва да си готов да понесеш сериозни удари.....надявам се че ще издържат на натиска защото не вярвам да продължи с години. Понеже всички са губещи в тази ситуация арабите , европейците та даже хамериканците ,
(тая цена май обезсмисля техните ноухаута).....
Мисля че ако руаснаците успеят сега и премахнат американският монопол над мнението на света, то може би и ние вече ще можем да сключваме сделки които са изгодни на нас а не на големият задокеански брат....(ех мечти, мечти....)

pa4ito
18-12-2014, 15:55
И ся ми обясни що ес се опитва да съживи ЮП.Иска да продължават да ги шантажират ли.Защо българска делегеция отива в Москва да разговаря за ЮП.

ЕС иска газ, а Русия иска да махне санкциите. ЮП ще се построи, но през Турция и Гърция съответно цената ще е друга, да не говорим за забавянето.

dimitar_vd62
18-12-2014, 17:30
Освен всичко друго в момента транзитираме газ в посока юг около 18 млрд на година, та този транзит ще спре и съответно таксите които вземаме.

myato
18-12-2014, 18:25
Освен всичко друго в момента транзитираме газ в посока юг около 18 млрд на година, та този транзит ще спре и съответно таксите които вземаме.

Това е гаден руски газ, следователно и транзитните такси са гадни и антидемократични. Не ни трябват. Ние сме пичове. Трием си г*за с ръкавите на потника.

Orm
18-12-2014, 19:18

То това са бели кахъри , чакай да видим като спре транзита пре Украйна колко ще ни е "вноската" за издръжката на същите...... едва ли някой ще ни каже де....

---------- Post added at 17:18 ---------- Previous post was at 17:17 ----------

Вчера 60 рубли за долар, днес 70. Тая год май няма да има много братушки по морето. :not-fair:

Прав си тая година ще са в Крим..... абе само бонуси печелим...

myato
18-12-2014, 19:27
Купувайте рубли, че от нова година "газ будут продават толко в рублей".

Orm
18-12-2014, 19:31

Че ние си имаме боб ..... А и сега като разработим наще находища ще настане рай... (до колко знам Бойко вече разработва)

myato
18-12-2014, 20:14
Че ние си имаме боб ..... А и сега като разработим наще находища ще настане рай... (до колко знам Бойко вече разработва)

Имайки предвид как приключват разработките му .......:balloon::shutup::innocent:

dimitar_vd62
18-12-2014, 22:21
А какво стана със сваления самолет, във Вашингтон тихо ликуват за кризата в Русия, ама нейната цена нещо се позабрави...нали си свърши работата.Рано или късно всичко ще лъсне. http://russian.rt.com/inotv/2014-12-18/OpEdNews-Ukrainskij-zenitchik-razvenchal-mif

myato
19-12-2014, 21:37
Ако някой се съмнява кой управлява, да провери тазвечерното гласуване в "парламента".;-)

Orm
22-12-2014, 19:12
https://www.youtube.com/watch?v=N6ooIrrdTec - Хайде подръжниците на "демократизаторите" да опровергаят поне един факт изложен в клипчето.

ecotronic
22-12-2014, 20:24
https://www.youtube.com/watch?v=N6ooIrrdTec - Хайде подръжниците на "демократизаторите" да опровергаят поне един факт изложен в клипчето.

Чакай да паднат още малко приходите на Русия от нефта, да видиш още, какви мозъчни промивки ще ти спретнат твоите дружки от бла-бла-пут.RU

Orm
22-12-2014, 20:55
Чакай да паднат още малко приходите на Русия от нефта, да видиш още, какви мозъчни промивки ще ти спретнат твоите дружки от бла-бла-пут.RU

Ти си майстора на бла бла бла .... нищо смислено не каза!

dimitar_vd62
23-12-2014, 17:46

Остави приходите на Русия, виж приходите на Германия как нарастват . https://www.ataka.tv/видео/борисов-и-плевнелиев-подариха-млн-лв-на-германия-за-да-се-подмажат-на-бизнеса-г-c8217.html

ecotronic
23-12-2014, 18:04
Остави приходите на Русия, виж приходите на Германия как нарастват . https://www.ataka.tv/видео/борисов-и-плевнелиев-подариха-млн-лв-на-германия-за-да-се-подмажат-на-бизнеса-г-c8217.html

Материалът на тв Атака е озаглавен "Борисов и Плевнелиев подариха 4 млн. лв. на Германия, за да се подмажат на бизнеса"

А ето тук (http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8-4-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B2-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%B5%D 0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D1%83%D1%81%D0%B0-%D0%A6%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D0%BE_432878.html) пише следното:

Решението за изплащането на обезщетението беше взето от служебното правителство на Георги Близнашки с мотива, че заради неразрешения казус са замразени германските инвестиции в България.

Не казвам, че одобрявам това за което се говори, но е добре фактите да не се излагат в стил "Иванчо пак иска отпуска".

dimitar_vd62
23-12-2014, 18:55
Ахам, по същата логика колко ли трябва да платим за ЮП.

ecotronic
23-12-2014, 20:03
Не знам, какво пише в договора за ЮП за да ти отговоря на въпроса.
И както вече казах, не одобрявам това плащане на тази немска фирма.
А и не е ясно дали решението на съда би издържало едно обжалване в международен съд и дали тези 4 млн лева няма да се обърнат в евра.
Избранниците на народа затова са избранници, за да вземат решения.
Аз мога само да гадая или да мърморя.

Maximus
23-12-2014, 21:36

E, ти да не мислиш, че запада не прави мозъчни промивки.
България в ЕС е като котенце в стъклен аквариум, хранят го, но расте колкото му позволява аквариума, а пуснат ли го извън аквариума то умира.
Фондове, без работеща икономика, а полуидиотите си мислят, че сме зависими от Русия, и че в САЩ няма расизъм и изтезания.

Orm
24-12-2014, 13:55
Я да видим какво ще е оправданието сега за сваления самолет http://ria.ru/mh17/20141224/1039921768.html

pavlin
24-12-2014, 19:04
Я да видим какво ще е оправданието сега за сваления самолет http://ria.ru/mh17/20141224/1039921768.html

Ни чул, ни видял за доказателства които не ни устройват.

nikolaaaay
25-12-2014, 22:05
Хаха, ти колко рубли си купи?

myato
26-12-2014, 13:31
Хаха, ти колко рубли си купи?

:rotfl: От такива като теб не можах да се включа, но не се притеснявам, понеже съм на нафта:devil:

pavlin
27-12-2014, 03:18
Май се набълбукаха тези които продаваха рубли и купуваха скъпи долари.

dimitar_vd62
29-12-2014, 20:04
Ся пък Русия виновна за контрасанкциите.http://govoritmoskva.ru/news/23338/

Между другото пак изчезна безследно малаазийски самолет, да очакваме ли че пак ще бъде свален малаазийски самолет от Путин.

ecotronic
29-12-2014, 20:17

Между другото пак изчезна безследно малаазийски самолет, да очакваме ли че пак ще бъде свален малаазийски самолет от Путин.

Що, при предишния изчезнал малайзийски самолет някой изобщо споменавал ли е за Путин да има пръст в това?
Че аз не съм чувал.

dimitar_vd62
29-12-2014, 20:25
Когато изчезна първия малаазийски самолет някой спомена че ще бъде използван срещу Русия и май така стана.Истината ще излезе някой ден, не знам как така изчезват високотехнологични американски самолети.Абсолютно съм сигурен че ще има продължение след време.

ecotronic
29-12-2014, 20:27
Бях чувал затова, че китайци имат пръст в това с предишния, но за Русия не бях.
Рано е да се прави аналогия между двата случая.

dimitar_vd62
29-12-2014, 20:32
Една кола да изчезне ще я намерят, не мога се съглася че такъв голям самолет може да изчезне и то на два пъти.

ecotronic
29-12-2014, 20:41
Има една приказка:

Едно нещо, което се е случило веднъж, може никога повече да не се случи отново, но за едно нещо, което се е случило 2 пъти е почти сигурно, че ще се случи и трети път.

Сега е въпрос на дни или седмици това да се разбере, дали това е вторият път.

Orm
29-12-2014, 22:13

Ми....наглеят руснаците ... не стига че са стигнали на прага на НАТО че и продължават....
А за изчезналите самолети какви ли не митове се носят...ама що само на малазийците им се случва??!?!? Бе странна работа... Трябва да пратим някой да ги сметне колко са били самолетите преди изчезването на 1-вия и колко са сега :) Ако липсват 3 , тогава добре.... ама ако са само 2 :new_Eyecrazy: "Туин Пийкс" се получава някъв ... "совите не са това което са"

dimitar_vd62
29-12-2014, 23:00
Ако не се лъжа и двата са изчезнали нощно време, нещо намирисва тази работа,току така да изчезне 63 метров самолет и да няма сигнал и следа от него.И то при наличието на толкова спътници военни и цивилни , джипиеси, навигационни и т.н.

ecotronic
30-12-2014, 10:57
За първия е доказано, че е летял известно време и е изминал бая път след като е изчезнал от радарите.

Както вече казах, бързате с аналогиите.

http://www.focus-news.net/news/2014/12/30/2006798/shest-tela-sa-otkriti-na-myastoto-na-katastrofata-na-malayziyskiya-samolet-v-yavansko-more.html

Orm
30-12-2014, 15:53
Този се намери http://ria.ru/world/20141230/1040861749.html

Жалко за хората