View Full Version : Какво направи Бойко за нас?
alfa racer GTA
20-12-2021, 12:04
ЗеленоВанката и в конкретния случай може да е прав, а не седнал.Въпросът е че "каквото за царя, това и за пъдаря..."
И не, не е "във всяка къща наредба" --> така е по цивилизованите държави.Ако имаш по смислено решение давай го да се : 1. да се обсъди дали наистина е такова и 2.ако отговора на предходния въпрос е положителен Да се приложи на практика.
Както казват "Демокрацията не е съвършена, но никой не измислил нещо по-добро".
В случая виновните сме си ние --> 30 години не ни стигнаха "Да ни доде акъла" и че не може от готвач да очакваш да създаде космическа ракета.Нито от учител, нито от градинар.За последно пробвахме с Пъдар-Пожарникар, отново неуспешно...
Както е казал народът "Всяка жаба да си знае гьола".
Проблемът е, че доста от "жабите" им зейна устището от лакомия и простотия, а и по-голямата част от народа такъв --> лаком и прост, та гласува за себеподобни и затова резултатът е такъв.
Както казаха след едни отминали евроизбори "Не може да избирате Бареков, а да очаквате резултати като от Чърчил..."
Народът сам си е виновен = "Сам паднал, сам се ударил"...
Доста дълго време се приемаше за нещо положително мутренското, шмекерското, измамническото и всякакво такова негативно поведение вредящо на обществото, което в САЩ, Германия и други нормални държави би било заклеймено като порочно...
У нас най-дълго време на такива се казваше "Аферим машаала - направи пари от нищо за много кратко време..."
Всеки един избор си има цена - едни я плащат, други отказват да плащат и емигрират .
Нямам някакви съществени очаквания и не храня такива и от "сегашните на власт", за да не съм разочарован, но им давам 30 месеца да покажат като за начало какво могат.
Ако за 2.5 години не покажат, не са те хората, други са.
П.П.
Готиното в тази тема, е че някой хора минаха от "Разпни го до осанна"...:grin:
А това е положително - означава че се развиват и усъвършенстват и имат динамично развитие в мисленето - добре е за тях, добре е и за обществото.
но им давам 30 месеца да покажат като за начало какво могат.
Инфлацията удари и спасението. 800 дни през 2001 г. = 912 дни през 2021 г.
alfa racer GTA
20-12-2021, 17:51
https://news.bg/crime/prb-ne-evropeyskata-komisiya-a-sluzhebnoto-pravitelstvo-iska-reformi.html
:biggrin::prison::indian:
ЗеленоВанката и в конкретния случай може да е прав, а не седнал.Въпросът е че "каквото за царя, това и за пъдаря..."
И не, не е "във всяка къща наредба" --> така е по цивилизованите държави.Ако имаш по смислено решение давай го да се : 1. да се обсъди дали наистина е такова и 2.ако отговора на предходния въпрос е положителен Да се приложи на практика.
Както казват "Демокрацията не е съвършена, но никой не измислил нещо по-добро".
В случая виновните сме си ние --> 30 години не ни стигнаха "Да ни доде акъла" и че не може от готвач да очакваш да създаде космическа ракета.Нито от учител, нито от градинар.За последно пробвахме с Пъдар-Пожарникар, отново неуспешно...
Както е казал народът "Всяка жаба да си знае гьола".
Проблемът е, че доста от "жабите" им зейна устището от лакомия и простотия, а и по-голямата част от народа такъв --> лаком и прост, та гласува за себеподобни и затова резултатът е такъв.
Както казаха след едни отминали евроизбори "Не може да избирате Бареков, а да очаквате резултати като от Чърчил..."
Народът сам си е виновен = "Сам паднал, сам се ударил"...
Доста дълго време се приемаше за нещо положително мутренското, шмекерското, измамническото и всякакво такова негативно поведение вредящо на обществото, което в САЩ, Германия и други нормални държави би било заклеймено като порочно...
У нас най-дълго време на такива се казваше "Аферим машаала - направи пари от нищо за много кратко време..."
Всеки един избор си има цена - едни я плащат, други отказват да плащат и емигрират .
Нямам някакви съществени очаквания и не храня такива и от "сегашните на власт", за да не съм разочарован, но им давам 30 месеца да покажат като за начало какво могат.
П.П.
Готиното в тази тема, е че някой хора минаха от "Разпни го до осанна"...:grin:
А това е положително - означава че се развиват и усъвършенстват и имат динамично развитие в мисленето - добре е за тях, добре е и за обществото.
Бе аз ли съм толко тъп ,че не мога да се изразя правилно или ти не зацепваш.
Докато някой решава вместо мен тва ще е-тъй ясен ли съм.Директна демокрация-референдумчета за всичко.Не само на държавно ниво,а и на общинско ,градско ,селско и махленско ,ако щеш.
Изпълнителната власт да козирува, слуша и изпълнява каквото и е разпоредил Парламента или народа,а не обратното както стана при Баце.
В интерес на истината му признавам ,че в началото той беше по-демократичен от тези преди него,но после се обгради със лизачи и клекна пред жабетата.
Те ти решението-демократично при това .
А дали ще работи,ако зависеше само от мен-гарантирано щеше да работи.Но и да не работи ,поне вината ще е ясно чия е и няма да се налага да оплюваме тоя или оня ,а спокойно може да плюем по огледалото.
На новите 2.5 години са им много,ако ще правят нещо -да действат до 6 месеца,визирам не само правителството , а и парламента ,иначе -оставките и кой от къде е.
alfa racer GTA
20-12-2021, 19:33
Офффф...
Аз не зацепвам, ама има и друго:
"Как ще решаваш ти, при положение че нямаш знания и което е по-лошо искаш някой друг да реши вместо теб, щот теб те мързи да си напишеш по-лесното домашно = да избереш кой?". Мързи те и те е мързяло досега да направиш по-малкото усилие, ма ти си сигурен, че в по-голямото и по-често усилие ще имаш повече и по-голям успех...???
Ма то не е само до "знания" натрупани, а и до способност за анализ, защото знанията се научават дори наизустяват като папагал, но за качествен анализ си иска качествена мисловна дейност, която не пада от небето е резултат от многогодишен последователно положен умствено мисловен труд...
Ако те е мързяло досега, що си убеден че занапред няма да е същото...???
В смисъл много по лесно е веднъж на 4 години да избереш човек като го прецениш дали става за тази работа и дали ще я свърши добре, отколкото за всяко едно решение ежедневно да търсиш информация, да мислиш, анализираш, правиш изводи и най-накрая да стигнеш до верния резултат.
И това всеки път когато пряката демокрация отнася до теб въпрос по който да се произнесеш...
Тоест, иска се една интелектуална зрялост на цялото общество и не само зрялост, а степен на интелектуална зрелост на това общество.Под тази степен на интелектуална зрялост твоите решение като индивид и решенията на обществото като цяло няма да са правилни.
Това е като да пишеш обща средно аритметична оценка на всички ученици в един клас = ако имат зрялост и интелект може да имат общ успех над 5.00, ако обаче двойкаджиите си кажат "Е сега ще имам 4-ка щот средното между моята двойка и шестицата на отличниците е 4, а пък отличниците като им пишат 4 и видят че колкото и усилия да положат максимума който ще постигнат като оценка е 4, тогава ще се демотивират да учат и най-накрая целият клас ще е с обща оценка "СЛАБ 2".
Сега при представителната демокрация се изисква зрялост веднъж на 4 години, за да избереш за депутати правилните хора които ще решат проблемите и имаш оценка среден 3.50, при пряката демокрация всеки ден ще се изисква такава зрялост, за да можеш да вземеш правилно решение по всеки един въпрос по който пряката демокрация те пита и от чието решение ще зависи в някаква степен бъдещето ти на теб, на децата и на внуците, а ти ми твърдиш че ще си с оценка "Отличен 6"...
Откъде тази убеденост в светлината на гореизложеното?
С други думи :
"Как ще бъдеш адекватен и правилно решаващ всеки ден, ако сега не си способен(обществото не е способно) да си адекватен веднъж на 4 години?"
И за да допълня и ти дам възможност за "самотестване" на интелекта и зрелостта ти кажи сега горе от линка кой е прав --> Прокурорите които дуднат в клипа или Ицо Иванов, който вика "Гешев ДолУ!!!"
Щото в момента всеки вика " Другият е виновен, не съм аз"?!
Кажи какво си анализирал и преценил досега от изнесеното в публичното пространство за "проблемите и перипетиите на Българското правосъдие, върховенство на закона и справедливост?"
Щот както виждаш горе ---> всеки Трича/Обвинява другия...
Тоест всеки/всяка власт(съдебна, изпълнителна и законодателна) "прехвърля топката" и се получава един "дрибъл без край.." който на практика не решава нито един проблем...
Офффф...
Аз не зацепвам, ама има и друго:
"Как ще решаваш ти, при положение че нямаш знания и което е по-лошо искаш някой друг да реши вместо теб, щот теб те мързи да си напишеш по-лесното домашно = да избереш кой?". Мързи те и те е мързяло досега да направиш по-малкото усилие, ма ти си сигурен, че в по-голямото и по-често усилие ще имаш повече и по-голям успех...???
Ма то не е само до "знания" натрупани, а и до способност за анализ, защото знанията се научават дори наизустяват като папагал, но за качествен анализ си иска качествена мисловна дейност, която не пада от небето е резултат от многогодишен последователно положен умствено мисловен труд...
Ако те е мързяло досега, що си убеден че занапред няма да е същото...???
В смисъл много по лесно е веднъж на 4 години да избереш човек като го прецениш дали става за тази работа и дали ще я свърши добре, отколкото за всяко едно решение ежедневно да търсиш информация, да мислиш, анализираш, правиш изводи и най-накрая да стигнеш до верния резултат.
И това всеки път когато пряката демокрация отнася до теб въпрос по който да се произнесеш...
Тоест, иска се една интелектуална зрялост на цялото общество и не само зрялост, а степен на интелектуална зрелост на това общество.Под тази степен на интелектуална зрялост твоите решение като индивид и решенията на обществото като цяло няма да са правилни.
Това е като да пишеш обща средно аритметична оценка на всички ученици в един клас = ако имат зрялост и интелект може да имат общ успех над 5.00, ако обаче двойкаджиите си кажат "Е сега ще имам 4-ка щот средното между моята двойка и шестицата на отличниците е 4, а пък отличниците като им пишат 4 и видят че колкото и усилия да положат максимума който ще постигнат като оценка е 4, тогава ще се демотивират да учат и най-накрая целият клас ще е с обща оценка "СЛАБ 2".
Сега при представителната демокрация се изисква зрялост веднъж на 4 години, за да избереш за депутати правилните хора които ще решат проблемите и имаш оценка среден 3.50, при пряката демокрация всеки ден ще се изисква такава зрялост, за да можеш да вземеш правилно решение по всеки един въпрос по който пряката демокрация те пита и от чието решение ще зависи в някаква степен бъдещето ти на теб, на децата и на внуците, а ти ми твърдиш че ще си с оценка "Отличен 6"...
Откъде тази убеденост в светлината на гореизложеното?
С други думи :
"Как ще бъдеш адекватен и правилно решаващ всеки ден, ако сега не си способен(обществото не е способно) да си адекватен веднъж на 4 години?"
И за да допълня и ти дам възможност за "самотестване" на интелекта и зрелостта ти кажи сега горе от линка кой е прав --> Прокурорите които дуднат в клипа или Ицо Иванов, който вика "Гешев ДолУ!!!"
Щото в момента всеки вика " Другият е виновен, не съм аз"?!
Кажи какво си анализирал и преценил досега от изнесеното в публичното пространство за "проблемите и перипетиите на Българското правосъдие, върховенство на закона и справедливост?"
Щот както виждаш горе ---> всеки Трича/Обвинява другия...
Тоест всеки/всяка власт(съдебна, изпълнителна и законодателна) "прехвърля топката" и се получава един "дрибъл без край.." който на практика не решава нито един проблем...
Правилно си забелязал ,че ме мързи да мисля,но да ти кажа и една друга истина- аз си знам много точно кое е добре за мен и кое не. От тия дето не ги мързи да мислят хич и не очаквам да се погрижат за моите интереси ,а точно обратното,те мислят само и единствено да ме ограбят и използват за собствена изгода.И тъй като повечето хора са като мен мисля ,че е добре да отнема възможнстта на мислещите да се разпореждат от мое име.
Ако смяташ ,че не си в състояние ти сам да решаваш -това си е твое право.Делегирай правата си на някой мислещ и се наслаждавай на резултата,а мен ме остави сам да се погрижа за себе си.
Всъщност и аз за много неща се доверявам на други хора,но най-често срещу заплащане,по-рядко нещата са на приятелски начала.Но нашите политици не ги виждам като приятели .Налага се да избирам по-малкото зло.
И да ти кажа при мен нещата се случват не толкова с мислене, а по другия начин-с яко бачкане .Може би не е особено печелившо ,но това ме устройва напълно.
Е тука те набарах на къс пас-нема такъв филм през четири години-битката е ежедневна и трябва непрекъснато да си на нож,важно е и да има човек и добра памет ,щото да се взимат под внимание и събитията за дълъг период от време ,иначе става въртене в кръг.Това не ни е силна страна и си настъпваме мотиката периодично ,но какво да правиш-това си е до генотип.
"Кажи какво си анализирал и преценил досега от изнесеното в публичното пространство за "проблемите и перипетиите на Българското правосъдие, върховенство на закона и справедливост?"
Мисля ,че съм отговорил по-горе и на този въпрос.
но ако искаш ще поясня-
баш тия които визираш са ефективни като пробити капути-вероятно щото са точно такива.Толкова с анализа.Щом и тия супербавнозагряващите от Металика са го забелязали ,нямам какво повече да добавя.Всъщност не, имам-
https://www.youtube.com/watch?v=G3lwXGAzz5E
ivan dimitrov
20-12-2021, 20:37
Инфлацията удари и спасението. 800 дни през 2001 г. = 912 дни през 2021 г.
Извинявам се, че не осъзнах по рано стойноста на попадението!
Може би култово за годината, поне за мен.
Страхотно светоусещане!
Поздравления!:th_up:
Извинявам се, че не осъзнах по рано стойноста на попадението!
Може би култово за годината, поне за мен.
Страхотно светоусещане!
Поздравления!:th_up:
Ама няма нужда да се извиняваш за увеличеното време, нужно за осъзнаване,просто и теб те е барнала инфлацията.:Yeeeehaaa:
ecotronic
20-12-2021, 21:37
Пряката демокрация, на пръв поглед, е добро нещо, но е нож с 2 остриета. Тя, реално, е предшествала представителната.
Представителната демокрация е измислена за да реши един чисто технически проблем - невъзможността, дадено множество от хора да се съберат на едно място за да решат някакъв казус.
Днес този технически проблем не съществува, но с много малки изключения, пряка демокрация, няма.
На този етап на развитие на съзнанието, без авторитаризъм, нещата, не се получават. Примери, колкото искаш.
alfa racer GTA
20-12-2021, 23:14
Правилно си забелязал ,че ме мързи да мисля,но да ти кажа и една друга истина- аз си знам много точно кое е добре за мен и кое не.
1. Когато говоря на "ти" не означава че говоря на конкретния човек, още по-малко за теб.
Аз говоря за цялото общество - за да имаме ефикасна реално действаща пряка демокрация трябва да имаме определена степен на зрялост като общество.Това се постига преди всичко с образование, продължаващо обучение и само образоване.
Просто не всички искат да жертват това време, енергия и нерви, за да достигнат това ниво на зрялост(демокрацията дава, но и изисква от индивида). И това е напълно нормално, защото на повечето хора не им се занимава нито с политика, нито искат да им отиде живота за такова "узряване" и самоусъвършенстване, а искат просто да си живеят живота докато не е изтекъл...
За Швейцарците мога да кажа със сигурност, че са достатъчно зрели имайки предвид това:
---> https://money.bg/politics/shveytsariya-othvarli-bezuslovniya-bazov-dohod.html
и това
---> https://www.haskovo.net/news/157252/shveytsartsite-otkazaha-3300-evro-minimalna-zaplata
За мен това е достатъчен атестат за зрелостта на това общество.
А сега си представи, че същите референдуми бяха проведени на наша територия в България и си помисли хубаво какво би се случило...
2. Не може да "анатемосваш" всички
тия дето не ги мързи да мислят хич и не очаквам да се погрижат за моите интереси ,а точно обратното,те мислят само и единствено да ме ограбят и използват за собствена изгода. не за друго, а защото и те са хора като теб и това че "мислят" не означава че нямат елементарен морал или че не мислят за благото на България.Нито пък, че не са си уредили живота и затова са алчни да крадат от общото.
Не можеш и да прокарваш такова разделение --> мислещи и немислещи/ интелигентни и не толкова интелигентни.Аз го давам само и единствено като пример, че демокрацията по начало изисква от индивида и от обществото, за да му "даде" определени блага, постижения присъщи само за демокрацията.Има Бащица = той се грижи за теб и за обществото и това е негова отговорност, няма Бащица има Демокрация = ти се грижиш за себе си и за обществото и това е отговорност на всеки един индивид от това общество.Проблемът е когато много хора са живели продължително с Бащица, той "е мислил и се грижил за тях" и те са свикнали друг да носи тази тежест и когато им дадеш тази възможност, право и отговорност да се грижат сами за себе си, те просто отказват да я поемат и да се грижат и мислят и за себе си и за обществото и търсят поредния Бащица, но в условията на демокрация тази възможност по начало и отнапред е изключена.Те обаче "на инат" отказват да приемат тази действителност и " си искат Бащицата".
Както съм казвал у нас "Всички искат капитализъм с комунистически цени" - "Искат да си купят чисто нов мерцедес S класа на цената на трабантче от комунизма". Такъв филм няма... Дори и в Китай...
С други думи навсякъде има черни овци и това не зависи от интелекта или липсата на такъв.
3. Изглежда не си разбрал --> добрата памет не е = добри аналитични възможности у един индивид.Имам един съученик и досега не съм срещал човек с такава фотопамет - с едно прочитане на нов текст е запаметил 80% от него буква по буква, а с две прочитания го възпроизвежда на 98% буква по буква. Когато обаче по биология химия и т.н. опреше да анализ беше на ниво 3.50-4.00. Сега работи като изпълнител за една много малка пенсионна компания и като гледам от 20 години не е мръднал и няма и желание за "мърдане" развитие, защото развитието предполага задължително анализ.
В този смисъл това че помниш или имаш добра памет не е = добър анализ...
Или казано с други думи това че "не ти пука, че не можеш да направиш анализ, защото можеш да помниш" нито ти гарантира, нито обуславя, дори напротив като не ти пука провалът при вземане на решение е сигурен заради твоят непукизъм/убеденост че "анализ не ти е необходим, а само памет е достатъчна".
Повечето неща в живота се съобразяват, а не се помнят на изуст.
4. Както казах -ти харчиш собствени пари и затова си заинтересован за максимална ефикасност при "харченето, но онези в парламента харчат чужди(мои, твои, наши) пари и поради това ефикасността им е последна грижа, а първа е как "да вземат повече".
Разбира се не генерализирам за 100% от депутатите, но дори 45%-51% са достатъчни, за да провалят цялата законодателна дейност...
Общо взето не си разбрал и най-вече си държиш на ината си, ама каквото е такова.Още повече е и нормално от гледна точка на това, че повечето хора са обезверени и раздразнени от "яловите опити за демокрация в България" и това води до този им "инат", тоест "игра напук" без да съзнават, че дори да не платят те, плащат техните деца и внуци...
Евалата компания....някой неща от живота яко ви отбягват....излезте от тия мидени черупки и бъдете позитивни..;)
Темата е за Бойко...на тези който им липсва мога да подаря рекламни фанелки от последните избори с лика му, където имитира Ал Копоне на снимката, а под нея пише.."Аз вярвам само на тоя човек"
Иване дай адрес бате по еконт ще ти я пратя за Коледа...:)))
Рацер ,най-напред благодаря за отделеното време.
По първа точка:и аз бих гласувал по същия начин,пита се узрял швицар ли съм или прост das?
По втора:съмнявам се да съм разбрал правилно какво искаш да кажеш ,но ако систематизираш нещата съобразно моите интелектуални възможности и се изразиш по начин релевантен на нивото ми да анализирам така изложеното от теб ще съм ти благодарен от сърце.Засега ще се въздържа от предоставената ми възможност да синтезирам в писмен отговор това което ми се връти в главата.
По третата:изложеното от теб становище изисква способности и познания на поне професор по психология,какъвто не съм и също се въздържам от коментар.
По четвъртата точка:
При вземането на решения посредством референдум, ако се вземе някакво решение което не устройва много хора просто се инициира нов .Докато при варианта това да се случи на парламентарно ниво ще трябва смяна на дупетатите,което е труден ,скъп и бавен процес,защото мило и драго дават да топлят седалките в пленарна зала и без камъни и дръве не си вдигат насраните гъзове,камо ли да си признаят грешките.Защото видиш ли са поели отговорност пред партията си и тези които са ги избрали , да ги мътят там каквито ги мътят, пък кво се получило накрая хич не ги е.е .Важното е ,че те са си о.к.
В заключени бих допълнил ,че сугестивните методи които ползват политиците явно работят и при възрастни хора,четейки какви ги твориш.Ма ако те набарам тъй ще те напия,че ще си имунизиран до живот от подобни вредни влияния.
Евалата компания....някой неща от живота яко ви отбягват....излезте от тия мидени черупки и бъдете позитивни..;)
Темата е за Бойко...на тези който им липсва мога да подаря рекламни фанелки от последните избори с лика му, където имитира Ал Копоне на снимката, а под нея пише.."Аз вярвам само на тоя човек"
Иване дай адрес бате по еконт ще ти я пратя за Коледа...:)))
Бобка,
За това какво е направил Бойко за нас, единствено той може да ни открехне .Ама явно не му е дошло времето да пише,айде да го наречем най-общо казано, нещо от типа на мемоари.:censored:
P.S. ский кво изнамерих в тубата https://www.youtube.com/watch?v=g7dE3yCMmQU&list=OLAK5uy_klL3EYET-g8ScGtoerHdMOS0gZ5M7CORI&index=1:tequilla:
alfa racer GTA
21-12-2021, 11:07
Това което съм казал изобщо дотук е че "Когато над 50% от обществото в България мисли и гласува като обществото в Швейцария ще има смисъл и ще е дошло времето за пряката демокрация."
Ти не си "обществото" и "Една птичка пролет не прави."
Докато има маса народ които си продават гласа/бъдещето за 50/100/200 лева пряката демокрация е безсмислена у нас.
Технологично считам, че е дошъл моментът с малки крачки да вървим към пряка демокрация."Малки крачки" = първоначално произнасяне на референдуми по по-незначими въпроси и постепенно въвеждането на по-значими за живота и бъдещето на държавата и обществото в следващите 30 години и накрая на тези 30 години да бъде променена Конституцията в насока пряка демокрация и произнасяне на народа за над 95% от съществените за него въпроси.
Лично макар и да не съм точно вярващ, считам че в Библията има много истини и една от тях е че "Докато не умрат родените в робство ще се въртим в пустинята..."
Робите/незрелите пречат с мисленето и поведението/гласуването си на свободните/зрелите да бъдат истински свободни и изкривяват настоящето и бъдещето им...
ecotronic
21-12-2021, 13:01
В предвид на това, че голяма част от тези, които продават гласовете си, не се различават съществено от зеленчуците, може би, именно поради това, има смисъл от пряка демокрация.
"Пряка демокрация" при силно податливо на манипулации население, е рецепта за катастрофа. Дори не е нужно някой да купи нечии глас.
ecotronic
21-12-2021, 13:52
Податливото на манипулации население, само по себе си, е предпоставка за катастрофа, без значение, модела на управление. За справка - Германия от 30 - те години на миналия век.
alfa racer GTA
21-12-2021, 14:26
Единственият път е през образованието на тези "зеленчуци", защото те не разбират какво точно причиняват на себе си, децата, внуците, околните около тях и на цялото общество.
И въпреки това пак ще има хора които ще гласуват буквално "срещу себе си" и срещу своите интереси, включително тези на децата и внуците си, защото няма да осъзнават точно какво правят.Въпросът е да са минимален процент.
Вярно е че една част от политиците крадат, но аз и досега не разбирам, защо след като се разбра че Костадинов от партия "Възраждане" с първата голяма партийна субсидия от над 800 000 лева си купи и изгради къща с парите на данъкоплатците има хора които гласуват за него , включително двама мои приятели...???
Явно "малко краде" и според разбиранията им няма проблем.
От друга страна, това че и някой друг краде(освен "Възраждане") не е повод когато се разкрие такъв политик да бъдем "благи и всеопорощаващи" като избиратели, защото така насърчаваме точно шмекерите "пазаруващи на нащ гръб" и пренебрегваме истински почтените хора в политиката които всички сме на мнение че са твърде малко и затова държавата ни "не върви"...
От тази гледна точка и за да не направят такива хора някакъв "сакатлък" всичко е по-добре да става с "малки крачки" та дори и да стане гаф да не се отрази съществено.
Сега чета "546", който казва "Като се сгреши, ще се прегласува".Ами не Не може "да се прегласува".
1.Кой ще казва че суверенът е "сгрешил"?
2.По какви критерии ще се прави "преценката за грешка от суверена"?
3. Видяхме "Великобританците" --> веднъж гласуваха излизане от ЕС и това им беше...
Тоест, това не е детска игра "На си ти парцалките, дай си ми бонбонките".
Тук в над 99% от референдумите "втори опит" не се допуска...
Освен това няма и такава практика в международен мащаб в никоя държава .Практиката е "Това реши Суверенът !" и точка, тоест ИЗПЪЛНЯВАЙТЕ волята Му...
Мога и още да пиша по тази проблематика и да поставям все такива съществени въпроси, но както някой е писал по-горе "не те разбирам"...
Робите/незрелите пречат с мисленето и поведението/гласуването си на свободните/зрелите да бъдат истински свободни и изкривяват настоящето и бъдещето им...
Да ти кажа- на мен не ми пречат точно те,а и такива електорални единици са малцинство,пречат ми тези които взимат грешни решения вместо мен използвайки моя вот.Друго си е аз да осера пейзажа.
И още нещо Рацер ,дай по-весело,че си на път ми промениш мирогледа от демократичен към авторитарен , а узурпирам ли властта ще настане такъв ред и дисциплина ,че няма да ти е до избори , а ще пишеш за далекобойността на Калашников.:bad_evil:
alfa racer GTA
23-12-2021, 00:21
Мани недей баш на дърти години да ставаш Узурпатор.
Най - накрая ще си кисел като Бойко след всеки един от изборите тази година.
П.П.
Нали имаше един Узурпатор у форумо, къде се загуби тоя чиляк.Па и разни други покрай него...???
ivan dimitrov
04-02-2022, 19:34
А стига бе!
Най после тишина!
Изглежда всички, днес, са по добре от вчера(без мен).
Честито!
ecotronic
05-02-2022, 15:42
Извинявам се, но от събиране на цветя и рози, не ми остава време да пиша в темата. :tooth:
А и пуснете тема "Ко напраи Киро за нас" та да дращим актуално.
alfa racer GTA
05-02-2022, 17:11
Съгласен "за актуалното", па белким накрая се сетим
https://www.youtube.com/watch?v=PzRg--jhO8g
Ама надали - някой не се сещат да изпълнят основното си гражданско задължение = да се "запознаят" с кандидатите, та какво остана за онова горе което Кенеди казва...
Интересното е, че Гешев "го кара по навик" и ходи "на крака" при силния на деня, както го правеше за БатБ...
"Да се удари" този, да се "оправдае" онзи...Докато битува в нас "съзнанието" за "наши и чужди" хора, съзнанието "да се удари" и "да се оправдае" нищо хубаво не ни чака...
Робите съзнание за вземане на самостоятелно собствено решение нямат ...Та така и "сподвижниците"...
Имаше един научно популярен и исторически филм по Дискавъри - "Сподвижниците/съмишлениците на Хитлер"...
Та и Кратуната все такива постави по различните държавни институции...
Симптомите обаче не са обнадеждаващи ==> за министър председател, за депутат(преди това) и за партия победител на изборите е избран човек нарушил Конституцията, който казва без да му пука "Поемам пълна отговорност", знаейки че такава няма...
Българският политически "елит" и българския народ се оказа доста неспособен да издига и избира най- честните, най-почтените, най-способните...
Народът ще пати "докът му доде акъла"...
Това е лечението за такова племе...
Лошото е, че на някои "акъла не им идва до края на живота им"...
ivan dimitrov
06-02-2022, 18:41
Извинявам се, но от събиране на цветя и рози, не ми остава време да пиша в темата. :tooth:
А и пуснете тема "Ко напраи Киро за нас" та да дращим актуално.
Бре!
Много си смел бе!
Откъде цветя и рози през зимата!? Парник имаш, а!? Ами ток откъде!?
Крадееееешшш, ах ти.....!
Ама това че не те е страх от Рашков е похвално.
Куражлия!
Рацер
Не е важно какво аз съм направил за държавата. Важно е какво тя ми взема.
Щото аз може да направя много, но не мога да направя всичко, а държавата може да не ми вземе нищо, но може и всичко да ми вземе.
Би ли ми обяснил - как прокуратурата "удря" и оправдава тоя/оня, след като кой крив, кой прав накрая решава съдът.
И при това - има Европейски съд и прокуратура.
Вярята не ми позволява да пусна нова тема.
Нещата винаги са свързани.
alfa racer GTA
06-02-2022, 20:50
Не ме интересува "какво искаш да ти обясня", а дали има смисъл.
Факт -Лена Бориславова получавала 13 690 лв. на месец от ББР с нищожен договор (ДОКУМЕНТИ)
https://tribune.bg/bg/mrezhata/glasove-lena-borislavova-poluchavala-13-690-lv-na-mesets-ot-bbr-s-nishtozhen-dogovor/
ivan dimitrov
06-02-2022, 21:27
Не ме интересува "какво искаш да ти обясня", а дали има смисъл.
Факт -Лена Бориславова получавала 13 690 лв. на месец от ББР с нищожен договор (ДОКУМЕНТИ)
https://tribune.bg/bg/mrezhata/glasove-lena-borislavova-poluchavala-13-690-lv-na-mesets-ot-bbr-s-nishtozhen-dogovor/
Ти си прецени - има ли смисъл. На мен просто ми беше любопитно. Понеже пак споменаваш прокуратурата.....
Ей...много сте нетърпеливи, искате да пуснете тема за Просто Кирчо след.. има няма един месец управление, а за Бойко е пуснахте след шест години....!
Иване, знаеш ли какво е тишина...?....според мен е в мътна вода голяма риба се лови...та в тоя ред на мисли, пискаш за тока....ако правиш бизнес с домашен ток, а не с промишлен си ти.....а дано ме разбереш, защото ако тръгна да разеснявам, ще ме обяват за селски тарикат...;)
alfa racer GTA
07-02-2022, 15:50
Бобби, като няма БойкоБОР&Сие в :prison:, :hump: поне да има.
Истина е, че търпението на хората се изчерпа още 2 -2.5 години преди края на управлението на Борисов, след това само частният сектор "Обра пешкира" на пандемията - държавни служителчета и в държавни фирми си раздаваха 13 и 14-та заплати, раздаваха си "бонуси за добре свършена работа" и какво ли още не, докато фирми от частния сектор бяха принудително затворени по време на пандемията, а след това сега и ток, газ поскъпна с по 300-400% и в момента НЯМА ОСЪДЕНИ от ГЕРБ, Борисов си живее "живот на колела" в жипката, няма и обещаните реформи...
И хората освирепяха в буквалния смисъл на думата - или трябва да има виновни или реформи или тези да си ходят...
В смисъл, че това правителство НЯМА ВРЕМЕ и няма и да има кой да му го даде.Мисля си обаче, че Кирчо и Сие това не го схващат съвсем.
Прави си, че няма и месец- два откакто има правителство, но просто народът е зажаднял за ...сети за какво...
Няма пари - дребния бизнес е в режим "оцеляване", и в същото време се разпределят бонуси, заплати...
Ето реалната ситуация:
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Hoteli-v-Plovdiv-Sofiya-i-po-moreto-falirat-1193091
https://www.bgfermer.bg/Article/10371529
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/01/28/pandemiiata-i-krizata-prinudiha-redica-malki-firmi-da-falirat.478175
https://www.moreto.net/novini.php?n=128276
Хотели, ресторанти, заведения и среден бизнес ги остави, те ще намерят кой да ги закупи.
Проблемът е дребния бизнес с по 1-2 до 5-ма работници. Те и по време на пандемията "изтъняха" и сега вече фалират. Ще фалират най-уязвимите, тези които на практика работят за себе си като фирма и сами са си и шефове и работници.
Сам се сети до какво ще доведе това и в аспект безработица/хора в бюро по труда на които държавата им плаща, и като гласоподаватели и в икономически план като развитие на икономиката...
Някои трябва да плати сметката направена досега от ГЕРБ, и кой ще плати зависи от Кирчо...
Ако той не направи така, че тези които се оядоха да я платят и това плащане да се хареса на народа, дните му на премиер ще са преброени...
Сега, нищо не казвам "ЗА" или "ПРОТИВ" Кирчо или Борисов/ГЕРБ. Единствено "осветлявам" каква е текущата ситуация, а тя е : "НЯМА ВРЕМЕ :stumm::shutup:" ...
И на избирателя/народа не му пука, че "Киро няма време" - да не е ставал министър председател(както се казва).
А проблемът на Киро е че заяви на всеослушание "При нас събрахме най-добрите експерти" , тоест "Нямаме нужда от акъл, ако искате да ни давате акъл, запазете си го и акъла и помощта която искате да ни дадете!"
Твърде леко направено изявление съдържащо доста необмислена претенция за "най-доброто" - така предварително уби желанието на над 80% от имащи желание да му помогнат, тъй като малко или много тази му претенция казва "Вие останалите не сте измежду най-добрите експерти".
На мястото на тези експерти какво ще си кажеш - например става ли: "ОК, прави ти път и върви на *** си"...
Твърде глупава, егоистична и недалновидна постъпка. Дори Борисов не постъпваше така.
Гледам вчера или онзи ден - "Щял да слиза всеки път при протестиращите и да ги изслушва" - ами хубаво, ама това едва ли ще му помогне, ако ще и по 10 или 100 пъти на ден "да слиза и изслушва", ако не предприема правилните мерки.
Защото какво е по-различно от Борисов --> някои прави протест и той кляка...
Както казвах в предишни постове "от мен 1000 дни ги имат", защото поне толкова са необходими да преодолеят съпротивата на вярната на Борисов администрация и да започнат да показват, че правят правилните неща.
А от моя гледна точка Киро си е провал, защото на практика от изявленията им разбирам, че нямат готови законопроекти които да внесат и да бъдат гласувани от НС за решаването на проблемите, а сега тепърва "ги мъдрят" ... Не си е написал домашната работа като премиер - седни си "СЛАБ 2" , това ми е оценката за първите 6 месеца която му пиша.
А му пиша "СЛАБ 2", точно защото на практика без готови законопроекти(написано домашно) тези първи 6 месеца Народното събрание ще бездейства и ще се занимава с глупости и партийни крамоли.
Кой излъга, че "е събрал най-добрите експерти" не зная - себе си или избирателя/народа и до какво ще го доведе тази му лъжа, в която явно сам си вярва.
Те ако бяха "Най-добрите" щяха да са се интересували от проблемите преди Кирчо да дойде на власт и да имат готови законопроекти които да решават тези проблеми стоящи "От време Борисово", та и отпреди него...
Общо взето сме си "едно племе с фалг" по класификацията за развитие на народите/държавите направена от САЩ .
И сме такова "Племе" точно поради начина по който подхождаме за решаване на съществуващите ни проблеми.
Вместо научен подход и пестеливост в изказа и обещанията правим гръмки обещания и пускаме фойерверките...
П.П.
Както казах - "Игра на тронове" - всеки срещи всеки така ще ни изглежда политиката.
А на практика настъпи турболентен период в политиката през който период доста партии ще се изредят в политиката и "ще си отидат" от политиката...
И така и трябва да бъде, докато не дойде партия която "си е написала предварително домашното", реагира бързо, точно и адекватно на възникващите проблеми и има ресурс и капацитет да управлява добре.
От сега "сложените на терена" не виждам такава партия, но както казах "давам 1000 дни на Кирчо" да го видим какъв шанс има, макар че щом "чакаме на шанса", а не на предварително свършена работа, за мен нещата са ясни...
Ма все пак "давам 1000 дни".
ecotronic
07-02-2022, 16:03
Ами ти сам го каза. Народът е прост. Докато има немалко хора, които да се връзват на гръмки обещания, нищо добро не ни очаква. На мен лично ми е смешно, когато някой "лидер" заяви, че формацията му има план за нещо си. Демек ей го проблема, ние имаме строен план за решаването му, но не сме на власт. И ако ни дадете властта, жална му майка на проблема :tooth:
alfa racer GTA
07-02-2022, 17:57
1/. Проблемът не е "във връзването", а че на хоризонта не се вижда можещ да реши проблемите.
2/. Едва след това идва проблема "с връзването".
Тоест 1 НЯМА и 2 и "ДА ИМА" то народът "СЕ ВРЪЗВА" на такива които му хвърлят прахоляк в очите и само дигат пушилка защото са "по-гръмогласни", като пренебрегва можещите да решат проблема/ите, защото последните по принцип не считат, че трябва да вдигат пушилка, след като МОГАТ...
Когато видим МОЖЕЩ, тогава ще дойде и проблема с ВРЪЗВАНЕТО на не можещи вдигащи пушилка...Като МаяМа например --> била правила НОВ ПРОЕКТ...
Но горните са резултат от 2 проблема:
1. Проблем на политическата култура на самите политици и народ/избиратели
2. На законодателството.
Защото, след като няма политическа култура да се провежда/практикува по определен начин изборната кампания, то поне да се уреди законодателно това как да става и по кои основни пунктове трябва кандидата и партиите да дадат отговор на избирателя.
Сега всеки кандидат политик и партия си плещи всякакви глупости ... и в резултат става едно МАЗАЛО...
Ами ти сам го каза. Народът е прост. Докато има немалко хора, които да се връзват на гръмки обещания, нищо добро не ни очаква. На мен лично ми е смешно, когато някой "лидер" заяви, че формацията му има план за нещо си. Демек ей го проблема, ние имаме строен план за решаването му, но не сме на власт. И ако ни дадете властта, жална му майка на проблема :tooth:
От моята камбанария изглежда още по-весело : Ей ги кинтите ,ние имаме ясен план за тях,но не сме на власт,Ако ни дадете властта,жална им майка на кинтите.:tequilla:
Е лошо няма,има ли кинти ще се намери и кой да ги гепи,положението се сговнява чак когато кинтите са кът.
ecotronic
07-02-2022, 20:15
Рацер, объркани са ти мислите, ми се струва. Вкарай някоя и друга ракия за да ги приведеш в ред. :)
Ебати и народа....
или като подписа на Иван... няма такъв народ....аз съм прост, Бойко е прост, новите управници и те прости, а другите простаци седят наведени и чакат някой да ги оправи....и т.н...
Аз не пискам....20-се години ме възпитаваха в социализъм(комунизъм)...не успяха, че не бях в час...то си ми личи..:))..от там нататък сам се оправям и не се оплаквам като погледна нещата в световен мащаб...тя теорията на Дарвин ще излезне вярна...ако не се трудиш си оставаш маймуна....
Ако имаме точно и спрадвеливо правосъдие нещата ще са по различни...работещите, можещите и учените ще са много по добре....НО... ние продължаваме да се правим на тарикати...и за това ни шиба големият брат, малкият брат....руснак, германец, англичанин или американец...Е можеше да сме Швейцария на Балканите, ама не...;)
alfa racer GTA
07-02-2022, 21:46
Рацер, объркани са ти мислите, ми се струва. Вкарай някоя и друга ракия за да ги приведеш в ред. :)
Е па как не запомнихте! Нали съм ти казвал, че не съм ракиджия.
На Black Sea Gold https://bsgold.bg/brendi/ съм - за мен това е най-доброто. Иначе имам един 45% Bulleit чакащ ме от миналата година в готовност в хладилника, ама все не стигам до него. Междувременно жената и тъщата мъкнат нек'ви други уискита и коняци които не пия и тъщата е "с последно предупреждение", а жената "преди налагане на финансови санкции", ако продължават да харчат пари за боклуци.
И без това заваля силен дъжд, време е за един 7 годишен коняк, ама докато го :drinking: ще ме е яд, че са харчили пари за продукти на винпром Преслав, а не за Black Sea Gold.
П.П.
Не са объркани бре, чети по няколко пъти и препрочитай докато разбереш смисъла :grin:
Междувременно жената и тъщата мъкнат нек'ви други уискита и коняци които не пия ... :grin:
Виж са,ти кат не ги пиеш,ние ще помогнем ...аз де...,нали това тук е форум за да си помагаме кой с квот може.Та значи товариш в багажника квото не пиеш и като имаш път към мойто село си добре дошъл,а аз ще командировам жената на гости в тъщата докато оправим нещата.
Ай кат за финал на темата за бат Бойко едно Наздраве тука с Метаксичка-7звездички, не я знам колко е отлежала.
Наздраве...:drinking:...дай Боже на всеки такава тъща и жена...:wow:...тя темата си е пиянството на един народ, неговите разбирания за политика и оправия....ебати и хъшовете сме, пак сме в една кръчма...:)
п.п..alfa racer GTA....това много ми допадна BRANDY BLACK SEA GOLD 33 XO....подариха ми една бутилка по нова година и ми допадна...но не се държи в хладилник...;)
ecotronic
09-02-2022, 18:18
Нещо оптимизмът ми за харвардското образование започва да намалява.
Да имаш на разположение службите и да ходиш в прокуратурата с изрезки от вестници......
ivan dimitrov
09-02-2022, 23:28
Е! С какво друго да отиде?
Ако имаха доказателства за нещо, отдавана да бяха внесли материалите в Европейската Прокуратура.
Там обаче, мантрата 'В Името На Народът" не минава.
Днес, майка ми, ми "наду главата" че пенсията и е намалена с 20лв. Нищо че уж нямаше.....
Не била само тя, което е успокоително......
Веднага след като изчегъртаме Главният Прокурор, започваме Белене. И токът ще стане още по евтин.
А, скоро се разбра, каква ще е данъчната реформа - прогресивен данък за частните лица. Е, и без необлагаеми талони за храна явно......
Да живее революцията!
Ами нищо ново, само ни е къса памета!!...бяхме в началото на демокрацията девет милиона почти, сега сме шест почти...
https://www.youtube.com/watch?v=YysuDmOj4tw
п.п...котараците сега са други.....гледате ги в новините и в парламента...да Ви подскажа ли кой са...?...или сами ще отгатнете....нищо ново под слънцето...жалко..
Да имаш на разположение службите и да ходиш в прокуратурата с изрезки от вестници......
Ами явно ги няма на разположение, бе бате...лошо е, ако се окаже жертва на службите...я съпостави Бойко и Кирчо като примиери...единият на един месец, другият над десет години....относно образованието...нямам думи, аз съм прост....друго си е пожарникар да те управлява...;)
alfa racer GTA
10-02-2022, 09:20
Тея същите служби които за 12 години не намериха нищо за Делян Пеевски ли?
Същият Делян, който от Горд Собственик на Опел Астра(или какъвто модел беше) втора употреба оценен на 5500лв стана мултимилионер и дори милиардер, а пък Гешев го "изпра" като го обяви "За най-чистия" ли???
Стига де...Можеш повече...
Ако искаше, прокуратурата можеше да проследи потоците от пари изтеглени от банка КТБ чрез кухи фирми - би било интересно за народа да види кой е крайният консуматор на тези парични потоци от милиарди $$$$...
Истината е, че около Киро или "Просто Киро" както го нарече Пеевски, се "ситуираха" същите лапачи, които бяха около Борисов, с изключение на тези от тях които бяха низвергнати от новите управляващи...И от някои НПО-та...
Както съм написал по-горе Киро "Не си е написал домашното..." и не знае как функционират държавните органи. А това, че "отива с едни изрезки" говори само, че няма какво друго да предложи и говори за нивото на "експертите му".
То не е и негова работа де - събирането на доказателства за извършени престъпления е работа на прокуратурата, но тя е изцяло пробита и на национално и на местно ниво - на национално са пробити националните органи и ръководствата им - както е видно фигури като Божков си бяха назначили техни хора в Комисии по хазарта и в други органи, например НАП, а на местно ниво местните магистрати са се сдушили с местните силни бизнесмени и цоцат от тях - парцели на евтини цени, жилища, каквото се сетите...И в замяна им "връщат услуги" когато се наложи...
Това е само част от картинката, ама както казах следва период на ТУРБОЛЕНЦИЯ в политиката и управлението на България, по време на който период ще се сменят във властта доста партии и ще изчезнат доста партии...
Ма нема как да е иначе с това ниво на интелект на племето.Изход има, ама не се вижда все още - образование и работа.
Все пак има движение напред --> единствено чрез промяна може да се върви напред.Без промяна можеш само да тъпчеш на едно място, защото който и да дойде на власт, след 4 до 8 години се е изчерпал и няма какво да даде на България и народа като развитие. Точно затова е необходима смяната.
ecotronic
10-02-2022, 10:00
Бойко казваше "Ние ги хващаме а те ги пускат".
Кирчо казва "Ние видяхме в медиите"......
Та, че има промяна, ОК. Ама в каква посока е тя?
То тия от изрезките мисля ,че вече са внедрили в отбора на харвардите свои хора,та нещо не съм оптимист и аз.
ivan dimitrov
10-02-2022, 18:51
Доказано е че оръжието на престъплението е на обвиняемият. Доказано е че обвиняемият е бил на местопрестъплението, когато е извършено престъплението. Братът на обвиняемият е дал показания, според които обвиняемият си е признал престъплението пред него. Съдът не осъжда обвиняемият, понеже не е доказано че никой друг не е бил на местопрестъолението.
Обаче......
Обаче Главният Прокурор е най големият проблем на държавата.
Щото не подвел под отговорност Шиши, за това че тръгнал от... неква таратайка, пък сега бил милиардер. Тия солидни доказателства за престъпление, вероятно извлечени от медийните изяви на Станислав Трифонов, трябва да стигнат за завеждане на дело. Тъй като по горният пък, е тръгнал от сергия за мартеници, но не е успял да стане милиардер. За последното пък СЕМ е виновен. Та сега и него искаме да махаме.
Изгърмя Пандора. След две години работа на журналисти от много страни, единственото до което се стигна са едни имена. И няма как да се стигне до трансферите, щото тъкмо това е идеята на офшорните зони.
А Бил Гейтс, многократно го съдиха за монопол. Капоне - за неплатени данъци.
Нашият Министър Председател, не знаел че медийните публикации не са доказателства!!!??
Да де! Той не е чувал че законите са за да се спазват.
Много благодаря за промяната!
alfa racer GTA
10-02-2022, 20:21
Бойко казваше "Ние ги хващаме а те ги пускат".
Кирчо казва "Ние видяхме в медиите"......
Та, че има промяна, ОК. Ама в каква посока е тя?
В положителна ===> не му е виновен някой друг, заради това че той(прокурора/урата) не си е свършил/а работата със събирането на доказателства.
Киро казва ==> прокуратурата е адвокат на тези хора, може ли да обясни защо?!!!
П.П.
Иначе в "тая държава" всеки разбира от политика, футбол, жени и правосъдие...
Посоката е правилна --> Въпросът е "Защо не сте се само сезирали, защо не сте събирали доказателства ==> Единият казва "Зная коя е Мата Хари, която ме е снимала с пачките € и кюлчетата злато", Главния прокурор не го вика за разпит да дава обяснения коя е Мата Хари и тя да каже имало ли е в действителност пачки и кюлчета злато и откъде са(подаръци ли са, от кого са и за какво са му подарени).
==> другият пита "Защо не сте разследвали ефективно коя Мата Хари, Пеевски откъде са му парите и еди кои си, ==> викат го за обяснения той да изясни.
Ами олигофренска работа.Крадецът вика "Дръжте крадеца"
"Ние ги хващаме, те ги пускат" казва Борисов/"Защо им адвокатствате?!" пита Петков.
Адекватен е вторият. Ако Борисов е недоволен от "пускането", да е разследвал този към когото има претенции, че "ги пуска" дали е взел подкуп и защо изобщо "ги пуска"-- все пак беше 7-8 години главен секретар на МВР, ГЕНЕРАЛ. След това беше 12 години министър председател = ресурси не са му липсвали...
Куче влачи, диря няма.
Ама все пак има светлина. Поне започнах да се задават правилните въпроси, макар и да не се предприемат никакви действия по събирането на доказателства...
ecotronic
10-02-2022, 20:31
Мда. А кой се опита да скрие авиоинцидента от миналата неделя?
Иначе, ако откраднат гащите на баба Пена, неминуемо ще ни информират на минутата.
Не знам, каква е тая положителна посока, когато ден не минава без някоя изцепка.
ivan dimitrov
10-02-2022, 22:21
Иначе в "тая държава" всеки разбира от политика, футбол, жени и правосъдие...
Не е вярно!
Аз от политика, футбол, жени, правосъдие и коли не разбирам.
Значи - не всички разбират.
И не, не се задават правилните въпроси, за съжаление.
Иначе си прав! Крадецът вика - "дръжте крадецът".
Следващото "изчегъртване" няма да е толкова лесно.
alfa racer GTA
10-02-2022, 22:43
Ма напротив!!!
НОГУ ще е ЛЕСНО!
Следва няколко годишна политическа турбуленция и изпадане на политици и партии от власт и от политика.
И накрая целия "политически пейзаж" изобщо няма да е този който виждаме днес...
Само глеЙтЕ - игра на тронове...
П.П.
Па ако "не", да връщаме БайТошо/Борко и неговите подопечни, които започнаха да си издават томове книги, с нашите пари със собствените им снимки : https://offnews.bg/politika/ministerstvoto-na-turizma-platilo-po-60-leva-za-knizhki-s-lika-na-ange-770176.html
Явно много се е самохаресала с новия негърбав нос изрязан от пластични хирурзи, та е издала и книжка с него - да я запомнят с новия нос, а не с гърбавия...
Премахването на фейсбук и там всякакви интернет щуротий, ще оправи света....;)
В капан сме на виртуалното общуване...
Аз разбирам от жени, коли, футбол и т.н.:)))..според някой не отбирам...но за 50..и години съм оцелял, и съм доволен от житейският си път..;)
alfa racer GTA
15-02-2022, 19:22
Само това:
МС обмисля регресни искове за осъдителни решения срещу България, заплашени са и Борисов и Цветанов (https://www.flagman.bg/article/260242) да направят ще гласувам за тях.
Повече отговорност = повече справедливост, повече ред!
Всеки трябва да отговаря за вредите нанесени на този народ и държава.
Само това:
МС обмисля регресни искове за осъдителни решения срещу България, заплашени са и Борисов и Цветанов (https://www.flagman.bg/article/260242) да направят ще гласувам за тях.
А бе готин, ако беше така...Иван Костов трябваше да сме го ликвидирали до сега...;)
Нещата са много прости...народа избира, избраните правят сметка, дали е за добро за народа, или за избраните ...това е въпроса...?...ебати и кръчмата, не можеш да я затвориш и при пандемия...
Но винаги избирателите плащат.....:)...та в тоя ред на мисли най зле сме при най честните.....като Жан Виденов,а може би и сега при Кирил Петков....това са мой виждания...;)
п.п....въпроса за народа е друга бира....май бая е вкиснала.
ivan dimitrov
15-02-2022, 23:02
Само това:
Супер!
Е, Нинова първо трябва да "изтупа прахта" от "Народният Съд".
Ма..... що не....
Като ще е гарга........
Започваш да спориш като Митака - https://offnews.bg/politika/nastimir-ananiev-e-popresilil-neshtata-s-knigata-na-angelkova-770239.html ("https://offnews.bg/politika/nastimir-ananiev-e-popresilil-neshtata-s-knigata-na-angelkovaНастимир Ананиев е попресилил нещата с книгата на Ангелкова)
леко почервен линк, в 'материалът" който си постнал.
Никак ли не те притеснява фактът, че тия ора боравят само с предполужения, инсинуации че и лъжи?
alfa racer GTA
16-02-2022, 07:35
"ПредполУжения", ама не точно - това е законово положение и най-вече идея, защото вероятно ще я разширят като приложно поле спрямо настоящия приложим закон.
Преди това този въпрос дори не се споменаваше от предишните политици = "Аз на теб, ти на мен" - Законодателна и изпълнителна власти няма да повдигат този въпрос "за отговорността на конкретни държавни лица"(от съдебната система) за золумите им, а пък тези лица няма да "се месят" в работата/ далаверите на тези държавни органи от изпълнителната и законодателната власти...
Тоест народни представители и министри не повдигат и осветляват този въпрос с отговорността, а пък съдии, прокурори "ги покриват" за далаверите им...
Притеснява ме, че Просто Киро се изпусна, че "Трябва да си назначат техни хора в съдебната система", но той няма да е толкова дълго на власт, за да успее да го направи, защото "назначаването" в съдебната власт изисква и времеви капацитет и капацитет като мнозинство в народното събрание - те нямат нито едното...
Но ако успеят това за което говорят да направят, ще е напредък.
И тъй като Просто Киро е твърде самоуверен, бих казал до самозабрава - по самоуверен е от Бойко в началото на управлението му, няма и да разбере какво точно му се случва - преди да е разбрал ще е вече паднал от власт....
Има "сух материал" от ГЕРБ-оерата, но той за 1.5- 2 години ще изгори и няма да е интересен на раята, след което ако до тогава няма нещо "на лице", Просто Киро ще стане част от миналото на държавата...
А така като го гледам, най-вероятно ще си забегне обратно в КанАдА с канадката...щото тук едва ли ще го оставят да си живурка ГЕРБ и ДПС + кръговете им от фирми които е ощетил/лишил от €€€€€€€€, а той както видяхме "започна предуправлението си" с нарушение на Конституцията...И след това вика на всеослушание "Поемам цялата отговорност" :roll2:- ами то такава няма...щото "държавата ни е такава"...
ivan dimitrov
03-03-2022, 17:59
Еха!
Днес новина и по тая тема.
Най после, някой се е сетил да подскаже на Министър Председателят, че има Европейски Съд и прокуратура. Пратил бил изрезките от вестници там(в прокуратурата). Обаче за 'ония 19'. Ами двадесетият бе!?
Нали Главният Прокурор беше главен виновник за буксуването на държавата? Що така го 'изпускаме"
Нищо де! И без това - стореното - сторено. похарчихме едни пари за много по честни от честни избори, набутахме в парламентът едни хора, дето не им е там мястото......
Дано някой от пишещите тук, следи как се развиват тия събития във времето. Щото единственото полужително нещо от президентската революция е ......трупането на опит.
Аз отново съм скептичен, но пък се надявам.....
ivan dimitrov
14-03-2022, 19:19
Айде честита ви победа на левите цели с десни мерки!
Щели да проверяват за картел, енергийната мафия!?
Предстои да видим - как се изчегъртват леваци от власта(фейк революция).
Тия превзеха две от властите, на път са и с третата.....
Трупаме опит, който вече притежаваме..... много смисъл има в това.
Айде честита ви победа на левите цели с десни мерки!
Щели да проверяват за картел, енергийната мафия!?
Предстои да видим - как се изчегъртват леваци от власта(фейк революция).
Тия превзеха две от властите, на път са и с третата.....
Трупаме опит, който вече притежаваме..... много смисъл има в това.
Правителството твърди че няма причина да се увеличават цените, поради тази причина цените се увеличават без причина.
Май ще се окаже вярно ,че невежеството е сила.
Нищо против десните мерки,но в края на краищата цена се сваля с количество , що никой не вземе да направи и нещо по правилата дето ги пише по учебниците се чудя.
Това с проверките е интересно решение,може би Путин е преподавал в Харвард през свободното си време. Верно само трупаме опит , който вече притежаваме.Тъпанари.
Наздраве Ванчо!
alfa racer GTA
15-03-2022, 11:15
Цени - мени, аз за мен си съм намерил няколко спокойни места по Северното Черноморие, където няма джан джун, няма човешки шумове, а само природни такива - шум от вълни, вятър, море, птички...И отгоре на това не е скъпо, дори в сравнение с областните градове по линията на магистрала Тракия е евтино, а в сравнение със София много евтино, но общо взето тази война ми разваля плановете, защото всички украинци бягащи от нея, минават точно през Дуранкулак и по пътя през Северното Черноморие до Варна, Созопол и Приморско, а заедно с руснаците не са ми от най-любимите.
Най-вече защото се напиват като свини и дори съм виждал как падат от столовете в заведение.И са много шумни, по-шумни и от музиката в заведението като се напият.
Сега вероятно цялото Северно Черноморие е наводнено от украинци и от руснаци, последните бягащи от Русия преди "да падне желязната завеса" и да ги затворят като в концлагер.
Правилно се насочваш.
Днес след като отворят американците,петрола ще падне под нивата на цената преди войната. :)
alfa racer GTA
15-03-2022, 12:08
Ако започнат и да добиват петрол и газ от Аляска и да изнасят ще са златни...
Май китайците и индийците спряха да купуват ,че може да останат само с това от русията. Е поне не се набутаха много.Бай араб обаче намаза ,чакам отчетите на Сауди Арамко .Ще имат пари за още ефки .
За завесата не си прав,желязото замина за Украйна.Някаква друга ще е.И няма да са затворени като в концлагер щото такива са правили нацистите ,а нацисти в Русия няма.Ще са волни птички като в Северна Корея.Ще орат степта и ще пеят.Има-няма педесе години и ще имат и култивирана почва за хлебна пшеница.Газ поне имат ,остава да се научат да произвеждат и торове вместо взривни вещества,то не ,че има голяма разлика.
alfa racer GTA
15-03-2022, 12:29
172532:biggrin:
Правилно се насочваш.
Днес след като отворят американците,петрола ще падне под нивата на цената преди войната. :)
Егаси,гола вода съм, пазара ме изпревари с няколко часа,е добре ,че си карам таксито и не се бутам при тарикатите.Повече няма да се правя на врачка ,явно руснаците четат кво пиша и тъй бъркам бизнеса на американците.Докато сме само с двата МИГа спирам,че става опасно.
boris037
15-03-2022, 17:05
Цени - мени, аз за мен си съм намерил няколко спокойни места по Северното Черноморие, където няма джан джун, няма човешки шумове, а само природни такива - шум от вълни, вятър, море, птички...И отгоре на това не е скъпо, дори в сравнение с областните градове по линията на магистрала Тракия е евтино, а в сравнение със София много евтино, но общо взето тази война ми разваля плановете, защото всички украинци бягащи от нея, минават точно през Дуранкулак и по пътя през Северното Черноморие до Варна, Созопол и Приморско, а заедно с руснаците не са ми от най-любимите.
Най-вече защото се напиват като свини и дори съм виждал как падат от столовете в заведение.И са много шумни, по-шумни и от музиката в заведението като се напият.
Сега вероятно цялото Северно Черноморие е наводнено от украинци и от руснаци, последните бягащи от Русия преди "да падне желязната завеса" и да ги затворят като в концлагер.
Брей, имало и други фенове на дуранколашките корморани тука!
По темата...преди малко гледах телевизия и Джон Траволта много добре го каза...едни мафиоти от село...:))
https://www.24chasa.bg/novini/article/11144882?fbclid=IwAR320dv07LZ7PV86cMCLGNfgzDnCZ2yv vJCK94-B4Qj9AY96QQ-w7oEtCHQ
alfa racer GTA
17-03-2022, 21:16
Брей, имало и други фенове на дуранколашките корморани тука!
И на шабленските, па и на Шкорпиловските...Вече няколко години.
Бях и на трите места 2021г.
Ма и по Гърция съм все на такива места...
Един път "отидох да видя"(жената да види де) гръцкия Слънчак, издържахме 3 часа и като побегнахме...
П.П.Извинете ме за промененото заглавие, ма "гоня рейтинг" :biggrin:
Всяко чудо за 3 дни: https://nova.bg/news/view/2022/03/17/361482/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D1%85%D 0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2/?fbclid=IwAR02F5Sp8y9kA8d1tsgrgPqpDOmPKvePkeT09SpH 0Zd-8Ql91ojypP2J2qs
"Няма никой над закона!", написа премеирът Кирил Петков в профила си във Facebook.
Опа....у нас започва политическа инвазия....Бойко са го аретували,а аз му карах пица...сега няма кой да ми плати сметката..
ecotronic
17-03-2022, 22:05
Има едно клише, което не харесвам:
"отвличане на общественото внимание"
А ?
:tooth:
alfa racer GTA
17-03-2022, 22:18
Сгащили са го с Мата :butt: на :hump: ...
А бе нещо евро намесено в тая акция, не банкноти а прокуратура доколкото дочух....нищо, че герберите скандираха, че зад всичко стоий оная дамаджана дето не е вписвал в експреса....:)
Сгащили са го с Мата :butt: на :hump: ...
:))))...съседката ме срещтна среднощ в ансансьора и ми казва, а бе отменили са онова шоу за Ергенът...дават за ареста на Бойко....а аз и казвам ...я ела у нас...:)))
А полицаите що не понабиха някой на тези протести снощи?Или ще изчакат да спретнат тези от ГЕРБ протест на ларгото,че да ги дърпат зад колоните?Не е честно,едни да ги пердашат ,други не.Не съм доволен от действията на МВР.
Но повече не съм доволен от това ,че нямаме асансьор в блока.Ще говоря със съседите и ние да си направим един,нищо ,че съм на първия етаж.
ivan dimitrov
18-03-2022, 13:21
А бе нещо евро намесено в тая акция, не банкноти а прокуратура доколкото дочух....нищо, че герберите скандираха, че зад всичко стоий оная дамаджана дето не е вписвал в експреса....:)
Е сега вече, надявам се ще разбереш разликата м/у парламентарна и улична демокрация, и улично право и правова държава.
Крайно време беше, да се случи тая история.
Подозирам че накрая румънката ще ти е виновна, но се надявам да разбереш най после, че градските митове и легенди, не са доказателства.
Впрочем - европейската прокуратура няма общо със случаят. Въпреки че ще бъдат разгледани всичките изрезки от ветници. И да - ако от там повдигнат обвинения на Борисов, и го арестуват и аз ще празнувам. Само че няма, вероятно.
Каква пица си поръча Винету?
Не, няма да ти я платя аз.
А полицаите що не понабиха някой на тези протести снощи?Или ще изчакат да спретнат тези от ГЕРБ протест на ларгото,че да ги дърпат зад колоните?Не е честно,едни да ги пердашат ,други не.Не съм доволен от действията на МВР.
Но повече не съм доволен от това ,че нямаме асансьор в блока.Ще говоря със съседите и ние да си направим един,нищо ,че съм на първия етаж.
Е-е-е! Ти искаш пълна програма веднага! Чакай малко(ден - два....три....ако трябва).
И двете, и двете.
Е сега вече, надявам се ще разбереш разликата м/у парламентарна и улична демокрация, и улично право и правова държава.
Крайно време беше, да се случи тая история.
Подозирам че накрая румънката ще ти е виновна, но се надявам да разбереш най после, че градските митове и легенди, не са доказателства.
Впрочем - европейската прокуратура няма общо със случаят. Въпреки че ще бъдат разгледани всичките изрезки от ветници. И да - ако от там повдигнат обвинения на Борисов, и го арестуват и аз ще празнувам. Само че няма, вероятно.
Каква пица си поръча Винету?
Не, няма да ти я платя аз.
Е-е-е! Ти искаш пълна програма веднага! Чакай малко(ден - два....три....ако трябва).
И двете, и двете.
Иване прояви малко чувство за ирония...пицата е Асорти от всичко по малко за изминалите близо 15 години от управлението му...сметката, искаш не, искаш вече е плащаш и ти....по нататък ще ти кажа и вица за уличното куче и за онова с медала от някоя изложба....
alfa racer GTA
18-03-2022, 16:49
Само точите зъби - прокуратурата вече втори час не определя наблюдаващ прокурор, който да ръководи досъдебното производство срещу Баце&Sie . Никой прокурор не иска "да си сложи главата в торбата" и да разпореди да бъде повдигнато обвинение на Баце. А точно специализираната прикриватура трябва да е, защото от медиите разбирам, че задържаните са най-малко трима = организирана престъпна група...
До 22'00 часа БацеБоцко ще е пуснат на свобода, защото до тогава трябва да има прокурор който да е внесъл искане в специализирания съд за вземане на мярка "Задържане под стража" на Борисов и организираната му престъпна група...
Но такъв няма, щото нямат ТОПКИ, имат желание само да гушат €€€€€€€€€€€€€€€€€ и да харчат. : https://www.24chasa.bg/novini/article/11133131
Е то и да мине през прокуратурата накрая нали знаеш
https://www.youtube.com/watch?v=2PB7F4_Dou4
А бе Ванката ме питаше дали съм разбрал най накрая за улично право и правова държава......ами да, ей тази вечер разбрах:
Улично прраво у нас е залегнало яко в нашата прокуратура.....мога да му цитирам правилата на улицата който са прояли съдебната ни система!!!
п.п...видя днес протеста започнал още от вчера.....протестираха хората на хранилка, тоез тези с пица Асорти, а не ония с постната, а и тия с асортито нещо се бяха объркали....скандираха Оставка пред дома му, а не пред дома на
.... адаша му, тоез оният друг Бойко с новият си прякор дамаджаната.....иначе уважавам мнението на ето този човек....https://www.youtube.com/watch?v=jg_dE56ryaA.....а и още нещо, оният дето му мъти водата на Борисов е израстнал на улицата...пред клуб Хавана през татово време а след това на Магурата, ама няма как да знаеш...иде реч за София.....момчето с дочен панталон от Велинград който прогресира до хазартен бос се измъкна от прокуратурата, но има нещо много важно преди това е се е изучил и е бил будно момче....е за Бойко ще е трудно, ценза му, не е по голям от моя...е това е улицата....и забележи последните думи от клипа:.... да снася на американците, не на европейците...;)...е затова в един момент става неудобен...и не ми говори за румънката...тя част от свойте апаши политици ги вкара у панделата, затова и сега е на такъв пост.
Бойко от Сретан Йосич се измъкна като си плати, не знам с кюлчета ли го направи....:))....но със черепа не знам....както цитирах по назад Джон Траволта....истината е....а бе просто селска мафия...;)
Уличното право си работи напълно спокойно,засега никой не казва къде са чувалите от лот5. Нито Бойко Рашков,нито Иван Гешев имат идея какво е станало с тези парички. Вероятно и никой не ги търси. Май парите не са и от еврофондовете , че да се задействат и външни сили.Единствения задържан е един футболен съдия с куха фирма ,който не сключва сделки с никой,но той е железен и няма да каже и дума къде са чувалите.Ако вземе неочаквано да предаде богу дух, дори може и да се прекрати разследването.Иначе и правителството ,и прокуратурата са за правова държава.Обаче парите ги няма.Вероятно Астор е замесен,пачките ги е превърнал в зайци които сега тичат по полетата.
ecotronic
25-03-2022, 20:08
Днес от новините по бтв научих, че европейската прокуратура работела по-добре от нашата. Научих, кой, какви кокошки и къде откраднал......
Показаха и тази снимка:
https://static.dir.bg/uploads/images/2022/03/24/2329505/384x216.jpg?_=1648158043
Нито дума за войната в Украйна.
Нито дума за това, че и една каска не сме пратили на украинците.
......
Това управление ме накара да се срамувам, че съм българин.
Аз се срамувам от всички досегашни правителства!!
От Киро няма какво да изисквам за първите сто дни толкова много,като се съобразя с наследството което пое...на по късен етап може би..
Еко,какви каски..?...тя нашата армия гащи няма образно казано,ти за каски говориш...може би стройтелни,жълти и сини имаме....така руснаците ще ги целят по добре...хайде да си гледаме в нашата пааничка,а не в европейската...
alfa racer GTA
26-03-2022, 12:55
Правилно се срамуваш.
Дотук я докарахме точно чрез гласуване.Та да се срамуваме от себе си най-вече.
И Боби е прав - тези са 100 дни на власт. Може да се очаква повече, но ние не сме в състояние да решим вътрешните си проблеми, какво остана за европейските/чуждите...
Това което се случва е напълно нормално с оглед на това което се е случило до момента в България.
Но нека да помислим какво можем да "дадем" на украинците, което да им е полезно.Според мен нищо, или най-много патрони за калашник - автомат и картечница.Останалото от което има нужда не го произвеждаме - Javelin, NLAW, Karl Gustaw, Пандерфауст 3...Шведите имат страхотни боеприпаси за артилерия, нашите са проектирани 1956 година...
Като пример шведите още 1997 година имаха 5 различни артилерийски боеприпаса за артилерията - един от тях специално за поразяване на пехотата - взривява се над окопи, настъпваща пехота - самият снаряд е процесорно управляван, включително избира момента в който да го взриви...
Момчета, ние няма какво да дадем на украинците което "да им върши работа" ...
Украинците си отвоюват Харков
Ето какво казва председателката на Комитета на войнишките майки в Русия украинските данни за загиналите в Украйна руски войници - след 4-тата минута:
https://www.youtube.com/watch?v=z0jWp6qQp-Y
Дежа вю - "повтаря се случилото се в Грозни, Чечня" - рускте майки нямат връзка със синовете си, руската войска "няма данни" къде са, а в същото време труповете на наборни войници се въргалят по улиците...
ecotronic
26-03-2022, 14:46
Трябва ли да ви напомням, че няма никакво значение, какво точно ще им дадем. Важен е жестът с който трябваше да заявим съпричастността си. Вместо това сме се снишили и се ослушваме накъде ще задуха вятърът. Това се нарича путьовщина.
Трябва ли да ви напомням, че няма никакво значение, какво точно ще им дадем. Важен е жестът с който трябваше да заявим съпричастността си. Вместо това сме се снишили и се ослушваме накъде ще задуха вятърът. Това се нарича путьовщина.
Не си много прав....знаеш ли на колко украйнски граждани дадохме убежище, чичо Сам, който до някъде е забъркан в цялата каша, на колко е дал...?...та всеки помага според възможностите си,обаче някой според и интересите си....
ecotronic
26-03-2022, 14:57
Говоря за военната помощ, не за хуманитарната. Хуманитарна пращат и руснаците.
alfa racer GTA
26-03-2022, 16:51
Да бе, знаем я "руската хуманитарна помощ" ... В завладените от руснаците населени места принуждават населението да "взима" руско гражданство = "Който не иска да е руснак е фашист!" и подлежи на "дефашизация"= "изпращане в Сибир"...
Еко, не си прав.
Абсолютно безсмислено е да "им даваме" патрони които постоянно ще засичат. Безсмислено е да им даваме почти каквото и да е въоръжение.
Смислено е да им дадем 200-300 револверни/многозарядни гранатомета за пехотата + 50 000 гранати за тях.
Смислено е да им купим и изпратим директно от производителя StarStreak противовъздушни системи, NLAW, Javelin, Karl Gustaw противотанкови системи - това са ефикасните оръжия които правят от руската бронетехника скрап.
Star streak на практика са с двойно предназначение - стават и за поразяване на наземни бронирани и не бронирани цели.Специално тази система трябва да си я закупим и за нашата армия - поразява дори леки и средни танкове и пробива бронята им.Едновременно с това пази войската от въздушна атака - 7км далечинен обсег и 5 км обсег на височина.Отделно ние си имам ИГЛА 2 и Стрела.Но специално британската разработка е с почти 100% поразяване на въздушните цели.За наземните изобщо няма да казвам. Ей тук има дадено как е пробила 3 см броня на наземна цел:
https://www.youtube.com/watch?v=cPqH8stHKUU&t=301s
Предишната такава система която не закупихме и която до преди 5-6 години беше на въоръжение в кандадската и швейцарската армии беше ADAC.Нея я извадиха от въоръжение и я замениха с тази.
За далечно и височинно поразяване си имаме C-300 и С-125(Нева).Имаме и п-старите "Бук М2".
ecotronic
26-03-2022, 18:13
Безспорно си прав, че е по-добре да им пратим работещо оръжие, но при нежелание да се отпуснат пари за това, и каски и бронежилетки да им пратим, все е файда. А и надявам се, схванахте основната идея.
Тази патардия ще отмине, ще минат години и тогава, някой, съвсем основателно, ще повдигне този въпрос - защо България не е помонгала на украинската армия и с един патрон.
А ти върви обяснявай, че това е станало заради едни харвардски "стратези" или заради проруските партии, които са в управлението.
Петното, както и до го сучеш, все ще си е петно.
alfa racer GTA
26-03-2022, 20:03
Старото поколение което е +60 никога не е било далновидно и не се е грижило за бъдещето на децата и внуците си.
Дори мои набори ме изненадват днес с постоянното бълване на всеки 10-15 минути на проруска пропаганда - то да беше вярна ОК, ами те дори източниците си на информация не проверяват. Разпространяват и споделят "бозите" на някакви кухи профили във фейса, които като ги кликнеш нямат никаква история и все едно този човек не е съществувал до преди тази война...
Не ги интересува какво казват международните конвенции, не ги интересува какво е нарушено - единствено "ретранслират" пропагандата...Дори морал нямат изграден... Но когато си получил всичко наготово е така. Други пък нямат най-елементарно критично мислене...
Както и да е, на някои съм помагал, но за пореден път се убеждавам, че някои хора просто не го заслужават - за да оцени един човек някои неща, трябва да си плати за глупостите и простащината и то солено.
България ще се оправи тогава когато тъпите и прости хора започнат да си плащат за всяка щуротия и простотия която правят. Само тогава и само по този начин ще се научат да не правят така и само тогава държавата ще се тръгне напред.
В белите държави е така - пресичаш не на пешеходна пътека = 50€ глоба. Минаваш на червен светофар с колата 300€...Ма няма "не видях" няма "откъде да знам" . И да видиш колко бързо всичко си идва на мястото...
В България простотията и простащината е издигната в култ, затова и все такива управляващи си избираме и те опростачват цялата държава и живота ни и бъдещето на следващите поколения...
Момчета леко бъркаме темата, ама няма значение.....тук може да попитаме харвардски "стратези", защо цената на олиото в Холандия и други европейски държави е 1.30 евро, а у нас 2, 50 евро....а и тази социалната министърка дето много знае, ама не е баш така, Корнелия Нинова...ко прави...?......той народа е казал орташката кобила и кучетата не я ядат.....ама делавера...е това ни е съсипвало, желанието ни да забогатеем за няколко дена....спекулата в момента, а и от как се помня е в разгара си...Бай Ганьо е казал келепир да има....от край време сме си продавали задниците и интересите за жълти стотинки в световен мащаб, тоез един да има, другите да го духат....е това сме българите, което е много жалко.....
ivan dimitrov
27-03-2022, 01:06
Момчета леко бъркаме темата, ама няма значение.....тук може да попитаме харвардски "стратези", защо цената на олиото в Холандия и други европейски държави е 1.30 евро, а у нас 2, 50 евро....а и тази социалната министърка дето много знае, ама не е баш така, Корнелия Нинова...ко прави...?......той народа е казал орташката кобила и кучетата не я ядат.....ама делавера...е това ни е съсипвало, желанието ни да забогатеем за няколко дена....спекулата в момента, а и от как се помня е в разгара си...Бай Ганьо е казал келепир да има....от край време сме си продавали задниците и интересите за жълти стотинки в световен мащаб, тоез един да има, другите да го духат....е това сме българите, което е много жалко.....
Нямаш представа каква министърка е Нинова, обаче обобщаваш. Не всички сме такива бе! Не сме еднакви и точно това му е хубавото на животът.
Тъжно е че не приемаш сериозно полезни съвети, но...."всеки да си носи кръстът".
Видимо си забелязъл че банковата сметка изтънява, но пък ти остава рядкото щастие, да те управлява българският Джон Траволта.
Не ме питай - "защо се заяждам с тебе"! И аз не зная. Отдавна разбрах че няма смисъл. Въпреки че си ми симпатичен, въпреки че надеждата умира последна....нямам смислено обяснение.
Приемам че съм идиот мазохист.
Между другото и Нинова и Президентът са измежду най бедните в ......това населено място, което наричаме държвава. Това са декларирали де.
Ти поне Порше караш......кво си се вторачил в Нинова? Е, можеше като имитира Путин, да го прави по качествено, но пък дали щеше да е по добре.....
Нямаш представа каква министърка е Нинова, обаче обобщаваш. Не всички сме такива бе! Не сме еднакви и точно това му е хубавото на животът.
Тъжно е че не приемаш сериозно полезни съвети, но...."всеки да си носи кръстът".
Видимо си забелязъл че банковата сметка изтънява, но пък ти остава рядкото щастие, да те управлява българският Джон Траволта.
Не ме питай - "защо се заяждам с тебе"! И аз не зная. Отдавна разбрах че няма смисъл. Въпреки че си ми симпатичен, въпреки че надеждата умира последна....нямам смислено обяснение.
Приемам че съм идиот мазохист.
Между другото и Нинова и Президентът са измежду най бедните в ......това населено място, което наричаме държвава. Това са декларирали де.
Ти поне Порше караш......кво си се вторачил в Нинова? Е, можеше като имитира Путин, да го прави по качествено, но пък дали щеше да е по добре.....
:)))....Иване, не ме познаваш, не приемам спора в форума с който и да е, като искрено и лично, най малко с теб...както и да е..относно Нинова знам, че последните близо 30 години е на хранилка в политиката ни, от синя та червена...за поршето го приеми като пазарна икономика за мен, намирам даден автомобил на изгодна цена, след това го продавам и с печалбата си добавям да кажем допълнителен пенсионен фонд, защото като му дойде времето не вярвам да взимам пенсия като някой западно европеец....сега имам един SL-92г. ако те интересува....на Джон Траволта му остави малко време и ще коментираме...тая надежда към този човек, че може би ще е по различен, както и ти тайш надежда, че ще промениш мирогледа ми...явно сме от различни планети ;)
:)))....Иване, не ме познаваш, не приемам спора в форума с който и да е, като искрено и лично, най малко с теб...както и да е..относно Нинова знам, че последните близо 30 години е на хранилка в политиката ни, от синя та червена...за поршето го приеми като пазарна икономика за мен, намирам даден автомобил на изгодна цена, след това го продавам и с печалбата си добавям да кажем допълнителен пенсионен фонд, защото като му дойде времето не вярвам да взимам пенсия като някой западно европеец....сега имам един SL-92г. ако те интересува....на Джон Траволта му остави малко време и ще коментираме...тая надежда към този човек, че може би ще е по различен, както и ти тайш надежда, че ще промениш мирогледа ми...явно сме от различни планети ;)
Боби,дай да си организираме едно напиване с малко ретро рали с бабичките,може да земем и Даскала да видим тоя Спринт върви ли още .Таман баварката е с чистак нови гуми.А може и с алфите ,аз ще извадя един от кабелите за свещите по ваш избор,да поизравним силите. ;)
Боби,дай да си организираме едно напиване с малко ретро рали с бабичките,може да земем и Даскала да видим тоя Спринт върви ли още .Таман баварката е с чистак нови гуми.А може и с алфите ,аз ще извадя един от кабелите за свещите по ваш избор,да поизравним силите. ;)
Е па мяма грижи трябва да видим кога има ретро събиране у Пловдив...по средата ни е, а и на адаша ще му е удобно....с мой авер железар сме събрали два SL-a единия от 70-те години, другият от 90- те, на само ги лъскаме и показваме, не ги трошим, оти са ни ценни...та остава напиването..;)
boris037
28-03-2022, 15:21
Глей как ме ядосваш, кабели щял да вади! Спринтът така върви, че е почти неуправляем, тия дни съм с едно 159 комби 2.4 дизел, еми онова дъртото върви повече, така че когато кажете ще се видим. За сега септември месец ще има ретро рали в Пловдив, но на 28 май ще има автомобилен ретро панаир Пловдив и там може да е интересно.
А на 28-ми е добре, имаме си кординатите и ще се разберем.....адаш това ретро ралитата много сложно за мен...беше ми думал преди време, ама не са за мен, аз съм първичен инсинкт...а Андро с кабелите само плаши...:))...на ГТ-то ако му сложи хибридна турбина и някой му преправи софтуера като хората, тогава ще му се кланяме, ама ще му изпаднат полуоските за нула време...:))
Е па мяма грижи трябва да видим кога има ретро събиране у Пловдив...по средата ни е, а и на адаша ще му е удобно....с мой авер железар сме събрали два SL-a единия от 70-те години, другият от 90- те, на само ги лъскаме и показваме, не ги трошим, оти са ни ценни...та остава напиването..;)
Дърташка работа значи.Аз пък си карам и чупя доволно ,ама скоро ще трябва да започна и да оправям,че се натрупаха много чаркалаци за смяна и става опасно .
Много съм навит да си направя една малка разходка към Пловдив за два-три дни.28-ми изглежда добре.
boris037
28-03-2022, 22:20
Дърташка работа значи.Аз пък си карам и чупя доволно ,ама скоро ще трябва да започна и да оправям,че се натрупаха много чаркалаци за смяна и става опасно .
Много съм навит да си направя една малка разходка към Пловдив за два-три дни.28-ми изглежда добре.
ИЕБАНЬИЕЕЕЕЕЕЕ!
Малеее, по такива завой ще ви закарам...
Пък после може и на кръчма!
Адаша иска да ни образува световъртеж, а след това да ни бъзика, че и за маса не ставаме...:))...лудо и младо, но да не подценява опита на дъртите..;)
Става...;)....само трябва да се разберем.