Единствено автора на темата може да казва какво да се прави с нея, ако същевременно добрия тон не се нарушава. Нали затова се раздели тунинга от рацинга, да пишат капацитети по темите на воля.
Printable View
Единствено автора на темата може да казва какво да се прави с нея, ако същевременно добрия тон не се нарушава. Нали затова се раздели тунинга от рацинга, да пишат капацитети по темите на воля.
То темата изобщо не е затова , ама айде и аз 1 малко откленоние в описанието на клипа пише , че на финала алфата бие, не че споря , че 2.0 ТС е най-бързия 2 литров двигател ама и ти неможеш да отречеш , че си голям фен на нафтови печки... не виждам смисъл от всичко това изписано тук темата е ясна , нека 1 колега с чипнат 2.0 ТС и 1 колега с чипнат 2.4 ЖТД да се пуснат 400м и да кажат кой кого, защото и на мен ми стана интересно , иначе Бобо беше ясен за гонка между 2.0 ТС с чип и 1.9 жтд с чип и то 115 к.с. версията.
В описанието на клипа може да пише и че алфата е включила космическа скорост и отпрашила по млечния път, но според мен ясно и чисто си се вижда как астрата води до самия край. Аз може да съм нафта фен, но това не значи че мразя бензинови автомобили или нещо такова? Знаеш ли как бих се радвал на една 166 3.2 V6...
Та по темата де, тука сума ти дизелови 156-и отправиха предизвикателства, ама нито един "чепосан" 2.0 ТС не се отзова? Страх ви е от истината ли?
То е ясно , че астрата бие по-лека , но не е само това знам , но темата е далеч от алфа вс. астра, делечко съм от колегите с ЖТД , а и нямам чип иначе с удоволствие бих се пуснал срещу 156 2,4 жтд 136 к.с. + чип , не ме е страх от истината изобщо, както виждат съм единсвеният заел позиция между ТС и ЖТД, защото още никой не е направил гонката да каже резултат.
баце смешния си ти .. определено го разбрах вече
на тези клипове тази 156-цата е моя личен автомобил
стартовете са от Пищигово ... провеждат се на 300метра
щото пистата е къса
тази Астра ГСИ е далече от сток и
всеки старт падаше независимо
дали Алфата тръгваше добре или не ...
да ти кажа тука в града има 155 2.0 16V
и моята кола не е падала от такава до този момент ...
може даже да се поразтърсиш във VBox-a
пак с моята 156 стартове срещу GTV 2.0 TB ...
и стоково QV го бие на всички дисциплини
има хора тука от форума дето могат да го потвърдят ..
... тука Пазарджик и Пловдив си я знаят колата
както и знаят възможностите и ... макар че в момента е в бокса ..
а и да .. моя 156 2.0 съвсем скоро ще е на линия и е чипосана в Диджитал
който иска сверки да прави с кюмур да заповяда ... ето аз се отзовавам ...
понеже тукашните 2.4 не са чипосани .. или поне аз не знам за такава ...
софрата за после е от пазарджишката група ...
нямам намерение да обидя никой
камо ли да се конфронтирам с колега ...
156 2.0 ТС не е бегачка съгласен съм
моята е дърта даже заводски 155 коня в момента 169
мерена е .. и за атмосферен автомобил си върви
екстра тая кола .. 2.4 с чип не знам как ще е
вероятно ще е по-бърза .. нямам представа ..
надявам се до 2 седмици да е на линия най-накрая колата и тогава можем да си спретнем някое мероприятие наоколо .. после с почерпка разбира се ...
Колегата - VEGATTA , който на тазгодишния Италфест със жълтата 156
взе 2-ро място в майсторското шофиране на всеки клип
той кара моята кола и можеш да го попиташ него дали е падал от Астра GSI .. а на клипа кво се вижда накрая не знам ...
ей ти още клипс да видиш как върви двулитровия ми Туин Спарк
http://www.youtube.com/user/vegattaa#p/u/37/vsgCrRGZ_hg
http://www.youtube.com/watch?v=Vqs2f...eature=related
Интересно ми е GTV-то в какво състояние е... Или по-скоро това, че биеш 200 к.с. турбо автомобил ме кара да поставя под въпрос автентичноста в названието на видео клиповете ти, което е още по зле за теб. Просто трябва да ти пусна автомобил в който аз съм УВЕРЕН, че е това за което се представя и ако наистина го биеш, ще ти се извиня и признач, че греша ( което и двамата знаем няма как да стане ) Дай Боже на следващото голямо алфа събиране да се видим и ще решим спора. ИЗвинете ме но просто вече става смешно и изкарахте, че туйн спарка в по-добър от V6 турбо.... Без коментар просто.
е айде сега ... GTV-то е "умрело"
някъде да съм казал или споменал
как е завършила срещу GTV-то ?!
да съм казал че 2.0 е по-добър от 2.0 ТB ...
автентичността ... ми пусни една тема
в Пазарджишкия раздел тука във форума
и ще разбереш дали са автентични ...
или пък може би аз съм извънземен
а колата ми е маскиран космически кораб ..
или пък GTV-то е префасонирана жигула ...
ей ти отговор ...
2.0 TS си е екстра мотор и си върви доволно ... peace
Ами виж... Според мен на GTV-то даже и старта не можеш да му вземеш ако наистина е турбо, защото то се изстрелва още от ниските обороти, докато ти си атмосферен DOHC и малкото понятие което имам е, че след 3000 оборота тръгваха тия двигатели? Или твоя е по-специален? И последно и най-важно... Ти си туйн спарк с чип, нали? Защото за това говорим. Ако си бутал и други по-сериозни неща, като спортни валове, бутала, шлайф и какви ли не още подобрения правил, вече отиваме в друга насока. За сега темата е туйн спарк с чип и до там ( па ако ще и със спортен филтър и генерация да е ) А така, да си дойдем на думата "Върви доволно" и до там.
ТС кърти и твоя умрял кораб не може да се покаже на което и да е свястно ку ве или ти айка ;)
ей ти една снимка :
1.6 ТС с валове и чип срещу 2.4 150 с чип....
Attachment 32155
2,0тс е бърз двигател дали е на 145 или 156, другото е че колегата е с 166 по тежка е от 156 и има по лоши динамични показатели дори и с еднакви двигатели ,много теми са пускани дизел срещу бензин но нито една не е завършвала с драг ,един дизел като има комън раил и турбо не значи че е по бърз от бензина това са заблуждения
ето и от мен снимка на 2.0 тс напълно сток 148 коня(тогава още не бях се разчовъркал ) срещу ланчиа 2.0 16 турбо на финала
http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=30449&page=2 #25 пост
164-ата е чипосана и олекотена. И сега какво излиза, че аз тоя турбо двигател трябва да разпилея ли по тая логика? Просто ми е много чудно срещу какви коли се пускате или какво имате под капаците, защото изкарахте турбо двигателите по-бавни от атмосферните Свин Спаркове.... Където си говорим за 50 коня разлика.... ПФф за какво са ни коли с по 200 коня бе... Дайте тука един 1.6 ТС и излитаме :biker: :lol_sign:
---------- Post added at 13:07 ---------- Previous post was at 13:03 ----------
[/COLOR]
1. И до колко време вървяха така?1600 кг срещу кола около 1000 кг какво очакваш на старт, много нелогично сравнение, много искам да разбера нататъка какво е станало? Пък и кой говори за моя автомобил въобще, че го намесваш?
2. Това твоя ТС ли е? Защото ако е... Не даваш много равностойно сравнение и си го знаеш добре.[/QUOTE]
----
разликата се увеличи ;)
на старта моята 1.6 тежи 1175 кг без мен и е с чип и вал ;)
Престани да спамиш глупости защото главата ти въобще неотбира от тематиката. Избери си друг раздел да проповядваш или ще ти помогна.
Ето стана тема пуснах Ви резултат. Това е. И двамата с Гиги караме еднакво и тръгнахме еднакво. Колите са чипосвани от Бобо. Какво по-крастноречиво сравнение искаш. Снимката от финала я има във форума и гонката е гледана от много хора били на Италфест 2007. Па после ми го сложи една антика с 1.7 боксер мотор.
Взема да Ви покажа как 33-ка нацепва 166 :):):)
И не се оправдявай с това да не ти намесвам колата. Какво, ще ставаме като децата ами ако имах Ферари ли.....
п.с. Не ги приемай нещата като убида или на лична основа. Тук е мястото да се обсъждат такива неща и да се спори. Но винаги има победители и победени. Хващам се на хорото защото ми пишеш че 2+2=5. Споко
Бобо ти ги разбираш нещата кажи ни според теб чипнат 2,4 жтд с около 160кс може ли да бие сток 2,0тс 155кс каквото кажеш вярвам ти ,и да свършва поредната тема дизел срещу бензин ,другия път първо да се пуснат и после да се коментира
с моя кораб направен (без драстични неща) само чип колектори генерация олекотен маховик спортен филтър сгъстяване и портвана глава дадох 15.6 по г-тек който си е бая точен ..не знам дали с тая печка ще успееш да дадеш такова време
И като е негова какво - твоята, или кое да е ЖТД не мое ли да стане като неговото....и то без турбо......вий ся хем повече кубици, хем турбо, и искате секи ТС да е много зле.......пък после "Ма тя тая твоята ли е" - и какво като е неговата - ти си правил нещо по колата, той също, явно щом 1.6 мое да стресне 2.4 жтд, да не говорим какво може да направи с него направен по същия начин 2.0.....за 2.5 няма да се обаждам че веднага ще се ревне че той е страхотните 100 кубика повече......
До колкото четох някъде из форума помня, че беше изброил вече подобрения по автомобила ти освен това? Както и да е не искам да споря с теб, защото отклонихме темата чак до това колко е бърза 166 дизел, а относно това не мога да споря защото си знам стоката ( за всеки случай е по-добре от 156 2.0 ТС де ;) ). Тръгнах от спора, че 156 2.0 ТС за мен не е бърз автомобил и не 1 е паднал от моята тромава 166, както и мисля , че чипосан 156 2.4 JTD ще го отвее та се разтегна темата чак до 2.0 V6 срещу 2.0 ТС което си е вече абсурд.
---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:43 ----------
Прав си колега... Не мога да дам това време, но пропускаш и нещо съществено. Колата ти има доста повече подобрения от един чип и не знам защо въобще се включи в спора. Даже не знам тая сникка преди или след подобренията ти е направена? Вярваш ли, че тоя кораб ще върви срещу 220 к.с. автомобил ако имаш само един чип?
Предлагам ви в темите от тип "нещо vs нещо" да започват с "Аз с ..... победих *****, колата такава, мотор такъв, съотношение к.с./кг такива.
Без чипа колко коня е мотора!?
Ако си 136 и си бил чипната 2.0 ...значи или чипа(на бензинката) го е правил бъгав майстор или шофера е калпав!
От опити на няколко гонки със 156(136 с чип - бившата на санто трафиканте, има победа не повече от половин кола,като от 3 старта 2 взе - 3тия падна с кола(че проспа старта)) си вадя изводите.
Сега ако кажеш ,че си по-бърз от 156ЖТД с чип спирам да пиша глупости в темата!
Тук не говоря за моята кола,тя няма чип!
Абе карайте си ги тез дизели и им се кефете според мен 2000 тс с чип е по бегачка + като добавим капризността на дизеловия автомобил от кам гориво - благдаря не ща го. А и аз мисля че Нено и Бобо някак си повечко разбират от повечето тук разбирачи. :shutup:
С риск да изместя темата към алфа ромео 156 вс 166 само не разбрах с какво тоя параход 166 превъзхожда 156.Може би невероятния дизайн на 166 :Bolt:или навигацията(неизползваема в Б-я).До колкото съм запознат алфа ромео 156 е кола на годината за 98 година(поне такава лепенка имам на задното стъкло)Не съм запознат с никакви награди притежание на грозния параход 166.За вървеж няма смисъл да говорим.
136 к.с. е фабрично автомобила. Никъде не съм казал че свин спарк-овете са били чипнати (Само 164-ата). Просто давам един довод, че ако с такова голямо разстояние бия 156 2.0 ТС, представям си какво ще го прави една 156 2.4 JTD, надали 10 коня и още малко NM отгоре да му помогнат много...
---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:41 ----------
Като за начало не ми следиш мисълта и никъде не съм казал, че 156 е по-лош автомобил? Говорех за двигателя...Чети малко, моля ти се. И второ: Да 166 превъзхожда 156 в много отношения, които просто не ми се занимава да ти обеснявам след като не си я карал тая кола.
Преди 3 месеца в швейцария когато си избирах кола имах честта да се повозя на(толкова възхваляваната от теб 166)не останах доволен...Така,че имам бегли впечатления от 166.Та да не се отклонявам от въпроса...Ако може да си така добър да ме светнеш кои са преимуществата на 166 пред 156 ще съм ти много благодарен.
Не бе напълно сериозно го питам.Щом е направил изказване трябва да го защитиш с някаква теза.
А и спора никога не е излишен.За това е форум-в древен Рим хората са се събирали там за да разискват важни политически,социални и тн. теми,но най вече за да спорят.В спора се ражда истината.
Пък и коментара ми беше провокиран и от едно негово изказване в един др форум(той си знае кой)в,който се опитваше да наложи мнение на сума ти народ,че прословутата 166 притежавала повече екстри от бмв е90...Та за това ми е мн интересно какви доводи ще даде в подкрепа на тезата си.
Въпросът ми към него не е каква е разликата между 156 и 166..А с какво 166 превъзхожда 156.Искам точен,ясен,конкретен отговор.Освен,че се води по висок клас(по високо ниво на оборудване)макар,че не правя голяма разлика в оборудването на двете коли.Това,че 166 е с по високо ниво на оборудване прави ли я по добър автомобил от 2-те?Ако махнем марката и моделите настрани и съпоставим 2-те коли 1 до друга...166-тицата малко ми бледнее сравнение с 156-тицата.Не случайно при появата на 156 на пазара става абсолютен хит.За 166 не мога да кажа същото.Не случайно дори аз щом застанах между 2-те коли предпочетох 156.
Може би като премина преклонната трета възраст(нищо лично към по старшите във форума)може да ми хареса 166.Нз кое намираш за красиво в 166,но на мен самата и моцуна ми е толкова флегматична...Толкова тъжна и тромава ми изглежда и как няма да е тъжна и аз да имах такава грозна моцуна и аз щях да съм тъжен :) :)...Докато при 156 нещата стоят иначе.Самата и моцуна изглежда агресивна,хишническа.Дори и да не е от най бързите коли създава впечатление,че ще изяде асфалта.Алфа ромео са марка с традиций в рали шампионатите.Не им отива да правят коли приличащи на ленивеца от ледена епоха...
Наистина ме изкушаваш да ти натрия носа и ще го направя. Ми като започнем с пълния ел. пакет за удобство от седалките до всички стъкла ( само някои 156-и имат ел пакет на задните стъкла, един от тях ли си?), Много по-широка и удобна е, Отзад двама човека, ако седнат все едно седят в кресла, а на трима пак им е удобно ( на 156 ако ако си по в изпъната позиция на гръбнака главата ти опира в тавана и няма много място за краката, особено ако шофьора е по-висок и си е дръпнал седалката назад ) Вози много по-меко и е по-стабилна ( Все пак е голям и тежък автомобил ) Интегрираната контролна система е другото нещо която също ми улеснява живота и няма нужда да си пълня резервоара до горе за да разбера разхода ми какъв е за разлика от теб. Знам от къде до къде, колко ми е изгорила и колко гори в момента. Имам 6-е скорост която много добре ми разтоварва двигателя на дълъг път, имам си щора отзаде и като карам нощем никой не ме заслепява, имам ОГРОМЕН багажник в който мога и трупове да складирам, фаровете светят далеч по-жестоко от на 156 ( като карам на къси и хората ми присвяткат, защото си мислят че на дълги карам ) А като включа дългите осветявам пътя си от и до. Подлакътника на който може спокойно да ми почива ръката и да не се измаря от сменяне на скорости по светофари. Нивото на безопасност също е по-добро, оборудван съм с 4 аербега докато 156 само с 2.
Друга причина, защо 166 е по-добра:
http://www.youtube.com/watch?v=L53FaDHSpSM
КАто цяло окачването е много по-добро и легналите полицаи примерно просто не ги усещам, докато с 156 си е по-различно. Има и много още неща за които не ми идват на ума в този час. Имай на ум, че това е базов пакет на 166, да не говорим за тези които са с подгряване на седалките, ел. прибиране на огледалата и куп други глезотии. А ако трябва конкретно моята да ти кажа с какво превъзхожда твоята 156 просто ще ти дръпне да не казвам кое и веднага ще си смениш мнението за тоя автомобил..
П.С. ТА по темата за да не съм прекалено офтопик, някакъв напредък относно 156 2.4 дизел срещу 2.0 свин спарк? :) Гледам тука, че преди два дена един дизел 1.9 от пловдив отправи покани към всички 2.0 бензинки да се явите на пистата с, ама никой не е дошъл в уречената дата. Това е втория път когато 2.0 се скриват от отправено предизвикателство.
1.156 е по бърза от 166
2.От дизайнерска гледна точка 156 бие отвсякаде 166
3.Подръжката е по ефтина
4.По здрава е
Защо реши,че няма място за шофиора.Висок съм 203см тежа 120кг и се чуствам прекрасно на шофиорската седалка.Без проблем качвам 3-ма човека отзад и до сега никой не се е оплакал.Това за ел пакета на задните стъкла не го бях чувал.Имам си пълен ел пакет включително ел шибидах,2 броя подлакътници(ски сак ли как му викаха)кожен салон(момо).За разхода не ме интересува колко разход ми дава..Няма да бъркам по малко в джоба си ако знам точно колко разход ми дава в момента :)..Айде поздрави...
Точка 1 просто ме уби, защото даже не е ставало дума за кой двигател говорим. За номер 2 просто да не си говорим, това е твое лично мнение и не можеш да говориш от името на всички. Поддръжката на всеки автомобил по-нисък клас е по-евтина ;) А че е по-здрава също е голяма изцепка. И никъде не съм казал, че няма място за шофьора... Четеш между редовете. А пък аз съм висок 1.81 и тежа 90 кг и ти казвам, че отзаде е тясно. Минал съм през две 156-и и много ми е ясно за тях. Почвам да се убеждавам, че си по логиката "Лисицата не стигнала гроздето и казала, че не е сладко" Много лош начин на мислене имаш, да знаеш. Нещо пропусна да коментираш другите ми доводи?
За който и двигател да говорим резултатите ще са в полза на 156.Мн странно как на теб ти е тясно,а на мен ми е широко(няма значение).А и ако може да ми разясниш точно какво си имал в предвид с цитата на израза "Лисицата не стигнала гроздето и казала,че не е сладко" за да няма мнения от рода "четеш между редовете"
Много добре знаеш , какво искам да кажа с тая поговорка. Това е все едно аз да кажа, че 159 с нищо не превъзхожда 166 и по добре нея да си карам, като си е от ясно по-ясно че я превъзхожда във всички отношения, но това че не я карам нe означва че трябва да си кривя душата относно 159 или да се самозалъгвам. Aко толкова още ти се спори по темата да я пренесем на ЛС защото накрая ще отнесем някое наказание за спам, ще ти отговорям само на ЛС за напред.
П.С. Нищо лично като модел като цяло, но си е по-нисък клас автомобил и това е.
Мисля,че по нагоре бях написал,че избирах между 2-та модела.Гроздето никак не е високо.Само да те светна плащал съм я 6350 швейцарски франка...Отвори си чичо гоогле и ги обмени в български лева за да разбереш колко съм я платил в швейцария.Това е само цената на колата без докарване,обслужване,регистриране,плащане на мито,застраховки и тн.Както по горе ти писах колата е с всички възможни екстри за модела,че и от горе.Така,че в никакъв случай 166 не е високото грозде.159 е високото грозде,но и на него ще му дойде времето :) :)...
Като возия 166 много напред от 156 обаче до тука спираме динамика няма нищо общо с 156 същата кубатура щото е по-лека а предницата на 166 цата е по здрава от 156 цата питал съм много хора и съм се уверил ....
166 е по луксозна ,а 156 е по спортна малко цифри щото в тях е истината
166 2,0-1420кг 0-100-9.6с 0-1000м-30,6с
156 2,0-1240кг 0-100-8.6с 0-1000м-29,6с
166 2,4-1490кг 0-100-9.9с 0-1000м-31,7с
156 2,4-1350кг 0-100-9.5с 0-1000м-30,7с
къде виждате 166 да бие 156 или пък дизел да бие бензин с чип без чип работата е същата
Колко си се объркал мойто пате не истина,от тези точки,които си описал няма нищо вярно,освен можеби първото.Аз мога да добавя още няколко неща
1.166 е много по-стабилна
2.166 е 10 пъти по-кола от 156
3.Да не забравяме че 166 е най-добрата Алфа от по-новото поколение/последните 10 г./
Първо темата е безсмислена, второ се отплеснахте ама много! Не се чудете защо няма да я намерите ако продължавате в същият дух!
И специално за Конър, младеж, намали оборотите, че оцапа форума със сажди! Прекаляваш!
Не искам да обидя никой, но за мене някой хора са яко некомпетентни. Когато минете поне 10 000км със 156, 166, 155, 145 и т.н с бензин и дизел, тогава говорете групости защото отстрани е много смешно. Взел си някой кола и вече е най хубавата щото бил виждал или му били казвали ......
Къде стигнахте до 156 и 166....
А на Калояново нещо ви няма......:pokey:
темата взе да изнервя вече!!!
2.0 ТС с чип пада от 2.4 с чип дизел! това е, 2 мнения няма
вече друг е въпросът на 2.0 JTS с чип и 2.4 с чип??? :afro:
давайте да не спорим за гонки, че вижте сума ти народ се изпотрепа да си показва шофьорските качества!
гласувам за заключване на темата!
Как ще бие като 2,4 жтд става 176кс а 2,0тс става 169кс тези 7кс до никъде няма да стигнат на бавнооборотния дизел а и да не забравяме че е и по тежък обаче има и друго 2,4жтд което става 190кс то е друга работа
Колега, предлагам да те обявим за официалния статистик на форума. Лошото е, че не са ти достатъчно числата, за да правиш изводи. Числа, числа, проверени, непроверени, всичко ок, ама нали се сещаш, че освен коне, кг и нютонметри има още предавателни числа на ск.кутия, ТУРБО, за колко време се достигат дадени обороти, загуби в трансмисии и т.н. и т.н.
Бобо обясни ни като на прости хора ето аз съм с 2,0тс ко го прайвам този дизел ще му дишам саждите или ще ме гледа с телескоп според мен е второто ама нека човек който разбира да каже
Колега що питаш Бобо?????????? за десети път те каня кога и къде??? а ти се правиш че не виждаш или не искаш да видиш.Вие продължавате да спорите и не се намери един с 2.0ТС да се пуснем и да видим.Като не искате аиде закл.тази тема най после,че май някой си е взел отпуск и хаби само клавиа-ТУРАТА.
:go::go::go:
При 136 коньовата е малко на кантар работата .."sof_bg"При твоя случай е ясно ,че ще биеш .... затова никой не иска да се пуска .....
Колега sof_bg вярвам в колата си но не и в себе си като рацер ,но задължително трябва да се направят гонки специялно бензин срещу дизел и да се качат тук клиповете и повече да няма такива ама дизела имал нютон метри и турбо за това ще бие ...аха