Известие

Collapse
No announcement yet.

АЛФА НА ГАЗ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• АЛФА НА ГАЗ

Здравейте,и аз съм един от вази щастливци или не но собственик на 146т.с. и много се чудя по въпроса за газова уредба.Чета във форума разни оплаквания от това и онова и не зная какво да сторя.Алфата ми е 1998 и е на 116000 реални километра да не чува дявола за сега е пушка от всякъде,като изключим тази тромавост при по-бавна скорост на по-висока предавка.До сега не съм и жалил пари нито за масло нито за какъвто и да е консуматив и за това искам съвет от вас за газовото.Въпроса ми е ставали по-евтиното (не газов инж.)за 146т.с.88киловата 120коня,и някакви ориентир цени на видовете?Тук в Шумен дерат яко.

Колега да те помоля да пускаш темите в правилния раздел!! gigi

Колега объркал си раздела трябвако е да пуснеш темата в раздела Алфи на ГАЗ, а дали има сметка или няма зависи колко киломерта изминаваш годишно и къде се кара предимно колата.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

По добре сложи ГИ, ефтиното после излиза скъпо
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

Колега, ако колата ти е наистина на тези километри не я убивай с газ! Аз съм с ГИ от лятото и сега ще го хвърлям. Направил съм поне 10 диагностики (по 30 лв. всяка) оттогава във връзка с газта и накрая започна да не пали сутрин и на бензин и да клати оборотите, като Москвич. Ходих на диагностика във Ванто (един приятел ме издърпа дотам, щото не запали към 30 пъти) и при Бобо и всичко е перфектно. Карам вече няколко дни само на бензин и нямам никакъв проблем с паленето и оборотите. Освен това, според хора, които са доказали, че разбират от автомобили, газта пре`бава здраво ламда-сондите (от 200 лв. нагоре за Алфа) на колите и след време започват да харчат доста повече и на газ и на бензин. Замяната им е безсмислена, защото не издържат дълго на газ. И тогава икономията остава само в твоето съзнание, защото зареждаш "евтино" на литър. А пък с конвенционална АГУ не ми се мисли какво приключение те очаква
        2014: Deutschland über alles

Comment

!!!

Колега, сложи си ГИ и след след 8-10 месеца здраво каране ще му избиеш парите! А за този период, ще се убедиш в качествата на карането на газ и ще си доволен! Стига да го монтираш при качествен майстор и непременно с гаранция за пробег! Аз получих гаранция 100 000км и пари за диагностика не ми вземат! Самата диагностика на ГИ трае 10 мин. ...не знам, кой би взел 30лв. за подобно нещо???
          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

АЛФА НА ГАЗ

Благодаря друже.Аз имам peugeot405-1.9 89kw моноинжекция вече 5 години го карам на газ доволен съм ногазовото му е ВИАЛИ холандско както им викат заводско и не знам дали ще могат в България да сложа на Алфата майсторски г. и.

Comment

Пичове,скоро си купих Алфа 156 и сложих ГИ,за сега съм доволен,ама се чудя дали ще имам проблеми.Сега Парното ми не работи-водата циркулира,ама явно не се отваря някаква клапа за да пусне топлия въздух.някой знае ли нещо.Мерси
              Алфа 156 2,0

Comment

Честито,дано останеш доволен!Та по въпроса преди газовото да се появи във Алфата как и беше парното?На мене ми направи впечатление че не е от най-добрите елементи(за парното говоря) с които може да се похвали марката.Имам и автомобил Пежо405 просто няма база са сравнение.И друг въпрос ,какво е съотношението на разхода Г-Б и също в мощността?

Comment

Ще ти отговоря аз.Парното си е парещо на 4-та степен.А пък разходът бензин-гас е около 3л нагоре на гас ,а мощтноста еМАЛКО-по-надоло.Но за 5 месеца на гас засега си струва.
                  Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                  Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Re: !!!

Първоначално публикувано от JORDI
                    Колега, сложи си ГИ и след след 8-10 месеца здраво каране ще му избиеш парите! А за този период, ще се убедиш в качествата на карането на газ и ще си доволен! Стига да го монтираш при качествен майстор и непременно с гаранция за пробег! Аз получих гаранция 100 000км и пари за диагностика не ми вземат! Самата диагностика на ГИ трае 10 мин. ...не знам, кой би взел 30лв. за подобно нещо???
                    Аз в Сф. не знам да има по-евтина диагностика за Алфа. Не, че цената е най-важното в случая.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

Разглобих всичко,измерих всички бушони,ама нищо не излезе.Ако не се окаже моторчето което отваря клапата,сигурно ще трябва да сменя управляващия блок.Колкото до мощността на газ-доста осезаема е разликата и на около 3500-4000 оборота малко сякаш се дави или не и достига горивото,та ако се увлека да изпреварвам може и да забия муцуната-ще ходя пак да я настройват,а разхода не съм засичал.
                      Алфа 156 2,0

Comment

с ГИ колата не гори пове4е от колкото на бенз.. има разликата в набирането.....
                        Alfa Romeo 146 1,4 TS 99g 103 hps

Comment

Въпреки че съм с Фиат а не с Алфа мога да кажа майката му е качествения майстор. Няма значение обикновенна или ГИ, на обикновенната можеш да сложиш ламбда контрол ТАП или просто да наредиш сички емулатори. Ако майстора е точен нямаш грижи, аз за съжаление попаднах на майстор дето беше виждал Фиат само на картинка и си сърбам попарата сега. Постепенно нещата обаче почнаха да се поизглаждат, единия емулатор не бил такъв ами онакъв (за голф например) и така, ако не попаднеш на човек дето си разбира ще стане като мене и пак няма значение дали е обикновенна или ГИ. Ако нямаш човек дето разбира за тая работа не си слагай изобщо. Ако имаш такъв и икономия ще имаш.

Comment

В тази връзка да попитам- ако купувам кола, внесена с газовата уредба, къде да отида да ми кажат читава ли е?
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

По-добре не го прави!
                              Нали се сещаш, че за да сложи АГУ, "бедният" италианец или германец - значи я е спукал от каране тая кола. Обаче го има и момента че внесените от вън коли с АГУ, обикновено са 99% по-качествено монтирани от тук поставените.
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

Working...
                              X