струвамисе че нещо или ти е криво или така си общуваш по принцип
Известие
Collapse
No announcement yet.
АЛФА НА ГАЗ
Collapse
X
-
Струва ми се че ти искаш съвет, и след като ти го дадох, не си доволен...виж младежо колегите от форума могат да потвърдят че съм доста толерантен и спокоен човек, но да ме искарваш некомпетентен, щото "братчеда каза" ми идва малко в повече.
Ще го кажа така: на ТS ДВГ, да сложиш ТАП, при LPG инсталация е сложно и безсмислено, и за да нямаш проблеми с детонации, постоянни настройки на уредбата, евентуално прецакване на дебитомета, висок разход, скапана динамика е добре да си сложиш Газов инжекцион!
Не че не може и конвенционална АГУ - МОЖЕ, но по горе ти изброих потенциалните проблеми /за свдение карах ТS 2.5 години с конвенционална АГУ и знам какво говоря/
Извинявам се за острия тон, НО съм отговарял аргументирано десетки и стотици пъти на тези въпроси и понякога просто пиша съвета, без аргументацията /щото си протърках клавиатурата/
Та така....
Тъ чойс ис йорс, дето се казва....Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Не мога да кажа че колегата не е в матеряла. А и той не се интересува професионално от това, и не е длъжен да знае всичко както и никой не може да знае всичко.
Аз се изумих от това колко много неща знае за не професионалис човек направо шапка му свалям.Казвам го за пореден първи път но си е истина и не искам да останеш с впечатлението че не знае за каво говори.
Comment
-
колеги алфисти отново съм на бензин,майстора като ми видя алфата ми каза с 2 думи,ако искаш да я имаш и караш безпроблемно карайси я на бензин а аколи не слагай метан поне икономиите които ще ти ги дава от горивото да ти остават за диагностики и ремонти които са сапътстващи с преминаването на друго гориво.ШУМЕН-ДОБРИЧ средна скорост170км/ч по магистралата9.5 л/100км ДОБРИЧ-ШУМЕН средна скорост 95км/ч отново по магистралата 5.5л100км.
Comment
-
Добре де, като си сложи някой Газова на Алфата, показанията за разхода на гориво от Бордовия Компютър въобще верни ли са, при положение, че горивото в резервоара си е все едно и също?Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Принципно мен ме интересува, ако на кола с Бордови Компютър, който ти отчита моментен разход/среден разход на дисплейя на таблото, като и сложиш газова на тази кола, тя показва ли пак средния разход на дисплея или не.Изключвам случаите, когато пак минеш на бензин тогава ясно, че ще си отчита правилно
Или още по-синтезирано : Ще мога ли да си ползвам тази функция (да ми показва реалния разход на дисплея на таблото) независимо дали карам на газ или бензин?Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Би ама не би, компа не отчита вярно дори разхода на бензин, на газ пък хептен, щото компа има инфо само за преминалия въздъх през всмукателния тракт /в повечето случаи/ и после той си смята на този въздух колко гориво му трябва и Ви изплюва някакъв резултат на дисплея, картинката обаче е леко различна като идете на бензиностанция и откриете че компа Ви етчел 10-тина процента по малко от реално изгоренеото /обикновено така става/, същото важи и за газ само че там разликата може да е 20-25% /относително/...
...и все пак каква е колата?Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
Comment