Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Може и да стане Човек от тебе...
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Като се е почнало с консултациите, да взема и аз да попитам нещо - въпроса е конкретно към робигаз (мисля, че той има капацитета да отговори обективно). Въпроса е следния - може ли на туин спарк двигателя (конкретно 16 клапановите, с ремък, и т.н. и най-важното - с 4 бобини) да се сложи адванс процесор - такаъв примерно http://www.runel-tech.com/?p=productsMore&iProduct=4 или някякъв подобен, знам ли, с цел подобряване на динамиката и намаляване на разхода при работа на двигателя на газ? Ако да - някаква сламка къде ги слагат евентуално.
      sigpic
      Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

• Аванс процесорите се монтират на метановите уредби и то на коли които искат такъв. А и за какво ти е?
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Ами както писах - за подобряване динамиката и икономия на гориво. Поне в материала по линка, който съм дал, така пише. И е ясно как става, когато има само една бобина. Но когато са 4 ...? Това ми беше въпроса.
          sigpic

Comment

• Аз си сложих,преди до 2600-2800 оборота беше пълен мъртвец с всякакви настройки,сега при 1000 оборота,като и подам газ поема и набира като на бензин,че и по-добре даже.Колата е 156 селеспийд с газов инжекцион.
            156 2.0ts selespeed

Comment

• колега, би ли обяснил (ако си запознат разбира са) как се монтира това устройство. и ако не е тайна, кой ти го монтира на теб? аз също съм с газов инжекцион, и не се оплаквам (и като разход, и като динамика), но ако от адванс процесора има полза и цената е в разумни граници, бих си сложил.
              sigpic

Comment

• На кабела на датчика на коляновия вал се слага.На мен ми струваше 150лв на landirenzo/stap 300/,модела му се избира според колата.В Стара Загора съм го слагал.И на мен майстора ми казваше,че няма смисъл,но това е резултата при алфата.Аз определено не съжалявам,че го сложих.За разхода нямам наблюдения.
                156 2.0ts selespeed

Comment

• А какво авансира тоя ав.процесор когато колата е с ГИ
                  и отделно еку и работи четейки ориг. оригиналния софтуер, интересно ми е да разбера?
                  Ъгал на запалване или?
                  156 1.8ts PROGRESSION 98.....EX
                  TOLEDO 2.3 VR5 00" PURE SOUND+LPG

Comment

• Първоначално публикувано от mitko_k01 Покажи съобщение
                    На кабела на датчика на коляновия вал се слага.... Аз определено не съжалявам,че го сложих.За разхода нямам наблюдения.
                    елементарно, уотсън, но кой да се сети за това изречение заслужаваш гооляма бира!
                    ...

корегира ъгъла на запалване, но не линейно - на 1000 и на 5000 оборота почти не внася корекция, а пика идва (примерно) около 3000 - 4000 оборота. лъже фактически екуто, ако е свързано както пише по-горе. нужно е (според което съм чел), защото скоростта на горене на пропан-бутана (и на метана също) се различават една от друга и от тази на бензина. поради това е ясно, че работата на газ не е оптимизирана (екуто дава предварение като за бензин). поне така пише...
                    Last edited by serafim; d.m.y г., 23:06.
                    sigpic

Comment

• Здравейте колеги, надявам се да пиша в правилната тема, но въпроса ми е следният: от две години си карам Алфичката на метан и нямам никакви проблеми, но от един месец ми се струва, че няма мощност / само на метан, на бенз излита / особено при потегляне и се получава ефекта " забиване на муцуната", един вид се позамисля докато тръгне.....до сега не съм имал подобен проблем....Мислите ли, че аванс коректор би решил проблема и ако да дайте съвет къде в София мога да го намеря, каква е цената и т.н. Забравих да спомена, че свещи, кабели, възд.филтър всичко се сменя редовно, преди два дни ми правиха диагностика на метана, направиха и настройка но без особен резултат, а досега си вървеше ок........!!!????
                      Last edited by veselinks; d.m.y г., 11:27.
                      alfa romeo 145, 1.6 boxer , 1996

Comment

• Колеги здравейте!От два месеца карам 166 ТС с метанов инжекцион BRC,слагам в Италия.Колата е след цялостен основен ремонт на двигателя,вече на 3000 км.След ремонта нещо паленето на бензин куца.Дави и гасне,и така 2-3 пъти палиш и гасиш докато зацепи.Иначе директно на метан пали перфектно.Но вече времето застудя и сигурно има някакъв температурен датчик и не може да пали директно на метан.Закарах я в Бош-сервиз,оставия я вечерта да я "хванат"студена.Обясниха ми,че няма проблем,а колата прави адаптация от метана и затова прави проблем.Карах я един ден на бензин,сутринта запали перфектно.Но след като пак си я карах на метан,отново старите проблеми.А преди ремонта нямаше този проблем.Сипвам само 100 октанови бензини,добавки и каво ли не...но ефект няма.Мисля да сменя ламбда сондата и дебитомера.От как я бараха в сервиза започна и на метан да ми прави парчета.Понякога не може да държи обороти на празен ход и гасне.Понякога с дни няма проблем.Казаха ми за някакви филтри на метана,има ли такова чудо изобщо?Моля дайте съвети,благодаря!

Comment

• По-скоро потърси да ти направят корекции в настройките на метан-инжекциона.
                          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Мисля тия дни да ида в някой сервиз,ама не знам кой.То майстори много,ама разбирачи малко за съжаление...

Comment

• Колко е октановото число на пропан-бутановата смес?
                              Понеже преди се зачудих, реших да си сметна… Теоретично чист пропан има октаново число (по изследователския метод RON) 111,9 , а бутанът 95,8. При промишлените такива ги нормират на 110 и 95 съответно. Доколкото знам Лукойл ни доставят смес марка Б, която е 35% пропан и 65% бутан и числото на сместа е около 100. Мисля, че за автомобили по БДС трябваше марка А (40/60), но не знам дали на бензиностанциите има такава смес. Ако някой работи в Лукойл, Газ-трейд и т.н. може да коригира горните числа, ако има друга информация.
                              Лудия

Comment

• Ами малко е странно, защото съм говорил с хора, които се занимават с такъв гаражен турбо-тунинг на коли и някой от тях са ми казвали, че при прекалено сгъстен двигател с турбо понякога се получава така че колата изпада в детонации на бензин(100 октанов), а на газ се държи, което идва да покаже, че газта има по високо октаново число...можеби...
                                Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                                Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Working...
                                X