Първоначално публикувано от robygas
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки за газта и проблемите ни
Collapse
X
-
Last edited by Двигателист; d.m.y г., 00:20.Лудия
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеИ аз да се оплача. Смених ангренажа миналата седмица при Румен и според него са тръгнали малките катализатори на ЦФ3-ката. Естествено причината, според него е ГИ. Възможно е газта наистина да е ускорила претаковането на тия катализатори, но по-важното е, че същите стрували към 2000. Та, понеже вече има доста ЦФ3 на газ, ако някой е успял да махне успешно катализаторите, нека пише как. Според Румен не е проста задача. Иначе за задния катализатор, едва ли е проблем да се махне, като му дойде времето.Дефакто, след махането му само ++++ без ------
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеКакви са признаците на "тръгнали" малки катализатори? Задния го махнах още в началото като купих колата...Всичко за сега е наред да чукна на дървоДефакто, след махането му само ++++ без ------
Comment
-
Първоначално публикувано от Двигателист Покажи съобщениеТакаа. След две зареждания, за съжаление резултатът е 42-43 литра пропан-бутан. Бутилката е 60 литра, нормална (ф315 мм). Трудно ми е да кажа дали поплавъка изключва по-рано от необходимото или в бутилката остава количество... robygas какво ще ме посъветваш? Да разглобявам ли, или преди това да завъртя бутилката (мисля, че нагоре) така, че ъгъла да стане 35 или 40 градуса (в момента е точно 30 градуса)?
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеТук идва въпроса как и може ли да се емулира сигнала на втората 'ламбда' сонда?0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
колеги помагайте! случи ми се следното значи до вчера си карах страхотно на газчица до момента в който превключих на бензин и след около 2-3 часа когато я запалих на копчето за прехвирляне от газ на бензин започнаха да ми мигат и двете лампи и на бенза и на газта в червено ама си мигат постоянно дори и след като изгасих колата.качвам се тази сутрин и забелязвам че никоя светлинка на превключвателя не свети а и немога да прехвърля на газ. дали има некви бушони някъде?системата ми е слагана в италия и е ТАРТАРИНИ.sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!
Comment
-
Бушон трябва да има ,но ключа се захранва с ток след контакт, така ,че няма логика да продължи да свети като си върнал контакта ,освен ако не говориме за Г.И. и ключа гасне след 3-5 сек. Ако е Газов инжекцион има бушон хванат на + на батерията и евентуално втори през контакт. Втори може и да няма зависи от къде е взет плюса.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!
Comment
-
Първоначално публикувано от qkimov Покажи съобщение0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
благодаря колега и това дето си написъл ми е достатъчно просто се чудя дали да се захващам сам или да я карам на лекар.ама ако имаш мерак и възможност хвърли едно бобчеsigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
Comment
-
Роби имам въпросчета...
чисто теоретично, може ли след подходяща настройка на моят ГИ (БиГаз) колата да "върви" повече(по-бързо), от колкото ако я карам на бензин??
Вторият ми въпрос е, колко ще ми струва поставяне на бутилката на мястото на рез. гума - 30 до 35литрова (самата бутилка + труда)...Това понеже, ми се налга на последък да пътувам на по-дълги разстояния, и ми е малко некомфортно да "треперя" дали ще има газстанция някъде по пътя, да зареждам през 180км и да смятам колко км ми остават до изчерпването на бутилката...(сега съм с 20 литрова).Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Докторе, мини през сервиза като имаш време и ще видим какво може да се направи. По принцип не е елементарна и евтина процедура. Трябва да премериме каква е възможноста на отвора за гумата ,как са разположени тръбите и тогава ще решим.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениепоставяне на бутилката на мястото на рез. гума - 30 до 35литрова (самата бутилка + труда)...
Comment
Comment