Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
    Нали се сещаш ,че трябва поне два пъти да заредиш пълно празно за да разбереш. Пък и затварянето на клапана точно на определени литри е доста субективно, имайки предвид вкички други фактори.
    Такаа. След две зареждания, за съжаление резултатът е 42-43 литра пропан-бутан. Бутилката е 60 литра, нормална (ф315 мм). Трудно ми е да кажа дали поплавъка изключва по-рано от необходимото или в бутилката остава количество... robygas какво ще ме посъветваш? Да разглобявам ли, или преди това да завъртя бутилката (мисля, че нагоре) така, че ъгъла да стане 35 или 40 градуса (в момента е точно 30 градуса)?
    Last edited by Двигателист; d.m.y г., 00:20.
    Лудия

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
      И аз да се оплача. Смених ангренажа миналата седмица при Румен и според него са тръгнали малките катализатори на ЦФ3-ката. Естествено причината, според него е ГИ. Възможно е газта наистина да е ускорила претаковането на тия катализатори, но по-важното е, че същите стрували към 2000. Та, понеже вече има доста ЦФ3 на газ, ако някой е успял да махне успешно катализаторите, нека пише как. Според Румен не е проста задача. Иначе за задния катализатор, едва ли е проблем да се махне, като му дойде времето.
      Какви са признаците на "тръгнали" малки катализатори? Задния го махнах още в началото като купих колата...Всичко за сега е наред да чукна на дърво Дефакто, след махането му само ++++ без ------
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        Какви са признаците на "тръгнали" малки катализатори? Задния го махнах още в началото като купих колата...Всичко за сега е наред да чукна на дърво Дефакто, след махането му само ++++ без ------
        Като палиш на студен двг. се чува едно дрънкане за 2-3 сек., все едно вибрира ламарина. Задният кат. се маха, но на предните май са закачени двете ламбда сонди и не е толкова лесно.
        2014: Deutschland über alles

Comment

• Тук идва въпроса как и може ли да се емулира сигнала на втората 'ламбда' сонда?
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от Двигателист Покажи съобщение
            Такаа. След две зареждания, за съжаление резултатът е 42-43 литра пропан-бутан. Бутилката е 60 литра, нормална (ф315 мм). Трудно ми е да кажа дали поплавъка изключва по-рано от необходимото или в бутилката остава количество... robygas какво ще ме посъветваш? Да разглобявам ли, или преди това да завъртя бутилката (мисля, че нагоре) така, че ъгъла да стане 35 или 40 градуса (в момента е точно 30 градуса)?
            Не знам какво очакваш да се получи, при положение че тази система е тип "Тоалетно казанче" и едва ли някога ще закове точно на 48л. Иначе с пробите му е майката. Старите сонди бяха на 45гр. и затова доста често и сега се монтират по този начин. Затова ти казах да я свалиш. Щом е 30 градусова значи това е, всичко друго е труд и творчество. Ако ти се занимава ,може да свалиш сондата и да огънеш малко рамото на поплавъка нагоре, което ще ти даде още няколко литра ,но ще доведе до преместване нагоре и на показването на минималното ниво.
            Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
            Тук идва въпроса как и може ли да се емулира сигнала на втората 'ламбда' сонда?
            Мисля ,че всичко може да се емулира, и да се преместят сондите , и да се побългарят. Универсално решение няма /поне аз не знам/ ,но оттук нататък това е пътя с тези "Електронни" коли.
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Завъртях я и сега е на 40 градуса. Ще видим има ли някакъв ефект.
              Лудия

Comment

• колеги помагайте! случи ми се следното значи до вчера си карах страхотно на газчица до момента в който превключих на бензин и след около 2-3 часа когато я запалих на копчето за прехвирляне от газ на бензин започнаха да ми мигат и двете лампи и на бенза и на газта в червено ама си мигат постоянно дори и след като изгасих колата.качвам се тази сутрин и забелязвам че никоя светлинка на превключвателя не свети а и немога да прехвърля на газ. дали има некви бушони някъде?системата ми е слагана в италия и е ТАРТАРИНИ.
                sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
                Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!

Comment

• Бушон трябва да има ,но ключа се захранва с ток след контакт, така ,че няма логика да продължи да свети като си върнал контакта ,освен ако не говориме за Г.И. и ключа гасне след 3-5 сек. Ако е Газов инжекцион има бушон хванат на + на батерията и евентуално втори през контакт. Втори може и да няма зависи от къде е взет плюса.
                  Автогаз сервиз-

Comment

• sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.
                    Ако всичко ви е наред. Ако жена ви е прекрасна. Ако и любовницата ви е прекрасна. Ако заплатата ви не само стига, а и остава. Ако шефът ви е хубав човек. Ако нямате никакви проблеми със здравето. Кажете "не" на наркотиците!

Comment

• Първоначално публикувано от qkimov Покажи съобщение
                      Какво е това колега? Ако искаш да отида в кухнята и да "хвърля един боб", че да мога да ти отговоря смислено!
                      Автогаз сервиз-

Comment

• благодаря колега и това дето си написъл ми е достатъчно просто се чудя дали да се захващам сам или да я карам на лекар.ама ако имаш мерак и възможност хвърли едно бобче
                        sigpicАлфа 155 1.8 16V 96г.

Comment

• Уж по новините говореха за почти 3 процента поевтиняване на газта, а тя само с 2 ст. падна.
                          Пак е нещо
                          sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

• Роби имам въпросчета...

чисто теоретично, може ли след подходяща настройка на моят ГИ (БиГаз) колата да "върви" повече(по-бързо), от колкото ако я карам на бензин??

Вторият ми въпрос е, колко ще ми струва поставяне на бутилката на мястото на рез. гума - 30 до 35литрова (самата бутилка + труда)...Това понеже, ми се налга на последък да пътувам на по-дълги разстояния, и ми е малко некомфортно да "треперя" дали ще има газстанция някъде по пътя, да зареждам през 180км и да смятам колко км ми остават до изчерпването на бутилката...(сега съм с 20 литрова).
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Докторе, мини през сервиза като имаш време и ще видим какво може да се направи. По принцип не е елементарна и евтина процедура. Трябва да премериме каква е възможноста на отвора за гумата ,как са разположени тръбите и тогава ще решим.
                              Автогаз сервиз-

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                                поставяне на бутилката на мястото на рез. гума - 30 до 35литрова (самата бутилка + труда)...
                                Това и аз си ги мисля от известно време, защото сега съм с 40/30 литрова пура зад задната облегалка и няма място за нищо друго освен за шасито на детската количка и то като махна едната й гума. Обаче от друга страна бутилката в резервната гума май не е мн. сигурно при катастрофа отзад, понеже ръбът на бутилката е близо до задната броня. Та, май по-добре кутия за покрива...
                                2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                                X