Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сондата ти е последна грижа. Слагай си каквото си си харесал и тва е. За ГИ е по-добре. Работата ще бъде същата като на бензин. За обикновената уредба не може да се каже преди да се монтира. Може и да се появи колебание на празния ход и гаснене- зависи от къде е проблема на бензин.

Сондата е само ориентир за настройката на уредбата.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Здравейте, колеги. Колата е с газов инжекцион Tamona Gas. Проблемът е следния: при изрязване над 3000 оборота и освобождаване от скорост, двигателят изгасва или оборотите падат почти до 0 и пак се вдигат. Според човека, който я настройва причината най-вероятно е в cut-off режима на газовата, но не знае как да го нагласи. Ако може и вие да си кажете мнението, как става регулирането на cut-off или каква друга причина може да има, за да гасне така в движение.
      Благодаря!
      sigpicAlfa Romeo 156 1.8TS ГИ '98

Comment

• cut-off ще има, ако само пуснеш газта при 3000 оборота. Изключиш ли от скорост - имаш празен ход.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от Degree Покажи съобщение
          Здравейте, колеги. Колата е с газов инжекцион Tamona Gas. Проблемът е следния: при изрязване над 3000 оборота и освобождаване от скорост, двигателят изгасва или оборотите падат почти до 0 и пак се вдигат. Според човека, който я настройва причината най-вероятно е в cut-off режима на газовата, но не знае как да го нагласи. Ако може и вие да си кажете мнението, как става регулирането на cut-off или каква друга причина може да има, за да гасне така в движение.
          Благодаря!
          Проблемите ти са от настройката на ГИ или от избора на грешен размер дюзи.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Rоby извинявай за предишния коментар в които говорих лошо за колегата ти от Пловдив (ТАРТАРИНИ)...нищо лично...но ме издразни факта че той дори не я закачи на компютъра и започна да ми изрежда какво не било в ред...цитирам-Стъпковото моторче за ниските е изгоряло,ланда сондата също деботимера и той,смени и свещите и тогава ще почвам да ти я правя..всико ще ти легне към 200лв. при мен.......но в крайна сметка свалихме стъпковите мотори зачистихме ги и колата си работи на газ смених и мембраната на изпарителя..сега остава проблема че като е студена много гасне и когато завъртя пълен волан(ляво дясно)също....глъхне от време на време и се дави и бая си погорява градско 20л/100км ...на бензин е пушка ама искам да си я оправя на газ...и още венъж се извинявам ако си го приел някак лично

Comment

• Не се шашкай. Не приемам нищо лично. Като във всеки занаят така и тук. Има си и по-калпави хора. И аз сигурно не сам перфектен пък и няма как да бъде така. Важното е %-та на недоволните да е максимално малък.

Карай...нема значение.
              Автогаз сервиз-

Comment

• Вярно е съгласи ме...аз така или иначе ще ходя при него няма къде да бягам ама... дава ли ти се някакво мнение по въпроса ..евентуално от каде може да идват белите? а пък и да не ти се занимава няма да се сърдя!! Айде със здраве Роби и много мерси!!

Comment

• Защо не може х-я до края и душата в ряа

Историята започна така. Карам си колата натоварена колкото може че и 50 кг отгоре по едно нагорнище тръгвам да изпреварвам едно дизелово БМВ ама с 80 от 5-та( оптимист това е туинспарк) е набирам се изпреварвам го ама бавно. Малко и се разсърдих на колата и на около 110 бутнах на бензин и хоп тръгна осезаемо. Извода е точно при тези режими най много си личи разликата между двете горива. После решавам няколко дни карам на спортния режим на газовото е вярно до към 2000-2500 оборота като натисна газта до край малко е една такава тегава и не тръгва както на другия режим ама после все едно е на бензин, и върви много добре, а ако не и набия педала до долу пак си тръгва разкошно. На следващото първоначално палене имаше леко замисляне съвсем леко се зачуди и си тръгна добре. На следващото палене вече си изгасна и на второто запалване тръгна без проблем. На третото палене освен че изгасна след запалване и както си му е реда първата 1 минута се дърпа.
                  Е защо не може да си я карам на спортния режим и да не ми се дави сутрин.
                  Сега си знам бутам на нормалния режим карам един ден и всичко си е по старо му.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

• Колеги дайте съвет: познат трябва да сменя електронен изпарител за газова уредба (обикновенна), моноинжекция. Казали му изпарителя бил струвал 150лв...нам ен ми се струва, че нещо го мятат по върбите с тая цена. Газовото е италианско, май ловато или нещо такова! Колко струва часта!?
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• 130-140-150 зависи с труда или без.
                      Автогаз сервиз-

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                        Колеги дайте съвет: познат трябва да сменя електронен изпарител за газова уредба (обикновенна), моноинжекция. Казали му изпарителя бил струвал 150лв...нам ен ми се струва, че нещо го мятат по върбите с тая цена. Газовото е италианско, май ловато или нещо такова! Колко струва часта!?
                        100лв е нов
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                          ...спортния режим на газовото...
                          Какъв е тоя "спортен режим на газовото"..?

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                            А..тоя е само за големите шофери
                            Автогаз сервиз-

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                              Общо взето никакъв. Разликата е само, че по-спортен начин ти вади парите от джобовете за разлика от не спортния
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Бе то и аз заподозрях, че е режима, който се пуска с единственото копченце, което управлява "ръчно" газовия инжекцион, ма си трая, викам си тия батките може да са по-адванс'д

Comment

Working...
                                X