Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
    Бедна смесна газ.
    По-скоро богата
    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• Тъй де
      Корегирах се.

Сега ако искаш и да кажа от какво от самосебеси става богата сместа и лошо изгарянето?!

Ти постовете ми ри следиш бре?
      Last edited by robygas; d.m.y г., 22:55.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Бе тя че богата богата,но защо. Колкото и да намалим времената на газовите дюзи,сместта не мърда,имам чувството че усети ли пропан бутанови изгорели газове на празен ход и забива в богата смес. Иначе като подам газ и си теъгва да чертае сондата,но на празен ход не. А сместта определено нее богата както обясних в предният пост..... ?

P.S. Изпарителя ми е точно за колкото е можността и е Мимгаз - някъв турски от ефтините,но това го разбрах в последствие (че газаджията е спестил )
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
          Пфууу язък че рових 30 минути да търся кабелечето в снопа
          Баси,май сондата ми се шашка нещо. На газ колата е толкова "одушена" на празен ход,че като карам на първа без газ и клати яко,чак рита,а сондата кове на малко над 800миливолта и не мърда от там, а като обърна на бенз си чертае нормално.... Що е то ?
          още ли се занимаваш с тая история. на твое място до сега да съм сложил едно реле на сигнала на ламбдата, да го прекъсва когато си на газ и бензиновите инжектори без емулация, та компа да влезе в авариен режим и да спре да прави автокалибрации. може и с ламбда симулатор да се пробва.
          точка

Comment

• Да ама почва да не върви същото на бенз , аз искам май пълно щастие
            Иначе го обмислям варианта за прекъсване на ламбдата на газ

Comment

• Здравейте колеги, имам следния проблем, като карам колата с над 100-120 км/ч, и отпусна педала на газта или изключа от скорост, има гърмеж като, че ли от изпускателната система , без катализатор съм с резонансово гърне и спортен филтър, ако има значение въобще филтъра, та какъв е проблема, дали не изгорелите газове, изгарят в гърнето? И как може да се предотврати това ?
              Alfa 147 1.6 105hp
              Gas Injection System

Comment

• Първоначално публикувано от tdy Покажи съобщение
                Здравейте колеги, имам следния проблем, като карам колата с над 100-120 км/ч, и отпусна педала на газта или изключа от скорост, има гърмеж като, че ли от изпускателната система , без катализатор съм с резонансово гърне и спортен филтър, ако има значение въобще филтъра, та какъв е проблема, дали не изгорелите газове, изгарят в гърнето? И как може да се предотврати това ?
                Какъв ти е редуктора?Tomasetto?

Comment

• Някой запознат ли е Фобос системите. Гледам в настройката има опция зая следенето на оборотите дали да е от 1-ви инжектор или от пин за оборотомера или нещо такова. Та моята е закачена за 1-ви инжектор ма нещо като работи на празен ход и само чукна газта малко се шашка сякаш. Гледахме я на диагностика на газовото и като чукна газта само оборотите които засича газовият комп малко полудяват иначе като я задържа и като карам е ОК ама това е кофти че като чакам на кръстовище и реша да тръгна леко с малко газ се замисля. та един майстор ми каза да си изместя следенето на обороти да е на бубината примерно,за да е ОК,само дето не знам на кой кабел от буксата на бубината да го сложа че не намерих никъде инфо за моя мотор и моята бубина. В алфа менюала пише кви са цветовете на кабелите на буксата ама не и кой за кво е

Comment

• Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                    Какъв ти е редуктора?Tomasetto?
                    Да такъв е.
                    Alfa 147 1.6 105hp
                    Gas Injection System

Comment

Да такъв е.
                      Бих ти препоръчал да го смениш

Comment

• Заради него ли стават тези проблеми ?
                        Alfa 147 1.6 105hp
                        Gas Injection System

Comment

Заради него ли стават тези проблеми ?
                          Почти съм сигурен, че е от него спрямо наблюденията които имам аз върху тези изпарители
                          Все пак е добре да я види някой газаджия

Comment

• Проблем

Здравейте! Преди около седмица след пълно зареждане на газовата ми бутилка на бензиностанция ЕКО нещо се прецака... До 3000 оборота въобще не върви на газ или прехълцва или си набира супер бавно. След 3000 оборота всичко е нормално. Този проблем на бензин го няма.
                            Филтъра и инжекторите са сменяни скоро.

Някой има ли идея от къде може да идва проблема?

Comment

• Аз имам усещането, че им е от газта! На саксото ми като сипа от ЕКО и съвсем няма сила. Като прехвърлям от бензин на газ и гасне без да се опита да задържи обороти, а когато ги задържи са адски ниски почти пред загасване. Във всички други бензиностанции нямам тези проблеми, а колата си е супер. Това е моя опит с газта на еко-то и я избягвам
                              1986 Alfa Romeo Sprint ex.
                              1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
                              1999 Citroen Saxo 1.0
                              Never Give Up! Just keep walking... ®

Comment

• Сутрин Продължава с Номерата

Здравейте Колеги,карам вече 3-та Алфа но за пръв път ГИ,и дилемата започна ,правил съм една камара диагностики включително последно и при Румен в Rubigcar,почисти ми дросела и го адаптира след това си смених и свещи,та диагностиката на бензин дава че всичко е ОК.Аз както много алфисти, четене здраво тука по форума и реших да вида дали колата ще се пооправи сутрин ако я карам само на бенз и така и стана,изчезнаха сутрешните проблеми,но включа ли на ГАЗ става пак цирк ,писна ми и вчера ходих на Тия специалисти къде ми слагаха ГИ смениха ми дюзите и тая сутрин пак същото сутринта,даите съвети Аз съм от Банско лесно ако бях в София нямаше да вида толкова ЗОР
                                Alfa Romeo 147 FL1.6-120HP and 159 2.4-JTDm200HP
                                ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136 HP
                                ex Alfa Romeo 156 1.8 SW -140 HP
                                ex Alfa Romeo 145 1.6 BOXER 103 HP

Comment

Working...
                                X