If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тук в офиса нещо си говорим с колегите.....
Единия вика "ми то за тия инжекциони кабела е един и същи за настроиката"...
В тоя ред на мисли след като кабела е идентичен се запитах какво става със софтуера...
За други газови компютри не знам, но например Фобос ползват специфичен протокол и не става без техния кабел. Много хора са се пробвали да го хакнат и не знам дали някой е успял.
Та в общи линии - серийната комуникация през RS232 все още нищо не означава. Това е все едно въздухът, който пренася акустичните колебания за да могат хората да общуват чрез говор.
А на какъв език разговарят и дали той е разбираем е друг въпрос.
За други газови компютри не знам, но например Фобос ползват специфичен протокол и не става без техния кабел. Много хора са се пробвали да го хакнат и не знам дали някой е успял.
Та в общи линии - серийната комуникация през RS232 все още нищо не означава. Това е все едно въздухът, който пренася акустичните колебания за да могат хората да общуват чрез говор.
А на какъв език разговарят и дали той е разбираем е друг въпрос.
Абе горе долу съм наясно какво става...
В препратките по-горе има и един кабел които става за доста газови уредби (не за всички разбира се) и все пак излиза ,че има някаква приемственост от към тенекия/хардуер/кабел... Ако приемем че с един кабел може да се осъществи връзката с няколко (да кажем) 3 газови компютъра въпроса ми беше има ли вариант някак да се направи и това но със софтуера...
Във форума на Рено има един маистор които е флашнал един газов компютър с ром от друг и в следствие на това префлашнатия компютър вече се настроива и със друг софтуер... Това се зачудих просто, няма ли начин (без флашвания и тн).... http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=94017.0
Напоследък колата започна да не върви добре на газ, изгуби доста от тягата. Рестартирах адаптивните параметри на бензиновия компютър, покарах малко на бензин, докато се адаптира и воала - газта е същата като в деня, в който ми я настроиха. Имам подозрения за мудна ламбда. Когато карам на бензин не записва грешки, като мина на газ ми записва обичайните за смесите. Възможно ли е ламбдата да не ми е наред или просто газовата не е настроена правилно?
Ако позволите и аз да вметна едно въпросче, по-скоро от любопитство, че вече нерви нямам да се притеснявам
Ха днес , ха утре и все не остава време да запитам..
Та моята количка е Алфа Ромео 145 , 1.4 боксер 1995 набор с обикновенна газова на Ловато.
Чета , гледам и се смайвам ! На колеги от форума колите им харчат по 11-12-13 / 100 газ и то в СОФИЯ примерно, а моята баракуда /така и викам на галено/ в малък град като Петрич, където има 3 светофара на кръст дава разход от 16+/100 газ при това с нормално каране !!!
Зареждал съм от къде ли не , но резултатите не стават по-добре, а по-зле.
Извънградско г-д се ядва , но в града е пълна ламя!
Последното засичане - 10 лв / 8 литра газ/ - 42 км градско каране и направо ''умря'' !
Всичко това , при положение , че съм я спънал доста колата и мога да кажа ,че върви като товарен влак!!!
Ако я пусна да върви като хората , започва да гори още повече и с 10лв минавам макс 20 км !!
Изпарителя ми е с нови мембрани /колко са качествени е вече отделен въпрос , на който нямам отговор/ , но като цяло ревизирана!
Нямам никакви допълнителни устроиства към газовата - чиста газова уредба!
Някакви предложения защо разхода е такъв и къде да търся опроблема ?
Ако позволите и аз да вметна едно въпросче, по-скоро от любопитство, че вече нерви нямам да се притеснявам
Съвсем логично е, колега. Малък град предполага кратки пътувания и чести студени стартове. На колегите в София им се налага да минават поне 10км градско всеки ден, което помага колата да достигне работна температура на мотора и да нормализира разхода. При мен ситуацията е същата, в Пазарджик разхода ми е около 20/100 газ, като средната дистанция която минавам е около 1.5-2 км на палене.
На отворил термостат, остави я на бензин 1-2 мин, виж докато е на бензин с МЕС колко е средното време, после цъкни на газ, като пусне всички цилиндри на газ и времето е в плюс или минус с повече от 0.1мс - ето ти проблема.
Съвсем логично е, колега. Малък град предполага кратки пътувания и чести студени стартове. На колегите в София им се налага да минават поне 10км градско всеки ден, което помага колата да достигне работна температура на мотора и да нормализира разхода. При мен ситуацията е същата, в Пазарджик разхода ми е около 20/100 газ, като средната дистанция която минавам е около 1.5-2 км на палене.
Ами аз като карам обикновенно карам доста в града, в смисъл не карам по 1-2 км, колата си вдига работна температура , но разхода пак е 16+ ,не ускорявам рязко , не спирам рязко... въобще карам пенсионерската и не и не
Да бях с голям двигател да не ме беше яд поне , ама....
Comment