Първоначално публикувано от monie
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки за газта и проблемите ни
Collapse
X
-
0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
-
Здрасти Roby,имам едно питане към теб.Колата работи много добре и на бензин и на газ,но когато и скимне при преминаване през неравност спира да работи на газ.Него прави постоянно но не могат да го хванат от каде е.Прави го най-вече когато задницата подскочи на бабуна.Преди превключваше веднага сама на бензин но от скоро не иска да превключва и ако я оставя на газ направо гасне.След спиране и повторно запалване на мотора отново си заработва на газ.
пс.Ако това ще те улесни в предположенията ти е,че преди около година на прехвалените бензиностанции ШЕЛ ми заредиха в 40 литрова бутилка 47 литра и от тогава вече ако я заредя догоре събира около 39 литра.И от тогава нея пълня до горе.Alfa Mito 1.4
156 2.0 155 ex
156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex
Comment
-
Тая кола с с нормална уредба ли е или с ГИ?
Содата каква е? С ел. клапан или без?0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
При всички случай това дето го описваш навежда на мисълта за хлабава връзка някъде. Прегледай основно под колата кабелите дето отиват към клапана на бутилката да не са протрити някъде и да губят контакт както и клемите на самия клапан на сондата. Запали я и мести...клати и.т.н. вандалски интервенции.
Въпреки, че проблема може и да е отпред пак по същите причини.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Напоследък ми дава "перфектния" разход от 10л. газ градско в Сф. Мисля си, че или настройките са избягали и прави много бедна смес или пуска и бенз. заедно с газта. Възможно ли е да има и друга причина? Подобен разход ми дава само в люта зима, когато карам 6-7 км. на бенз докато загрее и пусне газта, но сега е топло и газта си тръгва бързо.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНапоследък ми дава "перфектния" разход от 10л. газ градско в Сф. Мисля си, че или настройките са избягали и прави много бедна смес или пуска и бенз. заедно с газта. Възможно ли е да има и друга причина? Подобен разход ми дава само в люта зима, когато карам 6-7 км. на бенз докато загрее и пусне газта, но сега е топло и газта си тръгва бързо.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеНапоследък ми дава "перфектния" разход от 10л. газ градско в Сф. Мисля си, че или настройките са избягали и прави много бедна смес или пуска и бенз. заедно с газта. Възможно ли е да има и друга причина? Подобен разход ми дава само в люта зима, когато карам 6-7 км. на бенз докато загрее и пусне газта, но сега е топло и газта си тръгва бързо.
Най-лесното е да я разбъзикаме и да си го направим 15 !
---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:48 ----------
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеПуснали са лятната газ, налягането е по високо...такива филми нема!
Тук може нещо да се скапе, но не и да се подобри.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеЕла и ще ти го оправя !
Най-лесното е да я разбъзикаме и да си го направим 15 !
---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:48 ----------
Пуснали са дръжки ! В БГтакива филми нема!
Тук може нещо да се скапе, но не и да се подобри.
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеПри всички случай това дето го описваш навежда на мисълта за хлабава връзка някъде. Прегледай основно под колата кабелите дето отиват към клапана на бутилката да не са протрити някъде и да губят контакт както и клемите на самия клапан на сондата. Запали я и мести...клати и.т.н. вандалски интервенции.
Въпреки, че проблема може и да е отпред пак по същите причини.
Колега, провери дали не е охлабена бутилката, защото масово масата за клапана се взима от бутилката, но никой не я замасява с кабел, а се разчита на допира и към корпуса.
За плюса Роби го каза.
Внимавай да няма нещо над сондата, защото може да разхлаби кабелнатите обувки на клапана.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Ивоооооооооооооооооо!
Сондата нали е вързана посредством медната тръба за газовия клапан оттам и за изпарителя, а те са хванати на корпуса на колата? Не, че не е възможно ама...0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеИвоооооооооооооооооо!
Сондата нали е вързана посредством медната тръба за газовия клапан оттам и за изпарителя, а те са хванати на корпуса на колата? Не, че не е възможно ама...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от Pride Покажи съобщениеКолеги нормално ли е да ми светва лампата на бензина при положение,че карам на газ?
Спирам вчера по едно надолнище,колата си работи на газ, не гася двигателя и след 1-2 мин. ми светва лампата за бензинаVideo meliora proboque deteriora sequor.
Comment
Comment