Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• д

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    нагари всякакви по сегментите, челото на буталото, свещите и главата. като свалиш свещите за смяна, ще ти се стори че си ги навил преди една седмица само
    някой специалист на компютри на газов инжекцион че ми е изгорял и ми казаха че нищо не става иска нов а той е 200 кинта комп. е на прогаз -нече на мен нещо ми говори това де

Comment

• Здравейте колеги,имам Алфа 146 1.4 Т.С. с газов инжекцион. Проблема ми е следния: от известно време не превкл. на газ, проверих нивото на антифриза, оказа се нормално. Има моменти, когато мога да карам половин час градско и да не превкл. на газ, след като я изгася и я запаля понякога си превкл. нормално на газ. Не зная каква е причината, ако някой знае,моля за помощ!!!

Comment

• Когато превключи на газ, работи ли нормално на газ? Има ли моменти да обръща сама на бензин? Кажи какъв е модела на ГИ.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Благодаря за бързото отзоваване,когато превкл. на газ работи много добре,няма никакви забележки,само дето не превкл.на газ винаги, а на моменти.

Comment

• Първоначално публикувано от mironov_s Покажи съобщение
            Благодаря за бързото отзоваване,когато превкл. на газ работи много добре,няма никакви забележки,само дето не превкл.на газ винаги, а на моменти.
            Ако наистина изпарителят се подгрява добре, твърде вероятно е температурният датчик да дава лъжлива информация за ниска температура.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• А, бихте ли ми казали, къде се намира температурния датчик?

Comment

• Кажи първо каква марка е уредбата?

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• След малко ще сляза до колата за да видя какъв е изпарителя и ще Ви пиша.

Comment

• Изпарителя е ZAVOLI, инжектора е VALTEK, останалото е LOVATO

Comment

• Първоначално публикувано от mironov_s Покажи съобщение
                      Изпарителя е ZAVOLI, инжектора е VALTEK, останалото е LOVATO
                      Не съм запознат с този модел изпарител. Може би някой по-запознат колега ще се включи по темата. Това което намерих като информация от мрежата е това:

Разгледай добре изпарителя, дали има по корпуса монтиран датчика от снимката.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Точно това е датчика на заволи, стои в горната част на изпарителя
                        Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• Да точно така колеги има такъв датчик,какво да направя с него?

Comment

• Проследи кабела от този датчик къде отива и почисти клема или конектор, посредством който е закачен електрически към останалата част от системата. Твърде вероятно е проблемите с погрешното отчитане на температурата да се дължат на лоша електрическа връзка. Но това само ако са верни началните предположения. Най-точно ще стане ясно ако се направи една диагностика на газовия компютър.

А и не изключвам и вероятността самият датчик да е дефектирал.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Колега, погледни си и бушончетата на газовата ако ме питаш мен. Аз го имах същия проблем не прехвърляше от бензин на газ и се оказа, че е от клеясало бушонче. Почистих го и работи перфектно.
                              Alfa Romeo Brera 2.4JTD 260 whp

Alfa Romeo 147 Q2 1.9 JTDm 16V 273whp - EX

Comment

• Напоследък няколко пъти ми гасне при пускане на газта и започват да мигат разни грешки. В същото време не минава веднага на бенз, а само тресе обороти и гасне. Чудя се дали е от по-студеното време. Днес не го направи.
                                2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                                X