Първоначално публикувано от mimouzunov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки за газта и проблемите ни
Collapse
X
-
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеНе съм го мислил, но ще споделиш ли как съгласуваш датчик/на сондата/ от 0 - 90 ома с бензинов от 300 - 0 ома ?
Не говоря за обръщане а за съгласуване.
Предполагам, че с някаква електроника би могло да се постигне, но чак пък -"много лесно"...
---------- Post added at 13:39 ---------- Previous post was at 13:37 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПо добре е да не разбъзикваш оригиналния датчик на сондата (някой ден можеш да решиш да ползваш оригинална индикация), а да направиш външно съгласуване. За целта е добре да се премери тока, протичащ през бензиновия датчик в двете крайни положения (пълно и празно). Като се знае това, няма да е много сложно да се направи въпросното съгласуване. Ще представлява малка платка с 1 - 2 транзистора и няколко съпротивления.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеняма нужда от съгласуване. само се обръща стълбата с изведения за целта мост, подбират се новите резистори и това е.пускал съм схеми във фиатския форум.
---------- Post added at 13:39 ---------- Previous post was at 13:37 ----------
10-15лв струва датчика нов в магазина. мисля че при тая цена няма какво да му се мисли.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеРазтворено е (добре беше залепено)...
Сега остава да мисля за резистори... а вътре наистина само с преместването на едно резисторче се "обръща" всичко наопаки... Вместо да пада съпротивлението ,то се вдига..
Мисля да го направя линеино през 27ома стъпка, 11 позиции имам вътре..
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
бе ти тая снимка със смяна ли я прави
ако искаш, можеш да се съобразиш с това че при цилиндрична хоризонтална бутилка нивото на течността не е пропорционално с обема и . освен това, когато тя е пълна на 80% фактически е заредена до горе.
другото е точно да закачиш стрелката.точка
Comment
-
Сондата е естествено менте някакво (ферони фараони или нещо такова) Ама я взех за смешни пари от познат (чисто нова е принципно нее монтирана преди това никъде)
На платчицата са взели в предвит ,че формата на бутилката е специфична и са изпипали делитея доста прецизно...
А за фотото в момента толковаутре повече...
Имах време да си поиграя с платката (в два магазина неможах да намеря смд резистори) скъсах се от пулене и от няколко компютърни дъна набавих резисторите, мисля че е готова...Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 21:55.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеСондата е естествено менте някакво (ферони фараони или нещо такова) Ама я взех за смешни пари от познат (чисто нова е принципно нее монтирана преди това никъде)
На платчицата са взели в предвит ,че формата на бутилката е специфична и са изпипали делитея доста прецизно...
А за фотото в момента толковаутре повече...
Имах време да си поиграя с платката (в два магазина неможах да намеря смд резистори) скъсах се от пулене и от няколко компютърни дъна набавих резисторите, мисля че е готова...
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Може би тук е мястото да попитам Роби... Преди време имах някакви пдф файлове, не помня дали бяха официални на БРЦ или на Бигас, но няма значение, сега естествено не мога да ги намеря. В тях имаше списък на двигатели за които не се препоръчва монтаж на газова уредба. Присъстваха двигатели на Тойота и на Форд, доколкото помня. Това, което ме интересува е дали двигателите на Хонда ЦР-В от първата генерация са в тази графа или може смело да се карат на пропан-бутан?Лудия
Comment
-
CRV от старата генерация нямат проблеми. Искат само допълнителна мазачка. Новата генерация е по-капризна към инжектори и настройки, но също става. Не съм забелязал да има някакъв проблем с тези коли.
Старите си стават и с обикновената газова уредба със съответните възможни забележки, разбира се.Last edited by robygas; d.m.y г., 09:56.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
Comment