Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• на тебе коя бира ти се услажда повече студената или топлата
    нищо му няма на мотора. има коли които не са и помирисвали бензин и зимата си палят на газ и при -15 -20, какво остава за ГИ който превключва при 30,40 градуса на двигателя. чиста глезотия си е това
    точка

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      По отношение на карантиите на изпарителя не е фатално ако обръща на газ и при 25 - 30 градуса. Проблемът е че това май за рейката не е много добре.
      Моята обръща при около 40 градуса.
      Верно,
      бях забравил за тази тракалка рейката. Май към стотина лева струва новата ??
      Alfa Romeo 1.8 TS `98
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
        Верно,
        бях забравил за тази тракалка рейката. Май към стотина лева струва новата ??
        Зависи каква е. Тия дето ги монтират с Фобос (Apache) са по 80 - 85 лв. Хората, които ми монтираха уредбата казаха, че тази рейка изкарва около 100К.
        Но като гледам има и бая по-скъпи рейки.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Зависи каква е. Тия дето ги монтират с Фобос (Apache) са по 80 - 85 лв. Хората, които ми монтираха уредбата казаха, че тази рейка изкарва около 100К.
          Но като гледам има и бая по-скъпи рейки.
          Малиии,
          това е моята рейка...
          Alfa Romeo 1.8 TS `98
          sigpic

Comment

• Да попитам, напоследък колата загуби мощност на газ, на бензин си върви нормално като за нея. Докато не позагрее е кошмарно, почти не се кара. Като загрее пак не е наред, все едно карам 70 коня автомобил. С една дума, все едно не и стига горивото. На празен ход разклаща оборотите. Филтрите не са сменяни със сигурност от поне 20 000км, запалителната система също не знам в какво състояние е. Да ходя ли при газаджиите, или първо да сменям свещи, кабели и там както си му е реда?

Comment

• Имам една питанка.Нормално ли е от маркучето за вакуума на изпарителя(става въпрос за Томасето Аляска) да излиза газ.Днес почна да ми люлее оборотите и като извадих маркучето от тройника, дето е към колектора и MAPа оборотите заспаха.Обаче забелязах,че от към изпарителя тече газ.Изгасих двигателя,но продължи да изтича газ още около 5-6 мин.Изпарителя е чистен и със сменени мембрани.Не ми е много ясен принципа на работа на изпарителя за ГИ та затова питам
              Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

• Предстои ми скоро да минавам технически преглед и ми е интересно дали и газовото ще мине на преглед. Някой ако знае да сподели.

Поздрави
                алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
                алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

• Минаваш като пич. Две коли прекарах - даже не отвориха капака да видят има ли бутилка....
                  Дават ти талон , на което пише, че колата е преминала преглед и е на бензин/газ. Това ти било удостоверението за зареждане на газ... Паспорта на газовата вече не важал ??
                  Last edited by svetlastf; d.m.y г., 12:19.
                  Alfa Romeo 1.8 TS `98
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от kendo Покажи съобщение
                    Имам една питанка.Нормално ли е от маркучето за вакуума на изпарителя(става въпрос за Томасето Аляска) да излиза газ.Днес почна да ми люлее оборотите и като извадих маркучето от тройника, дето е към колектора и MAPа оборотите заспаха.Обаче забелязах,че от към изпарителя тече газ.Изгасих двигателя,но продължи да изтича газ още около 5-6 мин.Изпарителя е чистен и със сменени мембрани.Не ми е много ясен принципа на работа на изпарителя за ГИ та затова питам
                    За мен определено нее нормално това!!!
                    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

• Първоначално публикувано от Gena7a_Turb0 Покажи съобщение
                      Добър ден на всички
                      Имам един въпрос към по-разбиращите от газ!
                      Днеска си преглеждах свещите и кабелите, всичките свещи побелели, някои дори като сняг!
                      Това на бедна смес ли се дължи или..защото работи на газ?
                      Също забелязах, че три от кабелите са напукани по лулата, имам други и ще ги сменя.
                      Там където е винта за плочката, при тройника, го рaзвартях с половин оборот, така ще карам до като ида на настройка и газов анализ
                      А щях да забравя изчистих свещите от белият нагар и ги регулирах на 0.6 !
                      Хайде де колега кажи какво направи?Няма да криеш еиии
                      Колкото повече набира,толкова повече набира

Comment

• Колега значи проблемите с гърменето изчезнаха след като увеличих с половин оборот подаването на газ от винта на тройника. Това бе преди доста време и от тогава е нямало гърмежи поне за сега, правих си и опити да видим дали е от там, например : като леко газ на първа до 1500 оборота веднага втора рязко газ и отпускам, не гърми!!!
                        За мириса на газ изчезна, като видях тръбичките към плочката бяха свободно махащи се от самата плочка.
                        Взех хубави скоби, силикон и започнах работа като намазах плочката от двете страни със силикон и стегнах добре маркучите на плочката, мирис вече няма

Comment

• Първоначално публикувано от Gena7a_Turb0 Покажи съобщение
                          Колега значи проблемите с гърменето изчезнаха след като увеличих с половин оборот подаването на газ от винта на тройника. Това бе преди доста време и от тогава е нямало гърмежи поне за сега, правих си и опити да видим дали е от там, например : като леко газ на първа до 1500 оборота веднага втора рязко газ и отпускам, не гърми!!!
                          За мириса на газ изчезна, като видях тръбичките към плочката бяха свободно махащи се от самата плочка.
                          Взех хубави скоби, силикон и започнах работа като намазах плочката от двете страни със силикон и стегнах добре маркучите на плочката, мирис вече няма
                          Колкото повече набира,толкова повече набира

Comment

• Да слагам ли от бръмчащите конусови филтри на АГУ-то или ще побъркам системата?
                            Аlfa Romeo 146 1.4 T.Spark
                            Аlfa Romeo 145 1.4 T.Spark

Comment

• Първоначално публикувано от killuminati Покажи съобщение
                              Да слагам ли от бръмчащите конусови филтри на АГУ-то или ще побъркам системата?
                              Щом те кефи - слагай
                              Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• Да вдигна темата с малко тъп въпрос. Мит ли е, че при високи обороти на газ (лютеницата) мотора се износвал повече и имало шанс да роди? Говорим за добре настроен ГИ.

Comment

Working...
                                X