Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
    Може и в ключа да е проблема, но почти е сигурно, че е свързано с четенето на оборотите.
    Провери масата на ключа.
    Какъв е и какви кабели излизат от него като цветове?
    Обикновено:
    черен-маса
    кафяв-импулс /намотан на някой кабел/
    син-газ
    червен-плюс
    Понякога кафявия и черния са разменени. Виж какъв е цвета на кабела който отива като намотка съм свеща и съответно другия е маса.
    Рядко има -жълт със зелена ивица за маса но тогава няма някой от другите-кафяв или черен.

Ако не-махни го тоя ключ и сложи едно "Ц-К" ключе
    Утре ще проверя точно каква марка е ключа и какви кабелчета излизат от него.
    Кабела, който е с намотките на кабела на свеща е кафяв. Този дето отива в бушона ,за който писах по-горе е червен..
    Другите ще ги видя утре и ще пиша..
    Благодаря
    Алфа Ромео 156 1.9 JTD 10/2004
    Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
    Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

• Съжалявам , че се забавих с отговора , но ми изникнаха други ангажименти и нямах време да погледна !

До ключа /газ-бензин/ за газовата вътре в купето идват следните кабели подредени от ляво надясно:
      Бял, Лилав, Син, Червен, Зелено-жълт, Кафяв !!

Кабела с навивките на свеща е Кафяв.
      На каплунга на бобината отива червен кабел, който от там отива до споменатия по-рано бушон !

Last edited by doomy; d.m.y г., 22:08.
      Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
      Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

• Жълт със зелена ивица е маса, но и направо може да смениш ключа.
        Сменил съм няколко от тая серия досега.
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Ок , ще пробвам тея дни с друг ключ и ще пиша какво е положението..
          Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
          Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

• Ако ти е вързано нивопоказанието на бутилката няма да имаш кой знае какъв избор от "други" ключове.
            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
            Автогаз сервиз-
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• От скоро пак си карам колата на газ, и ми прави впечатление, че като седя на място мирише много силно на сурова газ в купето. Като се движа няма проблем, като карам на бензин също нищо не мирише. Мога ли в домашни условия да намеря теча, или да припкам при някой газаджия?

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                От скоро пак си карам колата на газ, и ми прави впечатление, че като седя на място мирише много силно на сурова газ в купето. Като се движа няма проблем, като карам на бензин също нищо не мирише. Мога ли в домашни условия да намеря теча, или да припкам при някой газаджия?
                Напояваш една гъба със сапунка и тръгваш бавно и методично по съединенията на тръбите.

От друга страна щом си сигурен, че когато караш на бензин не мирише, започни от изходния маркуч на изпарителя в посока към рейката.
                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:08.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Дали от пукнати колектори може да мирише? Защото при мен няма инжектори, а гумени тръби вързани за пластмасата.

Comment

• Не е невъзможно, но е малко вероятно, защото когато двигателят работи в колектора има подналягане и трудно нещо може да излезе навън през спуканото място. Освен това, ако смуче отнякъде въздух, това ще се отразява на работата на двигателя и на бензин. Участъкът от газовата уредба в който има налягане по-високо от атмосферното и съответно има вероятност да има теч на газ това е тръбата от газовия клапан до изпарителя. Намажи този участък със сапунката, когато двигателят работи на газ и виж дали има теч.
                    Може да има мирис на газ и ако сместта е прекалено богата. Т.е - уредбата да не е добре регулирана.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Благодаря за насоките колега. Сместа по-скоро е бедна, след каране на газ постоянно записва грешки в бензиновия комп. За настройка е, но не мога да се освободя от работа за да ходя до Пловдив за настройка.

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                        Ако ти е вързано нивопоказанието на бутилката няма да имаш кой знае какъв избор от "други" ключове.

Проблема е решен Robygas , оказа се именно ключа газ-бензин. Днес ходих да го сменя и всичко вече е ок

Благодаря за помощта !
                        Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
                        Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

• Аз пак имам един въпрос за Ланди-то:
                          при различните версии на софтуера има по една буква отзад: S, C или I. Какво значат буквите ?

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

• koлеги, дайте някъкъв софтуер за газ-та защото ми прави проблеми от скоро. сложих я в русе при хора които само с това се занимават и са ми слагали на старият фиат брава пак АГУ.алфата ми е 2,0 155 коня от 2000. обръща на газ/бензин без проблем , пълни си се 36 литра от 40 , обаче като е студена клати обороти на празен ход и на моменти върви спънато.иначе на бензин нямам проблем, сменил съм консумативи , само тази дросел клапа не съм отворил още , за основно почистване..... мерси предварително
                            Virus Alfa

Comment

• Първоначално публикувано от Skyline Покажи съобщение
                              koлеги, дайте някъкъв софтуер за газ-та защото ми прави проблеми от скоро. сложих я в русе при хора които само с това се занимават и са ми слагали на старият фиат брава пак АГУ.алфата ми е 2,0 155 коня от 2000. обръща на газ/бензин без проблем , пълни си се 36 литра от 40 , обаче като е студена клати обороти на празен ход и на моменти върви спънато.иначе на бензин нямам проблем, сменил съм консумативи , само тази дросел клапа не съм отворил още , за основно почистване..... мерси предварително
                              качвам и малко снимки от колата ,за майсторите на

Virus Alfa

Comment

• Ако и компа е AGR, виж това ще ти свърши ли работа:

http://depositfiles.com/files/uqqmk9h8h

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

Working...
                                X