If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колега има защото като го завъртя ръчно на средата към 1/2 бутилка и клати с по 100 200 оборота , завъртам го ръчно да показва пълна бутилка (или му откачам кабела което е равносилно явно става мега омове съпротивление) оборотите са съпер стабилни 850 ( +- 10)! Разбирачите нещо са объркали жиците или е грешно избран датчика!Знамли утре ще разбера ! Отчитанията не отиват ли в контролера на газта да отиват утре ще проверя за нещо сбъркано там (пад на напрежеие ли било в определен момент ) тря да има неква логика ?
Не съм виждал подобно нещо, нито съм чувал. Връзвал съм какви ли не датчици, като им въртя жиците произволно /когато нямам схема/, но не мога да си представя за какво говориш и какво общо има със софтуера. В последния има поле от което се избира вида на датчика ,но това има общо единствено и само с показанието на ключа. Като не монтираш датчик ,просто не светят диодите, или светят всичките. Нищо повече. Пак ти казвам -не мисля ,че там е проблема. По скоро нещо по кабелажа може да е сбъркано и към датчика да ходят жици дето не трябва.
Бате Роби, днес/утре (Четвъртък 17.12.09г.) няма да мога да дойда Изникнаха ми важни ходения
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over ((((( ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it... ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY... by RUBIG service
Избиран е точния датчик(от 0-90ома) и се подава аналогова стойност към газовия контролера там на определените пинове и там нещо се оказа фабрично сбъркано! Сменихме го с чисто нов Бардолин копирахме настроиките без да правин никакви промени по тях или кабелите и всичко заработи норамално! Намам схема на Бардолина но нещо е сбъркано вътре и данните от датчика за ниво не отиват където трябва и бъркат работата на двигателя! Отива за ремонт! Не казвам,че трябва да ми вярваш !
Така е...особенно тия дни много вафлички ми се събраха
Иначе с 20лв. газ си минавам 180-200км.(70% каране по околовръстното и 30% задръствания...и не се набивам в някакви адски задръствания или пък да работя на 3км. от вкъщи..всяко пътуване ми е по 15км. поне).. сега обаче мислех да ходя при Роби защото нещо ми качи до към 14-15литра, ама май си е заради студът и това че последното време почнах много да я натискам...
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over ((((( ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it... ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY... by RUBIG service
Честита Коледа!
Да питам, най-често на каква температура на охл. течност през изпарителя за преминаване към пропан-бутан се настройват уредбите? При мен май е на 35 градуса и ги достига за 1-2 км (без работа на място). Единствено, когато беше -15 и трябваха 3 км... Чудя се, единствено за икономия има ли смисъл да свалям въпросната температура, без естествено да се появят някакви неизправности (непълно изпаряване, и капки течна фаза, които да са вредни за филтъра или самите инжектори, чиито уплътнения май бяха полимерни)?
Хм... Сега гледам инструкциите на Бигас - пише за малки мотори 20-30 градуса, за по-мощни 30-50 градуса.
Ето,отговори си. Това се прави не само с цел изпарителя да не замръзва ,въпреки ,че често се допуска грешката да се разсъждава , сравнявайки изпарител за ниско налягане/при обикновената уредба/ и такъв за високо налягане /Г.И./. При втория температурата трябва да е по-висока за нормално изпаряване. Обяснявал съм го и друг път:
Оптимален режим се постига над 60гр. Преди тази температура пропан -бутана е газообразен ,но молекулите не са разбити поединично а са на групи. Съответно кислородните молекули се прилепят по една към група ,а не към молекула. Така в горивната камера постъпва смес която е в пъти по-богата отколкото ще бъде след достигане на пълното разбиване. Следствието е ясно. Богата смес ,разход и не ефективна работа на ДВГ.
Другата причина си я изпитал на гърба си доколкото помня. Недостатъчно загряване на изпарителя и ........
Comment