Известие

Collapse
No announcement yet.

Газта пази ли двигателя от детонации ... ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

..няма никакви детонации на газ няма гръмнали колектори и филтърни кутии нищо няма ....
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
      ..няма никакви детонации на газ няма гръмнали колектори и филтърни кутии нищо няма ....
      Всичко е до настроика!!!
      При мен защо няма гръмнали колектори ,филтри и кутии!?
      Има единствено радост от това ,че с 10лв газ минавам градско ~80км!!!
      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Гърменето в колектора ли е за теб детонацията? Защо гърми в колектора? То и на бензин гърми в колектора. Но защо?

Ако всичко е настроено оптимално няма гърмене!
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Моята кола е с ГИ Бигас от 2005 година, до сега нямам абсолютно никакви проблеми с газовата или заради нея. Хубаво е противниците на газовите уредби да изтъкват аргументи , а не просто да се изцепват без никакви доводи за твърденията си.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1
            Да също така при някой модификации на Витек двигателите има допълнително впръскване на масло зад главата на буталото с цел охлаждане при високи обороти, но това няма нищо общо с обсъжданият въпрос.
            Ами явно не си запознат ма да ти кажа че буталото има чело не глава и колата от подписа ти също има такива пръскалки
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Защо първо не прочетете какво е това детонационно горене, детонационна устойчивост и октаново число, и после да вземете да пишете щуротии. ?
              Октановото число на газта е по-високо от на който и да е бензин, така, че опасност от детонационно горене НЯМА. За съжаление, скоростта на изгаряне е много по-малка в сравнение с бензина и при високи обороти изпускателният клапан отваря преди да е завършило горенето в камерата. Високата скорост и температура му виждат сметката. Тук на помомощ идва ТАП (time advance procesor), който дава предварение в центровката. Повечето коли са снабдени с "кnock sensor" , който засича евентуално детонационно горене, и ECU-то веднага измества центровката в закъснение.
              Другите лоши последици, са от водата която се отделя при горенето, но те са единствено за изпускателната система. От другата страна, попадането на вода в горивната камера я "измива" от нагар (същото се получава при впръскане на вода във всмукателният колектор (след дебитомера) със ПУЛВЕРИЗАТОР).
              Last edited by търтей; d.m.y г., 18:58.

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                Всичко е до настроика!!!
                При мен защо няма гръмнали колектори ,филтри и кутии!?
                Има единствено радост от това ,че с 10лв газ минавам градско ~80км!!!
                Прав си колега .
                При мен също няма такива дивотии първо защото колата ми е ок ,второ си карам на бензин,трето и да гръмне в колектора някой път ми е все тая защото е метален е верно минавам с 10 лв ~ 50 км градско ама това е горивото което предпочитам .
                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                  Какво да чете http://www.flashlube.bg/bg/applicati...nload_file/70/, като това се отнася само за няколко марки автомобили (едната за която се сещам е Ford), при които имало някаква специфика и затова е тази добавка. Поинтересувай се във Fobus и ще и обяснят. Моторите на Alfa не се ниждаят от нея и затова не присъстват в списъка на засегнатите автомобили
                  Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 16:24.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                    Какво да чете http://www.flashlube.bg/bg/applicati...nload_file/70/, като това се отнася само за няколко марки автомобили (едната за която се сещам е Ford), при които имало някаква специфика и затова е тази добавка. Поинтересувай се във Fobus и ще и обяснят. Моторите на Alfa не се ниждаят от нея и затова не присъстват в списъка на засегнатите автомобили
                    Колега, ако ще ме цитираш пусни пълния ми пост , а не извадена от контекста фраза. Линка който съм пуснал е с образователна цел за хора, които не правят разлика между смазване на двутактови двигатели работещи на газ и системата за охлаждане и смазване на клапаните при газовите уредби. Не на мен трябва да обясняват техниците от Fobus кои марки коли имат нужда от описаното устройство.
                    Alfa Romeo 1.8 TS `98
                    sigpic

Comment

Понеже предишното ми мнение беше изтрито,ще ме светнете ли за какво иде реч ,че нещо не схващам?

fiore: сори роби, не го изтрих защото е невярно, а защото темата се изместваше към японски автомобили
                      Last edited by fiore; d.m.y г., 14:33.
                      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                      Автогаз сервиз-
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Working...
                      X