Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 155 на газ... какво да бъде ?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Сега да кажа... сложил съм обикновено АГУ след като смених колекторите...40 лв ми излезе смяната + колектора. 370 лв ми излезе абсолютно всичко + поставянето на системата и гаранцията. Питането ми е следното, разход ми дава извън града 8... предполагам е нормално, в града ми идва към 15 в последните дни поне така го смятам. Нормален и очакван ли е този резултат от двигателя ?!

Comment

Разходът на градско е адски относително понятие. В зависимост от задръствания, околна температура и качеството на газта......и още една камара фактори, може да варира в много широки граници (същото е вярно и за останалите видове горива).
      Определящ показател за добрата работа на газовата уредба си остава извънградският разход.
      Според мен 8/100 е добро постижение.
      Моето най-добро постижение е при 2 - литров двигател (115 коня) с изпарител Renzo - Landi (от старите) и адванс процесор и скорост 90 - 120 - 7,5/100.

P.S: Иначе по въпроса за класическата АГУ и гърмежите: Независимо от това дали се ползва метален колектор, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО e монтирането на добра кихаща плочка. Под "добра" разбирам такава с относително големи радиални отвори и мека и добре еластична гума върху тях. Да не забравяме, че освен колекторите и дебитомерите (особено старите - механичните) също много страдат от гръмотевиците. А никак не са евтини.
      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:12.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Karaqnev Покажи съобщение
        Сега да кажа... сложил съм обикновено АГУ след като смених колекторите...40 лв ми излезе смяната + колектора. 370 лв ми излезе абсолютно всичко + поставянето на системата и гаранцията. Питането ми е следното, разход ми дава извън града 8... предполагам е нормално, в града ми идва към 15 в последните дни поне така го смятам. Нормален и очакван ли е този резултат от двигателя ?!

Нормален градски разход за 155 е 12-13.
        Отиди на газоанализ. Нормално е след монтаж да има някакво време за адаптиране на уредбата.
        Смени си въздушния филтър.
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
          Нормален градски разход за 155 е 12-13.
          Отиди на газоанализ. Нормално е след монтаж да има някакво време за адаптиране на уредбата.
          Смени си въздушния филтър.
          Интересно,аз никога не съм правил такъв разход Мойта 155-ца е 1.8 8V 96г,и от година и половина съм с ГИ БСМ. Български газов инжекцион,от който съм много доволен,настройва се много коректно чрез горивната карта.Но този разход дори на бензин не го прави,при все че колата на газ е настройвана с широколентова сонда и е настроена точно във всички режими(все пак имаме опит с бензинови зверове ).
          Та поста ми е просто като странен въпрос малко за толкова ниския разход на тез алфи.Аз под 13,5 градско никога не съм свалял и то карайки по възможно най-икономичния режим,а извънградско съм падал максимум на 8,2,което е добре,но успях да го направя само един път

П.П.Един приятел с 155 2.0 8V с обикновена газова дори до моя разход не може да слезе
          Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Comment

Карам с обикновена газова уредба Ловато от 11 години една 155, 2.0 TS.
            Разход градско-12-13
            Навън 7,5 -9.
            Това е. Врътнал съм и 130000км на тая уредба и съм правил изпарител 2 пъти горе долу през 4 г.

Вярно е и, че съм спокоен шофьор.
            Автогаз сервиз-

Comment

Явно вярно ще се окаже че 1.8 нестига че е доооста по умрял от 2.0 ,ами и гори повече

Comment

Първоначално публикувано от ivanko_rs Покажи съобщение
                Явно вярно ще се окаже че 1.8 нестига че е доооста по умрял от 2.0 ,ами и гори повече
                Мерил ли си скоро компресия на двигателя? Високият разход може да се дължи на ниска компресия, лоши свещи..........
                Иначе принципно при 4 клапана на цилиндър при един и същи работен обем и при една и съща скорост двигателят дава по-малък разход от този с 2 клапана.
                Така, че не е странно това, че 2.0 със 16 клапана дава същия или по-нисък разход от 1.8 с 8 клапана.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ivanko_rs Покажи съобщение
                  Абе така не може точно да се сравни. Различен стил на каране , различни маршрути и градове. Градско Русе и градско София не може да се сравни. Да не говорим , че и различните маршрути дават ралика -макар и в един град. Аз например 8 километра сутрин и вечер ги минавам за 40-45 минути по задръстванията и тръгвам и спирам поне 40-50 пъти само в едната посока.
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                  CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Значи сипах си на обичайната газ станция и ми даде разход 11.5 като 20 км са извънградски. Нормално е мисля, дори и газанализа е излишен според мен... откато съм я сложил не е качвана на анализатор и ми се искаше, но не знам какъв ще е ефекта едва ли може да падне още

Comment

Винаги може да падне, но за сметка на влошаване динамиката на двигателя.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Около 1000 km след монтажа - когато мембраните са разработени уредбата се донастройва
                        Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                          Около 1000 km след монтажа - когато мембраните са разработени уредбата се донастройва
                          Това при положение, че мембраните и гумичките са оригинални. С български ремонтни комплекти през първите 1000 км непрекъснато трябва да се донастройва. Настройваш, минаваш 10 км и изчезват тихите обороти. Или правиш перфектна настройка и на следващия ден сякаш никога не е правена настройка.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Това при положение, че мембраните и гумичките са оригинални. С български ремонтни комплекти през първите 1000 км непрекъснато трябва да се донастройва. Настройваш, минаваш 10 км и изчезват тихите обороти. Или правиш перфектна настройка и на следващия ден сякаш никога не е правена настройка.
                            Това от опит ли го казваш или по разкази на очевидци?

Платното от които се секат мембраните за всякакви видове редуктори обикновено е Италианско или Френско. Та в тоя ред на мисли няма никаква логика да се разтяга или свива по различен начин независимо къде е сечено в определената форма.
                            Вярно е обаче, че между производителите на нашия пазар има и мърльовци. Просто е въпрос на избор.

---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:38 ----------

Винаги може да падне, но за сметка на влошаване динамиката на двигателя.
                            Влошената динамика винаги води до висок разход.
                            Автогаз сервиз-

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                              Това от опит ли го казваш или по разкази на очевидци?

Платното от които се секат мембраните за всякакви видове редуктори обикновено е Италианско или Френско. Та в тоя ред на мисли няма никаква логика да се разтяга или свива по различен начин независимо къде е сечено в определената форма.
                              Вярно е обаче, че между производителите на нашия пазар има и мърльовци. Просто е въпрос на избор.

---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:38 ----------

Влошената динамика винаги води до висок разход.
                              От личен опит го казвам. 9 години карах с Renzo Landi (електрически). За това време съм му сменял само гумичките на клапите с български. И не съм имал проблеми. Тази пролет обаче се наложи да му сменя и мембраните. Поради палене през зимата само на газ, голямата мембрана си замина. Взех българси мембрани за Renzomatic от магазинчето на Х. Ботев преди Симеон вдясно (сутеренчето). В комплакта я имаше и вакуумната мембрана. Тази на втората камера видимо беше от що годе добър материал. Но тази на първата беше някакъв майтап. И въпреки, че бях сигурен в това, че на старата нищо и няма, кой ме би по главата да я сменям. ................
                              И като се почнаха едни реглажи.............на всеки 10 км. Настроиш всичко както трябва и на другия ден наново. Карах така 2 месеца и накрая го отворих и му върнах старата мембрана на първата камера. Нещата значително се стабилизираха. Горе долу по същото време мой приятел направи същото на едно Marini. И на него му побеля главата от настройки. Сега си търси оригинални мембрани, но понеже трудно ще намери, вероятно ще сменя изпарителя.

А това за увеличения разход при влошена динамика не съм много съгласен. Разходът ми е падал значително, като притворя тройника, но колата ускорява като Икарус.
                              Нали същата идеология я има и при ГИ. Сега гледам Фобоса с 3 режима. Нормален, икономичен и турбо. Аз още не съм пробвал как е разходът на различните режими, но някой колега с опит може да сподели.
                              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:35.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Мерил ли си скоро компресия на двигателя? Високият разход може да се дължи на ниска компресия, лоши свещи..........
                                Иначе принципно при 4 клапана на цилиндър при един и същи работен обем и при една и съща скорост двигателят дава по-малък разход от този с 2 клапана.
                                Така, че не е странно това, че 2.0 със 16 клапана дава същия или по-нисък разход от 1.8 с 8 клапана.
                                Мотора е в много добра кондиция,като го сравнявам с 2.0 8V,т.е. сравнявам старите верижини мотори един с друг,а не 16 клапанов с 8 клапанов.
                                Абсолютно съм съгласен че дори при зареждане на различни газстанции качеството и количеството на газта ще е различна,не един път съм го изпитвал.
                                Също съм съгласен и за влошената динамика при прекалено "скопена" кола.
                                Смятам че след опитите които направихме при настройката на моя БСМ,се установи че самото настройване със "самонастройка" оставя автомобила с прекалено богата смес.Така наименованата в софтуера "финна настройка" също дава много бедна възможност за настройване при все че при нея има и три режима-икономичен,стандартен и спортен(изменят само коефицентите след половината по таблицата).Открихме че при "работа с карта" всичко става доста точно и прецизно.За целта обаче обикновен газанализатор не върши работа т.к. няма как да се ползва в движение,трябва уред за мерене на смесите.Както казах по-горе имаме и знаем как да работим с него(оказва се че този уред наред с уреда за температурата на водата е може би най-важния за изправността на мотора) и да не се повтарям се оказа че колата е много богата във всички режими освен тия над 5500 оборота.Коригирахме я и остава да я засека да видя какъв ще бъде разхода,като вървене няма никаква разлика от както беше с богатите смеси.
                                Та искам да кажа че специално ГИ трябва да се настройва прецизно точно за да му се използва капацитета.
                                Last edited by ivanko_rs; d.m.y г., 22:39.

Comment

Working...
                                X