Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за глупавия ми ГИ!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    Сега в момента както я карам предимно на късо 15 газ + 3л бензин т.е някъде 27лв/100 градско.
    Ако я карам на бензин ще гори към 30лв Май, май ще хвърлям скоро бойлера . .
    Газта малко я намалиха иначе бях готов.
    на къси разстояния е нормално и си я карай по-добре на бензин. авантата на газта е на дълго и/или лятото. ако чуеш цифрите за обикновено АГУ зимата на кола която директно се пали на газ, ще ти се завие свят
    точка

Comment

И аз карам на къси разстояния но за около 2000 км са ми отишли под 20 л. бензин. Така че 3л бензин/100 мисля, че е множко.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Такаааа, позачетох се малко из нета за достоверна информация за разхода на час и сътворих следната сметка за двата варианта за достигане на 60°С:
        5мин на място до 60°С - 0,1л бензин - 0,23лв. + 3,5км на газ - 0,77ст, общо 1лв.
        8мин в движение до 60°С - 0,6л бензин - изминати 3,5км - 1,40лв
        В първия вариант колата се пали 5 мин. стои на място и тръгва, във втория се пали и тръгва, минутите за загряване са по мои наблюдения на моята кола.
        Общо взето това е моя вариант за спестяване на 0,5л бензин всяка сутрин. И като си направя оборотите на обръщане както каза Роби, горе-долу ще си седна на . . .
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Такаааа, позачетох се малко из нета за достоверна информация за разхода на час и сътворих следната сметка за двата варианта за достигане на 60°С:
          5мин на място до 60°С - 0,1л бензин - 0,23лв. + 3,5км на газ - 0,77ст, общо 1лв.
          В първия вариант колата се пали 5 мин. стои на място и тръгва, във втория се пали и тръгва, минутите за загряване са по мои наблюдения на моята кола.
          Общо взето това е моя вариант за спестяване на 0,5л бензин всяка сутрин. И като си направя оборотите на обръщане както каза Роби, горе-долу ще си седна на . . .
          Ще си позволя да продължа сметките ти:

0,5 л. спестен бензин на ден X 360 дена = 180 л. за година.

180 л. Х 2,34 лв = 421,2 лв.

Извод:

За 3 години, ще спестиш колкото за нов читав ГИ.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Ще си позволя да продължа сметките ти:

0,5 л. спестен бензин на ден X 360 дена = 180 л. за година.

180 л. Х 2,34 лв = 421,2 лв.

Извод:

За 3 години, ще спестиш колкото за нов читав ГИ.
            Аааааа не си чел внимателно, след стоенето на място имам да мина 3,5км на газ докато настигна прахосника дето е тръгнал ведната Икономията е 120-140лв на година За 100 години спестяваш за 159-ка хаха )))
            Last edited by code; d.m.y г., 16:11.
            sigpic

Comment

само че не ти е вярна сметката. колко взе за разход на час. литър и половина ли. повече е. освен това студения двигател работи с обогатена смес и към тоя разход трябва да се прибави разхода от други консуматори - вентилатор парно, подгрев прозорци и други щото и те харчат бенз
              точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                само че не ти е вярна сметката. колко взе за разход на час. литър и половина ли. повече е. освен това студения двигател работи с обогатена смес и към тоя разход трябва да се прибави разхода от други консуматори - вентилатор парно, подгрев прозорци и други щото и те харчат бенз
                Може и така да е, аз съм взел разход при топъл мотор, но все пак, обогатената смес важи и за тоя който тръгва веднага така че ще излезе, че разликата може дори и да е по-голяма
                sigpic

Comment

не е така. на празен ход освен това въртиш за спорта и гъстото двигателно и трансмисионно масло. за такова малко разстояние е по-добре на бензин да го минаваш. казвам ти, а ако искаш ми вярвай. ако палиш директно на газ през зимата и на тоя маршрут разхода ти ще е нещо от рода на 20-25 литра
                  точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                    не е така. на празен ход освен това въртиш за спорта и гъстото двигателно и трансмисионно масло. за такова малко разстояние е по-добре на бензин да го минаваш. казвам ти, а ако искаш ми вярвай. ако палиш директно на газ през зимата и на тоя маршрут разхода ти ще е нещо от рода на 20-25 литра
                    Добре бе колеги защо не четете. Става въпрос за достигане на 60°С на бензин няма никакво палене на газ. Относно гъстото масло - също важи и за двата случая. Примера дето го дадох си е много верен. Приблизително разбира се, но си е така.
                    8мин в движение до 60°С - 0,6л бензин - изминати 3,5км - 1,40лв.
                    Демек никакво тръгване веднага!
                    Да допълня само още нещо, което ми убягна, а е много съществено:
                    В края на първия случай ще си пристигнал с температура на мотора към 80-90°С, а във втория със 60°С Малко сложно стана, ама на който му се разсъждава ще чете.
                    Last edited by code; d.m.y г., 16:45.
                    sigpic

Comment

И без да го смятам, съм сигурен, че ако си направиш уредбата да ти обръща на газ при температура 40 - 50 гр. и ако тази температура е достигната, да не мъдрува по 1 час какво да прави, ........пей сърце

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

разхода ти на час при студен двигател е едно 3 пъти повече от загрял и то без да броим ел. консуматорите. питай гурутата ако искаш. и няма нужда да я чакаш да загрява, 30 секунди след запалване е готова за път, няма да и ставаш роб на тая кола я
                        точка

Comment

Като съм луд съм луд до край Проведох експеримента на бензин. Разликата е 1,7л/100км, което означава за тези 3км - едно нищо. Като се има предвид, че в първия случай колата стоя на място абсолютно умряла от студ 5мин и после ме хвана червен светофар, а във втория направо тръгнах от 90°С мисля, че резултата е ясен - колата на място както вече писах гори едно нищо.
                          Attached Files
                          Last edited by code; d.m.y г., 17:39.
                          sigpic

Comment

L/h
                            точка

Comment

Ами kolev смятай бе колега, ако не, си намери информация в нета има предостатъчно, аз с тоя опит просто си я проверих за себе си Темата може да се заключва решението вече е ясно. Същото може да се прави и на загрял мотор за примерно половин минута след като така или иначе не може да обърне веднага, по мои сметки разхода на бензин би трябвало да е около 5 пъти по-нисък, което хич не е малко. Е, ще гори малко повече газ разбира се . .
                              sigpic

Comment

Kолега, ти с тези 10-12л на 100 си песен Като се има предвид, че моята толкова гори извънграда, а твоята от вас до ВХТИ предполагам
                                sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Working...
                                X