Известие

Collapse
No announcement yet.

Палене на газ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Палене на газ

От една седмица забелязах ,че когато паля на газ въртя на стартер по-продължително и след това пали.Преди това го нямаше,палеше по лесно.Това го прави топла и студена.Понякога и на празен ход държи към 500 оборота и и след секунди се нормализират.От какво може да е това?
    Колкото повече набира,толкова повече набира

С обикновена газова ли си?
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Да колега,с обикновена газова е 1.7 TS 8v.Днес ще почистя стъпковото моторче и ще видя резултата.
      Last edited by alfonso 155; d.m.y г., 09:55.
      Колкото повече набира,толкова повече набира

Comment

Стига сте ги ровили тия коли, просто на газ така си пали......докато газта напълни изпарителя......Първо виж филтъра за газта....
        Last edited by toto99; d.m.y г., 10:52.
        Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Много е вероятно да ти е амортизиран изпарителя.Но не забравяй че е редно първо да палиш на бензин.

Comment

След като загасиш двигателя, изчакай 1 минута, свали гумената тръба от изхода на изпарителя и намажи изхода със сапунена вода, за да видиш дали не излиза газ. Причината за трудното палене може да е давене в резултат на пропускаща газ клапа.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Колеги, когато колата е студена на газ не се пали. Защото газта трябва да се изпари и за да се изпари и трябва топлина, която я взима от околността. И изпарителят даже може да се вледени, а от там да замине мембраната бавно и славно. Та те това ти е проблемът - за смяна на мембрана и ФИЛТЪРА на клапана ти. Ако колата ти работи добре на бензин просто не я пипай
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                Колеги, когато колата е студена на газ не се пали. Защото газта трябва да се изпари и за да се изпари и трябва топлина, която я взима от околността. И изпарителят даже може да се вледени, а от там да замине мембраната бавно и славно. Та те това ти е проблемът - за смяна на мембрана и ФИЛТЪРА на клапана ти. Ако колата ти работи добре на бензин просто не я пипай
                Колегите с опит с класически АГУ добре знаят това, че не е никакъв проблем палането само на газ (дори при -10 градуса). Просто си има чалъм.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Моята и при -23 я палех на газ и не съм имал никакви проблеми. Просто палиш и след половин минута трябва да тръгнеш, защото след около минута бутана, който е в течна фаза, започва да дави мотора. Тогава изключваш газта, до като го изгори и пак я включваш и така няколко пъти , но само при тия температури. Над -10 никога не съм имал проблеми.
                  Сега усещам, как се надига дружен вой, че съм кретен, защото като изключа газта, включвам бензина и става мазало.
                  Аз за това бях отворил тема в газовия, "как се спасих от простотиите"
                  За мене тия щракала с автоматичното прехвърляне на газ-бензин са пълна кретения и за това ги изхвърлям. Освен това са една голяма язва.
                  Относно непаленето на газ.
                  Причината е само една.
                  Гумичките на клапаните на двете степени.
                  Лек за грош и половина.
                  Всичко това при добре регулирана газова. За кабели, свещи и прочие не говоря.
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    За мене тия щракала с автоматичното прехвърляне на газ-бензин са пълна кретения и за това ги изхвърлям. Освен това са една голяма язва.
                    не си само ти да си открил топлата вода
                    точка

Comment

Аз съм използвал по-различна методика. Понеже изпарителят ми нямаше обогатител, преди палене давам контакт, при което газовият клапан отваря. Понеже двигателят не работи, клапанът затваря след 2 - 3 секунди. Тогава изключвам от контакт и отново давам на контакт, за да се отвори повторно клапанът. Така - 2 или 3 пъти, за да се насити изхода на изпарителя с газ.
                      След това паля и като запали крепя възможно най ниски обороти, защото обледеняването е пропорционално на дебита газ. Изчаквам така 3-4 минути докато подгрее малкият кръг и потеглям. Дори си бях монтирал температурен датчик на изпарителя и индикация на таблото.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                        не си само ти да си открил топлата вода

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Аз съм използвал по-различна методика. Понеже изпарителят ми нямаше обогатител, преди палене давам контакт, при което газовият клапан отваря. Понеже двигателят не работи, клапанът затваря след 2 - 3 секунди. Тогава изключвам от контакт и отново давам на контакт, за да се отвори повторно клапанът. Така - 2 или 3 пъти, за да се насити изхода на изпарителя с газ.
                        След това паля и като запали крепя възможно най ниски обороти, защото обледеняването е пропорционално на дебита газ. Изчаквам така 3-4 минути докато подгрее малкият кръг и потеглям. Дори си бях монтирал температурен датчик на изпарителя и индикация на таблото.
                        Твоя пост, колега ме подсети за две важни неща.
                        Първо слагам чист концентрат антифриз, за да не замръзва и да има циркулация и второ смазвам изпарителя с руска оръжейна смазка. Съвсем тънко.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Колегите с опит с класически АГУ добре знаят това, че не е никакъв проблем палането само на газ (дори при -10 градуса). Просто си има чалъм.
                          Не е така, до време е. Просто съсипваш изпарителя при обикновена газова
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            Не е така, до време е. Просто съсипваш изпарителя при обикновена газова
                            До време, до време..........колко да е до време

Класически АГУ - та съм експлоатирал по този способ в продължение на около 25 години
                            Сменял съм мембрани средно на 50K пробег
                            А за пробег от 50K заради палене на газ се икономисват повече от 20 лв (стойността на мембраните)

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

До време, до време..........колко да е до време

Класически АГУ - та съм експлоатирал по този способ в продължение на около 25 години
                              Сменял съм мембрани средно на 50K пробег
                              А за пробег от 50K заради палене на газ се икономисват повече от 20 лв (стойността на мембраните)
                              няма да те убеждавам, че не е точно така. Време, труд, изпарителят започва да работи бавно но славно непостоянно и недобре, разход, въртене, ...
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X