Известие

Collapse
No announcement yet.

159 2.2 или GT 2.0 на газ или метан

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    Ние двамцата - нищо На мен като ми се развали газовата ходя на газаджия. На стандартния инжекцион настройките не са ли самоадаптивни? Какво да разбираме под това? И като го направиш да смесва бензин и газ тия настройки ще цъфнат
    пп Пък, ако има 4 ламбди тая кола да си я купуват душманите
    Купувайте си 1,9 - върви като бясно, гори 5 и тва е.
    Говоря за това,че като махнеш дюзите и помпата,как ще излъжеш ЕКУ-та за адаптациите ????

И да ЖТС-ите са с по 4 ламбда сонди
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

След като говорим за скъпи автомобили, се предполага, че говорим и за решения за газификация, изработени от производител с доказан авторитет а не за някой гаражен сбирщайн.
      Все си мисля, че когато Vialle твърди, че разполага с решение за даден двигател, то то е гледано и тествано под микроскоп и съответно не създава проблеми като да бърка работата на бензиновото ECU, пък ако ще да е и с 20 ламбди.
      Не случайно Vialle дават точен списък на подържаните марки и модификации.

Разбира се и цените не са като на турските уредби, но който си има брада, си има и гребенче.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Говоря за това,че като махнеш дюзите и помпата,как ще излъжеш ЕКУ-та за адаптациите ????

И да ЖТС-ите са с по 4 ламбда сонди
        Абе ако е за ходене по кафетата да си я кара на бензин човек и тва е. Пък тя май си е точно за това. Да те вкара, колко да те вкара - има хора карат TS на бензин, а той гори повече. А и бензинът е по-евтин от дизела ..
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Идеата ми е да стъкмя кола която да карам много , лятото ми се събират по 1200/1300 км на седмица. Да е удобна ,сигурна и да е Италянска ....GT-то каточели ми пасва най добре , искаше ми се да не е под 2.0 за да няма недостиг на мощност , сега съм с мареа 1.9 jtd и нямам проблеми с мошноста, да не стане работата от кон на магаре.....мареата ми гони 600 000 и е време да я спирам, макар че все още нямам проблеми с нея. А и през времето да трупа икономии....Бургас -Софя-Бургас на дизел ми е 150лв с Мареята, на газ със Стилото на сестрами го правя за 100лв при долу горе еднаква скорост и еднакъв товар. Та от тук ми дойде и идеята да мина на газ и в същото време да карам по хубава кола......
          Това е хубавото днес че може да се обменя информациа лесно !!! Не питай старило а питай патило !!! А след като вече карах Фиат 6 години не искам голф,а4 или бмв 3......благодаря за постовете ,ако има нещо ново пишете моля ! ИСКАМ АФЛАААА
          Last edited by mitko-burgas; d.m.y г., 14:03.

Comment

Първоначално публикувано от mitko-burgas Покажи съобщение
            Идеата ми е да стъкмя кола която да карам много , лятото ми се събират по 1200/1300 км на седмица. Да е удобна ,сигурна и да е Италянска ....GT-то каточели ми пасва най добре , искаше ми се да не е под 2.0 за да няма недостиг на мощност , сега съм с мареа 1.9 jtd и нямам проблеми с мошноста, да не стане работата от кон на магаре.....мареата ми гони 600 000 и е време да я спирам, макар че все още нямам проблеми с нея. А и през времето да трупа икономии....Бургас -Софя-Бургас на дизел ми е 150лв с Мареята, на газ със Стилото на сестрами го правя за 100лв при долу горе еднаква скорост и еднакъв товар. Та от тук ми дойде и идеята да мина на газ и в същото време да карам по хубава кола......
            Това е хубавото днес че може да се обменя информациа лесно !!! Не питай старило а питай патило !!! А след като вече карах Фиат 6 години не искам голф,а4 или бмв 3......благодаря за постовете ,ако има нещо ново пишете моля ! ИСКАМ АФЛАААА
            В твоя случаи не мисля, че си за Алфа... Имай в предвид и амортизацията при такъв пробег, 159-ката въобще не е евтин за поддръжка автомобил. Дизелите също няма да са особено икономични на това тежко купе. Защо не погледнеш новия Фиат Крома? На външен вид го докарва като 159 SW. Бензиновите мотори са MPI, които до колкото съм запознат се газифицират без проблем.

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
              Защо не погледнеш новия Фиат Крома? На външен вид го докарва като 159 SW.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

В момента има ГТ 1.8 туин спарк, което се продава и е с газова уредба, намира се в Русе. Другия вариант, защото виждам че се търси повече мощност - ГТ с 3.2 мотор, на който не е проблем да се сложи газова уредба.
                Обаче и двата варианта са малко в крайностите, 1.8 не е много силен, 3.2 пък е доста по-скъп за поддръжка и разход на гориво.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Всъщност, съпоставял съм ги двете на живо и Кромата е почти същата като 159, само където няма скудето отпред и емблемата на Алфа отзад... Става въпрос само за комбито. Може би Кромата е леко по-тумбеста.
                  Last edited by Doomguy; d.m.y г., 16:06.

Comment

В твоя случаи не мисля, че си за Алфа... Имай в предвид и амортизацията при такъв пробег, 159-ката въобще не е евтин за поддръжка автомобил. Дизелите също няма да са особено икономични на това тежко купе. Защо не погледнеш новия Фиат Крома? На външен вид го докарва като 159 SW. Бензиновите мотори са MPI, които до колкото съм запознат се газифицират без проблем.
                    Направо си си за Либра комби Кеф ти бензин на газ, кеф ти дизел, подръжката не е кой знае каква, а е по-модерна от Марията. Каквато и Алфа да вземеш, ще виеш като "карпатски вълк" в сравнение с подръжката на Фиата.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                      Чудя се как не ви е жал да вземете един автомобил шедьовър и да му е*те м@мата ...

Ще похарчите 12 000-20000 хил. и в същото време ще се скъпите да похарчите за гориво...
                      .
                      А бе колега това, че не разбираш нещо не го прави автоматично лошо. И нали знаеш в кой форум си и какви са колите, за няколко години ще спести пари да си прави неизменните ремонти с тия стари алфи. И газови има за 800 лева и за 1800, и за доста повече. Като отиде на място където правят свестен монтаж, а не в некой гараж дето е по евтинко, нито ще има драми, нито ще разбира кога е на газ или бензин. А газта си има доста предимства, по добро смесоубразуване, оттам по добр изгаряне. По рядка смяна на свещи, повече време ща издържа маслото и въобще живато на всички консумативи ще се удължи.
                      С две думи като не разбираш не се обаждай, само генерираш излишен спам.
                      '98 Alfa Romeo 156, 2.0TS LPG
                      '05 Audi A6 4.2i

Comment

3.2 мотора казвате не е проблем да се направи на газ и да работи нормално и сигурно без проблеми......че колко да му е скъпа подръжката .....? ако е два пъти по скъпа от фиата не ме плаши...бали мааму незнам

Comment

Стига,че ще ти се смеят някъде,иначе бензиновите мотори на Крома са същите като на 159
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

3.2 мотора казвате не е проблем да се направи на газ и да работи нормално и сигурно без проблеми......че колко да му е скъпа подръжката .....? ако е два пъти по скъпа от фиата не ме плаши...бали мааму незнам
                            То не е само поддръжката, данъка му е по голям!
                            Има калкулатори смятай и мисли!
                            Знайш ли отколко време седи една GT убавица 3.2 в Плевен и са я обявили на съвсем приемлива цена и никой я неще!
                            Have A Nice Day
                            o/_______\o
                            (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                            []=о===о=[]

Comment

Ако става дума за 159: 1.9JTS, 2.2JTS, 3.2JTS са директно впръскване. Съмнявам се да има газова за тези мотори, а дори и да има ще е на много висока цена.
                              159 го има и с 1.8MPI мотор , който е същия като 1.8 на опелите. Но справка в немския опел форум показва , че въпреки възможността да се сложи обикновен ГИ : има счупени точно такива газифицирани мотори.

Ако става дума за 3.2 мотора на Alfa Romeo GT:
                              само ремъци, ролки, масло и свещи и вече си дал 1000 лв.
                              Долните носачи са като на 156, хубавите са скъпи.
                              Газова за този мотор има.
                              Помисли за 156 или 166 с 2.5 или 3.0 мотори , стига да можеш да си платиш обслужването и цената на газовата. Това последното само ако мислиш да ги караш предимно извън града - там разхода е поносим.
                              ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                                Помисли за 156 или 166 с 2.5 или 3.0 мотори , стига да можеш да си платиш обслужването и цената на газовата. Това последното само ако мислиш да ги караш предимно извън града - там разхода е поносим.
                                Че на градския кво му е, все едно караш Ферари,само дето не върви толкова.
                                Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Working...
                                X