Известие

Collapse
No announcement yet.

Прецизна Настройка на ГИ ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
    Извинявайте за спама.
    Имам доста неща за правене по ДВГ, ламбди, газ-проблемчета.....и т.н. И досега винаги съм ходил при Сашо/лисан. Доволен съм, но не знам с газ занимава ли се?!
    Имате ли някакви впечатления??
    Ако това е вярно от преди 5 години -

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=57219
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
      Ако това е вярно от преди 5 години -

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=57219
      Да, знам, но се надявах на впечатления от първа ръка.
      sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Трудно. Все по-малко ходят там. Даже започнах дажарещам доволни от Лисан по други жсервизи. Що ли?
        Звънни му и го питай

Comment

https://goo.gl/photos/BFWhzcRB6LCLbaTD9
          Да се похваля малко с настройката ма алфа 156 2.0 тспарк
          EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
          EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
          NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
            https://goo.gl/photos/BFWhzcRB6LCLbaTD9
            Да се похваля малко с настройката ма алфа 156 2.0 тспарк
            Каква корекция си дал на газта на ниски обороти - до 1500?

Comment

Какъв кефициент ли питаш че е зададен??

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                Какъв кефициент ли питаш че е зададен??
                Аз съм с друга газова. Искам да разбера даваш ли и в този диапазон по-богата смес и с колко?

Comment

Не , няма нужда от по богата смес. Като системата е подбрана добре настроена добре , то сместта е идеална във всички диапазони.
                  В някой случаи съм виждал кли с кофти конфигурация, които в ниските натоварвания и обороти имат леки "дупки" и/или претрисания при подаване на газ и много хора си мислят, че е бедна сместта и затова го прави, но уви далеч нее така

Comment

Очарован останах каква хубава и "мазна" карта има тая алфа, няма никви излишни пикове и е супер плавна ...

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                      Очарован останах каква хубава и "мазна" карта има тая алфа, няма никви излишни пикове и е супер плавна ...
                      С читав агрегат и работещи бобини с подходящи свещи така се получава, няма нищо очарователно
                      Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• не меразбра явно, не ме очудва че се настрои идеално, а ме очуди колко са плавни коефициентите на газовите времена- повечето марки коли имат доста вълнообразна крива на коефициента с пикове и спадове на две места поне за да постигнеш изравняване на картите, а тая има един пик в средното натоварване (който е плавен и малък) и после върви плавно и праволинейно надолу.
                        П.С. Тия коефициенти за които говоря са жълтите точки (на снимката) свързани с линия по цялата ходизонтала на графиката

Comment

не меразбра явно, не ме очудва че се настрои идеално, а ме очуди колко са плавни коефициентите на газовите времена- повечето марки коли имат доста вълнообразна крива на коефициента с пикове и спадове на две места поне за да постигнеш изравняване на картите, а тая има един пик в средното натоварване (който е плавен и малък) и после върви плавно и праволинейно надолу.
                          П.С. Тия коефициенти за които говоря са жълтите точки (на снимката) свързани с линия по цялата ходизонтала на графиката
                          Явно Фобос са пооправили софтуера във версията на компютъра, който си ползвал.

При мен (Фобос - 1) след автоматичната настройка преходът между коефициентите не е така плавен и се наложи ръчно да го линеаризирам. Ето двете карти преди и след ръчното дооправяне:

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Не , няма нужда от по богата смес. Като системата е подбрана добре настроена добре , то сместта е идеална във всички диапазони.
                            В някой случаи съм виждал кли с кофти конфигурация, които в ниските натоварвания и обороти имат леки "дупки" и/или претрисания при подаване на газ и много хора си мислят, че е бедна сместта и затова го прави, но уви далеч нее така
                            Имам предвид друго - като я нагласиш на загряло се получава идеално. Но след това се получава проблем при палене на студено време и при студена кола

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                              Имам предвид друго - като я нагласиш на загряло се получава идеално. Но след това се получава проблем при палене на студено време и при студена кола
                              Няма такова нещо.
                              Явно не си наясно с критериите за идеална настройка на газовата. Прочети малко постове по-нагоре в тази тема и ще разбереш.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Няма такова нещо.
                                Явно не си наясно с критериите за идеална настройка на газовата. Прочети малко постове по-нагоре в тази тема и ще разбереш.
                                Не съм с фобос. И тогава какво е това коефициент на корекция
                                Last edited by Alex_26; d.m.y г., 18:07.

Comment

Working...
                                X