Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонти и модификации по моята Алфа Ромео 90

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Такааам като гледам как цял ден се опитва да завали сняг май ще ме изпревари. Нищо! Аз съм доволен, че колкото и да се туткам, правя всичко с огромно желание и мерак. И наистина колкото и малко работа да върша за ден тя ми доставя огромно удоволствие .
    При мен празничните (само)подаръци подраниха. Днес си купих стойка за ремонт на двигатели . Много съм доволен защото закачих шестака на нея и вече нямам грижи как да го търкалям и обръщам по пода на гаража. Та още в бързината му бутнах картера ей така за да пробвам стойката ииии много е добра .
    Махнах старите шарнири от горните носачи и ги боядисах. Следващият път ще взема да хвърля предното окачване на колата та да си стъпи на гумите и ще се съсредоточа в мотора. Все още има шанс за ЧНГ да се парзалям с ново предно окачване и мотор с нови симеринги и гарнитури.
    Attached Files
    Last edited by Venci; d.m.y г., 23:11.
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

• Нещо по-гадно за снимане не намери ли???

И ти е много оскъден снимковия мат`рял, дай подробности да са ни биеме
      ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
      ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
      Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
      Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

• Мога да кажа само едно..... Искам и аз да си направя Алфата да стане като нова,но за сега няма финанси,а и за мое голямо съжаление си отива колата.Евала за усилията за връщането на талянката там където принадлежи.Ето това се казва истински сектант.
        Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
        Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
        Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

• 75twinspark

Само така баце,даваи малко зор че снего иде
          заеби тез фарове
          75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
          75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
          75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
          75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

• Трай си за фаровете ! Майкоооо снега дойде а аз съм с фиата . Дае**м тия досадници дето не ме оставиха да си оправя 90-та.
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

• Може да са празници, но макар и далече от гаража, в който е колата аз си намерих занимавка.
              От няколко месеца ме мъчат слабите фарове на 90-та. Уж регулирани, уж не знам ти какво... Със завист гледам съвременни коли, които "правят ден", а аз - все едно със свещи си светя. Да сложа ксенони е вариянт... ала е прекалено лесно , така че се снабдих с комплект счупени фарове от "съвременен" "автомобил", извадих от запаса един здрав фар за 90-ка и почнах да разглобявам. Ето какво се получи на бързо след тотално разглобяване и малко рязане.
              Честно казано съм със смесени чуства и ме притеснява факта, че променям не кое да е, ами предницата на алфата. Така, че реших да съсипя първо един резервен фар. До тук единственият ми проблем е стъклото. Иска ми се да ползвам оригиналното стъкло, ала то е набраздено от вътрешната страна.

Молбата ми е към всички, които имат идея има ли вариянт да се изглади набразденото оригинално стъкло, или да търся вариянт да се отлее от пластмаса. Моля дайте идеи.
              Attached Files
              Alfa Romeo 75 24V

Comment

• по-добре направи нови стъкла
                имаше много реклами по едно време за правене на стопове и прочее ако се сещаш
                ама не съм записал номер за съжаление
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Требе да питам един авер де му сменяха стъклата на кочината преди време. Нейде по софийско беше, и тогава му предложиха набраздено и ненабраздено стъкло.

Инак симпатично е станало. Ма как ще решиш проблема с цоклите - ненам.
                  ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                  ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                  Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                  Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

• Като се замисля, това със направата на нови стъкла при Чичо Байчо май е най-добрия вариянт. ОБАЧЕ съм виждал такива правени стъкла и яко си синееха в смисъл личеше си, че е ползвано най обикновенно стъкло и това набраздяване не знам как го правят, но съм виждал как пада и се събира на парчета във фара. Ако ги отлеят от пластмаса май ще е най-добре. Аз знам един Байо, който прави стъкла за фарове в пресечка на бул. Стамбулийски. Ако знаете още някой казвайте, за да ги изтормозя. Тези които са предлагали с набраздяване и без определено ме заинтригуваха.
                    Цоклите са си отзад на телата с лупите както и на малкия рефлектор за дългите. Това улеснява много. Повече игра ще бъде да се промени отзад отвора на корпуса на стария фар за да има достъп за смяна на крушките и най-вече да се направи нов капак, който да изолира от влага и прах. И не на последно място трябва габаритни светлини да измисля - ей това вече ми е проблем.
                    Attached Files
                    Alfa Romeo 75 24V

Comment

• а тия рефлектори как ще ги регулираш. май по-добре ксенон да сложиш,а и ще запазиш вида на колата.
                      точка

Comment

• Ще преработя планката и ще я закрепя за 90-вата система за регулиране.
                        Alfa Romeo 75 24V

Comment

• Абе, бате Венцо, шо става с 90-та, раздуй. Нищо не си казвал отдавна
                          145, 1.6 boxer
                          156, 2.4 JTD - ex
                          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Отпред окачването вече е изцяло подменено с нови части, включително вече съм с модифицирани тампони на реактивнати щанги и горните носачи вече няма да се развяват напред-назад като прани гащи. Чисто нови долни шарнири, горни шарнири, втулки на горните носачи иии на долните носачи. Нови лагери на главините. Ще има модификация и по предните амортисьори. От донора взех хубава хидравлична рейка с помпа. За нея съм набавил чисто нови външни и вътрешни шарнири.
                            Картерите са измити и ще си изрежа сам гарнитури за тях от един доста хубав клингирит, който до сега никога не ме е предавал за разлика от гарнитурите които се продават в магазините.
                            Набавих си радиатор за охлаждане на маслото.
                            Вчера ми пристигна фланеца за маслен радиатор от 155 който е с термостат, така че когато е студено маслото не ходи в радиатора.
                            Имаше малко неприятности с коша - беше почнал да се пука на места, но заварих всичко, поцинковах и боядисах
                            За сега толкова
                            Alfa Romeo 75 24V

Comment

• С това "За сега толкова" човек ще си каже, че си направил само дребнички неща - няколко заварки по коша, една рейчица една две модификацийки и туйто.
                              Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                              Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

• Ето ме и мен след един ползотворен половин ден . Днес имах малко временце така да се каже. Да се похваля възрастната госпожа днес си стъпи на гумите за пръв от много време. При събирането на предницата се оказа, че предните ми дискове са доооста тънички станали. Тия ши...и накладки Пермафюз Рейсинг са се погрижили. Извадих от мазето едни почти нови дискове хи хи, сложих ги на боядисаните главини с новите лагери и утре чакам някакви накладки да ми донесат, но да видим. Бедата е, че съм затрил някъде 4-те нови накрайника за рейката, ще се поболея . Ето малко снимки иначе и дано утре пак додрапам до светая светих ... Аааа между другото тази рейка докато я измия голям зор видях, имаше 2 пръста кал и лой отгоре и умрях от студ, иии оная турбина там до моторите да не ви прави впечатление тя не е моя .
                                Attached Files
                                Last edited by Venci; d.m.y г., 00:34.
                                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                                X