Известие

Collapse
No announcement yet.

Ремонти и модификации по моята Алфа Ромео 90

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Днес китвахме и долната страна е на шприц
    Attached Files
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Утре надявам се капакът да е вече боядисан. По-долу вижте как го оставих с изтъркан шприц.
      Attached Files
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

75ts

Брао Венци изглежда добре ,дано и работа да върши,требе да минем да го видя
        75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
        75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
        75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
        75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

Днес почти нищо не свършихме, а как ми се искаше да го завършим... Честно казно след като изтъркахме първия фюлер се появиха някои разлики в симетрията на двата отвора. Също така изпитвам трудност да изшлайфам най-долните вътрешни ъгълчета. Иначе от далече изглежда добре . Налага се да пообмисля как да го довърша до вид, в който наистина да ми хареса
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Тези дни. Започнах да приготвям каквото ще ми трябва, за да съживя предното ми окачване. Имам намерение да си подготвя други главини със сменени лагери, носачи с нови втулки и шарнири (баси майката колко са скъпи тия втулки). Надявам се да изровя от мазето рейка която няма да тече, имам и чисто нови накрайници за нея. Идеята ми е да събера всичко ново и направо да го внедря наведнъж. Ето първата стъпка: новички лагери и семеринги за главини , малко преди да ги начукам в главините .
            Attached Files
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Бат Венци на тоя моя братовчед само му дай тежка работа с чук! При него има само "ще го капнеме" "ще го парнеме" и най-важното "ще ГО РЕЗНЕМЕ" !
              п.п трябва да видя Станимир в действие направо не вярвам какви ги върши с тая бета!

Относно капака много е як определено одобрявам!
              90 2.5 V6
              Croma 1.9 multijet

Comment

Първоначално публикувано от mladej_it Покажи съобщение
                Бат Венци на тоя моя братовчед само му дай тежка работа с чук! При него има само "ще го капнеме" "ще го парнеме" и най-важното "ще ГО РЕЗНЕМЕ" !
                п.п трябва да видя Станимир в действие направо не вярвам какви ги върши с тая бета!

Относно капака много е як определено одобрявам!
                Стига сме спамили, но хайде да излезеш от сянката . Покажи се с твоята 90-ка ! Даже може да си ги премерим
                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Може може ама ще е като пооправя карета и висящи лагери, че чуствам ,че скоро кардана ще ми каже здрасти в купето от малкото газ дето и надавам!
                  Иначе спирам със спама само да допълня че имаш един фар за твойта кола в мене армаган от град Русе ако ти говори нещо ма това на лично!!!
                  И пак идеята за капака много ми допада!!!
                  90 2.5 V6
                  Croma 1.9 multijet

Comment

тоя прословутия капак
                    айде бе сектант дай да го видиме вече най на края :
                    ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Такаа, от днес официално вече съм с аларма... Монтирах я не за друго, ами за да ми командва централното и да отваря багажника (след като си намеря соленоид от 155).

В процесът на монтирането се наложи да поразглобя "мънинко" колата. Извадих бушонното табло, за да мога да се "закача" на някои кабели. В един момент дръпнах единия захранващ кабел, по който идва по-голямата част от тока за бушоните и клемата от таблото остана в кабелната обувка... . Наложи се да бръкна в запасите и да извадя друго табло. Пренаредих набързо куплунзите. След като приключих с монтажа се оказа, че новото табло е решило доста от проблемите ми.

Първо и главно електрония термометър за антифриза вече показва правилно. Всички светлини отзад на колата светят поне 3 пъти (!) по-силно без да преувеличавам. Като цяло всичко свети по-силно. Честно казано съм шокиран. Никога не бих се сетил за този проблем. Гадината си е седяла там със студената спойка и е чакала да пробвам да дръпна кабела и съм радостен, че най-накрая се случи.
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
                        Такаа, от днес официално вече съм с аларма... Монтирах я не за друго, ами за да ми командва централното и да отваря багажника (след като си намеря соленоид от 155).

В процесът на монтирането се наложи да поразглобя "мънинко" колата. Извадих бушонното табло, за да мога да се "закача" на някои кабели. В един момент дръпнах единия захранващ кабел, по който идва по-голямата част от тока за бушоните и клемата от таблото остана в кабелната обувка... . Наложи се да бръкна в запасите и да извадя друго табло. Пренаредих набързо куплунзите. След като приключих с монтажа се оказа, че новото табло е решило доста от проблемите ми.

Първо и главно електрония термометър за антифриза вече показва правилно. Всички светлини отзад на колата светят поне 3 пъти (!) по-силно без да преувеличавам. Като цяло всичко свети по-силно. Честно казано съм шокиран. Никога не бих се сетил за този проблем. Гадината си е седяла там със студената спойка и е чакала да пробвам да дръпна кабела и съм радостен, че най-накрая се случи.
                        Брао бе брат,а ко става със спирачките,траеш си,кога ли ше мина да те видя незнам
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ей СЕКТО, кога ще видя новия капак????

Кога да дойда да се видим?

Нищо, че вече не карам трансаксиалка - това не ме прави аут от сектата нали?
                          ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
                          ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
                          Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
                          Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Давай ,само така и не на празно ти викат УНИВЕРСАЛНИЯТ МОДИФИКАТОР ,определено имаш някакво изкривяване в тази ПОСОКА ...........ПОЗДРАВИ!!!
                            -Аз си мисля нещо, мисля си .
                            -А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
                            Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!

Comment

След много празни приказки, повтаряне и плямпане, днес стигнах до това.... за съжаление оказа за се, че нямам здрави тампони за скоростната кутя към гредата, а новите... новите които бях сложил едва зимата съм ги направил на трътка . Утре ще мисля някви тампони, които ще изкарат повече от половин година.
                              Тази манипулация с подмяната на скоростната кутия и съединителя цели:
                              - първо и основно да си сменя съединителя
                              - да спрат да ми хъркат скоростите и да могат и нормални хора да ги включват
                              - като цяло да си постегна колата, че се беше поразтропала
                              - на края и не на последно място да подкарам кутия със самоблокиращ диференциал - т. нар. "шпер"
                              - евентуално да почна активно да късам гуми...
                              Attached Files
                              Alfa Romeo 75 24V

Comment

Браво бате Венци!

B&B Racing | bb-racingteam.com
                                Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

Working...
                                X