If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако не се лъжа колата преди беше на един комшия.Помна я от дете още.Човека работи на Васил Априлов и колата стоеше там в една малка уличка срещу болницата.И аз и бях хвърлил око,но не съм го питал дали я продава.
Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!
Ако не се лъжа колата преди беше на един комшия.Помна я от дете още.Човека работи на Васил Априлов и колата стоеше там в една малка уличка срещу болницата.И аз и бях хвърлил око,но не съм го питал дали я продава.
Сигурен ли си, че не се бъркаш с жълтата от снимките, които съм дал по-надолу в първия пост? Тя се намираше на описаното от теб място. И се продаваше за 1200 или 1500 лв. (не помня вече), и беше 2.0, но вече не я виждам там.
Намерих спирачна помпа Ate, но с цената от 227 лв. и доставка до един месец отпада като вариант. Остват два. Или нова METELLI от Euro 07 за 100.50 лв. или втора ръка, предполагам, че ако е оригинална ще е Ate (ако не някоя хубава марка няма да взема стара), за 30-40 лв., но с неизвестно състояние. Кое да избера?
LPR в кой магазин има? Да видя дали го има в Пловдив. В Косер ми пише, че LPR е от партньорите, но като дам на спирачна помпа ми показва FENOX.
И някой има ли впечатления от трите марки (LPR, METELLI, FENOX), коя да предпочета и коя да избягвам?
Fenox не съм монтирал до сега. LPR имаха преди време някакви помпи, които бяха отдавна произведени или нещо такова. Факт е, че тази есен смених 3-4 такива различни помпи предимно за съединителя, които бях слагал преди година. Метели съм слагал и до сега не съм имал проблеми. Има в София в магазина на бул. Стамболийски продават някакви уж LPR или по лиценз техен QPR или подобно ползват на LPR каталожните номера. Последните 6 месеца съм монтирал доста такива и няма проблеми. Все пак моят фаворит е Метели, но цената е малко висока.
В крайна сметка взех нова Метели, за Алфа (не за Дукато). Но тъй като за първи път ще сменям помпа имам въпрос относно монтирането. В книгата за Алфета прочетах това "Fill the end of the master cylinder with rubber grease." Предполагам този отвор трябва да се напълни с грес: http://store.picbg.net/pubpic/EA/B1/...dc657beab1.JPG. Но дали да го запълня изцяло, каква е тая rubber grease и ще стане ли с обикновенна грес?
Не дей да слагаш грес никъде. Няма нужда. Аз никога не съм слагал и за пръв път чувам. Направо я монтирай. Надявам се лесно да се справиш с обезвъздушаването
При обезвъздушаването на задни спирачки без канал или подемник на Джулиета "на тясно" е твърде силно казано. При Джулиетата ги няма резервоара от дясно и легена на резервната гума от ляво на пода на багажника. Истински "на тясно" е при 75 и 90. Там борбата за пространство е отчайваща. Веднъж имах щастието да правя задни спирачки на една 75 без резервоар и гърне. Успях да седна по турски и дори ми беше удобно и приятно.
Моят съвет към теб е да не му се плашиш изобщо. Аз лично Джулиетите отзад ги обезвъздушавам без дори да ги вдигам на крик. Постилам си нещо отдолу и се промушвам. За левия апарат лягам на лявата си страна и се протягам с дясната ръка. За десния апарат - обратното. Ползвам малка тресчотка 1/4 с дълбока шестостенна вложка 7 мм. Горещо препоръчвам да се ползва точно този инструмент при развиването на щуцерите тъй като това е единственият начин да се гарантира, че няма да се замажат. В последствие може да се отвива и завива така щуцера без да е наложително ползването на шлаух потопен в бурканче. Изключително внимание трябва да се отдели на това да не ти влезе спирачна течност в очите, носа и т.н. Сега ми е смешно, но в носа и ушите ми е влизало, по-косата не го броя изобщо .
Горните процедури съм "изобретил" и отъпкал в многобройни равни и неравни битки с безброй трансаксиали и дано съм бил полезен със съветите, а не само да пълня темата.
Съветите са полезни. Особено това да се използва хубав ключ за пробките. Това, че заглдих моите ми създаде много работа, разкарване и ядове.
Наистина мога да се събера отдолу, но понеже аз държа и бурканче със спирачна течност е доста по-удобно да повдигна малко с крика. Може би с метода без буркан няма да има нужда от крик, но досега не съм опитвал, но пък така доста течност ще се погуби. При 75 и 90 сигурно наистина е ужасно, но те поне имат по-голям багажник. А не ми се мисли при Sud/Sprint преди 85-та какво е положението с предните спирачки: http://store.picbg.net/pubpic/40/B6/...a1d2640b6.jpeg
Имам няколко въпроса относно задните спирачки:
Като въртя винтовете за регулиране на буталата влиза ли въздух в апаратите, защото забелязвам, че тече? Щом с тези винтове така трябва да са нагласят буталата, че накладките да са близо до диска, това означава ли, че когато се поизносят трябва пак да се доближават?
Нужно ли е да се обезвъздушава и през двете пробки на всеки апарат отзад или е достатъчно само през крайната/външната?
Ще почна отзад напред . Задължително е обезвъздушаването да става и от двете пробки. В някои книги дори препоръчват да се прави едновременно с два шлауха в един съд. Някой напомпва на спирачката и после се отваря първо единия след това втория щуцер. Аз самият съм имал случай при обезвъздушаване. Отварям единия щуцер, но педала не пада до край и се налага да отворя и втория щуцер. В повечето пъти първо обезвъздушавам вътрешната половина на левия апарат, после външната, след това вътрешната половина на десния и на края външната половина на десния апарат. Тази практика при мен носи 98% успехи.
Реглажа на задните накладки се прави веднъж при смяната на нови със стари и повече не се пипа. Тези апарати са саморегулиращи се. Важното е да се направи първоначално правилно.
Винтовете за реглаж и техните уплътнения са най-големия проблем на този тип апарати. За мен се държат доста странно тъй като ми се е случвало при реглаж да просълзят и после да спрат да текат. Моята джулиета видя доста каране след като апаратите и просълзиха и след това се "закиснаха" и нямаше проблем. Все пак това е индикация, че има проблем. Ако решиш да караш така направи едно контролно обезвъздушаване.
Един последен съвет. Наистина не ти трябва този буркан. Не е хубаво да ползваш течност, която вече е била в системата. Макар и нова току-що налята. Щом е излязла от щуцера - за боклука е.
Нужно е да се обръща огромно внимание на това каква течност се сипва. Аз самият въпреки, че никога не сипвам използвана течност по принуда сипах една съмнителна нова течност и щях да се очистя на път за Своге една нощ.
Comment