If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Благодаря за желанието за помощ и на двама ви .
Ако се намерят тук в Пловдив добре. Викторе, ще ти се обадя сигурно в петък да те питам за магазина, тога трябва да съм свободен.
Венци, ако няма тук ще те потърся . Лошото е обаче, че нямам път към София до септември. Ама предполагам не е страшно и с три гайки да карам временно.
Иначе да се похваля - понеже ми спря лявата, предна машинка за стъклото я разглобих, почистих, смазах и смених четките. Сега стъклото се движи идеално. Ще направя същата процедура и с дясната, предна. Препоръчвам го а всички с изнервящо бавни ел. стъкла. Перди се мъчих да смазвам без да свалям и разглобявам, ама няма файда. Най-големите мизерии са вътре.
Би ли разяснил по-подробно как разглоби,почисти, смаза и смени четките на машинките ? Ще е от полза
ALFA ROMEO 75 2.0 ts
sigpic
Нещо което работи - не се пипа!
Би ли разяснил по-подробно как разглоби,почисти, смаза и смени четките на машинките ? Ще е от полза
Доколкото знам при 75-ците вратите и машинките са същите, но не съм виждал с очите си и затова не гарантирам.
След като се свали кората на вратата, се развиват двете гайки по средата на стъклото които го държат за релсата и стъклото се вади.
После се развиват трите гайки които държат моторчето и двете на релсата (едната е отдолу на вратата). Вади се моторчето заедно с релсата и жилото. Да се извади само моторчето не става.
След това моторчето се разглобява. При мен винтовете се развиват със звезда и после се изкривяват едни щифтчета (които при мен по-скоро се чупиха). Май имало и занитени машинки. В този случай нитовете може да се пробият с бормашина и да се заменят с някви винтове и гайки примерно.
Като се отвори моторчето се маха старата грес и праха от четките и се слага нова грес. Смазва се и релсата, и жилото. Четките се сменят ако е останало малко от тях. Мойте не бяха, чак толкова износени въпреки, че не ми се стори това моторче да е отваряно някога. Може и да не е имало нужда да ги сменям.
Сглобява се и вече машинката е прилично работеща. Не чак като на нова кола, но видимо по-добре .
Ми... на 75-ците след 87-а не са същите. Аз бях с машинка от 86-та и нямаше общо с тази която сложих.
Значи имам грешна информация. Затова казвам, че не гарантирам .
Иначе тези преди 87-ма същите ли са?
А тези след 87-ма пак ли са с жило? Защото на мен задните не са ми с жила, а с нещо метално, оребрено, гъвкаво с диаметър около 5мм (не знм като какво да го определя). Обаче определено изглежда по-стабилно отколкото с това жило.
Тук говоря за предни. Задни така и още не съм виждал в разглобен вид, но при мен предна дясна беше различна и за това я смених. Имам едни врати от 86 и като погледна ще кажа на 100% има ли разлики. Иначе и тази която свалих от предна дясна си беше със жило.
Напоследък няколко пъти ми прави номера стартера да не иска да ми завърти. Някой може ли да ми каже какъв точно е метода когато палиш с даване на късо при стартера с отверка (примерно)? Къде точно трябва да допреш и колата трябва ли да е на контакт?
Метода, за който питаш е: колата на НЕУТРАЛНА (!), желателно е и ръчна, контакт и като погледнеш стартера има две шпилки с гайки 13-ки - тях трябва да окъсиш.
Обаче има едно "обаче" цялата тази дандания ти се пада под карбураторите и е доста трудно достъпна. Освен това може първо да се провери къде е проблема. Първата проверка е на неутрална и ръчна някой да държи контактния ключ в положение на стартер (когато колата не иска да завърти) и ти с дълго желязо да бръкнеш покрай карбураторите и да почукнеш средно-силно стартера. Ако не стане може и силно .
Пробвай това и ако стане проблема е в шалтера. Ако не стане може проблема да е в контактния ключ.
Аха, сещам се. Стартера има две цилиндрични тела. Тези шпилки са на малкото такова.
По принцип когато не иска да запали, при завъртане на ключа на стартер се чува едно цъкане. И обикновенно след няколко неуспешни цъкания накрая стартера завърта. Но специално днес не се чуваше цъкане и накрая се наложи да се пали с бутане. Навирах там един клапан покрай стартера ама така и не можах да уцеля как става това палене .
Но и при двата случая като колата се изгаси след това си пали нормално.
В момента съм с един стартер от 75, който уж е по-малък, но по-ефективен. Интересното е, че звука е много странен и съвсем различен от стартерите на другите, по-дърти от 75 класики. Звука е много модерен и ми беше достра странен в началото. За жалост стартера не е мой и трябва да го връщам, когато си взема друг.
Какво имаш в предвид под странен и модерен звук?Аз имам същия преоблем с паленето сменихме стартера и звука е доста силно скърцане докато завърти,също така и се тресе силно
ALFA ROMEO 75 2.0 ts
sigpic
Нещо което работи - не се пипа!
Не, при мен стартера си е наред. Просто звука при въртене е много по-различен. Много наподобяващ новите коли. А оригиналния ми, както и тези които съм чувал на Жулиети и Алфети е доста по-измъчен, и сякаш върти по-мудно. Но това пак не е, защото е развален, а просто си е такъв.
Новият стартер е от 75 ТС. Той е редукторен, както на всички по-нови коли. За това и носи със себе си "новия" звук. Освен това на габарити е доста по-малък и лек, което помага пи-лесно да се монтира
Еххх как искам и за моя шестак един такъв...
Comment