Известие

Collapse
No announcement yet.

Семейството расте - 75 1.8 Турбо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Dexer, моя съвет към теб е да не си разглобяваш черната кола и да я караш докато правиш другата. Знам, че ще те дразни лошата боя, но по-добре е все пак едната да се прави, а другата да се кара. Аз направих грешката да си разглобя двете 90-ки наведнъж и после много съжалявах.
    Alfa Romeo 75 24V

Comment

Така е, няма да я разбутвам, все пак идеята е да карам, не да гледам
      sigpic
      === 75 1.8 T '86 ===
      === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Вчера намерих нови задни дискове за SZ - вентилирани и се чудя дали да ги взимам и да правя спирачките за тях...
        Някакви мнения, някой? Добре ли ще се справя с плътните си дискове колата и въобще доколко товари задните спирачки при това шаси?
        sigpic
        === 75 1.8 T '86 ===

Comment

Ами незнам честно казано, добре си спира моята и така, но си е идейно да знаеш, че и отзад си с вентилирани дискове. Иначе ще е малко филм със спирачните апарати... Незнам, ако ти е много мания давай, и после сподели от каде си ги взел и за каква цена, как си се справил с преправянето на апаратите и такива неща.
          Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
          Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Преправянето на апаратите за вентилирани дискове няма да е трудно, но това няма да реши техните хронични проблеми, които лично мен ме побъркват.
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Досега разглобявах единия апарат.
              Принципа е ясен вече, обаче не разбрах за какво са едни малки тарелчати пружини (или подложки), които седят вътре в буталото, наденати на шпилката с пружината. Просто моите изпаднаха на пачета.
              За сега няма да се метам на SZ дискове, защото и без това страшно много работа имам, ако трябва и тва да правиме, ще стане дебела работа. По-натам....

Сега си търся ремонтни комплекти за апаратите, най-вече гумичките, някой да е пазарувал отнякъде, досега не намерих аз.
              sigpic
              === 75 1.8 T '86 ===

Comment

От "Ботев" тръгваш по "Цар Симеон" посока "Опълченска". След 2-рата пряка в дясно има ъглов, малък магазин на "Аутоплюс"(на първата пряка, пак има, но е голям). Точно до него е магазинчето само за гумички всякакви. Тип килер е, но е до откат пълно. Гумичките са AutoFren или нещо подобно. Испански са (доколкото знам) и са читави. За ориентир ползвай малкия магазин на "Аутоплюс", че много не съм сигурен за поредността на пряката.
                75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

аутофрен са супер гумички -ползвам такива от много години и няма никви издънки
                  75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
                  kavasaki zzr-600 100 жребеца
                  147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54

Comment

Мерси за инфото Тренди!
                    Ще ги навестя
                    sigpic
                    === 75 1.8 T '86 ===

Comment

• Dexer, тези чарколяци които са изпаднали от задната част на буталцата са механизма за самореглаж при износване на накладките.
                      Alfa Romeo 75 24V

Comment

• Можеш ли да ме снабдиш с една карантия на бутало?
                        Другите са ОК
                        sigpic
                        === 75 1.8 T '86 ===

Comment

• Ще получиш едно бутало няма проблеми. Както и тампона който ти обещах.
                          Alfa Romeo 75 24V

Comment

• Мерси!!!!!
                            sigpic
                            === 75 1.8 T '86 ===

Comment

• Първоначално публикувано от Dexer Покажи съобщение
                              Досега разглобявах единия апарат.
                              Принципа е ясен вече, обаче не разбрах за какво са едни малки тарелчати пружини (или подложки), които седят вътре в буталото, наденати на шпилката с пружината. Просто моите изпаднаха на пачета.
                              За сега няма да се метам на SZ дискове, защото и без това страшно много работа имам, ако трябва и тва да правиме, ще стане дебела работа. По-натам....

Сега си търся ремонтни комплекти за апаратите, най-вече гумичките, някой да е пазарувал отнякъде, досега не намерих аз.
                              Тонка питай брат ти.
                              Той много добре знае къде е магазина.

Comment

• още една 75 в малкото семейство на останалите такива в движение.вече я познавате от феста. цветът сахара.засега се движи прилично.ще видим нататък как ще е.!!!!

Колега, другия път пиши по смислено! Такива неясни и неадекватни
                                първолашки постове ще бъдат трити, придружени с предупреждение! -Марто
                                Last edited by Mapтo; d.m.y г., 16:31.
                                75 2.0 т.с 146HP ланча делта 1.6 16 103 HP
                                kavasaki zzr-600 100 жребеца
                                147 1.9 JTD 115 HP тел.0899 80 80 54

Comment

Working...
                                X