Известие

Collapse
No announcement yet.

Още "Една 75-ца" този път... 1.8 Turbo

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ясно! Много благодаря за отговора, защото ме вълнуваше много. Иначе сега се чудя какво масло да и сипвам. Едно приятелче с един нисан турбо(75 turbodelta ти може да го познаваш между другото анатоли с 200 sx като твоя самоче по-новия) ми каза 10/50 или 15/50, но се дали и кое е най-подходящо за моята (естествено на разумна цена все пак аз няма да ходя на състезания).
    Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
    Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

селения НРХ 20/50 е евтин и прекрасен изпитан вариант и да анатоли се познаваме прати му поздрави от Турбоделта

Comment

Колеги стигнах до следният проблем - немога да си намеря маншони за каретата. Обикалях яко по симеон и козлодуй, в евро 07 ходих там са ги свършили... Дайте идея каде да оида, че вече 1 седмица стоя със скръстени ръце.
        Още нещо исках да попитам, много трудно ли се сменя тампона на де дион и този на скоростите?

П.П. Маншоните са за големите карета 63х23 ако не се лъжа. За малките намерих но не ми вършат работа за съжаление.
        Last edited by Da_Fuse; d.m.y г., 22:34.

Comment

Тампона на де диона се сменя само със специален инструмент. Иначе е голяма мъка. На скоростите става по-лесно, защото не е тефлонов. За маншоните, вземи един стар и отиди с него за мостра в Евро-то. Ако там няма отиваш в Дружба в ЕМ Дефект, дето продават части за Лада и т.н. Ще им кажеш, че искаш разтегателен маншон от тези, които се слагат без да се сваля карето, с размери близки до твоя. Те са универсални.
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

Този специален онструмент мога ли да го намеря от някаде, някой ако го има да ми услужи или има желание да помогне в начинанието с полезни съвети и опит ще съм супер благодарен! И още нещо, как да позная дали новият тампон, който са ми дали е тефлонов, защото на мен си ми изглежда гумен?

Comment

Инструмент - не съм виждал някой да има. Само легенди съм чувал, но не вярвам докато не го пипна. Най-добре е бай стругар да го направи. Как изглежда инструмента има в менюълите в раздела! Новият тампон трябва да е тефлонов само отстрани по периферията, в центъра - има втулка, а по средата - гума.
              Alfa Romeo 75 24V

Comment

на скоростите тампона се сменя много лесно, само трябва да си нагрял преди това за да се разшири малко алуминия. стария като ще го хвърляш може да го поразцепиш или с голяма вложка да си го избиеш, новия с вложката си го набиваш. на дедиона съм сменял с инструмента и не беше толкова сложно...

за резервоарите:
                (като изключим доводите на венци с офф-роуд изпълненията и ударите), долния е по-добре защото пази центъра на тежестта ниско и колата е по-стабилна. горния е по-голям (ако ти трябва за дълъг път), има само 1 помпа и прави варианта с аусуха и ОСОБЕНО регулирането на задните апарати по-лесно... та за писта -> долен, за всичко останало -> горен (според мен).
                Rice SAE
                www.racingowls.com
                oo=v=oo

Comment

Резервоара остава отдолу. Просто манипулацията е много по-лесна. Горе скоростите колко трябва да се нагреят, и се чудих дали неможе да се направи операцията по селския начин - да се запали тампона да изгори, защото до колкото си спомням на него частта, която се набива в скоростите, на края пак е гумирана?

А колега Nikoror ще съм супер благодарен ако дадеш някой напътствия.
                  Last edited by Da_Fuse; d.m.y г., 22:29.

Comment

може и по "селския" начин... само трябва да почистиш хубаво след това дупката. то и като нагряваш той ще почне да се топи та е хубаво бързо да го избиеш преди да е станало мазало. за колко да нагряваш: на усет... може би 30сек с пропанова факла. загрей и преди новия за да влезе по-лесно но по-малко че да не повредиш гумата. като цяло не влиза трудно и новия
                    Rice SAE
                    www.racingowls.com
                    oo=v=oo

Comment

Ясно, ще пробвам с този на скоростите, а този на де дион-а дали и той може да се "изсели" по този начин?

П.П. Притеснява ме само при нагряването (паленето евентуално) на алуминия нещо да не се спука...?!

Comment

Ле-ле... нямам думи! Кви са тия факли, кви са тия горелки? Вие слънчасахте. Тампона отзад на скоростите е супер лесен особено когато скоростите са на земята и вече веднъж е сменян. С една шпилка 10 мм и две втулки, дори може и с вложки от гедорето да стане. В краен случай предпочитам да го му прережа външната втулка с ножовка, отколкото да ползвам огън.
                        В същност да не приемете много остро мнението ми. Аз просто не съм фен на
                        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Ти да не си помисли нещо. Аз също не съм супер привърженика на "силовите' методи, а просто търся най - оптималния вариянт, защото трябва вече да пристъпвам към трансплантирането, че момчето чийто гараж ползвам започва да му дотяга да се мотая.

Comment

Малко да живне темата.
                            Последният път на една истинска алфа, или поне това което остана от нея след нашата намеса :
                            http://http://www.snimka.bg/album.php?album_id=383385&pid=12599062&view=3

Най- важното е, че турбо сърцето на тази алфа остана добре съхранено и съвсем скоро ще влезе в своят донор купе!

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
                              Малко да живне темата.
                              Последният път на една истинска алфа, или поне това което остана от нея след нашата намеса :
                              http://http://www.snimka.bg/album.php?album_id=383385&pid=12599062&view=3

Най- важното е, че турбо сърцето на тази алфа остана добре съхранено и съвсем скоро ще влезе в своят донор купе!
                              Линка не бачка

B&B Racing | bb-racingteam.com
                              Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!

Comment

http://www.snimka.bg/album.php?album...2599062&view=3
                                2 x 75TS / 75TS / 75 1.8ie / Berlina 1750 / 90v6 / 75v6 / 75 1.8carb

Comment

Working...
                                X