Известие

Collapse
No announcement yet.

Стената на класиците (общи приказки)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги пред дилема съм.Понеже джиткам със 75 всеки ден,чудя се как ли ще и се отрази една газова?Много ми е далече гаража на камиона,който карам,и всеки ден дотам 30 км,отделно се развозвам постоянно и зе да ме свива по джоба.С карбураторите е мотора,дали ще заработи добре на газ?

Comment

• Kolioto си я кара на газ от доста време. Не съм сигурен дали е със същия мотор.
      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Ако стигнеш до газова имам разпръсквачите за газта специално за карбуреаторен мотор, заедно с долната част на кутията на филтъра, за да не си разпробиваш твоята.
        Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
        Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

• Газта под всякаква форма е пагубна за карбураторите. В един момент ще работи на газ, но драстично ще се влоши на бензин.
          Alfa Romeo 75 24V

Comment

• Хм... от чисто любопитство, защо? При разпробиване - ясно, а иначе, заради работата на сухо ли? Ако са с платна на ускорителните помпи като деллорто, а не с бутала, като веберите и солексите, пак ли е кофти, и кое брадявсва?
            Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
            Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

• Колеги помагайте,харесал съм една 75-ца но собственика нещо не е много в час и незнае колата дали е 2.5 или 3.0 пък и друго инфо,пробвах в Епера и не излиза нищо.Ето снимка на рамата.Извинявам се за кофти качеството.
              Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                Колеги помагайте,харесал съм една 75-ца но собственика нещо не е много в час и незнае колата дали е 2.5 или 3.0 пък и друго инфо,пробвах в Епера и не излиза нищо.Ето снимка на рамата.Извинявам се за кофти качеството.

Ми то на блока на мотора си пише колко кубатура е.

На 166-цата ти също си пише кубатурата.

Надписа е релефен, част от отривката на блока, май се падаше някъде около стартера, или зад него, ако не бъркам.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
                  Колеги помагайте,харесал съм една 75-ца но собственика нещо не е много в час и незнае колата дали е 2.5 или 3.0 пък и друго инфо,пробвах в Епера и не излиза нищо.Ето снимка на рамата.Извинявам се за кофти качеството.
                  2.5 QV / 156 к.с.
                  162.B3.......01646............(1985 - 1987)
                  От темата "Важна техническа информация за Трансаксиалите" взех инфото
                  ALFA ROMEO 75 2.0 ts
                  sigpic
                  Нещо което работи - не се пипа!

Comment

• Утре ще разгледам по подробно блока,но всичко е потънало в паяжини и прахоляк,защото колата не е карана 9 години.По сериозния проблем е че е свалена от отчет и евентуално след като я взема и стегна(което ще е цяло приключение) трябва да се минава на техно тест нали?

Comment

• Ако това е Петричката червена алфа е 2.5
                      75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
                      75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
                      75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
                      75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

• Да за нея става въпрос.Мерси на разясненията колеги,остава си въпроса как стоят нещата с техно теста?

Comment

• Ако успеш да я възкръстнеш,техно теста ще го минеш без проблем,има инфо на сайта им,виж го.

Comment

• Разгледах в сайта и не е нищо страшно,сега остава въпроса как стоят нещата при прехвърляне на кола свалена от отчет,минава ли се при нотариус или не?Човека има голям талон,перфориран когато е върнал номерата.

Comment

• Я да задам едно въпросче .
                              Ходих да видя алфетата в Добрич ( http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=86573 ),та след като се наврях под колата забелязах ,че и двата торсиона се търкат сериозно в пода на колата точно там където са краката на водача и пасажера отдясно.Дайте мнение според Вас каква ще да е вероятната причина (корозия,отслабване на роговете, удар или и трите ) и доколко това дава отражение на съосността на мотор,кардани и кутия.От опит знам ,че може да се кара и така,но от един момент нататък започва да скърца. http://clubalfaromeo.com/forum/attac...1&d=1339096028 май само тази опция е решението или се лъжа?
                              Друго което забелязах е ,че задния капак има разминавания със околните тенекии с по 2-3 мм. във всички посоки , но никъде не почуква на кит ,та това може да се окаже бял кахър.Дъното на багажника е добре от към корозия, гредичките на задницата изглеждат без нужда от кърпежи,бронята е без следи от удар , как се е разкривила ми непонятно.
                              Колата наистина е комплектна и има чаркалаци за още една,та съм дълбоко умислен.
                              Всеки съвет е добре дошъл,жалко ще е колата да отиде за скрап.
                              Last edited by 546; d.m.y г., 15:55.

Comment

• Банда ако някой го интересува 4 буталното брембо от купе 20v turbo, готово за монтаж в 75-ца да ми пише.

Comment

Working...
                                X