Известие

Collapse
No announcement yet.

Стената на класиците (общи приказки)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
    Разгледах в сайта и не е нищо страшно,сега остава въпроса как стоят нещата при прехвърляне на кола свалена от отчет,минава ли се при нотариус или не?Човека има голям талон,перфориран когато е върнал номерата.
    Ако само е свалена от отчет,без да е бракувана си минаваш нотариус.При това положение се дължат и данъци за тази кола,плащането може да е е само за последните 5 години,за по-назад се пуска молбичка за отпадане по давност,освен ако не са предприети мерки за принудително събиране.По закон тези данъци спират да са дължими след предоставяне в данъчното на служебна бележка ,че МПС-то е прието за разкомплектоване,тотална щета или продажба.
    В първите два случая не е възможно подновяване на регистрацията в КАТ дори и след представяне на изпитвателен протокол от тех. лаб.
    След като извършиш сделката следва да я декларираш в данъчното като твоя собственост.
    В КАТ при прекратяване на регистрацията трябва да е декларирано ,че ще се съхранява в частен имот,а не че ще се разкомплектова или е тотал щета.В противен случай може и да удариш греда.
    Това е най общо което съм научил след разговори със служители от любимия ми КАТ и с една кака от данъчната администрация.На 16 този месец ще има прегледи от ТИАТ във Варна и ще се консултирам и с тях.

Comment

• В момента в който е свалена от отчет е и бракувана за да не плаща човека пътен данък,така ми обясни той.Тази кола е била с тези старите талони,едни синкави и сега продававача има само бележка от КАТ че колата е бракувана и дефакто няма друг докумен за собственост,та предполагам с този документ трябва да стане прехвърлянето при нотариус?
      П.С аз съм се объркал като съм си мислел че човека има перфориран голям талон.

Comment

• Значи нещата са се случили преди повече от 7-8 години. Не знам дали е била в ход тази история с разкомплектоването по него време.Данъци вероятно няма да са дължими,тъй като тогава е било достатъчно да се прекрати регистрацията,но в имай впредвид ,че в КАТ като чуят "бракувано" се дърпат кат ощипани моми.

Comment

• Да затова си прав,но аз на първо време да я взема и прехвърля документално на мое име,след което ще предстои цялостно разглобяване и каквото е нужно и чак тогава ще имам среща с технотеста и дай боже след това с КАТ за регистрация.

Comment

• Никой не казва доколко според него е сериозен проблема на кола на която торсионите опират в пода.

Comment

• Колега дай снимка ако може да видиме за какво опиране става въпрос,защото по принцип са близко,освен ако пода не е изчегъртан и вдлъбнат.
              75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
              75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
              75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
              75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

• За съжаление не направих снимки.ще ползвам една снимка от колата на Венци за да онагледя горе-долу
                и от двете страни положението е еднакво
                Attached Files

Comment

• така като че е по-ясно
                  Attached Files

Comment

• Ми според мене е по вероятно дъното да е пропаднало,отколкото рога да е мръднал.
                    Ама тука вече почваме да гадаеме,най добре е хубаво да се огледа защо опира
                    75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
                    75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
                    75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
                    75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

• 1. Опира защото е пропаднал пода.
                      2. Опира защото има торсиони от IMSA /премери дебелината/
                      2 x 75TS / 75TS / 75 1.8ie / Berlina 1750 / 90v6 / 75v6 / 75 1.8carb

Comment

• Първоначално публикувано от tuxgt Покажи съобщение
                        1. Опира защото е пропаднал пода.
                        може и второто да е...
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

• Първоначално публикувано от tuxgt Покажи съобщение
                          няма да ги меря,ако прибера таз бабичка ще я туря на пружини

Comment

• https://www.youtube.com/watch?v=LmdEoehNnXM

Много ме кефят старите бабички мама му стара...
                            2 x 75TS / 75TS / 75 1.8ie / Berlina 1750 / 90v6 / 75v6 / 75 1.8carb

Comment

• Здравейте колеги преди 5мин случайно попаднах на тази обява, колата изглежда страхотно! Може би я знаете,но все пак рещих да я споделя с вас

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...8&slink=7ri1zv

ПП: Нямам отношение по обявата и не познаваам собственика
                              92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
                              95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
                              90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
                              00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

• Батки, трябва ми стар волан от 75, за да му взема фланеца.
                                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                                X