Известие

Collapse
No announcement yet.

Горд собственик на алфа 75

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Венци е карал с джанти от ГТВ (с ЕТ 30.5, да не стане грешка, щото на 156 ЕТ-то е четиресеимайнаси), но не знам дали са влизали апаратите или е слагал фланци... Най-добре той да каже.

Иначе аз имам тамън два такива комплекта джанти, ако те влекат, че и шаренки като за рЙейсинК бИгачкЪ...
    Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 13:28.

Comment

Темата за спирачките и джантите ми е една от любимите
      Моята кола е с 4 бутално Брембо и 310 мм дискове от Алфа 166. Преди да монтирам спирачките на колата си бях сглобил един шенкел с главина, шпилки, диск и апарат... абе както щеше да е на колата.
      Та този ми ти шенкел седеше до мен в сервиза и както дойдеше някоя Алфа с 5х98 пробвах всякакви джанти.
      Изводът е, че повечето оригинални алфови 16-ки стават, като в краен случай се подлага 5 мм фланец.
      Още нещо... противно на масовото мнение, че апарата опира във вътрешната окръжност на джантата, истината е че опира в гърба на челната част.
      Ето няколко варианта на джанти които стават при мен, като в краен случай се подлага 5мм фланец.
      Attached Files
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
        противно на масовото мнение, че апарата опира във вътрешната окръжност на джантата, истината е че опира в гърба на челната част.
        И аз затова си "меля" за ЕТ-то, ама никой не ме слуша...

Comment

Първоначално публикувано от Venci Покажи съобщение
          Темата за спирачките и джантите ми е една от любимите
          Моята кола е с 4 бутално Брембо и 310 мм дискове от Алфа 166. Преди да монтирам спирачките на колата си бях сглобил един шенкел с главина, шпилки, диск и апарат... абе както щеше да е на колата.
          Та този ми ти шенкел седеше до мен в сервиза и както дойдеше някоя Алфа с 5х98 пробвах всякакви джанти.
          Изводът е, че повечето оригинални алфови 16-ки стават, като в краен случай се подлага 5 мм фланец.
          Още нещо... противно на масовото мнение, че апарата опира във вътрешната окръжност на джантата, истината е че опира в гърба на челната част.
          Ето няколко варианта на джанти които стават при мен, като в краен случай се подлага 5мм фланец.

Ценно благодаря колега !
          Време е да изхвърлим крадците в " клуба " ни !
          Член на клуба на НЕ членове на клуба на Алфа Ромео - къде отиват парите от спонспорство , такси и дарения господа от УС - даначните ще почукат на вратата Ви

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
            И аз затова си "меля" за ЕТ-то, ама никой не ме слуша...
            Батка, прав си за ЕТ-то, ама например 16-те от 147 селеспийд са с ЕТ 41.5, а влизат без фланец. Просто дизайнът е такъв, че лъчите са извити навън. Докато джантите от ГТВ са с ЕТ 30.5 с дизайн близък до равна плоча и за тях слагам фланец 5 мм. Логика няма
            Alfa Romeo 75 24V

Comment

Има си бе - италианска "логика"...
              След като вчера видях как оригинално се завърта водната помпа от ремъка на мотор като твоя, вече абсолютно нищо, измислено от италианец не може да ме очуди...
              Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:03.

Comment

Дойде и волана за красавицата ми , изнесен на вън спрямо равнината на фланеца за удобство на шофьора !
                Чакам кожуха на турбината , разтоварващия клапан , казанчето за картерните газове и уреда за турбото , а от понеделник се започва с двигателя .
                Поръчани са вече на Декстър полиретана и унибала !
                Поръчани са спортни амортесиорите и се надявам до февруари март да са в БГ .
                Седалките остават за десерт .
                Клетката така като гледам май ще е май ама догодина .
                Откъм части вече сме почти готови остава труд , нерви и много бира
                Член на клуба на НЕ членове на клуба на Алфа Ромео - къде отиват парите от спонспорство , такси и дарения господа от УС - даначните ще почукат на вратата Ви

Comment

На мен ми е интересно с какви пружини ще я екипирате отзад?
                  С торсионите какво ще правите?
                  Конита ли поръчахте?

Моите дойдоха за около 2 седмици от Руди96.
                  145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                    На мен ми е интересно с какви пружини ще я екипирате отзад?
                    С торсионите какво ще правите?
                    Конита ли поръчахте?

Моите дойдоха за около 2 седмици от Руди96.
                    За торсионите и пружините Вегата има идеи , а амортесиорите ще са Конита
                    Снимки на волана в темата ми с проекта ни

Comment

Акумулатора ще е в багажника предполагам.
                      145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Да с казанчето за чистачките и резервоара

---------- Post added at 10:28 ---------- Previous post was at 10:23 ----------

Пичове въпросче има ли някой задна лява вежда / пластмасовата декоративна на калника / отчаях се няма никъде ако може някой да помогне !
                        Пури намерих 2 но са наранени и май ще се сглобява от 2 една ако не намеря здрава цяла .

Comment

А колеги имам 5 броя оригинални джанти за алфа 75 тип лети ако някой ги иска да звънне или да пише в темата , снимки има в началото на темата !

Comment

Първоначално публикувано от spetsnaz_147 Покажи съобщение
                            Да с казанчето за чистачките и резервоара

---------- Post added at 10:28 ---------- Previous post was at 10:23 ----------

Пичове въпросче има ли някой задна лява вежда / пластмасовата декоративна на калника / отчаях се няма никъде ако може някой да помогне !
                            Пури намерих 2 но са наранени и май ще се сглобява от 2 една ако не намеря здрава цяла .
                            Имам такава вежда, но са толкова кът, че колкото намеря бих ги взел Ако се намери някой да ги изработи читаво, няма проблем да осигуря мостра. Ако си решил да я раздуеш, тези вежди не са решение - те са само оптичен фасон - металния калник е под тях и така ограничава изнасянето навън на гуми/джанти. Максимума като размер, който се събира в стандартен вариант на калниците е гуми 225/40/16, на джанти 16, 5х98, J7,5, ет 26 и отпред лееееко опира борда в калника при накланяне на колата.
                            Позяпай тук http://www.performatek.com/fronlinecatalog.htm за идеи за пружини, стаб. щанги и т.н. Аз лично на новата простотия, която съм захванал, ще сложа на задните пружини подложка с винт, за да регулирам височината на задницата.
                            Така и така ще работите по купето - опитайте нещо такова като калници http://picasaweb.google.com/lh/photo...-re4UwOGmp5Ibg и http://picasaweb.google.com/lh/photo...neVtxn-sCXuxJg
                            Ако някой успее да направи калъп за нещо подобно - аз също бих участвал.

Comment

Мерси за съветите за гуми , джанти и вежда ще видим какво ще правим !
                              Стаб щангите Декстар ще ги прави !
                              Купето Тошко ще реши как да стане за да не задира все пак е стар майстор !

Comment

Днес дойдоха казанчето за картерните газове и разтоварващия клапан и вече му се вижда края на покупките и се започва с монтажа им .
                                Остава да се вземат за проекта
                                буста естествено висок клас до края на месеца ще е наличен в България ,
                                термо риза за турбината ще е налична средата на другия месец в България ,
                                конитата вече са поръчани и ако всичко е наред до края на седмицата са при нас .
                                И то май е това за друго не се сещам - Започва се

Comment

Working...
                                X