Известие

Collapse
No announcement yet.

Пайнер срещу Херц

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Лично аз предпочитам Хеликс през Херц.
    При директно сравнение пицялите на хеликс са много по-меки от херца, който отива малко към пиезо пищал като звучене.

Алпайн имат страшни решения, които превъзхождат пайнър на този етап /естествено и по неца/ Кларион са с малко странен дизайн, но свирят доста вярно.

Въпроса е какво искаш - да "думка" или да свири силно и вярно ?

п.с.
    От зад съм с елипси ЛАнзар и не ги смених - и аз и момчетата от Тояга решихме, че няма смисъл - свирят достатъчно добре.

Според мен при 156 трябва да наблегнеш на предната линия - тя е водещата и ако там не е като хората няма да свири цялата кола.
    2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
    GSM: 0888 520 600

Comment

Сложих на 156-цата колонки Херц + пищялки пак Херц на обща цена около 120-30 лева , не се сещам точно.Смених колонките само на предните врати.
      На задните оставих оригиналните защото не ми се играеше и с тях.
      Сложих един Суббуфер с вграден усилвател на Pioneer за около 350 лв. и плейър от същата марка с изход за IPod , USB ,външен МП3 плейър и т.н. за 700 лв ... всичко това осигури достатъчно добра музика в колата ми и лично аз съм много доволна от колонките и от всичко като цяло ... мога само да ти препоръчам подобна комбинация,ако се интересуваш ще потърся из нета и модела на сд-то и суббуфера.
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
      140 HP + Chip Tuning -> ex
      Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
      Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от adrian07 Покажи съобщение
        Незнам колега няколко човека ми казват че херца криви или там квото е а за пайнера още не съм чул нищо очаквам още мнения по въпроса и до тогава ще видим иначе мерси за инфото а и вчера ходих в технополис и изпробвах няколко колони нямаше много богат избор ама имаше едни елипси пайнер и херц около 105 лв бяха пайнера а др. непомня та нали може да се превключва от колона на колона та като пуснах от пайнера на херца имаше егати разликата пайнера свиреше 5 пъти по силно и чисто от херца пък незнам ще видим...
        херца криви - пайнера маже за по 100 лв говорителчета
        какво ли очаквате ?
        я аз да задам едно въпросче - плеърчето какво е ?- на ясно сте , че всяко плеърче му дават едни стойности ,ама само дето ги дават - реалните са на по-малко от половина нали - как очаквате да не криви
        alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
          Бих предпочел да е Босе но ще излезе по скъпо от колата , затова ползвам Пайнер и в колата и у дома . Няма Херц , няма Сони и темподобни шитс , Пайнер си е номер 1 , вземай и няма да съжаляваш .
          предпочитам да замълча
          alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

има едно хапче наречено DLS позаинтересувайте се малко

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov Покажи съобщение
              има едно хапче наречено DLS позаинтересувайте се малко
              Това хапче свири ужастно в Алфетката ... имах такива и ги смених с Херц ... всяка колонка не става за всяка кола и това е факт.Не бих взела повече такива елипси
              Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                Това хапче свири ужастно в Алфетката ... имах такива и ги смених с Херц ... всяка колонка не става за всяка кола и това е факт.Не бих взела повече такива елипси
                ами да бяхте ги сфазирали - въпреки , че в 156 наистина си е изкуство да направиш качествен звук ще ти кажа , че имате грешка - не съм чувал колони да свирят по добре от тях - е разбира се с малко изключения ,ама тея озключения са с 4 нули след основната цифра
                така като гледам колата е и sw я ми кажи - къде и точно как сложихте тези елипси ?
                Last edited by Sergey_gigov; d.m.y г., 13:20.

Comment

Не сложих елипси,продадох старите които ползвах около 6-7 месеца в предната кола и сложих нови колонки с пищялки на предните врати.
                  В багажника сложих суббуфер с вграден усилвател,в задните врати оставих стандартните фабрични колонки.
                  Това е и смятам че звука е доста приличен.
                  Born to make me happy

Comment

всички колони в колата ми са херц(156) с изключение на буфера и стъпалото които са пайнер.херца не го давам за нищо.високите високи,средите среди,а за ниските си има отзад в багажното.това си е мое мнение.херц винаги са свирили по добре от пайнер.за плеарче обаче само пайнерN1
                    sigpic
                    156 2.0 T.S-155 на 100к км.мойта гордост!

Comment

аз сега сложих отзад едни елипси. исках един модел на Hertz, ама не го намерих навсякаде беше свършил и взех Clarion елипса, абе доста съм доволен съм от тях въпреки че още не съм ги вързал на отделен усилвател. доста добре е звука в колата. и като стана дума за буфери видях един страхотен усилвател на Hertz в колата на един авер 2 12" Hertz ги храни идеално.
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '00

Comment

Добре де, какъв ти е критерия за плеърче, че казваш само Пайнър?
                        И кой нов пайнър свири толкова добре ?

Искаш да ми кажеш, че новите пайнъри свирят добре ? Да, имам 3 стари пайнъра - 3, 4 и 5 годишни по колите и свирят доста добре, но преди няколко месеца сравнявах пайнър, Алпайн и Кларион и пайнър бяха твърдо последни.

Да, думкат, особено след лоуднес, ама това ли е добрата свирка ?
                        2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
                        GSM: 0888 520 600

Comment

Първоначално публикувано от R_O_K_O Покажи съобщение
                          аз сега сложих отзад едни елипси. исках един модел на Hertz, ама не го намерих навсякаде беше свършил и взех Clarion елипса, абе доста съм доволен съм от тях въпреки че още не съм ги вързал на отделен усилвател. доста добре е звука в колата. и като стана дума за буфери видях един страхотен усилвател на Hertz в колата на един авер 2 12" Hertz ги храни идеално.
                          Добре са си така!Не прави грешката да ги пускаш през стапало-няма да устискат!Един единствен модел на ХЕРЦ даянят на над 100 вата синус дори без да кривят,но са скъпи-виж за инфо в АВИТЕЛ!
                          И на финала личното ми мнение: Няма такув филм-мощно и чисто...Има тихо и качествено - мощно и криво(невярно)...Е има го де-ама малко са хората дето познавам с коли за по 3000 лв. и музика за 10000
                          Никога не е късно да се сдобиеш с АЛФА

Comment

Първоначално публикувано от BlackElf Покажи съобщение
                            Добре са си така!Не прави грешката да ги пускаш през стапало-няма да устискат!Един единствен модел на ХЕРЦ даянят на над 100 вата синус дори без да кривят,но са скъпи-виж за инфо в АВИТЕЛ!
                            И на финала личното ми мнение: Няма такув филм-мощно и чисто...Има тихо и качествено - мощно и криво(невярно)...Е има го де-ама малко са хората дето познавам с коли за по 3000 лв. и музика за 10000
                            брат знам за кой Hertz говориш ама аматочно него не можаш да го намеря на момента и реших да сложа нещо дето свири чистичко щото имах време за губене
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '00

Comment

Първоначално публикувано от BlackElf Покажи съобщение
                              -тихо мощно ,криво ,право ,ясно , мръсно -нешо много термини вкара ми се струва - задължително ли е да е 10000 лв музиката че да свири добре ?
                              спотед мене не .
                              я без малко да забравя - колко киловата трябва да е музиката , че да е мощна според тебе ?

Comment

"Alpine" !!!
                                Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                                Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                                Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                                Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                                Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Working...
                                X