Значи вадя кабелите от свещите и по кабела не протича никакъв ток,"иначе двигателя е запален" сменявах кабелите и пак същото.дали проблема е в бубина или е проблема е преди нея?Иначе едната и половина работи
Известие
Collapse
No announcement yet.
Къде е истината за TwinSpark двигателите ни?
Collapse
X
-
Не си спомням къде го четох едно време, но двете свещи се палят едновремено почти, т.е. малката с малко закъснение. Наистина едното бутало е в противоположен такт, но ако има случайно нещо неизгоряло двете свещи го палят. Или накратко едновременно работят 4 свещи като две са с малко закъснение. Затова са и 4 бубини и така отиваме на Евро 3
Вътре в цилиндъра се получават един вид два взрива и това хем изгаря горивото по-бързо, хем вдига к.п.д.-то
Comment
-
Първоначално публикувано от milenmilan Покажи съобщениеЗначи вадя кабелите от свещите и по кабела не протича никакъв ток,"иначе двигателя е запален" сменявах кабелите и пак същото.дали проблема е в бубина или е проблема е преди нея?Иначе едната и половина работи
Comment
-
Здравеите колеги,Доста почетох по тази тема от тук написаното,и това което мога да добавя е от опит.Аз съм с Алфа 156 1,6 двигател АР67601 и смених целия блок бубини и кабели,като след прочетеното тук разбрах че имало разлика между ЦФ2 и ЦФ3.Факт е че двигателия си работи перфектно и си понавървява сякаш по добре и от преди, а и разлика в рахода не забелязвам.Явно и с двата вида окабеляване работата на ДВГ не се променя.От тук нататък по вещите могат да кажат да ли е добре така или не и евентуално дали да очаквам някакви проблеми.
Comment
-
Първоначално публикувано от avent Покажи съобщениеЗдравеите колеги,Доста почетох по тази тема от тук написаното,и това което мога да добавя е от опит.Аз съм с Алфа 156 1,6 двигател АР67601 и смених целия блок бубини и кабели,като след прочетеното тук разбрах че имало разлика между ЦФ2 и ЦФ3.Факт е че двигателия си работи перфектно и си понавървява сякаш по добре и от преди, а и разлика в рахода не забелязвам.Явно и с двата вида окабеляване работата на ДВГ не се променя.От тук нататък по вещите могат да кажат да ли е добре така или не и евентуално дали да очаквам някакви проблеми."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеБОБИНА"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеПочетох бая и някои неща ми се размътиха още повече,но нещо искам да споделя,което е сериозна грешка и никой не се опита да я изясни.Става въпрос за протичането на искрата през двете свещи.Дайте да си припомним,каква е веригата на тока в системата корпус на мотора свещи и бобина.Пътя е следния:корпус;свещ;единия край вторичната намотка;през другия край на намотката;свещ и пак на корпус.Няма начин как да протича този ток в различно време.Помислете малко.От тука следва,че искрата се получава абсолютно едновременно.Само незапознатите с основите на електротехниката,могат да се подведат в тая плоскост,че има закъснение в едната свещ,защото там съпротиялението е по-малко.Системата е от типа последователно свързване и общото съпротивление е сумата от всички съпротивления на членовете на системата.Ако свещите бяха свързани паралелно ,можеше да има някакво значение,но е техническа глупост.Друго,на което никой не обърна внимание е,че високоволтовия импулс има посока.Тоест в една от свещите протича по познатия ни начин от централния електрод към корпуса,а в другата ,от корпуса към централния електрод.Не знам доколко съм помогнал,но ще следя темата.
Днес прочетох темата, и видях какви ли не противоречия.
Понеже се занимавам с електроника а и работя като ел. техник реших да напиша и моето обяснение по темата.
1. Щом свещите са на общ корпус-то следва че са свързани ПАРАЛЕЛНО а не последователно!
2. Свещите са с РАЗЛИЧНО растояние между електродите съответно(0.9 и 0,7) от там идва и разликата в запалването тоест двете свещи имат различно пробивно напрежение, а от това следва че едната свещ запалва по късно.
ALFA ROMEO 156TS 2.0
Comment
-
Колега, не ми се занимава пак с тая тема, но щом и ти електротехника си се подвел, явно си изчел всички глупости по темата и си си объркал всички неща, които знаеш много добре.
Такова животно, като паралелно свързани свещи няма, защото искрата ще прескача само на едната свещ.
Още Ди Дион Бутон е открил, че е по-добре една искра, но мощна, отколкото няколко, но по-слаби.
Линията е единия край на вторичната намотка; централния електрод на първата свещ; омасения електрод; маса; омасения електрод на втората свещ; централния и електрод и другия край на вторичната намотка.Както виждаш са свързани последователно.
Ако е нужно закъснение на едната свещ, нищо не пречи да се реализира със закъснение в две от бобините.Това е лесно изпълнимо, но всякакви разсъждения, че с някакво екзотично свързване, две последователно свързани свещи, няма да дават едновременно искра е пълна техническа дивотия!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Колега, това което описваш в електротехниката се води паралелно или независимо свързване, щом минава през маса/земя.
Не знам в конкретния случай каква е връзката м/у 2 те части на бобината, ако се разглеждат като едно цяло е паралелно, ако са отделни е независимо.
вт. н. ---- св. ел.| |св. ел. --- маса
вт. н. ---- св. ел.| |св. ел. ---/
И при двата случая токов кръг който описваш е подвеждащ, заряда на масата не би трябвало да се променя инак не е никаква маса.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Re...
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеКолега, не ми се занимава пак с тая тема, но щом и ти електротехника си се подвел, явно си изчел всички глупости по темата и си си объркал всички неща, които знаеш много добре.
Такова животно, като паралелно свързани свещи няма, защото искрата ще прескача само на едната свещ.
Още Ди Дион Бутон е открил, че е по-добре една искра, но мощна, отколкото няколко, но по-слаби.
Линията е единия край на вторичната намотка; централния електрод на първата свещ; омасения електрод; маса; омасения електрод на втората свещ; централния и електрод и другия край на вторичната намотка.Както виждаш са свързани последователно.
Ако е нужно закъснение на едната свещ, нищо не пречи да се реализира със закъснение в две от бобините.Това е лесно изпълнимо, но всякакви разсъждения, че с някакво екзотично свързване, две последователно свързани свещи, няма да дават едновременно искра е пълна техническа дивотия!
Дори и да е така свързването. Не съм го гледал. Ти го разглеждаш като някаква последователност на елементите, а не като затворена ел. схема. Не си мисли че ел. веригата се затваря така--(бобина-свещ-дъгата на искрата-катод на втората свещ-още една искра-другия катод и другия край на бобината).-това няма как да стане.
Единия поляритет на свещите е корпус. Другия е директно към бобината, на която не знаем какъв е импулса на подаване,каква е геометрията му може да е...и,има и индукция и т.н...
Comment
-
Абе понеже сме на вълна бобини, запалване и прочее искам да питам по запознатите с системата на запалването на тъпия мотроник.....
Както се знае при цф2 двигателите първа бобина изсипва тоци на първи и четвърти цилиндър, втора бобина на втори и трети, трета бобина на трети и втори, и четвърта на четвърни и първи......при цф3 двг първи си е само на първи, втори си е само на втори и прочее - в смисъл първа бобина захранва двете свещи на първи и т.н......въпроса ми е взаемозаменяеми ли са 4 бобини на цф2 с такива на цф3 - говорим за 4те в комплект, ясно е че една е кофти да се смени......логиката ми е следната - при положение че желязото надолу е едно и също, и запалването ако следва едни и същи времена на впръскване и прочее(говорим за два еднакви по кубатура двигателя), то бобината за цф3 двигателя може да свърши същата работа в обслужването на цилиндъра да речем, ако пуска искрата за втората свещ в точно определения момент, в който да речем го пуска другата бобина от цф2 версията.....
Някой хвана ли логиката и идеята.....ся ако някой каже и дали е възможно......бих го пробвал на момента, имам планка с 4 наредени цф3 бубини с кабели, но двг ми е на операционната и няма как......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеПредполагам ти беше до нас, и коментирахме това.....определено ако преди си бил с бубина пращаща искра от 1ви на 4-ти да речем, доколкото разбрах 1.6ТС е с бубини дето например бубина на първи цил, праща само на първи.
Comment
Comment