Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко е живота на бензиновия мотор на Алфа 2.0 Туин Спарк???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

?!?
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

един мой роднина имаше 164 2.0 тс която се ползваше като служебна и се караше от 3-4 човека без да броя себе си и сина му та тази алфа беше поне на един милион км -гореше масло яко ама държеше 200 на газ .А да масла и слагаха всякакви марки каквито им паднат
      (обаче 10w40 )на края колата катастрофира яко - за щастие без сериозно пострадали и отиде за скраб иначе сигурно още щеше да се ползва.
      Обаче много е вероятно след некадърен ремонт при разни майстори с части ментета да ти съсипе и портфейла и нервната система.
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo
        един мой роднина имаше 164 2.0 тс която се ползваше като служебна и се караше от 3-4 човека без да броя себе си и сина му та тази алфа беше поне на един милион км -гореше масло яко ама държеше 200 на газ .А да масла и слагаха всякакви марки каквито им паднат
        (обаче 10w40 )на края колата катастрофира яко - за щастие без сериозно пострадали и отиде за скраб иначе сигурно още щеше да се ползва.
        Обаче много е вероятно след некадърен ремонт при разни майстори с части ментета да ти съсипе и портфейла и нервната система.
        Този мотор за който говриш е 8в,и е доста издръжлив,тук се говори за 16в ТС Аз мисля че магистралите ни не са дорасли,за да може да се кара по тях с над 220 спокойно,така че си карайте колите и не се косете,кат се счупят ше му мислите
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от isoiso
          Абе с две думи каквато и бензинова кола да караш с над 5500об много дълго няма да прокопса. При Алфа-155к.с. това са някъде към 185км/ч, а при Мондео 1,8 115к.с. са към 220. Ето за това на Мондеото двигателя ми е на 230 000км като нов, Алфата просто не е за висока скорост за мен това си е градска бегачка /говоря за 2,0ТС/.Качиш ли я на магистралата умираш прав. На 180км/ч вътре е симфония. Мондеото със 180км само се полюшква насам натам за сметка на това е доста по-заспала на ускорение. 2,0ТС просто плаче за 6-та предавка, ама тъпия италиянец е осакатил колата, мое мнение.
          Колега,аз си мисля че скоростомера на Мондеото,не показва вярно.
          TIPO 2.0 91g.
          PUNTO 1.2 04 g.
          156 1.8 TS 00g

Comment

Това с оборотите го дадох за пример ти да не си помисли, че съм вдигал 220 Вдигал съм 200 и оборотомера показва малко под 5000об/мин.
            sigpic

Comment

,ми да така го разбрах.
              TIPO 2.0 91g.
              PUNTO 1.2 04 g.
              156 1.8 TS 00g

Comment

Относно колегата дето дава примера с Мондеото - не мога да се съглася, че е по-издръжлив мотора му - отварял съм абсолютно същия мотор за който говориш и имаше обичайните проблеми, които бяха довели до отваряне. Не забелязах нещо особено да е по-качествено в него - поизносени хидравлични повдигачи, клапани за притриване и обработката на клапанните легла и т.н. Единтвеното ми добро впечаление е доста удобния и лесен начин за зацепвана на ангренажа при тези двигатели на Форд.

Иначе от тези толко издръжливи 8V TS има доста грохнали представители по автокъщите така че каранете си казва думата винаги. И най-издръжливия двигател даден в ръцете на неопитен рейсър ще свърши зле.
                Alfa Romeo 146 1.6TS '97
                За мерси, не ме търси!

Comment

Първоначално публикувано от Viktor_
                  Единтвеното ми добро впечаление е доста удобния и лесен начин за зацепвана на ангренажа при тези двигатели на Форд.
                  Ние понеже не зацепваме /тия дето ходим по сервизи/ и това отпада значи
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Абе не знам какво Мондео сте гледали, ама майстора като му прави гарнитура ходи да го мери с уред щото не вярва, че на 230000км кола няма грам ръб на цилиндрите без ремонт, апропо колата е карана последните 11 смени с масло Приста Супер Бензин 10W40 а как съм я карал 5 години само аз си знам На Алфата карам със същото масло, а на тия дето сега ще скочат ще им кажа, че от масла нищо не разбират
                    sigpic

Comment

За маслото съм съгласен с тебе и не мисля че карането с такова масло се различава особено от карането с всеки друг вид масло. Мисълта ми беше че нямам засега впечатления алфовите мотори от въпросния тип 16V TS да отстъпват с нещо на други от същите години, а даже напротив - имат доста положителни черти.
                      Alfa Romeo 146 1.6TS '97
                      За мерси, не ме търси!

Comment

Въобще не съм казал, че отстъпват по качество, просто са подложени на нечовешки натоварвания с тия кофти водачи/състезатели, къси скорости и високи обороти. На 200000км Алфов мотор е навъртял обороти колкото друг за 250000, от които доста в критичен диапазон. И ако картера е отнасян 1-2пъти
                        sigpic

Comment

Алфовия двигател е много по натоварен от към обороти сравнение с фордовия или които и да е друг мотор може и сигурно има и изключения от това. Следствие на това е нормално и да си тръгне по рано спровки F1 но това незначи че другите мотори са кой знае колко трайни и т.н. има мотори който раждат още в гаранция. За сметка на това както някои спомена всичко се отразява на мощноста сигорно сте застигали такъв форд в нанагорнище /байр и т.н. а за сигурноста която усигорява Алфата при изпреварване да не говорим. Зная че повтарям много колеги но Алфа се кара със сърце, ако човек се съмнява в нея след като е имал две или три такива то просто не е за този автомобил.И за финал всяко удоволствие се заплаща.
                          146 1.6 Boxer

Comment

И какъв е извода от цялата тая тема .......... карайте или форд(горепосочения) или някои видове опел, или ФВ .............
                            Като е от такова значение съотношението скорост-обороти,защо повечето бензинови коли са с показания на оборотомерите - примерно на 3000об/мин на 5-та около 100-110км/час(мога да дам доста примери) -аз ще отговоря .............. Ами защото производителите и инжинерните мозъци са достатъчно отнесени ,че да не се сетят ,че така се износва повече и се скапва двигателя,и може би харчи повече гориво ........ !?
                            Имам един въпрос:
                            Защо пишете глупости, колкото да не заспите!?
                            Въпроса е целенасочен
                            Alfa156 Against All

Comment

[quote="isoiso"]Въобще не съм казал, че отстъпват по качество, просто са подложени на нечовешки натоварвания с тия кофти водачи/състезатели, къси скорости ......
                              ей тва вече ме развесели с късите скорости - не се заяждам просто ми е любопитно коя скорост е къса на алфата и ми кажи на коя кола е по дълга скороста дай пример с някоя драстична разлика .Моето впечатление е че скоростите са по скоро дълги и че динамиката на двигателя се усеща най добре като минеш цялата дължина на предавките .
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Ами аз писах, ама не ти се чете Как ще поддържам 200км на магистрала примерно, като ми реве в ушите мотор с 6000об/мин и гори в тоя режим 20/100 След 10км ще пея песента "Душа-камбана"
                                sigpic

Comment

Working...
                                X