Известие

Collapse
No announcement yet.

Дебитомери

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Относно последния пост - снощи експериментирах точно с този дебитомер - оригинално беше на 156, 1.8, 2001 година, ЦФ3 мотора.....вървеше повече от прилично, да 3к км ми даде повече от приличен разход.....
    Снощи го махам и слагам дебитомера с който взех 2.5 двигателя - същия сензор който ползва и двойката двигател - (HFM) F00C2G2030.....а оригинално ЦФ3 беше с сензора на снимката.....само ги смених.....
    Ми смело мога да заявя че вървеше без никакви ядове, може би с една идея по добре се наемаше(макар че за това може и да си въобразявам, но със сигурност студения старт беше със сигурност по добър от уж оригиналния......Алфадиага даде сходни отчитания както на празен ход, така и при ръчка на трета до 6500 - 6600обм......тествах и двата сензора......
    Не искам да насаждам изводите който си направих, просто казвам какво съм направил, кой както иска да си го обяснява и тълкува......
    Понеже колегата оем ми прати един такъв запис забелязах следното Алфадиага е с много ниска разделителна способност и е доста бавен Единственното което можете да сравнявате с него са максимални показания а пък те от своя страна са доста относителни спрямо всяка кола и режимите и Идеята е да се гледа колко бързо реагира дебитомера и как реагира при рязко подаване на газ Под товар с алфадиага стойностите явно се уеднаквяват защото с по сериозно оборудване се виждат и повече скокове в показанията, също така тези екута за натоварванията имат таблица която смята колко би трябвало да е показанието под товар и би трябвало с алфадиага да можеш да го видиш това и да сравняваш директно, но аз не намирам такова нещо там
    Освен всичко гореизложено мисля че на алфадиага максимума за показване е 408 (съдя по твоя пост и по този на оем), обаче екуто ви чете стойности до 680 кг/ч От цялата работа извода май е карайте го на усет
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
      Понеже колегата оем ми прати един такъв запис забелязах следното Алфадиага е с много ниска разделителна способност и е доста бавен Единственното което можете да сравнявате с него са максимални показания а пък те от своя страна са доста относителни спрямо всяка кола и режимите и Идеята е да се гледа колко бързо реагира дебитомера и как реагира при рязко подаване на газ Под товар с алфадиага стойностите явно се уеднаквяват защото с по сериозно оборудване се виждат и повече скокове в показанията, също така тези екута за натоварванията имат таблица която смята колко би трябвало да е показанието под товар и би трябвало с алфадиага да можеш да го видиш това и да сравняваш директно, но аз не намирам такова нещо там
      Освен всичко гореизложено мисля че на алфадиага максимума за показване е 408 (съдя по твоя пост и по този на оем), обаче екуто ви чете стойности до 680 кг/ч От цялата работа извода май е карайте го на усет
      Не знам под каква форма ти го е пратил, но мисля че не е кой знае колко бавен, щом показва да речем инжекторните времена в реално време, пък и има опция да се настройва Еку респонс тайма, последната версия е още по добра.....не знам по каква причина мафа се отчита само до 408, но предполагам ако беше много фатално, то ората дето го пишат тоя софт, че и взимат 60евро за него, щяха да го оправят.....Но така или иначе в англииски германски и италиански форуми се препоръчва само това, ползват се и други софтове тук таме, но предполагам че щото са фрии.....верно че не върви някак си фирмен сервиз да речем да плесне един прост кабел и с един лаптоп да стартира един прост софт......иначе по мое мнение си струва всеки цент, щото ако имаш нужната любознателност и време да си играеш и наблюдаваш може човек да си спести доста ходене по диагностика....особенно ако има и допълнителни части с който да прави временна подмяна....пък и усета е първото нещо което е нужно да се тренира, когато се подплъти и с опит става бомба, все пак в университетите няма специалност "Алфа Ромео"....
      Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 15:33.
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Не знам под каква форма ти го е пратил, но мисля че не е кой знае колко бавен, щом показва да речем инжекторните времена в реално време, пък и има опция да се настройва Еку респонс тайма, последната версия е още по добра.....не знам по каква причина мафа се отчита само до 408, но предполагам ако беше много фатално, то ората дето го пишат тоя софт, че и взимат 60евро за него, щяха да го оправят.....Но така или иначе в англииски германски и италиански форуми се препоръчва само това, ползват се и други софтове тук таме, но предполагам че щото са фрии.....верно че не върви някак си фирмен сервиз да речем да плесне един прост кабел и с един лаптоп да стартира един прост софт......иначе по мое мнение си струва всеки цент, щото ако имаш нужната любознателност и време да си играеш и наблюдаваш може човек да си спести доста ходене по диагностика....особенно ако има и допълнителни части с който да прави временна подмяна....пък и усета е първото нещо което е нужно да се тренира, когато се подплъти и с опит става бомба, все пак в университетите няма специалност "Алфа Ромео"....
        Ами снимано е от десктопа И повярвай ми в пъти е по бавно от истински егзаминер Ма както и да е опитвам се да помогна а не да казвам кво става и кво не айде със здраве!
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ето го файла.

http://rapidshare.com/files/214578359/alfadiag.rar.html

Разархивирай го и отвори файла alfadiag_controller.swf през Internet Explorer и натисни бутона Play
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

[quote=didod;327457]
            Първоначално публикувано от Bodom Покажи съобщение
            Можеби сте прави, че не е тривиална задачата с намирането на дебитомера в ePER. Та ето една инструкция от мен:

1. Намирате си online eper.
            Пишете "fiat eper" в гугъл и гледате първите няколко линка.

2. Избирате си английски език (ако ви пита). След което си избирате Alfa Romeo.

3. Пишете си VIN номера в съответното поле.

4. Излиза ви информация за колата и натискате "next"

5. Избирате си FUEL END EXHAUST SYSTEMS категорията.

8. В дясно има таблица с компонентите. Търсите CAPACITY MEASURER и гледате какво пише в полето Prod. Code. Това е номера на дебитомера по FIAT. Примерно за моята кола там пише 46469917.

При мен дебитомерът е в категория FUEL AND EXHAUST (102), subcategory PRE- FILTER (10225), третата картинка.

Comment

Zdraveite na vsi4ki novodoshul sam no iskam da spodelq,4e na pazara se predlagat debitomeri po 120 lv.za broi,,,,,sega kitaiiski sa ama si rabotqt dosta dobre,az naprimer sam s takuv i sam dovolen shtoto cenata na bosh e naistina 420lv.

Comment

Първоначално публикувано от karabas Покажи съобщение
                Zdraveite na vsi4ki novodoshul sam no iskam da spodelq,4e na pazara se predlagat debitomeri po 120 lv.za broi,,,,,sega kitaiiski sa ama si rabotqt dosta dobre,az naprimer sam s takuv i sam dovolen shtoto cenata na bosh e naistina 420lv.
                Забрави ти таз песен любовна...
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от karabas Покажи съобщение
                  При положение, че за околи 16 лв отгоре взимаш BOSCH, нещо не виждам каква е точно "далаверата" от китайски дебиЛомер. Говоря за нашите коли, защото 0 280 218 019 е 136 лв.
                  Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 00:27.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

колеги здравейте миналата година взех дебитомер бош за около 250 лв.(на него пише бош и на сензора също) от плевен от някакви италянци накрая на града и сега пак не иска да върви възможно ли е пак да се е сасипал или е друго?прави ми точно като преди със стария счупения(като е студена не вдига обороти като загрее става малко по-добре а като я огася и я запаля топла още почва да върви)моя номер не го помня но колата е 156 1.9жтд 115 2001г.

Comment

Първоначално публикувано от tISHI Покажи съобщение
                      колеги здравейте миналата година взех дебитомер бош за около 250 лв.(на него пише бош и на сензора също) от плевен от някакви италянци накрая на града и сега пак не иска да върви възможно ли е пак да се е сасипал или е друго?прави ми точно като преди със стария счупения(като е студена не вдига обороти като загрее става малко по-добре а като я огася и я запаля топла още почва да върви)моя номер не го помня но колата е 156 1.9жтд 115 2001г.
                      И как разбра, че е дебитомер?

Comment

нали това казвам дали е възможно да е дебитомер или е друго а мисля че е защото прави както преди когато беше счупен

Comment

Пробвай да я закачиш на диагностика - може да е нещо друго...

Comment

деботомер 0280218019 италиянски Meat&Doria нов TS 1.6 -95лв.
                            0887497127 Плевен
                            Моя проблем е другаде!

Comment

каде мога да отида в русе да го сменят само да видя дали е той?

Comment

Първоначално публикувано от tISHI Покажи съобщение
                                Здравей.Аз работя в авто сервиз и колегата ми има ланчя 2,4 жтд.Смени си профилактично дебитомера с чисто нов на Бош,и точно след две седмици беше сдал багажа,пуше като локумотив.Така че нищо че е Бош-и те дават фира бързо.
                                Last edited by Xtrime7; d.m.y г., 22:29.
                                Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                                Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Working...
                                X